A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Dokinál voltunk,minden rendben csak az orra gáz még,de mint kiderült nem jól szívtuk le...: bakker,én nem fogtam az egyik orrlyukat miközben a másikat szívtam ,ehh...pedig lehetne ennyi eszem hát a saját orrom is így fújom...de azt mondta köptető nem kell,az orrcsepp maradjon,és hétfőre kutya baja se lesz.
Úgyhogy tali engedélyezve,rákérdeztem azt mondta nyugodtan mehetünk,mert egyrészt ez már csak nátha másrészt pici babák még nem fognak puszilkodni na mondom azért ez nem biztos hiszen jön a két nehézbombázó(Réka,Zoé) is :lol: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Napsi ha érdekel adok elérhetőséget ahonnan én 1250-ért vettem 10 db-ját a 30x30-asnak! (boltban dupla ennyi :( )

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Sziasztok jó reggelt vissza olvasó üzem módban vagyok :)

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

[quote="evilany"]N írta:evilanyapsi ha érdekel adok elérhetőséget ahonnan én 1250-ért vettem 10 db-ját a 30x30-asnak! (boltban dupla ennyi :( )

Az jó lenne, köszönöm szépen! :-)

Kép
napsugar1123

Beszéltem Csillaggal,azt mondta neki mindegy mikor megyünk(netre most nem biztos h.jön) akár kora délután vagy késő délelőtt is már jó neki,csak beszéljük meg.

evilany

Évi : Igen a fiam egy kis éhező afrikainak néz ki :) , Amugy nem eszik minden percben ( csak félpercben :wink: ) na jó ez csak vicc persze :D kb olyan 3-4 óránként eszik és mikor megszomjazik pár kortyot iszik .de délben kapja a bébi ételt imádja az almapürét -burgonyával ,meg a házi készítésű sütőtököt anyatejjel keverve :) , és én is fogok neki mindent adni 1 éves kora után

cukor és bébi ételamennyire csak lehet kerülni fogjuk már apa miatt is , a bébi kaja ha jól tudom majdnem mind hozzáadott cukor tejfehérje és glutén mentes úgy hogy ez miatt nem kell aggódni de nem árt elolvasni előtte én az univert ajánlom bátran mi azt esszük és finom :) már a 2 nagyobb fiam is azt ette de persze az igazi amit mi magunk készítünk nekik ha persze van rá időnk :)

királylánya kép behalok tényleg mint 2 tojás

napsi én sem vettem még semmit fogkefe ügyben de majd pótolom

tiltott dolgok hmmmm :wink: 8)

tegnap méretkeztem még van rajtam 3 kiló+

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

lányok reggelre begyulladt a mellem ömlik belőle a tej Bencinek persze nem kell

nagyon fájjjj :cry:

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

Majd teszek fel képet, de ahhoz hajat kellene mosni :D
Köszi az elismerő szavakat.

Napsi, én is nyírfacukrot eszem, legjobb!!!
xtina75

sziasztok!

Tina gratulálok a 27-hez!!! hűűűű, nem semmii!!!

Évi nekem mindegy, hogy mikor megyünk hétfőn, illetve a kajáláshoz kell csak alkalmazkodni, de ezt előre ugye nem tudjuk belőni...

Kép
gtunde75

Na akkor veszek én is nyírfacukrot majd.Hol lehet kapni?Sima boltban?

Pécsiek,Limo azt írja felőle is mehetünk már de.,Tündit fogja keresni fuvar ügyben :) Én meg mennék Clarival,ugyis közelebb lakik.Csak segíts bekötni az ülést :)Én 11 után érek rá,a kajafutárt megvárom.

Cicc,fejni nem szoktál?
Máris eszik bébiételt? Ízlik neki?

Bébiétel:bent voltam a dm-ben megnézni,az univernek van egy tipusa amiben nincs cukor ill.a dm-esre az van írva csak a természetben előforduló cukrot tartalmazza és azt is kis mennyiségben.Tejpépből is a babylove cukormentes.

evilany

Sziasztok!

Pécsiek: tali miatt irigy-irigy :) :)

Habtapi: én is gondokodom rajta. Clárika: szigeteli rendesen Réka szobáját? (Első emeleten lakunk, alattunk fűtetlen tárolók vannak, ilyenkor már érezhető a hatása.)

