A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

Sziasztok Lányok :D ,

Elmaradt az állatkert látogatás, mert reggel a piacon annyi virágot vettünk anyuval, hogy egész délután azokat ültettük. Én inkább csak light-osan segédkeztem, közben napoztunk, mert annyira tűzött a nap, nagyon jó idő volt.
Délután 1-ig apával voltam, utána ő ment dolgozni , holnap délután is dolgozik, úgyhogy megint vmi programot kell találnom.... :)

Bringababa, köszi, anyukám már jobban van, hétfőn tudunk menni szülőszoba látira :D
A dipimunkámat megkeresem, hátha megvan a gépemen, már nagyon régen volt, több mint 6 éve, hogy írtam :D , akkor még hard disc-re mentegettem, nem ám CD-re és nem is tudom, hol van az elektronikus verzió, kinyomtatva megvan két példányban, de megkeresem neked és átküldöm..... :D
Egyébként van egy CD-m is amin csak ilyen jellegű tesztek vannak, az is tök érdekes.
Én két évet tüztem ki magamnak itthon maradásra, de még nem tudom, hogy szeretnénk-e második babót, ez még befolyásolhatja. Majd kiderül, megpróbálok nem kőbevésve tervezni, több mindentől függ, pénz, családi körülmények, de apával azt beszéltük, ha kell zsíroskenyeret eszünk minden nap, de akkor is a babót tartjuk szem előtt, hogy vele tudjak lenni..... :wink:
Szeretnék én vele lenni sokat, nem szeretném, ha a nagy szülők vagy mások nevelnék fel helyettem. Persze, lehet, hogy fél év után rámtör a vágy, hogy dolgozni menjek (kétlem :D ), ki tudja??? :roll: :roll:

Ilda, jobbulást neked, sajna nem tudok segiteni, hogy mit lehet még bevenni ilyenkor :(

Pici, én is úgy gondolom, hogy néha muszáj pityeregni, tényleg terápiás, engem mindig megnyugtat :wink: Aztán leporolja magát az ember és megy tovább :wink:

Szép estét mindenkinek!!!!!!

Puszi
Melcsi

Kép
melcsi6

Sziasztok,

Virrasztas.....kint duborog a disco :? :? (bent is..de nem ettol nem alszom, hanem a szokasos pisiles, gyomoreges..vergodes).

Hat annyira jo ido votl tegnap, en is imadom a tavaszt, de ez mar nyar volt kokemneyen, nem lehetet megmaradni a napon. Delolott apuka osszrakta a pelenkazot, kesz a szoba!!!! :) Ma folrakjuk a karnist, fuggonyt, aztan megprobalok kepet kuldeni..mar csak szonyeg kene.
Mikozben apu szekrenyezett en gyumirizst csinaltam delutan a vendegeknek! Nagyon fini lett, kiknt voltunk estig a teraszon! :)
Azon gondolkoztam, hogy jo lenne ha majd a szules nem estefele indulna be, mert addigra en mindig lerokkanok, derekfajas, labfajas..alig birok menni es ha akkor indul be, hat nem tudom hogy csinalom vegig!!!! :shock: :oops: Frissen uden kene majd nekiindulni!!! :) Mondtam mar Riciskenek, de azert szerintem meg beszelnunk kell rola! :) :)
Nalunk a ferjem majus 20-21-re tippel....nah ja Bika csillagjegyu legyen a gyerek, hogy birja a szuleit!!!! :lol: :lol: :lol:

Ilda jobbulast neked, tenyleg menj el dokihoz ha nem javulsz...majd o ajanl valamit!!! Ez olyan rossz, en is mar tok sokat votlam ilyen "torokgyikos" a terhesseg alatt!!!! :( Gargarizalj, meg minden!!!

Pici nekem is segit a siras...en mostanaban full depresszio vagyok vagy hangulatingadozas..vagy nem tudom mi ez, de nem vagyok toppon!!! :( Pedig nagyon varom a babszit, meg nem is tudom igazan mi van....mindenen aggodok, szorongok..remelem azert Ricsike ezt nem nagyon erzi meg!! :( :( Haaaat nalam ez tuti az itthonlet.......nem nekem valo ez!!!! Majd Ricsikevel megyek mindenfele, mert en ilyen begolyozos vagyok itthon!!!! :shock: 8) :roll: :oops: :?

Bogyra hat udvozollek asszonyi leted elso napjan!!! :) Azert nem semmi, hogy az eskuvo sem votl sima nalatok!!!!!! De igy marad emlekezetes, nem igaz? :wink: :)

Nekem a gyomoreges vagy nagyon sehogysem mulik, de azt megfigyeltem en is, hogy a jobb oldalon rosszabb. Szinte mindg a bal oldalamon alszom el...de en is sokszor ebredek a hatamon. Meg nem feszul a hasam, de azert mar votl ugy, hogy Riciske dorombolt, hogy na eleg ebbol a pozbol!!!! :)
Tok jo videokat csinaltunk mar eddig a has hullamzasrol, csuklasrol. A hasra tett pluss kiskutya meg mindig vicces, ahogy ugral fol le, amikor Ricsike csuklik! :lol: :lol:

Naahh hatha most mar majd visszaalszom......probalok alomba szenderulni a tucc tucc mellett!!!! :shock: :shock: MOst mar elorehaaldott dolgorol almodozok. Riciske 2-3 eves es varjuk a kovetkezo babat es Ricsike cuki!! :D :D Ilyen gondolatokkal szorakzotatom magam! :) :)

Tovabbi jo szunyat!

Kép

Kép
lorcika

[quote="niki30"]H írta:niki30orpika, tudom, hogy már egyszer észrevettük, de most megint; egy napra vagyunk kiírva!!!!! :lol: :lol: :lol: Te mit érzel, előbb fog jönni?
Nekem van egy május 15. 16. 17. ei dátum a fejemben.... :roll: :wink:

Nos, nem is tudom:) Csütörtökön egy barátnőmet kisértem 5 hetes babájával védőnőhöz, és ott egy anyuka megkérdezte, mikor jön a baba. Mondtam, még hat hét. Erre azt mondta, jön az hamarabb is, ahogy elnézlek! Na, ez motoszkál bennem azóta is, úgyhogy kicsit belehúzok, hogy minden meglegyen:):) Dátum még nincs bennem, de azt mondták, megnőtt eléggé a pocikám:) Hát, izgulok, mi lesz! Ha korábban jönne, nem lenne tragédia(ha egy héttel persze), mert dokim mondta, inkább előbb, mint később, kimondottan a kórházunk bezárása miatt...Nem akar indítani, én sem szeretném, úgyhogy babucival beszéltem is, hogy ne maradjon tovább bent, mint ahogy ki van írva:):)

Drukkolok akkor neked, ha hamarabb akar jönni, hamarabb gyün:)

Márti

Kép
horpika

Jó reggelt!

Úgyérzem nagyon elhanyagoltalak titeket az utóbbi időben, csak magamról írtam, vagy magammal foglalkoztam, de ennek vége! :)

Szegény Levi is el volt kicsit hanyagolva, valószínű erre reagál a folyamatos görcsöléssel. Magnézium nélkül görcsölök mese nincs. Napi két három magnéziummal elvagyok. Kedden megyek orvoshoz, kíváncsi vagyok mit mond!

Szegény Ilda nincs rosszabb, mint ilyen remek időben kutyául lenni. Jobbulást kívánok neked, és a sósvizes vagy kakukkfüves gargarizálás jó lehet. Amúgy a terhesség ezen szakaszában lényegében már bármilyen gyógyszert lehet szedni, úgyhogy az orvos egy kis antibiotikumra gondol ne ijedj meg, többet használ mint árt.

