A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Kata, azért nekem a szülés alatt már mutatott erősebb fájásokat is! :?
De túléltem. Bár, akkor és ott azt hittem nem fogom.

Kép
Kép
patr

Na, eddig azt hittem, hogy tök gyenge, de akkor ezek szerint jobb ha átnézem a kórházi csomimat? :shock: :wink:

Amúgy semmi más vizsgálat nem volt. Gondolom, ha visszajön a dokim, Ő azért néz méhszájat vagy valami.

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Képzeljétek Zsolti 100-at szopizott! :roll:
Azóta úgy alszik, mint akit agyoncsaptak!

Kép
Kép
patr

Kriszti! Nekem miután megrepesztették a burkot és elfolyt a magzatvíz, tök egyenes volt a méhtevékenységem, vagy csak időnként volt egy pici csúcs. Akkor mit nem adtam volna egy ilyen vonalért! Ez tartott nekem kb 3 és fél órán keresztül.

Kép
szly27

na, ideért egy felhőszakadás :shock: mialatt aludtam
én persze nyitva hagytam a kisautó ablakait, hogy végre kiszáradjon a kétnapos beázás :shock:
na most már nem csak az autó aljában áll a víz, hanem az ülések is csuromvizesek :shock:
melltartóban rohantam le az emeletről, hogy bezárjam, de így is elkéstem :?

ez már a hidegfront lenne, vagy csupán egy kis packázás odafentről?

Dodó,
köszi, ezek szerint bírja az actimeles üveg, ez jó hír! Én is kipróbálom, ha lesz mit lefagyasztani!

Kriszti :lol:
én is feltenném az én nst-met (ha képes lennék rá), ami inkább egy Van Gogh képre emlékeztet, a felső vonal kicsi szaggatott krikszkrakszokból áll.... az alsó szép egyenes, mint a tiéd :lol:

Bondi :D
nagyon idilli vajúdó volt, gyönyörű kert, békésen sétálgathattunk, semmi nem fájt :D de tudtam, hogy ez A vajódó hely, és nemsokára meglesz a kisbabám :D
nem tudom, miért épp te voltál benne, de te voltál. Ébredéskor azt sem tudtam, hogy szültél-e már, vagy még együtt várunk a sorunkra :D
ja, közben azért éreztem, hogy időnként méhösszehúzódásaim vannak, biztosan ezért álmodtam!

Na, most meg süt a nap. Kinyissam az autó ablakait? Vagy ne? :roll:

Patr, Zsuzska mit szól a kistesóhoz?
Szonja tegnap a kórházban látott újszülöttet először, és teljesen odáig volt érte, hogy milyen aranyos és milyen "picurka" Aztán hallotta egy másiknak a hangját, és mondta, hogy hát ez elég hangos :lol:
(merthogy elkísértek ctg-re a kórházba)

Holnap megyek dokihoz, és meg is vizsgál!!!!

Lányok, Wera merre?

KépKép
szkagi

Andkata :P
Szerintem Csabi kiegyezne Adél porcelánbabával :wink:

Mérés: én még egyszer sem mértem etetést Csabinál. Naponta mérem, hogy szépen gyarapszik, és ez engem megnyugtat. Az etetés mérésétől begolyóznék :shock:

Kérdés: akinél felszívódó varrat volt, mikor esett ki? Úgy tudom, 6-8 nap, de hallottam olyat is, hogy van, akinél 6 hétig tartott. Mi a tapasztalatotok???
(Azért kérdem, mert ugye lett egy kis felszíni repedésem, amire kaptam felszívódó varratot, és ez nekem még most is megvan,. Nem fáj, de nem is esett még le, ahogy a dokim mondta, hogy majd le fog. Ő meg most elutazott... Tehát tanácsra szorulok. Tapasztalatok érdekelnének!)

Minden baba gyönyörű!!! Sok-sok képet még!!!
Kismamiknak kitartás! Már nincs sok hátra!

Véda
Vendég

Kép 2 legdrágább kincsem

Kép 2 hetesen

Véda
Vendég

Véda,
gyönyörűek!!!

