A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok!

Csak gyorsan magunkról, mert mindjárt ébred.

Olyan jó éjszakánk volt ma is és tegnap is, csak 1x ébredt! És negyed 7-kor kelt reggel! :D De jó lenne, ha így is maradna!!! Mostanában fürdés előtt kapja a Chamomillát vízben feloldva, meg a vacsiban (tápszer) is van 5 golyó.

És már nem 8-kor alszik vissza reggel, hanem két napja 9-kor. Már 3 órát kibír ébren!!! Haladunk! Tegnap is teljesen el voltak csúszva az alvásai: 9-től, fél 1-től, és fél 5-től aludt. Változóan vagy 3/4 vagy másfél órát.

Most próbálok visszaolvasni!

Kép

Kép
regcsiken14

Szép napot!

Hát éjszaka mi is ébredünk 3-4 szer, de szerencsére vagy cumi, vagy simi, vagy csak elkószált és vissza kell fektetni, csak hát teljesen le van engedve az ágy, így a derekam majd beszakad. kismamák ti hogy bírjátok a hajolgatást?

Várjuk Apát haza, munka ügyben 3 napja külföldön van. :-( De ma jön haza! :-) Végre! Lehet Emma ezért kel éjszaka többet, előtte nem?? Meglátjuk.

Séta egyedül: Már párszor volt olyan hogy mind a két kezében fog valamit és nem támaszkodik és tesz pár lépést, mert ugye ha fog valamit az neki olyan mintha kapaszkodna :-) olyan édes mikor tartja keresi az egyensúlyát!!!:-)))

Kaki: hogy az ösztön milyen, ugye a bébitaxiról is magától szállt le, nem mutatuk hogy hoyg kell, átemelni a lábát és szépen leszállni, nos a kakilás is ilyen a drágám pár napja úgy kakil hogy játszik és ha jön akkor legugol! Nyom ezerrel és ha kész feláll. eddig ahol érte ülve, állva fekve...bárhogy, mostmár gugolva, de este vagy hajnalban ha kakilnia kell akkor is felébred és feláll a kiságyban és legugol! Megzabálom!!!! Lehet lassan megismertetem a bilivel...nem azért hogy máris rászokjon, csak hogy ismerje barátkozzon vele.
már ki is néztem a Fisher price-nek van egy 3:1-ben, bili, wc szűkítő és fellépő egyben. annyira édi, nem zenél meg ilyenek, csak több funkciós, és ha a wc szűkítőt használjuk akkor nem egy új dolog lesz hanem amit eddig is használt....meglátjuk. Még gondolkozom.

Vmit akartam még .. nem tudom, majd később

KépKép
kaqk
Debrecen

Szép napot!

Hát éjszaka mi is ébredünk 3-4 szer, de szerencsére vagy cumi, vagy simi, vagy csak elkószált és vissza kell fektetni, csak hát teljesen le van engedve az ágy, így a derekam majd beszakad. kismamák ti hogy bírjátok a hajolgatást?

Várjuk Apát haza, munka ügyben 3 napja külföldön van. :-( De ma jön haza! :-) Végre! Lehet Emma ezért kel éjszaka többet, előtte nem?? Meglátjuk.

Séta egyedül: Már párszor volt olyan hogy mind a két kezében fog valamit és nem támaszkodik és tesz pár lépést, mert ugye ha fog valamit az neki olyan mintha kapaszkodna :-) olyan édes mikor tartja keresi az egyensúlyát!!!:-)))

Kaki: hogy az ösztön milyen, ugye a bébitaxiról is magától szállt le, nem mutatuk hogy hoyg kell, átemelni a lábát és szépen leszállni, nos a kakilás is ilyen a drágám pár napja úgy kakil hogy játszik és ha jön akkor legugol! Nyom ezerrel és ha kész feláll. eddig ahol érte ülve, állva fekve...bárhogy, mostmár gugolva, de este vagy hajnalban ha kakilnia kell akkor is felébred és feláll a kiságyban és legugol! Megzabálom!!!! Lehet lassan megismertetem a bilivel...nem azért hogy máris rászokjon, csak hogy ismerje barátkozzon vele.
már ki is néztem a Fisher price-nek van egy 3:1-ben, bili, wc szűkítő és fellépő egyben. annyira édi, nem zenél meg ilyenek, csak több funkciós, és ha a wc szűkítőt használjuk akkor nem egy új dolog lesz hanem amit eddig is használt....meglátjuk. Még gondolkozom.

Vmit akartam még .. nem tudom, majd később

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk! Zsófi is guggolva kakil! :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Szaisztok

Boldogságot az ünneplőknek!!!!

Juba,Viranka: Köszi a hiányolást.Csak ez a jó kis babanet egyfolytában kidobott most is úgy voltam vele megpróbálom és lámmmm sikerült. Örülük hogy Bertusnál minden rendben.Bálint olyan mint Petra ő is mindig állna ha tudna :lol:

Mesi: Tündéri Zsófikád van annyira aranyos a képeken.

