A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

Sziasztok!

Lorcika szegény megértelek bár az én szüleimmel nincs gond jó a viszonyunk de sok ilyet hallottam már. És ez a legrosszabb mikor keverednek az érzések. Van aki simán utálja a szüleit és nem is tartják a kapcsolatot de így hogy azért tapintatos vagy és jó lenne ha mindenkinek jó lenne így nehéz. Én a rokonaimon bukok ki sokszor. Nem szép ilyet mondani de sokszor kihasználnak eddig mindenkinek segítettem, jöttem, mentem de most más a helyzet és nem is bírok, pedig elvárnák. Ez van. A baba a legfontosabb én is sokszor pityergek de majd elmúlik. Kitartás nincs sok hátra.

Kép
rena10

Lorcika, sajnalom hogy ilyen kellemetlenul alakult a napod.

En is neha kerulok olyan beszelgetesbe Anyummal, hogy vita a vege, es nagyon elkeseredunk.
Nalunk ez azert alakul igy ilyenkor, mert tulsagosan aggodik, boldog vagyok e stb. de barmilyen harag van is meg aznap ki kell bekulnunk, mert nem birjuk ki.
Amugy mostanaban sokat megyek at hozza, meg gondoskodobb mint ezelott, pedig azt nehez felulmulni.
Arra azert rajottem, hogy sok mulik rajtam, hogy beke legyen. Nalunk ezt inkabb en tudom iranyitani, de ez rank igaz, biztos mindenkinel mashogy van.
Nyugi, probalj lazitani! Csak Te es a baba!

KépKép
horilda

Sziasztok!

Most másztam ki a kádból,és a tükörben szemügyre vettem a hátsómon keletkezett külsérelmi nyomokat,hát csajok ,lilul elég keményen!!!!És fáj is,de hősiesen tűrök,mit tudok tenni,még boldog lehetek,hogy nem a lépcső tetejéről indultam meg,mert akkor már a szülőszobán lennék szerintem.
Viszont láttam jót is a tükörben,nincs egy darab csíkom se, :D
olyan tükör sima a pocim,hogy csúszkálni lehetne rajta....
védőnéni azt mondta,hogy legyek nyugodt,ami vízecske az én bokám körül van ,az nudli...a kezem se pufi,szóval alapjában megdicsért.ja csak nekem kell felhúzni a cipőt a cipóimra,és utána én feszítem ki a cipőkanállal őket,mert rá van forradva a lábamra,de tényleg nem gáz!!
Pont azon gondolkodtam,most hogy egy csomó nyavajáról olvas az ember,és mindazt leszámítva,hogy az első 4 hónapban hánytam mint a lakodalmas ,éjjel nappal,este 8-tól hajnal 4-ig egyfolytában....szóval ezt leszámítva egész happy terhességem van.
Az én párom is megy egész nap,mint a mérgezett egér,nekem is remeg kezem lábam miatta,sokszor ha balesetet hallok megáll az ütő is bennem,és alig várom hogy hazaérjen.
És képeljétek babuci is tudja ha megjött apa,hallja a hangját,és érzi a kezét,a nélkül már nem is alszik el,hogy apuci ne fogja pocit.
Tiszta hiszti,ha nincs meg a rituálé....szerintem ha megszületik ezt utána is igényelni fogja.
Tényleg csajszik ti ,hogy álltok a kórházi csomaggal be vagytok már pakolva?Minden megvan?
Én a Dél Pestibe fogok szülni az új felállás szerint,és a másik fórumon nagyon segítőkészek voltak a csajok,elláttak egy csomó hasznos tanáccsal,hogy mit érdmes vinni,én ez alapján vásároltam...és szerintem minden megvan.
Jó éjt lányok,,puszil mindenkit
lila popó
Riella

KépKép
riella77

Hat nekem meg nincs osszerakva a csomagom.
Mar Mi is kitargyaltuk, hogy mit kene vinni, illetve en csak ellestem az otleteket, hozza nem tettem, meg nem vagyok rutinos elso babat varokent.

Amit meg vennem kell: szoptatos melltarto, eldobhatos bugyi a szules utani napokra, vastag betet, es bar mar van 3 elolgombos haloingem, azert meg egyet lehet kene vennem.
Igazabol a babonak meg nemtom mi az ami hianyzik, mert szulok mar jo par dolgot vettek, gyujtik naluk, hamarosan el is kene hoznom toluk.
Parom szerint kellene vennunk babakelengyet, o mar nezett, azt mondja, abban minden van ami egy ujszulottnek kell, aztan azt lehet boviteni.
Majd megnezem a bababoltokban, addig is Ti mit tudtok a bebekelengyerol, mit tartalmaz?

Kulonben mostanaban parazok ezen, hogy ,meg nincs minden meg, es tuti kelleni fog valami a korhazba, ami nincs.
No de a parom megnyugtatott, hogy o majd behozza, barmi is hianyzik, feltalalja magat, ahhoz kepest, hogy ferfi. :D

KépKép
horilda

Sziasztok Lányok :D ,

Visszaolvastam mindent, de sajna nem tudok írni mindenkinek, nagyon fáradt vagyok.

Ma is egész nap jöttem mentem, reggel bevásárálás, utána a barátnőm jött látogatóba, aztán kozmetikus, délután napozás este pedig vacsora az 1. házassági évfordulónk tiszteletére :D

Rántott cukkinit ettem főtt burgonyával tejföllel és sajttal, káposztasalátával és tartármártással, az utóbbi kettőt én rendeltem, látni kellett volna a pincér arcát :lol: :lol: De ha egyszer így esett jól :lol:

A szülőszobás látogatás sajna elmaradt, mert anyukám megfázott és ő jön majd be velem....Hétfőn hívom a szülésznőt, hogy megbeszéljünk új időpontot.

Lányok, kértem véleményt tőle a homeopátiás bogyórol és a málnalevél teáról, azt mondta, hogy szerinte a málnalevél teát ráérek 36. héttől inni (mert nem mindenkinek reagál egyformán a szervezete rá) a homeopátiás bogyót meg 38. héttől.

Lorcika, a szülőkkel való konfliktus tök normális, én apukámmal nem tudok soha zöld ágra vergődni, ma is csak hajszálon múlott, hogy neki nem ugrottam :(
Anyuval viszont mondhatom, hogy nem csak anya lánya, de barátnői kapcsolat van közöttünk, amikor a párom mondta, hogy inkább nem szeretne bejönni velem, nem volt kérdés, hogy anyu lesz ott velem a "nehéz" pillanatokban.

Bringababa, apánál tök normális dolog ez a kétségbeesés. Az egyik fitt mamában olvastam (a barátnőmtől kaptam 2001-2-es számokat, nagyon jók), hogy a férfiak többségén kijön ez az érzés. Rájuk nehezedik a felelősség, hogy ők lesznek a család fentartók és hogy a kapcsolat közted és közte meg fog változni a babó miatt :wink:
Voltak benne tanácsok, hogy mit kell ilyenkor tenni, ha érdekel megkeresem neked. :wink:

A rosszullévőknek nyugodt éjszakát és jó pihenést, a többieknek is szép estét :D

Riella, üdv a topicban :wink:

Bocsi Lányok, de fáradt vagyok, megyek aludni :wink:

Puszi mindenkinek.

Melcsi

Kép
melcsi6

melcsi!tük jó,hogy anyukád lesz bent.nekem az elsőnél ő volt,megbántam ott és akkor minden bűnöm,persze nem mondtam ki,de csúnyán nézni sem birnék rá,pedig a kamaszkor nem zökkenőmentesen telt.irigyellek!!!

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Halika!

