A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Viranka: a másik témához: szerintem is nagyon fontos lenne, hogy az anyukáknak elég infójuk legyen (amit a szoptatási tanácsadók, védőnők, jó könyvek tudnak megadni nekik -- nekem a jó könyvek segítettek, és azokról pl. a Kismamában olvastam, pl. a Szoptatás című könyv valami remek), DE az is, hogy ne frusztrálják őket, ha nem jön össze (mint ahogyan ez divat a szobatisztaság, alvás, cumi, császáros szülés stb. témájával is). Szóval szerintem szopt. tanácsadója válogatja, köztük is vannak empatikusak és egészen agitátor típusúak is. Az utóbbit nem szeretem.

Kép
Kép
irina

Sziasztok,

Viranka: igen, tejcsatorna elzáródás ha nincs láz, és nem piros a cici, nekem is így kezdődött, érzékeny volt nagyon, de szopi közben nem fáj, amit nekem mondtak: szopi előtt meleg vízzel fellazítani, vagy meleg párnával, szopi után csak mellgyulladás esetén borogatni. Nekem még bejött a garmastan krém, és a legfontosabb és a leghatásosabb a szoptatási testhelyzet, nekem felül volt elzáródva így négykézlábra állva logó cicikkel szopiztunk a gyerek pedig nekem fejjel lefele volt.
Szóval ilyenkor a tejcsatorna elzáródást kiszívja ez a legjobb, így kb 2 nap alatt rendbe jön.

Amúgy jól vagyunk, ma az első nap, hogy éjaszaka óta nem lázas, szerintem most kezd hatni az antibiotikum, amúgy jó kedvű, jó étvágyú.
Kedden megyünk vissza a dokihoz.

Most megyek, Zsófikának és Albertnak boldogságosat
Szelinek gratulálok :lol:

Kép
Kép
nektarin

Jól leírtam, szóval az eldugult részt felszabadítja, ahogy kiszopizza az elzáródást. Így se jobb :lol:

Kép
Kép
nektarin

Hófordulós babókank sok boldogáságot!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Nektarin,Irina!
köszönöm :) este borogathatok :) próbáltam Bálintot úgy tenni szopi közben h. ahol fáj ott legyen a kis álla,de nem igazán értékelte 8)
annyira gáz,ha felveszem vissza kell fognom magam,h. ne jajduljak fel :roll:

Silka!
speciális diéta :wink: 90 napos,de a gyümölcsnapokat nem bírom és nem is áll szándékomban teljesen betartani :oops: de. csak gyümi(néha bűnöztem) és este 6 után nuku kaja(azért egy kis csoki néha lecsuszant 8) ) de így is fogytam 10kg-ot

KépKép
viranka

Viranka, pedig az alsó állkapcsa a megoldás, menni fog, nekem se sikerült sokszor, de még egy pár perc is sokat számít.
10kg annyira ügyes vagy.

Kép
Kép
nektarin

Sziasztok!

Életjel. :D

Isten éltesse a hófordulósokat!

Kép

Regi!Gratulálok Szeli első lépéseihez! :D

Nagyon szuperek a képek minden csemete aranyos, huncut, vigyorgos
és még sorolhatnám :D

Kispocc!
De jó,hogy újra itt vagy örülök neked.

Dotildi!
Most hogy vagytok?

Nektarin!
De jó,hogy Robesz jobban van :D Puszi neki! :D

Mi tegnap bográcsoztunk,egész nap a jó levegőn voltunk :D
Jó volt csináltam képeket is teszek is fel belőle meg régebbi
képet is.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Na akkor a képek. .

Karcsika fürdik.
Kép
Ildike apa nyakában.
KépNo komment!Kép
Na ezt csináljátok utánnam.
Kép
Így vagyok fel öltözve ha meleg van.
Kép

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Drága Lányok!

Iszonyatos éjszakánk volt, Botó nem óhajt aludni. Na jó, akkor majd nappal - gondoltam. Hát nem. Fél órát aludt, oszt ennyi. És tök jó kedve volt, lementünk a strandra, ma fürcsizett először a Balatonban. Isteni a víz, Botó kacagott, sikogatott, imádta :lol: . Negyed 8kor fürcsi, szopi, és most elájult :lol: , de vajh meddig :roll: ? És reggel úgy szégyeltem ám magam. Annyira fáradt voltam, és ő is nyüszi volt, na, mondom kipróbálok egy új módszert, beteszem az ágyába, otthagyom, majdcsak elalszik. 7 percig sírt. Bementem, kicsi vörös, könnyben úszó szemekkel álldogált és nagy mosollyal köszöntött. Sírhatnékom van most is... :cry: Szegény, ennyit a hagyjuk csak sírni a gyereket módszerről. Én vagyok az anyja, ha sír, az a dolgom, hogy vigasztaljam, és kész. Soha többet ilyet :cry: :cry: :cry:
Meryke!Köszönöm a privit :lol: Nyami meggyes-süti :P
Viranka!Jajjjj neee! +++++++++++++Hamar múljon el ez a mellfájás! Borogasd, és buzdítsd Bálintkádat, hogy segítsen Neked!Nekem is volt hasonló egyszer, és 2 nap után elmúlt, de az első nap a kezemet se bírtam felemelni...GYÓGYULJ++++
Hörcsög!
Köszi Neked is a kedves üdvözlést, nagyon jól esett :lol: És a képek tüneményesek! És ez a kerti medence... :lol: :lol: :lol:
kispocc

És néhány kép... :lol: Kép egy kosár Botó
Kép
Kép strandon:)

puszi :D
kispocc

Sziasztok!

