A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Sziasztok! Én is itt vagyok csak mire végigolvaslak titeket már nagyon fáradt vagyok. :( Nálunk minden jól működik. Este 6-7 -kor elalszik :arrow: első ébredés :arrow: forralt-hűtött víz+cumi :arrow: második ébredés kb 5-6 :arrow:szopi :arrow: ha sikerül alszik még kb 9-ig ha nem akkor felöltözünk és játszunk egyet. Valaki hiányolt csak nem tudom, hogy ki :oops: Neki KÖSZÖNÖM!!!!

Silla :arrow:pü.
cunci

Sziasztok!

Létezünk ám, csak baromira le vagyok maradva :roll: ....
Folyamatosan próbáltam behozni a lemaradást, és közben írtam a hsz-okat, persze mindig gondosan "kijelölve másolásra", nehogy elvesszen 8) . Erre ma reggelre lemerült a laptopom :evil: :twisted: :lol: :lol: :lol: .
Na, mindegy, majd behozom....
Babóval minden oké, csak rohangászós napjaink voltak/vannak, amit én élvezek, csak időm nincs.
Most gyorsban annyit akartam, hogy az előbb volt a reggeliben egy mentálhigiénés szakember, az együtt alvásról beszélt, és totál egyetértettem vele mindenben :D ! Ha olvasgatjátok a soraimat, akkor nem baj, hogy lemaradtatok róla, mert ugyanezeket írtam már nektek is, amiket elmondott :wink: . Viszont egy dolog megütötte a fülemet, amit ugyan eddig is tudtam, de most tudatosodott bennem: egy baba éjszaka többször felébred, ami teljesen normális. De ahhoz, hogy zokszó nélkül vissza tudjon aludni, igényli az elalvás körülményeit. Ha ez nem adott, akkor sír, hogy újra kikövetelje azt. És ekkor gyúltak lámpák a fejemben: :idea: :idea: :idea: :lol: . Botond este cicin alszik el, így nem csoda, hogy az éjszakai kelésnél visszaköveteli a cicit, hogy ismét el tudjon aludni! Ezért van az, hogy csinálhatok én bármit, nem jó, és elég neki pár perc, hogy elaludjon, tehát sokszor tényleg nem (túl) éhes! Szóval mától nem hagyom cicin elaludni, hanem félkómásan leteszem aludni, hogy még lássa, érzékelje, hogy a kiságyban aludt el. Na, kíváncsi leszek...
Amúgy beszélt még a csaj a 3-4 órás periodikusságról, az önálló alvás jelentőségéről, illetve a megszokásokról, amiket mi magunk (!) alakítunk ki a gyerekekben (lásd jajdecukipuhaezaszőri :lol: ).
Na, megyek, mert jön a védőnéni, a lakás meg romokban, mert tegnap késő estig függönyt "szereltünk"...

KépKép

KépKép
kicsidodi

Silla! Köszi! Próbálkozom. :wink:
cunci

orsi,én igenis mindennap vok!

Kép

Sziasztok!

Sillia! Ment a kép priviben,tök jó ötlet a tabló!

Gumis lepedő:na ezt én is kipróbálom :lol:

Masszázs:én nem várok apára,mert abból semmi nem lenne,hanem hetente járok masszázsra :lol: Ennyi kényzetetés nekem is jár!

Lola:Bátor vagy,hogy elmentél az Allee-ba,láttam a neten,mekkora tömeg volt. Nekem is nagy a kísértés,mert itt van a közelemben,de még várok egy hetet kb. Bár az Intersparba lehet elmegyek holnap,6000 nm-en azért eloszlik a tömeg :lol: De azért a Mango-ba és a Zara-ba már beszabadulnék:lol:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Orsi

Odettről a ma felrakott képek közül mehet a tablóba a középső?
Az ANNYIRA jóóó :)
Vendég

Sziasztok!

Én is vagyok, de már meg sem próbállak követni titeket, úgysem mene, csak felületesen olvastam.

Első sorban....Ancsurti!!

Ég a fejem, de nagyon. :oops: :oops: Még mindig nem küldtem el a masszázsról az anyagot...hétvégén ráveszem páromat, hogy segítsen már, mert nekem nem megy ezzel a géppel. Ugye kell még? Nem mondtál le róla végképp....? :oops:

Sillia!

