A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok!

Hát én nem tudom, hogy jó e :? de mi egész nap kint vagyunk :D igy sajna csak most jutok ide, és most ülök le :shock:
Manó alszik, apa alszik, az utóbbi éjszakás :(

Csajok szerintetek gáz, hogy Péterke 7kor fürdik, 7.30 kor meg már alszik? Általában 6-7 között kelünk reggel. Napközben 3X alszik kb. fél órácskákat +- 10 perc.

Sense -ova női ragozás :wink:

Anikó a Sinlacot én mint tejpépet adtam kanállal, általában csak natúr.

Kosz téma: ma ismerkedtünk a földdel :shock: fekete volt a kicsi körmöcskéje. De annyira élvezte, hogy nyúlkálhat benne. Nemsokára itt a homokozás is!!!!
Amúgy nagy rendmániás hirében állok, minden nap felmosok, de a gyerek cuccait már nem fertőtlenitgetem, mert az udvart ugye nem tudom :? :wink: Cumisüveget héba hóba sterilizálom, de mindig alaposan mosogatószerrel kimosom.

Móni nekünk mindegy a tali.Bármikor ok.

Ágica nagyon édes Petra baba:-)

Heni
KépKép
heni81

Sense: ne hallgass senkire, nem fontos, hogy az -ova női ragozás, hoszen Balázs BIZTOS, hogy a Casanovából származtatja Boti becenevét!!!!! 8) 8) :wink:

Heni: Máté is 7-kor fürdik és 7.30-45 körül elalszik (leszámítva a tegnap és tegnapelőtti napot), és 5-6 körül kel. Napközben kb. 2-2.5 órát szunyál össze változó összeállításban. Nyugi, Péterke nagyon rendben van. Szuper, hogy ilyen jókat alhattok éjszaka! :D

Anikó: bocsi, nem tudok segíteni Neked, mi tejpépezünk uzsira, Sinlacot még nem ettünk. De rizst is adtam már Máténak gyümölccsel és főziben is. Persze kanállal. Kelkápi: passz. Mi itthon nem nagyon esszük, így nincs saját tapasztalatom sem.

Lépek melózni, míg Gergő edzeni van! Cuppanás Mindenkinek!

Detti
KépKép
kiskolbi

Végre végre Fleur-Kolbi minitali képek

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép

Kép

KépKép
KépKép
fleur

és még képek :) pár saját

nagyival hamizok

Kép

A dédivel

Kép

Homokozom

Kép

Kiflicsücsköt majszolok és amúgy kék a szemem és Naaaagy is :)

Kép

Na az alsó fiókok megvoltak, gyerünk tovább
Kép

Nem emléxem ezt feltettük e már, de teljes a szerelem.
Kép

Barátnőmmel május 1-én
Kép

Kicsit Al Bundy-s :)
Kép

KépKép
KépKép
fleur

Ja és ezt nem tudtam kihagyni :) ha nagy leszek én is gyöngylány leszek :lol: remélem értitek???!!!!!! :lol:

Kép

KépKép
KépKép
fleur

Fleur :lol: :lol: :lol:
éljenek a gyönyglányok :) amúgy jók a képek :)

Anikó!
Bálint kap Sinlacot,de kajába belekeverve.De szerintem felesleges adnod,mert ha Marci kiegyensúlyozott baba akkor felesleges.Megnéztem Mírának is volt időszaka amikor 2 hónapon keresztül nem nőtt,nem hízott,aztán hirtelen a 3. hónapban majd 1 kilóval lett nehezebb :) Húst úgy tudom heti 3* kell adni,kelkáposzta passz,de ha leforrázod akkor a puffasztó ag-ok elméletileg eltávoznak belőle :)

Karalábét amúgy lehet adni? mert tegnap azt csináltam kicsipasimnak s zabálta :)
erről jut eszembe,Irina:Bálint is kihagyta a szopikat,de kb. 2 óra múlva már követelte a cicit :)

Ágica!
Kunfehértó :lol: arról ahelyről gyümölcssaláta+vodka+tejszínhab az emlékem :) töltöttünk ott pér nyarat még gyerektelenül :)
képek jók Petrusról :)

Heni!
mi is szinte kint vagyunk egész nap :) kivéve mikor alszik Bálint :) ő füvezni szokott :)

Sense!
Bébitaxi rendeltetése szerintem nem fog változni :) csináltass Balázzsal féket rá 8)

közben Bálint "lemászott" a matracunkról fejét vagy 2* beverve :)
S lassan 2 fogú lesz a pöttyöm :)

Pusz :)

KépKép
viranka

Mesi,Regi,Timi26,Dettyk?????

KépKép
viranka

Mesi,Regi,Timi26,Dettyk?????

KépKép
viranka

Virágos korai jó reggelt! ;-)

Kiskolbi, Fleur: csodásak a képek, én is a babaképeket szeretem a világon a legjobban! ;-) Zabálnivaló kis örökmozgók! Lilláról süt, hogy egyetlen pillanatig nem hajlandó nyugton lenni, mert "jajannyifelfedeznivalóvan!" :-)
Kolbi, most, hogy leírtad, Máté mennyit alszik, megnyugodtam, Ádám szinte pontosan ugyanennyit alszik. Azért ha fél 6-6 helyett 5-kor ébred (vagy picivel előtte), mint ma, azt sajnos nehezen viselem... (vagyis ha a 10 órás éjszakai alvás 9-re csökken). Mondjuk elég lenne nekem az alvásmennyiség, ha nem kellene éjszaka többször (sokszor) kelni, de hát majd csak alakul ez is. Vagy nem :wink:

Higiéniatémához: köszönöm a válaszaitokat, amennyire látom, nagyjából egyeznek a vélemények. Engem a babák cipőrajongása ijeszt meg, mert hát ha valamin rengeteg a baci és egyebek, az az utcai cipő (a benti papucs más tészta), nem véletlenül nem lehetett utcaival bemenni a szülőszobákba sem.

Ádinak nagyon dagadt és piros az ínye a jobb alsó 1-esnél, de még sehol fogacska, pedig mindenki mindenütt elmondja, hogy "anyuka, holnapra kint van az a fog". 6 hónapja "minden nap" van... :D

Kép
Kép
irina

Heni Petikéjét Isten éltesse sokáig!!! Kép

Viranka: remélem, Bálint nem ütötte meg magát!

