A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Linda: meg hetfon sem inditjak meg csak be kell fekudni, itt az Uzsokiban ez a protokoll( ahogy hivjak) hogy egy hettel a terminus tullepes utan mindenkepp be kell fekudni meg ha minden lelet jo is( ami amugy ram nem is igaz :? )es akkor majd dontenek mikor is inditjak. Gondolom fugg a szulesek szamatol, a gyerek allapotatol, az en allapotomtol....
Amugy nem mozog kevesebbet. illetve kevesebbet talan de az intenzitas annal durvabb. Az est 8tol 11-12ig buli meg mindig megvan:)

Itt amugy ha valakinek van orvosa es az orvos hozzaallasa olyan es semmi nem is indokolja siman hagyja a 2 het tulhordast.
Ez tenyleg orvos fuggo!

Viki: ne is mondd a korhazban nem aludtam semmit( egy csaj horkolt mellettem de irdatlanul, 10ig csecsemo siras, ejjel szulesek, siras, mosdo meletti szoba......) akkor 5kor keltettek minket, fel 8kor vizit, 8kor reggeli, majd nagyvizit, szoval hiaba is kakartal volna aludni, aztan nagy jarkalas, ebed, delutan lett volna tan kis nyugalom, de en persze akor sem aludtam. szoval 2 nap alatt a minusz 2 kg melett nem alvas is jart - ezert akartam nagyon hazajonni!

No mnetem, majd jovok!
Vendég

Sziasztok!

Bocsi a betolakodásért, de eladom a kislányom ruhácskáit, ugyanis most kisfiút várunk, akit érdekel az alábbi linken megtekintheti, melyet folyamatosan töltök fel.

http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=293595

Köszi és bocsi még egyszer!!!

Kép

Kép
mtücsök

véda!

gondolom worldbe irtad meg. szóval ugy csinálod hogy a szöveg elejére teszed a kurzort. tudod az a villogó függőleges vonal. szóval oda teszed a szöveg elejére. aztán az egér jobb klikkjét lenyomod.
és huzod. ekkor elkezdi szinezni a szövegedet. általában szürkével.
a szöveg végére érsz elengeded. ekkor az egész szöveg ilyen szürke.
ekkor megnyomod a bal gombot és ott felad egy csomó szöveget. ott kiválasztod azt hogy másolás.
ekkor ha meg van nyitva ez az oldal és bejelentkezel ide ahova szoktál irni meg megint megnyomod a bal gombot és ekkor meg ki tudod választani a beilleszt funkciót.
és igy elvileg megjeleníti itt a szöveget. és elküldöd

Kép

Kép
timi1982

Véda, Timi! Úgy kell ahogy leírtad, csak ahol bal gombot írtál, ott jobb, ahol jobb gombot írtál, ott bal. Amúgy bocsi hogy belepofázok!

Kép
szly27

jah igen! tudod szly két balkéznél nehéz a megkülömböztetés ;)
meg ez már megy rutinból és igy nem tudom melyik gombom melyik.
nah de ha viszont balkezes egeret nézek akkor meg jól irtam :D :D :D

Kép

Kép
timi1982

Sziasztok!

Bocsi a betolakodásért, de eladom a kislányom ruhácskáit, ugyanis most kisfiút várunk, akit érdekel az alábbi linken megtekintheti, melyet folyamatosan töltök fel.

http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=293595

Köszi és bocsi még egyszer!!!