Nekem is volt felszívódó varratom három éve, és arra emlékszem, hogy még meglepően sokára is találtam kicsi darabkákat... úgyhogy ne aggódj, majd kiesik! Amikor már viszket, akkor gyógyul, és nemsokára kiesik. Nekem tuti nem 6-8 nap volt, inkább 4 hétre tippelek.

KépKép
szkagi

tudom nem babakép, de hát nekem még csak ilyen van.

39. hét
Kép
Kép

(kicsit piszkos a tükör :oops: holnap lesz takarítás nálunk :D )

Kép

Kép
timi1982

jaj véda!
micsoda képek! édes pofik együtt

Kép

Kép
timi1982

Véda! Nagyon aranyosak a gyerkőcök! :D

Timi! Jó nagy poci! Bence baba gyere ki... :wink:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Ági :P
Hú, köszi!!! Most nagyon megnyugtattál! (Most kezd már viszketni, akkor ennek nagyon örülök!!!)

Véda
Vendég

Köv. kérdés: szüléstörténetet nem enged felrakni, fájl típusa nem megfelelő szöveggel. Ötlet?

Véda
Vendég

Timi, végül is ez is babakép! :lol:

Véda, nagyon szépek a gyerkőcök!

Ági, Zsuzska nagyon boldog, nem lehet levakarni a tesóról!
Állandóan fogni akarja, ő akarja fürdetni, öltöztetni, stb. Egyelőre még nem féltékenykedik, talán már elég nagy, de azért még nem szólom el!

Kép
Kép
patr

kriszta!
kell is nagy pocak az én kicsi, 3,80 kg-os gyerkőcömnek. vagyis azóta biztos nőtt a sulya... :oops:

Kép

Kép
timi1982

juj most látom hogy mit ir ki a vonalzóm. hát nem tudom, nem hiszem hogy ma születik.
habár most egy kicsit ledőltem pihizni és kivételesen először azt hiszem megérezzük a levegőváltozást.
ugyebár kedd délután óta nem volt aktív. egyáltalán nem.
nah jött elég nagy szél, és szerintem mindjárt esni is fog. szóval most ugy el kezdett ugrabugrálni!!
kicsit reménykedem, persze félelemmel tele, hogy talán meghozza a hatását.

Kép

Kép
timi1982

b
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 12:53-kor.
Vendég

véda!

ne mellékletként töltsd fel, hanem kivágás másolással.
ugy fogja engedni

Kép

Kép
timi1982

Véda! Köszi a dicséretet! :)
Lilla annyira hasonlít Rád! Olyan cukik együtt! :)
Akkor nem volt gátmetszésed? De jó!

Kata! Beszereztünk egy új mérleget, de nagyon fogok igyekezni, hogy ne mérjek minden szopást....azt tényleg bekattanás. Adél tutira nem eszik meg 150 ml/ ttkg adagot. De még nem is hiszem hogy kellene. Mint ahogy egy szopásra se 80 grammot. Olyan kicsik még ez fokozatosan alakul ki ahogy tágul a gyomruk. Szerintem hogy Dóri néha 80-at néha meg csak 20-at eszik az tejlesen jó. Engem is csak az érdekel hogy ne csökkenjen Adél súlya....( A férjem lenyugtatott egy kicsit. De azért vett egy új mérleget. Nagyon szeretem- ezért is :))

Timi, az enyém se volt nagyobb és lám Adél 3800 gramm....Nagyon helyes poci!

Kép
andkata

véda:
nekem is felszivodos varratom van és még ott a cérna tegnapelött ugy szurt valami ott és apa megnézte bizony ott vannak a cérnák és én már 3 hete szültem.

kata:mi lassan tiszta tápot eszünk a cicit el sem fogadja a sns szoptanit szart se ér 10000-et fizettem érte nem tudom mennyi lenne az adagja tegnap 3840g volt
ami a védönö szerint sok és at mondta ne adjak neki ennyit enni
kb 100g eszik

Képimg][/url]
Kép
ronix

nincs valami jo tippetek korpára??????
vastagon áll a fejemen a korpa

Képimg][/url]
Kép
ronix

[b]...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 06:49-kor.
20150601134430

Timi,
megláttam a pocidat, és muszáj volt nekem is csinálni egy képet...
ha valaki tud segíteni, hogy hogyan csalogassam ki a gépből, akkor megpróbálom feltenni.
Vagy este megkérem a Zolit, hogy segítsen, ha én nem boldogulok.

