A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Elif, úgy látom van még 1 igaz "jóslatom". :D
Gratulálok!!!
Látom ti is úgy jártatok, mint mi. Mire meglett a lánynév, kiderült,
h fiú lakik bent. :lol:

Kép

Kép
gjéti

Erika: Nagyon vigyázz Magatokra!!! Drukkolunk, hogy minden rendben legyen! Én a Helyedben feltehetően már a holnapi nappal abbahagynám a munkát... Persze nem tudom, hogy milyenek a főnökeid és mire van lehetőséged... Írj majd mindenképpen, hogy hogy vagy.

Elif: Üdvözlet a büszke fiús anyukák táborában! Nem tudom emlékszel-e, de én írtam, hogy hasonló a mi pocakunk.. :) Tényleg, Gjéti mit írt? Lányos Anyukák, Elif tud kínálni egy gyönyörű fekete hajú sötét szemű Fiúcskát, én egy (remélhetőleg apai géneket továbbvívő) délceg, magas, szőke hajú, kék szeműt... :) És akkor a fórum többi gyönyörű kisfiújáról még nem is beszéltünk ... :D

Andabella: örülönk Neked újra, Nálad mikor derül ki a Baba neme?

Voltam ma jógán, fantasztikus volt! Külön rákérdeztem Zetibebi és Andus miatt is a hasfeszüléses problémákra. A csajszi azt mondta, hogy a hasi légzés nagyon jó erre (ezzel mondjuk újat nem mondtam, Andus is ezt írta ma délelőtt), de mondott még egy gyakorlatot. Falnak hátradőlve úgy ülni, hogy a derekad egyenes legyen, talpaidat Magad előtt összeérinteni és a kezeiddel óvatosan a lábaidat lenyomogatni. Ez állítólag főleg a has alsó részének feszülgetéseinél nyújt segítséget. Gondoltam leírom, hátha valamelyikőtöknek segít.

Amúgy a jóga végén volt egy relaxációs rész, ahol a Kisbabánkhoz kellett beszélni, ölelgetni, mindent elmondani neki, amit érzünk Vele kapcsolatban... Lányok, nagyon durva volt, annyira átéreztem, úgy elkezdett folyni a könnyem, hogy azt hittem, hangosan felzokogok... Úgy szeretem ezt a Prüntyőgyereket!!! Erre a válasz: alul rugdosta a kis lábával (feltételezem hogy a lába volt :)) a kezemet, ami végig a hasamon volt. :) :) :) Ez egy olyan jófej Kiskrapek! Imádnivaló.
Ajánlotta a csaj, hogy otthon is gyakoroljam néha ezt a gyakorlatot, beszéljek sokat a Kicsihez.

Egyébként tudom, hogy sokan Pest megyeiek vagytok, meg nem a belvárosban dolgoztok, de egyébként ha valakinek jó lenne, nagyon ajánlom ezt a helyet az Arany János utcában. Torna, jóga, babás foglalkozások, csütörtökön pedig egy páros felkészítőn voltunk a Párommal (téma: szülés) és az is szuper volt, annyi félelmemet elűzte már egy hosszú beszélgetés is egy hozzáértő emberrel... Nem beszélve arról, hogyha valamelyikőtök tudna jönni valamelyik foglalkozásra, akkor össze is futhatnánk akár... :) Minden a programról: www.aktivszules.hu

Bocsánat, ez nem volt egy mértéktartó hozzászólás, de kissé túlcsordulnak az érzelmeim... Azt hiszem, Ti megértitek ezt. :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Ja, itten a nagy felindultságban elfelejtettem megköszönni a babakelengyés ötleteket... :) Köszi mindenkinek!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziasztok!

Elif: gratula a kisfiúhoz :D .
(ma elkészítettem első és második 3D-s képemet :D )

Zsu, Zsufi: a kínai naptár szerint nekem is lány, mégis kakasos :D
A Bence szép név :D .

ZétiVera: örülök, h hat a gyógyszer a keményedésekre! Remélem a mellékhatások átmenetiek lesznek!

Hel: nem lenne rossz talizni a szülőszobán :wink: .

Erika: szerintem próbálj meg otthon maradni és pihenni! Azért szorítok, h minden rendben legyen.

Julcsi: nekem is mindig könnyes a szemem, amikor beszélek a gyerkőchöz és van amikor nevetve sírok amikor mocorog. Annyira imádom :D .

Csajok, nagyon jó, h megosztjátok velünk a tapasztalatokat, köszönjük!

