A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Köszönöm a választ a zöldborsóra, akkor még várok vele, hogy héjastól adjam.

Vettem én is csirkemellet, ma lefagyasztom! De tényleg érdekelne, hogy akkor mennyi az annyi!? :wink: Szóval mennyi jut egy adag főzibe? :D

Kép

Kép
regcsiken14

Ja! És forralt vízzel higítjátok turmixolásnál a husit??? :?:

Kép

Kép
regcsiken14

Képzeljétek, este Szelit letettem aludni, hallottam, hogy még mocorog, de mivel nem sírt, nem mentem be, aztán csönd lett. Megyek be aludni egy óra múlva, erre érzem ám, hogy bekakált. Hát mondom, én fel nem ébresztem, úgyhogy úgy aludtunk. A popsija nem pirosodott be szerencsére, fürcsi után Apa bekente Sudocreme-mel (szerinte kell)! De olyan büdös lett a hálózsákja is, hogy ki kell mosnom... :shock: De gáz!!! :oops:

Kép

Kép
regcsiken14

Hello Lányok,

édes pofa Máté, Robesz és Panka! Úgy látom főúszómesterúr is szeret buzgálkodni, most éppen egy virággal. Dettyk, Neked meg nem kell felmosnod, Panka megoldja helyetted :lol: Mi van Panka jobb kezében? Cipőkanál? :lol:

Irina, naaaagy gratula a kis fogacskához!

Ma reggel megvolt az első hatalmas nagy koppanás. Felállt a kiságyban, majd 10 perc múlva elesett. Úgy beverte a fejét, h szinte nekem fájt. Persze éktelen sírás következett, alig bírtam megnyugtatni... Annyira boldogan sikongat, mirkor sikerül felállnia. Meg tudnám zabálni :lol:

Tegnap én is szemeztem a DM-ben a babajoghurttal, de az én védőnőm egyenlőre nem javasolt semmilyen tejterméket. Majd olyan 9-10 hónapos korától. Bár tegnap, mikor bekaptam egy szelet ementálit, kinézte a számból, úgyhogy odaadtam neki, kicsit megnyalogatta. :lol: Mindegy, egyenlőre marad a liszt és a huskó.

Isten éltesse a kis ünnepelteket: Zsófit, Linikét és Nolkát!
Kép

silka
silka

Lányok,

hogy lehet végérvényesen kiiktatni ezt a babazenét? Minden oldalbetöltésnél rákezd. Már úgy idegesít, és Lizkókám sem szereti :twisted: Most is legörbült a szája...

silka
silka

Sziasztok!

Boldog hófordulót Lillának,Péternek,Linikének,Noelnek!
Boldog Névnapot Zsozsónak!

Kép

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok,

Istenke éltessek Linikét, Zsófit és Nolkát!

Szúnyog: én is félek, eddig mi is elektromosat használtunk, sztem most is az lesz, csak nem a szobájába dugom be, hanem az előszobába

Irina, gratulálok a fogacskához, csak meg kibújt :lol:

Viranka, de jó, hogy rájöttél, most nézegettem Bálintot, annyira kis édes szöszke fiú :lol:

Silka, az én védőnőm is ezt mondta mint a Tied, én is várok

Regi, én forralt vizet használtam

Tényleg ti azt adtok inni nekik, mikortól lehet sima ásványvizet adni?

Képzeljétek, eddig ugye most már egy hónapja ébredtünk éjjel, hol többször, mostanában 1x, és akkor szopi, mondta a védőnő, hogy adjak nyugodtan este főzit neki, de hát az már nálunk ugye vagy 8 órára jönne ki, mert
7-kor szopi
11 körül gyümi vagy gyümi + keksz bele
közte szopi
14-15 főzi+húsi, vagy főzi
18 gyümi vagy gyümi + keksz bele
aztán szopi
és most tegnap kapott még főzit
lefekvés előtt szopi

Ma 7-kor kelt szopizott és alszik azóta, nagyon kíváncsi leszek a többi napra, bár éjjel 1-kor ha evett az még nem volt vész, csak amikor 4x 5x felébredt.

No megyek, mert teregetni kell

Kép
Kép
nektarin

Silka, én kikapcsoltam a hangszórót :wink: 8) . Egyébként Panka kezében egy design-os kiskanál van :wink: :lol: , és igazad van, felmosás megoldva :lol: .

Regi, forralt vízzel, vagy párolólével hígitom a husit is.

Köszönünk mindent, remélem hamarosan eltehetem a porszívót :roll: .
dettyk

Szuperek a képek minden baba,tesó olyan bájos :D

Sense!
De jó,hogy anyukád már jól van örülök neki. :D

Gratulálok az újabb fogacskákhoz,felüléshez és álláshoz. :D

Pankának és Petrának jobbulást.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Irina, hipp-hurrá első fogacska :D ! Remélem, a többi is ilyen nyugisan bújik majd ki :wink: !

Nektarin, én inni már elég régóta ásványvizet adok Pankinak, de csak Szentkirályit vagy Nestlét.
dettyk

Szisztok!

Éljenek az ünnepeltek!
Éljenek a fogacskáknak!

Regi!
Én a husit jó puhára főztem, és mindenféle folyadék nélkül beletettm a turmixgépbe. Jó apróra darabolta, és így folpackoztam ki (á la Silka, csak sokkal kevésbbé precízen. :oops: )
Én is pipimellet vettem, de már megbántam. Nagyon szálkás, és néhány szálka még akkor is benne marad, ha a főzelékkel turmixolom össze a kiengedett húst. Most felső combbal fogok próbálkozni.