Kép

Kép
mtücsök

Csabi születésének története

Várandósságom utolsó napjai már nagy izgalomban teltek. Mindenki úgy gondolta, hogy babánk nem várja ki odabent a 40 hetet. Ehhez képest be is töltöttem azt… Ráadásul szülésznőm 2 nap szabadságra készült, így nagyon féltem, hogy máshoz kerülök, hiába választottam őt. Kislányom is egyre türelmetlenebbül kérdezgette: Mikor születik már meg a kistesó? Mindig kapaszkodókat keresett. Legutóbb arra jutott, hogy Csabika csak arra vár, hogy az ő – éppen mozgó – foga kiessen.
A kiírt időpont napján este megengedte, hogy kihúzzam neki. Úgy feküdt le tehát, hogy most már ez sem lehet akadály. Én amolyan lesz, ahogy lesz hangulatban feküdtem le. Csabika ugyanúgy pörgött a pocimban, mint máskor. Hajnalban, 3 óra 15-kor azonban arra ébredtem, hogy fájdogál a hasam. Félálomban arra gondoltam, ismét csak jóslóim vannak, ahogy már hetek óta. 3 óra 25-kor jött még egy, és 3 óra 35-kor a következő. Felültem az ágyban és gondolkodni kezdtem. Mintha erősebbek lennének a kontrakciók, mint keményedésnél. És ez már a 40+1 nap… A Streptococcus fertőzésem miatt pedig mielőbb be kell érnem a kórházba. Talán érdemes lenne indulni. De mi van, ha ismét csak jóslók? Hát, hazaküldenek. Épp meggyőztem magam, amikor éreztem, hogy csordogálni kezd a magzatvizem. Nem is kevés. A győzködésnek immár nem volt helye. Libabőrös lettem a felismeréstől: ma végre szülünk!!!
3 óra 45-kor jött a következő összehúzódás, egy nagyon erős. Lemértem, 50 másodpercig tartott. Tehát nagyon nem maradt idő. Azonnal felébresztettem Apát. Álmosan, de valahogy eljutott a fürdőszobába. Készülődtünk. Kislányomhoz az utolsó pillanatban mentem be búcsúzni. Gyorsan megpuszilgattam, és a fülébe súgtam, hogy ma még találkozunk, de akkor már láthatja a kistesóját is. Nagyira bíztuk, és indultunk.
Az út a kórházba csodálatos volt. Épp kelt fel a nap. Az utakon sehol egy autó, csak mi, és a hajnali csend. Amikor megérkeztünk, a kórház bejáratánál összeölelkeztünk, és megcsókoltuk egymást. Közben csicseregtek a madarak, és lágy szellő fújdogált. Nem akaródzott bemenni, de a gyors penicillin miatt sietni kellett.
A szülésznőm, Vera már várt minket. Férjem a váróban üldögélt, amíg Vera megvizsgált. 2 ujjnyi méhszájat, és tisztán csorgó magzatvizet állapított meg. Azt mondta fél órára CTG-re tesz, hogy lássuk a baba szívhangjait, és az összehúzódásokat. Kisfiunk frekije 120-130 között mozgott, a kontrakciók pedig 5 percesre váltottak, és továbbra is 50 másodpercig tartottak. Ezt a gép is kimutatta. 5 óra volt. A penicillint is megkaptam, és 9-re időzítettük a következőt. Vera levette rólam a tappancsokat, és felajánlotta a beöntést, ami az szülés utáni első napokban nagy áldás. Így elfogadtam, ellenben tartottam is tőle, mert az első szülésemnél brutálisan felerősítette, és felgyorsította a folyamatot. Nekem viszont most időre volt szükségem, hogy hasson a penicillin.
Végülis megkaptam. 2-3 percig tudtam csak visszatartani. Amennyire tudtam, szaladtam a mosdóba., onnan pedig már 2 perces fájásokkal jöttem ki. Az események innentől felgyorsultak. Apa átöltözött, majd elfoglaltuk álmaink szülőszobáját, az IKEÁ-sat. Vera meleg vizet engedett nekem a kényelmes sarokkádba, én pedig alig vártam, hogy elmerüljek benne. Ekkor már nagyon erős kontrakcióim voltak. Mielőtt bemásztam volna a kádba, Vera óvatosan megvizsgált. 3 ujjnyinál jártunk. Hívta az orvosom.
Kettesben maradtunk Apával. Belekucorodtam a meleg vízbe, és átadtam magam a fájásoknak. Rettenetes erősek voltak, de a víz úgy ellazított, hogy az élüket tompábbnak éreztem. Így jobban tudtam koncentrálni. Néhány perc múlva megérkezett a doktor úr is. Miután gátvédelemre készültünk, elmagyarázta, hogy a hagyományos – de szintén barátságos – szülőszoba felszerelése erre alkalmasabb, így jó lenne oda átvonulni. Elfogadtam. Nehéz szívvel, de kiszálltam a vízből. Amíg megtörölköztem 2 iszonyú erős fájásom volt. A doktor úr megkért, hogy feküdjek le a franciaágyra, hogy megvizsgálhasson. Legnagyobb örömünkre a méhszáj már 4 ujjnyira tágult. 2 fájást megvártunk így fekve, az orvosom pedig közben a kezével segítette a baba fejét beilleszkedni a szülőcsatornába. Csak néhány percig tartott, de borzasztóan fájt, ahogy a fejecske jó helyre fordul. Ráadásul közben Csabika is törtetett előre. Éreztem, ahogy lábaival nekifeszül méhem boltozatának.
Újra fel kellett állnom. Könyörögtem Verának, és Apának, hogy siessünk, mert érzem, nagyon közeleg a vége. A klasszikus szülőszoba ágyán elhelyezkedve azonnal jött az első tolófájás. Vera megnézett. Teljesen elsimult a méhszáj, végre nyomhattam. Doktor úr az egyik, férjem a másik oldalamon tartotta a lábam, Vera közben a gátat masszírozta, védte parafinnal. Nekem csak annyi volt a dolgom, hogy nyomjak, ill. tartsam vissza, ha ők erre kérnek. Igyekeztem nagyon helyesen tolni előre a babát, de rettenetesen nagy erőt kellett kifejtenem ehhez. Jól esett, hogy bíztattak, szerintük kitűnően csinálom. Egy pillanatra még a kezem is odavezették, hogy érezzem, kint van már a feje búbja. A következő tolásra kigördült a fejecske, és kisfiunk el is kezdett nyekeregni, holott a teste még bent volt. A gátvédelem miatt egy tolófájást el kellett sóhajtanom, majd hagyhattam, hogy kigördüljenek a vállak, és a testecske. Vera csak ennyit tudott mondani: Te jó ég, mekkora vagy?! Azonnal rám tették, bebugyolálták, mi pedig öleltük, pusziltuk Apával. A szülőszobát beragyogta a nyár reggeli napsütés. 7óra 45 perc volt. Vera mosolyogva újságolta, hogy nem kellett vágni, és csak egy kis repedésem lett. Végtelenül boldogok voltunk. Orvosom is nagyon megdicsért, de én fáradtan, kissé kábán csak azt hajtogattam, hogy ez csapatmunka, team munka volt.
Csabika csodálása közben megérkezett a csecsemős. A szobában álló asztalon látta el a babánkat, aki valóban nagyra nőtt. 4380 gramm, és 59 cm volt! Nem hittünk a fülünknek, mindenki csak ámult. Azt mondták, így még nagyobb érdem, hogy természetes úton, és gátvédelemmel hoztam világra. Visszakaptam őt, hogy megszoptassam, majd Apa karjaiba került. Közben orvosom, és Vera rendbe hoztak engem. 4 öltést kaptam a repedésre, ami csak felszíni volt, így nem fájt annyira, mint a metszés 6 évvel ezelőtt.
Mielőtt felkeltem volna, Vera egy nagy tálcával jelent meg. rajta tejeskávé, kenyér, kalács, méz, vaj, sajt. A reggeli jól esett kimerült testemnek, a figyelmesség pedig a lelkemnek. Talán ennek köszönhető, hogy evés után felálltam, és szép lassú tempóban, de átsétáltam a szobámba.
Ez a szülés maga volt a Csoda. Hálás vagyok, hogy ezt átélhettem. Nehéz felfogni, de olyan szép, és igaz: két gyermekes boldog anya lettem!!!
Vendég

