A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

patr!

igen közben én is megkerestem :D

Kép

Kép
timi1982

Nahát 2 baba egymás után. De jó. Nagyon sok boldogságot Kimmának és az apukának is. Emőkének pedig sok tejecskét!

sz.andi

Már csak 3-an vagytok! Na hajrá!! Ki lesz a köv.? Lehet fogadásokat kötni! Az én tippem: Timi utána Potyka és a végé Kriszti. :lol: :lol:
Vagy Kriszti, Potyka Timi. :lol:
Na jó, nem találgatok!

sz.andi

Kimma hatalmas gratula! sok-sok boldogságot kivánok Nektek!
bencuri

Ági, Kimma!
Hatalmas gratula nektek!!!

d.dodó

Na ilyen sem volt még. hogy én kezdjem a napot.

Jó reggelt mindenkinek!

Levente éjszaka 3x kelt. 23,15-kor, 0,50-kor és 5 körül. a középső evés után nehezen aludt vissza volt vagy 3 óra. addig ki is fejtem 150-et 2 mellből. Ilyen sem volt még. Azóta viszont nem sok termelődött, mindjárt megyek ki is fejem,aztán keltem Levit, mert megyünk 9,30-ra csípőszűrésre. Szorítsatok, hogy minden rendben legyen és ne kelljen terpeszpelenka.

Na megyek készülődni.

Szép napot mindenkinek!!!

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Sziasztok!
Megint elég jó éjszakánk volt. 9-től fél 2-ig aludt megint. Akkor viszont 4-ig ciciztünk... és nyűglődtünk.... melege volt. nagyon leizzadt. Pedig csak body volt rajta é egy vékony nadrág. És be sem volt takarva, mert ő maga kitakarózik. Mondjuk én is szenvedtem a melegtől. De hát ott nem fogunk ablakot nyitni főleg hogy leizzadt. Pedig egész nap direkt le volt huzva a redőny, hogy ne legyen olyan meleg. Na de aztán végre elaludt. És 7-kor kelt csak ujra! Most megint alszik!
Ma ebben a jó időben sétálni fogunk (rövidnadrág lesz csak rajta, már tegnap is az volt), megyünk sütizni egyet, meg nekem cipőt venni, mert a sportcipőm megadta magát, kilukadt a talpa (4 éves volt mondjuk már).

Maverick!
Neked akartam még irni, hogy én pl iszom gyümölcsteát is, szénsavmentes üdítőket (narancsot hanyagolom csak leginkább), de multkor is ittam multi levet, almalevet (eleve csak vízzel higítva szeretem), meg szörpöket iszom sima csakpvízzel....

d.dodó

Jó reggelt!

Ági, Kimma! Gratulálok babákhoz!

Kép
szly27

Az a kimaradt! :oops:

Kép
szly27

Sziasztok!
Hatalmas gratula az ujdonsült Anyukáknak,és Babáknak!!

Kép
Kép
Kép
kike

Nekünk tök jó éjszakánk volt. Este 22-kor elaludt ( előtte szopizott 160-at) és 3-kor kelt. Utána meg hétkor. Aludtam 8 órát! Most is alszik.

Tegnap a védőnő volt itt vagy egy órát :shock: Már alig vártam hogy elmenjen, főleg hogy csak Rolival játszott, Jázmin meg már éhes volt. De nem vette a lapot! :twisted:

Maverick! Én iszok gyümölcsteát, rostos őszilevet (állítólag tejserkentő is), malátasört, vizet, néha szénsavas üdítőt.

Úgy döntöttem semmit nem adok Jázminnak (Espumisan, Infacol egyebek). Már eddig is gyanakodtam, hogy ha adom, valahogy mindig rosszabb. Szóval most nem kap semmit és látszik is milyen jót aludtunk.

Majd hozom a táblikat, csak most Rolkót rendbe kell tennem.

