A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Visszavontam hogy nem fogadja el, most apa van a hálóban Nórával, mire most bementem apa megetette őt a tápszerrel és tőle elfogadta szopi után negyed órával megevett 90-et.

Úgy látszik neki kell eteni

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Azert nagyon nem kovetkeztetnek vissza sok dologra az emberek,mikor valami ilyesmi kerul elo,mint borbetegsegek,stb....Ido elott kapnak oltasokat,nem is keveset,furdetjuk oket mindenfele szarral,mert jaj de jo babaillata van,adunk nekik mindent,mert de cuki ahogy eszi,es meg sorolhatnam....Mindenki sajat belatasa szerint cselekszik,en sem vagyok tapasztalt anyuka,es nem is mennek siman a dolgok sajnos,bar nem biztos hogy ez emiatt van...de azt hiszem nem veletlenul vannak ezek az elovigyazatossagok....aztan meg lehet talagatni,mi mit okozott a picik szervezeteben....

Ez most nem Gabinak szol,csak ugy leirtam.En nem vagyok egy marha nagy bio anya,es tulzottan nem ovom a szeltol is Hangit,de azert nem hinnem hogy veletlen,hogy ennyi allergias ember van....azert meg lehet probalkozni elkerulni,plane mikor meg nem is alkalmas a kicsik gyomra arra,hogy kulonbozo eteleket feldolgozzanak....

Na mindegy,nem megyek bele,mert ugy latom mindegy is...

Kép
Kép
ancsurti

Gabi:orulok,hogy Nori elfogadta a tapszert,remeljuk segiteni fog,es osszekapja magat!

En is ekcemas vagyok,es kitudja mitol,ugye a mi idonkben adtak mindenfel kutyaf@szat is nekunk....mert az jaj de jo....meg egyen az a gyerek egy kiflicsucskot.....
De szeretnem elkerulni,hogy Hangi is szenvedjen,es ha ezzel minimalisan is csokkentem a kockazatot,akkor tejcsizunk amig lehet,es gyogyszertari furdetovel furdunk....

Kép
Kép
ancsurti

Dehogy mindegy hisz én sem adtam nagyoknak 6 hónapos előtt, én is szoptatás párti vagyok és szoptak is ameddig volt tejem, Réka 9 hónapig kapott tejet, 6 hónapig enyémet, 3 hónapig meg egy ismerősöm adta az övét oda mert neki rengeteg volt. És tökéletesen egyetértek veled. Tusfürdőket én nem is használtam egyiknél sem mert nem volt jó, Nóránál ezt a bio babyt próbáltam ki mert hogy azt írja bio és mivel semmi nem volt jó a koszmóra gondoltam kipróbálom, és tényleg jó volt arra, de valószínű hogy ez volt a ludas az ekcémánál.

Kép

gabi1

Gabi1, en is felreertettem akkor, bocsi, es amugy sem tamadasnak szantam, remelem azt tudod. Amugy mi is azt probaljuk majd, hogy apa adja neki a cumisuveget, akkor talan elfogadja, mert tolem nem.

Egyebkent Ancsurti utolso hozzaszolasaval nagyon egyetertek.
Vendég

Az en gyerekem sem eszik tobbet 80-90-nel, sot neha meg annyit sem, pedig mar O is 4 honapos.
Most voltunk a dokinal a napokban es csak 5900g, megis a doki meg volt elegedve es nem mondta, hogy gond lenne a sulyaval.
Nem lehet hogy Nora azert fogyott, mert most mar ugyesen forgolodik es tobbet mozog?
Vendég

norkili! :)

Úgy bírom, hogy van segítségém. Apára és a szüleimre is számíthatok. :oops: :D :D :D Ami nem kicsit nyom a latba. Áldom is érte az eget..! :oops:

Kép
Kép
200907?

Bond irigyellek ;) En is orulnek, ha itt lehetne velunk a mami es tudna neha segiteni, vagy csak vigyazni a kislanyra.
Vendég

Gabi: :wink:

Tesom kislanya tetotol talpig ekcemas,es marhara allergias szirre-szarra.....most 12 eves.....anno szegeny hugom egyedul,nem volt internet,semmi szakkonyv a kozeleben,draga anyosa ajanlasaval lisztel suritett fozeleket adott Reginek.....na az meg is tette a hatasat :twisted: ....masodik kislanyaval mar tudta hogy nem lett volna szabad,de akkor meg tapasztalatlan es fiatal volt.....masodik lanyat 2,5 eves koraig szopiztatta(tudom,ez sokaknak visszatetszo,de nehez volt levalasztani a kicsit...)es nem is ekcemas,eleinte szepen evett,most 3,5 evesen vannak problemak az evesevel,de ez mar mas ugy......

Kép
Kép
ancsurti

Én is azért kérdeztem ma meg a dokinőnket a hozzátáplálással kapcsolatban, mert most szerencsére egy ideig nem kell mennünk (remélem). Neki a gasztroenterológia és az allergológia a szakterülete, így nekem számít a véleménye (Marietta Domikáján is ő segített!). Ő azt mondta, hogy ha már nagyon nézegeti a kajákat, akkor egy kis ízt el lehet kezdeni bevezetni (almát) 5-5 és fél hónapos korban, de egyébként 6 hónapos korig menjen kizárólag az anyatej (ha van).

Én már alig várom, hogy mást is adhassak, de azért, mert én kíváncsi vagyok, hogy mihez milyen fejet vág, mi hogy fog neki ízleni, csak ezért nem hozom előre a hozzátáplálás kezdetét.

A múltkor már én is olyan szívesen kipróbáltam volna valami normális fürdetőt, de mikor megkérdeztem a védőnőnket, akkor ő nagyon nem javasolta. Igazából én már megbarátkoztam a krémes fürdetővel, tök jó tusfürdőt csinálok belőle, a popsikrémet kimondottan szeretem.
Most vettem az arcára krémet, Babét nem kaptam sehol, így végül Chicco krémet vettem, de tök furcsa, hogy van illata. Finom illata van, de így nem a Petra illatát érzem, hanem a krémét. :(
Egyébként nagyon meg vagyok elégedve a krémmel, egy pillanat alatt beszívódik.

