A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Lilisgabi :cry: :cry:
Én nem is tudtam, hogy gond volt Lilivel.
Vagyis múltkor valamit olvastam, hogy a dokid, nagyot hibázott. Nagyon sajnálom, de hála a jó égnek, hogy minden jóra fordult :wink: .
Én is nagyon boldog vagyok, hogy itt van az én drága pici fiam, de mégis az első két hétre gondolok mikor teljesen külön voltunk, mindig elfog a sírhatnék, nem tudom, hogy ez az érzés valaha is halványulni fog….
marietta1982

Jaj még Dodinak, tényleg nagyon megható az a kép, amit Breki is írt, mikor anyud megpuszil, te meg Botondot. Nagyon meghitt pillanat.
marietta1982

Sziasztok! 8)

Ma sem volt egy könnyű napunk délutántól...de addig egész ügyes volt Dorki. :wink:

norka: szomszéd, apud, áram :twisted: Mit használtok fogzásra? Személy szerint várom a táblát, már kíváncsi vagyok. :wink:

agi: fényképezőgép :lol: :lol: Aztap amikor Dorkili született "csak" befeküdni mentem, és reggel pakoltuk be a csomagokat. Kérdem apát? Vigyünk gépet? Vigyünk, kocsiban elfér. Még jó hogy vittünk... :lol: :lol: :lol:
Fogzásra: chamomilla 15ch, de most osanitot szeretném kipróbálni, hátha..
Láncot én is vettem, de nem tűri Dorki.

szülésképek: katy, converso (nekünk is van hasonló összeállítás, több is), tike, ronmay, lilisgabi!! nagyon jóóók
:twisted: :wink: már elég korán elkezdtük a nosztalgiázást, miket teszünk majd fel, ha egyévesek lesznek pl.??? :lol: :lol: áh tudom, első uh kép. pl. :D
Emlékszem engem a szülésznő kérdezett, amikor varrtak össze, hogy na mikor lesz következő baba? S erre én biztosan nem mostanában (ott akkor nagyon rosszul voltam), persze nevetett, és azt mondta: "ilyenkor kell eszt megkérdezni, mert a nők 90%-a ezt válaszolja." :lol: :lol:

szisz: nem megyünk mikulásünnepségre. Pont minap mondtam apának öltözzön be, azt mondja dehogy... :twisted: :twisted: :twisted: öltözz be te :twisted: :twisted:

boo: én is elkezdtem de két napja abbahagytam, igaz Dorka eddig még max. 30 mlt kapott de csak leveket, és nagyon fáj tőlük a hasa, és most már meg sem akarja enni, szóval picit várok, nem erőltetem. Dorka is bukogat sokszor, de ez lehet a tápi miatt is ám, ugyanis ő nem sokat eszik a max. 130 ml, de inkább 70-100 között eszik, délelőtt 40eket...mégis bukik.
katy: pont a fentiek miatt én még nem adtam Neki általam készített dolgokat, hiszen még ezt is olyan nehezen fogadta el, és fájt tőle a hasa. :cry:

breki: várom a privit! :wink: és igazad van, csak határozottan, apa bent lesz következőnél és kész :lol: :lol: :lol:

lilisgabi: lehet már mesélted, de mi volt a gond Lili születésénél? Milyen érdekes, olyan a buksija, mintha sima úton született volna :shock: szegény már jól beilleszkedhetett, és mégsem tudott kibújni?! :cry: Bocsi, ha már írtad, hogy mi volt a baj, én még nem olvastam...

dodi: csatlakozom brekihez, és mariettához. Milyen nagy élmény lehet ez egy nagyszülőnek (is). :wink: Nekem is jó lett volna ha bent van anyum, de igaz párom bent volt, mégsem emlékszem sok mindenre... :roll: :cry:

f.nikici

Sziasztok!

Annyira jóóó volt nézni az újszülött babaképeket!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sajnálom, akinek 12 órát kellett vagy többet feküdnie, illetve, aki addig nem látta a babáját.
Nálunk a Péterfyben bent lehet az apuka a császárnál, sőt a kiemelés után rögtön ő kapja meg. Levetkőztetik és a mellkasára teszik. Szerintem ez egy nagyon szép dolog, ha már az anyával nem lehet meg a kontaktus. Amint vége a műtétnek hozzák szopizni, hátha tud. 6 óra múlva talpra állítanak, de segítenek rendbe tenni magad.

Boo, azért a fél üveg szerintem sok. Nekünk Marcinál először csak az almalevét lehetett adni, pár kanállal. Majd egyre többet, pár nap múlva már a húsát is. Pont azért, amiért írtad ilyennel még nem találkozott. Szerintem tök jól tetted, hogy elkezdted, a tápszernél azért jobb, bár hozzáteszem, azért a tápi baromi tápláló és laktató. A gyümölcsökből ugyan jól fog lakni, de nem hosszútávra.

Sütőtök: megsütöd, és lazítod egy kis tápival, vagy forraltlehűtött vízzel- akinek van anyatejjel. Később főzheted és burgonyával laktatóbb. Barackot vízzel turmixolod. Én mindent botmixerrel pépesítettem.

Éjszakai kelés, Bendő van, hogy 3szor szopizik egy éjszaka!!! Ez most kezdődött el megint, pedig már beállt az egyre. Éjszakát mi még nem aludtunk át, egyszer volt, hogy 5 kor kelt. Egy kissé kezdek én is ki lenni, mert ugye nappal még véletlenül sem egy időpontban alszanak, így lepihenni esélyem sincs. Pedig Bendő súlyából kiindulva rég át kéne horpasztania az éjszakát.

Breki, láttam a fiacskád képét és az állam azóta keresem, mert úgy leesett a sérója láttán. Eszméletlen sok haja van!!!!!!!!!!!!!! Nagyon széppp!!!!!
Ugyanúgy, mint Botondnak se kevés. Nektek égett a gyomrotok????

Conversano, nagyon édi Marcipán!!!

kispiskóta

Boo!
Gyümölcscentrifugát nem érdemes "bepiszkítani" annyi gyümölcsléért, amennyit egy baba megiszik (jó esetben is max. 2 dl-t fog egyszerre meginni majd nagyobb korában). Annyi részre kell szétszedni és olyan sokat kell mosogatni utána, hogy szerintem nem éri meg.
Úgy tudsz pl. almalevet v. őszilevet készíteni, hogy a gyümölcsöt pürésíted egy botmixerrel, majd beleteszed egy pici lyukú szűrőbe és kanál segítségével kinyomod belőle a levet.
Nem kell annyi hely hozzá, nincs annyi mosogatnivaló.

A múltkor Merion feltett egy linket, ahonnan le lehetett tölteni egy könyvet a hozzátápiról. Szerintem tök sok hasznos dolog van benne, olvasd el! :wink:

Még én sem kezdtem el a hozzátápit, amit tudok róla, azt azért tudom, mert a nővéremmel szimbiózisban élek, és láttam, hogy hogyan csinálja a Nikivel. (meg sokat olvastam róla)

Nikici!
katy: pont a fentiek miatt én még nem adtam Neki általam készített dolgokat, hiszen még ezt is olyan nehezen fogadta el, és fájt tőle a hasa.

