A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

végén beszéltem az egyik barátnőmmel, kétgyerekes anyuka, kb. 60kg. Azt mondta, szoptatás idején 110-es (!) melltartó kellett neki, amúgy 75-ös :shock:

Kezdek megijedni.

Klári

Kép
claracroft

Klári Nekem már az első héten nagyon megindult a mellnövekedés, ezért elszaladtam rögtön melltartókat venni, amit még éjszaka is hordok. Én szoptatós melltartót vettem, mert csak az volt tiszta pamutból és azt választottam, ami a legjobban tartotta a melleim, persze gondoltam arra is hogy nőni fog a hátméret is még és a mell is, de azt a szabályozhatóságával már ki lehet játszani. Jól választottam, mert nagyon kényelmesek. Nincs benne ugyan merevítő, de duplán van varrva, ami megadja a kellő tartást.
Monyo Ha már a 12 hetedet töltöd, vagyis megvan a betöltött 11. hét akkor már mehetsz vizsgálatra. Én helyedben az orvos által megadott időponthoz számolnék, mert simán lehet, hogy a pici nem középidőben fogant meg, főleg ha a menzid előtte nem volt szabályos 28 napos.
Francesca látszik, hogy nálatok könnyen összejött a baby, mert ha nem így lenne, akkor már alig várnád hogy pocakosodjál.
Én korábban, ha megláttam egy várandós kismamát, úgy irigyeltem a pocakját.
De egyébként is ez egy átmeneti állapot, ha eddig is figyeltél az alakodra, akkor eztán sem lesznek gondok, ha a picit már megszülted.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fikuszka 2009.07.06 12:21-kor.

Nóra

Kép
fikuszka

Clara: a barátnőm (ikrekkel volt terhes) 6 hónapos terhesen akkora melltartót viselt, amit én sapkának is hordhattam volna. Sokat nevettünk ezen anno. Nekem amúgy 75-80as a mellbőségem, attól függ, szivacsos-e a melltartó, de a szivacsosak már egyáltalán nem jönnek rám. Viszont a jó kis gumis sportmelltartó-szerűségeimnek most jó hasznát veszem, mert marha kényelmesek, és tartanak is rendesen.

üdv:
szcsm

Kép
szerencsemák

Klári: én is kezdtem teljesen kinőni a melltartóimat, mondtam is páromnak, hogy muszáj lesz venni. A mostani melltartóim már elég kényelmetlenek. Én is úgy gondolom, mint ahogy Nóra írta, hogy szoptatós melltartót fogok venni, mert annak olyan a kialakítása, hogy biztos kényelmes lesz. Majd valamelyik nap megyek el a héten egy baba-mama áruházba venni melltartót.

Meg kellene vennem valami lenge pántos ruhát is, mert amiket eddig hordtam, azok ilyen karcsúsított, szűkebb fazonok és a hasam miatt már furán néznék ki benne. :) Nekem egyre jobban látszik a hasam, szinte napról-napra. Máshova nem jött fel egy centi sem, de a hasam! Hihetetlen, hogy már mennyire látszik. :) De én örülök neki nagyon! :D

Kép[/url]

Kép
adrienne29

ja, bocs, a fentiekhez, hogy amúgy normál mellméretekkel rendelkezik, sztem ő is kb 75-80as lehet...

Kép
szerencsemák

Nekem a sportmelltartóm is kapcsos, és igazán szoros, azt már a terhesség előtt kinőttem, de nem találtam még egy olyan jól tartót, mint az volt, így belepréseltem magam. Nekem alapból 85C a méretem, ezért fájó annyira a téma... Szeretnék mondjuk 75A vagy B-t :P

Szép álom.

Klári

Kép
claracroft

nekem 75A-s a méretem, annál nagyobb nem is volt jó. Én sima merevítősből és szivacsosból is csak akkorát vettem. Éppen nem sokkal a teherbeesésem előtt vettünk pár új melltartót, nem is nagyon tudtam hordani őket. Az egyik kb. 1-szer volt rajtam azóta nem hordtam, mert a múlt héten egyik nap felvettem és még otthon voltuk, lehajoltam valamiért és kijött belőle a fél mellem. :D Így aztán nem kockáztattam meg, hogy abba megyek dolgozni, egész nap huzigálhattam volna a melltartómat. :D :D Úgyhogy most már nem igazán férnek bele a melleim. :)

Kép[/url]

Kép
adrienne29

sport melltartóm nekem is van, az nem kapcsos, hanem ilyen belebújós. Az még jó, azt még szoktam hordani. :)

