A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Évi! :) :) :)

Oltás: Amikor a bőrdöfködés volt, kb. 2 mp-ig sírt. Úgy adja be a doki néni az oltást, hogy rá kell hajolnom a picire és puszilgatom. Közben pikk-pakk megszúrja. Szól , hogy kész és már puszilgatás közben azonnal a kezemben is van. Aznap délután volt egy nagy sírás (az nálunk 5-10 perc, de megszakadt a szívem, még sosem láttam így sírni :( ) és aludt 4 órát a pocakomon. Pontosabban csak így tudtam megnyugtatni, ezért így is maradtunk. Jó volt mindkettőnknek. Este már semmi baja nem volt. És másnap este volt egy pici hőemelkedése, 37,2 fokos.

Azt hiszem írtad, hogy Tomi belázasodott. Vagy rosszul emlékszem? Ezen gondolkoztam is, hogy ilyenkor mi lehet a jobb, ha belázasodik, vagy sem? Mikor alakul ki inkább a védettség?
szilvi35

Igen 38.1 volt másnap du.. :(

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Szerencsére még az sem olyan vészes. Csak az a baj, hogy minket jobban megvisel, mint a kicsiket. Pontosabban velem ez így van. A szívem majdnem megszakadt, amikor Tiva baba sírt.
szilvi35

[quote="bekri"]A írta:bekri másik, amiben segítséget kérek az Bálint evése. Már újszülött korában is minimum 3 óránként, de inkább 4 óránként evett és utána aludt. Mostanában azonban úgy néz ki egy nap, hogy felkel reggel, kisebb-nagyobb megszakításokkal (háromnegyed óránként, 1 óránként, másfél óránként) eszik körülbelül két és fél órán keresztül. Egy-egy evésnél egy csomó tejet megiszik, folyamatosan kortyol, nyel, és magától hagyja abba, elfordul a cicitől a végén, mint aki jól lakott.

én kiváncsiságból megmérném, hogy mennyit eszik! Zoé is szokott bealudni cicizés közben, mint aki marhára jóllakott, megmérem és alig 40-50 grammot evett... kicsit később felébred és folytatja, és befejezi a kajálást 100 grammnál... ha nem mérném, úgy járnék, mint Te, hisz azt hinném, hogy az első bealvás azt jelenti, hogy jól lakott! én nappal mérem minden evését, és ezzel sok sírástól kímélem meg magunkat, hisz tényleg sokszor előfordul, hogy úgy tűnik jól lakott, pedig nem!

Kép
gtunde75

sziasztok!

életjel! vagyunk, jól vagyunk, csak nem tudok innen (páromék) írni,mert annyira rossz a billentyűzet, hogy kész kínszenvedés leírni 3 sort. jövő héten már otthon leszünk,akkor jövök!
addig is puszi mindenkinek!

Kép
gtunde75

Berki nálam is volt már ilyen, hogy jóllakottan lefordult, s elég rövid időn belül kért és elég sokáig szopott.
Ha elvettem a cicit fél óra után üvöltött, visszatettem megint fél órára, megint üvöltött mikor levettem.....ezt egy du játszotta....
Este meg iszonyú hasfájás, másnap is, nem tudott kakilni, segítettem hőmérővel, s két pelusnyi tejfölállagú spenótzöldtet rakott ki magából....
Azóta fél óránál többet nem szopik.... :arrow: azt mondják, a mellbimbó miatt nem is jó.
Védőnő mondta, ne szoptassam tovább fél óránál.
Annyi idő alatt kiszívja ami kell neki.
Az esetek 99,99%ában abba is hagyja.

Én CSAK altatásnál hagytam sirni, kb egy hétig sírt, 8 percen belül mindig elaludt.
Azóta 20-ból kb 3x sír kb 2 pecet és alszik.

Szerintem jobb ilyen kicsi korban megtanítani elaludni egyedül, minthogy az oviba sírjon, hogy (pl anyu óvónő, a gyerek úgy tud csak elaludni, hogy simogatják a fenekét.... ezt nem lehet csinálni ott, hisz 23 gyerek van a csoportba, anélkül meg üvölt a gyerek....) nem tud aludni, haza akar menni és : "anyut akarom"....