Kép
szly27

Ja, tényleg. Én is iszom a malátasört.

d.dodó

nekünk is szuper éjszakánk volt! este 9-kor evett, aztán elég gyorsan bealudt és csak 3-kor kelt legközelebb! 6 óra egyben :) aztán már tegnap megbeszéltem apával, hogy amikor felébred hogy éhes, én megmelegítem a tejet és beviszem nekik, ő elkezd etetni, én meg addig fejek. aztán amikor befejezem a fejést, akkor etetem tovább. apa meg akart halni (pedig amióta megvan a béka most keltettem először...) de aztán szépen etette amíg fejtem. aztán fél óra múlva már alhatott is tovább én meg folytattam az etetést. de szerencsére hamar visszaaludt, és fél hétkor kelt megint. aztán evett, egy kicsit nézelődött, és most megint alszik. :)
képzeljétek, az egyik mellbimbóm udvarában lett egy pattanás, vagy valami mirigy begyulladt, nem tudom, de iszonyatosan fáj! a fejésre gondolni sem merek, pedig már időszerű lenne... nem tudom mi a fenét csináljak... szerencsére nem az a fajta mellgyulladás, ami a tejet is érintheti, de hogy pont most és pont ide nőjön az a valami!!!
na megpróbálom letenni ezt a kis álomszuszékot aztán meglátjuk mire megyünk a fejéssel...
gratula az új anyukáknak!!! :)

KépKép
muffin

Jó reggelt mindenkinek!

Ági, Kimma! Gratulálok a babócákhoz! :D :D

Úristen! Már csak hárman vagyunk! :shock: :D

Tappancs! Nem semmi történet! :shock: Még jó, hogy így el tudták dönteni, hogy mi van... :roll:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Kép

Kép
szly27

Timi! Jelentkezz!

Kép
szly27

Atyaég, ekkorka táblit! :shock: Ez most sokkolt, pedig már túl akarnék lenni rajta!

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

sziasztok anyukák! és kismamák :D

szly!
tegnap este az a tábla felrakás mégse volt tőlem jó ötlet. ez a 3+1 sor eléggé sokkolt :? :? :shock: :shock:
eddig olyan szépen haladtak a fiuk-lányok. nagyon tartották az egyensúlyt. hát most borult minden :D
és az milyen sokkoló hogy az enyém már 4-essel kezdődik. habár az nyugtat, hogy a kiskönyvemben még csak ma töltöttem a 40. hetet. (tudjátok a február 29 miatt :D )
ugyhogy elvileg nem vagyok plusz napban :D de én már pluszosan számolom és ugy is érzem magam :(

jah voltam nst-n, meg dokinál. nem igazán biztatott. :(
nst-n szépen produkált a kicsikém. méhtevékenységet nem néztek. pont ahhoz a géphez kerültem amin nem nézik csak a magzatot. nah mindegy. ugyis ilyen lett volna ________ :D
aztán megvizsgált a doki. szerda óta egy inciripincirikicsikécskét nyiltam tovább. hát ez nem sok :(
magzatvíz még mindig tiszta. vasárnap megyek ujra. már megint a szülőszobára :D :D :D persze tuti nem tartanak ott.
kérdeztem tőle, azt mondta ha jövő hét péntekig nem indul meg magától akkor jöhet csak szóba az infuzió. jó én kibirom... ha vártam 40 hetet ezt az 1 hetet már kibirom :D :D :D
meg hát jobban sezrtném ha magától elindulna.
most nem fájt annyira a vizsgálat se, főleg nem a magzatviz megnézése. habár a kacsa is kisebb volt :D :D :D de talán azért sem fájt, mert egy kicsikét nyiltam tovább. talán...

muffin!
hát hogy nektek milyen rendes kisfiatok van!!! annyira jó gyerek. remélem igy marad még jó sokáig. apa meg igenis keljen fel :D

szly!
a védőnő nem jázminhoz megy ki? ránézett legalább vagy lefoglalta rolkó?

dodó!
itt most szerencsére nincs olyan meleg. most tök jól el vagyok. végre nem izzadok :D
mondjuk az itteni időjárás meg azért nem kedvez, mert ilyen időben meg nem lehetne kivinni a gyereket levegőzni. lehet Bence ezért is nem kapkodja el? :D megvárja a jó időt. ;)

tappancs!
az a terpeszpelenka az milyen??? valami merevítő van lent a lábaknál? és széttartja? vagy milyen? én még ilyet nem láttam. szerencsére nincs olyan ismerősöm akinek használni kellett volna.