Silka!
Nekem is ki van kapcsolva a hangszóró. :lol:

Ma éjféltől Botond már ötször evett! :shock: 4-szer cici., 1szer gyümi! Mi lehet ez ez???

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sziasztok!

Életjel!!! :D

Engem is idegesít ez a zene, főleg, hogy én mást is szoktam hallgatni gépezés közben! Most is szetereóban szól!!! :evil:

Isten éltesse Zsófikát!!!

Boldog hófordulót az elmúlt napokban és ma ünneplőknek!!!

Mi jól vagyunk, VikDan már feltérdel mindenhol, próbál ülni, kisebb-nagyobb sikerrel és minden lében kanál!!! :D

Időm az semmire sincs, sosem vagyunk itthon, ma is csak azért, mert egy kicsit rendbe kell kapnom a lakást...

Kép
Kép
timi26

Hát, reméltem, h van rá más megoldás... :lol: Mást szoktam hallgatni, ezért nem szerettem volna a hangszórót kikapcsolni, de már látom, h nem marad más...

Kedves Babanet! A topicunk ezennel leszavazta a zenét! :lol:

silka
silka

Nekem sikerült.
oldalt ott van a zene képe előbb a vissza nyilat kell meg nyomni
és ki jön a kocka a kikapcsoló jel. :lol:

Ildi
Kép
Kép
horcsog

csak az a baj,hogy minden hsz után meg kell csinálni. :evil:

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Cipőmániás csajoknak gmailen "anyag" :wink: :shock: :lol: .
dettyk

Irina! Gratulálok a fogacskához! Ez tényleg észrevétlenül jött! Nekünk is így jöttek az alsók, de a felsők... Okoztak pár felsírós éjszakát. Talán azért, mert azok jelentősen nagyobbak.

És mennyire ügyesek itt a babák!!! Lizi is feláll, Robesz lépcsőt mászik, VikDan térdel.... Már nem is tudom követni. Tök jó! :D

Zsófikám nevében köszönöm a kedves szavakat, köszöntéseket!!!!!! :D :D :D

Most éppen a garázs előtt alszik a babakocsiban, én meg kiköltöztem a veríndára, hogy halljam, ha felébred. Remélem nem ugrik ki rögtön, mert ha fektetem, ki kell kapcsolnom a biztonsági övet, ugyanis úgy vágja a vállát. Ülve meg laza. :roll:

Van egy újdonság, Zsófi táncol!!!
A Baby TV bizonyos zenéjére, illetve ha az Apja "ratatatatamm"-ozik. Meg kell zabálni! Rángatja magát!Olyan mellkas ki-be, popó ki-be mozgással. Persze nem ütemre, de bármikor tamtamolunk neki, rákezdi. Ülve, állva.
Tegnap Apa ráadta a fülest, amiben zene ment, és arra is elkezdett denszelni. Hát tényleg meg kell zabálni. :oops:

És van még egy újdonság: Ha a teraszajtóba beültetem, halál elvan egyedül. Ott látja a kutyákat is, meg minket is. Imádja azt a helyet. A küszöböt meg nem lépi át. Még. :twisted:

Tegnap megismerkedett eléggé közelről a fekete kutyánkkal. A küszöbnél hetelt, miközben Tobbí odament. Zsozsó nyújtotta felé a kezét, a kutya meg elkezdte nyalni. Sőt, dörgölte a kezéhez a fejét, meg böködte, hogy simogassa. Az ujjait is jól megnyalogatta, Zsófi meg annyira élvezte. Olyan cukik voltak! Utána persze irány a fürdőszoba, mosakodás.

Nektarin! Én azóta adok ásványvizet (Szentkirályi) Zsófinak, mióta Niki72 (aki megint eltűnt, és én nagyon szeretném, hogy előbukkanjon) elmesélte, hogy (Ő ilyen helyen dolgozott), a babavíz ugyan az, mint a "felnőtt" ásványvíz, csak ráírják, hogy babavíz.
A Szentkirályi azért is jó (felnőtteknek is), mert aránylag kicsi az ásványi anyag tartalma, ezért nem terheli meg a vesét.

Kép
Kép
Kép
gremese

Kép

Kép
regcsiken14

Gratulálok a fogacskákhoz, a táncoló és felálló, térdelő babákhoz! EZ IGEN!!!

Köszönjük, tényleg jó, hogy kint a fogacska hegye :-)! Bár ma elég nyűgös a drágám, evésnél meg volt egy sor nagy sírás is, szerintem ez a fog, ha mindjárt jön a mellette lévő is, akkor nem csodálom...

Hú, nagyon leizzadtam, mire bevásároltunk és ügyintéztünk ma (mérés tanácsadáson, posta, dm, gyógyszertár, zöldséges, bolt, posta stb.). Nekem ez az idő már túl meleg. Ádinak is hófehér bőre van, már aggódom a nyár miatt, 50-es faktorú krém ide vagy oda.
A mérésen megnyugodtam, Ádi csaknem fél kilót hízott (!!!), most 8800 gr és 75 cm, ezt a fél kg-ot egy hónap alatt szedte fel, tudjátok, ez a kórház utáni egy hónapot jelenti, előtte hónapokig stagnáltunk amúgy is, ott meg fogyott, úgyhogy most megnyugodtam, hogy gyarapszik és a hozzátáplálás is megy, kap eleget enni a gyerek. ;-))

Szóval ha mindenki a kertben lesz, ki jön ide cseverészni?! Ne szomorítsatok el!