Az e-mail címedre mehet kép? Jó ötlet az új tabló! :wink:

Ne aggódj, Noé is elkezdett nagyon kötődni, eljátszik magában, de csak akkor ha én is a szobában vagyok. Ahogy kilépek kiabál. :lol: És már kétszer adtam oda úgy idegennek, hogy én is ott voltam mégis elsírta magát. Pedig eddig ez nem zavarta.

No, kiderült, hogy miért apadt a tejem. Ma reggelre megjött. Ez azért jó, mert legalább van remény, hogy visszajön a tejci. Éjszaka is felkeltem fejni, 20 ml jött le össz-vissz. Meg azért is jó, hogy megjött, mert a múlt hétvégén anyuéknál voltunk, és velünk is megtörtént Boo esete a hirtelen felindulással, vagy mifene.... :oops:

Kép
Kép
tabati

Tabati (és mindenki)

Természetesen mailcímemre is jöhet a kép, csak azért ajánlottam a privit ha valaki esetleg titokban akarná tartani a mélcímét :)
Vendég

A mi tavunk lett a hattyúk tava!
5 db nagy fehéret számoltam egymás mellett.
Az már majdnem hattyúk :D
Vendég

A pici lányom megint két órája alszik :shock: Juhúúúúúúú!!

KépKép
KépKép
nyuszi81

Köszönöm mindenkinek a segítő véleményeket.

Lőrinc mostanában rövid szünetekkel átalussza a délelőttöt, ezért is van időm itt üldögelni.
Túl sok minden mást nem tudok csinálni, mert ha zajongok felébred.
Vasárnap a Mamáéknál leszünk, valahogy meg kell neki mondani hogy mégsem lesz erdei túra. De úgy, hogy ne azt érezze: azért mert nemjól vigyázott Lócira.
Ő annyira csupaszív, de megvan az a tulajdonsága, ha valamit elhatároz annak úgy kell lennie.
És ez enyémapában is megvan, ő emellé még erősen oroszlán is, ezért vannak gondok Áfonyával (és Dalmával) szemben is.
Mert apa olyan hogy mindent megtesz valakiért de vérig sértődik és elfordul ha ezt nem fogadják el vagy nem teljesen úgy viselkednek ahogy ő azt elvárná.

Én nem írtam olyat hogy Áfonya buta, sőt! Kifejezetten értelmes állatka. Már sokszor kódolva beszélgetünk ha róla van szó mert egyértelműen érti a szavakat.
Azt is tudja mit nem szabad. De mégis megteszi.
pedig csak 3 tiltott dolog lenne a számára.

1. hívásra nem azonnal odamenni
2. utcán, tóparton bármit felzabálni
3. idegenekhez odaszaladni

És apa úgy gondolja, hogy: "mi az hogy én hívom és nem jön ide???"
Na, mindegy, nem Off-olom szét ezzel a topikot...
Vendég

Sziasztok! :)

Ezt MINDENKI olvassa el szépen, aztán nyomassa le Apáját a gép elé és mondja neki, hogy: "Tessék azonnal elolvasni. Utána kikérdezem. Aztán mehetsz főzni. Én addig fürdök, rendbe teszem és jól érzem magam. És ha etetésre minden kész, akkor még az is lehet, hogy szex áll a házhoz. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: "
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Mit olvassunk el? :shock: Már megint lemaradtam valamiről? :oops:

Kép
Kép
tabati

Öööööööööööööö...Anyuka volt megint hülyécske. Bocs. :oops: :oops:

http://www.babazo.hu/tipeg/20091108-gyermekneveles-faradt-szulok-szulok-lelkiallapota.html

Kép
Kép
200907?

No, elolvastam. :wink:

Ehhez csak annyit szólnék hozzá, hogy amikor én rávettem magam nagy nehezen, hogy Noét pár órára itthon hagyjam anyósomra (csak egy etetést kapott cumisüvegből) estére sokkal fáradtabb voltam, mint amikor itthon voltam vele. Anyósom nem rakta le aludni amikor fáradt volt, hanem úgy gondolta, hogy mindig kitalál neki valami más szórakoztatást. Amikor megjöttem nyügösebb volt, mint valaha... :evil: Na, következő alkalomkor elvitték sétálni, aludt is rendesen, viszont amikor megjöttem rámcuppant, le sem lehetett vakarni a ciciről, utána is hisztizett egészen fektetésig. Még talán rosszabb volt, mint az első eset... No? Ilyenkor mi van?? :roll: Mióta vna a mei-tai, inkább magammal viszem, aztán majd később megint megpróbálkozom itthagyni, ha nagyobb lesz. Talán ő még pici volt ehhez. Most amúgy is fogyóban a tej a fagyasztóban, úgyhogy inkább szoptatnék. Lefejni sem tudok annyit, hogy elég legyen neki egy etetésre.Hiába, ő sokkal eredményesebben szívja a tejet ugyebár...