Én is dokin túl vagyok, de a szülésen még innen 8)
Nándi 3,6 kg (nekem már elég lenne!), ctg jó, a méhszáj nyílik, 1111!!!!! Végre valami jó hír!
De a doki szerint még nem fog belőlem csak úgy kiesni 8)

Bencuri,
tegnap akartam írni, hogy a Bilikönyv Pagony Kiadós, úgyhogy lehet, hogy nincs meg minden könyvesboltban. Ahol tuti vannak Pagonyos könyvek, az a Szent István park mellett a saját könyvesboltjuk, meg a Kálvin téri aluljáróban az egyik könyvesboltban van még.

Timi,
Szonjácska imádja a könyveket, a meséket, kedvencei mondjuk a Boribonos meg az Anna és Peti (tesós) könyvsorozatok. De az én terhességről szóló könyveimet is lapozgatja, és "olvassa" :roll:
Ja, a másik favorit az apja által kitalált mesék, kitalált neki egy kis mesefigurát, Boni az egér, és már mindenféle kalandaji voltak, szép nagy családot növesztetttek köré - a Zolinak minden este Boniról kell mesélnie :lol:
Éljenek a kreatív apukák!!!!

Szly, igen, eléggé lent van már a hasam, kis csüngő has :lol: , mondta is a doki, hogy már annyira lent van a bébi feje, hogy nem nagyon tudja megmérni :D
hát majd idekint megnézem én azt a fejecskét
csak dugná már ki!!!!!

Anyjuk,
micsoda türelmes kislányod lesz.. hátha ilyen nyugis lesz az alvás területén is, és akkor mindannyian irigyelni fogunk :D
csak bírd még, amíg ő benn akar maradni
kitartás
le a kalappal, ahogy végigcsinálod ezeket a napokat!!!!

Akata,
bocsánat, összekevertelek benneteket :oops:
lukasagyú terhes anyuka vagyok :oops:
persze mert jegyzetelni lusta vagyok, és a fejemben meg káosz van.

ja a mérlegelésből még annyi ugrott be, hogy Szonjával arra is felfigyeltem, hogy mást mutatott, ha jobbra fektettem a mérlegen, és mást, ha balra volt a fejecskéje :lol: és ez a kórházi mérleg volt!!!
Most kaptunk egyet kölcsön, lesz itthon is, kiváncsi vagyok, mit fogok vele én is összeparázni 8)

KépKép
szkagi

Látom, sikrült. Bocs, de tényleg hosszú lett... :oops:

Timi :D Szly :D
Köszi!!! Szerencsére a kurzort még ismerem én is!!! :lol: :lol: :lol:

És 2 kép a sz.történethez!

Kép

Kép

Véda
Vendég

Véda! Gratulálok a kisfiadhoz :wink: Nagyon szép történeted volt/van!
magdolnam

Véda! Jaj ez annyira szép történet volt! Picsogtam is rajta egy sort!
Mg egyszer gratulálok Csabi babához!

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Sziasztok

Bocsánat a szépségek után a csúnya közberontásomért.....

Már egy pár helyen próbálkoztam, de valahogy nem kapok választ.
Nagyon brutális hálapénz összegeket hallok....

Tudtok segíteni abban, hogy mégis ki mennyit ad szülés után a dokinak?
Császáros leszek. A magánrendelésen 5eFt-ot kér. Augusztus 20-ra vagyok kiírva.

