A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Halihó Mindenki!

Hát csodálkoztok, hogy szülésig kb. 100-110 oldalt termeltünk, most pedig 500 felett vagyunk?! Ennyi csodálatos fotó mellett repülnek az oldalak! :D Jaj, annyira szépek ezek a Gyerekek! Szelina milyen kis husi azon a strandolós képen! KTimi, Te pedig a kommentjeidben mindent leírtál Ádiról, nem tudok, mit hozzáfűzni. Nagy franc a Gyerkőc, az tuti! Grétiről nem is beszélek. Móni Te nem is velünk szültél, hanem valamikor tavaly tavasszal, mert a Te Csöpped bizony nem 10 hónapos! :lol: 8) :lol: És mellesleg tiszta Anyája... :roll:

Bongyi: örülök, hogy minden rendben, ha a Kicsik hagynak, gyere plíz!!!!

Emese: szupi, hogy egyre jobban vagy, és ne legyen lelkifurdalásod, hogyha nem putyulgatod még Kistesót annyit. Biztos így is érzi, hogy szereted, aztán később úgyis addig rugdos, amíg nem játszol vele pocin át lábacska-csiklandozóst. Zsófiról pedig kééépet!!!! Pihenj, ne emelgess, ha nem muszáj, és gyertek a kanálért, mert ha nem, akkor elindul Hozzátok, és mivel nem engedhetem egyedül útnak, el kell mennünk vele. :twisted: Persze, ha Apátok nem dógzik.

Sérülések: azért ne felejtsük el, a szájvérzés azért is rémes, mert az a pici vér keveredik a RENGETEG nyállal, és jól megijeszt minket. Közben meg katonadolog. Legalábbis legtöbbször.
Máténak most épp a szeme alatt van múlóban egy véraláfutás. Ugyanis mostanság az a dilije, hogy belekiabál (dudál) a pohárba, mert az olyan vicces hangú. Hát sikerült Neki kissé nagyobb svunggal rábuknia a pohárra, mint kellett volna... :? :lol: biztos az utcán azt hiszik, verjük Szegényt, de nem.

Képzeljétek: Mióta ilyen meleg van, és egyszál pelusban nyomjuk, pelust kellett váltanunk. A hagyományos pelenkát mindig le akarta szedni magáról, így - miután az úszópelussal nem volt gond- cseréltünk nadrágpelenkára. Azt valahogy nem akarja letépni. Éjjelre még nem mertem azért ráadni, nem tudom, ez is fel tud-e venni annyi pisit, mint a tépőzáras... :roll: van valakinek ilyen tapasztalata? :?:

És még egy fura, már nem értem ezt a fogzás-témát... Ugye úgy állunk, hogy felül 4, alul 2, és egy hónapja jött ki kb. az utolsó. ELVILEG most az alsó ketteseknek kéne jönnie, de azt figyeltem, hogy Máté folyton jobb oldalt HÁTUL rágcsál, és nyálzik ezerrel, szóval lehet, hogy hátul készülődik valami?! Persze, lehet, hogy csak készülődik, és nem lesz belőle még semmi...

Próbálok még jönni, de megint alszik 2.5 órája (kiüti ez a meleg), a délutánt pedig tuti végig fogja pörögni.

Ja, a tegnapi ünneplés: elfelejtette... :cry: annyira sz@rul érzte magát, hogy már kezdtem sajnálni... mindegy, majd jövőre. Még sose felejtette el... hm, a torta jó lett... :roll: :(

Detti
KépKép
kiskolbi

Regi Szelike nagyon édes :lol: :lol:
A "nagytesó imádat" a kedvencem :lol:

Kolbi végre sok-sok kép :lol: :lol:
Köszönjük Máténagyi :lol:
Nagyon édes Máté, látszik, hogy imádja a pörgést :lol: :lol:
Te honnan szeretnél fogyni? nem látni felesleget :roll:
K.Timi Ádi igazi rosszcsont :lol: :lol:
Jók a képek :lol:
Sajnálom az évfordulós estéteket :? szerintem párod ki fog találni valami szép meglepetést számodra : wink: :lol:

Mesi nem csak a tettek és a szavak éreztetik tesóbabával azt, hogy szereted.
Tudja, hogy mit éreztek iránta, tudja, hogy milyen nagyon és boldogan várjátok.
Ő választott titeket :wink: :lol: Elhiszem, hogy másképp szép és remélem hamarosan átérzem, hogy mennyire másképp.

Sérülés pár zöld folton kívül komolyabb még nem volt. Tudom, hogy nem, ússzuk meg, de nem hiányzik az ijedtség.

Kaqk Gréti imádja a karúszót :lol: :lol: Egyedül tud vele lebegni a vízen. Evickél a labda után. Szabadságot ad neki. Így egy picit se fél a víztől.Most békásat vadászok neki mert az úszáson olyat használ de egyszerűen nem kapok.

KépKép
Kép Kép
l.móni

"Sajnálom az évfordulós estéteket szerintem párod ki fog találni valami szép meglepetést számodra " ez Kiskolbinak szólt :oops: :oops: :oops: :oops:
azt hiszem a meleg az agyamra ment :?

Na pá

KépKép
Kép Kép
l.móni

hol lehet karúszót venni?

KépKép
kaqk
Debrecen

Milyen méret kell nekik?

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Hófordulós babáknak nagyon sok boldogságot!
Kiskolbi, boldog 4. évfordulót Nektek!

Köszönjük az együttérző szavakat! :)
Szerencsére most már teljesen jól vagyunk, bár a hétvégén sajnos sikerült Apósomat is megfertőznünk (3 hete nem látták Dorkát, és ragaszkodtak hozzá, hogy látogassuk meg őket, sajna ez lett az eredménye). Tegnap délutánra teljesen kidőlt: hányt és egész éjjel hasmenése volt.
Nem tudjuk, milyen vírus volt. Csináltak ugyan Dorkánál széklet-leoltást, de az eredményről csak annyit lehet tudni, hogy negatív lett. Pedig kíváncsi lettem volna, mitől purcant ki az egész család.

Nagyon szuperek a képek! Különösen a pancsolósak tetszenek!

Fleur, Lillának mi volt a baja? (nem volt időm/energiám mindent visszaolvasni) Jó kis Pöttyös Panna lett belőle, remélem, hamar rendbejön!