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

[quote="lombikbaba"]C írta:lombikbabasillag
http://www.lll.hu/cikkek/hozzataplalas

http://babafalva.hu/download/Hozzataplalas.pdf

(És teljesen mindeagy, hogy pl. Fanninak mitől jött ki az allergiája... :cry: Ha a családban van súlyos allergiás, asztmás, akkor érdemes minél óvatosabbnak lenni!)

passz...igaz Gergő most lesz 19-én 3 hós...
ezt mondta,majd megkérdem jövő héten miért?

de köszi az aggodalmat
gondolom direkt csak nem cseszek ki a gyerekemmel,szervezetével...nem akarom tönkre vágni!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Klárika-szerintem tök igazad van :)
Nálunk is sír Gergő...Lacánál "megtanultam" anno...hogy nem szabad mindig elsőre felkapni :(
Fancsa már nem is volt olyan hisztis mint ő :)
Gergőnél ugyan így szeretném...előbb utóbb rájön :oops: :)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

na ezért írtam tegnap amit írtam...
:oops:

[quote]K írta:örülbelül 10 évvel ezelőttig valóban 3 hónapos kortól már bevezettük a főzeléket a tápszerek nem kielégítő minősége és az anyák nem túl nagy szoptatási kedve miatt.

sorry...hiába van 2 gyerekem...nem lehetek mindentudó...persze a netet sem tudom mostanság bújni úgy mint kb 3-4 hónapja :) :(

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Sziasztok!

Csak gyorsban amire emlékszem:

Barbcsi ne vicceljél már! Hogy lenne harag? Eltérő a véleményünk és kész. Te leszoktatásnál majd az ujjával kínlódsz én meg a cumival :lol:

Bekri én ezt az alvásdolgot még a kórházban lezsíroztam :lol: megmondtam akkor jöhet haza, ha alszik. Slussz.
Szerintem éhes és bár úgy tűnik, hogy sokat szopizik lehet mégsem és éhes marad. Mérd meg 1x mennyit szopizik első körben.
Kristóf alvása: mikor Bence volt ilyen idős mi lefeküdtünk vele aludni(lehet, hogy nem jó megoldás, de jobban vártuk az alvásidőt, mint a gyerek) mondjuk Bence alvókája igen jó, mert 3-4 órákat aludt napközben.
Mi sokáig este is altattunk: mesélés és utána ott voltunk vele míg elaludt (oké nem a legjobb megoldás volt, de ma már egyedül alszik el)

Bévi remélem könnyebbek anapjaitok, Lili nagyon édes így becarva is :lol:
Sex: egy jó alvás übereli.... :lol:

Allergia: ha a családban van allergiás akkor fokozottabban hajlamos a legkisebb is valamilyen allergiára. Érdemes ilyenkor fokozottabban odafigyelni.

Évi a fene vinné azt aki lecsapott a hintára :x :D Jó, hogy van másik....

Futásdban vagyok, menni kell Bencéért fél egyre, előtte még le kell szívni a tejet meg Áront megetetni.

Éjszaka nem sokat aludtunk, felváltva járkáltam a két gyerekhez. A nagyobb úgy köhögött, meg akart fulladni, a kicsi meg nem kapott levegőt a takonytól. Szomszédok örültek, hogy porszívóval szívtam az orrát hajnali fél 5-kor... :roll:
Hívtam a drnőt, orrcsepp és köptető. Bence sem megy hétfőn oviba de lehet egész héten itthon tartom.

Most hívott a Zuram: holnap nem jönnek a barátaink babalátogatóba mert a csajszi még meg van fázva, de beülnek valahova dumcsizni, Gábor is megy, kérdezte megyek-e én is. Gyerkeket vállalja anyósom....hát még meglátom mi legyen.....

No megyek a dolgomra, du bekukk....

királylány

Ircsi! Milyen szerkezetben van Katus? Nem árt az a girincének?
szilvi35

[quote="szilvi35"]I írta:szilvi35rcsi! Milyen szerkezetben van Katus? Nem árt az a girincének?

Az egy játékállvány...
Nem hiszem, hogy annyira ártalmas lenne az, hogy időnként, 5-10 percet benne van... :oops: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Dia
Csemetéknek jobbulást!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

http://0.tqn.com/d/babyproducts/1/0/5/2 ... saucer.jpg

Amerikában nagyon elterjedt. Mi a szomszédnál próbáltuk ki...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Éppen akartalak kérni, hogy légyszi egy egész alakos képet küldjél.
Köszi!
TIVA ez jó :D :D :D
szilvi35

Sziasztok!