Kép
Kép
irina

MAGGIE: a kullancsoltásról pár nappal ezelőtt belinkeltem Neked egy cikket -- azóta megkérdeztem a gy.orvosunkat, hogy mennyi igaz belőle (hogy csak 2 éves kor után ajánlott ez az oltás, de a cikk -- névtelen -- szerzője később sem propagálta, csak az ált. iskolában), és azt mondta, hogy semmi alapja a cikkben írtaknak, 12 hónapos kortól adható az oltás (kétféle is van). Úgyhogy én be fogom adatni. Egyúttal lehet, hogy írok az Anyák Lapjáknak, ahol ez az írás anno megjelent (igaz, jó régen), de a Születés Hete oldalára is felkerült, ráadásul a Google ezt dobja ki az első pár találat között, ha az ember a "kullancsoltás" szóra rákeres... aggasztó, és nem akartam téves információkat terjeszteni, csak ezért szólok!

Kép
Kép
irina

Halihó!

[color=darkred]Óriási pusszancs a hófordulósoknak: Linikének és Nolkának!Éééééés eljött Zsozsó első névnapja is. Isten éltessen kicsi lány![/color]

Én is kiköltöztem a teraszra Vacakocskával, ő alszik, én meg közben egyrészt netezek, másrészt leckéket kérdezek ki. :lol:

Irina! Köszi szépen, majd én is megbeszélem a dottoréval. Hamarosan úis megyünk majd mázsálásra, no meg hétfőn elvisszük vérvételre is a manókát, az eredményt is be kell majd mutatni. Nagyon szépen hízott Ádám, és milyen magas!!!!!!
Őrületes, hogy mennyire nőnek ezek a csöppök. Azt szoktam mondani, nőnek, mintha muszáj lenne nekik. :wink:
Gratulálok a fogacskához. Albert a bal egyest nyomatta ki, most várom én is a jobb egyest.

Gremese! Táncoló leánka??? Cukkancs lehet, ráadásul ahogyan ráéreznek arra, hogy tetszik nekünk az, amit csinálnak úgy tudják mórikálni magukat, hogy na. "Nagyölelést" küldök Neki!

Dettyk! De jó, már kezdtél hiányozni megint, de szerencsére mindig megérzed, aztán csak jelentkezel. Panka-képek óriásiak, jaj, miért is nincs nekem is egy lányom! Tündérszéééééép! Jobbulást a kis Drágának. Porszívóról az jutott eszembe, hogy Albert sem rajong az orrszívásért, de a porszívó és a hangja is tetszik neki, vagy mégsem, mert v.melyik nap az egérrel akarta agyonverni. :lol:

Ágica! Petra királylány is gyógyuljon meg minél hamarabb.

Regi! Megnéztem a vidijót! Ahogyan lógázza a kis lábacskáit..... és dől előre, hátra a hinta ritmusában..... Padlót fogtam. :lol:

Jaj, Vizipók, csodapók Mátét meg majd elfelejtettem. Imádom a mindig huncut mosollyal a kamerába tekintő kis arcocskáját. Ahogyan meg felfedezi a világot.... Kész vagyok!

Sense! Nagyon örülök, hogy édesanyád jobban van. Az otthoni rehabilitáció már biztosan gyorsabb lesz.

K.Timi! Szuper hír! A kis vagány Ádám is felállt! Éljen, éljen!

Hirtelen ennyi jutott az eszembe.

Bongyi! Világbéke rendben?
dmaggie

Köszönjük a fogacska nevében is! ;-)

Maggie: azért az egérrel gyepáló kis Albertet fotózd le nekünk egyszer! ;-) Meg amúgy is...

Apropó: táncoló Zsófikáról, nyomuló Vikdaniról és a többi akrobatáról is kérünk szépen fotókat, lehetőleg fellépés/produkció közben, ha nincs, back stage-képek is megteszik :lol:

Kép
Kép
irina

Mesi! Zsofka nagyon aranyos lehet, ahogy táncol!!! Videózd leeee!!! :D
Szeli is beindul zenére, de ő állva rugózik! :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

pogácsátsütök

Kép
Kép

Én is hintázok
Kép

és nagyon élvezem:)
Kép

Mamival csúzdázok :D 8)
Kép

sombléró
Kép

Huncutkodok
Kép

KépKép
juba

Irina Gratulálok az első fogacskához :D 8) Reméljük,hogy a többi is ilyen zökkenőmentesen jön majd ki!!!
És micsoda méretek 75 centi :shock: :D

Mi is voltunk mérlegelésen(mivel ma van csütörtök :oops: teljesen azt hittem,hogy szerda van :shock:) 8900gramm és 73 centi 8)

Emese Kérjük a táncoslányt a gmailre!!!