Dettyk: Panka csuda édes a képeken.

Irina: Képzeld Petrust megnézte egy Dévényes és annyit mondott hogy semmiről nem vagyunk lemaradva kicsit kötöttebb az izomzata de nagyon kis erős csaj.Annyit mondott mert látta milyen szépen ül hogy ültethetem csak Z alakba.Meg mutatott egykét fogást amit gyakoroljunk és van mikor 2-3 percig négykézláb marad nálunk ez nagy szó. :)

Maggie: Gratula a fiadnak azért a 6.hely sem rossz.Vagy igen? :? Engem is hívtak még tavaly menjek strandkézire de akkor már pociba volt Petra.( 8 évig csináltam).

Sense: Ne aggódj a kilók miatt meglátod pikk pakk lemegy majd. :)

Kiskolbi: Édes lehet Máté ahogy magyaráz :lol:

Rólunk: Vettünk járókát az első 20 perc utána elaludt benne azóta meg csak üvölt mikor benne van.És mikor felállok egyből nyújtja a pici kezét hogy vegyem ki.Igy elég nehéz lesz nekem is :roll:
Úgy néz ki jön a másik alsó fogunk vagyis csak neki :lol: De ami elsőre kijött még az sem nőtt ki teljesen pedig már május 30. óta kint van.Szerintetek?Ja és képzeljétek tegnap fürdés után észrevettünk egy ici-pici puklit a köldöke mellett? Szerintetek?

Ági

Kép

Kép
agica1126

Kaqk!
Jaj, dehogyisnem szakad le a derekam! Épp most vagyok túl egy egyórás altatáson :evil: ...Már nem érzem a lábamat és a derekamat :( . De elaludt végre :D
Reméljük, ha hazajön Apája, Emma visszatér a régi kerékvágásba :wink: !
Regi!Irigy vagyok az elmúlt éjszakáidra :roll: , na de majdcsak Botikám is észhez tér :lol: ...
SENSE!!
Óriási gratula Nektek is a Kistesóhoz!!! :wink:

Nekem most kellene nekiállnom főzni, de olyannyira kivagyok...De muszáj, mert Apa éhenhal este :roll:
kispocc

Mesi: gugolva kakilás :lol: :lol:
a kilók miatt meg ne aggódj, két gyerkőc mellett pikk pakk leszaladnak.

KépKép
kaqk
Debrecen

Regi: hajrá! Jó lesz az!

KépKép
kaqk
Debrecen

Sehol senki..mindenki kint van? Mi iskint voltunk, emma pocsolt a medencéjében. sajna képet nem tudok rakni..ja de, majd a g-mail-re küldök!

uzsizunk, aztán megyünk ajándékot nézni Párom 30. szülinapjára!

KépKép
kaqk
Debrecen

Élek még :lol: jól vagyunk, elkezdtem visszaolvasni, meg írogatni csak nem haladok vele....

KépKép
KépKép
fleur

Helló, kedves Lányok!
Kismamik, azaz Gremese és Sense, ezt nem hagyhatom szó nélkül: tudom, én most könnyen beszélek, de tényleg ne egyétek magatokat (most) a kilók miatt! Élvezzétek a terhességet, olyan gyorsan elröppen, hipp-hopp már a 3-4. hónapban vagytok!

Lázmérés: nem hobbi :-), csak Ádi hetek óta tartó náthája miatt csekkolom, hogy észrevegyem, ha lázas. De napi kétszeri mérésre szorítkozom. Ha nem náthás (vagy más baja van), nem szoktam mérni neki.
Nekünk is rémesek az éjszakáink, de csak javulni fognak. Gyermek ma 11.15 óta nem aludt semmit, most raktuk le... :shock:

Ágica: nagyon örülök, hogy rendben van Petrus! A Z alak mit jelent (hogy a lábait behajlítva Z-be kell ülnie?)?

Kispocc: KÉPET, KÉPET, KÉPET KÉRÜNK RÓLATOK!

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Akkor nem vagyok egyedül :lol: , az én kis Harcosom se aludt ma, csak fél órát. De azt egy órás rimánkodás előzte meg :o . Most szopizott, és elaludt...de nem akarom elkiabálni. :?

Botó kb. 3 hete belázasodott. Semmi - de ahogy mondom SEMMI - tünet, csak egyszerűen forró lett: megmértem, 38,5 :shock: . Frászt kaptam, becincáltam az ügyeletre vasárnap este, azt mondták, a fogától :roll: . Tök jó kedve volt ám, semmi betegségre utaló jel, sírás, vagy valami...Na, mindegy, ezen is túl voltunk. Csak azt akarom ebből a regényből kihozni, hogy akkor mondta a doki, hogy 37, 2-ig, 37, 3-ig normális a baba hője délután :lol: Na.