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Ezzel szerintem mindenki úgy van, mint a göndör vs egyenes haj. Azaz, akinek nagyobb a melle kisebbet szeretne, és viszont. Én az enyémekkel egyébként teljesen elégedett vagyok (viszont szeretnék hullámos hajat!!!! :P ), a férjem pedig még kapcsolatunk kezdetén megkérdezte, nem túl nagyok-e hozzám képest...No comment :lol: :lol:

Kép
szerencsemák

:9

Nekem az elején (fiatalabb koromban) baromi nagyok voltak a méreteimhez képest, aztán nem a mellem lett kisebb, hanem a többi nagyobb :shock:

Klári

Kép
claracroft

hullámos hajat és is szeretnék! Olyan szög egyenes a hajam, hogy még a belerakott hullámokat is kidobja kb. 2 óra alatt :D Esküvő előtt tapasztaltam ezt.

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Fikuszka azert nem jott olyan konnyen, csak elotte sokat kuzdottem azert, hogy a kisse feleslegesen sok kilomat leadjam...es tudom mi var ram, ezert keseredtem el hetvegen...de amikor ruhat kell venni, mindig ez van :lol: majd gyerekmosoly karpotol.... :wink:

Melltarto...hm...alapbol, 85-90B...de most meg nem nottek akkorat. A jelenlegi legkenyelmesebb egy sport melltarto varrasok nelkul. De ki tudja meddig :roll:

Nem tudjatok veletlenul meddig lehet repulni? 30. het korul meg ajanlott?
Vendég

claracroft koszonom a valaszt.
addig meg megalmodom mi lessz.neked a drukk az Uh hoz jo neked hogy mar csak par nap.

fikuszka a fogantatas idopontja 90% homeroztem mert nagyon keszultem a kovetkezo ciklusra,az stimus lett volna.
neked is koszi a valaszt.

a genetikai UH es a vervetel muszaly hogy egy napon legyen?

hat nekem is bazi nagyok a melleim,utalom :roll: most meg nagyobbak ket melltarto jo ram,asszem hamarosan vennem kell. :P

Kép
monyo83

Nekem egyelőre még a melleim nőnek a méreteimhez képest, igaz, már a pocakom is kezd látszódni, és sajnos a fenekem is nagyobb lett...egyébként mennyire hülye tud lenni (na jó, aggódós) az ember terhesen: ma reggel felkeltem, és alig volt hasam (emellé természetesen kisebb melleket és egyéb eltűnt tüneteket is észleltem...), majdnem rohantam UH-ra, aztán rájöttem, hogy tegnap alig ettem valamit, annak is nagy részét este 6 előtt, mitől lenne nagyobb a hasam. Máskor meg este 9-10 között vacsizom. Csak tegnap megszöktek a kutyáink, és az egyik nem jött haza, így nem nagyon volt kedvem vacsorázni. Aztán éjjel 3/4 1kor megérkezett a gazfickó, igazán megkönnyebbültünk 8)

Francesca: az biztos, hogy elég motiváló a rendszer, bár semmiképp sem állítanám, hogy pozitív értelemben...Én minden esetre lottózom, hátha egyszer nekem is bejöhet :lol: :lol: szívem szerint 1.5-2 évig otthon maradnék a csemetével (utána meg jöhet a következő!)

Szóval lebeszéltem magam, hogy elrohanjak dokihoz, de már marhára várom a jövő 7 pénteket a 12. heti UH-ra... :oops:

Kép
szerencsemák

szerencsemak,ez aranyos volt.

nekem is eltuntek a tuneteim,talan megmaradt a rengeteg alvas :oops: es az ejeli tobbszori pisiles.
tenyleg ti tudtok hason aludni?regen mindig ugy aludtam de most a melleim miatt nem megy es hat eleg rossz igy.

Kép
monyo83

Francesca A repülőtársaságok, úgy tudom, hogy csak az utolsó hónapot nem javasolják. Bár én már most sem ülnék fel. Persze könnyen mondom ezt neked itthonról. A sok üléstől alakulhatnak ki ödémák, ezért ha mégis repülnöd kell, azt javaslom, hogy többször állj fel a gépen. És persze a légnyomáskülönbség is bezavarhat, bár ez a korai terhességnél, még biztos nem okoz gondot.
A gyerekmosoly mindig kárpótol és ne bánkódj, ha egyszer volt erőd lefogyni, akkor biztosan lesz is még. De most a béby az első! Inkább figyelj oda, hogy ne kettő helyett egyél és ne túl későn, mert nem felszedni könnyebb, mint aztán leadni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fikuszka 2009.07.06 13:13-kor.

