A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Ja,és persze őszre és télre már én is 68-74eset vettem.

Kép
melike

Bari, ezek tényleg tök jók! Hol vetted?
tamaraildi

ildi :turkálóban...én nagy turkálós vagyok :lol:
Vendég

Mázlista vagy! nekem még sosem sikerült jót túrni. :)
Még magamnak sem.
Íme néhány fotó, köszönve Briginek. Rólam elég béna. :(

Kép Kép Kép

Kép
tamaraildi

Melike,Bari: jó kis rucikat vettetek :D

Tamaraildi: nagyon cuki a kislányod! Az UTOLSÓ képen eléggé hasonlít Mercikémre. (december óta miért nem jöttél????????????????????)

figyuzzatok mit fotóztam ma?!?!?! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bszilvi25 2008.08.30 19:50-kor.
bszilvi25

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.20 16:29-kor.
hékás

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.20 16:29-kor.
hékás

és a részeg csaj??? sírás volt, ahogy elhajította a mikrofont :lol: :lol: :lol:
bszilvi25

hol jártam? apuéknál, Akasztón!
bszilvi25

ildi nagyon szép a lányod :wink:

nyugi mire a 3.gyereket születik te is megtanulsz túrni :lol: :lol:

szilvi:hol jártál 1970-ben????hol az időgép,én előre fogom tekerni
Vendég

xxx
hékás

ildi:a lányon miben fekszik?olyan valami ami oldalt fekvésben tartja?
Vendég

xxx
hékás

[quote="lia0415"]s írta:lia0415zilvi:hol jártál 1970-ben????

kb ott is éreztem magam amikor ezt megláttam!!!! (én, aki 80-ban született... :roll: :roll: :roll: )
bszilvi25

[quote="hékás"]B írta:hékásari, már megint öregedni akarsz? :wink:

most csak igazán...imádom dávidot és nagyon örülök neki...de a kisbabázás nem való 3Xen fölül...bocsi mindenkitóől de én ezt vallom
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.20 16:30-kor.
hékás

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.20 16:30-kor.
hékás

sültcsirkecomb túróstésztával :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
na jó ez csak vicc volt...amúgy passz
Vendég

[quote="tamaraildi"] írta:tamaraildiPisivel, kakival olyan 5 kg (3070-el született), aztán pisikaki ki, és máris fogyott 250 grammot. És ez megy már kb 1 hete, nem tudunk 5 kg fölé menni. Cumisüveget, cumit egyáltalán nem fogad el. Ti milyet használtok?

A héten én is majdnem sírdogáltam, mert azt hittem ,hogy nincs elég tejem. Erre felhívtam a védőnőt, és ő azt mondta, hogy mérjem meg a kicsit, és mérjem meg két nap múlva. Ha hízik/nem fogy akkor minden rendben van. (Ha egy nap nem akar többet cicizni mint eddig, akkor se izguljak...)
Szerintem egy hét alatt azért hízhatott volna egy kicsit, mégha csak 10 dekát is. Nem? Én nem akarlak ijesztgetni. Kérdezz meg egy védőnőt Te is, vagy a gyerekorvost.

Cumisüveg: Mam. (de feleslegesen van, mert körbenyalogatja , és kitolja a szájából mosolyogva. - semmit sem fogad el cicin kívűl :roll: )
bszilvi25

sziasztok

tamaraildi üdv köztünk!cuki a kislányod nagyon! szerintem pont jó amennyit eszik, Mira is ennyit evett 2 hónaposan, nem hinnék a helyedben a védőnőnek, van tejed és kész! ne méregesd, ha alszik nyugodtan, elég neki hidd el!! és az éterben kortalanok vagyunk!!

a [b]mérleggel én is úgy vagyok, hogy mióta nem mérem, elégedett és nincs semmi gond, előtte nekem is voltak gondok..nemsokára vissza is visszük :lol: :lol: :lol:

csuklás nálunk is néha fél óra, cici már nem kell, mert annyira tele van, citromlét próbáltam 2szer, de akkor már nagyon régóta csuklott, s kivoltam, de szegényt úgy sajnáltam, olyan fancsali képet vágott, de attól persze elmúlott.