Mindjárt rakok képet, Irina! :D
kispocc

Sziasztok!
Pár kép Péterkéről:
Anya segitek én kipakolni:-)
Kép
Imádok pancsolni:
Kép
És persze hintázni is:
Kép
Kép
Enni is: Kép

És a mai produkció:
Kép

Heni
KépKép
heni81

Heni: Péterke olyan édes!!! Nagyon kis huncut! :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Fleur, épp kérdezni akartam, hogy van Lillus, hogy vagytok?

Kép
Kép
irina

Drága kismamák!
Emese, Sense ma egy kicsit elképzeltem milyen is lehet az érzés, hogy kicsi baba a karon, még picibb a pocóban:-) biztosan szuper érzés lehet:-)No para a kilók miatt!!! Majd leszalad rólatok, miközben egyszerre két felé kell majd elindulni:-)

Irina mit adsz Ádinak náthára? vagy csak orrszivatás? Nálunk is ma elkezdett egy kicsit folyni :evil:

Kispocc üdv köztünk:-)

Kagk hát hogy ne emlékeznék a narancssárga imádatodra
:wink: Nagyon ügyi Emma, hogy már igy közlekedik. Nálunk csak az akarat van még meg, sokszor nem sikerülnek úgy a dolgk ahogyan az a fiam szeretné, és akkor jön a hiszti.

Ágica esteleg játékokat aggas fel a járókára, nálunk lóg egy csomó minden a rácsokon és azokat szokta Péter rángatni.

Ma nálunk is extra nyügi nap volt :evil: semmi nem volt jó, fáradt is volt, de aludni nem akart, mászna is , de nem tud, fel is állna, de nem bir, igy csak cipelteti magát, de az se jó, szóval ko vagyok, pedig eddig olyan kitartóan gyakorolt mindent.
Nagyon ügyesen nyégkézlábra nyomja magát, kezét teszi is előre, csak a lábát nem tudja, vagy ha igen hátra felé halad :shock:

Heni
KépKép
heni81

Íme, Ő Botond - ugyan már egy hónaposak a képek, de majd lesz friss is :lol:
Kép Botus:)
Kép Apájával
Kép Anyájával
Kép fürcsi...
kispocc

A fürcsis képen látható szőrös lábak nem az enyémek :D , ennyire nem hanyagolom el magam :lol: :lol:

Heni!
Péterke ÉÉÉÉDES!!!!
kispocc

Sziasztok!

Egyelőre csak gyors életjel, mert még nem tudtam visszaolvasni.

Jó rég jártam erre, mert kéthetes "nyaraláson" voltunk, tegnap jöttünk haza. Előszür Hévízen 1 hetet a nagyszülőkkel - itt még minden rendben volt.
Utána elméletileg 1 hét csopaki nyaralás következett volna - szintén a szüleimmel, sajnos Apa csak a hétvégére tudott velünk tartani. Végül viszont a veszprémi kórházban kötöttünk ki Dorkával kiszáradás veszélye miatt :(
Először Apukám lett beteg, majd vasárnap hajnalban Dorka hányt kétszer is, majd reggel megint kétszer. Elszaladtunk vele az ügyeletre, ahol azt mondták, ha újra hány, irány a veszprémi kórház. Aznap újabb hányás nem volt, így maradtunk Csopakon. A Férjem is kezdte rosszul érezni magát, de mivel úgy tűnt, Dorka rendben lesz, őt pedig várta a munka hétfőn, hazautazott vasárnap este.
Hétfőn viszont Dorka vízszerű hasmenést produkált, úgyhogy a Nagyszülőkkel bevittük a kórházba. Infúziót kapott (össz. 1 liter folyadékot), aznap szinte minden vízszerűen kijött belőle :( . Szerencsére nem szíjazták le, én foghattam a karomban, amikor meg aludt, letettem az ágyba. Csak sűrűn kellett igazgatnom a csövet, mert alvás közben a forgolódásnál nemegyszer a nyaka köré tekerte. Kb. éjféltájban vették ki az infúziót, onnantól már nyugodtabban aludhattam volna az ágya melletti matracon.
Viszont én is elkezdtem fosni (bocs, de erre nincs más jó szó). Éjjel jártam a WC-re alvás helyett, totál kivert a víz, szédültem stb. Reggelre éreztem, hogy muszáj lesz segítséget kérni. Úgy tűnt, Apa nagyjából rendben van, így elindult Bp-ről Veszprémbe, dél körül leváltott (mentem vissza Csopakra).
Dorka szerencsére egész jól viselte a kórházat, még infúzióval a kezében is vigyorgott, tapsikolni próbált. Étvágya is egész jó volt, lázas nem volt.

