A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Kata! Jó főzőcskét! :D És oltás után a legjobbakat! Mi du. 5 óra után megyünk.

Gurgi! A többiek fejnek! Én is gondolkodom rajta, de a nagyokat is tudtam szopiztatni fejés nélkül aránylag sokáig. Remélem, hogy Gabókámnak is lesz uúgy tejecskéje, neki sem kell tápszert adnom.

Enikő! És most melyik szakmával szemezgetsz? :wink:
Én is szeretnék kezdeni magammal valamit, nem mintha szakmát szeretnék váltani, de ez alatt a min. 2 év alatt vétek lenne nem tanulni. Én nyelvtanulásra és továbbképzésekre gondoltam. Persze kérdés, hogy mit enged meg a család időben és nem utolsó sorban anyagiakban.
mtücsi

Gurgi
Az a legeslegjobb ha pont elég :D abból nem lesz mellgyuszi :D

Kép
Kép
emma1976

Tücsi én nem fejek. Csak ha csomósodna, de az ritka, hál az égnek!

Szép kis család vagytok!

Rita, drukk a szemészethez!

Mi is megyünk egy kis sétára, szuri előtt!!!

kispiskóta

értem én a fejés dolgot de nekem szopi után már alig van valami hiába fejek-fejnék...
6 hós koráig mindenképpen szeretném szoptatni, jó lenne tovább is.

zsu!
kösziiii :(
úgy izgulok
majd írd le milyen volt az oltás, hogy megy, stb.

én is félkezes vagyok
torolve_20131003125716

sztem mindenki félkezes ;)

Zsú, első alkalommal 20 percet, aztán 25, ma már 30. És sztem nem csak kilóban látszik.

Nekem nem lesz lelkierőm elvinni Balázst átmosatni a szemét. Segítséééég! :(
Nálunk is azt mondta a doki, hogy egyrészt azért nincs értelme átmosni 3 hós koráig, mert visszajöhet a váladékozás, másrészt addig túl pici a könnycsatorna, harmadrészt addig még akár ki is nyílhat.

kétfiús anyuka
babdorka

Könnycsatorna: az én gyermekem ma úgy könnyezett, hogy mindkét pajesza tiszta víz lett.... kis drága... szóval emiatt nem kell aggódnom

Én 12-re tudom vinni szurira, most aludt el... Remélem egy óra múlva felkel

Kép
Kép
emma1976

Tücsi! Köszike! Szurkolok nektek az oltáshoz és, hogy utánna ne legyen láz!
molkata

Fejés: nekem hajnalban nagyon kell, mert egy ciciből jóllakik, de a másik is kőkemény... Jobb lenne visszaaludni gyorsan, de nem merek kockáztatni. Ezen a fejésen kívül még este - ha úgy érzem - mindkettőt lenullázom :D
Tegnap kedvet kaptam a forró tejcsis fürdőre :D Befeküdtem (1 éve nem ültem kádban!), és fejegettem :D

Kép
Kép
emma1976

Hullahopp - de jó ötlet! AZ ugye derékr ameg popsira is hat?
Szeretnék lassan beleférni a célfarmeromba :D

Kép
Kép
emma1976

Na megjöttünk a tanácsaádsról. Zalán 5000 gramm kereken és 58 cm hosszú :shock: És minden oké, kivéve a takonykórt :? De hát nemtudok vele mit csinálni :?

Dorka: Kérd meg apát vigye el Ő az átmosásra. Egyébként szülő úgyse mehet be, kint kell megvárnod (legalábbis itt nálunk) Kb 3 perc múlva már hozták is ki :wink: Sokkal szarabbul hangzik, mint amilyen valójában :wink: Bár annó én is utáltam :evil: és nagyon sajnálom őket, de inkább, mint hogy a szemével más baj legyen, gyengénlátás vagy egyéb... :roll: Ha el van záródva nem tud a szeme tisztulni se és az nagyon gáz... Szóval ez egy olyan szükséges rossz :?