Kép
katy76

norkili a dokink azt mondta hogy heti 10 -15 dkt ha hízik az jó, csak fogyni ne fogyjon. Ezért mondta hogy akkor tejcsi kevés lehet. Nem tudom hogy a forgástól lehet. Mindenesetre 1 hét alatt ez gondolom kifog derülni.

Katy csak azért hogy milyen fejet vág azért én se adnék neki kaját.

Kép

gabi1

Bond: :lol: :lol: pedig mint tudjuk, veszélyes.... :lol: :lol:

Fürdetés: nekünk emikor elfogyott végre a gyogyitári tubusos /2/, akkor Johnsont használtunk. Az is elfogyott, most Gabi van, nekem tökre tetszik az illata :oops: Nagyon remélem, hogy babafürdetőkbe nem tesznek titokban olyan cuccot, amitől baja lehet a babómnak! /amíg el nem adták, a mi cégünk is Sara Lee volt- Apparel :twisted: Úgyhogy tudom, hogy hol kell reklamálni, de remélem, hogy nem lesz rá szükség! :twisted: /

Hozzátáplálás: 6. hónap betöltése után terveztem elkezdeni, és én is úgy gondolom, hogy amíg tudom, anyatejjel táplálom :D

Oltás: ma voltunk a rota 2. fordulón, akkor megkérdeztem a gyerekdokinénit /nagyon aranyos, kedves hölgy/, hogy neki mi a véleménye. Adassam- e magamnak, vagy sem? Ő azt mondta, hogy nem akar lebeszélni, csak annyit mond, hogy a saját lányának nem javasolta /4 hónapos kisfia van/, mert még nem tudni, hogy az anyatejbe mi meg át belőle. Úgyhogy én nem adatom be magamnak /igazándiból a higany tartalma miatt vaciláltam csak/, de enyémapa igen. Amúgy én minden évben oltattam magam, mert a munkám során sok emberrel találkoztam, és tényleg nem is voltam sosem influenzás :lol: Náthás is csak nyáron szoktam lenni- a hülyén beállított légkondik miatt :roll:
Úgyhogy én azt gondolom, hogy az oltás biztos jó üzlet a gyártónak, bevétel az államnak, de ha megelőzhetem vele, hogy beteg- neadjisten halott- legyek, akkor ennyit áldozok rá. Amúgy nyugaton több millióan beoltatták már magukat, csak valahogy mi "keletiek" nem tartjuk a lépést.... nem mintha nyugatot kellene majmolni, de azért arrafele sokszor hoztak már nálunk jobb döntéseket :roll: :lol:

Kép
agi125r

Tabati!

Én olvastam erről :wink: ! Meg nálunk a családban az unokatesóim kaptak ilyet először, és imádták :D . Egyértelműen jobban alszik Bobó, mióta megvan, és tényleg nyáron nem izzad rajta a baba, télen meg nem fázik! Nálunk nagyon bevált, és fórumokon is azt olvastam, hogy aki vett, nem bánta meg. Ha meg ettől még egészségesebb is lesz a kis lelke, külön örülök, de most is imádja, úgyhogy már megérte :wink: .

Anyu azt mondta 6. hónap előtt nagyon ritka,hogy kijönne az első fog, de panaszt már okozhat a 4. hónaptól :? .

Gabi!

Anyu eleve nem tápszer-párti, szóval ha abból indulok ki, amiket nekem tanácsolt, akkor nyugodtan adj neki gyümölcslevet, már pici rosttal is. Előbb mindig szoptass, és arra add a gyümit,ha kevésnek érzed a tejed. :wink: Alma, barack, sütőtök, sőt, már a narancs is mehet felesbe almával, csak arra kell figyelni, hogy ne a hálós vékonyhéjút add, mert az nagyon savanyú, hanem a vastag héjú görög narancsot, annak sokkal édesebb és semlegesebb az íze!

Gyümölcslevek!!!
Talán Hgabi írta, hogy azt a 100%-os 5l-es almalevet adta Virágnak. Anyu azt mondta, hogy nem szabad :? . Bár valóban 100%-osak,de nem megfelelő higiéniai körülmények között készülnek. Szóval ha egy mód van rá, azt ne adjátok. Viszont azt mondta, hogy a bébiételek fenntartás nélkül adhatóak, válogatott és valóban bio termékekből készülnek, különleges technológiákkal, így bármikor adhatóak (kornak megfelelően), ezért ilyen borsos az áruk!

Bond!

Én azért adtam almát, mert kevésebb lett a tejem, a fagyis tejet meg semmilyen formában nem ette meg a bébi :? . 3* kapott, most én is inkább minél gyakrabban cicire teszem, hogy szaporítson. Ma már nem is igényelte :wink: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Ancsurti!

A lisztes főzeléktől senki nem lesz maradandóan ekcémás, meg allergiás :wink: ! Biztos rátett a hajlamra, de önmagában ez nem ok (még ha jól is hangzik, hogy anyósra lehet kenni, én megértem :twisted: :lol: ).

Agi125r!

Nekem apu azt mondta, hogy Németországban (ott él) a lakosok 16-20% oltatja be magát, pedig az oltás ingyenes! És abszolút nincs pánik :D ! Szóval ha arra alapozunk, hogy nyugaton "okosabbak", akkor tényleg ne adassátok be :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi:a buzalisztben talahato feherje a gluten,igenis allergizalo hatasu lehet,ezert sem ajanlott idejekoran glutentartalmu eteleket adni a gyerkocoknek......anyosra nincs rakenve semmi,de azert tulzas szerintem a 30-40 evvel ezelotti modszerek szerint taplalkozni!Es egy csecsemonek koztudott hogy nem suritjuk az eteleit rantassal....
(suritesre a rizsliszt,kukorica liszt,hajdina es tarsai alkalmasak,ezekbol keszitenek mar pelyheket,amiket ossze lehet keverni idovel a zoldsegekkel,gyumolcsokkel....)

