A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Krisztina

Majd írd már meg priviben( ha nem akarod ide) ki lesz a gyerekorvosotok!

NST-hez meg sok sikert kívánok! Vigyázz magadra és nem baj az, ha Petra is jár a fejedben, teljesen természetes.

vick
Kép
Kép
ervick

Vick,Dr.Somorjai L. lesz a gyerekorvosunk.Nem ismerek senkit közelebbről így a körzetit választottuk.Eléggé dícsérik itt a házból.

Kép

Kép
krisztinaa

Zsuzsi, tényleg állj le a munkával, ha úgy érzed.
Azért ez már lassan a 9. hónap nálad is.
A lényeg Babu és te!
Próbálj meg este egy kicsit teázgatni, pihizgetni és csak Babura gondolni, minden mást kizárni, még ha nehéz is.

Krisztina, ez teljesen természetes szerintem is, de azért Anna biztos érzi azt is, mi miatt vagy szomorú és okos bab, már msot különbséget tud tenni, ne legyen lekiismeretfurdallásod.
Nekünk nov. 4. lesz a szomorú nap, már előre rettegek, biztos egész nap gyertyák mellett sírdogálni fogok.
Juj, ez nektek már a 2. NST, tök szupi.

Lányok, megnéztem az államkincstár honlapján, van letölthető Anyasági támogatás és Családi pótlék igénylő lap.
Reni, Enikő, vick, Fleur, szerintetek hogy lesz gyorsabb az ügyintézés, ha postán feladjuk vagy ha személyesen beadja majd apa a szülés után?
A TGYÁS igényt a munkahelyen kell leadni, ha jól láttam?
Jó ezekre felkészülni, mert akkora fennforgás lesz később...

K.

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Vick
én még adtam 2,5 hetet Grétának,aztán megyek szülni!!! :lol: szóval én csak a betöltött 37. hetet akarom elérni.... :D

az éjszakám nekem is nagyon rossz volt.elaludtam 9-kor,és arra ébredtem 10:30-kor,hogy mindjárt megőrülök,annyira fáj a fejem. sajna ez még most sem múlott el,de legalább már egy kicsit enyhült.

Enikő
gratula a jó eredményhez! az nst előtt nem ittam kólát,sőt egyébként sem szoktam,csokit meg szintén nem ettem.... de majd holnap kiderül,hogy minden ok e!

Holnap lesz a betöltött 8. hónapunk!!!!! :lol:

Reni
sajnálom,hogy nem vagy jól! :cry: de remélem,hogy nem lesz semmi gond!! :wink:

Apit elvitte az após a szájsebészetre... 12-re kellett menniük. háát remélem,hogy minden ok lesz,és nem fog szegénynek fájni a műtét,mert attól tartok,hogy én is megszenvedem...
most főzeléket főzök,hogy tudjon szegény ebédelni...

Zsuzsi
a tejberizs ma nálunk is a terítéken lesz! az este megkívántam,de már lusta voltam megfőzni,így most fő az is... :lol:

további szép napot mindenkinek!

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok!

Hú lányok, rengeteget írtatok tegnap délután óta, visszaolvastam, de ne hari, ha valamire nem reagálok, kicsit szétszórt vagyok mostanában :)
Reni, kitartás! Az anyós dolgot meg abszolút átérzem, nálunk az a szitu, hogy együtt lakunk párom nagymamájával (igen, ő már dédi lesz most :shock: ) és nagyon szenilis és depressziós a mama, szóval az egy dolog, hogy rá nem merném bízni a gyereket egy percre sem, de még külön figyelni is kell rá, hogy ne csináljon nagyon nagy hülyeséget. És persze mindehhez meg rendkívül jóindulatú és segítőkész, mindenben segíteni akar, csak nem látja be, hogy már nem tud... Takarítás terén pl az a legújabb szokása, hogy miután kitakarítottam a fürdőszobát, rá pár napra tutira rájön a hajvágás és persze annyira már nem lát, hogy a levágott hajakat feltakarítsa maga után, szóval kezdhetek előről mindent... De persze, ha mondanám neki, akkor meg sértődés lenne. Szóval kitartás, nálunk sem jobb a helyzet, de fel a fejjel, lesz ez még így se. Én már felkészültem rá, hogy két gyerekkel leszek otthon (csak az egyik már nem fejlődőképes... :( ), ja és van még egy kutya is hozzá :lol:

Zsuzsi, szakmabeli vagy? Mivel foglalkozol??? Nekem anyukám szülésznő és gyerekvédőnő volt, de már sajnos nincs közöttünk. Most érzem csak igazán, hogy ebben az időszakban mennyi mindent tudna segíteni :( Azért remélem sok mindent megtanultam tőle korábban, ami majd előjön szükség esetén!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok,

Mangora, nagyon sajnálom, hogy Édesanyád már nincs közöttünk.
Jogász vagyok, és a családi dolgokkal kapcsolatban írtam, hogy ugye én minden mögött már mást látok... és így nehéz magam függetleníteni a dolgoktól.
Mangora, a nagymamához sok türelmet kívánok, nem lehet egyszerű.

Most kimentünk ebédelni a párommal kivételesen, egy kinti helyen ültünk le, olyan jól esett a friss levegő.

Edina, a férjednek szorítok, hogy minden rendben legyen. Jaj, ezek a fogdolgok, olyan borzasztóak.

Móni, Te voltál a fogorvosnál végül? Mi volt?
Előre is köszönjük a listát!

Krisztina, elhiszem, hogy nagyon nehéz időszakot éltek át. Ne legyen lelkifurdalásod, természetes, hogy Petra jár az eszedbe. Anna megérti ezt, biztos vagyok benne, ők már most is olyan kis okosak.
De jó, hogy már a második NST lesz. Írd majd meg, hogy mi az eredmény.

Kata, sok erőt Neked előre is nov. 4-hez. Természetes, hogy az ember meggyászolja ezeket a napokat.

Lányok, a párom már minden dokumentumot összeszedett a különböző igénylésekhez, ha gondoljátok, e-mailben át tudom őket küldeni Nektek.

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi! Köszönöm!

Papírok, intéznivalók köre. Én a munkahelyemtől kaptam egy listát és nyomtatványokat, hogy mit hova kell küldeni. Nekem azt tanácsolták, hogy jobb személyesen intézni (igaz sorban állás van), de akkor tuti a dolog, nehogy a posta elkeverje... :twisted:

Mangora

Kép
mangora

Edina, kitartást apinak a foghúzáshoz, nagyon nyűgi lesz pár napig, az tuti, de ilyen jó asszonykája van, csak tűrjön :)
Ki fojátok még húzni Grétivel 2-3 hétig!!!