Én viszont hétfő délutánra már belázasodtam elég masszívan. Mivel Dorkát másnap már hazaengedték volna, és Apa is egyre sz@rabbul lett (+ féltünk, hogy elkapja a szobatárs kisfiú 40 fokos lázzal járó fertőzését), kértük, hogy hétfő késő délután elhozhassuk Dorkát. Szerencsére belementek. Aznap éjjel már Apának is 39 fokos láza volt, ja, és hétfőre Anyukám is hasmenős lett.

Szóval ennyit a nyaralásunkról. Még szerencse, hogy a nagyszülők a közelben voltak, tudtak behozni a kórházba Dorkának kaját (a tápszertől ugyanis undorodott, a rizspépet már megunta, a pirítóst úgy-ahogy hajlandó volt megenni, az Anyukám által főzött krumplit nagy étvággyal megette).
Most már mindenki jól van - Dorka van a legjobban, bár látszik, hogy fogyott. Én még ma is voltam párszor hasmenős.

Most megpróbálom utolérni magam itthon és persze a fórumon is a visszaolvasásban :wink:

Sense, nagyon sok boldogságot a kistesóhoz!!!!!

Kép
dotildi

Te jó ég Ildi,hogy min mentetek keresztül!!Nagyon sajnálom,hogy ilyen balul sült el a nyaralásotok!!Sok-sok gyógypuszit küldök Dorkának és az egész családnak!!!Remélem mielőbb sikerül helyrerázódnotok!!!És lehet tudni,hogy mi volt ez a fertőzés?Honnét,illetve mitől kaptátok el??

Kispocc!Boti tündéri baba!!Látom ő is a kék szeműek táborát erősíti,nagyon jóképű kispasi :wink: 8)
És Te is nagyon csini vagy!!!

Heni!És a mi kis huncut Péterkénk,látom segített a virágot átültetni is :wink: :lol: Milyen édesen vigyorog a hintába,meg lehetne zabálni!!

KépKép
juba

sziasztok!

Életjel :wink: :lol:

Jól vagyunk, anyuméknál "nyaralunk" Cicával.
A géphez a keresztfiaim jóvoltából nem igazán jutok.
Mindenkinek sok puszi, betegeskedő babóknak gyógyulást.
Jövőhéten jövök.

Puszi és szép álmokat

KépKép
Kép Kép
l.móni

Boldog 9. hónapot Betyár Bercinek!!!!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Jó reggelt!

Boldog hófordulót betyár Bercinek!

Ildi szegénykém :cry: hallottam én is erről a virusról ami elkapott benneteket, mi is épp akkor kórházban voltunk, féltem is, nehogy megfertőződjünk.
Sok gyógypuszi nektek!

Kispocc nagyon szépek vagytok!

Kagk köszi :wink:

Csajok lehet újkrumpit adni? ( nem vagyok benne biztos, de mintha olvastam volna valahol, hogy nem lehet)
Új zöldségekből szeretnék levest csinálni.

Heni
KépKép
heni81

Jó reggelt!

BOLDOG HÓFORDULÓT A 10 HÓNAPOS ZSOZSÓNAK ÉS A 9 HÓNAPOS BERCINEK!

Heni: miért nem lehetne? Nálunk már csak új krumpli van, abból csinálok mindent.

Kép
Kép
timi26

Ildi: Uh nem semmi amin keresztül mentetek! remélem már mindenki jól van már!

Boldog Hófordulót Bercusnak!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

tudom már mit felejtettem el!

Kispocc: hát valami nagyon édi Boti! szupik a képek! Anyával:-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Halihó!

Tegnap csak nem tudtam jönni, net helyett meggyet magoztam. :twisted:

Most is csak annyi időm van, hogy köszöntsem Lillát, Zsoszót!
Drága Tündérkék minden jót kívánok Nektek!!!!

KisVacak köszöni szépen. :lol:
dmaggie

Sziasztok!!

Nagyon köszönjük a dicséreteket :D !
Na, éjszaka nem aludtunk semmit, ment a cirkusz 2-től 5-ig, mire a mi ágyunkban méltóztatott elaludni... :roll: Jajjj, ezt pedig nem akarom megengedni neki, de olyannyira kifáradtam :cry: . Ez a fogzás kikészíti Szegényt, és a költözés nemkülönben :roll:
Ma vettem neki Chamomilla golyót. Van valakinek tapasztalata?

Heni, én is adtam újkrumplit, és Botó nagyon szereti :lol:
Ildi, ez iszonyú "nyaralás" lehetett :? , gyógyuljatok meg mihamarabb :wink: !
kispocc

Isten éltesse Szelinát, Pankát, Ádit, Zétit, Zsófit, Bercót!