Ádi dörzsölgeti a szemét már vagy 2 órája, de azért dzsemborizik... :shock:

Csajok, TEJSZÍNt adott már vki a babájának? Egyes bébipapikban van is... nem tetszik... És még valami: mennyi husit célszerű egyszerre adni (egy nap) a babának? Én is ellestem Timi26 jégkockatartós brilliáns ötletét, de az adagolással már gondom van.

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Utólag is és mára is minden babának nagyon sok boldogságot!!!!!!!! Noel, Lilla, Péterke, Pálma!!!!

Jaj, hogy nőnek.....

Irina! Én adtam már Zsozsónak tejszínt, figyeltem, nem lett semmi baja, sőt, karalábét is adtam már. Ezek az alapanyagok mind egy babaszakácskönyvben voltak, 5-9 hónapos babáknak szóló receptek között.

Kosz: Csatlakozom az előttem szólókhoz. Ha leesik nem baj, ha belemászik nem baj, a földről nem eszünk, papucsot nem eszünk. Nálunk jobban kell figyelni, mert kutyák vannak, de amúgy "végignyalhat" mindent.

Tali: Nekünk mindegy, és szerintem nagyon klassz lenne a játszóházban. Úgy látom, a június közepe a befutó!?

Sinlac: Nem tudok hozzászólni. Anno kérdeztem a gyorvosunkat, de Ő nem javasolta, mert Zsófinak (illetve a hurkáinak) nincs szüksége rá. 8)

Heni! Helyes, legyetek is kint egész nap! Mi most be akarunk szerezni egy hálós járókát, vagy egy utazóágyat, mert ezt a nagy fa járókát eléggé macerás nap mint nap kivinni a teraszra.

És szerintem nem "baj", ha Péterke ilyen "korán" fekszik le, ha reggel nem hajnalban kukorékol!

Mi eltoltuk a fürcsit, f8 helyett 8-kor kezdjük, így később is fekszik le, de reggel nagy átlagban 6-f7 között ébred.

Ágica! Jaj, de szép ez a Petra baba! A kalapja csúcs!!!!!

A Kiskolbi-Fleur minitalis és nagyis, dédnagyis képek szuperek!!!! Velünk is készült olyan fotó, hogy Máté ül, Zsófi meg nézi. :lol:
Tudom, ezt egyszer már feltettem, de most muszáj megint. :wink:
Kép

Husi: Hú... Én nem is tudom, mennyit adok. Talán olyan csapott evőkanálnyit, vagy fél evőkanálnyit... :roll:

lmóni: A tejemennyiség egyelőre reggelre és estére elég, a második szopit ki kell egészíteni, és lassan ki fogom váltani. Nem akarom többször mellre tenni, hogy több tejcsi legyen, most már szépen haladunk az elválasztással. Persze én még örülnék, ha két vagy egy szopi még sokáig megmaradna. :)

Fleur! Azok a kék szemek!!!!!! :shock: Gyönyörűűűű!!!! És az a kalap...

Látom, sokan homokoznak már. Akkor azt hiszem Zsozsót is be kell avatnom! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Juba! Gratulálok a fogacskához, és a pogihoz! :wink:

No, látom Bálintnál is készülnek a kis kapák! :lol:

Niki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!??????????????????????

Kép
Kép
Kép
gremese

ÁÁÁÁÁÁÁÁ! Ezt nem hiszem el. Le kellett töltenem a Mozillát, mert már 3. napja nem tudtam belépni, amikor akartam

Na, kidühöngtem magam!

Lássuk az ünnepelteket!

Nolkának boldog névnapot!
Lillának és Péterkének boldog hófordulót!

Rólunk:
Szuper az új babakocsi (még mindig imádom). Sokkal szívesebben megyek sétálni vele. Ezerszer kezelhetőbb, és sokkal könnyebbnek tűnik, pedig csak 4,5 kiló különbség van köztük. A régit el is adom, árulom a teszveszen, elég nagy az érdeklődés, remélem, elmegy!
Szelinek készítettem zöldbabot, de nem tudtam olyan pürésre turmixolni, így nem ette meg, csak a felét kb. Inkább érdekes volt, hogy belenyúlt, és ott volt az ujján!
Képzeljétek, Szeli puszit szokott adni nekem is és az apjának is! Úgy csinálja, hogy finoman bekapja az arcunkat!

Na, akkor elkezdek visszaolvasni

Ja! Felvettem, ahogy hintázik Szeli, majd feltöltöm, ha eljutok odáig!!!

Na, itt meg nem tudom beszúrni az emotikonokat?????????

Kép

Kép
regcsiken14

Szép reggelt!

Ha nem baj, most csak IRINÁNAK pötyögök néhány sort, majd később próbálok jönni még:
- elfelejtettem reagálni a bébijoghurtra: Nestlé Baby Yogo-t szoktunk venni, 4x100g-os kiszerelésben lehet kapni. Eddig eprest és banánost ettünk. De vettem már Bio Joghurtot is és natúr Activiát, mindegyik sima ügy volt Máténak.
- tejszín: ne félj tőle, szerintem a babakaja-gyárak nem adnának olyat, ami árthatna (nem akarnak egy pert a nyakukba, az tuti), persze nem muszáj adnod Ádinak, ha nem akarsz. Nyugodtan tehetsz egy-két kiskanálnyit a főzibe, szeretni fogja.
- husi: valaki írta itt a múltkor (talán Timi?), hogy a főzelékadag 10%-a szokott lenni benne a husi. Én így szoktam. Tehát egy kb. 200g főzelékben 20g. Ez amúgy nem sok, majd meglátod.

Sietek reggelizni míg Manóm szunyál!

Detti
KépKép
kiskolbi

Minden baba édes a képeken!
Ádó a földön, és tényleg őszibarack!!!
Boti a bébitaxin térdelve!

Sense! A babakocsink:
http://www.vatera.hu/uj_giraffe_club_20 ... 22938.html
Vettem hozzá egy olcsó táskát is, pirosat!

Kipróbálom a két kanalat evésnél! Már gondoltam rá, csak nem jutottam el odáig…

Ja! És megtaláltuk a megoldást az ivással kapcsolatban! Képzeljétek, már egy pár hete vettem csőrös poharat Szelinek, de úgy voltam vele, hogy fokozatosan haladunk: először cumisüveg, aztán szelepes. De mivel egyik sem jött be, így gondoltam, kipróbálom a csőrös tanuló poharat, ééééés iszik belőle!!! Olyan ügyes és akkorákat kortyol belőle!!! A pohár azért nem tetszett egyelőre, mert abból nem tud még sokat inni.

