A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

Megszámoltam, az annyi, mint 12 vizelet-vizsgálat. Ha nem múlt el a fertőzésem, akkor lehet, hogy még több :?

Klári

Kép
claracroft

Hát igen... szerintetek mi lehet dytt-tel? Vajon túl van már a műtéten? Ilyenkor már tényleg semmi esély arra, hogy mondjuk csak aludt a pici?

Klári

Kép
claracroft

Bár a védőnő most megnézete a vérnyomást és a súlyt, akkor lehet hogy így most jó :? :arrow: :roll:

Kép
Kép
bogaracska

Biztos, szerintem a lista nem szentírás, csak valamiféle javaslat.

Klári

Kép
claracroft

Brigi!
De jó, hogy már érzed a picurkádat. Gratulálok a kombi teszt eredményéhez. Most ezért megnyugodhatsz. Én még mindig nem döntöttem el, hogy megcsináltatom-e. Hétfőig kell eldönteni....

A kínai naptár nekem fiút mutat, de Marcira meg lányt mutatott.

Szcsm!
Örülök, hogy végülis rendben fogadták a hírt a melóhelyeden.

Alma!
Én is nagyon gondolkodtam a bölcsin, ha majd meglesz a tesó. Be akartam adni heti 2-3 alkalommal Marcit, mert egy picivel akkor el tudtam volna intézni az intéznivalókat. Utána láttam soginőm példáját. Ő is be akarta adni a kétévesét és rájött, hogy majdnem másfél óra mire a kétévessel és a 2 hónapossal elindul otthonról.....tehát mire odaérnek a bölcsibe, már jöhetnének is vissza (csak félnaposra akarta beadni). Ha meglesz a pici még nem tudom hogyan fogok bármit is elintézni. Tényleg, mások hogyan intéznek ügyeket két pici gyerekkel?????

Klári!
Neked iszonyat sokszor kell a dokidhoz menni. Hát nem semmi a dokid. Az egész terhességed szinte dokinál vagy vérvételen fogod tölteni. Amit nem értek, hogy azok a dologk, amiket a védőnő is megcsinál havonta, azt miért kéri a dokid is kéthetente???? Így szinte minden héten lesz vizelet és vérnyomásvizsgálat, ez azért szerintem sok.....

Nilszi!
Nekünk is ilyen "éjszakai" esküvőnk volt.

Képzeljétek ma a gyerek déltől negyed négyig aludt! Végre sikerült újságot olvasnom. A pikniket szoktam venni, mert több újságot nincs időm elolvasni. Egy Pikniket meg a gyerek mellett majdnem egy hónapog olvasok. Ti szoktátok ezt az újságot venni?
Újságokról jut eszembe: valaki olvassa a Kismamát vagy az Anyák lapját?

Kima
Kép
Kép
kima75

Nilszi, mi egy napon szülünk, genetikai UH után nekem is a január 7-ét jelölték meg. Gratula a 13. hét betöltéséhez!!!

Szcsm, drukk, hogy tudd álcázni a pocidat. Én nem tudtam, nekem hatalmas. Gigant-pocak.

Bogaracska, milyen tornára jársz végül is? Nekem lent van a méhlepény, fedi a méhszájat, ezért meg sem merek mozdulni. Pedig jó lenne megerősödni a szülésre, évek óta nem sportoltam semmit. Gondolkoztál Dopples vásárlásán, hallanád a babó szívhangját és akkor megnyugszol mindig, hogy jól van. Én szerettem volna venni, csak a párom lebeszélt, hogy ne költsek ilyenekre. De én lehet, hogy csak azért is veszek egyet 9900 Ft.

Clara, tudtál végül is nem pisilni járni éjjel? Fertőzés múlik?
Vendég

Nekem is ma jött meg a kombinált teszt eredménye és tökéletes negatív lett, megnyugodhatok:)
Gratula Briginek is a jó eredményhez! kezet foghatunk.
Vendég

A teszt eredményekhez nagy gratula :-)

Kima: Tényleg nem egyszerű a bölcsi kérdés. Én most ennyivel szeretném kezdeni. Sajnos az elején nagyon betegesek szoktak lenni, amin túl kell esni :( Jobb, ha ezen most túl leszünk nem pedig amikor már a tesó is kint van.
Azt is ajánlják, hogy ne a tesó érkezésével egyidőben irassuk be, mert az feltékennyé teszi