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ mennem kell ,Bertus megőrült :shock: :cry:

KépKép
juba

Zsófikának boldog névnapot!
Kép

Hófordulós babáknak soksok gratula!
Kép

Mi is beállhatunk a diszkós-fejrázós-popórángatós-éneklős csapatba? :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=z5Xp786K1JY

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Regi Megnéztük a hintázó Szelikét,ahogy lóbálja a kis lábát hát meg kell zabálni,és Bertus itt ült az ölemben először nyúlt felé aztán sütött neki pogácsát :lol:

Dettyk Pankeszod egy cukorfalat ahogy majszolja a kenyércsücsköt :D (én még nem mertem adni Bertus kezébe,mert mindig attól félek,hogy egy nagyobb darabot lenyálaz és megfullad tőle :oops: :roll: )

Anitja Noel tündéri,mennyire riszálja magát esküszöm még a könnyem is kijött tőle :lol: :lol: :lol:

Timi26 Jó,hogy bejelentkeztél már épp köröztetni akartalak!!Írtad,hogy nem vagytok otthon egész nap,miért merre jártok?? Én is mennék szívesen de Bertus nem marad meg még mindig a kocsiba ezért maradunk a seggünkön... :cry:

KépKép
juba

Anitja,

szétröhögtem magam Nolkán, nagyon jó fej! :lol: :lol: :lol: És micsoda sűrű lobonca lett!!! :lol: Eddig nem is tűnt fel a képeken. Most növesztette?

silka
silka

Anitja! Nálunk Zsófi röhögte szét magát Nolkán. :lol:
Akkorákat kacagott, nem győzött kapaszkodni a lábamba.

Ja, és a Botond tapsizik videónál meg nevetett, és tapsolt! 8)

Kép
Kép
Kép
gremese

Zsozsó most tolt be egy gerezd vérnarancsot. :shock: :lol:
Leszedtem a hártyáit, apró darabokra szedtem, és tök ügyesen ette. Itt állt mellettem, én meg adagoltam neki. :D

Bertus mennyire édesen süt pogit!!!!!!! Jaj, olyan szép kislány!!!!

Megnéztem ám a Szeli videót is! Dádádádádádá...... :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok, hát sajnos bekövetkezett amire én soha nem gondoltam volna, és azt hittem mi soha nem leszünk itt, de most mégis itt vagyunk a csúnya kórházban, pedig látszólag már minden ok:-)

Minden reggel kezdődött. Szopiztunk, közben hallom hörög a gyerek, gondoltam kiszivatom az orrát, hát ki is szivattam, csak közben, vagyis utánna elájult Péterke :cry: vagy pontosan nem tudom mi lett vele, meg az orvosok sem, mert eddig minden lelete szuper lett.
Én arra gondolok, hogy tovább szivattam, mint szoktam a kis butus meg nem vett közben levegőt és igy ájult el. Na gondolhatjátok, volt hatalmas ilyedség. Éppen csak letettem a csövet, fordulok vissza, a gyerek mereven nézi a mennyezetet, totál megmerevedett, hát kaptam is fel rögvest, szaladtam vele, közben ráztam, vizeztem az arcát, levegőre vittem, csak ugye a kis némasága volt a legrosszabb, mert még csak nem is sirt a drágám. Visszagondolva talán a hideg viztől tért magához, de még nagyon kába volt, majd a kórházban sajna várni kellett :evil: akkor sirt, majd a vizsgákat után elaludt, de amikor felkelt olyan volt mint mindig:-) mosolygott, huncutkott:-)
Ma vettek tőle vért, csináltak EKGt, vérnyomásmérést, szaturációmérést, voltunk a szemészeten, fül-orr-gégészten, minden ok. Holnap lesz még egy koponya UH, bizok benne, hogy ott is minden ok lesz és nem beteg az én szerelmem.

Sokszor volt már ilyen hogy orditott, hisztizett és közben nem vett levegőt, de megfújtuk és akkor rögtön vett, most nem is orditott annyira az orrszivótól, mint szokott, de az igaz hogy hosszabban hagytam az orrában :oops: mert sok volt a trutyi :?

Én most csak magamat tudom okolni a történtekért :( de bizom benne, hogy nem lesz következménye. Pedig sokat szivattam az orrát, Péterke meg utálta mindig, lehet igy mutatta ki hogy soha többé ne vegyem elő.

Kis angyalka most is békésen alszik, én meg itt ülök mellette és sirok, hogy mi lett volna ha. De az én fiam erős!Meg én is! Holnap meg biztos hazamegyünk, mert nagyon rosz itt:-(

Jó éjt Nektek!

Heni
KépKép
heni81

Jesszusom, Heni! A hideg is kirázott, ahogyan olvastam, hogy mi történt. A legfontosabb, hogy nyugodj meg! Péterkédnek sem teszel vele jót, ha Te stresszeled magad. Szegénykém, jó tudom, könnyű ezt írni, átélni meg borzasztó. Egyszerűen nem tudom elképzelni sem, hogy valami probléma lehetne.
Magadat meg ne okold, nincs miért, nem is hallottam még olyanról, hogy az orrszívás bármit is okozhatott volna. De ha bennehagyod a taknyit az bizony komoly és súlyos betegségekhez vezethet. Úgy találták ezt ki, csinálták meg, hogy ne sérülhessenek a gyerekek.
Ölelem a kis vasgyúródat, gyors távozást kívánok!