Anitja! Akkor volt kitől örökölni Nolkának, hogy nem kapkodja el!
Hú, lett ám ebből "kényes téma"!

Én általában az arany középutat igyekszem választani. Ha Szelire mondták volna ugyanezt, valszeg én elvinném egy szakemberhez, de egyetértek azzal is, hogy ha a családban már volt ugyanerre példa, nem kell feltétlenül aggódni.

És én is szeretném, hogy leírjátok a véleményeteket, ha valamit másképp csinálok, mint ahogy Ti jónak találjátok!!! Az ember elolvassa, elgondolkozik, aztán meghozza a saját döntését!!!

Na, felébredt a Picikém, mennem kell…

Kép

Kép
regcsiken14

Halihó!

No, VacakBercit elaltattam, annyira sírókázott, v.színűleg közeledik a második fogacska. Igen, igen, tegnap kilukadt az ínyecskéje, már koppan a kanál, bár még alig észrevehető. :lol:

Akkor!

Mozgás: én is híve vagyok a kivárásnak, de közben meg azért parázok is. Én már megint gondolkodom, hogy elvigyem-e konduktorhoz, pedig nekem kéznél van a mozgásfejlesztőm, ma jön is hozzánk. :wink: Engem Momó szokott nyugtatgatni, mindig meglátja azokat a jeleket, amelyek fontosak, kellenek. Aztán, amikor Vacakocska megcsinál valamit, mindig megkapom, hogy na, nem csinálja?! :lol:

Tisztaság: Én is igyekszem rendet, tisztaságot tartani, de nem mosok fel mindennap, márcsak azért sem, mert akkor a vegyszeres felmosás maradványait lehetne nyalogatni. Meg három, ill. négy gyerek mellett állandóan romeltakarítok. A harmadik gyereknél meg tényleg úgy van, hogy "lenyalatjuk a kutyával". Gergő mindig mondja, hogy az évi 1 kg kosz kell. :lol: Én is úgy gondolom, hogy fel kell készíteni az immunrendszert, így is, amikor bekerültek a gyerekek az oviba, szinte állandóan betegek voltak az első évben. Más környezet, sok gyerek, másfajta ingerek. Nevetni fogtok, de még én is így jártam. Amikor ismét dolgoztam a gyes után, az első évemben többet voltam taknyos, mint nem. Sokszor eléggé el is fajult a dolog, az orvosommal akkor találkoztam a legtöbbet, a következő hat, hét évben nem láttam annyiszor, mint akkor. Visszatérve a gyerekekre, én szerencsére megtehettem, hogy nem vittem óvodába őket akkor, amikor betegek voltak, de nem is akartam volna. Most is inkább az elején igyekszem elkapni a betegségeket, itthon tartom őket, hamarabb gyógyulnak. A másik, hogy már évek óta azt csinálom, hogy ősszel elkezdek velük vitamint szedetni (de legkésőbb dec. környékén). Nagyon sokat segít, még soha nem voltak influenzások, sőt mi sem. Beszélgettem erről a gy.dokival, szerinte is lehetséges összefüggés a két dolog között.
Még valami. Ugye az első dolgozós évemben állandóan beteg voltam. Mivel én egy bentlakásos intézetben dolgoztam, rengeteg a gyerek, állandóan kering v.milyen kórokozó, de azt az egy évet leszámítva, szinte nem is voltam beteg. Legalábbis a benti gyerekektől nem kaptam el semmit. Inkább a sajátjaimtól (a gyengénk a hányós, hasmenős vírus volt). Hozzá kell tennem, hogy nálunk kötelező az állandó kézfertőtlenítés, már csak azért is, mert etetek pl. olyan gyereket, akinek állandóan folyik a nyála, és ugye ez a legfertőzőbb. Még így is nagyon jól működött az immunrendszerem. A terhességem alatt is csak akkor jöttem el, amikor v.milyen nagyon csúnya fertőző betegség volt a láthatáron, mert akkor nem akartam kockáztatni. De a tanévet még végig vittem.

Mindjárt folytatom.
dmaggie

Folyt. köv.

Ezek a talis képek, csudajók. Gyönyörűségesek a manók. Kalapos Petra baba álomszép.

Sense!
Apa szava szent és sérthetetlen!!!! :lol: :lol: :lol: Erre a Casanova-ra meg nem is gondoltam, de igaz, igaz! :oops: :oops: Botondova, a kis szívtipró. Nekem tetszik. :wink:
Hú, látom magam előtt, hogy miket művelhet még Botond. Őrület, hogy mennyire nincs veszélyérzetük, már honnan is lehetne?

MI is volt még?
alvás: Albert ált-ban f9-9 között alszik el, reggel 6-f7 között ébred. Éjszaka váltakozó mennyiségben van ébredezgetés, szopi, majd azonnali visszaalvás. Napközben leginkább kétszer alszik, teljesen rapszodikus a mennyisége.

kaja: ma cukkinivel próbálkozom :lol: . A gyümit az áfonyával bővítettem, nagyon szerette.

Emese! Nyugi, fő a + gondolkodás. Nem lesz azzal a tejcsivel semmi baj. Ha kétszer szopizik még sokáig, az nagyon is szuper.

tali: nekünk a jún. 15-e biztosan nem lesz jó, akkor akarom a keresztelőt.

Nagy cuppanóst küldök minden ünneplő babának: Lillának, Pálmának, Noelnek és Péterkének!
dmaggie

Szép Jó napot!

Anikó!
Mi már régóta eszünk Sinlacot (heti 3-4 szer). Én tápszerrel keverem, és sűrűbbre készítem, mint az előírás. Így tudom rendesen kliskanállal adni, és Botond imádja. De szoktam vele időnként főzeléket is sűríteni (pl sóskát).

Kiskolbi!
B@sszus! Az agyammal vmi gond van. Egy csomó ideig gondolkodtam, hogy kit volt a Casanovában OVA végű nevű. Aztán nagy nehezen rájöttem. :oops:
Hogy ez a Máté gyerek mennyit változott! Alig ismertem meg a képeken.

Fleur!
Lilla inkább tündérlány! :lol:

Husi!
Én a Silka féle megoldást választottam. Folpackba fagyasztottam le kb 1,5 - 2 dekás golyókat. És attól főggően, hogy mekkorára sikerült dobok a főzibe 1 vagy 2 golyót.

