A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Helga, Andus: A lányok gyönyörűek! :) Bernadett ilyen nagy már, hogy így lelóg a lába a póniról?

Gerendai Zsuzsi: Köszi a könyvajánlatot, megvettük a magzatkommunikációs könyvet, nagyon jónak tűnik! :)
Kamilla, Léna szerintem is nagyon szép nevek :)

Zsu: gratulálok a kisfiatokhoz, nagyon szép a neve! :)

Képzeljétek, tegnap mi is beindultunk, és kinéztük az ideális kocsit, ami csupán 40 ezer forint (autósüléssel együtt). Szerintem ez nagyon jó ár! Amúgy ajánlom figyelmetekbe a helyet, itt kifejezetten olcsón vannak a babakocsik szerintem és egyéb dolgok is. Nagyon szépek ott a babaruhák is! Lehel utca 1/b, Babakocsidiszkont, a Lehel téren.
Vettük pár babaruhát és apróságokat, a sógornőmtől pedig kapott egy nagyon szép baldachint a Babó, hozzávaló ágyneműkészlettel együtt. :) Már abszolút időszerű volt... :)

A Prüntyőgyerek elkezdett mocorogni, bár még inkább csak kis bugyborékolásra hasonlít a mocorgás... De naponta többször is érzem... :D

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Andi, tök jó ez az oldal. :)
Nekem a kínai fogantatási naptár szerint fiú... :D
Beírtam a vezetéknevet, és kiadta azt a 3 fiúnevet, amelyik
közül nem tudok választani. :lol:

Kép

Kép
gjéti

Andus: Köszönöm! :lol:
Ez a weboldal nagyon tetszik!
Nekem a kínai naptár szerint lány! :D

Julcsi: Neked is köszönöm! :lol:

Ma kimostam az ágyneműgarnitúráját Bencusnak! Vettünk Gabi mosóport, és hozzá öblítőt! Olyan jó illat van a szárító közelébe! :lol:
zsu83

Stelly ez a szomszéd...nálunk is szoktak hétvégén fűrészelni valamit, egész délelőttös program, nyáron amíg nyitva kellett tartani az ablakot nagyon sok imát elmondtam az illető fejére :D

Andus nekem a melegvizes fürdő segít ugyan, de legalább 20-30 perc kell hogy hasson úgyhogy délutáni órákban kizárt, max ha alszik már Z ami csak 9 körül van. Tegnap nem volt vészes a keményedés, egyetlen szem magne b6 segített, viszont hajnalban 4kor arra ébredtem, hogy tucatnyi kötőtű áll a hasamba... :( se megfordulni, se semmi... ötkor megkértem apának simogassa még a hátam hogy ellazuljak, hátha helyrejön de apa nem bírta a kiképzést úgyhogy bevette két magne b6-ot és még néztem a plafont egy jó darabig, akkor már a "kijárat" is kezdett hasogatni (a méhszáj környéke lehet) és azzal aludtam el, reggel mikor felkeltem már nem fájt. Megírom mit mondott rá a doki, hátha olyat ír fel amit neked is ki lehet próbálni. Nagyon félek, a fóbiáim egyike a koraszülés... :roll: lehet hogy túl hamar lettem terhes és egyszerűen nem bírja a méhem? (kerek egy év telt el a szülés és a mostani fogamzás között)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Eljött végre az én napom is :). Már alig bírok magammal, annyira izgatott vagyok az UH miatt. 12:30-ra megyünk, drukkoljatok. Valahogy úgy érzem a neme nem fog kiderülni, de annyi baj legyen, csak egészséges legyen és minden rendben legyen.
Ma reggel egyébként feltűnően lányos a hasam megint... :)

Julcsi: örülök, hogy mocorog a baba, remélem te is hamarosan megtapasztalod a motoszkáló érzést is :), anyukámmal közösen úgy határoztuk meg, hogy olyan mint amikor behajlítom az ujjamat és ezzel a tenyeremben pl. elkezdek körözni, meg kopogtatni, és néha a szélén hirtelen le is csúszik :D.

stelly: a szomszédokról nálunk csak annyit, hogy nálunk komoly érv a latban amellett, hogy elköltözzünk innen. Eszméletlenek. Nem új ház, mégis 2 hónapja minden szombat, vasárnap 7-től megy a fúrás, csempeleverés. :( És ez még nem a legdurvább dolog sajnos... Ti hová költöztetek? Bp-en érdekelne új lakóparkos lakás, vagy esetleg ház... Esetleg priviben megírhatnád.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára elif 2008.09.22 07:51-kor.