Tücsi: Hát most végeztem egy számítógépes (ECDL) tanfolyamt, meg szeretnék majd nyelvizsgázni, de amíg Zalán nem alussza át az icakát, én nem csinálok semmit :lol: Utána meg környezetvédelmi-vízügyi vagy gyermeknevelési-,gyógypedagógiai pályára lépnék :wink: De csak tanfolyam szinten, én már nem akarok éveket lehúzni fősulin, semmi kedvem hozzá... :oops: :shock:

Manó: Én most Bogit magyar-szerb kéttannyelvű oviba irattam át, és szuperjó! Egyszerűen ragad rá a nyelv :wink: Sztem a német miatt ne aggódj, a lányaid alapból 2 nyelven "nőnek fel" Otthon tőletek hallják a magyart, meg másoktól a románt mint környezetnyelv.... A 3., 4. nyelvet már észre se veszik :D És a német is van olyan hasznos, mint az angol sztem :wink: Mondjuk nekem se tetszik maga a nyelv, de azé nagyon bírnám, ha beszélném 8) :oops: :lol:

Megyek apának szenyókat gyártani a munkára... 8)

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Bizony, és nehezítve van, mert közben bohóckodok Balázsnak, hogy kibírja azt a 30 percet. :lol:

Képzeljétek, ma is 7 óráztunk, utána meg 3,5 óráztunk! Este fél 9-től fél 4-ig szuny volt, gyors szopi, majd újabb 3,5 ó alvás. Tök jó, így azért már bírhatók az éjszakák. ;)

Bori, szólsz, ha végleges a tábla?

kétfiús anyuka
babdorka

Enikő, én is pont erre gondoltam, már meg is kértem apát, hogy jöjjön el velem. Azt hiszem, aznap idegbeteg leszek, előre is elnézést tőletek érte!

kétfiús anyuka
babdorka

Így mentünk ki apáért a metróhoz múlt héten :) :
Kép

kétfiús anyuka
babdorka

sziasztok!

szuperek a képek egytől egyig! :wink:

na igen, akkor a 240 tuti elég lesz, még marad is :lol:

kitartást a szurisoknak, betegeknek!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

jó-jó a nyelvvel, persze az oviban annyi románt szedett fel, hogy románul már nem lehet előtte eltitkolni semmit.
szerettem volna ha németül tanul most, s 5-ik osztálytól jön be az angol. na, de a kockát elvetették mások helyettem.
mai méregadagom: megyek, leparkolok a suli előtt, erre kiderül kapu zárva, bazi nagyot kell kerülni, a másik felén bemenni. s oda gyalog lehet menni csak. Most még átmegyek gyalog minden gond nélkül, de jövő héttől ugyi Grétuval kell mennem, anyukám megy haza. Na, akkor lesz fasza. Mikor nem esik az eső, még oké, max hurcolom mindig a babakocsit (ja, fizetem a parkolódíjat: faszomkarate). S mindezt a cirkuszt miért? Mert állítólag volt rá példa, hogy azon a kapun közlekedett a drog. Mintha gyalogosan a drog nem bírna bemenni. Há-há-há. Így csak a kocsival közlekedő szülőkkel lőnek ki. Asszem megmondom majd a magamét.
Még egy érdekes dologra derült fény a tegnap: oskolát régi vágású egyének vezetik. Szóba került, hogy venni kéne folyékony szappant, papírtörlőt meg wc papírt a fürdőkbe. Tanítónéni mondta, hogy fentről ellenzik az ilyent, mert a nagyok állítólag mindig csak szaggatják a papírt. Itt sem bírok egyetérteni (meg nemcsak én). Szóval az a megoldás, hogy gyerek menjen naponta papírzsepivel a klotyóra, nem pedig az, hogy a nagyokat kellene megnevelni..... Fasza nevelő hatást tudnak így felmutatni. Oké, hogy régen így volt. De nem értünk meg arra, hogy váltsunk? Ez így lesz ítéletidőkig?
Na, nem dühöngök, léptem.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Szurisoknak hatalmas drukkom, csak semmi pánik, gyorsan túl lesztek rajta, és reméljük nem lesz senkinél lázacska!

Gurgikának is nagy drukk a szemészethez!

Bébképek édik nagyon!
Dorka, Balázs hogy szopizza az ujját, aranyos nagyon.
Már Bogi is nyalogatja meg bekapja az öklét, de az ujját még nem szopizza.