Kép

Kép
timi1982

Jó reggelt!

Kimma - gratulálok a babához! Nagyon jó egészséget nektek!

Atyavilág, micsoda lusta kis pasik :D
Talán a jó időt várják :)

Natit is úgy kellett fölverni 3 és fél órnként, hogy egyen már. A cicik irdatlan méretűek, a cicitartó szalagok csak úgy nyögnek, szerintem a bőröm sem bír már tovább nyúlni... :)
Elkezdtem rendesen fejni, hogy legalább 1-2 órára ne feszüljenek... nagyon várom már, hogy beálljon a kereslet-kínálat!

Muffin, nincs otthon aloe verátok vagy körömvirágkenőcsötök arra a pattanásfélére? Jobbulást!

Maverick, én is akartam már írni: nagyon jól nézel ki, és hihetetlenül jól bírod a terhelést :)

Kép
Kép
bondi

a babanetes vonalzómat nem jelentíti meg a gépem :D
biztos már nem birja :D leesett a babám a vonalzó végén?!?! :D :D 8) 8)

Kép

Kép
timi1982

Tappancs: nem semmi energiákkal rendelkezel, hogy ezt a minigyereket ennyi macera után is megszülted természetesen! Minden elismerésem!

Kép
Kép
bondi

jah még mavericknek akartam irni!

van segítséged, vagy egyedül vagy a gyerekekkel? gondolom azért akad valaki. de egész napra, vagy csak mikor éppen beesik valaki?
etetést hogy tudod időzíteni? kivárják a sorukat, vagy jó ikrekhez híven egyszerre éhesek?

Kép

Kép
timi1982

Gratula az ujdonsult anyukaknak!!!!!Tobbiek meg huzzanak bele :D Mikora legkevesbe varja az ember bejon :D

Meg hogy en jol birom a terhelest? Bence most is epp eszik. Szinte mar felorankent. Keptelenek elaludni. Ha neha megis az csak ugy jon ossze, hogy sirogorcsot kapnak es belefaradnak,de orakig is kepesek orditani es csak a cici megoldas. Mar nem tudom mit csinaljak :?: :?: :?: :?: :?: :?:
Egymas mellett alszanak es ha alszik is valamelyik a masik ordithat mellette mert akkor se ebred fel,ez meg a szerencsem :)
Segitseg volt anyukam de mar dolgozik. Elvagyunk mi jol, csak sajnalom,h sirnak es nemtom mi bajuk lehet. :(
Altalaban kis szunettel kelnek de ha megse akkor egyutt szopi.
De ilyen nincs,mert inkabb orditanak es akkor mindig a hangosabb a soros :D es addig a masik kezdi ra ugyan olyan hangosan...
Vendég

Ági, Kimma!

GRATULÁLOK A BABÁKHOZ!!!
JÓ EGÉSZSÉGET, SOK-SOK ÖRÖMET KÍVÁNOK NEKTEK!

Mi jól vagyunk, bár az éjszaka nem kezdődött túl rózsásan, 10-től fél 1-ig csak sírt és evett, majd aludt 3/4 8-ig(!) :shock:
Most megint alszik... :D

Ilyet még eddíg nem csinált Emma, szerintem a hasa fájhatott. Nekem viszont reggelre úgy bedurrantak a cickóim, hogy kénytelen voltam lefejni mindkettőt.

Most várom a védőnőt, remélem nem időzik sokáig, és hamarosan jöhetne is, mert nem érek rá vele foglalkozni... :x

Tényleg kevesen vagytok már a kismamis tábliban, remélem, mindegyikőtöknek könnyű, gyors szülése lesz, és persze már mihamarabb!

Ma végre kisütött a nap, délután megyünk sétálni! Végre! Már majdnem becsavarodtam ettől az esős időtől! :evil:

Tappancs!
Ez a történet nem semmi, néha kísértetiesen hasonlít az enyémhez, amit hamarosan megosztok veletek!

