A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Sziasztok!

Én meg pont vékony alkat vagyok, de egyszer volt, hogy valamiért pár kiló hiretelen feljött rám .. na és akkor nekem az egyik oldalamon megrepedt a bőr .. és ott van 1-2 halvány csík, de mivel ezer éves, tényleg halvány. :)

Most egy DM-s növényi olajokból összeállított krémmel kenem, és nagyon jól esik neki .. a fenekem, és a mellem is kap belőle :lol:

És jelentem, nekem is el kezdett nőni a pocim :lol: Már látni valamit ..
A 16. hetet betöltve csinálok fotót róla, és utána havonta, vagy két hetente, majd megláttom milyen ütemben terebélyesedek :lol: :lol:

Hét végén megyek ortopédiai szakvéleményért a gerincsérvemmel .. kíváncsi vagyok mit mond a szülés módjával kapcsolatban.
Köztetek van császáros anyuka? Mert én jó eséllyel az leszek ..

Kép
szösszenet

Ollem: igen, olvastam :roll: én 162-163 cm vagyok és 80kg.. de rajtam látszik is :oops: de nem baj, míg apa nagyobb nem érdekel :roll: :lol: :lol: :lol:
Majd azért én is teszek ám fel pociképet, képzeljétek, szerintem nekem előrefelé nő a pocakom, és úgy érzem hetek óta, hogy kukis :lol: és rosszul sem voltam egyszer sem, leszámítva az undort.. :D :lol: hát kiváncsi leszek :D

Szöszi: sajnálom a sérved, biztosan nem lehet kellemes :roll: :oops: :( véleményem szerint is csaszi lesz nálatok, egyik ismerősömnek fiatalkori csípőprobléma miatt is csaszi lett.. de a sérv az azért komolyabb :roll:
Azért nagyon szurkolok, hogy minden rendben legyen Veletek!! :)

Kép
kis-csillag
Tököl

[quote="kis-csillag"]S írta:kis-csillagzöszi: sajnálom a sérved, biztosan nem lehet kellemes :roll: :oops: :( véleményem szerint is csaszi lesz nálatok, egyik ismerősömnek fiatalkori csípőprobléma miatt is csaszi lett.. de a sérv az azért komolyabb :roll:
Azért nagyon szurkolok, hogy minden rendben legyen Veletek!! :)

Köszi - aranyos vagy!
Szerencsére a 9-10. hét óta (amikor volt kb. 1,5 hét amit küszködtem a fájdalommal) tünetmentes a sérvem .. de ez valószínű csak addig lesz így, amíg nem leszek sokkal nagyobb. De lelkileg felkészültem rá .. :) Az UH-n kiderült, hogy a gyerkőc a medencém leghátuljában fészkelte be magát, ezért nem látszik a pocim, és ennek örülök, mert így később is fogom érezni a súlygyarapodást, ami a derekamnak jó! :) Nagyon sok császáros kismami van .. mindkettőnek hallottam előnyéről, hátrányáról .. ahogy lennie kell, úgy lesz :)

És CSajszik! Ne is foglalkozzatok a súlyotokkal, ez most nem az az időszak, amikor ez számít :) Lényeg, hogy erős, egészséges babucitok legyen!

Kép
szösszenet

Szösszenet!
Nekem a gerincproblémám miatt lehet, hogy császár lesz, de még nem beszéltem erről a dokimmal. Majd most, mert úgyis nagyon fáj a derekam vagy mim....
Kis-Csillag!
Az én pocim meg gömbölyű, szóval nő mindenfele....
Én meg mindig azt álmodom , hogy fiam lesz, de férjemmel lányt szeretnénk.

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Mary - Valószínű téged is el fog küldeni a dokid ortopédiai szakvéleményért, mint engem ..

Mi is kislányt szeretnénk .. de ki tudja, ki lakik odabent :)
Jó így izgulni még rajta :lol: :lol:
De azért a 20 hetesen remélem megmutatja magát!!!

Kép
szösszenet

Sziasztok!

Én császármetszéssel szültem otthon vagyok a témában ha valakit ez érdekel!

Én is termeszétes szülésre készültem, a 28.hét körül szépen be is fordult a fiam fejjel lefelé ahogy kell.

Ekkor kezdödtek a probblémák,iszonyatos fájdalmaim lettek,se ülni se feküdni,se mozogni nem tudtam annyira fájt a farcsontom.Néha a lábam is lezsibbadt,lépni sem tudtam,borzasztó volt :cry:

Nem tudták az orvosok sem,hogy mitől,nekem soha nem voltak gerinc problémáim!