Mesi, már én is filóztam azon, hogy majd a kistesóval való várandósság mennyire más lesz... Nem lesz idő pihenni, csak a pocaklakóra, terhességre koncentrálni. Születése után pedig nem lehet majd csak rá figyelni, hiszen ott lesz az elsőszülött, aki követelni fogja a "jussát". Viszont a megoszló figyelem ellensúlyozásaként a kistesónál biztos kevésbé leszünk majd aggódósak :D
OK, majd teszek fel képeket!

Dorka legújabb szórakozása, hogy bármilyen bútordarabnál térdelésbe húzza magát, vigyorog ezerrel, hogy milyen ügyes. Majd pár perc múlva visong, hogy "Anya, szedjél le innen".
Már nagyon ügyesen rágcsál akár kekszet is, tapsikol, pápázik - közben mondja is, hogy "tátá". Szegénykém, a kórházban még a nagy kötéssel a kezén is pápázott (az infúzió után még bent hagyták a kanült, és azt jól bekötözték, hogy ne tudja piszkálni). És a kórházban vettem észre, hogy kibújt a 7. fogacskája.

Mi is küzdünk mostanában az elalvásokkal, főleg napközben. A kórházi élmények óta pedig kicsit nehezebben kezelhető, hisztisebb. De majd csak visszazökkenünk a régi kerékvágásba!

Ja, és tegnap először felült magától! :D

Betegeknek jobbulást, fogyózóknak sok fogyást!

Kép
dotildi

Hello!

Megjöttünk! Jó hűvös lakás fogadott minket, VikDan be is ájult.
Én úgy szoktam hűteni, hogy hajnalban az összes ablakot kinyitom és 8 körül becsukom őket, roló le, és jó hűvös marad.

Most érzem csak, hogy a tavaly ilyenkori súlyomnál kb 20 kilóval vagyok kevesebb. Hát ég és föld a különbség!!! Tavaly a nagy melegben már 1-2 lépés után levert a víz, most meg szinte egész jól bírom a meleget. Még a ventillátort sem vettük elő! :D

Mesi: úgy van, ahogy anyukád mondja. Ha majd nagy lesz a pocakod és Zsozsó picit fel tudja majd fogni, hogy ki van odabent és ő is simogatja majd, Kistesónak az lesz a legcsodálatosabb érzés!!! :D Én pl. attól féltem, hogy nem fogom tudni úgy szeretni a kicsit, mint Rebekát. De mikor VikDan megszületett elszállt minden kételyem! És mindkettőt egyformán IMÁDOM!!!
A képen az nem csokis keksz, hanem táblás mogyorós csoki! :shock: Lenyúlta a polcról!

Ádi, Szeli, Máté, Gréti, Ádó: GYÖNYÖRŰEK!!! És milyen ügyesek!!!!!!!

Kaqk: bárhol, ahol strandfelszerelést lehet venni!

Kolbi: az én párom is szervezett programot magának péntekre. Még nem szóltam neki, hogy mi van, hátha rájön magától is! De nem hiszem...férfiak!

I.Móni: jaj, de jó, hogy ilyen jól éreztétek magatokat!!!
Hogy haladtok az önálló járással?

Ildikének BOLDOG 10. HÓFORDULÓT!!!

Már nagyon várjuk apát haza. Hoz nekünk medencét! Lesz este nagy pancsolás!!!

Hirtelen ennyi jutott eszembe...

Puszi!

Kép
Kép
timi26

Regi: ebben a nagy melegben úgy döntöttem, hogy nekiállok lefaragni a maradék kilóimat. Úgysincs nagy étvágyam...majd meglátjuk, mi lesz belőle...

Jaj, a legfontosabb lemaradt: új szavunk van: enye (anya)!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Kép
Kép
timi26

Bongyi! Fürdés előtt 5 golyó, nagyon pici vízben feloldva, azt kis tálkából megissza, majd a vacsi tápszerbe belekeverek még 5 golyót.

Mesi! Hát az azon a napon készült, amikor egyik pillanatban száz ágra sütött a nap, másikban meg zuhogott az eső, az én kabátom meg a kocsiban figyelt, de szerencsére kikísértek minket egy jó nagy esernyővel az autóhoz! :)[/b]

Kép

Kép
regcsiken14

Timi26! Akkor hajrá! :)

Most megyek fürdőruhát keresni (Anyu vigyáz addig Szelire), mert a tavalyelőttiből kiesik a cicim... :oops: Pedig már "csak" 6 kiló választ el az akkori súlyomtól!!! Én nem tudok olyan gyorsan fogyni, illetve nem tudok drasztikusan fogyózni... :( Szeretek enni... melegben is! ;) De továbbra is mellőzöm a vacsit, persze néha befigyel az is.
Aztán posta, pajzsmirigy rendelés, bolt...

Képek nagyon tetszenek! Mind!!! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Tegnapra Máténak Boldog hófordulót!

Kolbi nektek Boldog Évfordulót!

A képek nagyon jók sokat mosolyogtam rajtuk. :D

Köszönjük a kép dicséreteket és a köszöntéseket. :D

Fleur!
Szegény Lillácska de azért jobban van már?

Dotildi!
Kb.1,5 hónapja rajtunk is végig ment ez a nyavaja.
De az a lényeg,hogy már jól vagytok.

Rólunk annyit jól vagyunk utáljuk a meleget
Ildike iszonyatosan tud izzadni.
A többi fogacska még mindig várat magára de csak kibújnak már.
Most is nyügi van.
Most még kicsit ki megyünk utánna fürcsi és alvás.
Ha még tudok jövök.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

vettünk karúszót, erre rossz idő lett!

KépKép
kaqk
Debrecen

Drága Lányok!

Csak gyorsan beugrom. Boti ma egyfolytában üvölt :cry: , kipurcantam teljesen...Nem tudom, mi lehet, holnap elmegyünk dokinénihez, amúgy is mennénk, de megnézetem, bizti ami bizti alapon :roll:
Lányok, a babók TÜNEMÉNYESEK!!!! :lol:
Jövök holnap, mindenkinek nyugis éjszakát :) !
puszi!
kispocc

Sziasztok

Az összes baba egyszerűen gyönyörű!!!

Boldog Hófordulót Máténak és Ildikének!!

Fleur: Nekem Petra dettó ilyen volt a vírus után de harmadnapra elmúlt.Mióta vagytok pöttyösek?

Regi: Kaptál fürdőruhát? Nekem is kéne vennem mert ami most van utálom!

Timi26: Édes lehet a dumás Vikdani :lol:

Kiskolbi: Boldog 4. fordulót nektek!

Lmóni: Nagyon jó lehetett Gréta cicának a kényeztetés legalább te is pihentél egy kicsit nem?

Dotildi: De jó hogy már jobban vagytok!!!