Itt eddig nem volt panikkeltes a H1N1 korul szerencsere,bar itt joval "tovabb"teszteltek a vakcinat.Itt is haltak mar bele,de pasim olvasott egy forumot,ahol azok irtak,akik mar atestek a betegsegen......szamukra nem volt semmivel sem durvabb,mint barmi masik influenza szeru megbetegedes.......
Azert en semmifele esetre sem adatnam be,de olvastam azt is,hogy sokan magyarorszagra kornyezo orszagokbol behozott vakcinaval oltatjak magukat...tan ez sem veletlen :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
ancsurti

Norkili

Jó, hogy jöttél. Odett jól van köszi. És semmilyen módszer nem kellett ahhoz, hogy elaludjon ma este :wink: . Elkezdett sírni szopi után , betettem az ágyába, és ott megnyugodott, egy szava nem volt, egy kicsit forgolódott és elaludt. Ja, és cumi nélkül :shock: .
Sétálni mi délelőtt egy órát szoktunk minden nap. Mivel apa ment ma orvoshoz, így bementünk mi is a városba. Tescoban egy órát voltunk, turkáló meg teljesen le volt fosztva, sajna nem találtam semmit jó ruhát Odettnek.

Ronmay szerintem babától is függ az, hogy a ti módszeretekkel ilyen gyorsan elaludt Roló. Remélem marad Roló ilyen jó alvó, de az is lehet, hogy nem mindig lesz így. :wink: Bocsi, hogy ezt írom.
Odett egy hónapos korától végigalussza az éjszakát, kivéve kb. egy-másfél hetet , amit múltkor le is írtam.És soha nem csináltam semmit tudatosan azért, hogy ez így legyen.Nem hagytam soha sírni sem. De már ezt is írtam egyszer. Nem olvastam semmilyen könyvet, egyszerűen tök nagy mázlink van, hogy Odettnek ilyen jó alvókája van. (kopp-kopp-kopp)Mondjuk volt kitől örökölnie, az anyukája is szeret nagyon aludni :wink:.
És már nagyon sok ismerősöm mondta nekem is , amikor mondtam, hogy végigalussza az éjszakát Odett, hogy majd megváltozik.Erre mindig húzom a számat, hogy Odett tuti kivétel lesz, és nem fog megváltozni.
A szomszédom kislánya is végigaludta az éjszakát 8 hónapos koráig. Azóta sem, augusztusban volt 1 éves.

Gabi 1

Én mindig elolvasom mindenki írását , így a tiédet sem szoktam kihagyni. Sajnos néha nekem is olyan érzésem van , mintha nem mindenkit érdekelne , amit írok :roll: . De ezt a témát nyáron , egy nappal a szülésem előtt már Ancsurti előhozta :roll:

Bond

Ma megnéztem a Sült zöld paradicsomot, nagyon tetszett :P . Hétfőn pont akkor kezdődött, mikor indultunk sétálni Odettel, így apát megkértem, hogy szedje le nekem.

Hozzátáplálás ügyben a védőnőm azt mondta, hogy elég bőven akkor, mikor betölti a 6 hónapot a gyerek, sőt lehet még utána egy-két héttel később kezdenem. Így, ha lesz elég tejem (lesz), akkor mi január vége felé kezdünk mást is adni Odettnek.

Sillia

Nem jöttél vissza a Bumeráng sztorival.Akkor nem a rádióműsorra gondoltál :roll: ?

Kép
Kép
orsi777

Holnap mi is kapuk oltást, már előre félek az utána levő sz@r napoktól. Eddig sajnos mindig úgy volt, hogy tök jól beállt a napirendünk, majd oltást kapott, minden felborult és kezdhettünk előlről mindent.
Apa jobban van, holnap főzök neki forralt bort. Tavaly télen beteg lett csináltam neki forralt bort, kicsit sokat 1.5 literrel. Amíg forró volt, megitattam vele, így az lett az eredménye, hogy úgy becsípett tőle, hogy végig sírta a Mamma Mia című filmet :lol:
Mivel már rég nevettem igazán jót, modtam is neki, hogy holnap azzal fogja kúrálni magát :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kép
Kép
orsi777

Orsi:de jo nektek...nagggyon ugyes kiscsajszi Odett :shock: :shock: ez tenyleg mazli inkabb,mint kulonbozo modszerek eredmenye,mert ugye van ami ideig-oraig segit,de aztan borul minden...en nem is tudom mert csodalkozok,hogy Hangi nem alszik napkozben,en sem vagyok jo alvo.....sot regen nagyon nem is szerettem,mert felesleges idohuzasnak gondoltam :oops: na de most......jo lenne egyhuzamban tobbet aludni.
Ma Hangi megint ugyes volt,es lenyomott egy 2 oras alvast napkozben,addig en foztem egy gombaporit :lol: :lol: na de azota se semmi alvas,most eppen megint erolkodve megy a siras,pedig apaja is jatszani probal vele,de semmi hatas.....

Majd dobok par kepet,bar nem igazan latszik a taj,es mar sajna a levelek is lehullottak...pedig annyira gyonyoru a juharfa ilyenkor,vorosben pompazik/zott....

Kép
Kép
ancsurti

Forralt bor:jujj de birnek most inni.......Apanak biztos jot fog tenni,remelem meggyogyul vegre!!!

Kép
Kép
ancsurti

Ancsurti

Jó, várom a képeket. Szerintem más sem bánná, ha tennél fel őszi tájról képet.Itt ma egész nap esett az eső, elég depis idő van, de csütörtök re, péntekre megint mondanak napos időt.

Én is sokszor úgy éreztem, hogy átalszom az egész életemet, de nem tehetek róla, úgy szeretek aludni.
Már akartam írni, hogy a szülés óta még mindig úgy kelek fel sokszor, hogy háton alszom, és fogom a hasam :wink: Mint mikor terhes voltam.
Múltkor meg arra ébredtem, hogy fogom a hajam, becsavartam az ujaim közé a hajam, pont úgy, ahogy Odett szokott csinálni szopi közben :shock: Átvettem a szokását :lol: Legközelebb már a mellbimbómat fogom csipkedni :lol: ?

Gombapöri jól hangzik, de én nem merek enni. A sok gombától nem fog fájni a baba hasa?