Kép
Kép
alma26

Twist: gratulálok a kombi teszt eredményéhez. Illetve a kitartáshoz, aminek eredménye ott lakik a pocakodban. Megnéztem a blogodat, és látom, hogy egy igen intenzív és izgalmas időszak áll mögötted! Kicsit mosolyogtam, hogy mennyit teszteltél az elején, de teljesen meg tudlak érteni :lol: Én is szívem szerint elmennék jövő héten egy extra UH-ra, mert olyan távolinak tűnik a 12. heti UH 2 hét múlva, de azért megpróbálom kibírni. Végülis arra a következtetésre jutottam, hogy úgyis minden rendben van, és az UH úgysem tud semmit befolyásolni. Helyette örüklök a hatalmas melleimnek, az állandó pisilhetnéknek, és a növekvő pocaknak...

Kima: még nem hallottam a Piknikről...milyen jellegű újság? Én 1x vettem már kismama magazint, meg Anyák lapját is, még májusban, a júniusi számokban annyira nem láttam fantáziát. De mindig megnézem az ilyen jellegű magazinokat az újságosnál és ha látok benne vmi érdekeset, biztosan megveszem :wink:

Kép
szerencsemák

Dytt Ez tragédia, nagyon sajnálom a történteket. De jó úton haladtok, az hogy a babóca eddig megmaradt, szerintem ez azt mutatja, hogy nem lesz később probléma, és hamar újra kismama lehetsz.
Twist Bocsi hogy csak most válaszolok a kérdésedre, de csak most kerültem internet közelbe.
Kérdezted, hogy a párom hogy viselte a hormonpótlókat: hát nem igazán jól, de nem fizikailag, hanem inkább mentálisan. Szerette volna ha a babóca minden beavatkozás nélkül, természetesen tud jönni és ennek ugye a lombik eljárás nem igazán kedvez. De mivel természetes úton sikerült megfogannom, így emiatt nem kellett volna betegszabira mennem. De a vérezgetések miatt kiírt a doki.
És a házaséletről is azt mondta, hogy csínján és ha bármi rendelleneset tapasztalunk, akkor tilos. Úgyhogy mi csak egyszer mertünk eddig próbálkozni, óvatosan, mikor már a vérezgetés abbamaradt. Szerencsére nem tapasztaltunk semmi rosszat.
Érdekes a terhességgel, úgy érzem a libidóm is megnőtt, mivel nem voltam émelygős így ez nem vette el a kedvem. Nálunk inkább a párom óvatosabb, ő félti jobban a babát.
Heydie Én is alvászavarokkal kűzdök. A várandósság elején, már hajnalban felébredtem. Mostansáh, úgy egy hónapja meg nem tudok elaludni. Biztosan csak a hormonok játszanak velünk.
Brigi Gratula ficánkához! az kicsit megnyugtatott, hogy a kínai jóslás szerint Marcira lány jött ki. Mert a jóslás szerint fiút várhatunk. Pedig már elképzeltem kis Emesét. Remélem összejön.
Úgy látom, hogy szinte mindenki kislányra áhitozik, ahol az első baba lesz. (Tisztelet a kivételnek)
Szcsm Én is integrált tesztre készülök, a korom miatt és mert az biztosabb eredményt ad.

Nóra

Kép
fikuszka

Alma, bölcsivel hogy van: csak a körzetileg illetékesbe lehet menni, vagy szabad választás van? Nálunk nincs bölcsi ezen a településen, szerintem még ovi sem. De vajon más településen befogadnak majd minket?

Szcsm: köszi, hogy megnézted a blogomat.) Naná, hogy sokat teszteltem az elején, el sem hittem, hogy nekem is sikerülhet a baba:) 14 év után ez annyira, de annyira, de annyira hihetetlen! Lombiknál kéthetente nézik UH-on a babót, így sokat láthattam, jó sok fotóm van róla:) Most már normál terhesgondozásra járok és így csak marad a havi egy UH.
Engem is úgy szoktak megnyugtatni a családban, hogyha bármi baj lenne a babával, úgyis kijönne minden.... Így aztán nyugodjak meg, minden rendben, a baba tök jól érzi magát odabenn:) És eddig igazuk is volt:) te is nyugodj meg, két hét és láthatod a picúrt. És már talán a nemére is tudnak valamit mondani:)