Lorci, ne keseredj el, én anyóstól megyek falnak, pedig nem annyira rossz, de mindig negatív. Mindig azzal jött, hogy biztosan koraszülött lesz a gyerekem, mert voltak eleinte gondok...Na, eljutottam a 34.hétig, semmi jele koraszülésnek :):) Szóval ne foglalkozz nagyon a dologgal, tedd el egy flakkban a fejedben, és foglalkozz a babával! :)

Kórházi csomag...Van ami nincs még, és van, amit megvettem már. A barátnőmnél ma voltam, 5 hetes a kisfia, és azt mondta, ha valami kimarad, nem gáz, meg lehet venni később. Ő is sokmindent utólag vett, mert rájött, hogy kell (És a szentem védőnő). Jajj, annyit babáztam nála, annyira aranyos a kisfia! És 6 hét múlva nekem is meglesz már...Szörnyen türelmetlenül várom!!! De ezzel már ti is így lehettek...Félelem persze van, ahoggy volt írva, ez 24 órás szolgálat, és sok sok évig tart, de akkor is, alig várom már az első sétát, állatkertet, kirándulást vele:):) Jajj, megint türelmetlen vagyok! :):)

Jóéjt mindenkinek!

Márti

Kép
horpika

Hello Csajok,

mindig megfogadom hogy nem hagyok ki napot, mert mindig lemaradok egy csomó érdekes topicról, meg hát annyit kell egyszerrre olvasni ilyenkor :wink: de megint nem sikerült... :roll:
tegnap is és ma is bent voltam dolgozni, és még nincs vége...lehet hogy onnan megyek szülni :shock: fél éve dolgozom egy projekten, és most a vége fele annyi gáz van vele, de nincs szívem másra hagyni fél évi munkám elcseszését, olyan jó lenne ha be tudnám fejezni a köv 1-2 hétben... tudom hülye vagyok, de nekem ez fontos :roll:

na ennyit a munkáról...

csajok, nincs hír Dooról? már otthon kéne lenniük nem?

köszönöm a kókuszmatracos válaszokat, összegezve úgy döntöttem, nem kell gumilepedő :)

Riella, üdv köztünk, látom te is színesen éled az életed :wink: :lol:
bocsi, jobbulást a fájó popódnak :)

A terhességi csíkot én is megúsztam eddig, én valami gezemicével kenem a hasam meg a mellem, amit a masszőrtől kaptam.

Dóri asszem te írtad hogy fáj a derekad, nekem is volt ilyen gondom, azt mondta a masszőr, hogy tulajdonképpen ez a csípőből indul ahogy csúszik szét csak oda sugároz ki a fájdalom, nekem egy kezeléssel elmulasztotta, és azóta sem fáj (kop-kop lekopogom) :D

Gyps, remélem jól vagy, hogy dönöttél befexel végül?

Niki, nekem is ma volt először hasgörcsim, meg is lepődtem rendesen... igaz nekem még reggel az ágyban fekve volt. A jóga órán tanult légzéstechnikával jól "átszellőztettem" a hasam , és 3-4 görcshullám után el is múlt :) Na gondolom az igazi fájásokat ennyivel nem fogom megúszni, de akkor is jó érzés volt, hogy tudtam kezelni :)

Bogyra, kösz a rémtörténeteket :wink: :D bocs, nem akarok viccelődni vlee, tényleg borzalmas érzés lehet amikor a gyerek élete forog kockán és neked kell dönteni és az elvileg hozzáértő segítség egy tuskó barom :shock:
És remélem megúsztad azóta is az öncsászárt :wink: és önfeledten készülsz a NAGY NAPRA!!!

Bringa, én nem pártolom a struccpolitikát, inkább a kibeszélés híve vagyok. Remélem letisztáztátok már apával miért olyan harapós, de én is olvastam hogy a babavárás idején a férfiak nagy teherként élik meg hogy most már nekik kell gondoskodniuk egy egész családról Szerintem beszélj vele és nyugtasd meg, hogy nem azért szereted mert x összeget hoz haza havonta :) (már ha ez volt a gond..)

Csajok, ledöbbentem hogy többeteknek is van pajzsmirigy problémája... ez enniyre gyakori betegség? SAjnos nálunk is volt a családban, apukám éveken át azt mondogatta anyukámnak hogy ő azért vékony mert ilyen típus és nem lehetett elvinni orvoshoz... aztán hirtelen anniyra legyengült a szervezete hogy 3 hónapon belül meghalt... 18 voltam... és mai fejemmel már tudom hogy szimplán napi pár bogyóval még mindig itt lehetne velünk :cry:
nekem is az egyik pajzsmirigyem majdnem 2x akkora mint a másik, de állítólag normálisan működnek... azárt 2 évente csekkoltatom tuti ami fix
pici76

ja és nagyon jók voltaka kajás topicok is, az eperlevest éni s ki fogom prószálni!!!

és még az is lehet, hogy Melcsi össze(vissza) válogatását is :wink: :lol: :lol: :lol:
pici76

Jó reggelt!

Én még apán nem tapasztaltam a pánikot a felelősségtől.
Lehet, hogy majd később fog kijönni.
Bringa, tényleg beszéljetek róla, akkor legalább apa is jobban fogja érezni magát. Már csak attól, hogy ez kettőtök felelőssége, nem egyedül az övé.
Én mindig mondom páromnak, hogy nem hagyom magára. Ma már nem olyan világot élünk, hogy akkor a nő elmegy gyesre és akkor a férjnek a kötelessége mindent megteremteni és duplázza meg konyhapénzt ahogy tudja. Persze nem úgy néz ki nálunk sem, hogy akkor én most baba mellett dolgozni fogok. De megteszek mindent, hogy kicsit jobb legyen és úgy alakítottam a dolgokat, hogy ne essünk kétségbe. Persze mindig lehetne jobb, de az éremnek ott a másik fele is, hogy ennél sokkal szarabb is lehetne!
Szóval Bringa fel a fejjel. Mindent meg fogtok oldani és ne aggódjatok!

Lorci, ne húzd fel magad, tényleg nem érdemes. A szüleid olyanok amilyenek, ezen már úgysem lehet változtatni.
Nem azt mondom, hogy az ember mindent nézzen el, mert a szülei...de most próbálj meg ne ezzel foglalkozni.
Most csak Te és Ricsi a lényeg! De ezt Te is tudod!

Kép
niki30

Sziasztok!

Gigabrutál éjszakám volt,és most fáradtabb vagyok,mint mikor lefeküdtem,alapból kivagyok mert hason szeretek aludni,amit már 9 hónapja elfelejtek,és még egy pár hónapig biztos nem gyakorolok,a hanyat fekvés ugye nem jó a babának mert a gyomor mögötti oxigént szállító eret nyomja a baba súlya,tehát ártok neki vele,marad a két oldal,ez már szinte megszokott és amolyan beletörtődős módon kezdem megtalálni a jó pózokat,nade itt jön a bibi,bió matracunk rugós kiképzésű és a átfordulásokat úgy szoktam megoldani,hogy dobok egy nagyot a hátsómon és a rugók visszadobnak és már át is fordultam :D :D :D na de ma éjszaka mikor dobtam magam és a sajgó popómra estem vissza azt hittem a falat kaparom le úgy fájt,innentől fogva semmit nem aludtam :cry: :cry:

Horilda,
parázni nem kell semmi gáz ha valami kimarad,nincs elkésve semmi,valószínű nem fog a baba reklamálni hogy miért nincs ez vagy az.Nekem május 11-én érkezik a nagynénim ő hozza a babacuccok nagy részét,én csak éppen annyit vettem amivel addig kihúzom,ha netalán előbb szülök.
Egy pár dolog amit már szült kismamáktól kaptam tanácsként,:
Neked a kórházba,két papucs,az egyik gumi amiben zuhanyozol,a másik a kórtermi,a wc-re papírülőke 10db van a dmben kapható,puha wc papír,én a héten vettem egy hasleszorítós övet szülés utánra,sokan ajánlották,hogy használták és jó volt.
Én viszek 4 hálóinget,mert ha átázom akkor többször kell váltani,..ja és a mellszívó,plussz a hozzá kapcsolódó sterilizáló készlet,mert nem mindegyik kórházi mikróba fér bele a bodega.
Babócinak anyag pelenka ,sima pelus,mert a kezdő csomiban állítólag 2db van csak,és ha te pelenkázod az kevés,popsitörlő
egy vékony takaró,adnak ugyan,de miért ne legyen a sajátjával betakarva.
Kelengye ügyben én is a netről gyűjtöttem ki hogy mi kell,ha gondolod elég klassz listák vannak fent megkeresem azt ahonnan én is kiírtam és felrakom.
Pl,sokféle illatszert meg babaáplási cuccot nem érdemes venni,mert nálunk úgy van,hogy amikor megszületik a baba,anyukám elmegy a védőnénihez,és nála a gyerekorvos előre megírt receptjei várják,ami a fürdetéshez,köldök kezeléshez és egyéb esetekre(koszmó,meg ilyenek) kell.Popsikrém meg hasónló.....azt kiváltja a patikában mire hazajövünk,és ennyi.
Szólj ha kell a lista,meg hamég eszembe jut valami írom.
Most nem leszek 2 napot,mert vendégeim lesznek,akiknek nagyon örülök,csak a vele együtt járó fárasztó tortúrának nem annyira....elvonási tüneteim lesznek,hogy nem jöhetek fel, de majd gondolok rátok miközben a kedvenc epres piskótás habos sütimet eszem,akit érdekel a receptje annak szívesen megírom,nagyon bomba :D
jó hétvégét
Riella

KépKép
riella77

Sziasztok!

Tegnap is olyan fáradt voltam, hogy csak nah, hiába nyolcadik hónapban lévő kismama már nem gyorsvonat....
Viszont a hajammal teljes mértékben megvagyok elégedve, nagyon jól megcsinálta a fodrász, már fel is varrtam a szatén pántra a virágocskákat írtó cukorfalat leszek vele. A sminkkel adódtak próblémák, mert a kozmetikus a most divatos mályva összeállításra saccolt, a büdés életben nem sminkeltem magam csak és kizárólag természetes színekkel, mármint barnásbézsessel... úgy éreztem magam mint egy bohóc, pedig a páromnak is tetszett... de nekem nem. Úgyhogy volt egy csapó kettő barnás színekkel... ami már jobban tetszett csak nekem sötétnek tünt és én azt szeretném, ha csillogna villogna a szemem, szóval szépen ki lenne világosítva, akkor olyan érdeklődőnek tűnik... De nincs gáz, megbeszéltük, hogy leviszem a saját sminkcuccaim és addig fest míg olyan nem lesz ahogy én akarom :)

Nah ennyit a szépítkezésemről. Énm arha állat mára hagytam a takarítást, előtte még elmegyek az ötvöshöz kipoliroztatom a nyakékem meg a gyűrűinket, veszek egy harisnyát, jah meg a leleteimet elhozom.

Írtam már, hogy pár napja folyton görcsöl a hasam, de néha olyan élesen hogy fejjajdulok és összegörnyedek... erre tegnap leültem pisilni, gondosan ellenöriztem mindent mielőtt lehúzom, és hát véres cafatkás volt. (Bocs így éhgyomorra a gusztátlanságomért). Kicsit megijedtem, de nem volt többet ilyen, a görcsök jelen vannak. Lehet elkezdtem valamelyest tágulni... végülis már éppen lehetséges. Másodiknál már könnyebben nyíilik...de hát nekem eltelt nyolc év azóta. Kedden megyek a dokihoz, majd ő megmondja.

Jelentem Levente iszonyatos küzdelmek árán visszafordult. Lett vagy négy öt terhességi csíkom, úgyanis annyira kifeszítette magát, hogy szinte éreztem ahogy reped a bőrőm, most az jó piros, meg lett egy lila folt is a pocimon, szétrugott valami kiseret! Már most egy miniszörnyecske! :shock: De azért imádjuk! :)

A kórházba szerintem sterilizálót tök felesleges vinni, úgysem adod neki oda a lefejt tejet... itthon meg így is úgy is ki kell steriletni az egészet a korház után.

Mindenkinek szép napot ebben a remek időben! :) Jah és nőtt a pocim! Állítani kellett a kismami nadrágomon, már maximum tágasságon van! :)

KépKépKép
bogyra

Jó reggelt mindenkinek!!!

Bogyra: Brutális mennyiségű gyógyszert szedsz. Őrület hogy ettől a betegségtől soha nem szabadulhatunk. Jó nem sok goddal jár, ha jól van adagolva a gyógyszer, de nekem volt, hogy annyira alulműködött, hogy olyan depis voltam, hogy csak na. Egyébként nekem eredetileg túlműködött (szívdobogás, kidülledtek a szemeim, hajhullás, hőhullámok). aztán kaptam egy rádiojód kezelést, amitől most ugye alulműködik....
Meglep hogy milyen "sokan" vagyunk akiknek gondjuk van a pajzsukkal,pedig állítólag ez fiatalon ritkaság. Hát nekem nem úgy tűnik.....

Lorcika: Maximálisan eggyűttérzek veled. Nekem már csak az apukám él, de a férjem nélkül soha nem látogatom meg, mert nélküle kb 5 perc után a torkának ugranék....

Mennem kell sajna,a kölök nagyon nyűgös...
Szép napot mindenkinek!!!
famo

Sziasztok,

Vegulis egesz jo ejszakam volt....votlam font, de nem tul sokat vagy csak felalomban. Bar nem erzem magam kipihentnek, de ez mar regota igy van...es meg lesz is! :)

Koszi, aranyosak vagytok hogy nyugtattok. Sajnos en eleg erzekeny vagyok es arra mindig az votlam, ha anyamek egymassal uvoltotztek..plane anyam egy idegroncs. Idegbeteg hazban nottem fel, ahol ha a grillsuto bedoglott es csirket a sima sutoben kellettt sutni, idegroham es uvoltes votl. Nehez az huszonx evet kitorolni. De azert probalom magam nyugtatni, meg nem torodni. Asszem nem talalkozom most veluk egy darabig.....ugy vagyok hogy most tenyleg EN es RICSIKE a legfontosabb...es ebbe nekem nem fer bele az orokos idegrohamok amiket ok muvelnek. Sajnos ez van...en maskepp szeretnem madj az egesz csalad es gyerek nevelest!! Remelem sikerul! :)
Bocsi, hogy itt nyekergek....de most valahogy kijott. De most mar befejezem.

Megjott a sarokpelenkazo is, ma elhozzuk. En meg kitakaritom a babaszobat vegre rendesen. :)

Pici akkor meg mindig be kell menned, ha hivnak? Remelem azert ez nem rendszeres es tudsz pihizni, meg keszulodni.

Riella: Vigyazz a popodra! Ez marha kellemetlen!! :( En egyszer csusztam le egy lepcson...eleg komikus latvany lehetett....de utana nem volt az, en is alig birtam ulni napokig! :?

Na megyek teszek-veszek.
Pusz nektek.

Kép

Kép
lorcika

Nekem nyolc éve van gáz a pajzsmirigyemmel, de már akkor is sok fiatalnak volt. Nekem azt mondta az egyik orvos, hogy a mi korosztályunknak éppen valami növekedésen esett átt a pajzsmirigye csernobil idején, és mint tudjok a sugárzás kifejezetten szereti a növésben levő sejteket.

Különböző eltéréseket okozott, de az endocrinológus állítja hogy csernobiltól van.

Jogos, végülis mi mástól lenne. Mert az alföldi nagyszülemnek oké, hogy a jódhiánytól van, de pesten nincs jódhiány...