Heni: Én is hallottam, hogy új zöldségeket nem jó adni, mert jobban puffasztanak, de szerintem csak a kisebb babákra vonatkozik, akik most kezdik a kóstolgatást, úgyhogy szerintem is nyugodtan adhatod Petinek.:)

Kispocc: Szia!:) Nagyon szépek vagytok! Mindig ilyen kis mosolygós Boti? Nagyon kis vidám baba!:)

Dotildi: Sajnálom, hogy ilyeneken kellett keresztül mennetek :(

Gyönyörűségesek a képek :D !

Ha tudok jövök még, ha nem, akkor egy hét múlva találkozunk :wink:!

Vigyázzatok magatokra és a babákra!:)

KépKépKépKép
meryke

Míg el nem felejtem itt a nagy pakolás közepette, elküldtem a Meggyes süti receptjét a gmail-re ! :D

KépKépKépKép
meryke

Sziasztok!
köszi az infókat, valószinű bevezetésre vonatkozott amit olvashattam. A lényeg, hogy megfőztem a levest, ismerve a fiamat 3 féle képpen tálaltam neki( 1. tisza leves cumisüvegbe, 2. leves összeturmixolva a zöldséggel meg hussal, 3. csak a zöldség hussal darabosra törve), persze nem kellett egyik sem, majd még egyszer bepróbálkoztam úgy, hogy kenyeeret tettem neki bele a 3. verzióba, hát úgy megette :shock: vannak neki mostanság mániái.
Pl. új kekszet vettem neki, amihez volt bababónuszos kupon a dmbe, hát azt csak a szájához érteti és máris öklendezik :shock: pedig eddig mindenféle kekszet megevett. Nem értem.
Viszont csináltam apának petrezselymes újkrumlit is, azt meg ette összetörve. Ki ért ezt?

Ma amúgy nagyon nyügi napunk van, semmi nem jó neki, bármit is csinálunk. Folyik az orra is egy kicsit, meg szerintem a foga is fájhat, meg pesze meleg is van. Nagyon nem is voltunk kint, csak mig terigettem, addig hintázott.
Most ledőlttek apával aludni, remélem jól kialussza magát!

Meryke jó utat!

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok

Boldog hófordulót Zsófinak és Betyár Bercinek!!

Meryke: Jó utat nektek vigyázzatok magatokra.

Dotildi: Nem semmi amin átmentetek de a lényeg hogy most már azért kezdtek helyrejönni.Jobbulást nektek!!

Irina: A "Z" ülés az egyik lábija elől a másik hátul.Meg azt is mondta térdeltessem és rakjak elé játékokat hogy rájöjjön a térdelésből való felállásra mivel nagyon erősen tartja magát ezért tanácsolta egyáltaléán nem dől el meg nem is ül le hátra a lábijára.Ti hogy álltok? Tudod engem mindig érdekel.. :)

Kispocc: Nagyon szépek vagytok.Üdv köztünk.

Heni: Én is adom Petrának és eddig nem volt vele gond mármint az új zöldségeket.

Petra nem hajlandó a vadiúj járókába lenni egyfolytába sír és ha felállok egyből nyújtja a kis kezét hogy vegyem ki :roll: Állandóan a laptopot ütné itt az ölembe. :lol:

Ági

Kép

Kép
agica1126

Zsófikának és Albertnek boldog hófordulót!!

Kép

KépKép
juba

Sziasztok!

Csak gyors helyzetjelentés:
SZELI MEGTETTE ELSŐ ÖNÁLLÓ LÉPÉSEIT!!! :D
Jaj, olyan aranyos volt. A kanapénál állt, és lépett felém kettőt, ahogy ültem a kanapé másik felén!
Egyébként kint voltunk ma az uszodában, tetszett Szelinek a nyüzsi, a végére a füvet is megtalálta (jó piszkos lett a körme... :?). Bementünk a babamedencébe, de nem volt eléggé felmelegítve, így Szeli sírt, kijöttünk.

Tegnap meg elmentünk a játszótérre hintázni, aztán úgy döntöttem, kipróbáljuk a homokozót. Hát képzeljétek, teljesen ki volt akadva, hogy neki most piszkos lett a keze. Csak nézte, hogy mi van a tenyerére ragadva, majd elsírta magát! :lol:

Bocsi, de most csak ennyi, aztán talán holnap tudok jönni, vagy még ma este... remélem!

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok, drága Csajszik!

Először is ISTEN ÉLTESSE NAGYON SOKÁIG ZSÓFIKA FŐHERCEGNÉT ÉS KICSI ALBERT KISKIRÁLYFIT!

Dotildi: őszintén sajnálom a kálváriátokat, szívszorító volt olvasni, ami Veletek történt. Nagyon ismerősek voltak helyzetek, jelenetek... (pl. kórházban összeszedett baj). Az jó, hogy Dorka így élvezte a kórházat, szerintem a babák általában szeretik akkor, ha ott van velük anya és/vagy apa, mert a sok baba és a nyüzsgés leköti őket. Remélem, tényleg teljes a gyógyulásotok!