Kép
Kép
elif

hú de elírtam, tehát "ötkor megkértem apánkat simogassa meg a hátam"

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Zétibébi: Ne is gondolj semmi rosszra, minden rendben lesz!
Írj ha végeztél a dokinál!

Elif: Gondolok rád, amint tudsz gyere az élményekkel! :lol:

Tegnap este Bence-show volt a hasamba! :lol: Akkorát rúgott! Aztán apa kitalálta, hogy odarakja a kezét, aztán elveszi, és visszarakja! Bence meg mindig jól visszarúgott neki! :D Kb. negyed óráig ezt csinálták! :lol:
zsu83

Sziasztok lányok! Várom az estét, az orvoslátoatások eredményeit :lol:

Vera, fájni is szokott neked, mikor keményedik?
Nekem nem, csak olyankor, ha pisilni is kell... Csak olyan rossz, szorító érzés.
Éjjel én is fel szoktam ébredni miatta, és ma éjjel kipróbáltam egy jó techikát, leírom, próbáld ki, hátha neked is bejön.
A hátamra fekszem, felhúzom a térdeimet, hogy ne feszüljön a hasam, és próbálom teljesen leengedni, ellazítani a medenceizmaimat. Aztán elkezdek jó mélyeket belélegezni, hosszan, és úgy, hogy figyelek rá, hogy hasba vegyem a levegőt. Tudod úgy, hogy nem a mellkasodba szívod, hanem egész le a hasadba, hogy az emelkedik a levegőtől. Ezt csinálom 5-10 pecig ( éjjel belealszom általában :lol: ) és nekem ez nagyon jól lelazítja az izmokat, és megszünik a rossz feszítő érzés. Közben meg próbálom minden izmomat ellazítani, és arra is gondolok, hogy elengedem mazam, lazulok....

Egyébként meg nem hiszem, hogy az okozza, hogy rövid idő telt el, a férjem és a tesója születése közt pont 1 év van, tehát három hónapos baba mellett esett teherbe az anyukájuk, és számtalan ilyen van még.
Nálunk 8 év lesz a két gyerek közt, és keményedek, és Szávával is keményedtem. Szerintem ez alkati dolog. Én valahogy nem félek a koraszüléstől, Szávát is túlhordtam, és nem volt vetélésem sem soha.... Nyugi, biztos nem lesz semmi baj, csak a feszültség meg izgalom és a fáradtság az oka.
Próbáld meg, hátha segít neked is.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Helló Csajok!

Andus, Helga: A kislányaitok nagyon szépek, igazán büszkék lehettek rájuk.

Zetibebi: vigyázz nagyon magadra, remélem a doki tud segíteni a problémádon, tényleg nagyon ijesztő lehet.

Elif: várjuk a beszámolót, hátha megmutatja magát. :lol:

Zsu: a kínai szerint nekem is lány, de akkor miért van kakasa??
:lol: Várjuk a képet a kiságyról!!

Julcsi: köszi a tippet, meg fogjuk mi is nézni a boltot a Lehel úton, nagyon jó árnak tűnik, amit írtál. :lol: A bugyborékolás már nálam is beindult, tök furi, de egyben nagyon jó érzés!!!!

Gjéti: nagyon jó az UH kép, ennyire egyértelmű képet még nem is láttam :lol: Grat!!!

Ma voltam a védőnőnél, és azt javasolta, hogy ritkítsam most már a vitamin szedését, elég 3 naponta szerinte. Ti mit gondoltok, ill. nektek mit javasoltak?

Szép hetet mindenkinek!

Zsufi

KépKép
zsufi74

Elif akartam írni hogy irigylem kicsit az ismerőseidet azért a szépséges virágos képért! :D Este írj mi volt!

