A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

cicc :oops: :? :D
Clárika...okés-szólok...és megköszönöm! :oops:

Babák szépek!

...tegnap védőnő mondta:
1-2 hét múlva próbálkozhatunk a gyümikkel :)
Alma,barack,banán,meggy... :)
Királysááááááááááág :)

Járóka?
Nekünk"dupla" műanyag van...nekem jó szolgálatot tesz a konyhában...nagy a ház...elfér benne...szerintem nem ketrec :( :oops: (bocsi)-mindenkinek más a véleménye :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

megyek palit sütni...hortobágyi húsos lesz :D
aztán az almáspite...Fancsa foglalkozik addig Gergőmmel :D
máshogy nem menne :(

Barinőzés megvolt...szuper jól éreztem magam :D
Rengeteg ajándékot kaptunk :oops:
De nagyon örültünk neki :D
Micimackós polár takaró...stb :D
éééééééééédes :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Dia észrevettem, hogy 2x ment el figurázott a net :oops: :oops: A dokim arra mondta, hogy ha csak szoptatok akkor vagyok védett ha adok még szopi után tejport neki akkor nem. Nem tudom miért, mert nem kérdeztem rá és lényegében nem volt értelme megkérdezni, mert Petra csak szopizik minden evésnél. Amúgy a gyerekorvosnő ajánlotta, hogy 4 hónapos korába délelőtt adjak lassan neki gyümölcslevet is kaja előtt. Majd meglátom a családi orvosnő mit ajánl rá hallgatok majd, mert ha valami van hozzá fogom vinni.

Látom nem vagyok egyedül aki nem keresi férje karjait :wink:

Na én is sejtettem, hogy nem annyira lennék védve azért is írtam tudtam reagáltok és leírjátok más mit mondott. Mikor kijöttünk még anya is megjegyezte, hogy vajon a lányának is a következő babát ajánlotta, mint nekem (nekem is a számon volt, hogy megkérdem :lol: )

Barbcsi nem egyszerű a helyzeted. Nekem is volt amit nem úgy csináltam volna mint anya, de szerencsémre hamar meggyőztem és majdnem mindig hallgatott rám (pl ő kamillás vízbe akarta fürdetni én nem engedtem, azonban mikor csipás lett a szeme hiába mondtam ne kenje kamillával csak csinálta - a fürdést a doktor nő is kamilla nélkül ajánlotta, a szemére meg a kamillát ő mondta, tehát ha épp magyarázattal jöttem miért akarom másképp megértette).

Cumi az általad említett könyv is megengedi sőt a Suttogó is. Tehát ha a baba igényli, a szopóreflex miatt megnyugtatásként nem ellenzik és azt írják akár 6 hónaposan is le lehet róla szoktatni a babát. Petra csak így nyugszik meg, igaz manapság megtalálja már a kezét is. Hagyom mert akkor azzal is megnyugszik éjjel ha megébred és nem kell a cumit tartsam neki.

Kép
Kép
melisch

járóka nekünk barátok kérdezték, hogy van-e mert gondolták az kapja Petra keresztelőre, nem volt így kaptunk egyet nekem is kell a nappaliba nincs nagyon hol hadjam, föld hideg nincs szőnyeg, sarokülőben nem bízok. Még nem tettem bele, mert nem sokáig van ő még el egyedül de hamarosan kipróbáljuk.

Kiságyba mi alszunk nappal is és visszateszem míg kimegyek a wc-re, vagy hozok a szobába valamit. Addig megy a zenélő a kiságy fölött lányom addig csendben van míg forognak az elefántok :lol: :lol: Így két forgás között húzók 3-at és mehetek tovább dolgomra. Persze ez max 10 per lehet :lol: :lol:

Kép
Kép
melisch

Petra elvan a játékszőnyegben vagy 1/2 órája :shock: :lol: :lol: a virágban van tükör azt imádja nézni :lol: :lol: na megyek traccsolok kicsit vele hátha megajándékoz egy mosollyal :wink:

Kép
Kép
melisch

Csillag örülök h.jól telt a napod.
Tomi hője lement,37.3,teáztunk,most pihizik a székében mint egy király.:)