Kép
Kép
orsi777

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
ancsurti

Hát igen meggyógyulhatna, nem fogja már a gyereke megismerni. Így sem sokta volt vele, de így már vasárnap este óta nem fogta meg Odettet. Ráadásul ilyenkor ha beteg, rögtön két gyereke van az embernek. Ő tipice férfi beteg :? .Most épp haldoklik. A dokija most jó alaposan megvizsgálta, sőt pénteken vissza kell mennie, nem adta oda neki a táppénzes papirt. Azért a H1N1 kirobbanása előtt nem csinált így a doki.Legalább most tisztességesen megvizsgálnak mindenkit. Viszont mondta, hogy tisztára meghülyültek az emberek, és nagyon sokan beadatják maguknak az oltást.Ő még most sem tanácsolja a beadatását :roll:

Kép
Kép
orsi777

Jók a képek, apa az első képen, ahogy fogja :lol: :lol: Az utolsón szopiztatod? Azért nagyon irigyellek ám , hogy ilyen szép helyen laktok. :P
Jól látom, hogy Hangi egyre jobban kezd rád hasonlítani? :lol:

Kép
Kép
orsi777

Regen en is podorgettem a hajam,mignem egy ismerosom fogta es varatlanul levagta....kezemben maradt a tincs...na azota nem teszem,de Hanga is ezt nyomja szopi kozben :wink:

Sajna ezeken mar nem annyira latszik a taj.....gyerekfotozas tortenik mostanaban,ha fotozunk......de az ott az Ontario-to,es a partjan setaltunk,es ott is szopiztattam,azt hiszem utoljara tortent iden a szabadban szopiztatas.... :cry:

En sem mertem eddig gombaporit csinalni,de mar ettem pici sult gombat idokozben,de semmi baja nem lett(legalabb is nem lett nagyobb siras,mint a megszokott)ezert is mertem kiprobalni....de mar ugy vagyok egy kis kelbimbora,karfiolra,zoldbabra.....

Kép
Kép
ancsurti

Én is úgy szeretnék már enni, rántott karfiolt, rakott zöldbabot, zöldbabfőzeléket sült oldalassal, töltött káposztát, pepperónis pizzát stb. stb.

Kép
Kép
orsi777

Itt is rohannak az emberek oltatni magukat,de szerintem csak annyira mint mashol....azert jo hogy alaposabbak,csak nem ertem miert csak ilyekor....

Ahogy apa fogja Hangit,az a kedvenc poza...igy jo sokaig el tud lenni...kistaska :lol: :lol:
Ram is hasonlit?A durcas arckifejezeseben? :wink: Latszik mennyire "elvezte" ezt a turat is gyerok...El is neveztem Banatkanak,mert mindig bubanatos fejet vag :lol: :lol: :lol: Na jo a pisze orra meg a szeme az az enyem,de alapbol apa inkabb,a tonusai,a szaja,a haja szine....

Kép
Kép
ancsurti

[quote]R írta:egen en is podorgettem a hajam,mignem egy ismerosom fogta es varatlanul levagta....kezemben maradt a tincs

Klafa ismerősöd volt :twisted:

Kistáska, igen én nem mertem leírni :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
orsi777

Ancsurti én most elköszönök, itt már fél egy van. Nyugis napot és estét kívánok Nektek!!!Hangi picikém ne sírjál sokat :P

Kép
Kép
orsi777

Egyebkent mi kulon alszunk apaval,mert megoldhatatlan volna az ebredese nelkul az ejszakai szopizas :? bar meg igy is felebred es jon ejszaka segiteni altatni,,,most is eppen viszi setalni egy picit,kiszaladnak a bankba :lol:

Amugy erdekes itt elni,mi kertvarosban lakunk,de nem messze mar oriasi felhokarcolok vannak :shock: Apa eppen az egyik epulonek az 50.emeleten dolgozik,es kulso,nyitott lift viszi fel oket :shock: :?
De szep varos kulonben,nekem tetszik nagyon,erdekes a regi es az uj epuletek osszhangja....es jo sok park van mindenhol!!!

Kép
Kép
ancsurti

Jol van,menj csak,en is megyek hajat mosni!Szep almokat Nektek!!!

Kép
Kép
ancsurti

Sziasztok

Orsi tudom hogy volt téma már a hozzátáplálás, csak mivel itt nekem volt egy aktuális probléma, azért gondoltam hogy leírom.

Dodi köszi a választ. Akkor ezek szerint anyukád szerint se akkora nagy gáz ha 4,5 hónaposan ha kell adok neki mást is, naponta egyszer. Igen csak is kizárólag szopi után (úgy hogy mindkettőből eszik) van megkínálva és 10 kiskanálnál többet nem fogad el.
Este viszont így meg hogy apával megette a szopi után a tápszert aludt este negyed 10-től hajnal 4-ig aztán evett, és azóta alszik. Ilyen már régen fordult elő.

Kép

gabi1

Itt több mint egy napja szakad az eső, ömlik, és olyan viharos szél fúj, hideg van. Utálom az ilyen időt. Ki sem lehet menni :( :( :(

Kép

gabi1

Gabi

Itt is ilyen idő van :(

Elfelejtettem nektek megírni, de most hogy Nóra ekcémájáról eszembe jutott. Emlékeztek Lócinak milyen csúnya volt az egész teste régebben? Hogy az ügyeletre mentünk vele annyira kicsapta valami és hetekbe tellett mire rendbejött.

Akkor fogalmam sem volt mi okozhatta, egyszercsak elmúlt.
Azóta már tudom.

A bűnös: Vanish :evil:

Benne volt a babacsomagban, kipróbáltam, remekül kihozta a kakafoltokat.
Meg Lóci pöttyeit is csak akkor erre nem gondoltam.
Jóval később eszembe jutott hogy rendszeresen használjam a mosáshoz, és Lóci arca pöttyösödni kezdett.
Azonnal leálltam vele és a pöttyképződés is leállt.

Szóval nálunk a Vanish volt a bűnös.

Te nem használsz valami ilyesmit?
Tudom, bizonyára számtalanszor végiggondoltad már, hogy mi változott mostanában de akkor ez nekem sem jutot eszembe :(

Orsi

[quote] írta:gy becsípett tőle, hogy végig sírta a Mamma Mia című filmet

ez jóóóóó :D :D :D :D

Bumerángsztori

Kutyatörténet és hosszú, akit nem érdekel görgessen...