Aztán a 33 .héten egyik pillanatról a másikra megszűnt a fájdalom!
Csináltak uh-t és kiderült,hogy a baba szépen visszaült,félig harántfekvésbe! :lol:

Azt tudták kioskoskodni,hogy nyílván nyomott valami ideget,meg téraránytalanság is lehetett és a babának is nagyon kényelmetlen volt rólam nem is beszélve :cry: ezért fordult vissza.
Ekkor közölték,hogy tuti császár lesz!
Hát nagyon sírtam!

Most 90%esélyem van rá,hogy ez a baba is hasonló poziciót fog felvenni,így a császár is biztos!
Utólag nem bánom,csak azt hogy a férjem nem lehetett bent,nálunk császárnál nem lehet bent az apa,de végig fent voltam egyből megmutatták,a mellkasomra fektették utána a fejemhez közel lévő asztalkán látták el!Tehát végig a szemem előtt volt,utána a férjem is egyből láthatta!

KépKép
KépKép
nicci

Szösszenet!
Van régebbi papírom az ortopédiáról, mert míg iskolás voltam minden évben mentem és megírták a felmentéses papíromat tesiből....Nem csinálhattam felülést.....pedig én tudtam a legtöbbet csinálni a lányok közül. De a derekam nagyon fájt...mindig addig csináltam míg mindenki ki nem dőlt, utána napokig szenvedtem, de én akartam a legjobb lenni...
Jobban örülnék a természetes szülésnek, mert a férjem nélkül nem megyek szülni....hozzá ragaszkodom!!!!

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Sziasztok!
Igen, ezek a csíkok, tényleg érdekes, hogy ilyen korán is jelentkezhet.De lányok én azt mondom, hogy tényleg nem kell emiatt nagyon elkeseredni, nekem pl. van egy 30 éves barátnőm, aki még nem is szűlt és a feneke durván tele van striákkal (amúgy meg egy csinos alkat), csak régebben állitólag, sokat fogyott, hízott.Én is nagyon vékony vagyok, a kislányommal mégis lett egy pár halvány csíkocska,pedig már az elejétől kenegettem, ami szerintem nem sokat ér, de mára már úgy elhalványodtak, hogy szinte nem is látszik, csak ha széthúzom a bőrt.Viszont nekem a pocim közepén volt egy függőleges csík, ami szülés után teljesen el is tünt.

Irtatok a pocakformákról, szerintem nem sokat mond, Johannával nekem tipikus fiús, "hegyes" pocim volt, mindenki mondta is, hogy biztos fiú lesz, de hát akkor én ennek ellenére is tudtam , hogy lány.Ahogy elnézem most is ugyanolyan pocim van, na most kiváncsi leszek!

Császár-aki eleve nem erre készül, annak biztos nem könnyű ezt elfogadni, de azért szerintem mégis könnyebb úgy, ha az ember számit rá már az elején, mintha csak a szülésnél derül ki.Ha pedig egészségügyi okok miatt van rá szükség, akkor pedig tényleg nincs mese.

Kép

Kép
deli

Szöszi,

könnyű azt mondani, hogy ne foglalkozzunk a súlyunkkal :? Én van, hogy kétszer is megmérem magam. Mostanában még a levegővételtől is hízok. Pedig tényleg nem nasizok, és nem is eszem sokat. 53 kg-al indultam és már 59 kg-nál járok. Azért ez nem normális :( :( :( . Most elkezdtem újra tornázni. Fogyni tudom, hogy nem szabad, nekem most az is elég, ha a 20. hétig nem jön rám fel több kiló.

Kép
emi29

Azt hiszem beszélek a dokimmal erről a gerinc problémámról. Eddig csak a védőnő kérdezte, doki nem, úgyhogy most hogy már érzem is a gerincemet....beszélni fogok erről...
Egyébként ált sulis koromban azt mondta a gyerekorvos, ha valaha szülni szeretnék, akkor valószínű, hogy végig feküdnöm kell majd....hát így a 12. hét után én még nem szeretnék feküdni, de ha így van, akkor nem fogok tovább dolgozni...legalább picit hadd élvezzem a terhességemet, nem???
Na megyek előkeresem az akkori véleményt, és majd viszem a dokinak.....VAgy ne vigyem???

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Sziasztok lányok!