Én már várom a hozzátáplálást,biztos izgi lesz :lol:eltettem egy csomó barackot a fagyóba.
Épp tegnap néztük a Szia Mami könyvet(1989-es kiadás)Miki nagy döbbenettel olvasta fel,a 2 hónapos baba már nem csak gyümölcslevet hanem gyümölcspépet is ehet :)

cumi nálunk is jót tesz megnyugtatja de csak akkor adom ha nagyon nyűgös vagy álmos de nem tud elaludni.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Kép Kép Kép

királylány

Melisch ha csak szoptatsz akkor is teherbe eshetsz!

királylány

Sziasztok!

Dia, csodás képek!

Barbcsi, szülőkkel együtt nem lehet egyszerű. Kölcsönös tisztelet, ha nincs meg, ajajj, tudom, milyen...

Banán: székletet fogja, nézzetek utána! Alma: ha kell, hajt, ha kell fog...

Szoptatás-szex-teherbeesés: peteérés lehet menzesz nélkül is. Hormonok miatt a hüvely szárazabb, agyilag is kevésbé vagy ott: a szervezet minden módon próbál gondoskodni arról, hogy az anya a babával foglalkozzon, és jó ideig még ne legyen pocaklakó. Persze, kivételek vannak!

bekri

Amit Melisch ír, az elválasztás... Ha előbb kapja a gyümit, utána a tejet.
Aki még szeretne szoptatni, az előbb szopiztasson, utána ismerkedjen a gyümikkel, ha adhatok tippet :wink: :oops:

Egyébként csodálom, hogy védőnő, orvos is már gyümikkel jön. De Isten őrizz, hogy ez vitatéma legyen. Mindenki saját maga dönt, járja körül a témát.

Sucer, Olivér is mekkora! Meg Clárika Bencéjén is látszik, hogy jó húsban van :-) Mondjuk, mi is :-)

Bocs, hogy ilyen kurtán és okoskodón, de késésben vagyok így is.

bekri

Bekri ClárikánaK Rékája van:wink: :lol:

királylány

[quote="clárika"][ írta:clárikasize=75]Mikor a szüzességem elvesztettem nem fájt annyira mint most....
Lehet gubanc van?
Doki szerint be kell járatni... de így h fáj, nincs kedvem bejáratni
Melisch egy cipőben járunk!
Van még valaki így ezzel?[/size]

dettó!! :wink: :? próbálkozunk a bejáratással...

Kép
gtunde75

Dia,Gyönyörű kisfiú!

Játszottunk...a zene tetszett neki :) kicsit vigyorgott is :)

Kép

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

[quote="bekri"] írta:bekriMeg Clárika Bencéjén is látszik, hogy jó húsban van :-)

:D Aranyos vagy, de nekem Rékám van :) ;)

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Sziasztok

hu ez a nap nem semmi szó szerint fej görcsöm van . Reggel 9-től fél 2 -ig dokinál voltunk először házi orvoshoz mentünk mert fáj pici a torkom és férjemnek kellet inzulint íratni ott 3 órát ültem utána doktor nénihez mentem mert Bencust beoltották .
Bencike egy hős mosolygott mikor beadták a szúrit aztán megérezte persze elkezdett sírni szóltam neki hol a cica hívad a cicát cicici erre mire kihúzták a tűt megint vigyorgott . Nekem azt mondta a doki kutya bajom egyek sok hagymát ( fúj :? :shock: ) meleg mézes teát igyak amúgy kutya bajom .
drága fiam megint hízott de csak 25 dekát hála égnek most 6,75 gramm :shock: kis zsufa macikám :) jajj a fejem :? nagyon fáj nem tudom hogy alszok így az éjjel .