A háton fekvés valóban nem szerencsés, de leginkább az anyukának nem és csak közvetve a babának. Én amondó vagyok, hogy amíg te nem érzed a kellemetlen tüneteit a háton fekvésnek addig a babának sem árt, de a természet ezt is okosan kitalálta, mert gyakran jobban esik oldalt feküdni. Bal oldal - jobb oldal kérdése max a politikában lehet fontos! :D Semmi jelentősége :)

A háton fekvésnél is csak maximum a felszálló fővénát tudja elnyomni a baba súlya, ebből te azt érzed, hogy hirtelen légszomjad lesz, szédülni kezdesz... ilyenkor gyorsan bal oldalra kell fordulni... de amíg ilyet nem érzel, addig a baba valszeg úgy fekszik, hogy nem nyomja el az eret! :)

Lorci! Képzeld nekem már vagy két hete egyaltalán nem éga gyomrom, mindegy mit eszek. Tegnap pl kóláztam, meg narancsleveket ittam, meg még egy kis pezsgőt is... be is voltam szrava hogy mi lesz itt este... de még ráadásként este nyolc felé elmentünk egy fagyizóba és benyomtam egy nagy adag epres kelyhet! :) Gyomorégésnek nyoma sem... Apu hozott valami új löttyöt és amióta annak a dobozát nézem, nem mer égni. :)
Képeket várom, úgy szeretem nézni az alakuló szobákat.

Jah és hogy velünk ne csak negatív dolgok történjenek, az étteremben kb. három emberrel kevesebbért fizettünk :)

De nem reklamáltam :lol: :roll:

Szép napot, végre mi is nyugalomban kihasználhatjuk és csavargunk egy picit.:)

KépKépKép
bogyra

Jönnek a képek!
Egyenlőre babaszoba meg pocak meg menyasszony készülődés! :)
Este meglesz a többi képnek is egy része, a többit a profi fotós már csak retusálva adja át. Mondtam neki belőlem jobbról balról is szedjen le két-két centit képenként! :D Kép Férjem, nővérem(beugrós tanu) és Gergely Kép Menyasszony készülődés, épp közlöm a tesómmal, hogy nincs rajtam bugyi! :) Kép Csokor Kép Pocak 32-34 hét, mert ugye ezt nem tudjuk biztosan. Vagy vagy. :)

KépKépKép
bogyra

Kép Egybe anya-levi :) Kép babaszoba Kép

KépKépKép
bogyra

Kép

KépKépKép
bogyra

Noh ezeket termeltük az elmúlt két hétben és tegnap! :)

Lorci, várom a képeket! :)))) és mindenki mástól is, már rég láttam pocakos fotót, meg babaszoba alakulást! :)

KépKépKép
bogyra

Csodálatos szép jó reggelt mindenkinek!

Bogyra üdv asszonyi léted első napján! MIlyen volt a nászéjszaka? :wink: bocs ez disznó megjegyzés volt :lol:

A párom ma is ügyel :( de úgy dönöttem ilyen szép időben nem ér búslakodni, úgyhogy festegetni fogom a gyerekszobát, kell egy kis korrekció, és tegnap vettünk hozzá festéket, meg napozok és főzőcskézek és viszek fincsi kaját apának :D

Az elmúlt napokban elfogoytt a MAgneB6-om, és úgy gonodltam már nem veszek még egy dobozzal, 36. héttől úgyis abba kell hagyni a szedést, de mivel gyakrabban keményedett így a pocim, mégis befektettem egy új csomagba tegnap. Bogyra, nekem is kell a napi 2 legalább... de szerintem ez bakfitty, hallottam hogy van akivel 3*2t szedetnek naponta!!! És nem célom, hogy Zsófi előbb kibújjon a keményedés esetleges görcsölés miatt, úgyhogy szedem továbbra is.

Lorcika, annyira nagyon akkor nem szar a dizsi? Tudsz mellette azért aludni?

Nem tom írtam -e már a savas gyomorégés ellen állítólag a citrom a legjobb. Én minden reggel kifacsarok egy citromot és beleöntöm a levét a reggeli narancslevembe (ami szintén savcsökkentett változat). A citrom a legjobb lugosító a világon és ráadásnak tele van C vitaminnal. Igyatok citromlevet csajok! Nekem még egyszer sem égett a gyomrom :)
pici76

http://www.geocities.com/zold_gyum/citrom.html

aki nem hisz nekem, olvasson utána :wink:
pici76

http://www.geocities.com/zold_gyum/citrom.html

aki nem hisz nekem, olvasson utána :wink:
pici76

Bogyra,

szupik a képek, gyönyörű a csokor, és nagyon cuki lett a szoba is!! Ez is olyan szagelszívós szemetes, mi? :wink: mi is ilyet vettünk, remélem működni fog :roll:
Csak interneten fent lévő képeket lehet felmenteni? Nekem minden képem a saját meghajtón van, onnan nem lehet felmásolni igaz? Vagy nem? Be lehet valahogy copizni?
pici76

Bogyra!Látom hatott a FÉRJEDCSKÉDRE a válással való fenyegetés,és csak felkerültek azok a képek :wink: :lol:
Picit most irigyikedek és bánom már a sok elmulasztott,lemondott időpontot :oops:
Geri nagyon délceg kislegény!

Pici!Én sem a netről töltöttem fel a képet,hanem a saját gépről.Ezt a citromos dolgot nekem is mondta a védőnő,alig hittem a fülemnek :roll: Azt nem próbáltam ki,de a frissen facsart narancsot azt igen és tényleg segített,pedig én azt hittem,hogy majd csak azután fog égni a belem,de nem!

Csajok!Én már úgy várom a végét,mert ez a meleg totál kikészít,de talán még jobban a "nincsegygöncömamitfelvegyek".És tényleg nincs,mert csak farmer,meg kord kismama gatyóim vannak,az meg nekem ilyen időben a halál.Viszont már nem is akarok új göncöket venni,nem szándékozom ekkora maradni,így felesleges lenne új rucikba beruházni.Mondom most,de lehet,hogy változtatni fogok ezen az álláspontomon,mégsem zárkózhatok be hat hétre a lakásba a meleg elől :roll:

Lorcika!Úgy irigyellek a kis terasz miatt!!!!Végül hogy alakult az éjszakád?Különben engem is egyre többet foglalkoztat a gondolat,hogy talán még egy babó vagy egy tucat,olyan jó lehet Dórinak a három gyerkőc.Nem tudom mi lehet velem,hormonok tuti,én nem is vagyok annyira de hűha gyerekcentrikus,most meg én is eljátszom a gondolattal,hogy talán...... :wink:

Melcsi!Alig várom hogy küldjed és a teszteket is ,egy jó kis önismereti tréning mindig ráfér az ember lányára,pláne ilyenkor,amikor ő lepódik meg saját magán,hogy milyen kis szentimentális tud lenni :oops: :roll: :wink:

Mindenkinek szép napot! 8)

Kép
bringababa

Pici! Be lehet azt is vágni ide, csak a mérete legyen megfelelő max 600*600-as, de azt paintben meg lehet igazítani, hyg akkora legyen és már süvíthetnek is felfelé a képek! :) Nekünk is saját meghajtóról vannak! :)

Nemsoká megyünk a fotós barátnőmhöz kiváncsi leszek a képekre, de azt mondta még nem adja oda őket, illetve hogy erről még ne csináltassunk papírképeket, mert majd restusál... engem muszáj. :)

KépKépKép
bogyra

Bringa,

el tudnád mondani hogy akkor hogyan töltöd fel a képeket a saját gépedről? Próbáltam bemásolással, de az nem műxik :cry:
pici76

Remélem Elizával minden rendben,már napok óta nem írt :roll: :!: :?: :roll:

És Doo?Gondolom lassan hazaengedik őket is,császár után a hetedik napon veszik ki a varratokat,ugye?
Én nagyon sokat gondolok rájuk.....

