A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

A rota olyan kérdéses. Az a baj, hogy kb minden 2. gyerek megkapja és olyankor könnyen be lehet kerülni kórházba, mert könnyen kiszáradnak tőle...Viszont elég húzos ára van és a ha a tesók voltak már vagy kaptak oltást, akkor Dávidka nehezebben kapja meg....

Kép
andkata

Tappancs!
Akkor lehet készül a szervezeted, és tisztul... ha alul-felül kijött minden.

a.kata!
Nem irt sms-t..... de egyenlőre zavarni sem akarom, mert lehet csak alszik... meg tegnap is hiába irtam sms-t, arra sem irt vissza!!

d.dodó

Nagyokkal átestünk annak idelyén azt tudom mert mindkettővel kórházban kötöttünk ki de hálistennek azért nem volt annyira vészes, hamar hazakerültünk s a nagynál az én sutaságom is belejátszott 22 évesen + rossz gyermekorvos aki nem magyarázott el sokmindent :? .
tappancs28

jaj, nem is meséltem, hogy a párom mondta, hogy tegnap éjjel megálmodta, hogy lányunk lesz!! :lol: Hát kíváncsi leszek!

d.dodó

D. dodó
simán bejöhet , mi pl 14-5 hetesen jártunk úgy , hogy a párom azzal jött haza a meló hejéről , hogy tuti fiunk lesz . Karácsony este is csak fiú nevet válogattunk és lányban el se gondolkodtunk .S fiút várunk s remélem fiú is fog születni :wink:
tappancs28

Sziasztok!

Írtam már ide 1x. Én voltam aki "belepofázott" a vonalzós dologba. :lol: Nagyon kedvesen invitáltatok hogy jöjjek és írjak én is ide nyugodtan. De Ti annyira pörögtök hogy sokszor azt se tudom mi van. :D

Azért azóta is olvaslak Titeket,mert érdekel hogy kivel mi van,meg hát én is ugyanabban a "cipőben" járok mint Ti. 8)

GRATULÁLOK az újabb gyerkőcökhöz,és nagyon jó egészséget kívánok mindenkinek!!!!! Minden baba egytől egyig csudaszép.

AMint a vonalzómon látjátok az én kis drágám is nagyon ragaszkodik hozzám. Mára vagyok kiírva,aztán hogy mi lesz azt csak az én kicsi lányom tudja. 8)

Ha szombatig nem indul meg a szülés magától,akkor mondta a dokim hogy szombat reggel 9-kor talizunk a kórházba egy vizsgálatra,és hogy vigyem a cuccaimat is. Gondolom a vizsgálat eredményétől függ hogy mi is lesz a továbbiakban.

Hát én nagyon izgulok,és mindenki mondja hogy ne féljek de én beismerem hogy igenis félek tartok a szüléstől hiába nem tudom hogy milyen is az. Meg az utána következő dolgoktól is.

Na további szép napot Nektek,és bocsi ha "zavartam".
csipcsab

Mondjuk 5 orvos mondta 100% fiú tehát remélem nem kell ott agyalni mi legyen ha lányzó. Mondjuk a Gréti nekem tetszik ha lányom lenne biztos rávenném apát a helyeslésre valami kis fortéllyal :lol:
tappancs28

Az a baj Tappancs, hogy igen ez a nagy veszélye, hogy kórházban köt ki az ember. És ha csak az anyagi oldalát nézzük- 3 nap kórházban minden egyéb költséggel együtt, hát lehet hogy megéri az oltás. És a pszichésről még nem is beszéltünk....

Kép
andkata

tappancs!
Látod, Maverickéknek is 100%-ra mondták az iker lányokat... erre lett két szép kisfiuk :lol: !

d.dodó

Ebben 1000%-ig igazad van Kata, lehet, hogy a nagyszülőknek bedobjuk a témát, úgyis ajándékot akarnak a kicsinek, hátr ez nem egy rendhagyó történet lenne de legalább hasznos
tappancs28

Dodó
azt mondta s szonográfus genetikán vissza adja a papírját ha tévedés és akkora himbilimbi van bekarikázva a képen, hogy félre érthetetlenül kispasi :lol: remélem, mert különben fura kiinövéseket fogunk szemügyre venni :oops: :lol: :lol: :lol:
tappancs28

vagyok en csak ismet olyan volt az ejjszakam, hogy hajnal 4tol talpon voltam - a rohadek szunyog miatt- igy utana 6kor aludtam el.
Nemmentunk be tegnap, ferjem mondta semmi ertelme nem lenne, ugyan azt mondanak megint.
Helyette elmentunk setalni egyet, meg ma delutan megyek a dokihoz, hogy mondjon mar ket ertelmes szot, mert tegnap ugyan mindenki csinalt velem mindent csak epp nem beszelt hozzam....
Szoval megkerdem tole, mennyire lehetk most nyugodt, meg mi ez a magzatviz tema.....
Amugy seta kozben es utan ismet nem folyt semmi.
Fogalmam sincs mi lehet ez!