Benéztem felétek, mi újság van veletek?
Én már jól vagyok, elfogadtam hogy a mi manókánk egy kicsit később szeretne megszületni! Kicsit változtattam az életemen, visszavettem a tempóból stb. Megfogadtam nem idegesítem magam főlöslegesen a munkahelyemen( idegeskedjen a főnök, nekem nem ér ennyit).
Hamarosan megyek kontrolra! Remélem azt mondja hogy decemberben már próbálkozhatunk, ha nem az sem baj nem 1-2 hónap a világ vége.
mutyurka

Mary!
Szerintem is, mindenképp beszélj a dokiddal a gerincproblémádról, lehet, hogy tényleg feküdnöd kell.De ha netalán így is lenne, saját magad és a baba miatt is jobb lesz.
Tényleg nem játék az ilyesmi, én is duzzogok állandóan amiatt, hogy itthon vagyok és pihennem kell, pedi a kislányommal bizony majdnem rosszúl alakultak a dolgok a "még dolgoznom kell, mert nem akarok otthon ülni, meg hát mit fognak szólni a többiek a munkahelyemen" miatt.Igaz akkor eléggé megterhelő munkám volt, 12 órákat kellett talpalni és volt, hogy szinte le sem tudtam ülni, annyit rohangáltunk, aztán el is kezdtem görcsölni, és a méhszáj is nyilni kezdett.És képzeljétek, még így is voltak akik azt mondták, hogy azért mentem a 19. héttől táppénzre, mert már nem akartam dolgozni, hát nem esett jól!De aztán nem foglakoztam vele, mert a baba az első.

Kép

Kép
deli

Bocsi lányok csak jöttek a drinkbe, ki kellett mennem :?
Szóval mi itt tartunk!
Mi újság Verával!Ketten vannak már?
ÉS TI?Pocakos képeket minnél előbb feltenni, nagyon kiváncsi vagyok!
Szösszenet! Nagyon vigyázz a sérveddel, sokat pihenj, nehogy baj legyen!
Jó érzés ide írni kicsit, csak azért el is szomorodom picit hogy 3 hete még én is ide tartoztam! Most az élet a vetélés után-ba írogatok. Nagyon megértőek a lányok és sokat segaítettek hogy átvészeljem! Remélem pár hónap múlva jó hírekkel jövők! :wink:
Kívánok mindegyikőtöknek felhőtlen, örömmel teli várandóságot! Élvezzétek ki minden egyes percét, hisz az élet egyik legnagyobb csodja zajlik most bennetek!

Szeretettel ölel mindenkit: Mutyurka :)
mutyurka

Emi: az még nem is olyan "rossz", persze, megértem, hogy Te ezt most így érzed, de nem aggódj :wink:
Képzeld csak el annak a helyzetét aki 75-80-nal startol, mint én is..
Félek 90 lesz a vége, mikor szülni megyek, mert hát én nem is tornázhatok a vérzéseim miatt, még úszni sem mehetek :oops: :oops: , pedig szeretnék :roll:
Valahol azt olvastam, hogy az anyuka a szülés után a gyermek 1 éves koráig visszanyeri eredeti súlyát, így szerintem igazán felesleges MOST a kilók miatt aggódni! :roll:

Mutyurka: így ismeretlenül is nagyon sok siket kívánok, és a december bizony hamar itt van :wink:

Deli: amiatt ne duzzogj, hogy nem dolgozhatsz.. Én július vége óta vagyok táppénzen, a stimu óta /lombik/ és tudom, vissza sem mehetek, mert a munkahelyem stresszes, nehéz fizikai, emelgetős, tele van vegyszerekkel és kémiai szerekkel..
Kezdetben én is rosszul éreztem magam amiatt, hogy "cserben" hagytam a kollégáimat, de rá kellett jönnöm, igenis ez a Babó mindent megérdemel, hisz' idestova 5 éve küzdünk érte :roll:
Úgyhogy fel a fejjel :wink: meg fogják érteni, gondolom ők is nők, anyák :roll: ...

Kép
kis-csillag
Tököl

Deli!
Hát igen a baba mindennél fontosabb... :D Fontosabb a kollegák megjegyzéseinél is....Kolleganőm mindig azt mondja, hogy a terhesség nem betegség. Ez így igaz, de van amikor jobb elkerülni a nagyobb bajt a baba és a saját érdekünkben is....
Nem találtam meg a papírjaimat, de emlékszem , amikor anyukám elvitt a gyerekorvoshoz, és megnézte a leletemet, amit az ortopédián kaptam, utána sírt.... :cry:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Kis-Csillag,
köszi a biztatást. Annyira nem zavarna a dolog, ha a nem azt olvasnám lépten-nyomon, hogy a 16. hétig 2-3 kg súlygyarapodás a normális... Én azon már rég túl vagyok. Ráadásul nem csak a mellem és a pocim nőtt meg, hanem rakódott a fenekemre és a combomra is. Onnan pedig nehéz lesz visszafogyni.