mensi nekem tegnapelőtt jött meg először s el is illant egy nap alatt :roll: nem értem.
mondjuk nem tűnik úgy hogy egy éve volt meg, mert a szülés utáni kitette az egész évet... :lol:

bari-vigyázz arra a huncut dávidra-fő az optimizmus!!![/b]

Kép
Kép
eyi

Szilvi: azért nem tudtam jönni, mert gépem csak este volt, és akkor is csak egy kézzel tudtam használni a fekvés miatt, így inkább csak olbvasgattam. A lányok szerintem is hasonlítanak, nagyon szép a Te kislányod is, klassztak a videók.

Na és persze mindenkinek csodálatos a kisbabája, emlékszem, amikor ti már szültetek, és én még küzdöttem a keményedésekkel, mennyire irigyeltem mindenkit, hogy milyen helyes kisbabák születtek ebben a topikban. Reméltem, hogy ha még látatlanban is (akkor) de idetartozom, és nekem is ilyen szép lesz.

Szilvi, Eyi: Nem tudom mi legyen ezzel a súlygyarapodással. A védőnő azt mondta, este etessem még meg plusszban cumisüvegből. Na de azt nem fogadja el. Én meg csak mérlegelek. :( Pedig jól alszik, szerintem jó baba, bár néha nem tudjuk miért sír.

Aki mér, mikor, hogy mér?

Bari, igen az, elfordulás gátló párna, újszülott korában nagyon hasznos volt, beletettük oldalfekvésben, és úgy is ébredt. Ma már ez nem mondható el.

Kép
tamaraildi

Jó reggelt!

Ildi: valamit nem jól csináltál a vonalzódnál.

Kata: kérünk vonalzót!

Andi

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Jó reggelt!
bszilvi25

Sziasztok!

Szilvi! Emlékszem, hogy nálatok is volt ilyen nézés, amikor Merci még kicsike volt. Azóta is előfordul még? A babakocsit meg ne tessék kiröhögni, én még olyanban voltam tologatva! :lol: :lol: :lol: Nem gondoltam volna, hogy van még valakinek ilyen. :roll:

Tamaraildi! Miért császároztak meg végülis? Beindult a szülés vagy programozott volt? Tejci szaporítás miatt én fejtem a cickókat, meg nekem nagyon bevált az Urtica Urens 5ch. Azt még szedem a mai napig is. Marci sem fogadja el a cumisüveget, csak ha már nagyon éhes vagy szomjas. Volt úgy, hogy úton voltunk, meleg volt nagyon, Marci már nagyon szomjas volt és akkor simán megitta a vizet a cumisüvegből. Szeptemberben megyek egy továbbképzésre, apa lesz itthon vele egész nap. Kíváncsi leszek, hogy hogy boldogulnak majd az etetéssel. :wink: Kira nagyon szép kislány! :lol: És igen, én sem látom a vonalzódat. :wink:

Hékás! Főzés ügyben rám nem lehet számítani. :oops: Fantáziám a nullával egyenlő. Nálunk ha én főzök akkor van pöri, paprikás krumpli, húsleves, esetleg valami tészta. Hát, nem a gyomrán keresztül fogtam meg a páromat. :oops: Egyébként meg mióta megvan Marci, úrinő vagyok és nem főzök. Párom eszik a munkahelyén, Marcinak én gyártom a kaját, én meg rendelek minden napra magamnak. Hétvégén főzök csak a fent említett repertoárból valamit. Most is mindjárt megyek feltenni a húslevest.