Dia! Akkor jó, ha nincs harag! :wink: Reméltem is, ezért nem lesz! :roll:

Claire írt az ikres topicba, szerda óta otthon vannak, aki gondolja, olvassa el, mint írt oda.

Megyek is, Bence éhes, csak gyorsan ezt akartam.

Ircsi! Katus nagyon tünemény és hogy élvezi a játékokat! :wink:

Kép

Kép
barbcsi

Sziasztok! Ide is írok ám, csak nem győztem visszaolvasni :D
Köszi minden drukkolást! Hazajöttünk szerda este. Persze még kap gyógyszereket, meg majd 5 napra be kell feküdnünk a Margit Kórházba Fejlődésneurológiára, kivizsgálás, gyógytorna, stb. Kicsit lazább a nyaka, válla, meg egy kicsit féloldalas, fejét jobbra dönti. Már eddig is sokat erősödött, remélem sikerül nyom nélkül eltüntetni a dolgokat.
a fejlődésneus nő persze hozta rám a frászt, de a gyógytornászis, meg tegnap látta a saját orvosa, az is elég jókat mondott.
És persze a kórházi hatásokat is ki kell heverni, ha vizsgálják, vagy csak hasonló pózba kerül, akkor már sír szegény :cry: nekünk se volt könnyű, a családom remekül helytállt, Noémi tök helyesen eltűrte az egész dolgot, de amit ennek a szegény kis embernek ki kellett állnia.... Egy felnőttnek is sok.
Az orvosi egyetem I. klinikáján voltunk, és igazán jók a tapasztalataim. Helyük az ugyan nincs nagyon, kevés a babás-mamás szoba, ráadásul eleinte Joni amikor lekerült az intenzívről, akkor tök külön szöbában volt, mivel fertőzőnek számított, mi meg Nomival egy babás-mamásban, uazon a folyosón. Így csaka két szobaközött szambáztam. a vége felé össze tettek minket, igaz, akkor egy ágyban volt a két gyerek, de ez nekem nem baj, itthon is úgy vannak. A szobával volt gond, költöztünk is közben, de nagyon megértőek voltak, anyatejes gyerek, ikrek, stb, és végül is megoldották, h ott legyünk. egyébként is mindent megtettek, ami emberileg lehetséges. És még kedvesek is voltak, pl a nővérek csomót babusgatták Nonót, ha sírt, amíg én Joninál voltam.
meg szó nélkül megcsinálták nonó UH-s szűréseit, mert mondta, h épp ezidőre szólt az időpontunk a budaiba, és milyen hosszú a várólista, megnézték azt is, nem vérszegény-e, mert sápadtka volt, pedig őt valóban csak azért "csatolt alkatrészként vették föl!

És hát iszonyú sokat melóznak, orvosok, nővérek egyaránt, le a kalappal előttük! (Évilány Te vagy intenzíves? Neked is minden tiszteletem. az a felelősség, szaktudás és munkatempó. ami ott van... nem semmi! )

Majd még igyekszem olvasni és írni! Claire
claire

Claire :) isten hozott ismét :) már annyit kerestünk!! Örülök h.javulóban van a helyzet,szegény kis Joni,borzasztó lehetett neki.Ügyesek vagytok mindenesetre. Többiek hogy bírták?

Igen én és Ircsi dolgozunk intenzíven.(persze más munkakörben :) )

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Sziasztok!
Kb. két hete írtam nektek, hogy milyen jól vagyunk. Na, másnap már kezdődtek is a bajok. Egy sima kis megfázással indult, és a vége gennyes középfülgyulladás lett Boginál. Szerencsére a kicsi nem kapta el eddig, és remélem ezután is megússzuk. De rengeteget aggódtam, a tejem is csökkent a sok stressztől, és átalvatlan éjszakától.
Bévi írásán a beteg gyerekekről putyeregtem is egy sort... No,de most már talán jobb lesz.
Sajna nem igazán tudok reagálni. Csak egyvalamire, amire emlékszem. Melish írta a szoptatás alatti teherbeesésről. Nem véd a szoptatás a teherbeesés ellen, ez tuti. :-) Én kizárólag szoptattam Bogit, és még éjszaka felkeltem fejni is, és mégis összejött Timi. :-) Bár mi akartuk is, csak én sem gondoltam volna, hogy ilyen hamar sikerül.
no megyek, mert Timi baba felébredt.
Puszi mindenkinek!