Kispocc: köszi, hogy leírtad, amit az ügyeleten mondtak nektek, ez megnyugtató. Nálunk menetrendszerinti, hogy reggel 37 alatt van Ádi hőmérséklete, este 37 és 37,4 között, hetek óta. Igaz, fogzik ezerrel a kisebb náthája mellé. Ma végre áttört a 2. foga, de csak ujjbeggyel érezhető. A vicc az, hogy a múlt éjszaka egyáltalán nem ébredt, ami kb. negyedévente egyszer fordul elő, viszont az azelőtti éjszakák...
Hah, a képeken elolvadtam, csudaédesek vagytok, Botond nagyon anyája, és ő is simán elmenne kislánynak, olyan helyes a pofija! :D

Heni: öröm nézni Petikét a képeken, vidám, huncut, gyönyörű!
Nátha: nem adok semmit Ádinak, csak C-vitamint, meg többször Fluimare-t spriccelek az orrában, időnként leszívom neki. Valami köptetőt írt fel az orvos, de annyira nem tetszett, amit a leírásában találtam, hogy nem adtam be neki belőle.

Móni, Meryke, gondolunk Rátok!

Ágica: köszi, értem a Z-t ;-) Nálunk a helyzet változatlan, Ádi néha négykézlábra áll, de ritkán, meg kicsit gyakoroltatom is vele. Amúgy forog és néha kúszik a tengelye körül fordulva vagy hátrafelé. Megírom ám mindig, ha van valami új. De ráérősözünk.

Nahát, Regi, szívből gratulálok okos-szépséges Szelinádnak!!!

Nna, nálunk szopihelyzet van, bár a fogzási nyavalyák és a hirtelen nagy meleg magyarázhatja, de Ádi újabban nem kéri a délutáni (utolsó előtti) szopit, csak a reggelit és az estit, bár most az esti is elég rövidre sikeredett... Így a délutánin gyümölcsöt adtam neki, abból evett valamennyit. Csak azon aggódom, hogy így el fog apadni a tej, és ha visszajönne a lelkesedése, étvágya, már nem lesz mit szopiznia. Fejni meg nem tudok, alig jön valami a beállt kereslet-kínálat miatt. Pedig a reggeli-esti szopit még szívesen megtartanám, az esti ugye altatási procedúra része is.
Hasonló élmények valakinél?

Kép
Kép
irina

Juba: imádom ezt az avatarodat! 8)

Kép
Kép
irina

Sziasztok Lányok!

Hát mégegyszer köszönöm a kedves szavakt :oops: :lol: ,Botinak átadom a dicsiket :lol: ..És igen, ő nagyon vidám baba, szinte mindig. Nagyon barátságos, szinte folyton vigyorog :lol: . Na jó, kivétel ezalól az éjszaka :cry: , mert mostanában akkor inkább bőg :roll:
Most is itt ül az asztal alatt, és nem tudom még letenni, mert nem álmos..Milyen éjszaka lesz ebből? :roll:

Meryke!Jó utat! :wink:

És a meggyes sütiről jut eszembe: valaki elküldené nekem priviben a g-mail-os címet? Szívesen megnézném, milyen szépségek, és finomságok vannak fent :lol: Köszi...
Na megyek, és most berakom a kiságyba...Próba-szerencse :lol:
puszi!
Irina! Örülök, ha sikerült megnyugtatnom, hidd el, Ádónak semmi baja nincs :lol:
kispocc

REGI!!Gratulálunk a kicsi Szelinek élete első nagy lépéséhez!!!!! :D
kispocc

Köszi Lányok, aranyosak vagytok! :)

Regi: Gratulálunk Szelinának, nagyon kis ügyes!:D Máté meg medencézett kinn a kertben, haláli volt ki-be mászott és neki a lábkörme lett piszkos :lol: :lol: :lol:

Kispocc: Remélem jó éjszakátok lesz! Küldtem privit!

Irina: Ugye Máté már nem szopizik, de két napja a tápszernek kb. csak a felét issza meg reggel és este is. Én is a melegre fogom, aztán majd meglátjuk. Mindenesetre nem kel éjszaka, hogy éhes lenne. :roll:

Jó éjszakát!

KépKépKépKép
meryke

Ágica Péterke igy foglalkozik a járókában:
Kép Kép

Heni
KépKép
heni81

Oppá elfelejtettem :oops:

Zsozsónak boldog hófordulót!!!!!!!

Irina köszi, nálunk olyan nátha van, hogy csak vizszerű cucc folydogál ki az orrábó, de szivatva alig jön valami, de én inkább csak törölgetem, meg persze este csöpögtetek.

Regi gratula az első lépésekhez!!!!!!