Mutyurka,

tök jó, hogy benéztél és örülök, hogy jobban vagy. Szorítok, hogy decemberben jó híreket kapj.

Deli, Mary,

én még egy darabig dolgozom. Bár nem fizikai munkát végzek sokszor megfordul a fejemben, hogy abba kellene hagynom, hiszen a baba egészsége mindennél fontosabb. Szerintem nem azt kell elitélni, aki a terhessége elején abba hagyja a munkát, hanem azt, aki két-három hónappal a szülés után visszamegy dolgozni.... Persze ez alól is vannak kivételek.
A dokiddal mindenképpen beszélj a problémádról Mary.

Kép
emi29

Emi
Ne aggódj!
Igaz én a 20. hétig nem híztam, utánna viszont bepótoltam 15 kiló + let a vége... viszont egy másik mami meg az elején hízott és a végén 10 kiló se ment fel rá... ez nagyon különböző... ráadásul te tök vékony vagy ahogy olvasom...

striák
Én is elég csíkos vagyok alapból, a térdemen is van, de ezek amik a pocin lettek sokkal mélyebbek... ahogy húzom az ujjam rajta beleakad a szakadásokba... olyan mint amikor a nejlonzacskót meghúzod és egy repedésben elvékonyodik... csak annál sokkal vastagabb ugyebár...

Mutyurke
Örülök, hogy lassan kihevered a dolgot! és decemberben hajrá!!!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok, ha még lehet!
Április 2.-ára vagyunk kiírva a picurimmal. Igyekszem visszaolvasni, hogy mindenkit megismerjek egy kicsit.
Én 26 vagyok, pécsi. Ez a második terhességem, az első januárban sajnos megszakadt, ezért vártam egy picit a fórumozással, hogy túllegyünk az első 16 héten.
Szombaton megyünk genetikai uh-ra, akkor lesz meg az AFP eredménye is, szóval még izgulok egy picit, de ha ott is minden rendben lesz, talán végre megnyugszom.
zsálya*

Zsálya!
Üdvözöllek, majd úgyis biztos beszélgetünk, és megismersz mindenkit!!! :lol:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Hoztam májusi táblát :)

Kép

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Zálya, üdv itt :)

Mindenkinek további szép estét! :wink:

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Zálya: üdv. közöttün, további kellemes gömbölyödést kívánok!

Emi: hidd el, ha meg lesz a picurod, onnan is lemegy a felesleg, ahonnan nem gondolnád, igaz anyukák? :wink:
Amikor már forogni, mászni, majd szép lassan járni kezd s ezzel együtt rámolni, mehetünk utánuk, vagy akár szaladhatunk, aztán meg fel az emeletekre, le onnan, akár kocsival együtt..
Nyugi :wink: Le fognak csúszni azok a kilócskák..
Az meg, hogy 16. hétig nem illik hízni, személyfüggő..
Aki teszem fel hányingerrel, hányásal küzd jó néhány hétig, az lehet lefogy 5-6 kilót, akinek gondja nincs, és rendkívül jó étvágya, az hízik :D

Ma láttam a Discoveryn a Hogyan készült? című músorban ahogy habcsókszerű sütik gyártását mutatták be, s ezen felbúzdulva muszáj volt sütnöm Négerkockát :lol: :lol:

Mindenfelé ilyen zimankó van odakint :?: :roll: :roll:
Itt egész nap rettentő mód fúj időnként a szél, néha szemerkél az eső, és hi-hi-hideg van odakint :)

Kép
kis-csillag
Tököl

Üdv köztünk Zsálya :)

Mamacka,
Köszi a megnyugtató szavakat. Akkor egyelőre nem izgatom magam a súlygyarapodás miatt. Bár azt kötve hiszem, hogy 10 kiló +-al megúszom.

Kép
emi29

Kis-Csillag!
Nálunk is nagyon hideg van.... :?
Hát igen, van aki hízik, van aki fogy, de szerintem mindegy. Legyen gyönyörű egészséges babánk és kész!!!! :D :wink:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Kis-Csillag köszi neked is :)

Nálunk is egész nap fújt a szél. Tegnap egész délelőtt kint voltam a kertben, összeszedtem a lehullott faleveleket... Lehet, hogy még várnom kellett volna. Remélem, holnap kellemesebb idő lesz. Utálok egész nap bent ülni, de olyan fázós vagyok :(

Kép
emi29

Mary,

rosszullétekkel hogy állsz? Elmúltak már?

