A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2013 májusi babavárók

Nagyobb fiúk a strandon, én megfürdettem Balut, aki lassan elalszik, így van öt percem.
Voltam 6hetes kontrollon. Olyan szépnek ítélte a doki a méhem hegét, hogy még az asszisztenst is odahívta. Lehet pancsolni, és végre sportolni. Kell egy kis energialevezetés.

Balu igen jó baba, eszik nézelődik, alszik. Éjjel eszik 1kor, 4 kor, és 6-7kor, majd egy nagyobb alvás és mehet a nap. Mostanában küzd egy kicsit a hasával, tekered, nyög, nyom, majd jön a puki. Nem egy nagy büfögős, így ezekkel alul kell megküzdenie. Nem sír, csak felriad a dologra, akkor nyüszög, majd ha kijött, akkor alszik tovább. Sajnos ez éjjel is előfordul. Kapja a Biogaia-t és az Infacolt. Igaz sokkal jobban veszi ezt a dolgot, mint anno a bátyja.
Bálinton kezdenek kijönni a tesós dolgok, pl: Mama elteszi cicijét, Balut meg az àgyba:) nappal kicsit eleven, meg akaratla, de ez betudható a dackorszaknak is, de éjjel felriad, amit soha nem szokott, és 6.30kor kel, pedig simán aludt 7-8ig. Nincs meleg nála mert mi légkondizunk. De ez várható volt.
Én az éjszakázást igen jól veszem, sokkal jobban, mint Bálintnál. Talán azóta beérem 2x3óra felületes alvással is. Ezen magam is csodálkoztam
kat78

Nekünk mindent elintéztett a kórház: postán kaptam meg a tb kártyát, lakcím kártyát, és az anyakönyvért a kórházba kellett menni. És vittünk igazolványképet is, és elintézik a személyit, amit szintén postáznak.
Eddig az adókártyáját nem kaptam meg.
A saját dolgaim izgalmasabbak. A családi pótlékot elintéztem, és az egyszer anyaságit is megkaptam, de gyesről tgyásra bonyodalmasabb a dolog, így ott még ,egy a folyamat.

Anno Bálintnak a kórházban odaadták ezt a PKV, vagy micsoda vérvételes képselapot, mert nem evett eleget akkor még, így ezt a doki bácsin irthon csinálta meg. Huuuu, akkor nagyon ordított. Párom mondta is, hogy most legalább tudjuk milyen, ha fáj valamilye. Balunak 3x vettem vért a kórházba az én januári kikezelt streptococcusom miatt( írtó nagy óvatosság volt) a kislegény csak felrikkantott és ennyit
kat78

Fürdőruha: rámjönnek a régi fürdőrucik, de a hasam minősége nem elégiti ki a mutogatható kategóriát, bár a párom szerint igen, és ez igen kedves tőle. Meg sok barna pötty van rajta, és a csíkom a mellem közepeig ér. En most vettem tankinit a Tchibo boltban nadrággal együtt 7ezer forintért. Párom szerint öreglányos, de majd megszokja. De a Calzedoniába mikor kerestem ott mutatták ezt a ciciig felhúzható bugyit, könnyesre röhögtem magamat rajta, szerintem komikus.

Védőnőbel ezek szerint nekem szerencsém van. Bálinttal egy írtó kedves nőci volt, aki most elment szülni, és az új egy kb 24év körülo, úgyszintén kedves lány. Nem szólnak semmibe bele, támogatnak mindenben, és ha kérem csak akkor adnak tanácsot. Ami meg szimpatikus nem hajszolnak a szoptatásba, azt mondják csináljam, amíg kényelmes, sőt tudják, hogy sok embernek bitag nehéz.
Én is küzdök vele, a bal kevesebbet termel, anno Bucival is ez volt. Szerintem lassan megjön nekem is, anno is a harmadik hónapban ez volt, most is fájdogál. Na, anno akkor fogyott arra a pár napra a tejem, majd a More Milk hozta vissza, és mire helyreállt, megint megjött. Ebbe nagyon belelbolondultam. Így 4.hónapban nem is tudtam visszahozni, Buci meg írtó éhes volt.

Na feljöttek a strandorl. folyt.Köv
kat78

Kat, nem próbálod ki a babamasszázst? Én is adom Picurnak az Infacol-t, és a Babycalm-ot és mellé még masszírozom is a hasát, pár mozdulat, ezt minden pelenkázáskor megcsinálom, és elképesztő mennyiségű puki kijön belőle ilyenkor. Ma "nyelestől" jött, még szerencse, hogy pont alátettem a tiszta pelust, így abba sikerült, de nem sok híja volt! ;)

De jó neked, hogy normális védőnőd van! Nem is tudom, mi lesz, ha egyszer elapad a tejem... Lehet, hogy 18 éves koráig kell szoptatnom Picurt? :D

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
picuralmos

Picur,
én úgy ismerem, hogy "sógorostúl" :D

Koszmó terén mi a helyzet?

Kép
Kép
mmc

Háháááá, ez de jó mmc! :D

Dörzsölgetem, már sokkal szebb lett mára a feje, mint tegnap volt, de még azért ma is jött le cucc, remélem hamarosan elmúlik. Vissza fog térni?

picuralmos

Mmc: nehezebb és tartós cuccokat a G-Robbytól rendelem, de friss zöldséget-gyümölcsöt és húst nem merek. Most alakítjuk át abtárolónkat, hogymelférjen benne egy hűtőláda. Na, azt teletöltöm, mert lassanmlárom hol tudok a nap folyamán főzni, és akkor csak onnan kiveszem

Ja, mi is coltunk csípő-koponya-hasi,uh Baluval, mindent rendben találtak
kat78

Lányok, aki volt már a kontrollon és varrták alul...nagyon fájt a vizsgálat???

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Csicsi,
most nem fájt, de az előző terhesség után bizony igen. Szerintem ez a sebtől és a varrástól is függ.
Azt akartam még, hogy nem semmi, ahogy Luca alkaron támaszkodik egyedül!!!
Ennyi idősen ezt még nem nagyon szokták a babák, ügyes nagyon!!

Kép
Kép
mmc

Sziasztok!

Milyen gyönyörűek a babák!! Egyik szebb, mint a másik!!!

Picur nekem a gyerekkorom kedvenc fagyija a ribizlifagyi, nyami nyami, küldj nekem kérlek fénypostával, már nyitom is az ablakot! :lol: :lol: :lol:
Én is úgy ismerem, hogy sógorostul. :lol:

Kat örülök, hogy minden rendben volt a dokinál, én két hét múlva megyek, aztán egy jó darabig nem is akarom látni se a dokit, se a kórházat... Bátor is olyan, mint Balu, mostanában fájdogál a pocakja, hangosan nyög szegénykém, aztán amint kijött a puki vagy a kaki, alszik is tovább. Büfizni nagyon ritkán szokott csak.

Aki császárral szült, annak milyen volt a 6 hetes kontroll?
Nekem tegnap borzasztó napom volt. Bármit csináltam Bátorral délelőtt, semmi nem volt jó, pedig minden trükköt bevetettem. Reggel 4kor már fent volt és fél2kor sikerült a férjemnek elaltatnia, én addigra már egy idegroncs voltam megspékelve egy brutális migrénnel. És a nagy tehetetlenségemben többször raktam rá a mellemre, ami a kiindulási "bepisilős fájdalom"nál is rosszabb lett, ettől még jobban kiborultam, és megcsapott a tápszerezés gondolatának szele. Délután felhívtam a szoptatási tanácsadót, akit anno a kórházban ismertem meg és utána mikor hazajöttünk egyszer ki is hívtam, hogy mit csináljak. Most még jobban figyelek arra, hogy veszi be Bátor a bimbót (baloska a problémás) és közben jó meleg vízbe belerakok pelenkát és ráteszem a mellemre, hogy megnyíljanak a tejcsatornák. Ő azt tanácsolta, hogy egyszerre csak egy mellből etessem és max 25 percig. És megvan a megoldás, hogy újra hordhassak melltartó, van egy mellkagyló vagy tejgyűjtő kagyló nevezetű dolog, amit ráteszek a mellemre és távtartóként szolgál a mellbimbóm és a melltartó között. Férjem most megy nekem venni és utána lehet hogy elmegyek bevásárolni az EMBEREK közé. :lol: :lol: Édesanyám itt van nálunk, így Bátort az etetés után rá tudom bízni és visszatérhetek kicsit a civilizációba és nem mint egy bennszülött egy szál ciciben flangálok itthon. Komolyan mondom furcsa lesz a sok ruha magamon. :D
Szóval este kipróbáltam a szoptatási tanácsadó által javasoltakat, férjem beállította Bátor száját és csoda történt, alig fájt!!!!!! Én úgy, de úgy örültem!!! Ha lenne három kívánságom az egyik tuti az lenne, hogy fájdalommentes legyen a szoptatás. Hát remélem elindulok végre azon az úton, aminek a végén egy nevetésekkel teli boldogságos szoptatás vár rám nap mint nap. :D
Bocsi a panaszkodásomért, de jó elmondani.