Kép
Kép
tabati

Bond

Elolvastam és teljesen egyet is értek vele.
De rám is igaz ami Tabatira.
Ha otthagyom a fiamat, az nekem + feszültség és nem kikapcsolódás.
Bár egy-egy órát majd tudok szíkítani magamnak, apa vállalja addig.
Múlt pénteken is kértem 2 óra kimenőt (Dalmával vásároltunk a városban), abból a két órából az elsőt végigsikoltozta a kisfiam.

De:

1. amikor elindultam még nem sírt

2. tudom hogy apa mindent megtesz a vigasztalásáért

Csak olyan programot nem csinálunk inkább egyenlőre, mint a fürdőzés volt meg az erdei túra lett volna, amikor mindkettőnknek órákra ott kell hagynia Lócit.

Majd annak is eljön az ideje.

Képzeljétek, átaludta a délelőttöt, és most már legalább 15 perce csendben játszogat a járókában!

Lehet hogy amíg aludt, tündérek kicserélték a fiamat??
Vendég

A lényeg, hogy a környezetnek is essen le a tantusz, hogy a gyereknevelés nem semmitcsinálás és ránk is ráfér egy szusszanás. :?

Őszintén szólva nem emlékszem pontosan, de azt hiszem, hogy ma este vesztettem el szüzességemet. :roll: :oops: A dátumot feledje jótékony homály... :roll: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Sillia

A kép mehet a tablóba :lol:

Lola

Bocsi, azért nem vagy olyan sűrűn, gondolom nem baj ha említettetek :wink: :lol:

Kép
Kép
orsi777

Sziasztok!

Totál le vagyok maradva, csak épp a képeket nézegettem :oops: :oops: ,(bocsika) annyira , de annyira szépek ezek a gyerkőcök :P :P .
Ja még annyit , hogy a kisfiam ma azt mondta, hogy nenne :D , még soha nem mondott így ki semmit, csak az ment, hogy kiiiiiiiii, eknn, öooooooeáéééééééé, anyukám is itt volt, persze ő mit mondott, hogy a nenne=mama :lol: :lol:
marietta1982

Sziasztok!

Az idejét sem tudom, hogy mikor jelentkeztem utoljára. Nem időhiány miatt, szimplán trehányságból. Olvasgatni azért szoktalak benneteket és szinte mindig találok választ a kérdéseimre. :)

Danikám 7300g és 65cm volt a múlt heti mérésen. Jó nehéz, de nem szólt még senki, hogy túl dundi lenne. Voltak gondok a hasfájással és a sok sírással. Majdnem olyan volt az első 2 hónap, mint Ancsurtiéknál, azzal a különbséggel, hogy engem nem viselt meg annyira, hiszen én itthon vagyok, volt sok jelentkező, ha egy órácska nyugalomra volt szükségem.
Azóta sokat javult a helyzet, egész kiegyensúlyozott lett a fiatal úr. Voltunk már "Wellnessezni" is, semmi gond nem volt. Ez volt a főpróba...jövő héten megyünk Sopronba, a férjem szüleihez.

Szoptatni nem tudtam, tejet azért kapott 3hónapos koráig. Akkor a védőnő rámijesztett, hogy nem emeli a fejét ülésbe húzáskor és miért nem és ez baj :shock: , és kiderült az is, hogy ferde a nyaka. Elvittük Pécsre a fejlődésneurológiára...gyógytornát írtak ki és megnyugtattak, hogy rendbe fog jönni. A fejét azóta már kifogástalanul emeli.
:)
Ééédesek a ti babáitok is, imádom a fényképes beszámolókat. :)
Mellékelek pár fényképet én is.