Kép
bringababa

Pici!Előszőr kicsínyíteni kell,aztán a melléklet feltöltése és tallózás,kiválaszt,küld.Ha a kép mérete megfelelő akkor máris ott a kép,ha nem akkor azt írja ki,hogy hiba a feltöltéssel vagy vmi ilyesmit.
Ha ez a helyzet,akkor kiválasztod a képet,de nem küldöd el,csak a jobb egérrel klikkelsz,akkor kidob egy képszerkesztő progit,ott kell a megfelelő méretre kicsínyíteni(max 600x600as lehet).Nem tudom jobban leírni,mert én is sokat bénáztam mire rájöttem,de biztosan neked is menni fog.
Azért most kipróbálom és ha vmi még hiányzik akkor írom!

Kép
bringababa

Na,szal:Jobb egér klikk-társítás itt kiválasztod a képnézegető lehetőséget(nekem ez az első)klikk-kiválasztod,hogy kép,ott már fel fogja kínálni a lehetőség között az is,hogy átméretezés.Akkor ott módosítod,és máris jöhetnek a képek!
Na jönnek mááááááááááááár :?: :?: :?: :lol:

Kép
bringababa

Hello Lanyok!

Bogyra, szuperek a kepek, ha lesz a ceremoniarol, azt is tehetnel fel, nagyon szeretek kepeket nezegetni.

Bringababa, nekem is most az a bajom, hogy nem tudok mit felvenni, mert az a ket gatyam, amit hordtam eddig, nem ebbe a melegbe valo, sem a szine, sem az anyaga miatt.
Felsok - hosszu ujjuak, egy nyari felsot talaltam, azt annyi.

En is eldontottem, hogy nem akarok mar venni ruhat erre a rovid idore, mert minek, foleg most vagyunk a legnagyobbak.

Azert a jovo heten korulnezek, hatha talalok olcson valami 3/4-es gatyat, meg felsot, mert tenyleg ki kell mennunk az utcara.

Szerintetek az utolso egy-ket napra lehet felvenni mar pizsamat is, nemcsak haloinget?
Van 3 elolgombos haloingem, es gondoltam 4.-nek vennek egy rovid nadrag+rovid ujju elolgombos polo verziot, mar ha van ilyen. :?

Tegnap napoztunk, csak nem oltoztem megfeleloen, ma is megyunk, is felveszem azt az egy felsot, ami jo ilyen idoben, jajj mar nagyon varom, hogy a levegon legyek.
Erzem milyen jot tesz a deblamnak is.

Parom annyira nincs oda a napozasert, de szegeny az evek alatt mar edzodik, es tudja mennyire jo nekem, szoval nincs mese menni kell.

KépKép
horilda

Pici en is varom a kepeket! Hajra, amugy nekem is a parom mutatta meg, de pont ugy van, ahogy Bringababa leirta. :D

Kepzeljetek tegnap kaptunk a sogornomtol ( ferjem noveretol) babaruhakat, a keresztlanyunke voltak.
Ket szatyor cucc, van benne lepedo is, cserenek jo lesz, meg mar Anyum is vett egyet, szoval az uj agynemujen kivul lesz ket csere is.

Most az ujszulottre valokat kuldte at egyenlore, nagyon aranyosak.
El fogom hozni a szuloktol is, kimosom oket, es szerintem egy babakelengye vasarlassal nyugodtan erkezhet is a babank.

KépKép
horilda

Ilda!Jó neked,hogy szereted a meleget,én gyárilag áááhhhhhhhhh :evil: Nálunk ez pont fordítva van,apa imádja.ezért nálunk az eddzés a hidegre van,mint például a télen is szigorúan nyitott ablaknál alszunk :roll: :lol: Szegény annyira nem bírja a hideget,hogy még most is két!!!!!takaróval alszik.Apám azt mondta a múltkor,hogy jaj,szegény gyerek mit áll ki melletted!Hát most visszakapom a szenvedést,lehet ezután én is jobban fogom tolerálni az ő fázását,mert ennyire mág nem útáltam a meleget!
Csatlakozom Nikihez,sajnálom,hogy kimaradt a tavasz,azt nagyon szeretem!
De neked azért jobbulást és jó napozást! 8) Gyógyulgass csak! :wink:

Ezt a nadrág dolgot pedig tényleg át kell gondolnunk,mégiscsak ki kell menni az utcára valamiben,amiben nem sülünk meg! :roll:

Kép
bringababa

Ilda!A bébirucik újra és újra érkeznek hozzánk is,nem is tudom elképzelni mitől voltam nemrégen annyira besózva,hogy menjünk vegyünk.Akkor tényleg azt éreztem,hogy Úristen,mindjárt itt a baba és még semmije sincs!
Most meg egyre csak kapjuk,kapjuk és én is mindig arra gondolok,hogy most már tényleg jöhet,mindene megvan!És most meg nem akar múlni az idő,pedig akkor úgy éreztem már csak napok kérdése,és itt van....és.....és......és úgy de úgy várom mááááááááááááár! :lol:

Kép
bringababa

Sziasztok Lányok,

Az előbb írtam egy csomót, aztán a felfelé nyíl helyett a go-t nyomtam meg es kilépett.... :twisted:

Csak gyors bekukkucs, délelőtt autós ügyességi versenyen voltunk apával Győrben, jól lekapott a nap 8) Az a baj, hogy májfoltok jönnek elő az arcomon, ezt olvastam a kismama könyvben is, hogy egyéntől függ, de előjöhetnek..... :twisted:

Apa elment dolgozni, én meg megyek anyukámmal csavarogni tovább. A kórházas cuccomat még mindig nem tettem el, nincs időm rá.... :lol: Na de ma este, legkésőbb holnap muszáj lesz.......Lehet, hogy holnapra hagyom, mert úgyis megyünk szülőszoba látogatásra, akkor megkérdezem mit is kell pontosan vinni, ahány kórház annyi szokás...

Bringababa, elfelejtettem tegnap írni, hogy Győr tőlünk csak 15 perc kocsival, úgyhogy semmi vész, nem gond az utazás :wink:
A cuccot még nem kerestem elő, de ígérem nem felejtem el :wink:

A ruhákkal kapcsolatban csak annyit, hogy nekem egy barna kordnadrág és egy farmer szoknya kismama rucim volt és muszáj voltam venni még két nacit a nyárra. Arra gondoltam, hogy szülés után sem lesznek jók rám a ruháim egy darabig és akkorra is kell valami, a felsők okék,mert azokat tudom hordani. Egyébként a nincsegyrongyomamitfelvegyek függetlenül attól, hogy mikor vettem magamnak új ruhát rám is rám jön néha :D

Bogyra, gratulálok :D Nagyon ari kismama vagy és a babóhely is szép lett :D Most már teljes a nyugalom :wink:

Ilda, engem lebeszéltek a pizsamáról az ismerősök, de ha gondolod holnap megyek a szülésznőmhöz és megkérdezem, hogy mi a gyakorlat és mit tanácsol. Hmmm? :wink:

Pici, jó pingálást, majd teszel képeket? :wink:

Horpika, Niki képzeljétek a 4D-s UH-n nekem május 17-et írt a doki szülés időpontra :D Egyébként nem tudom miért érzem úgy, de én is abban vagyok, hogy előbb jön........
A mérettől mondjuk nem függ, hogy mikor érkezik.....