Anno Bond nevezte el a kiskutyánkat bumerángnak, utalva arra hogy folyton megszökik de mindig visszakerül.

Nos, most úgy nézett ki a dolog, hogy nem kerül elő. Amikor elszaladt viselt hámot, amin ott figyelt egy kis fém kapszula benne a telefonszámunkkal.

Így, amikor 2-3-4 nap után sem jelentkezett senki, két dologra gondolhattunk.

1. elütötte egy autó
2. aki hazavitte az nem akarja visszaadni

Egyébként megbeszéltük apával hogy ha mégis előkerül, keresünk neki egy sokkal szuperebb gazdit mint amilyenek mi vagyunk. Amióta Lóci ittvan, Áfonya teljesen megváltozott, egész nap az ágy alatt vagy valamelyik sarokban lapul. Nagyon fél a kicsitől.
Amúgy mindentől fél, ő egy ilyen kutyu

:(

De aztán tegnap reggelre kölcsönösen beismertük egymásnak hogy kutya nélkül nem élet az élet és hogy bizony nagyon hiányzik az a kis betyár....

Utolsó lehetőségként elkezdtem végighívni az állatklinikákat és a második helyen már mondták is hogy pár napja bevittek oda egy talált yorki szukát és elérhetőséget is hagytak.
Felhívtam az uriembert, aki elmondta hol találta a kutyát (tőlünk elég messze) és hogy nem volt rajta semmiféle hám.
Ebből arra gondoltam hogy biztosan nem Áfonya az.
Nagyon rendes volt a pasi, mondtam hogy babával vagyok itthon és esik az eső és csak este tudnánk megnézni, erre azonnal kocsiba ült és idehozta a kutyát. Dalma ment le, én már az ablakból láttam hogy kiszáll a férfi és az ölében :Áfonya :lol: :lol:

Nem fogadott el semmit pedig 5 napig etette gondozta a kutyánkat állatorvosnál is volt vele és még vissza is szállítottta.
Azt mondta ha lesz kölyök azt örömmel elfogadnák vagy esetleg ha el akarnám ajándékozni...
Ők úgy megszerették...

Persze apa mondta hogy neki ez a kutya már nem kell és hogy utálja mert mindig megszökik tőle.

Végtelen utálatában este este vett a blökinek egy vadonatúj hámot, meg egy rakás kutyakonzervet
:lol: :lol: :lol:

Dalma nagyon el volt keseredve amikor eltűnt a blöki mondta hogy ő idehoz egy másik kutyát. Mondtam neki ne tegye, mert egy állatot nem csak szeretni, de gondozni is kell.
És nem tartom valószínűnek hogy ő képes lenne minden hajnalban felkelni és kutyát sétáltatni esőben szélben hóban fagyban is. Mert mindig húzta a száját ha néha neki kellett levinni.
Ígérgette hogy de, ő igen képes rá, csak had' legyen kutyája.

Nos, most itt a lehetőség, Áfonya marad de ezentúl ő viszi le reggelente.

A bácsi aki megtalálta azt mondta hogy éppen sikerült felkapnia egy cigánycsapat elől, próbálták is elkérni tőle
:shock:

Néha arra gondolok, erre az ebre nagyon vigyáz valaki....

Az, hogy nem volt rajta a hám és hogy olyan messze került, azt jelenti, hogy valaki felvette, levette róla a hámot az azonosítóval együtt aztán mégis kirakta.

Minden jót kívánok neki :twisted: :twisted: :twisted:

A bácsit megtaláltam az IWIW-en, úgy gondolom egy szép köszönőlevelet azért még írok neki, mert köszönömöm kívül nem fogadott el mást.

Tudom, mikrochip kéne az ebnek.. 7ezer Ft. Majd egyszer

:?

Kép ÍGY nézett amikor hazakerült...
Kép Az új hám, ebben ő lesz Áfonya, a rettenetes :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.11 09:17-kor.
Vendég

Dodi: a lakosság 16 %- a több, mint 13 M ember /Németo- ban/, több, mint egész Mo- é :D Ha innen nézem, akkor ennyi ember nem tévedhet... :D Persze, nézhetem onnan is, hogy 69 M ember meg nem adatta be - még :D Mindenesetre ha Kata már nem szopizna, én beadatnám magamnak, de miatta nem merem. Viszont pont miatta adatja be magának az egész család :lol: /legalábbis tegnap beszéltem anyuval, s mivel jönnek Mikulásra, anyu, apu, tesóm is beoltatja magát, nehogy idehozzák nekünk :D A párom anyukája is jön majd valamikor - állítólag- ő nem tudom, hogy mit tervez :?: /

Kép
agi125r

Ancsurti

De jó hogy jelentkeztél :)

Hangi valóban elég durcás pofit tud vágni...de így a képek alapján nem látszik olyan síróskának.

Persze elhiszem hogy az, és minden elismerésem a tiéd. Én már megőrültem volna azt gondolom...

És a legrosszabb az egészben az, hogy amikor harag ébred az emberben a babája iránt akkor utána még a bűntudat is mardossa hiszen az a pici biztosan nem azért szirénázik hogy az anyját bosszantsa.

Szeretnék dicsekedni..

MÁR NEM KELL TÁPSZER :D :D :D :D

Az elmúlt egy hétben kétszer csináltam, amikor azt gondoltam éhes de mindkétszer a csapban landolt....

Viszont semmiféle rend nincs a napjainkban, sokszor és sokat lóg a cicin.

Hendegabi?

