A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

kreiszi

Eszter: Amit felrakott Kreiszi linket, pont ilyen, (Brendonos :) ), csak nyuszi mintásba vettem! :lol:
Ha rámész a leírására ott a maci szemlélteti is, a hosszú rész megy a hátához, a pici a pocijához! És állítható, ahogy a baba szélesedik! :)
És nagyon praktikusnak tartom, hogy mosható a huzata! :)
zsu83

Kreiszi, mamik, bárki aki már csinált ilyet: lázcsillapítás?
Tudomásom szerint 38-ig semmi teendő csak szigorú megfigyelés, tea, nyugalom a gyerek körül. 38.1-nél lehet kezdeni a fürdést: testmeleg vízbe tenni a gyereket és a lábához lassan önteni a hideget, így hűtve le. Ha ez nem hat akkor gyógyszer (most vettem nurofent, összekaptam magam és elmentünk a gyógyszertárba). Javítsatok ki, tegyetek hozzá, még sosem csináltam ilyet és nem szeretném elszúrni. Főleg remélem hogy nem is lesz rá szükség.

Köszi mindenkinek a biztató szavakat, most még sírós vagyok de egyszer csak elmúlik ez is...az bosszant hogy alig van energiám ettől a sz.r gyógyszertől hogy Zétivel foglalkozzak, csak ülök és bambulok, ha leül kicsit könyvet "olvasni" akkor ideülök a gép elé és titeket olvaslak. Ez tartja most a lelket :roll:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Sziasztok!

Bocsi, hogy egy ideje nem írtam (bár lehet, hogy nem is hiányzott nektek :D ), de a hozzászólásokat elolvasgattam, de általában addig már a többiek lereagálták a dolgokat. Azért most írok egy hosszabb lélegzetű művet.

Elif: Gratula a fiúgyermekhez! Előbb tudtam meg anyukádtól, mint a fórumról. Hallom nagyon boldog mindenki :D

Ikverus, Annabella: A HbsAg-ről: Mivel én integrált tesztet csináltattam, abba benne van az Afp, így külön kellett elmennem erre a vérvételre, ezért nem is a védőnőhöz küldték, hanem két hét után mentem be érte, amúgy a dokinőm azt mondta a szülésig kell meglennie az eredménynek, mert különben az újszülöttet kell majd letesztelni a hepatitiszre.

Sajnos, ma engem is utolért a torokfájás. Mióta a hideg idő bejött egy csomó diák göthös a sulinkba. remélem komolyabb bajom nem lesz. iszogatok egy kis hársfateát, azt úgy olvastam terhesség alatt is szabad. Ha kell akkor langyos sós vízzel fogok gargalizálni. Más tippek?

Mi még nem indultunk be babakelengye ügyben, de már lesz babaágyunk pelenkázóval (rokonoktól), lesz babakocsitakaró ( a nagynéném köti), és a hétvégén kaptunk egy újszülött anorákot és egy plüss kezeslábast (egy barátomtól). De majd hétvégén benézünk a Babaexpóra. Van esetleg valakinek kedvezményes belépője, aki azóta rájött, hogy nem tud menni?

Amúgy köszi a kelengye tippeket minden tapasztalt anyukától!

Crocus
Kép

Kép
crocus

Lányok, hol van Stelly listája? :oops: :)
Mindenki kicsije nagyon aranyos. :)

Voltam ma a védőnőnél, megnézte a 4D képeket, és azt mondta,
h szerinte sokkal idősebb a babám, mint a dokim mondta... :roll:
Mert h sokkal jobban ki van fejlődve. (ez legjobban azon a képen
látszik, amin az arcocskája van) Szerintetek???