Katka
KépKép
katka77

Claire
De jó, hogy jelentkeztél! :lol: :lol: :lol: :lol:
Nagyon drukkolok továbbra is, hogy ne legyen gond Jonival!
Annak örülök, hogy a klinikán pozitív tapasztalataid voltak az emberi hozzáállásról!

Katka
Jobbulást Boginak!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Claire!
De jó hallani felőletek, hogy jobban vagytok. Sokat gondoltam rátok. Továbbre is drukkolok, hogy minden rendben legyen. Jó nehéz időszakon vagytok túl.
Ircsi! Köszi szépen!

Katka
KépKép
katka77

Sziasztok!!

Claire további gyors gyógyulást a picinek!!!

Katka Boginak gyógypuszit. Én tudom, hogy szoptatás alatt teherbe lehet esni és az írtam hogy olyan 4, 4 és fél hónapig van az orvosom szerint védve egy nő és ez nálad is így volt ha jól látom hiszen olyan 5 hónapos lehetett Bogi mikor Timivel terhes lettél, nem?

Amúgy nem tudom, hogy lenne jobb hiszen Petrára 2 évet kellett várnunk és majdnem lombikbaba lett. Férjem kijelentette, hogy még egyszer nem jön lombikra ha természetes úton nem leszek terhes Petrának nem lesz kis tesója :cry: Így meglátom, hogyan döntünk hiszen fontolóra kell vennem azt is, hogy lehet sokáig nem jön össze de lehet nagyon hamar :lol:

Tegnap csak olvastalak benneteket takarítottam míg a lány aludt aztán vele foglalkoztam. Kicsit fáradt voltam, mert tegnapelőtt este kimerültem, Petra is érezte ezért nagyon-nagyon nyűgös volt. Este 11 körül sokéig szopizott, vagy 30-35 percet és utána is csak sírt. Nem tudtam már mi lehet a baja miért nem alszik és csak sír. Arra gondoltam nem lakott jól, volt a hűtőben 70 ml kifejt tejcsi, kértem a férjem melegítse meg. Gyorsan kiürült a cumisüveg. Mondtam a férjemnek na ez volt a baja. Erre nézem a nyálazója csupa tej, leveszem de akkor látom a nyakába folyt a tej :shock: a hálószák, a body minden csupa tej :lol: :lol: A gyerek tovább sír, átöltöztettem csak sír, aztán végül jött egy adag kaki :arrow: na ez volt a gond. Miután pelust cseréltem megnyugodott és elaludt még 12 elött. Reggel meg 8:30-ig aludt evés nélkül.

na megébredt most eszik és megyünk ki sétálni bocsi most nem tudok többet irni

Kép
Kép
melisch

Altatás

Nincs rá szükség, hogy elaltasd a babát, ha jókedvű, jóllakott, eléggé fáradt, akkor magától is elalszik - legalábbis újszülött korában. Mert később már a legtöbb anyuka trükközésre kényszerül, ha szeretné álomba ringatni gyermekét. Mi ennek az oka?

Dr. William Sears, Éjszakai gondoskodás című könyvében ír arról, hogy "a kisbabákat arra tervezték, hogy segítséggel aludjanak el". Az alvás egy nyugalmat, kiegynesúlyozott lelkivilágot, elégedettséget, ellazulást igénylő tevékenység, mi felnőttek sem tudunk vagy csak nagyon nehezen tudunk elaludni idegesen, túl fáradtan, és bizony mi is gyakran igénylünk segítséget ehhez a művelethez. A baba számára az élet igencsak idegesítő tud lenni: az anyaméhben állandó táplálékellátás mellett, egyenletes melegben és ringatózva élte életét, a hangok, fények csak tompítva jutottak el hozzá. Ehhez képest a születés után a külvilág fényei, hangjai mind élesek és ijesztőek lehetnek számára, és ebben a kellemetlen állapotában nehezére esik számára az elalvás. Szerencsére remek eszközt kapott a kicsi a természettől arra, hogy ezt a sok negatív hatást ellensúlyozza, mégpedig a szoptatás személyében: az anyamellen, szorosan az anyához bújva, hallva anya odabentről már ismerős szívverését, a baba könnyedén ellazulva képes álomba ringatni magát.