Lilisgabi? meggyógyultatok?
Vendég

Lőrinc legújabb szokásai

1. "Fogat" mos az ujjával mint Roló

2. A jobb kezével megszorítja a bal mutatóujját, majd elkezdi húzni.
Húzza-húzza-tépi, közben egyre fájdalmasabb arcot vág és a
végén persze sírva fakad mert fáj neki :shock: :D
Vendég

Sillia

Nálunk pont ez volt mikor elveszett Öcsi kutyánk.Ő 1 hétig nem volt meg, mindenki eltemette már a családban csak én nem.Aki megtalálta, nem fogadott el pénzt, semmit, ő is azt mondta, ha esetleg lesz kölyke, akkor gondoljunk rájuk :wink: Ő elvitte kutyakozmetikushoz Öcsit, mert annyira tele volt bogánccsal.Mondtuk, hogy legalább azt fizessük ki, de mondta, hogy a kutyafodrász sem kért pénzt érte.
Pár hét múlva sörözgettünk a haverokkal, elmeséltük a kutyamegtalálóstörténetet (már én is kezdem :lol: ), erre haverunk barátnője mondja, hogy ő volt az a kutyakozmetikus. Sajnos nem tudta, hogy elveszett a kutyánk, különben szólt volna nekünk.
Öcsi különben nem csavargós kutya, fedeztetni vittük el, ott hagytuk egy-két éjszakára, hogy tuti legyen a dolog.Nagyon rossz érzésem volt , mikor otthagytam, erre mikor mentünk érte, már nem volt meg.Tüzelő szuka mellől szökött haza a drágám. :roll: A gáz az egészben, hogy rokonokhoz vittük el Öcsit, nem is vadidegenekhez, és nem szóltak, hogy elszökött Öcsi.Ő már aznap este elszökött, ahogy otthagytuk.De az a lényeg, hogy meglett :lol:

Kép
Kép
orsi777

Orsi: teapa betegsége :( De ahogy olvasom, mintha javulna a viszony, vagy rosszul látom? :) Amikor enyémapa úgy két hónapja köhögős- náthás- torokfájós beteg volt, ő sem fogta meg, vagy adott puszit Katának, nehogy elkapja. Egy hétig ment ez, aztán javult az állapota, és összecsókolgatta, mert már nagyon hiányzott neki :lol:

Ancsurti: nagyon jók a képek! :lol: Én még nem szopiztattam szabadban, lakáson kívül eddig még autóban sikerült csak :lol: De amilyen időjárás van mostanában, nem is fogok a közeljövőben a szabadban szopiztatni :roll:
Itt is esik már tegnap reggel óta folyamatosan, bár a tv-ben a meteormókus bácsi ide mára felhős, de nem esős napot jósolt. Fél nyolckor keltünk, de azóta is esik :roll:

Sillia: most már én is értem a bumerángot :lol: Áfonya nagyon édes, nem is lehet rá haragudni! :lol: Teapának sem sokáig sikerült :lol: :lol:

Tegnapról még van 2 megosztandó sztorim:
1, enyémapa éjszakás, és mikor tegnap felkelt, bejelentette miután mi hazaértünk rotáról Katával, hogy bemegy a városba a biztosítóba rákérdezni a kötelezőkre, meg beugrik a bankba pénzért, meg telefonáltak neki az 576- ból, hogy megjött a megrendelt játéka. Ok.
Mi itthon elvoltunk, aztán csörög a telóm, hogy melyik parkolót lehet használni? Egy haverom volt, akinek az autóját kellett volna átnéznie eladás előtt enyémapának. Elmondtam a parkolási utasítást, hívom apát, merre vagy? Mondja, hogy a Burger Kingnél most áll sorban /tegnap ő főzött :lol: /, nem volt egyszerű a menet, majd mesél. Addig én vendégül láttam a vendégeket :D Apa hazaér, meséli, hogy minden simán ment. A bankig. Ugyanis bement a bankba, bejelentette a lakcímváltozást, majd kisétált az automatához, hogy vesz fel pénzt. Rossz kód, kártya kidob. Próba ismét, megint rossz kód, kártya kidob. Újra próba, kártya kidob :shock: Közben érkezik SMS, meg nyomtatódik a szelvény: kp felvét 100.000 :shock: Apa be a bankba, hogy mi ez :?: Nő nézi, hívja a mittoménkit, mondják, ja, pénz visszahúzódott. Apa: pénz ki se nézett a nyíláson! Na mindegy: ki kellett töltenie egy papírt, hogy ez meg ez volt, kéri vissza a lét. Meg is kapja: két hét- egy hónap múlva :shock: Apelláta nincs, ez van. Hiába nem az ő hibája, a rendszer így működik és kész :roll:
2, Költözködéskünk környékén nyílt itt egy új bútorbolt, a Möbelix. Akkor láttam az újsiban egy akváriumos lámpát /téglalap alakú, halak vannak benne, amik körbe forognak és persze világít/. Gondoltam, pont jó lesz a Kata szobájába. Meg is vettük, akkor volt akciós 2600 ft. Aztán átköltöztünk, használtuk a lámpát, két hét múlva nézem: villágít de nem forog :!:
Apa belekukkant: leégett a villanymotor :( Blokk megvan? Persze, hogy nincs :roll:
Hmmm. Rafkós anyuka megnézte a neten, lehet- e még kapni, vagy csak akcióra volt? Lehet! :lol: Úgyogy tegnap rota után irány a Möbelix, és vettem egy újat- 4300 Ft- ért. Rákérdeztem a garanciára: 2 hét csere :) Úgyhogy enyémapa pontosan 13 nap múlva a blokkal és a rossz lámpával be fog sétálni a boltba, és intézkedik :lol: Katának meg lesz két jó lámpája vagy az egyiket eladjuk- elajándékozzuk. Egyébként marhára tetszik neki, ahogy mozognak benne a halak, meg szép szinesek meg minden :lol:

Kép
agi125r

Ja és enyémapa új játéka: lövöldözős- háborús /COD Modern arfare 2/. Tök új játék, előjegyzéses, hivatalosan holnaptól lehet kapni. Ugye megjött a boltba tegnap, apa el is rohant érte :lol: Telepítés itthon: MI A ROSSEB? Kérdem, mi van drágám? Hát ez a szar egy rakás szar! :shock: :lol: Kiderült nagy nehezen, hogy ha van netkapcsolat a gépen, nem tud telepíteni single playert, csak multit, de mivel csak csüt. - től van a játék, ezért egyelőre olyan, mintha nem is lenne :roll: Csak a segédprogit telepítette /amin keresztül szervereket lehet választani a játékhoz/, azt annyi. Mondta egy kollegája, hogy lépjünk le a netről, talán majd akkor! :D Ja de úgy sem egyszerű: 2 cd- t adtak, de még mindig megy a letöltés a netről, /47% eddig reggel 6 óta/ úgyhogy én biztos visszavinném a boltba a játékot és ejtenék pár keresetlen szót... :roll: De enyémapa nem, mert odavan a lövöldözős játékokért :roll: De inkább ez, mint hogy valóban elmenjen hivatásos katonának- egy időban pedzegette, hogy mi lenne ha... ? Szerencsére le tudtam beszélni :lol:
Na megyek, mert vár a konyha :roll: Liba nem volt a boltban, úgyhogy kacsát sütök :roll: :lol: Pedig ma libaevős nap van :D

Kép
agi125r

agi

van új COD??