Zsu, Andus köszi a biztatást, igyekszek pozitívan gondolkodni. Andus köszi a gyakorlatot, ki fogom próbálni. A keményedés nem mondanám hogy igazi fájdalom, inkább olyan mintha egy tojás alakú tömör szikla lenne a méhemben, feszül mintha szét akarna robbanni, levegőt se úgy kapok ahogy kéne, gondolom mert nyomja felfelé a "cuccokat" a hasamban. Dokihoz nem tudok elmenni mert anya egész nap nincs itthon és nincs kire hagyni Zétit, legutóbb mikor velem jött olyan koncertet csinált amíg bent voltam (az asszisztenssel maradt kint) hogy be kellett vinnem a rendelőbe, kissé cikis volt. Úgyhogy csak holnap jutok el :(

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Zsufi neked is köszi a biztatást!
Én szedem minden nap a vitamint, most a gravidát.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Sziasztok!

Andus, Hel: gyönyörűek a lányok!!!
Zétibébi: Remélem minden rendben lesz veletek, mindenesetre próbálj meg nem aggódni!!! Írj, hogy mit mondott a doki!

Zsu: nagyon szép nevet választottatok! A Bence nekem is nagyon tetszik, de Apa hallani sem akart róla.... :cry:
Gjéti: üdv a fiús anyukák táborában :wink: :lol: !!!

Elif: Remélem azért csak kiderül, hogy ki is bújik a pocakban!!!
Gyere, és minél hamarabb áruld el nekünk is!!!

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Sziasztok!

Megjöttünk a 7végi hajtásból...nagyon jó volt a 10éves osztálytalim...én szerveztem, csak jó lehet :) A hasam megin megduzzadt, kajálni alig birok, mer nem fér....pedig éhes vagyok! Totál nem vagyok normális...árkokat ugrálok, rohangálok egész nap, takarítok, és már most is csak sietek megin.....szóval le se lehet ragasztani a seggem...estére meg tök kidöglök...
Tejberizst azóta se ettem, de most nekiállok főzni....:)
Örülök az újabb mocorgósoknak, nekem iszonyat, miket csinál már idebebenn....
Lehet hülyeség, de egyáltalán nem érzem, hogy fiú lenne a pocakomban....lányt se, de valahogy nincs ilyen érzésem, pedig már látták apa, és a doki....hát nem tom...

A "faktum bútorok" nagyon szépek, ajánlom mindenkinek...mi olyant akarunk venni!!!! A minimano üzletben is kapható, de pl. olcsóbb a 9.ker Mester utcai Brumi maci boltban! Én annak idején ott vásároltma járókát, etetőszéket....rucik nem olcsók, de a bútorok..egyebek igen! és jó minőség!
http://www.brumimaci.hu/aruhaz/accessor ... =1280x1024

Na Üdv! Megyek folytatom a mosást, egyebeket..

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Zsufi, a vitamin az első 3 hónapban fontos. Én sajna akkor sem tudtam szedni, mert nem bírtam, csak folsavat szedtem, de legutóbb azt mondat a dokim, hogy már azt sem kell szednem, az égvilágon semmi vitaminra nincs szükség, te egyél olyanokat, amiben van, a baba úgyis elszedi ami neki kell a növekedéshez.
Az előző dokim sem engedte Szávánál szedni, mindig azt mondta, hogy ne akarjak már óriásbébit szülni :lol:
Én nem szedek semmit most, csak a Magne B6-ot a keményedésre.

Viszont ami nagyon jó sztem, a HIPP Natal, ez egy étrendkiegészítő várandós és szoptatós anyukáknak. Csak gyümölcssűrítményből áll, tele vitaminokkal. Ez természetes, nem az a művi úton előállított vitamin.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Én is Hippes vitamint eszem...szerintem jó!!!!És finom....Mellé meg a folsavat, de már nem minden nap, és abból is a femibiont....néha Magne B6, de csak ha feszülök....és Calcium....ha görcsöl a lábam....
Szerintem se kell megtömni magunkat felesleges vitaminokkal! És sokba is kerülnek....Gyümölcs, zöldség, cékla....elégnek kell lennie!!!!!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Hali lányok én az elevitet szedtem most még van belöle egy levél, azt még beszedem és én sem szedek többet. Rájöttem hogy ö minden kinos bajom okozoja. Már mint a vitamin.Szaladgálnom kénne a dolgaim után de olyan hideg van hogy nagyon fázom kimenni. De felkerekedek, ha este nem jövök akkor megfagytam. :lol:
Rita