És akkor jövünk mi, felnőttek, az altatásról alkotott elképzeléseinkkel! A baba testközelséget igényelne - mi meg azt szeretnénk, ha a saját ágyában hajtaná nyugovóra fejecskéjét. Mi alig várjuk már, hogy végre egy órácskára elaludjon - ő pedig arra tartana igényt, hogy legalább 20 percig altassuk.

Az altatással kapcsolatos elveink már az elején dugába dőlnek, mert az az igényünk, hogy legalább egy órára végre csend és nyugalom legyen erősebb, mint az, hogy a baba végre szíveskedjék a saját ágyikójában önállóan nyugovóra térni, így általában már az első napokban megadja magát az anyuka, az apuka és a nagyszülők és a legkülönfélébb trükköket bevetik, hogy a kicsi végre álomra hajtsa fejét: babakocsiztatás, hordozás kenguruban, kendőben, járkálás fel-alá a lakásban, cicin elaltatás, ringatás, dúdolás a végtelenségig... S mivel a módszer jól beválik, a csecsemő idővel mindig elalszik, ezért megtartjuk e szokást egy időre abban a reményben, hogy "majd kinövi a baba". De a baba nem növi ki. Esze ágában sincs kinőni, ő ezt szokta meg és ezt várja el elég sokáig.

Úgy nagyjából 7-9 hónapos kor között aztán őfelsége már nem hajlandó a korábban megszokott egyik módszerrel sem elaludni. Egyre többet kell ringatni, hordozni, kocsikáztatni, és egyre nehezebb is, hiszen már nem 3 és fél kilót, hanem 8-9-et kell órákon át rázogatni. Ha minderre éjszaka több alkalommal kerül sor, akkor a kétségbeesett szülők (s főként az anyukák) egyre kimerültebbek és tanácstalanabbak lesznek, míg végül megoldás után kezdenek nézni.

És mit találnak? Hogy szoktassák önálló elalvásra gyermeküket. Persze egy akaratos 8 hónapost, aki most kezdi bontogatni akaraterejének szárnyait, igen nehéz rábírni arra, hogy az éjszakai őrjáratait mostantól önállóan bonyolítsa le, ha felébred magától csendben szíveskedjék visszaaludni. A lelkiismeretesebb mamák neki sem vágnak a projektnek, hanem kivárják, amíg végképp kinövi a baba ezt a korszakot és méltóztatik egyedül a saját ágyában elaludni. számukra rossz hírem van: a csemeték többsége nem nő ki ebből a korszakból, hanem még jó sokáig igényelni fogja az anyai közelséget az elalváshoz, s ebben az esetben a megoldás általában az szokott lenni, hogy amikor már nagyobb a gyermek, mondjuk betölti az 1 évet, akkor először rászoknak, hogy anyuka melléfekszik, amíg el nem alszik (mert az azért mégis kényelmesebb, mint ringatni), aztán bevezetik a mesélést is, és ahelyett, hogy a gyerkőc önállóságot tanulna egyszerűen csak újabb altatási módszerekre szoktatjuk át, míg végül 7-8 évesen valóban nem igényli már. De ki akar addig várni?

Másik út szokott lenni, hogy bevezetik az együttalvást, ringatás helyett. Szerintem ez egy jó módszer, mert a legrázósabb időszakban, amikor a pici amúgy is sok szempontból érzékeny és ezért könnyen ébred, szóval éppen ebben a korszakban nyújtunk számára biztonságot, 8-9-10 hónaposan, és ez meghálálja magát, a kicsi idővel magától kiszokik majd ágyunkból, mert nem érzi azt a görcsös ragaszkodást, hogy neki mindenképpen a saját ágyában kellene aludnia.

S, hogy visszanyúljunk az történet elejére: jobb az önálló elalvást már az elején megtanítani. Az újszülött, ha minden rendben van körülötte és kellőképpen álmos, gond nélkül elalszik, tanítsuk ezt meg neki még akkor, de legkésőbb az első 2-3 hónap folyamán, később már sokkal nehezebb lesz. Nagyjából 6 hónapos korig még könnyebben korrigálhatjuk kezdeti eltévelyedéseinket, de később erre már vajmi kevés módunk lesz, s csak nagy sírások árán sikerülhet.