Bari! Nem gondolnád így ezt a 30 feletti szülést, ha nem lenne ennyi parád Dáviddal. Én kifejezetten élvezem, hogy öreg fejjel lettem anyuka. (Most még. Aztán meglátjuk hogy nyugdíj előtt pár évvel egy kamasszal mit fogok kezdeni. :roll: )

Hékás, Csiri! Beszállok én is a 6 évvel idősebbek klubjába. :lol: :lol: Nálunk is pont ennyi van a párom meg köztem. :? Persze az én javamra. 8) (Írta még valaki, de már nem emlékszem, hogy ki volt még. :oops: )

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
montana

Monti: én még látom Mercikémnek ezt az arcát, amikor a bal mellem tuszkolom a szájába. (először mi a jobból eszünk) Teljesen oldalra fordítja a fejét, és akkor ilyen nagyon komoly feje van.. :shock: :shock:
mintha azt gondolná magában, hogy : jólvan, még ebből is ehetek, de nem vagy igaz anya!!!!!!!!!!!!!!!!!
bszilvi25

xxx
hékás

monti lehet,hogyha nem lenne ennyi parám akkor sokkal jobban élném meg ezt a csecsemőkort...de én amúgy is alkatilag ilyen vagyok(meg aztán ért is olyan dolog ami rátett egy lapáttal),és szerintem ahogy öregszem úgy erősödnek föl a "rossz"tulajdonságaim.

csuklás elállítás legjobb és 100%kos módaj:mindhárom gyerekemnél bejött!!fölvenni babusgatni és hirtelen lerakni a kiságyba,na ettől az enyimek mindíg torkuk szakadtából sírva fakadnak..attól azonnal eláll a csuklás..már akinek ettől sírvafakad a gyereke!de a lájtos sírás nem elég csak a telitorok :wink:
Vendég

én két évvel vagyok idősebb a férjemnél...de így is sokkal szebb vagyok és fiatalabb :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ha lecserélem,csakis egy még fiatalabbra fogom :lol: :lol: :lol:
Vendég

monti az én fantáziám is ennyi kajaügyileg.. :lol: :lol: :lol:
Vendég

[quote="hékás"]E írta:hékász tök jó. De most miről jutott eszedbe? :) Hónapokkal ezelőtt beszélgettünk róla :) :) Visszaolvastál? :)

Aha! :lol: Volt egy időszak, amikor nem volt netünk, és most olvasom vissza az akkor íródott elég tekintélyes mennyiséget. :lol:

Kép Kép
montana

Monti, azért lett végül császár, mert Kíra baba csücsült, várt a dokim a 40. hétig, hátha megfordul, végül a kiírt előtt 2 nappal programozott lett. Nekem utána nagyon fájt. Most "csak esztétikailag" rossz.

Szilvi, mindig 2 ciciből etetsz? Én egybőől, de Kíra szinte mindig belealszik.

Mindenki: szerettem volna már megkérdezni, nálatok hogy néz ki az esti napirend? Séta, fürcsi, vacsi? Mert nálunk olyan nehezen fér bele az időbe, vagy séta, vagy fürcsi, tudom hülyén hangzik, lehet, hogy későn indulunk el? Tegnap pl. kimaradt a fürdetés, viszont duplán etettem 2 órán belül, így Kíra először átaludta az éjszakát. Ja, és én is. :)

Kép
tamaraildi

Nálunk séta 6-tól 7-ig, utána otthon még egy kis játék,( vagy ha nyűgös, ölben anyával :roll: ), 8-kor fürcsi, utána szopi, fél 9-kor alvás. Ma reggel 7-ig aludt. :lol: :lol:

Én is két mellből szoptatok és mindig váltogatom, hogy melyikből kezdjük. Ha a második mellből keveset eszik, akkor az lefejem.

Kép Kép
montana

Igen, én mindig két ciciből etetek!! Ha úgy érzem hogy jól televan, akkor 5 perc után elveszem tőle, és fordulunk!!
bszilvi25

este:5-től 8-is kint vagyunk..utánna fürdik eszik.
de délelött is kint szokott lenni..arra jó ha kint van,hogy utálja egész uton szenved,jól kifárad és bent a kiságyban elealszik
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.20 16:31-kor.
hékás

Nekem is felébred 4-5 körül, ma volt az első, hogy f6-ig aludt. Viszont nálunk fél óra a szoptatás, olyan még sosem volt, hogy 5 perc, és szinte mindig bealszik, a végén már úgy kell pumpálni az arcocskájába a tejcsit.