Kösz a múltkori dicsiket! Nagyon jólesett!!! :D

Gyönyörűek az újabb babafotók!!

Kispocc: üdv újra köztünk! Sajnálom a rossz éjszakáitokat! Én sem hagynám sokáig sírni, annyira szívszaggató. Egyszer Rebekával próbáltuk ezt a módszert, mert nem volt hajéandó egyedül elaludni a kiságyban. 10 perc ordítás után bementem hozzá, és össze-vissza volt hányva szegénykém ágya! Na többet se hagytam sírni! VikDannal szerencsém van, ő egyedül alszik el este. Napközben már vannak gondok, mert amióta áll keljfel Jancsi lett belőle. De szerencsére este még simén elalszik!

Viranka: :( sajna hozzászólni nem tudok, de együtteérzek veled! Jobbulást!

Regi: neked még tartozom egy válasszal: én 64 kg vagyok, de sokkal alacsonyabb vagyok nálad!!! ez nem mérvadó.

Hát a hétvégénk elég mozgalmasan sikerült! Tegnap Dettykéknél voltunk, utána szentivánéji buliban, ma meg strandon. VikDan nagyon élvezte az első strandolását! A vizet nem is annyira, de az hogy kedvére mászkálhatott a pléden meg a füvön az nagyon feldobta!!!

Van jópár képem, már úgyis rég raktam fel!

Puszi!

Közös fürcsi:
Kép

Nem értem miért dugdossák ezt előlem!!! :roll:
Kép

No comment!
Kép

Én már simán lebírkózom a nővéremet is!
Kép

Panka még mindig nagyon jó csaj! Egyre jobban kijövünk egymással...
Kép Kép Kép

Nem értem miért mondják mindig, hogy csupaszem vagyok... :roll:
Kép

A nővérem meg ilyeneket csinál:
Kép

Majd most megmutatom, hogy igenis tudok rágni!
Kép Kép

Anya is ezt csinálja! Csak azt nem értem miért mondogatja folyton, hogy kövér! Hát ezért!!!
Kép

Azért a babakocsit is meg kell kóstolni:
Kép

A cél érdekében még guggolni is megtanultam:
Kép

Na meg ugye a felállás:
Kép

Kép
Kép
timi26

Timi!!!
Szia! :lol: Hát ez az! Nálunk is keljfeljancsi van - vagyis kelj fel Boti :lol: Éjjel-nappal...Pedig hogy vártam, hgy végre felálljon :lol: , most meg vizszintesbe akarom rakni folyton :lol:
Nagyon jók a képek!!! :wink: Nyami lángos... :P !
kispocc

Kispocc: hát igen. Rebekánál még én is vártam hogy felálljon. VikDannál már nem annyira. Pedig ő sokkal később állt fel. De majd megszokja, most új neki a dolog, aztán rendeződik a helyzet. Kitartás! :D

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Timi de irigyellek a strandolásért! Szuperek a képek! És persze a kommentek is :wink:

Viranka csak csatlakozni tudok az előttem szóllottakhoz. Többször kell szoptatni +melegiteni.Valószinű neked is csak csatornaelzáródás van. Nálunk csak apa tudta úgy megszivni, hogy kiduguljon :shock:

Kispocc édesek vagytok!

Horcsog ti is szépek vagytok ám! a vizforgatós medencétek nagyon tuti :wink:

Heni
KépKép
heni81

Halihó!

Gyors életjel :lol: . Már megint keresztbe húzták a számításaimat, nem tudtam jönni. :twisted: Tegnap csak 15 kg meggyet kapott az anyukám, amiért az öcsémnek nem volt kedve eljönni, így én csináltam meg tegnap. Ma meg keresztelőn voltunk, van keresztlányunk!!!!!

Gyönyörűséges képeket láttam csodálatos kismanókról és csini mamákról.

Még nem volt módom üdvözölni valakit. Kispocc, mi még nem találkoztunk (virtuálisan sem), én csak januárban csatlakoztam a csapathoz. Gratulálok a szép családodhoz!

Menek, mert elájulok a fáradtságtól.
Remélem hamarosan képes beszámolót adhatok, apa már feltöltötte a gépre, csa ki kell válogatnom és kicsinyítenem.
dmaggie

Sziasztok!

Köszönöm szépen mindenkinek a hiányolást. Igazán jól esett. :lol: :lol:
Igyekeztem visszaolvasni több-kevesebb sikerrel :oops:
Csak nagy vonalakban:

Minden kép csudaszép.
Zsófiról és tesójáról (bocsáss meg Mesi de nagyon irígy vagyok :oops: )
Betyár Berciről. Vikdanról és családjáról. Hörcsög, tünemények a gyerekek.
Ami a vonalzód után van illesztve a legjobb, szerintem :roll:

Regi Gratulálok Szelikének :lol: és jajj neked :lol: :lol:

Viranka naná, hogy kell így is :lol: :lol:
Gréta cica még kevesebbet alszik mostanság

Kispocc üdv újra köztünk. Tüneményes Boti :lol: :lol:
Te meg nagyon csinos vagy :lol:

Maggie gratula a keresztszülőséghez.
Nagyon csodás dolog. Nekem 3 keresztgyermekem van.
Sajátomként szeretem őket és ők is szeretnek és ragaszkodnak hozzám :lol: :lol:
Voltál filmet nézni?

