A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » BABUCIT 2008-ban!

Sziasztok....)

Benó:jobban vagy már?

Szilzi:nem feladni!!!!

Flóra:én is azt hittem a rádióra értetted.... :oops: :wink:

Timi:várjuk majd az nst-eredményt...:D

Zsuzska:merre vagy???

Kép

Kép[/
tancsu

Jujjjde jóóóóóóóóóóóóóóóó...!!!

Laptetőm van!!!

Kép

Kép[/
tancsu

Képzeljétek...

Ma olyan jó kisfiam volt,hogy el sem hiszem szinte!!!!!!

Evett , magyarázott,nevetett és láttam a gödröcskéket az arcán,bár még elég kicsik...:D
Aztán édesen elaludt és 3-4 óránként felkelt enni....)

Most is alszik,pedig fél6-kor evett utoljára!!!!

Kép

Kép[/
tancsu

Menek nézem a Bk-t..:D

Szép álmokat majd mindenkinek...:)

Cupp...:D

Kép

Kép[/
tancsu

Gratula a laptetőhöz, Tancsu! :D :D Örülök, hogy jó éjszakátok volt tegnap! :D
Flóra, sajnálom, hogy idióta szülői lesz. :twisted:
Most főzünk savanyú káposzta főzeléket. :D Úgy megkívántam. :D :D
Timi, holnap drukkolunk az nst-hez! :idea: :idea: :idea: :idea: És holnap boldog 37. hetet! :D :D :D :D :D

KépKép
benó

Mostanában annyira keveset vagyunk itt együtt sokan vagy legalább ketten, hárman. :cry: Mindenki fut. Persze én is. :cry: Pedig nagyon kellünk egymásnak. Nekem legalábbis kelletek. :D :D :D

KépKép
benó

Örülök, hogy az öröm is hallatszik már tőletek, Tancsu! Ari lehetett Gergő baba! :D :D :D :D

KépKép
benó

Jön ma még valaki?

Kép
flóra 11

Itt vagyok, csak befejezem a káposztát. :D

KépKép
benó

De örülök!!! Végre valakivel dumálhatok!! :D

Kép
flóra 11

Már itt is vagyok.

KépKép
benó

Tancsu, végre kicsit aludhattál.
Ma miért van ilyen későn a BK? Nem tudod? Fura.

Kép
flóra 11

Nagyon várom már a csütörtök estét, Flóra! Megérted? :wink:

KépKép
benó

Hogy vagy, kismami? Tudom,reggel hánytál.Azóta mi van?

Kép
flóra 11

Hát persze! De ne izgulj! Minden rendben van veled. :wink:

Kép
flóra 11

Oké. :D
Jól vagyok, de. vagyok/voltam csak gázul. :D Csak azon féltem, nehogy összehányjam az okt. 6-i megemlékezést.

KépKép
benó

Benó, most komolyan szedd össze az összes tünetedet,amit még menzi időpontja előtt éreztél. Most Te friss vagy, be tudsz nekünk számolni.

Kép
flóra 11

- Sokat ettem (meglepően).
- Fájt a cicim, nyomásra főleg, de pl. reggel mindig, mikor felkeltem, mintha izomláz lett volna benne.
- Mindjártmegjön érzésem volt.
Szerintem más nem. :wink:

KépKép
benó

Éppen a mindjártmegjön érzés miatt gondoltam, hogy biztos nem lesz semmi.

KépKép
benó

Renben,köszike. Szerintem hasznát vesszük. :wink:

Kép
flóra 11

Viszont a cici nekem szokatlan tünet volt, az nem szokott lenni piri előtt. De azt gondoltam, hastánctól talán, vagy béna volt a melltartó, akármi lehet... A kajálás nem meglepő. :lol:

KépKép
benó

Reméljük, hamarosan.

KépKép
benó

Vége a BK-nak. Szerinted Tancsu még benéz?

