Sziasztok!
Zsé!
Tanulságos a névválasztási procedúrátok! Nálunk csak símán az lesz, ami majd legjobban tetszik a végére. Sem jelentés alapján, sem semmi más alapján nem döntünk, csak a hangzás, és amibe beleszeretünk. De tartok tőle, h szegénynek csak születése után lesz neve, mert annyira nehéz abból az 5-6-ból 1-re azt mondani, h na ez a tökéletes...na és persze ezt évek múlva is így kéne gondolni. És ok, a 2. neve, mint Africa a raszta kultúra miatt lesz, de ez csak 2. név...senki nem használja, csak nekünk fontos.
A camp ár 3. éve Battán van...sajnos...mi nagyon nem szeretjük.

Sokkal jobb volt Gárdonyban a tóparton, meg állítólag előtte Komáromban, de arról max csak Legyekmami tudna mesélni.

Én még akkor kicsi voltam.

Első 2 évben vm csónakház nevű helyen volt, hát elég borzalmas...faházak lenyúzva, bár hűtő volt, ez az egyetlen pozitív...wc-k zárhatatlanok, néhány még csukhatatlan is, tusolókban még egy függöny sincs. A kaja még ennél is gázosabb, első évben minden nap pörkölt vagy gulyás leves volt, ez mellett meg még esetleg még EGY vm, ha időben odaértél, de ezt általában tök hamar elkakodták. És mindez egy étteremnek csúfolt helyen. Szal katasztrófa. Következő évben már egy fél hajszállal jobb volt, volt minden nap 2 valami...egy ideig, és nem csak mindig pörkölt. Ja, és másodszorra kutyut is vittünk, a hülye tulaj meg többszöri figyelmeztetésre sem zárta be a kutyáit, akik kivétel nélkül az összes vendégkutyát (kb 5-6) bántották legalább egyszer, de volt akire rendszeresen mentek. Szal ez is para volt. Na mind1, igazából mindez lényegtelen, a camp az az egyetlen biztos pont, amire mindig és bármikor, akármi történik. Csak az számít, h végre együtt lehetünk a nagyon nagyon hiányolt barátainkkal, és szól a reggae...semmi más. Idén a sportcsarnok/strand területén lesz, a legnagyobb medence is nekünk lesz csak fenntartva (amiben ugye én nem fogok fürödni, de láblógatás belefér

), szal az egész jobbnak ígérkezik, remélhetőleg így is lesz...meglátjuk. De rosszabb már nem hiszem, h lehet.
Nektek is jó pörgést a Balaton sound-on!!! (Bár bevallom fogalmam sincs mi az a Massive Attack

)
Nati!
Igen, a Luna Mamas&Papas márkájú, úgy tudom ez csak itt létezik, talán még más országokban is, de az tuti, hogy otthon nincs. Egyébként ez egy kicsit magasabb kategóriájú bolt, a pénzesebb emberkék vásárolnak ott, kb státusz szimbólum ez itt. Mamas&Papas bútorok, ágyneműk, stb és Bugaboo Cameleon babakocsi...ebben nyomulnak a gazdagok.