Őszintén szólva nem értem az összefüggést a hasfájás-igazi gyümölcs-konzerv gyümölcs között. :roll: :roll:

Annak idején én úgy terveztem, hogy majd Anyu lesz bent velem a szülésnél, el sem tudtam képzelni, hogy Apa jöjjön be. Aztán olyan 3-4 hónapos terhes lehettem, amikor Apa elkezdte mondogatni, hogy mit szólnék hozzá, ha mégis bejönne? Mondtam neki, hogy ha neki ez fontos, akkor jöjjön. Aztán végül programozott császár lett, ez a sors fintora. :roll:

Kép
katy76

Még azt akartam mesélni, hogy tegnap vettem Milka szaloncukrot (a többi az évek alatt ehetetlenné vált számomra). Tudjátok mennyibe került? 1700 Ft! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Egy doboz kurv@ szaloncukor! :shock:

Tegnap árnézegetős napom volt, mert azt néztem, hogy az Elmex szájvizet nemrég még 1200 Ft körül vettem, most meg már 1800 Ft! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Iszonyat, hogy milyen alattomos módon kúsznak fel az árak!!!

Kép
katy76

Sziasztok! 8)

katy: úgy értettem, hogy az általam készített pépeket még nem adom, sem a bolti pépeket. A hasa miatt. A bolti levek pl. nem olyan sűrűek, mint az általam készítettek, emiatt mondtam, hogy sajátot még nem adtam/nem mertem adni. Boltival meg az a bajom, hogy mindegyik püré, ital, desszert cukrot tartalmaz... :roll: Ezért vagyok bajban.

f.nikici

katy: én is pontosan a minap figyeltem fel az áremelkedésekre. Elmentem vásárolni, és egy szatyor szinte semmit vettem, és fizetett 5 eFt-ot. :twisted: :twisted:

f.nikici

Katy!

Látom Te is járatos vagy a hozzáetetésben! Mi még az előző terhességem alatt rögtön vettünk 2 könyvet (a kismama és a csecsemő táplálásáról is) meg a védőnőm annyira profi mindenben (nagyon-nagy szerencse), hogy bátran hallgathatok rá.
Viszont mi veszünk centrifugát (zöldségpréssel), mert mi magunknak is szeretnénk készíteni zöldséglevet és gyümölcslevet. Mondjuk Minónak eleve minden bio lesz jó darabig!!

Ami még nagyon jó az a sinlac a gyümölcsöket sűríteni (van amelyik bébi imádja, van amelyik nagyon nem, mondjuk eléggé kalóriadús)!

Mi is a milka szaloncukrot szeretjük (már amennyit én ehetek, de azért néha persze bűnözök)

Szisz!
Mikulásünnepség?????? :shock: :shock: Egyrészt ennyi idősen nem is érti még igazán, másrészt meg pont most tuti nem vinném semmi ilyen helyre...talán a h1n1 egyik legnagyobb melegágya lehet!!!!!!

Tickerplayground.com
breki76

Kispiskóta!

Nagyon tetszik a név Bendő :lol: :lol: ! És a Kis szumós is nagyon édes és szép Kisbaba, egyáltalán nem látszik rajta a súlya, mármint az igen, hogy husis, de nem tűnik annyira sok kilónak, mint amit írtál. Viszont olyan harapnivaló a combija Neki is! Pont mutattam Őt is Apának, mert hogy Bendő az 1 mi meg a 2. legnagyobb súlyúak és Neki is nagyon tetszett!!!! Annyira imádom, hogy ilyen kis dögönyözni való Dodi nyelven:"dum-dum golyó"

Nem, egyáltalán nem égett a gyomrom, talán 1-2 alkalommal volt csak savam...szóval nálam nem jött be ez az "ég a gyomrom" mendemonda!

Viszont a 26. heti uh-n mondta az UH-s hölgy, hogy 1 cm-es a haja Minónak, láttuk ahogy hátul lebegett, erre én megkérdeztem, hogy: "csak 1 cm?" :shock: :shock: . Nem gondoltam volna, hogy a végére ekkora lesz! Meg a 36. héten mondtam Apának, hogy ez a Bébi bizony Rád hasonlít a szája, az orra (mindig benne volt a lepényben és eléggé nagynak tűnt az orra). Az uh-s csaj meg mondta: "ez a Baba tiszta anyuka"...én meg így néztem :shock: :shock: Nekik persze jobb szemük van az ilyenhez!
Tényleg nagyon én fajtám, de a fejformája kezd Férjem Apukájára (már régen meghalt) hasonlítani, meg a füle, ugyanolyan pici és fejhez simuló, mint Férjemé (ezt mindig is mondtam, hogy olyan jó lenne, ha olyan füle lenne, mint Neki).

Tickerplayground.com
breki76

Lilisgabi!

Nagyon meghatóak a Lilis képek!!!!! Meg amiket írtál!!!!!!

Tickerplayground.com
breki76

Sziasztok

Voltunk ma szurin,szegénykém úgy sírt:(
4 hós adatok
7600gr-69cm

Na lépek is ,randim van..a porszívóval :S
Vendég

Sziasztok

Csak Gerébig tudtam visszaolvasni gondoltam inkább íok mert tut megint nem lesz időm írni ha visszaolvasok mindent.

Geréb Ági én már nem is mondok semmi, őt is felelőtlennek tartom, de legfőképpen azokat a családokat akik ebbe belemennek. Én azt mondom hogy ha egy nő elhatározza hogy gyermeket akar és terhes is lesz akkor onnantól fogva igen is azért a magzatért is felelős. És nem normális ha saját magát előtérbe helyez, hogy ő mi az amit nem bír elviselni. Sokkal fontosabb hogy az a pici ember biztonságosan megszülethessen, hogy terhesség alatt ne ártsunk neki semmiféle vegyszerrel, káros anyagokkal és felelősek vagyunk azért hogy a szülés körüli teendők is rendben menjenek. Igaza van Dodinak hogy ezek az újszülöttek mind megmenthetőek lettek volna ha kórházba jönnek világra. Nekem az első szülésem jut főleg eszembe, de az összes többinél is főleg most a negyediknél ahogy rá volt tekeredve a zsinór, kár hogy nem fényképeztük le de muszáj volt sietni levenni róla. De a dokim is azt mondta hogy sok szülése volt már, de ilyet még nem látott, igaz az nst nem mutatott semmit de még is kellett hogy a doki is ott legyen mert kellett a segítség, mert nehezen ment le a buksija. Utána meg a hasamat kellett neki tartani hogy a helyes irányba menjen .

Fényképeket megnéztem nagyon szépek a gyerekek.

Nálunk a hétvége elég fárasztó volt. Szombaton vendégek voltak, születésnapunkat ünnepeltük, majd teszek fel képeket.
Itt volt nagymama is sajnos elég rossz állapotban an már, nem tudom hogy meddig bírja még:( Teljesen belebolondult hogy apósom betette őt az otthonba. Egyfolytában azt mondja hogy se pénze, se háza.