Rögtön utánanézek. Enyémapa végiglövöldözte mindet :)

(bár mi játékért pénzt sosem adtunk...)

Bankautomata

Már én is jártam így, szerencsére "csak" 5 ezret vettem le (ill nem vettem le).
100ezer elérhető nekünk max. fizetésnapon van, így mi nagyon pórul nem járhatunk.
Nekem 3 nap múlva visszautalták. :)
Csak az volt a bosszantó, hogy eleinte mindenáron meg akarták magyarázni, hogy lassú voltam, sokáig totojáztam a gombokkal vagy nem vettem el idejében a pénzt.

:twisted:
Vendég

Sziasztok!

Gabi! Biztos már írták többen,de esetleg a mosószer nem játszik közre Nóra ekcémájában? Mi kezdettől fogva a Dreft Baby-t használjuk,nagyon jó,semmi baja nincs tőle. Egyébként én is adtam Lilinek egy pár kanál almát tegnap szopi után,nem is nagyon kellett neki,csak egy pici.

Tegnap este egik percről a másikra elkezdett rázni a hideg,megfájdult a fejem és kipirosodott az arcom... Lili szerencsére már aludt,így eltudtam menni lezuhanyzni,bevettem egy Algopyrint és lefeküdtem. Jól megizzadtam,kicsit jobba vagyok,de nem az igazi :cry: Olyan tompán fáj a fejem,mint amikor lázas vagyok,de nem mérem meg,úgysem tudok pihenni nagyon.Apa sajnos egész héten elfoglalt,mert itt van a perui partnere,holnap mennek Bécsbe,így nem sokat tud segíteni most. Remélem a tejcimre nem lesz kihatással ez a mizéria :twisted: Anyu hoz nekem egy jó husi levest délután,már alig várom :lol:

Ancsurti! Hangin tényleg nem látszik,hogy egy sírós kisbaba lenne,de persze elhiszem. Nagyon édes baba!! :lol:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Kaja előkészítve :lol: :lol:

Sillia: igen, van már új cod! Az előbb kimaradt egy W, helyesen: Modern Warfare 2 a neve nekijje. Ez sajnos keményen fizetős, mert míg az előzőeket tudtad játszani a neten mondjuk xfire- rel, addig ehhez a Steam telepítődik, itt viszont kell termékkód és keményen ellenőrzik- a boltos srác szerint direkt erre van ember, aki ezt figyeli :shock: Ez mondjuk jó duma, én is ezt mondanám :lol: Előbb- utóbb biztos erre is meg lesz az "okosság" , de egyelőre még csak a hivatalos verzióval tudsz játszani- illetve azzal sem, majd csak holnaptól :roll:
Bank: én már semmin sem csodálkozom: rájuk vagy utalva, ezt ki is használják keményen. Ha rosszul megy nekik, az állambácsi megtámogatja őket, ha jól akkor meg vesznek még egy házat maguknak a vezetők :roll:

Nyuszi: Mi is a Dreft Babyt használjuk :D Sőt! Enyémapa nagy lelkesen mondja nekem, hogy majd Ő kimossa a kapucnis pulcsijait- ok. Addig eljutott, hogy bepakolt a gépbe, beletette a mosószert és az öblítőt. Ekkor hívta anyahelpdesket :lol: Megmutattam, melyik program mi és hogy. Gép végzett, apa kitereget a teraszra. Egy nap múlva apa nézi, kint az eső miatt nem nagyon szárad, behozza. Én szimatolok, valami gyanús volt. Este kérdem tőle: te a Gabi öblítővel öblítettél? /Mi Silant használunk, a babóca rucijaihoz vettem külön Gabit/. Aszongya büszkén: nem, Drefttel!! :lol: :lol: :lol: Mondom, ok, de az mosószer! :lol: :lol: /de mintha itt olvastam volna, hogy van benne öblítő, nem kell külön, a dobozán lusta voltam még elolvasni :oops: / Mindegy, jó az illata, meg tiszták is a ruhák :lol: :lol: A lelkesedésért meg külön pont jár! :lol:
Gyógyulj meg hamar, anyukád levese biztos segít :D :D

Kép
agi125r

agi

az igaz, hogy apa csak single player-el játszott mindig.
Én is nagy játékos vagyok csak engem más típusú játékok érdekelnek. De multiban én sem szoktam játszani, max. Dalmával hálózaton.

Mostanában már nem nagyon játszom, mert a játékok többsége nem olyan hogy egyszercsak hirtelen félbe lehessen hagyni...

Ami megmaradt, az a Travian.

Van itt még rajtam kívül olyan elvetemült aki azzal játszik?
Vendég

Mostanában ez a kedvenc dalocskám :)

http://www.youtube.com/watch?v=7_mol6B9z00
Vendég

Sziasztok!