Nekem babacucc témában nagyon jó dolgom van.
Anyósom kijelentette, h a kiságyat minden képpen ő szeretné
megvenni, persze olyat, amilyet akarunk. A babakocsi vásárlás
anyukám "feladata". A többi cucc meg nagyszülőktől. Úgy bírom,
h mindent a család akar venni. :lol: Múltkor már megkérdeztem,
h akkor mi marad a szülőknek? :P

Kép

Kép
gjéti

Vera, szerintem adjál be neki nyugodtan egy adag nurofent, ha lázas. Semmi baja nem lesz tőle, Száva rengeteget szedett. Arra kell vigyázni, hogy napi 3* adagnál ne kapjon többet.
Sokaknak bevállt a hűtés, nekünk soha. Lehült egy kicsit tőle a gyerek, de ahogy kivettem elkezdett reszketni, és újra felszökött neki a láza. Persze ezt csak akkor tudod, ha már kitapasztaltad, lehet, hoyg Zetinél beválik.
Ilyen kicsiknek még gyakran szoktak kúpot is adni, az is jó.
Figyi, nyugi, ne izgulj, nem lesz semmi baj. Ha kezd a láza 38 felé menni, feküdözik, fázik, akkor nyugodtan adj be neki egy adag nurofent. Attól szépen le fog neki menni a láza, és nem lesz semmi baj.
Száva volt úgy, hogy 40,6-os lázzal fetrengett. De Zeti most csak biztos megfázott egy kicsit, ne aggódj.
Bújjatok össze, pihenjetek.
A hangulat ingadozásaid meg a gyógyszertől vannak, ez egy erős nyugtató, ha jól tudom.
Én is szedtem hasonlót, mikor Szávával terhes lettem, mert görcsöltem, és nagyon leszedált engem is.
Nyugi nyugi nyugi, minden rendben lesz!

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Köszönjük a gratukat, Efehan nevében is! :)
Ma beszerző körútra indultam a nagy örömhírre, de mostmár azért megpróbálom leállítani magam... Mire eljön a szombati bőrze a végén már nem fog semmi kelleni. :)

Kép

A zöldre az van írva: father and son :), az oroszlános persze a nevünk miatt, a nyuszikat meg én szeretem és ennyit megérdemlek :D

Zetibebi: Zétinek is meg neked is küldöm az energiát, pihenjetek sokat!

stelly: tetszik a lista, hasonlót képzeltem el, sőt van ami nem jutott eszembe, pedig...

Kép
Kép
elif

ZétiVera!

Először gyógyszert adj neki, ha azután 1-1,5 órával feljebb megy, akkor hűtőfürdőzd meg. Ha stagnál, mérd újra 1/2 óránként.
Hűtőfürdő: A lázzal azonos hőmérsékletű vizet készíts, majd fokozatosan engedj hideg vizet a lábához, onnan kevergetve locsolgasd Zéti testét. 26C foknál hidegebbre ne hűtsd a vizet! Max 10-15 percig fürdesd, de ha fázik (reszket, szája lilul) hagyd abba! Fontos, h sok folyadékot igyon (tea, gyümilé). Utána szárazra törlés és ne túl vastagon öltöztesd fel, h folytatódjon a hőleadás.

Elif: szépek a ruhák, és a nevek is! :D
kreiszi

Lányok egy öröm hir. Megjött az AFP eredményem. Azt mondta a védőnéni hogy tőkéletes az eredmény 1.1 mom. Remélem hogy jól irom. A hepa majd csak 2. hét mulva jön meg. Csatlakozom az elöttem szólóhoz a fürdetés nem mindenkinek válik be. Viszont a nurofen bevált nálunk is.Vikinek soha nincs 38 fokosláza neki 39,5 nél kezdödik a láz. Egyik percben semmi a másikban pedig 39,5 és kész. Kitartás minden a legnagyobb rendben lesz.
Puszi Rita

Kép
háfi

Elif! Szépek a rucik! Hol vetted? Ilyen kantárosat én is szeretnék!

Zétinek jobbulást!

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Kép

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Igen, előbb a lázcsillapító kúp/szirup (38 fok fölött). Ha minden kötél szakad, csak akkor hűtőfürdő. Ne kínozzuk feleslegesen....Nálunk a kúp mindig elégnek bizonyult.

Kép
kangu

Na???? Milyen???????????

