SZiasztok!
Bocsi, hogy nem jöttem, de elég sok minden történt a napokban. Szerdán volt a gyerekorvos, Bátorral minden rendben van, meg is lepődött, mennyit eszik, és megdicsérte, milyen combjai vannak.
Az egyik szeme sajnos még mindig váladékozik, most kamillázzuk, ő ezt tanácsolta. Kérdeztem az anyatejes szemcseppentésről is, mert a védőnőm nagyon nyomja ezt, és azt mondta, hogy szerinte semmi értelme. Én örülök neki, mert nem szívesen cseppentettem bele anyatejet.
Sajna a hasfájás nálunk is elkezdődött. Amikor hazajöttünk a kórházból kapott Bátor antibiotikumot és mellé pro-kidet, ez olyan mint a normaflore, a bélflórát állítja helyre. Szóval ezt használtuk, és amióta elhagytuk, azóta kezdődtek a hasfájós esték. Amúgy ez is érdekes, hogy miért este felé kezdődik, vajon miért pont akkor? Szóval a gyerekorvos azt tanácsolta, hogy folytassuk a pro kidet, tegnap már adtunk is neki, és csak halkan mondom, hogy a maratoni 6 órás sírás 1 órásra csökkent és a hangerősség is a felére csökkent. Remélem ez így is marad.
Csalexandra részvétem...
Mi is most váltottunk a kettes méretre, ti milyen pelenkát használtok? Nézelődtem a neten, tudom, mindenkinek más válik be, mi a pampers narancssárgát használjuk, ez puha. A liberot próbáltam, de mint a smirgli. Nekem is volt egy időszakom, hogy az egyik mellemben 20g-nál több tej nem volt, de most már kezd rendbejönni. És az, aki megszól egy kismamát mert tápszert ad anyatej helyett, az nem normális. Bátor a kórházban már az első nap kapott, hát én meg erre kaptam a pofavágásokat, hogy miért nem szoptatom... de könyörgöm, az első nap mégis mit adjak neki? Én nem is ellenkeztem a csecsemősöknél, hogy ne adjanak neki, hisz kis súlyú is volt, másrészt nem szeretném ha sírna amiatt, mert éhes. Szóval ne foglalkozz senkivel, és hidd el, annyit tejed lesz, hogy csak na!!!!
Picur sajnálom, hogy visszajött a hasfájás az infacol elhagyásával, de az jó, hogy hat ez a gyógyszer és könnyebb így Picurnak. Bátor lepisilte a védőnőt és a gyerekorvost is, a babák szeretik ha meglengeti őket "ott" a hűs szellő.
Veronika nálunk pont a másik véglet van. Bátor rengeteget eszik, és a legtöbbször nem is várja ki a 3 órát, általában 2 és fél óra a maximum. Ami nehézkes, hogy egyszerre egy mellből szoptatok és az egyikből kevesebbet tud szopizni, így egyszer 80-at eszik aztán 140-et, de ezt mindig max 3 óránként. A gyerekorvos is mondta,hogy nem kéne ennyit ennie, de ha elveszem a cicimet, akkor meg sír. Szerintem egy baba tudja, mennyit kell ennie.
Nusildi mi a pro-kidet használjuk, de az infacol is jó, nővéremnek pedig a biogaia vált be. De itt a lányok az infacolt használják többen, és segít. Remélem nektek is hatni fog. Kitartás!
Mmc sajnos nem vált be a teóriám, csak akkor jó ez a mellkagyló, ha melltartót akarok felvenni, de hosszú távon nem jó. Azt hiszem, az idő fogja megoldani a cicifájásomat, és a bioptron lámpa.
A szoptatás terén még mindig ugyanott tartok, sajna nem vált be a bimbókiemelő, mondjuk nincs befelé forduló bimbóm, de hát egy próbát megért. Bioptron lámpázom, és remélem hogy egyszer vége ennek. Ti bírjátok a melltartót? A mellbimbótokat nem nyomja meg nagyon? Én egyszerűen nem bírok felvenni... lehet nem jó a melltartóm? De teljesen megnyomja a bimbóimat.
A múltkor épp fürdettem, megindult a tejem, így Bátor tejben is fürdött.

Nem tudtam, mi csöpög, mondtam is, hogy lukas a kád???
Mennem kell, szopi jön... jajj a fájósból...
Szép napot mindenkinek!