A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Sziasztok!

Kitti nem sűrűn van hason. Még nem forog. A lábát egy kicsit emelgeti, de nem nagyon.

Én is egy csomószor ültetem, amikor kézben van, és a babakocsiban is úgy tolom sokszor, hogy 45 fokra van beállítva a háttámla.

Kitti most a fogást tanulja, odaadom a kezébe a csörgőt, és azt tartja. Nagyon ügyes.

Majd mutatom, ha sikerül lekicsinyitenem, de egyenlőre nem enged.

Andi

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Mia, mi mostanában max 700-at eszünk 1 nap, de mi tápszeresek vagyunk :( . Én kevésnek találom, de gyarapszik. Boni most 6300 körül van.
Az én kisfiam is ülni akar pl. amikor ülök, ő az ölemeben kicsit hátradőlve és fölhúzza magát derékszögbe aztán tartja magát. :)

Kép

Kép
[/url]
stella40

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.20 16:32-kor.
hékás

hékás:szilvi várta a sulit de ma könnyes szemmel ült a padban...ő azt mondta csak az ásítástól van...de nem attól volt én tudom :lol:

dávid még nem tudja megfogni a csörgőt akkor sem ha a kezébe adom,sőt ha ráhelyezem az ujjait akkor sem marad a kezében.
Vendég

Bari, szépek az iskolásaid :)
Boni nem forog még egyáltalán, csak a lábait húzza fel magasra ő is. Fogni csak akkor ha a kezébe adom, de nem sokáig akkor sem. Viszont a hajamat egyből megtalálja és úgy tudja húzni. Ez is fejlődés, mert eddig nem csinálta :D
Ja és így tud állni egyedül :)
Kép

Kép

Kép
[/url]
stella40

na ez az a kép amit ki kell világosítanom mert az én szar monitoromon nem látni
Vendég

Sziasztok!

Mia! Én ősanya módjára mellre csapom a gyereket ha éhes és nem méregetem. Teát egyáltalán nem kapott még, vizet akkor viszek, ha kocsival megyünk hosszabb útra. Olyankor ha szomjas azt adom neki, nem állunk meg azért szopizni. Fogalmam sincs mennyit eszik naponta, de ötször eszik csak. Nálunk úgy néz ki, hogy reggel 6-7 között szopi, utána 10-kor, 13-kor ebéd, délután 5-kor uzsi, este kb. fél 9-kor a vacsi és általában alszik reggel 6-7-ig. Pisi, kaki van rendesen, három hónaposan 6950 gr volt a súlya. Holnap megyünk tanácsadásra, megkapja a második Rotát, ilyenkor mindig lemérik. Kíváncsi leszek a súlyára. A hátamban lévő hasogatásból ítélve 7 kiló felett van bőven. :roll:

Ülés: naponta pár óra a pihenőszékben, de az is eléggé hátra van döntve. Meg ha utazunk, akkor a hordozóban. Marcus nem igényli még, úgy látom rajta. A babakocsiban is fekszik.

Szilvi! Teljesen természetes igénye az embernek, hogy annak engedje csak meg a szoptatás nézését, akinek akarja. Ha éppen szoptatsz, vagy készülődsz rá, amikor jön a védőnő, egyszerűen ne nyiss ajtót. Én mondjuk szoptattam a védőnőm jelenlétében, de mi nagyon jó viszonyban vagyunk egymással. Meg mondjuk nem vagyok szégyellős, így nálam valószínű, hogy tágabbak a határok, de ezt mindenkinek szíve joga eldönteni és ezt a többieknek tolerálni kell.

A fogást Marci is gyakorolja, ha nyújtok felé valamit, akkor ő is nyújtja a kis kezét, de még azért sokszor mellényúl. Arra viszont még nem jött rá, hogy ha megrázza a csörgőt, akkor abból hang jön ki. Így ha mozgatja a kezét csak csodálkozik, hogy hang jön ki belőle. Na erre gyorsan el kezdi nézni, hogy hogy jött ki belőle, de ilyenkor nem mozgatja a kezét. Persze így már nem érdekes, így másfelé néz, megmozdítja a kezét, a csörgő megszólal és kezdődik előlről. Meg kell zabálni ilyenkor. :lol: Viszont sajnos semmi nem köti le hosszabb időre, csak percekre. Aztán ha már minden játékon végigmentünk, uncsi már a játszószőnyeg és a pihenőszék is (kb. 20 perc alatt eljutunk erre a szintre :roll: ) akkor már semmi nem jó csak anya. Lehetőleg ölben. És sétálgatva fel-alá.

Márti! A régi munkahelyedre mentél vissza dolgozni? Ha jól emlékszem, te egy rokon vagy ismerős mellett dolgoztál. A babamasszázson kaptunk egy füzetet, amiben benne vannak a gyakorlatok. Van belőle felesleges másolatom. Ha kell, akkor szólj és amikor a tanácsadóban jártok, akkor lesétálunk és odaadom.