Pusszancs
dmaggie

Heni: megdöbbenve olvasom, amit írtál! :(
De ne okold magad!!! Egyáltalán nem biztos, hogy az orrszívás miatt történt...Talán megakadhatott a trutyi, azért nem kapott levegőt...
És arra se gondolj, hogy mi lett volna ha...és nagyon jó reflexeid vannak! Én biztosan lefagytam volna!!!
Szorítok nektek nagyon, hogy minden rendben legyen és minél előbb hazakerüljetek makkegészségesen!!! :D

Kép
Kép
timi26

Te jó ég Heni!!!!!!!Mennyire megijedtem miközben olvastam amit írtál,gondolom,hogy akkor Te mit érezhettél!!
De ne okold magad,nem gondolhattad,hogy ilyen megtörténhet,te nem tehetsz róla!!
(Nekünk csak a sima kézi orrszívónk van,de Bertus ezt is utálja,ráadásul nagyon fél a porszívótól is.)
Ne idegeskedj!!Próbálj megnyugodni,ez csak egyszeri eset volt!!!És ne okold magad!!!!!!!!!!!!!!
Amint megtudsz valamit írj rögtön!!!!
Jobbulást vagy nem is tudom mit kívánjak a kismanónak, hisz nem beteg...

KépKép
juba

Hello,
Csak egy gzyors bejelentkezes,
Mar Norvegiaban vagyunk. Nagyon jol ment minden, debrecen-budapest autouton aludt vegig, a repteren 5 perc alatt bekajalt, utanna beszallas, felszallas utan bealudt kb 45 percet, aztan jatszott, olyan edes volt, minden nagyon tetszett neki. ismerkedett vigyorgott, nagyon buszkek voltunk. itt is minden siman megy, mint otthon, nagyon erdeklodo.
otthon majd teszek fel kepeket.
ha tudok be-be jelentkezek.
papa

nem akarja elkuldeni!!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok Mamikák,

nálunk megint sűrű az élet, ezért sokáig nem jöttem.... A laptopunk monitora cserére szorult, a mobilomat egy (egyébként jól sikerült) kirándulás során ellopták, a fényképezőnk trapa...
No de új laptopot hozattunk Ámerikából féláron, (sajna) új mobilt vettem, a fotógépezet javítás alatt...
Vendégeket várunk-vendégek jöttek és persze lázasan készülök a fellépésre.....

Esélyem sincs részletesen visszaolvasni, de minden cukorfalatnak édibédi bogárkának sok boldogságot kívánok :P :P :P

Pár oldalt visszaolvastam és .....sajnálattal közölhetem, hogy
Irina
mi is beléptünk az ágyleesősök klubjába /ld. még Miléna/... Apjuk éjjel nem aludt, reggel mosott sz@r és vesztünkre reggeli készítése alatt rábíztam Lindát. Apa elszundít, Linda kopp :shock: :shock:
5 perc sírás, karc a homlokon, szemmel láthatóan nagyobb dolog nem történt. Irány a Madarász, ahol közölték a röntgen után, hogy kutyabaja a gyereknek és egyben legazemberezték....Azóta Apával csak gazembernek hívjuk :) :lol:

Heni
Hát én is besz@rtam volna, az bizti....
Nem lesz semmi baj!!!!

Kosz
Jujuuuuuj...nálunk a férjem takarít :oops: Úgyhogy átlag rend megvan /minden viszonyítás kérdése..../ A többi az enyém....
Cumisüveget 2 hónapos kora óta nem sterilizálok...És újabban a bébikajával (bevezetendő ételekkel) kapcsolatos aggodalmaimat is félreteszem, hiszen mi ilyen idősen már bőszen kaptuk a kiflit, a férjem első szilárd kajája meg bableves volt :shock: Tudom....ilyen alapon haladhatnánk lovaskocsival is, de mégis úgy gondolom eleink is derekasan felneveltek bennünket hipiszupi cuccok nélkül is.

Nem akarom leírni, hogy látszólag vasból van a mi kisemberünk, de tényleg, eddig egyszer volt beteg (egy nap láz, dokinéni szerint vírus)....

Megvettük Linda következő csajos babaülését, egy Römert:
http://cgi.ebay.de/Roemer-King-Plus-Tre ... dZViewItem
Persze nem Mo-n, hanem a német ebay segítségével, a magyar ártól 20 ezerrel olcsóbban :shock:

Imádja a picikém a játszóteret, hintázik, bár még nem ül stabilan. Kúszás megy ezerrel és asszem, pár napra vagyunk a felállástól, hiszen extázisos arckifejezést vág, ha végre függőlegesben lehet... :)

Fog: 5 darab
Kelés:éjjel egyszer vagy jó esetben egyszer sem...
Takarodó 9-fél10 körül, ébresztő 6-fél7 körül.....

Én újra futok reggelente 3 km-t, nagyon jólesik!

Na, mára ennyi, igyekszem jelentkezni (bár most jönnek a 4 napos vendégek....)

Kép
granda

Jó reggelt :D !

Heni, Jesszusom, megdöbbenve olvastam a soraidat, de nyugi, tuti nem lesz semmi baj :roll: ! És én is Maggie-vel értek egyet, azzal többet árthatsz neki, ha benne hagyod a trutyit az orrában :cry: . Kitartás! Nagyon erős vagy, én leblokkoltam volna ebben a helyzetben :oops: . Nagylegénynek sok-sok puszi, reméljük ennyi volt, és ma hazamehettek :D !

Granda, zajlik ám az élet nálatok :wink: , de azért jó, hogy jelentkeztél :D ! Gyerekülés szuper csajos :wink: , nagyon durva, hogy ennyivel olcsóbb :shock: , jól jártatok vele :D . Amint lesz fotómasín, tegyél képeket!! Tudod, még adós vagy :twisted: .