Találtam egy jó kis oldalt itt van minden lehet csemegézni :)
cicc01

megnézem g a babákat :) mennyire gyönyörűek :)

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

[quote]A írta: reklámok csillogó világát figyelve gyakran támadhat az az érzésed, hogy otthon is tökéletes tisztaságot, sőt sterilitást kell teremtened a családod és legfőképp kisbabád számára. Ez azonban egyszerűen nem igaz. Tisztaságra persze szükség van, a sterilitás azonban kifejezetten káros.
Sok félreértés származik abból, hogy manapság úgy gondolunk a baktériumokra, mint az életünk ellenségeire. Ez azonban koránt sincs így, baktériumokra nekünk is szükségünk van. Nélkülük nincs egészséges bél és hüvelyflóra, sőt a bőrünk felületén és a szánkban is „hasznos” mikrobáknak kell megtelepedniük ahhoz, hogy egészségesek maradhassunk. Az otthoni baktériumflóra ezért kifejezetten hasznos. Ritkán tartalmaz ugyanis olyan kórokozókat, amelyek a gyógyszerekkel szemben ellenállók. Ennek a normális, velünk együttélő flórának a kiirtása fertőtlenítő szerekkel utat nyithat ellenállóbb, betegséget okozó mikrobák térnyerésének, vagyis megbetegíthetnek bennünket. Ezért nem tanácsos sterilitásra törekedni még akkor sem, ha újszülött csecsemőnk van. Mivel a magzat a várandósság alatt ebben a környezetben nő fel, ezért minden olyan baktérium, amely otthon megtalálható, számára ismerős, így nem fogja őt veszélyeztetni..............

[quote][ írta:b]Vegyszerek nélkül biztonságosabb
Egész másféle tisztasági szabályok érvényesek akkor, ha a kicsit cumisüvegből táplálod. A cumisüveget minden esetben ki kell főzni, mert ellenkező esetben súlyos fertőzést szenvedhet a baba. Ennek az oka az, hogy míg a friss, a mellből szopott anyatej természetes fertőtlenítő anyagokat (immunglobulinokat) tartalmaz, addig a tápszerben ilyenek nincsenek, így a baktériumok el tudnak szaporodni benne, ami súlyos hasmenést okozhat a babának. Tragikus példa erre annak a sok ezer fejlődő országbeli babának a sorsa, akiknek az édesanyját a tápszergyártók reklámjai csábítottak arra, hogy szoptatás helyett mesterségesen táplálják a gyerekeiket. A tápszer elkészítéséhez használt fertőzött ivóvíz, illetve nem steril cumisüveg viszont hasmenést, kiszáradást és végül halált okozott. Az újszülötteknek ezért mindig frissen forralt és lehűtött vizet szabad csak adni, illetve a tápszerkészítéshez is csak ilyet szabad használni. A "babaviz” sem a legjobb megoldás, mert a palackból mindig oldódhatnak ki káros anyagok, illetve a víz a polcon állva veszít eredeti minőségéből. A legjobb erre a csapvíz. A babának ásványvizet sem szabad adni, illetve ásványvíz felhasználásával sem szabad tápszert készíteni, mert a szénsavmentes ásványvízben nitrátok szaporodhatnak fel az állás folyamán, és ez akár halálos mérgezést is okozhat.

bővebben:
http://babamama.aegon.hu/

jó dolgok vannak fent ...

cicc-hagyma jó dolog...hagymatea is...pörkölt cukor(karamell :D )

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

nem jó a vonalzóm áá még ez is idegesít :evil:

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

Cicc-akartam is írni :( 40 éves :-O
óóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó
:(

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

na léptem-még teregetek egyet...aztán pihi van reggelig :D

Jó Éjt Mindenkinek!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Cicc 40 éves :lol: :lol: :lol: kicsit rosszul számol :)

evilany

jah furi lenne :shock: :D de már jóóó meg csináltam de viszont most megyek pihenni mert nagyon fáj a fejem .

sziasztok

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

Voltunk ma patikába kenguruval.
Egyszer csak éreztem, valami nedvességet a lábamon.
Megfogtam a gyereket, a fenekénél, semmi....
Hazaértünk, levettem a gyereket magamról, nézem valami sárga van a nadrágomon.
Hát a Réka egy hang nélkül úgy bekakilt, hogy a talpasnadrágban is állt a szar, de a pelenka is tele volt :shock:

Így mostam egy adag gyerekruhát, meg most centrizi a gép az enyémet :lol: :lol: :lol:

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

[quote="clárika"]V írta:clárikaoltunk ma patikába kenguruval.
Egyszer csak éreztem, valami nedvességet a lábamon.
Megfogtam a gyereket, a fenekénél, semmi....
Hazaértünk, levettem a gyereket magamról, nézem valami sárga van a nadrágomon.
Hát a Réka egy hang nélkül úgy bekakilt, hogy a talpasnadrágban is állt a szar, de a pelenka is tele volt :shock:

Így mostam egy adag gyerekruhát, meg most centrizi a gép az enyémet :lol: :lol: :lol:

Ezt azért megnéztem volna!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Még most is potyognak a könnyeim, úgy kacagok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Többek között ezek azok a dolgok, amikre egy életen át emlékszik az ember... :D

Kép
napsugar1123

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Csemeték gyönyörűek! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Melisch
ELVILEG szoptatás alatt, ha 5-6 óránál több nem telik el 2 evés között, olyan hormonális változások vannak, hogy nincs peteérés, nincs menses... GYAKORLATBAN viszont sok emberkének hamar visszatér a ciklusa, sokan teherbeesnek szoptatás alatt... :wink:

Barbcsi
Katus simán le van téve a földre...

Sucer
Katus a lábijába kapta az olásokat.

Clárika
Valami sikosító nem lenne megoldás?

Csillag
Nem korai a gyümölcs? Én óvatos vagyok ezzel... (nálad meg ugye Fanninak elég komoly allergiája van... :cry: )
Én megvárnám hogy Gergő legalább 4-5 hónapos legyen...

WHO állásfoglalása szerint (nemzetközi gyerekorvostársaság ajánlása is)
FÉL ÉVES korig a babáknak elég a szopi, vagy a tápszer. A későbbi táplálékallargiák kivédése miatt...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kép
Katus kész nagylány!
Tükröt én is tervezek,egyenlőre nem nézi magát az előszobaiban ugyan.
Édesem fél 5kor kelt,most szundizik persze :) én már zuhanyoztam,teát főztem,rendet raktam,stb...most elég fitt vagyok..(estére mosott sz*r)

Clarika én is így jártam múltkor,annak mondjuk volt hangja is,de csak úgy folyt :) még jó hogy nem ágyon ülve szoptattam épp hanem széken :)

Akkor tali hétfőn Clarikáéknél,délután felé :)

evilany

Sziasztok CSajok!

Bocsika hogy nem jöttem, de néha kész a fejem...

Most az hogy úgy érzem nincs elég tej a ciciben, de főleg az egyikben... most eszek rántott levest, egy napig nemittam Lakhoterb vagy milyen teát... talán attól? De arra a dokinő azt mondta hogy ne sokat igyak mert attól is fájhat babó hasija, de tegnap megnézte hasiját és szerinte nem fáj, hanem éhes... mérem, de el vagyok keseredve , ma reggel mérleg szerint 20g-ot evett ami kiba kevés, de úgy alszik tőle mint a tök... akkor most eleget evett vagy sem??? De tény, a cicik nem annyira nagyok.... :(

valakinek ötlet több tejcsire???

na azért nem sírok, csak ma reggel és tegnap délután törött el a mécses... amint tudok visszaolvasok, elnézést hogy csak a bajomat mondtam el... :(

Kép - ezt meg azért mert azért jól vagyunk és imádom a kicsikét!

Minden babó annyira csodaszép!!!

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Mares,nyugi...még nagyon pici!Megnéztem a füzetem,Tomi 11 naposan 20-50 között evett,és elvolt vele!Súlya nő?
Tej majd beáll!Még nagyon az elején vagytok.Sokszor tedd cicire,ahányszor csak tudod.

Mécses nálam is tört de hányszor,elmúlik ez is,teljesen normális.
Apa ott van veletek?

evilany

Sziasztok.

Kicsit benézek,hát ezek a babák csoda szépek....

Most nem reagálok személyesen,csak úgy össze foglalva.

Cumi Lili imád szopizni és ő enne egyfolytában reflex,és a doki a védőnő a kórházban mindenki kérdezte nem cumizik-e mivel ennyire hasfájós megnyugtatja persze neki nem kell :lol: pedig sokszor könnyebb lenne.