Tuti o is a folyassal fog jonni :twisted: De hisz az vegig volt a 9 honapban es ha olyan sok is hogy a labamon csorgott akkor sem ilyen "allagu" volt, na mindegy....csak remenykedni tudok hogy minden rendben lesz!
Vendég

Dori: nem fogok irni smst csak ha indokolt....sajna fizetes csak egy honap mulva lesz, es a telon levo penzt veszhelyzetre kell tartogatnom! Ciki meg minden, de ez van, nagyon ki van szamitva most a penz, es a korhazra felrerakotthoz meg nem merek hozzanyulni.
Vendég

Csipcsab
üdv itt újra!
Ne izgulj a szülésen mert kár parázni nem annyira vészes mint amilyen rémálom kergeti a legtöbb először szülő anyát.Próbálj relaxálni és elképzelni, hogy milyet szeretnél és hogyan menjenek a dolgok .Csak pozitívan :wink: a gondolatnak teremtő ereje van ne feledd. Ne utasítsd el az érzéstelenítőket ha felajánlják nem atól lesz jó élmény a szülés ha végig üvöltöd....nembiztos, hogy jól ismered magad .
Orvossal légy őszinte és merj kérni és kérdezni akkor nem lesz baj
tappancs28

Na, leugrok a boltba valami reggelinek valóért.... de mindjárt jövök!

d.dodó

Mennem kell apáért Pestre legyetek jók sziasztok majd este jövök puszka

Menjen aki akar szülni engem is küldhettek vagy inkább Dávidot :lol:
tappancs28

Köszi a bárányhimlős hszeket. Én csak azért aggódom jobban Jázmin miatt, mert én még NEM voltam bárányhimlős. Így is védi a tej?

Kép
szly27

en vagyok ma amugy , mert orvoson kivul szerintem semmi teendom. jO a maniakus porszivozasomnak eleget teszek, de ennyi.
Talan sutok sutiket, valami fini meggyest.
Tegnap este megcsinaltam vegul a palacsintat- nem olyan okokbol, amiben itt nehanyan hisznek- mert bepanikoltam a reggeli akcio miatt hogy korhazba kerulok es a turo megromlik amig oda leszek.
Olyan szinten bekeszultem reggel mielott elemntem a korhazba, hogy mindent fagyasztoba tettem, ami ugy elallhat, minden ki vol tkeszitve hogy ferjem azonnal megtalalja ha szolok, hogy mi t hozzon...
Gondolom ez a nagy riado keszultseg "hozta meg a gyumolcset" hogy haza is jottem.
Amugy ferjemet nem hivtam fol, hogy bemegyek, csak mikor hazaertem irtam meg neki, hogy benn voltam es ez meg ez volt.
Nem szeretnem foloslegesen panikoltatni....
Vendég

amugy elegge kivancsi vagyok mint mond ma a doki....
Tegnap egy rakat bejegyzest talaltam arrol, hogyhany embernek szivargott akar heteken at is, es mindnek azt mondta a doki, hogy nem szivaroghat....
De nincs valami ami kimutatna? HA nem is ilyen haziszer, de neki ott a rendeloben valami?
ez olyan furcsa szamomra!

Vagy nincs valami gyogyszer amit ilyen ketelynel adhatnak?
Es ha fertozest kap a baba, az bennem kimutathato?
Vendég

Szly: remeljuk te nem kapod el! Felnottkent rosszabb!
Amugy a babat be szeretned majd oltatni ellene?
Vendég

szokasos: rosszkor jottem...
Na akkor megyek takritgatok, teszek veszek....talan addig sem jar annyit az agyam!
Vendég

Szia Anyjuk:jó hogy jelentkeztél :D
Már azt hittem,szülsz :wink:

Kép
Kép
Kép
kike

Én ugy hallottam, hogy babánál viszont jobb ha megkapja a bárányhimlőt ha amugy is megvan rá az "esély", minthogy oltást kapjon ellene. Meg akinek felnőttként nem volt bárányhimlője, de esetleg övsömöre igen, az már nem is kapja el!

d.dodó

Kike: dehogy szulok. Semmi jele!
Egy kis fajasom sem volt tegnap este!
Igaz Anna sem aktivizalta magat, tan egyszer nyujtogatta a labat...

az teny hogy jobb ha elkapja a gyerek a baranyhimlot, de nem csecsemokent! MAjd ha mar 4honap folott van, akkor ok, de egy ici pici babanal, en sem igen szeretnem hogy elkapja!
Vendég

Sziasztok!