Tegnap csináltam Botodnak gyülölcsrizst. (először kapott rizst) Hááát. Nem volt oda érte. Pedig sztem fini lett. Ma újra próbálkozom! :lol:

Képzeljétek mi volt most délelőtt!
Játszunk Botonddal az ágyon. Puszilgatom, amire ő mindig hatalmasakat kacag. Egyszercsak látom, hogy elhallgat, és csak fekszik, és hagyja hogy puszilgassam. 1 perc múlva aludt! :lol:
Altatópuszi. 8)

ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉS!
Ma délután hazahozom Anyumat a kórházból. Hip-hip hurrá!

Szép napot!

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sziasztok!

Utólag is sok puszi a hófordulós manóknak!

Sense: örülök, hogy anyukád jobban van!

Irina: én is nagyon megijedtem amikor Zéti leesett...Örülök, hogy nem lett baja!

Kaqk: nem tudom aktuális-e még...Pikolo pihiszékünk van, de már alig tudom használni. Lekötve is kimászik belőle Zéti.

Éjszakák: eddig oké volt, de a mai éjszaka...Sírás óránként.

Kaja, szopi: a tejcsi nálam is csökkenni látszik sajnos. Naponta kap még többször, de már más kaja után nem adok neki. Annyi már nincs. :( Főleg mert éjszaka még mindig szopi van... :roll:

Tali: nekünk is a június lenne jó.

Képzeljétek: Zéti megtanult négykézláb rendesen közlekedni és ma FELÁLLT A KISÁGYBAN! :lol: :lol: :lol: Kép is készült, majd felrakom. Kb. 5 percig nézelődött és nem tudott leülni, segíteni kellett. :lol:

Költözés: néztünk eladó és kiadó lakásokat is. Hát nem tudom... Most jött olyan dolog is, hogy esetleg szolgálati lakás.... Majd kiderül melyik verzió lesz a jobb.

Egyébként jól vagyunk, csak nem jutok gép elé. :oops: Hétvégén elkapott valami hasmenős-gyomorfájós vírus, de már minden oké. Ma is megyünk lakásnézőbe.

Jövök amikor tudok, puszi mindenkinek!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Hello Lányok,

tegnap már elkezdtem írni, de aztán rámjött egy hatalmas migrén aura. A halálomon voltam 2 óráig, Lizi szerencsére ebből az első órát végigaludta. De utána is letettem a földre, én meg a kanapén elheverve figyeltem. Remélem most hónapokra letudva a dolog...

Voltunk szurin tegnap, szegény drágám végigzokogta az egészet. Már a hátra fektetésnél gondok voltak. Aztán bejött egy másik baba is és kórust alakítottak. Nem lehetett érteni a doki szavait, olyan hangosak voltak. 1 hónap alatt 20 dekát híztuk, úgyhogy várakozásaimmal ellentétben még mindig nem érjük el a 8 kilót. 7800 gramm és 70 centi.
Vki kérdezte a sinlacot: én a gyümijébe adagolom kalóriaturbónak. Elkészítem a gyümipépet (bmilyet dupla adagot) és kb 1 dl vízben elkeverek tetszés szerint sinlacot. Jó pár kanállal nyomok bele, aztán beleöntöm a gyümibe. Inkább sűrűbbre csinálom, mert különben nagyon folyós lesz a kajája és nehéz etetni. Kaptam egy lapot, azon van pár recept, ha Lizi hagyja mindjárt bepötyögöm.

Irina, isteni cikkeket linkeltél be!

Kosz: terhességem vége felé mániákus takarító lettem. Eleinte úgy gondoltam, h Lizi csak a vasalt pelenkákhoz érhet, és akárhová is raktam szegénykét, mindig egy tiszta pelus volt alatta, amit persze 3 percenként cseréltem újra. A frász jött rám, ha vki nem 5 perces kézsuvickolás után ért hozzá és mindenhol bacikat "láttam". Aztán 2-3 hónapos korában elgondolkodtam, h ez így nem lesz jó és úgysem tudom tartani... Szépen lassan szoktatom a koszhoz (és legfőképpen magamat a tudathoz). Nem törlöm fél óráig a kezét a hintázás után. Egy ideje eszi a szőnyeget, a telefont, tegnap megnyalta a padlót (akkor azért egy pillanatra rosszul lettem) és kint rátalált a murvára. Most az a kedvence, hiába fordítom másik irányba, csak a kövek érdeklik. Megfoghatja, de mikor viszi a szája felé, akkor közbelépek. Én homokozóba még nem mertem vinni. :oops: Azt hiszem, azzal még várok. Ahhoz túl paramami vagyok... Addig a fűben gyakorlatozunk egy kicsit. És most azt gondolom, h a homokozó után nem fogok kiflicsücsit nyomni a piszkos kezébe... :lol: Aztán majd meglátjuk :wink:

Tali: még nem "látom" a programjainkat, de ha kijelöljük az egyik hétvégét, akkor úgy fogom irányítani, h ne legyen akkor semmi. Játszóház: szupi helyszín! :lol:

Isteniek a képek! Ágica, Petra nagyon édi a "retro hintában" :lol: Minitalis képek is szuperek. Fleur, innen üzenem anyukádnak, h azt hittem, a barátnőd van a képen! :lol:

Regi, nagyon jó kis babakocsit szerváltatok. Először úgy olvastam, h 4-5 kiló, utána láttam h ennyivel könnyebb a réginél. Pedig olyan pehelykönnynek látszik, mintha 4-5 kg lenne.

Husi, én 20 grammos adagokat csomiztam be. (igen, én a kis tökéletes melankólikus egyesével kigrammoztam a mérlegen :oops: ) és úgy fagyóztam. Eleinte kb 180 gramm főzihez adtam, de most nőttek az adagok, úgyhogy most kb 250 grammhoz jut ennyi husi. Egyszerre megcsinálok kb 1 kilónyi husit, úgyhogy egy jó darabig be vagyok tárazva. Azt hiszem pénteken husigyártó napom lesz :lol:

És majdnem lefelejtettem: Kisbobárfalvi ma reggel rájött, hogy kell felállni a járókában/ágyban. Juhéééj! Eddig csak rajtam tudott felkapaszkodni. :lol:

És végül, de nem utolsósorban Isten éltesse Nolkát, Lillát és Péterkét!