De van egy pár számunkra is teljesen jó dolog, mint a Luna, ami a legolcsóbb travel systemük, és a kengurut is ott fogjuk venni. 35font (kb 10e ft) és ránézésre kb egy az egyben olyan, mint a Babybjorn Original (ami egyébként az eredeti kiválasztott volt), de a M&P még puhább kidolgozású, a baba tartó rész is, a vállpántok pedig különösen, és van még plusszban egy derék támasztó öv is hátul keresztben. Szal inkább ez lesz, ez csak egy színben van, sötét farmer anyag, de tetszik...és spórolunk is egy jobb cuccal 15 fontot, mert a Babybjorn itt 50font. De 300-400-ért kiságyat, és 500-ért pelenkázót tuti nem fogunk venni...azt vigyék csak a gazdagok.
Reni!
Ezt hogy hoztad össze, h az egész hozzászólásom képestől mindenestől megjelent nálad?
A helyzet az, h mi Londonban élünk, és 20-án vasárnap repülünk haza, 3kor száll le a gép, és 5re vár minket a Genesisben a Márta. Utána még el kell rohanni az Ikea-ba megvenni a cuccokat otthonra, meg az Árkádban a Kenguruban esetleg pár dolgot, aztán uzsgyi haza (Makóra) és kedden meg indulunk a magyar reggae camp-re 6napra (szerdától kezdődik, és lehet majd csak akkor tudunk elindulni, akkor csak 5 nap). Hétfőn haza, és szerdán már az egész családommal együtt jövünk vissza Londonba, itt nyaralnak egy hetet, a majdnem 2 év alatt most látogatnak meg először. És akkor fogunk kb mindent megvenni itt a babynek együtt...mert itt minden olcsóbb. Szal sűrű lesz. Én legszivesebben maradtam volna otthon többet, mert nagyon hiányzik a dolog, de eredetileg úgy volt, h csak 2 hét szabim lesz, ők meg nagyon jönni akartak ki, úh mondtam ok. Aztán kiderült, h 3hét lesz, így később is jöhettünk volna vissza, de ez már így maradt.
Katica!
Én is néztem ezt a kocsit, de úgy tudom, h az új Pc megbízhatóbb, kb ugyanígy néz ki, és árban is hasonló.
Melus!
Tök jó a pocid! Sztem az enyém is kb pont ugyanilyen.
Álítólag a csíkok szimplán genetika, akármit kenhetsz rá. Én azért ebben nem hiszek. A főnököm pl ugyanolyan típus, mint én, neki is 16éves kora óta vannak csíkjai a combján fenekén a hízás-fogyástól, mint nekem...és Aidannel egy darab csíkja sem lett a pociján. Minden reggel és este kente a pociját e-vitaminos babaolajjal, és nem lett csíkja. Persze nem tudni, hogy ezért volt-e vagy alapból sem lett volna. De én hiszek abban, h sokat segít, sőt, ezen múlik, úh én is olajozom ezerrel, speckó kismamás csíkok elleni olajam van. A mostani pár hét múlva elfogy, utána veszek egy drágább fajtát (bio oil), és azzal kenem tovább, lassan én is reggel és este is, mert most még csak este kenem...mindent meg akarok tenni, h ne legyek csíkos, mert ez az egyik dolog amitől rettegek. Állítólag a szakvélemény azt írja, h ha lesz csíkod, annak most kell előjönnie, de hallottam sokaktól, h az uccsó héten repedt ki csak a pocak...na akkor kell majd olajozni ezerrel. Nekem egyelőre egy szál sincs.
Ditta!
Neked most lett csak csíkos a hasad, vagy az előző gyerkőcök után maradt már eleve ilyen? Szép nagy már a tied is!
Az októberieknél felvetettem ezt a témát, és ide is mindenképp szeretném betenni, de nem akarom újra fogalmazni, úh egy az egyben bemásolom. Szal....
Lányok!
Ti gondolkodtatok már azon, hogy hogyan szeretnétek szülni? Értem ez alatt a fájdalomcsillapítást, esetleg vízben szülést, ilyeneket. Nekem tökre tetszik a vízben szülés, de tudom magamról, h nagyon nem bírom a fájdalmat, úh miért pont a szülés lenne az, amit csak úgy hősiesen kibírnék. Így szomorúan ugyan, de asszem lemondok róla...nem vagyok elég bátor ahhoz, h esetleg úgy kezdjem, aztán ki kelljen találni, h mégis epidural, át a másik részre. Pedig eddig ebben gondolkodtam. (a csak midwife-ok vezette részen van szülőmedence, ott nincs epidural, de egymással szemben van a két rész, és a másik részen már lehet kérni...de az is alternatív hely). Én olyan fajta vagyok, h lehet nem is mernék szólni, mert még magamra venném, h na most miattam megy a fesztivál. Meg ha esetleg bírom egy darabig, de aztán nagyon fáj, és már késő van az epidurálhoz, akkor képes lennék bepánikolni, és hisztizni.