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Szupi.

Kép
háfi

Edina: húha milyen szép nagy már a pocakod :), nagyon jó kis montázst csináltál :).
Az Árkád Bevásárló Kp-ban a Babaházban vettem, 2 bababolt is van ott + H&M, ott is vannak rucik. Ezek szerintem jó áron voltak, ugyan vékonyabbak így 62-est vettem, de még ezen is filóztam, viszont az eladó nagyon rendes volt, mondta, hogy ha esetleg kiderül, hogy mégis lány, vagy kisebb, nagyobb baba lesz, akkor nyugodtan hozzam vissza a rugikat és kicserélik őket, csak tegyem el a blokkot és ne vágjam le addig a cimkét. :) Ezek után perszehogy elhoztam őket, alig tudtam dönteni, mert több szín és minta is volt (1500 volt darabja, ami pl. Kenguruhoz viszonyítva tök jó).

Mindenesetre most tényleg megbeszéltük párommal is, hogy elég volt a ruhavásárlásból egy darabig. Jobb lesz, ha én is nyomtatok egy listát és elkezdek pipálni... :)

háfi: gratulálok az AFP eredményhez! :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára elif 2008.09.23 17:04-kor.

Kép
Kép
elif

Kép

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Na így jobban látszik a változás a 19+5 és a 20+4 között!

ELDUGULOK!

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Gjéti: Eszter listáját a gmail-es fiókunkba találod a dokumentumoknál!

Elif: Nagyon cukik a rucik! :lol:

Háfi: Gratula az afp-hez! :lol:

Dina: Ez aztán pocak! :wink: :lol:
zsu83

Köszi Zsu! :)
Edina, nagyon szép pocid van. Jó nagy. :lol:
Elif, szépek a rucijaitok. :P

Kép

Kép
gjéti

Sziasztok lányok!

Hát öszintén szólva nagyon sokat kellene pótolnom, talán majd idövel sikerül... :oops: Otthon voltunk a párommal és persze minden rokont és barátot egy hét alatt akartunk meglátogatni, úgyhogy a végén szinte semmire nem maradt idönk...

Elöször is gartulálok mindenkinek a jó eredményekhez és a csodás kis tüneményekhez, tényleg elképesztö, hogy milyen sok a kisfiú... Vigyázni kell akkor a lánykámra, mert tényleg komoly veszélyben lesz... :D
Mi jól vagyunk, szépen gyarapodik a baba és vele együtt sajnos én is... :) tartok attól, hogy ha a végén így folytatom, akkor gurulni fogok... A képeket sajnos továbbra sem sikerült bescannalni, otthon elmaradt a nagy rohanásban, itt meg sajnos egyelöre nem megoldott, de talán majd idövel ez is sikerül...
Idöközben mi is elhatároztuk, hogy pótoljuk a lemaradást és október-novemberben megvesszük a legtöbb dolgot a babának... ruhát nem kell, mert rengeteget kaptunk a növéremtöl, de azért minden egyéb még hátravan...

Babócánk egyre virgoncabb, félelmetes, hogy mennyit mocorog éjszaka-napközben-folyamatosan és képzeljétek, nemcsak érzem, hanem már néha látni is lehet, hogy egy kicsit behullámzik a hasam... :)

Panna
pandusika

Ès hát tényleg komolyan fel kell készülnöm az éjszakai virrasztásokra, mert azt olvastam, hogy ilyenkorra kialakul a babának az a ritmusa, ami majd az elsö idöszakban az ébrenlét-alvási fázis és hát a mi csöppségünk néha éjszaka a legaktívabb... :)

Panna
pandusika

Panna: Örülök, hogy minden rendben veletek! :lol:
Hát nekem is fel kell készülnöm az éjszakázásokra, este 10-től reggelig nagyon beindul Bencusom mindig! :lol:
zsu83

Csajok, mire kell a 70%-os gyógyszertári alkohol??? :oops: :oops: :)

Kép

Kép
gjéti

Gjéti! A köldökcsonk ápolásához! Már előre félek tőle! Nálunk ez nem volt egyszerű. :? Jó sokára esett le mindkettőnél. Olyan 21-24 nap körül.