Kép
háfi

Zsufi: Én az elejétől kezdve a Hipp natalt szedem, de a védőnő tanácsára a második harmadban már csak háromnaponta, az utolsóban egyáltalán nem fogok. Magne B6 a keményedés miatt (bár nekem csak kicsit van), és calciumot a lábfájás és néha görcs miatt. Egyébként állandóan gyümölcsöt ennék, szóval arra nem sajnálom a pénzt, rengeteget fogyasztok, és télen is fogok. Biztos ez kell a Babónak! :)

Babakocsi: a mi kinézett kocsink nem márkás, de szerintem tök jó, egyetlen szépséghibája, hogy elvileg születéstől lehet használni, de mivel teljesen nem dönthető vízszintesre, ezért én ódzkodnék ettől... Szóval az első 2-3 hónapban majd találunk más megoldást. (Feltehetően kölcsön mélykocsi illetve hordozókendő formájában.)

Lehel téri üzlet honlapja, hátha mást is érdekel: http://www.babadiszkont.hu/

Ja, már gyerekesek, tudtok segíteni? Első egy-két méretből szerintetek (lévén, hogy tél lesz), hány darab meleg rugdalózó és hány rövid- és hosszúujjú body kellene a Babónak?

Elif, és Macsek (Te is ma mész uh-ra, ugye?): nagyon izgulunk ám Értetek, írjatok mindenképpen!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziasztok!

Én pár naponta bekapok egy-egy szem Elevitet, és szerintem ezt folytatni is fogom, főleg, mivel jön a tél, kislányom már kellően taknyos, jó lenne nem elkapni... A doki automatikusan felírta a vasat, azt igyekszem rendesen szedni. Néha MagneB6 és kalcium.

Julcsi! Szerintem abszolút a lakás hőmérsékletétől függ a ruhaigény. Mi annak idején távfűtéses lakásban laktunk, lányom novemberben született, de egy hosszúujjú rugit vagy bélelt hálózsákot sem vettem, mert iszonyú meleg volt a lakásban. Egyébként ilyen szempontból a februári baba szerintem más kérdés, mert az első pár hétben úgyse nagyon viszed ki, utána meg már jön a tavasz. Mi szerintem most is inkább hosszúujjú bodykat és ujjatlan rugikat fogunk venni (kezdetnek elég kb. 6-6 db, már csak a bizonytalan méret miatt is), nekünk az jött be otthonra. + 1-2 meleg pulcsi, és bundazsák, sapi a levegőztetéshez. És jó meleg, puha pléd!

Mindenkinek gratulálok a jó uh-hoz, Elif és Macsek beszámolóját várjuk!

Kép
mist

Nálunk a vitaminozás is mennyire máshogy van...belém tömték tavaly a vitamint, elevit + D + kalcium + magne b6 + folsav. Ezek szerint engem vagy etiópnak néztek (szerintem nem voltam alultáplált) vagy lelkiismereti kérdést csináltak belőle (most a védőnőről meg a nődokiról van szó) biztos úgy voltak vele, hogy ha netán valami gond adódik a babával akkor nehogy az legyen hogy nem javasolták a vitamint. Most is, mikor mondtam a nődokinak hogy leváltottam a femibiont gravidára cuppantott egyet a szájával, szóval nem volt elégedett a döntéssel :?

Ruha: nehéz kérdés, mondjuk mi nagy bajba nem kerülünk mert Zről van annyi maradva hogy ha hiány van kipótolom abból, úgy tervezem lesz 3-4 nadrág-féle (én azokat szeretem a legjobban amiknek a vállán van patent mert kényelmes benne feküdni, nem csúszik fel és nincs a derekán se gumi se gomb ami nyomná) meg lesz ugyanennyi hosszúujjú, azokból a lába között patentosat szeretem, melegítőfelsőt fekvő babára nem fogok adni mert a dereka kényelmetlen fekvés közben és fel is csúszik rajta. Alsóruhából (én így nevezem a body-t) van töménytelen mennyiség nekünk, de szerintem 5-6 elég belőle hogy lehessen mosni, legyen ideje száradni. Úgyis plédbe lesz csavarva általában a gyerek úgyhogy túl vastagat nem fogok ráadni. Jaj meg a kezeslábasokat is szeretem, azok is kényelmesek. Abból 1-2 elég szerintem.