Mindenkinek szép hétvégét, remélem hamarosan megjön a hideg!

Kép
savariaa
Érd

Bátor reggel!

Kép Kép :lol:

Kép
savariaa
Érd

Hmmmm, de ismerős az a rácsvédő! :D :D

Ribizlifagyi úton van feléd! :) Vannak ilyen napok, amikor bármit csinálsz, sehogy sem jó. Mindenkinek volt már ilyen napja, és biztos lesz is még, reméljük nem sok. Férjed hogy állította be Bátor száját? Kíváncsi vagyok, mert nekem a jobboska még mindig fáj, bár fele annyira sem, mint a legelején.

Irigyellek a kimozdulásért, én itthon vagyok egyedül, nincs kire hagynom Picurt. Nem panaszkodom, nagyon jó baba, eszik, nézelődik, alszik. Csak néha jó lenne beszélgetni valakivel. Erre vagytok ti nekem! :)

Csicsi, kicsit érzékeny lehet a vizsgálatnál, de semmi komoly. Ha még esetleg tornáztatod is, akkor még hamarabb regenerálódik. :)

Kat, én is úgy szoktam, hogy hétvégén bevásárolok Apával a hétre, berakom a húsokat a fagyasztóba, és onnan főzök hétköznap. Szuper, hogy minden rendben volt a vizsgálatokon nálad is és Balunál is. Éljen a pancsolás és a sport! :)

picuralmos

Mmc, Picur kösz a választ, remélem nem lesz vészes..annyira nincs már semmi kedvem megint "szét tenni a lábam" egy dokinak :(
Mi is meglepődtünk ezen a mutatványán Lucának, nem gondoltam, hogy ilyen hamar fog ilyesmit csinálni, gyorsan kiabáltam is apának hogy hozza a fényképezőt :)
Még mindig 200 fok van legalább, fúúú, ti hogy bírjátok Lányok, babák?

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Sziasztok!

Picur nekünk szuper rácsvédőnk van! :D :D :D
Az a lényeg a szoptatásnál, amit a szoptatási tanácsadó mondott, hogy a felső és az alsó ajka is kifelé álljon. Tehát tölcsért képezzen a szájából, és szinte hozzá se érjen a bimbóhoz, csak a bimbóudvarhoz. Bátor az alsó ajkát szokta rosszul használni, férjem benyúl a cicim és Bátor közé és az álla ás a szája közé rakja az egyik ujját és lefelé nyomja ezáltal "kifordul" az ajka és az alsó ajkának a belsejével szopik. Ne tudom, hogy érthetően magyaráztam-e el. A lényeg, hogy olyan legyen a szája, mint a kacsának. :D És amint úgy érzem, hogy nem jó, akkor le kell venni a ciciről, mert újra berepedhet, kisebesedhet. Ezt úgy kell, hogy a kisujjamat beleteszem a szájába és ezáltal megszüntetem a vákuumot, így akkor nem húzza a bimbómat.
A másik, hogy mivel nekem a rossz cicimben kevesebb a tej és nehezebben is szopik belőle, nehezebb jön, szoptatás közben forró vizes pelenkát rakok rá, így megnyílnak a tejcsatornák. Egy cicin 25 percig maradhat ha egyből szoptatok. Most így csinálom, remélem most már lassan vége a vért izzadós szoptatásoknak.
Picur remélem tudtam segíteni, majd írj, hogy vált be!!
A fagyit pedig köszönöm! 8)

Csicsi én is úgy vagyok vele, hogy elég volt nekem a szüléskori eseményeket kibírni, bár császárral szültem ugye a végén, de már a gondolatától is rosszul vagyok, hogy újra fel kell mászni arra a borzasztó ágyra... de hát a nehezén túl vagyunk, azt a pár percet csak kibírjuk már.
Ezt a meleget én is utálom, mintha a Szaharában laknánk. Még jó, hogy kertes házban lakunk, így este és éjjel lehet aludni, mert tavaly nyáron mikor még a belvárosban laktunk éjjel sem tudtunk aludni a hőségtől, az aszfalt és a házak csak úgy nyomták a meleget.

Voltam bevásárolni a férjemmel, kipróbáltam ezt a mellkagylót, hát jobb, mintha simán melltartóban lettem volna, de azért 1 óránál többet ne legyen rajtam inkább. Szóval egyszer már szeretnék újra nő lenni, és úgy felvenni egy melltartót, hogy nem szenvedek tőle. Addig pedig marad az itthoni topless viselet és a férjem boxere, ebben a melegben még ez is sok. Ennél jobban már nem tudok levetkőzni. A vásárlás gyors volt, mert férjem éjszakás volt és még túlórázott is, így nagyon fáradt, de nem akarta, hogy egyedül menjek. Lista kézben, célirányosan bedobáltunk mindent a kosárba, én pedig mint egy turista bámultam az embereket. 8)
Remélem jön már végre a lehűlés, mert kezdek megfőni. Bátort is megviseli, éjjel jókat alszik a hűvösben, de sajnos napközben meleg van nagyon a házban.
Mindenkinek kitartás a kánikulában!!

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok,
mi is nyűglődünk a nagy melegben, már igazán jöhetne a lehűlés...
Az éjszaka átalvása a múltkori óta csak tegnap sikerült ismét :lol:
A titok nálunk mmc módszerében rejlik, a fürdi után már jobb ha nem nagyon alszik Lénó, ilyenkor hasra tesszük, játszunk Vele, stb... Így húzzuk az időt a 11-éjféli evésig, ami után aztán ha szerencsénk van, akár fél 6-ig is alszik 8)
Főzni nekem nem nagyon van időm, bevásárolni meg pláne nem :?
Eddig rendeltük a kaját, de sajna már nagyon unom, és 2 hete elfelejtem elküldeni a megrendelést.
Egy darabig tartott a tartalék a mélyhűtőben, ami mellett egyszerűbb ételeket csináltam, pl. grill húsok salátával, húsleves, sült krumpli, ilyesmik, lassan megint rendelni kéne...
Ja, és időm semmire nincs a két gyerek mellett, pedig délelőtt sokszor van segítségem...
Mindenkinek nagyon köszönöm a Lénódicsiket :lol:
És szupi hogy tettetek képeket a csöppökről, imádom őket nézegetni :wink:
Sandie nagy gratula Zozó súlyához, 2 kg hízás egy hónap alatt, azta :lol:
Jöhetne egy kép Rólatok :D
A köldökünk ezek szerint így marad?... :shock:
Bozza, nekem nem s...lyuk, mert kidudorodik :evil:
Olim már meg is kérdezte, hogy mi az, KUKÓ??? :shock:
Zozó arcán nem melegkiütés van? Lénómon is látok ilyet, vörös, apró hólyagos foltok az izzadásos részeken...
Cremor aquosussal kenem fürdetés után, már szépen javulgat.
Hogy áll a súlyod, gondolom olvad lefelé a szoptatással...
Lénóm sérójának genetikai oka van, eleve így áll...
Olinak sokkal több haja volt, és mindig szanaszét állt, úgy nézett ki, mint egy kis süni :D
Látom Nálatok is a Hipp tea a nyerő :wink:
mmc, a fal lepisilésén de jót nevettem, nem próbáltad esetleg egy pelussal letakarni a mérleget rátétel előtt, aztán a nullázás után ráterítheted Boti pocijára.
Vagy lehet pelusban is mérni, aztán leméred a pelust és kivonod...
A babák a méhben megszokják hogy mindig körülöleli őket, ezért keresik születés után amihez hozzábújhatnak.
Olim annak idején a rácshoz bújt mindig, és kidugta a csülkeit...
Lénó pedig a babakocsi falához bújik, az ágyban pedig hozzám :lol:
nem is szereti az "üres" kiságyát...
A tesós képetek nagyon cukker!
Liza kukázásán behaltam :lol:
A szemcseppet 30 fokig nyugodtan tarthatod a szobában, csak a nagyon meleg nem jó neki.
A hajhullástól én is tartok, Olinál 4 hónaposan volt hozzá szerencsém...
Esetleg egy kis vitaminpótlás jó lehet rá, bár megakadályozni az sem tudja.
Ilyenkor a terhesség alatt szinkronizálódott (addig ki nem hullott) hajszálak hullanak ki, úgyhogy a szép hajnak is Hussss :oops:
Teraszos fürdit irigylem...
A kocsink még nem lett megjavítva, az még idő lesz, de addig nem megyünk vele nagyobb útra :(
Kákócsapda javul, az új tápi és a keverési arány segített :lol:
Sajna minket nem szponzorál a tápszergyártó, pont fordítva, tudod Picúr... :evil:
Savaria, a Mizó reklám-utálatodon mekkorát nevettem, bocsi :wink:
Ahá, tehát a gond a bekapási technikával van, gyakoroljatok, állítólag ezt megtanulják a babák egy idő után...
A képeitek írtó édesek, szépen nő Bátor, gratula!
Tejkagylóm nekem is volt, csak egy hátránya van, hogy a seb nehezebben gyógyul ha ráteszed, mert folyamatosan nedvesen tartja. Nekem miatta a melegben folyamatosan folyt a tejem, a melltartóbetéttel viszont kevésbé. Mindenesetre "madonnás" mell benyomását kelti, ha abban közlekedsz :lol:
A túrista-hasonlattal egyetértek és jót nevettem rajta :lol:
Próbálj meg többet kimozdulni, mégha csak a posta is a cél, jót fog tenni :wink:
Picúr, milyen ügyes Álmos, hogy elkapja a játékot :lol:
Nameg a kacagás, ezt már én is alig várom, nálunk még csak mosolygás-nevetés van, néha már nekem is :lol:
A múltkor például az egyik nemalvós-babakocsitologatós hajnalon fél 6 körül benéztem a kocsiba, hogy nem esett-e ki a cumi, erre egy hatalmas mosolyt kaptam. Ezután már persze nem tudtam Rá haragudni :wink:
A koszmót már 4 napja kezeljük, szépen javulgat.
Olinál nem tért vissza, mert a koszmó elleni samponnal mostuk, reméljük most se fog 8)
A védőnőd finoman szólva nem százas, a stresszhormonon, meg a napi 10x-i szoptatáson én is kiakadtam...
Szerintem ne hagyd hogy ugráltasson, engedd el a füled mellett amit mond...
Ribizlifagyi nyami-nyami, ide is jöhetne :wink:
Bozza, Neked semmi sem jó, aludjon is a bébi, meg a tej se vessen szét, hahaha :lol:
Nekünk nincs debreceni ismerősünk :roll:
A terhességgel a szép has is Husss, elillan :?

