A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2013 májusi babavárók

Adri is mosolyog mar, nem sikerult lekapni csak egy enyhe vidam arcot, de ennel sokkal jobban is tud mosolyogni :)

Kép

Kép

Kép
sz.veronika

Köszönöm Lányok!Próbálok úgy is a gyerekre koncentrálni és nem a bánatra.

Veronika, Adri nagyon édes !!

Ma annyira megcsappant a tejem hogy pótlásra volt szükségem! Hát emiatt is volt lelkizésem...tudom hogy nem gáz...és hogy visszajön a tejem,amúgy is mindent megteszek érte. Csak vannak körülöttem olyan emberek akik "megköveznek" ezért. Pedig ettől nem lettem rosszabb anya. De ők ezt éreztetik velem,vagyis szeretnék!

Amúgy szerintetek fájni fog a hasa így hogy keverem a cicit a tápszerrel?

Picur hogy haladtok az Infacol elhagyásával? Sikerül hasfájás mentesen megúszni?

Jövő héten kedden megyünk megkapni az első szurit ,remélem nem lesz vészes utána. A dokitól kérjek azért utána a biztonság kedvéért lázcsillapító kúpot? Mert nekünk nincs itthon ilyen.

Kép
csalexandra
Sopron

Igen, kup mindenkepp legyen otthon! Azt hittem azt alapbol ir minden gyerekdoki a szuleteskor...Hutoben kell tartani. Nem csak az oltas miatt, hanem altalanossagban is fontos hogy legyen otthon betarazva ha hirtelen kell!

Kép

Kép
sz.veronika

Az okoskodos anyatejjel stresszelosokre meg nem is irok semmit... jol csinalod, egyik fuleden be a masikon ki... :)

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Ezen a héten már Liza is itthon van, így 2 gyerekkel itthon vagyok. Brutál... Liza nagyon hisztis, szinte mindenen hisztizik ( pl. nem eheti meg a meggynek a magját, nem öntheti a játékai közé a narancslevet stb.) Boti továbbra is nagyon jó baba, tehát még azt sem mondhatom, hogy egész nap a kezemben van és ez a tesónak szól. Szimplán csak a dackorszak, meg az is közrejátszik, hogy ma nem voltunk kint a levegőn, mert ilyen viharos szélben nem akartam kivinni Botit a játszótérre.
Holnap Liza anyuéknál lesz, pénteken meg próbálok vele kimozdulni, csak sakkozni kell az időpontokkal Boti etetése miatt.
Holnap megyek Botival koponya és hasi ultrahangra.
Tegnap voltam Lizával tejterhelésen idáig nem látok rajta tüneteket.

Magnoli,
Isten éltesse Olit !! Hogy sikerült a szülinap?

Savariaa,
nem lehet hogy a mellkagyló megnyomta a melledet vagy a tejcsatornákat és azért szurkált?
Sajnálom, hogy ennyit szenvedsz a melleddel. Nekem, ha szurkált csak az jött be hogy teljesen kifejtem és nagyon vigyáztam, hogy ne nyomja meg semmi. ( pl szűk póló, a melltartó, a gyerek, kenguru stb.)
Mi lett a teóriáddal?

Bozza,
tehetséges vagy.. ez jó :-) és akkor milyen melltartót tudsz hordani?

Én beoltattam Lizát rota ellen. Ennek a bölcsiben nagyon örültek, mert állítólag a tavalyi csoportban végigment egy járvány és többen kórházba kerültek.

Kat,
jó ötlet a Ringató úgy hogy közben a pici veletek van, én is ki fogom próbálni csak mi Kerekítőre jártunk.

Csalexandra,
sajnálom a papádat, remélem visszajön a tej. A rossz megjegyzésekre meg ne hallgass.

Most rohanok hajat mosni, 10-kor etetés és utána remélem alhatok, mert iszonyatosan fáj a fejem - gondolom az idő miatt és az egész napos huza-vona hiszti miatt :(

Kunkáj!!!

Kép
Kép
mmc

Magnoli, boldog születésnapot Olinak!

Szandi: grrr de mérges vagyok mindig ha valaki a tápszer miatt akár csak rosszallóan is néz.... (Most azért próbálom elkerülni a tápot, macerás szoptatással együtt hosszútávon.) Mi egy idő után erre tértünk át, és nem fájt Bencének a pocakja a kettő keveredésétől.

Megint nem tudok maradni. Ez is grrr... :twisted:

Kép

Kép
amidaalah

Lányok, szerintetek mit adjak a babának???
Az elmúlt 2-3 napban nagyon sokat nyekereg-tekereg, erőlködik, szerintem a pocakja. Nem sír, de látszik, hogy küszködik vele, aztán néha olyanokat pukizik, hogy csak nézek. De eddig nem adtam neki semmit, Lotti kapta az Infacolt, de babánál eddig nem volt extrém ez a tekergés, de ma... éjjel fél 2-kor kelt, megetettem, utána 2-től 6:30-ig erőlködött, nyekergett, köszörült... totál kész vagyok, alig élek :?

mmc, jövő héttől Lotti is itthon van már :roll: Vagyis már holnap nem viszem, ma pedig ebéd után megyek érte, úgyhogy kíváncsi vagyok, hogy bírom majd, mert eddig aludtam babával nappal amikor úgy jött ki, most max. akkor tudok, amikor Lotti alvásideje van, ha a baba is alszik akkor :shock:

Veronika, nem semmi Adri, milyen kis husika :lol:

csalexandra, ne ostorozd magad, ha tápszert is kellett adnod, semmi baja nem lesz ettől a babádnak! Amúgy miből gondolod, hogy megcsappant a tejed? Tedd cicire minél többször, az visszahozza és persze pihenés és napi 2-3 liter folyadék.
Részvétem papád miatt!

bárányhimlő, azt megkapta Lotti is, mert tudtuk, hogy közösségbe megy. Bölcsiben volt bárányhimlős gyerek, úgyhogy örültem, hogy be van oltva. Barnabást is beoltatom majd.