Egyébként a szomszéd egy külön faj :D . Nagyon sok türelem szükségeltetik hozzájuk. Nekem sokszor eszembe jutott, h egy lakatlan szigetre kellene költözni :D .
kreiszi

Julcsi, Elifnek fiút mondtam, bár nem mertem rá a fejemet tenni. :lol:
Ha nálunk a kicsi apucira fog hasonlítani, akkor én egy szőke barnászöld szemű fiút ajánlok. Erős focimániás hajlammal,
és nagyon jó popsival. :lol: Bocsi, de ezt muszáj volt leírnom. :oops: :P

Kép

Kép
gjéti

Képzeljétek nem találunk nevet, ami teszene....bár még ráérünk, de apa folyton nyúz egy újabb baromsággal! Olyan nehéz....az elsőkre olyan egyértelmű volt mi lesz...most meg nem tok dönteni!
Na ez legyen a legnagyobb gondom....

Julcsi! Köszi a jógás 5leteket, én nagyon szeretnék járni, de itten sehol nincs ilyen nyugis dolog...

Rucik: nekem a legjobban az olyanok váltak be, amik alul, és az egész lábrészen, meg végig elől gombolósok, patentosok voltak....utált öltözni mindkét gyerek, főleg a fejen áthúzást nem szerették...szűk nyakú cuccosok ki is lőve!
hátulgombolósok rettentő helyesek, volt is egy pár, de abból is az a jó, amin sok a gomb széltében, és könnyen ki lehet bányászni a kis lábacskákat a pelusozáshoz....
Alvósnak a vékony kis hálózsákok nagyon jók!!!!Én varrtam mindkét gyereknek annakidején....most is tervben van egy-két új kreálása...ez jár! amikor már felácsorog akkor már nem jó, mert nem tud benne, és csak idegesíti......

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Sziasztok!

Bocsi, hogy ilyen ritkán írok, de a munkahelyen olyan nagy a pörgés... :(ja-és szabin is voltam. Képzeljétek, beíratkoztam szabás-varrás tanfolyamra. Hááát kezdőre íratkoztam, de vannak ott olyanok, akik már táskát varrnak.. :?
Elif! Gratulálok a fiúcskához:)
Én veletek ellentétben még nem érzem a mocorgást, de már nagyon várom, hogy érezhessem... :oops: Csütörtökön megyek doktor bácsihoz, ill. az AFP eredményemért. Vagyis előbb elkérem az eredményt, majd 10:30-kor 2.UH, ahol elvileg már lehet hogy megtudják mondani a nemét, ugye? Aztán felkeresem a dokibácsit:)
Ti a hepatitis (HbsAg) eredményét kikértétek, vagy azt tényleg a védőnőnek küldik?

Szép estét!

Andabella:)

Kép
Kép
andabella

Sziasztok! Mire idáig elértem, a felét elfelejtettem, h kinek mit is akartam írni...
Elif: Gratula a legényhez, apuci büszkeségéhez :lol: Várjuk a nevet. :lol:
Én valószínűleg egy álmodozó szemű, szőke, göndörke hajú tündérlánnyal várom majd a hódolókat, jöhet mindenféle legény, szőke, barna, focista, ügyvéd, fő, hogy az én kislányomat a tenyerén hordozza. :lol: :lol: :lol:
Örülök, hogy csökken a pocifeszülés, de ettől függetlenül, jöhet költözés, meló, őrült főnök, és szomszédok, a baba miatt fontos, hogy kíméljük magunkat.
Andus, Te írtad azt a térdfelemelős lazítást? Szóval ez egy jógagyakorlat, hivatalosan, szanszkritről magyarra fordítva az a neve, hogy: A szelek kiengedése... :D :lol: :wink:

Képzeljétek, voltam ma védő néninél, minden rendben, és megmért minket, hát, érdekes... Eddig 5 cm haskörfogat növekedés, most 82 cm-nél tartok. És a súlyom, a kezdeti 50.0 kg-hoz képest most 50.6 voltam, szóval sikerült kemény 60 dekát felkapni (és egyszer sem hánytam...)Én kicsit megijedtem, hogy nem növekszik rendesen a babám, de azt mondta a védőnéni, h ugyan ritka ez, de nem rendellenes. Kicsit aggódom a méretei miatt, amióta azt mondta az Uh-s dokinéni, h 2 héttel kisebb, mint ebben a korban az átlag.
Jövő héten hétfőn megyek a nőgyógyászhoz, kérek még egy genetikait, a méretek és a kora tisztázása miatt...

Köszi mindenkinek a kelengye praktikákat, olyan nagy segítség ez, nekünk, "kezdőknek" :oops:

Zsu, a Bence név nekem is nagyon régóta tetszik, az von le nekem az értékéból, hogy az oviban minden csoportban min. 2 Bence van. De kifejezetten szeretem pl idős bácsiknál, azoknak is olyan jól áll. (Mármint a Bence név... :oops:)
...inkább megyek szundizni.