Mangora, hű, elég nehéz lehet neked így a nagymamival is, sok-sok türelmet kívánok hozzá...
Sajnálom anyudat!

Esetleg tudnál küldeni nekem abból a listából amit a munykhelyeden kaptál?
Mert én táppénzes lévén nagyban le vagyok sz..va ottbenn, úgy veszem észre, már bocsánat.

Zsuzsi, átküldenéd? :oops:

Na, a házassági anyakönyvi kivonatot postázzák, ezt ma anyukám elintézte, ugyanis mi Veszprémben esküdtünk.

katicat
Szigetszentmiklós

Ja, és Zsuzsi, így már érthető a "kiakadásod". Nyilván sok problémás esettel találkozol és nehéz elvonatkoztatni, meg persze érzékenyebben is reagálsz dolgokra. Talán tényleg jobb lenne, ha egy kicsit megpróbálnál elszakadni a munkától. Aranyos, a kollégád, hogy felajánlotta az átvételt, talán élned kéne vele. Nekem is iszonyatosan nehéz elszakadni a munkámtól. Én ráadásul vezető beosztásban vagyok/voltam, így még a felelősség is jön. Még így is be-be járogatok, hogy "ránézzek" a dolgokra. Nem mintha nem bíznék az utódomban, mert én javasoltam, de tényleg nehéz elszakadni. Mondjuk nekem annyi szerencsém van, hogy a stresszt jól bírom, régen sem volt vele problémám.

Ja, a kolléganőimtől tényleg szép volt az ajándék, jól megleptek vele! Jó, hogy olyan munkahelyen dolgozom, ahol ez még szokás!!!

Kata! Kitartás a nov.4-hez!!! Lélekben veletek leszünk!!!

Mangora

Kép
mangora

Hali,

Visszaolvastam, Mindenkinek kitartást kívánok!!! Kitartást a görcsökhöz, a rossz éjszakákhoz, a családtagokhoz akik csak keresztbe tesznek!

Kép
Kép
friday

Mangora
sajnálom anyukádat, és a nagymamit is! nagyon jó ember vagy,hogy tudsz törődni vele...

Kata
2-3 hétnél többet semmi képp nem akarok nagy pocakkal közlekedni!
látni akarom végre,és meg akarom ölelni a lányunkat!!!!! :oops:

Api még nem jött haza,de már csörgött,hogy úton vannak. alig bírt szegény beszélni. :cry: :cry:
főztem neki fini sárgaborsó főzeléket,remélem,hogy fog tudni enni belőle...

Zsuzsi
én kérnék szépen abból a listából!

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok,

Este elkérem a páromtól a dokumentumokat és elküldöm. Kérlek, adjatok priviben e-mail címet (aki kér), hogy el tudjam küldeni. Kata, a Tiedet tudom :-)

Edina, nagyon egyformákat eszünk, tejberizs, sárgaborsó-főzelék :-) Na, ez utóbbit Anyukámmal csináltattam.

Hú, nekem még mindig hihetetlen, hogy pár hét és megszületik Babu.

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi, nekem is hihetetlen...:) néha az is hihetetlen, hogy ez egy baba akit itt mocorog a hasamban.
Légy szíves küldd át nekem is a papírokat, az hatalmas segítség lenne! mindjárt megírom a mailemet priviben.
Nagyon kedves a párod is, a munkatársaid is, hogy próbálnak tehermentesíteni. - az ok, hogy maradj otthon pihenni, ha van rá lehetőséged, de ha jól sejtem, nem a munka miatt stresszeled magad...

Fogdokinál minden ok volt, (egy tömésem esett ki, de pikkpakk kicserélte).
Megjöttem az anyakönyvi hivatalból, ahol fél óráig hiába keresték a papírjainkat, és bizonygatták, hogy aznap, amikor én mondom, NEM VOLT EGYETLEN ESKÜVŐ SE...
(tavaly nyáron volt az esküvőnk, szóval még illene tudnom:) CSak enyhén volt ciki, és hálistennek ők tévedtek, nem én.

az, hogy a TGYÁS-t a munkahely intézi-e vagy sem, azt hiszem, munkahelyfüggő, meg kell kérdezni.

Mangora, tényleg minden elismerésem, hogy a nagymamával is foglalkoztok - és részvétem édesanyád miatt.

Kata, légyszi írd le, hogy mi volt az ikeában, mert azért érdekelne, meg jó lenne picit olcsóbban megúszni:)

Edina, szerintem a sárgaborsó-főzelék egy szájsebészeti műtét után is ehető...ráaádásul milyen finom, úristen:)
Ma tartom a rég betervezett gyümölcsnapot:( még élek, de egyre többet gondolok a kajára.

Pussz
M
monke

Lányok,

most megint kajarendelős időszakomat éelm ma zöldbabfőzelék volt a kajám, az se kutya, se a sárgaborsó, hm.
Edina, írd meg mi vana férjeddel.
Móni, kitartást a gyüminaphoz.Fogdokin de jó, hogy túlvagy...
Zsuzsi, tényleg hihetelen, hogy hetek múlva mindegyikőnk már egy igazi kis család lesz.
Néha olyan jó lenne, ha lenne egy kis üveglap/ablak a pocin és meg lehetne kukkolni a babókat, mit randalíroznak odabennt, nem gondoltatok még rá?
Vagy épp amikor édes álmukat alusszák.
Mangora, nagyon jó, hogy van ez a szokás még a munkahelyeden!Amúgy mi vagy "vezetőként"?

puszi,

K.

katicat
Szigetszentmiklós

Kata! Hogy érted, hogy mi vagyok vezetőként? :) Egy nagy marha, hogy vállaltam :lol: Amúgy pénzügyi osztályvezető :)

Ez az ablakos dolog még nem jutott eszembe, de jó! Én is írtó sokat gondolok arra, hogy épp mit csinálhat. Már ilyenkor is megvan a maga kis életritmusa, amit a külvilág is befolyásol, és ez annyira hihetetlen!
Már én is nagyon kíváncsi vagyok Marcira és annyiszor elképzeltem már, amikor ráteszik a mellemre, a párom meg mellettem és ott, akkor igazi kis család leszünk és ilyenkor mindig a sírás kerülget és olyan jó érzés fog el. Azután persze jön a másik véglet, hogy mit is fogunk vele kezdeni és mennyire meg fog változni az életünk vele!

Móni ez jó kis kaland lehetett az anyakönyvvezetőnél :) Nem irigyellek, gondolom már benned is megállt az ütő, hogy tényleg, mikor is... :oops:

Edina! Remélem pároddal minden ok lesz. Arra készüljetek fel, ha kimegy a fájdalomcsillapító hatása, akkor talán fájhat... :( Biztos nem lesz kellemes egy pár napig, de gondolom előtte sem volt az!