Kép
emi29

Mutyurka

Szia. Sajnállom ami veled történt de én is hiszek abban hogy mindennek meg van a maga ideje. Nekem sincsen társbérlőm így Én se írogatok ide csak dugi olvasó vagyok. A többieknek drukkolok.

LÁNYOK, LÁNYOK BENNE VOLT!!!!!!!!

Le fényképeztem a tvből. Őt mutatták szinte csak. Pedig volt vele vagy 50 gyerek de ő lett az első és így őt mutatták. Tök jóóó.
EZ ŐŐŐŐ. A kockás kabiban. Kép

harivera
Budapest XXI. kerület

Csajok, a plussz kilóktól tényleg ne féljetek ;)
Én 23-at híztam ugye a 37 hét alatt, ha kivárja kisprücsük a végét odabent akkor a 3 hét alatt még vagy 3-4 tuti feljön :lol:
Szerintem nem éri meg ezt a 9, illetve már kevesebb :) hónapot a kilók miatti aggódással tölteni, sajnos nagyon hamar elrepül... :(

Mondjuk a dokival nedm árt tisztázni hogy mennyi hízást enged, mert van olyan doki aki ha túl sokat hízik a kismama, befekteti a kórházba. :shock: Mondjuk ez már azért ilyen 20-25 kiló plussznál van csak, és szerencsére nem túl gyakori, de nekem már járt így ismim, aki az utolsó 2 hetet emiatt tölötte koriban. :roll:

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

harivera, gratula a fiadnak! :wink:

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Köszönöm a kedves fogadtatást! :)

Én is izgulok a kilók miatt.. :shock: Eddig 2 kilót híztam, de már előre félek, hogy mennyi lesz még. Hajlamos vagyok a kerekedésre, :oops: másfél éve sikerült leadnom 20 kg-ot, és eddig sikerült is tartanom, de nagyon nehezen. Most is igyekszem visszafogni magam, de azért annyira nem vagyok ügyi..

Most nézem, hogy mindenki májusi? Akkor kilógok.. :roll:
zsálya*

Közben megtaláltam az áprilisi táblát is, majd megkérem szösszenetet, hogy tegyen be. :oops:
zsálya*

Sziasztok!Most elmondom én mit gondolok.
Súly:kb.65 körül voltam eddig de a 6.héten 63,6kg-ot ért a védőnő,méghozzá felöltözve bélelt gatyában.Sokszor van hányingerem de ha éhes vagyok eszem.Nagyon zavar h el fogok hízni nekem a 65kg is sok volt de erre a legjobb megoldás hogy mióta a védőnő megmért azóta nem álltam mérlegre.Ha valaki mindig méreckedik annál jobban zavarja még 10dkg is!Szerintem tegyétek el a mérleget szülés utánra addig ráér. :D
Munka:mivel én egy gyárban dolgozok amit most átépítenek én 1hónapja nem dolgozom.Az utsó munkanapon majd megfagytam mert kivették a falat és mellettem festették az oszlopot.Amúgy se dolgozhatok már 3 műszakban.Unatkozom itthon és ha irodában dolgozhatnék végigdolgoznám a terhességet de ez jutott.Fel a fejjel keressetek vmi kreatív hobbyt.
Mutyurka fel a fejjel maradj ha van kedvedés ne feledd van még esély!!! :P
Amúgy nálunk is bolond szél fújt egész nap. 1-2 alkalommal kimentem kb 2percre elég is volt.
A súlyra visszatérve nekem alapból volt egy kis hasam és sokszor hitték már hogy terhes vagyok (az alakja miatt).Most meg akkora a hasam mint egy 4-5 hónaposnak kb.Nem tudom ki találta ki mikortól kell nőnie a hasnak de az én hasam erről nem hallott. :D
Vendég

Zsálya: nem lógsz ki bizony :wink:
A 2 kg pedig egyáltalán nem sok, én a hormonszuriktól híztam 3 kg-t :lol: :lol:

gitka: egyetértek, ha irodás lennék, dolgoznék, bár most akkor sem dolgozhatnék a gondok miatt, de nekem alapból felmentésem van munka alól, mert eü-ben dolgozok :roll: azon belül is baleseti osztályon :D és hát ott van mit összeszedni :oops:
Mostanában még látogatóba se mehetek be nagyon :oops: :roll:
Nem mintha nem várnának..