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Claire
Örülök, hogy jobban vagytok! ;)

Clárika
Kép
clárika

köszi! és a hiányolást is, sajna ott nem volt netem, és úgy tűnt hálózat van, nem wifi., ezért kellett mellőznöm a babanetet is. Többieknek volt némi anyahiánya, de azért állták a sarat. Apjuk kicsit később járt dolgozni, gyerekek kkicsit korábban mentek, így ő vitte őket, du nagyszülők, sógornőm, meg szülőtársak vitték a különórákra, meg van ahova már maguk mennek, este apjuk összegyűjtötte őket, haza, vacsi, stb. Nekem csak ki kellett osztanom a feladatokat, meg kitalálnom a dolgokat :)
claire

[quote]A írta: lelkiismeretesebb mamák neki sem vágnak a projektnek, hanem kivárják, amíg végképp kinövi a baba ezt a korszakot és méltóztatik egyedül a saját ágyában elaludni. számukra rossz hírem van: a csemeték többsége nem nő ki ebből a korszakból, hanem még jó sokáig igényelni fogja az anyai közelséget az elalváshoz, s ebben az esetben a megoldás általában az szokott lenni, hogy amikor már nagyobb a gyermek, mondjuk betölti az 1 évet, akkor először rászoknak, hogy anyuka melléfekszik, amíg el nem alszik (mert az azért mégis kényelmesebb, mint ringatni), aztán bevezetik a mesélést is, és ahelyett, hogy a gyerkőc önállóságot tanulna egyszerűen csak újabb altatási módszerekre szoktatjuk át, míg végül 7-8 évesen valóban nem igényli már. De ki akar addig várni?

Miért baj, ha elalvás előtt mesélünk a gyereknek? :roll: :roll: :roll:
Annakidején nekünk is meséltek. Még a délutáni alvásnál az oviban is mesélt az óvónéni. Otthon meg a szüleink... aztán, ahogy megtanultunk olvasni, elmaradt a mese, előkerültek az egyéb könyvek...
A mai napig is szoktam elalvás előtt olvasni, nem hiszem, hogy káros lenne!

Katus egyébként BÁRHOL elalszik, ha álmos. Nincs az, hogy csak az ágyában alszik... így pl. tudok járni hetente 2 délután úszni. (A kora délutáni időben szinte üres az uszoda.) Én úszok 40-50 percet, Katus meg akár a hordozóban is képes aludni...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Claire
Fantasztikus a családod is!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Melisch
Majd drukkolunk egymásnak, hogy legyen spontán kistesó :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

A gyermek testi, lelki és szociális fejlődése megszületésétől két éves koráig - hónapról-hónapra:

http://www.informed.hu/eletmod/care/dev

Clárika
Kép
clárika

[quote="clárika"]A írta:clárika gyermek testi, lelki és szociális fejlődése megszületésétől két éves koráig - hónapról-hónapra:

http://www.informed.hu/eletmod/care/dev

Nagyon jó leírás :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Évi is, én is idéztünk már ebből a blogunkban... :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Clárika
És az a drága hajasbaba mit csinál?
Annyira szép az a kislány! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Volt egy kis hőemelkedése, meg nagyon nyűgös (tegnapi oltás óta) így most kényeztetve van :)
Adtam neki egy fél kúpot, nem a láz miatt, hanem fájdalomcsillapítás céljából, mert úgy sírt mint még soha.
Remélem nem ártok vele.
Ölelgettem, elaludt rajtam 4 órakor, azóta alszik. :arrow: ma lehet ;)

Kép

Clárika
Kép
clárika

[quote="clárika"][ írta:clárikab]Altatás

Másik út szokott lenni, hogy bevezetik az együttalvást, ringatás helyett. Szerintem ez egy jó módszer, mert a legrázósabb időszakban, amikor a pici amúgy is sok szempontból érzékeny és ezért könnyen ébred, szóval éppen ebben a korszakban nyújtunk számára biztonságot, 8-9-10 hónaposan, és ez meghálálja magát, a kicsi idővel magától kiszokik majd ágyunkból, mert nem érzi azt a görcsös ragaszkodást, hogy neki mindenképpen a saját ágyában kellene aludnia.
.

na én ezt nem tartom jónak és nem is hiszem h.erről könnyebben sőt simán leszokna... :shock:
Persze a mi módszerünk se jó...tudom..

Clari,oltással nem volt gond?

Ircsi nekem tetszik a játék :wink:

evilany

Na már válaszoltál is. A kúp jó,jót teszel vele,ne fájjon neki!!

evilany

Én se értek egyet a cikk minden részével....