Ma sikerült a telefonomról átküldeni egy pár Bogiképet emilben, amiket a kórházban fényképeztem.
Ez a legjobb, ekkora batár cumival hozták nekem oda, ááá, alig kaptam ám idegbajt, én pont nem akartam cumiztatni, hát erre ők belenyomják a szájába...
Mindegy már belenyugodtam...
Kép
Vendég

És még egy, beájult Bogi a kórházban... :lol:
Mindkettőn 3napos volt, milyen régen is is volt, és milyen sokat változott.
Bocsi a nosztalgiáért, de olyan jó volt megnézni őket azért így sokkal másabb mint a telefonomon...

Kép

Léptem, Bogi lassan ébred, már mozgolódik szerintem még egy 5 perc és kaja..
Vendég

Nagyon szupik a bébképek!
Tücsi nagyon szép családod van!!
Dorka Balázs nagyon vagesz, aranyos!
Hencsi pont tegnap kértem fel az itt egybegyűlteket nosztalgiára!!

Lilit nagyon lenyomta a szuri este 8-2-ig aludt, amikor kimentem pisilni és ő arra ébredt fel, szal lehet nem is kelt volna, ha nem mocorgok...De hála az égnek nem lázas!
Szurisoknak Dokihoz menőknek szorítok nagyon!!

KépKép

KépKép
szivvi

Balázs nagyon édes, kis cumizó-ujjszopós :D Igazi nagy fiú már!

Bogi édesen tud aludni. Olyan sok alvós képet kaptunk, hogy nem is hiszem, hogy ez a kis cukorfalatka sírni is szokott :D :wink:

Sikerült úgy etesek, hogy most nem kért pótlást. nem volt könnyüü...ahogy betettem a cicit a szájába már ordított, én meg puszilgattam és mikor abbahagyta evet 2 percig és kezdte elöörööl, megint puszilgattam, megint evett....a 2. cicinél már nem játszottuk ezt el :D Remélem, belejövünk megint a szopizásba.

Manó! Ne idegeskedj, majd Gréti megvigasztal :wink:
molkata

Lili a pocakban
Kép
2 napos Lilkó
Kép
1 hós Lili
Kép
2 hós ded
Kép
és a béb napjainkban 3 hósan
Kép

KépKép

KépKép
szivvi

Megjöttünk.

Hát brutál sztem.
Én ugyan nem mentem be és Ati is kijött pedig ismerős a dokinő. Azt mondták sétálgassunk, Ati bement aztán mégis kijött..úgysem lehetett odamenni.
Hárman fogták le a fejét, bevilágítanak, kapott érzéstelenítő cseppet és lenyomták a szondát.
A bal szem oké, átjárható a könnycsatorna de a jobbot lehet, hogy ismételni kell pedig már a csontos résznél járt a szondával a dokinő.
Most orrszívóznom kell és még 1-2 napig cseppenteni, pénteken telefonálni, hogy váladékos e még. Ha igen akkor ripléj waze.
Én nagyon sírtam egyébként annyira sajnáltam a kisdrágámat.
Aztán kijött az asszisztensnő Samuval, annyira édik voltak, nem sírt már...de bent nagyon űvöltött :cry:
Utána már vigyorgott én egyetlenem.
Nem ajánlom. Engem nagyon megviselt.

Szivvi!
Lilkó milyen kis komoly az uccsó képen, nagyon édes
torolve_20131003125716

Gurgi
:cry: Nagy pusszancs annak a hős krapeknak! És a mamájának is!

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvi!
Kösziii :D
Porszívóztam az orrát most, mintha észre sem vette volna, hogy mit csinálok. Jó ez a porszívó. Jött is kis cuccos neki.
torolve_20131003125716

Zalán :)

Ilyen volt pocakba:
Kép

1 percesen:
Kép

1 hónaposan:
Kép

És ma:
Kép
Kép
Kép

Bocsi a sok képért :oops:

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Sajna a költözés és Dani egyenlőre minden energiámat és időmet lefoglalja, így nem nagyon tudlak olvasni sem benneteket.. Sőt, a tali is kilőve..
Közben a tejcsi is csökkeni kezdett, az egyik mellből jön, a másikból nem.. De nem adom fel, ha újra tudok pihenni, akkor majdcsak jobb lesz!