Most lépek, mert mint mindig el vagyok havazva, de remélem, mostantól már többet tudok jönni!

Pusszantás mindenkinek! :lol:
Vendég

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 07:13-kor.
20150601134430

b
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 18:29-kor.
Vendég

Viki: de ha tudsz még fejni, akkor miért nem azt adod neki, miért tápszert? Bár bocsi nem akarok beleszólni! :oops: :oops:
Én nem adtam neki sose pluszt mikor csak 20-at evett sem és mostmár szépen jön a tejcsi akár 100-120 ml is!
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 07:13-kor.
20150601134430

lányok!

tápszert ugye szülés után a doki ha kimegy megnézni ő dönti el hogy ir-e fel? vagy azt kérjem magamtól és kiváltom ha szükséges?
mert mondjuk végülis ha kijön nem biztos hogy akkor eszik és kevésnek tűnik.
vagy a biztonság kedvéért ha kijön egyből irassak, és ne várjam meg mig rájövök hogy kevés a tejcsi?
és ugyebár eleinte kevesebb a tej, akkor várjak mig megindul rendesen és ne egyből pótoljak?
vagy hogy a túróba működik ez?????
olyan kis naiv vagyok még msot hogy nem is tudom mi lesz :shock:

Kép

Kép
timi1982

Hát én nem tudom mi van velem. Úgy érzem magam, mintha agyonvertek volna.
Nem tudom hogy fogom rávenni magam, hogy elinduljak a kb 150m-re lévő postára csekket feladni, meg visszafelé bemenni a pékségbe... :roll:
Használhatatlan vagyok! Nem tudom mitől van. Tegnap délután jött rám és azóta örülök, ha a lakásban ide-oda tudom rakni a seggem.
Lehet hogy a hosszú szünet után sok volt Apából, két napja mindent megtesz, hogy előcsalogassa az Ő kicsi fiát! :oops: 8) :P
Aztán lehet csak frontérzékeny lettem így a végére. Mikor érzékeltem, hogy kisütött a nap, az olyan volt mintha még meg is tiportak volna. :?

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Sziasztok!

:arrow: En is gratulalok Kimmanak a Picinkehez!!!

:arrow: tejkiütes
Nem tudom, hogy veletlen-e vagy se, de most nagyon szep lett Lea pofija, tegnap ota - mikoris oliva olajjal töröltem at!(meg kell mondjam, nem volt veszes, de azert akad(t) jopar a pofijan!
Hatha a Ti babaitoknak is jot tesz! :)

Szep napot Nektek!

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Tappancs! Nem semmi történet! Annyiszor hallottam már, hogy nem hisznek a kismamának hogy szül. Még szerencse hogy nekem protekcióm volt, így ilyen nem fordulhatott volna elő.

Timi! Kb a 2. , de inkább a harmadik napon idnul be a tejcsi. mire hazamentek már egészen jól lesz. És utána meg bedurrannak, rengeteg lesz. Ha ez mégsem következik be, esetleg akkor írass tápszert de ne add neki, csak ha már tényleg nem bírod szopiztatni. De nem lesz ott semmi gond, nem szabad előre ilyeneken örlődni. Lesz tejcsi és kész! Egyébként a tej termelődésében szerintem a psziché nagyon nagyon beleszól. Amikor kezdhettem leadni a tejet, teljesen ráindultam, hogy jaj jaj lesz-e minden nap fél liter amit le tudok adni. Ezen izgultam. Előtte lazán megvolt, de onnantól kezdve úgy kellett összekaparnom. Aztán elhatároztam, hogy nem törődök vele, fő hogy Jázminnak van elég és leadok annyit amennyi jut. Na azóta megint helyreállt a rend és le is tudom adni a napi fél litert.
Szóval a lényeg nem szabad rajta idegelned magad, mert annál kevesebb lesz.

Érdekes módon az állatoknak mindig van elég tejük!