Járóka akinek van hely annak jó lehet ez is szerintem ház függő,nekünk sincs szőnyeg a földön,majd mi is veszünk szerintem,de Lili még jól el van a baba kocsiban is így oda tolom ahol vagyok.

Hozzátáplálás,nekem a kórházban azt mondták alma keksz,már hat hetes kortól próbálhatom,nem teszem,de hamar megfogjuk kezdeni a hozzátáplálást mivel kevés tejem van és változó mikor van kedve több van vagy kevesebb,és Lilinek nem kell semmi tápszer,így meg fogjuk hamar próbálni ha baj ne kelljen megint kórházba menni.

MEGYEK FELÉBREDT A HERCEGNŐ!!!!MJAD JÖVÖK.

Kép
bévi

Évi: igen,a héten velem van, csak ha sok volt a tej és nyekergett meg fájt a pocija akkor azért aggódtam most meg a buta mérleg miatt meg hogy dokinő szerint többet kéne ennie----- > már azon vagyok iratok tápszert... vagy ne tegyem??? :( de kitartok, mert ti is túléltétek!!!!!!

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Sziasztok!

mares mégegyszer gratulálok!

Gergő nagyon szép és aranyos baba :D
Sírás: teljesen természetes, a hormonok dolgoznak. Ne aggódj, ha jön akkor sírd ki magad. :wink:
Tejszaporító: rántott leves, madártej ( a sok tojás miatt) én a Mecsek tejszaporító teát iszom, 2 db filtert lógatok 1,7 l vízbe, ízesítem. Nekem, szemály szerint nagyon jól oltja a szomjam, tej is van bőven. Azt mondják sok folyadékot kell inni, ez a titka. Kipróbálhatod még a homeós bogyót is, vagy van a More Milk kapszula, erről Tünde tud bővebben nyilatkozni és amit Évi is írt: minél többször cicire tenni.

Ha a 20 ml-vel is elvan és alszik, nem sír akkor elég neki. Majd egyre többet fog szopizni egyszerre.

Kitartást és ha bármi van akkor nyugodtan gyere majd mondjuk az okosságokat és tartjuk benned a lelket! :D

"elnézést hogy csak a bajomat mondtam el... "

Ne viccelj! Ez természetes, hogy most ezernyi kérdés és aggodalom van benned. Emlékezz vissza mikor megszülettek a manók, akkor mindenki csak jött, gyorsan elmondta mi van, kérdezett és újra kérdezett..... :D

Bévi ha így álltok akkor neketek 4 hónapos kora körül érdemes elkezdeni az almát......egyébként meg Ircsivel értek egyett a hozzátáplálás kérdésében, hogy ha van tej akkor 6 hónapos koráig csak az. De ezt is mindenki maga dönti el :D

Nem haladok a házimunkával..... :roll:

királylány

Mares ha megnyugtat akkor írass tápszert, legyen ott vésztartaléknak. Első két hétben nekem is hozzá kellett pótolnom, utána beindult a tej.
Ne méregesd Gergőt, felesleges. Heti 1x elég. Csak idegesíted magad vele. Éhes gyerek nem alszik!
Még pici a gyomruk, elég nekik a kevés is. Drnőre se hallgass, annyit eszik amennyi kell neki. Lehet a jövő héten meg majd azzal jössz, hogy rengeteget eszik :D (mint én, Bence nem evett, az volt a bajom, most meg az, hogy Áron hozzá képest zabagép) :D

Te is túl fogod élni! :wink: :D

királylány

Mares
Legjobb tejszaporító a minél gyakoribb szopi. Legalább 2-2,5 óránként tedd cicire!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Dia: köszönöm az ötletelek!!!!!!

csak hálás tudok nektek lenni hogy vagytok!!!