Hát lányok, köszönöm a részvéteket. Nagymamit kibírni tényleg nem egyszerű, mostanában, hogy érzékenyebb vagyok párszor ki is fakadtam a páromnak, hogy én ezt nem fogom bírni... Amit tudom, hogy nem szabadott volna, de annyira el voltam keseredve... :( Na mindegy, majdcsak lesz valahogy :) Majd tartjátok bennem a lelket! 8)

Most indulok fodrászhoz (és azért remélem eljutok majd még egyszer a szülés előtt is).

Mangora

Kép
mangora

Ugyanígy vagyok én is, mint Mangora. Ha eszembe jut, hogy nemsokára kiscsalád leszünk, elsírom magam. Akár 5 percenként.
Nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy milyen lesz majd, de biztos vagyok benne, hogy jól fogjuk Babut nevelni. Szoktam kérdezni tőle, hogy mit csinálsz ott benn? És akkor jön, és odanyomja a kis fenekét a tenyeremhez... Olyan kis drága. Már most.

Persze, az is hihetetlen, hogy ő már egy kész KISEMBER ott benn.

Nem, nem a munka miatt vagyok stresszes, az tulajdonképpen felüdülés. A munkatársaim a privát ügyekre mondták, hogy átveszik. Egyébként már csak kis munkákat látok el bent, ami megvan 1 nap alatt. A nagy projektekben már pár hete nem veszek részt. Először fura volt, de aztán rájöttem, hogy ez az élet rendje.

Zs.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Kata
köszi a receptet! holnap szerintem meg is sütöm. mármint ha hazajövünk időben az nst-ről... :)

Zsuzsi
mindjárt küldöm az e-mail címem!

Kinek küldjek egy kis főzeléket,vagy tejberizset????

Api hazajött és a körülményekhez képest még most nagyon jól van. azt hiszem én rosszabbul viselem,mint ő.... :oops:
viszont a műtétet nem viselte túl jól,mert nagyon fájt neki,de legalább már túl van rajta. pénteken kell visszamennie csík cserére.

Móni
milyen vicces volt a néni.... :lol: nem mondtad neki?? :P

Azt hiszem ideje nekünk is kikérni az anyakönyvi kivonatot.bár a múltkor a párom lement a hivatalba,és mondta neki a kedves kiscsaj,hogy azt utólag kell vinni a kórházba! :roll: azt hittem menten agybajt kapok,amikor meghallottam! :twisted: mondtam is rögtön apinak,hogy te meg vagy olyan hülye,hogy elhiszed neki, így kinek a nevét fogja viselni a gyerek,ha nem igazolom előre,amikor a papírokat tölti ki,hogy igenis házasok vagyunk!!! :twisted: na azt hiszem,hogy most inkább én megyek a papírért,hogy jól kiokítsam,azt a hülye libát! :lol:

további szép napot mindenkinek! holnap ha hazaértünk,akkor jelentkezem!

pussz

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok,

Végre már én is ideértem, jelentkezni.
Mangora, minden elismerésem a tiéd. Nálunk anyukámék vigyáztak a nagypapámra (anyukám édesapja) az utolsó pár évében. Háááát nagyon nem irigyeltem őket. Nagyon nehéz volt vele. Ő sem volt teljesen friss már szellemileg.

Zsuzsi: szorítok neked, hogy sikerüljön megoldani a gondokat.

Kata, tetszik az üveglapos ötlet :lol: Néha én is szívesen megnézném mit csinál :lol:

Tgyás-t, gyedet a munkahely intézi (ha jól tudom), csak főállású egyéni vállalkozó esetében nem. De itt is nekünk kell egy igénylést a munkahelyre beadni. Viszont az egyszeri anyasági támogatást nekünk kell intézni. Zsuzsi, jól írom? Azért küldd át nekem is lécci. Az e-mail címem még megvan, ugye?

Most sül a rakott krumpli :lol: Már jó illata van :wink:

Vick: hát igen, sokszor tényleg a barátokra jobban lehet számítani, mint a családtagokra. Én a szüleimre, meg anyósomékra nem panaszkodhatom, de a többiek... Szóval nem véletlen, hogy a majdnem 40 fős!!! közeli rokonság helyett, a barátnőm lesz a keresztanya.

Tegnap összeraktam a bőrönd nagy részét, még pár dolgot kell vennem. Főleg gyógyszertáriak.

Hétvégén meg megint utazunk, de most csak Balatonszemesre.. :roll: Céges buli lesz, a párom is jönni fog, szerencsére. Nélküle már nem szívesen mennék messzire. Szóval szombat - vasárnap megint nem leszek.

Remélem ma már mindenki jobban fog tudni pihenni. Ja, ma hallottam a rádióban, jövő hét elejére 18 fokos csökkenést mondott, vagyis kb 10' fok lesz :shock: Na, ha erre sem szülünk meg... :shock:

Jó pihenést.

Szilvi
huszilvia

Edina, én kérek!!!! tejberizset főleg!!!! :lol: :lol:
huszilvia

Na, Móni nem regáltam le neked az anyakönyvvezetős dolgot, szegénykém, miért kell ezt egy néhány hét múlva szülő kismamival csinálniuk?

Edina, na hát, az én férjem is bevenné ezt a dumát, ne félj.Nekem szerencsére anyukám nagyon régi ismerőse volt anno az anyakönyvvezetőnk az esküvőn és anyum ma felhívta, elvileg már postázta is a papírt.Állítólag nemsokára megszüntetik és nem kell.
Az lett volna még "vicces", ha le kellett volna mennünk Vp.be személyes átvételre...

Mangora, a beosztásra gondoltam...De olyan cukin írtad a választ rá.

Tejberizs, hú, Edina, azt küldhetnél...
És reggel azt írtam, néha már nem vagyok annyira kívánós???Na, de ma igen.
Ilyen szájsebészetes foghúzásom nekem tavaly decemberben volt, beletörte a fogdoki a gyökeret és 3 órán át véste utána egy szájsebész, nos azóta bevallom, nem voltam fogorvosnál...

Szilvi, hú, te, nagyon bevállalósok vagytok, de igazatok van, legyetek annyit kettesben még a férjeddel, amennyit tudtok.
Remélem, jól viseled majd a hétvégét.

Zsuzsi, tuti jól fogsz bánni Babuval!!!Pici anyuka a pici lányával...

Na én meg elmostam az összes cumikát, cumisüveget, a mellszívót, kisterilizáltam mindent, bár tudom, hogy ez így 1 napig ok, de a kórházba majd nem kell msogatni, egyből sterilizálni és kész.

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Nekem már bármilyen kaja jöhet :P
Almán kívül, abból most eszem a hatodikat.