Irina szopiról nekem is hasonló a véleményem. Imádok szoptatni én is megszenvedtem érte, hogy a mai napig megmaradjon a tejcsi.
Megértem azokat az anyákat akiket zavar az, ahogy mostanában hozzáállnak ehhez a dologhoz.
Hatalmas görcsöt okoz a megfelelni akarás a külső környezet, elvárások felé.
Engem személy szerint idegesít mikor azt hallom, hogy a nők 95%-a képes lenne a szoptatásra csak "nem hajlandóak rá"
Áááááááááááááááááááá. Inkább nem is folytatom mert felhúzom magam.

Most el boltba még hűvös van aztán majd élménybeszámolok és dobok képet is.

csók

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!

Bocsánat, jó régen nem voltam, talán ma lesz időm egy kicsit visszaolvasni.

Kérdés:

Azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan lehet videót küldeni/feltölteni valahova? Timi és Emese is küldött gmailen. Nos én a szüleimnek szeretném. A tárhely sem olyan nagy náluk, mint a gmail, meg csak egy kis részletet szeretnék kivágni. Azt hogy kell? Gondolok én olyanra, mint a picasa képek vagy képtár. Van ilyen videótárból? A youtube és a videa nyílvános, azt nem szeretném. Vagy le lehet védeni jelszóval?
Bocsi az értetlenkedésért, csak közben gondolkozok.

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sziasztok Csajszik!

Mostmár sokadjára, de mégegyszer köszönöm szépen a kedves szavakat, és fogadtatást. Nem is hiszitek, milyen jól esik :lol:

Maggie!Szia! :D Örülök, hogy "találkoztunk"! És gratulálok én is a keresztszülőséghez ... na meg a családodhoz természetesen! :D
Timi!Köszi a bíztatást, igyekszem kitartani :roll: . Bár ma éjjel is alig aludtam, mer Gombócommal a suttogó-módszert gyakoroltuk :lol: . De bejött, mert keservesen ugyan, de elaludt. És most is alszik 9től fogva.
Én meg rétest sütöttem :P .
Viranka!Hogy vagy???
[/b]Móni! :D Örülök én is a viszontltásnak nagyon!!! :lol:

Most futok vasalni...halmozom napok óta..jól fog esni most a 40 fokban :evil:
puszi!
kispocc

Kedves Lányok!

Nagyon rossz, hogy ennyi betegeskedő van köztünk. :( Dotildi, a Ti esetetek különösen borzalmas lehetett, de remélem, most már rendben vagytok. Tényleg, milyen vírus volt?

Lilla, Robesz, Ádó, remélem, Ti már újra jól vagytok!!!!

Kispocc: Örülök, hogy újra írsz :D , Botus pedig nagyon jófej kishapsi lehet, olyan minden-rosszaságban-tréfában-benne-vagyok-fajtának tűnik! 8) :lol: Te is szuperül nézel ki, igazi fitt Anyuka vagy! Keljfeljancsi-kérdés ismerős. Mikor lesz vajon majd egyszerűbb? :roll:

Timi: nagyon nagy Fiad van, simán elmegy egyévesnek is akár! Látom, VikDan is élvezte a strandot, tegnap Máté is folyton a babakocsit szerelte, mikor épp nem vízben voltunk.

Regi: gratulálok Szelinek a lépésekhez! Ügyes Nagylány!!! 8) Lenne egy kérdésem: a bébimedence a strandon még a régi ott hátul, vagy megnyitották az új fürdőt? Jövő hónapban mennénk, és szeretnénk kiugrani a strandra is.

Szoptatás: egyetértek Irinával, kár a sok paráztatás, csak árt a szopinak. Sajnálom, hogy ezt egyes nagyokosok nem mérik fel. :? VIRANKA: szerencsére nekem is csak kisebb mellgyuszim volt, de sokat segített a melegvizes finom (!) masszázs (a védőnő szerint a zuhany nem jó, mert bekeményíti a csomót) és a kézzel fejés. Igaz, volt, hogy egy órán át fejtem, gyömöszöltem, mire megindult, de az maga volt a megváltás. Nem leányálom, de muszáj. Biztos Te is jobban vagy már tegnap reggel óta, főleg ha Bálint segített (annál jobb megoldás tényleg nem létezik). Ja, a tejkő meg szerintem nem olyan különleges egy sz@rság (már bocs, de tényleg az!), hanem emiatt záródik el a tejcsatorna. Aztán mikor kiszenveded végre, akkor ki tud ürülni a sok tej.

Sajnos most mennem kell, mert -reményeim szerint- Máté hamarosan ébred, és megyünk boltba. Muszáj ebben a nagy melegben :evil: , mert Apával ma vagyunk 4 évesek, és mire hazaér, még szeretnék sütni Neki egy gyümitortát. :oops:

Ha minden igaz, este jövök még néhány képpel. Már régen tettem fel.

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok!

Kolbi: köszi, Dettyk is mondta a múltkor, hogy jó hosszú baba VikDan! Apjuktól örökölték...mire kamaszok lesznek nekem kell rájuk felnéznem... :shock:
Nagyon boldog évfordulót nektek!!!
Mi pénteken töltjük a 8-at (az első csóktól számolva)

Anikó: nekem azt Viktor küldte át. De én csak a fényképezővel videóztam, gondolom az kisebb...de megkérdezem, ha gondolod.