Kép Kép Kép

bertina

Bond

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
orsi777

Bertina

De jó, hogy jöttél, gyere sűrűbben, ha tudsz.Dani nagyon édes, és klassz méretekkel rendelkezik. :P

Kép
Kép
orsi777

Csak gyors örömhírközlés: egy régi barátnőm most mondta, hogy babát vár: KETTŐT :lol: :lol: :lol: Részleteket még nem tudunk, de nagy az öröm :lol: :lol: Dupla :lol:

Kép
agi125r

Ági: juhéééééééééééééééééé :lol: :lol: :lol: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
marietta1982

Ági

De jó neki!!!!!!! :lol:

Odett új szokása lerakom 12 óránál, majd öt perc alatt 9 óránál van, azaz óramutató járással ellentétes irányban forgolódva alszik el. Utánna visszarakom 1 órára egy kis forgolódás megint és 12 óránál alszik el. :lol:

Kép
Kép
orsi777

Orsi

Te titokban hajóskapitány vagy? :)
Vendég

Én is teszek fel pár képet :wink:
Kép
Kép
Kép
marietta1982

ööö nem, csak így volt a legérthetőbb szerintem.
És 4 napja magától alszik el, cumika nélkül. És már ma hajnalban nem kelt fel 3:40-kor cumiért. Kopp-kopp-kopp.
Sillia inkább fakopáncs vagyok, mint hajóskapitány :lol:

Kép
Kép
orsi777

Orsi: Odett loknis fürtjeiből kérnénk egy keveset :lol: :lol: :lol:
marietta1982

Marietta

Először a képekt néztem meg, és megismertem Domit, utána láttam, hogy te tetted fel. :lol: Aranyos kis vigyoriDomi :lol:

Kép
Kép
orsi777

Orsi: vigyori, kopasz, :D most kezd nőni az új haja.
marietta1982

Marietta

A legalsó képet választottam a tablóba :)
Vendég

Halihó!

Sillia! Tablós ötletedet támogatom! Majd küldöm a képet! :D

Jó, hogy jelentkeztek az eltűnt kis báránykák! :lol:

Norkili! Éjszakáink alakulnak! Most már csak 1x ébred, de az változó, hogy mikor. Kedden véletlenül átaludta az éjszakát! :shock: :shock: Annyira jól esett!!!20.30-kor elaludt, és 6.15-kor ébredt először, utánna visszaaludt és 9.30-kor indult a reggel. Gondolom ezért nem is aludt napközben sokat.
Mai éjszakánk: 0.30-kor apja ment be hozzá megnyugtatni, nem is volt gond. 3.15-kor én voltam a soros. Gondoltam ha nem sír, akkor nem csinálok vele semmit, hátha vissza alszik. El is volt, egészen addig, míg észre nem vett. :shock: Ahogy meglátott elkezdett sírni. Én próbáltam megnyugtatni, de nem sikerült, így kivettem az ágyból és megetettem. Egyből elaludt.

Bond! Jó a link!Szüzesség , gratula! :lol: :oops:

Bertina! Jó, hogy írtál magatokról! Dani nagyon aranyos! Gyere többször!
Vendég

Sillia: Rendben :wink: ! Már alig várom, hogy elkészüljön :D .
marietta1982

Marietta

Nem adoooook. Irigy vagyok :mrgreen:

Összehasonlításként,mennyire nem hasonlít Odett az 5 napos önmagára :shock:

Itt Odett 5 napos :lol:

Kép

Itt 4 hónapos és 5 napos :lol:
Kép

Kép
Kép
orsi777

Orsi: igaz sok hajjal született Odett, de a 4 hónap alatt , milyen sok haja nőtt :shock: és még loknis is, hihetetlen, olyan széééééééééééééép :P :P !!!!!!!!!!!!!!!!!
Közben olvasok ám vissza :wink: !
Ancsurti: annyira sajnálom, hogy ennyit szenvedtek Hangival :cry: :cry: , remélem , most már elhagyja ezt a nyűgős-hisztis időszakot, de az szuper, hogy a dokinál minden rendben volt :D .
Boo: Gratula Zsirinek az átforduláshoz, nagyon ügyes :D :lol: !!!!! Én egy kezemen megtudom számolni, hogy hányszor fordult át Domi, de legalább már elkezdte :roll: :wink: .
marietta1982