Nem volt gáz az anyakönyvvezető, Kata, csak vicces, mert pontosan úgy reagáltam le, ahogy Mangora írta, "megállt bennem az ütő, hogy mikor is"... már az évben sem voltam biztos.

Köszönöm a privit az IKEA-s élményekkel, tök jól hangzik - ha belefér az időbe, lehet, hogy mégis kinézünk Budaörsre is.
Fogorvossal nem jó viccelni:( megértem ilyen tapasztalatok után, hogy nem sok kedved van hozzá.
Viszont akkor se nagyon lesz több időd, mikor megszületett a baba, úh szerintem ne halogasd, legalább kérj időpontot.

Szilvi, ne ijesztgess minket a fronttal, mi egy néhány héttel későbbire várunk:)
Balatonszemes szép hely (igaz, 10 fokban még nem voltam ott), remélem, jól telik majd a hétvége!

Pussz,
Móni
monke

hahó,

Kata, nem vagyok én bevállalós, de azért tették mostanra (és nem év végére), hogy még én is el tudjak menni... :D Szóval most már nem mondhatom le, csak ha megszülök :lol:

Ez az anyakönyvvezetős sztori... Én még nem is intéztem semmit. Mi a 4. kerületben voltunk, most akkor oda kell menni???

Ja, a tétényibe nem lehet bevinni "fejőgépet" :lol: azt mondták, hogy van nekik, azt kell használni, ha szükséges.
És holnap találkozunk újra a szülésznővel. Kíváncsi vagyok összejön-e a randi.

Jó éjt

Szilvi
huszilvia

Sziasztok,

Jók ezek az anyakönyvvezetős sztorik :-)
Edina, nagyon erős férjed van, jól tűri a fájdalmat. Jobbulást!

Párom most beszélt a nagymamájával, aki 75 éves és most kezdett internetezni. Meglepődött, hogy mi nem használjuk a Skype-t, és a fiókban tartjuk a webkamerát. Kérte, hogy üzemeljük be, mert ő bizony szeretné látni a dédunokáját. Ja, és megadta az e-mail címét, hogy küldjünk neki képeket... Meg áll az eszem! :P

Küldöm mindenkinek a dokumentumokat, csak egy kis türelmet kérek. Holnap nem leszek, vidékre utazunk, most nagyon sok mindent le kell zárnom.

Szilvi, igen, megvan a címed. Jól tudod az intézendőket (Te ne tudnád?:-)), a családi pótlék van még ezen felül, amit intézni kell.
Oda kell menni, ahol házasságot kötöttetek. Ha ott vagy, be is ugorhatsz hozzánk, ott lakunk a Hivatallal szemben :-)

Én már kihagyom a céges hétvégét, péntek este borkóstoló, szombaton pedig tanyasi olimpia... Sajnálom kicsit, mert a többiek is mind kérdezik, hogy miért nem megyek. Valójában azért, mert egész szombaton kint van a program egy tanyán és mit kezdenék ott az esőben, ha a játékokban nem tudok már részt venni.

Még nem készülök szülni! Kivárom a soromat, nem akarok beelőzni senkinek, meg akarom hallgatni az élményeket stb. :-)

Egyébként nagyon jók vagyunk szerintem, már október 7-e és még senki nem szült meg :-)

Jó éjszakát!
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Megkérdeztem ma a védőnőt, hogy mi van ezzel az anyakönyvi kivonattal, nem tudta, de megkérdezte okosabbaktól nekem, és azt mondta, hogy ha abban nem kell kérnünk újat, mert itt esküdtünk Debrecenben.

Milyen jó kajákat esztek!

Mangora
Kitartás a nagymamihoz! Büszke lehet az unokájára!

Vince annyira fejeli a szemérem csontomat, hogy muszáj lepihennem. Remélem nem szülök még ma, Férjecském dolgozik ma éjjel. :?
Jó éjt nektek!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok!

Kitartást mindenkinek az elkövetkezendő pár hétre!!!

Tegnap voltunk 4D-n, na, én vagyok az egyetlen, akinek nem lesz mutogatnivaló DVD-je. A kis drága maga elé húzta a kezét, a lábát és nem is mozdult, bárhogy forogtam. A párom azt mondta, már most egyéniség és majd meglátjuk milyen, ha kibújt...
Azért az látszik, hogy kis husis. :lol:
Kb 3kg-ra teszi a gép a súlyát, a heteket meg 37-nek számolja...
Kiváncsi vagyok, mekkora lesz a végén.

Kérdeztem az asszisztenst, azt mondta, hogy ilyenkor, ha gyakrabban keményedik a has az már rendben van.
Nekem tegnap gyakorlatilag óránként lett kőkemény, egy kicsit megijedtem, de minden ok odabennt.

Milyen rendesek vagytok ezzel a bőrönd előkészítéssel!
Én még el sem kezdtem...

Ti még mennyire vagytok utazósok?
Mi azt tervezzük, szombaton teszünk egy kört még, aztán már nem mennénk messzebbre, aki kiváncsi rám még egyben az jöjjön hozzánk.

Krisztina, sok erőt kívánok neked!!!

Kata, 4.-én mind gondolunk majd rád!!!

Mindenkinek szép napot:
Dorka
(valaki írjon olyan progit, amivel képet tudok kicsinyíteni. köszi)

Kép
traudorka

Hali!!!

Köszönöm az együttérzéseket....

Tegnap volt doki,Nst szuper,baba szuper a buksijának már nem kellene nőni mert nem fog kiférni :roll: ezt mondta a doki.
Megnézte a méhszájat,1 újjnyira nyitva,úgyhogy most mégközelebb kerültünk a szüléshez.Pedig én nem is keményedek,szinte soha,nagy ritkán mikor többet sétálok.
Viszont azt érzem hogy szokott fájni a méhnyak környéke.

Hétfőn kell mennünk a 4.uh-ra,apa is jön :D

A házassági a.kivonatot nálunk tavaly nem kérték,szóltam azért anyukámnak hogy kérje ki.

Kép

Kép
krisztinaa

"Felsírtál, s könnycsepp hullt mennyből a földre,
a hónapok csendjét kis lényed megtörte.
Mamád, ki méhében néked otthont adott,
az élettől egy csodaszép kisleányt kapott.
Mint legdrágább kincsét, magához ölelt,
elfáradt, de ily szép terhet még nem viselt.
Testével érezte, ahogy kis szíved dobban,
s annyira szeretett, hogy nem lehet jobban.
Hálás tekintetét az égnek felemelte,
s legszebb gondolatit mind feléd terelte.
Arcod köré fonta két puha tenyerét,
s néked adta keble mindösszes kenyerét.
Sötét volt, csak a békés csend figyelt,
s léted minden kérdésre megfelelt.
Egyszerre lélegzett most anya és lánya,
s érezte, élte már nem volt hiába. "

[/quote]

Kép

Kép
krisztinaa

Krisztina, nagyon szép, bőgök is, most nem tudok írni...

katicat
Szigetszentmiklós

nagyon szeretem ezt a verset,én is nagyon sokat sírtam már rajta

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!