És végül tőlünk is egy tesós kép:
Kép

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

Aaaaaa, zabalnivalo minden kis pruntyo!! A tesos kepeket nagyon irigylem, pedig mostanaban az egy babankkal is alig birok... Apa mar csak a kis terroristakent emlegeti. :D

Ildi, nagyon nevettem a pisigyujtos akcion, ne haragudj erte! De a lenyeg, hogy meglett a minta es minden rendben van nalatok. Szuper, hogy a hathetes kontrollon is tul vagy! Kicsit meg is nyugtattal, mert legutobb nekem is feltunt hogy tapintasra nagyon mas ott minden... Hat kivancsi leszek!

Picur, fetiscucc... Hahaha! De tenyleg olyan. Ahogy a cicire ragasztott bimbovedovel flangalni is eleg bizarr. :D En a szules elott elkepzelni sem tudtam volna, hogy az imadott ferjem elott igy mutatkozzak, de valahogy belesodrodtam a szemermetlensegbe. :lol: Meg jo hogy legalabb ot nem zavarja! De tenyleg, abban a francia filmben mondta jol a csaj, "egy cafat hus lettem"...

Savariaai, de jo, hogy voltal turistaskodni!! Ezen is nagyon nevettem, meg a bennszulott szerkodon! Amugy nagyon tudom, mirol beszelsz. Eloszor en apukammal mentem el vasarolni (pelenkat), emlekszem nagyon ganyul neztem ki es mint egy csotrogany bicegtem meg. Persze harom ismerossel is ossze kellett futnunk, mindenki jott gratulalni es feltenni a standard kerdeseket (es te hogy vagy? Hat ugy ahogy kinezek....) en meg csak szamoltam a perceket, hogy mennyi van meg a kovetkezo szopiig.
De jo, orulok, hogy javul a helyzet cici fronton!!! Ugyes baba Bator, hamar megtanulja a technikat! Nalunk Eli sztem epp elfelejti, hogyan kell vedo nelkul szopizni. Bar jon a tej es oo nyel, nem nyugszik meg ugy. :( Azt hittem ez az oralis imprinting dolog hulyeseg, de lehet hogy mar jobban szereti a szilikont, mint anyat magaban??

Mindenkit nagyon irigylek, aki strandolni tud vagy medence kozeleben jar!! Jo hir a tobbieknek, hogy mar Becsnel jar a lehules -Sopronba talan mar meg is erkezett - mar nagyon kellemes a nyitott ablaknak! Mondjuk szerintem ennek koszonhettuk a ma esti nyuglodest, koszi szepen vihar ur!

Kat, gartula a szep hegdhez! Es milyen jo, hogy az asszisztens is lathatott teged. ;) Megkerdezhetem, hogy miert kell ket hasfajos gyogyszer? Mi most infacolt hasznalumk (vagyis nem azt, de hasonlo) - a biogaia mast tud? Nem utik egymast?

Picur, eljen a koszmo elleni szabadsagharc! Es negyven fokban ne gazolj a kertben, hanem pihizz az arnyekban. :D

Magnoli, megint nagyon jot tanultam toled - hogy miert bujik a kisagy vagy mozes falahoz a maki. Koszi!! Haha, akkor neked nem popo hanem kuki van a hasadon. Azert kivanom, hogy muljon el!!
De jo hogy Leni mar rad mosolyog, nalunk nem igazan megy meg a mosoly... Neha kicsit szomorkodom is emiatt, olyan kozombos, mintha nem jelentenenk neki semmit. Remelem elkezd mar lassan szocializalodni es vegre anyara mosolyogni. Vagy apara! ;)

Megyek, elteszem magam holnapra, illetve mar mara... Puszi mindenkinek!
B.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bozza 2013.06.26 22:13-kor.

Kép
bozza

Jo reggelt lanyok, oriasit aludtunk - mondhatnam igy anyukasan, de lassan mar Murphy torvenyt alkothatok abbol, hogy ha en nem tudok valamiert aludni, tuti hogy akkor alszik egy jo nagyot Adri :lol:

Este 9-tol evett es 10-6-ig aludt!!! Ez jo lenne igy minden ejszaka :)

En persze ebbol csak 4 ora hosszat tudtam aludni - igaz ne legyek telhetetlen, par hete meg "olni tudtam volna" 4 ora alvasert egyben :)

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok Lányok! :)

Éjjel megjött a vihar úr hozzánk is. Mi felébredtünk, forgolódtunk, én berendeltem Tigit a házba (ugatta a villámokat :D), Picur természetesen átaludta, meg sem mozdult, pedig aztán volt csitt-csatt rendesen.

Bozza, gazolni muszáj, erre viszont csak akkor van időm, ha Picur alszik. Kipróbáltad a Rossmann-os melltartóbetétet? Nyugi, nemsokára fog mosolyogni Eli.

Veronika, alakul az az alvás, gratula! Kár, hogy ilyenkor neked nem megy annyira. Azért a 4 óra is komoly az elmúlt hetek teljes megvonása után, ugye? Nyikorog még Adri?

Magnoli, ezen a "kukó"-n jót röhögtem! Nem is tudom, hol olvastam, 9 hónap alatt alakult át a testünk, legalább annyi kell, hogy vissza is alakuljon. Szóval türelem lányok! :)

Szemérmetlenség... Én olyan természetesen szoptattam meg a gyerkőcöt a kocsiban a Városliget közepén, hogy csak na. :) Ennyit arról, hogy én aztán senki előtt nem vagyok hajlandó szoptatni. :D

Mai napra egy kis mosolyogni való:

Kép

Picur és az én lábam... :D

picuralmos

Sziasztok!

Képzeljétek tegnap voltunk Balatonon .Hannára olyan büszke vagyok hogy csak na. Az utat nagyon jól tűrte, egy szó nélkül. A strandon mindenki megcsodálta hogy milyen gyönyörű kislány :D olyan büszke voltam rá!!!!
És apával bevittük a balcsiba és a kis talpát beletettük a vízbe. Igaz hogy csak pár perc volt mert még nagyon picurka de nagyon élvezte. Akkorákat nevetett :D édes volt nagyon.
A visszaúton is csodásan viselkedett kivéve hogy egy nagy puki kaki kombóval minden kakis lett! :D :D

Picur én is a kocsiban a strand parkolójában szoptattam meg a kicsit,és nem zavart kicsit sem. :D

Kép
csalexandra
Sopron

Veronika, Adri nem semmi, hogy huzza a lobort! Remelem, amikor korban elerunk titeket, nalunk is lesz mar atalvos ejszaka - legalabb a picurnak! ;)

Picur, tappancsos kep... :lol:
Tigi akkora jo fej kutyus, vicces lehetett, hogy ugatta a villamokat! :lol: Mar akartam is irni neked, hogy koszi a tippet a ragacsos melltarto betettel, sajna azt hasznalok en is (rossmannost vagy mast, de mind ragad), megis elcsuszik. Jobban mondva nem is a betet csuszik el, hanem a didkom, ahogy ide oda forgolodom. Hat igen, mar nem olyan feszesek, mint 18 eves koromban... :lol: Azert ezt a nyilvanos szoptatast en is kiprobalom majd, elohoztatok belolem az exhibicionistat!!:D Egyszer mar szoptattam az orvosi rendelo varojaban, de epp egyedul voltunk. Es amikor egy pici lany jott az anyukajaval (aki oda is allt bamulni minket), akkor mar keso volt, Elit sem lehet csak ugy lecsatlakoztatni. :lol:

Meg egy kerdesem lenne melltartobetet ugyben: ti mit csinaltok, hogy ne usson at MINDEN felsotokon? Feheret mar nem is hordok, de a vilagos cuccaimon is atvirit a ket nagy feher folt, nagyon guszta...