Heni: Édes Péterke a járókába.Tényleg jól elvan. :)

irina: Nagyon jó hogy Ádi igy élvezte a vizet.Te nem viszed babaúszásra? Nekem ezt javasolta a dokinő.

Tegnap strandoltunk Petrusnak nem nagyon tetszett a víz sírt benne pedig csak a szélén csücsültünk hol nálam hol apájánal akart lenni soha nem tudta eldönteni hol a jobb. :lol:
És a jó előbb ülésből felhúzta magát fel állt de még inogott és rogyasztotta a térdecskéit.De állt! Nagyon boldog vagyok! Van akinek igy állt fel a babája? Úgyértem nem négykézlábról és nem is térdelésből?Hanem egyszerűen ülésből felhúzta magát?

Kép

Kép

Kép
agica1126

Sziasztok!

Isten éltesse Ildikét!!!!!!!!!!!

Most csak gyorsan magunkról képesen.
Zsozsó ma istenesen lefejelte a szekrény élét. Borzasztóan sírt, láttam kibuggyanni a vérét, majd azzal a lendülettel magamhoz szorítottam.
Egy kis idő után el tudtam emelni magamtól....
Lányok! Orrtól lefelé az egész feje, mindkét keze, a nyakam, állam, a pólóm csurom vér volt, és csak folyt....
Én azért ilyedtem meg, mert nem láttam honnan jön. Majd láttam egy szakadást, és hirtelen nem tudtam - nem láttam a vértől -, hogy azt varrni kell, vagy sem.
Gyorsan felszóltam Anyunak, hogy jöjjön le, és Ő megnyugtatott, nincs nagy gáz, ne ilyedjek meg, csak nagyon folyik a vér.

Miután nagy nehezen megnyugodott, lemostuk óvatosan, majd átöltöztettem, én is felvettem másik pólót és megmosakodtam.

Íme a képek - csak hogy tudjátok, milyen az, mikor felreped a szája. Ja, és belül is megütötte, fel van dagadva, és egy vérhólyag is van belül.

Kép Zsozsó body-ja
Kép Anya pólója
Kép Belül fel van dagadva
Kép Íme a seb

Csináltam neki gyümis tejpépet, de nem ette. Gondoltam meleg, és az rosszul esik neki. Adtam hideg Danonino-t, na azt betápizta, utána egy kis natúr tejföllel. 8)

Egyébként most rájár a rúd Csöppömre, mert tegnap a kaki-pisi sebesre marta a popóját - köszönhető a fogzás következtében megváltozott nyálának, és a fülledt melegnek.
Rengeteget iszik, naponta több, mint 700 ml vizet, és állandóan teli a pelus. De rogyig.
Úgyhogy a foga, a seb, a popója....

De most már itt alszik mellettem békésen.

Ne haragudjatok a horror képekért, de ezt inkább az első babásoknak teszem fel, hogy lássák, ilyen is lehet, és mégsincs nagy baj. :D

Jó éjt mindenkinek! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Mesi: Tényleg nagyobb volt szerencsére az ijedtség mint a baj.Nem semmi abból a sebből mennyi vér kifolyt.Sok puszi neki!!

Kép

Kép
agica1126

Jó reggelt!

Dotildi jó olvasni, hogy már rendbe jöttetek.

Mesi nem semmi harci sérülést szerzett Zsófika :shock: :?
Azért az jó, hogy nincs komolyabb baj.
A vér meg nagyon rémisztő tud lenni.

Ágica Petrus nagyon sokat nőtt. Nagyon cuki :lol: :lol:

Regi kaptál fürdőruhát?

Timi én is azt csinálom mint te de estére mégis felmelegszik a lakás. Sajnos :?
Kérünk pancsolós képeket :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Jó reggelt!

Mesi: szegény pici Zsozsóka!!! Akármilyen pici seb is, azért annyira lehet sajnálni őket ilyenkor!!!

I.Móni: sajna tegnap nem születtek pancsis képek. Csak Rebeka fürdött, VikDan a fűben garázdálkodott, én meg ezerrel nyírtam a füvet, hogy még a vihar előtt kész legyek vele...na de majd ma!!! :D

Most L deolgozni, délután jövünk!

Ki ne menjetek a babákkal 11-3 között!!! Ma extreém, 8,5-ös sugárzás van!!

Kép
Kép
timi26

Szép reggelt Mindenkinek!

Mielőtt elfelejtem, Édesanyám üzeni, hogy köszöni a képekkel kapcsolatos üzeneteket, és hogy "szívesen, máskor is.". :wink: :D

Emese: Szegény Zsófi! :cry: Ez igazi harctéri sérülés! Gondolom, Te hirtelen jobban megijedtél, mint Ő. Örülök, hogy nem lett nagy baj, és remélem, a pukli is gyorsan lelappad majd a szájáról. Nem hűtötted Neki valamivel?

Hörcsög: Máté is iszonyatosan izzad, Szegényke. :( Egyszál pelusban is patakokban folyik Róla a víz. De télen is elég volt -babákhoz képest- "lengén" öltöztetni. Nem tudom, lehet-e ezzel valamit kezdeni. Gondolom alkati dolog... Nna, lett új fogacskátok reggelre?

Regi: kivi vagyok a fürdőrucidra, ha sikerült venned. Majd kérünk strandolós Anya-Lánya képeket! 8)

Ágica: előbb-utóbb megbarátkozik majd Petra is a vízzel. Az én Fiacskám pont a fordítottja: a kád és a medence jöhet, de az erkélyen a pancsoló az rémesen ijesztő hely!

Timi: VikDan hogy bírja, hogy dolgozol? Hogy tudod lekötni munka mellett?

Móni: nálunk is qrv@ meleg van. :evil: Már lehúztam a redőnyöket, hátha segít valamit. És szerintem este 6-ig tuti itt fogunk dekkolni a lakásban. :evil: Máté már tiszta lökött lesz délutánra, nagyon nem szereti a bezártságot. De ilyen UV-ba ki nem viszem, még naptejjel sem.

Menek, van némi mosogatnivalóm. (Ez a mosogatógép-kérdés amúgy nagyon piszkál. Ha jól végiggondolom, lehet, hogy tényleg több vizet folyatok el, mintha géppel mosogatnék... :roll: :?: na, majd ha lesz saját otthonunk, akkor felvetem Gergőnek...)

Detti
KépKép
kiskolbi

szép napot!