Kaqk, de jó, hogy minden rendben ment :D , szuper kiscsaj Emma :D ! Kicsit irígy vagyok, Norvégia :roll: ...

Anitja, Nolka csúcs, ahogy rázza, és énekel is hozzá :lol: :lol: .

Mesi, haláli lehet Zsófi, amint táncol :lol: , szerintem a Sikolycicák után lassacskán egy Dance Band-et is alapíthatunk :wink: :lol: .

Regi, nagyon ügyesen hintázik Szeli, mint a nagyok :shock: :lol: !!

Irina, nagyon szép súlyban van Ádi, nem kell aggódnod, nem fog elfogyni :wink: :D , és milyen hosszú :shock: ...

Maggie, nagyon aranyos vagy, hogy hiányoltál :D . Hát, nem semmi lehet, ahogy Bercid püföli a porszívót :lol: :lol: . Én is el akartam veretni Pankával, de ő inkább elbőgte magát a látványától :roll: ...

Juba, milyen szépen ül Bertus :shock: :D !! És nagyon ügyesen süt pogit :wink: . És az összes képen tündéri!!!!!!!! :D És ő is milyen hatalmas baba :shock: :D !!!! Kenyérhéjat anyósom és Pisti adott neki már párszor, de én is be vagyok ám tojva tőle :oops: , árgus szemekkel figyelem, és ha már kicsit elázott, elveszem....na azt a visítást hallani kellene 8) ...úgy tolja be a következőt, mint aki egy hete nem evett :roll: .

Úgy látom, a hinta minden babónál bejön. Én tegnap szétvagdostam a szárítókötelemet, és Bence régi hintáját (ideiglenesen) felraktam Pankának a teraszon, imádta!! Ő énekelt hintázás közben 8) :D .

Botinak boldog első névnapot!!
Pálmának és Larának boldog kilencedik, Bertusnak boldog nyolcadik hófordulót!!
Kép

És tegnapról néhány... :oops:
Kép Kép Kép Kép
dettyk

Jó reggelt, Lányok!

Henikém, rettenetes lehetett az a pillanat, de olyan ügyes anyuka vagy, azonnal cselekedtél!!! Nem lesz semmi baja Péterkének és hipp-hopp otthon lesztek a kórházból! Szerintem sem az orrszívózás az oka a dolognak, hanem rosszul vette a levegőt (vagy nem vett és leesett a vérnyomása). Ádi is csinálja, hogy orrszíváskor visszatartja a levegőt, ameddig csak bírja...

ISTEN ÉLTESSE SOKÁIG BERTUST, PÁLMÁT, LARÁT ÉS BOTONDOT!!!

Juba, Bertus fantasztikus: ahogy ül, hintázik, csúszdázik, pogácsázik -- igazi kis dáma! És az a kalapos kép... egyszerűen cukkancs! :D

Anitja: Nolka rettentően édes, ahogy rázza magát! És nagyon ügyes hason!!! És te jó ég, mekkora baba, gyönyörű!

Granda: nagyon sajnálom az esést, örülök, hogy nem lett semmi baj, ezek a babák tényleg nagyon ügyesek! Mindig örülünk nagyon, ha jössz, de hozzál képeket is (Lindusról, magatokról, RÓLAD, tudod, tánchoz kapcsolódokat! ;-)). Hihetetlen, mi mindent csinálsz, van ám pörgés nálatok! Bableves? Az igen! 8) Én állítólag hónapokig sütőtökön éltem, anyu már a szagától is rosszul volt... :lol:

Dettyk: Panka királylány hintába született, ezt le sem tagadhatni! ;-)

Kép
Kép
irina

Regi, megnéztem Szelinádat, nagyon édi! ;-)

Kép
Kép
irina

Ezt meg kell mutatnom. Annyira aranyos.

Nagy Katalin:
Egy pólyás meséli...

Amikor megszülettem, mindenki nagyon örült, csak én nem, mert régebben jó helyem volt anyukámnál. Egy burokban laktam anyukám hasában, a szíve közelében. Az egészben az volt a legjobb, hogy mindíg hallottam a szíve dobogását. Mindent együtt csináltunk: anyukám evett, és én is jóllaktam; ő szívta a friss levegőt, és nekem is jutott belőle. Csak kuporogtam ott a burokban, mint egy kifli és szunyókáltam, vagy éppen rugdalóztam, nyújtózkodtam. Ha kedvem támadt, akár fejre is állhattam, mert a burokban folyadék volt, így sohasem üthettem meg magam. Anyukám meg csak símogatta a hasát, annyira örült, ha én tornáztam.
Telt, múlt az idő, egyre nőttem, növekedtem; egyszer csak szűknek éreztem a rejtekhelyemet. Előbújtam.
De a világ, ahová megérkeztem, nagyon furcsa volt! Zajos, fényes és hideg. Meglepődtem, megijedtem: ordítottam, ahogy a torkomon kifért. És csodálkoztam, mert addíg sose sírtam, akkor meg egyszerre egészen jól tudtam sírni. Anyukám megdícsérte a hangomat, úgyhogy bőgtem tovább az ő kedvéért. De még azért is, mert az idegenek gorombáskodtak velem. Megfürdettek, bepólyáztak. Méricskéltek. Mondták, hogy erős, fejlett gyerek vagyok, de én nem törődtem velük. Hiányzott valami és félni kezdtem. Féltem, egyre csak féltem...
Aztán így, pólyástól odatettek anyukám mellé. Újra hallottam a szívdobogását, megnyugodtam. És akkor történt valami, ami eddig még soha... anyukám megpuszilt.