(a kártyát nem tudtam bepasszírozni a kártyaolvasóba, nem megy be, és attól tartok, tönkreteszem)
lehet, hogy az nem is kártyaolvasó??? :shock:

KépKép
szkagi

Viki, mi is majdnem egyidősek vagyunk!!!!
Egyujjnyira nyitva? Na, akkor mégsem várod ki a végét?
Én holnap megyek dokihoz, kiváncsi vagyok.

Mit nem adnék egy laza méhszájért :lol:

KépKép
szkagi

ÉS!!! Holnap elvisz a férjecske a vizsgálatra!!!
Mert tegnap hajnalban a nagy vérnyomásos-para közepette legalább elmondtam neki, mi bánt mostanában... és annyira jófej és megértő volt! Azt mondta, hogy ne haragudjak, de annyira jól voltam eddig, hogy nem is feltételezte, hogy bármilyen segítségre szükségem lenne... na meg annyira el van foglalva a saját gondjaival, hogy nem veszi észre, hogy velünk mi van.
És ezek után itthon maradt velünk egy teljes napig :D
és holnap elvisz a dokihoz :D

KépKép
szkagi

na, a gépre sikerült feltennem a képet, most megpróbálom ide is, remélem, sikerül lekicsinyíteni
(hihi, amúgy is óriás-has, hát még ekkora méretben)

nem akarja :(

KépKép
szkagi

Sziasztok!

Lackó baba jó kis húsis lesz! már kiváncsi vagyok rá! :wink:

Ági köszönöm a billizős tippet! akönyvet mindenhol lehet kapni amit irtál!? azt hiszem megveszem! :?

Véda édesek a gyerköcök!

Roxin nekem a bojtorján sampon jött be! 8)
bencuri

Bocsi most megyek ettetni majd későb jövök ha tudok!

Ja és képzeljétek Szonja kap tortát! már egy hónapos, rohan az idő!
bencuri

na, valamit varázsoltam. Íme Ági-has a 39. héten!

Kép

KépKép
szkagi

sikerült!!!!!!!!!!
akkor holnap a gyerekszobáról is teszek!!!!
Bocs, csajok, jön a fotó-áradat!