Csalexandra, Balaton!!!! Istenem de jo nektek, nagyon mennek en is, de egyelore felnek elindulni. Remelem a nyaron eljutunk azert! Hanna tenyleg nagyon bator volt akkor, de megneztem volna a pancsolast! Eli is imadja a vizet, legalabbis a jol temperalt furdovizet... :D

Szep napot, kellemes lehulest mindenkinek!

Kép
bozza

Lehűlés... Dehogy is! Fülledtebb volt az idő nálunk, mint eddig bármikor. Ma mi is nagyszülőztünk, jöttünk-mentünk, estére annyira elfáradt szegény Picur, hogy nem tudott elaludni, sírdogált, vagy fél órát nyugtattam az egy órás szopizás után. Pedig a szopizásba bealudt, még a körmeit is levágtam. Aztán egy tisztességes böffenet felébresztette, és sírdogálni kezdett. De már alszik! :)

Bozza, én nem foglalkozom, hogy min üt át a korong, vagy min nem. Akinek nem tetszik, hát bocs, szoptatós anyuka vagyok, el lehet ballagni a bámulással. Esetleg laza blúzt vegyél fel, vagy mintás felsőt. Amúgy engem eddig még nem bámultak meg ezért, viszont ha Picur is velünk van a vásárláskor, akkor mindenki mosolyog, megállnak, megnézik, szó szerint gyönyörködnek benne. Jól esik, be kell valljam. :)

Topot, próbálj meg olyat, mint az az AirBra vagy hogy kell írni. Lényeg, hogy a cicinek legyen kialakítva hely, mint egy melltartó, csak pántok-kapcsok nélkül. Én a kínaiban vettem, 500.- Ft-ért, és nagyon bevált. Kényelmes, és tartja a tejjel telt csöcsöket! ;)

Szandi, Hannának egy nagyon nagy puszi, hogy ilyen ügyes nagylány már! :) Alvásotok is alakul már?

picuralmos

Kat,
nálunk is állandóan azt mondja Liza, hogy tegyen vissza az ágyba Botit.

Savariaa,
a mellkagyló látszik a melltartóban vagy simán lehet az utcán is hordani? Ha topless-ben vagy nem folyik közben a tej? Nekem állandóan kell melltartót hordanom, a betét miatt.

Bozza,
kérdezted a melltartót. Ezen én is sokat problémázom. Azért is kérdeztem korábban, hogy van-e olyan szivacsos melltartó ahol nem látszik át, hogy betét van bent. A H&M -es melltartót ajánlották többen, amiből vettem is. Hát nem vagyok tőle elájulva, nekem a szoptatáshoz nem kényelmes, nagyon merevnek érzem a lehajthatós részt. Így akkor hordom, ha elmegyek itthonról és olyan felső van rajtam, ami szűkebb és látszana a betét.
Engem nem csak az zavar, ha átlátszik a fehér felsőn, hanem az is, ha a szűk felsőn átüt a betét helye.
Mostanában azt csinálom, hogy a szivacsos fürdőruha-felsőmet hordom és abba teszem a betétet, nem látszik át sem a színe, sem az formája. Vannak olyan boltok, ahol lehet csak felsőket kapni (főleg háromszög-alakúakat) , be is szereztem egy feketét pluszban. Ha szoptatni kell csak eltolom az egyik háromszöget, nem kell levenni.

Magnoli,
van nekem módszerem ? :-) Hogy alszik mostanában Lénó, mindig egy ágyban alszotok?
Nagyon vagány Oli a képen a járókában!

csalexandra,
tök jó, hogy kezdesz lazulni!

Picur,
talpacskák :-) hát igen a genetika :-)
mmc

Picurka este 10-tol evett utoljara es meg mindig alszik... lassan 10 oraja... :shock: Szerintetek felkeltsem?

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika,
cukkolsz minket? :D

Kép
Kép
mmc

Na megjött a lehűlés! Juhuhhhúúúú! :) :)

Picur ma rájött, hogy csikis a talpa! :D Megsimogattam, és hatalmas vigyorgást kaptam, egy majdnem-kacagással kísérve. Nagyon cuki kispasim van! :)

Veronika, én felkelteném. Te mennyit aludtál? ;)

Mmc, szuper jó ötlet a szivacsos bikini felső! :) Én vettem teszkós' szoptatós melltartót, de bár ne vettem volna! Egyszerűen kiesik a cicim belőle, olyan pici a lehajthatós füle. A kosárméret jó, csak a fület szabták túl kicsire. Fontosabb volt a dizájn, mint a praktikum. Úgyhogy keresgélek tovább... :)

Ma megyünk kedvenc védőnéninkhez a 3 hónapos státuszvizsgálatra. Lemázsáljuk a fiatalurat. :D

picuralmos

Sziasztok Lányok!

Picur , az alvásunk az azt hittem hogy alakul már. Kicsit kitoltam a fürdést ,mindig 7:45 és 8 között van. És így fél 9 kor eszik . Ez jónak tűnt mert így 4ig vagy 5:15ig aludt .A 6-7 órás alvást már sikerült elérni. DE persze amikor már mertem örülni ennek akkor borult föl minden!!! Ma keltünk 2 kor 3:45kor is. Reménykedek benne hogy csak a front zavarta meg és a vihar.

Meg eddig már olyan szépen ment a szopi is,végre semmi stressz. De 2 napja szopi közbe is sírt, tépte,ficánkolt közbe! Először is nagyon fájt nekem,bimbó alig bírta :) másodszor felmerült bennem hogy nem elég neki a tej. ??!!

Veronika, nem semmi :D jó kis alvókája van a kicsinek :D !

Én már lemondtam arról hogy felvehessek olyan ruhát amibe még jól is érzem magam , :D mindegyik ruhán átlátszik nekem a melltartóbetét , ráadásul több fajtát is kipróbáltam de az egyik "elmászik" a helyéről a másik olyan fura formájú hogy nincs az a felső amin ne ütne át....

Kép
csalexandra
Sopron

Szandi, ha Picur tekereg, akkor egyszerűen lefogom a fejét, hogy ne tudja rángatni. Lehet, hogy durván hangzik, de inkább lefogom, minthogy letépje a cicimet. Van, hogy megállunk, ha nem jön puki, akkor felveszem, és az esetek 90%-ban jön egy nagy böfi. Utána mehet tovább a szopizás. Szerencsére már nem sokszor fordul elő ez, lehetséges, hogy a 3. hónaphoz közeledve tényleg lassan elmúlik ez a fránya hasfájás?

Alvásotokhoz gratula! :) Biztos, hogy a vihar keltette fel.

Tényleg, kérdés: meddig adjam neki az Infacol-t? Honnan tudom, hogy most már nem fog fájni neki a hasa? Nem merem abbahagyni, hogy kipróbáljam, fáj-e még neki, mert ha igen, na az rettenetes.

picuralmos

Sziasztok,

végre jó idő, ennek örömére porszívóztam egy nagyot, babó meg el is aludt :twisted:
Nálunk is bezavarhatott a front, mert kelt fél1kor, aztán aztán 3-kor, és 7 előtt is evett... megmondom őszintén én nem bánom, mert így biztos megvan a napi 6 evés, inkább 7 és végülis még kicsike, 1,5 hónapos... amúgy az is bezavarhat, hogy ő gyakran kakil éjjel is, most is kakis volt, lehet ez ébresztette, nem az éhség.

bozza, köszi, igen jó túllenni az izgalmakon, hogy van-e baj vagy nincs és szuper, hogy az én altájékom is oké és babus is rendben van :)
Nekem a szopis melltartóban van a betét és nem üt át, mert annyi tej nem folyik ki. Este-éjjel nincs melltartó, amikor kelek babával, már oda teszem a felső alá (ezek feszülős felsők, így nem esik ki) a mellt.betétet, mert amint sír, már ázik át. De egy idő után ez elmúlik majd és már nem fog folyni minden babasírásra, nyekkenésre a tej :)
Édes a babád! Majd fog mosolyogni!

infacol, én nem adok neki egyáltalán, se azt se semmit, mert nekünk annyit nem tekereg, sőt azt vettem észre, hogy mióta nem iszom a laktoherb teát, nem is vészes a tekergése.

Ruhák, én 1,5 hete eszek egészségesen és iszok dögivel, most a kánikulában alig ettem és lement 2 kiló 8) Amíg a nyári kis szoknyákat és rucikat fel tudom venni, nem gáz a 64 kiló, de ősszel már jó lenne beleférni a farmerekbe, addig meg megvan az egyberészes fürdőrucim, még egy tankinit beszerzek és lehúzom a nyarat így.