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Andaballa, a hepatitis eredményt én is ma kaptam meg, a védőnőhöz küldték meg, ő adta oda.(negatív :lol: )

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Köszönjük a gratulációkat!
Hát mostmár tutti, hogy februárban lesz a lányoknak bőven miből válogatni :).
Nem is írtam, hogy a dokinénink mondta, nagyon tetszik neki a manó, kis férfias már most, azt mondta "deltás", széles vállak, keskeny csípő :lol: . Az lesz szép, ha végére mégis belányosodik :), de ezzel most nem számolok, csak nem tűnik el az a micsoda. Remélem apuci igéző szemeit örökölte, akkor meg ha fiú, ha lány úgyis mindenkit levesz a lábáról majd. :D

Szőke széplányok jelentkezését várjuk, persze barnákét sem kevésbé és vörösek sem kizárva :).

gjéti: Bizony ez a tipped is bejött, úgy néz ki ez a pocakformás módszer nagyon beválik.
Szerintem a focicsapat meg is lesz itt a fiúcskákból. :) A 1,5 hónapos fiúcskáékhoz, akiknél látogatóban voltunk már bejelentkeztem, hogy jön a focipartner, mondták ok mehetünk labda már van. :D

Kép
Kép
elif

Úgy néz ki nevünk is lesz :)
Azthiszem azért, mert teljesen beleszerettem a csöppségbe, és így elszállt minden okoskodásom. Korábban én választottam a Hamza nevet, apuci meg ragaszkodott az Efe-hez, de nekem ez túl rövid volt. Viszont most olyan jót kreáltunk: Hamza Efehan (ejtds: hán). A Hamza azt jelenti oroszlán, erős, hősies; az Efehan pedig bátor kirány. Szóval oroszlánszívű bátor király. :) Ma este Efehan-nal álmodtam, pedig vasárnap még tiltakoztam egy kicsit a név ellen, most meg én magam is így szólítom, meg vagyok én huzatva. :D

A vásárlással mostmár végképp nem tudom magam visszafogni, tudtam hogy ez lesz, még jó, hogy jönnek az ötletek. :)

kreszi: tessék mutatni azokat a képeket!!! :)

Kép
Kép
elif

Kreiszi, bizony, muti a képeket! Elif, te most nem kaptál? (genetikain én se kaptam mondjuk)

Háfi, elmondod, hol veszed azt a babakocsit? Én is travel systemben gondolkodom - egyrészt azért, mert valaki itt írta korábban, hogy ha nagyon nem hajlandó külön aludni a baba, akkor a mózesben be lehet vinni a saját ágy mellé, és ez az ötlet nagyon tetszik, de nem akarok külön textil- meg babakocsis mózest is venni; másrészt meg a hordozó-autósülés akkor is hasznos, ha apa szeretné cipelni a kicsit, és ő is rá tudja pattintani a vázra, nem kell ide-oda pakolni a gyereket. Csak eddig amiket travel system-es kocsikat kinéztem, mind bőven 100 ezer fölött volt, és nálam ez a lélektani határ: nem vagyok hajlandó ennél többet költeni a babakocsira, ennyi pénzért már robogót lehet venni...

Háfi, még egy kérdés: a pocakviszketésre találtál valami hatásosat? Közben nekem is elkezdődött, és a Lush-ben vettem ilyen kakaóvajas kis tömböt, ami a test melegére felpuhul, és úgy lehet kenni magad vele - nekem nagyon bejön, meg Adri babám is élvezi szerintem, amikor kicsit átmasszírozom :D

KépKép

KépKép
stelly

Stelly itten volnék.Szóval ez valami lengyel kopintás azért ilyen olcso. De alu váza van ami miatt még könnyü is. Egyetlen problem van. Fius szin egyedül a furi zöld-fekete kombinácio van. A krémre vissza térve nekem az avon szórófejes olaj lett az igazi. Könnyü felvinni és minden hová elér. A kocsi egyébként csepelen van egy bababoltba. Majd irom a cimmet csak meg kell keresnem. Érdekes hogy máshol nem láttam csak náluk. :D
Sziasztok Rita

Kép
háfi

Én most csak a férfiasságunkról kaptam egy igen homályos kis képet, azt meg itt a sok lány között nem szabad mutogatni. :)

Kép
Kép
elif

Sziasztok!