Szemmel láthatóan fájdalma volt, remélem holnap már nem lesz ilyen... :(

A kúp másik felét ha visszateszem a hűtőbe akkor még felhasználható? Vagy dobjam ki?

Itt a patikába még nem jött meg az új Vigantol.... :?

Clárika
Kép
clárika

Melisch! Ne haragudj, úgy látszik csak felületesen olvastalak. De igazad van, Bogi már 5 hónapos volt akkor. És drukkolok majd Neked és Ircsinek is a spontán kistesóhoz. :-)
Köszi a gyógypuszit Boginak.
No most már tényleg megyek.
sziasztok,

Katka
KépKép
katka77

Ma megjött a vaterán rendelt Fisher Price zongora :)
Hú, nagyon szép, mintha új lenne :)

Ez az:
http://teszvesz.hu/item1266009989_fishe ... otban.html

Clárika
Kép
clárika

Clari,én eltettem és felhasználtam.Itt már van új Viganthol.
Szép a zongora!

evilany

Clarika
Biztos, nem ártottál vele Rékának, hogy adtál fájdalomcsillapítót!
Most egy kis kényeztetésre van szüksége... :wink:

Évi
Én nem tudok úgy aludni, hogy Katus mellettem van az ágyban!
Azért van a mi hálónkban az utazóágy. Abban nyugodtan alhat... és én is nyugodtan alszok...
Velem lenne, folyton az járna az eszemben, hogy ráfekszem, ahogy mocorog bekúszik a takaró alá teljesen... :cry:
Így hallom, ha ébred, ha nyöszörög... sokszor elég, ha szólok hozzá, vagy egy kicsit megsimogatom és alszunk tovább...
Hajnali szopi is úgy megy: hallom, hogy mocorog, nyöszörög... még nem is kezd el sírni, már veszem ki, teszem cicire... szinte teljesen fel sem ébred, eszik... utána alszunk tovább...
Nekünk ez így jó! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

http://psycho.blog.hu/
Jó kis olvasmány! Öszintén a svéd egészségügyről... és a fodrásztarifákról is :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Réka álmában "szopik" :D
Nagyon sokszor csinálja, úgy mozog a kis szája, mintha szopna :lol: :lol: :lol:

Clárika
Kép
clárika

Olyan pukkantott Réka álmában, hogy megugrottam :lol: :lol: :lol:

Clárika
Kép
clárika

[quote="clárika"]O írta:clárikalyan pukkantott Réka álmában, hogy megugrottam :lol: :lol: :lol:

Ahogy tud rotyogni a pelenka :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi! család tényleg nagyon összefogott, végül a nagyobb gyerekeknek minden programja rendben lement, nem öntötte el a lakást a kosz, és nem folyt ki az ablakon a szennyes. Persze amelyik szekrénybe benyúlok, azt rendezhetem is össsze, meg a hűtöböl ki kellett dobni néhány múmiát, de ez legyen a legnagyobb probléma!

alvás: Ha az anya nincs alkohol vagy kábszer, gyógyszer hatása alatt, akkor ösztönösen nem fekszik rá a "kölykére" , örököltük az ősöktől. ettől még, ha úgy jobb nektek, akkor nem kell, de sztem nem lesz semmi baja. Amieink közül volt amelyik egészen nagy korában is átjárt, Ádám most 6 évesen is beállít néha hajnalban, h rosszat álmodott, emlékeim szerint mi is átmentünk a szüleimhez, és ezzel együtt nincs cirkusz az alvás körül, mindenki alszik az ágyában, és az enyémek is hajlandók pici koruk óta "bárhol2 elaludni. Nem is szerettem volna, ha kiságyfüggő, és nem lehet otthagyni nagyszülőnél, vagy elvinni nyaralni,. stb.
a párom , aki pedig háklis az alvásra, és utálja ha fölkeltik, stb, azt szokta mondani, hogy" és meddig akar velünk aludni?", 18 évesen nem velünk akar majd, az tuti :lol: :lol:
Azt látnátok, amikor az ikrek elalszanak szopis párnán az ölemben, én meg nem akarom felzavarni őket, így óvatosan becsúszom félig ülő helyzetig a párna alá, és már szundítok is! Na, éjszakára kissé kényelmetlen lenne, de egy kis napközbeni szundinak nem rossz :D