Nórát itthon megmértem mert ma megyünk az 5 hós mérésre. 7006 g 65 cm. Kiváncsi vagyok dokinál mennyit mérnek.
De nem foglalkozom ahízásával, jól érzi magát, nem sír többet, éjjel alszik rendesen. Úgyhogy szopi van, egyedül este fogadja el továbbra is a tápszert szopi után, nappal nem kell neki.

Réka náthás, meg eléggé köhög így őt is viszem este.

Na fel is ébredt.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Sziasztok! :)

Bocs, hogy nem irogatok mostanában vagy a közel jövőben. Egyszerűen annyit termeltek :D :D :D :D és annyi minden mondanivalóm lenne, hogy most nem tudok órákat(!) szánni ezekre. :roll: :roll: :roll: :roll: Némelyikkel egyetértek, van amit vitatok és van amit annyira megkérdőjelezek, hogy az már szint a -szerintem(!!!)- butaság határát súrolja. Bocs. :oops: :oops: :oops: :oops: És persze a viccességeket se hagynám ki. :wink: :lol: :lol: Ráadásul némelyikőtökkel olyan régen beszéltem és olyan jó lenne most mindezt bepótolni. :roll: :( :(
Szóval, most nem érzek magamban semmi energiát, sem nem érzem úgy, hogy erre most nekem időm lenne. :roll: :roll: :roll:
De azért persze folyamatosan olvasok :wink: , és linkeskedem :lol: :lol: :lol: :

http://www.babazo.hu/bebi/20091118-kisbabak-siras-kenyeztetes.html

Kép
Kép
200907?

Amit még akartam írni hogy nekem éjjel apa nem kel fel a gyerekhez, mert nála nem nyugszik meg, egyszerűen enni akar. Én nem igen vagyok annak a híve hogy ne adjunk enni éjjel, így aztán ahányszor ébred éjjel annyiszor kap cicit, van hogy óránként van hogy 3 óránként és olyan is van hogy egyszer ébred csak. Most itt tartunk. Éjjel 2-3 között ébred aztán már csak 6-7 körül, ilyenkor is van hogy vissza alszik van hogy nem. Majd magától leszokik az éjszakai evésről és a kelésről. Én nem vagyok híve a leszoktatásról. Baromi fárasztó az éjszakai kelés főleg ha ezt sűrűn teszi de annak tuti oka van.

Nekem volt olyan gyerekem is aki 2 hósan végig aludta az éjjelt, olyan is aki fokozatosan szokott le és első szülöttem 2,5 évesen aludt normálisan éjjel. Ő olyan volt mint ancsurti babája semmi baja nem volt még is ordított. Aztán ahogy kezdte felderíteni a világot úgy szokott le a nappali ordításról, de éjszaka akkor sem aludt, nappal meg egyáltalán. De túléltük ezt is, és ő is magától leszokott átszokott stb...

Kép

gabi1

gyerekszáj :lol: (nekem a 2. a kedvencem :lol: )

Vendégségbe készültünk a férjemmel, és kislányunk érdeklődve nézte, ahogy
apja felveszi a szmokingját:
- Apa, ezt a ruhát nem kellene felvenned! - szólalt meg.
- Miért nem, kicsim? - kérdezte a férjem.
- Tudod, másnap reggel mindig fáj tőle a fejed!

Ágyba dugtam a három és ötéves lányaimat. Átöltöztem egy régi
melegítőalsóba és kinyúlt pólóba, majd bementem a fürdőszobába hajat mosni.
Még ott is hallottam, hogy veszekednek. Egy ideig hallgattam, majd
törölközőt csavartam a fejemre, berontottam a szobájukba és leordítottam
őket. Útban visszafelé még hallottam, ahogy a hároméves megkérdezi nővérét:
- Te Réka, ez meg ki volt?

Hat hónapos terhes voltam a második gyerekemmel, amikor lányommal elmentünk
egy kicsit vásárolni. Bementünk egy baba-mama boltba is, hogy szoknyát
vegyünk nekem. A gyerek egy ideig nézte, ahogy a tükörben sürgölődöm, majd megjegyezte:
- Nagyon kövér vagy, anya.
Kedvesen elmagyaráztam neki, amit úgyis tudott, hogy egy kisbaba van a pocimban, attól látszik nagynak. Erre pikírten hozzátette:
- És a popsidban mi van?
A kislányomnak, Mélanie-nak egy régi kulcsot adtam játszani.
- És hol az ajtó, amit nyitni lehet vele? - kérdezte.
Azt feletem, hogy fogalmam sincs.
Mélanie csodálkozva végigmért, és megjegyezte:
- A kulcsot szokták elveszíteni, nem az ajtót.

Az üzletközpont egyik boltjában hatéves egypetéjű ikerunokahugaimat
lenyűgözte a számukra elérhető magasságban elhelyezett sok színes hajpánt és csatt. Egyiket a másik után próbálták fel, de hamarosan csalódottan állapították meg, hogy nincs tükör, amiben megnézhetnék magukat. Végül egyikük ráadott az ikertestvérére egy ungyanolyan csillogó hajpántot, amilyet már a saját fejére is föltett. Aztán azt mondta:
- Maradj nyugton, hadd lássam, hogy áll nekem.

Fiatal kolléganőm húga még óvodás volt, amikor a tűzoltóság oktatást
tartott az oviban. A bemutató után a tűzoltó feltette a következő kérdést:
- Gyerekek, mit csináltok, ha ég a kabátotok?
Megszólalt az egyik kisfiú:
- Nem veszem fel!

Valamelyik nap ebéd után az apám elment fogat mosni, és a kisfiam is vele
tartott. Miután látta, hogy a nagyapja kiveszi a felső fogsorát és
megmossa, majd ugyanezt teszi az alsó fogsorával, azt kérdezte:
- Nagyapa, a nyelvedet is ki tudod venni?

Négyéves unokaöcsém, Feri szép rajzot készített a nagymamájának, és nagyon szerette volna megmutatni neki. Mivel a fürdőszoba ajtaja nyitva volt, Feri benyitott - éppen akkor, amikor a nagyi csuromvizesen, anyaszült meztelenül kilépett a zuhany alól.
A kisfiú végigmérte, majd tárgyilagosan megállapította:
- Nagyi, szemüvegben jobban nézel ki!

Egyik nap az iskolában egy fényképész csoportképet készített az osztályról.
A tanító néni megpróbálja rávenni a gyerekeket, mindenki vegyen a képből.
- Képzeljétek el, milyen jó lesz, ha majd felnőttök, előveszitek a képet és
azt mondjátok, itt van Judit, ő orvos. Ez meg Gábor, ő autószerelő.
Hátulról egy vékonyka hang:
- És itt a tanárnő, ő meg halott.

A fiam kérdezte négyévesen, mikor a lányomat hazahoztuk a szülészetről...
(errefelé az a szokás, hogy egy kis vászondarabra felírják a baba nevét és
a csuklójára kötözik).
- Apu, mikor vesszük le róla az árcimkét?