Ismét zavarnék kicsit, ha lehet :)
Nézzetek itt körül, és ha valami tetszik, szóljatok nyugodtan priviben, leveszem, nem kell ott licitálni!

http://www.teszvesz.hu/my_page.php?uid=9932539

Köszönöm :) További szép babavárást!

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici

Sziasztok!

Zetibebi, én is mindenképpen travel systemet akarok venni, a lányomat kocsival hordom pl. suliba, bár pár perces az út, de előre látom, hogy a kicsi elalszik, én meg pakolhatnám át a babkocsiba, amire nyilván felébred...

Egyébként travel system kocsit hordozóval már 40-45 eFt-tól lehet kapni, igaz, ezekhez általában nincs mózes, de nekem ez most nem életbevágó. Ez:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/viewer.aspx?mainmenu=uton&submenu=babakocsi&category=klasszikus-babakocsi&empty=1&productid=200426&pageno=2&whid=25
pl. szerintem nem rossz, és igen jó az ára! De a Brendon oldalán (ami azért köztudottan nem a legolcsóbb) több ilyen kocsi is van 100 e alatt. A legolcsóbban a Pierre Cardin-ek, de azzal kapcsolatban azért nem olyan jók a tapasztalataink.

Elif! Gratulálok a kisfiadhoz! :lol:

Kép
mist

Julcsi : Nagyon tetszett a jóga, amiről írtál, valószínű, hogy én is ki fogom próbálni. Kell valami speckó ruha, te miben voltál? És jól értettem, hogy 1,5 óra 2400 Ft? És csak hétfőn van? Ha úgy alakul, akkor lehet, hogy összefutunk!

Erika: vigyázz nagyon magatokra!!!

Zeti: remélem, hogy a keményedésedet tényleg megoldja a gyógyszer, de azért vigyázz vele, ez tényleg egy elég durva szer.

Elif: Üdvözlet a fiús anyukák táborában :lol: Nálunk egy barna hajú és barna szemű csöppség jósolható, bár pl. az öcsém szőke és kék szemű, pedig ilyen rokon nincs a családban. Hát majd meglátjuk.

Tegnap este találtunk három nevet, ami szóbajöhet: Dániel, Ádám és Máté. A vezetéknév Vései, majd meglátjuk melyik lesz a befutó (vagy egy teljesen más???) :lol: De úgy néz ki, hogy mégsem kell a Maszatkát anyakönyveztetni :?

Stelly: édes a picúr, olyan jó, hogy már a pocakunkban így látjuk őket, valahogy már most egy szoros kapocs alakul ki ezáltal, legalábbis nálam :wink:

Zsufi

KépKép
zsufi74

Sziasztok!

Most írtam pont a kocsikról, erre találtam egyet, amibe azonnal beleszerettem: Cam Combi Family! MInden van hozzá, praktikus, könnyű, kicsire csukható a váza, ráerősíthető a mózes és a hordozó. És milyen gyönyörű színekben kapható...

Kép
mist

Elif: gratulálok a kisoroszlánhoz!!

Tegnap megjött a bundazsák meg a hálózsák, amit az egyik aukciós oldalon vettem, nagyon aranyosak!! Úgy várom már hogy elteljen ez a hátralévő idő!!

Kép
cserkészkolbász

Babakocsi: Én, ha nem veszünk mózest, akkor biztosan beszerzek a Babónak egy mélykocsit kölcsönbe, mert nem jó, amíg olyan pici, ha nem teljesen vízszintesben fekszik a gerince órákon keresztül. Egy rövid autóút még ok, de több órára otthon? Azt nem tenném.
A Mist által ajánlott kocsi nagyon jó, nekünk az az egy bajunk volt vele, hogy szemben nem tudod tolni a Gyerkőcöt, és ha olyan lesz a kicsi Fiunk, hogyha nem lát, akkor sír, akkor mit csinálok? :shock: Ja, és a férjemnek túl alacsonyan van, de Ő extra méretű, szóval ez másnál biztosan nem lesz probléma.

Elif: nagyon szépek nevek, bár Ti is predesztináljátok egy kissé a Fiút... :) Ez olyan, mint nálunk, Márton jelentései: Mars nemzetségéhez hasonló, bátor, merész. Ezek után legyen nyüzüge és anyámasszony katonája... :D Persze miért lenne?

Zsufi: én nagyon örülnék Neked, ha tudnál jönni, érdemes megnézni a programjaikat, nagyon jó dolgok vannak, és ha bérletet veszel, olcsóbb, és az minden programra felhasználható. (Asszem szerda délelőtt is lesz majd jóga novembertől, de délelőtt Te is dolgozol, nem?) Én tegnap egyedül voltam órán, szóval nincsenek tömegek, bár állítólag még nem indult be a szezon a nyári szünet után.