Emma pár napja olyan rapszódikusan eszik reggel és este, napközben mnden ok, de a reggeli meg a vacsi ( tápszer) van amikor mindet megeszi vmikor csak a felét és 1-2 között ébred, hasra fordul, pukizik és vígasztalhatatlanul sír. pár napja ment a has is. az alsó két fog lassan egy hónapja kijött de felül még csak duzzadt.
Lehet a foga????

Sok boldogságot az ünnepelteknek!

Mesi: :( juj, szegény Zsozsó

IWIW: csajok vki tudna nekem küldeni meghívót????
előre is köszi

KépKép
kaqk
Debrecen

szép napot!

Emma pár napja olyan rapszódikusan eszik reggel és este, napközben mnden ok, de a reggeli meg a vacsi ( tápszer) van amikor mindet megeszi vmikor csak a felét és 1-2 között ébred, hasra fordul, pukizik és vígasztalhatatlanul sír. pár napja ment a has is. az alsó két fog lassan egy hónapja kijött de felül még csak duzzadt.
Lehet a foga????

Sok boldogságot az ünnepelteknek!

Mesi: :( juj, szegény Zsozsó

IWIW: csajok vki tudna nekem küldeni meghívót????
előre is köszi

KépKép
kaqk
Debrecen

Még valami, ez Zsófi "tejpépet nem, de joghurtot kérek" esetéről jutott eszembe:
Máté napok óta a gyümölcsöket (mindent, és még az üvegeset is) utasítja el, pedig hűtőben tartom őket. Viszont a natúr és nem natúr joghurtokat szívesen megeszi helyette. Arra gondoltam, hátha a meleg miatt savanyút kíván, és nem édeset. Csak vajon elég vitamin Neki a főzelék egy nap? Mert most úgy állunk, hogy a többi kaja tejtermék (2x tápszer, tejpép, joghurt). Persze próbálkozom folyamatosan, de végül mindig én eszem meg a gyümölcsöt. :(

Detti
KépKép
kiskolbi

Kaqk: pár napja Máté is vacakol a tápival, főleg este. Tegnap is csak a felét ette meg (pedig korán uzsizott és keveset), éjfélkor meg persze nyöszörgött, és addig nem aludt vissza, míg meg nem etettem. Rögtön legurított 240-et. Lllllövésem nincs mi az oka, de jó lenne megoldást találni rá. Ja, és a fogzással eddig nem vettem észre összefüggést (persze attól még lehet...). Szóval én is tanácsot kérnék ezügyben , Tapasztalt Anyukák.

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok !

Kérdésem az lenne,hogy ki mit ad inni a gyereknek.
És milyen hőmérsékletüt ?

Ádi csak a vizet issza meg és most szoba hőmérsékleten adom neki de megfordult már a fejembe,hogy lehet neki is jól esne ha kicsit hüvib lenne.
SZerintetek ?

Minden baba gyünyörű és mindenki rakjon sok képet mert marha jó nézni, hogy ki mennyit fejlődik.

Zsófinak mennek a gyógy puszik a sebére.

Sajna nekünk ki kell mozdulni mert elkell menjek Ádinak ujjatlanokat venni.

Kiskolbi : küld a címedet mert kiáltottam a Hipp csomagot és küldeném neked amit kértél.

Mindenkinek kellemes napot.
20200310173350

Kiskolbi: nállunk az ébredés után sírás, és se víz se tápszer semmi nem kell neki, viszont tegnap bekentem az innyét dentinoxal és meg is nyugodott. szóval szerintem a foga miatt ébredt, de hogy miért nem eszik??? nem tudom.

Timi: Emma is szoba hőmérsékletü vizet iszik. csak vizet. Én nem adnék neki hideget, mert attól meg még jobban izzad, és így is sem szereti a meleget a tarkója csupa víz, pedig csak pelus meg egy hozzás sem érő vékony napozó ami ujjatlan rövid.

Nekünk is azt ajánlják hogy meleg vagy szobahőmérsékletű vízet igyunk és zuhanyozni is az a jó, mert a hideg után még jobbanizzad az ember és melegebbed van, bár az is igaz míg a víz alatt állunk addig nagyon jó ( hideg víz) :-)

szerintem!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Életjel :D !

Köszi a hiányolást, de annyira nem voltam eltűnve, múlt héten küldtem képeket :oops: :wink: (de mi ez a régebbi óránkénti bejelentkezéshez képest :roll: ?????).
Most, hogy Bence is itthon van, gyorsan telnek a napok, és maximálisan kitöltjük őket, sőőőt, egyre kevesebb a napi 24 óra :? . Próbálok példát mutatni neki abban, hogy nem ülünk egész nap a gép előtt, takarítani este szoktam ( :evil: ), amikor a gyerkőcök alszanak, apa pedig tv-t néz ( :evil: :evil: )...

Nem is tudok reagálni mindenre, mert mostanában az olvasó üzemmód is nehézkes, de a képeket mindig végiggörgetem :D !

Irina, kistehén Ádó sem úgy néz ki, mint egy 9 hónapos baba :shock: ! Gyönyörű nagyfiú, kis lyukasképű :wink: :lol: , zabálni fogják a csajok!!!! Már alig várom, hogy élőben találkozzunk :D .

Kiskolbi, Mátén látszik, mennyire élvezi a vizet, kis delfin :D ! És milyen édesen alszik, imádom az alvós képeket :D !

Regi, Szeli változatlanul gyönyörű!!!! Köszönjük a szemléltető képeket :D , megmutattam Pankának, és mostmár hellyel-közzel sikerül neki az elindulás :wink: :lol: !

Most sem sikerül befejeznem, mert indulunk, és apa sürget :evil: . Remélem este sikerül legalább a képekre reagélnom :roll: , és én is hozok néhány pancsisat Pankáról :D !
Szép, hőguta mentes napot nektek!!
dettyk

Sziasztok!

Pár napja csak elolvasom este amit irtok, aztán reagálni nincs erőm. Péterke nagyon lefáraszt az állandó nyügizésével, soha semmi nem jó neki :evil: ez kb szombat óta megy, amióta ez a nagy meleg van. Éjszaka se bir aludni, 2 körül ébred, iszik, de csak forgolódik, reggel is van hogy 6 előtt ébred, aztán 7kor már tiszta nyügi. Szóval nálunk most nagyon rosszat tesz a meleg, meg fogzis is, meg náthás is. Szóval ránk jár a rúd :evil: de rendesen.
Viszont nagyon ügyesen fel tud már egyedül ülni, ülésből elnyújtózik dolgokért anélkül, hogy orra esne. Sajna még a mászás előre mindig nem megy, de ez is nagy haladás szerintem.