Dorka! Örülök, hogy bejött a hullahopp! :)

Bori! Az adatok:
Baba: Dániel
39+4
hüvelyi szülés
Vajúdás: amikortól úgy igazán elkezdett fájni az 3 óra
Beavatkozás, komplikáció nem volt.
Gátvédelem volt, de vágni kellett.

Kép

Kép
monccs

Sziasztok!

Az utolsó oldalt olvastam csak vissza, bármikor kelhet Bálintom. 10 óra óta alszik....elmentünk gyógyszertárba, utána sétálni, már út közben elaludt, így nem hoztam be amikor hazaértünk, és azóta nyomja a szundit a kis drágám.

De. szokás szerint nyöszörgős volt, ez most már kb. 2 hete általánossá vált. Pukizgatás, többszöri bekakilás, stb...

mennem kell, felébredt...

Kép
Kép
moni1973

Gurgi: Hát igen :( bakker :cry: De nagyon ügyik voltatok! Drukkolok nagyon nagyon, h ne kelljen megismételni!++++++++++++++

Szivvi: Lilkó is mennyit változott aztapaszta. Olyan szép baba :)

Hencsi: Nálunk is egyik baba szájából ki, másikéba be a cumi (ugyanaz, fertőtlenítés nélkül) a kórházba...
És csodálkozunk, hogy miért van szájpenésze a gyereknek?? :shock: Én se vagyok cumipárti, de olyan jól áll nekik :wink:

Dorka: Csak nem szopja az ujját Balázs? :D

ceniko
Szeged

húúúú, Gurgi, ez brutál! :( :( :(
Kösz, hogy leírtad.
Én nem élem túl. Nem is szabad bent lenni, vagy csak azt ajánlják, hogy ne legyél ott? Én ott szeretnék lenni neki, ha ő szenved, én is! Ha nem vagyok vele, úgy érzem, cserben hagyom. Jaj, mindjárt sírok, ez borzasztó. :(

kétfiús anyuka
babdorka

Gurgi!
Én is hatalmas cuppanósokat küldök kicsi drágádnak, még a könnyem is kicsordult, szegénykéim, remélem Boginak nem kell átélnie ezt, most kop-kop-kop semmi nincs a szemével, de egy hete megint csupa csípa volt.

Szivvi!
Drága Lilkó, mennyit változott!
A haja világosabb lett nem?
Meg az arca hosszúkásabb lett mint mikor megszületett.
Drága kis pofa.
Tök jó ötlet ez a képezés, én is kerítek, csak nekem pocakomban nincs kép róla.

Kata!
De szokott sírni, de egyre kevesebbet!
Akkor örjöng mikor éhes, és cumisüvegből akarom etetni, na azt nem, meg mikor a ciciből még az elején nem akar megindulni a tejcsi, meg néha amikor nyűgije van, de az egyre ritkább.
Talán ha meleg van akkor nyúgös.
Vendég

[quote="emma1976"]K írta:emma1976önnycsatorna: az én gyermekem ma úgy könnyezett, hogy mindkét pajesza tiszta víz lett.... kis drága... szóval emiatt nem kell aggódnom

Emma! Nem akarok beleszólni, de sztem akkor nálatok is el van záródva az elvezető csatorna! Hiszen nem azzal a miriggyel van gond, ami a könnyet termeli, hanem a könny nem tud befolyni az orrba, mert el van záródva.
Bocsi, nem okoskodni akarok, de sztem nézz utána! Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Enikő!
Azt nem láttam hál égnek hogy egyik gyerek szájábol ki a másikéba be, talán agyvérzést is kaptam volna...
Cukifalat Zalán, és ezek a szemek!

Még képeket!
Szutyi vok, de szinte semmi időm visszaolvasni, de a képeket mindíg megnézem, annyira szeretem őket nézegetni, olyan édik!
Mindenki rakjon fel akkor olyant amit Szivvi!