Fikuszka: olyan klassz, ahogy fogant a babátok!:) Én úgy láttam, hogy a férfiak nem nagyon szeretik a mesterséges beavatkozásos dolgokat. De aztán csak megteszik a kedvünkért, mert ilyen aranyosak:) A vérezgetés nálad miért volt?
Vendég

Twist Találtak nálam egy hematómát, de hogy az miért alakult ki az több esélyes is lehet. A kertünkben goggolva kertészkedtem, a hasam összenyomva, mikor előszőr jelentkezett a vérzés. Szerintem ez nem tett jót, de az is lehet, hogy a myoma miatt vérezgettem, amire most a terhességemmel derült fény.
A szonográfus aki felfedezte, mondta, hogy sajnos a lombik stimulációk sajnos okozhatnak ilyen mellékhatást. De megnyugtatott, hogy esetemben a méh külső falán helyezkedik el, így nem valószínű, hogy zavarni fogja a terhességet. A múltkori UH azt mutatta, hogy akkorára nőtt mint a baba, de akkor még csak a 8 hétben voltam.
Remélem ez nem folytatódik így tovább, mert akkor igen nagy pocakra számíthatok! Persze megnyugtattak, hogy általában csak az első trimeszterben nő jelentősebben és később a szülés után visszafejlődik. Hát igen a hormonok most mindent növesztenek a méhben, vagy annak falán.

Nóra

Kép
fikuszka

Twist Most láttam, hogy blogot indítottál. Amit a lombikosok 10 parancsolatában leírtál azt szórul-szóra én is átéltem, nagyon együtt tudok veled érezni. Mégcsak most kezdtem neki az olvasásának, de már az elje nagyon tetszik. Babócád nagyon fog örülni neki ha felnőttként olvassa majd, esetleg hasonló helyzetben.( mármint a várandósságra gondoltam nem a beavatkozásokra)

Nóra

Kép
fikuszka

Sziasztok!

Megvolt a tegnapi nap :( a kontroll uh-n már 11 mm-el kisebb lett a baba és már magzatburok sem volt..kezdett összemenni...amikor felhívtak a műtőbe, jött még egy nő és őt hívták be először..nyitva hagyták kb fél méternyire a műtő ajtatját én meg konkrétan már a műtőben, ott az ajtónál lévő kis szűk folyosón ültem egy széken és basszus végig kellett hallgatnom azt a műtétet..hát nagyon szörnyű hangok voltak.majd elűájultam már..és amúgy is izgultam...
az enyém kb fél órás volt a műtét, mert nagy volt már a baba és így vákummal szívták ki..kaptam antibiotikumot is, mert ugye 5 napig volt bennem egy halott magzat és méhösszehúzó cseppet is kell szednem..a hasam már le is ment..pedig szép nagy volt..nagyon rossz érzés..
azt mondta a doki ősszel lehet újra próbálkozni a vizsgálati eredmények után, meg a kövi terhesség előtt megműti a méhszáűjamat, mertat mondta borzalmasan széjel van repedve és így jobb....majd meglátjuk, hogy merünk-e már ősszel próbálkozni..mert ugye tavaly volt egy vetélésem 8 hetesen, most meg 11 és fél hetesen egy magzatelhalásom..félünk a következő nehogy a halvaszületés legyen basszus..de majd a vizsgálatok kiderítik próbálkozhatunk-e újra...
az tuti hogy babonából senkinek, de senkinek nem mondjuk el még a 12. hét után sem..csak a tesómnak..és nem is fogok erről fórumozni.csak és kizárólag akkor szólunk, ha megszületett..ez tuti így lesz..magam alatt vagyok..de úgyis összeszedem magam...gondoltam ezt még leírom nektek..na pussz..

Kép
dytt

Dytt,

így a távolból is együttérzek Veletek. Szurkolok, hogy hamarosan jó vége legyen a történetnek és nagyon jó lenne, ha erről - ahogy írtad, a baba megszületése után - valamilyen módon tudomást szerezhetnénk.
Addig is sok erőt és kitartást kívánok!

Vicka

Kép
Kép
Kép
vicka77

Dytt minél előbbi babavárást nektek
azt hiszem én is hasonlóan cselekednék nem szólnék senkinek

ide már nem tudom hány hetesen jelentkeztem be, de borzasztóan féltem hogy ha elkezdek fórumozni az azt jeletheti hogy elbízom magam és mégis rossz történhet

Ma reggel pedig átléptem a bűvös 200-at ezt nem tudom miért vártam ennyire, talán ezzel is próbálom nyugtatgatni magam, hogy minden rendben de azt hiszem még mindig nagyon parázok

én tegnap takarítottam először amióta terhes vagyok :D semmit nem enged a férjem csinálni még azt sem akarja hogy egyedül vezessek pedig nekem egytlen megnyugvás ha beülhetek az autóba
Ha valami bajom van akkor irány az autó és megyek amerre látok

Móni
KépKép
reunion

Sziasztok!