Kiskolbi irta, hogy a gyümik nem igen csúsznak, hát nálunk se. Tegnap is egy fél banánt evett meg nagy nehezen. Mi még joghurtokkal nem próbálkoztunk. Ti milyet adtok????
Regi kérdezted, hogy mit kap este enni. Mildibé Szép álmokat 210 mlt és csak amióta ezt és ebben a mennyiségben kapja aludja át az éjszakát.
Emese szegény Zsózsó, biztosan nagyobb volt az ilyedség, mint a baj. Igazi harcosnő Zsozsó!
KTimi én sem adnék hidegebb vizet a szobahőmérsékeletűnél.
Timi Nem tudom jól értettem e, de te most akkor visszamentél a boltotokba dolgozni? és Vikdani is oda jár veled????
Jó hogy le tudod tenni a fűbe, mert nálunk csak felügylet melett megy, ugyanis mindent a szájába rak.
:evil:

Heni
KépKép
heni81

KTimi: VikDan is csak vizet iszik, szobahőmérsékletűt. Nem kell hidegebb, főleg ha nagyon meleg van, mert könnyen megfájdulhat a torka.

Heni, Kiskolbi: igen, VikDan is velem jár dolgozni, és Rebeka is. Napi 2-3 órát "dolgozunk", abból 1 órát alszik, néha anya vigyáz rá (bár ez nagyon ritka), de Rebeka is jól le tudja foglalni.
Most csak papírmunkát csinálok, fent a lakásban ahol jó hűvös van. Szóval viszonylag könnyű, ha épp nincs nyűgje VikDannak.

Még jövök, felébredt...

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Sűrű napunk volt tegnap:
Megvolt az első felállásunk! Dorka tegnap a járókában felállt, és azóta is azt gyakorolgatja :D :D :D Miután kiabált, hogy elfáradt, leültettem, és megtapsolta magát :D
Most tanítgatom, hogyan tud leülni állásból, ha már elfáradt.
És kibújt tegnapra a 8. fogacska is, most már nyolcfogú kis sárkányunk van :D

Emellett pedig volt cirka 1,5 órás hiszti az ebéd utáni alváskor. Tegnapelőtt 1 órás volt ugyanez. Egyszerűen nem értem, miért nyüglődik; amint elhagyom a szobáját, sírni kezd. De csak ennél az alvásnál csinálja, a nap többi alvásánál nincs semmi gond (pedig ugyanazokra az álmossági jelekre viszem az ágyába; próbáltam egy kis mosdással felfrissíteni, hátha a hőség a probléma; egyszerűen nem értem) :roll: :roll:

Hát, én nem tudom, hogyan fogom tudni elviselni az ilyen sérüléseket :shock: :shock: Nem csoda, Mesi, hogy megijedtél! Megy a sok vudu, hogy hamar összeforrjon a seb + Zsozsó szájacskája is rendbe jöjjön!

Kiskolbi, Dorkának is volt nemrég egy kb 1-1,5 hónapig tartó időszaka, hogy gyümölcsöt nem volt hajlandó enni. Amióta ilyen nagy hőség van, újra szívesen eszi, még a savanykás meggyet is :shock:
Szerintem ne aggódj a vitaminok miatt, a tápszerben úgyis van, a főzelékkel együtt az biztosan elég.

Ágica, gratula Petrusnak a felálláshoz, nagyon ügyi! (Dorka térdelésből húzta fel magát)

Kép
dotildi

KTimi, Dorottya is szobahőmérsékletű vizet iszik, én sem adnék neki hideget (már csak azért sem, mert én is csak a szobahőmérsékletűt bírom inni, a hideget nem).

Kép
dotildi

Sziasztok !

köszi csajok a hozzászólásokat.
Azt hiszem marad a szobaőmérsékletű.

Mennem is kell mert hercegem nem akar elaludni.
20200310173350

Szoptatós anyukák van, hogy nyügi közben harapdál benneteket a gyerek, mint aki cicit keres, és csak kapaszkodid és kapaszkodi fel rátok. Aztán kapott cicit és most jó. Lehet hogy mégiscsak igényli napközben is a cicit, vagy csak szomjas????

Ja és velem nem tud leülni és jáccani, mert folyamatosan felakarja , hogyvagyem, bezzeg az apjával :? nem értem

Heni
KépKép
heni81

életjel :)
később jövök.
puszi

Ildikó
KépKépKép
sense4

sziasztok lányok!

köszönöm a hiányolást, nagyon jól esik. :oops:
nagyjából naponta olvaslak benneteket, de nem nagyon van időm és/vagy erőm reagálni.

megpróbálok reagálni, de inkább csak témákra, mint személyekre. bocsi.

szoptatás:
még naponta 2-3 szopi van. hajnalban, este lefekvés előtt, és napközben egyszer, amikor botond jelzi, hogy itt az idő. :lol:
egyetlen egyszer harapott meg, akkor rászóltam. meglepődött, de folytattuk a szopit, és nem harapott többször. szerintem csak véletlen volt.
mi a kezdetektől fekvő helyzetben szopizunk, nekem ez vált be. ami most vicces, hogy botond evés közben hasra fordul, vagy négykézláb áll és úgy cicizik. :shock: :lol: :lol: mint egy kiskutya.

ivás:
botond kb 2 2és fél deci folyadékot iszik meg napközben. vagy teát vagy vizet (szobahőmérsékletűt). a tea jobban csúszik. :roll:

kaja:

4- szopi
7- tápszer : 180 ml
10- gyümölcs (kb másfél üvegnyi, vagy annak megfelelő friss gyümölcs)
13 - főzelék hússal/rizs hússal/ főzelék sajttal/ főzelék joghurttal
17- joghurt/tápszeres rizs vagy dara/ tejpép/túrókrém
20 - szopi+tápszer (150 ml)

elküldöm

Ildikó
KépKépKép
sense4

folytatom

valamelyik nap emese leírta a második terhességes tapasztalatait.
szó szerint egyetértek. csak még azt tenném hozzá, hogy én eléggé türelmetlen vagyok. sajna most elég rosszul viselem, hogy botond 6-7-szer felébred éjszaka, majd hajnal 5-kor úgy dönt, hogy kialudta magát. :evil: hogy lehet felkelni 5 órakor??????????? :shock: :shock: :shock: ráadásul tök kipihent a lelkem. mivel ő visszaalszik egy kis hátsimi után azonnal. én viszont nem így vagyok összerakva. és az sem jobb, ha balázs kel fel hozzá, mert így is felébredek, és forgolódok hosszú tíz percekeig.
az az isteni szerencsém, hogy anyum korán kelő, így fél hatkor átviszem neki az unokáját, és próbálok még 1-2 órát aludni.

mit is akartam még?
ja igen!
azt hiszem, regi írta, hogy szeli háttal lemászik az ágyról. mi is tanítjuk már ezt botondnak vagy másfél hónapja, és kb 2 hete rendszeresen jól csinálja. okosan háttal jön le a lépcsőről és az ágyról is. olyan kis édi, aahogy fordul és helyezi le a lábát!!!

ma reggelre kibújt a 7. fogacska: a bal alsó kettes. :D
7 fogú sárkáy lett: :lol:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sziasztok!