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Sziasztok!

Ezeket alkottam Kép Kép
kreiszi

Jobbulást Zétinek és Zetibebinek!!!!!

Crocus: én nemrég használtam egy torokfertőtlenítőt, mikor fájt a torkom. Tantum verde, homeopátiás, nekem használt! Próbáld ki, ha gondolod. (Amúgy kicsit hosszan ment a kigyógyulás így gyógyszer nélkü. Kamillatea, hársfatea, citrom, méz, torokfertőtlenítő, C vitamin....)

Dina: Nagyon nagy pocakod van! :D Milyen lesz a végén? A lányaid hogyan állnak most a dologhoz? Emlékszem, hogy írtál róla, de hogyan alakult azóta? És Nálad Kangu? És azoknál, akiknek egész pici a Gyerekük, mint Zetibebi, Macsek, Abencze? (Biztos kihagytam valakit, bocs.)

Abnecze: Még mindig külföldön van a Párod? Nem nehéz nélküle? És Nálad még van hányás?

Elif: nagyon szépek a cuccok, lehet, hogy én is elnézek arra... :) Mi is kapunk a Tesótól egy csomó mindent, de azért az ember szeret egy-két szépséget venni a Picinek.

Jelentem, történelmi pillanat van nálunk is, reggel nekem is látszott kívülről a hasamon, hogy mozog a Babó! :) Sajnos nem az apja látta, hanem a gyógytornász, de nagyon kedves csajszi, és köszönt jó reggelt Marcikának. :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Huhh, Kreiszi, ezek szintén nagyon szépek! Munka mellett?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Julcsi: köszi :D . Én sajna közel 3 hónapja itthon vagyok.
Kicsit szomorú vagyok emiatt, de akkor a baba érdeke ezt kívánta!

Vera: Zétinek volt végül láza? Hogy vagytok?
kreiszi

Jaj lányok annyira izé vagyok...olyan mintha üveg mögül néznék mindent, olvasom amiket írtok és mindről eszembe jut valami amit leírnék (ezért is szokott jó hosszú lenni amiket írok :oops: ) de valahogy kipereg minden a fejemből. Ma pl a bőrgyógyásznál elfelejtettem mondani hogy Z antibiotikumot fog szedni mától (megint kezdjük...csak egy másikat) és felírt egy gyógykenőcsöt a kiütéseire, remélem nem üti egymást a kettő, nem tudom mihez kezdek ha még ezzel is terhelem a kis szervezetét :(
Most elaludt, de inkább beájult, az alvás előtti peluscserénél szinte felakadt a szeme, belázasodott, adtam neki nurofent, biztos az is kiütötte. Ahogy vittem az ágyba éreztem hogy minden izma el van ernyedve, és nem túlzok, 10 másodperc alatt aludt el.
Normális ez hogy ennyire extrém szarul viselem? :( Jó jó tényleg a gyógyszer miatt is szar kedvem van...
Hát költözni azt már biztos nem fogunk hétvégén, még ha össze is szedi magát addig Z, akkor is ki kell várni hogy a régi önmaga legyen, elég nagy változás lesz ez neki.

Még egy kérdés a lázzal kapcs: ne fűtsek be jobban az alvós szobában hogy izzadjon? Túl nem öltöztettem direkt mert mondtátok hogy úgy jobban leadja a hőt, de ha maga a szoba meleg akkor hátha kiizzadja, nem?

Andus te is ezt a seduxent szedted? Te nem szédültél tőle nagyon? Biztos csak addig lesz így amíg megszokom, de most csak akkor tudom bevenni a gyógyszert ha a következő negyed órában fix hogy nem kell felállnom.