Dytt, szívből sajnálom, és kívánom, hogy következőre egészséges babátok szülessen!

Én is érzem már a mozgást időnként,a 12. hét óta. De nem egész nap, csak hajnalban, ha hanyatt fekszem.Reggelente pöcögtet.

KépKépKépKépKép
uxi

Szia Dytt!

Nagyon sajnálom a történteket! Légy erős és optimista, legközelebb minden rendben lesz!!!

Kép
cat__

Heydie, hogy sikerült a kerti és esti party? Gondolom, lassan ébredezel. Milyen sütit csináltál?

Klári, én azért rákérdeznék a helyedben nagy, ártatlan szemekkel :oops:

Twist, igen, valamit éreztem, de nem túl határozottan. És csak ritkán. De nem siettetem az időt, minden eljön előbb-utóbb. Egyébként nekem azt mondta a doki, hogy kicsit hátrahajló a méhem, ezért később emelkedik ki a helyéről, lehet, hogy ezért ilyen bizonytalan az érzet. Végülis egy kb. 7 centis kisember rúg-kapál ott bent.

Szcsm, ez kezdetnek nem rossz. Nekem is kerek-perec megmondták, hogy az egyik szemük sír, meg a másik, is, ha jobban belegondolnak. :D Aztán mindenki igazodott a helyzethez és azóta tök támogatóak.

Mi a program mára?

Kép
Kép
Kép
vicka77

Sziasztok!

Dytt - nem is tudok mit mondani, ez borzasztó...és hogy végig kellett hallgatnod az előző műtétet is...istenem. Remélem, kezdhettek majd ősztől próbálkozni! Nagyon drukkolok nektek! Sok erőt!!!

Bubciles: júl. 29.
Kép
heydie

Vicka - de aranyos vagy, köszi a kérdést :) hajnalban jöttünk haza, nagyon jól sikerült! Utóbb kiderült, h azért volt ez a parti, mert a szomszéd pár összeházasodik :) nagyon édesek, a csajszi félig néger. Felkértek koszorúslánynak (4-en leszünk azt hiszem, mindannyian felnőttek :D), vicces lesz, mert addigra elméletileg már nagy pocim lesz. Sima meggyes rétest csináltam, nem volt kedvem bonyolultabbal vacakolni :oops:, de azért valamit meg mégis csak illett vinni :)

Kép
heydie

Dytt!
Nagyon sajnálom. Azért jelentkezz, ha sikerül újra és megszületik a baba. Sok sikert!

Én is kezdek parázni. Utoljára 6 hetesen láttam maszatkát. Remélem minden rendben. Hétfőn megyek a 12 hetes uh-ra......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kima75 2009.07.04 18:16-kor.

Kima
Kép
Kép
kima75

Dytt

Nagyon sok erőt és pozitív gondolatokat küldök a jővőre nézve.
És az lenne a jó ha nem is gondolnál semmi negatívra és majd meglátod minden jóra fordul, jővőre egy gyönyörű, egészséges babának adsz majd életet.
Soha nem szabad elveszteni a reményt! Szorítok érted!

Nóra

Kép
fikuszka

Nahát, csajok, de eltűntetek. Minden ok? Vagy csak a családi vasárnap :lol: Azért írjon, aki erre jár! Szép és szúnyogcsípés-mentes napot Minden kedves babavárónak :D

Kép
Kép
Kép
vicka77

Hello Lányok!

Tényleg nem volt pörgés a hétvégén, remélem, jól vagytok, és holnaptól beindulunk újra :)
Kima, és ha megy még esetleg vki holnap dokihoz - nagy drukk +++ :)

Kép
heydie

Kedves Dytt, nagyon sajnálom, ami történt:( Sok-sok erőt kívánok neked az egészhez, hogy végig tudd csinálni, hogy abba tudd hagyni a sírást és újra talpra tudj álni és újra legyen kedved és erőd és hited próbálkozni. Most már a következő terhességnél nagyon fognak figyelni rád, lehet, hogy végig kell feküdnöd a 12. hétig. Egy nagy ölelést küldök neked és együttérzek veled!