Négyéves fiam sehogy sem boldogult a köhögés elleni szirupja kupakjával, és végül azt kérdezte:
- Miért nem tudom én ezt kinyitni?
- Mert bizontsági zár van rajta, hogy gyerekek ne tudják kinyitni -
feleltem.
Még egyszer próbálkozott a kupakkal, aztán azt kérdezte:
- De honnan tudja, hogy én gyerek vagyok?

Templomunkban áldozáskor a gyerekek nemcsak kenyeret kapnak, hanem egy kis bort is. Istentisztelet után a pap félrehívott, hogy hétéves fiamról
beszéljen velem.
- Kérem, szóljon Jánosnak - mondta szelíden -, hogy a bor után mindig áment
kell mondani, nem azt, hogy "hű, de finom!"

Kép
Kép
orsi777

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

orsi777! :)

Rólad jut eszembe, hogy:
- örülök, hogy tetszett a film. :P Ha belegondolsz, akkor mindezek mostani életünkben, a mai korban is megtalálhatóak. (Na jó, a handhabungra speciel nem tudok példát. :roll: :roll: :lol: :lol: )
- egyik feladványodat sem tudom megfejteni
- boonál sem tudom, hogy milyen technikára gondolt a fénykép kapcsán
- a Városligetes feladvány is megfejtetlen marad részemről. :roll: :roll:
:( :( :( :(

Kép
Kép
200907?

Hozzátáplálás:

Én mindegyik gyerekkel annó gyümölccsel kezdtem, utána a zöldslégek, semmilyen hátrány nem volt belőle épp úgy imádták mindegyiket. Egyszerre egy félét kóstoltattam fokozatosan emelve az adagot majd utána kevertem. Gyümölcsleveket én nem nagyon adtam mert eltelítette a gyomrot és utána a következő evés már nem volt olyan jó.
Húsféléből a csirkemellet tettem bele, szerették a májat, és a halat.

Gyümölcscentri nincs, rendes turmixal vagy a botmixerrel turmixolom. És sosem adtam üvegből csak is kanállal.
Üvegeseket nekem annyira nem ették, inkább a gyümölcsféléket csak, én főztem nekik, és a gyümölcsből is igazit adtam inkább olcsóbb úgy és finomabb is.

Nórának délben szoktam szopi után adni gyümölcsöt, vagy zöldséget. De nem mindig eszi meg. De van hogy egy üvegnyi mennyiséget megeszik, abból amit főzök neki

Kép

gabi1

Bond

Majd ha lesz kedvem, egyszer leírom. Mostanában , ahogy látod én nekem is elment a kedvem az írástól. Biztos a téli depi az oka,pedig nem érzem magamat úgy :roll: .
A 2.-ről jut eszembe, egyszer anyám jött új frizurával az oviba értem, és nem ismertem fel, kérte, hogy menjünk, én meg nem is foglalkoztam vele, tovább játszottam, mert tudtam, hogy idegenekkel nem szabad sehova sem mennem. Mikor az ovónéni mondta, hogy jött értem anyu, akkor vettem észre. Pedig csak a rövid egyenes haját daueroltatta be. Erre tökre emlékszem. Nem tudom, hogy mennyire esett neki szarul, de nem sokáig volt göndör a haja :roll: :lol:

Kép
Kép
orsi777

Sziasztok! nem tudom mi van ma, de Hédi olyan nyűgös, mint még soha. Sehogy sem jó neki, már mértem a lázát is, de hála istennek semmi. Most elaludt, de attól tartok nem sokáig tart ez a nyugi...

más: Aki szeretne nagyon jó minőségű hosszú ujjú bodyt ( méret 6 - 9 hó, de tavaszig még belenőnek :lol: ) potom 1200 Ft /db -ért vagy előkét 500 Ft / db -ért az nálam jelentkezhet :D Minden ruha vadi új, ma érkeztek egyenesen Angliából. Későbbiekben lesznek más rucik is, ha valakit érdekel.

Kép

Kép

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 15:28-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok!

Itt a tábla, bízom benne, hogy az adatok rendben vannak! Ha mégsem, akkor szóljatok! :-)

Sajna elég kicsi, mert szerencsére sokan vagyunk, de ha valakinek van ötlete, hogyan lehetne növelni, olvashatóbbá tenni a táblázatot, akkor osszátok meg velem! Köszi! :-)

Kép Kép
Vendég

Annyi mindenre szeretnék reagálni, de nem tudom, hogy lesz e rá elég időm. :oops:

Fogzásra mi Osanit-ot használunk, úgy tűnik bevállt, csak figyelni kell arra, hogy kaja előtt-után fél órával ne adjam, ne érjen hozzá fémhez, vagy a kezemhez, és a mikró mellé se tegyem mert akkor elveszti a hatását. Dokinéni még a Dologélt ajánlotta, de azt még nem vettünk.
Ja! és egyik ismerősőm azt mondta, hogy e-vitaminnal kell bekenni a baba ínyét, és ez a legjobb. :shock: :shock: :D Állítólag Lenkei könyvében olvasta, és neki mind2 gyerekénél bevállt. Ti hallottatok erről valamit?

Szisz!
Apa Dj neve: SgFreak, zalaegerszegi, de dunántúl egész területén megfordult több discóban Székesfehérváron,Bp.-n, Balaton környékén. Most itt Szekszárdon zenél minden pénteken, szombatonként pedig Dorogon a ClubFamíliában. Dolgozott a rtl-nek (Fábry,Csillagszületik...stb), a Neoton hangmérnöke volt. Említettem neki, hogy tiédapa is Dj. :lol: Írd meg a nevét, hátha ismerik egymást! :wink: :lol:

Mikulás ünnepség: Jázminnak Bobóországba jön a Mikulás :lol: :lol: :lol: !!!! Vasárnap megyünk a Kolping Mikulás Babaúszó táborba! :arrow: A Mikulás is velünk úszik? :roll: :roll: :lol: :lol: Jajjj! Már nagyon várom!!! Ráadásul találkozunk az unokatesókkal! :lol: Léna 2és fél éves, amióta találkozott Jázminnal, azóta mindegyik babáját Jázminnak hívja, és ha valaki megkérdezi tőle, hogy merre van? Akkor azt mondja, hogy: " Nóra vigyáz rá!" :lol: :lol: Hát nem édes?

Leázás: Szerencsére van biztosításunk, próbáltuk hívni a kárszakértőt, de sajnos nem vette fel a telót. Talán majd holnap.

Tegnap este véletlenül átfordult a kislányom! :lol: Letettem aludni hasra, és kimentem a szobából, mert még pakolásznom kellett. Többször benéztem rá, láttam hogy nagyon emelgeti a fejét és dumál közben. Aztán egyszercsak nagy csend lett, na gondoltam lassan elalszik, benéztem a szoájába és hanyattfekve pislog a nagy szemeivel :shock: :roll: :lol: :lol: Annyira örültem neki! Csak sajnáltam, hogy nem láttuk. Viszont azóta sem próbálta. :(
Vendég

Sziasztok!