Na mennem kell Lottit oviba vinni, persze mikor aludt el a baba ugye? Fél 7-kor... úgyhogy most kelthetem fel :evil:

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok Lányok! :)

Szandi, ne aggódj azon, hogy pótlást kell adnod Hannának. Emiatt egy percig se legyen rossz érzésed! Próbálj meg pihenni, és sokat igyál, és rendbe jön a tejmennyiség is! :)

Nekünk sajnos nem jött be az Infacol elhagyása, csak kettőt hagytam ki egymás utáni napon, vissza is jött a tekergés, erőlködés. Úgyhogy még kapja egy darabig. 1-2 hét múlva újra próbálkozom.

Ildi, sokféle szer van hasfájásra, ha Lottinál bevált az Infacol, próbáld ki Barnusnál is, hátha neki is segít.

Mmc, nem lehet egyszerű egy dackorszak közepén, bölcsi nélkül megoldani a két gyerkőcöt. Nagyszülőkhöz nem megy nyaralni több napra Liza?

Veronika, milyen husi Adri! :) Nem is csodálom, hogy mostanában nem akar annyit enni. Tényleg rápihen a nagy hízásra. ;) Alvásotok hogy áll?

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
picuralmos

A gyermekem zsinórban negyedik napja lehugyál... Kezdem azt hinni, hogy direkt csinálja. :D :D

picuralmos

:lol:

Kép

Kép
sz.veronika

Picur :D :D átérzem a helyzetet :D 4. napja mosok egyhuzamban ugyanis minden nap szétkakil valamit pelenkacsere közben,pedig éppen 1 másodperc amíg kiveszem a "régit" a tiszta pelusra. De ő addig kilövi a cuccot :D utána pedig jókat mosolyog. Én már biztosra veszem hogy szándékosan teszi :D és tetszik neki.

Picur ma nekünk is kellet újra a görcsoldó,korán szóltam el magam :( beindult a nagy tekergés ma.

Kép
csalexandra
Sopron

Na tessek :) Nalunk meg nedves ruha miatt kell atoltoztetnem par napja.. vagy a pisi folyik ki a derekanal vagy a felso reszet aztatja el bukassal... eddig nem hasznaltunk el napi 3 ruhat... :)
Mindenesetre nagyobb pelusra valtottam ma delutan, hatha az a baj hogy kinotte, meg adok ra eloket, remelem igy csak az fog elazni, azt konyebb cserelni :)

Kép

Kép
sz.veronika

Mi most 2.5 napja vagyunk teljesen Infacol nelkul, meglatjuk...

Picur,
alvas: teljesen attol fugg mennyi kajat eszik meg aznap. Ha keveset akkor csak 4-6 oran at alszik, ha eleget akkor 7-9 orat van el kaja nelkul.

Tegnap keveset evett, igy felkeltettem 23:20-kor meg egyet enni (4 orara) es bejott, mert utana reggel 6:30-kor kert csak ujra... kicsit feltem a felebresztestol, olyan "alometetes" volt mint amilyenrol te is beszamoltal korabban... es nem evett vegul sokat (80ml) de bejott :)

Kép

Kép
sz.veronika

Jo reggelt :)

Hat mara megdolt minden teoriam :lol:

Ma ejjel apa volt Adrival, este 20:30-kor kajalt, 21:30 korul elaludt.

Javasoltam apanak hogy mielott lefekszik ejfel - fel 1 korul meg etesse meg, mert tegnap is csak 620ml-nel tartottunk egesz napra.

Nem ebresztette fel, ennek ellenere 6:30-ig huzta a lobort Adri... lehet hogy elozo nap se szamitott hogy meg almaban beletomtem egy kis kajat? :lol:

Nekem ez olyan fura, Palmi 4-5-szor sirt minden ejjel ugy 2 eves koraig (eleinte a kaja miatt, kesobb a cumi miatt), de miutan a cumirol leszokott is 2-3-szor sirt egy ejjel mig vegul elhagyta... de mai napig van hogy egyszer-egyszer felsir...

Lehet hogy most kompenzalja a termeszet hogy Palmi 2-3 orankent kajalt ejjel is jo sokaig? :lol:

Vagy esetleg az szamit hogy Palmi a kisagyban volt, Adri meg a mozesben ami koruloleli? Esetleg hogy Palmi haton aludt, Adrit metem hasra tenni?

Amugy azt a borzalmas nyekergest elhagyta, de meg mindig sok kis hangot ad ki, de azok enyhebbek, finomabbak.

Na leszallok mostmar az alvas temarol :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sz.veronika 2013.06.28 09:02-kor.

Kép

Kép
sz.veronika

Igy odabujik a mozes falahoz :)

Kép

Kép

Kép
sz.veronika

Látod Veronika, mondtam, hogy bejön az álometetés! :) Én még a láncetetést is szoktam alkalmazni, ez azt jelenti, hogy az esti alvás előtt az utolsó két etetés között nem várom ki a három órát, vagy hogy jelezzen. Pl. eszik hatkor és eszik fél nyolckor. Az esti evése mindig hosszú, így kb. fél kilenckor teszem le aludni, és így alszik fél ötig-ötig. Ébresztem, mert tovább nem bírják a cickóim... :D Ez a "rendszer" bejött, 1 hónapos kora óta átalussza az éjszakákat. Talán, ha kétszer ébredt fel éjjel, akkor is a hasfájás miatt. De jó nektek, hogy nem kell már görcsoldó!