Kreatív hobby: hmm.. korábban az üvegfestés volt, most még nincs másik - ötleteket szívesen várok - bár eszembe jutott már, hogy kötögetnem kellene - azt fekve is szuperül lehet csinálni :lol: :lol:

Kép
kis-csillag
Tököl

Gitka, én is 63-ról kezdtem, és igyekszem elkerülni a mérleget, de a védőnőnél muszáj ráállni, meg engem az orvosom is minden alkalommal megkérdez.
Táppénzen éldegélek szintén, sokat vagyok egyedül, de igyekszem lefoglalni magam. Lassan advent, imádok készülődni, úgyhogy majd csak úgy ontom a díszeket, mézeskalácsot, adventi naptárat..
Szerettem volna dolgozni, de gyerekekkel foglakozom, és egyfolytában elkaptam valamit, szóval maradtam inkább otthon.

Ma különben 2 új tünettel találkoztam. A boltból hazafelé mindkét lábam begörcsölt, úgy nézhettem ki, mint egy őrült, ahogy álldogáltam egyikről a másikra a járda közepén. Az arcom meg piros foltos lett mindenütt. Kiokoskodtam, hogy talán kálciumhiány..
zsálya*

Emi29!

Rosszullétek....Hát egyre kevesebb....de a múlt héten egyszer reggel még meglátogatott a róka...reggel megkívántam egy bögre teát aztán vissza is köszönt...
de amúgy sokkal jobb....már tudok enni is, bár ez a sokat emlegetett kilók miatt nem túl jó, de legalább jól esik. :lol:

Írtátok sokan, hogy ha irodában dolgoznátok, akkor végig dolgoznátok.....próbáljátok ki az én munkahelyemet....nem biztos, hogy akkor is ezen a véleményen lennétek....van feszkó bőven..... :(

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Már javul a derekam is tegnap már egy kicsit tudtam háton feküdni. :D
Inkább zavar egy kicsit a nagy hasam de bízom benne h majd utólag valahogy meg tudok tőle szabadulni.
Vendég

Az anyaságihoz az űrlapot le lehet tölteni?Mert amit találtam azon be kellett jelölni a foglalkozást de abban én nem tudtam bejelölni semmit mert én fizikai alk. vagyok.És kinél kell ezt igényelni?Menjek be a munkahelyre?Segítsetek légyszi ha tudtok! :wink:
Vendég

Gitka, Mary,
Örülök, hogy jobban vagytok.

Vera,
Nagy-nagy gratula a fiadnak. :) :)

Zsálya,
aranyos a vonalzód :) Szedsz valamilyen magzatvédő vitamint? Első babád várod?

Kép
emi29

Nicci - Úgy tudom vannak kórházak, ahol bent lehetnek apucik a szülésnél .. majd próbálok olyat keresni. Én szokom a gondolatot .. :?

Mary - OK, hogy van papírod, nekem is van egy raklap leletem .. de a nőgyógyásznak ez nem elég. Mivel nem ortopéd szakorvos, így a leleteidből nem tudja eldönteni, hogy az a szülést mennyire befolyásolja. Ezért el fog küldeni (szerintem) egy szakvéleményért. Oda viszont vidd a röntgen leleteidet .. ;) :)

Emi
- Persze, tudom .. könnyen beszélek a súlyról, amikor én meg megállás nélkül eszem, és nem jött fel rám semmi ... Megértelek. Be is fogom a szám ebben a témában. Ha a helyedben lennék, biztos én is figyelnék mit eszek meg .. mert a nassolás az nem vitamin, nem szükséges étel .. tehát elhagyható. :)
Amúgy az egyki legjobb barátnőm, aki átlagos alkatú lány .. ő is 6-7 kilót hízott a 16. hétig!!! Az egész terhesség alatt meg 25-öt .. az rengeteg .. és gyönyörűen leadta! Ne aggódj, minden OK lesz .. te az elején szedtél fel .. nemsokára behozunk :lol:

Mutyurka - Jajj de jó, hogy benéztél :) :) Remélem hamarosan babás hírekkel jössz!!! :) Szorítunk. És öröm, hogy jó a közérzeted .. és a változás is pozitív. Nem is kell idegeskedni .. az a tulajok, az üzletvezetők dolga :lol: :lol:

Zsálya - Szió! Hogyne lehetne csatlakozni - üdv :) Ha be szeretnél kerülni az áprilisi táblába (látom már írtad, hogy igen), akkor kérlek küldj nekem priviben adatokat. A táblát megtalálod, hogyha pár oldalt visszalapozol :) ;)