Nóra

Kép
fikuszka

Fikuszka!
Nem kenődöm el, csak tudom, hogy mikor készült a baba, így egy hét lemaradásban vagyunk. De igazából egy már az elején is volt. Nem baj, remélem jövő héten már tudni fogom a tarkóredő méretét én is.

Melltartók: nekem az előző terhesség alatt is a merevítős push-upok válltak be. Mindenki azt mondta, hogy hú, az milyen kényelmetlen lesz, de nekem bejött.

Kima
Kép
Kép
kima75

Hát, én sehogy sem tudok aludni. Zsibbadnak a karjaim, ha oldalt fekszem, feszül a hasam, ha hanyatt, és mindkettő, illetve a mellem is fáj, ha hason. És sokszor érzem úgy, hogy fáj a két mellem között a csont, ez hason és oldalt. Ejj, de komplikált vagyok. Valszeg a hőség miatt sem megy.

Klári

Kép
claracroft

Monyo Nem kell hogy együtt legyen a vérvétel az UH-val. Nekem sem lesz egy napon. csak egy héten. Az UH lesz először, ha ott minden rendben csak akkor megyek a vérvételre.
De én integrált tesztet csináltatok, amit nem is szoktak együtt csinálni az UH-val. Vagyis a kombinált teszt attól kombinált, hogy együtt kínálják az UH-val, de ez nem azért van, mert együtt kell csinálni, csak azért mert az árát így képzik.

Nóra

Kép
fikuszka

Nilszi: Elírtam. Egy hónap akart lenne. Június 11-én voltam legutóbb manólesen. :oops: Ezért várom úgy a csütörtököt.

[quote="claracroft"]H írta:claracroftát, én sehogy sem tudok aludni. Zsibbadnak a karjaim, ha oldalt fekszem, feszül a hasam, ha hanyatt, és mindkettő, illetve a mellem is fáj, ha hason. És sokszor érzem úgy, hogy fáj a két mellem között a csont, ez hason és oldalt. Ejj, de komplikált vagyok. Valszeg a hőség miatt sem megy.

Az alvás továbbra sem a kedvenc elfoglaltságom nekm sem. Képtelen vagyok több órát egyhuzamban aludni. Délután viszont elbóbiskoltam a hétvégén is egy-másfél órára. Az éjszaka viszont nem megy. Már fél hétkor fent kukorékoltam vasárnap is. Nem tudtam aludni. Kispapát nem akartam zavarni tv-vel, olvasni már nem volt kedvem (túl jó volt az előző könyvem és a mostani nehezen akar beindulni), így kimentem a konyhába és sütöttem kispapának gofrit reggelire. Ő mondjuk ennek nagyon örült. :lol:

Kép
detti_

kimma a meretei egy hettel kisebbek ?te mondtad a dokinak hogy tudod mikor fogant?en nem mondtam neki,mindig kotyogok valamit es felek hogy nehogy kivagjon mostmar.

lara valahogy en is igy erzek anyi hogy nekem meg nem feszul a hasam.olyan mintha nagyon nagyon megnottek volna a melleim(pedig azert anyira nem)es folyton utban vannak az alvasnal.

fikuszka koszi.
szerintem nalam egy nap kulombseg lessz,doki Uh atanna kiirja a vervetelt es utanna masnap vervetel,gondolom erre is reggel ehgyomorra kell menni?.

Kép
monyo83

fikuszka nekem is valami kombinalt dolog lessz,UH atanna vervetel es a ketot osszevetik.douple teszt a neve.

Kép
monyo83

Én csak oldalt tudok aludni, mindig is úgy aludtam, terhesség előtt is.

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Most csak bekukkantottam, később jövök bővebben.

Heydie drága, megtennéd, hogy berózsaszínezed a soromat? :wink: :lol: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok!

Francesca ugyanígy vagyok én is!!
Mikor péneteken 6 ruhát próbáltam fel és egyik bénábban állt mint a másik, egy kicsit elszonytyolodtam. Nekem is alapból 85 C mellméretem volt, ami most 90 D-re vátozott és állítólag ez csak nagyobb lesz!!! :o Már ezekkel sem tudok mit kezdeni....... :shock: Amelyik ruha mellbe jó volt annak sátor volt az alja..
:) Meg kell barátkoznom ezzel az új testtel. :lol:

Klári az alvás nálam sem egyszerű, de állítólag ez is lesz még rosszabb! Utóbbi 4 éjszaka mindig felkelek 3-kor és "virrasztok" hol többet, hol kevesebbet. :)

De nem akarok rinyálni, utólag majd biztos jót nevetek magamon!