Zsuzsi! Párod nagyiját nem akarjátok pár hétre kölcsön adni, hogy a miénket feltuningolja kicsit? Ez annyira jó, hogy ilyeneket csinál. Nálunk csak megy a hiszti, hogy egyedül van (persze ezen depizik), de ki sem mozdul a lakásból...A párodé meg netezik! Szuper!!! Én arra sem tudom rászoktatni, hogy ne mosogasson, mert van mosogatógép. De megvan a párja is, mert múltkor megkérdezte mit csináltam az evőeszközökkel, hogy ilyen fényesek... Úgyhogy no comment. Majd jövök a jó kis sztorikkal, hogy feldobjalak titeket is vele! Mert ezt már másképp nem lehet kibírni, csak ha ilyen lazán próbálja az ember, mert ha komolyan veszem, akkor én is bedepizek, azt meg nem lehet!!!
Zsuzsi! Szerintem simán be kéne vállalnod a hétvégét. Szurkolsz, forró teát iszogatsz, ha hideg lenne, de szombatra még úgy hallottam jó idő lesz, vasárnapra mondtak esőt és valóban a jövő hétre max. 15 fokot hallottam én is. De fel a fejjel lányok, attól, hogy lehül az idő, még nem biztos,hogy front is lesz! Pozitívan kell hozzáállni :)

Hú Dorka, akkor jó nagy már Feri! Ne aggódj, nekünk is a legutolsó ultrahangon pár percig az elején hagyta, hogy gyönyörködjünk, azután meg az arca elé emelte mindkét kis kezét, hogy "na jól van, most aztán már hagyjatok" :) De így is nagyon aranyos volt ezt látni! És párodnak igaza van, már most egyéniség!!! Én ezt már pár hetesen is így éreztem. Kivívta magának máár akkor is, hogy én olyat egyek,úgy helyezkedjek, stb., hogy az neki jó legyen :) És ez mit sem változott azóta, de szerencsére jól tudok alkalmazkodni hozzá! Nem hiába, kis Skorpiók növekszenek a pocakunkban, azok meg ilyenek :) LEsz velük gondunk elég! :) De már várom!!!

Kriszti! Gyönyörű és megható az idézet, amit írtál! Meghatódottságomban nem is tudok mit írni...

Utazás: Mi még a 23.-i hétvégére tervezünk egy utolsó kiruccanást kettesben apával. Ne ilyesztgessetek, akkor még nem kéne megszüljek :) A szülésznő is azt mondta, hogy az utolsó pillanatig csináljunk mindent úgy, ahogy előtte! Úgyhogy hajrá, betartjuk! Én nem akarok itthon ülni :) Nem is bírnék :) Majd visszük magunkkal a kórházi csomagot, hátha onnan kell mennünk szülni :) Most pénteken meg szombaton a kollégákkal megyek még el, dumcsizunk egy jót :)

Mangora

Kép
mangora

Kata! Gratulálok az eredményekhez! Szerintem jó, hogy tágulsz és görcseid meg feszülésed nincsen! Csak így tovább! És mit mondott a doki, ez ilyen "korban" jó eredmény?

Kata, köszi :) és bocs a félreértésért :)

Mangora

Kép
mangora

Lányok! Ti voltatok vagy mentek még közösen a párotokkal vmi felkészítő tanfolyamra, ahol megmutatják a vajúdási pozitúrákat meg légzéseket, hogy apa is tudja és ha kell segítsen? Tényleg, apás szülésre készültök? Szilvi, mikor Te voltál és kaptad a papírokat, akkor párod is ott volt? Biztos írtad, de már elfelejtettem :( Hogy tetszett neki?

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok lányok,

kicsit el voltam ma havazva, délelőtt tanítottam, aztán sütit sütöttem, almás-fahéjas muffint, este megyünk barátainkhoz vendégségbe, ezt visszük meg egy üveg fini vörösbort.Amiből én persze nem iszok.:-(

Dorka, örülök, hogy rendben volt minden, nagy franc a kis lurkó már most, hogy nem mutatta magát teljesen, persze ilyenkor már kevesebb a hely is.
Elhiszem, hogy kíváncsi voltál a pofikájára...
Én is nagyon várom már az első találkozást.

Krisztina, örülök, hogy jól ment minden az nst-n.
Nemsokára már szeretgetheted a pici Anna babát. :D
Nagyon szép a vers...
Akarva akaratlanul könnyeket csal az ember lánya szemébe.

Zsuzsi, remélem nem megterhelő a mai vidéki utazás.Mikor mész a dokidhoz akkor?

Anyakönyvi kivonat, Szilvi, elvileg ott adják ki, ahol esküdtetek.
Ez az anyakönyvvezető ismerősöm azt mondta, pár hónap és nem lesz szükség erre kórházban.
Azt nem tudom, miért nem elég mondjuk kettőnk személyi igazolványa meg mondjuk az eredeti okmány.

Krisztina, jó, ha ott a kórházadban nem kell, nálunk szólt a szülésznőm előre, itt az a szokás, hogy automatikusan az anyuka nevére menne az anyakönyveztetés, ha nincs papír. :oops:

Utazás:Dorka, én is mennék még ide-oda kettesben apával, de mondjuk másfél-2 órás körzeten belül.

Képzeljétek, tegnap a férjemet felkérték, hogy nov. 9.ei héten budapesti kezdéssel ilyen workshop szerű rendezvényeken kellene a cég(informatika nagy óriás!) termékeit népszerűsítő csapatban részt vennie és minimum egy hétig ide-oda rohangálni az országban.Persze kiakadtam rendesen...
Azt mondta, szólt hogy felesége lehet akkor szül.Kíváncsi leszek...
Nagyon beparáztam.
A tavalyi dolgok után pláne nem tudnám egyedül végigcsinálni a szülést.

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Mangora, szerintem Krisztinának akartad írni:"
Gratulálok az eredményekhez! Szerintem jó, hogy tágulsz és görcseid meg feszülésed nincsen! Csak így tovább! És mit mondott a doki, ez ilyen "korban" jó eredmény? "

Semmi gond :lol:

Na szegény te, nehéz lehet a nagyival, nekem 85 éves a mamám és a szüleimmel él, nekik sem könnyű, sokszor bosszankodnak miatta, de van amikor inkább megmosolyogjuk a storykat. :lol:
Mondjuk az én nagyimnak is van mobilja, rendesen kezeli, tudja mi a divat, ha lát rajtam vmi újat, mindig mondja, hogy látta a tv-ben hogy ez most a divat stb.
De olyan kis aranyos, kimosta, kifehératette és kikeményítette a polyahuzatot, amit barátnőm adott kölcsön.