Cukor: hiszem hogy ésszel és mértékkel adagolva nem lehet baj és természetesen a mozgás rengeteget számít, Tündével ebben nagyon egyet értünk ;)
Gyümölcscukor, nyírfacukor: nálunk is ezek mennek 1,5 éve és találtam még egy jópofa dolgot, a steaviát. 0 szénhidrát tartalma van, 300x édesebb a cukornál, jó kis élettani hatásait írták már le a fogyasztók. Akit érdekel bővebb infó itt, nekem nagyon bevált: http://www.stevia.shop.hu/ (Csak a 100 és 20 %-os higítású oldatot veszem, mert a porított jázminpakócának - ebből a növényből készül - elég kellemetlen mellékíze van.

Biotermékekről: elsősorban a pékárukról írnék néhány gondolatot, aztán akinek nem inge, nem veszi magára. A teljes kiőrlésű vagy bio termékek, pékáruk a tapasztalataink szerint gyakorta több szennyező anyagot tartalmaznak, mint a finnomított lisztből készült kenyerek, péksütemények. Idén borzalmasan rossz lett Európában a búza-termés, rengeteg learatott gabona emberi fogyasztásra alkalmatlan, mert a sok eső miatt pl. a fuzárium gomba olyan mértékben szaporodott el bennük, ami esetenként sokszorosan meghaladja az eü határértéket. Tavaly biztosan sokan olvastatok a fuzárium botrányról, az egyik bajai malom és az ő lisztjükből előállított tésztaféleségekben mutattak ki az egészségre káros mértékű gombát. Hogy miket okozhat a fuzárium, arról inkább nem írnék :roll:
Félreértés ne essék nem vagyok az egészségesnek mondott teljes kiőrlésű termékek és bio pékáruk ellensége és nem pártolom a fehér lisztet sem, sőőőőőőőőt. De úgy gondolom, hogy a leírtak hozzá tartoznak az igazsághoz! Én már nem szívesen veszek boltban lisztet és erősen gondolkodom azon is, hogy beüzemelem anyósom kenyérsütő gépt a fentiek miatt :(

Rólunk: mára szerencsére jobban vagyok, nátha múlóban, végre szagokat is érzek (tegnap Korinna kakis pelusát úgy cseréltem, hogy nem éreztem a gombafelhőt :lol: ), de ma reggelre apa szaladt aknára (torokfájás, nátha - szokásos). Korinna jókedvű, nagyokat kuncogott reggel, bezúzott 8kor egy üvet tápot (125 ml) és most hol szundít, hol a micimackós falragasznak dumál. Úgyhogy ez egy nagyoooooooooooon széééééééép nap lesz! :D :D :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.11.10 09:29-kor.
Vendég

Dia: Bence és Áron tényleg mint két tojás :lol:

tina: wow, 27 kg, ez igen :)

cicc: fejés esetleg? :?
Vendég

Csibuc örülök h.jobban vagy.
Neked is adok elérhetőséget habtapi ügyben ha rászánod magad majd :)

evilany

Clárika: nagyon köszönjük!!! Bár most éppen azzal küzdünk hogy ne menjen ki éjjel a pisi a pelusból, mert komplett ruhacsere van mindig....

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

http://www.nyirfacukor.hu/

De dm-ben is lehet kapni xilitet. Mindkettő elég drága, de sokkal jobb, mint az édesítőszerek. Nem káros (természetes anyagok), nem állítja le az anyagcserét, nem puffaszt. Sőt, eleinte gyorsítja :wink: Lassan kell hozzászoktatni a szervezetet.

A xilit a kukoricacsutka rostjaiból készül almasav segítségével. 1600 ft fél kg, de mivel én csak kávéba és teába teszek, sokáig elég.

Mindkettőnek 7-es a glikémiás indexe, szemben a kristálycukor 68-asával. Én ezenkívül diabetikus milkacsokit szoktam enni pár kockát, meg gyümölcsöt - ez így elég ahhoz, hogy meg legyen a napi édességem. Ja, és natúr húst eszek sok zöldséggel. De már teljesen hozzászoktam, fél adagnál többet nem is tudok megenni. Meg teljeskiőrlésű lisztből készült pékárukat, szendvicseket. Csibuc, ezt szörnyű olvasni, de ha már eddig megettem egész évben... hát ez van, így jártam.
xtina75

Mares mennyi most a súlya?
Míg kisebb volt Tominak is folyton kifolyt a pisi!Most már belenőtt a pelusokba :)

Tina és ezekből mennyit kell rakni?kb ugyanannyit mint a sima cukorból?

evilany

Igen, Évi, ugyanannyit. Tök úgy néz ki, mint a kristálycukor egyébként, csak 1. nem karamellizálódik 2. nem fut fel az élesztő
xtina75

Évi mindent nem adok neki én sem még csak az almapüréset de az ízlik neki :)