Heni
KépKép
heni81

Irina a cicizés nálunk is leapadt sajna. A kórházban már egyáltalán nem kellett neki az esti szopi:-( elforditotta a fejét, vagy csak kevesett szopizott, igy nálunk már csak reggeli van.Azt pedig nagyon igényli. Pár napig reggelre teljesen átázott a hálóingem, de úgy veszem észre, hogy mostanra beállt, sőt szerintem apad egyre jobban el:-( pedig 1 éves koráig jó lett volna kihúzni.

Heni
KépKép
heni81

Lemaradtam, így minden kis hófordulósnak, szülinaposnak és névnapos sok boldogságot kívánok!

Fog megkínzott minket, de nem tört át. Kedd óta jók a napjaink. :)

Timi
Gratula a foghoz!

Bongyi
:( látom nálatok is a 3-ból mindig beteg valamelyik :(
Remélem már jobban vagytok.

Nagyon jók a talis képek, ha még nem írtam.

Hajni
:( fúú ez az allergia....és akkor mit ehet????

Mesi
Nagyon cukis a kis Zsozsó

Harapdálás téren a helyzet rendeződni látszik. Volt még egy két sírásos, harapni próbálásos eset, de végül rájött, hogy szopizhat csak ne harapjon, meg talán még arra is ráébredt, hogy szeretne még szopizni.
Szóval most minden ok, még 2x szopizik: reggel és este

Kistesó ááá nem most volt piri, de azért csináltam egy tesztet tuti ami fix

Tündi
Jók a képek

Kaqk
Kistetsót mi nem nagyon tervezzük, mert nem lehet nálunk túlzottan. Most még kis idő jó lenne, de ha jön jön :) amúgy szerintem pár hónap múlva már ha jönni akar tényleg jöjjön állapot lesz :) de nem gyúrunk külön rá.

Nektarin
Látom Robesz is jó beteg lett. Puszi neki és gyógyuljon meg gyorsan. Meg gyorsan vége a kerti szétpakolásnak is.

Regi
Jók lettek a szülinapos képek :)

Bongyi
Hát ez a rucika, meg a cseresznyés fülcsi :lol:

Silka
Fog :( remélem már jobban van férjecske azóta
Puszi a kis balesetes puklisnak

Juba
Fú de jól néznek ki ezek a sütik, főleg, ha az ember enyhe diétába kezd :lol:
Hurrá - eredmény!!!

Maggie
Jajj de helyes nagyfiú lett Vacakocska :lol: ezek szerint ilyen régen tettél képet????

Kaqk
Emma hintázós vigyorgós nagyon édes :lol:

Mesi
Köszi a tanácsokat szerencsére megoldódott a helyzet magától ...:)
Nagyon édes Zsófi :lol:

Timi
Csini vagy nagyon :)

Aztán még volt nagyon sok szuper édes kép, akit nem írtam volna külön bocs....

Dotildi
:( ez nagyon vacakul hangzik :(

Regi gratula Szelinek!!!

KépKép
KépKép
fleur

Jó reggelt, Lányok!
Szopi: másutt is olvastam ezekről a szopielhagyásokról. Ilyenkor mindig eszembe jutnak a szoptatási tanácsadók "minden rossz, ami nem igény szerinti szoptatás" megközelítéséből fakadó konklúzióik, melyek szerint persze ez a szopielhagyás is inkább az anya bűne, semmint a baba "igazi" természete szerint való dolog (l. pl. a júniusi Kismamában egy ilyen cikket). Pl. ilyen magyarázatokat kapunk: mivel nem igény szerint szoptatunk, a tej mennyisége csökken, és a babának nincs ideje kivárni, hogy meginduljon a tej (belövelljen). Namármost, ez az érvelés több sebből vérzik:
-- vannak igény szerint szoptatott babák, akik szintén elhagynak szopikat (ja, az biztos más)
-- miért van az, hogy az egyik szopit elhagyja a baba, a másikat nem? reggel és este van türelme kivárni a belövellést, napközben nem (vagy fordítva, attól függően, mit hagy el)? nekem du. 5-kor ugyanúgy van tejem, mint este 8-kor
Annyira utálom ezeket a frusztráló okosságokat, és azóta különösen csípik a szememet az erőszakosabb szoptatáspropagálók, amióta itt a babaneten is olvastam egy topikot, nagyon megrázó volt, a szoptatással kudarcot valló anyukák írtak benne. A többségüket épp ez az egész frusztráló szoptatáshadjárat, ami idehaza van, bénította meg teljesen. Úgyhogy a felszabadult szoptatás helyett szenvedtek!
Bocs a kirohanásért, de már annyira zavartak ezek a "cumi az ördög eszköze", "csak az igény szerinti szopi a jó" típusú izék, amiktől hemzseg a Kismama újság is (ami más szempontokból persze egy tök jó lap, és azzal nincs semmi bajom, hogy a szoptatás mellett állnak ki, de ez a "mindenáron" szemlélet megőrjít). És akkor még fel is teszik benne a körkérdést az olvasóknak, hogy a mamák parájának és paráztatásának vajon mi az oka. Na vajon mi.