Majd írok vidámabb dolgokat is , pl akarok varrni Znek egy fejkoppintásvédő párnát a heverőjére az új szobjába és majd rakok fel képet ha kész :) Az új helyén egy apa által áttalakított heverőn fog aludni, apa tesz rá egy bútorlapot hogy ne essen le a kölyök álmában. Én meg majd szépen kidekorálom :wink:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Apa ügyes asztalos :wink:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Bocs Kreiszi, már emékszem. Ne haragudj, de kiment a fejemből! De minden rendbenlévőnek látszik most, ugye?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Kreiszi: Ez igen, szerintem add be Elifnek mint vizsgamunka. :lol:

Elif: Na az ilyen ruhák kedvéért szomorkodom picurkát, hogy nincs még kicsifiam, akire ilyeneket tudnék vásárolni. :D

Dina: Csúcs nagy a pocid. Mire számítasz a végére? Hogy bírod?

Zsufi: A Vései Dániel névnek gyönyörű a dallama, olyan művészies. Persze ezzel nem befolyásolni akarlak. :lol:

Zétib.: A csüggedés ne hagyjon el!!! Mindig a padlóról lehet a legkönnyebben elrugaszkodni felfelé.Egy kicsi depi mindenkinek kijár,és szerintem ennek a csapatnak az (is)a legnagyobb érdeme, hogy nem érezzük tehernek, ha egyikőnk kiönti a szívét, és szívesen segítünk egymásnak, ha másképp nem tudunk is, legalább együttérzéssel, bíztatással. Nekem is annó nagyon segített lelkileg a támogatásotok.
Zétinek szívből jobbulást kívánok, és ha úgy esik, hogy ma este mégis lázat kell valahogy csillapítanod, legalább ebben is szerzel tapasztalatot, és ha a picinek v. Zétinek máskor is kell, már sokkal rutinosabb leszel. A mi (első babások) paráink még majd csak ezután jönnek. :lol:
Puszi, és jó lubickolást az "éjszakai babócáknak"

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

A Tantum Verde homeopátiás? Én nem így tudtam, de nekem a fül-orr-gégész és a védönö is ajánlotta, szóval nyugodtan alkalmazható terhesség alatt és tényleg nagyon jó készítmény, még lidocain is van benne, ezért a fájdalmat is csökkenti. Èn is ezt használtam-használom....

Annak ellenére, hogy renegeteg ruhát kaptunk, azért már èn is kinéztem párat és már apa is meglepett minket egy csinos kis rucival... :D

Panna
pandusika

Vera, sajnos nem emlékszem már, hogy mit szedtem, mert pont 8 éve volt, csak arra, hogy kiütött és én is szédelegtem, csak feküdtem egyfolytában.
Nem lehet, hogy csak egy felet veszel be egyszerre?
Persze, jó, hogy megszünteti a keményedést, de ez sem állapot, hogy be legyél szedálva tőle.

Én most kinéztem egy homeopátiás szert a keményedéseimre, holnap megveszem. Tegnap tök jó volt, de ma délutántól már megint iszonyúan keményedek. :(

Beteszem a linket, hátha másnak is kedve támad kicsit böngészni:
http://homeopatia.info.hu/index.php?lan ... ory_id=151

Ha innen indultok el, akkor gyerekeknek való szereket is lehet böngészni, vagy bármit... http://homeopatia.info.hu/index.php?lan ... eriaMedica

Kreiszi, nagyon szépeket alkottál!
Elif, nagyon édesek a kis ruhák!!!
Edina, jó nagya pocid, nekem is kb ekkora van :lol:

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Zsuzsi köszönöm neked is meg mindenkinek, nagyon sokat számít ám :)

Én egy valamit tervezek vásárolni ami tuti fix, de ezt csak akkor ha mégsincs kakas :wink: egy habos-babos pihe-puha rózsaszín babaplédet :D A télikabátja barna, a ruhái közt is lesz kék ami Zétis volt, úgyhogy az a babapléd fogja jelezni hogy mi a szitu :D de ezt csak akkor ha lány mégis. Most valahogy ugyanannyi esélyt érzek mindkettőre még mindig, akármelyik doki akármit mond. Viszont egy valami tuti: vagy még a héten, vagy jövő héten elmegyek és kérek egy 4D képet az említett testrészről, tárgyi bizonyítékot akarok bármi is a helyzet :D

Gjéti, feladatot adok: most töltődnek az elemek, még kb fél óra, ha kész akkor valahogy lefotózom magam, és kérnék egy nem-megállapítást :D nagyon nagyon kíváncsi vagyok te mit mondasz, eddig úgy néz ki mind bejött :D az én pocakom méf úgysincs közzé téve :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

A tantum verdét ismerem, de szerintem sem homeós, sőt elég erős is.