:-)))
vike-vike

csak visszaolvasni volt időm, válaszolni csak gyorsan...
a videókat én sem tudtam megnézni...
azt hiszem jobb gyereket egyenlőre nem kívánhatnék. Este 8-kor evett, majd éjfélkor, és legközelebb csak 6-kor kelt. :) Nagyon remélem hogy így marad. És a 3 nap alatt amit itthon voltunk, hízott 90 g-ot. :)
Volt ma itt a gyerekorvos, megnézte. MOndta, hogy nagyon szépen eszik tényleg, felírt mindenféléket. Azt is mondta, hogy egy kis nyaki hipotóniát észlel. Amin csodálkozom, mert emelgeti a fejét és forgatja is amikor hason van. De biztos így van, úgyhogy majd visszük tornázni. (és valószínű dévény lesz, amiben ugye az a vicces hogy emlékeztek mit írtam és mit válaszoltak... de nem kell tudniuk hogy az én voltam. :)
Na most tényleg lépek, mert fejni kell. Ez az agyamra megy amúgy. Eszik, az ált. fél óra. Aztán el kell mosni a cumisüveget meg a fejőgépet, és utána nekiállni fejni. Hiába alszik 3 órát, mire felébred alig marad időm bármire is, és már kezdhetem is a kimérést, melegítést... Aztán az egész előről... És amikor nem alszik 3 órát... na mindegy. megyek.
Majd jövök. Mindenkinek szép napot!

KépKép
muffin

Vike-vike! Én is 5ezret adok havonta, 55ezret kér a szülésért. Arról nem beszélt, hogy ha császár akkor mennyivel több ha több.

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Krisztina

Nagyon hálás köszönet a válaszért. Azt hiszem 50eFt-tal ki is békülnék, de többet nem tudok (pontosabban a dupláját) adni, illetve nem tartom helyénvalónak ezeket az összegeket. Azt hiszem a kisbabáknak erre a z összegre nagyobb szükségük van , mint a dokiknak.
Felháborítónak tartom.....

Bocsánat mégegyszer és köszönöm a választ

:-)))
vike-vike

hat megjartam a 12ik ctg emet is...Es holnap holnap utan is be kell mennem raadasul itt a rendeloben ugye nem lesz szoval a korhazba, trolizhatok. HAtha kirazza a kolkot a csodas utviszony:)

rendesen beleadott ma is apit anyait, a neni csak ugy lelkendezett milyen gyonyoru, meg hogyfeszit( en persze levegot nem kaptam ugy nyomta a bordam) ....de sajna mar megkaptam a beutalom hetfore, ami azt jelenti reggel 8ig benn kell lennem, szoval nem sumakolhatok el meg egy fel napot :cry:
Vernyomas megint magasabb, de meg a normal hatarba benne van 130/80, d emondta a neni is, letszik az idojaras nagyon kicsinal.
NA ezert is kene megszulnom, mert ez egy tok fitt ember szervezetenek is sok ami most fog jonni, holnap kanikula, majd ujabb lehules, es hetfon a 32 fok helyett 23. Szoval nagyon nagyon jo lenne ezt mar pocak nelkul.

derekfajas fennall meg, alhasi fajdogalas is van, csak lenne mar valami komoly:)

Agi: ugye nem elozol be???????????????????????? Mehszaj nyildogal? Nalam semmi pedig mar a masodik zacsko malnalevel team is majd nem elfogyot, a homeosom is elfogy ma.......ajjajjjjjajaj.

Es jo, mert akiskonyvemben mar egy milimeternyi hely sincs :P ma a neni mar a ctg eredmenyre irta a vernyomast, meg a holnapi megjelenes datumat:)

Szeretnek a hetvegen mar nem lenni, de ha leszek, azert adok hirt magamrol!
Jo ejjt mindenkinek!
Vendég

Amúgy ha csaszi lesz, akkor sem kap többet szerintem. (nem is tudnánk többet adni neki)
Így is mit csinál a doki? Gátmetszés, varrás.
Az elején nem is akartunk orvost fogadni, de egyszerűen nem foglalkoztak velünk, így mégis fogadtunk.

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Anyjuk! Drukkolok, hogy hétfőig magától meginduljon!
Anna baba gyere ki!

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Sziaaaasztooook!

Éljen, sikerült nagyjából visszaolvasnoooom! :D :D

Dögfáradt vagyok, pedig tegnap + ma itthon van a férjem is és viszonylag sokat foglalkozik a pindurral is. Mi lesz velem a hétvégén?!? Már előre félek :twisted: . Az a helyzet, hogy Nóri nappal EGYÁLTALÁN NEM alszik újabban. Illetve de alszik, evés után 10 percet, azt is a vállamon, büfizés helyett. De ahogy vízszintesbe kerül kipattan a szeme és foglalkozni kell vele, különben visít mint egy kismalac! Jó, mi? :twisted: :lol:
Most épp arra próbálom szokatni, hogy ne egyen 1,5 óránként. Nagyon nehéz, mert ha éhes, akkor aztán nincs kegyelem... viszont egyszerre csak keveset bír enni mert fáradt, szóval rohadt nehéz. De valahogy majdcsak megoldom. Ma már egész jól ment, bár ez részben annak is köszönhető hogy apja fel-alá sétálgatott vele ha nyűglődött. Ezt én tuti nem bírnám csinálni, pont elég hulla vagyok enélkül is. :roll:

Na jó, befejeztem a panaszkodást! Egyébként nagyon édespofa. Már sokszor elmosolyodik ha dumálok neki, olyankor meg tudnám zabálni!! :lol:

Voltunk tegnap tanácsadáson, Nonó már 4680 gramm és 58 centi. Gondoltam egyébként, mert a legtöbb 56-os rugi hosszában igencsak feszülős lett! Asszem nem is tudom őket többet ráadni már. A jobb szeme sokszor becsipásodik, kamillázom meg csepegtetek, de állandóan visszatér ez a szarság. Kaptunk beutalót gyerekszemészetre, ha hétfőig nem javul, akkor elviszem. (Amúgyis meg akarom vizsgáltatni a szemét amilyen hamar csak lehet, hogy nem örökölte-e a rohadványos tompalátásomat :? )