Mindenkinek további szép napot, megyek csavargok tovább..... :D

Puszi mindenkinek, este jövök.
Melcsi

Kép
melcsi6

nekem nagy szerencsém volt a nyári rucikkal, mert a barátnőm tavaly ősszel szült és ő vett jópár nyári cumót, amit odaadott nekem, így van két háromnegyedes gatyóm meg egy szoknyám :)
utoljára a koliban cserélgettünk ruhákat, tök muris volt amikor odaadta, felemlegettük a régi szép időket :D

én felsőnek vettem pár tunikát, ami most állítólag tök divat.. :roll: nem tom, nem vagyok egy divatbolond, mindenestre, most pont passzentosan fedik a görögdinnyét a hasamon, később pedig jó lesz tunikának :) szeretem a praktikus dolgokat :)

na most megpróbálom feltenni a képet amit magunkról csináltam délelőtt..hátha sikerül

ha mégsem akkor is köszi a leírást Bringa!
pici76

Siasztok!
Jaj, olyan rossz, amúgy is tök ritkán kerülök ide, most meg apa siet, és mennem kell...

Mindenesetre még nem történt demmi különös, holnap nst megint, délután jöna védőnő, és hát m,erglátjuk. Inkábbb nem mennékbe a kórházba, mert uutálok a rémképeimmel foglalkozni. Ha otthon lekötöm agam (és mindig lepihenek közben!!) sokkal jobb. A méhszájam még csukva! :)

Én is ezerrel vizesedek, 1-200 méternél többet nem szivesen teszekl meg. Kilók jönnek...hm-hm, nem csoda, ma palacsinta-partit rendeztünk, 8 palacsintát tüntettem el! Kóstoltűátok már a szilvalekváros-diósat? Nagyon finom!! (De csakis olyan szilvalekiből, amilyet a mamám csinál, történetesen nincs benne cukor, csak szilva, mintha turmixolt aszaltszilva lenn, vagy nem tudom...nagyon fini!!)

Ja, és nem tudom nálatok van-e ilyen, de valszeg igen kevés magzatvizem, mert igen gyakran fááj, amikor mozog a bébim.
Na puszi!!

Kép
[/url]
gypsophila

Doo!
Írjál! Most már otthon vagy!!
(bocs, hogy ilyen önző vagyok!!!)

Kép
[/url]
gypsophila

Kép [/img]
pici76

sikerült, sikerült!! na ez vagyunk mi :lol:
bringa a rütyi paint nálam nem működött, ha lekicsinyítettem a képet levágta a felső sarkot a büdös, én meg nem voltam sehol, de az Office picture managere műxik :) hurrá hurrá most már én is tudok majd képet feltenni :lol:
pici76

Sziasztok,

Huu kepek ezerrel!! De joo!! Nagyon jol nez ki minden es mindenkik! Vegre lattuk Bogyrat es Picit is!!! Itt volt mar az ideje!! :twisted: :D

En eleg szarul aludtam, de a dizsi tenyleg nem votl vesz, sokkal inkabb hogyan fekudjek gondjaim voltak! :) :)
Aztan ma egesz nap komas vagyok. reggel apu feleberedt de en fel 10-ig komaztam, ami nalam nagyon nagyon ritka!!! Aztan elmentunk az Obiba vettunk szonyeget a babaszobaba, meg viragot akartunk, de benak votlak. Hazajottunk tojasos nokedlit rittyentettunk, ami utan en ismet kidoltem es egy orat szunyaltam a babaszobaban a heveron! :) :)
En nem tudom lanyok de apa is megjegyezte, hogy kb. TEGNAP ota oriasit nott a hasam!! Olyan igazi...formas...nagy nagy pocak!!!! :) Lehet ma no vagy nem tudom, lehet azert vagyok ilyen hulla hegy!!!
Majd nyomatok en is megint kepet....valamikor.

Nekem van ket vekonyabb kismama gatyeszom...felsom nem sok, de hat mar en sem veszek. Szeretem a szoknyakat, de ket lepes utan a labam elefant meretu es azt meg utalom, ugyhogy hanyagolom, pedig ilyen gumis dereku meg lenne is. :)
Amugy en is kicsit mar ugy vagyok, hogy jojjon mar ki a pinduri, mert minden bajom van a derekam most mar elkezdett nonstop fajni. Persze mocsok vagyok, mert nem tornazom..pedig en amugy is rokkant vagyok..lehet holnaptol azert belehuzok meg par hetig talan tudok!!!
:shock: :oops:

Bringa imadjuk mi is a teraszt, annyira klassz!! :)

Apukan is ugy latszik valami feszekrako laz van, mert minden hetvegen kerteszkedik, fur farag...nem lehet leloni!!! :) Jajj ugy szeretem!!!!! :) :) Azert is feltem mindig, mert felek minden jo elmulik egyszer!!! De probalok arra gondolni, hogy csak most kezdodik igazan a jo, mert most mar igazi kis csalad leszunk Babszemjankoval egyutt! :) :)

Na most el is faradtam a nagy iromanyomban!!! :shock: :D A citrom es narancslevet kiprobalom gyomoregesre, hatha nem kell ejjel felalomban haztartasi kekszet ragcsalnom!!!! :lol: :lol:

Pusz nektek.

Kép

Kép
lorcika

Sziasztok!

Megjottunk a napozasbol, jajj imadom! Engem ez tolt fel energiaval, picit fogott is.
Feher boru vagyok, mint barki, de eszmeletlen gyorsan megfog a nap.
Ez nalunk csaladi orokseg, na meg a napimadat is.

A mai du-i kepekbol egy kis izelito: Kép

KépKép
horilda

Meg egy kicsit kenyelmesebb testhelyzetbol:

Kép

KépKép
horilda

Pici csinos vagy!
A gatyod direkt kismama naci? En szeretem a farmert, es mar ugy hordanek, reg volt rajtam.

KépKép
horilda

Ilda,

tök jók a napozós képeid :) én is nyomtam ma egy órácskát a teraszon, de többet nem mertem nehogy felforrjon a magzatvíz :D
én is imádom a napot, tök feltölt!

a gatyó igazi kismama gatyó nagyon kénylmes, a dereka hátul gumis ami két oldalt kiengedhető (már maxon van :shock: )elöl meg rugalmas anyagból van benne egy toldás,
nagyon kényelmes

Lorci, nálunk is műxik apánál a fészekrakó ösztön :) és én is imádom :) Én is megfigyeltem hogy nem napról napra hanem néha ugrásszerűen nő a pocakom :shock: van hogy nem látok rajta változást, és van hogy egyszercsak hirtelen megugrik a méret :roll:
soha nem gondoltam volna hogy eeeeekkkkkkkora pocakom lesz valaha, másrészt viszont tök normálisnak tűnik :shock: asszem már megszoktam :lol:
pici76

Gyps,

kitartás! Most már bármikor megszületne a babó, nem lesz koraszülött :) sajnálom hogy fáj ahogy mozog :cry: az a legszebb része a terhességnek...

de amíg mocorog, ő jól van, és nemsokára kint fog rúgkapálni és akkor nem fog fájni :) vagyis nem úgy fog fájni :wink: :lol: hanem majd kialvatlanság, tanácstalanság, kétségbeesés meg ilyenek :) és mégis mind várjuk :lol:
pici76

Ja amug Bogyra a gyomoregessel kapcsolatban en ma delutan vettem eszre eloszor, hogy kaja utan (toji nok + cola) nem egett a gyomrom, pedig egybol lefekudtem!!! Meg lentebb ment a hasam, ezt ferjem is megjegyezte!!! :shock:
Erdekes ahogy egyik naprol a masikra megvaltozik!!! :)

Ilda nagyon csini vagy, te is Pici! :)

Na megyek, mert karnist szerelunk..en csak iranyitom! :D

Kép

Kép
lorcika

Ügyi vagy Pici! :lol: És nagyon csini kismami,de tényleg! :lol:
És Ilda te is! :wink: Ilyen rövidgatyós képet sohasenemsetöbbet tessék felrakni,mert én akkor többet ide nem jövök! :shock:
Le a kalappal mindkettőtök előtt,szuper milyen csinosak vagytok! :wink: :lol: :wink:

Nekem már olyan buci a fejem is,hogy csudi!Pocakkal 1ütt az is nő! :roll:

Lányok!Nincs valakinek Cd-n valamiféle irányított meditáció vagy relax?Csinálja valamelyikőtök 1általán?Nekem nagyon bejött a szülésrefelkészítőn,de jelen állapotomban 1dül nem tudom kivitelezni,mert annyira belémívódott az autogén tréning,amit azelőtt tanultam.A kettő közt pedig az a különbség,hogy ennél nagyon is az a lényeg,hogy tudatában legyél a testednek,vagyis érezd,amire meg most lenne szükség az ugye,hogy baromi laza légy.Szóval egyedül nem tudok lazulni,ehhez kéne vmi hangfelvétel.Ha lenne valakinek,ugye megszán vele? :oops: :roll: :oops:

Voltunk apával nagyot sétálni,meg kutty is jött,ettünk fagyit(négy gömbit,úgyis kicsi a fejem :shock: ),közben találkoztun anyósommal,aki egy padon ült elkámpicsorodva.Összevesztek sógornőmmel,aki olyan irányító középpályás fajta(én azért szeretem),és anyuka azt mondta ha megkapja a pénzét odaadja nekünk menjünk nagyobb lakásba..................,de vele! :shock: :shock: :shock:
Gyorsan elengedtem a fülem mellet,szeretem őt is de egyetlen percet sem tudnék vele élni,kicsit csala :roll: ,gondoltam ennyiben maradunk.Amikor hazajöttünk látom Balázs töri a fejét,majd nekem szegezi a kérdést:tényleg nem tudnád elképzelni anyámmal 1ütt,egy házban,de külön fel-illeve bejárattal?
Szerintetek :?: :?: :?:
Azt sem tudtam,hogy köpjek vagy nyeljek,de aztán összeszedtem magam és szépen,udvariasan megmondtam,hogy NEM!
Persze azért örülök is a szívem mélyén,hogy így állt a kérdéshez,mert mielőtt megismerkedtünk volna nem volt túl rózsás a kapcsolata a családjával,pláne nem anyukával.De úgy látszik ez a család feeleng,meg a sok beszélgetés vele,hogy milyen fontos a szülők elfogadása,meg a kapcsolat ápolása,hatott rá!
Azt azért nem akartam,hogy ennyire :!: Most átesett a ló másik oldalára,de bízom benne,hogy majd csak megtalálja az arany középutat :wink:
Hát ez történt velünk :wink:

Kép
bringababa

Sziasztok Lányok!

Bogyra, akkor volt jó kis izgalom az esküvőn. Nézd, legalább nem volt unalmas:) Szép, hogy felvetted a FÉRJED nevét. Nem fura, hogy ő már nemcsak a párod, hanem a férjecskéd? Hihih:)

Hát Lányok, mit ne mondjak, kurva jól néztek ki, már bocsánat!
Pici nagyon szép a pocakod, olyan pont jóóó!
Ilda, Te is fantasztikusan nézel ki! És ez nem túlzás. Rövid gatyóban már én is zavarban lennék, de Neked még most is tök jól áll!
Örülök, hogy ennyi csinos kismama van!
:lol: Csak így tovább!

Bogyra, köszönjük a kis ízelítőt. Cuki a babaszoba! Ott tényleg nem volt rajtad bugyiiii??:):) Jól van, tesód is tudja, mikor kell fotózni!:):):)
Várjuk az esküvői képeket is!

Kép
niki30

Bringa, nem lehet könnyű dolog...ez az anyóssal való együttélés....hááát szerintem sem egészséges.
Azt szokták mondani, tudjátok, az már rég rossz, ha az anyós át tud jönni papucsban! :D :D :D :D

Kép
niki30

kösz a dícséretet csajok :) cukik vagytok, én meg most májilag feldobtam tutira 2 kilót :lol: :lol: :lol:

bringa úgy látszik túl jó terapeuta vagy :wink: szerintem nem gonodlta még át igzából a párod ezt a mamával együttélés dolgot.. ne aggódj biztos csak első ötlet volt :) vagy nem :?: :?: :?: :shock:

én nem tudnék együttélni sem anyukámmal sem anyóssal... asszem senkivel... :roll:
pici76

Sziasztok

Csak beköszönök, most értünk haza!

Minden rendben volt csütörtökön a dokinál, NST-n és az összes többi vizsgálaton is!

Remélem mindenki jól van...én már azt a korszakomat élem, hogy a családomon kívül nem vágyom senki társaságára, szerintem már kicsit bevagyok sokalódva, főleg a napi 20 sms-től, hogy már megszültem -e, kicsit fárasztja az embert!

Puszi

Kép
elizabeth25

Sziasztok LÁnyok!
Rengeteget írtatok és egy csomó minden eszembe jutott,de annyi idő alatt míg apa megfürdik nem tudom leírni,tudom még jövök az epres süti receptjével is ami megint frenetikusra sikerült,holnap reggel belecsapok a lecsóba,és írok rendesen.
Csak gondoltam bejelentkezek,hogy még megvagyok,túl éltem a vendégeket,hulla lettem....most regenerálódok apa karjaiban,pocisimi,hátsimi,talpmasszír.
Puszi
Riella

KépKép
riella77

Milyen jó egyeseknek! :D (Riella)
Na jó, én sem panaszkodhatom. Én örökké simizve vagyok. Csak oda kell dugnom a csülkeimet. :D :D :D

Kép
niki30

sziasztok!

nem nagyon tudtam visszaolvasni, de azért írok magunkról egy kicsit. most volt szopi és még nem vagyok álmos (mitől is lennék, hiszen már aludtam 3 órát!! :roll: )
húsvét vasárnapról hétfőre virradóra született meg Viktória Anna - hihetetlenül szép, formás kisbaba - ezt majd bizonyítékokkal is igyexem alátámasztani ;) csak vki írja majd le nekem h hogyan lehet képet feltölteni (lehetőleg priviben, mert nemtom, mennyi időm lesz visszaolvasni majd). a baba paramétereit megírtam Bogyrának - biztosan bemásolta már ide.

szombaton jöttünk haza, ma lesz varratszedés - arra be kell mennem, ettől kicsit izgulok is h hogyan szervezzem meg. folyamatosan bizonytalan volt h pénteken, szombaton v csak hétfőn jövünk-e, mert nagyon pocsékul voltam. babát már pénteken simán elengedték volna, de nekem a spinális érzéstelenítéstől és a sok fekvéstől naggggyon beállt a nyakam, borzalmasan fájt csaknem 4 napig és még most is vannak maradványtüneteim :( szerencsére a nagymamák nagyon sokat segítenek - én etetem Minimanót, ők meg engem ;)

amit szülőszobával kapcsolatban megosztanék: én nem számoltam azzal h minden folyik-klutyog-lutyog papucsba is, úgyh sajna a jobbik papucsomat csomagoltam. csak javaslatként mondanám h ócskább gumipapucsot érdemes bevinni, amiért nem kár. és aki tudja h császár lesz v legalábbis számol vele (nem úgy mint én :( ), az gondoljon erre az eshetőségre is h szükség lehet a fej- és nyakfájás miatt vmi fájdalomcsillapításra. ezt azért mondom, mert nekem a hagyományos fájdalomcsillapítók nem sokat használtak, muszáj volt kérnem Mydetont h létezni tudjak és a gyerekorvos szerencsére azt mondta h csak relatív ellenjavallat van, úgyh szedhetem.

ja és a szülésről - el sem tudtam képzelni h császározzanak, de sajnos muszáj volt. a vajúdás végére (4 ujjnyi tágulásnál) sem állt be a baba feje a medencémbe és a fájásoknál nagyon lecsökkent a szívhangja :( (ezt iszonyú volt hallani :cry: ), a magzatvíz mekóniumos lett és a műtétnél kiderült h egy valódi csomó volt a köldökzsinóron :shock: :cry: vszeg már nagyon régen rajta volt, úgyh irtó mázli volt h méhen belül nem volt semmi probléma. ez sztem olyan ritka h én mindig azt mondtam korábban h ilyesmitől mégcsak félni sem érdemes, úgysem történik meg az emberrel. aztán velünk mégis... de ettől még tényleg nem kell félni ilyesmitől senkinek! :wink: azt hiszem, nem lesz könnyű feldolgoznom h szándékaim ellenére nem tudtam megadni a babámnak a természetes születés élményét :cry: , de vszeg mindekettőnknek szüksége volt vmiért erre a tapasztalatra - talán az égiek tudják h miért. persze, nem kesergek ezen folyton, és azt is tudom h adott pillanatban ez volt a helyes döntés, bmilyen más megoldás (szülőcsatornában való elakadás, vákuum, súlyos oxigénhiány, stb) durva következményekkel járt volna.