Csajok, nekem most mintha gombám lenne. Van itthon Batedine hüvelykúp, ami azonnal segítene, de rá van írva, hogy felszívódik a méhlepényen át és nem tesz jót a babának. Mit tudok tenni most azonnal, hogy kezeljem?

Reunion, én is nagyon féltem, hogy ha elmondom, akkor baj lesz. Nem is mertem igazán örülni neki a 12. hétig. És még mindig félek, de már kevésbé. Remélem, hogy már te is nyugisabb vagy:)

Uxi, írtam neked privit, olvastad? Én is éreztem ma délután valamit, amikor hanyatt feküdtem:) Remélem, a picúr volt:) Nem bélkorgás volt szerintem.

Vicka, tündéri lehet a 7 cm-es babóka!:) és neked mikor rúg? Amikor hanyatt fekszel, vagy oldalt inkább?

Heydie, gratula a kellemes partihoz és tök jó, hogy kimozdultál:) Az jót tesz:) Tényleg téged szeretnének koszorús lánynak nagy pocival:) Akkor a rucidat folyamatosan alakítani kell majd, hiszen nő a poci!

Fikuszka, jó érzés naplót írni, jó visszaolvasni, hogy melyik héten miket éltem át:) És köszi, hogy olvasod!:) neked is lennen kedved írni egyet?
Vendég

Twist!
Szerintem ne kezd el, ha rá van írva, hogy nem szabad. Holnapig még tudsz várni és fel tudod hívni a dokidat.
A betadin kúp helyett jó lehet a canesten combi (nekem az beváltt fél évvel ezelőtt, a betadint is próbáltam, de ahogy felhelyeztem le kellett szedjem, mert elkezdtem szörnyen "égni" belülről. Azt valamiért nem bírtam) a canesten viszont 2-3 nap alatt helyrehozott.

Heydie!
Köszi! Ha holnap hazaértem jelentkezem.

Kima
Kép
Kép
kima75

Twist,

a Betadine csak fertőtlenít, nem? Akkor viszont kicsípi, ahogy Kima mondja a gyulladt területet. Sztem egy napot simán ki lehet bírni így gombásan is, a lényeg, hogy gyakran mosakodj Lactacyd-del (de csak kívülről) és tartsd szárazon (ebben a hőségben :D ). Nekem, ha jól emlékszem, a Pimafucin kúpot írták fel annak idején.

A babócáról van kép, igaz, kicsit korábbi, éppen szopja az ujját. Ha végre erőt veszek magamon, és bescannelem, akkor jön az is, meg a pocakfotó is. Tényleg, Ti mikor raktok fel? Heydie volt a legrendesebb ezügyben :D

A mozgásokat nagyon ritkán érzem (van, hogy napokig semmi), aztán nap közben egyszer csak mintha történne valami. Tényleg alig várom a konkrétabb jeleket. Végülis egy közel 7 centis kis lény már elég erős, nem?

Kima, én is szurkolok, biztos minden rendben lesz és csodás élményben lesz részed!

Heydie, jól fog állni a pocakod a lagzin. Szerintem Te tipikusan olyan alkat vagy, aki nem hízik sokat és olyan kis gömbszerű pocid lesz, ami előrefelé áll. Még szerencsét is hozol gyermekáldás tekintetében az ifjú párnak :lol:

Kép
Kép
Kép
vicka77

Twist - ha rá van írva, h árt a babának, akkor ne! Sztem is várj holnapig, aztán tárgyald meg a dokival :)

Vicka - jaj de aranyos vagy, hát remélem, h olyan kis formás-aranyos pocakom lesz :D lassan majd kitalálják, h milyen legyen a koszorúslányok ruhája, de nagyon aranyosak, várnak vele addig, amíg már látható lesz a pocim, mert ahogy Twist is írta, sztem még a lagzi előtt egy nappal is kell majd alakítani rajta :D

Én semmiféle mozgást nem érzek egyelőre, buborékolást sem (pedig akkor már legalább illene rá a neve :P). De még türelmes vagyok.