Megerkeztunk, szuper volt otthon, es csodas idot fogtunk ki! :D (A repulout viszont egy remalom volt, de majd bovebben meselek errol kesobb...)
Nemsokara suliba kell mennem, es megprobalok valamennyire visszaolvasni is, aztan jovok bovebben.
Otthon csinaltattunk fotossal kepeket, rakok gyorsan parat, hogy lassatok, mekkora mar Alex, es persze az uj frizurajat is! :D

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Vendég

Niki: Gyönyörűek a gyermekeid :P !!! Szuperek a képek :D !!
marietta1982

Sziasztok!

vagyok én is,olvaslak is titeket,csak nem mindig tudok írni,mert pici édes kislányom nem hagyja :lol:

Breki,Boo! Majd tolmácsolom apának,hogy már most elkelt a lánya :wink: Nem tudom mit fog hozzá szólni,de van sejtésem....Kb.ezt: :twisted:

Szülés: azt hiszem én vagyok az egyik közülünk,aki nagyon hamar lett túl a szülésen és mindenféle probléma nélkül. Ugyebár nekem itthon még meg kellett innom a bábakoktélt,ami beindította a görcsöket,így fél 5-re,mire be kellett mennünk a kórházba,már 5 perces fájásaim voltak. Lili nagyon jól helyezkedett,így sokat segített ő is. Este 19:54-re meg is volt,gátvédelemmel. A szülésznőm előtt le a kalappal,ő vezette le a szülést,mert bár a dokim repeszette meg a burkot,de ő utána elment,mondván jön majd. Hát,pont akkor lépett be a szobába,amikor kicsúszott Lili,de lasz@rtam,örültem így is,hogy túl vagyok rajta,mert azért akármennyire is gyors volt,nagyon-nagyon fájt.Teszek fel én is egy pár képet,közvetlenül szülés után: Kép Kép Kép

Folyt.köv.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Dodi! Lili is még mindig felkel éjszaka,mondjuk ő azért,mert általában fél 8-8 felé már alszik,mivel egész nap alig,így nem nehéz olyankor már ágyba dugni. De érdekes,hogy mindig ugyanabban az időben ébred,1/2-3 között. Hiába próbálom neki visszadugni a cumit,egy-két percig elvan vele,utána kezd megint mocorogni... Én is azt olvastam,hogy ilyen idős korban már át kellene aludnia az éjszakát,de én nem izgatom magam miatta. Viszont hétvégén kegyes volt hozzánk,szombaton fél 10-kor,vasárnap pedig fél 11-kor kelt :shock: ,pedig csak egyszer ébredt éjszaka.

Lányok! Nektek hányszor esznek mostmár egy nap a babócák? Mert én észrevettem,hogy ha 3 óra után ráteszem cicire,2-3 percig szopizik és utána elkezd körbenézni és dumálni,kvázi még nem elég éhes. Most ráálltam a 3 és fél órára,hogy ne egyből a 4 órára térjünk át,de ha már csak 4 óránkánt fog enni,akkor kb 3*-4* eszik majd egy nap. Az nem kevés?

Olvasok tovább!!

KépKép
KépKép
nyuszi81

breki: az uh-os hajas képre emlékszem! Tis a Genesisben voltatok igaz? Nekünk is azt mondták ott, hogy nyugi anyuka kislányos haja van, és tényleg :lol: :lol:

orsi: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

norka: szuper a tábla, a mi adataink jók. :wink: osanitot hol vetted? Mi dologélt is használjuk, semmit nem segít... :roll: max egy ideig elhallgat, mert jó az íze :lol: Mennyit adsz egy nap az osanit-ból? E-vitaminról nem hallottam, én terhesség elején szedtem 3 hónapig, utólag kiderült nagy százalékban születnek tőle szívfejlődési rendellenességgel a babák :twisted: már emiatt sem bánom, hogy végül Bp-n kötöttünk ki. :wink: De szerencsére nem lett semmi baj, nem tudtam, hogy fogzásnál is használják.
átfordulás :D :D :D gratula, nagyon kis ügyes. Dorki még mindig nem forog, már kezdek aggódni. :roll:

niki: szuperek lettek a képek, nagyon szépek vagytok!!! :wink: :D

f.nikici

Nyuszi!

Sehol egy izzadságcsepp a homlokon????? Hát illik ezt?!?! :shock:
Vendég

nyuszi: tényleg nagyon szerencsés vagy szülés ügyben! :D és nagyon-nagyon jók a a képek :D

f.nikici

az én lányom 4-5 óránknt eszik

f.nikici

Annnyira meghatóak a fotók :cry: :D :D .

Katy!

Azt én sem bánnám, ha Botond 1-2* kelne éjszaka, mert én nagyon könnyen visszaalszom, és ő hamar le is zavarja a kajálást, de az elmúl napok 5-6 kelése már tuti nem "normális", valami nem jó szegénykémnek (lásd lentebb :lol: ).

Boo!

Én is adtam már Bobónak babakaját, tegnap. Sötőtök-amla-körte. elég keservesen tolta be a fél üveggel ( :shock: :lol: ), mert a sütőtök nem jött be neki (nem csodálom, pfúúúj :? ). Mi lett volna, ha ízlik neki?! :lol: :lol: Sztem tuti nem lesz tőle semmi baja! Anyu is azt mondta, hogy csak a "korhatárt" kell betartani, amúgy meg nyugodtan adható bármelyik :wink: .
A tápit sose keverd más kajával!!!! Nyugodtan add neki külön, a tápi után :wink: . Egyik ismerősünk mondta tegnap, hogy 2 hete kap a kislánya tápszert, és ezalatt 3 kilót hízott :shock: . Mi vaaaan? Hát kiderült,hogy ő jóhiszeműen belekeverte a "maradék" saját tejét a tpápiba, vagyis azzal "higította" :shock: . Így í gyerek effektív dupla kalórát kapott, hiszen az anyatejben is megvan a szükséges mennyiség, meg a tápi is úgy lett kifejlesztve....
Na, a lényeg hogy a tápiba sose keverjetek semmit, főleg ne anyatejet! Igaz, hogy a gyümölcsöt úgyis megenné utána, de ti se örülnétek, ha valaki összekutyulná a húsleveseteket a somlóitokkal :lol: .

Persze,néztük a boxot, és nagyon büszkék vagyunk Erdeire :D . Apa se gondolta volna, hogyy megveri az olaszt, de nagyon ügyes volt :wink: . Igazi, izgalmas boxmeccs volt!

Breki!

Igen, anyu megpuszil a képen, de én is csak most vettem észre :shock: :lol: :lol: .

Nikici, Marietta!

Igen, az nagyon-nagyon jó volt, hogy legalább anyu ott volt velem, ha már Ricsi nem lehetett. Anyu még jobban sírt, mint én :lol: . Miközben vizsgálta hangosan zokogott örömében,hogy: Jaj, Istenem de gyönyörű, de gyönyörűűű! Annyira aranyos volt. :D

Na, reggel óta idáig jutottam, de mindjárt olvasok tovább, csak írok rólunk...