Veronika, te jó ég, nem semmi hogy mennyit alszik Adri. Mondjuk az sem lényegtelen, hogy mennyit evett, te ugye tudod hogy mennyit eszik, meg az anyatejet hamarabb emészti, a tápszeres babák nagyobbakat tudnak aludni és hamarabb, mint az anyatejesek. Én azért felkelteném, bár nem vagyok híve, de a 9 óra már durva :shock: Talán a front is betett és azért alszik ennyit.

cukik a képek!

Mi nagyon nehezen bírtuk a meleget, tegnap és előtte már 32 fok volt a lakásban, úgyhogy légkondiztunk, Barnus pedig tegnap átaludta az egész napot! Ez a lehűlés igazi áldás, már kiporszívóztam az egész lakást, babó elaludt a hangjára, úgyhogy most pihizek, aztán etetés után köv. takarítás, fürdőszoba. Nem tudom ki hogy oldja meg, de én nehezen tudok takarítani... jövő héttől pedig főzni is kéne, mert Lotti már itthon lesz velünk, már csak a héten megy az összevont oviba.

Na megyek pihizni, jó hűsölést mindenkinek!

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok!
mmc,
jaj de jot rohogtem a cukkolason :lol:

picur,
ma en is aludtam! :)

Ildi,
hat igen az utolso 2 kajalasa extra volt, 160-160ml...

vegul magatol ebredt nem sokkal azutan hogy irtam :)

Majd jovok visszaolvasni is csak kicsit el vagyok havazva (most eppen buszrol irok :) )

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Tuti, ha elkezdek írni, Bátor felébred... 8) na de azért belekezdek.

Veronika nem semmi Adrinak milyen jó az alvókája!!!Alig várom már, hogy Bátor is átaludja az éjszakát.

Picur szuper a kép a lábatokról,hát igen, le sem tagadhatnád, hogy a te kisfiad!! :lol: (nem mintha le akarnád tagadni)
Nálunk a koszmó úgy tűnt, hogy már nincs,erre tegnap nem mostam meg a koszmótalanítóval és visszajött... szóval csak elbújt. Így ma folytatom a koszmó vs. Anya harcot. :lol:

Nusildi Bátor is legalább kétszer kel enni éjszaka, mostanában nem is várja meg a 3 órát sokszor. De amíg ilyen picike, én is úgy vagyok vele, hogy inkább keljen és egyen.

Csalexandra nálunk is mostaban felsír néha szopi közben és tekereg is a szájában a bimbómmal... hát nem kellemes. Én azt szoktam csinálni, hogy megtámasztom a fejét a tarkójánál, így nem tudja annyira húzni a bimbómat. De sokszor ha ilyenkor lecsatlakoztatom, akkor úgy sír, mintha attól félne, nem kap többet, pedig csak el akarom kerülni a bimbósérülést. Nem könnyű ilyenkor, de általában puki vagy kaki szokott a gond lenni, és ha ezek sikerülnek, akkor nyugodtan szopizik tovább.

Mmc én a kagylót szivacsos kismamamelltartóba raktam bele, hát mellnagyobbító hatása van az biztos. De ami nekem nem jött be vele kapcsolatban, hogy nagyon megnyomta a mellemet a bimbó körül. Szóval sajna ez sem válik be...marad a Madonna melltartó keresése. :lol:

Bozza én szivacsos kismamamelltartót hordok, ezen nem látszik át a betét. Nekem ez vált be. H@M-ben vettem őket.

Délelőtt nagyon megijedtem, mert a rossz mellem úgy elkezdett fájni,hogy esküszöm a császáros sebem sem fájt így soha. Mintha tűvel szurkálták volna, 1 órán keresztül szabályosan nyögtem és fetrengtem. Vajon mitől lehetett? Előtte ebből szoptattam és szerintem szinte teljesen kiürült, hisz sajnos nincs benne elég sok, 80-at szopizott belőle Bátor. Most felvettem melltartót, hátha nem tesz jót, hogy nincs alátámasztva. Szerintetek mi lehet az oka? A mellkasomon altattam előtte Bátort, lehet hogy megnyomta? Jajjj, hát komolyan mennyit szenvedek a melleimmel... hihetetlen béndzsó vagyok... :( :(
Mostanában többször nem várja ki Bátor a 3 órát evések között, pedig van hogy 130-at megeszik és 2 óra múlva újra éhes. Ez vajon miért lehet? Szomjas csak? Mert ugye minden második étkezésnél kap úgymond többet, hisz a jobb cicimből annyit eszik, amennyit csak szeretne, míg a másikban a 80g- a maximum eddig, és utána bealszik, annyira elfárad. De muszáj így szoptatnom, különben sosem gyógyulnak be a bimbóim. Kezdek begolyózni, egész nap a szoptatáson agyalok, hogy mit is kéne csinálnom.
Holnap megyünk a védőnőhöz az 1 hónapos vizsgálatra... úgy utálom azt a nőt, főleg mióta azt mondta, hogy Bátor biztos oxigénhiányos, mert minden császáros baba az. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Hát hülye ez a nő, már bocsi.
Szerdán jön a gyerekorvos, beadja a szurit.... jajjj szegény Bátor!
Ti a rota vírus ellenit kéritek?

Mindenkinek szép délutánt! Jajj és olyan jó ez a hűvös!!!

Kép
savariaa
Érd

Köszi a láb-bókokat, mindkettőnknek viccesek a lábujjai, Apa folyamatosan ezen röhög, hogy biztos volt abban, hogy az enyémeket nem lehet megismételni, még egy ilyen kusza láb nincs a világon. Aztán jött a kisfiúnk... :D

Voltunk méreckedni. Kapaszkodjatok, Álmos baba 65 centi hosszú, 6,9 kiló! A védőnénink szerint csúcsokat dönget, a vele korabeli babák olyan 5,8 kg körül mozognak, és 61 centi hosszúak átlagosan. Én mondtam, hogy Álmos nem egy átlagos baba! :D

Savariaa, én is úgy értettem a "lefogom a fejét" mondatot, hogy megtámasztom a tarkójánál-fülénél a buksiját, hogy ne tudja elhúzni a szájában a cicimmel. Eddig szerencsénkre én megúsztam a bimbósérülést. Olyan szúrásokat én is éreztem, sírni tudtam volna, úgy fájt. Aztán ahogy jött, úgy el is múlt. Viszont ma éjjel is arra ébredtem, hogy csorog a tej a nyakamon... :D

Képzeljétek, a bal felső kettes is fehéredik!!!! :shock: Védőnénink szerint villámgyorsan tele lesz a szája fogakkal. Hogy is mondjam, nem nyugtatott meg. Azt is mondta, hogy nem fog harapni, mert se cumija, se csőrös pohara nincs, és ettől a kettőtől haraphat a baba, mert ezeket a fogával kell tartania. Hát majd meglátjuk.

Holnap megyünk a 3. hónapos oltásra a dokibácsinkhoz, és rákérdezek a rotavírusra, mert én is szeretném beadatni Picurnak. Már nem a vírust, hanem az ellenszert... :D

picuralmos

Sziasztok!!

Na ugye mondtam, hogy megy a lehules. :) Mondjuk nekem mar egy kicsit sok is ez a hideg, itt husz fok sincs es egesz nap omlik az eso - ki se tudtuk dugni az orrunkat. Tudom, tudom, nekem semmi se jo...! :lol:

Magnoli, csak most latom, mennyire vagany a kisagyban a lepedotok! Hol lehet ilyen szepseget kapni?

Picur, koszi a tippet az airbraval, meg sose hallottam rola, de jol hangzik, :) Nekem a haromszoges bikini eselytelen, sajna annal "tehetsegesebb" vagyok... :roll: A furdoruha vagy melltarto vasarlas amugy is a legnagyobb kinom, hat meg most... Nekem is van egy h&m szopis melltartom, de szimplan kicsi. Ha valakit erdekel, szivesen postazom!!
Amugy azt en is imadom, hogy lepten nyomon megszolitanak idegenek vagy a penztaros neni, hogy jaj mennyire aranyos kisbaba!!:) Azta Almos mekkorat nott, le a kalappal - a dicseret fele teged illet a szuper tejcsiert! ;)

Csalexandra, ujabban nekunk is van csavargas es siras szopi kozben, eloszor megijedtem tole, mert a szopi szent volt es imadta. En is felveszem ilyenkor, neha ugy tunik, csak egy bofi zavarja. Ha nagyon nem lesz jobb, megyunk pelenkat cserelni es kicsit tornaztatni a pocakot, altalaban segit. Eli imad pucer fenekkel lenni (???) es ma is sikerult telibe fosnia, amikor pelust csereltem.

Picur, mi lenne ha fokozatosan csokkentened az infacol adagot es figyelni a hatast?