Mariann

Kép
arian78

Brigi: Csak nem?? Megtudtad, hogy kislányod lesz? :)

Kép[/url]

Kép
adrienne29

hekas mar ilyen koran megmondtak a nemet?? :shock: :shock:
hat gratulalok a kislanyhoz.
ez menyire biztos?
latom twistnek is kislanyt mondtak.

Kép
monyo83

Júj Brigi kiscsajszi lapul a pocidban!! Dejóó!! :D :D Gratulálok!!!

Kép
arian78

Sziasztok, én is olvasóban voltam csak mostanában.. gondoltam bejelentkezem, még megvagyok :)

Nilszi, nem akarlak megijeszteni, de a kezeletlen fertőzés okozhat vetélést.. bármikor.. nemcsak az első harmadban.. megrepesztheti a magzatburkot is.. . Csak azért mondom, hogy szerintem mindenképp ragaszkodj egy extra vizelet vizsgálati beutalóhoz ha mész szerdán.. és ha később is bármi ilyen van a körzeti is simán elküldhet vizelet vizsgálatra.. jobb félni mint megijedni..
Bocs, nem riogatni akarlak.

Kima, olyan letörtnek tűnt a hozzászólásod.. remélem nem vagy azért szontyi, akkor minden rendben van, csak később fogant a babó :) fogd fel úgy hogy kaptál egy extra mozizást a 11. héten:wink:

MI is megyünk 1-2 hétre a BAlcsira de én tutira nem megyek bele..
ez legyen a legnagyobb áldozatom amit a babáért meghozok :wink: :lol: nem merek kockáztatni, és is könnyen összeszedek mindent..

Twist remélem hogy kapsz ma választ és megszűnik a kellemetlenség ott lent.. .. bocs ha alpári leszek, nekem azt mondta a doki, hogy ilyenkor normális a bővebb hüvelyváladék, amíg nem viszket, nem büdi és nem nagyon színes addig nincs gond :) na azért próbáltam szépen fogalmazni :wink: de ha gondot okoz vagy színes-szagos, akkor kezelni kell

Képzeljétek olyan brutál pocakom nőtt , és már nem csak a puffadás mert reggelre sem megy le, hogy ma beizzítottam apóst egy 11 ehtes UH-ra, és ha mindent redben talál holnap bejlenetem a munkahelyemen.. egyszerűen nem tudom tovább titkolni akkora a hasam.. szerintem már csak az nem látta ma is aki nem akarta..
pedig tunikát vettem fel direkt.. a hivatalos 12 hetes UH-m majd csak 2 hét múlva lesz... de addig képtelenség lenne rejtegetni..

Mostanában már nem nagyon panaszkodik senki rosszullétre, vagy csak figyelmetelenül olvastam? :roll: Talán véget ér mindenhol a kezdeti mizéria :)

Továbbbi szép napot mindenkinek
pici76

na ezt az oldalt meg nem is ovastam :)
tutira terhes vagyok :D ti nem vagytok szórakozottabbak, vagy inkább figyelmetlenebbek?

Látom most az alvás a legnagyobb gond sok helyen.. ebbe én is gyakran belfutok esténként, de napközben meg simán tudok/tudnék aludni.. nekem anno nagyon bejött a szoptatós párna..egyik felét begyűrtem a két cici közé, így nem lapították szét egymást, a közepét a hasam alá paszíroztam hogy ne lógjon, és a másik vége pedig a két combom közt, hogy ne húzódjon a csípőm.. na így kiválóan tudtam oldalt fekve aludni :lol: csak éppen a hőségben ez nem túl jó..

Hékás, gratula a kislányhoz :D

Van olyan repülő társaság amelyik a 32 . héttől van amelyik a 36. héttől kér orvosi igazolást.. társaságfüggő.. utána kell járni ha már tudod melyikkel repülsz majd

én ZSófival többször is repültem a 2. és a 6. hónap között de utána már nem
pici76

Hekas gratulalok a hercegnohoz!!! :wink:

Arian remelem hamar elmulik ez az erzes, mert apan toltom ki a rosszkedvem :?
Vendég

Fikuszka udulni mennek szeptember elejen es lehet meg haza kell repulnom oktober elejen, de az meg ketseges...ez lesz az 5diki karacsony az otthoniak nelkul, pedig minden evben megfogadjuk, ez lesz a utolso karacsony csalad nelkul. ( :cry: ) De husvetra mar remelem a babaval fogok tudni hazamenni...imadom az otthoni tavaszt!!! :D
Vendég

Brigi ügyesek voltatok ti lányt is akartatok ugye?