Közérdekű!!!! Talán másnak is hasznos lehet!!!
Azt meséltem,hogy a menszimkor 30-40-eket tudott enni a bébi, és akkor elkezdett éjszaka is kelni (amúgy 10 hetes kora óta végigaludta az éjszakát). Hiába jött vissza a tejem a vérzés elmúltával, Botond továbbra is 2-3* kelt éjszaka. Én közben ezerrel szaporítottam, és napközben dugig is volt a tejemmel, és estére is maradt, ő mégis felkelt. Aztán 4 napja már 5-6* (!!) kelt/éjszaka, és eléggé kezdtem kimerülni :? . Mondtam anyunak is, hogy elromlott a gyerek, vissza kéne vinni, hátha cseregaris :lol: :lol: .
Három dologra gondoltam: Éhes, jön a foga, vagy az időjárás. De azóta 28* változott azidő, és az ínye nem duzzad, meg semmi, szóval azt gondoltam, éhes. A leolvasztott tejemet persze nem eszi meg sehogy a kis sz@ros, de tegnap próba képpen megtömtem őt este kiskanállal, korai tejjel, ami jó zsíros volt még...
50ml-t tudtam belediktálni, plussz utána rendesen cicizett. Ennek eredményeképpen fél4kor kelt először,aztán másfél óránként, de már ez is haladás! Szóval már biztos vagyok benne, hogy éhes éjszaka. Beszéltem anyuval, gyógyszerésszel, a közértben a csajokkal, és a gyerekes barátnőimmel: szerintük ez teljesen tipikus! Fél éves kor küröl (Botond ugyan még csak 4, de 7,5 kiló) a babáknak egyszerűen kevés lesz a tej! Nem a mennyiség, hanem úgy egyáltalán,más is kell már (ezért kell hozzátáplálni is). Szóval anyu is rábólintott, hogy jöhet az esti plusz kajcsi, mert az egy dolog, hogy én sz@rul alszom (és ezért még kevesebb is a tejem), de ő sem alussza ki magát, és emiatt annyira hisztis egész nap, hogy nem lehet bírni vele :( . Ma már sokkal jobb volt a helyzet, mert jobban aludt éjszaka, és kezdi visszatalálni önmagához, de nekem ennyit nem ér, hogy csak tejcsit kapjon, mert a lényeg, hogy a baba is, mama is boldog legyen,és a napokban nem repesett egyikünk sem :roll: :lol: .
Szóval vettem ma neki 4 hós kortól adható Milupa Hipoallergán (HA) tejpépet. Azért azt, mert ő a cumisüveget utálja, de szépen eszik kanállal, másrészt anyu is azt mondta, hogy mivel abban van gabona (rizs), laktatóbb, és még az emésztésnek is nagyon jót tesz a rizs. Szóval ő ilyen idős korban, kiegészítésként ezt szokta javasolni a tápszerrel szemben, sőt a tápis babák kajáját is változatosabbá lehet így tenni. Ma lesz a főpróba, majd megírom, mi volt, ízlik-e neki, bírja-e a pocija, hogy alszik....
Nemvárok csodát, hogy egyből reggelig aludna, meg nem is kap egész adagot, mert ezzel csak kiegészíteni akarom a tejcit, de meglátjuk!
Szóval akinek mostanában kezdett éjszakai randalírozásba a gyereke, az gondolja végig, lehet, hogy ott is ez a helyzet. Ez amúgy főleg nagyobb súlyú, "fejlettebb" babákat érinthet.

Tapasztalat!
Nem csak a sütőtökös Univer babakaja undorító :? ! Ma apa próbált adni neki almás-körtéset, amiket frissen imád, de most nem csúszott neki. aztán én is megkostoltam: olyan állaga van, mint a hajzselének, és kb az íze is olyan :x . Rendesen mű íze van!!!! Csak ez volt 4 hótól adható a közértben, de ez is kétszáz fölött volt jóval, gondoltam, csak nem olan rossz... De az! És ég egy érszrevétel: baromira nem gazdaságos, ez a kiszerelés még nekünk, mert kb a negyedét eszi meg "desszertként" egy baba, másnap meg szívesebben adnál neki másikfajtát, de 1-2 napnál tovább nem marad meg a hűtőben, így a felét többnyire ki kell dobni (meg kell enned :lol: ). Viszont vettem ma Milupa Frutapura-t, ami 100% gyümölcs, 4 hónaptól adható, és egy decis az egész, amit rövidesen be is fognak burkolni, de 24 órát ez is eláll hűtőben. 4-es csomagolásan van, 400 ft körül (Tesco), és sztem így sokkal gazdaságosabb, de még nem kostoltuk...

KépKép

KépKép
kicsidodi

Hipp: 5 pont :wink:
Kecskeméti: boáááááááááááááááá!!!!!!!!!!! :x :x :? :? :?

Felnőtteknek:
Thummerer 2008 Muscat Ottonel: Bond ajánlásával. 8)
Danone görög krémjoghurt: akkor eper darabok voltak benne, hogy csak így néztem: :shock: :shock: :shock: :D :D :D :D Úgyhogy szintén Bond ajánlásával. :wink: 8)

Kép
Kép
200907?

Kép
Kép
200907?

Nyuszi!
Szemtelenül szép vagy még közvetlenül a szülés után is!!!
(Tetoválva van a szemhéjad?)

Bond!
A Városligetes feladván tőlem van, és nem Orsitól. Senki nem akarja kitalálni, úgyhogy összegzem, amit tudni lehet róla, és adok még egy segítséget:
- Színészt kell kitalálni
- Névrokona megtalálható a Városligetben, van belőle szobor és sétány
- a szobor kapcsolatban áll a clevelandi Kossuth szoborral
Olyan déjá vu érzésem van. :roll: :roll: :roll: :roll:

És Bond!
A hsz-del azt érted el, hogy most már tényleg mindenki k@rva kíváncsi, hogy miről mi a véleményed! :evil: :evil: :lol: :lol: :lol: :lol:

Boo!
Köszi az infót! Én is pont ma vettem a DM-ben hűtőrágókát. Csak azt nem értem, hogy miért raktad be a mikróba? :shock: :shock: Én a hűtőbe raktam, bár nem volt használati utasítás hozzá. :roll: :roll: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kép
katy76

Kispiskóta!

Bende is gyanusan "kinőtte" a csak anyatejes táplálást :roll: .
Nekem égett a gyomrom a legelején, meg a lgvégén, szóval nálam végülis hellyel-közzel bejött, de nyilván olyat is találunk, akinek kis kopi a babája, mégis égett a gyomra :wink: .
Nikici!

Boltival meg az a bajom, hogy mindegyik püré, ital, desszert cukrot tartalmaz...
:shock: :shock: :shock:
Nem tudom, miért gondolod ezt, de a Milupa, Humana és az Univer tutira nem tartalmaznak cukrot, mert én ma ezeket végigmustráltam! És szerintem a többi sem, főleg azok nem, amik 4 hótól adhatóak! Ha azért gondolod, mert a csomagoláson rajta van, hogy szénhidrátok- ....- ebből cukrok- ..., ott a gyümölcscukorra gondol, nincs benne plusz cukor. ez esetleg megtévesztő lehet :wink: .