Azóta én is örülök, hogy megszülettem.
dmaggie

Botondnak első névnapján sok boldogságot kívánok!Hófordulós leányzókat Isten éltesse! Lara, Pálma, Bertus nagy-nagy cuppanós puszit küldök Nektek!

Juba! A kislányotokat meg kell zabálni! Kész hölgy már és tündérszéééép!

Anitja! Noel nem semmi. Jól nyomja. :lol:

Granda! De jó, hogy hallottunk Rólad, Rólatok. Már megint nagyon ügyes voltál. Úgy látom, energiából nincs hiányod. Alszol is néha? :lol:

Dettyk! Táncis babacsoport ötlete remek. Albert meg majd tapsikol nekik. :wink: Egyébként nem haragból püfölte a porszívót, csak éppen mindent megvizsgál, így amíg a dolgomat végeztem, addig a kisszékében a p.szívó mellé ültettem. Jól megütögette, hogy tudja van-e hangja. Egyszer meg nála maradt az egér, amit megszerzett. Azzal is kipróbálta, hogy milyen hangot ad. Lehet, hogy a táncosoknak majd ő szolgáltatja a ritmust?? :shock: Egyébként mindent egyből megrázogat, mindent mindenhet hozzápüföl, és nagyon élvezi, ha hangot tud kicsiholni.

Irina! OK. megpróbálom megörökíteni valamilyen módon és megosztom veletek. :lol:

Tegnap addig forgott, kúszott VacakBerci, hogy a tv szekrényke elé keveredett. Ott kiszedte, amit ki lehetett, majd a kis ajtaját is kinyitotta. Figyeltem, mi lesz, fel voltam készülve, hogy az ajtót majd a kezére csukja. Így is lett. Becsületére legyen mondva, csak a szemei kerekedtek el, nem tudta mire vélni a dolgot. Hang nélkül viselte. Én meg ezerrel tereltem a figyelmét. :lol:
dmaggie

De bimbó vagyok! Mindig elfelejtek valamit!!!! :oops: :oops: :oops:

Dettyk! Nagyon jól berendezkedtetek a teraszon (ha jól látom :roll: ). Panka le sem tagadhatja, hogy mennyire élvezi a hintázást. :lol: Nem csodálom, hogy VikDan udvarol Neki!!!!! :wink:
dmaggie

Lányok, már hetek (!) óta adok gyümölcsöt Ádinak a 2. -- azaz a délelőtti -- szopi alkalmával, de a mellem csak nem kapcsol, hogy délelőttre nem kellene sok tej, sőt már egyáltalán nem, mert a 2. szopit szeretném elhagyni (a 3.-at már elhagytuk). Azt vártam, hogy lassan délelőtt nem lesz annyi tejem, hiszen Ádi már alig szopizik a gyümölcsevés után, de nem így lett. Jobb 5letem nincs, mint hogy reggel mindkét mellből szoptassak (erről volt szó korábban), de nem tudom, mennyi idő után tegyem át Ádit egyikről a másikra (mindig egy mellből szoptattam egyszerre)?

Kép
Kép
irina

Maggie: de édes volt ez a történet! ;-)
Jó, hogy írtad ezt a reakció-dolgot, a babák sokszor (mindig) ránéznek az anyjukra, ha valami váratlan (vagy fájdalmas) dolog történik velük. A barátnőmék is a figyelemelterelést, ill. a "nem reagálunk nagyon" taktikát választották, nekik bejött, vagyis ha nincs a sírásnak erőteljes lereagálása, a kisfiuk pikk-pakk abbahagyja a sírást (természetesen ez nem erős fájdalmakra vonatkozik, ha csúnyán megüti magát, persze vigasztalják). Ádi hajlamos a bolhából elefántot csinálni, és a kis bolhákat én sem akarom komolyan venni... 8)

Kép
Kép
irina

Irina!
Sajnos a szopiban nem tudok segíteni, most éppen Albert is a két tányéros evés híve :wink: Esetleg, ha hallod, hogy éppen milyen intenzitással szopizik és amikor már kevésbé sűrűn nyel, akkor próbálod meg átteni a másik cicire? Ennyir ötletem van, remélem érthető lett. :oops:

Tényleg nagyon aranyos volt Bercó, csak lesett, mint hal a szatyorban, de gondolom tényleg nem üthette meg nagyon a kezecskéjét. Én a másik kettővel is azt csináltam, hogy a "komolytalanabb" helyzetekben, inkább nevettem, mint szörnyűlködtem. Azért én megértem Ádit, az ő múltjával joga van túlozni is.
dmaggie

Hello Lányok,

Henikém, hűűű, ez meleg lehetett. Ügyi voltál, h nem pánikoltál be. Még én sem hallottam, h a p-orrszívózásnak ilyen következménye lett volna, úgyhogy semmiképpen ne hibáztasd magad. Sajnos a trutyit ki kell szívni, még, ha fáj a szívünk közben, akkor is. Mielőbbi hazajutást kívánok Nektek.