Julcsi

KépKép
julcsi-79

mist, ez a kocsi tényleg elég jó!

Csináltam egy táblázatot, hogy szerintem miket kell beszerezzünk a babának - úgy tervezem, hogy még ebben az évben megveszünk mindent. Részben a babanet babakelengye oldalát használtam, részben a ti tanácsaitokat, részben anyu tanácsait - hát elég komoly kis lista kerekedett! :shock: És kezdek aggódni, hogy meglesz-e minden időre! Átlőttem férjemnek, kíváncsi vagyok, mit szól majd hozzá :D egész nap babakocsis mailekkel bombázom, reméljük, veszi a lapot, hogy hétvégén elvisz babakocsit nézni, különben cirkusz lesz :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
stelly

[quote]A írta:ndus, Te írtad azt a térdfelemelős lazítást? Szóval ez egy jógagyakorlat, hivatalosan, szanszkritről magyarra fordítva az a neve, hogy: A szelek kiengedése...

Zsuzsi, ez nagyon vicces :lol: :lol:
Nem hallottam még erről, csak kitapasztaltam, hogy a keményedésekre eddig ez a leghatásosabb dolog :lol:

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Úgy bírom, hogy mindenki ilyen vásárlási lázban ég :lol: Csak én nem.. :lol:
Én egyenlőre ott tartok, hogy Száva gyönyörű kislány ruháit nézegetem, hogy mi az, amit emlékbe megtartok, mit adok a barátnőm kislányának, és mi lesz a többivel.....
Valahogy én még nem érzek semmi késztetést arra, hogy vásárolgassak :( Talán a sok tortúra miatt, ami az utóbbi pár hétben volt. Azt hiszem megvárom a genetika (magzatvíz) eredményét, és ha minden ok , akkor kezdek majd fellélegezni, és venni pár dolgot.

Elif, gratula a kiskukachoz. :lol:
Hihetetlen, hogy mennyi fiú van, és alig van kislány a topicban, nekem ez olyan érdekes :)

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Ja, Zsufi: a jógához semmi speckó ruha nem kell, csak kényelmes gatyó, felső és zokni, mert mondjuk nem olyan nagy a meleg a teremben.
A neveitek közül mindegyik nagyon szép, de szerintem a vezetéknevetekhez talán a Máté illik a legjobban. :)

Huhh, Stelly, nem rakod fel a közösre ezt al istát? Csak hogy okuljunk belőle... Nem semmi, hogy milyen izgatott vagy! Hát igen, már bármelyik pillanatban megszülethet Adri! :D :D :D

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziasztok!
El se hiszitek, fő a tejberizsem!!!!!laza egy hetet vártam rá!!! Tegnap már úgy álltam fel innen, hogy megyek főzni, erre nem várt látogató érkezett, és elrabolta drága időmet...így mára tolódott.....de már felraktam, és készül!!!!éhes is vagyok!

Én még nem kaptam meg a hepatitis eredményt....milyen hamar van meg?
Kocsi ügyben a mózeskosarast nagyon javasolom!!!!Kell a babónak a teljesen vizszintes felület....nekem mindkettő csak abban tudott jól aludni toligálás közben...meg amíg nagyon pici borzasztó látvány az autós-hordozóban, ahogy összezuttyan szegény....lehet alszik benn, de ahogy összeesik a kis gerince, azt rossz nézni...ez csak saját vélemény....
Én az első 3 hónapban biztos nem olyanban toligálnám, csak rövid távú autózásra....
Vigyázzatok az olyan kocsikkal, ami nem mózeskosaras, és nem csereberélős, mert nekem Ágival kölcsönben volt egy primitív járgány, ami dizájnos, de nem elég kemény és nem vizszintes a fekvőrésze....deszkát kelett betenni, hogy rendesen tudjon feküdni, meg kinőtte 4 hónaposan hosszában, és toldani kellett!!!!!
Graco volt....:) De a búra részén nagyon jól elücsörgött a picifiam....:)
Másik kocsink a Peg Perego volt, erről van jó kis képem, nagyon imádtam, mindkét gyerekkel...és most is ezt fogom használni!!!!:
Kép

milyen minimanók voltak még itt..... :)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

isteni lett a tejberizs!!!!!!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Julcsi: köszi az instrukciókat, a nevek közül egyébként nekem is a Máté a favorit jelenleg :D Remélem, hogy hétfőn tudok menni, akkor tényleg találkozhatnánk :lol:

Stelly: azt a listát tényleg feltehetnéd, lassan kezdek én is beparázni, hogy mikor fogunk mindent beszerezni, mert ha karácsonyig dolgozom, akkor csak a január marad ...