Conversano!

Méretek :D ! Még egy kis dum-dum golyó kiskrapek,éééédes, üdv a klubban :lol: !

Gabi!

Egyetértek :wink: .Nóri is igazi nagylány már :lol: .

Hozzátápi!
-ról jut eszembe: Anyu mondta, hogy azoknak a gyerekeknek rohadt elől a foga, akik kiskoruktól kezdve cuisüvegből kaptak teát, meg gyümölcslevet! A gyümiket csak kanállal, a teát meg pohárból kell adni, hogy ezt szokja meg! Teát amúgy nem kell nekik adni, mert nem igénylik! ez csak egy rossz szokás, amit a szülő alakít ki! Folyadéknak elég nekik a tejcsi, vagy a tápi!

Boo!

Miért tetted a rágókát a mikróba :shock: ?! Azt pont hogy fagyasztani szokták!!! Tudom, hogy született lázadó vagy, de azért ez túlzás :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Folyt köv.....

KépKép

KépKép
kicsidodi

Nyuszi!
Petra nappal általában 3-4 óránként eszik, néha picit több idő is eltelik. Este szokott kevesebb idő eltelni. Éjszaka meg 2x kel. (Mai nap pl. hajnali 1, 4, 6, 9, fél2, 6, és lesz egy 8 körül).

Bond!
Thummerer borait szeretem én is, tavaly élvezkedtünk Egerben. :wink:
(egyébként még az is lehet, hogy egy borgőzös egri estén fogant Petra, mert október közepén voltunk Egerben) :wink: :wink:

Kép
katy76

Bond!
hsz-del azt érted el, hogy most már tényleg mindenki k@rva kíváncsi, hogy miről mi a véleményed

Pooooontosaaaaan!!!!! :twisted: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Nekem annyira égett a gyomrom, hogy már-már refluxom lett. Sírva hívtam Anyut, hogy ezt nem lehet elviselni. Nem bírtam se enni, se inni. Iszonyatos volt. Aztán vettem azt a sz@r Salvus vizet, amitől meg majdnem hánytam, olyan záptojás szaga volt. Aztán néhány nap után magától elmúlt.

Én a Cebion cseppeket kis anyatejbe keverem és minden reggel kanállal adom Petrának. Direkt több kanálnyi tejet fejek, mert mindketten tökre élvezzük a kanalazást. :D
Holnap kapja az utolsó Konakiont! 5 hónapos lesz! :D

Kép
katy76

Sziasztok!

Olvasgattam azert,csak nekem sem volt sok kedvem irni...es azert tettem-vettem is az elmult napokban...

Annyira meghatodtam a szules utani kepeken,nagyon jo volt latni oket!!!

Lilisgabi:szeretem a soskat :wink: ,de leginkabb anyukam fele toltott-rakott tojassal!!!
Nagyon nehez lehetett az az idoszak,mig Lili jobban nem lett!!!De latom,most mar egy stramm kiscsajszi!!!
En is kruppos voltam kiskoromban.... :?

Norka:sajnalom ezt a mizeriat,remelem gyorsan rendezodik,es a biztosito is fizet!

Bond:hianyzol!

Szisz:nem megyunk mikulas unnepsegre,mert meg nem sokat ertene belole,de jovore mar biztosan!Itt az egyik bevasarlokozpontban van epitve egy mikulashaz szeruseg,benne egy "igazi"Mikulassal...lehet vele fenykepeszkedni...talan jovore benevezunk! :lol:
Csontkovacs:semmi nem tortent igazabol szerencsere,de a dulam ajanlott egy nagyon profi embert,aki a fejjel is foglalkozik,nemcsak "testkovacs",es allitolag beszedhibas babakon is tud segiteni,ha helyre teszi a kis fejecskejuket.Es egyebkent is tortenhetnek elmozdulasok szuletes kozben is,es mar bennt a pocakban,mert egy ido utan keves a hely,ezert ugye nem minden esetben a kolika felelos a sirasokert.Nekem egyebkent is kellett volna mar mennem,ezert felkerestuk ezt az "orvost"o kisbabakkal is foglalkozik.Egykalap alatt megnezett engem is es Hangit is.Nalam az 1-2 es csigolyakkal van baj,es a csipomben be van csipodve egy ideg a szules ota,ami kihat az egesz bal labamra....Volt egy kezelesem,azota sokkal jobb mar!
Hangit is megvizsgalta,nala a fejecskejet megnyomkodta,mert lehet hogy fogoval szedtek ki,volt elmozdulas a koponya csontjaiban...a gerincet is helyre rakta,a jobb csipoje is be volt "akadva"es az egyik bordacskaja.Ezek mint okozhatjak a nyugosseget,a diszkomfort erzeset,es valoszinuleg fejfajast is okozott nala :roll: A kezeles utan aludt 1/2 orat a "doki"felesegenek a kezeben :shock: ....Azt mondtak,nagyon eros baba :lol: ,elmondtuk hogy mar 2 es 1/honapos kora ota atfordul,nagyon kis mozgekony.....Csutortokon megyunk megint kezelesre nekem is lesz 2db,es Hanginak is lesz 2db!
En szivesebben jarok csontkovacshoz,mert a munkambol adodoan volt rendesen hat,derek,csipo fajdalmam,es nem segitett az elektromos kezeles de amikor felkerestem egy csontkovacsot,az hipp-hopp rendbetett. :wink: :lol:
Szoval semmi "extra",csak helyre teszik az elmozdulasokat!
(egyebkent 6 gyerekuk van,nagyon ertik a modjat!)

Labadnak jobbulast!Es bizok benne hogy meg lesz a jogsid!!!

Nem emlekszek hirtelen masra,vagyis inkabb nem reagalnek mindenre!

A heten nekilattam vegre nagyobb takaritasoknak,huto,konyhaszekreny,sutotem kakoscsigat....a 2.mar jobb lesz :wink: tul sok volt a vaj benne a recept szerint.....aztan meg ablakpucevalas is volt,meg fozogettem is tobbfelet....na meg keresunk kiado nyaralot a karacsony utani idoszakra,ami nem egyszeru igy az utolso pillanatban,hogy minden kriteriumnak megfeleljen :x

Hangikam edes kis budosbogar,azert a sirasok meg megvannak,de nem olyan merteku,mint eddig.Nagyon mozgolodik,huzza magat ulesbe,allasba,akkor boldog ha ezt nehanyszor megengedjuk neki!De persze nem visszuk tulzasba,mert meg Kiskugli ezekhez a gyakorlatokhoz!Sokat magyaraz,be sem all a szaja!!!
A nappali evesek mar 3 orankent mennek,de nagyon gyorsan vegez vele,ha probalkozok,nem kell neki tobb,csak nez,vigyorog,kokettal :lol:
A furdesnel is volt valtozas,2 hetig ment a siras,pedig nagyon szerette eddig....na en "atvertem"es most hason rakom a kadba,azt imadja,es mikor atforditom,mar semmi baja :lol:
Az ejszakaink nekunk is valtoztak,tobbszor ebred enni,de en azt vettem eszre,hogy szinte minden baba ebben a korban most ebredezik ejszakankent...szoval azert ennek tenyleg oka van,felesleges lenne "atnevelni"oket.Biztosan a kis idegrendszeruk dolgozik,mar sokkal tobb dologra kepesek,nyilnak a vilag fele,es ez ezzel jar!En nem banom,csak ne legyen tobb oras siras ejszaka!Mert igen nehez visszalaltatni mostanaban,bar az elmult ejszakank elegge szuper volt!
Most szerencsere szunyal!
Addig lezavarok egy kajalast gyorsba!