Kép
szösszenet

Sziasztok Lányok :D

Látom,többen izgulnak a kilók miatt.ne tegyétek. a nők bőre a hormonok miatt a terhesség alatt nyúlékonyabbá válik,és ezért könnyebben lerakódik a felesleg,mert a nyirokkeringés nem kielégítő.A striákkal kapcsolatban:Ez alkatfüggő.A krémek nem ártanak,de azt ne várja senki,hogy a krémezgetés miatt nem lesznek striái.Ez alkatfüggő,ugyanúgy mint a hízás.Elhihetitek,ezt belénkverték a suliban(kozmetikus vagyok)
Példa:a komaasszonyom vékony alkat,nagyon keveset hízott,szinte csak hasa volt.A hasán szanaszét repedt.Szülés után 3 hónappal szinte már a régi volt,csak a hasán maradt meg a bőr.(nem zsír,hanem a bőre laza.Az ő huga több mint 20 kilót felkapott,egyetlen csíkja sem volt,és kb egy év kellett neki ahoz,hogy visszanyerje a versenysúlyát.Úgy néz ki most,mindha nem is szült volna.
Tehát javítani lehet a helyzeten,de megváltoztatni az elkerülhetetlent azt nem.Sajnos.

Kép
szibi

A másik amit akartam:megoldódott a babakocsiproblémám.Képzeljétek,öcsémék azt mondták múlt héten,hogy már eladták a babakocsit,amit egy éve vettek,mert már elég nekik az esernyős sportkocsi.Erre tegnap mi történt?Bevallották,hogy mégsem adták el(habár már megvolt rá a vevő)mert megtudták,hogy állapotos vagyok(anyu elszólta magát,pedig én akartam közölni velük)
Nagyon megorültem a hírnek,elvégre én választottam a kocsit,az én izlésem szerint(öcsém csak azért vitt magával,mert a sógornőm a lelkére kötötte,hogy nehogy ő válasszon,mert izlésficamos :D :D )

1 bambi,szöszi-nagyon jók az uh képek.
Sajnos nekem nincs skenerem,ilyeneket tehát képeket ne várjatok tőlem.

zsálya-üdvözöllek a táborban

harivera-gratula a színészcsemetéhez :D :D

Kép
szibi

még valami,aztán tényleg befelyezem :D :oops:
A dolog a babó nemével kapcsolatos.
Nem tudom miért,de én mindig abban a hitben éldegéltem,még amikor a babó nem is lakott a pocimban,hogy nekem fiam lesz.És most is úgy gondolkodom,mindha természetes lenne,hogy fiú a babóca.Nem tudom miért van ez.Zavar egy kicsit,hogy csak fiúban gondolkodom,de automatikusan jön.Hálátlannak érzem magam,mert 5 évet vártunk erre a csodára,és nem kellene így "válogatnom". :( :(

Kép
szibi

Szibi: az utolsó hsz-od nagyon aranyos :roll: :wink:
Mi is 5 évet vártunk a csodára és nekem sem szabadna "válogatnom" de mai napig úgy érzem kukaca van a pocaklakónak :lol: :lol: :lol: de ha pár hét múlva azt mondják UH-n hogy "Ez bizony itt NUNI" akkor sem leszek szomorú..
Én csak azt kívánom egészséges legyen, s nemcsak az Enyém, Mindenkié :roll: :wink: :D a neme az mindegy :lol:
/De az érzés attól még megvan és nem bűn - legfeljebb tévedünk - de az meg emberi dolog :D/
És látom ÁM - csak 4 nappal vagy előttem :D :wink:

Kép
kis-csillag
Tököl

Emi, elevitet szedek, meg folsavat. Próbáltam a gravidát is, de az nem maradt benn az elején. Ez a második terhességem, sajnos a első babó elment, úgyhogy mondhatnám, hogy első gyermekünk lesz, de mégsem tudom. :(

Szibi az elsőnél még én is egy picit jobban szerettem volna, hogy lányzó legyen, és lelkiismeret furdalás is gyötört miatta. Most már tényleg mindegy, hogy ki lakik odabenn, csak végre sikerüljön! Mindenesetre most nagyon olyan érzésem van, hogy fiú. Alig várom, hogy megtudjam. Talán a szombati uh-n kiderül.

Gitka, akkor a derékfájásban is hasonlítunk! Nem te vagyok véletlenül? :D Mindig is derékfájós voltam, most is szinte minden nap szenvedek vele. Alap állapotban a hason fekvés nagyon sokat segít, de az most nem megy. Na, meg a párom régen a bokámnál fogva megemelt a levegőbe.. Az az igazi. Most viszont már ezt sem merem, pedig jó lenne.