Gabi baba,
sztem az AT is jó! én használtam Agykontrollos reggeli-esti meditációt, Bagdy-féle Pszichofitness kazettát és Czeizel Barbara Találkozás a gyermekkel és a Szülés misztériuma kazettáját a várandósságom alatt. első kettő beszerzési helyét tudom - ha érdekel, írj privit. utóbbit sajna nem, de elég jó sztem, úgyh érdemes utána járni esetleg. a vajúdásnál is bekapcsoltam itthon és segített a fájdalom csillapításban.

puszilok mindenkit - remélem, jól vagytok és még mindenki egyben! :)
további szép napokat a várandósságotok hátralévő idejében!!
:D

üdv.
Dóra
Vendég

Helló Mindenki!

Apa elment dolgozni,és ha már felébredtem,gondoltam kihasználom az időpontot,napközben nem nagyon lesz időm felkúszni,csak esetleg este.
Remélem semmit nem hagyok ki azok közül amit írni szeretnék,de mivel nagyon belelendültetek a hétvégén(csak egy kicsit rakjam ki a buci bokám :D )és máris kisregényt írhatok reakcióként.
Elsőként az újasszonynak kívánok nagyon sok boldogságot!!!!!!!!!!!
Van egy olyan mondás,hogy az élet egy angolkeringő ,amit eltáncolsz a sírig,csak az nem mindegy kivel táncolod végig,!!!!!
Remélem Te megtaláltad a tökéletes partnert ehhez!
A babaszoba nagyon cuki,és a tunikás képen tényleg vagyány kismama vagy! :wink: :D
A többiek,is csinosak és kicsit el is szontyolodtam mikor láttam milyen vékony lábakkal rendelkeznek,még ekkora poci mellett is,bevállalható egy forró nadrág :oops:
Én fel se rakom az én bazilika oszlopos lábaimat. :? De elszántságom határtalan,meg egyébként is van motiváció,mert szeptemberre (akkor lesz a legjobb barátom esküvője) formába kell hozzam magam.Bár én úgy éreztem a terhességem alatt nem voltak féktelen zabálások,sőt,még nagyon kívánós sem voltam,mégis rámjött 12 kiló,és amikor terhes lettem már akkor is volt rajtam 7 kiló plussz.
Azért a héten megkérem anyut hogy csináljon rólam is egy pár képet,és ha nem bánjátok felteszem,csak hogy könnyebben kössétek a hozzászólásokat egy archoz.
Témák:
A szülőkkel való viszony-
Nekem az anyukám szinte a barátnőm,nagyon jóba vagyunk,mindketten szűz jegyűek,és ez sok azonosságot eredményez,ha össze is kapunk,azt olyan olaszosan tesszük,hangosan gyorsan,aztán el is száll a harag és megy a smúzolás.
Apukám az a típus aki ritkán szól,de akkor megfekszel a humorától,vele is mély a kapcsolat,de valahogy más.
A párom anyukája anyóspajti,nem egy egysoros eset,csökönyös,makacs,és önfejű,csak neki lehet igaza,vele is jól kijövök,mert megtanultam,hogy hárítani kell,és elég jól tudom már szerelni a fura gondolatait.Alapjában véve egy jó ember,csak egy nagy hibája van,meghalt a férje amikor apa 4 éves volt,és akkor ott megállt vele a világ,valahogy nem haladt a korral.De jószívű,és művelt,sok mindenről lehet vele beszélgetni,,már amikor látom,mert ő 100 kmre lakik tőlünk.
Együtt lakás szülőkkel-
Mi 5 éve költöztünk ide pest mellé,mikor megszereztem a diplomám kellett egy műhely ahol elkezdhetek dolgozni,és ezt pesten nem tudtuk kivitelezni,így vettük ezt a házat.
4 éve mikor megismerkedtem apával,kijelentette,hogy ha mi össze is költözünk akkor csak külön a szülőktől,mert neki már volt egy házassága ahol megtapasztalta ennek a negatív oldalát.
Igy elkezdtünk építkezni a tetőtérben,itt lett egy 86m2-es lakás,igy most minden egy helyen van,mégis külön.Az alsó szinten dolgozom,középen laknak anyuék,és mi legfölül,teljesen elszeparálva,ha akarjuk becsukjuk az ajtót,és magunk vagyunk,de ha akarunk lemegyünk és együtt vagyunk.Szerencsére anyuék semmibe nem szólnak bele,és igy eddig nem volt komoly probléma az együtt élésből.Persze minden együtt élés kompromisszumok hada,de szerintem ez a társas együttélés egyik alap pillére,mondjuk én eddigi életem nagy részét emeletes házban éltem le,ahol minden irányban szomszédok vettek körül,és elég hamar rájöttem,hogy vagy megtanulok alkalmazkodni másokhoz,vagy kimegyek tanyára lakni.
Szerintem ha van mindenkinek élettere,akkor nagyon klassz is tud lenni egy ilyen kis kolónia,legalábbis a mienk egy ilyen.
Doo-
Puszi a babucidnak,és ne szontyolodj el,amiért császárral született.A komplikációk bárkivel előfordulhatnak,és olyankor tényleg a baba a fontos,hidd el soha nem fogja a szemedre vetni,hogy ő nem természetes úton született.A keresztanyám 3 gyereket szült császárral,már felnőttek,és nagyon klassz srácok....tudod minden valami miatt van,nincsenek véletlenek!!!!!!!
Epres süti-
Nekem ez az egyik kedvencem!!!!!!!!
Vegyetek a boltban piskóta lapot,lehet darabolt is vagy egész tortalap,de aki nem szereti a boltit,az süthet is egy sima piskótát,és nem szoktam tökölni vele,mert az macera már egy kismamának.
Kell hozzá egy kerámia tál,lehetőleg magas fala legyen és nagy.
Ebbe beleszeletelem a piskótát,majd anyukám eper dzsemjéből rákenek egy kis üveg (kb 10-15 cm magas üveg) 3/4 részét,szépen eloszlatom,hogy a piskótát mindenhol érje a lekvár.Aztán ezt félre,
és fogok 3 dl hideg tejet és 2 tasak tejszínhab port felverek habbá,és a maradék 1/4 rész lekvárt belekeverem ,ettől epres hab keletkezik,és ezt ráhalmozom a lekis piskótára.Ha van itthon akkor a tetejére még pakolok friss epret,és berakom a hűtőbe hülni.
Ha üveg edénybe teszitek akkor oldalról is csodás látvány fogad,mikor kész a süti.
Nem kell vele sokat pepecselni,20 perc alatt kész,csak amig hül a hűtőben azt nehéz kivárni.
Ebből mennyiséget vagyok képes megenni,utána persze ég a bélésem tőle,de nem érdekel,az a biztos ami bennem van jelszóval nekiesem,és amig ki nem durranok addig kóstolom.Nagyon finom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Na felébredt a kislegény a pocimban,beindult a 7 órai lambada....
ha belegondolok,hogy pár hét és nem rúgja szét az oldalam,olyan fura lesz,egyszer csak nem érezni,hogy mozog a hasam.Már annyira megszoktam,persze az egy más kérdés,hogy végre láthatom ,foghatom,puszilgathatom,és gyönyörködhetünk benne apával.
Horilda-
Babakocsi ügyben nagyon a szeren vagyok,mi nemrég vettünk egyet,kocskás és gyönyörű,nagyon sok minden van hozzá,és mint szakértő mondhatom tutira meg van varrva minden textil rajta,és jó minőség,mindezt 43 ezer forintért.2 hónapig bújtam a netet,mire végre ráleltem,ugyanezek máshol 60-70 ezerbe kerülnek.....ez egy bergon kocsi.ha érdekel mesélek még róla priviben,lehet neten is rendelni és akkor te választod ki a színt is.Ja és biztos,hogy van belőle készlet.
Tök aranyos volt apa,neki is nagyon tetszik a kocsi,és egyik este mesélemneki,hogy minden nap,megyek egy kört a járgánnyal az alsó szinten annyira tetszik és várom már hogy tolhassam babucit,erre azt mondja,ő is szokta tologatni mikor éppen eszébe jut és lent van.