Kispocc: ingyen szaunázol??? Én már erősen szelektálok a ruhákból, csak azt vasalom amit muszáj, kb havonta 1x veszem rá magam a vasalásra... :oops:

Most megyek, mert a hétvégi csavargás eredménye: egy ocsmányul kinéző lakás... :oops:

Kép
Kép
timi26

Szép napot!

Köszönöm a tanácsokat,mára már csak a 1/4 cicim fáj 8) az a része szerintem masszázs lesz mert alul oldalt fáj,szerintem Bálint üvöltene ha úgy raknám,nem szopizna :lol: Bár gondolkodtam azon,Mírát megkérem,de félek h. harapna v. kitalálná h. akkor Ő is akar szopizni(így is visszafejlődött,Őt is etetni kell :roll: )

Kolbi!
de én előtte soha nem hallottam tejkőről :? Várjuk a képeket :)

Kispocc!
de édesek vagytok :) milyen csini anya vagy :) jó vasalást(hihi nálunk apa vasalja az ingeit én meg azt a pár dolgot ami marad :) )

Regi!
gratu Szelinek :) majd megszereti a homokot :) Mimónak volt egy időszaka mikor állandóan kezet mosott,már beteges volt :?

Heni!
S hogy van Péterke?

Timi!
Milyen nagy VikDan :shock: nagyon jóképű kispasi :wink: s jók a képek :) Dettyk-ék jól vannak????

Hörcsög!
Jó az új vonalzód a képpel :) lenyúlom :) édesek a gyerekek :) Ildike is milyen nagy már 8)

mi meg ezt műveltük de. :)
Kép Kép
Kép Kép
Kép

pusz

KépKép
viranka

Juba,Kispocc!
Sümeg nagyon messze van Veszprémtől?

KOlbi!

te meg este ne gyere bnetre :!: Apával ünnepeljetek :wink:

KépKép
viranka

közben Míra kérte,h. kapcsoljam be neki a tv-t Micimackót szeretne nézni-de nem tud,mert lejátszó máshol épp-s minimax-hoz kapcsoltam,Bálint akkorát sikított örömében :shock: napközben max. esős időben van bekapcsolva,ha Míra itthon van :roll: ami az elmúlt hónapokban ritka volt 8)

KépKép
viranka

Sziasztok!

Szia Kolbi!! :D Hát igen, ezek a Keljfel-jancsik :lol: :lol: :lol: ...Jaj!!Nagyon boldog évfordulót Nektek!Ünnepeljetek!!! :wink: :lol:
Viranka!Örülök, hogy már jobb kicsit a melled!++++++Édesek nagyon a Csemeték!!!Ja! És Sümeg kb. 3negyed óra, vagy max. 1 óra Veszprémtől.
Timi!Én se szeretek vasalni, dehát az a sok ing...És az én uram( :lol: :lol: )nem vasal...Húúú, de szerencsés vagy Viranka, ezt hogy érted el??? :lol:
Lányok, én most 1 órán át altattam a gyerekemet megint. Ha 500szor nem tettem le vizszintesbe, egyszer sem :twisted: :twisted: . Már nem érzem a derekamat...Olyan vagyok, mint akit kicsavartak. Bezzeg a Gyerkőcöm: boldog, elégedett mosollyal az arcán húzza a lóbőrt... :lol:
Pusziiiii
kispocc

Most csak pár kép:
No ilyen a vírus után pöttyösödés.
Mini túrórudi :lol:
Kép
Kép

Kép

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok :D !

Irina!Köszönjük az avi dicséretet :D A tied se piskóta :wink: És az a hamvas barack vonalzó :lol: 8) Én is olyat szeretnék :wink:

Péterke cuki a járókába,látom ő is rabja az üres flakonoknak,nálunk is nagyon menő :wink:

Szelikének nagy gratuláció az első lépéshez :D !!!!

Hörcsög!Szétröhögtem az agyam,hogy a fiad milyen jó fej,ahogy két cumisüveget töm a szájába,és a "medence" amibe belegyömiszkölte magát csúcs :lol: :lol: 8)
Ildikének szuper nyári rucija van,kis tündér!!

Kispocc!Húúúúúúúúú rajtad aztán tényleg egy deka fölösleg sincs,szuper jól nézel ki!!!Botika csuda aranyos!!!Az éjszakákér sajnállak,én is nagyon nehezen viselem ha nem tudunk aludni...

És ez a mondatod:
[quote]A írta:nnyira fáradt voltam, és ő is nyüszi volt, na, mondom kipróbálok egy új módszert, beteszem az ágyába, otthagyom, majdcsak elalszik. 7 percig sírt. Bementem, kicsi vörös, könnyben úszó szemekkel álldogált és nagy mosollyal köszöntött.
Elképzeltem ahogy rádnéz mosolyogva,olyan édes lehetett!!

Nektarin!Örülök,hogy Robesz már jobban van!!!

Timi!Nagyon jók a képek!!A kedvencem ahol VikDani tömi magába a káját :lol: 8) Egyébként Berta is mindentől fulákol,tök félek neki bármit is adni,mert mindig le kell nyúlnom a torkára külömben megfullad :shock: :cry:
Látom a mini tali is jól sikerült :wink:

Maggie!Éljenek a keresztszülők :wink:
Várjuk a képeket!!!

Kolbi!Boldog évfordulót!!!Tessék apátokkal rendesen megünnepelni :wink: !!!Képet kérünk,sokat!!!