Mondjuk már annak is örülök, hogy a galéria kész a kisszobában, így már megvan a kiságynak a helye. Egyébként beleszerettem a Faktum kombi lux nevű kiságyába, fehér színű pelenkázó is van hozzá, és később átalakítható heverővé és kisszekrénnyé, de nem épp olcsó egy darab ... Hát majd meglátjuk.

Zsufi

KépKép
zsufi74

Verus: nagyon édesek a gyerkőcök, jó étvágyat a tejberizshez!

Zsufi

KépKép
zsufi74

Julcsi!

A kocsi méretéhez nem nagyon tudok hozzászólni, ez nálunk nem központi kérdés :lol: .
Viszont a mózessel mindenképpen feléd néz a baba, ha tolod, csak a sportkocsi verziója ellentétes. Ez pedig tapasztalataim szerint inkább előny, olyan idős korában már inkább nézedődik, mint hogy engem bámuljon :lol: .

Kép
mist

ezt most találtam , érdemes megnézni:
http://www.hoxa.hu/?p1=cikk&p2=593

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Andus!

Teljesen megértelek, én is csak az utóbbi napokban kezdtem bezsongani... Ehhez azért kellett, hogy a doki megnyugtasson a ciszta-ügyben...

Erika!

Pihenj minél többet, a munkát tényleg ne erőltesd! Milyen színűek a ruhák? :lol:

Kép
mist

Verus!!!!! Hogy sikerül neked feltenni képet? Nekem nem megy! Pedig kiírja, hogy feltevődött. De csak piros X lezs belőle. :cry:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Kép A nagykocsink

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

SIKERÜÜÜÜÜÜÜÜÜLT! Igaz ez még olyan régi, hogy telefonnal csináltam. Azzal van gáz, mait a digitális géppel készítek...

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Kép

A kicsi sportkocsi

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Na tssék itt a piros X. :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Úgy tűnik most én is átmegyek ezen a korszakon amin ti akiknek gondjuk volt...eddig zsongtam, megvettem a kórházból kihozós kabátot, a padlószőnyeget a babáknak, függönyt néztem, a tökéletes árnyalatot kerestem a babaszoba falára, most meg meg vagyok zuhanva :( lehet hogy csak a gyógyszer mellékhatása...de legalább már nem fáj a keményedés, és valszeg maga a keményedés is el fog múlni. Most Z is beteg, még sosem volt igazán beteg, újra kivörösödtek a kiütések a lába hajlatában, a kakast megint nem sikerül hátrahúznom, vissza fog tapadni, ő is gyógyszert szed, láza lesz estére, reggel 37,3 volt, még sosem csillapítottam lázat. Szegény tiszta nyűgi, se kaja, se alvás, se nyugalom. Nekem meg nincs türelmem mert érzem hogy nem kéne felugrlánom a hasam miatt, de muszáj, és aggódok a kicsi miatt...na szép kis panaszáradat :( bocsi a lelombozásért, mostanában azért nagyjából mindenki boldog, én meg itt izélek. Rossz napok, ennyi, hétvégére jobb lesz, apának lehet hogy szombaton kivételesen nem kell dolgoznia és pakolni fogunk az új házban, lehet hogy el is cuccolunk oda. Csakhát így betegen ha elviszem Zétit...pont most váltsak dokit? Vagy akkor emiatt csúszik a rég várt költözés? Ne haragudjatok lányok hogy nyavajgok :oops: Most vettem be a gyógyszert, jön a szédülés, ilyenkor ha nem fekszek le szerintem el is esnék...megyek leteszem magam kicsit, anya altatja a kis beteget úgyhogy lesz egy kis időm. Tényleg bocs csajok a szuper hangulatért :roll:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Jobbulást Zetibebi! Biztosan jó gyógyszert kapott Zéti? Hosszúnak tűnik ez a gyógyulás... :(

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Verus, de édesek voltak kicsben is a gyerkőceid! Ági nagyon ari, úgy néz ki abban az overallban, mint egy kis játékbaba :D

Zsufi, nekem is a Máté tetszett meg legjobban, de lehet, hogy csak azért, mert a tesóm gyönyörű kisfiát is így hívják.