Mellügyileg már én is körbejártam pár boltot de sehol nem találtam meg az igazit
Amikor pedig kismama melltartót nézegettem akkor nem mertem megvenni a méret miatt (eddig még csak B-ről C re változott)

meg azt veszem észre hogy hihetetlenül kihasználják a helyzetünket :( mert ezek a melltertók szerintem nem érnek 8-10 ezer ft-ot
vagy pl. egy ikerbabakocsi 250 ezret :shock: kicsit kiakadtam

Móni
KépKép
reunion

A vizeletvétellel az volt a baj, hogy nem tudtam, h tisztálkodás után kell mintát venni, azt hittem azt is reggel kell (így tisztálkodás után éjjel még 2x pisiltem, s csak a harmadikból vettem próbát).
Szóval előfordulhat, hogy hüvelyváladék is került bele, s az abban levő fehérjét mutatták ki... ezért természetesen most aktuális lesz 1 új vizsgálat. Ha most is pozitív lesz a teszt, akkor legalább már lehet gyógyszerelni, mert a 14. hét előtt nem javasolt... Meglátjuk. Már "csak" 2 nap :)

Hatodik UH: esetleg jan. 6.-án, ha még egyben leszünk :)
Kép
nilszi

Hékás! Grat a kiscsajhoz, örülök, hogy bejött, amit szerettél volna :lol: :wink:

Nekem az alvással semmi gondom, kivéve, hogy a kutyák reggel 6kor ébresztenek azzal, hogy a szomszéd kutyának vonyítanak válaszul...De utána még vissza tudok aludni. Szombaton pl du 3.30kor keltem ki az ágyból. De jó volt!!!
Egy kolleganőm most 20 hetes terhes, és mondta hogy ő mostanában hajnal 2-4 között nem tud aludni, és hogy a szakirodalom szerint ez teljesen normális, készíti fel a szervezet a leendő anyukát, hogy hamarosan élesben kell ébren lennie.

Kima: Neked normális 28 napos ciklusaid voltak? Mert én is teljesen mást számolok, mint a doki, de amikor a múltkor a védőnőnek mondtam, hogy sztem hülyeséget számolt a doki, akkor azt mondta, hogy ha nem rendszeres volt a ciklusom, akkor bármi lehet, nyugodjak meg. Neki sem voltak azonos hosszúságú ciklusai, és 43 hétre született a babája, és nem volt túlhordás. Ő meg már csak tudja...Persze én azóta is keresem a különböző szülési kalkulátorokat, hogy melyik dob ki január 26-27 körüli ip-t, csak a megerősítés végett 8) Ha úgy számolok, akkor tényleg most lépek a 11. hétbe...Ha meg utolsó menstruációt nézem, már a 12-ben vagyok. Tulajdonképpen mindkettő teljesen megnyugtató :wink:

Kép
szerencsemák

Na, én is feledékeny vagyok, még egyebekről is akartam írni :).
A kínai naptár szerint fiúnk lesz, de mivel tegnap este is hánytam 1 nagyot, nem hinném... inkább kislányra számítok. A párom továbbra is a fiúnak örülne inkább.
Melltartó méretem normálisan 75A... eddig a 2 legbővebb még jó, aztán én is kell vegyek valami kényelmeset. Itt Vásárhelyen nem is tudom honnan lehet ilyesmit venni. Még nem voltam az egyetlen kismama boltban, amiről tudok, de attól tartok, hogy írtózatosan nagy árakat találok majd ott... Halogatom :) Hogy tudjam mekkora is kell majd :)
Az alvás elég fura, mert olvastam, hogy hason-háton nem javallott, + jobb oldalon sem, mert valamilyen vénát? vagy micsodát megnyomhatunk. Szóval marad a bal oldalon fekvés, ami az éjszaka nekem is zsibbadást okozott. Én váltogatom a bal oldalit a háton fekvéssel. Viszont a szüleimnél olyan csodás ágy van, h ott nincs bajom az alvással. Szóval matractól is függ, h mennyire segít az ágy az alvásban.