Személyes tapasztalat és vélemény: nem szeretem azokat a ruhákat amik hátul gombolósak, nekem nagyon ügyetlen volt benne pelenkázni, össze-vissza kellett forgatnom a gyereket, de lehet hogy csak én voltam nyomi, meg szerintem kényelmetlen is a patentokon feküdnie egész nap, pont a kis gerince alá kerülnek. Ezen kívül volt néhány ruhája amit nem néztem meg vásárláskor és nem volt patent a lába között, na azokat egy az egyben le kellett cincálni hogy pelenkázni lehessen.
A zoknikat a legnehezebb kiválasztani, két csoportra oszthatóak: amik lecsúsznak a lábáról, de legalább nem szorítják el a bokáját, és amik fentmaradnak de elszorítják. Most találtam Zre olyat aminek a tetejében nincs gumi hanem kb 2-3 centi szélesen vissza lehet hajtani, na az nem szorít és nem is esik le.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Csajok!

Köszi a vitaminos beszámolókat, megnézem majd a Hipp Natalt, és szerintem az lesz a befutó. :lol: Meg magnézium kell még külön szednem, mert néha görcsölget a vádlim.

Tök jó, amikor leírjátok, hogy az előző gyerekeknél mi minden adódott, amire előzőleg nem gondoltatok, nagyon sokat tanulunk ám belőle. :lol:

Zsufi

KépKép
zsufi74

Zsufi: Úgy látszik mi vagyunk a kivételek, a kínai naptárnál! :lol:
Nekem a doktornőm 2naponta mondta az Elevit szedését! Szeptembertől így szedem! Meg persze sok-sok gyümölcs! :lol:

Amy: Köszönöm szépen! :lol:
Sikerült képeket csinálni a program segítségével?

Ruha: Jegyzetelek lányok, miből mennyit érdemes venni! :lol:
zsu83

Vera!

Zokniügyben egyetértek, én éppen ezért a lábas rugikat szerettem, most is olyanokat fogok venni, így sokáig nem kell zoknizni. A hátul gombolós rugi tényleg nem túl praktikus, viszont az én lányom hason aludt, így az elől gombosnak is voltak hátrányai :lol: . Nekem a keresztben átgombolós jött be leginkább, csak akkor még azt kevés helyen lehetett kapni. Majd körbe kell néznem, hogy most mi a helyzet ruhaügyben.

Szóval üzenem minden első babásnak, hogy nincsenek tuti tippek, az pl., hogy hogyan alszik majd a baba, elég kiszámíthatatlan. :lol:

Kép
mist

Ja, és nem tudom, ki hogy van vele, én imádom a pihe-puha babákat pihe-puha plüssrugiban ölelgetni... :D

Kép
mist

Mist: Azért mi minden tippnek örülünk, első babások! :lol:

Elif: Várunk nagyon!!!!!!!!!!! :lol:
zsu83

bizonybizony, jó dolog a másik tapasztalatából tanulni :lol:

elképzelem én is magamat, ahogy egyébként is valószínűleg ficánka kislányomat pörgetem-forgatom egy nem megfelelő helyen patentos ruhában, hogy be tudjam pelenkázni hehe - na mondjuk adott szituban lehet, hogy nem találnám viccesnek :D

KépKép

KépKép
stelly

Ruha ügyben. Nekem Szávával azt mondta a dokibá, hogy a babát nem szabad túlöltöztetni, mindig csak egy réteggel legyen rajta több, mint rajtunk.
Én is általában bodykat és plüss rugikat adtam rá az első időben. Pelenkázas szempontjából praktikus ha a lába között is patentos.
Pelenkából meg csak olyat szabad venni, ami derékrészen gumírozott, mert különben kifolyik a szmötyi belőle :lol:

Én Szávát mindig oldalra fektetve altattam, annyira féltem, hogy bukik, és nehogy megfulladjon, ha háton van, a doktornénink meg nem ajánlotta a hason fekvést.
Lehet kapni tépőzáras kitámasztó párnát, ami két kis bevont szivacsdarab, és az nekünk nagyon jól bevállt. Nem tudott a gyerek elforogni, és ha bukott, simán kicsorgott a szájából. Azóta is csak oldalt tud elaludni :lol:

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Nálam ugyan nem volt szempont, de van, akinél igen. A patent fém v. műanyag. A fémre előjöhet vmi alergia (na én ebben nem hiszek), a műanyag a vasalásnál gond (én viszont sosem vasaltam a babaruhákat :oops: :oops:). Viszont ezekből az egészen mini-manó méretekből nem szabad raktárakat felhalmozni, mert hihetetlen gyorsan nőnek a kezdeti időszakban. Én használtam a lányoknál angol-pólyát (nagyjából méretfüggetlen), de azt sokan nem szeretik. Én megtanultam használni, és bizony nagyon hasznos volt. Tényleg csak gyakorlat kérdése, a szüleitek biztosan meg tudják mutatni, hogy működik :). Ami viszont totál fölösleges volt az a normál pólya és a rékli (kising). Az ingecske-pólócska csak felcsúszik a derekán, a lába között patentos body (így írják? :oops: ) viszont nélkülözhetetlen. Nem olyan drágák, de több is kell belőle, mert az anyatejes kaksi rendszeresen kifolyik minden pelusból... :?Ja, és a pamut sapkácska is kell a kis kopasz fejükre! Hihetetlen kicsinek tűnő méretben :D :D :D

Kép
kangu

Andi!
Sejtheted, hogy a hasonlavást nem én találtam ki, bár mivel ő is bukós volt, nem bántam. Egyébként minden más pozícióban 10 perc után felébredt, így nem volt más választásom... :lol:

Kép
mist

Elif, várjuk a beszámolódat! Nagyon kíváncsi vagyok. :D

Kép

Kép
gjéti

Nekem a 11. héten már mondta a védőnő, hogy elvileg abba lehetne hagyni az Elevit szedését, de mivel nekem volt az a vérzés a 12. héten, amiatt javasolta, hogy folytassam. Most már csak akkor szedem ha eszembe jut (2-3 naponta).

Lehet hogy nem fogom kihúzni a munkába járást karácsonyig, a 16. héten C2000-rem volt, ma 21 hetesen már csak C1000. Ha így folytatódik, a 26. hétre elfogy a méhnyakam... Kicsit idegesít ez a dolog, be is van írva nagy lóbetűkkel a kiskönyvembe. Remélem nem fogok kinyílni idő előtt.

Kép
cserkészkolbász

Ja és mindenkinek gratulálok a jó hírekhez, igazából óránként megnézem az új hozzászólásokat, csak írni szoktam ritkán (de azért a magam módján aktív tagja vagyok a közösségnek!! :D

Kép
cserkészkolbász

Sziasztok!

Van termés ismét!

Alvás: Mist! Dettó! Az enyémek csak hason aludtak! Esetleg oldalt. De ahogy forogtak (és elég korán kezdték) rögtön hasra fordultak. :?

Ruha: A body (kombidressz) témyleg hasznos találmány. Anyám az Eszternél kis réklit akart venni. Még jó, hogy nem vett. :lol: A vállpántos rugi is jó! Nekem majd, remélem a szombati börzén találok (!), kicsi overált kell vennem. Vagy minek hívják? Bundazsák? Olyanom csak 5-8 hónaposra van. Így jár az ember, ha két tavaszi gyerek után télit vár! :lol:

Elif! Ne csigázz!!!!!!!!!!! :evil: :lol:

A fémre tényleg lehet allergiás valaki! Például én az vagyok! :? A farmer patentjai rendesen kikezdik a bőröm. És még pólón keresztül is. :x Szar, mert nagyon tud viszketni! Gyűrűm is 18 karátos van. Igaz én alapból nem hordok ékszert, de az arany min. 18 kar. kell hogy legyen. Az ötvözettől kipattogok. Az uram mondta is, hogy nekem nem elég a 14 karát...? Meg amikor kerestünk gyűrűt ott mint egy sznobra úgy néztek, hogy nem szokták 18-ból. :shock:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Edina, nekem az unokatesóm allergiás a fémre...
Nem eszik rendes, csak műanyag evőeszközökkel, ő sem
hord ékszereket, meg ilyesmi. Elég rossz dolog lehet. :?