Jó, mindjárt feldobom a listát (három sheet-et csináltam: egy az összes beszereznivaló, egy a kórházba becsomagolni, egy meg apának), tapasztalt mamikat meg megkérem rá, hogy nézzenek már bele, hogy nincs-e benne nagyon nagy hülyeség - nem túl sok/kevés a ruha mennyiség, amit felírtam, vagy nem hagytam-e ki valami fontosat, vagy nincs-e olyan benne, amit mindenkire rásóznak, de használhatatlan :D

Vera, ne aggódj a panaszkodás miatt, úgy vettem észre, mind szívesen meghallgatjuk egymást, és igyekszünk legalább lelkileg támogatni, amennyire lehet. Nekem pl sokat segített, mikor írtátok, hogy tartstak ki, meg ilyenek! Úgyhogy én is zat írom neked, hogy tarts ki, és ne hagyd magad lelombozni!!! Szegény kis Zéti, még szerencse, hogy anyukád tud vele segíteni, nem lehet egyszerű egy kis manócska, meg egy még kisebb manócska miatt aggódni :( biztos csak a gyógyszer miatt vagy kicsit ingatag hangulatban, de legalább a keményedésnek vége! Veled vagyunk, tudod :D Gondolj a szép kis babádra, hogy már fél év sincs, és már ott fog szuszogni a kezedben :D Zétinek meg ismét jobbulást, reméljük, a krém mostmár végleg eltünteti majd a kiütéseket!

KépKép

KépKép
stelly

Voltunk ma bőrgyógyásznál, legyintett a kiütésekre, éppen fejgörcse volt úgyhogy tőmondatokban beszélt, a lényege hogy Znek érzékeny a bőre+ felnőtt széklete és vizelete van+az eldobható pelenkák teljesen lezárják azt a területet, és mindezek miatt van ez a gond, kérdeztem hogy akkor a pelenka állottságával mi van, azt mondta volt már ilyen de nem az az elsődleges baj. Na ebből mit szűrjek le? Hogy nem is kellett volna egy hétig antibiotikumozni a gyereket? :evil: Mindenesetre kapott A-vitaminos popsikenőcsöt, mostmár mindig azt kell használnuk, receptköteles, gyógyszertári kutyulék. Meg kapott egy másik gyógyszeres kenőcsöt is amit a tünetek enyhülésével kell fokozatosan elhagyni. Annyira elegem van...nem szabad betegnek lenni, de még egy árva kiütést sem szabad növeszteni mert ilyen tortúra a vége, és sosem derül ki mi volt valójában a háttérben.

Hát Zéti passzolta ma a déli alvást, anyának nem sikerült elaltatnia, viszont most még eljátszik a játékszőnyegén, később meg armageddon. Az a leggázabb, hogy egyszerre dőlünk ki Zétivel, én is most mikor beveszem a gyógyszer negyed óráig használhatatlan vagyok, ő meg nyűgike szegény egész nap, hát vak vezet világtalant. Bocs csajok mégegyszer a sok negatívért, befejeztem megígérem.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Stelly olyan édi vagy, sikerült megkönnyeznem :oops:
Zéti gondolom azért lett beteg mert a kenőcs legyengíthette, de végülis ha pozitívan nézem nem vészes, taknyol meg tüsszög, kapott kanalast amit ha lesz erőm délután kiváltok. Minden rosszban van valami jó: ahogy ömlik az orra tök úgy néz ki mintha hitler-bajusza lenne és tök cuki, az előbb felnevettem ahogy rámnézett csupa taknyosan, és vette a lapot :D A feneke is meg fog oldódni. Az én problémám is meg fog oldódni, azt mondta a doki 4-5 nap alatt megszokjuk a bogyót, utána már biztos nem fogok szédülni tőle. Át kell vészelni ezt az időszakot, türemesnek maradni, és minden helyrejön. Csak most olyan szar... :roll: Írjatok magatokról sok vidámat, ahogy mozog a bébi meg amiket apával vásároltok, meg a jógás dolgokat, attól jobb kedvem lesz megígérem :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Sziasztok!

Ma beszereztem magamnak még egy szoptatós hálóinget, vettem egy kismamafelsőt, és megvettük Bencusnak az elfordulásgátló párnát! :) Reggel meg német "agytágítással" kezdtem a napot!

Elif: Ez tényleg az anyai ösztön! Én is így voltam a kék macis tapétával! :lol:
Pénteken este már nekem is fájt az arcom a sok mosolygástól, a kocsiba is úgy mosolyogtam mint a húsvéti nyúl, a férjem már rámszólt, hogy egy kicsit fogjam magam vissza, mert a többi autóból minket néznek! :lol:

Eszter: Meglestem Adri babát! Nagyon édes!!!!!!!!!! :lol: Mégegyszer gratulálok! :D

Julcsi: Én is mindig könnyezek, amikor Bencushoz beszélek, főleg amikor a babazenét hallgatjuk vele! :)

Andabella: Majd írj csütörtökön, ha tudsz doki után! A második uh-n már ki kell derülnie a nemének, hacsak nem szégyenlős! :D :wink:
Nekem a hepatitis eredményt a védőnőmhöz küldik!