Raniának és Marcinak boldog hófordulót! :D

Ágica! LMóni!
Hát képzeljétek el, hogy körbejártam az egész várost fürdőruháért, aztán végül vettem ma egy Adidast jó drágán, de az volt az egyetlen D kosaras a városban... De nem érdekel, mert a többiből meg kibuggyantam. :oops: Viszont ez jól áll szerintem (persze a hájat nem takarja a hasamon, de nem is az a lényeg. Fekete és van rajta egy fehér csík, nagyon tetszik! :D

Barátnőmmel délelőtt még körbejártuk az egész várost, de legalább vettem még 2 spagettipántos felsőt és Apának egy inget. Le voltak árazva! :)

Kolbi! Strandolós képet max a gmail-re, ha kimegyünk. Anyut fűzöm, de még nem adta be a derekát. Egyedül még nem merem ott Szelit bevállalni...

Egyébként Anyu Szelit meg akarta pancsiztatni egy lavórban vasárnap, de Szeli ordított...

Ágica! Gratulálok a felálláshoz! :D

Mesi! Te jó éééég!!! Szegénykék, hogy megijedhettetek! :(

Szeli az előbb felsírt. Bakker, folyik róla a víz... Kicsit nyitva hagyom az ajtót, hogy átmenjen a hűvös a légkondiból (ami nagyon szuper :D). Ha ezt tudom, rá se adom a hálózsákot, pedig nincs döglesztő hőség ott sem... :roll:

Kaqk! Szelinek is volt hasmenése, tuti, hogy a foga miatt, mert egyik nap fosott (bocsi), másik nap nem, aztán megint, és semmi olyat nem evett... :(
A vacsiból nálunk is megint megmaradt 60 milli... :roll:

Szeli is többet iszik ebben a melegben!

Mi is voltunk ma kint fél 12-kor értünk haza (11-re akartam), de 50-es naptej és napernyő, az idő nagy részét meg a légkondis üzletben töltöttük. Szeli jót aludt! :lol: Be is takartam, nehogy megfázzon! :)

Dettyk! Te aztán pörögsz! Este takarítani????? :shock: :(
Én úgy elaprózom, mikor Szeli alszik, vagy épp jön utánam és elvan, míg én teszem a dolgom. Bár ez csak egy kis lakás... :roll:

Heni! Sajnálom szegény Péterkét! De nagyon ügyes!!! :)
Lehet, hogy mi is kipróbáljuk! Köszi az infót. (Szerintem ez a 2-es Humana nem ízlik neki annyira... vagy elég neki este a kevesebb, mert reggel mindig benyomja az egészet.)

Gratulálok Dorka felállásához!!! :D

KTimi! Én már csapvizet adok már Szelinek, kicsit hűvösebb, mint a szobahőmérsékeltű, de nem mondanám hidegnek. Aztán abból kap még később, nem töltök mindig frisset a csapból.

Kép

Kép
regcsiken14

és még pár kép:
Kép odaadom a coca colás kamionom. de mit adsz cserébe?
Kép egy kicsit megkóstoltam a fikusz földjét. most mi van? baj?
Kép a tanulószékemen. imádom.

jó éjt!

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sense! Jó, hogy jelentkeztél!
Hát ügyesek ezek a babók. Bár Szeli egyik nap a tanított módon mászott le az ágyról, csak épp a lendület volt nagyobb, mint kellett volna... :?

Szegénykém ma 2x is elvágódott. Volt ám sírás... :( Egy csík lett is az állán (de nem olyan, mint Zsozsónak).

Kép

Kép
regcsiken14

Helló, drága lányok!

Isten éltesse Ildikét utólag is sokáig!!!

Kiskolbi, Máténagyi, köszönjük a Máté-képeket, egy kis angyal és vízimanó ez a fiú! :)

Regi: esti kaja: passz... én csak tejet adtam neki eddig, tehát sok ötletem nincs, ha tej nem lesz, a tejpéphez folyamodnék én is...
Szépek vagytok Szelivel nagyon, és nagggyon komoly a hölgy az uszodás képen! :lol:

Timi26: le a kalappal, én nem tudnék dolgozni ennyi teendő mellett, arról nem is szólva, hogy a gyerekekkel is Te vagy! Majd áruld el a titkodat, jó? :wink:

Dettyk: én is már olyan szívesen látnálak Titeket!!! Mingyá találkozó lesz úgyis! :-)

Móni: nagyon jó lehetett a családozás, érezni a szavaidból
:-), de a képek is jól visszadják. Gréti királylány tényleg csodálatos!

Gremese: látod, zöldfülűnek érzem magam ;-) mert mindig más benne lenne nyakig egy helyzetben és más kívülről ránézni. hiába tudom én, hogy Zsófi (és más) lefoglal, ahogy így leírtad, lett csak világosabbá, hogy tényleg milyen más ez a második terhesség (és megérteni majd csak akkor fogom, ha én is megint terhes leszek). viszont én is biztos vagyok benne, hogy Kistesó is
maxiszeretetet kap és a legjobb családba érkezik :-)
Vérzés: ez horror lehetett, jó is, hogy mutatod a corpus delicticet, szoktatom a szememet hozzá, és lelkileg erősítem magam, hogy mire készüljek. Jaj, úgy megölelgetném ezt a kis repedt szájú Zsófikát, megeszem azzal a könnyes szemével! Sok puszi Neki!

K. Timi: Ádám nagy kópé, ezt le sem tagadhatja! Szuper képek!
Víz: én sem hűtöm Ádinak, eddig még nem tiltakozott ellene.

Ágica: Gratulálok a felálláshoz, nagyon örülök! csodás érzés lehetett (Neked is ;-)). Petrus gyönyörű!
babaúszás: de, sokan mondták már, hogy vigyük, de mivel volt már középfülgyulladása és füles sok családtag (apám, húgom, én is), eléggé vacillálok.