Kép
silka
silka

Koszgyűjtés folyamatban...

Kép Kép

silka
silka

Megtaláltam a sinlac recepteket a neten is, úgyhogy nem is kell gépelnem :lol:

Íme:
http://www.gabimamiklub.hu/tudnivalok.php

silka
silka

Sziasztok,

No végre itt, gyorsolvasással elolvastam a lemaradásomat, de közben 10x rohantam a gyerek után :lol:

Sense,
Anyudnak jobbulást, már olvasom, hogy hozod haza a kórházból, remélem minden a legnagyobb rendben lesz, Botond egy tünemény, gondolom, hogy te is jól el tudsz tőle fáradni :lol:
ja és mostanában mi is eszünk éjjel, eddig csak hajnalban, mostanság éjjel 1 kor, aztán viszont két napja alszik

Dotildi, de jó, hogy másztok

Hörcsög, Ildike nagyon kis ügyes

Irina, ó ne is mond az esést, Robesz is esik, bááár nagyon ügyes, hátratolja a seggét és úgy ül le, haláli, akkor féltem mikor fáradt, vagy kapkod, de eddig nem volt gáz, és amit Emese is írt, ha szólók neki, hogy vigyázzva, vagy óvatosan, lelassít, félelmetes, tuti, hogy érti amit mondok
Biztos lesz még esés, de persze ilyenkor mindig frászt kapunk, másképp nem tudnak taluni.
Ádi nagyon édes azon a képen

Heni, remélem jobban vagy m ár

Maggie, de jó keresztszülők, izgis, Vacakocska is tudja mi a jó

Emese,
Zsófi továbbra is tünemény
Sok mindenben egyetértünk

Regi, szuper az új jármú, Szeli is fantasztikus

Anitja, hát az anyai ösztönök az biztos, hogy felülmúlhatatlanok, te tudod mit teszel, mit látsz jónak, bár én is az aggódos Anyák táborát szaporítva elvinném, de ez a te döntésed.
Nolka egy husika :lol:

Sense, jól leírtad a hozzászólásos dolgokat, igazad van , én is így gondolom

Fleur, hát a hét sajnos nem jó, de jövő hét??????
De jó lenne, no majd értekezünk, kérem a képeket, léccccci

K.Timi, de jó, ezzel játszottam egy jó negyed órát :lol:

Kosz
, hát sajnos én kicsit takarítás mániás voltam, kezdem le adni, próbálok két naponta felporszívózni, felmosni, sterilizálni kb. egy héten egyszer, de mióta Robesz kimászik a teraszra, hááát

Boldog hófordulót, és névanapot mindenkinek aki ünnepel, ünnepelt

Igeeen, voltunk Kolbiéknál, sajnos a férjem nem tudott jönni, de nagyon jó volt, isteni ebédet kaptunk:)
Máté egy édes pofa, és olyan nyugis, bár így elnéztem az Apja is az, nagyon aranyosak voltak.

Robesz mindenhol áll, mindenhová kimászik, lemászik, hát nem egyszerű, de annyira édes, imádom, és azok az arcok amiket vág néha:)

No már szétszedtük a bébitaxit, amit tegnap vettünk :lol: séta közben, így hát megyek, dobok képeket
Kép azt hiszem hétvégén apa ajtót csinál a lépcsőre
Kép Máté
Kép Máté és hinta
Kép Máté és Robesz
Kép
Kép
Kép
Kép Robesz a kertben
Kép hintában
Kép
Kép barátnőm kislányával
Kép tegnap hazafelé

Annyi mindent szeretnék még írni, és még sok mindenkihez szeretnék szólni, de lerángatja már rólam a nadrágot, úgyhogy jövök még, remélem

Kép
Kép
nektarin

Na, talán most… :wink:

Viranka! Szeli is imádja a brokkolit! :D
Ezt a Lenkei vitamint szerintem én is fogom adni Szelinek (jókat hallottam/olvastam róla), mivel elég korán megy majd bölcsibe, 2 évesen. Mármint ahhoz képest korán, mint ahogy én szerettem volna…:roll: Hallottam olyan anyukát épp tegnap, aki már egy évesen beadta és dolgozik, mert unatkozott otthon. :shock:
Biztos nem volt netük, hogy babanetezzen! :wink: :lol:

Zsu! Csúszdázik??? :shock: Nem semmi! Épp tegnap agyaltam rajta a játszótér felé menet, hogy vajon csúszdázni mikor lehet nekik???
Szeli a hintát nagyon élvezi, az tuti (jaj, a videót még nem tettem fel).
Édesek a gyerkőceid! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Ágica! Nem sok! Még-még! Petra baba nagyon szép! :D

Á! Kiskolbi! Új avatar! Szupi! :D

Á, képtelenség visszaolvasni:evil: , majd holnap talán. Ez a mozilla bejött! Már totál elvonási tüneteim voltak…:oops:
Viszont a képeket megnéztem! :D
Hát Lillát továbbra is megzabálom! :D
És milyen helyes Máté és Robesz! Látom, jó volt a minitali! :D

Szép napot!

Szeli nemsokára ébred, uzsizik, és megyünk a játszótérre!!!

Kép

Kép
regcsiken14

Szép napot :)

Regi!
engem is folyamatosan kivág a banyanet nem értem miért :evil: lehet h. náluk van a hiba :)
Brokkolit én úgy szeretem :) és olyan jó hogy Bálint is :)

Silka!
Liza tündéri kiscsajszi :)
1 kiló hús meddig elég? s hogy csinálosd a fóliás módszerrel?írd le légyszi :) :) mondjuk szerintem én is ki fogom mérni dekára pontosan :oops:
S köszi a sinlacos oldalt :) bálint csak azt ehet tejpépek a nagy valószínű tejallergia iatt kilőve :evil: pedig azok milyen fincsik :) Míra után mindig megettem a maradékot :)

Nektarin!
jók a képek :)

S nem is írtam Nektek :) mióta szinte teljesen kiiktattam a tejtermékeket a kajáimból,Bálint bőre látványosan javul :) olyan jó :) csak azért esz a fene erre miért nem jöttem/tünk rá előbb :)

Tali:
31-1 keresztelő 1-én,de vhogy el tudom intézni h. bejussunmk :)
7-8
8-án szülinapom ünneplés,de szombat elméletileg jó:)
14-15
sógorékhoz megyünk szülinapra szombaton vagy vasárnap

nekem mindegy majd úgy alakítom az életünket hogy eljussunk :)

Bálint(míra szeint Bilint vagy Bolont) már nyekereg megyek :)

pusz :)

KépKép
viranka

Sziasztok

Nagyon de nagyon jók a minitalis képek!!!