Torokfájásra én mindig a PHYTOLACCA DECANDRA 9 CH nevű szert szoktam használni, és nagyon jó.
Vagy a belladonna is, az láz és fájdalomcsillapító, fejfájásra is jó.
Én mindig először ezekkel a készítményekkel indítok, aztán ha nagyon nem gyógyulok, akkor doki.

Nagyon ajánlom a HOMEOVOX nevű komplex készítményt, Száva kruppos volt, és ez nagyon jól bevállt, mikor hallottam már reggel, hogy ugatósan köhög, akkor egész nap nyomtam bele, 2 óránként 2 tablettát szopogatott el, és estére lehúzta róla, nem fulladt be.
Jó köhögésre, rekedtségre, légúti panaszokra.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Andus inkább szót fogadok a dokinak, eddig mindig jó döntést hozott lekopogom akármi volt a helyzet. Most reggel fél, délben fél, este egy szemet szedek, tehát összesen csak két szem egy nap, de az esti adag nem is negyed órára, fél órára is kiüt, úgyhogy azt csak akkor veszem be ha Z alszik. Nem is ez a legrosszabb, felnőtt vagyok, elviselem, de a kicsi magzat... :roll: szegénykém függő lesz :( de bízok benne hogy a dokim ezt is megoldja majd, és csak reménykedek hogy nem lesz maradandó károsodása.

Edina nem semmi tényleg a pocakod :D nagyon bírom :D nagyon jól áll :D olyan igazi melegséges anya-kisugárzása van :D

Kreiszi a képeid nagyon szépek! Olyan ügyik vagytok!

Le kell feküdnöm, holnap megírom még amiket akartam nektek.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Mist: a bundazsák bordós mintájú, a hálózsák pedig rózsaszín-mályva kombináció, a vállánál olyan mint Elif rugijai.

Képzeljétek, tegnap voltunk 4D-n. A pofija nagyon aranyos, de a válla olyan csontos még szegénynek... Biztos nem rám ütött, szerintem én az anyaméhben sem voltam ilyen csonti... :D

Edina: tényleg szép nagy a hasad! Nekem is hasonló de azért talán ekkora nincs!

Kép
cserkészkolbász

Tegnap végre apuci is elcsípte nálunk a már jobban kivehető fészkelődést :), nekem ugyan még nem látható kívülről, de nekem az új, hogy már "kézrátétel" nélkül is biztosra tudom, hogy na most itt vagy ott rugdos éppen. :) Pocim még messze elmarad Edináétól, ilyenkor reggel kb. 3* beleférne szerintem, este meg 2*, nem tudom hová tud bújni mindig éjszaka manó... :D

g. zsuzsi: Lányos anyukák is benézhetnek abba a boltba, lányos színekben is volt ez a sorozat, cicás, nyuszis, macis... sőt még ezek, amiket vettem sem annyira határozottan fiúsak szerintem. :)

kreszi: nagyon ügyes vagy, úgy látom te is meglátogattad a Müllert :), ugye, hogy nem is volt olyan hatalmas ördöngősség? Adjunk kedvet a többieknek is! :)

Kép
Kép
elif

FIU!

Reszleteket kesobb, most rohanok, csak muszaj volt beugranom

Puszi

Kép
Kép
-macsek-

Macsek: végre! Már nagyon hiányoltunk, hatalmas gratula a focicsapat következő tagjához :) !!!