Andkata - az értettem hogy kínlódtok a szopival és hogy hasonló helyzetben lehettek mint mi voltunk, de mi is a baj tulajdonképpen? (Bocsi, bizti írtad, de übergyorsan kellett olvasnom, így kihagyhattam fontos részeket :oops: ) Nálunk bevált egyébként a gyakran cicire tevés tejserkentésképp, bár erről meg nehéz leszokni. :roll: De most legalább van... :D

Gyönyörűek a babák és hatalmasak a pocakok!! :D Azt hittem már szültek páran amíg nem voltam, de úgy látom nagyon rendik voltak és megvárták míg visszajövök! :twisted: Szóval utolértem magam, úgyhogy lehet szülni! :wink:

Hű, nekem aztán nem hiányzik a pocakom egy pillanatig sem! A végén már nagyon rosszul viseltem, hogy semmit sem tudtam tőle csinálni. Tiszta bénának éreztem magam. Meg elefántnak. Ó, erről jut eszembe! Találtam két régen elsüllyesztett farimat, amiket azért nem hordtam mert kinyúltak. Most meg tutijók rám!! Még jó hogy nem dobtam ki! :lol:

Bondi - Jaj, nagyon örülök, hogy engem fogsz értesíteni ha Nati megérkezik!!! Máris izgulok! Nagyon várom és ígérem jó hírvivő leszek!!! :D :wink: Kép is jöhet majd ha tudsz küldeni telcsivel, Apa segít föltenni!

Vidokata - vérzés normális. Mondjam, hogy nekem még mindig van?!?!? :( Igaz már csak nagyon kevés, de sajna nem akar elmúlni. Pedig már csak pillanatok és 6 hetesek leszünk! ( :shock: Állati hamar eltelt!!!)

Anyjuk - szegénykém, már nagyon sajnállak hogy ennyire túlhordod ezt a kis bébit! De meglátod, kárpótol majd minden szenvedésért! Drukkolok hogy most már mielőbb találkozhassatok! :wink:

Hát, ennyire tellett ma tőlem, nemtom legközelebb mikor tudok jönni, de igyekszem, ennyit tutira ígérhetek! 8)

Cuppppppppppppppppppppa :D :D
Vendég

Apával (most már legalább tudjátok kire hasonlít :lol: )
Kép

Nagytotál:
Kép

Combi-husis :D
Kép
Vendég

Wera! Nóri baba annnnnnyira édes! :D :D :D
Kis Moncsicsi! :wink: Olyan zabálnivaló! :D :D :D

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Hellóka!

Képek nagyon cukik! :lol: :lol: :lol:

Anyjuk!
megy a drukk!!!

Vike-vike!
szülés: ált. az egyszeri rendelés-összeg 10-szerese

Véda!
nagyon szép a szüléstörténet
és a képek is :wink:

Magdi!
te hogy vagy?
képeket kérünk Lizababáról!!! :wink:

Ami!
én is azon morfondírozok már mostantól, hogy fog hiányozni a pocim! :wink:
de sebaj, majd növesztünk hamar egy újat, oksi? :lol: :lol: :lol:

Kép
kimma

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 06:54-kor.
20150601134430

Viki!
mennyi az a mozgás ami nem tetszik az asszisztensnek?
nekem mozog rendesen, általában avval van a baj, hogy lemegy a szívhang 120 alá-de a gép ugrik ki igazából :evil:
ma is ez volt, úgyhogy bicajozhattam aztán újból Ctg
naná hogy másodjára jó lett :wink:

amúgy kiderült hogy mégis 22. a kiírt dátum- azaz kedd :shock:
akkor most 39+3 vagyok :lol:
az éjjel rámjött a pánik :roll:
gyorsan átnéztem a kórházi cuccot :lol:
kérdezte is férjem hogy mi van...

mondtam nem tudom :roll:
erre ő: mikor lesz telihold ebben a hónapban?
hát megnéztem: ma lesz, ez állítólag indíthatja...
Anyjuk, megvárunk :lol: :lol: :lol:
csak igyekezz!
hajrá-hajrá Anna

Kép
kimma

Lányok!
én kinek írhatnék sms-t? :roll:
lenne jelentkező? :wink:

Kép
kimma

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 06:54-kor.
20150601134430

én mennék ma is ha telihold van, vagy vasárnap is a Vikivel. őszintén szólva mindegy, csak keddig induljunk el :D
mostmár ez a cél a kedd délelőtt vagy kora délután max!
kedd este már nem igazán jó, mert ha elhuzódik a vajúdás akkor a szülésznőm hogy indul szerda reggel nyaralni?!?!?! :D :D :D

jaj wera! ez a csajszi egyre tüncibb! az a közeli totál nagyon tetszik! az haláli kép!!!

mi eldöntöttük. 30-at kap a dokim, 20-at a szülésznőm. ha a másik szülésznő lesz akkor csak a pénzt kapja, ha a másik akkor ő még kap valamit mert a borítékot nem fogadja el! igy meg el tudom benne suvasztani :D :D :D
jah és vszínű hogy a doki sem csak a borítékot kapja. van borász ismerősünk aki elég minőségi, drága, egyedi borokat palackoz.
ugyhogy biztos lesz valami csomag mind kettőnek.