Kép

Kép
gjéti

Mist a rugikkal is egyetértünk :) és tényleg a hason fekvős babáknak pont fordítva van a gombos téma :)

Z is oldalt feküdt, pontosan ahogy Száva, pontosan azzal a párnával, pontosan olyan okokból amiket Andus írt :D És Z is csak oldalt alszik el :D

Kanguval is egyetértek a vasalás, a rékli és a sapka ügyében :)

Mist a baba biztos azért aludt hason mert úgy esett jól a pocakjának, nem? Znek is volt ilyen korszaka, hasra tettem fehúzott lábakkal és úgy sikerült durrantania.

Cserkészk: komolyan 1000 a méhnyakad? :shock: :shock: :shock:

Eljutottam dokihoz, anya felbukkant még időben úgyhogy elhúztam a csíkot. Nekem 2000 a méhnyakam és azt mondta a méhem a legkisebb ingerre is reagál, éreztem is ahogy megbökte hogy összerándult. Adott Seduxent ami nyugtató és izomlazító, azt mondta 4-5 nap alatt mindketten rá fogunk szokni :( de ez két nap alatt meg kell hogy szüntesse a keményedést. Kaptam még magnesii citrici-t (úgy írom ahogy a dobozon, sose ment a kémia :oops: ). Kérdeztem hogy végig fogom-e csinálni, azt mondta végig fogJUK csinálni, ez kicsit megnyugtatott. :roll: Azért ez rendi gesztus volt, éreztette hogy velem van, pedig nem egy szentimentális ürge. Meg azt is kérdeztem mi lehet az oka a keményedésnek, azt mondta nem tudható, ő a tüneteket látja, azokat kezeli, ha tudná az okát az lenne a baj mert az már konkrét probléma lenne. Azt is mondta pihizzek, kösz :? gondolom vacsit főzni meg fürdetni azért nem fog helyettem :lol: Úgyhogy most az van, hogy két nap alatt elvileg megoldódik, és egy hét múlva mindenképp vissza kell mennem.
Ezek szerint hajnalban jól éreztem a nyilallásokat, akkor nyúlhatott meg a méhnyak...

Andus ezek alapján szerintem te is irass fel ebből a magnesii citrici-ből, ez biztos ütősebb mint a magne b6, hátha neked is segít.

Zétinek kijött ma a 9. foga :D

Elif várunk! :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Andus: Erről a kitámasztó párnáról én is olvastam, beszerzek egyet mindenképpen! Oldalt szeretném fektetni a kicsit én is! :)

Erika: Lehet hogy jobban teszed, ha tényleg otthon maradsz! Pihenj amennyit csak tudsz!

Elif: ???????????? :wink: :lol:
zsu83

Zétibébi: Biztos fog használni amit felírt a doki! Örülök, hogy sikerült elmenned ma!
Gratulálok Zéti újabb fogacskájához! :lol:
zsu83

Azt mondta az orvos, hogy amíg nem görcsölgetek, addig nincs gond. Nem mondta még, hogy maradjak otthon, csak rákérdezett, hogy meddig tervezem a munkába járást. Elvileg mostmár ő a választott orvosom, gondolom csak jobban odafigyel, mintha csak simán járnék hozzá az SZTK-ba... Legalábbis remélem.

Mostanában állandóan a babával álmodom, nektek nem fordult ez elő?

Kép
cserkészkolbász

Jesszus akkor vettem be a gyógyszert mikor az előző üzit írtam és most annyira szédülök már vagy 10 perce hogy összefolyik a billentyűzet! Viszont Zétinek hihetetlen szenzorai vannak, ilyenkor este már nagyon pörög, most meg egy helyben ülve játszik...imádom! Ledőlök...