Noémi ma kapott oltást, Jonatánnak még halasztós a dolog.
claire

A kismama szervezetében a szoptatás alatt prolaktin nevű hormon termelődik az agyalapi mirigy által. Ez a hormon felelős a tejelválasztásért. E funkciója mellett van néhány „mellékhatása”, melyek közül legfontosabb a tüszőérést segítő hormon akadályozása.
Amíg ez a hormon elegendő mennyiségben termelődik a kismama szervezetében, addig megfelelő akadályt nyújt, hogy tüszőérés és tüszőrepedés menjen végbe, vagyis nincs peteérés sem.
Ez a folyamat nagy mértékben hozzájárul, hogy a petefészek normál működése teljes felfüggesztésre kerüljön. Előnye, hogy a kismama teljes figyelmet tud szentelni a babának, hiszen ha újra terhes lenne, ez a figyelem nagy mértékben megoszlana.
A petefészek újbóli működése teljes különbözőségeket mutat kismamánként. Van akinek már három-négy hónap múlva, van azonban akiknek tizenkét hónap múlva van újra menstruációja. A sokáig szoptató kismamáknál az is előfordul, hogy két évig terméketlen marad a szoptatás alatt.
Nem csupán az számít ebben a helyzetben, hogy meddig szoptat a kismama, sokkal inkább a szoptatás intenzitása a mérvadó. Akkor leghosszabb a terméketlenségi időszak, ha a szoptatás teljes tejkiürülésig tart, és igen gyakori.Ezek azok a különbségek, melyek figyelmeztető hatásúak, hogy a szoptatás nem száz százalékos fogamzásgátlás. Még a legintenzívebb szoptatási időszakban is előfordulhat, hogy egy-egy petesejt mégis megérik és megtermékenyül. Igaz nagyon kicsi, hozzávetőlegesen 8% erre az esély. Később, ahogy ritkábbá válik a szoptatás és az éjszakai evés kimarad, ez a százalékos esély ugrásszerűen megnő.
Amikor a kismama ezt érzékeli, hogy a baba kevesebb alkalommal eszik, gondoskodnia kell a fogamzás megakadályozásáról, amennyiben nem tervez még egy gyermeket. Különös odafigyelést igényel, hogy a fogamzásgátló tabletták negatívan hatnak az anyatejre, megváltoztatják az állagát, a gyógyszer egy része bekerül a baba szervezetébe. Ez azokra a gyógyszerekre is igaz, amit szoptatós kismamák számára fejlesztettek ki, csak a mértéke sokkal kisebb. Ennek ellenére nem javasolt. Az optimális állapot, ha a kismama olyan módot talál a fogamzásgátlásra, mely semmilyen idegen anyag bevitelét nem kívánja meg, mely változtatást eszközölhetne az anyatejben.
http://www.szoptatas.net/termekenyseg_a_szoptatas_alatt

http://www.lll.hu/node/12

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Emlékszem, gyerekkorunkban mi is költöztünk hajnalban a szülők ágyába... És elég egészséges lelkületű felnőtt lettem :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok,

visszaolvastam en is, de reagalni sajnos most sem tudok. :( :(
Viszont szeretnek kerdezni valamit,hatha meg valaki itt van es tud segiteni.
Botikamnak a combjan levo egy ket redo kipirosodott, kicsit hamlik is. Olyasmi mint amikor a melegtol bepallik a bor, pedig ugy figyelek hogy mindig szarazra toroljem, bekentem popsikremmel, asszem sudocrem, iszonyuan elkezdett sirni, biztos csipte, igy letoroltem. Akkor mit tegyek ra? Hintoport?
Bocsi hogy ilyeneket kerdezek, de nem tudom kitol megkerdezni.

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Klári
nklari80

Klári
A hintőpor szerintem jó, ártani nem ártasz ha teszel rá.
Bár a Sudocrem-et is használják ilyesmire ...

Clárika
Kép
clárika

Jaj, Clarika, koszi. :) Tudom kis aprosag, de ugy sirt...mondjuk lehet hogy a szelek is bantottak, mert pukizott nehanyat azota es vegre elaludt. A karomba... :oops: :oops: :oops: Megprobalom betenni a kisagyba, aztan visszajovok reagalni egy ket dologra.

Claire, orulok hogy mar otthon vagytok es ilyen jol alakulnak a dolgok Jonival, tovabbra is mennek a drukkok.

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Klári
nklari80

Köszi. sudoscrem nem mindenkinek jó, patikai popsikrémed nincs? c
claire

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?