Kép
szly27

Jaj! Majd el felejtettem! Az előbb Roli szólt és belekakált a bilibe! És nem csak darabonként, hanem egyszerre mindet! Bocsi a részletezésért, de még a kaka mindig a gatyában landolt eddig.

Kép
szly27

szly!
nagyon ügyes Roli!!

Tappancs!
Hát érdekes volt olvasni a szüléstörténetedet!

d.dodó

Sziasztok!

Két szopás közti rövid szünetben....
Én nem mondok semmit, de az én lányomat minden éjszaka 6 óra alvás után úgy kell felkelteni enni...Nem is eszik túl szívesen olyankor, én se kelek fel szívesen, de egyszerűen a tej miatt is kell, meg hát Adél még mindig a születési súlya alatt van. Egyszerűen nem igényel annyit amennyit ennie kellene, szerintem ha nem tuszkolnám bele, a felével ellene..Ez nem is izgatna, ha nem lenne gond a súlyával. Hiába apja alkata ( ami különben nem baj, nem fog fogyózni állandóan...:))

Kata, gondolom ebből érted, hogy sajna muszáj volt tápszert is adnom, nagyon sokat vesztett a születési súlyából...A tej mennyisége meg nagyon lassan kúszik fel, nem tudom mikor lesz elég neki. Nagyon fáj, hogy így történt, nem így terveztem,de nagyon küzdünk...szopi, fejés, szopi ebből áll a nap...

Viki szerintem nem gáz hogy adnod kell pótlást, én se bírtam nézni, hogy csak csökken a súly és néha irdatlanul üvölt a leányom....

Szly
, gratula a fiadnak!

Kép
andkata

Köszi! Most ott tartunk, hogy nem akarja felvenni a pelenkát :shock: Na de aludni csak nem merem lerakni pelenka nélkül!

Egyébként nem tragédia ha tápszert is kell kapjon a baba!

főleg ha esik a súlya!

Kép
szly27

na büszkén jelentem, hogy voltunk sétálni meg vettünk kenyeret. :) És vicces volt, mert reggel hívott a védőnő, hogy minden rendben van-e velünk stb. aztán sikerült meggyőznöm hogy igen, és mondta, hogy akkor nem jön ki... :) És séta közben pont összefutottunk. :) Persze nem beszéltünk mert ő kocsival volt, de vicces hogy pont találkoztunk... Na megyek mert ez a gyerek sír... Az oké hogy átmegy a tejen amit eszem, de az is hogy mikor??? Mert mindig akkor ébred fel, ha leülök enni... Vagy apjuk így állította be a fogyókúrát, hogy belekódolta a gyerekbe hogy mikor kell sírni... :)

KépKép
muffin

Sziasztok!

Gratula Kimmának is és sok tejcsit!

Timi
mi nem használunk terpesz pelust így nincs róla pontos infóm de valami olyasmi amit írtál kb, 3 hónapig használják ha jól trudom enyhe panaszoknál.De mért érdekes? Nekünk az uccsó héten fordult meg a pici de nem lett baj a csípőjével hál istennek, pedig féltem tőle.

Mindenkinek szép napot mennem kell mert a főúr ébredezik :lol: és éhes
tappancs28

Na büszkén jelentem, hogy megjártam a Postát, meg a boltot. Erre mire hazaérek ott van két újjabb csekk! ÁÁÁÁÁÁÁ.......
Hát ma már nem megyek vissza vele! :evil:

Szegény Apa lehet ma sokáig fog dolgozni, be kell fejezniük azt a néhány darabot még, amin dolgoznak. :(

Vettem barackot hazafelé, mindjárt neki is esek! Mostanában megint úgy kívánom a gyümit!

Szly! Roli milyen ügyes fiú! És még inkább, hogy most, mikor ott a hugi is. Azt én is hallottam, hogy ilyenkor előfordul visszaesés. De úgy látom nálatok pont hogy nem! És ez tök jó! :D

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Kép Kép Kép Kép

Kép
szly27

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 07:14-kor.
20150601134430

hát igen Kriszti! Mondjuk visszaesni nem tudott, mert míg meg nem született Jázmin, nem ültettem rolit bilire.

tegnap én is olyan finom barackot ettem

Jázmin itt alszik a kezemben. Megyek lerakom és ledőlök én is. ritka pillanatok: mindkét gyerkőc alszik. ezt ki kell használni!