Ildi, hat a takaritas az nekem nagyon nem megy, se a fozes... Nem tudom, ti hogy csinaljatok ket-harom picivel, de Eli engem total lekot. Sokszor csak kezben marad meg, napkozben egyre kevesebbet alszik, igy egyre kevesebb ido jut minden masra.... Mondjuk ma en is porszivoztam, kb a negyedeig jutottam es megebredt. Szoval mindent ilyen kis szakszokban csinalok es sokra nem megyek. :( Amugy mindig is bena voltam beosztani az idomet....
Szerintem felreertettuk egymast m.betet ugyben, mert nem a tej ut at rajta, hanem maga a betet sejlik at a ruhakon, ez zavar. : Mostanaban, ha megyunk valahova es tudom, hogy nem maradunk sokaig, inkabb a regi szivacsos melltartoimat veszem fel. Marmint persze egyszerre csak egyet... :lol: Mennyire igaz hogy a nyekkenesre jon a tej! :)
Gratulalok a fogyashoz, csak igy tovabb, de ne aggodj, 64 kiloval tuti nem lehetsz olyan veszes, es persze hajra farmer!!!

Savariaa, mar regota akartam mondani, hogy egy hos vagy, hogy ennyire kitartasz a szopi mellett!!! Es semmikepp sem bendzso! Neha nekem is van pici szurkalas, de azert kibirhato. En azt hittem ez akkor van, amikor beindul a reflex, lasd babanyekkenesre fentebb. Nekem ilyenkor jon is a tej rendesen.
Remelem nem lesz veszes a holnapi szuri, de ez milyen szuri?? Lemaradtam valamirol? En csak a ket honapos szurirol tudok...

Jo ejszakat mindenkinek, kijelentkezem. :)
bozza

bozza,
hat itt sajna jo sok szuri lesz az elejen havonta...

Picur,
en is azt tervezem hogy fokozatosan vezetem ki az Infacolt ahogy Bozza mondja... igazabol el is kezdtem, egyet -egyet mar kihagyok...

Sajna ma nem lesz szerencsem, nagyon keveset evett mielott bealudt ejszakara, csak 4-szer es a napi ossz mennyiseg es az utolso adag is keves volt. Igy felebresztettem meg egy kajara 22:20-kor hogy az 5-ik etkezes is meglegyen, de meg igy is atlagon alul vagyunk mara (utolso 2 kaja igy 100-100 ml a tegnapi 160-160 helyett es mara az "osszfogyasztas" 620 ml 700 helyett...)... szoval ma ejjel biztos fogunk kelni 1-2-szer...

Rota: azt hiszem erre mondta a gyerekdokink hogy 2 darabbol all es 18.000 Ft darabja?

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika, 18.000.- Ft????? Szent ég! Erre mondják, hogy mindegy mennyi, anya meg apa úgyis megveszi... :shock:

Ha kihagysz egy-egy Infacol-adagot, mi a hatás? Adri hogy viseli? Fáj neki még a pocakja? Én még adagot nem hagytam ki, csak kevesebbet adtam neki, eddig jók vagyunk, meglátjuk, hogy ha kihagyok egyet hogy fog reagálni rá. De valóban ez a legjobb megoldás, fokozatosan elhagyni.

Bozza, a szivacsos melltartón is átüt neked a korong? Én meg sem próbálok korong nélkül elindulni, tuti tej-katasztrófa lenne a vége... :D És nálam is megindul a gyerek nyekergésére, meg akkor, ha már fullon vannak a flaskák. :D

Takarítás, én is akkor takarítok, ha Picur alszik. A porszívózás meg akkor megy, ha ébren van.

Savariaa, tényleg mi is csak két hónaposan kaptuk az első oltást, ma megyünk az ismétlésre. Az oxigénhiányt ne vedd komolyan, Álmos volt igazán oxigénhiányos, konkrétan indigókék volt születésekor, és nézd meg, tökéletesen egészséges. Figyeld a mozgásfejlődését, hogy mindkét oldalát használja-e egyformán, azon látszik majd ha esetleg valami gubanc lenne.

picuralmos

Picur , mi elhagytuk az Infacolt már,szépen lassan mindig kihagytam egyet. És most már nem kap belőle,és nincs is baj belőle!
Van amikor tekereg mert nehezen jön ki a puki,de az már nem olyan görcs mint az elején ami volt. Akkor üvöltött mint akit nyúznak.

Mi is a héten kapjuk meg az első oltásunkat. Remélem szépen viseli majd Hanna.

Ma életemben először használtam orrszívó porszívót! Nem beteg Hanna , csak olyan mohón eszik ,olyan türelmetlen hogy a tej mindig kijön az orrán :D és ami benne marad az szörcsög szegényemnek ,úgyhogy leszívtam. De ez brutális szerkezetnek tűnik nekem :D
Muszáj volt apán kipróbálnom :D :D mielőtt

Kép
csalexandra
Sopron

rota, mi nem adatjuk be. Lottinál sem adtuk be, nagyon drága és nem minden fajtája ellen jó, én legalábbis úgy tudom.

front, nektek hogy viseli a babó? Mert nálunk egész nap fura, nyűgös, cicin elalvós, alig evős, nyekergős-tekergős Barnus :? Persze szuper, hogy nincs kánikula, de ez meg a másik véglet. Jó lenne egy egységes 28-30 fok és napsütés és elégedett lennék.

bozza, ja már értem, hogy írod a mellt.betétet :lol: Én olyan felsőket veszek fel, amikben nem látszik, aminek a mellrésze redős vagy két réteg ruhát veszek fel. De értem mire gondolsz. Egy idő után már nem lesz ez a tejfolyás, akkor felgyújtom a maradék melltartóbetétet, az tuti! :twisted:

Veronika, szerintem ne aggódj, a babáknak is más-más az adagjuk, nem minden nap esznek ugyanannyit...

Kép

Kép
nusildi

Na megérkeztünk a dokibácsinktól. Majdnem elájultak amikor meglátták a két fogát Picurnak, összeszaladtak az asszisztens nénik is, hogy AZTAAAAAAAAA! :D Dokibácsink szavával: szép, robusztus baba. :D Megkaptuk a 3. hónapos oltást, egy pici ordítás és már el is van felejtve. Ordítás: jól van, a hangja is pasis! :) Mondtam, hogy ez még semmi, hallanák, mikor lassan "tálalom" a kaját... Na erre hangosan nevettek. Hazajöttünk, és már alszik. :)

Rota: Dokibácsink szerint felesleges, és nem minden hasmenést-hányást okozó kis bestia ellen véd. Nagyjából 40.000.- Ft az oltóanyag, és kb. 2 éves koráig védi a babát. Pont addigra múlna el a védettség, mire (esetleg) bölcsibe menne. Úgyhogy mi sem adatjuk be. Ja, és még azt is mondta, hogy általában kezelés nélkül elmúlik a betegség, akkor van gond, ha a hányás miatt nem itatható a baba, akkor kerülnek infúzióra a kórházba.

Nálunk a hűvösnek leginkább Tigi örül, Picurt nem viselte meg sem a változás, sem a meleg, sem most ez a hűvös. Ha felébred, evés után viszont mindenképp elmegyünk sétálni. Természetesen a 40 fokban nem voltunk kint.

Melltartóbetét, Ildi csatlakozom hozzád, ha egyszer nem fog csorogni belőlem a "mamilé", akkor felgyújtom én is a maradékot! :D :D

Meggyőztetek, megkezdem az Infacol elhagyását.

picuralmos

Ma először sikerült eljutnom a két gyerekkel a Ringató foglalkozásra. Bálinttal régóta jártunk, de most sok kimaradt. Balut betoltam és aludt a babakocsiba, Bálint meg amnyira élvezte, hogy 1órát csak ő van. Simán hiszti nélkül le tudtunk még menni b
Vásárolni, és csak alvás előtt tört kirajta, de talán ez a fáradság.

A biogaia, amit adok neki az bélfalerősítő, az nem segít a pukikon, de abban igen, hamarabb elmúljon a panasz. Iagz most fogyott el, és talán nem veszek. Az Infacol meg a pukikat küldi ki, de abból is ritkán adok már.
A hétvégén írtó sokat vete, el is kezdett bukni. De most, hogy itt a hideg kevesebbet kajál. Nekem anno Bálintnál kb ilyenkor kezdett el fogyni a tejem, de egyenlőre Balunak elég, és megnéztem egyforma súllyal születtek(20g mal volt több Balu), de Balu mostani súlyát Bálint 12hetesen érte el. Pedig nem is látszik vaskosabbnak Balu.

Kiraktam a járókát, itt túléli a bátyját. Nagyon helyesen dumál benne, meg mosolyog.

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok!

Akkor én sem gondolkodom tovább a Rotán... annyi csak, hogy amíg 1 gyerek volt nem volt olyan nagy a veszély, így most a nagyobb hazahozhatja a kicsinek az oviból...

Picur: aztaa! :)

Ildi,
nem az a baj, hogy tegnap éppen egy nap kevesebbet evett, hanem az, hogy emiatt nem alussza át az éjszakát :)

De amúgy az első 2 hónapban mindig túlette az előírt adagot, azóta meg 2 hete minden nap alulteljesít... most olyan 780ml-t kellene megennie egy nap, jó napokon eszik ehelyett 700-at, rossz napokon 630-650... nem is hízik 2 hete semmit...