KépKép
szkagi

b
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 12:54-kor.
Vendég

b
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 12:55-kor.
Vendég

l b
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 12:55-kor.
Vendég

Végre sikeredett leírnom a szüléstörténetet,íme :D :
Németh Dominik Patrik születésének története!
Július 7-én hajnali fél négykor arra ébredtem hogy gyengén fájogat,és keményedik a pocakom.Visszaaludni már nem tudtam,így elkezdtem nézni az órát.7-8 percenként fájogatott,fekve rosszabb volt,így felültem.Gondoltam ez nem lehet az hiszen abból indultam ki hogy az első két csemetém jócskán egy hetet ráhúzott.Apa éjszakás volt,de nem akartam neki üzenni,hiszen nem voltam biztos benne hogy mi is lessz.Fél hétkor ért haza,addigra már 5 percesek voltak,bár még simán elviselhetők.Mondtam neki mi a helyzet,tisztára lázba jött,meg ideges volt hogy miért nem hívjuk már a mentőket.De én csak nevettem rajta hogy még ráérünk,és nem is olyan vészes.Közben azért felhívtam a Nővéremet is,mondtam hogy lehet hogy készülődik kifelé Dominik baba.Ő is mondta hogy ne szórakozzak,harmadiknál már nem lehet tudni mikor gyorsulnak fel az események.De még erre is csak legyintettem,azért ami még hiányzott a csomagból bepakoltam,Apa segítségével.Hét óra körül keltek fel a gyerekek,hirtelen szegények azt sem tudták mi van.Bújtak hozzám,mondtuk nekik hogy semmi baj,de Anyának valószínüleg be kell mennie a kórházba,mert kistesó érkezik.Fél nyolc körül elmentem wc-re,akkor ment el a nyákdugó,kiszóltam Apának hogy azt hiszem tényleg kell az a mentő.Háromnegyed körül felhívtam őket,mondták hogy máris küldenek egyet.Nyolc után valamivel beértem a mentővel,Apa otthon maradt a gyerekekkel.Még a mentőben is csak nevetgéltem az öt perceseimmel,hogy nem is olyan vészes,de innen már nincs visszaút.Amint kiléptem a mentőből,a kórház bejáratánál elfolyt a magzatvíz.Na,innentől már nem bántam meg hogy kihívtuk őket.Liftel fel a harmadikra,közben már a gatyóm is átázott.Be a vizsgálóba,mondták hogy egy másik doki fog megvizsgálni,mert az én orvosom nincs benn,de hívják azonnal.Aztán kiderült hogy pont bejött valamiért.Megvizsgált-közben láttam hogy babókám belecsinált a vízbe,tiszta barna volt.Szóval megvizsgált,négy ujjnyira voltam nyitva,de nagyon fennt volt,alig érte el.És amitől megijedtem,hogy azt mondta szerinte faros,de mivel annyira fenn van,nem biztos,így le a földszintre tolókocsival UH-ra.Na bizony ott kiderült hogy igen,kicsi Fiam valahogyan megfordult,így a poipja fog bizony kijönni előbb.Persze ekkorra már a császár is megfordult a fejemben,ilyen helyzetben még nem voltam.Azt tudtam hogy nehezebb lessz így,hogy faros,és még fenn is van nagyon,de nem akartam császárt.Vissza fel a harmadikra,előkészítés-ez volt úgy negyed kilenc felé.Előkészítésnél még rákérdeztem mire számíthatok.Mondta a Nővér hogy bekötik az oxitocint és még várnak jópár órát,amíg a baba jól érzi magát nem lessz császár.Viszont így hogy faros,tutira vágni kell.Mivel harmadik,ha sima lett volna,megúsztam volna a vágást.Szóval ez van,így jártunk én is és kicsi Fiam is.Rácsücss a wc-re,mondták üljek rajta fél órát,majd szólnak mikor mehetek zuhanyozni.Ültem én rajta mint egy szófogadó gyerek,csakhát az volt a gond hogy mikor már fájt,közben nyomnom is kellett.Így már arra jöttek be hogy mi ez a hang,honnan jön.Rámnéztek,mondtam hogy mi a helyzet,jön a baba.Lett nagy kiabálás,rohangálás,hogy hol az orvos,gyorsan,gyorsan,a kismama a wc-n a baba fara meg félig kinn.Ez fél kilenc körül volt.Jöttek,nézték mi a helyzet,feltámogattak,hogy itt nem lehet megszülni,mit ne mondjak nem volt egyszerű felállnom.Felfektettek a szülőágyra,bekötötték az infúziót,aminek igazán csak szülés után volt hatása,mert nagyon gyorsan jött a kicsi.Dokim a lábaim között,egy másik a hasamnál segített kinyomni a kicsit.Ott volt még a szülésznő,meg három nővér is.Közösen nyomtunk,szenvedtünk-a vágást azt éreztem.Közben az egyik nővér mondta hogy vegyek levegőt,gondolom igen lilult már a fejem nyomás közben.Mikor már teljesen kinnt volt a popója,a doki kisegítette az egyik lábát,aztán kicsit elakadtunk,itt kellett jobban a másik orvos segítsége,hogy ki tudjam nyomni Bébimet.Végül is 2008 07.07-én,8 óra 55perckor megszületett Németh Dominik Patrik,3780gr-al,és 52cm-el.Nem sírt fel egyből,persze az első kérdésem az volt hogy jól van-e,mondták hogy igen csak meg kell tisztítani a tüdejét.Sajnos nem kaptam meg egyből,mivel faros volt,előbb jól megvizsgálták,viszont fantasztikus érzés volt mikor odaadták.Nagyon nem is tudtam felfogni,olyan gyorsan jöttek a dolgok egymás után.Csak pusziltam,és becézgettem.Kicsit még most is hihetetlen az egész,hogy Ő itt van végre,és imádom!

Kép
Kép
Kép
kike

Kike: nagyon szép a történeted!
Vendég

kata.köszi :)

Kép
Kép
Kép
kike

Kike, betettem, képet választazs hozzá? Nagyon jó kis történet.