Kép
heydie

Szép jó reggelt és hetet mindenkinek! :lol:

Heydie: biztos nagyon szép leszel koszorúslányként. Biztos mindenki a gyönyörű koszorús kismamát fogja csodálni. :D

Hétvégén végre sikerült beszereznünk pár ruhadarabot, mert már nagyon vágta a pocakom a nadrágom. Törtük a fejünket, hogy hová menjünk, mert irdatlan árakat láttunk és persze minden bolt csak hétköznap van nyitva, vagy szombat délelőtt (kispapa akkor is dolgozik), végül hosszú nadrágot a C&A-ban találtunk (ez igazi kismama nadrág, tehát ősztől tökéletes lesz). A többire viszont mind a Tescoban leltünk rá! Úgy örültem. Nem is gondoltam, hogy ott lesznek ilyen jó pocakos cuccok. Így most még bent is tudom rejtegetni kicsi manót, mert babonából várok a csütörtöki uh-ig. Már egy hete nem láttam manót és már úgy izgulok. :oops:

Kép
detti_

HEllo Lányok!

volt valaki a hétvégén a Balatonon? Milyen a víz? Vajon bele lehet menni kismamáknak?

Móni
KépKép
reunion

Sziasztok lányok!

Jó reggelt mindenkinek! Remélem mindenki jól van!

Megyek visszaolvasni - van mit szerda óta :) - aztán jövök!

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Sziasztok!

Túlléptem a bűvös 12 hetet. :P

Pokoli volt az elmúlt pár nap, szerda óta rendesen megy a hasam :( Eddig székrekedés, most a másik, ráadásul éjszaka kínoz miatta a gyomrom.

A C vitamin betegtájékoztatójára, amit szednem kellett a fertőzés miatt, az van írva, hogy mellékhatásként hasmenést okozhat, remélem attól van, és most elmúlik, szombat óta nem szedem. És az is rá van írva, hogy várandósság alatt nem ajánlott napi 100 mg c-vitaminnál többet szedni, mert a magzatban károsodást okozhat. Fasza, ki gondolná, én meg napi 1000 mg-ot szedtem 5 napon keresztül, persze csak szombaton olvastam el a betegtájékoztatót, de eszembe sem jutott, hogy a C-vitaminnak el kéne olvasnom a hatásait, hiszen tutira semmi gondot nem okozhat. Végülis a nőgyógyász mondta, hogy szedjem, ő biztos tudja, mit szabad, és mit nem. Már fogytam 1 kg-ot.

És a hőség... kora délutántól este hatig ájultan fekszem az ágyon otthon, pihegek, és várom, hogy hűvösebb legyen. De szerencse, hogy nem a 3. trimesztert nyomom nyáron. Sosem bírtam a hőséget, nekem a 20 fok fekszik. Ti hogy bírjátok?

A Balaton engem is érdekelne, bár nehezen viselném, hogy ne a vízbe legyen állandóan, imádom a vizet 8) Bár kell vennem bikinit, mellügyileg kinőttem az eddigieket.

Klári

Kép
claracroft

Üdv az új héten :)

Detti, de jó neked, hogy "csak" 1 hete nem láttad a kis manót; ... én már majdnem 5 hete nem láttam, s úgy érzem sosem jön el a szerda!!!

Pár napja valami ismeretlenféle mozgást érzek időnként én is, inkább mikor fekszem, mint napközben :)

Twist, nekem még nem biztos, hogy ennyi idős várandós vagyok, mert rendszertelen a ciklusom, de szerdán már okosabbak leszünk, remélem.

Esküvő NAGYON fárasztó volt, 7-től templom, 9-re mentünk a mulatozásba, de nem tudtam pihenni közben, ráadásul délután még bevállaltam egy terepezést 4 helyszínen (2 óra). Apropó: gáz-szerelések tervezése a munkám.

Hatodik UH: esetleg jan. 6.-án, ha még egyben leszünk :)
Kép
nilszi

Sziasztok!

Clara, részvétem a hasmenés miatt. Nekem a terhesség kezdete óta az van. A széntablettát engedik szedni, rá is van írva, hogy nem árt a terhességnek. Amikor nekem nagyon gázos az ügy, akkor 4 szemet be lehet szedni és egész napra szépen megfog.

Nilszi, de jó, hogy érzed már a babót!:) Akkor szerdára drukk, hogy megtudd a terhesség idejét pontosan.