Vrianka!Kispocc már válaszolt...Sümegre szeretnétek menni? 10 kiló az rengeteg :shock: Nagyon ügyes vagy,látszott is a talis képeken múltkor,akartam is kérdezni,hogy mennyi az annyi csak elfelejtettem!!!De te terhességed előtt nem voltál kövér soha ugye?Én már akkor is mindíg a pussz kilókkal szenvedtem :oops: :cry: :cry:
Nekünk is ugyan ilyen medencénk van!!Édesek a gyerkőcök,Bálint rengeteget változott!!!
Na akkor már jobban vagy,örülök!!!

Fleur!Szegény Lilla,mennyire pöttyös!!!De lemaradtam :oops: Mitől volt ez neki???
Berta most a melegtől pattogott ki,egyre jobban pöttyösödik ő is.

KépKép
juba

És akkor ami még lemaradt:

Emese,hogy vagy????
Dettyk,Bongyi nagyon eltüntetek!!Nem szép dolog!!! Tessék bejelentkezni!!!

KépKép
juba

Viranka: jobbulást! Olyan édesek a gyerekeid!!!:-) meg kell zabálni őket,ahoyg Míra puszilja Bálintot.

Fleur: Jaj szegény Lilla jó pöttyös! Remélem hamar elmúlik!!+++++++++++++++

KépKép
kaqk
Debrecen

Máténak boldog hófordulót!

Bocsánat, hogy így eltűntem, de Szeli iszonyat mozgékony! Én meg szerintem lelassultam, mert valahogy sosem érek a teendőim végére... :?

Jól vagyunk egyébként. Voltunk strandolni egyik nap! Majd mutatok fotókat. Jól éreztük magunkat, csak a babamedencében sajnos hideg volt a víz, Szeli sírt, így kijöttünk! Megismerkedett a fűvel is, jó zöld lett a körme alja! :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok, drága Lányok!

Sense, Gremese: KÖTELEZŐ LEJELENTKEZNEKTEK, LÁNYOK! ;-) NA JÓ, NEM ÓRÁNKÉNT, DE AZÉRT NAPONTA, JÓ? ;-)

Mindenkinek köszi a gyönyörű babaképeket!

Heni: úgy fest, nálunk reggeli-esti szopi van, remélem, még sokáig, ezeket Ádó fontosnak tartja, főleg az estit. De a délutánival már nem is próbálkozom, egyszerűen azt látom, hogy nincs türelme hozzá.
Egyébként tapasztalt mamikák, hogy van ez: 1 éves korig ajánlják az anyatej és tápszer adását. És utána mi van? Vagy hogyan lehet ezt fokozatosan elhagyni (nem mintha el akarnám, csak teoretice érdekel)?

Fleur: örülök, hogy a harapdálás rendeződött, aggódtam értetek, Ádó is valami veszettül rágcsál egész nap, és ha nincs valami a szájában, sírva fakad. :shock:
Lillácska pöttyökkel is gyönyörű. Amúgy ami a nyakán van, erősen hajaz a melegkiütésre (vagy a mi kiütésünk arra), de nekem aszonta a doki, hogy a gyorsan múló kiütések miatt ne aggódjak.

Viranka: de jó, hogy javult a cicihelyzet, én tiszta pánikban lettem volna a helyedben, de Te nyugodtan, szépen, ahogy általában, megoldod ezt is :-) (A pánikot nálam az generálná, hogy oké, egy 3-4 hónapos gyerek még sokat cicizik, de egy nagyobb? hogy vegyem rá, hogy folyton egyen, amikor Ádi pl. kétszer hajlandó már csak?) Míra és cicizés: tényleg, a gyerekek (ha már nem szopiznak) meddig nem felejtik el, hogyan kell?
Szuperek a fürcsis képek, de ahogy Bálint tépi a fütyijét, auuuuuuuu, már nekem fáj, komolyan! :-)

Hörcsög: Karcsikád tündéri, nagyon találékony gyerek! Ildike továbbra is varázslatosan szép kislány!

Kispocc: sajnálom a rémes éjszakát, csak javul mán...
Sírni hagyás: na, ez nálunk sem Ádi temperamentumához szabott megoldás. A sima gyereknyüszögéstől is 3 másodperc alatt felmegy bennem a pumpa, nemhogy a sírástól... voltak sírósabb időszakok, hát ugráltunk apával, mint a majmok. :lol:
Ja igen, szerintem is bombázó vagy. Botó Karcsikához hasonlóan szintén helytakarékos baba, a kis husimusi! ;-)

Timi26: annyira bírom, hogy ilyen belevaló anyuka vagy, mozgalmasan éltek (két gyerekkel!) Na majd én is megemberelem magam, csak ha ránézek Ádi hófehérnél is hófehérebb bőrére (meg az én naputálatom...), aggodalmaskodni kezdek.
Ahogy látom, Vikdan jövő héten beéri a nővérét... nagyon ügyes kisfiú!

l. móni: Mónikám, hol vannak azok az ígért képek?!

Juba: köszi! ;-)

Kiskolbi: szívből gratulálok, minden jót az évfordulóra!!!