Én is szedek össze.
Vendég

Cenikő, csak Neked, csak most (bocs, ha már felraktam) :lol: :
Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Bogi 1 naposan.
Kép

1 hónaposan.
Kép

2 hónaposan.
Kép

És most egy órája pelusozás közben.
Kép
Vendég

Jajjjj de szépek a gyerekeink!!!
Zalán még mindig olyan, mint egy kis manó! Annyira szép kis pofija van és a hajától kész vok!!
Bogi meg egy zabálni való cukker csajszi! Én se hiszem el, hogy mindig sír :lol:

Nekem is mondták, hogy menjek ki, amikor vették a fejéből a vért, mondtam dehogy megyek! Fogtam a kis kezét és belefúrtam az arcom a pocijába :cry: :cry: :cry: Anyám kiment, azt mondta ő nem bírja...

KépKép

KépKép
szivvi

Képzeljétek a gyerekem 3/4 11-kor evett :shock: Azóta hol bealszik, hol nézelődik, vagy dumál! Ma még nem is sírt 8)

KépKép

KépKép
szivvi

Emma, meg akit érdekel, ezt találtam:
Előfordulhat, hogy a könnycsatorna - elsősorban az orrban végződő - kivezetését elzáró hártya a gyermek születésekor nem nyílik meg. Emiatt a könny nem tud a maga normális útján "lefolyni", és főleg a könnytömlőben reked. Az itt fölszaporodó kórokozók idült kötőhártya-gyulladást okozhatnak, amelynek tüneteként a csecsemő szeme állandóan váladékozik, könnyezik.

Az átmosásról meg:
A könnycsatorna időben történő átmosása feltétlenül szükséges, különben az elzáródás véglegessé válik, és a későbbi átmosás sem hoz eredményt. A beavatkozás nagyon gyors, legföljebb néhány percig tart. A művelet során - amelyet altatás és érzéstelenítés nélkül végeznek - az orvos sós oldatot fecskendez a csatornába, így nyitja meg azt. Ha a beavatkozás elmarad, és a baj állandósul, már csak több órás, altatásban történő műtéttel oldható meg a gond.

A beavatkozás után, egy felsőlégúti hurutot követően előfordulhat időleges könnycsatorna-elzáródás. Ez úgy akadályozható meg, ha a szülő patikában kapható, porszívóra szerelhető eszközzel rendszeresen leszívatja a váladékot a gyermek orrából, ezután orrcseppet használ. Mindezekről a szemorvos tájékoztatja a szülőket.

forrás: http://www.hazipatika.com/articles/Szem ... 1114131453

kétfiús anyuka
babdorka

Szivvi!
De hidd el szokott, de az már elviselhető.
Annak csak örülj, hogy nem is sírt!

Még dobok két mai bohóckodós Bogit, aztán lépek, mert lassan leányom ismét zabbantani óhajt.
Nem tom mikor óhajt már változtatni étkezési szokásán, a cicim már lassan rojtos lesz az óránként szopitól...

Kép
Kép

Egyre többet bohóckodik, komolyan mondom játsza magát, mert látja hogy majd meg szakadok a röhögéstől ami pofákat tud vágni, ez tetszik neki, és produkálja magát. :lol:
Vendég

Gurgi: szegény ti :cry: Puszika Samesz nózijára!

Nagyon jók ezek a képek :lol: Annyira jó nézni hogy változnak! Én is teszek :wink:
1 percesen
Kép
1 naposan
Kép
1hónaposan
Kép
Kép
2hónaposan

Kép
Kép

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Sziasztok!

Mi is megjöttünk oltásról. Hát anyai szívem darabokban hevert. Csak azért nem sírtam, mert azt ismételgettem magamban, hogy dokinál vagyunk. Szegénykém, amikor mondta a védőnő, hogy fogjam le a kezét akkor rámnézett azokkal a nagy bociszemeivel és, mintha kérdezte volna, "anya mit csinálsz velem, ugye most valami rossz fog következni". És utána... :cry: :cry: :cry:

Rita, hát nem semmi, nagyon sajnálom, hogy át kellett mosni és
nagyon drukkolok, hogy újra ne kelljen. Sajnos, ugyan a mienk nem váladékozik, de magától könnyezik a bal, ami rossz, mert nem vezetődik el az orrban, ahogy Dorka írja. :(