KépKépKép
bogyra

Bogyra: Nekem is mondtak hogy csernobil radobott egy lapattal a pajzsmirigyesekre!!!!

Kép

Kép
lorcika

Sziasztok,jó reggelt!

Hát beszéltünk....Lett is nagy hüppihüppi :cry: ....Tudtam,hogy így lesz,nekem kellett volna belé lelket önteni,és a végén megint Ő volt az,aki engem összekapart :cry: Ezért nem akartam,mert szerintem most még nagyobb nyomás alá került.Egész 1szerűen,ha anyagiakról van szó,olyan leszek,mint egy rettegő gyerek,"selátsehalldömötör" :oops: . Pedig Istenemre mondom Pici az élet minden más területén nagyon is határozott vagyok,és még véletlenül sem mond6ná senki rám,hogy konfliktuskerülő lennék,sőőőőőőőőőt!Nem szokásom a szőnyeg alá sepregtés,kivéve ezt az egy témát :oops: Írtam már,hogy 1szerűen rettegek a csóróságtól,pedig nem volt olyan nélkülözős gyerekkorom,vagy ilyesmi.Lehet előző életemben vagyonos kártyás voltam,aki eljátszotta mindenét,vagy "mittudomééééééééén". :roll:
Mindegy,túl vagyunk rajta,bár őszíntén megmondom a helyzet nem túl rózsás,mert tegnap ráadásul munkaügyi ellenőrzést kaptak,így a főnöke tiszta ronyó,biztosan rajtuk fogja elverni a port,ez így újabb minusz kilókat fog jelenteni neki,pláne ha nem is meri majd nekem elmondani, hogy ne idegesítsen vele,ördögi kör :twisted:
De!akkor most megígérem,hogy így 32évesen lassan két gyerekes anyaként ebben a témában is megpróbálok felnőni végre,és úgy viselkedni :!: Ti lesztek a tanúim,és majd emlékeztessetek rá a következő ilyen paránál,ok?! :roll:

Lorcika!Borzasztó amikor az ember lánya úgy indul neki,hogy akkor majd ma!aztán a vége meg ugyanaz,mint máskor.Mert gondolom ez lehet a helyzet,ez az ami miatt még mindig ennyire ki tudsz akadni a szüleiden.Volt egy idő,amikor én azt hittem anyám direkt sportot űz belőle,hogy juszt is félreértsen!És tudod mi a helyzet?tényleg ezt is tette,mert az összes érzelmi többletét rajtam akarta levezetni,amikor már nem nagyon tudtak miről beszélgetni apámmal,még veszekedni sem.Mivel a kapcsolatunk tini korban eléggé konfliktusos volt,nagy összeveszések nagy kibékülések.hát hozta újra a régi formáját és úton útfélen valahogy konfrontálódott velem.Akkor rájöttem ezt csak azért teszi,mert magányos,ha minden okés volt, akkor mivel minden gyereke már a saját életét élte nem nagyon törődtünk vele.Illetve mivel ő minden idejét,energiáját ránk szentelte a férjét szinte alig ismerte.Akkor én döntöttem és kiléptem ebből,jó sokáig vagy fél évig nem beszéltünk,de így újra 1másra találtak apámmal és mára már csak irmagja van a régi ovis szeretetnek(teccő,hát meghúzom a hajad én meg jól beléd rúgok),végre normál felnőtt kapcsolatunk van.Nálunk bizony késői felnőtt korban történt meg a leválás,és mint ilyen elég brutál volt,de megérte :!:
Csak azért írtam le,hátha valamit segít,talán ha Te is megpróbálsz kilépni a rád osztott szerepből valami változik!Sok a kapcsolat azért totyorog egy helyben,mert mindenki ragaszkodik a megszokott szerpéhez.Egy biztos ők nem fognak kilépni,csak Te tudnál és esetleg ezzel őket is változásra,illetve változtatásra bírni.

Niki!Szeretem a kiegyensúlyozottságod,köszi a bíztató szavakért :wink:
Ugyanez Rád is vonatkozik Pici! :wink:
Melcsi!Köszi,az eszem tudja,csak a kivitelezéssel van a gond,mert még az IQ-mnál i s magasbb az EQ-m! :wink: :roll: :wink: de,mint írtam dolgozom az ügyön! :lol:
Riella!A közösség elelni izgatást a törvény még mindig bünteti ám,tetszik tudni :?: :!: :?: még hogy epres süti?meg hogy majd gondolsz ránk??????????cháááááááááá

Kép
bringababa

A szüleimmel való kacsolat gyökeresen nekem is akkor változott csak meg, amikor már én is anya lettem! Addig nekünk is szörnyű volt az egész, utáltam hazajárni meg minden. Most meg tök jóban vagyunk... Anyuval szinte barátnők és apuval is nagyon bensőséges a kapcsolatunk! :)

A párom éppen most megy át ezen az átalakuláson a szüleivel... furcsa látni. :)

KépKépKép
bogyra

Bringa, büszkék vagyunk rád :) akkor is ha még te sem vagy tökéletes :wink: mindenkinek megvan a maga mummusa. Én úgy jártam végig az egyetmet hogy pont előtte évben halt meg apum és anyum nem tudott támogatni, tehát elég jól tudom mi az a csóróság... akkor még nem volt hitel lehetőség, úgyhogy dolgoztam meg tanultam hogy jó ösztöndíjat kapjak, amióta dolgozom elég jól rendeződött az anyagi helyzetünk, de azokat az éveket nem fogom soha elfelejteni úgyhogy tudom mit jelent az állandó fenyegetettségi érzés, de szerintem még a legnehezebb időkben sem szabad hagyni hogy eluralkodjon rajtunk, én vallom hogy mindenki a maga szerencséjének a kovácsa, és mindig van kiút :) persze néha azért eltörik a mécses és jön a borongás meg a kiúttalanság érzése, de ez is csak arra jó, hogy az ember rájöjjön, innen csak jobb lehet, nem gondolod?
Na most nagyon okosakat mondtam, biztos azért, mert 10 órát aludtam, és már megint friss és pihent vagyok :lol:

Bogyra, véres izé??? honnan jöhet az? nehogy túl erőltesd magad, pihenj egy kicsit rá a holnapi napra!!!

Lorcika, nem akkor megyek ha hívnak, hanem akkor amikor kell... itthonról csekkolom az emailjeimet naponta, és ha van teendő bemegyek. Már igazán nem sokmindent kell csinálnom, inkább ostorozom a kollégáimat hogy ők dolgozzanak :wink: csak az a gáz, hogy a felelősnek érzem magam még mindig hogy meglegyen a munka, de ha én nem cseszegetem őket, mindenki alszik, és félévnyi munkám megy a sutba.
Ezenkívül én úgy tervezem hogy 1-1,5 év múlva megyek vissza dolgozni, és nem mindegy hogy hogy távozik az ember...

Riella, én alapból oldalonalvós vagyok, de néha kívánom a háton alvást, ilyenkor a szopis párnát a hátam egyik fele alá gyűröm félig ami egy kicsit feltámaszt, és felhúzom azt a lábam egy kicsit, így tudok kvázihanyatt aludni. Esetleg prószáld ki, hátha bejön, nem igazi hátonalvás, de azért jó :wink:

Én ma semmmmmmit fogok csinálni :D és nagyon élvezem, csak TV, meg kaja, meg esetleg egy kis séta ha apa felébred az ügyelet utáni szundiból :D

Még egy téma: kíváncsi vagyok a véleményetekre, mit gondoltok.
Egy csomó mindenkitől azt hallom, hogy ha jön a gyerek, csak ő lesz a fontos, és megszűnik a saját életem meg ilyenek, amit Bringa is írt, hogy anyukája csak a gyerkeknek élt, én NEM SZERETNÉK ilyen életet. Nem akarom hogy csak és kizárólag a gyerek határozza meg az életem, tünk. Persze hogy a gyerek fontos, legfontosabb, de nem kizárólagosan csak ő fontos. Szerintetek önző vagyok? Nem akarok 12-14 év múlva arra ébredni, hogy a gyerek már önállóan jár moziba meg haverozni én meg itthon ülök és nem tudom mit kezdjek magammal óennyi év után.
Én úgy szeretnék élni, hogy a legjobb legyen mindannyiunknak, nem úgy ahogy a legjobb a gyereknek.
Szerintetek ez még belefér az egészségesen önző kategóriába?
pici76

Pici!