Nekünk nem volt és nem is lesz ilyen bemutató tanfolyam Mangora, mint pl amire a Születette feleségekben járt Susan :lol:
Bár én az előzmények után nem is akarnék ilyet...

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Kata, bocs :) Látszik, hogy szétszórt vagyok kicsit :)
Ügyi vagy, hogy ennyi mindent megcsináltál, de azért vigyázz magatokra! Az esti vörösborból egy kis pohárkával sem ihatsz? Én mondjuk szoktam néha iszogatni 1-2 decit. Jól tud esni és a vérképzéshez meg pont kell (főleg vashiány esetén :) )
Én ma pihenősre vettem a programot, nem kell sehova menni, nem kell semmit csinálni, csak ami jólesik :) Néha ez is kell!

Mangora

Kép
mangora

Ja, és Kata, remélem férjednek sikerül elérnie, hogy ne kelljen utazgatnia! Ne aggódj! (Bár tudom, ezt hasonló szituban nekem is mondhatná bárki, akkor is kiakadnék...)

Anyakönyvi kivonat: ott adják ki tényleg, ahol annak idején kiállították. Előveszik az anyakönyvet, fellapozzák és leellenőrzik, hogy lám, tényleg :) Mondjuk én sem értem, hogy miért van rá szükség, ha egyszer ott az eredeti és azóta nem vált el az ember lánya...
Nálunk apasági nyilatkozat van, de már megvan, bekészítve a dossziéba, amit majd viszünk :) Párom ki is akadna, ha az én nevemre anyakönyveznék a gyerkőcöt, ehhez ragaszkodik nagyon,d e ez így van rendjén :) Meg azért is kellett nekem még az állandó lakcímem is megváltoztatni, hogy a gyereket is majd ide jelentsék be. Szóval van tortúra bőven, nem kímélik a kismamákat a hivatalok:)

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok,
Este majd remélem be tudok nézni hosszabb időre, ma nagy rohanás van.

végigfutottam, hogy kik írtak ma és tegnap.

Reni, hogy vagy? minden ok?
Úgy emlékszem, ma voltál dokinál.

Puszi mindenkinek
Móni
monke

Áfonyácska
Hát hogy másodikra jutott eszedbe videókat nézni :lol:
Nagyon csini vagy :)
Szerintem lakásba nem kell sapi, csak, ha ablak nyitva van, vagy akkora nagy a haja és vizes lesz.

Kriszta
Ez a link tényleg jó, olyan tárgyilagos.
Házas élet :wink:

És a hó se essen, amikor szülünk....

Védőnő: voltam hétfőn védőnőnél. Sok újat nem mondott. Első hónapban javasolta a mérleg kölcsönzést, de csak azért, h a két gyerekkel ne járjak le hetente a hidegben.
Amúgy receptet csak a gyerkőc születése után lehet kiváltani a gyerek nevével, a mi TB számunkkal (persze a 8as jön elé)
És málnalevél tea 36 hét után napi 2*2 dl.

Monke
Fordítás :(
És nagyon csini a pocak.
Fúú gondolom nagy kő esett le a szívedről a fordítás miatt.

Szilvi
Köszi a mailt megkaptam és vigyázz magadra.

Zsuzsi
Meddig akarnak még dolgoztatni???? Nemsokára szülsz....

Kata
Jó csörgök, bár most érdekesen alakul a hét. Holnap, ha minden marad így Lilla bölcsiben én meg készítem a bnőm ajándékát. Szerdán férjemnél a kocsi, csütörtökön meg bölcsi és
délután meg a bnőm bulija. Szóval addig elég sűrű.
Szívesen :) gondoltam, h ne rémtörténeteket olvasgassatok :)
Nem gáz, és szerintem a dudoros legyen alul.

Dorka
jó sűrű napotok volt.

Orrszívó: porszívósat én kaptam kézit, de azzal semmi nem jött ki.

Dzsekit, kocsikabátot nem veszek most, mert szerintem ahhoz túl hideg lesz már. Majd tavasszal.
Nekünk van 2 vékonyabb plüssös overáll az lesz a kocsis utakhoz.

Libero: igen a vonalkódokat kell gyűjteni és minden típusnak van megfelelő pont értéke. Be kell küldeni a Libero-nak és le lehet
vásárolni. Libero.hu oldalon kell regisztrálni.

Pelus
Kettes méret nekem már megvan, mert bnőm odaadta így nem nagyon kell venni egy darabig, max újszülöttet.

Mangora
te is csini vagy :)

Popsitörlő: schlecker saját márkája (hozzánk van közel egy ilyen bolt egy köpésre és tök olcsó)
de nekünk minden más is jó volt, de vannak babák akik nem bírnak mindent. Ki kell tapasztalni. Mások is írták a DM márkát is, az is valóban jó.

Dy
Próbálj megnyugodni, minden rendben lesz.

Zsuzsi
Harisnyára még nem lesz szükség :) ilyen pici méretben nem is igazán lehet kapni.

Hú de sok NST-ző, CTG-ző kismami van már :) mi 2 hét múlva kezdjük. Na onnan rendszeres vendég leszek a dokinál és a szülésznőnél is.

Vick
De jó, h írtad a DM Avnet bimbóvédő krémet én arra esküszöm, mert Lillával nagyon bejött és nem mindegy azért...

Front
Állítólag 7végén, jöv hét elején jön egy nagyon erős hideg front. :( nov. végi időjárással, akár még hó is lehet. Vigyázzatok magatokra.

Masszázs olajat ígértem: Weleda én gyógyszertárban vettem.

Kata
Azért nem megy az 5 nap. Peti anno szinte végig velünk tudott lenni. Sok mindent elintézett amikor kórházban voltunk.
Infacol-pocifájásra, meg Espumisan is arra való. Jó ha van, de ált az első 4 hét után kezdődik a pocifájás és 3 hónapos koráig eltarthat. Homeopátiás készítmény is van rá. Annak most nem tudom a nevét, de ha majd kell előkotrom.
Nekem könnyű a dolgom, mert a cégem a kifizető hely és mindent összekészítve megkapok, amit a férjem bevisz nekik és ők intéznek el nekem mindent. Neked a cég nem csinálja meg?
Amúgy szerintem a személyes beadás biztosan gyorsabb, a Postát ismerve.
Workshop :(

Tábla: nekem van mintám, h hogyan lehetne szépet csinálni, xls és azt lehetne ide beilleszteni a fórumba, de én nem szeretném elvállalni, mert egy másik fórumba most adtam le...sajna már nincs időm arra is. Meg az úgy jó, ha viszonylag sűrűn feltesszük.
Szóval Móni annyit még talán, h segítek megformázni és elküldöm, csak a rendszerességben nem tudok segíteni.