Uram atyám micsoda fiútöbbség, ez már tényleg több, mint érdekes...
Mondjuk, ha valamivel később meg a lánykák kezdenek el ilyen ütemben születni, akkor mi benne vagyunk :P .

Kép
Kép
elif

Sziasztok Kismamik!

Kössz a bókokat, Ági lányom olyan volt mint egy hordó...most meg olyan mint egy kis giliszta, és még fogyózik is!!!!

Edina! Hatalmas és szép pocakod van!!!! nekem még nem akorra...mintha megáéllt volna a növekedésben!

Hugom ma szül..legalábbis bevonult a kórházba! Elvileg lánya lesz!

Kreiszi! gyönyörűséges dolgokat csinálsz! Kereskedhetnél vele!!!!

Tantum vede!!!!NEM homeós!!!!Gyógyszerként van nyilvántartva!!!!!És nagyon jó, de erős! Én kismamaként a szopogatósát nem használnám, csak max. a torokbafújóst, vagy öblögetőst!!!!! (gyógyszertáras vagyok,
higgyetek)ami a gyerekeknek nagyon bevállt!!!
Rettentő náthás lettem tegnap, és én homeózok! Egyre jobban vagyok...Coryzaalia+ Euphorbium comp heel orrspray csodákra képes!!!Torokra meg homeogeen 9! És persze sok C vitamin és Clacium!!!!Az a kismamának alapból sem árt!

Elif! Édesek a rucik!!! Én is vettem már egyet: Kép
nem tom miért ily csúna a kép....nincsenek rajta fényes valamik, csak csatolásnál elcseszi!

meg még vettem bodykat, de azt már elpakoltam a többi közé...majd ha előrámolok....

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

lkverus: jujj de nagyon édes ez is! Te hol vetted? :) Bár lehet jobb ha nem tudom, mert megint nekiállok vásárolni :D... (Azért áruld el!)

Kép
Kép
elif

csatolom újra, hátha jó lesz....:
Kép
És igen!!! Na ilyen igazából

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Elárulom! Az Auchanban...nem szokok ott vásárolni, de megláttam, és megszerettem....:) Ha egyszer beszabadulok egy bababoltba.....abból apának nem lesz köszönet....de ezt mikor vettem Apa is ott volt, és őneki is tetszett nagyon

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Macsi gratula!!! Várjuk hogy gyere megint!

Kreiszi nagyon szépek a te képeid is!!!

Elif az energiád átjött, nem tudom pontosan hol laksz de ma reggelre ért ide :lol: csupa pozitív dolgokat tudok most írni. Zéti este lázas lett, ezt írtam, szinte ájultan aludt el nurofennel, de nyikk nélkül átaludta az éjjelt és jó kedvűen ébredt, a lábamra húzta a papucsomat hogy menjek játszani :D Tűrhetően van, látszik a szemén hogy nem minden oké, de jó a hangulat. Már én sem vagyok olyan sírós mint tegnap, csak szédülök, de azt ki kell bírni.
Apa tegnap egyszerűen tökéletes volt...hazajött "rendes" időben (este7kor...) és tök jó kedve volt, elmosogatott (tegnap egész nap csak termeltem a mosatlant, egyetlen kanálra sem volt erőm/kedvem) csinált magának vacsit, segített beadni a gyógyszert Znek (nem akarta bevenni pedig cukrozott gyárilag) és nagyon jó fej volt. Mostanában be voltam rá rágva mert kicsit közömbösnek éreztem őt úgy kompletten az egész család iránt, de a tegnapi teljesítménye miatt minden meg van bocsájtva. Sokat túlórázik és fáradt, nyilván amiatt nincs még ránk is annyi energiája amennyi kéne :roll:
Az egyetlen rossz dolog hogy ma még nem éreztem a kicsimet :cry: Direkt nem vettem be reggel egyből a gyágyszert és megittam egy kapuccsínót, és megcsináltam Andus gyakorlatát és még feküdtem is oldalt egy kicsit de semmi, úgyhogy felhívtam a dokimat (még sosem beszéltem vele telefonon) és megkérdeztem mennyi idő után kezdjek aggódni ha nincs mozgás, azt mondta amíg nem telik le a 4-5 nap hozzászokási idő addig semmin nem szabad meglepődni, viszont ha ma délutánig nincs semmi mozgás akkor menjek el (délután 3-6ig rendel a lakásán, mindig oda járok). Kicsit megnyugtatott mert már a sírás kerülgetett megint, de most hogy el is van mosogatva még berakom a mosógépet és beülünk Zvel a játszósarokba, szigorúan legózni fogunk, hátha beindul a kicsim is. (most épp talán mintha lett volna egy box)