Ez nem önzőség! Lehet azért, mert ugye én elég fiatalon szültem Gergőt, még érettségim sem volt meg! Íg melette kellett egy csomó olyan dolgot csinálni ami muszáj volt.

Így igazából nem én alkalmazkodtam hozzá, hanem az ő napirendjét alakítottam úgy, hogy nekem is beleférjenek a dolgok az időmbe. De persze aztán sok mindenről lemondtam, majd mikor egyre nagyobb lett, kezdtek visszatérni a hiányzó dolgok.

Mostmár tudatosan úgy fogom csinálni, hogy a picit illesztem be a mi életünkbe, és nem mind hármunkét az övébe... ha ez így érthető... :)

Szóval itt van pl a nyaralás dolog, nem mondhatom azt igazából sem a naygobbik gyerkőcnek, sem apának, hogy üljünk itthon negyven fokban, mert kisbaba van, hanem szépen elvisszük magunkkal, akármi is lesz, tuti megoldjuk meg, így állok hozzá. Szeptember október környékére már szeretnék visszatérni a teljesítménytúrázáshoz is, mert nagyon jó kis csapat voltunk eddig így hárman, most apa kap egy háti hordozót visszi a gyereket én meg a hátizsákot. De pl az iskola miatt sem tudom megengedni azt, hogy csak a kicsi dirigáljon... Gergőért menni kell ha törik ha szakad. Nincs olyan hogy pont most fog aludni meg ilyesmi.

Első gyerknél ennyivel könnyebb, mert meg kell hogy mondjam ez eleinte nekem lesz csak igazán nehéz, mert egy kialavatlan - nyügős gyerkkel én szívok a legtöbbet... De kibírjuk. Nem akarok kiválni a családból a babával. Egyenlőre ezek a tervek. :)

Szerintem szóval nem önzőség! Azért mert gyekem születik még én is egy érző ember maradok, bizony igényekkel még ha ezt nehéz is bevallani. És rövid távon katasztrófához vezet, ha megpróbálod elnyomni az igényeidet az élanyaságért!

KépKépKép
bogyra

sziasztok

na kész vagyok, az egész lakás csillog villog, én meg döglődöm. MÁr holnap csak a babaágy összerakása van hátra és kész vagyunk. Hát ideje is volt talán, ma töltöttem a 35. hetet. Délelőtt írtam de elszállt az egész babanet, bizti nagyon nagy hülyeséget írtam.

Pici! szerintem nem önzőség. Én például csak félévet maradok itthon, mivel valamiből meg kell élni, úgyhogy megyek vissza dolgozni, gyedből nem lehet élni. félévet itthon marad az apja a picivel, aztán egyévesen irány a bölcsi. Én látom a keresztfiamon, hogy egy gyerek mennyire vágyik gyerekek közé és nagyon sajnálom őt, mivel sógornőm elhatározta, hogy három évig otthon marad a gyerekkel és hát játszótérre nem igazán viszi. nem is fejlődik úgy a gyerek. kell szerintem egy egészséges kötődés, de nem kell túlzásba vinni, legyen az a gyerek egyéniség. És igenis nem körülötte forog a világ. Szerintem attól még nem vagy rossz anya ha nem csak a gyereknek élsz. Én már előre félek a nagyik kényeztetésétől. Persze biztos vannak eltérő vélemények is, meg valahol azért ezek után mindig neki fogsz élni, mert azért is fogsz gürcölni, hogy neki meglegyen amire szüksége van - nem kényeztetésre gondolok -. És a gyereked lesz még 30 évesen is, ahogy én is most is gyermeke vagyok anyukáméknak és az összes spórolt pénzüket a születendő unokájukra költik, meg ránk, már ég a pofám nem győzöm sutyiban valamilyen módon visszaadni nekik... Szóval érdekes lesz az új helyzet. De meg lehet tartani az egyensúlyt bár bizti nehéz lesz.

No megyek ismerkedem az új fényképezőgéppel, végre vettünk egyet, úgyhogy majd én is tudok felrakni képeket. Hogy ezt is megértük:-))) No és rendelek tápláló pizzát, mivel már nincs erőm főzni, három órát sikáltam a konyhát elég volt annyit ott tölteni:-)))

Mindenkinek szép napot és jó hétvégét, hétvégén apáé a gép, én nem jövök:-)))

Márti
stella2007

Énmég csak nem rég kezdtem takarítani... de oylan meleg van, hogycsak nah, feküdni volna kedvem és hüsölni...

dehát holnap átjáróház...

KépKépKép
bogyra

Lementem a gyerekért, megint úgy begörcsölt a hasam... nem jó ez sehogysem, marad a magnézium kúra keddig.

Aztán csak mond valami okosat az orvos.

Folytatom a takarítást, ugyan csak döcögösen megy, de így is kész leszünk mire kell. :)

KépKépKép
bogyra

Sziasztok!

Bogyra, asszem ratapintottal a lenyegre, az is lehet vitaforras, hogy tenyleg atalakul a viszony a szulokkel, remelem nekunk is csak jobb lesz, rosszabb semmikepp.

Riella, koszi a tanacsokat, kb. en is ezeket gyujtottem, de meg nincs meg minden.

Kepzeljetek kivalasztottuk a babakocsit mar egy honapja Keszthelyen, aztan lattuk, hogy itthon is van az egyik bababoltban. Megnyugodtunk, majd megvesszuk aprilisban, na erre nincs egyik boltban sem, az egyikbe csak majus vegere tudnak hozni.
Miert ilyen nehez? :shock:

Jovo heten korulnezek, hisz annyi fajta van, nem igaz?

Ma du. napoztam Anyu erkelyen, szuper jol esett! :D

KépKép
horilda

Bogyra, most olvasom a gorcsolgetest, tenyleg pihenj, nem semmi alkalom elott allsz, no persze nem azt mondom hogy aggodj. Na ezt jol megaszontam :oops:

En tegnap mondtam paromnak, hogy en azt szeretnem, hogy az eletunk es a kapcsolatunk meg inkabb kiviragozzon, es plussz szepseget kapjon, azzal hogy jon a baboca.
Nagyon bizom benne, hogy igy lesz.

Jajj a tv-ben egy hapsi most mondja, hogy ha valaki nem kapja meg az igenyeit a hazassagban, akkor keresi mashol, hisz ez teljesen ertheto. Aaaaaaaaaa ekkora bunkot, rohadjon meg!!!!!!!!!!! :evil:
Ja es persze babaszuletes utan romlott meg nekik, most muszaj ezt?????????????????

KépKép
horilda

Hello!

Szerintetek jó ötlet a bor gravírozása helyett, egy nyakkendőként rákötött fehér szalag és arra írnáűnk rá a dátumot meg valami olyasmit hogy örömapák itala.. vagy nem tudom mit még... ?????

KépKépKép
bogyra

Huhhh itt ülök a lakásban minden ablak nyitva, van vagy negyven fok... megsem mozdul a levegő...

ÚÚÚtálom a fülledtséget! :twisted: :twisted: :twisted:

És mi lesz velem nyáron??? Aszem az egyhetes gyerekkel már strandra fogunk járni. :) Apa hüsöl vele a fa alatt, amíg én csobbanok, majd fordítva :)

KépKépKép
bogyra

Lányok, ezt a jön a baba és megváltozik minden dolgot mindannyian olyan jól látjátok. Nem is tudok mit hozzáfűzni, mert annyira jól megfogalmaztátok. De tényleg. Pici, Bogyra, Stella, Ilda, mindannyiotoknak tökre igaza van!