Na, nálunk is megvolt az első Ádi-fürcsi, 5 után (üvegtetős terasz, hát ez nem volt a legjobb ötlet apukám részéről). Először nagy ijedtség (pedig a fürcsiautó is kék, mint Ádi kádja), aztán már szabályosan rúgta a vizet.
Akkor képek:
Kép
KISTEHÉN ("LÁBAMAT LÓGATOM, JÓL ÉRZEM MAGAMAT, ÉN, A KISTEHÉN") Kép
Kép Kép

Kép
Kép
irina

Jajaj, Maggie-kém: keresztelős képek?! Most már aztán baj lesz, ha nem jönnek!!!

Kép
Kép
irina

Sziasztok Mamikák!!

Mivel Kiskolbi ünnepel :wink: , engem kért meg (szokás szerint) a képek közvetítésére...
Üdv.: Máténagyi :)

"Régen tettem fel képeket, így most szeretném pótolni."

Kép Ropog a buláta

Kép Anya kint maradsz, most én leszek a ház ura!

Kép Segítek ágyazni

Kép

Kép Ébredés után

Kép Vonatozni indultunk

Kép Tegnap a strandon

Kép Végre sikerült egy kép a fogaimról

Kép Apával I

Kép Apával II.

Detti
KépKép
kiskolbi

Dotildi! Nagyon sajnálom, hogy közbeszólt ez a vírusféle a nyaralásotokba... :cry:

Ágica! Szeli rendszeresen Z ülésben ül! :) Épp ma gondoltam rá, hogy meg kéne örökíteni. Na, majd holnap! :)

Irina! Bár Szeli nem szopizik, de úgy látom, mintha unná már az esti tápszer cumizást... :? Reggel még beszlopálja, de este látszik rajta, hogy nem szívesen szopizza, hamarabb be is fejezi...
Nem tudom, hogy mit adjak neki este????

Péterke hogy elvan a járókában! :)
Én már nem teszem be Szelit, mert mióta mászik ezerrel, úgy érezném, hogy gátolom a mozgásában. Bár így meg folyamatosan pakolok, meg loholok utána... :lol: Most már megtalálta azt a ládát, amibe a lisztet és egyéb hasonló érdekes zacskós, neheze feltakarítható dolgokat tárolok... jaj! :?

Heni! És Te mit adsz akkor vacsira?

Kispocc! Én néha hagyom Szelit sírni, mert valamikor úgy altalja magát, de már van hozzá fülem, hogy megkülönböztessem, éppen melyik sírása van. Szóval ezt is ki kell tapasztalni. Ja! És csak néhány percig sír. De valamikor azért sír, mert még nem álmos, és nem akar ott lenni. De sokszor direkt fárasztja magát. Ide-oda fekszik a kiságyban, feláll, megint lehuppan és így tovább... :lol: Ezt akkor szoktam látni, ha együtt fekszem vele.
Bakker! Tényleg milyen vékony vagy! :shock: Én azért irigykedek ám! ;)
Botid nagyon édes! :D

Timi26! Szép eredmény! Nagyon ügyes vagy!!! :)
Nagyon jók a fotók.

Kiskolbi! Dehogy nyitották meg az új élményfürdőt... :evil: Még mindig szenvednek, asszem nincs termálvíz (ez az infóm).
A benti belső babaúsztatóban voltunk (ahol elvileg meleg szokott lenni a víz), de képzeld, a zuhanyból meg dőlt a forró... Valamit nagyon elbénáztak... (na, most kidödögtem magam! :))
A strandrész szinte teljesen le lett „vágva”, az a hátsó csúszdás, játszóteres rész teljesen megszűnt. Alig van napozó hely is.
Boldog évfordulót Nektek! :)

Szegény Lilla, de pötyi... :(

Jaj, én meg szerintem rosszul emelhettem Szelit, mert úgy fáj a hátam egy pontban, ha úgy mozdulok... de rossz! :cry:

Kép

Kép
regcsiken14

Timi26!

Igen, légyszi kérdezd meg Viktort! Előre is köszi!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Dobok én is néhány fotót!

Vendégségben: Kép

"Panka! Így kell ülésből elindulni! ;)" Kép

no comment... :lol: Kép

Kép

Kép
regcsiken14

jaj, az uszodás képet lehagytam

Kép

Kép

Kép
regcsiken14

Anikó: minden windowsban benne van a "Windows movie maker" nevű videószerkesztő program. lépésről lépésre segít a klip elkészítésében, vágásában. Ha elakadnál szólj. A gmail max 10Mb méretű fájlt tud fogadni.
(ezt Viktor diktálta)

Jó éjt!

Kép
Kép
timi26

Timi26! Köszönöm neked és Viktornak is!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Jó reggelt!

Anikó: nincs mit! Remélem sikerül!!! :D

Csak érdekességképpen:

Kép Kép

Kép
Kép
timi26

Bal oldalon Rebeka, jobb oldalon VikDan. Kb. egyidősek.

Most megyek(ünk) dolgozni. Délután jövünk!!!

Pussz!

Kép
Kép
timi26

Ildikének boldog 10-ediket! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Timi26! Naggggyon hasonlítanak! ;)

Kép

Kép
regcsiken14

Jó reggelt!