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Mares az "ennyit kéne ennie"még ilyen pici gyerekre nem vonatkozik,nincs is akkora gyomra hogy beleférne..Engem is sokkolt a doki,de felesleges és csak kikészül az ember.
Ha jóllakik,elégedett,akkor ne stresszelj.
Volt hogy - eredményt kaptam szopi után!!A mérleg ennyire megbízható!
More milk,drága,de nagyon megéri,azt mondják.

evilany

És ha nem bírod,gyere el valamelyikünkhöz :) szívesen látunk,talikon is ám,bár a hétfői még szerintem korai...

evilany

Sziasztok!Jó reggelt :D

Ircsi:
[quote]C írta:sillag
Nem korai a gyümölcs? Én óvatos vagyok ezzel... (nálad meg ugye Fanninak elég komoly allergiája van... )
Én megvárnám hogy Gergő legalább 4-5 hónapos legyen...

Védőnő tisztában van mindennel...doki nő se ellenezte...
Ha meg ki kell jönni az allergiának-úgyis kijön :(
egy-egy kanálka gyümölcs,szerintem nem árt...nem egy nagy mennyiség... :oops:
De köszönöm szépen az aggodalmadat!Nagyon aranyos vagy! :)

Mares:
[quote]e írta:lnézést hogy csak a bajomat mondtam el...

ez természetes...szerintem mindenki átesett ezen :(
:oops:
Nyugi...mert ha idegeskedsz elapadhat... :(
Én még van hogy a mai napig sírok...pedig nem szoptatok-tápszeres..nem lenne min aggódnom :(
Gergőd tündéri kisbaba!!! :)

Gergőm próbálkozik szájon át venni a levegőt :D
Édes hangokat hallat...először megijedtem..aztán rájöttem a "csalafintaságra" :D
Nagyon jó fej :D

Ági nénivel....nem adott nekem enni-így a kezemet kellett szopogatnom :)
Kép
"Nagyon aranyos volt.Állandóan puszilgatott...mindig dicsért...és szépeket mondott :D
Cserébe én mindig mosolyogtam rá..."
(Gergő manó) :)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Megyek mert az Úrfi hiányol...de lehet hogy csak megint a lámpának "panaszkodik"-ez a mániája :D
Majd még bekukk :D
Szép napot!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Sziasztok!
Tegnap itt volt a barátnőm, ezért nem jöttem. Jót dumcsiztunk és sétáltunk. :D

Mares, én nem adnék tanácsot, mivel nálunk 3 hét után pótolni kellett. Most már szerencsére 6 etetésből csak 3-nál van kis pótlás! A legfontosabb azért a heti mérés, evések után nem érdemes mérni!!!
Ha a heti mérésnél nincs növekedés, akkor van gond, addig elég neki a te tejcsid!

Cumi, mi nem adunk Lilinek, mert nem igényli az elején próbáltam, de mindig kiköpte. Így nálunk ez nem vált be, de nem is igazán zavar. Nekem nincs ellenem, hogy valaki adja.
Én csak azt nem szeretem, ha valaki 3-4 évesen is cumizik és abban rohangál az utcán vagy az oviban. De nekem az sem tetszik, ha valaki a kezét rakja a szájába, ott meg majd előre álló fogak lesznek.

Járóka, nálunk nem az lesz hanem babakerítés.
http://baba-mama.vatera.hu/bababiztonsa ... 49724.html
A kutya miatt is szükséges, mivel néha bejöhet a nappaliba és nem akarom, hogy bármi gond legyen, illetve ha jön valaki, akkor oda biztonságosan ott tudom hagyni és nem egy kis területen lenne, hanem egy nagyobbat tudok lezárni vele a nappaliból, valamint ezt a kertben is tudom majd használni. A lépcső miatt lesz védő is, (fent-lent) hogy ne pottyanjon le!

Szoptatás alatt is tuti teherbe lehet esni, barátnőmnek így sikerült. 1 éves sem volt a babája, 3-4 havonta volt meg neki.
Ja és hivatalosan spontán nem lehetett volna babája, hiszen a 3. lombikból volt az első gyerek, de ekkor csoda történt. :lol:

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Second Birthday tickers
woody

"Imádja " az új ülést :lol:

Kép

játék...