Szandi, csak azt tudom mondani, hogy a hasfájás is moNNYon le! De most már végleg! :) Remélem nálatok csak eseti dologról van szó. Te hogy vagy?

Pelus, nálunk akkor is ki szokott folyni a pisi, ha nem húzom elég passzosra a pocakjánál. Ilyenkor ugye picit megnyomódik a guminál a kis bőre, erre a védőnénink azt mondta, hogy latexérzékeny a gyerek, és használjak inkább Libero-t, mert abban nincs latex. Mondtam, hogy használtam már, és az is megnyomta a bőrét. :) Nem is tudom, hogy min csodálkozom, az anyatejes kiütését szerinte a méz okozta, amit én megettem. Megjegyzem, azóta is használok mézet minden nap, és a gyereken nincs kiütés... :D :D

Végül egy puszis képet hoztam nektek:
Kép

picuralmos

Adri lassan kinövi a mózest! ;)

picuralmos

cuki a puszis kep :)

Hat remelem hogy nem, mert ez a mozes a babakocsinak is a fekvos resze, es meg a telet ki kellene birnia!

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok Lányok!!

Picur , nagyon aranyos a puszis kép,édes,és hogy szereti anyáát :D !!!

Mi is visszatértünk a görcsoldóra ,főleg hogy egy nap egyszer pótlom a cici után a kaját. Remélem hozzászokik hamar és akkor nem fog fájni neki.
Hanna egyre többet nézelődik napközben :) olyan édes,és borzasztó akaratos!!!!

Képzeljétek házhoz jön a fodrász :D olyan jó lesz :D

Kép
csalexandra
Sopron

Ma vagyunk 2 hónaposak :D :D

Kép
csalexandra
Sopron

SZiasztok!

Bocsi, hogy nem jöttem, de elég sok minden történt a napokban. Szerdán volt a gyerekorvos, Bátorral minden rendben van, meg is lepődött, mennyit eszik, és megdicsérte, milyen combjai vannak.
Az egyik szeme sajnos még mindig váladékozik, most kamillázzuk, ő ezt tanácsolta. Kérdeztem az anyatejes szemcseppentésről is, mert a védőnőm nagyon nyomja ezt, és azt mondta, hogy szerinte semmi értelme. Én örülök neki, mert nem szívesen cseppentettem bele anyatejet.
Sajna a hasfájás nálunk is elkezdődött. Amikor hazajöttünk a kórházból kapott Bátor antibiotikumot és mellé pro-kidet, ez olyan mint a normaflore, a bélflórát állítja helyre. Szóval ezt használtuk, és amióta elhagytuk, azóta kezdődtek a hasfájós esték. Amúgy ez is érdekes, hogy miért este felé kezdődik, vajon miért pont akkor? Szóval a gyerekorvos azt tanácsolta, hogy folytassuk a pro kidet, tegnap már adtunk is neki, és csak halkan mondom, hogy a maratoni 6 órás sírás 1 órásra csökkent és a hangerősség is a felére csökkent. Remélem ez így is marad.

Csalexandra részvétem...
Mi is most váltottunk a kettes méretre, ti milyen pelenkát használtok? Nézelődtem a neten, tudom, mindenkinek más válik be, mi a pampers narancssárgát használjuk, ez puha. A liberot próbáltam, de mint a smirgli. Nekem is volt egy időszakom, hogy az egyik mellemben 20g-nál több tej nem volt, de most már kezd rendbejönni. És az, aki megszól egy kismamát mert tápszert ad anyatej helyett, az nem normális. Bátor a kórházban már az első nap kapott, hát én meg erre kaptam a pofavágásokat, hogy miért nem szoptatom... de könyörgöm, az első nap mégis mit adjak neki? Én nem is ellenkeztem a csecsemősöknél, hogy ne adjanak neki, hisz kis súlyú is volt, másrészt nem szeretném ha sírna amiatt, mert éhes. Szóval ne foglalkozz senkivel, és hidd el, annyit tejed lesz, hogy csak na!!!!

Picur sajnálom, hogy visszajött a hasfájás az infacol elhagyásával, de az jó, hogy hat ez a gyógyszer és könnyebb így Picurnak. Bátor lepisilte a védőnőt és a gyerekorvost is, a babák szeretik ha meglengeti őket "ott" a hűs szellő. :lol:

Veronika nálunk pont a másik véglet van. Bátor rengeteget eszik, és a legtöbbször nem is várja ki a 3 órát, általában 2 és fél óra a maximum. Ami nehézkes, hogy egyszerre egy mellből szoptatok és az egyikből kevesebbet tud szopizni, így egyszer 80-at eszik aztán 140-et, de ezt mindig max 3 óránként. A gyerekorvos is mondta,hogy nem kéne ennyit ennie, de ha elveszem a cicimet, akkor meg sír. Szerintem egy baba tudja, mennyit kell ennie.

Nusildi mi a pro-kidet használjuk, de az infacol is jó, nővéremnek pedig a biogaia vált be. De itt a lányok az infacolt használják többen, és segít. Remélem nektek is hatni fog. Kitartás!

Mmc sajnos nem vált be a teóriám, csak akkor jó ez a mellkagyló, ha melltartót akarok felvenni, de hosszú távon nem jó. Azt hiszem, az idő fogja megoldani a cicifájásomat, és a bioptron lámpa.