Kép

Kép
timi1982

Sziasztok!

Képzeljétek tegnap leesett Zsolti köldökcsonkja! :D

Wera, jó hogy előkerültél, Nóri nagyon édes!

Kimma, nekem írhatsz, nem megyek sehova az elkövetkezendő pár hétben. :lol: Számom benne van a listában!

Anyjuk, ma tényleg telihold van! Direkt megnéztem, még a terhesség elején, hogy mikor lesz, mert Zsuzskát teliholdkor szültem, és tele volt a szülészet! Telihold, hidegfront, hajrá!!

Kép
Kép
patr

Véda!
Nagyon szép szüléstörténet! Megkönnyeztem! és a képek is nagyon jók!!

Anyjuk!
Drukk, hogy hétvégén beinduljon!

Nekem tegnap óta megint jobban fáj a hasam, és jobban is vérzek!

Holnap nem hiszem, hogy leszek, mert lévén vízesésnapok, vendégeink jönnek!
De amugy nekem lehet sms-t irni! :) Azért biztos bekukkantok holnap is, de szerintem inkább csak igy estefelé!

Most az esténk eddig elég szenvedős volt... fél 7 - 7 felé fürödtünk, és azóta nem akart elaludni! Biztos a pocija kínozta, pedig adtuk neki evés előtt a cseppeket! Előbb aludt el a kezemben "repülő" tartásban, hogy alulról tartottam a hasát. De most már biztos a sok sirásba is kifáradt. Kíváncsi leszek az éjszakára!
Na, megyek is zuhanyozni, és aludni!!

d.dodó

hahó,
reggel van 8)

Véda,
olyan szép a szüléstörténeted! Sajna délután nem volt időm olvasni, csak írtam, és este meg már estem be az ágyba. De most hajnalban olvastam, ahogy kell egy hajnali történetnél, és nagyon meghatódtam!

A hasam fájogat, annyira, hogy éjjel 1 óta fenn vagyok, de ezek még csak jóslók. Gondoltam, most már felkelek, vagy rákapcsol, vagy elmúlik és végre alhatok.
Hát meg is reggeliztem, semmi fájáska, de most meg már megint... óóóó, se alvás, se szülés???? Nándika, inkább gyere ki!

Ma anyós-após program van, az apósom ma 75 éves... nem tudom, mit fogok belőle majd bírni, ha így fájogat a hasam. És még jobban lement a hasam, már csak nagyterpeszben bírok ülni - nem valami illedelmesen :shock:

Anyjuk,
remélem, elindultál szülni, mert ma lehet, hogy én is megyek :roll:

ez a reggeli sincs olyan kényelmesen a gyomromban :shock:

Persze tegnap a doki után még létráról megnyírtam egy nagy bokrot... a férjem kérdezte is, hogy minek??? A sövényvágótól meg fáj a markom is :?

KépKép
szkagi

Na, visszafekszem még egy kicsit, hátha sikerül valamit aludnom (ma eddig csak egy órát aludtam :? )
aztán jelentkezem
vagy megyek szülni 8)

KépKép
szkagi

Jó reggelt mindenkinek!

Senki se? :shock: Igaz, kezdődik a hétvége...
Vagy a telihold mehozta a hatását? :wink:

Persze én megint egyedül, Apa dolgozik kettőig. :roll:
De elvileg 28-ától szabin van. Gyakorlatilag meg majd kiderül.

Kis pindurkám odabent már most úgy teker, egyszer kiszakad a hasam! Nem sikerült elmagyaráznom neki, hogy nem vízibicikli! :lol:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Sziasztok!

Nem tuntem el, csak rossz volt a net. De mostmar jovok amikor csak tudok. 7hetet visszaolvasni nem kiserlek meg,de babakpeket nezegetek majd. Es most en is teszek nektek a fiukrol.

Valakinek van megoldasa a problemankra? Egesz nap nem tudunk aludni,nezelodunk kicsit csendben de aztan siras lesz a vege es csak a szopi hasznal,de max fel orara. Ez megy reggeltol estig.

Kép Bence Kép Csaba [/img]
Vendég

Véda!
Annyira szép ez a szüléstörténet...Köszönjük, hogy megosztottad velünk. Én még tartozom az enyémmel. :)

Wera
! Úgy emlékszem Nóri szopási hajlandóságaival voltak gondok, meg hogy üvöltött a cicin. Mondjuk Adél szerintem nem szív rosszul, de egy csomószor marad még benne, ami nem eszik meg, mondjuk nem sok. Próbálok mindent hogy több tej legyen, már urtica-t is szedek, meg malátaitalt iszom, de nem nagyon tud 30-40-nél többet inni...Az a baj, hogy letörtem, állandóan tudnék sírni ezen és ez nagyon nem jó a tejtermelésnek tudom...
Szerintetek lehet még több a tej? Adél már 11 napos....Mit csinálhatnék még? Próbáljam ki a more milk-t?

Kép
andkata

na, még vagyok,
kicsit aludtam... de szerintem ma vagy holnap szülök. Kis véres nyákok jönnek-mennek, és érzem ahogyan nyomul lefelé a fiacskám.