Délutánra szerencsére kaptam egy időpontot a dokimhoz, így a hüvelygomba kérdésről hamar megtudom a megoldást. Lehet, hogy már estére elmúlik a hülye érzés:)
Vendég

Klári Most jól rámijesztettél a C vitaminnal. Ugyanis én már 3 hete szedem rendszeresen napi 2x500mg-ot, attól állt el a vérzésem. A védőnő is csak azt mondta, hogy a 12 hét után zavarhatja csak meg a vizeletkiválasztást, nehezítheti. A Cetebe tájékoztatóján semmi olyasmit nem írtak, amiről írtál. Furcsállom is hiszen a fel nem használt C vitamint a szervezet kiűríti, nem képes a szükségesnél többet beépíteni.
Nem lehet, hogy a hordozóanyaggal van esetedben a probléma, annál a C vitaminnál, amit szedtél?
Balcsiban való fürdéssel kapcsolatban, engem a pajzsmirigy doktornőm határozottan eltiltott, sőt azt mondta, hogy még a saját medencénkben se fürödjek. Bár tudjátok én elég problémás vagyok, ráadásul késői első babás kismama. Én biztosan csak térdig fogok bemenni a vízbe, nem kockáztatok.( Már írtam korábban, hogy a barátnőm pont a Balatonból kapott fertőzés miatt vetélt el.)
Szerintem nem érdemes kockáztatni!

Nóra

Kép
fikuszka

Nilszi én is hasonló cipőben járok, utoljára 7 hetesen láttam babócát, már nagyon várom a szerdát a 12 heti UH miatt.
Ráadásul én még rosszul sem vagyok, így az egyetlen jel, ami a babócáról hírt ad a mell érzékenység és hogy talán már kezd növögetni a pocakom.

Nóra

Kép
fikuszka

Elfelejtettem írni, hogy 4 hete, a laborvizsga eredményeként a vizeletemben fehérjét találtak, ami fertőzést jelent, ugyebár. De a jelei már a nőgyógyásznál-jártamban megvoltak (viszketés), és ezt el is mondtam a doktornak. Azt válaszolta, hogy ez nagyon sok várandós nőnél előfordul, és ha még zavarni fog a 14 hét lejárta után, akkor kiírhat majd gyógyszert rá. Megvárom a következő vizeletvizsgát, a 20. héten, aztán ha fennáll a dolog, akkor kérek kezelést. Állítólag a szülésnél lehet probléma a fertőzés, de amúgy a baba fejlődését nem zavarja. Majd szerdán ezt is pontosan megtudakolom a dokitól.

Hatodik UH: esetleg jan. 6.-án, ha még egyben leszünk :)
Kép
nilszi

na végigolvastam. :)

Megnéztem a kínai naptárt, nekem kislányt ír. :) Majd meglátjuk. Remélhetőleg augusztus 5-én kiderül, akkor megyek 18. hetes UH-ra.

A kombinált teszt eredményem nekem is megjött, mind a kettőre (Down, és Edwards) negatív lett. :)

Egyébként nekem is most volt egy kis fertőzésem, szerintem gomba. Mikor voltam a 12 hetes uh után a nődokinál, írt is fel rá canesten hüvelytablettát. Azt kellett használnom 6 napig, napi egyet.

Ja és most jutott eszembe, hogy még mindig nem töltöttem fel a 12. hetes uh képemet. :) Na ezt a héten pótolni fogom. Feltéve ha nem felejtem el. Olyan feledékeny vagyok mostanában! :D

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Ja még valami, ilyen "kaparászás" félét én is szoktam érezni már kb. 1 hete. :D

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Egyébként úgy tudom, hogy a napozás is ártalmas a kismamáknak, mert kihozza a májfoltokat. Ilyenkor a szervezet hajlamosabb a pigmentációra és erre a nap még ráerősít. A háziorvosom direkt tiltotta a napozást.
Adrienn gratula az erdményekhez! Tarkóredőt nem mértek?

Nóra

Kép
fikuszka

Fikuszka: lehetséges, én Béres C-vitamint szedtem.

http://www.pirulapatika.hu/210150273/be ... lmtabletta

itt a betegtájékoztató, majdnem a végén olvasható a terhesség...

Klári

Kép
claracroft

Most elolvastam egy másik 500mg C-vitaminnak a tájékoztatóját, az nem írja...

Klári

Kép
claracroft

fikuszka: de mértek, egy jó pár oldallal ezelőtt le is írtam. :)

A 12. héten volt a CRL 70 mm, tarkóredő pedig 1.8 mm

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Sziasztok!
Hát megvolt a 12 hetes uh. Egyenlőre semmi, jövő héten újra kell menni, mert a baba CRL-je csak 47 mm. Azt mondta a doki, hogy valszeg fiatalabb a terhesség. Nekem már az elején is ezzl voltak a gondok, emiatt hitték, hogy méhen kívüli. Szóval jövö héten ismétlés..... Egyébként szerencsére van szívhang,de többet nem tudok mondani........