Zsuzsi: Biztos minden rendben a babucival, ne aggódj!
Nekem meg egy héttel idősebbnek mondta Bencust a doki!
Én szerdán megyek a doktornénihez! :)

Verus: Aranyosak a gyerekeid! :lol:

Stelly: Ez a lista engem is érdekelne! Már én is írom a listát! :D

Zétibébi: Jobbulást kívánok Zétinek!!!!!!!!!
zsu83

Zétibébi: Mi azért vagyunk hogy minden bajunkat-örömünket megosszuk egymással, nekem egyáltalán nem teher, ha leírod a rosszabb napokat is, és szerintem a többiek is így vannak ezzel!
Hogy felvidítsalak: apa tegnap összeszerelte a pelenkázót, ma jön a kiságy! :lol: És Bencus reggel megint jó nagyokat bokszolt apa kezébe! :lol:
zsu83

Andus!

Én sem merek semmit sem venni, még nézegetni sem. :( Ahányszor megszólal a mobilom, görcsbe rándul a gyomrom, hátha a magzatvíz miatt hívnak. Úgy tűnik, eddig még sosem kaptam ennyi ügynöki-reklámajánlat telefont, már tiszta rosszul vagyok a telefoncsörgéstől. Nekem még egy szívuh is hátravan, de az az érzésem, ha nem találnak semmit, akkor is csak akkor nyugszom meg, ha megszületik és egészséges a baba.
A lányokról úgyis maradt elég ruha, a kórházból hazahozósat meg majd apa megveszi, miután megszületik a pici. Akkorra a méret is tisztázódik...

Kép
kangu

:D no megkönnyeztetni pont nem akartalak, de örülök, hogy mostmár vidámabbnak tűnsz!

Zsu, a fotókról meg ne feledkezz, nagyon kíváncsi vagyok, milyen lesz Bence baba kis otthona :D az elfordulásgátlós párnáról teszel fel képet, hogy el tudjam képzelni? Sokat agyaltam rajta, hogy háton vagy hason altassam-e majd a babát (ha hagyja, hogy én döntsek...), de most az oldalán fektetés tetszik a leginkább :)

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok!

ZétiVera: Zétinek mielőbbi gyógyulást kívánok!
Nyugodtan panaszkodj, szívesen "meghallgatjuk", ezért (is) vagyunk! :D

Stelly: köszi a listát! Már én is írogattam dolgokat, de még ennyire nem volt részletes.

Verus: nagyon édik voltak a gyerkőcök!
kreiszi

A hason- v. háton fekvésről: A hason fektetett babáknál állítólag gyakoribb a bölcsőhalál. Bár a legújabb kutatások szerint valami agytörzsi rendellenesség is közrejátszik benne, és a koraszülötteknél jellemzőbb. Viszont a hason fektetés a legjobb a csípőnek, és ha bukik, az is kifolyik a száján...

Kép
kangu

Vera!
Teljesen megértelek, ilyen gondok nélkül is tud az ember elég depis lenni. Én tegnap este panaszkodtam ki magam anyukámnak telefonon, amit utána jól meg is bántam, mert messze van, csak bántja, hogy nem tud segíteni, én meg idegesítem... Szóval még mindig jobb így egymás között nyavajogni.

Egyébként meg teljesen természetes, hogy a kisfiad betegsége megvisel lelkileg. Az lenne a baj, ha nem így volna! Persze az ember ilyenkor mondogatja magának, hogy mennyivel rosszabb dolgok is történnek másokkal, és milyen szerencsés, hogy csak taknyos a gyereke, de ez az adott helyzetben mégsem elég vigasz.

És különben is, néha ki kell sírnunk magunkat ahhoz, hogy továbblépjünk. :D

Kép
mist

A hasonfektetésről én is ezt olvastam - a hátonfektetéstől meg azt, hogy mivel ilyenkor még nagyon puhák a kis csontjai, a koponyája hátulja kicsit belapul, kevésbé lesz formás, gömbölyű, illetve ha bukik, akkor félrenyelheti, és megfulladhat. Jaj basszus miért kell szegény kismamákat rémisztgetni :roll: mindenkinek van valami horror-sztorija, hogy mit nem szabad csinálni a gyerekkel...

KépKép

KépKép
stelly

Stelly: Ok! Csak lemerült a gépbe az elem :? ,fel kell töltenem, de holnap felrakom a párnát!
Nekem is az oldalt fektetetés a legszimpatikusabb! :)
zsu83

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?