Forgás: még csak gyakorolja

Amint látjátok, visszakaptam a rokonoknál felejtődött fényképezőgépet. És használni is fogom! :lol: :lol: Semmi nem ment meg titeket attól, hogy Marcus fényképeit nézegessétek. :lol: :lol: :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára montana 2009.01.31 18:14-kor.

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
montana

elment a védőnő!!! Jó sokat volt itt. (több mint egy órát) Még szerencse hogy mielött jött, elötte etettem....
bszilvi25

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.20 16:32-kor.
hékás

TE BARI!!!!
A párom tegnap ide űlt a géphez,és épp a babanet volt elötte.

És lám-lám,ezt kezdte el olvasni. Csak anniyt hallok,(ur isten).
Aztán mondtam neki,ő az etetőszékes csaj.
csuklás elállítás legjobb és 100%kos módaj:mindhárom gyerekemnél bejött!!fölvenni babusgatni és hirtelen lerakni a kiságyba,na ettől az enyimek mindíg torkuk szakadtából sírva fakadnak..attól azonnal eláll a csuklás..már akinek ettől sírvafakad a gyereke!de a lájtos sírás nem elég csak a telitorok :wink:[/quote] :lol: :lol:

Kata&Milán

oszman777

Monti: Briginek igaza van! képeket kérünk! (amúgy mindenkinek ez lenne a dolga!!!! 8) 8) 8) 8) 8) 8) - képeket tenni)
bszilvi25

xxx
hékás

kata ettől miért akadt ki azurad???
nem ledobni kell az ágyba csak letenni úgy mint ahogy egyébként is leteszi az ember :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

monti:nagyon ügyes kis vasgyúród van...5-ször néztem meg a vonalzódat mert nem hitem a szememnek ..több mint 3.5 hónapos a fiad :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
nem is emlékszem,hogy valaki ilyen hamar szült a topikban :oops:
vagyis csak mirkóra emlékeztem :oops:
Vendég

köszönöm a válaszokat mindenkinek mégeccer. :)

montana: Milán is kb 20 percet van el a játékaival... és nem tudja még ő sem megfogni és pl rázni a csörgőt, inkább két kézzel markolja és úgy gyűri a szájába, mindegy hogy mi akad a kezébe: textilpelus, csörgő, akármilyen játék. :D

Szilvi: én sem szoptatok senki előtt... a védőnő előtt sem, bár ő legutóbb akkor volt nálunk amikor Milán 6 hetes volt. azt mondta hogy jön majd a 2 és 3 hós védőoltás között de még csak fel se hívott... holnapután meg úgyis találkozunk az oltáson.

képeket akartok?? :D

ezeket most vettem a kikában 1300 volt a 3 db, jövő nyárra:
Kép

barackot ettünk:
Kép

és a többi kedvenc fotó:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

mia_snow

[quote="lia0415"]k írta:lia0415ata ettől miért akadt ki azurad???
..

ezen tegnap mi is jót röhögtünk egyébként, felolvastam neki. :D

mia_snow

Fotókat szerettetek volna nézegetni??? Hát akkor én egész hétre letudom most :P Igazából nem tudtam választani, ezért berakom mind1iket :P

Tegnap banán+alma evés volt :wink:
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Ez kb. 10 perces fotó :wink:

Kép
bluebox

Hello!

Dorci is forog oldalra + nyúl és fog a kezével, de hason még mindig béna.

Friss képek
Kép Kép

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Sziasztok!

Jól eltelt az idő!
Csavarogtunk jó sokáig,aztán evett és olyan nehezen aludt el!
És már ébren van!(kb. 45 perc volt)
Felhívtam a doktor nénit,mert 3. napja nyüglődik Máté és a keze a szájában,ma pedig úgy felsírt (nem álmában),hogy azt se tudtam mi van csak rohantam be.Szerintem az inye.
Szóval ti mit használtatok rá???Ő valami dologélt mondott.

Ismét jókat vettem.Mindjárt mutizom.

Jó sok képet raktatok,csak így tovább!Gyönyörűek és ügyesek a fiúk,lányok!

Kép
melike

Végre sikerült!A picsába,nem tudom mi volt a babanettel?????

Kép
melike

Kép Kép Kép Kép
A kombidresszek újak,a többi turis.
Vizesek,ezért kicsit sötétebbek,mint eredetileg.

Kép
melike

Hahó!Most már gyertek!Márti?!

Kép
melike

Stella:nagyon ügyi baba!

Kép
melike

Hali!
Vagyok, csak főztem :P
bluebox

Nekem sem volt jó a babanet egy ideig, aztán lementem sétálni.

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Lányok: itt olvadozok!!! Nagyon édik a babák.