Igazából először nem esznek rendesen a babák csak forgatják a szájukban , ízlelgetnek ,kóstolgatnak pl vettem hipp sütőtökpürét neki és kiköpte és megrázkódott tőle mire rájöttem keserű utó íze van (megkóstolok mindent mielőtt adok neki kivéve ami anya tejes )

Fejni nem szoktam már a mellem mert beállt úgy hogy annyit termel amennyit eszik Bence. De ma reggel nem tudom mi van fáj a fejem is és nagyon fáj a jobb mellem szó szerint ömlik belőlem már törölközőn is át áztam :( Kisfiam pedig hajnali 5 kor leszívta mind a 2 :( és még is fáj

csibuc : mostanában nem szoktam fejni

szerintem más lesz a háttérben tegnap a fogam fájt van 1 félig gyökér kezelt de mivel terhes lettem nem fejezték be azt mondták majd ha megszülök most meg azérér nem csinálják meg mert szoptatok :x na sebaj csak baj ne legyen belőle most mge a fogam nem fáj már a fejem és a mellem viszont nagyon ... :?

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

Tina,értem.(azért elég durva az ára,1 kg 3600,a cukor meg 175,na hát igen ezeket meg kell fizetni...)

Engem meg azt hiszem a hajhullás ér utol :( :( szoptatás közben bele - beletúrtam a hajamba és rengeteg szál marad a kezemben :(
Segítséééééég

evilany

Nézd, Évi, én már megtanultam 2 év alatt, mióta babát szeretnénk, és kiderült, hogy a cukor (inzulin) is hibás, hogy az olcsó a drágább...
xtina75

nekem is hullik a hajam nem kicsit :( ...................

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

[quote="xtina75"]N írta:xtina75ézd, Évi, én már megtanultam 2 év alatt, mióta babát szeretnénk, és kiderült, hogy a cukor (inzulin) is hibás, hogy az olcsó a drágább...
igaz...

evilany

Évi: megköszönöm ha átdobod az elérhetőségeket. Hajhullás nekem is megvan.

xtina: én is a TK termékeket eszem mindentől függetlenül, mert még mindig sokkal jobb a GI-je mint a fehér lisztből készülteké :wink:
Vendég

mostantól a rendes idő látható?
xtina75

Sziasztok!

Szerettek túrázni?
Ismeritek a Kirándulababát?

Ha ki szeretnétek használni a szép őszi napokat, de nem tudjátok, hova lehet babával, babakocsival eljutni, itt biztos találtok kedvetekre való ötleteket! Sok sok túra, térképpel, fontos információkkal a honlapon!

http://www.kirandulababa.hu

Ha tetszik, like-oljátok is! Így mindig értesültök majd az új útvonalakról.

Üdv.
Anna

sushy

Csibuc
Frankón szigetel, érezhetően melegebb a szobája!

Évi
Persze h segítek bekötni :)
Réka 11kor eszik, utána megyek akkor értetek.

Tina
Gratu és nagyon kiváncsi vagyok már! :)

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Évi: most kedden 3060 volt védőnőnél....

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Clari,
OK

evilany

sziasztok
látom megbeszéltétek az indulást
bocsi hogy így írok de a másikkal etetek
akkor ebédre jöttök :)
igyekszem elkészülni mindennel
tortát remélem sikerül megcsinálni....
fasírozott,rízs, a menü
csinálok salit:
vegyes zöldségek,paradicsom,mozzarella...
remélem jó lesz !
teám van,szörp,és egy multivitamin (tescos)...no meg cola :))))))))
nem jár valaki a kismamamódi felé holnap?pécsiek....
esetleg akkor hozna nekem valaki egy láncot?(borostyán-sötét színű...Gergőnek kellene)
persze ez egy pofátlan kérés...de ha mégis :oops: :oops: :oops:
csak eszembe jutott-nem tudom mikor jutok be :(
mind1 :)

lényeg hogy várlak benneteket :)
járóka is kész!!!
na megyek is...vendég kiscsajszi van nálunk 3 napig :)

puszika

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csillag,OK :) Úgy néz ki kora délután érünk oda(11-kor evés,indulás,út..)

Kép

Kép

Kép

evilany

[quote="kfmares"]S írta:kfmaresziasztok!

Én akartam lenni az első ma 4:40kor de Gergő közbeszólt, nyakig pisis ruhával és kakispelussal és persze éhes is volt...

elnézést, de még igencsak szokjuk egymást.... hát lehet valakinek könnyebb... én alig jutok ide... ha kis időm van a házimunkát csinálom vagy alukázok

BABÁK CSODASZÉPEK!!!