Ma voltunk mérésen Petra 7380 gramm 260-at hízott 3 hét alatt :shock: :shock: Szerintetek ez normális??? Bár látom Lizkó sem hízott egy hónap alatt többet.És írtam hogy Petra sokat vakarja a szemét meg be is vérzett neki 3x.Most meg picit piros a torka meg náthás is lett :oops: :cry: Azt mondta a doki néni hogy csak 2-3 éves korban jöhet ki hogy allergiás e. :shock: :shock:

Regi: De a lényeg hogy mostmár működik!! :lol:

Viranka: Elflejetettem mondani hogy sajnos Petra picit meg van fázva igy nem nagyon engedjük egymáshoz közel őket :lol:

Fleur: Igen,Retrus babakocsink van :wink: de én nem szeretem
:roll:

Ági
:roll:

Kép

Kép
agica1126

Viranka,
1 kg szín pipimellből ugye nem lesz 1 kiló kész cucc, mert egy csomó víz kifő belőle. Talán olyan harmincvalahány batyut tudok csinálni, számolni nem szoktam, de kb 1 hónapig elég (én mindennap adok husit). Kész husi leturmixol, mérleg előkap, folpackból kockákat vágok, szélességéből két db lesz. Ebbe belelapátolom a 20 gr husit, batyut csinálok, tekergetem, a kész batyukat meg bedobom egy zacsiba és irány a mélyhűtő. Így könnyen ki lehet szedni 1 adagot, nem kell macerázni a jégkockatartóval.
Képileg illusztrálva :wink: :
Kép

Ágica,
a 260 gramm 3 hét alatt azért nem olyan rossz :wink: Bár megértelek, h aggódsz én is tiszta para vagyok minden mérés előtt. A védőnőm azt mondta, ilyenkor lelassul a növekedés, és 30 deka/hó a minimum. Az meg nálatok meglesz. Mi most 1 hónap alatt 20 dekát híztunk, de a dokinő egy árva szót nem szólt, meg a másik védőnő sem. Szegény kicsi Petra, gyógypuszik a szemére!

silka
silka

Sziasztok, köszönjük szépen a köszöntéseket!

Voltunk ma a védőnőnél méreckedni:
9.4 kg, 72 cm, csak az a gond, hogy az előirt 30 dkg helyett hizott 60 dkgt :shock: de nem lettünk lecseszve, mondván, hogy majd lemozogja, ha megy :wink:

Nagyon szuperek a képek, én személy szerint imádom nézegetni a képeket:-) Minden baba kivétel nékül gyönyörű!!!!!

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!
Esti mese helyett... :D

Kép Pontyporonty

Kép Vízipók-csodapók

Kép Mami hátonúszó poloskája

Kép A játszótéren is ismerkedek
Kép Két jóbarát
Kép Anya, jó helyre hoztál!

Kép Hazavihetjük?
Kép No comment
Kép Elég fura ez az izé...
Kép
Kép
Kép Szeret, nem-szeret...

Detti
KépKép
kiskolbi

Heni! Szép súlyban van Péterke! És ez így jó! Hagy hízzon a Lelkem annyit, amennyit akar! Majd lemozogja..... Vagy belenő a hurkáiba... Nem mindegy? :wink:

Kiskolbi! Fantasztikusak a képek! Egy-kettő kifejezetten művészi.
Olyan érdekes, hogy mikor egyszer Nálatok jártunk, még csak ücsörögtünk a játszótéren, Kölkök a babakocsiban, és arról beszéltél, hogy ide fogtok járni Mátéval. És lám, már hintázik, homokozik... :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Éljen a 9 hónapos Linike, és a 8 hónapos Noel!

Kép
Kép
Kép
gremese

Jó reggelt :D !
Csak egy életjel erejéig jövök :roll: .
Esélyem sincs most visszaolvasni vagy reagálni, de talán majd ma valamikor :oops: .
Vagyunk, mi is kiköltöztünk Pankával a teraszra :D .
Csak aludni hozom be, de nem bánnám, ha azt is elintézné odakint :wink: .
Szombaton lagziba megyünk, készülök ezerrel :D , megvettem életem első tűsarkúját, és csodák-csodájára tudok benne járni :shock: , cipőm már van, de a ruha még dilemma (pedig nem is az én lagzim, mi lenne, ha :wink: :lol: ).
Apa egész héten dolgozik és segít a lagziban (sátras lesz Pilisen), egyedül vagyunk a skacokkal :roll: .

Imádom a képeket nézegetni, egyszerűen fantasztikusak :D :D !!
Husis Nolka, Szeli a fiúkkal, Ádi őszibarack (szuper reklámfotó :D ), Geri a tesókkal, Petra baba a hintán, Lilla-Máté tali, hatalmas kék szemű Lilla a mamával és a dédivel (Fleur, itt nálam is képzavar volt, anyukád mint a nővéred, a dédi mint a mama :wink: :shock: :D ), Lizi baby mint egy kis modell a fűben (szuper a vonalzó, szintén reklámfotó :D ), Máté-Robesz tali (majd ha húsz év múlva sörözés közben előkerülnek ezek a képek :wink: :lol: ), Máté Pontyporonty :D :D :D :D :D !
Remélem, senkit nem felejtettem ki, imádom őket!!!

Panka még mindig 2 fogú, már 3 hónapja :shock: . Egyre jobban elvan hason, sokszor azon kapom, hogy feneke az égben és négykézláb van 8) , de még mindig max. hátrafelé tolat :lol: . Kicsit taknyos, naponta 2-3 orrszívó, de a porszívótól szinte sokkot kap :roll: . Ha beviszem a szobánkba, rögtön azt keresi a szemével, még szopi közben is képes forgolódni, és rá-ránézni a porszívóra :shock: :roll: .

Minden babának és mamának, aki az utóbbi napokban ünnepelt, sok-sok puszi!! Kép

Zsófinak boldog névnapot!!