:D :D :D
Annyira jót nevettem!
Most hagylak titeket is érvényesülni,és reggelizek valamit,pusszantás
Riella

KépKép
riella77

sziasztok

Bogyra gratula, és hosszú közös életet kívánok!

Doo szerintem sem kell elkeseredni a császár miatt, én soha nem hánytorgattam fel anyukámnak:-))) Bár tudom, hogy elkeserítő, barátnőm is úgy élte meg mindkettőt, mindig azt mondta, hogy ő nem is igazi anya, mert sem szülni sem szoptatni nem tudott. De ez hülyeség.

Tegnap nagyon kész voltam, szerintem kijött rajtam az elmúlt egy hét pörgése, a takarítás, pakolás, vásárlás, ágyösszerakás. Úgyhogy szinte egész nap feküdtem, már tisztára szégyelltem magam, a párom meg tök ideges volt, azt hitte szülünk. De mondtam neki, hogy nyugi nem áll szándékomban még, és a kislányunk sem akar még kijönni. Ma már remélem aktívabb leszek, mert lenne dolgom. A sulit ma kihagyom, talán holnap, de már nem hiányzik a 10 órás ücsörgés a kemény padban. Főleg, hogy elkezdtem én is picit vizesedni. Képeket én is ígértem, de mivel tegnap halálomon voltam nem csináltunk.-(((

No lépek is, irány a vasaló, van vagy négy gépnyi vasalnivalóm. Hurá....

Mindenkinek szép napot

MÁrti
stella2007

Jó reggelt,szép napot és hetet mindenkinek! 8)
És szia Doo és szia pici Viki bébi! :lol: :lol: :lol:
Annyira jó,hogy jelentkeztél,igazán sokat gondoltam Rátok!
A császár miatt tényleg ne legyen lelkifurid,nem miattad volt,nem Te akartad így,a baba érdekében történt,úgyhogy ennek ebben az esetben így kellet lennie!
Annyira kíváncsi vagyok a pici lányra,a kicsinyítés feljebb leírtam már,de ha nincs időd,akkor küld el nekem e-milben és akkor én megcsinálom helyetted,hogy TE addig is a kis hercegnővel tudj foglalkozni,mi meg addig itt gyönyörködünk benne! :lol:
A Cd-ket is én kértem,nem Gabi,úgy látszik ez a "baba" végződés megkavart. :wink: Úgyhogy igen szívesen fogadnám,ha elküldenéd,bár engem 6ározottan tiltottak az At-től,de ha Te kipróbáltad és segített,akkor legyen! :wink: :lol:
Ngyon vigyázz a kicsire,és adj neki egy nagy cuppanós puszit a nevemben! :lol: Remélem a fájdalmaid enyhültek már és kívánom,hogy minél hamarabb csak a szépre emlékezz! :lol:

Tegnap apa még elment Tescóba,mikor elkezdett kipakolni bedobott a szobába egy Képes Ingatlanexpress című kiadványt :!: :!: :!:
Nem tudom milyen arcot vág6tam,de tény annyira elkezdett nevetni,hogy nagyon! :shock: :o :) :lol: :lol: :lol:
Aztán csak annyit mondott:nem azért hoztam,csak úgy kíváncsiságból.Tény hogy állandóan bújja az ilyen típusú újságokat,de most azért kicsit más volt! :roll:

Ma hajnal fél5kor keltem,megvártam míg apa telója csörög,1ütt megébredtünk,ö bedobott egy kávét,én meg két túró rudolffal kötöttem szorosabb,mond6nám bensőségesebb viszonyt! :wink: :lol: Aztán békésen visszafeküdtem,majd fél7kor vissza is alidtam,most keltem fel :lol: 1szerűen megvesztem az édességért,már tegnap este is alig bírtam magammal,de hatalmas önkontroll után(na meg eszembe jutottak a tegnapi képeitek :roll: ),három hatalmas sárgarépa elmajszolása után valamelyest megnyugodtam,de ez csak hajnal 5ig tartott.
Érdekes ez a dolog az édességgel,a terhességem előtt nem voltam soha édesszájú,de ha megesek,akkor két pofára zabálnám.Ugyanez volt Alexánál is.Se előtte,se utána,de amíg vártam,addig megvesztem az édessségért.
És nem tudom ez nála mit váltott ki,mármint az anya terhesség alatti étkezése,de kicsinek 1általán nem volt édesszájú,most meg dugni kell előle mindent,mert fal.Mondjuk ebben biztos benne van a meg nem értett tini bulémiája is... :lol:

Bocsika megint hosszú lettem :oops:
Mindenkinek legyen olyan a napja amilyet szeretne

Kép
bringababa

sziasztok,

A hétvégén végre belevetettük magunkat a babaszobázásba - ketten kifestettük a kisszobát+fürdőszobát, ezért az egész lakást tulképpen felrobbantottuk, aztán győztünk takarítani meg viszapakolni. Tök szar volt, hogy délutánra annyira elfáradtam, hogy egyszerűen nem tudtam csinálni semmi épkézlábat, a férjem meg ezerrel hajtott, hogy mindennel szépen elkészüljünk... volt is lelkifurdim.
Mindegy, már készen van, a héte érkezik már bele néhány bútor, szóval kezd alakulni :)

1 kis nyüsszögés: a bordám (különösen a jobboldali) már délutánra nagyon fáj és hááát elég rosszul viselem. Azt hittem, hogy bírom én a fájdalmat, de eljutottam arra a pontra, hogy a kórházban az első dolgok egyike lesz, hogy kérem az EDA-t.

Doo, örülök, hogy otthon vagytok már, nagyon várjuk a képeket Vikiről :) Császáros és tápszeres gyerekként mondom, hogy amíg kismamás fórumokon elő nem bukkant ez a nem-is-vagyok-igazi-anya-ha-nem-természtesen-szülök téma, soha egy pillanatra sem jutott eszembe, hogy bámi hátrányom lenne belőle. Asszem ezt most iszonyúan erőltetik és hangoztatják, különösen a bio-ősanya klikkek. 9 hónapig belőlünk/bennünk élnek ezek a kismanók, nehogymár azon az 1 napon vagy pár órán dőljön el, hogy milyen anya vagyok! :D Ufffénbeszéltem :D :D :D

Bogyra, sok boldogságot, mostanra már legalább 2 napos asszony vagy :D :D

Kismamik, nagyon jól néztek ki!!! Mindenki vigyázzon magára meg a babszikra!