Sajnálom! :(
Nem a legjobb dolog :(

Mares szivem!
Mi is mindenből kiáztunk :(
Libero,Pampers...
Még a zöld tesco-s volt a legjobb...aztán kipróbáltam a Huggies-t 12órás...tökéletes!BEVÁLT!!!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Mennyi gondom van...hihetetlen
Kép

Már így is tudok aludni...persze hason a legjobb...
Kép

Mucsó-mácsós :)
Kép

megfoglak kutyus....
Kép

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Mindegyik babóca GYÖNYÖRŰ!!!
Milyen szépen fejlődnek! :D
Megérte némelyikünknek a szenvedést!!! :oops: :wink:

Dia!
2 Tojás!!!! woooooooooooow...én azt hittem ugyanaz a baba csak különböző helyen :( :oops:

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

[quote="kfmares"] írta:kfmaress Mi ekkorák vagyunk:

Kép

GYÖNYÖRŰSÉG!!!
De hát ezek a Gergők már csak ilyenek :wink: :)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

[quote="csillagfeny1976"]
írta:
csillagfeny1976Dia!
2 Tojás!!!! woooooooooooow...én azt hittem ugyanaz a baba csak különböző helyen :( :oops:

Dettó :oops: :oops: :oops: :oops:

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Csillag!

Megrendelted?
Mert én úgy tudom, hogy ott csak átvenni lehet. (borostyánlánc)
Hány cm-es kell?

Clárika
Kép
clárika

Ha megrendeled, akkor én szívesen átveszem hétfő délelőtt, s elviszem neked du :)

Clárika
Kép
clárika

huhh-köszike :( és hol tudom megrendelni? telón?
Köszi Klárika hogy szólsz...hülye figyelmetlen majom vagyok :(
ezt nem is figyeltem :(

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

megnéztem-csak munkanapokon lehet megrendelni-na mindegy :(
majd akkor legközelebb :( :(
ezt benéztem :(

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Jó Éjt Mindenkinek

Kép

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Sziasztok, szép napot!
Én tök boldog vagyok, Encsi este 8-tól hajnali 4-ig aludt!
Az élet apró örömei! :wink: :lol:

Bár lehet, hogy a tegnap végül soron kivül megkapott szuri és az azt követő kúp "ütötte ki"...
:roll:

szilvás76

Jó reggelt
Szilvi,hát gyanús :) (oltás,kúp) de ettől még pihentél ez a lényeg :)

Tomi 2x evett éjjel és 2x hasfájt...ez már csak 4 végülis.
Hát ez van.

evilany

Sziasztok!

Évi, kitartás, hátha egyre jobb lesz a helyzet, ahogy írod is!

Szilvás, nem lesz tonna-donna a lányod. Bálintot is a 3 hós vizsgálaton 6630 grammnak és kis túlzással 68 centinek mérték. Nagyjából követi (azaz lehagyja) a tesóját, és te láttad Kristófot :)

Csibuc, hát durva a gyógyszertáras történet...

Bévi, Claire is írta régebben, hogy a párja kicsinek nem bírta az anyatejet... Érdemes kideríteni, utánajárni.

Fogmosás: sajnos, már a még ki nem bújt fogacskákat is el lehet rontani cukorral - főleg, hogy nem sokan kezdik el a babájuk ínyét mosogatni... Van olyan baba, akinek 1 éves korában bújik ki az első foga és addigra már csomó mindent eszik. Szóval, én amondó vagyok, ha van kibújt fog, ha nincs, csínján a cukorral.

Bébiétel: Vanilla amit írt, Kristóf is azt ette (glutén-és hozzáadott cukormentes). Amit Szilvás írt, a Kecskeméti, abban anno még volt hozzáadott cukor. Talán ma már abban sincs.

Habtapi: én hiába raknám le, Kristóf nyomban elkezd játszani vele és szétszedi darabjaira... Pedig de jó lenne! Kristófnak is tetszett anno...

Gmailre raktam fel táblázatot, mi azt kaptuk Kristóf születésekor. Hátha valakit érdekel, mit mikortól javasolnak adni.