Reni
Jajj a mese. Mintha magunkat látnám. Nekem is ezek az egyedüli nyugodt percek és Lilla is rengeteget mesézik. Persze csak DVD.
Remélem azért még húzod kicsit Bíborkával egyben.

Friday
Wow a fiad már ilyen jól kezeli az egeret??? :)

Dy
férjednek ne főzz most semmi tejeset, mert attól begyulladhat. Az első nap ne is öblögessen és fogat is csak óvatosan és Cataflam legyen otthon.
A férjemnek is nemrégen volt szájsebészeti műtéte.

Zsuzsi
Nagymami :lol:

Kép

KépKép
KépKép
fleur

Amúgy elég sz... hét áll a hátunk mögött azért is vagyok eltűnve.

Pocak keményedik, görcsölget itt-ott. Aludni megint nem jól alszom (mondjuk ebben most Lilla is nagyrészt benne van)
Lilla meg kifordult magából. Múlt 7végén kezdődött a lázzal meg a hőemelkedéssel. Aztán keddre elmúlt és kiderült, h az utolsó 4 őrlője indult el és az a ludas.
Na azóta volt minden. Folyamatosan kap homeopátiás szereket, ami napközben jó is, de éjszaka már 3 napja Nurofent kell neki adnunk, mert éjjel felébred és sikítva sír. Alig lehet megnyugtatni. Ilyenkor meg se hallja mit mondunk, csak sikít, h nem jó ez nem jó ez...:( eléggé megterhelő. Általában fél-1 órás küzdelem után apával együttes erővel tudjuk csak megnyugtatni.
Napközben is lenyom olyan hisztiket, hogy minden hajam szála égnek áll, olyan mintha valaki elrabolta volna a tündéri lányomat és kicserélte volna.
Ilyenkor mindenben az ellenkezőjét mondja, csinálja, mint amit mondok neki és közben visít és sír és verekszik....na jó nem panaszkodom, csak őt is sajnálom...én meg kivagyok tőle.

Most kicsit pihi van, mert bölcsiben van, de ma először sírt mikor eljöttem :(

KépKép
KépKép
fleur

Fleur, hú, nem semmi heted, napjaid voltak.
Lillust sajnálom, remélem elcsitul és hamar véget ér ez a hisztis-fogzós időszak.
Poci nekem is feszülget, görcsölget az utóbbi 1-másfél hétben amúgy.
Úgy látszik a 2 kis csemeténk összetart már most :lol:

Babacsomag:
Na szuper, akkor a gyógyszertáros nőci nekem mit hadovált össze? :oops:

Amúgy ha akarsz, hozzánk is jöhetsz Danit mérni majd, igaz kocsiba kell ülni, de legalább talizunk!

Jövő hét????

pusz és kitartást

katicat
Szigetszentmiklós

Fleur! Kitartás Lillához! Nem irigyellek... Erős nő vagy Te is!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok,

Visszatértem, megúsztam épségben, de azt hiszem, évek öregedtem az éjszaka és ma délelőtt. jó 2 óra oda, majd vissza. Hulla vagyok, éjfélkor még ébren voltam, majd 4-kor arra ébredtem, hogy mindenem csurom víz, a hajam, a hálóingem, az ágyneműm is. Majd 5-kor csörgött az óra. :-(

Este 6-re megyek orvoshoz, majd jövök a hírekkel.

A gyógyszerész nekem is azt mondta, hogy csak a baba születés után tudjuk kiváltani a csomagot, ami kell. Igaz, nálunk a receptet sem adják ki, amíg meg nem született a baba. A barátnőm azt javasolta, hogy vegyek egy Gabi popsikenőcsöt, amit beviszünk a kórházba, aztán mire hazajövünk, a párom beszerzi a többit.

Krisztina, köszönöm a gyönyörű verset, kicsit sírdogáltam rajta.
Örülök, hogy minden eredmény rendben, várjuk a fejleményeket.

Fleur, Lillusnak jobbulást, remélem, hamar elcsitulnak a dolgok és megnyugszotok mindannyian.

Kata, remélem, a férjed ki tudja húzni magát a munka alól.

Nálunk is hasonló a helyzet, most indult egy 2 hónapos nagy kampány (hasonló mint Katáéknál), abból ki tudott maradni, de november első két hetében a nagyfőnök elutazik és itt marad a párom a rengeteg emberrel... Szóval Babunak nem igazán akkor kellene jönnie... Aztán november végén meg ugye ott a tréning...

Dorka, örülök, hogy rendben fejlődik Feri-baba. Mikor mészt NST-re? Neked nem kell még?

Mangora, mi ilyen tanfolyamra biztosan nem jutunk el, nem is érdeklődtem utána. Bízom benne, hogy tudni fogom, mit kell csinálni.

Ja, az állandó lakcímemet a héten én is megváltoztattam, éppen azért, hogy Babut ne máshova anyakönyvezzék.

Vigyázzatok magatokra!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

ti aztán jó sokat írtatok! :lol:

megvolt ma az nst,és minden rendben volt. most 25 percig tartott,és képzeljétek el,hogy Gréta úgy fe lvolt pörögve,hogy 62* mozdult meg... :shock: szóval minden ok,vizsgálat nem volt,majd sztem jövő héten. legközelebb jövő csütörtökön kell menni megint nst-re.

Kata
hát nem semmi,hogy mivel stresszelnek újabban titeket... :roll: remélem,hogy a férjed el tudja intézni a dolgokat! a legújabb muffin,is nagyon jól hangzik! :wink: én is sütöttem most,igaz még hűlnie kell,és nem muffin... de egy kicsit lusti vagyok. :?

Zsuzsi
pihej egy kicsit most már! nem hangzik túl jól az éjszakai sztorid.. :?

Krisztina
akkor te már tényleg a finish-ben vagy! :lol:

Fleur
jobbulást Lillának!

Dorka
nem semmi,hogy Feri hogy beindult nőni... :lol: szép nagyfiú lesz! :wink:

Mangora
tanfolyamon mi sem voltunk,és nem is megyünk.

Anyakönyvi kivonat
rá kell mindenképpen kérdezni a kórházra,mert ált. mindenhol kérik,csak az idő változhat. van ahol 30 napnál-, van ahol 300 napnál nem régebbire van szükség. egyébként meg valóban az anya nevére anyakönyveznek automatikusan hivatalos irat nélkül. :roll: legalábbis ezt már nagyon sok helyről hallottam.