Stella: jól látom, Boni áll? Nagyon ügyes baba!

Monti: Marci nagyon édes. A 2. kép nagyon aranyos.

Mia: nekem nagyon tetszik Milán hason fekve (3. kép) és az utolsó képen.

Márti: nem csodálom, hogy nem tudtál választani, mindegyiken nagyon édes Kristóf. Nekem a 4. a kedvencem.

Bogi: Dorci baba is nagyon cuki, ahogy nézi a nagy szemeivel a játékot.

Mindegyik babót meg lehetne zabbantani. Nagyon édesek.

Ja és Bari: nagyon helyesek a nagy gyerekeid.

Andi

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

ezt most találtam itt a babaneten:

Új kötelező védőoltás lesz októbertől
2008. 08. 26.

Októbertől minden két év alatti, magyar gyermeknek ingyenes és kötelező lesz a pneumoccocus elleni védőoltás – írja az MTI.

Daróczi Dávid, kormányszóvivő elmondása szerint, az Egészségügyi Minisztérium erre vonatkozó javaslata már szakmapolitikai egyeztetés alatt áll, és az oltóanyagra szükséges kétmilliárd forint egy része is elkülönítésre került. Az oltást, amely az Európai Unió 17 tagállamában már kötelező, több részletben kapják majd meg a kisgyermekek.

A pneumococcus baktériumok az egyik leggyakoribb okozói a kisgyermekkori életveszélyes bakteriális fertőzéseknek. A jól ismert torok és mandulagyulladások mellett súlyos tüdőgyulladást, középfülgyulladást, agyhártyagyulladást és vérmérgezést is okozhatnak, s bár az egészséges ember orrüregében és garatjában is kimutathatók, egyelőre ismeretlen okokból, könnyen agresszív kórokozóvá válhatnak. Az öt évesnél fiatalabb gyermekek még csak korlátozott mértékben képesek védekezni ellenük, ráadásul az antibiotikumok elterjedt használata miatt sokszor még akkor is sikertelen a gyógyszeres kezelés, ha a betegséget időben felismerik. A pneumococcusok világszerte mintegy 700 ezer kisgyermek halálát okozzák. A fertőzésből gyógyult gyermekek jelentős része pedig olyan maradandó szövődményekkel kénytelen együtt élni, mint a nagyothallás, süketség, epilepszia vagy különböző mértékű agykárosodások.

Szilágyi Diána

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

sehol senki?

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezésre van időm, még visszaolvasni sem tudtam. Szeretnélek megkérni benneteket arra, hogy gondoljatok ránk sokat csütörtökön, ugyanis sajnos, vagy nem is tudom sajnos-e lehet így lesz jobb, de meg kell műteni a Marcellt. Nagyon izgulok, remélem gyorsan túlleszünk rajt és elfelejthetjük az egészet. Szóval a héten biztosan nem tudok már jelentkezni emiatt. De ha hazaértünk és lesz időm majd írok hogy mi volt. Remélem csak jókat tudok majd mondani, és a Marcus is jól fogja viselni a dolgot.

Ma is vérvételre kellett menni, szegénykém annyira sírt, 4 ampulla vért levettek tőle, alig tudtam utánna megvigasztalni.

Akkor mégegyszer: gondoljatok ránk okés!!!

ancsika82

Ancsi: OKÉS!!!!!

Mindegyik baba nagyon ügyes , és helyes.

Egyik nap szó volt róla, hogy ki milyen sport babakocsit vesz/vett.
Én ezt néztem ma ki (mivel itt sem ment a babanet)
Kép
bszilvi25

Szilvi: Téged nem idegesít, hogy ahogy tolod Mercit, nem fogod látni, hogy mit csinál???? Pláne ugye, amikor már űl???? Én megőrülnék, ha nem látnám :roll: :roll: :roll:
bluebox

Egyébként nagyon tetszik a babakocsi :wink:

Ancsika: VELETEK leszünk. Nyugi, hamar vége lesz :wink:
bluebox

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.20 16:33-kor.
hékás

XXX
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.20 16:34-kor.
hékás

szerintem nincs benne.
bluebox

Ancsika: gondolunk Rátok. Majd jelentkezz, hogy hogy sikerült a műtét. Ügyesek legyetek.

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

A testsúly kg-kénti 150 ml az össz folyadék bevitelt jelenti. Tápszer+tea+anyatej+gyümlé. A testsúly akkor emelkedik, ha ennek a mennyiségnek a legnagyobb része anyatej vagy tápszer.

Ancsika! Szorítunk nektek!