Kima
Kép
Kép
kima75

Kima Ne kenődj el biztosan minden rendben van, az simán lehet, hogy később fogantál meg.
Adrienne Bocsi, látod milyen figyelmetlen vagyok. Örülök a szép eredményeidnek!

Nóra

Kép
fikuszka

sziasztok.

megint en :oops: a szules idopontja at lett pakolva januarra,igy a februariak kozul en vagyok a legidosebb es nem nagyon talalok valaszt a kerdesemre.
douple tesztre kell mennem 12 es 13het kozt de nem tudom most mi alapjan menjek el, a sajat szamitasom alapjan vagy amit a doki mondott.o a baba meretebol szamolta ki hany hetes vagyok,pontosabban az UH gep dopta ki a szules datumat es a hetet.
ha a 12-13het kozat kell mmenjek akkor mehetek mar 11+4en is vagy inkabb 12+4en?
tiszta para vagyok mert azt olvastam hogy ilyenkor szamitanak a hetek amikor az orcsontot merik es nehogy rossz legyen az eredmeny mert akkor elkuldenek amniora.
a valaszokat koszi.

Kép
monyo83

Sziasztok!

Remelem jol telt a hetvege mindenkinek!

Probaltam visszaolvasni, de olyan sokat irtok :lol: Azert lattam a celzast a bikinis avatar-ra ...szerintem mindenkinek jobb, ha ezt mellozzuk :lol: :lol: :lol:

Munkarol: valoszinuleg "babysintert" keresunk majd heti negy napra, mert parom 1 napot majd otthon tud maradni a babaval hetkoznap. Szerencsere kozel koltoztunk az irodahoz, igy ha kell ebedidoben haza tudok majd szaladni etetesre vagy ha barmi gond lenne.
Ajanlottak bolcsodet is, de kb havi 1000-1200 euro lenne + vinni kell a kajatol kezdve mindent. Tehat a "sinter" talan jobban megeri...meglatjuk. A gond, hogy nalunk nem kerdes a vissza-akarok-vagy-sem-dolog, mert ha nem megyek vissza, akkor csak egy minimum "gyes" jar 26-27 hetig es a munkam is elveszitem... hat eleg eros motivacio :oops: :roll: Orultem volna ezert az ikreknek, mert akkor dupla ideig lehettem volna otthon, de most igy alakult :wink:

A pocim nekem is no. Nem tudom, hogy vagytok vele, de nekem nagyon nehez elfogadni , hogy nagyobb leszek. Sokat tornaztam, dietaztam, hogy ne legyek olyan, mint az itteniek es most megis. Mivel sajnos meg nem erzem maszatkapitany mozgasait, nehez elfogadni a pocakosodast...de meg nem szurtak ki. Most ennek oruljek vagy ne? :lol: :lol: Talan, ha majd erzem a manot, konnyebb lesz. :oops:

Ha minden jol megy aug 6-an haza tudunk menni egy hetvegere, es akkor talan fogadnak a klinikan...juhejj :wink:
Vendég

monyo83: Üdv közöttünk!

Nekem a dokim azt mondta, hogy a 11-13+6 hét között kell menni, de lehet, hogy Szerbiában ez másként működik. HA 11+4-en mész, és túl korai, még mindig meg lehet ismételni, úgyhogy én ezt választanám. A dokidat nem kérdezted erről?

Nekem inkább hosszabbak a ciklusaim, és a nődoki is az elején, mikor mentem eleinte UH-ra, azt mondta, ez fiatalabb terhesség, de mikor 11 hetesen mentem, akkor azt mondta, hogy a baba méretei megfelelőek a 11. hétnek, úgyhogy ez még változhat, szerintem nem teljesen egyenletes a fejlődés. Én egyébként 12+5 hetesen megyek, és az utolsó mensi első napjától számítva.

Klári

Kép
claracroft

Lányok, mostanság megyek magamnak új melltartót venni, mert már nem jó a C kosár. :x

Szerintetek milyet vegyek? Azt hallottam, hogy pamut, de vannak más kritériumok? Sajnos nekem csak a merevítős tart :?

Klári

Kép
claracroft

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?