Viszont néztem még Pálmi kiskönyvében van egy táblázat (ami a mostaniban már nincs) hogy a születési súly alapján külön fiú-lány esetében mekkorának kell lennie...

...az első hónap még tökéletes, aztán a második hónapra hízott annyit Adri, mint amekkorának 3 hónaposan kellene lennie :) Úgyhogy szerintem most azért stagnál, mert megpihen a nagy munka után :) Ha a harmadik betöltött hónap után se kezd hízni, majd akkor foglalkozom a témával...

Kat,
érdekes amit írsz a biogaia-ról, akkor elkezdem adni neki... megvettem már, itt figyel a polcon, de nem kezdtem neki...

csalexandra,
mi már ezer éve orrszívó porszívózunk, hasonló okokból :) Adri fantasztikusan bírja, és úgy tűnik mintha értené, hogy mi történik :) Soha nem sír a nagy hang miatt és a fejét se rángatja, hagyja hogy oda tartsam az orrához. Pálminál anno mindig nagy sírás volt rajta, egészen addig, amíg 2 éves kora körül a kezébe nem nyomtam, hogy nesze csináld magadnak :D És láss csodát, onnantól ment neki egyedül egy mukk nélkül :D
Szerintem a vérvételnél/oltásnál is azért sír mert történik vele (lefogják/juk) és nem magán a szúráson... a gyógyszerbeadás is úgy megy, hogy maga veszi be, tolja be a szájába a géleket, cseppenti az orrába az orrcseppet... Amíg én csináltam kínlódás volt...

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok,
mi beadatjuk a Rota elleni oltást pénteken, épp most rendeltem meg.
Igen, elég drága, 18 ezer Ft darabja és kettő kell belőle...
Olim is megkapta, nem is volt beteg, de persze mindenki maga dönti el, hogy beadatja-e.
Nem a fertőzés a súlyos ami ellen véd, hanem a hányás-hasmenés következtében kialakuló kiszáradás, ami miatt kórházba lehet kerülni.
A Biogaiát Lénárdom is kapja, a bélben lévő normál flóra kolonizációját segíti elő, és ezzel csökkenti a pocifájdalmakat.
Császáros babáknak különösen ajánlott mert ők nem haladnak át a szülőcsatornán, és persze sajnos ez sem olcsó...
Ez a mostani hidegfront csúnyán bekavart nekünk, Lénó nyűgös és össze-vissza eszik...
Picúr, cukik a kócos lábujjatok :lol:
Gratula a kis "robosztushoz" meg az újabb fogacskákhoz!
Bozza, a játszószőnyegünket a Mama's and Papa's-ban vettük, kétszer ekkora, csak behajtottam a járókába :D
Látom, Neked sincs időd semmire, na én pont ezért már előre készültem: takarítónő+ mosogatógép+ rendelt kaja, mert emlékszem, hogy nekem se mentek a dolgok a Kicsim mellett...
Savaria, hú de car lehetett a cicifájás, még jó hogy előtte jól kiürítettétek...
Dehogy vagy béndzsó, a szoptatás csak a mesékben rózsaszín álom :shock:
Ez a védőnő sem százas, már hogy lenne oxigénhiányos egy baba csak mert császáros??? Akkor nem is alkalmaznák...
Alexandra, jaj de jót nevettem azon, hogy apán próbáltad ki az orrszívót! És mit szólt hozzá???
Veronika, remélem nem csak a méretekben, hanem az átaludt órák számában is követünk majd Benneteket :wink:
Kat, nálunk mostanában a járóka sem komfortos a Fiúnak, csak a Mami öle(lése), hordozása, jajajajjj...

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!

Picur gratulálok, elhiszem,hogy a doki el volt ájulva!! Én élvezem ezt a lehűlést, nekem az is jó lenne, ha ez maradna egész nyáron. Utálom a kánikulát.
Nekem is volt, hogy arra ébredtem, hogy a teljes lepedő tejes alattam. És ami fura, hogy pont az a lepedő volt alattam, amin akkor aludtunk, mikor elfolyt a magzatvíz. Szóval ez a lepedő már mindent látott. :lol:
Az oxigénhiány miatt nem izgulok, mert tudom, hogy nincs gond. De bevallom, ez nekem szívügyem, gyógypedagógus vagyok, így természetesen mindentől félek... és hát szülés után rossz idegállapotban pont ez a mondat hiányzott...

Bozza nem lesz szuri, csak én tudtam rosszul. Köszönöm a dicséretet, csak a fájdalommentes szopi motivál, egyszer csak eljön az is.

Veronika Bátor sem eszik minden nap ugyanannyit, de a doki szerint ez normális, hisz mi sem eszünk mindennap ugyanannyit. Na ezt jól megmondtam... :D És a súlygyarapodás is az első hetekben a legnagyobb, utána lelassul. Irigykedek az átaludt éjszakáitok miatt, remélem nekünk is eljön hamarosan.

Csalexandra Bátor is tud olyan mohó lenni, hogy köhög és még a szeme is elvörösödik, utána pedig már kezd is sírni, hogy : Anya hol a cici??? :lol: Egy másodperc megállás sem engedélyezett! 8)

Nusildi minket inkább a meleg viselt meg, ebben a jó időben Bátor jókat alszik. A kánikulában csak éjjel tudott mélyen aludni, napközben állandóan kézben volt, ami még rosszabb, hisz ilyenkor összeizzadtunk, és ettől még nehezebb volt.

Kat szuper lehetett a ringató. Én alig várom, hogy mehessünk majd ilyen helyekre. Ahol lakunk ott is van ilyen, de nem hallottam túl jókat róla. Mit is csináltok ilyenkor ott?

Magnoli elfelejtettem gratulálni a tesós képhez, annyira aranyosak!!!! És szívemből szóltál, a szoptatás tényleg nem rózsaszín álom.

Hát elment a maradék eszem is. Délelőtt nagy nehezen elindultunk a védőnőhöz, vártunk fél órát, és kiderült,hogy rosszul írtam fel az időpontot, és holnap kellett volna mennünk. Még az a jó, hogy volt egy másik védőnő, aki megmérte és odaadta a státuszpapírját, és felhívta a védőnőnket, aki felajánlotta, hogy beugrik dél körül és kitöltjük a papírt. A nagy hír, hogy Bátor 3970 gramm, ami azt jelenti hogy 4 és fél hetesen 1620 grammot hízott. :lol: :lol: A másik védőnő nagyon megdicsérte őt is én engem is, ami nagyon jól esett.
Szóval siettünk haza, Anya itt volt nálunk, még jó, így gyorsan hazatelefonáltam még a rendelőből, hogy legyen szíves valami látszat rendet csinálni, mert fél óra és ott a védőnő nálunk. Rohantunk haza, és koncentráltam, nehogy akkor kelljen szoptatnom. Na szóval másfél órát vártunk, nem akartunk semmibe belekezdeni, nehogy Bátor felébredjen. Na hát elkezdett sírni, áááá mondom magamban gyorsan megszoptatom, aztán legalább elalszik újra, hát nem akkor kopogott a védőnő, mikor tisztába tettem etetés előtt? :shock: Na mindegy, megszoptattam, közben beszélgettünk, egész kedves volt. Végülis megállapítottam, hogy kedves, csak nem az én világom.
A férjem vett ma egy bioptron lámpát, most lámpázom a melleimet, remélem sikerül. Komolyan mondom, még jó, hogy csak két mellem van, így is egész nap csak "rájuk" gondolok, hogy mit tehetnék, hogy jobb legyen. És a mindennapos dilemma a fájdalmas szoptatás kontra tápszer között, szóval nehéz. Kezdek begolyózni, másra nem tudok gondolni. De egyszer csak rájövök, mit kell tenni. És ha eljön a fájdalommentes szoptatás gyerekpezsgőt bontok!!!!!!!!!!!!! És leiszom magam. :lol:
A legújabb trükköm a mellkagyló, és ebben van egy bimbókiemelő. A teóriám az, hogy nem tudja valami miatt bekapni a teljes bimbót, így szoptatás előtt gyorsan leveszem a kiemelőt, amivel gigaméretűvé válik a bimbóm, és így majd nem fog fájni. Drukkoljatok, nemsokára jön a teóriám vizsgája. 8)
Holnap jön a gyerekorvos. Mi beadatjuk a rotát, nálunk a doki is ajánlja. A bárányhimlő elleni oltásról mi a véleményetek? Tudom, hogy az még messze van, de most aktuális a családban a nővéreméknél és kíváncsi vagyok, mit gondoltok róla.
Bátor 3 óránként eszik, vajon mikortól remélhetek egy átalvós éjszakát? Bár ha lenne három kívánságom, akkor tudjátok, mi lenne az egyik.... igen igen, a fájdalommentes szoptatás. :lol: Tudjátok, én csak erre tudok koncentrálni. 8) 8)
Szóval a jelszó: FSZF= Fájdalommentes Szoptatásra Fel! :lol: :lol: :lol:

Szép estét mindenkinek és kevés kelést éjszakára!!