Maverick,
pont ma éjjel gondoltam rátok, hogy mi lehet veletek! De gondoltam, hogy nagyon elfoglalt lehetsz!
Micsoda jóképű fiaid vannak!!!!
A szopiproblémával nem vagy egyedül, úgyhogy biztosan tudnak majd a frissiben szült anyukák ötleteket adni.
Én csak ennyit tudok mondani hozzá: kitartás, javulni fog a helyzet!

Andkata,
asszem Henka számolt be sikeres tejszaporításról, na meg most Wera is! Mintha Henka valakinek elküldte volna a módszert pü-ben, talán Andinak?
Vagy már megint csak képzelem??? Sajna a memóriám nem valami fényes, és csak 3,5 órát aludtam, de tudom, hogy Henka sikeresen megoldotta a tejproblémát.
Tényleg, azt a tuti sört próbáltad már, amit valaki ajánlott?

Na, felöltözöm,
még ebédet is kéne gyártanom,
na meg szerintem ma szülünk is egyet...

Anyjuk,
ugye már elindultál????
Nem akarlak beelőzni,
de itt toporog a gyerek már bennem :roll:

KépKép
szkagi

hali!

gyors kérdésem lenne. aztán majd ha lesz időm reagálok is.

maverick!
gyönyörűségesek a fiuk!!!!

nah de tényleg a kérdésem. szedte valaki a homeos bogyokat????
csak mert nekem ma az nst után azt mondta a doki, hogy jó lenne megpróbálnom, mert jobb mint egy indítás.
egyébként méhtevékenység ______________ ennyi.
és azt mondta hogy próbáljam meg. az esetek 70%-ban beválik, és ártani ugyse árt.
szóval valaki szedte?
mert én amit kaptam tájékoztatót abból azt szürtem le hogy nekem ezt és igy kéne szednem:
caulophyllum c12 1*5 bogyó egy hétig. következő héten cimicifuga c 12 napi 1*5 bogyó.

valaki tud segíteni???? köszike

Kép

Kép
timi1982

Sziasztok!

Timi, mindjárt jövök, és leírom neked a homeos bogyókat, szerintem használ. Én fájások nélkül tágultam két ujjnyira, és aztán szerintem aránylag gyorsan szültem.

Ági!!!!!!!!!!!!! Hajrá!!!!!!!!!!!!!

Megyek etetni, aztán jövök!

Kép
Kép
patr

Maverick! Milyen helyes fiúcskák! Nem lehet könnyű most Neked....Én iker vagyok, ugyhogy van elképzelésem. Ők egyébként egypetéjűnek néznek ki, azok? Ez a sírás dolog: hát még nagyon kicsik így ez szerintem normálisnak tekinthető...Az én lányom se nagyon van el csak ugy egyedül...hogy mit fogok csinálni, ha neml lesz itthon az apája...

Ági! Hajrá-hajrá!

Anyjuk?

Kép
andkata

Na, vagyok újra, megjártam a boltot. Úgy döntöttem adok a kilóimnak egy kis pluszt csokis croissant formájában... :oops: 8)

Maverik! Nagyon édesek a fiúk! :D :D

Ági! Na mi az, mi történik? Hajrá-hajrá!

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Na, megvolt az első egybenvagymég?-telefonhívás az egyik nagyanyámtól.
Azt mondta, hogy eddig azért igzult, hogy bent maradjon, most már azért fog, hogy kijöjjön! :shock: :lol: :P

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Sziasztok csajok!

Gyorsan beugrottam Áron alszik! Kopp-kopp-kopp!
Tegnap szörnyű napunk volt,nagyon nyűgös volt egész nap,mindig 50-60-kat evett, max. félóra alvás-üvöltés,1-1 1/2 óránként szopizott!
Éjjel is elég rosszul aludt!
Reggel olyan hangon sírt mint még soha,úgy megijedtem,hogy mi baja!
Evett volna szegény,de már nagyon fáradt volt,kíváncsiságból elkezdtem fejni,hogy nem jön neki vagy mi lehet a baj!
Hát összesen a kettőből kemény 10 ml-t tudtam leszívni! :cry: :cry: :cry: :shock: :shock: :shock: :shock:
Nem csoda hogy egész nap sírt és nyűgös volt,gondolom már tegnap sem jött neki elég!
Aztán gyorsan csináltam tápszert,abból 140-et benyomott és most alszik!
Már nem eszi olyan szívesen mint az elején mikor csak azt kapta!
Úgyhogy f@sza! Kezdődik előről az állandó sterilizálás,tápszerkészítés,hogy mindig legyen készen ha kell!
Most próbálom úhy,hogy szopizzon és meglátjuk mennyit kell pótolni!
Amúgy ha fennt van nekem is max. félórát van el egyedül,utánna sír és vagy kézben van vagy kézben ringatva elalszik!
Én meg nem alszom!!!
Iszonyú fáradt vagyok már!
Most megvárom mikor kel fel ,utána kaja és jön velem aludni,mert mindjárt lefordulok innen!

Babák nagyon szépek!!
Mindenkinek gratula!