Szép napokat!

bekri

Az a gyanúm hogy estére jelentősen megcsappan a tejem..abból gondolom mert este Tomi mindig nyugtalan,hamar éhes lesz,tegnap pl.evett fél 4-kor,de fél 6-kor már megint bömbölt,mellre tettem,látszólag jóllakott,fürdött stb.aztán benyakalt 50 teát(!) és kb 40 perc múlva megint sírt vigasztalhatatlanul,(de nem úgy mint a hasfájós sírás vagy ilyesmi,ez éhes sírás volt)mellre raktam,evett,(láttam is h.megy a tej,meg nyel..)a hülye mérleg szerint mondjuk 0-át...még egyszer rátettük,akkor 10-et írt...szóval igen keveset.Csináltunk neki tápszert,nyelte szépen(kanállal)20-at evett belőle és beájult.Szóval nem tudom,fura kicsit,de ma megmérem az evéseit és ha kevésnek találom akkor elkezdem szedni az aranytartalék More Milk kapszulám.(meg persze kap tápit,ha éhes...)
Most reggel 120-at evett.

evilany

sziasztok jó reggelt

csak gyorsan bekukkantok mert mennem kell bevásárolni kifogytam mindenből azt irány az Auchanba csak mondanám hogy a mellem tovább fáj :( most már mind a 2 már flektor géllel kentem talán jobb lesz tőle pedig fiam szépen leszívja nem értem mitől fáj :( na mennem kell sziasztok

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

[quote="cicc01"]s írta:cicc01ziasztok jó reggelt

csak gyorsan bekukkantok mert mennem kell bevásárolni kifogytam mindenből azt irány az Auchanba csak mondanám hogy a mellem tovább fáj :( most már mind a 2 már flektor géllel kentem talán jobb lesz tőle pedig fiam szépen leszívja nem értem mitől fáj :( na mennem kell sziasztok

Flector gél????????
Nekem ugyanezt a tapaszt akkor adták, amikor lumbágóm volt... Biztos jó ez egy bedurrant cicire??????????? És a hatóanyag? Nem kerül be a tejbe????
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

szilvás76

Ja, szoptatás:
szerintem, az a fontos, hogy saját magát "kitapasztalja" az ember... nekem úgy van elegendő tejem, hogy az alábbi "feltételek" teljesülnek:
- kizárólag szoptatok (ha szomjas csak, akkor is csak cicit kap, és csak az elejét szívja ki);
- nem tartottam be, amit a suttogó javasolt, hogy egy idő után egy ciciből etessek, a mai napig mindkét cici be van fogva szinte minden egyes evésnél;
- nem tartom be, amit mindenki mond, hogy 3 óránként etessek (ha másfél-kétóránként kér, vagy éppen fél órás szünetet tart, akkor úgy kap enni, ahogy neki jólesik);
- magamhoz képest kb. másfélszer annyit eszem, amennyit szoktam, van is rajtam plussz 4 kiló a terhesség elejéhez képest;
- mivel Bálint átalussza az éjszakákat, 3 körül igyekszem felkelni és mindkét cicit üresre lefejni - és ezt a tejet kapják meg az ikerlányok.

Ha ezek közül valamelyik kimarad, akkor gondok vannak az evéssel. Ne értsetek félre. Ez nem Szentírás, tuti, hogy mindenkinek magának kell kitapasztalnia. Dia pl. csak fej és mégis mennyi teje van, nála ez működik, nálam ez nem ment Kristófnál és gyanítom, hogy most se menne. De hát így szoptatni egyszerűbb is. Vagy ott van Vanilla, ő már ad kajákat Bencének, mégis rengeteg teje van - egyébként elég rosszul hangzik, amit írtál, mástól is hallottam már, hogy a szoptatás alatt újra előjött a fogproblémája, de nem tudom, hogy előbb lett a mellgyuszija és utána a fogfájás, vagy fordítva :oops:
És fontos az is, amit Szilvás írt: agyban elhinni a dolgokat. Pl. ha még mindig azt írjátok - talán Woody volt, nem tudom -, hogy 3 óra kevés ahhoz, hogy újra termelődjön a tej, akkor még mindig nem állt át az agy a régi rendszerről (anyuka, 3 óránként tessék szoptatni, akkor termelődik a tej, amikor nincs szopi) az újra (a tej szoptatás közben termelődik, minél többször van cicin és üríti ki teljesen, annál több lesz a tej, az igényeknek megfelelően).

Rohanok...

bekri

Flector gél??? Én se hiszem h.az jó a cicikre...szerintem mosd le...masszírozd át,fejd ki,lanolinnal kend be...

Bea,mellre teszem én csak megint eléggé fájdalmas,nagyon tépi húzza,szerintem azért mert kevésbé jön a tej...

evilany

Vanilla, nem lehet, hogy csomó van benne valahol? Melegvíz, káposztalevél rá? Sok folyadék, C-vitamin? Ha nem javul, be is lázasodsz, ne kenegesd, hanem irány a doki/ügyelet. Ircsi?

bekri

Nekem is sokszor húzza, amikor kevés és amikor pukik gyötrik...
Estére pedig ez gyakrabban előfordul, ahogy te is tapasztalod. Meg Bálintnak pl. tuti jön a foga, és az is zavarja az evésben...

bekri

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?