Na ma velem lesz tele a topik :oops: :oops:
Nyuszi: Domi is imád a földön lenni, mindig ott mókázunk, olyan jókat nevetgélünk :wink: .
Norka: de jó, hogy rendbe jött Jázmin lábfeje, örülök neki nagyon :D :D !!!
Norkili: jó a link a gumislepedőről, én sem tudtam soha normálisan összehajtani, úúúúúúúúúúúúúgy utáltam :? .
Szisz: Így utólag is Boldog névnapot Marcinak!!! Masszázs :lol: :lol: ?! Irigy-irigy!!
Boo: ellipszistréner? Az szuper, nekem is kellene egy. Épp egyik nap mondtam Apának, hogy jó lenne valamit sportolni, mert mindig úgy elvagyok gémberedve, vagy éppen fáj mindenem, csak az a baj, hogy oooooooooolyan lusta vagyok :roll: :roll: :oops: :oops: !!
Merion: :shock: 5,5 hónaposan húst, az nem semmi! Így érthető a 9 kg.
Bond: elképzelem ahogy Manó szeretgeti Hugit, olyan édik lehetnek :P !! Kép :roll: ??????????????? Jupisziiiiiiiiiiiiii :lol: :lol: !
Dodi: Újság???? Még nem jelent meg :roll: :roll: ????
marietta1982

Boldog Szilvia névnapot!! :P

Kép
Kép
orsi777

megjöttem,lemegyek fűteni,visszaolvasok,és írok

majd :lol:
Vendég

Lilisgabi

Már hiányoltalak :wink:

Maritetta

Tényleg az újság! Dodi :wink:

Kép
Kép
orsi777

Na, akkor a köznek az ő kívánságára :wink: :

Kép

Kép

A kisebbik ténlyeg ilyen (egyelőre :roll: :lol: ). De a nagyobbiknak kéretik nem bedőlni, mert azért tőle is lehet ám ilyen fejet kapni: :x :x :x :evil: :evil: :? :? :?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Bond: Na végre!! Mondtam én, hogy édik :wink: . Hugi mutatja a második képen, hogy szuperül fényképezel anya, még látszok is rajta :P :P !!! Manó egy tündér bündér kis huncut :lol: :lol: !!!! Nagyon aranyosak!
marietta1982

Bond!

A 2. képen Hugi nagyon aranyos ezzel a "minden oké" kéztartással! :lol:
Gyönyörűek a gyermekeid!!

Boo! Jó a laptopod! :lol: :wink:
Vendég

Lányok!

Jázmin 2 napja nagyon sokat bukik. :shock: :( Inkább este felé. Ma is elkezdte :(
Szerintetek mi lehet az oka??? :shock:
Túletetem? :roll:
Vendég

Életjel 8)

Majd jövök :roll:

3. napja próbállak utolérni bennetek, kiscsalád folyton akadályokat gördít :evil:

472-nél tartok.
Most éhes a kisgömböc, és mielőtt Ő fal fel minket.... :lol:

Kép
Kép]
hendegabi

Bond :lol:

Igazi kisbátyóvá vált Manó :lol: , látszik a képeken.Hugi a minden oké kéz tartással besz@rás :lol:

Kép
Kép
orsi777

Jaj, még egy kérdés, amit már régóta megszerettem volna kérdezni, ti majd vesztek bébikompt? Én teljesen tanácstalan vagyok ez ügyben, utána néztem a neten ,több ortopéd orvos hozzáállását is elolvastam , és szinte senki nem ajánlja , viszont van olyan ismerösőm akinek van és használja.
De olyan rosszakat olvastam róla, hogy nem tartom valószínűnek, hogy veszek.
marietta1982

Sziasztok

Voltunk a bőrgyógyásznál atópiás dermatitise van Nórának. Azt mondta hogy mivel szoptatás alatt alakult ki így nagy a valószínűsége hogy genetikai eredetű, de lehet mosószertől, vagy tusfürdőtől is. Kapott rá kenőcsöt, illetve hipoallergén testápolót és tusfürdőt kell használni amit kimondottan ilyen bőrgyulladásra találtak ki. Nem olcsó, de nem baj az a lényeg hogy meggyógyuljon.

Úgy néz ki hogy nekem is meg fog jönni, már elég sok véres barnás folyásom van. Hasam is kezd fájni.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Norka:
Dani is sokat és sokszor bukik. Nem tudom én sem az okát, a doki sem mondott semmi konkrétat. Próbálkoztunk sűrűbb tápszerrel is, de attól meg fájt a hasa. Most, hogy elkezdtem adni a gyümilevet tízóraira, érdekes kiszedni a foltokat a ruhákból. :?

Bond:
Nagyon arik a gyerekek, nagyon hasonlítanak egymásra. :D
marietta:
Én sem vennék kompot, pont azért, mert én sem olvastam itt a neten semmi jót róla.

bertina

Sziasztok!

Majd jovok,most szopi kozben dobok par kepet!!!

Sillia:jo otlet a tablo!!!!

Edesek a babokak!!!Imadom nezegetni oket!!!

Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
ancsurti

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?