A tegnapra igért beszámoló ma :oops: :roll: :lol:

Kettecskén mentünk le Grétivel aki nagyon-nagyon ügyes volt. Elaludt amikor kifordultam itt Pesten a benzinkútról és felébredt amikor befordultam anyuék utcájába Orosházán :lol: :lol:
Teljesen sima utunk volt :lol:
Kiscica eszméletlen jól érezte magát.
Valaki állandóan babusgatta.
Mindig volt játszópajtása. Ha én ott voltam a látókörzetében akkor teljesen nyugodtan és boldogan játszott. Ha esetleg eltüntem, na akkor máris keresett. Kiabált utánam és senki nem vehette kézbe :roll:
Voltunk kirándulni a Szegedi vadasparkba. Nagyon jó volt. Hangosan sikongatott és tapsolt a pávának amikor az szétnyitotta a tollait. Mintha csak Cicának szeretett volna örömet okozni. Akkor szétnyitotta és bemutatta milyen szép. De amikor mi elmentünk onnan felrepült egy fára és ott gubbasztott egész nap (onnan tudom mert többször el kellett menni felé és ráadásul majdnem zárásig maradtunk) Minden állatot érdeklődve nézett, magyarázott nekik. Semmiből sem akart kimaradni. Unokatesók mentek nézni a majmokat neki is menni kellett. Iszonyatosan elfáradt. De nem akart aludni. Nagy nehezen, majd egy órás győzködés után beájult a mélytányérban. A derekam csak egy kicsit készült ki 8)
Minden napra jutott neki újdonság, élmény. Volt olyan, hogy egyszerre 7 gyerek volt anyuéknál, el tudjátok képzelni azt a hangzavart :lol: :lol:
Az alvás viszont kritikán aluli volt :? Egész nap nem akart aludni :!:
Csak határozott fellépéssel (kényszerítés :oops: ) sikerült rávennem. Próbáltam a suttogót, hát a kicsi lányom lesz...a azt a módszert. Ő nem akart kimaradni semmiből. Egyszerűen csak úgy aludt max 45!!! percet egész nap ha szorosan hozzábújtam és nem engedtem, hogy elmásszon. Sírt, rugott üvöltött (utáltam magam érte és én némán sírtam belül de sajnos kellett, másképp nem aludt) de elaludt. És amikor felébredt akkor pihentebben tudott randalkázni.
Az éjszakák is rosszak voltak. Az első ájulás tartott hajnali 2-3 ig onnantól kezdve szenvedés :? 5 után meg már nem lehetett egyáltalán visszaaltatni.
Volt olyan, hogy éjfélig beszélgettünk. Fél 1 volt mire ágyba kerültem és a kis drágám fél kettőkor kezdte a műsort. Szóval nem pihentünk sokat de azért nagyon-nagyon jó volt.
Végre újra tudtam összebújva beszélgetni a keresztfiaimmal.
Újra mondták nekem játék közbe, csak úgy, hogy "nagyon szeretlek"
Kicsi keresztlányom állandóan jött oda puszit adni és folyton kérdezte, hogy most még nem megyek haza, ugye?
Voltunk még barátnőimnél is. Babáztunk. Strandoltunk, elrepült a hét.

Most iszom a levét. Kicsi lányomnak vissza kell állni a régi kerékvágásba. Itthon csak anya lesi a kívánságait és játszik vele. Nincs más. Nekem meg csak két kezem van. A lakás meg úszik, kaja kéne. ma jön dédimama is látogatóba és sütni is kéne. De Cica le nem száll rólam. Bújik, hív játszani.
Az alvás viszont itthon könnyebben megy. Tegnap önként aludt 2* 1 órát és az éjszakák is nyugodtabbak.
Igérem hamarosan jövök képekkel és regálni is fogok de most mennem kell.

Sok puszi nektek

KépKép
Kép Kép
l.móni

Életjel! :lol:

Vagyok nagyjából, de csak olvasó és képcsodáló üzemmódban!

Jól vagyunk már!

Regi, te hogy adtad a chamomillát (ch15)? Mármint hányszor hány golyót?

KépKépKép
bongyi

Sziasztok!

Bocsánat, az eltűnésért! :oops:

Dotildi! Ez nem volt semmi, amin keresztül mentetek! Nagyon sajnálom, hogy bekaptátok ezt a vírust! Tegyél fel Dorkáról képeket, olyan régen láttuk!!!!!! :D

Fleur! Jaj, pötyi Tazi! Az a lényeg, hogy Ő jól érzi magát, a pöttyök meg majd csak eltűnnek!
Annyira szép kék szemei vannak!!!!! :oops:

Timi26! Nagyon jók a képek, amiket feltettél! VikDan is mekkorát nőtt!!! Azért a csokis keksz bejátszik rendesen... :lol:

Vérző baleset: Az elmúlt három napban minden nap volt! Hol a kis ínye szakadt fel, hogy az ajka... Tényleg rémes látvány, egyszer majdnem vele sírtam, de tényleg nagyobb a füstje, mint a lángja.
Egy kis figyelemelterelés, és pikk-pakk már el is felejtette, mi volt a baj! :wink:

Regi! Gratulálok Szeli első lépéseihez!!!!!!!
Az első vendégeskedős kép nagyon jó! Ezt hogy csináltátok, hogy Te nyáriban vagy, Ő meg szinte téliben? :lol:
A "Nagytesó az isten" kép is szupi, nem beszélve a strandolósról!

lmóni! Hamar vissza fogtok állni!!!! Hát igen... Zsófi is hihetetlenül elvan az unokatesóival. Szereti a gyerekeket! Kíváncsi is leszek, hogy Kistesóhoz hogy fog viszonyulni.