Nolkának boldog hófordulót!! Kép

És végezetül néhány telefonos kép:
Kép Na itt költöztettem ki a szobából a pelusos vödröt :oops: :roll: ...
Kép Életem első kenyérhéja...visítok, ha elveszed :twisted: :twisted: !!
Kép Reggeli bunyó a mamánál :D .
Kép Kép
Hinta még csak ölben, de így is imádom :D .
dettyk

Jó reggelt!

Zsófikának boldog névnapot!
Nolkának boldog hófordulót!

Kép

Nagyon jók a talis képek és a szólóban készültek is! ÉN is készülök feltenni, csak nem tudom, mikor jutok el odáig.

Most már legalább olvasni megint tudok időt keríteni, de írni alig jutok ide. Ha jó idő van, mindig kint vagyunk, ha rossz (pl, tegnap gyakorlatilag háromtól estig) bent vagyunk, de annyira fel vannak pörögve a nagyobbak, hogy egy perc nyugtot sem hagynak. Na nem panaszkodom, imádom őket.
Most például percek óta veszekednek, amit általában egy ideig hagyni szoktam, próbálják meg megoldani egyedül, de van egy határ, ami után muszály beleszólnom. Na most éppen közeleg a határ.....

KépKépKép
bongyi

Linikének is boldog hófordulót!! Kép
dettyk

Sziasztok

Boldog névnapot Zsófinak!

Boldog hófordulót Nolkának!

Sajnos nálunk rosszabb lett a helyzet szegénykém egész éjjel köhögött meg alig kap levegőt.De a kedve az jó remélem hamar átvészeljük(bár sose szoktuk).

Kolbi,Nektarin: Nagyon jók a minitalis képek.

Heni: Szép méretek :D

Dettyk: Nagyon édes Panka.Nálunk is most a porszívó utálat van.

Bongyi: Remélem azóta már béke van :lol:

Ági

Kép

Kép
agica1126

Linike boldog hófordulót!! :oops:

Kép

Kép
agica1126

Mesi: Ti jó korán keltetk ismét?

Kép

Kép
agica1126

Jaj, jobbulást Petrának, és Pankának!!!!!!

Ágica! 5.45-kor keltünk... :?

Kép
Kép
Kép
gremese

Jó reggelt!

Csuda jók a képek,minden gyerkőc tündéri!!!!!

Zsófikának boldog névnapot!! Kép

Lilinkének,Noelnek Boldog hófordulót!! Kép

Pankanak és Petrának jobbulást!!!

Péterkének gratula a méretekhez :D

Mi is megyünk pénteken mérlegelni,nagyon kivi vagyok mennyit hízott Bertus.

Most mennem kell mert asszem tele van a pelus...

Késöbb még próbálok jönni.

KépKép
juba

Isten éltesse mai ünnepeltjeinket -- Zsófikát és Nolkát -- sokáig!!!
Kép

VALAMI GYÖNYÖRŰSÉGESEK A BABÁK MIND A KÉPEKEN, MÉG, MÉG, MÉG TEGYETEK FEL!!! Olyan nagyfiúk és nagylányok már mind, nőnek, mint a bolondgomba... hát, lassan vége hivatalosan is a csecsemőkoruknak -- egyik szemem sír, a másik nevet...

Kolbikám, nagyon köszönöm a babajoghurtos választ (és a többit is)

Lányok alig hiszem el, de én úgy látom, érzem, hogy áttört Ádi első fogacskája, a jobb alsó 1-es!!! :D Éles, mint a penge és cakkos! Ehhez képest éjjel nem is volt nagy muri, bár pár napja elég nyűgösek vagyunk, de szívesen úsznék meg minden fogáttörést így (viszont ahány fogzós nap "amúgy" volt az elmúlt 6 hónapban...). ;-)

Kép
Kép
irina

Sziasztok !

Linikének és Noelnek boldog hófordulót.

Zsófinak boldog névnapot.

Minitalis képek szuperek és alapból a képek amik fent vannak csudi jók.

Nálunk annyi változás van ,hogy szombat óta fixen áll Ádi és tegnap megtanulta a leülés titkát is.
Tegnap volt a doki néni közölte, hogy nagyon szépen fejlődik Ádi és nagyot csodálkozott, hogy már felállt.
Egyet tanácsolt, hogy még véletlenül se mutassam meg neki, hogy hogyan kell menni mert akkor azt is elsajátítja és akkor egy perc nyugtom sem lesz. Mondjuk nem is állt szándékomba majd megtanulja magától úgy ahogy a felállst és az ülést is.
Ja és elkezdhetjük a gluténos dolgokat. Mivel Ádi nem ehet tej terméket így ő csak vizes kifli csücsköt, háztartási kekszet és baba kekszet ehet.
Rákérdeztem a husis témára.
Ő azt mondja, hogy az a gyerek aki nem ehet tej terméket annak mindennap kell adni húst a fehérje miatt aki eszik tejterméket annak meg úgy kell, hogy :
1 nap hús
2 nap tejtermék
3 hús hús
4 nap máj
5 nap hús
6 nap hal
7 nap hús
ezt ő így szokta ajánlani mert a bölcsibe és az oviba is így van.

Kosz téma : én nem vagyok egy takarítást imádó így het háromszor mosok fel egyszer egy héten végig takarítom a lakást.
De úgy vagyok vele, hogy kell nekik egy kis kosz. Mondjuk a párom ő olyan, hogyha leesett a földre valami akkor azt már nem szabad oda adni a gyereknek.
Meg azaz igazság, hogy én nem akarom burokba nevelni.

Mindenkinek szép napot.
20200310173350

Ezt elfelejtettem.
Mi sokáig kerestünk utazóágyat.
Aki szeretne venni érdemes ezt megnézni mert nagyon megéri.

http://babaholmiolcson.hu/termek.php?ID=331

Nekem tegnap hozta haza a párom.
Össze is raktuk, hogy megnézzük milyen.
Pont ilyet szerettem volna csak amiket néztem az 30.000 alatt nem volt. Annyit meg nem akartam erre költeni.
Ez megéri az árát és ha csak késöbbiekbe járókaként üzemel még akkor is megéri.

Na eldugulok.
Szép napot.
20200310173350

Ágica, jobbulást Petrusnak!
Dettyk, jobbulást Pankának!
Kép

Kép
Kép
irina

1 gyors kérdés: elektromos szúnyogriasztót Ti használnátok a baba szobájában? Felénk sok a szúnyog és a bogár, és sokszor hiába van az ablakon szúnyogháló, cseles módon a redőnyrészen keresztül bejutnak.