A szoptatás terén még mindig ugyanott tartok, sajna nem vált be a bimbókiemelő, mondjuk nincs befelé forduló bimbóm, de hát egy próbát megért. Bioptron lámpázom, és remélem hogy egyszer vége ennek. Ti bírjátok a melltartót? A mellbimbótokat nem nyomja meg nagyon? Én egyszerűen nem bírok felvenni... lehet nem jó a melltartóm? De teljesen megnyomja a bimbóimat.
A múltkor épp fürdettem, megindult a tejem, így Bátor tejben is fürdött. :lol: Nem tudtam, mi csöpög, mondtam is, hogy lukas a kád??? :lol: :lol: :lol:
Mennem kell, szopi jön... jajj a fájósból...

Szép napot mindenkinek!

Kép
savariaa
Érd

Jajj nem is mondtam, Bátor tegnap egész nap összesen 910 grammot evett!! :lol: :lol: :lol: :lol: Hát hova fér ennyi? :lol: :lol: :lol:
savariaa
Érd

Köszi a bókokat! :)

Savariaa, mondhatnám, hogy ATYAÚRISTEEEEEEN!!!! :D :D Nem semmi gyomra van a kölyöknek! :D Nekem sima infralámpám van, a keményedés ellen a szoptatás elején nagyon jó volt. Na meg a meleg só ruhába bugyolálva, mert azt tudtam hurcolni magammal a lakásban a mellemre szorítva. Próbálod kenni bimbóvédő krémmel a cicidet? Vagy az sem segít a gyógyulásban?

Szandi, mi is narancssárga Pampers-t használunk, most vennem kellett még egy csomag 2-es méretet, mert a 3-as felért a mellkasáig, nagyon muris volt benne. :) Isten éltesse Hannát! ;) Hogy elszállt ez a két hónap...

Veronika, akkor lehet, hogy csak a kép csalóka, de nekem teljesen úgy tűnik, hogy már nem sok hely van neki a mózesbe. Amúgy Picur is rohamosan növi ki a babakocsiját, lassan végig ér benne. Majd kivágom a lábának a két karikát, aztán kilógatom ott... :D

picuralmos

Szerintem is sokkal jobb a pampers pelus mint a libero,mert szerintem nem olyan kemény mint a libero. Bár ő mindenből ki tud kakilni így is úgy is :D

Savariaa, 910 gramm az nem semmi!!! :D

Kép
csalexandra
Sopron

Na mi pedig a Liberosok táborát erősítjük, a Pampersből Lotti sokszor kikakilt-kipisilt :P A Liberonak van jó pontgyűjtője is, csomó ingyen dolgot kaptunk már, szóval ez is jó, de persze babafüggő, testalkat stb. de mi maradtunk most is Libero pártiak.

picur, cuki a kép nagyon, nálunk is vannak már hatalmas mosolygások,cuki hangeffektekkel :wink:

Ma reggel vagy 5 percen át csinálta ezeket a fejeket:

Kép

Kép

Megzabálom :lol:

Savariaa, szuper jó étvágya van a fiadnak, csak így tovább! :wink:
Engem nem zavar a melltartó, olyan mintha rajtam se lenne, sima pamut szopis, kényelmes nagyon, benne van a melltartó betét, de csak nappal, éjjel nincs melltartóm, mert akkor idegesít.
Kitartást a szopihoz továbbra is!

Na fel is kelt a manóka, Lotti moziban apjával, úgyhogy mennem kell...

Kép

Kép
nusildi

Ildi, mekkora arc Barnus!!!!! :D :D Én is megzabálnám a helyedben. :) És neki is vannak nevetőgödrei, mint Picurnak! :)

Liberoból is van egy 80valahány darabos csomagunk, csak még nagy. Használtunk is már, jó keményre vált, ha Picur telehugyálta. :)

Savariaa, Apa ötlete a bimbóproblémára: gyűszű! Esküszöm nekem is ezt javasolta, mikor meglátta Picur fogait. :D

Melltartó, én is sima szoptatós melltartót hordok, benne betéttel. És minden szopizás után bekenem a bimbókat, rá a betét, és úgy a melltartó. Nem mozog, így nem zavar engem sem. Éjjel meg jön a top+krém+betét.

Ma este mi átestünk életünk legnehezebb szopizásán. Picur egészen akrobatikus mutatványokat végzett, szájában a cicimmel, és mellé hangosan kiabált. Nem sírt, de gyűrte az arcát, húzta a lábát, tekergett, rángatta a fejét, nyomott, mintha kakilna, de csak kósza pukik jöttek. Első fél órában négyszer álltunk meg, pocakmasszír, láb a hasra, böfi kombóra, sikerült kiereszteni két böfit is. Adtam neki még egy adag Infacol-t. A második fél óra már nyugisabb volt. Igaz, ma többször volt cicin, mint szokott, viszont többet is bukott, mint szokott. Ez vajon mitől függ? Már a bukás mennyisége, gyakorisága. Most alszik már, remélem nyugodtan telik majd az éjszaka.

picuralmos

Picur,
lancetetes: nem rossz a gyomranak?
Nalunk is delutanra alakul ki a hasfajas-bukas... gondolom ejjel a hosszabb kajamentes idoszakban rendezodik a pocakja, aztan nappal valahogy az az erzesem hogy delutanra felgyulik...