Kép
flóra 11

El kéne mennem fürdeni. A Gy. már az ágyban, nézi a tévét.
Bezabáltam (végre kinyitott a kínai, a múltkor nem ettem ám kínait, mert bezáratták őket) kínai tésztából, de még mindig éhes vagyok. Remélem, holnap reggel is fogok hányni. Rá fogok érni, nincs első két órám.

KépKép
benó

Nekem semmi ilyen tünetem nincs.

Kép
flóra 11

Szerintem nem tudom. :roll: Vagy hagyja Gergő Vámpírka vagy nem. :lol:

KépKép
benó

Egyik se?

KépKép
benó

Hát ez nem normális! Hogy reméled fogsz hányni????? :shock: Most miért reméled? Mert akkor kimegy a sok kaja,vagy akkor tudod, hogy terhes vagy?

Kép
flóra 11

Oké, bocsánat. Az utóbbi. :oops:

KépKép
benó

Ma lusta vagyok. Nem is mosogattam. Most mosogat a Flórián. :oops:

Kép
flóra 11

Jó, az iskolában azért nem szeretnék, de előtte nyugodtan hányhatok itthon. A Zsuzsi is azt mondta, hogy örüljek a hányásnak. :lol: :lol:

KépKép
benó

Nem rág be tőle? :wink:

KépKép
benó

Ettől te még nem vagy lusta. :roll: Mert egyszer-egyszer nem te mosogatsz. Csinálsz sok más egyebet. :D

KépKép
benó

Értem. :? Azért nem kellemes hányni. Azt másból is tudhatod, hogy terhes vagy.

Kicsit jobb a torkom. Kíváncsi vagyok mi lesz reggelre.

Kép
flóra 11

Nem rág be. Szokott mosogatni. Reggelente pedig mindig elrakja az edényeket. Mert ugye ott marad száradni,nem törölgetünk.

Kép
flóra 11

Nekem a Halls cukorka mindig beválik. A mézes. Van nálatok olyan, ugye? :wink:
Jól van, nem muszáj hányni, csak legyen már csütörtök. :lol: :lol:
Bálint hogy van?

KépKép
benó

Mi se törölgetünk, de el se rakjuk reggel. :lol: :lol:

KépKép
benó

Nagyon örülök, hogy a Szilzinek ilyen pozitív élménye volt a dokinál. Hogy azt mondta, próbálkozzanak az A. eredménye nélkül is nyugodtan. Ennek nagyon örülök. :D :D :D :D

KépKép
benó

Azért nem mosogattam, mert a torkom miatt lefeküdtem. Délután azt hittem a tüdőm fáj.A mellkasom fájdogál,főleg ha a karomat hátra húzom. Kicsit köhécselek is.

Kép
flóra 11

A Zsuzsi is megy mostanában dokihoz, ugye?

KépKép
benó

Jaj, hát az nem kellemes. :? :? Arra nem használ a Halls cukorka. :cry: Mit szedsz? Ja, igen, a homeo cuccokat.
Figyi, mit nem kapott a cigány csajszi, szusz..... akármit?

KépKép
benó

Hát persze,hiszen az esély mindig ott van,kevesebb sperma közülis bejuthat egy a célba. A máltkor én azt olvastam, hogy nem is száma a lényeg, hanem a viszkozitás és a mozgékonyság. Gy. -nak mennyi is volt?

Kép
flóra 11

Fogalmam sincs. :roll: Azt mondták, jó. Az értékeket meg se néztem. :wink:

KépKép
benó

A Timinek küldöm a holnapiakat:

Boldog 37. hetet, Timi és Törpe!