Ma mennyaszonyiruhanézőben voltunk a barátosnémnak. Tök jó volt.

Na mentem!

Pussz

Kép
niki30

Sziasztok,

Szerintem fontos, hogy a baba utan is ugyanugy torodjunk magunkkal, meg ne csak a baba korul forogjon a vilag!!! Egy ujabb joveveny a csaladban...de ne o diktaljon. En igy gondolom...aztan ki tuggyaaa mi lesz!!!! :shock: :)

Bogyra nagyon drukk holnapra!! Es vigyazz magadra, nem hangzik jol ez a gorcs, meg ver...uuhhuuuuu....csak lassan, ovatosan!!!!
Aztan erezzetek jol mgataokat holnap!! :)

Na megyek lanyok. Rohadt szar napom volt, sirtam egesz nap!! :oops: :? Nem tudom hogy fogok aludni, de igyekszem jol szunyalni!!!

Joejt nektek!

Kép

Kép
lorcika

Sziasztok!

Mostantól kötelező mindenkinek drukkolni asszonyságom elnyerésének érdekében. :D

Majd jelentkezem, most még kicsit készülök a vendégekre aztán fodrász, kozmetikus, öltözés, fotózás, esküvő, ebéd. :)

Szép napot mindenkinek és jó pocakosodást! :)

KépKépKép
bogyra

Lorcika én is pityeregtem egy csomót tegnap este. Nem tom megmondani miért, de a párom olyan édi volt, csak tartotta a vállát és simizte a hátam, és kivárta míg elmúlt :) úgyhogy megint jól vagyok. Lelkileg. Nem úgy fizikailag .. Zsófi az éjszaka közepén felült és frankón beékelte a kis bukóját a két bordaívem közé középre, ettől olyan légszomjam lett majdnem megfulladtam.. egy kis fincánkolás után visszafeküdt jobbra ahol eddig is volt, de hajnal fél hatkor megint felült :shock: talán próbál megfordulni, de a butus a rossz irányba indul... nem tom :roll: szal azóta próbálok visszaaludni, még nagypárnát is tettem a fejem alá, pedig eddig egy pici párnával aludtam :shock: na mindegy nem ment... szerencsére tegnap 10 órát aludtam, úgyhogy csak kibirom ma ezzel a hat órával... . Délelőtt megyek jógára, majd ott összeszedem magam. Remélem.

Bogyra!!! Sok boldogságot eme jeles napon!! Kívánom hogy minden úgy alakuljn ahogy elterveztétek!!!
pici76

Sziasztok Lányok,

Tegnap este már nem volt erőm jönni, anyukámat vittem havi kontrollra, aztán az OBI-ban bújtuk a növényeket, virágokat több mint két óráig. Utána bevásárlás, egy csomó pénzt elköltöttem, kicsit büntudatom is van, hogy nem igaz, hogy a gyerkőc előtt nem tudom visszafogni magam.

Délután pedig a terhességem második pihenését megejtettem :D , 3-5-ig úgy aludtam, mint a bunda. szerintem aludtam volna tovább, csak jött a vízvezetékszerelő, aztán fel kellett kelnem.....

Kár volt, mert utána akkora családi veszekedés volt apuval :twisted: (társasház szerüen lakunk, külön, de közel ), olyan hangon beszélt az anyuval, ami már nekem is sok volt, aztán engem akart sértegetni.......Anyu nálunk vacsorázott, szegénykém teljesen ki volt. Nem elég, hogy beteg, még apu is bántja....még ha szavakkal is, az a legrosszabb. :cry:
Szóval jó 9 óra volt, mire megnyugodtam, gondolom a babónak sem volt jó ez az egész. :cry:

Ma viszont megbeszéltük, hogy mivel a párom délután dolgozik, lelépünk es elmegyünk a győri állatkertbe, sétálunk, domcsizunk, teázunk valahol és sz.......unk a világra. :wink:
A párom olyan ari volt, amikor meglátta anyut, gondolta, hogy baj van, felajánlotta, hogy elmegy "körülnézni", ha még beszélgetni akarunk...., imádom :) .

Bogyra, sok boldogságot nektek, EZ A TI NAPOTOK :D , gyönyörű időtök van, élvezzétek!!!! :wink:

Pici, de aranyos párod van :wink: , remélem azért tudsz pihenni kicsit. Napközben tudsz azért?

Lorcika, tegnap nekem sem volt jó napom :cry: a veszekedés miatt :( A szülés utáni dolgokkal teljesen egyetértek, én is megpróbálok majd mihamarabb talpra állni és szép és ápolt maradni. Nem szabad elhagyni magunkat, mert szerintem nem is a gyerektől, de az elhagyott kismamátok a férfiak tuti befordulnak :wink:

Ilda, ha így gondolod már előre, akkor így is lesz :D Mi is jól megvagyunk, imádom a férjemet, de a babával én is még közelebb szeretnék jutni hozzá és még jobban megérinteni a lelkét, hogy a pici babó belőlünk kettőnkből van, a MIÉNK :D . Az első "nem anyagi" közösen létrehozott csodánk. :wink:

Stella, szerintem sem önzőség, mindenkinek más lehetőségei vannak. Én 2 évre terveztem, hogy itthon maradok, de lehet, hogy anyagilag nem fogjuk tudni megoldani, de én nagyon szeretnék. Majd meglátjuk.

Pici, egyébként én is néha-néha még dolgozgatok itthonról. Ez munkahelyfüggő is, gondolom, ha jól érezted magad ott, akkor szívesen segítesz nekik és persze gondolom lelkiismeretes is vagy.

Bringababa, az a lényeg, hogy beszéltetek róla és a férjed tudja, hogy aggódsz érte és Te hogyan gondolod :wink: Tudod mennyi kapcsolatban ez egyáltalán nem így történik :wink: Nálam is magas az EQ :D képzeld anno pont ebből írtam a diplomámat is. Hogyan befolyásolja a választott-betöltött munkakört és azt, hogy merre orientálódsz az, hogy kinek milyen Q-ja magas (IQ,AQ,EQ,SQ, stb., már van egy csomó).....
:wink:

Gabi.baba, tök jól esett amit írtál. :wink: Nekem alapban jó a viszonyom anyukámmal, ő egyébként most nagyon beteg és mindig azt mondom, hogy majd az unoka fogja meggyógyítani, mert sajnos gyógyszer nincs a betegségére.
:( Én örülök, hogy ő jön be velem. Gondolom, majd hogy néznek ránk a kórházban :shock: A szülésznőnek már mondtam....

Eliza, mi volt a kontrollon? Mit mondtak? Minden ok?

Lányok, megyek este jövök, mindenkinek szép napot, akinek nem írtam bocsesz,nem direkt volt :wink:

Puszi, csodálatos idő lesz ma.

Melcsi

Kép
melcsi6

Már csak 39 nap :D

Kép
melcsi6

Huhhh tiszta idegroncs vagyok... de ha nem lennék terhes akkor is az lennék tuti, úgyhogy ezt most nem tudom erre fogni! :)

Köszönjük szépen a jó kívánságokat, nagyon kedvesek vagytok! :)

Remélem nem fogja megváltoztatni a kapcsolatunkat ez a ceremónia + papír. Eddig is olyan jól megvoltunk! :)

Levenete is részt szeretne venni teljes gőzzel az eseményen, hajnal óta folyamatosan ficánkol, mint egy ebihalacska. De megnyugtattam, hogy ne aggódjon úgysem tudjuk itthon hagyni, azóta nyugi van odabent.