Az elso harom etkezesnel alig vagy szinte nem is bukik, a negyedik-otodiknel meg mindig.
Tegnap is filoztam hogy huzzam-e el kicsit az otodik kajalast, mert meg majdnem 4 oraval az elozo kaja utan is bukott... csak mar este 10 volt, igy vegul nem huztam... hat nem is valami lelkesen evett... azert lecsuszott vegul 120, de sokszor az az erzesem, hogy nem azert eszik mert kell neki, hanem csak reflexbol kortyolgat ha bedugom a cumisuveget a szajaba...

Biogaia-val nem haladunk, delutan mindig kijon a bukassal... matol delelott fogja kapni hatha ugy bent marad.

Nem is ertem 3-4 oraval kaja utan meg hogy bukhat, addigra reges-reg meg kellett volna emesztenie, nem? Bar most ahogy gondolkodom Palmi is bukott joval kaja utan is...

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika, nem rossz neki, ha az lenne, nem enne. Túlenni magát úgysem tudja, csak annyi megy le, amennyit belefér. Azért próbálom úgy időzíteni, hogy nagyjából 2 óra elteljen az esti evés előtt. Ritkán van, hogy csak másfél óra van a két evés között este. A sokat emlegetett védőnénink szerint akár öt percenként is lehet mellre tenni a gyereket. Na azért ilyet nem csinálunk. :)

picuralmos

Sziasztok,
Veronika, nagyon cuki Adri ahogy a mózesben bújik, pont így van nálunk is, Lénó csak a bal oldalra bújva hajlandó elaludni (már másodszor kell mosnom ott a babakocsibelsőt emiatt :lol:)
Teszek is ide erről képet:
Kép
És a kinőtt sapiban, amiben tegnap mentünk a gyerekorvoshoz :lol:
Külön felhívom a figyelmeteket hogy csak erős gyomrúak nézzék meg, mert iszonyatos "tarkópárnánk" van :wink: :
Kép
A 2 hós oltást nem kaptuk meg, csak vizsgálat és mérés volt, mert 3 napja enyhe hasmenése volt Lénónak.
Szerencsére mára elmúlt...
Nagyot néztünk, mert igaz hogy csak kedden lesz Lénárdka 2 hónapos, de már 61 cm hosszú (53-mal született) és 5740 g, iszonyú gyorsan nő, nemcsoda hogy már 68-as cuccok kellenek Neki...

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

Magnoli,
hat nem egy vezna Leno az biztos! :) Erdekes hogy o is bal oldalra bujik a mozesben :) Szep meretek! :)

Kép

Kép
sz.veronika

Képzeljétek, most először sütöttem jénaiban kenyeret, és isteni lett! :)

Magnoli, Lénó valami turbó cuccot kap? :D Nem semmi méretei vannak, gratula! :)

picuralmos

Sziasztok!

Ez a fránya hasfájás...sajna este is volt egy órás borzasztó sírás, bármit csináltunk, semmi sem segített, szinte felsikított néha a sírás közben. Remélem beválik a pro-kid, de ha egy hét alatt sem javul, akkor szerintem mi is infacolt fogunk adni.

Magnoli de édes Lénó!!!! Igazi vasgyúró!! Sajnálom a hasmenést, vajon mitől lehet?

Veronika szerintem is annyit eszik a baba, amennyi jól esik neki, szóval ha nem kívánná, akkor nem is enne.

Bátor reggel 200 g-ot evett 20 perc alatt, nem hittem a szememnek, de 3 órával utána ugyanúgy kért enni. Nem is értem, hogy fért bele ennyi, mondjuk utána 80-at evett, de hát nem csodálom.
Én sajna nem tudok melltartót felvenni, nem bírom elviselni, ha bármi is hozzáér a mellemhez, így ha el kell mennem itthonról, akkor jön a képbe a mellkagyló.
Én is kenem a mellemet, de nem tudom, egyáltalán segít-e. Én a babylove-s krémet használom, ez olaj alapú és nem kell lemosni. Garmastant is próbáltam, de azzal az a baj, hogy le kell mosni.

Folyt.köv. Bátor kéri az ebédet.

Kép
savariaa
Érd

Picur hát igen, a gyűszű is jó ötlet. :lol: Nekem már úgy érzem, mellfétisem van, mert állandóan "velük" vagyok elfoglalva. :lol:

Kép
savariaa
Érd

Savaria, te is személyesíted őket, mint Sandie, ő "lányoknak" hívja, először nem értettem, mikor írta, később esett le... :D :D Sajnálom, hogy elért benneteket is a hasfájás. Lehetséges, hogy a "nagyevők" problémája ez?

Képzeljétek, nálunk a bal felső kettes és a bal alsó kettes helyén jelent meg AZ A FEHÉR PÖTTY!!! :shock:

Ma is volt cincálás, de töredéke a tegnapinak. Ettem málnát. Szerintetek az okozhat hasfájást? Már nem tudok mire gondolni, ez volt az "újdonság", az előző napok étrendjéhez képest. Mit gondoltok?

Na megyek szundizni, kunkáj mindenkinek!;)

picuralmos

Picur,
nekem azt mondták, hogy ne egyek semmilyen aprómagvas gyümölcsöt a szoptatás alatt. Csodálkoztam is, hogy a múltkor ribizli fagyit ettél, de gondoltam, hogy lepasszíroztad..
Én most sajnos nem eszem epret, szedret, ribizlit, málnát, cseresznyét pedig nagyon gyümölcsös vagyok.