Irina! Itt is pancsolós képek! :D Bizony, üvegtető 35 fokban nagyon gáz.... :? De látom, Ádi jól érezte magát! A Kistehenes kép meg csúcs!

lmóni, Irina! Írtátok, hogy irigyeltek a pocakosság miatt. No akkor itt az ideje, hogy Ti is belevágjatok a tesóprojektben. :wink:

Egyébként - és ezt biztos alátámasztják a több gyerekesek - ez azért teljesen más, mint az első terhesség. És itt nem a rosszullétre gondolok.
Zsófival (talán még szedercsíra volt csak :lol: ) a zuhany alatt beszélgettem, simogattam a pocakomat, este is simiztem, úgy aludtam el, hogy a kezem a pocimon, Apának minden rezdülésrőkl beszámoltam, álmodoztunk, minden gondolatom körülötte forgott.
10-11 órákat aludtam, akkor pihentem, amikor akartam, nem idegeskedtem, én voltam a nyugalom és kiegysensúlyozottság mintaszobra. Az időmet én osztottam be.

Most meg (és ezt egyáltalán nem panaszkodásként írom :D , csak a tapasztalataimat osztom meg Veletek), csak Zsófi van.
Vele játszom (még mindig eléggé Anyás), igyekszem vele pihenni, éjszaka kb. 7 órákat alszom, ami nekem kevés, mert vacsi után még randalírozik, és sokszor f10 :!: után alszik el, reggel meg általában f7-kor kel. Nem jut eszembe sokszor Kistesó, nem simizem a pocim a zuhany alatt, mert sietek, nehogy Zsozsó felébredjen, nem simizem este, mert Zsozsót altatom, utána én is beájulok, nem számolok be minden rezdülésről, mert tudom, mi miért van (csak ha annyira nyillalnak a méhszalagjaim, hogy nem tudok kiegyenesedni).
Nem vagyok a nyugalom mintaszobra, mert ha Zsófit nem sikerül elaltatni, és Ő feszt felkel, akkor elfogy a türelmem :oops: , mert én is hulla fáradt vagyok.Nem beszélve arról, hogy Zsófi állandóan mászik rám, nyomul a hasamba.. Szegény Kistesó, már tuti tengeri beteg! :lol:
Egyre nehezebb Zsófit emelgetnem.

Szóval ez egy más világ már, nehezebb így pocakosnak lenni, de persze nem panaszkodom, szuper jó dolog! :wink:

Anyu mondta, hogy ez természetes, hogy Kistesó "kicsit el van felejtve", de mikor megszületik, majd pont fordítva lesz. Utána persze idővel visszaáll a rend, mindenki egyenlő figyelmet fog kapni. :D

Viranka! Csatlakozom mellgyuszi ügyben az előttem szólókhoz, Ők már mindent leírtak. Ez tuti nem gyulladás, mert akkor lenne piros folt is és magas láz.
Az tény, hogy itt csak Bálint tud segíteni.
Írtad, hogy esetlen megkéred Mirát. De nem felejtik el a szopizás technikáját?

Heni! Látom, Péterke is egy kistehén, ahogy lógatja a lábát a járókában! :lol:

Kiskolbi! Remélem jóóóóó alaposan ünnepeltetek! Ahogy említettem, ha hüvibb lesz, megyünk Hozzátok randalkázni! :D

Máténagyi! Köszi a fotókat!!!!! :D :D :D
Az unokád egy igazi Vizipók, nem beszélve arról az angyali arcáról, mikor alszik!

Ma megyek a védőnőhöz a kiskönyvemért. 8)

Kép
Kép
Kép
gremese

Ja, és 200 nap alatt vagyok! 8)

SENSE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!???????????????????

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok !

Én is csak olvasóba vagyk mert sajna mensizek és nagyon szarúl vagyok.
Dobok pár nem rég készült képet.

Kép tegnapi pancsi a teraszon
Kép látszikmindegyik fogacskája
Kép rosszcsont
Kép laza
Kép a szeme sem áll jól
Kép kint a hintaágyon

Mindenkinek kellemes napot
20200310173350

Pár kép:

Kép parancsolj :)))))

Kép anyu is így csinálta

Kép beájulva

Kép nekem Ő a legszebb

Kép finom

Kép lökjetek mááááááááááááááár

Kép na így már oké :lol:

Kép hmm

Kép anya hol hagytad az egyik cipőm?

Kép de aranyos vagy

Kép szeretet

Kép vadasparkban

KépKép
Kép Kép
l.móni

Nagyon édes minden babóca!!! :lol: :lol: :lol:

Tegnap iszonyú meleg volt, így mi is pancsiztunk! Van egy nagyobb medence, (mélység kb 50cm)a víz tetejére tettük az Emma pancsolóját, tetszett neki, majd inkább kimászott és jött a nagy medencébe, lábújhegyen leért a lába! nagyon tetszett neki a nagy víz. pancsolt, uszizott egy polifóm úszódeszka segítségével, rendkívül élvezet. a pancsiban csak kicsi a víz ott csak rágcsálja a játékokat, itt meg igazán lehetett mozogni a vízben, mint babaúszáson. Sajna kép nem készült csak videó! Na majd legközelebb.
Veszek neki mostmár karúszót. Kiváncsi vagyok azzal hogy megy????

Reggel olyan jó hűvös volt, egész 10-ig, de most megint jön a meleg, gyorsan be is zárkóztunk!

KépKép
kaqk
Debrecen

Boldog hófordulót a kis ünnepelteknek, akiket még nem köszöntöttem!

KépKép
kaqk
Debrecen

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?