Vicces, hogy így beszélek, nem tudom mi lesz, ha majd egyszer vissza kell menni dolgozni. Mondjuk nagyon nem várom!

Kép
tamaraildi

Sziasztok!

Túl vagyunk a lagzin :) Én nem sokat segítettem előtte, csak sós sütit sütöttem, de az is megviselt :) Bonika jól viselte, igaz ő csak az esküvőn vett részt, utána a párom huga vigyázott rá. Éjjel fél 3-kor evett mikor hazaértünk, reggel 7-kor viszont nagyon rosszul viseltem az etetést :) Utána még szerencsére vigyázott rá a sogornőm így kicsit még alhattam.
Most voltunk sétálni, de ezután hamarabb kell indulni, olyan hideg volt.

Kép

Kép
[/url]
stella40

Köszönjük a 3 hós köszöntéseket :)
Mia, nekem is megjött. Furcsa, mert Te még szoptatsz, én meg már 3 hete nem. :shock: Pedig állítólag amíg szoptat valaki addig nem jön meg.
Bari, szerintem nyugi Dáviddal nem lesz semmi baj.

Kép

Kép
[/url]
stella40

Stella: háát felhívta a doki a figyelmem arra, hogy van rá esély hogy szopi alatt... ugyanis kérdezte a fogigátlót és nem kértünk. szóval nem ért felkészületlenül, csak nem hittem hogy ilyen hamar. amúgy azt mondták hogy szülés után rosszabb lesz, nekem ugyanolyan. nem fáj semmim, nem érzek semmi extrát.

alvásigényről volt kérdés: azt olvastam hogy ez babánként 2-3 órával is eltérhet... Milán 2chósan jó 16 órát aludt egy nap (9et éjjel, nappal volt 2 hosszú és 2 rövid alvása), most 15 órát alszik, ebből 10et éjjel, 1 hosszút délelőtt, aztán 30perceseket délután, bár ezek már inkább csak szunyókálások.

esti napirend: fél4 kaja, 5től 6ig séta (közben félórát szunyál), de nem mindig sétálunk, van hogy csak kirakom a teraszra. 7kor kaja, 8kor torna fürcsi masszázs, 9kor alvás.

no még két kérdés, aztán megyek aludni.

anyatejesekhez: mennyit eszik naponta összesen a babátok? adtok plussz folyadékot? mit és mennyit? Milán 6,2 kg és csak 750 800 körül eszik, én ezt kevésnek találom, bár gyarapszik. kb 150 ml teát iszik plusszban.

mindenkihez: ti mennyire és mennyit ültetitek a babákat? pl sport babakocsiban, hordozóban, ilyesmi. Milán ha ébren van, szinte állandóan ülne, mert úgy tud leginkább nézelödni. rendesen nyafizik ha nem ültetem fel, de nem merem sokat.

na megyek jó éjt :)

mia_snow

Jó reggelt Lányok!

Jól eltűntem. Mentségemre legyen, hogy DOLGOZTAM :? Kőőőőőőőőő a píííííííííííz, sajna :oops:
A hófordulósoknak utólag, hatalmas gratula.
Ildi: én is üdvözöllek itt, mostmár mint aktív júniusi topicost :wink: Merre laksz budapesten?????

Elkezdődött a S U L I!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Végre :wink:

Mia: mi már szinte csak ülünk, na nem így komolyan, de útál feküdni, mert unatkozik :shock: :shock: Ha valaki kézbeveszi, akkor csak ültetni lehet Kristófot, aztán Ő egy óvatlan pillanatban felrúfja magát, és áll :shock: :shock: Már ha megkapaszkodik a járóka hurkáiba, szinte elengedhetném, mert annyira stabilan ácsorog és olyan biztosan kapaszkodik :shock: :shock: :shock: Döbbenet, hogy miket csinál ez a gyerek. Nagyon oda kell rá figyelni, mert Ő a végtelenségig terhelné a kis gerincét. Szerintem hetek kérdése, és felhúzza magát a járókában ülésbe, mert már félig felhúzza ám magát, aztán pikk-pakk és fel fog állni :roll:
bluebox

Jó reggelt!