Kép
Kép
mmc

Picur,
nahat, erdekesen noveszti Almos a fogait :)

Savariaa,
irigykedem az evesre... ma nalunk abszolut melypont volt, 520-at evett osszesen... most mielott fekudnek felkeltettem meg egyet enni, de csak egy nagy kinlodas volt, folyamatosan csikiztem az allat, nyakat, fulet, de alig reagalt annyira melyen aludt... kivittem nagy fenybe, atpelusoztam, felvettem, letettem, es igy egyet-egyet kortyolt... 100-at sikerult megitatnom igy vele alvas kozben (elotte 3 oraval evett 90-et... szoval nem lehetett annyira tele...)... igy jott ossze a 620ml mara, amennyit enni szokott (780 helyett...)
Ejjel 9 oran at aludt megint... nekem kezd kicsit remiszto lenni ez a keves kaja - sok alvas... a kornyezetem viszont nyugtatgat, csak nem tudom nem kellene-e lepni idoben megis ha nem stimmel valami... hetfon nem lesznek a dokik, de azt hiszem kedden felhivom a doktornot...

Kép

Kép
sz.veronika

Na kicsit olvasgattam olyanokat ahol orvos valaszol, es megnyugodtam... az egyik helyen azt irtak, hogy ez mar megdolt, hogy testsuly kg * 150 ml-t kell ennie, ez lehet joval kevesebb is ha olyan a baba szervezete, csak hizzon havi 400 grammot... egy masik doki meg azt irta hogy fel ev alatt kell megduplazni a sulyt, es aki hirtelen hizik az van hogy stagnal egy ideig...nekunk a dupla suly 5.6 kg es Adri 2 honaposan volt 5 kilo :)

Ugyhogy probalom nem aggasztani magam... csak mar rogton kombinaltam hogy nem azert alszik-e ennyit, mert gyenge a keves kaja miatt...

Kép

Kép
sz.veronika

Picur, ha nő a foga és fáj az ínye, akkor a puha cickó simogatása nagyon rossz érzés nekik, attól tekereghet, elfordulhat a cicitől. Vmi keményebb ínymasszázsra vágynak :). Nem semmi ennyi fog ennyi idősen!!!!!!!!!
Én eszem málnát, epret is.... Mondjuk mi még mindig nyomatjuk az Infacolt.

Savariaa, ha ennyit hízik Bátor ne aggódj, hogy az egyik cickóból csak 80at kap!!!!!!!! A melltartód milyen? Nem túl szoros, vagy van középen varrás (melltartóbetétet is hordasz)? Nekem az dörzsölte nagyon. Mondjuk ha kirágta Bátor a sima melltartó is dörzsölhet.... Sajnálom, hogy még midig fáj :(.

Marci tegnap volt 2 hónapos :). Rohan az idő.... Én is lassan elcsomagolom a 62es ruhákat, pedig még 5 kg sincs, nem értem miért lettek hirtelen kicsik rá. Nem látom olyan nagyon hosszúnak se. Kedden megyünk dokihoz oltásra, pénteken voltunk csípőszűrésen és minden rendben!!!! Olyan boldog vagyok!!!!!!! :) :) :)
Ma van a szülinapom, csináltam tortát, most fogom díszíteni, hát kíváncsi vagyok milyen lesz :) Először csináltam fondant bevonatot, nem lett olyan rossz - eddig marcipánnal próbálkoztam, az sokkal nehézkesebb volt.

Veronika, szerintem se baj, hogy kicsit kevesebbet eszik Adrika, lehet, hogy neki is a foga tesz be? Tápinál szerencsére nem tudod magadra fogni (mármint hogy kevés a tej) :) :) :) Nálunk sógornőmnél kb 2 hónapos viszonylagos stagnálás miatt írt fel a doki tápszert, azért annyit még nem stagnál t a súlya Adrikának. Ha gyenge lenne biztos látnád rajta napközben is!!!!

Kép

Kép
amidaalah

Sziasztok Lányok!!

Amidaalah, boldog születésnapot kívánok :) !

Veronika , szerintem sem baj,ha egy kicsit kevesebbet eszik Adrika,szépen fejlődik addig meg semmi probléma :) !

Lányok tegnap is és ma is ettem málnát,igaz hogy nagyon keveset nehogy nagy hasgörcse legyen Hannának,de annyira kívántam már a gyümölcsöt és ha kis dózisban adom neki az anyatejen keresztül abból nem lehet baj... :) vagy majd kiderül :) !

Picur lehet hogy a gyümölcs az oka a hasfájásnak. Én is ettem a napokban cseresznyét is és málnát is ,még nincs hatása..de lehet hogy akkor nálunk is kiütközik majd!!! Most már tényleg mehetne a hasfájáss.............

Kép
csalexandra
Sopron

Amidaalah,
ha husi Marci akkor is nagyobb ruha kell, mert a szelessege miatt kitolti a ruhat... Adrira is ezert kell mar 68-as :)

Ma eddig csak 3-szor evett, viszont nagyokat, 160-akat... meg egyszer felkeltem majd 11 korul enni, ugy meglesz az eddigivel egyezo napi adagja (620-640ml), csak 5 helyett 4 nagyobb adagban eszi meg :shock:

Boldog 2 hot Marcinak! :) Neked meg boldog szulinapot! :)

csalexandra,
drukkolok Hanna pocijanak hogy birja a gyumolcsoket!

Mi sikeresen elhagytuk az Infacolt ugy nez ki! :)

Kép

Kép
sz.veronika

Amidaalah, Isten éltessen, a tortából mi is kérnénk egy szeletet! Vagy legalább egy fotót, hogy milyen lett! ;) Marci is már 2 hónapos, ez az idő csak rohan, de hogy hová??? Szuper, hogy minden rendben volt a csípőszűrésen! :) Erre a puha cici okozta fájásra nem is gondoltam.