Dorka, ez az újjszopiskét hónaposkép tündéri!!! Marci is próbálkozik, de még a mutatóujja és ahüvelykujját rakja a szájába. Azaz ha nincs cumi sincs már háborgás, mert ott a keze. :D

Képa műtőben

Képegy naposan

Képegy hónapos

Képkét hónapos

Kép

kispiskóta

Szépek nagyon a babák! Milyen gyorsan változnak :lol:

Dorka!
Azt mondták, hogy ne menjünk be. Ati nagyon beakart de nem mehetett oda, így hát kijött.

Jaja, orrszívóporszívóznom kell most neki aztán meglátjuk.
A jobb szemében nagyon mélyen van a billentyű, ami nem nyílt meg :(

Hencsi!
Bogikád nagyon huncutka :lol:

Enikő!
Zalán tényleg olyan, mint egy kis cuki manó, az a hajacska nagyon ariii..hihi

Köszi a puszikat, most alszik :)
torolve_20131003125716

Rita és a jobb szeme váladékozott nagyon?

kispiskóta

hát ezt le kell írnom mérgemben!

ELLOPTÁK AZ EBÉDEMET!!!!!
FASZOMKARATEEEEEEE! eltöröm a kezét ha megtudom ki az!
komolyan mondom nem lehet igaz! hívom a szállítót, hogy mi van, erre, már kihozták rég! mondom és hova? mondja, hogy kiscsaj letette az ajtó elé, mert nem nyitottam ki (nem is hallottam, de nem baj, eddig is így csináltuk) én meg ma már 5ször néztem!
a jó édes .....kat! eddig "csak" a szomszéd újságjait vitték, na meg egyszer a nénike kitett szódapénzét!
reméllem jóllakik és ízlik a kis k.cs.gnek!
hú de mérges vagyok!

lynia-

megyek benyomok egy szenyót, szupi kis ebéd! pedig úgy rákészültem a tojáslevesre hmmmm

lynia-

Jajj ezek a hapsik is gyönyörűek! Ezt jól kitaláltam, egész nap egy csomó képet nézegethetek :lol:
Samu azzal a gyönyörű feketeségével! Odavagyok a fekete pasikért 8)
Marcipán is egyre hapsisabb! Nagyon édi azzal a kis félmosollyal a szájaszélén!

Lynia
Ennek egy megoldása van! Holnap tegyél a kajába vmi fosatót és hagyd az ajtó előtt :evil:

KépKép

KépKép
szivvi

Zsu!
Egyem meg kis Marcikát..és sokáig sírt? ugye nem?
Nagyon ari a képeken.
Szépen tartja a fejecskéjét.

Dorka!
Ujjszopis kép nagyon teccik, én is szeretnék ilyet :lol:

Képek Kép Kép Kép Kép
torolve_20131003125716

Hol vannak a csavargó talizósok??

KépKép

KépKép
szivvi

Zsu!
Igen, eléggé váladékozott neki.

Emi!
Basszus, milyen szemét emberek vannak..nem hiszem el ill. de. akadjon a torkán! :twisted:
torolve_20131003125716

Zsu!
Gondolom az oltás mellett még a rutin vizsgálatokat is megcsinálta a doki..reflex, endoszkóp, mérés..
torolve_20131003125716

Rita,kinn a védőnő lemérte (ja 6050 gramm és 61 centi a hivatalos adat), utána a doki meghallgatta a szivecskéjét jó alaposan, megnézte a golyókat, illetve a hasát tapogatta (gondolom sérveket keresvén). De most nem volt reflex nézés, meg ilyenek. Ennyi volt és szuri. Szegény dokit úgy lepisilte a szurikor, gondolom ahogy fájt neki és elengedte, hogy ott röhögött szegény, mert telibe találta a gatyáját, ingét, mindenét. :D

Mi azaz endoszkóp? :oops:

Ja és holnap jön a védőnő, álítólag volt a múlthéten, de nem talált itthon. :roll:

kispiskóta

akarom mondani sztetoszkóp
torolve_20131003125716

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?