Ma elkezdte festeni apósom a babaszobát!!! :D :D :D Elvileg 2 nap alatt végigér a házon, a száradás 6 óra, úgyhogy a festés része meglesz csütörtökre, addig megpróbálok összerakni néhány dobozt is hogy lehessen lassan szállítani. Jujj de jó :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Istenem, mozog a kicsi...most megint bőgök, de ez most jó sírás! :lol:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

zetibebi: látod látod, csak le kellett írnod, hogy nincs mozgás, és máris lett, ez egy gyógyító varázstopik :). Most aztán tényleg jó volt olvasni a hozzászólásodat, örülök, hogy minden javulni látszik, ebben az érzékeny hangulatban sokkal jobban megviseli minden az embert.
Bár késett az energia, de legalább odaért :), remélem az egyik ismerősömhöz is eljut, tegnap tudtam meg hogy (4. hónapban van) elkezdett kicsit vérezgetni, sajnos több mint barnázás, most szigorú ágynyugalom és várnak...

Kép
Kép
elif

gjéti, van itt egy mérettáblázat, ami körülbelül megmondja, hogy az UH melyik adata átlagosan hány hetes korban jellemző, ebből meg tudod nézni, hogy nagy valószínűséggel mennyi idős a kicsikéd:
http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8

Elif, de jó ruhácskákat vettél! Nagyon csinos kis férfiember lesz a fiad :D

Vera, hogy vagytok Zétivel? Remélem, mindketten jobban, mint tegnap! Tarts ki, ha igaz, amit a dokid mond, minden nap jobb lesz! :) És muti, milyen lesz Zéti kuckója :D

Háfi, gratula a jó AFP-hez :)

Hű Dina, de szépen gömbölyödsz :) látszik rajtad, hogy milyen kiegyensúlyozott kismami vagy, öröm rádnézni :D

Kreiszi, de szép képeket csináltál te is!!! :D

Macsek, gratula a kishapsihoz! :D hiányolunk, ha van egy perced, ugorj be mesélni :D

Verus, remélem, viccelsz, hogy Ágid 5 évesen fogyózik!? Húgodnak meg megy a drukk, hogy a kicsi lány születése jó élmény legyen neki! :) ha csinálsz fotót a picurról, azt is tedd fel légyszi, hadd pityeregjek egy jót :D (kisbabák látványától teljesen elérzékenyülök :oops: )

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok!

Kreiszi: nagyon szépek a képecsék! én még nem jutottam el a Müllerbe, de remélem legkésőbb a jövő héten sikerül, és akkor én is elkezdek képeket gyártani!

Elif, Verus: Nagyon szép rucikat vettetek! Én még egy kicsit halogatom ezt a vásárlás dolgot, azt hiszem előbb én is összeríom, hogy mi kell, és azzal indulok útnak, különben nem lesz ami megállítson. Anyu olyan aranyos volt tegnap mert mondta, hogy úgy számoljunk, hogy a kiságyat, vagy a babakocsit mindenképp ők szeretnék megvenni. Ez annyira jól esett...

Vera: Drukkolok, hogy Zéti minél hamarabb rendbe jöjjön. És látod, hogy minden rendben a picúrral is... :D

Macsek: gratula a fiúhoz!!!!

Dina: nagyon szép a pocid, és nagyon jó, ahogy így hétről-hétre látszik a növekedés... :D

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?