Annnyira meghatóak a fotók

.
Katy!
Azt én sem bánnám, ha Botond 1-2* kelne éjszaka, mert én nagyon könnyen visszaalszom, és ő hamar le is zavarja a kajálást, de az elmúl napok 5-6 kelése már tuti nem "normális", valami nem jó szegénykémnek (lásd lentebb

).
Boo!
Én is adtam már Bobónak babakaját, tegnap. Sötőtök-amla-körte. elég keservesen tolta be a fél üveggel (

), mert a sütőtök nem jött be neki (nem csodálom, pfúúúj

). Mi lett volna, ha ízlik neki?!

Sztem tuti nem lesz tőle semmi baja! Anyu is azt mondta, hogy csak a "korhatárt" kell betartani, amúgy meg nyugodtan adható bármelyik

.
A tápit sose keverd más kajával!!!! Nyugodtan add neki külön, a tápi után

. Egyik ismerősünk mondta tegnap, hogy 2 hete kap a kislánya tápszert, és ezalatt 3 kilót hízott

. Mi vaaaan? Hát kiderült,hogy ő jóhiszeműen belekeverte a "maradék" saját tejét a tpápiba, vagyis azzal "higította"

. Így í gyerek effektív dupla kalórát kapott, hiszen az anyatejben is megvan a szükséges mennyiség, meg a tápi is úgy lett kifejlesztve....
Na, a lényeg hogy a tápiba sose keverjetek semmit, főleg ne anyatejet! Igaz, hogy a gyümölcsöt úgyis megenné utána, de ti se örülnétek, ha valaki összekutyulná a húsleveseteket a somlóitokkal

.
Persze,néztük a boxot, és nagyon büszkék vagyunk Erdeire

. Apa se gondolta volna, hogyy megveri az olaszt, de nagyon ügyes volt

. Igazi, izgalmas boxmeccs volt!
Breki!
Igen, anyu megpuszil a képen, de én is csak most vettem észre

.
Nikici, Marietta!
Igen, az nagyon-nagyon jó volt, hogy legalább anyu ott volt velem, ha már Ricsi nem lehetett. Anyu még jobban sírt, mint én

. Miközben vizsgálta hangosan zokogott örömében,hogy: Jaj, Istenem de gyönyörű, de gyönyörűűű! Annyira aranyos volt.
Na, reggel óta idáig jutottam, de mindjárt olvasok tovább, csak írok rólunk...
Közérdekű!!!! Talán másnak is hasznos lehet!!!
Azt meséltem,hogy a menszimkor 30-40-eket tudott enni a bébi, és akkor elkezdett éjszaka is kelni (amúgy 10 hetes kora óta végigaludta az éjszakát). Hiába jött vissza a tejem a vérzés elmúltával, Botond továbbra is 2-3* kelt éjszaka. Én közben ezerrel szaporítottam, és napközben dugig is volt a tejemmel, és estére is maradt, ő mégis felkelt. Aztán 4 napja már 5-6* (!!) kelt/éjszaka, és eléggé kezdtem kimerülni

. Mondtam anyunak is, hogy elromlott a gyerek, vissza kéne vinni, hátha cseregaris

.
Három dologra gondoltam: Éhes, jön a foga, vagy az időjárás. De azóta 28* változott azidő, és az ínye nem duzzad, meg semmi, szóval azt gondoltam, éhes. A leolvasztott tejemet persze nem eszi meg sehogy a kis sz@ros, de tegnap próba képpen megtömtem őt este kiskanállal, korai tejjel, ami jó zsíros volt még...
50ml-t tudtam belediktálni, plussz utána rendesen cicizett. Ennek eredményeképpen fél4kor kelt először,aztán másfél óránként, de már ez is haladás! Szóval már biztos vagyok benne, hogy éhes éjszaka. Beszéltem anyuval, gyógyszerésszel, a közértben a csajokkal, és a gyerekes barátnőimmel: szerintük ez teljesen tipikus! Fél éves kor küröl (Botond ugyan még csak 4, de 7,5 kiló) a babáknak egyszerűen kevés lesz a tej! Nem a mennyiség, hanem úgy egyáltalán,más is kell már (ezért kell hozzátáplálni is). Szóval anyu is rábólintott, hogy jöhet az esti plusz kajcsi, mert az egy dolog, hogy én sz@rul alszom (és ezért még kevesebb is a tejem), de ő sem alussza ki magát, és emiatt annyira hisztis egész nap, hogy nem lehet bírni vele

. Ma már sokkal jobb volt a helyzet, mert jobban aludt éjszaka, és kezdi visszatalálni önmagához, de nekem ennyit nem ér, hogy csak tejcsit kapjon, mert a lényeg, hogy a baba is, mama is boldog legyen,és a napokban nem repesett egyikünk sem

.
Szóval vettem ma neki 4 hós kortól adható Milupa Hipoallergán (HA) tejpépet. Azért azt, mert ő a cumisüveget utálja, de szépen eszik kanállal, másrészt anyu is azt mondta, hogy mivel abban van gabona (rizs), laktatóbb, és még az emésztésnek is nagyon jót tesz a rizs. Szóval ő ilyen idős korban, kiegészítésként ezt szokta javasolni a tápszerrel szemben, sőt a tápis babák kajáját is változatosabbá lehet így tenni. Ma lesz a főpróba, majd megírom, mi volt, ízlik-e neki, bírja-e a pocija, hogy alszik....
Nemvárok csodát, hogy egyből reggelig aludna, meg nem is kap egész adagot, mert ezzel csak kiegészíteni akarom a tejcit, de meglátjuk!
Szóval akinek mostanában kezdett éjszakai randalírozásba a gyereke, az gondolja végig, lehet, hogy ott is ez a helyzet. Ez amúgy főleg nagyobb súlyú, "fejlettebb" babákat érinthet.
Tapasztalat!
Nem csak a sütőtökös Univer babakaja undorító

! Ma apa próbált adni neki almás-körtéset, amiket frissen imád, de most nem csúszott neki. aztán én is megkostoltam: olyan állaga van, mint a hajzselének, és kb az íze is olyan

. Rendesen mű íze van!!!! Csak ez volt 4 hótól adható a közértben, de ez is kétszáz fölött volt jóval, gondoltam, csak nem olan rossz... De az! És ég egy érszrevétel: baromira nem gazdaságos, ez a kiszerelés még nekünk, mert kb a negyedét eszi meg "desszertként" egy baba, másnap meg szívesebben adnál neki másikfajtát, de 1-2 napnál tovább nem marad meg a hűtőben, így a felét többnyire ki kell dobni (meg kell enned

). Viszont vettem ma Milupa Frutapura-t, ami 100% gyümölcs, 4 hónaptól adható, és egy decis az egész, amit rövidesen be is fognak burkolni, de 24 órát ez is eláll hűtőben. 4-es csomagolásan van, 400 ft körül (Tesco), és sztem így sokkal gazdaságosabb, de még nem kostoltuk...