Kép
Kép
irina

Jó reggelt!

Zsozsónak boldog névnapot!
Nolkának boldog hófordulót!

Kosz témában látom, elég nagy az egyetértés. Nálunk is hasonló a helyzet, nincs minden nap fertőtlenítve a lakás, és nem mosok fel naponta, Szeli sokszor kiviszi a játékát az előszobába. De a cipőket el kellett zárni, mert állandóan a szájába akarta venni…:shock: Inkább porszívózni szoktam többször a hajszálaim miatt… :oops:
Cumisüveg: minden használat után mosogatószerrel alaposan elmosom, néha sterilizálom.

Fleur! Én a fiókokat egyelőre celluxszal leragasztottam, de vettem széles átlátszó ragasztót (amivel dobozokat le lehet ragasztani), azt fogjuk használni. A bútort tönkretévő, csavarozós módszer nekem se jött be. Találtam másik típusú fiókzárat, de az meg rohadt drága, és hát van jó pár fiókunk… :roll:

A talira lehet, hogy megpróbálunk felmenni vonattal. Csak egy dologgal van bajom: hogy fog Szeli aludni??? :roll: Az álló babakocsiban szerintem nem tud, bár ha nagyon álmos…

Anikó! Szerintem se jó a husi naponta. (Bár Silka úgy adja...) Már beszéltük, és elég nagy az összhang: heti 3-4 husi elég.
Kelkáposzta: nekem 10-11 hónapos kortól van felírva.

Hús adag: nem egy jégkockányit lehet beletenni a főzibe??? Gondolom azért fagyasztjuk így, nem???

Körkérdés: Csajok! Szeli már csak reggelire és vacsira kap tápszert. Mikor kell majd kiváltani még1 kaját? Vagy ez most sokáig így marad??? Totál nem tudom…:oops:

Alvás: Szeli este 8 – fél 9-től alszik reggel 6 – fél 7-ig. Napközben 3x alszik, kb. másfél órákat. Jó az alvókája… :D De tegnap egy barátnőm megnyugtatott, hogy alvás közben fejlődik az agya! :D

Gratulálok Zétinek és Lizónak a felállásához!!! :D

Nagyon jók a Máté-Robesz képek! Robesz nem semmi a lépcsőn! És ahogy együtt hintáznak!!! :D

Viranka! Hú, nagyon jó, hogy megvan a megoldás, hogy Bálint bőre szebb legyen!!! :D
Próbáld akkor Te is a Mozillával!!! Nekem bevált! Nem vág ki!!!

Silka! Nem vagy semmi azokkal a husis batyukkal! :lol: Ez ám az aprólékosság!!!
Én aztán úgy össze tudom csapni a dolgokat… :oops:

Kép

Kép
regcsiken14

Máté nagyon édi, ahogy kukucskál! És mint Pontyporonty! Robeszen is látszik, hogy élvezi a hintát! :D
(Lehet most az OBI-bank kapni ilyesmi hintát 2000-ért!)

Panka-képek is nagyon jók! Jobbulást neki! :(

Linikének is sok boldogságot!
(Mesi! Elküldöd nekem a javított tábládat! Én már belekeveredtem! Köszi!:D)

Petrának jobbulást!!! Szegénykék! Nem sokat aludtatok… :cry:

Mi kedden megyünk mérésre (a héten szabin van a védőnő). Bár mostanában úgy látom, hogy inkább csak nyúlott Szeli, a mostani méretet (80-as) is egy ideje hordja már. :D

Kérdés: Ha joghurttal dúsítjátok a zöldséget, attól azt még lehet melegen adni, ugye??? :roll: (De hülye kérdés, de tényleg nem tudom…:oops:) Jövő héten már Szeli is kap natúr joghurtot és kefirt. :D

Ádónak gratula az első fogacskához!!! :D De jó, hogy így átvészeltétek! Ez most járt Nektek nagyon! ;)

Ádinak gratu az álláshoz és a felüléshez!!! Szuperügyes! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Irina! Nálunk szunyogháló van minden ablakban, és nem jutnak be! :twisted:

Kép

Kép
regcsiken14

Szép napot :)

Zsófi boldog névnapot :)

Nolka,Péter,Linike boldogságosat :)

Nálunk akonyhaajtókat nyitogatta Míra a megoldás befőttegumi volt :)a két foggantyút öszegumiztam :) fiókokat nem húzgálta,viszont radiátor csapját előszeretettel nyitogatta,eláztatta párszor a parkettát :)

Ma Bálint is hat előtt kelt(tegnap is),most meg alszik,persze h. akkor mikor Ágicáékkal találkoznánk és még meg kell vennem az óvónéniknek az ajándékot :evil: nehogy egyszerű legyen az életünk :)

no mindegy :)

mék is készülödni Bálintot meg felkeltem :oops: jah és tegnap átttörte 2 számú fog is az ínyét :)
apjával most simán alkothatnának egy tökéletes fogsort :)(tegnapelőtt robi ki akarta jobban rágni a karamellástej zacsiját és a foga kitört :shock: persze első,tegnap fogorvosnéni szépen lecsiszolta a másikat is :) hát elég rémísztő így és csak szerdán lesz késza koronája :)

tsók

KépKép
viranka

Alvás, nappal nagyon változó :roll: , napos meleg időben képes órákat aludni, egyébként 20-30 perc 3x. A délutáni alvás mennyiségétől függően este 1/4 8-3/4 8 körül pancsi, 1/2 8-8 körül alvás, 7-1/2 8 körül ébredés reggel :D .

Husi, én 4-5x adok husit hetente, és egy adag főzibe 1 jégkockányit teszek. Direkt szilikonos kockatartót vettem, ebből nagyon könnyű kiszedni a cuccot 8) .

Kosz, neeeem takarítok naponta, felmosni max. a konyhát kétnaponta, a többit hetente 1-2x :oops: (bár Panka még nem közlekedik). Én is inkább porszívozok naponta-kétnaponta 8) . Leesett cucc ha láthatóan nem koszos, lefújom-lesöpröm oszt jó van :wink: :lol: . Nem szabad burokban nevelni őket.
Én ezt azt elvet követtem mindig. Nekem -talán- szerencsém is van, egy kezemen meg tudom számolni, Bence hányszor volt olyan beteg, hogy orvoshoz kellett vinnem (nem síma nátha), és ebben a bárányhimlő is benne volt :roll: .
dettyk

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?