Képzeljétek, ma nem volt tekergés, pedig tegnap is ettem málnát. (A ribizlit lepasszíroztam és leszűrtem, mielőtt lefagyasztottam fagyinak.) Viszont 6 nap után kakált egy rettenetes adagot, úgyhogy szerintem inkább emiatt volt a tekergés. Infacolt mi is nyomatjuk még, várok 1-2 hetet az elhagyással, hátha akkor több sikerrel járok majd.

Ez az evés-dolog is érdekes. Valahol azt mondják, hogy a kismama egyen mindent, mert a tejen keresztül ízleli meg a gyerek az ételeket, és minél változatosabban eszik a mami, annál jobb lesz a gyereknek. Annál kisebb lesz az ételallergia esélye. Az aprómagvasokról azt olvastam, hogy "csak" kiütéseket okozHATnak. Ki tud már ezeken kiigazodni?

Veronika, azért remélem azok a pöttyök még várnak egy kicsit... ;) Adri evésével kapcsolatban ne aggódj, ha fejlődik szépen, nincs probléma! :)

Megyek szundizni, elfáradtunk ma, apukámnál voltunk meggyet szedni, anyósom örül, főzhet be kb. 20 kilót. És jövő héten újra megyünk... :D

picuralmos

Amidaalah, utólag is nagyon boldog Születésnapot kívánok!

Nekünk egész jó éjszakánk volt, babó evett este fél 10-től, alaludt fél 11-kor, kelt negyed4kor és aludt 7-ig. Ez egész jó, mert csak egyszer kell felkelnem éjjel.

Szerintem hajlam is kell hozzá, hogy megártson a babának a bogyós gyümölcs. Nálunk nincs ilyen gond. Viszont elkezdtük az Infacolt és már most van eredménye, sokkal kevesebbet tekereg.
Mától már itthon van Lotti, úgyhogy be leszek fogva, megyünk játszózni ezerrel, de legalább jó idő van.

Veronika, szerintem ne aggódj, a képet elnézve jól el van eresztve Adri, szerintem lehet hogy most nem a súlyra, hanem mondjuk a cm-ekre edz :)

Na megyek, mert nyekergés van...

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok!

Veronika de jó, hogy elhagyhattátok az infacolt! Remélem nem is lesz többet szükségetek rá!

Amidaalah boldog születésnapot!! És csatlakozom Picurhoz, én is kérek szépen tortát!! :lol: Csak a "távtartóval" tudom felvenni a melltartót, ami abból a szempontból jó, hogy ha megindul a tejem (ez elég gyakori) akkor abba folyik. De milyen érdekes, hogy amikor az első héten próbáltam fejni, 20 ml 1 óra alatt sikerült kínok kínjával, erre most csak rágondolok a szoptatásra és magától összejön ennyi fél perc alatt a kettőből. :lol: :lol:
Szóval ez a mellkagyó vagy tejkagyló vagy nem is tudom, mi a neve, szóval nagyon jó ebből a szempontból.

Csalexandra nekem azt mondta a szoptatási tanácsadóm, hogy mindent lehet enni, ki kell tapasztalni, mi az ami megfekszi a baba gyomrát, de általánosítani nem lehet, szóval ha Hannának nem fáj a hasa a málnától, akkor szerintem egyél nyugodtan.

Picur akkor tényleg lehet, hogy a kaki manó miatt volt a tekergés. Bátor sokat kakil, szinte minden pelusban van valami, naponta legalább 5x, szóval kaki manó nálunk gyakran látott vendég. Hihetetlen, hogy már megjelentek a következő fehér pontok!!! Ti gyorsan túl lesztek a "nehezén" legalább! 8) Lassan fogat is kell mosni Picurnak! :lol:

Nusildi micsoda jó éjszakátok volt! Én is úgy tudom, hogy hajlam kérdése, mi árt meg a baba pocakjának és mi nem. Jó játszóterezést!

Nálunk is szülinapozás volt, most töltöttem be a 28-at, de a legnagyobb ajándékot előző hónapban már megkaptam. :lol:
Képzeljétek, tegnap nem volt sírás a pocakfájás miatt... egész éjjel törtem a fejem, vajon mit nem ettem tegnap az elmúlt napokhoz képest, és rájöttem, hogy meggylevest! 2 hete azon élek, mert baromira kívánom, de tegnap húsleves volt, így kihagytam. Remélem ez volt tényleg az oka, és mostantól nem eszem meggyet!!!
Nem tudom, meséltem-e, hogy vettünk két rugdalózot a Brendonban mikor hazajöttünk a kórházból, mert nem volt kisméretű ruhánk. Kétszer volt mindkettő Bátoron és kiszakadtak. Hát elég ideges voltam, mert a kettő 9000-ft volt összesen, és hát azért nem szívesen dobok ki ennyi pénzt az ablakon. Felhívtam őket, hogy ilyenkor mi van, mondták, hogy bevizsgálják előbb. Na szombaton visszavittük és délelőtt hívtak, levásárolhatjuk az összeget. Örülök neki, mert tényleg nem mi szakítottuk el, de hát féltem, hogy majd azt mondják, hogy mert már kimostam gépben, tuti az a baj. Na de ez is jól zárult, főleg, hogy az egyiket ki is nőtte, szóval így olyan mintha béreltük volna a rugit. :lol: Most a nagy dilemmám, hogy mit vegyünk helyette. 8) 8) 8) Fúúú mekkora teher ezt eldönteni! :lol: :lol: :lol: :lol:
És persze nem hagyhatom ki a beszámolót a mell helyzetemről.
:lol: Szóval megtört a jég, 100g körül tudott már szopizni a "rosszból" Bátor, remélem ez így is marad. Délelőtt nem akart enni, aztán pótolta, mert 200-at lenyomott 30 perc alatt. 8) Na de a mellhelyzetemre visszatérve képes vagyok könny kicsordulás nélkül szoptatni. Hát ez szuper!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D Remélem elindultam a javulás útján!!!