Szal inkább rá is hagyom. Jobb inkább előre megtervezni a tutit, nyugodtabb leszek. Anyukám nagyon mondja az epiduralt, nem akartam rákérdezni, h miért, ennyire szörnyen fáj, asszem értem magamtól is a célzást...ő már csak tudja miről beszél. Egy ismerőse mesélt arról, h a lánya is külföldön szült, és h mennyire jó az epidural, szerinte mindenhol alapból adni kéne, mert így sokkal könnyebb. Ő meg bőszen mondogatja nekem, h kérjek mindenképp. Asszem mostmár eljutottam addig, h hiszek neki, ő tudja mi vár rám. Úh most az a tervem, h mindenképp epidural, szólok is előre, bár itt nem kell. Amíg elérem azt a pontot, h szúrhatják, a kádban fogok lazulni, mert itt minden szobában van egy sarokkád, és lehet benne ücsörögni, de szülésre ki kell jönni...de én úgyis csak a szuriig akarok maradni. Eddigis nagyon gondolkodtam, h kéne, mert úgysem fogom bírni, de asszem mostmár tuti...csak izgatott a vízben szülés is. Miért akarnék szenvedni, ha lehet másképp is, így lesz egy majdnem fájdalommentes szülésem (persze addig is el kell jutni), nem is fáradok el annyira, a sokk is biztos kisebb lesz, én meg nagyon nem bírom a szenvedést, képes vagyok megijedni, bepánikolni, és mindezért kétségbe is esnék, és el is sírnám magam, esetleg hisztiznék.

Na ez nem hiányzik.

Csak annak a fránya tűnek nem kéne a gerincem mellett ücsörögnie...na de ez a legkevesebb, túlélem majd valahogy. Utána is néztem, a Royal Free-ben ráadásul mobil epiduralt adnak, tehát nem kell végig mozdulatlanul feküdni, mint a simával, hanem lehet járkálni, meg minden. Így talán nem is fog belassulni a szülés, ami ugye lehet az epidural hatása, mert ha mozgásban vagyok, akkor segítem a babyt előre. Remélem úgy fog sikerülni, ahogy elterveztem, és nem lesz komplikáció, beakadás, vagy ilyesmi.
Szerintetek? Gyerekes kismamák, nálatok hogy volt és most hogy szeretnétek? Lehet, h túl puhány vagyok, de már most nagyon nagyon félek az egésztől a fájdalom miatt, úh asszem így lesz nekem a legjobb. Ja, és faros babyt nem szülök, akkor császár.
Sikerült kiválasztani a kókuszmatracot is. Novetex Exclusive-ra esett a választás, és hétfőn anyukám meg is rendeli a 2db-ot, mert itthon és otthon is ez lesz.

Most neten akarta intézni, de nem túl működőképes ez a funkció, úh fel kell őket hívni. Talált egy helyet, ahol most 10.990Ft, az összes többi áruházban 12.990ft, pl a Brumimaciban, stb. Ha érdekel vkt, akkor felteszem szivesen a linket...csak hnap újra meg kell kérdeznem, mert már kiütöttem.
Itt sajna ma elég szar idő van....fúj a szél ezerrel, és kint mindenki kabátban/pulcsiban. Tegnap még tiszta nyár volt.

Persze, h ma akartunk elmenni Camden Town-ba, tegnap meg egész nap az ágyban fetrengtem. Amúgy tök fura, h itt sosem érezzük meg az időjárás változást, pedig itt éles váltások követik egymást egyfolytában, amikor egyik napról a másikra 10fok a különbség akár le, akár fel. Fura, de azért legalább ennyi előnye van a dolognak.
További jó vasárnapot!