Kép
szly27

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 07:14-kor.
20150601134430

Sziasztok!

OFF üzenet lesz ez, előre is bocsánat, de mivel holnap van a

Babanet-Kölöknet találkozó,

gondoltuk, írunk egy emlékeztetőt.

Márcsak azért is, mert az egész heti rettenet időjárással ellentétben végre ragyogó napsütés árad Budapestre, így a Millenárisra is!

Részleteket itt találtok a találkozóról , a szervezkedős-topikbanpedig megnézhetitek, ki jön és mit hoz!

Reméljük, minél többen eljöttök, hogy végre személyesen is találkozhassunk!
dia
Budapest

Kimma, Ági, gratulálok a babákhoz!

Nemsokára teljes lesz a táblázatunk!!!! :D

KépKép
hene

Hát megjártuk az ortopédiát és Leventének is kell a terpeszpelenka. Nagyon bízom benn, hogy csak 6 hétig ameddig Olivérnek is kellett. 6 hét múlva kell visszamenni kontrollra. Nem gáz, csak kicsit kötött. Olivért egyáltalán nem zavarta, nagyon bizom bene, hogy Leventét sem fogja. Már történhetne valami jó is.
A terpeszpelenka lényege, hogy éjjel nappal rajta kell lennie. Nagy macera, de ha kell akkor kell.

Mindjárt ébresztenem kell Leventét, mert aztán indulunk a Szénatérre busszal megyünk Tarjánba anyóshoz. (Kriszti közel leszünk hozzád :lol: )
Nagy mutatvány lesz, mivel vinnem kell a hordozót is mert visszafelé kocsival jövünk. Már ráaprikáltam a babakocsra elég mókásan néz ki.
Kép Kép

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Kíváncsi leszek hogy jutok fel a buszra, de elöttem nincs lehetetlen! :lol: :lol: :lol:

Olivérrel is mindig ilyen vállalkozó szellemű voltam. :lol: 8)

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Titi! Na akkor tényleg közel lesztek! Jól felszerelted azt a kocsit! Hozzáférsz? Jó utat! :D

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

itthon!

Csak meg nem tudok ulni.....na majd talan hetvegen lesz idom, erom irni!

Uj anyukaknak babaknak gratulalok.

Szulestortenet, talana egyszer, kicsit tul hosszura sikerult, mindent megeltunk amit lehetett egy szuloszoban, sot meg aztan is, de ezt most mind probaljuk elfelejtenui es csak a kis csodalanyra figyelnu.
Tej meg nincs:( de kuzdunk rendesen, plussz kap potlast.

Mindenkinek a legjobbakat!
Vendég

nah nekem megint sikerült bealudni.

mi lesz igy velem??? pocaklakóm mellett hogy fogok durmolni...
vagy addigra elmulik ez az álomkór?!?!?! 8)
lehet most pótolom be azt amit majd akkor elmulasztok :D

anyjuk!
jó hogy otthon vagytok. pihenj sokat és csak a jóra és szépre koncentrálni.

az igen! az aztán a felszerelt babakocsi! nem semmi ut lesz. főleg felkecmeregni a buszra 8) nem irigyellek.

mi még ma megyünk anyósékhoz meg bizniszelni 8) nyusziapu intézett valami uj zenebonát a kocsiba :shock: :shock: már igy is kiabálunk egymással a kocsiban :shock: :shock:
aztán holnapra még be van tervezve anyáéknál egy beszerelés is :D
jah meg apósom meg az apukája jönnek állítólag és szerelik fel az erkélyre a vízelvezetőt. meg én szeretnék még sétálni is és esetleg valami fagyikát enni.
szóval ebbe hogy fér bele a szülés??? mert hát este meg aludni kéne. nem birom ki alvás nélkül :D :D :D

Kép

Kép
timi1982

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?