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
montana

Monti: amit kérdeztél, hogy kell-e??? Igen szeretném :P Pénteken 9-re megyünk oltásra :cry: Ha esetleg el tudsz sétálni arra? Az nagyon jó lenne. Ha nem, akkor majd keresünk egy másik időpontot. Azért köszönöm szépen.[/b]
bluebox

sajnos nem olvastam vissza!!
kész vagyok mára :o
szilveszter összeveszett szindivel...szindi bezárkozott kulcsak a szobájába,sziveszter meg idegből beverte az üveget,vittem varatni a kezét...basszus kilógott a husa..

4-7-is szülőin voltam dávid itthon orditott anyámnak...na jó tényleg elegem van
Vendég

Bari: EZT NEM HISZEM EL, HOGY TE ENNYIRE SZERENCSÉTLEN LEGYÉL!!!!!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock:
bluebox

Szerintem játsz Csipkerózsikát. Aludj egy pár évet át :wink:
bluebox

Semmi vígasztalót nem tudok írni, pedig tényleg megtenném :roll: Nagyon sajnálom, hogy ennyire szar dolgok történnek Veled :cry:
bluebox

blue én csipkerózsikát 10 doboz seduxennel fogok játszani :?
Vendég

Ó,Bari sajnálom!De hogy lehet Szilveszter ilyen butus?!Sírt?

Kép
melike

Amúgy nem válaszolt senki,hogy mit kentetek az ínyére a babónak,mikor nyűgi volt?
Máté olyan nyugtalanul alszik. :cry:

Kép
melike

Ja,hétvégén Apa befestette a hajamat. :lol: Kép

Kép
melike

Nagyon szépek a babák, mindenkié egytől egyig.

Szilvi: szerintem is klassz a babakocsi. Én ragaszkodtam ahhoz, hogy lássam is, ha úgy akarom, a sportkocsiban is, bár ha nagyobbak, már biztos szeretnek majd nézelődni. A baj csak az, hogy az én szekerem nem túl könnyű, így a tömegközlekedést elfelejthetem.

A XI. kerületben lakunk, Móriczhoz közel.
Kíra még csak nem is forog, nem tudom, ez baj? Bár most lesz 10 hetes, Szilvi Mercikéjével vagyunk egyidősek.
Még csak pihenőszékben van, ami nem vízszintes, de szeret benne lenni.

Jóéjt, sok alvást mmindenkinek!

Kép
tamaraildi

Most olvastalak Bari! Hogy van Szilveszter?

Kép
tamaraildi

Melike, én nem tudok válaszolni, mi még nem fogzunk.
Andóca, ha teheti Boni kitámaszt a lábával és áll.
Bari, sajnálom Szilvesztert, nálatok tényleg mindig történik valami :(
Monti, Marci nagyon nagy baba és annyira édes :)
Márti, Kristóf zabálnivaló ahogy barackozik :)
Szilvi, jó a babakocsi.
Márti, egy idő után nem téged akar nézni Kristóf. hanem, hogy mi történik az utcán. De most még én is úgy szeretem ha látom Boni arcát a kocsiban.
Melike, tök jó rucikat vettél.
Hékás, Te nemhogy bankban dolgoztál :D Nagyon megy neked ez a pénzügyi manőverezés :)
Ancsika, gondolok Rátok! minden rendben lesz.

Kép

Kép
[/url]
stella40

Férfiuralom. Ki vagyok túrva az ágyikómból :(
Kép
Anyával beszélgetünk
Kép

Kép

Kép
[/url]
stella40

Jó reggelt!

Stella: én tudom,hogy nem engem akar majd bámulni Kristóf, de az első fiammal sokszor jártam úgy, hogy a szembejövő emberek figyelmeztettek, pl: elaludt a pici én meg annyira toltam csórit, mert nagyon siettem valahova, hogy elfelejtettem megnézni mi is csinál. Már a támaszkodót fejelgette csóri, gondolom jó ideje. Szóval, tanultam a hibáimból, bár talán 15 év elteltével már aprólékosabb anyuka lettem, szóval most is 5 percenként nézem, hogy mit csinál menet közben Kristóf :P

Melike: én DOLOGel-t vettem, mert a védőnéni arra esküszik. Nagyon jó illata van, nagyon jó az íze, de szerintem kb 5 bekenés után, már megszokja a gyerek, nem igazán hatásos. (nálunk) Nem akarok általánosítani.!!!!!

Bari: gyere, mesélj, mi a helyzet MOST Nálatok??? Legalább a jobb kezét kellett összevarni, hogy egyből kimaradjon Szilvi az iskolából???????? Mitévő vagy ilyenkor???? Tudsz (van még lelkierőd) büntetni ilyenkor???? Hisz nagy butaságot csinált!!!!!! :twisted: :twisted: Nehogy félreértsetek, nagyon sajnálom szegény srácot, biztos sajos szegényke keze, de mégiscsak rosszfát tett a tűzre????!!!!! Bari őszintén mondom, nagyon sajnállak, bár tudom ez semmit nem segít :cry:
bluebox

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?