Jajj és elfelejtettem mondani, hogy a védőnő azt mondta, hogy amikor szopi közben tekereg Bátor az is lehet, hogy a tejcukor bántja a pocakját, amikor leér, mikor gyorsan eszik. Ezt még nem hallottam, de biztos van benne valami.

Kép
savariaa
Érd

Savariaa, ezt a tejcukor-dolgot én is olvastam (persze a védőnőnk szerint kizárt), szóval ezt nehezebben tudják lebontani 1-2-3 hónaposan a babák. Csak ugye akkor a tápszeres babáknak miért fáj a hasa? A tápszerben is van tejcukor? Elvileg a Colief nevű szer ezt a tejcukor-problémát hivatott orvosolni, esetleg próbáljátok ki, hátha megoldja Bátor tekergését. A teóriádra kíváncsi vagyok, majd meséld el, hogy mire jutottatok! :)

FSZF = mozgalom, akkor csatlakozom! :D Jót nevettem ezen! És hidd el, egy cseppet sem vagy bendzsó, ügyesen csinálod, hisz Bátor súlya a bizonyíték erre. És nagyon is elismerésre méltó a kitartásod! :)

Magnoli, nálatok teljesen véget ért a kaka-háború? Nekem is nagyon tetszik a tesós kép, nagyon helyes kispasijaid vannak! :)

Szandi, apa mit szólt a porszívózáshoz? :D :D

Kat, milyen a Ringató? Miket csináltatok? Gondolom mennyire élvezte Bálint! :)

picuralmos

Ringató: Kodály módszeren alapuló zenés-dalolós-mondókázós foglalkozás.
Gitárral, kobozzal, furulyával. Sok ölbenülős mondóka, dal. A mamák kánont énekelnek, aztán jönnek a játékos mondókák, pl: ez elment vadászni, vagy csip-csip csóka. Van sétálós-menetelős részpl: aki nem lép egyszerre. Tanulunkmsok altatót. Van ritmustapsolós része.
Nekem nagyon fontos volt közel 30 év zenélek, és a szakmám is ez, szóval mi már Bálint 3 hónapos kora óta járunk rendszeresen. Sok helyenntartanak zenés foglalkozásokat( daloló, dur-moll, tücsök zene) se ez a ringató le van védve, egy komoly tanfolyam elvégzése után lehet tartani, ahol kell zenei és pedagódus végzettség, és Kodály alapokon fekszik.

KépKép
KépKép
kat78

Magnoli,
hat akkor drukk hogy kovessetek :) Bar eddig meg nekunk is csak 5 ataludt ejszakank van, es sajna nem zsinorban, csak mutatoba egyszer-egyszer :)

Kat,
na tessek, szinten zenesz? :) Bar en mar 2006 ota nem...

Savariaa,
szopifajdalom mondjon le! Nem csodalom ha ez tolti ki a gondolataidat...

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok,
pár perc múlva lesz Olikám születésének 3. évfordulója, ilyenkor mindig újraélem AZOKAT az eseményeket :lol:
Isten éltessen Drága Kisfiam!

Bozza, cukik a képek, micsoda hajkorona, azannya! :lol:
Az orális szövegen behaltam :lol: hát szilikon ide vagy oda, a Tiéd lesz a nyerő 8)
Savaria, már tényleg nagyon rácsavarodtál a ciciügyre, ha még az "imádott" védőnődhöz is egy nappal előbb mész :roll:
Szerintem sajni a dagadt bimbi is fájni fog ha nem kapja be rendesen Bátor. Próbálj benyúlni a szájába és leszorítani a nyelvét ahogy apa tette... Esetleg hívj újabb szopis tanácsadót, de még ne add fel ha ilyen gyönyörűen hízik a Fiad!
És ha már semmi sem segít, még mindig áttérhetsz a fejésre bal oldalon, mielőtt tápszereznél...
Mi beadatjuk majd a bárányhimlő elleni oltást is, és minden pluszt ahogy Oli is megkapta, én túl sok betegséget láttam eddig, ha mód van rá, inkább megelőzök...
Meg aztán Olim hamarosan közösségbe kerül, ahonnan majd sokmindent hazahoz...
mmc, Lénó főként a babakocsiban alszik, már csak ritkábban velem, de a kiságyát "kerüli", gondolom ott az a baj, hogy nincs mihez (kihez :wink: ) odabújnia...
Nálatok bejött az esti "fárasztás"?

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok Lányok!

Annyira nem indul jól ez a nap, sajnos ma hajnalban meghalt a papám! Nagyon beteg volt,tudom hogy így jobb már neki ,de akkor is nagyon rossz!
Próbálok nem nagyon belezuhanni ebbe mert látom hogy a heteken át tartó mizéria alatt már csökkent a tej mennyiségem! Szerintem a túl sok stressz. Ezért inkább próbálok másra koncentrálni. Remélem a tejem meg visszajön valahogy!

Hát Apa az orrszívásnál :D meglepődött, de mondtam neki hogy fel kell hogy áldozza magát a gyerek érdekében :) ! Amúgy tényleg nem is vészes.

Képzeljétek pelenka méretet váltottunk :D már nem jó pampers newborn pelus. Mindig kikakil belőle :) .

Veronika, Hanna is jól viselte az orszi-porszit. Meg se mukkant. Ásítozott közben :)!

Savariaa, le a kalappal előtted hogy így kitartasz a szoptatás mellett pedig ennyire fáj. Nagyon ügyes vagy ,és grat Bátor súlyához :D !

Kép
csalexandra
Sopron

Szandi, fogadd részvétünket a papád miatt! Elhiszem, hogy nagyon rossz most, de gondolj arra, hogy láthatta Hannát, és tudja, veletek minden rendben van! ;)

És nagy gratula a pelusváltáshoz! :)

Magnoli, Isten éltesse a nagyfiút, 3 év, az már nagyon komoly! Milyen ajándékot fog kapni tőletek?

Kat, ez a Ringató nagyon tetszik nekem, de Picur még picur ehhez. Másfél-két órát tud max. egyhuzamban ébren maradni (a szopizás után), aztán jön két óra alvás. Majd, ha már picit nagyobb lesz elmegyünk egy ilyenre.

picuralmos

Alexandra, nagyon sajnálom a papádat, sok erőt küldök most Neked!
Pelusváltás: szupi, szépen hízik Hanna :lol:
Majd a tejcsi is visszatér ha megnyugszol kicsit.
Az apás orrszíváson de jót nevettem...
Picúr köszi a pasidicsit meg a szülinapi gratut, olyan érzelgős bírok lenni ilyentájt :wink:
Egy csomó játékot vettem Olinak, nem túl nagy dolgokat, főleg építőjátékokat. Pl. Babylont, biztos emlékeztek rá, régi játék, egy golyóba kell szúrni műanyag pálcákat, azokra újabb golyó kerül és így lehet építeni belőle.
Ja, és persze már itt repked a héliumos csilivili boldog szüszinapot (Ő így mondja :lol: ) lufija :lol:
A kaka-háborúban nyerésre állunk, már napi 1x sikerül, és akkor óriási mennyiségben :shock:
Viszont a poci fájdogál elég gyakran :(
Veronika, szerintem próbálj többször etetni nappal, hogy meglegyen a napi mennyiség, és hízzon Adri, ilyenkor még a heti átlag 150g-nak meg kéne lennie...
Ja, és nem baj, ha nem minden nap aludna a Kicsim ekkorát, csak aludna már :oops:
Ma éjjel kb. 2 órát bírtam összesen aludni Tőle... :?

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!

A meleg miatt nem nagyon tudtam jönni, utána meg nem győztem visszaolvasni - természetesen részletekben :(.

Szandi, fogadd részvétem!!!! :(

Mi beadatjuk a rotát is és a bárányhimlőt is! Szerintem jó az a pár törzs is, jobb mint a semmi.

Marci mostanában visszafogja magát a gyarapodásban - 4 hét alatt 540g-ot hízott, ami még a határon belül van, de mit tehetnék, hogy több legyen? Van, hogy óránként, 2 óránként kerül cicire, amikor kér kap, általában vidám. Ma éjjel viszont megint kelt, remélem nem marad így :). Tápot szeretném elkerülni.... Mérni nem mertem, nehogy visszaüssön, de lehet, hogy megint rászánom magam.
A "vendégem" is fura, mégse jött meg, csak pecsételek, barnázok, még mindig, bár nagyon enyhe, de azért zavar (ma különösen enyhe). Ez az éjszakai szopi hiánytól van?

Mennem kell...

Kép

Kép
amidaalah

Probaltam "tomni", de se az nem valt be hogy alkalmankent tobbet egyen, se az hogy surubben.
Tobbet egyszeruen nem hajlando enni es hamarabb se mint 4 ora. Ha megis hamarabb hajlando elfogadni akkor alig eszik...

Tegnap ota elhagytam az Infacolt (az is foglalja a helyet a gyomraban :) ) es elkezdtem a Biogaia-t. Meglatjuk.

Kép

Kép
sz.veronika

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?