És íme, az én hordócskám: Kép

potyka

Kike! Olyan jó volt olvasni a történetedet! És naná, hogy nem hagylak ki a sorból, hát megsirattam.
Olyan szép és gyors volt, itt mindenki téged irigyel!

Ági! Azta micsoda pocak! :shock: :D

Ronix! Én a csalánsamponra esküszöm.

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

potyka.köszi,persze mindjárt választok képet hozzá-bocs hogy kicsi betűzök,picui van a kezemben.

krisztina.mindenkinek ilyen gyors szülést kívánok,mint az enyém volt.

elaludt a pici,lerakom,aztán keresek képet a törénethez.

Kép
Kép
Kép
kike

Lányok,olyan nosztalgia jött rám a pocakotok láttán! és valószinű már nem lesz többször pocakom! :(
bencuri

Potyka:Nagyon szép nagy pocid van :wink:

Léci ezt rakd be-Köszi :D

Kép

Kép
Kép
Kép
kike

kike!

jó hogy leirtad. olvastam egy két részt nyusziapunak is belőle.
ne haragudj, tudom nem szép dolog, de a wc-n ülős résznél kicsit elmosolyodtunk.
megnéztem volna a dokik fejét mikor meglátták hogy már hol tartasz.
párom a lelkemre kötötte, hogy beöntés után legyek szives megnézni hogy mit huzok le a wc-n. :shock: :shock: :shock:

Kép

Kép
timi1982

timi:dehogy haragszok,így tényleg viccesnek tűnik :lol: de az is amit nyuszapú mondott :lol:

Kép
Kép
Kép
kike

bocsi:nyusziapu-nem tudok írni-kicsit sötét van,jön az eső :oops:

Kép
Kép
Kép
kike

Sziasztok lányok!

Csajok, akinek van valami tapasztalata, segítsen már légyszi, mefrt eddig olyan nyugodt voltam, de most teljesen be vagyok parázva.
Írtam ugye, hogy 2. harántban van a bébi és hogy UH alapján a lábait belógatja a kijárathoz, úgyh a doki azt mondta, ha repedne a burok, lefeküdni és minél hamarabb kórház, oda is úgy, h mondjuk kocsi hátsó ülésén fekve, nehogy a lábaival induljon.
De ismerőseim közül többen nem értik, miért nem fektetnek be, ha van ilyen kockázat meg írtam egy netes dokinak is, ő is azt írta, akár már ma lehetne a császárt, nem is a lábak, hanem a köldökzsinórelőreesés veszélye miatt és hogy legjobb lenne a mentő.
A msáik meg, hogy csütörtökön kell bemenni a kórházba, h cukor miatt indítsanak és még akarnak hagyni vajúdni is a császár előtt 1-2 órát legalább. De minek?
Van valakinek ezekről tapasztalata vagy infója? Most jól be vagyok tojva.

Kike, nem semmi ez a faros baba születése, nagyon ügyesek voltatok!

Kép
teó

Sziasztok Lányok!
Ma jöttünk haza jól vagyunk minden rendben, sok anyatejcsi van. Hoztam nektek videót, klikkeljetek rá

http://video.xfree.hu/?n=tamaskagabor|b ... 965e0a4bcf

és nézzétek meg.
Jelenkezem amint lesz egy kis ídőm.
tappancs28

kike!
Nagyon szép szüléstörténet.... minden elismerésem a tied azért, hogy ekkora babát, farosan ilyen gyorsan megszültél! :)

d.dodó

potyka!
Jó nagy pocid van!

d.dodó

tappancs28

tappancs!
hát ezek a videok!!! méééééégggggggggg!!!!!!!
olyan jó nézegetni. és ilyenkor ugy irigyellek titeket. tudom nem szép dolog, de nagyon irigykedem. jó lenne már nekünk is igy.
ilyenkor ugy tudnék sirni, hogy másnak miért lehet már, nekem meg miért nem????
tudom mindennek eljön a maga ideje, és nem tudom siettetni, és nem is akarom, csak ilyenkor ugy összeszorul a szivem.

Kép

Kép
timi1982

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?