Gondolkodom, hogy elmegyek aquanatalra, de tartok a fertőzésektől. Jár valaki ilyesmire? [/b]
zsálya*

Szibi
Szerintem teljesen normális dolog hogy van valami vágy a szívedben a ygerek neme iránt... ez nem azt jelenti, hogy nem fogod szeretni ha lány lesz, inkább azt, hogy sokat foglalkozol vele...
Nehogy emiatt lelkiismeretfurdalásod legyen... én is így voltam csak én lánynak éreztem és csalódtam ... persze sokkal inkább a a saját megérzéseimben... az az igazság amikor már a kezedben tartod, vele élsz,... eszedbe sem jut, hogy fiú vagy lány... egyszerűen a gyermeked... most meg úgy vagyok vele, hogy lánynak el sem tudom képzelni mivel csak fiút próbáltam ezért őt is fiúnak érzem... ezért lehet, hogy lány lesz! :) :lol: :lol:

A kilók miatt tényleg ne aggódjatok... én azt mondtam anno, hogy 15 kilót max engedek, többet nem..... 15-öt híztam, de aztán a szoptatással sokkal többet! :(
Barátnőm 30 kilót hízott, pedig szénhidrátdiétát is tartott... viszont ő kilenchónappal a szülés után magától a szoptatás miatt teljesen visszafogyott induló súlyra... nekem diétázni kellett viszont az nagyon bejött most is ezt fogom tenni...

Gitka
Örülök, hogy jobban vagy!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Zsálya
Üdv itt!
Már nagy volt az előző baba amikor elveszítettétek? :cry:

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok Lányok!

Itt mifelénk elég csúnya idő van, sötét van és esik az eső.

Zsálya-én is üdvözöllek, nagyon sajnálom, hogy az első babát elveszitettétek, hány hetes volt a pici?DE nagyon jó, hogy már egy új élet fejlődik benned.Ha jól látom veled is egyidősek vagyunk.

Harivera-én is gratulálok a kisfiadhoz, biztos ő is nagyon büszke magára! :D Szerintem jó, ha egy gyerek ilyen talpraesett és bátor, hogy mer kamera elé állni.

Szösszenet-neked mikor lesz AFP?Én pénteken megyek.

Kreatív hobbi-jó ötlet, már gondoltam is rá, hogy fogok kicsit üvegfesteni, szalvétázni, úgyis jönnek az ünnepek.

Én nem tudom, lehet, hogy valami front van most, mert egész nap fáj a pocim.De olyan jó érezni a kis picur mocorgását, egyre intenzívebb, de sajnos még kivülről mindig nem látszik..De ő is ugyanolyan kis huncut, mint a lányom volt, hogy ha a pocimra teszem a kezem, hogy érezzem, akkor csak azért sem moccan meg.

Zsálya-irtad fentebb, hogy görcsölt a lábad, ha gyakran előfordul esetleg használni szokott, ha kálciumot és magnéziumot szedsz.

Kép

Kép
deli

[quote="deli"][ írta:delib]Szösszenet-neked mikor lesz AFP?Én pénteken megyek.

Hello :)
Én is pénteken megyek AFP-re ;)
Csütörtökön van jelenésem a dokinál beutalóért!!

Iszonyú jó kedvem van! Ma elkezdtünk úszni járni .. 2 órát voltunk az uszodában, langyos víz, hideg víz, jacuzzi, szauna .. csoda volt!
A védőnőtől kapott kismama újságban olvastam, hogy a heti 1-2-szeri szauna nagyon egészséges .. persze nem szabad túlzásba vinni, mint a lubickolást sem ... de nekem ez most nagyon jól esett!!!
Ajánlom mindenkinek a terhestornák, vagy a jógák mellé :)

Este jövök táblival, meg olvasgatok is, mit írtatok!

Addig szép, nyugodt délutánt nektek .. most elmegyünk palacsintázni .. :D :D

Kép
szösszenet

Szöszi,

hét nem tudom. Én a szaunáról azt hallottam, hogy jobb elkerülni a terhesség alatt. Az uszoda és a jacuzzi viszont jó lehetett :)
A palacsintáról inkább ne beszéljünk. Mit nem adnék egy lekvárosért :oops: :oops:

Zsálya,

Sokat vártatok az első babára? Gondolom, azért valamennyire kárpótol, hogy ismét babát vársz.

Kép
emi29

Deli,

te mikorra vagy kiírva? A vonalzóink szerint "egyidősek" vagyunk...

Kép
emi29

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?