A 37. hét végére a magzat orvosilag érettnek számít, ezért ha megindul a szülés, már nem próbálják késleltetni a kicsi világra jövetelét. Kérd meg kezelőorvosodat vagy a szülésznőt, hogy mutassa meg a vajúdót, a szülőszobát és a mosdót illetve zuhanyzót, hogy rendelkezz bizonyos helyismerettel, mire a kórházba kerülsz. A baba ekkorra már elhelyezkedett a szülési pozícióban. Ha a farfekvést "választotta", az orvos valószínűleg "csak" javasolni fogja a császármetszést, ha azonban harántfekvésben helyezkedett el, biztosan elkerülhetetlen a műtéti beavatkozás. Ma már egyre több esetben végeznek császármetszést - itthon az összes szülés 25%-ban! - ezért érdemes átfutni az alapvető tudnivalókat. Altatást szinte csak sürgősségi esetben végeznek. Ha a kismama már korábban epidurális fájdalomcsillapításban részesült, akkor a beültetett kanülön keresztül kapja meg a további érzéstelenítőt. Ellenkező esetben egy úgynevezett spinális injekciót kap szintén a csigolyák közötti résen keresztül az alsó háti szakaszon, általában már a műtőben. A műtéti előkészületekhez hozzátartozik az infúzió bekötése, a szeméremszőrzet borotválása és a katéter felvezetése a húgycsőbe. A kismama semmit nem lát a beavatkozásból, mert a műtőasztal felett a válltájékon egy "függönyt" hoznak létre: ez egy határt képez a steril és a nem steril terület között. Ha a papa is benn van a műtőben, ő a kismama feje mellett foglal helyet. A metszés az esetek döntő hányadában haránt irányban történik, és az egy órás beavatkozás nagy részét a seb zárása tölti ki: a baba gyakorlatilag percek alatt jön világra.

KépKép
benó

Stippendiumot. Vagyis pénzt a tanulmányi eredményei alapján. Mert ugye ők szociális esetek. Ha a szociális esetű gyerek 2,5-ös átlag alattit ér el, kaphat havi 2400,- Ft-t.De a csaj rontott az átlagán,tehát nem fog kapni.

Kép
flóra 11

Törpéről

Ha a baba ezen a héten jönne a világra, már nem számítana koraszülöttnek. Súlya még gyarapszik, ám nem szabad elfelejteni, hogy a születési hosszt és súlyt tekintve igen nagy egyéni változatosságok mutatkoznak. A koordinációs készség a 37. hétre olyan fejlett, hogy a magzat bármit meg tud ragadni az ujjaival. Ha fényt érzékel a méhen belül, arrafelé fordul. A kicsi feje ekkora már elhelyezkedett a kismedencében, ezért az édesanya légzése is könnyebbé válik, ahogy a méh "visszavonul" a rekeszizom alól.

Jó tudni

Lehet, hogy már összekészítetted a kórházi csomagodat, de legyen rá gondod, hogy a kezed ügyében - és lehetőleg egy helyen - legyen minden, ami megkönnyítheti a vajúdás időszakát. A legfontosabb a meleg zokni, mert a vajúdó kismama könnyen felfázhat a folyosói séták alatt. Legyen a piperetáskádban egy csomag frissítő kendő, hogy le tudd hűteni magad, illetve hajgumi és csat, ha hosszú a hajad. A rágcsálnivaló - csokoládé, keksz vagy szárított gyümölcs - nem csak neked lesz áldásos, de a partnerednek is, aki nem fog elkóricálni a kórházban automatát keresgélve két perccel azelőtt, hogy begurítanának a szülőszobára. Ugyanezen megfontolásból érdemes a táska mellé készíteni két üveg ásványvizet is. Ne feledkezzetek meg a videokameráról, illetve a fényképezőgépről és a telefonról - töltővel együtt.

KépKép
benó

Na, végre, megtudtam. :lol:
És ez havi átlag, ez a 2,5?

KépKép
benó

Kár,és nincs otthon a lelet, hogy megnéznéd?
Majd megkérdem a Zsuzsit is,mennyi volt a Királyfié. Remélem tudja.

Kép
flóra 11

Várjál.

KépKép
benó

Nem. Mindig a bizi átlaga a mérvadó. Most az évvégit nézik, aztán jön a félévi. Ha akkor javít,aztán fog kapni.

Kép
flóra 11

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?