Mi is még egyben bár én nem is számítottam másra!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.02 16:36-kor.
Vendég

Az a baj, hogy ilyen kicsi meg oltast sem kaphat.
Vendég

Jó reggelt mindenkinek!

Na, ma ki megy szülni? :wink:

Hát nekem olyan szép éjszakám lett volna, de kb. 45 percenként voltam kint pisilni. Már azt hittem zacskót húzok magamra! :twisted:

El kéne mennem a boltba, mert hiányos a hűtő tartalma.

Apa napok óta rágja a fülemet, hogy menjek el az Államkincstárba, és hozzak nyomtatványokat az anyaságihoz, meg a családi pótlékhoz. Azt hiszem oda is elnézek, mert már unom hallgatni.

Ebéd tökfőzi lesz pörivel.

Látjátok? Már csak 30 nap! :shock: :D

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Itt olyan fura hogy még a BCG sem kötelező.... ki kell tölteni egy papírt, hogy milyen országból jövünk, hogy abban az országban van e TBC-s, hogy a családban volt e valaki, vagy jön e valaki látogatni az országunkból, vagy mi megyünk-e haza a gyerek egy éves kora előtt...... és miután ezeket beikszelgettük, ezt szülésnél le kell adni! És ha az orvos ugy dönt az x-szelések alapján, hogy beadja, akkor kap..ha nem, akkor csak valamikor ha fél éves elmult.

d.dodó

en ebben az oltas temaban nagyon buta vagyok! Szoval biztdo lesz majd rakat kerdesem!
Mert valahogy en nem ertem hogy mulhat valakinek az egeszsege penzen....Mert ha egyszer van valami jo oltoanyag, ami tenyleg hasznos, es olyan dolgot eloz meg amit gyogyitani sokkal nehezebb lenne...szoval akkor milyen jogon van hogy aki megengedheti maganak annak a gyermeke vedve legyen, a tobbi meg....
Na de mivel ezen en mint ksi porszem ugysem tudok valtoztatni, igy majd jol korbejarom a temat, es amit nagyon jonak latok, arra gyujtok!
Vendég

Szerencsére nálunk nincs veszélyami a bárányhimlőt illeti,tavaly mindketten átestek rajta :D

Kép
Kép
Kép
kike

BAr en bizom benne, hogy anyos esetleg hallja ezeket a radioban, es akor megkerdi mi nem adatjuk e be, es kinyogom, hogy nincs ra penz, akkor o kifizeti :lol:
Gonosz vagyok! Tudom!
Vendég

Tegnap este megint nagyot alakitott:)
Skypon felhivtak minket, hogy hogy alakitsak a hetvegi programjukat? HEEEEEEEEEEEEEEEEEE?Hat nem felnott emberek? Azt csinalnak amit akarnak...
Na mindegy errol anyost nem sikerult meggyozni, o nem megy le Akarattyara, o keszenletben ul otthon es var. de valyon mire? ugyanis en megmondtam ha nekem a szules napjan, vagy masnap amikor meg orulok hogy elek odajon, az tuti hogy ugy kuldom el a busba hogy tobbet ne legyen kedve jonni!
Meg azt mondja, o ma ide meg ide megy, de delutan otthon lesz.
Es? Legyen? Komolyan nem komplett!
En retegek az egesz szules es gyermekes eletformatol anyossal kapcsoltaban! Lehet hogy e miatt fogok pszichiatriara kerulni? :twisted:
Vendég

PEdig neki lenne ott a helye! :twisted:
Vendég

Oltás témában nagyon analfabéta vagyok!
De úgy gondolom, hogy nem kötelezőket nem fogok beadatni, főleg ilyen kullancs ellenit, stb.
De ha van valami tényleg jó és hasznos, hát meggyőzhető vagyok!