Dotildi: Szívből gratulálok Dorka felállásához!
8 fogacska?! Atya-gatya! :D

Heni: Mintha szó szerint a mi napjainkról írtál volna. Fel a fejjel! :-) Mondjuk Ádi nem állandóan nyűgös, csak sokszor, a 2. foga már áttört, de továbbra is nyáltenger van, sírdogálás, rapszodikus alvás-evés. Új fogakat meg nem látok jönni...
Szó, ami szó, a babák tényleg utálják ezt a meleget, amit meg tudok érteni. 30 fok van a tetőtérben, lent 27, de az életünk zöme ugye fent zajlik, nem vihetem le a komplett gyerekszobát... légkondit meg költözés előtt hónapokkal-egy évvel nem szereltetek be, a szüleimnek úgysem kellene.
Joghurt: mi a Kiskolbi ajánlotta babajoghurtot esszük, négyesével árulják a szupermarketekben.
Harapdálás: az nincs, de ha oldalt ültetem a térdemre, azt cicizési jelzésnek veszi.

Sense: de jó, hogy jelentkeztél!
Áááááááááá, 5-kor kelés: klubot kellene alapítanunk (és Ádi vissza sem alszik) :-( Kitartás!!!
én amúgy megfeneklettem, mert jobb lenne, ha Ádi később kelne, viszont így is alig bírja ki este 7-ig, mert a 3. alvásra nem hajlandó délután (egyszerűen nem alszik el sehogy sem, mellen sem; és szerintem nem is kell már egy ekkora babának napi 3 nappali alvás), viszont majd megőrül estére az álmosságtól... tanácstalan vagyok, próbálom az időt húzni a nappali alvások között, de valamiért az sem jó. csak várok, hogy alakul a dolog.
mert most ez van:
ébredés: 5 és 6 között vmikor, jellemzően fél6-kor
első alvás: ébredéstől számított 2-2,5 óra múlva max, van, hogy előbb
második alvás: az első alvástól számított 2-2,5 óra múlva
(na innentől nehéz kibekkelni este fél8-ig az időt)

Viranka: rendbejöttél? Most találtam meg a kis homeopátiás papírkáimat, gyulladt mellekre való készítmények:
belladonna 15 ch - csíkokban vörös, duzzadt mellek és lázas állapot
phytolacca, ha duzzadt, érzékeny emlők, csomók esetén
bryonia 9 ch -- mozgásra fájdalmas, kemény, feszülő mellek
apis mellifica 15 ch - duzzadt emlő, rózsaszín bőr, hideg boorgatás enyhíti

Leírom a mi kajálásunkat is, hátha érdekes ;-)
1. szopi
2. gyümölcsök + zabtej/rizstej + kukoricapehely/buláta keveréke
3. husi/túró ritkán + krumpli + zöldség
4. mint a 2. evés, csak kevesebb
5. szopi (alvás előtt)

Pusszantás Mindenkinek!

Kép
Kép
irina

Csajok kinél mennyit alszik a gyrek napközben???? mikor lesz már a délutáni hosszabb alvás???

Nálunk kb. 2 óránként szunya van :shock: most vagy a meleg altatja, vagy nem tudom. Igy van hogy 4x is alszik egy nap ( na jó csak félórákat, max egy órát)

Regi szerintem jó a Mildibé, és mi már a 3 asat isszuk ( 9 hótól az van már)
Tegnap body+ vékony pamut ujjatlan hálózsákban aludt, de nagyon melege volt. Ma csak a hálózsákot adtam rá, hát majd kiderül. De én nagyon elszoktam az éjszakai kaszinózástól.

Sense de jó hogy jelentkeztél. Jó hogy ott van melletted anyukád, igy sokat tud neked segiteni.

Kaqk nálunk is volt tegnap hasmars. Én a fogra fogtam.

Dorkának és Petrának gratula a felálláshoz!!!!! ( nálunk ülésből megy a kapaszkodás)

Heni
KépKép
heni81

Sense, elbűvölő a fiad. ez az ártatlan arc a virágföldes bajusszal, jaaaaj :lol: édes!

Kép
Kép
irina

Heni: nappali alvás: teljesen változó, összesen min. 2 óra (az utóbbi hetek óta), max. 4 óra, de az igen ritka. és jellemzően kétszer alszik. a többi idevágót az előbb leírtam.

Puszi!

Kép
Kép
irina

Irina nálunk ha nincs késődélutáni alvás, fürdés után úgy ordit, hogy a szomszédok azt hiszik nyúzom épp :shock: Igy ha csak 10 percre is , de altatom ezerrel, ha 3 körül épbredt fel a 2. alvásból, mert nem birja ki estig.
Ma pl. 17.30-18.10 ig aludt, majd 20kor bevágta a szunyát, de legalább nem orditott. Szóval nálunk álmos Péter 2 óránként.

Nyügizés: főleg velem. Ma relexaltattam is, kb 20 percig zenét hallgatott, miközben hintázott, és meg se mozdult, csak élvezte.

Hihetetlen milyen programokat kell kitalálni, hogy lefoglaljam Pétert, pláne, hogy a kórházasdi után hozzászokott a nyüzsihez, meg a sok sétáhor, jáccóhoz.

Heni
KépKép
heni81

Irina: a titkom a MUSZÁJ!!! Majd egyszer megírom, miért...

Sense: jaj, de édes Botó!!!

Heni: VikDan (is) 5-1/2 6 körül kel, 9 körül alszik kb fél-1 órát, utána pedig délután kb 2 órát. A délutáni alvás attól füg, hogy milyen hangulatban van, vagy épp fogzik-e. Este meg 7-kor alszik el. (Ha úgy alakul, hogy később alszik el akkor is ötkor kel... :evil: )

Voltunk ma mázsáláson! 9 kg és 74 centi (fél centit összement a múltkori óta...)
A védőnő kiszámolta, hogy 1 éves korára kb 11 kilónak kéne lennie...ez biztos nem lesz meg, de nem is tudnám, hogyan férne el rajta még két kiló. Most is jó húsban van, egyáltalán nem sovány a lelkem!
Ja, és a doktornő a fogzásra most a sima Chamomillát ajánlotta! Azt mondta, hogy a chamomilla vulgaris az csak kisebb korban jó...

Kép
Kép
timi26

Sziasztok Lányok!!

Na, most végeztem a takarítással...totál kivgyok :shock: . Botó ma FÉL ÓRÁT aludt, nem mennek a nappali alvások. Na, hátha éjszaka :D

Sense, jaj, de édes Botó :lol: . Az én fiam is imádja az ilyen nyalánkságokat :lol: . Megértelek a türelmetlenség miatt, kismamaként bizonyára még nehezebb a nemalvás.