Fleur: ezek szerint jól van már Lillus teljesen? Az szuper!

Kép
Kép
irina

Bocs, de most találtam: annyira gyönyörűen fotózza ez a nő a gyerekeket (gyerekeit):
http://www.flickr.com/photos/brendalean ... 408331055/
Na ilyenkor jut eszembe, hogy majdmajdmajd el kellene egy fotóstanfolyamot végezni.

Kép
Kép
irina

kidob folyamatosan :evil: :evil:
Irina,Kolbi,Mesi,Heni,Nektarin:
a mellgyuszi az milyen? ma reggelre(már hajnalban is éreztem) h. naon fáj a bal cici,de csak a fele.ha hozzáérrek,vagy szoptatok belőle vmi veszett mód érzékeny :( nem piros,nincs lázam,de panght benne a tej? védőnő csak kedden van :(

el is küldöm :)

KépKép
viranka

amúgy napsütéses szép napot mindenkinek :)

boldogságos következő hónapot Zsófinak,Bercónak :)

Kicsi pasik csudaszépek :) olyan jó képeket nézni :)

szopi: mikor még kórházban voltunk egy szobatárs azt mondta neki adjanak tápszert mert neki a kórházban sose indul be a teje(rókus kh első 2 szülés utáni rossz tapasztalatok/piszkálások csecsemősők részéről) Uzsokiban nem piszkálták,nem kellett állandóan mérni mennyit evett a gyerek,nem ez volt a legfontosabb dumálni valónk(min3nak fia született s mind2 anyuka előtte 2lányos volt). slám érdekes módon beindult már a kórházban a teje Misike fejlődött csudaszépen :) szerintem sokat számít már a kórházban a csecsemősök hozzáállása,a védőnők segítsége(ha nem összevissza dumálnának mindent) s persze az internet is ahol igenis sok mindent meg lehet tanulni,s lehet segítséget kérni olyan anyáktól akiknek nem sikerült és ezért is tök jó ez a topik mert öntöttük/jük a mai napig a lelket a másikba ha nem sikerül vmi és ez tök jó :) én spec. Mírával az elején megbolondultam volna ha nem olvasom az Ő korosztályos topikját,nagyon sok mindenben segítettek akor még ismeretlenül is :)

elküldöm :)

pusz :)

KépKép
viranka

még : szoptassunk,DE ne minden áron :) szerintem fontos az is h. az anya kiregyensúlyozott legyen ne ateje miatt parázzon egyfolytában :) Silka,Regi,Marica is(Bocsi,de Ti jutottatok legelőször eszembe) is mindent megpróbáltak és több kevesebb sikerrel jártak,S ugyanolyan jó anyák,mert tápszert eszik a gyerek.
Az h. Mesi küzdött a tejért nem semmi.Mindent megtett zsófiért h. igenis szopizzon a csajszi.Kolbi tejkövei(amiről előtte halvány gőzőm nem volt micsoda) ellenére sem adta fel stb..
mennem kell :) csók

KépKép
viranka

Regi: nagy nagy gratula Szelinek az első lépésekhez!!!!!

Viranka: mellgyuszi? :( Hátha nem!

KépKép
kaqk
Debrecen

Viranka, remélem nagyon, hogy nem mellgyuszi!
Amit én tudok a témáról: ha nincs láz, tejcsatorna-elzáródásnak szokták nevezni, az is kb. ugyanaz, csak (magas) láz nélkül: kőkemény lesz a mell egy vagy több ponton, mert eldugult egy v. több tejcsatorna (nekem így utólag nézve szerintem ez volt és nem gyulladt be, mert hőemelkedésem volt, lázam nem). Langyos (fontos, hogy nem meleg, nem hideg) vizes ronggyal (v. ezzel ekvivalens vmivel) lehet borogatni v. zuhanyoztatni, finoman maszírozni, és persze megpróbálni a babával kiszívatni (ha nem hajlandó rá, megpróbálni fejni, de az nekem akkor nem ment). Nekem Ádi kiszívta, de akkor 3 óránként tettem rá.
Ha nem ilyen durva a helyzet, hanem "csak" érzékeny itt-ott, akkor is szerintem a fenti módszer jó.
Egyébként az anno elzáródott tejcsatornájú mellem még ma is fájdogál erre-arra, de csomót nem érzek. Viszont hülye módon sokat nyomkodtam, hogy végre a csomó eltűnjön, amit nem szabadott volna, mert a tejmirigyek sínylik meg. Szóval ezt ne csináld, csak finoman.
Sok erőt, kitartást, és jelentkezz, mi van Veled!

Kép
Kép
irina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?