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Anyjuk! Én eggyüttérzek veled! Valahogy én is így gondolkodom anyósról. Még azt sem tudom elképzelni, hogy odaadjam neki később, hogy elvigye sétálni.... :roll: :oops:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

jó reggelt Mindenkinek!

nagyon drukkolok minden finishesnek! :D

Kriszta, mi letöltöttük a nyomtatványokat és kinyomtattuk! ha van nyomtatotók nem érdemes bemenni szerintem!
bencuri

Én is kinyomtattam minden nyomtatványt,ami majd kell :D Aztán amit lehetett már kitöltöttem,vagy elfogadják,vagy nem. :roll:

Kép
Kép
Kép
kike

Hát sajna nyomtatónk az nincs, de szerencsére a hivatal sincs túl messze. Negyed óra séta.
Azt hiszem el is indulok, hátha nincs még olyan döglesztő meleg!

Csak az a baj, hogy a bolt meg az ellenkező irányban van...

Addig is: POCAKLAKÓK! KIFELÉ!!! :wink: :lol:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Én csak annak örülök, hogy jó messze lakunk anyóstól....még igy is kiborít néha.....

d.dodó

en azert nem nyomtattam, mert mar hallottam olyent, akinek azt nem fogadtak el hanem adtak ujat hogy azt toltse ki!
Tudom ez ugyintezo fuggo!
En hozattam a papirokat. Igy is akkora ceco lesz, mire minden meglesz hozza. Az en irataim masolatat mar azert most meg akarjuk csinalni, hogy csak a gyerek papirjaira kelljen varni. jOBB SZEMELYESEN bevivnni, vagy postazni?
Amugy mi nem az allamkincstarban voltunk vele, hanem valmi csaladugyi nen em tudom milyen intezmenyben a Dozsa gyorgy utrol koltoztek el a Vaci ut 71be, es da is kel visszavinni , ha nem postan akarjuk
Vendég

Na, dobok egy utolsó pociképet!

Kép 39.hét

Kép

d.dodó

Jó reggelt mindenkinek!
Pénteken 10.46-kor 3710grammal, és 48,5cm-rel megszületett pici lányunk: Izabella!
Kedden du. jöttünk haza. Elég zsúfoltak a napok. Tegnap védőnő :roll: , a doktornő meg mindjárt jön. Amint lessz időm, jövök.
Kép
4 órásan :)

Kép
dittke

Sziasztok!
Azt hittem ma is babahírekre érkezem. De nem,nembaj, majd holnap. Vagy még ma??

Kriszti! Én is letöltöttem a netről a papírokat. Itthon kitöltöttük, beírtunk mindent és ott csak átnézték. Szerencsére minden rendben volt, kb. 5 perc alatt letudtam. JÓ, várni kellett vagy negyed órát, mire sorra kerültem, de az egész nem volt több 20 percnél.
A többit meg nekem elintézték a munkahelyemen. Ott csak aláírtam a kérvényt és ők felpostázták a munkaügyre. Szerencsére tök gyorsan elintéztünk mindent.

No mamik! Induljatok szülni! Babák! Kifelé!!! :lol: :lol: :lol:

sz.andi

Ditke:Gratulálok kicsi Lányotok érkezéséhez,nagyon édi babuci! :D :D

Kép
Kép
Kép
kike

Ha még valaki beelőz,mérges leszek ám! :wink: :lol:

Kép
Kép
Kép
kike

Dittke: gratulalok a kislanyhoz! Nagyon szep baba!
MAjd rendezodik a kaosz! Addig meg elvezd azt!:)
Szep napokat!
Vendég

Na, csak jött babahír!!
Gratulákok Dittke! Sok boldogságot!!És persze tejecskét!!!! Azért ha van időd mesélj milyen volt, szüléstörténetet kérünk szépen. :lol:

sz.andi

Kiváncsi vagyok hány pocakos marad,mire én is sorra kerülök :roll: Nem panaszkodok,csak nem értem,miért hordom mindig túl őket :roll:
Más meg előbb megszül,mint a kiírt idő!Elég furi.

Na de eldöntöttem,azen aztán nem bosszankodom,hátha akkor kijön :lol:
Csak jó lenne már nem nyögve átfordulni éjszaka egyik oldalról a másikra,az óránkénti pisiléseket már nem is említem. :?

Kép
Kép
Kép
kike

Dittke!
Nagy nagy gratula Izabella babához!! Nagyon szép kislány! majd ha lesz időd, születéstörtönetet is kérünk... egy blogban is "gyűjtjük őket"....

d.dodó

Dittke! Annyira cuki! Akkor jól gondoltam, szültél! :)

Kép
andkata

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?