Kismamik! Hajrá,ügyesek legyetek+

Kép

Kép
ibm

Timi!
Nekem ezt írta a szülésznőm:
4 héttel szülés előtt:
- Arnica 9 ch napi 1x5 golyó
- Caulophyllum 5 ch napi 1x 5 golyó
- Cimicifuga 5 ch heti 1x 10 golyó

Szülés:
- Caulophyllum 5 ch
- Cimicifuga 5 ch félóránként felváltva 5 golyó

Szülés után:
-Apis 30 ch napi 3-4 x 5 golyó
-Arnica 15 ch napi 2x 5 golyó
-Staphysagria 30 ch napi 1-2x 5 golyó

Kép
Kép
patr

patr köszi!
de ugyebár hogy én már a 39. hetet is betöltöttem... igy nekem gyorsított eljárás kell :D
ahol nálunk árulják patika, az hétvégén zárva van.
hétfőn elmegyek hozzájuk, megkérdezem ők mit javasolnak.
de szerintem meg is veszem és hétfőn elkezdem szedni az arnica kivételével. először a caulo-t utána meg a cimici-t.
aztán majd meglátom mi lesz. tipikusan majd az, hogy ha netán megindul, hogy na most tényleg ettől, vagy magától is jött volna :D

mert azt a kicsit amit ma a doki az egyik mondatában adott a másikban el is vette :D
közölte, hogy attól hgoy most nincs fájás és méhtevékenység akár még este is mehetünk szülni. következő mondat... de a papirból itélve még 2 hétig is bent lesz :shock:
nah köszi :D de legalább az a 35-40 perc amit bent töltöttem elég vidáman telt. nevetgéltünk a szülésznővel meg a dokival. ponkédtok a pocimon, meg a saját dokimon, hogy ha igy haladunk a dokim még két hét mulva is a pocim fölött fog állni és tépni a haját, hogy miért nem bujik már ki :D :D

szóval hétfőtől asszem megpróbálom a bogyókat, hátha... ártani remélem nem fog. aztán ha meg netán még segít az meg tök jó :D
jobb mint egy szülésindítás.

Kép

Kép
timi1982

Sziaszttok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 17:43-kor.
Vendég

jah és patr!
lehet használni ezeket a bogyókat a málnalevél tea mellett?

Kép

Kép
timi1982

Sziasztok!

Bocs, hogy így ismeretlenül, de néha olvastalak titeket, amikor Viki nem jöhetett, és úgy látom ti még nem kaptátok meg a jóhírt. :)
Az inszemes topikba ezt kaptuk:

"Sziasztok! Bácskai Lackó vagyok! 2008.07.18-án, este 23.45-kor megszülettem 3750 grammal és 51 cm-el! Csuda ügyes voltam. Anyával együtt jól vagyunk!"

Minden jót mindenkinek!

hofeherke

Mara: nagyon köszönjük a hírt!!!!

Viki: de jó!!!! Nagyon sok szeretettel gratulálok a szép nagy Lackó babátokhoz!!!!
Vendég

Ezt nem hiszem el! Megelozott?
NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEm lehet!
Azert termeszetesen gratulalok! Es szepseges napokat!

En vagyok sajna!
PEdig egesz ejjel szemhunyasnyit nem aludtam rendesen 10 perces fajasaim voltak, aztan osszeszedtem magam, mondvan 10kor ctg, es mintha az ejjelel egyutt elillant volna minden fajas is. Szoval mire a korhazba ertem ctgre semmi nem volt. Azota meg csak hebe hoba egy egy meg kell allni pillanat van....
Gyorsan kitakaritottam megint, meg pakolasztam foztem, de mar nincs otletem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

szuleszno ajanlgatta most szuljek ures a szuloszoba.....
Mondtammaradnek en, de sokra nem mennenk igy inkabb haza jottem, mar fogalmam sincs mitol fog kijonni a lanykam, mert ezek a fajasok sem elegendoek.....

Es a korhazban is mindenki megszult, aki tulhordassal volt benn, sot olyan is, aki utanam van kiirva......Szoval en mar nem ertem!

Agi ugye te meg vagy?

en mar teljesen osszeroskadok, ha innen is mindenki beeloz.....

Maverick: jo hogy hallunk vegre rolatok!
Nagyon pasis fiaid vannak!:) Es tunderiek!

Kosz a drukkokat mindenkien, de mar valami erosebb kene :P Jo utos!!!!!!!!!!!!!!
Menni akarok!
Ha nem jon ossze megsem, holnap megint ctg, hetfon reggel korhaz, kedden inditjak. Azt mondta ma a szuleszno ez az altalanos eljaras, ezen az valtoztat csak ha teszem azt telthaz van, vagy ne adj Isten mar hefon sem erzi jol magat benn a baby.

Szoval a legrosszabb esetben is szerdan a kezemben lesz a gyermek.
de azert en meg bizom benne hogy nem a legrosszabb jar nekunk!
Vendég

Viki!

Nagy nagy gratula Lackó babához! Minden szépet és jót kívánok Nektek!

Azért nem semmi 20.20kor még ért, 23.45-kor megvolt a baba! Reméljük csak egy-másfél órát fájt! :)

Kép
andkata

Viki! Gratulálok! Nagyon ügyesek voltatok!

Anyjuk! Kitartás!!!

Magdi hol van??Babázik? Nem tud jönni.

És Potyka! Csak nem szülni ment? Anyjuk, siess!!!Vagyis inkább Anna baba siess kifele!

sz.andi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?