Orsi

Tuti, hogy változna, mivel változott is az alvása :lol: dee még mindig azt mondom lehet terelgetni :wink:

Sírni hagyás:
Melyik a jobb most 5 percet sírni hagyni, vagy majd totyogósan 30 perc ordítást visítást??
AMúgy azt olvastam, hogy kinövik ezt a sírva dünnyögve elalvást..

hozzátápi:
Ancsurti :)
Akkor a tápis gyerekek miért kaphatnak 4 hótol kajcsit? :roll:
Nálunk senki, mégegyszer senki nem allergiás...
DE figyelgetem, hogy van-e baja, vagy nincs.Eddig nincs. :lol: Nem kiíváncsiságból kezdtem el, hanem azért mert úgy érzem hiába fal be a tejemből 200-at, mintha nem lenne elég, értsd hamar végig megy rajta...Sztem van köze az alvásához. :roll: Tud a tápis babák is jobban alszanak, mert nehezebb megemészteni...de a tápisok talán jobban tudják mint én. :roll:
Miből gondolod hogy a tápszer, ami MŰ, jobb mint egy reszelt alma?? :roll:

Igen, igen mi is felnőttünk valahogy..és akkor nem ez volt hogy 6hó.Ezt ajánlják! :!: de nem kötelező, és itt is baba függő. Vki korábban igényli vki később! :!:
Lehet sok az allergiás, de sztem elég sok dologra visszavezethető ez...én pl nem a gyümire hanem a tápira vezetném vissza... :roll:

ÓÓ, nagyon cukki Hangi baba!TÉnyleg nem látszik sírósnak! Tök jók a színek! :wink: :lol:

Sillia
:lol:
Tej:
Éljen Éljen!!!Ügyi vagy!! :lol: :lol:

H1N1:
Itt körülöttem már beoltatták magukat, mi még nem.Sztem nem is fogom, fel van fújva az egész, és pl ugyanennyien meghalnak másban amit nem mondanak be...

KépKép

KépKép
ronmay

Tabati

Lehet gáz, de én bármikor bárhol megszopiztatom Rolót!
Szabadban, autóban, parkolóban, szomszédban, kávézóban étteremben! Ha éhes akkor éhes! :wink:
Mivel pici méretekkel rendelkezem , gyak. semmi sem látszik, csak az hogy fekve van a gyerek a kezemben...Ha nagyobb lenne a cickó, akkor elgondolkoznék, hogyan, de valszeg letakarnám... :wink:

De ez én vagyok, sok embert (mint Boo) zavar ha mások előtt szoptat..engem nem ha nem hajolnak bele a csöcsömbe :wink:

Sok mindent megéltem már a falakon..és ez a legkevesebb...

KépKép

KépKép
ronmay

Sillia!
Örülök nagyon, hogy Áfonyára így vigyáz valaki odafent!!! :wink:
Már lehet, hogy én v. valaki más kérdezte, de a kihúzhatós póráz nem megoldás?
Nálunk a bolognese kutyusnak semmi nem kell, mert a lábunk mellől el se megy, ha megállunk, ő is megáll, stb. Nem csak azért, mert ilyen okos, hanem ő egy nagyon nyugodt kutya. Nem úgy Samukám, a havanese, ő a világból kiszaladna. Ezért aztán őt 5méteres kihúzhatós pórázon szoktuk sétáltatni. (egyet már elszakított, ami ahogy visszajött nagy lendülettel, a karabinere úgy homlokon csapott engem, hogy majdnem elájultam a fájdalomtól)

Valaki használ free AVG-t? Milyen az új verzió? Letöltöttem, de még nem raktam fel. :roll:

Sillia!
A tápszer elhagyása is szuper!!!! :D

Semmihez nincs kedvem ma.
Ancsurti-féle spenótos tésztát akar Apa enni, de tegnap sehol nem kaptam spenótot, ma meg kedvem sincs ezért beöltöztetni a gyereket meg magamat ebben a szar időben.
Úgyhogy azt hiszem, spenót nélkül csinálom meg. :roll: :roll: :roll:
Majd ideiglenesen átnevezem tejszínes tésztának! :lol:

Még a hozzátáplálással kapcsolatban: mindenki úgy teszi jól, ahogy teszi. Tényleg minden baba más, és egyre eltérőbbek lesznek az igények is.
Ahogy majd egyre több kaját lehet majd bevezetni, úgy lesznek egyre nagyobb eltérések a szoktatásaink között, pláne, hogy minden gyerekorvos mást és mást mond. Nyilván az adott gyerek igényeit is figyelembe veszik ők is, mikor tanácsolnak valamit.

Kép
katy76

katy

az 5 méteres futtatópóráz neki nem elég. akkor érzi jól magát ha legalább 20 percen keresztül szabadon nyargalhat föl alá.
De órákig bírná, duracell van benne

Lóci mégegy (kevésbé kellemes és vicces) új szokása

Kabát+sapka felvételél, vagy ha lerakom a karomból, vagy ha bármi nem tettszik neki: sikoltozni kezd. De ezt szó szerint kell érteni, nem sír hanem úgy sikoltozik hogy néha öklendezik tőle :shock:
Vendég

Tabati!
Én sajnos nem ismerek olyan helyet, ahol nyugodtan tudnál szoptatni.
Én lehet, hogy valami nagyobb üzletnek a próbafülkéjébe mennék be, vagy a mozgássérült mosdókban sok hely van. Szerintem ha pl. bemész a Westendben a Triumph-ba - ott úgy emlékszem, hogy egész nagy a próbafülke - és szólsz az eladóknak, hogy mi a helyzet, nem tudom elképzelni, hogy ne engednék meg, hogy használj egy próbafülkét.
Anyukádék nem a Deáknál laknak? Oda nem tudsz felmenni szopi időben?
Én úgy szoktam egyébként etetésre fejni, hogy az elmenetel előtt 2nappal elkezdek fejni, és így két nap alatt azért lejön 150-160 ml, az meg elég nálunk egy evésre. Már nekem sincs úgy tejem, mint azelőtt, de így 2 nap alatt össze tudok gyűjteni annyit, ami egy evésre elegendő. (Főleg lefekvés előtt jön le több, és reggel le szoktam fejni azt a cicit, amiből reggelire nem eszik. És minden kaja után lefejem azt, amiből evett.)

Kép
katy76

Sillia!
Samukám is ilyen volt, aztán az ivartalanítás után valamennyire lenyugodott, de elengedni még most is csak nagyon körültekintően lehet, főleg, hogy Anyu lakótelepen lakik, ahol elég sok kutya van, és a Samu azért nincs mindenkivel puszi barátságban (főleg a nagyokkal szokott baja lenni, gondolom így védekezik).

Kép
katy76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?