Dorkának és Petrusnak gratula a felálláshoz :lol: :lol: :lol: !!!!

A képek mind nagyon édesek!

Irina, annyira imádom Ádó képeit :lol: ! Az a husi képe, és rajta az a két gyönyörű kifejező szemecske :lol: ...meg kell zabálni!

Kiskolbi!Máté is tüneményes! Azt hiszem, Te sem panaszkodhatsz! Máté sem egy ülök a sarokban, és némán babrálok a játékommal típus :lol: És nagyon csini vagy :lol: !!!

Mesi!Jajjjj, szegény Zsozsó :roll: , képzelem, hogy megijedtetek! Biztos nagyon fájhatott neki(meg neked is...). ÉDIIII a képeken a kis felhasadt pofikájával is :lol: .

folyt. köv.
kispocc

Ágica!Neked akartam írni, hogy Botókám először ülésből húzta magát állásba, mióta mászik, mindig térdelés előzi a felállást :lol:

Regi!!Én is most vettem bikinit :D ...Szeli nagyon édes a képeken!!
Timi!Hát ezt úgy bírom: kiszámolják a védőnők, mekkorának kellene lenni 1 éves korra a babóknak :evil: . Közben meg mindenki szajkózza, hogy minden gyerek más és más. Szóval szerintem ha egy baba jól érzi magát, egészséges, akkor minek stresszelnénk, hogy 1-2 kilóval kevesebb, vagy több, mint ahogy kiszámlázzák :lol:

Hirtelen ennyi, akartam még, de le kell feküdnöm, mert kidőlök :roll:
Jó éjt!
kispocc

Szép napot :)

Hófordulósoknak boldogságosat :)
Olyan jó volt képeket nézegetni :)
Irina!
Ádinak tényleg olyan kis harapnivaló arca van a ha mosolyog,ha meg komoly teljesen más :) Igen helyrejöttem,Bálintot -igaz üvöltések közepette-de sikerült rávennem a szopizásra napközben,s így elkerültük a Míra általi gyógyítást :lol:

Mesi!
Szegénykéim :( Bálint múlt kedden szenvesett ehhez hasonló balesetet,de ő a matracunkról fejelte le a padlót(14cm) felkaptam magamhoz szorítottam és megnyugodott.Cumit kérte,én észre sem vettem h. vérzik neki a szája,csak a pólóm ujja lett véres :shock: aztán fiam cumit kiköpte és akkor láttam mi történt :oops: de úgy feldagadt a szája,úgy sajnáltam :(

Kispocc!
azért vasalja az ingeit,mert én nem teszem meg,reggel/hajnalban dönti el melyiket veszi fel 8)

Regi,Móni!
nagyon szépek a kiscsajok :)

Juba!
még nem dőlt el hova megyünk,én nézegetem a helyeket+azt is h. vonattal mi mennyi idő lenne.Most ez a kedvenc(de Robi kiakadt,h. messzebb helyet nem találok :? ) www.dzsungelhotel.hu vagy www.hoteldzsungel.hu , de még Sümeg is a talonban van :)
Míra meg kitalálta menjünk Szegedre :lol: Apja majdnem gutaütést kapott :lol:
Vékony mielőtt pocakos lettem akkor voltam,két gyerek után már nem leszek soha olyan, de jól érzem magam most :)

Kaja:lassan mind2 gyerekem fényen fog élni :evil: Mírába szinte semmit,csak virslit meg fagyit és tejbegrízt enne :cry: Bálint meg végre eszik gyümölcsöt a barack bejött neki,főzeléket szinte alig :? biztos a meleg miatt 8) Viszont kicsipasim bemutatta h. tud mászni 4kézláb is,de a kúszást jobban komálja.ha fél centit elmozdulok már üvőlt,a fenekemben van állandóan :( a dentinoxot tegnap úgy eltüntettem,h. nem lelem sehol :?

kedden megjártuk Budát ott is az Üdülési csekk üf-át,ahol kellemes meglepetésben volt részünk :) Bementünk sorszámot húztam kb. 5-6 voltak elöttünk,mikor szóltak,h. a kismama a 2 gyerekkel jöjjön :shock: pillanatok alatt végeztünk 2 óra alatt megjártuk az egészet :) A vonaton a kalauz kérdőre vont h. miért nem 33%os jegyet vettem,mert 2 gyerekkel ha utazom az jár :shock: ezzel is okosabb lettem :) s csupa kedves segítőkész emberel találkoztunk ami teljesen meglepett 8) lehet h. fejlődünk :)

közben Míra felkelt :arrow:

pusza :)

KépKép
viranka

Sziasztok

Ez a felállás amit tegnapelőtt csak mutatóban volt azóta sem volt.De nem baj a lényeg hogy tudja.De míg nem ül fel magától addig nem fogom ültetni képzeld irina én is látom hogy puklis a gerince az ülésnél innentől befejeztem mert nem akarom hogy baja legyen.Bár nagyon nehéz őt fektetni mert úgye hozzászokott az üléshez de majd megszokja.Tegnap azért levitte a dokinőhöz ezt megmutatni de ő is ezt mondta egyértelműen.

Sense: Édes Botó a képeken igazi huncut.

Dotildi: Gratulálok Dorkának!!

Timi26: Szép méretei vannak Vikdaninak!

Heni: Most már teljesen jól van Péterke? Tök jó igy el volt a hintában.

Regi: Petráról is egyfolytában szakad a víz pedig esténként általában megmosom a haját de evés után újra tiszta víz a feje.

Ági

Kép

Kép
agica1126

Viranka: Na ha szólsz elmentem volna veletek Budára nekem is el kell intéznem az üdülési csekket vagyis nekem hosszabbítani kell.
Nagyon ügyes Bálint hogy mászik.

Kép

Kép
agica1126

képdömping bocsi(Apuka elkezdte kiszűrni a júniusi képeket )

Így eteti míra Bálintot :)
Kép
ezért kicsi az ágy ,nem fér el Míra :)
Kép
ez még azülinapi tortám.Robi alkotta a díszítését :)
Kép
Bálint Csirkecsontot ropogtatott :)
Kép Kép
ezek meg csak úgy :)
Kép Kép
Kép Kép
Kép
s egy Míra belerepül az ugrálóvárba :)
Kép

s ezt Míra üzeni nektek :) s a betűk az Ő kérésére rózsaszínűek :)
e4r43eeww1yxsdsssdffc03deffftg8öúoigtrrewq30

KépKép
viranka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?