Kép

evilany

Sziasztok,

Mares,
nagyon szép babóca Gergő, mégegyszer gratula! A tejcinek az a legjobb, ha megpróbálsz nem stresszelni. Én második gyerekes anyaként is volt, hogy stresszeltem, de nem szabad! Amiket a lányok fölsoroltak azok mind jó tippek, érdemes kipróbálni őket! Igaza van a csajoknak az elején bőven elég 20 ml a picúrnak és ha nyugodtan alszik, tuti, hogy jóllakott és nem fáj semmi!

Csillag,
Te Gergőd is nagyon drága!

Ircsi,
Katus és a tükör nagyon bájos :D :D

Dia,
Áron bébi nagyon szép kisfiú, és nagyon hasonlít rád, így hogy nem láttam Apátokat eddig. Ilangomnak nagyon tetszik a suli, most már talán nem is fárad el annyira, mint az első hetekben és már mondja is, hogy szereti. Azért a kezdet nem volt egyszerű, de túl kell élni, segíteni kell őket, mert azért ez egy nagyon nagy váltás. Fogacskái őt is zavarták az elején, sőt sírt is, hogy nem akarja, hogy kiessenek a fogai, de hát ez nem kívánságműsor ugye... :wink: Neki most nő a 4. foga, már ami elől van, mert a fogváltás a hátsó rágó fogak növesztésével kezdődik, csak sokan ezt észre sem veszik.

Évi,
Tominak nagyon drága sapija van! Nem fázik ujjatlan rugiban? Enyém gyerek a body-ujjatlan rugi kombóban fázik :( . Tényleg rám ütött, jaj :roll:

A párom nagyija meghalt a múlthéten, 92. évében volt és már nagyon nem akart élni. A párom még el tudott búcsúzni tőle, én nyáron láttam utoljára. :cry: :cry: :cry: Ilang nagyon síratta a Dédit, de még így is örülhetünk, hogy ennyi évet együtt lehettek. Vele elment az utolsó nagyszülőnk is :( :( .

Na megyek ébredés van, és megyünk vásárolni is.
Szép napot!

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Évi,
ez a mosoly :) :) :)

Sírás van, mennem kell!

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Tegnap visszakerestem Claire hsz-ét és okt. 1-én azt írta, ha sikerül beköltöznek Nonóval a kórházba 2 hétre.....Lehet azért nem jelentkezik, mert bent vannak Joninál. :roll: Remélem minden rendben van velük.

Csillag Gergő tündéri.... :D

királylány

Sucer,25 fok van most nálunk,nem is értjük miért..nem fázik szerintem,mikor úgy találom h.igen,kap még egy pulcsit.Most van rajta(body,plüss kisnadrág,pulcsi)

Woody,jó ötlet a kerítés.

Dia,remélem hogy igazad van(Claire)

evilany

[quote="kfmares"]S írta:kfmaresziasztok CSajok!

valakinek ötlet több tejcsire???

Szia!

Én homeopátiás szert ajánlanék:
Urtica Urens 5 CH
Ricinus Communis 5 CH

naponta 2X5 golyó

előtte, utána 20-30 percig ne egyél, igyál semmit. És mentolos dolgokat se egyél, amíg homeos szert használsz. És fogkrémet sem hasznélhatsz mentolost!

Remélem tudtam segíteni! :-)

Kép
napsugar1123

Évi hát én is remélem (Claire)

Sucer nem értem ezt a hátsó rágófogas dolgot :oops: :roll:
Bencének most mozog a másik is alul, tegnap az egyik ovistársa emelte fel a fejét ahogy játszottak és összetalálkozoitt Bence állával, gondolom amúgy is ez lett volna a soron következő.....

Párod nagyiját őszintén sajnálom. Részvétem! Nekünk sem él már dédi :(

Woody enyém gyerek cumizott, négy éves elvolt mikor leszokott róla. Persze igyekeztünk figyelni, hogy csak alváshoz legyen, de 3 évesen volt, hogy még napközben is igényelte.... :oops: mondjuk én kifejezetten cumipárti vagyok.

Sikerül odaégetnem a zöldborsófőzeléket.... :shock: Na ezt csináljátok utánam :lol:

királylány

No itt egy kép a 3 pasiról....

Kép

királylány

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?