Gergő ma reggeli beszólás, amikor rászóltam, hogy rakja rendbe a szobáját:

- Anya, nem vagy te királykisasszony azért mert ma van az esküvőd, úgyhogy ne parancsolgass!

Hát nem édi! :) Tegnap nagy tisztogatás volt, én fürdettem meg, hogy gondoskodjak minden porcikájáról, hajmosás, fülpucolás, köldöktisztogatás, testápolózás, hajszeszezés. Élvezte a nyunyálást a kishapsi! :)

Még le kell szaladjak a DM-be boros zacskóért, végülis egy fehér szaténszalagra ráírtam a dátumot és azt, hogy örömapámnak (apu bele van szerelmesedve ebbe a szóba). Apu örömapa öltönben lesz, örömapa frizurával :lol: :lol:
és már két hete ezzel sokkol. :)

KépKépKép
bogyra

Sziasztok!

Bogyra: nagyon sok boldogságot kívánok nektek! Érezzétek nagyon jól magatokat!

Mindenkinek jó hétvégét!

Kép
anido

Bogyra! Gondolok majd rad, sok boldogsagot, elvezd ki ezt a napot!! Ez csak a ti napotok!!!!!!! :) :) :)

Kép

Kép
lorcika

Bogyra!
Nagyon sok boldogságot kívánok Nektek!
Ez csak a Ti napotok,élvezzétek minden percét!
Szép nap ez egy jó kis holtomiglan-holtodiglanhoz :!: :lol:
Minden jót és szépet Nektek!

Kép
bringababa

Pici!Mit hallok?Hüppikéztél?Miért?Te mindig olyan exrta pozitív vagy!Vagy csak úrrá lett rajtad az a bizonyos fatalitás érzése?
És Lorci,Téged mi bánt?
Melcsi!Átküldenéd a diplomamunkád,hogy jobban megismerhessem önmagam? :roll: :wink: :roll: Remélem anyukád már jobban van,és apa nagyon aranyos,hogy ilyen figyelmes veletek!Legyen szép napotok ma anyuddal! 8) Te 1ébként közel lax Győrhöz,vagy nagy bátran útra keltek?

Gyerek kérdéshez és csak annyit fűznék,hogy szerintem az előző generáció lelki nyavajáihoz tényleg annak lehet köze,hogy annak idején anyuk mindent,leginkább magukat alárendelték és feláldozták az anyaság oltárán,aztán meg valamiféle csalódottság lett rajtuk úrrá,amiért felnőttünk.Személy szerint amit én a leginkább útálok az a hálás lehetnél,hogy felneveltelek című mártír kiáltvány!
Én Alexát eleve úgy neveletem,hogy eltudjam majd engedni és soha ne érezzen bűntudatot azért,mert önálló emberke.De!Őszíntén megmondom néha még így is nagyon nehéz ez az egész elengedés kérdése,pláne most amikor már bontogatja szárnyait és most már nem is tudom hányadik vagyok nála a sorban.Ha nem lenne különálló életem nélküle,akkor biztosan engem is nagyon megviselne ez az egész,de így csak pillanatokra fog el az az érzés,hogy a p...ba,de hamar felnőtt! :shock: Viszont én itthon voltam vele sokáig,talán ezért nem is éreztem bűntudatot,ha elmentem mellőle,vagy mikor visszamentem dolgozni.Sok olyan anyut ismerek,aki hamar visszament dolgozni és majd megölte a bűntudat,amiért korán magára hagyta a gyerekét.Csak azt akarom ezzel mondani,hogy soha ne tervezzetek előre biztosan,mert az anyaság bizony olyan érzéseket is kihozhat belőletek,amit nem is gondoltatok volna magatokról.Ez totál a saját tapasztalatom,szerintem a gyerekes mamik osztják a véleményemet.
Persze ahányan vagyunk annyi félék is,én például aki rühellek minden kötelezőt simán rabigába hajtottam a fejem,mikor Alexa neveléséről volt szó,mondjuk ehhez az is hozzájárult,hogy nem egy okoskodó apuka nyüstölt azzal,hogy márpedig nekem innentől anyukának kell lennem.Sok múlik rajtuk is,leginkább azon,hogy elfogadják a döntéseinket és bízzanak az ösztöneinkeben.Nincs is annál rosszabb,ha egy apa lelkifurit akar kelteni anyuban,amiért az vissza akar menni dolgozni! :evil:
1szóval,és bocsi ha hosszúra nyúltam :oops: .csak azt akarom mondani,hogy én megúsztam ezt a leválósdi-belehalósdit,szerinetem azért mert elég időt töltöttem addig a lányommal,amíg igényelte,így nem érzem azt,hogy valamit elmulasztottam volna a gyermek éveiből.
Ezzel nem azt akarom mondani,hogy nálatok ez igenis elő fog jönni,ha hamar visszamentek dolgozni,sőt!Ha úgy érzitek már sok a mamaságból,akkor azzal csak ártanátok magatoknak meg a babunak,de nekem az a véleményem sokan meg fogjátok magatok gondolni közben! :wink:

De tényleg!El sem hiszitek milyen k...va hamar felnőőőőőőőőőőőőőőnek! :roll:

Kép
bringababa

Hello!

Bogyra, en is Minden szepet es jot kivanok!!! Elhiszem, hogy izgatott vagy/tok, anelkul nem is lenne az igazi. SOK BOLDOGSAGOT!!! :D

Lanyok, egy kerdes, akkor most nem jo a babanak ha haton alszom?
Mert en nem erzem, hogy rossz lenne, sot legtobbszor ha az oldalamon fekszem, szinte "lazadozik" majd kirugja az oldalamat, es addig nem hagyja abba, amig hatra nem forulok, termeszetesen hagyok a "rabeszelesnek" :lol:

Azt hittem, hogy mar elmulik a deblam, de tegnap este ota megint rosszabb. A fulem nem faj, de a torkom annal inkabb, na meg az natha...
Alig aludtam ejjel, es persze a parom is!
Most nagyon nyuzott vagyok! :(

A doki szerint ez teljesen normalis, mert igy a vegere elegge legyengul az immunrendszer.
Azert jo lenne, ha nem tartana a szulesig.

Ezek a homeos cuccok azert hatnak valamit, ugye?

Remelem du, megyunk valamerre, a nap nagyon jot tesz!

Szep hetveget Mindenkinek!!!

KépKép
horilda

ILda!Akkor még mindig jobbulást,valamit biztosan kéne használniuk,de ha a bizonyos idő után nincs változás,akkor be kell próbálkozni mással.
A háton fekvéssel meg az a helyzet,hogy akkor valami elnyomódik és nem megfelelő a lepényi keringés szempontjából,vagy valami ilyesmit mondtak.A lényeg,hogy a 30.hét után nem javasolják.Most olvastam,hogy a baba akkor jut a legtöbb tápanyghoz,stb.,ha a bal oldalon fexel.Én csak azért nem értem ezt,mert akkor meg a saját szívét terheli az ember,nem?!
Szóval ebben a kérdésben is van ám zűrzavar........ :shock: :roll: :shock:
Mondjuk engem nem érint,mert már nem is tudok háton feküdni :roll:
Istenem,de várom már,hogy végre egyet úgy alukáljak,ahogyan szeretnék :cry: HASON! :wink:

Kép
bringababa

Bringa, nem igazán tudom miért hüpikéztem :roll: viszont nagyjából minden hónapban egyszer jön rám kb amikor a piroskámnak kéne jönnie, én erősen gyanítom hogy még ilyenkor is azért ingadozik az ember hormonszintje... vagy mittomén :shock: valmaire muszáj kenni :wink: de könyen jött könnyen ment :) én nem bánom ha bőgnöm kell, mindig egy csomó feszültséget leadok vele, és kifejezetten jól érzem magam egy kiadós hüpi után :D
hosszú időbe tellett mire ezt a férjecském megértette, de azért az elmúlt 13 év alatt megszokta :wink: és ma már nagyon ügyesen kezel ilyenkor :lol:

Mások is mondták már, meggondolom én még ezt a csak egy év itthon maradást :roll: majd meglátjuk... persze az ember tervez aztán majd úgyis a babón is múlik, én 1.5 éves koromtól bölcsis voltam a tesómmal meg otthon kellett anyumnak maradnia 3 évig, mert nem bírta a bölcsit.. tervezni azért kell, osztán majd meglátjuk :roll:

na rohanok, mert ki kell vennem a sütőből a csokis gesztenyés muffinokat :D nyami nyami
pici76

hmmm nagyon fini :D

csak még Ildának akartam írni így muffinfalás közben, hogy szerintem ha tudsz háton feküdni és nem esik rosszul akkor biztos nem árt a babónak... legalábbis nekem Zsófi mindig a tudtomra adja ha nem jó pózban fekszem
pici76

Pici!Akkor ez nálad ilyen terápiás,vagy legalábbis preventív hüppi,ha így kiadod magadból a feszkót,akkor legalább nincs nálad robbanás. :roll: :wink: :roll: Azért azt el tudom képzelni az első ilyen pár alkalommal apa hogy nézhetett rád :shock: :wink: :lol:

Kép
bringababa

Hali!

Bogyra, sok boldogságot nektek! :lol: :lol: :lol:

Kép
horpika

Sziasztok!

Remélem mindenki kellemessen töltötte ezt a nyári napot. Tiszta nyári idő volt, hihhhhhhetetlen. Én mondjuk utálom, mikor kimarad a tavasz, mert az a kedvencem.

Aki hüppizett, az remélem már nem hüppizik. Ugye? :D

Bogyráéknak nagy-nagy gratuláció! Most már biztos asszonyka lett.
De jó neki!

Bogyra, mi lett a neved???

Pici, muffin ügyben. Én is sütöttem reggel egy adagot. Mentünk ki barátainkhoz a kertbe, oda készítettem. Aztán holnap reggel egy újabb adag kerül a sütőbe, akkor meg a sógornőmékhez visszük:)
Már egész profi vagyok, de mindig másfélét csinálok.

Én is hallottam, hogy jót tesz, ha a bal felünkön fekszünk. Viszont annó meg azt hallottam, hogy az tényleg terheli a szivet. Hát nem tudom....azt tudom viszont, hogy nekem a gyomorégés esténként mindig úgy múlik el, ha a bal felemre fekszem vissza. A jobb oldalamon feküdve sosem nyugszik meg.

Kép
niki30

Horpika, tudom, hogy már egyszer észrevettük, de most megint; egy napra vagyunk kiírva!!!!! :lol: :lol: :lol: Te mit érzel, előbb fog jönni?
Nekem van egy május 15. 16. 17. ei dátum a fejemben.... :roll: :wink:

Kép
niki30

sziasztok!
beugrok,de megyek.nagyot csaviztunk,fáradt vagyok.
A bal oldalas fekvésről én is tudok,úgy is alszom el,de reggel mindig a hátamon fekve ébredek,és lelkiismeretfurdalásom van.

pusszancs mindenkinek.
Bogyra.sok boldogságot!!!

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Sziasztok!

Mar vizes borogatas van a torkomon, ettem mezet+gyumiket, szopogatom a homeos cuccokat renduletlenul, iszok C-vitamin pezsgotablettat, de nem igazan javul a helyzet.

Ha nem javul, hetfon lemegyek a korzeti dokihoz is.
Szerintetek lehet mast is szedni ilyenkor? Vagy csak a homeos dolgok fernek bele?
Aggodom a baboca miatt, bar ugyanugy mozgolodik, de biztos erzi, hogy beteg vagyok.
Neki nem lesz baja, ugye?

Niki, nalunk a ferjem tippel a majus 17-re, estere. nem lenne rossz, itthon is van, es elobb lenne egy kicsit, de meg sem sokkal.

Nekem is ez a velemenyem, hogy a baba jelzi, ha nem tetszik neki testhelyzetunk. Legalabbis ezt remelem, mert en is mindig haton fekve terek magamhoz, illetve ahogy irtam is, nem is hagyja, hogy az oldalamon fekve alugyak el - altalaban.

Mindenkinek szep estet!

KépKép
horilda

Sziasztok!

Nagyon pörgös napom volt, csak röviden számolok be a történtekről
A tanum otthonhagyta a személyi igazolványát, így beugrós tanu volt helyette. A pénztárcánkat itthonhagytuk, így a vőlegénynek futnia kellett egy kört az étteremből, hogy tudjunk fizetni. Az örömapák ajándékát elfelejtettük átadni, itthon tűnt fel! Az ajándékozáson Józsi aláírással kaptunk ajándékot, amit a párom anyukája hozott Nyíregyházáról. Párom este fel is hívta nagyon jó barátját Józsit, hogy megköszönje, és szabadkozott hosszas perceken keresztül, hogy nem hívta meg. Erre kiderült, ő nem az a Józsi volt..... Jah és a párom édesapukáját a vacsorára igazából nem hívtuk meg, de végülis ők is ott maradtak. Végig gondolva kicsit kellemetlenebb lett volna "elküldeni őket" mint elviselni, oyg ott vannak. igazából nem is nekünk volt kellemetlen az ott létük, hanem Zsolt édesanyjának.

Összeségében jól sikerült végülis minden, örömanyák zokogtak, dehát ez a dolguk. :)

Sajnos továbbra is úgy érzem, hogy nem vagyok elfogadva a férjem családja által, ezek okoztak kellemetlen pillanatokat nekem, de túl tettem magam rajta.

Kaptam a férjemtől szép gyűrűt. Most megígérte, hogy holnap összeteszi a másik gépet és feltöltjük a képeket.... Ha a házasságunk első napján képes átverni, akkor elválok! :D

Köszönöm mindenkinek a sok gratulációt, olyan éjdibéjbik vagytok! :)

Üdv: Szalainé Pintér Boglárka (immár)

KépKépKép
bogyra

Sziasztok!

Nagyon pörgös napom volt, csak röviden számolok be a történtekről
A tanum otthonhagyta a személyi igazolványát, így beugrós tanu volt helyette. A pénztárcánkat itthonhagytuk, így a vőlegénynek futnia kellett egy kört az étteremből, hogy tudjunk fizetni. Az örömapák ajándékát elfelejtettük átadni, itthon tűnt fel! Az ajándékozáson Józsi aláírással kaptunk ajándékot, amit a párom anyukája hozott Nyíregyházáról. Párom este fel is hívta nagyon jó barátját Józsit, hogy megköszönje, és szabadkozott hosszas perceken keresztül, hogy nem hívta meg. Erre kiderült, ő nem az a Józsi volt..... Jah és a párom édesapukáját a vacsorára igazából nem hívtuk meg, de végülis ők is ott maradtak. Végig gondolva kicsit kellemetlenebb lett volna "elküldeni őket" mint elviselni, oyg ott vannak. igazából nem is nekünk volt kellemetlen az ott létük, hanem Zsolt édesanyjának.

Összeségében jól sikerült végülis minden, örömanyák zokogtak, dehát ez a dolguk. :)

Sajnos továbbra is úgy érzem, hogy nem vagyok elfogadva a férjem családja által, ezek okoztak kellemetlen pillanatokat nekem, de túl tettem magam rajta.

Kaptam a férjemtől szép gyűrűt. Most megígérte, hogy holnap összeteszi a másik gépet és feltöltjük a képeket.... Ha a házasságunk első napján képes átverni, akkor elválok! :D

Köszönöm mindenkinek a sok gratulációt, olyan éjdibéjbik vagytok! :)

Üdv: Szalainé Pintér Boglárka (immár)

KépKépKép
bogyra

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?