Puszi mindenkinek!

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok Lányok!

Savariaa gratula a fájdalom csökkentett szopihoz :) ez már út a javulás felé!!

Képzeljétek úgy vettem észre hogy Hanna bírja a gyümiket és nem számít az sem hogy cseresznye,málna ,meggy...stb! Úgy látszik kis adagokban szépen hozzászokik a pocija.
Picur ,én is így tudom ,hogy együnk mindent amit csak megkívánunk mert akkor nem lesz a baba allergiás meg ilyesmi,de már tényleg nem lehet kiigazodni semmin.

Jajj nagy hír, Hanna ma végig aludta az éjszakát!!! Persze nem akarom elszólni, és tuti hogy véletlen volt :D :D de olyan nagy öröm volt! :D

Viszont kiegészíteni még mindig kell a cicizést :( :(

Kép
csalexandra
Sopron

Hurrá Savariaa, hurrá Szandi! :) Alakulnak itt kérem szépen a dolgok! :) Nálunk szegény Picur még a tegnapi nap hatása alatt volt (apukámnál nem aludt semmit napközben), és ma délelőtt is csak 40 percet bírt szunyálni. Délután háromig bírta kisebb sírdogálásokkal, akkor "elájult", majd este hatig aludt. Kicsit összezavarodott szegénykém, eddig aludt délelőtt két órát, és délután két órát. Na ehhez képest a 40 perc ma igen kevéske volt. De azért délután behozott valamennyit a lemaradásból. Már alszik a drágám, csatlakozom hozzá, szép álmokat nektek is! ;)

picuralmos

Sziasztok!

Mizujs, hogy vagytok?

Adrinak ma eppen olyan kedve van, hogy 2 orankent eszik 90-et .. vegulis tobb mint a 4 orankent 150... :)

Palmi vele egykoru unokatestvere meg ma itt van nalunk, nekik mar oviszunet van, igy Palmit is itthon tartottam es egesz nap jol elvannak :)

Hogy vannak a picik (es a cicik)? :lol:

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!!!

Köszönöm a köszöntéseket, és a tortából jobb lett volna, ha adok... Úgy fájt estére a hasam, hogy csak na... :S Azóta rá se bírok nézni, pedig még mindig van itthon belőle. Finom lett, na :D

Ma Marci megkapta a 2hós oltásait, és lázas ugyan nem lett (vagy nem bírtam kivárni), de nagyon sírt szegénykém itthon. Kapott is kúpot, attól jó sokára elmúlt. :( Remélem kiheverte, és éjjel már jól alszik.

Savariaa, ha a "rosszból" is 100at tud már enni, elpakolhatod a súlyzókészletet :D Jól belejöttetek a szopizásba! Éljen a javulás!!!
Gáz, hogy ilyen hamar kiszakadtak a Brendonos ruhák :S

Veronika, de jó, hogy elhagytátok az Infacolt!!!

Picur, már csak napi 2x alvásnál jártok? Hűha!!! Akkor hamarosan nálunk is vége a "szép időknek", anyuci egész nap be lesz fogva :)

Kép

Kép
amidaalah

Kép

A torta

Kép

Kép
amidaalah

Savariaa, Isten éltessen téged is! Te milyen tortát kaptál a legcukibb, legédesebb ajándékod mellé? :)

Veronika, meleg is van, lehet Adri is szomját oltja gyakrabban.

Amidaalah, nagyon szép a tortád, akár még menyasszonyinak is elmenne! :) Szegény Marci! Reméljük, hamar kiheveri az oltást!

Alvás, két hosszabb van nálunk, és egy rövidebb. Normális napokon. Ma megint nem sikerült ezt hozni, még agyalok, hogy mi okozza a változást. Ma egyszer aludt 1 órát, egyszer meg 1,5 órát, egyszer meg 40 percet és ez kevés. Melegszik az idő, talán ez? Nem tudom. A múltkori hőség nem okozott gondot. Szóval még agyalok.

Ma ismét sikerült kacagásra bírnom Picurt, annyira édes volt! Puszilgattam a nyakát, valószínűleg ott is csikis neki. Mostanában elvigyorogja a masszázst is, amikor a talpához érek és húzgálja a lábát. A masszázs végére mindketten nyakig olajosak vagyunk. :D

picuralmos

Amidaalah,
hu, micsoda gyonyoru torta!
Hasadnak es Marcinak jobbulast!

Picur,
azt mondjak hogy a gyereknel csak egy biztos... a valtozas... :) Ugyhogy lehet nincs is kulonosebb oka :)

Adri is alszik delelott egy orat meg delutan egyet meg egy felet, de ezek kozott is el-el bobiskol rovidebb idokre... egy biztos, minden kaja utan fent van egy oran at...

En meg jo sokat hajkurasztam egy szunyogot, de nyertem, mehetek aludni vegre :lol: Pedig minden ablakon szunyoghalo, a bejarati ajton szokhetett be... gyorsan fel is tettem Adri mozesere a szunyoghalot ujfent, pedig egy ideje mar elhagytam :)

Kép

Kép
sz.veronika

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?