Kaqk, kellemes időtöltést Nektek! Egyél sok-sok lazacot, ott tonnaszám van! És virtuálisan küldhetnél nekem is egy kicsit :wink:

Granda, jó, h bejelentkeztél! Szuper vásárt csináltatok. Hát igen, bátraké a szerencse. Micsoda jó dolgod van a férjeddel takarítás fronton. Őrizd meg jól, sztem kevés ilyen pali van! :wink:

Dettyk, egy egész komplett szobát rendeztetek be a teraszon! :wink: Édes Panki a hintában.

Pálmának, Larának, Bertusnak boldog hófordulót!
Botondovát pedig Isten éltesse a névnapján!

Kép

silka
silka

Apropó Sense,

hogy álltok az állásból való visszafektetéssel/lepuffanással? Nálunk is kezd aktuálissá válni a téma, eddig egy pokoli nagy koppanáson vagyunk túl...

silka
silka

Sziasztok!

Gyors bekukk...

Hófordulós manóknak puszi!!!!

Heni szorítok nektek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Próbálok majd valamikor bővebben jönni. Júniusban költözünk nagy kétszobás teraszos szolgálati lakásba. Párom beadta a papírokat a céghez, szorítsatok! Mindenképpen átmegyünk, csak jó lenne ha a cég megadná szolgálatinak és kevesebbet fizetnénk érte.

Úgyhogy most intézkedés van és azt hiszem lassan csomagolhatok.... :?

Jövök amikor tudok, puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

sziasztok

életjel!!!!!!!!!!!!

Bocsi, hogy mostanában ritkábban de időm semmi. Gréta cica egész napos program, ha meg kicsit ráérek ezerrel keresek házat.

Fleur fél órával csúsztunk le a tüske utcairól :cry: :cry: szerdán hívtam őket, hogy igen és akkor beszéljük meg a részleteket erre mondja a hölgy, hogy most írták alá egy másik párral a szerződést pár perce :twisted: :twisted:

holnap megint megyünk megnézni pár házat, remélem megtaláljuk a megfelelőt.
Mondjuk most egy ingatlanoson kiakadtam nagyon :? Felhívom, hogy melyik ingatlan érdekelne és milyen összeghatárig erre Ő el kezdi mondani, hogy ha "csekély" 1,5-2 millával többet szánunk rá akkor tud nekem jót mutatni merthogy Ő nem foglalkozik olcsó ingatlanokkal. (18,5 milla a felső határunk ami szerintem nem mondható kevésnek!!!)
Közöltem vele, hogy nagyon szívesen választok drágább házat feltéve ha fizeti a különbözetet. Kissé élesebb volt a hangom az tuti. Visszahívott pár perc múlva, hogy elnézést meg miegymás..............................
Áááááááááááááá, hagyjuk.............

Heni drága istenem, könnyes szemmel olvastam a hozzá szólásodat tegnap este! Nehogy magad okold, te csak segítettél Petikének, hogy kapjon rendesen levegőt. Remélem már túl vagytok minden vizsgálaton és hamarosan hazamentek. Hidd el, hogy minden oké és semmit sem fognak találni.

Megnéztem még késő este a videókat. Nagyon jók. Ahogy Szelike hintázik :lol: :lol: nagyon édi. Nolka meg kis vasgyúró, már nem baba :lol: :lol: nagyon ügyes.

Táncoló gyerkőkről is jöhetnek a videók :lol: :lol:

Sense Örülök, hogy anyukád jobban van és tuti, hogy otthon még hamarabb összeszedi magát. Botondnak sok boldog névnapot

Zsófikának így utólag is sok boldog névnapot
Minden hófordulós babának nagy-nagy gratula

Grétiről: már kibújt a 6. fogacska is és most kegyes hozzánk a Jóisten mert van egy kis szünet a nyügiben de már megint jön kettő :lol: De legalább az éjszakák normalizálódnak. Nem 15-20 alkalommal ébred hanem csak 2-3. Így én is tudok pihenni :lol: Esések nálunk is vannak, most már egész ügyesen landol :lol: Nagyon megtanulta, hogy vigyázzon a fejére :lol:
Tegnap vettem neki egy nagyon szép ünneplős kisruhát mert megyünk hamarosan lagziba. Ő választotta ki. Kettő közül nem tudtam dönteni, megkérdeztem őt és erre mutatott rá. Ha lesz időm fotózom és felteszem a képet. Na meg kapott nyári együttest is meg kis szandált a ruhához (mondjuk az nagyon egyszerű meg még nem az a komoly bokatartós szandál de mivel Ő még nem jár önálóan szerintem arra még nincs szüksége 8) )

Szopisok Mennyi idő után váltható ki egy szopi? Szerintem elég lenne neki amit kap de mindig kéri utána a cicit. nem sokat eszik de el nem hagyná. Engem nem zavar de szerintem így sose lesz kiváltva egy sem :roll: :lol: Hogy csináltátok, csináljátok?

Mennem kell, kiasszonyom éhes :lol: :lol: :lol:

Puszi

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!

Egy gyors kérdés:
Zabpelyhet, rizspelyhet, pépeket... ki mit ad a babának? És hogy készítitek? :?:

Bocsánat, eddig nem nagyon figyeltem :oops:, mert Szelinek nem akartam hízlaló dolgokat adni, mert jó súlyban van, viszont már harmadszorra veszem észre, hogy nem elég uzsira a csak gyümi. :? Tegnap 2 üveggel bevágott... :shock:

Kép

Kép
regcsiken14

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?