Api hál istennek nagyon jól van,az egész éjszakát végig aludta,és még gyógyszert sem kellett bevennie. csak tompán fáj egy kicsit neki. kb 4 cm-t vágtak. ahhoz képest,sztem nagyon jól van! :P

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Hali!

Látom tombolnak az anya-hormonok Mindenkinél :D. Nekem is volt sírós élményem mostanában: este altattam a fiam, az nálunk úgy zajlik, hogy mellé fekszem csukott szemmel, majd előbb utóbb Nála is bekövetkezik ez. Szóval, már már azt hittem alszik, de azért még imitáltam az alvást és egyszer csak elkezdte simogatni az arcom. Lányok, amikor végigsimogatja kedvesen a husis praclijával az arcod a gyermeked...nem tudtam nem rommá bőgni magam.

Dy: 62 mozgás??? Topikunk olimpikonja azt hiszem megvan Grétád személyében :wink:

Fleur: hú, fogacskához kitartás :( !

folyt.köv, kiskorú hív :?

Kép
Kép
friday

Friday! Nagyon édes lehetett Bors! A gyermeki szeretet annyira önzetlen, hogy az fel sem lehet fogni, míg át nem éled!

Mangora

Kép
mangora

Hali!

Mangora: a kirándulásotokra szerintem is bátran menj, ha addig minden rendben van pláne, szülőscucc jó ötlet, hogy ott lesz, biztos ami biztos :wink: Más: "vajúdós tanfolyam" háááát, írtam is még Krisztinaaa-nak, hogy annyira korrektnek éreztem a dokijától azt, hogy azt mondta ne beszéljenek meg előre túl sok mindent, úgyis improvizálni kell az összes szülésnél. Nos, a vajúdással is szerintem ez a helyzet. A Párod már azzal, hogy ott van a legnagyobb segítség, és egyébként is tudni fogja mikor mit segítsen. És egy ilyen előadás pénzbe kerül? Mert ha ingyenes, akkor mondjuk baja nem lesz tőle senkinek :D ...de szerintem inkább tényleg kettesben legyetek a legtöbbet :wink:

Kép
Kép
friday

Bocsánat, még ezt akartam, csak nem adja a "szerkeszt" ablakocskát:

Fütyi téma nem nagyon lett lezárva: http://velvet.hu/poronty/2009/10/08/beb ... problemat/ kommentek között van gáz is, de jó is.

ÉÉÉÉs: varrtam szoptatópárnát, itt is inkább jókat írtatok róla, ígyhát megcsináltam és KIRÁLY!!!! Jó vele aludni valóban, kényelmes vele ülni (a hátam már nagyon gáz). Szerintem igazán akcióban (szoptatáskor) is elégedett leszek vele. Köszönöm a hsz-eket ezzel kapcsolatban! (tavaly karácsonyra varrtam a fiúknak babzsákfotelt, abból maradt még hungarocelgolyóm, alias mikrogyöngy :lol:, azzal töltöttem fel)

Kép
Kép
friday

Sziasztok,

Mangora: igen, ott volt a párom is a felkészítőn, 2 óra volt, 5000 ft/pár. Jó volt, nekünk megérte, páromnak is tetszett, sok mindent elmondtak.

Fleur: kitartás a "fogas" problémához :?

Nos, végülis nem sikerült talizni a szülésznővel, nem volt ott ezen a kismama klubbon, más szülésznők voltak. De így is jó volt, sok mindent elmondtak, hogy mikor mi következik, mit kell vinni, stb. Ja, és nem kell új házassági kivonat, elég lesz a régi! :D
Szóval mégsem megyek jövő héten okmányirodába! Zsuzsi, akkor majd máskor ugrom be :lol: :lol:

Ma jött ismerős néni, megpucolta az ablakokat, én már nem merném bevállalni. Férjuramnak már csak a függönyt kell feltennie, azt is eléggé utálja :?
Én addig bébiruhát vasaltam. Az jobb elfoglaltság :lol:

Nekem csak jövő hét csütörtökön kell mennem CTG/NST vizsgálatra. Akkor lesz uh is, meg kukkolás is, nincs-e valami bacim, amitől Csabi tüdőgyulladást kaphat. Majd ezeket is vinni kell a kórházba.

Jó pihenést,

Szilvi
huszilvia

Sziasztok!

Úgy látom sokan szenvedünk már ilyen hasfájós dolgokkal. :( Minden este ez a műsor nálam is, meg hajnalban is!

Nekünk a Klinikán nem kell új házassági kivonat, mert itt házasodtunk, erre talán érdemes rákérdeznetek, ha helyben volt az esküvő.

Holnap megkérdezem mostmár a gyerekorvost erről a gyerekcsomagról.

Friday
Ügyes vagy! A lányoknak van babzsákfoteljük, én most is sokszor abban ülök, mert igazodik a testemhez, kevésbé vannak benne fájdalmaim. A szopis párnán meg alszom. :wink:
Eszterkém szokott így megsimogatni ( Hangi nem olyan bújós), amikor délután itt mellettük ülve becsukom a szemem egy picit.Imádom ezt az érzést! :)

Fleur
Biztos a kis fogai is közrejátszanak a sikítós síráshoz, pláne éjjel. De azért ugye tudod, hogy van 2 évesen is egy dac-korszak?!
A bölcsis gondozónk mondta, anno, szerencsére nekünk kb. 2-3 hét alatt lezajlott. Azt mondta, ez is a fejlődésük része, próbálgatják a határaikat. Tudom, nem könnyű, de át lehet vészelni, csak gondolom most te is érzékenyebb vagy.

Zsuzsi
Hírek?

Írjatok lányok!Mindenkinek jó éjszakát!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,
Bocs, hogy most nem reagálok mindenre, gratulálok mindenkinek a jó eredményekhez és a virgonc babákhoz.

:)

És várom a többi hírt.
Kata, Zsuzsi, remélem, hogy a párotokat azért nem terhelik túl novemberben...

Fleur, csináltam közben egy kis primitív táblázatot (olyan, amilyen, de a miénk, ahogy Zsuzsi írta).
Nem mindenkiről tudom, hogy mikorra van kiírva, írjátok meg légyszi! (valahogy ez a visszafelé kiszámolósdi vonalzó alapján nem megy).
Plusz: a baba teljes nevét írtam be, nem baj? Pl. Fleur - neked Dani vagy Dániel lesz a kisfiad?
Ja: minden kritikát és javaslatot örömmel fogadok.

Kezdek aggódni Reniért...

Jó éjszakát, és írjatok!
Puszi
Móni

Kép
monke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?