Kép
Kép
ancsurti

katy76! :)

Tudom, hogy a te feladványod volt. Csak ott soroltam fel, hogy mennyi rejtvény megoldásával maradok adós. :roll: :roll: :oops: :oops:
(Apa sztorira csak várni kell meglesz, ígérem! :wink: Csak nem most :roll: :roll: :roll: )

boo! :)

Általában rajta van a hűtőrágókán, hogy NE tedd mikróba, ha sterilizálni szeretnéd. :roll: :roll: :twisted: :twisted:

Csajok!
Tényleg nem húzni szeretnélek titeket, de komolyan vagy egy oldalnyi lenne, amit kb. 6-8 óra alatt írok meg rendszerint. :roll: :roll: :roll: Úgyhogy most ezen értékes gondolatok, éppúgy elvésznek, mint az alendriai könyvtár beliek. :roll:

Kép
Kép
200907?

Ancsurti!
Nemrég volt a 2Testőrben szó erről, hogy a babákat is helyre kell tenni esetenként. :wink:

Igen, biztos, hogy az is sokat számít, hogy egyre aktívabb életet élnek napközben, rengeteg az inger, amit fel kell dolgozniuk, ettől talán nem tudnak olyan sokáig mélyen aludni.

Ma éjjel pl. Petra azért ébredt fel 1-kor (magához képest picit korán), mert a hasáról átfordult, de nem volt tovább hely az ágyban, így rányalódott a rácsra és egy idióta oldalfekvésben maradt. Erre én is felébredtem volna, olyan kényelmetlen lehetett! :shock:

Szóval már a mozgolódások is bejátszanak.

Kép
katy76

Niki:Gyonyoruek a gyerkoceid!!!Rania annyira kislanyos,Alex pedig tiszta kispasi :lol: :lol: :lol: !!!Meselj,milyen volt otthon!!!

Kép
Kép
ancsurti

Katy!

A 2Testort szerettem nezni!!! :wink: :lol:
Hozzam kozelebb allnak ezek a dolgok,es erzem hogy helyesen dontok! :wink:
Egyebkent nem egy gyerek varakozott a csontkovacsra....es rengeteg felnott is....sajnos csak heti 1x rendel Torontoban :? de orommel tapasztaltam,hogy egyaltalan nem sietett,nem akart lerazni,keszsegesen valaszolt minden kerdesunkre,hiaba mentunk idopontra,akkor is megvartak mig megszopiztatom Hangit.....szoval nagyon pozitiv volt a veluk valo talakozas!!!

Es eleg sokat olvasok,sok helyen irjak am hogy nem feltetlenul a gyerek kajaval valo teletomese oldja meg az esti felebredeseket.....jelen esteben nembiztos hogy ez aludas......hanem a mozgasfejlodesuk....(koruk alapjan akar ez is indok lehet,akarcsak az hogy netan keves a taplalek...bar nalunk ez nem all fenn,ebben biztos vagyok).
Hangi is igy felszokott kenodni az agyracsra :lol: :lol: :lol: ,es olyan edesen magyaraz ejjel,hatonfekve,mig anyaja fel nem kel hozza.....es amikor eszleli a sotetben hogy ott vagyok az agyanal,eszeveszett kalimpalasba csap! :lol: :lol:

Kép
Kép
ancsurti

Boo, elnézést, hogy hülyeséget írtam a tápis keveréssel. Többet nem fogok.

kispiskóta

Niki!

Gyönyörűek a kis kapucinereid, és te is nagyon jól nézel ki :wink: :D !

Nyuszi!

Neked nem mesélte senki, hogy szülés után hogyan kell majd kinézned? :twisted: Hát nem így! :lol: Én császár után nyúzottabb voltam (mondjuk olyan izgatott voltam, hogy gyakorlatilag nem aludtam éjszaka)
Nagyon szépek voltatok (vagytok) :D .
A négyóránkénti evés kevés. Vagyis tejcsiből elég, de ezért kell délelőtt, meg délután, két kaja között egy pici gyümölcsöt bevezetni :wink: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Majd még jövök, ha tudok.
Addig Vica születése:

Kép

Kép
Kép]
hendegabi

Dodi, nálam Marci is ilyen volt. Épp ezért kezdtük 5 hósan a hozzátápit. De nem jött be, mert egészen az elválasztódásig 3-4-5ször kelt éjszaka. Majd 10 hósan többet nem kellett neki a cici, és megszűntek az éjszakai kelések. Szerintem én kellettem neki, és Bendusnak is. Havonta majd egy kilót hízik, szerintem tápláló neki az az anyatej.

kispiskóta

Katy! Igen,tetoválva van a szemhéjam és a szemöldököm is,de már át kelllene üttetni,de majd ha már nem szoptatok :lol:

Köszi lányok a dícséreteket!

Niki! Nagyon szépek a babáid!!

Én tegnap adtam Lilinek Hipp banán-őszibarackot. Háááááááát... nem volt a kedvence,úgyhogy ki fogok venni a fagyasztóból őszibarackot,amit anyu fagyasztott le és azt adom neki a déli szopi után.

Holnap elvileg oltást kap Lili,már ha a dokinő úgy ítéli meg,hogy meggyógyult. Remélem igen,legalábbis az orrából már nem jön sok cucc :lol:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Na, megvolt a tejpép-premier :lol: . A javasolt adag felét adtam neki, hogy még ciczzen is, de így elsőre vlsz. "sok" volt, mert alig cicizett ( :arrow: fejek), szóval holnap kevesebbet adok. A lényeg, hogy úgy tolta befelé, mint aki egy napja nem evett, pedig 7-kor is evett :lol: . Az első kb. 5 kanállal alig akarta megenni, tolta ki a nyelvével, de aztán rákapott az ízére, és húzta bele a kezemet a kezével a szájába, nagyon édes volt! És ha nem folyamatosan adtam, akkor sírni kezdett, úgyhogy folyamatosan lapátolnom kellett a szájába :lol: . Amúgy olyan íze van, mint a tejbegríznek cukor nélkül.

Ancsurti, Kispiskóta!

Ez egyelőre csak próba, aztán meglátjuk. Azt olvastam, kell 3-4 nap az átállásra, azt kivárom, aztán ha továbbra is min. 3-4* kel, akkor visszaállunk a csak cicizésre. Amúgy ma megint elkezdtem szedni a homeos bogyókat, meg mindjárt nekiállok az Ancsurti-féle fejőiskolának... :wink: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?