Szia Márti4

Húúú,nem semmi erős ez a Kristóf!Máté is ügyes,de ennyire még nem erősködik.

Megyek ma is várárolni még Manónak pár rucit.(még telik a mama pénzéből :lol: )

Holnap meg jön két kolleganőm látogatóba.Az egyik 8 hónapos kismama a másiknak 2 éves a fia.Lesz miről beszélgetni.

Kép
melike

Jó reggelt!

Mia: én nem mérem minden evésnél (sőt van, hogy hetente csak 1x :oops: ), így nem tudom megmondani, és mi nem iszunk mást! :?
Ülés: hordozóban egyenlőre, és napi 1 órát kb.

Brigi írta este, hogy Marcell elég pocsékul evett. Hát? Mercike is hozta a formáját..... Fürcsi után a bal cici nem is kellett neki, csak mosolygott :roll: , fel is kelt 3-kor enni (de ugye erőszakoskodni meg nem lehet?).
Után pedig 7-kor ettünk, és én fent is maradtam.....

Ma jön a védőnő 9-12 között. Mondtam neki a telefonban, hogy én nem szeretem ha akkor van itt valaki, amikor etetem a kicsit. Mire azt mondta,hogy ennél szebb látvány nincs is, és Ő már sokszor látott ilyet! :shock: nade könyörgöm, az nem számít, hogy én mit akarok? Megfogadtam, ha úgy jön, nem engedem be, aztán mehet ahova akar......
bszilvi25

Az este nekünk is sétával "zárul". 5 körül evés,6tól 7ig-1/4 8ig séta,fürcsi,evés,1/2 9 körül alvás.
Egyszer kelünk éjszaka fél4-fél5 között.

Tegnap rettenetesen nyűgös volt!Este már bedugtam a lázmérőt,nem-e beteg,de szerencsére semmi és éjszaka is jól aludt. :wink:

Kép
melike

Szilvi:hát érdekesek!Nem tudom miért nem érti meg,ha egyszer téged zavar!Attól,mert ő védőnő...

Kép
melike

Léptem.Majd du. jövök.

Kép
melike

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.20 16:31-kor.
hékás

jó reggelt
köszönöm a válaszokat (azért remélem lesznek még ;) )

Márti: ez az, hogy Milán is állandóan ülne! nem forog még meg semmi, de sokszor úgy vagyunk hogy pl én fekszem, felhúzom a térdem, és a hátát a combomnak támasztom, a lábai vannak a hasamnál. és rendesen erőlködik, fel akar ülni. meg a hordozóban is erőlködik hogy ő rendesen ülni akar. ha ülésbe húzzuk, akkor meg már feszíti is a lábát és állni akar. nyafog, felhúzzuk, és onnan megy a vigyor. durva. :roll:

mia_snow

ültetés:én sokat ültetem dávidot,mert ugye felmerült a reflux nála szóval sokáig büfögtetem,és ültetve!

kaja:változó a mennyiség,de ha keveset eszik ösztönösen én is aggódok :oops:

Kép

nagy fiú lett az én kicsikémből(az elsős és a hetedikes :lol: )
Vendég

Attól tartok, nekünk nem lesz lyukastérdű nadrágunk, mert nem hiszen hogy annyit mászna a földön, hogy kidörzsőlné :D :D :D
bluebox

forgás:dávidot már reménytelen hasaltatni..rögtön átfordul,de már a hátáról a hasára is majdnem átfordul...és ami még új(gondolom ti is észrevettétek) a lábaint nagyon felemeli közel a szájához,gondolom ebből lesz a lábszopogatás :lol:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?