Álmodtam a babával, épp vettünk volna ki a kocsiból de elaludt, és mondtam apának hogy ha most lenne travel system nem kéne felébrednie :D :D :D nekem a travel system a mániám :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Én is álmodtam már a babával, fogtam a kezembe a szobájába! :D

Apa nemsokára kész a pelenkázó szereléssel! :lol:
zsu83

Mi az a travel system? :oops:

Kép
cserkészkolbász

(nem sikerült ledőlnöm, hazajött apa, éhes mindenki...)
A travel system lényege, hogy ha veszel egy babakocsit, egy hordozót és egy mózeskosarat akkor mindhárom rákapcsolható a babakocsi vázára egy kattanással, ami azt könnyíti, hogy ha a hrodozóban elalszik az autóban a baba és ki akarod venni akkor csak rá kell csatolni hordozóstul a babakocsira, vagy ha a babakocsiban alszik el akkor csak lecsatolod mózeskosarastul és beviszed a házba. Nem kell mindig kirángatni, felébreszteni. Egy ilyen kocsi az álmom, de szerintem a költözés miatt álom marad mert 100 ezer amelyik tetszik :roll:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Jaj a lényeg: annyira jó mostmár a hasam, nem mondom hogy pörgök de végre kényelmes, nem kemény, tudok főzni meg fürdetni! Olyan megkönnyebbülés! Tök hamar használt!

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Zétibébi: De jó, hogy ilyen hamar használt! :lol:
zsu83

Megjöttünk lányok :)! Iszonyatosan boldog vagyok én is, apuci, nagyapák meg pláne. A kép magáért beszél :D. Egyébként minden ok, kincsem végig fejenállva rugdalózott és kalimpált, minden mérete korának megfelelő. De a biztonság kedvéért elmegyünk a dokim által ajánlott másik dokihoz is még egy UH-ra.

Kép

Lányos anyukák vigyázzatok! :D

Kép
Kép
elif

Vera, örülök, hogy jobban vagy!

Elif, ne titkolózz, mesélj, mi volt! Megmutatta magát rendesen?

Erika, azért lehet, hogy tényleg jobbat tenne, ha otthon tudnál maradni, öt hét alatt a felére.. hát nem tudom, én nem várnám meg, amíg "görcsölget"...

Voltunk 4D-n!!! nagyon szuper volt, szépen megnézegettük mindenét - még mindig kislány! És ugyan a múltkor csak az látszott, hogy mi nincs, most azt is látta a vizsgáló, hogy mi van a lábacskák között - őt idézem: "ott a két kis mandula" :D nagy jófej volt, megállás nélkül pörgött, mint a motolla, közben kortyolt kicsit magzatvízből, aztán a kis arcával teljesen belebújt a méhlepényembe, aztán újra pörgés-forgás ezerrel :D elég aktív kiscsaj! Mindjárt töltök fel képet a picasa-ra.

KépKép

KépKép
stelly

Elif: Már nagyon vártalak!
Gratulálok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
zsu83

Eszter: Neked is gratulálok!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Várom a képeket! :lol:
zsu83

ááá közben látom, hogy megírtad :) jöhettek majd udvarolni! :D

meg nekiállhatsz agyalni a néven :wink: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
stelly

Hát bejött az anyai ösztön, amit zümis emlegetett :).
Elég jól megmutatta magát a drága, olyan édi kis husi már most, én a kis combocskáira voltam rákattanva, de apuka ahogy meglátta megállapította persze törökül, hogy fiú, aztán 5 perc múlva a dokinénink is ugyanezt közölte, azt mondta elég nagy valószínűséggel. De tényleg elég jól látszott háromszor is minden kellék ott lenn :D. Nagyon büszkék vagyunk, és úgy van ahogy gondoltam, akármi is derül ki én nagyon boldog leszek és közelebbkerül hozzám a baba, így is lett. Már annyit mosolyogtam, hogy fáj az arcom. :)
Most aztán tényleg lehet fiúnevet keresni... Még jó, hogy lánynév már volt :D. Olyan elképesztően jó azt kimondani, hogy a fiam, vagy my son vagy oglum (oolum). :) Most csak 2D volt, 4D-re majd kicsit később elmegyünk.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára elif 2008.09.22 18:49-kor.

Kép
Kép
elif

Zetibebi- Én egy ilyen kocsit találtam ami ilyen rendszerrel müködik. A brevi-ről lett másolva igy csak 60ezer az egész kocsi. A váz a a mozeskosár a sportkocsirész+a hordozó. A héten meg akkarom venni majd teszek fel képet róla. Gratuláció mindenkinek. Puszi Rita :D :D

Kép
háfi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?