(riella, belevettelek a táblázatunkba, ha szívesen megosztanál velünk további infókat, akkor azt is beleteszem)

Kép

Legi

Kép
leglesscat

Na szép napot Lányok!

Doo, Nektek mégegyszer gratulálok! Örülök, hogy rendben vagytok és egészséges a kis Viki is!
Kiváncsi vagyok a kis pofijára.
Mint már fentebb mindenki leírta, ezen a császáros dolgon aztán tényleg ne aggódj. Úgy volt tökéletes, ahogy kijött. Hidd el, ennek így kellett lennie, ő is így akarta és ez a ti érdeketekben történt így. A lényeg, hogy jól vagytok.
A csúnya fejfájás meg remélem már elmúlt!
Mindenesetre tök ügyes vagy, hogy így végigcsináltad!!

Riella, ez a babakocsitológatás marha jó :D Úgy látszik mindenkinek van valami heppje. Én a pelekázószivacsra teszem rá a The Boss feliratú kis kombidresszét és annak dumálok:) És naponta többször bemegyünk a kis kuckójába és ott csodáljuk a dolgokat és ábrándozunk, hogy mi hogy lesz.
Tegnap is épp egy ilyen pillanatban még a könnyem is kicsordult, egyszerűen nem tudtam elszakadni a pelenkázóasztaltól. Pedig én imádok terhes lenni és nem is akarom, hogy végetérjen. De közben meg olyan kiváncsi vagyok rá!
Gyerekek, szerintem ez a leggyönyörűbb a világon, ami egy nővel megtörténhet. És még az is csodálatos, hogy család leszünk!!!

Niki

Kép
niki30

Sziasztok! Szép jó reggelt minden pocakosnak kisanyukának és kisbabának! :)

Doo! Nagy nagy gratuláció, és nem hogy kevesebb vagy ettől, haem szerintem némiképp több, valószínű sokkal több kellemetlenséget kellett elviselned, hogy épen egészségesen tartsd őt a karjaidban, mint annak aki "csak simán" megszüli! EGY HŐSNŐ VAGY! :)
Írtad szopik a baba, ebben is szerencsés vagy, sajnos a császár után az is nehezebben mehet, de te ezzel is boldogulsz, hát kell ettől jobb-több egy anyától????
És örülök, hogy van segítséged, nagyon fontos ilyenkor használd is ki amíg csak szükségét érzed, ettől sem leszel kevesebb! :)

Jajjj úúúgy, de úúúúgy örülök nektek! :)

Kedves egybenlévő asszonytársaim! :lol:

Ti nem érzitek úgy, hogy megváltozott a babátok mozgási szokása??? Nekem olyan kevésnek tűnik, és ha néha erőteljesebb egy-egy mozdulat, azzal is már csak úgy kifeszíti a pocim, esetleg néha húzogatja valamilyét, de ettől többet nem érzek. Néha meg is ijedek, hogy nem mozog ez a baba, akkor csinál megnyugtatás képpen egy simit, de semmi egyéb.
Lehet már nem fér el???? Bennem???? Sztem egy talicska tégla is kényelmesen elférne bennem.... nemhogy egy csöpp kis bocika:)

Ma féltízig aludtam, aszem kipihentem az elmúlt heteket. Most úgy érzem, pár óra múlva lehet húz vissza az ágy. De ígéretet tettem magamnak, hogy innentől kezdve jobban figyelek magamra és babóra... kicsit elhanyagoltam aszem.

Tegnap kimentünk a városligetbe, Gergő nagyon élvezte és nekem is jó volt ücsörögni az árnyékban, feltett lábakkal. tegnap már hétkor alvás volt. Ma reggel úgy ébredt mint akit kicseréltek. :)

Holnap megyek nőgyógyászhoz... tuti megviszgál, azt úúúgy úúútálom! :cry: :?

Holnap jó sűrű lesz a program megint... mennem kell a polgármesteri hivatalba, hogy átvegyem a házassági anyakönyvi kivonatot, utána orvoshoz, utána a háziorvoshoz (jogsihosszabítás), utána okmányiroda, majd Gergővel pszichómókushoz. Ez kb. reggel 8-17-ig fog tartani....

De aztán pihenek ígérem! :D

Muszáj gyorsan intézni mindent, mert még a TAJ kártyára szükségem van, különben fizethetek az ellátásért... ezzel fenyegettek meg. Rákérdeztem hgy névváltozás miatt ha épp nincs TAJ kártyám akko rmi van.... hát fizetés van. Fasza.

Nah lelőttem magam! :)

Legi köszi a táblát, olyan ügyes vagy.

KépKépKép
bogyra

Szia Legi!
Jó,hogy írtál magatokról kicsit bővebbem is,és az is,hogy szépen haladtok,még akkor is,ha a királyi többes inkább apára vonatkozik! :lol:
Különben meg szívemből beszéltél ezzel az ősanyasággal kapcsolatban.A hétvégén olvastam egy könyvet,tudod olyan minden van benne típusút(terhesség,szülés,születés,és az első napok,illeteve az első egy év a babával),és abban a szülész orvos pont ezt írta.Én is egyre többet gondolkozom azon,hogyha megadatik a természetes szülés,akkor is kérni fogom az EDA-t,mert nem hinném,hogy ettől majd kevesebb leszek.Különben is,mi az hogy természetes???A múlt 7en volt nálam a barátnőm,aki szülésznőként végzett,vele beszélgettünk erről,és rá kellett jöjjek a totál természetes szülés az lenne,ha itthon szülnék,max egy dúla segítségével.De amikor már kórházba megyek és ott boldog boldogtalan belém kukkant,biztos,ami biztos alapon,illetve oxitocint adnak,stb.,hát az már minden csak nem természetes!
És ha már így van akkor miért pont a fájdalom által nyerném el a "bestofmami"címet?Nem hiszek ebben.A szülésben,a születés lefolyásában igen,de azt nem gondolom,hogy egy amúgy is régi csínytevés elkövetője,bizonyos Éva miatt,nekem is bűnhödnöm kéne!Különben is,egy fájdalomtól eltorzult elme nem kiszolgáltatottabb-e ebben a helyzetben?Nem tudnék-e jobban jelen lenni a gyermekem világra jövetelénél,ha csak rá kéne figyelnem,nem pedig a fájdalom elviselésére?
Én Alexát természetes úton szültem,no fájdalom csillapítás,no EDA,és szinte alig emléxem mi történt,hogyan,stb.Csak a család mondja mostanában,akik akkor a nyitott ablak alatt álltak,hogy ordítottam,mint a sakál és folyton anyukámat kérleltem,szülje meg helyettem,illetve és erre viszont 6ározottan emléxem könyörögtem a dokinak,hogy vegye ki belőlem a gyereket valahogy,én ezt nem bírom!És azt azért hozzáteszem,hogy én nem vajúdtam hosszú órákon át,déli12kor mentem be és 14óra55kor megvolt a kicsi lány,de ha így belegondolok és nem fogadtam szót senkinek,nyomtam mikor nem kellett volna még,mert annyira fájt!És az is igaz,hogy amikor ott pihegett rajtam,elszállt minden fájdalmam,de nem hinném,hogy normális dolog az,hogy a fájdalomtól mindössze ennyire emléxem a kislányom világrajövetelével kapcsolatban!OLyan fáradt és gyenge voltam,hogy megváltás volt az utána következő altatás,akkor eszembe sem jutott,hogy ne vigyék el tőlem a bébit.Valamikor másnap hajnalban láttam legközelebb,addig aludtam,vagy nem is tudom,de az biztos baromi kimerült voltam.
Hát most ezt nem szeretném!Szeretnék JELEN lenni a kislányom születésénél,testben,szívben,lélekben és agyban is!És ha ennek az EDA az ára,akkor legyen!

Kép
bringababa

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?