Na és Brigi, szerintem tökéletes, hogy legyen fiatok is és lányotok is :) Gratula.

Hatodik UH: esetleg jan. 6.-án, ha még egyben leszünk :)
Kép
nilszi

Sziasztok! Mi a 7végén Balcsiztunk. A víz csodás. Ha tehetném most is lent lennék.

Én hason alszom. Emmával is nagyon sokáig tudtam hason aludni szerencsére :) És az alvással sincs bajom.

Hékás: gratula a hercegnőhöz :)

Kép
Kép
alma26

Húúú, de régen írtam...

Clara, vizeletvizsgálat elvileg minden alkalommal van, ha dokihoz mész, mert nézik a fehérjét a toxémia miatt. De ne gondolj teljes laborra :wink:

Kima, Marcival én olvastam mindkét újságot, de csak kb fél évig. Rájöttem, hogy felesleges pénzkidobás. Ráadásul a neten is fent van bármi, amire kíváncsi vagy.

Twist, giga-pocak nekem is van. Teljesen bő cuccban voltam szombaton moziban, meg vasárnap a Kikában, és mindkét nap kiszúrták, és rákérdeztek. Vadidegenek. Szóval tuti látszódik, de meglepődtem, hogy bő ruhában is :? És gratula Neked is a kombi-eredményhez. Most mondta a doki, hogy 35 év alatt 1:5000 a normál, átlagos érték, szóval az 1:25000 tökéletes

A dopplert én is feleslegesnek tartom. Pár hét, és mindenkinek mozogni fog a babája, és az a legtutibb módja, hogy megtudd, minden rendben van.

Fikuszka, és látod, nekem a kínai mindkét gyereknél ellenkező neműt jósolt. Szóval van esély Emesére :wink: Mikor lesz a következő UH? Mikor derül ki, hogy mit csinál most az a fránya hematóma?

Bölcsi: szabad választás van, de a felvételnél előbb azokat kell felvenni, akik a körzetbe tartoznak, és ha van még hely (nem túl jellemző...), akkor a többiek. Úgyhogy protekció kell szinte hozzá. Röhej, nem? :twisted:

Dytt, nagyon sajnálom, hogy ilyeneket kellett átélned. Remélem minél előbb rendbejössz lelkileg és testileg is, és újra babázhatsz majd!

Heydie, jól mutatsz majd pocakosan koszorúslány-ruhában :lol: :lol: :lol:

Vicka, én raktam fel nem olyan régen pocakfotót :lol: De majd csinálunk megint. És hol a Tiéd???? :wink:

Detti, a Tescoban felsőket vettél vagy kismamanadrág is van ott?

Clara, én a meleget jól bírom. Itthon. Klímával. Hideg csipkebogyó-szörppel :lol: Egyébként elviselhetetlen

Jó hogy mondjátok a bikinit, nekem is meg kell néznem. 3 hét múlva megyünk, és nem tudom, hogy jó-e még rám :lol:

Nilszi, hát nem túl nőies munkád van. Legalábbis nálunk inkább pasik csinálják ezt, nem?

Én ma kérdeztem rá a strandra. Nem természetes vízre, hanem a gyulaira konkrétan. Termál tilos, minden más lehet, még a hidegvizes úszómedence is :lol: :lol: :lol: :lol: Napozni lehet, mértékkel, de nem kidögleni a napra

Adrienn, gratula neked is az eredményekhez.

Kima, az tök jó, hogy minden rendben. Ha kisebb, hát kisebb. Na és??? Majd megszületik, ha akar. EGÉSZSÉGESEN :wink:

Francesca, nem semmi bölcsi-árak vannak nálatok :twisted:

Melltartó? Elég nehéz. Ami kismama, vagy baromi drága, vagy ronda... Most én is merevítőset hordok, Marcival nem mertem. De úgy sem volt tejem, szóval tök mindegy, nem attól függ...

Nekem is szögegyenes hajam van :twisted: Pedig az esküvőre szép hullámos loknikat szeretnék majd...

Én még tudok hason aludni. Mázli, hogy görögdinnye méretű melleim vannak, azok kitámasztanak úgy, hogy nem nyomja a pocakomat semmi :lol: :lol: :lol:

Reunion, ilyen baromi drága egy iker-kocsi??? Úristen. Én sosem néztem az árát, de nem érné meg esetleg használtan venni?

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok!

Örülök, hogy mindenki jól van :lol:
Hétvégén lánybúcsúban voltam Szegeden, nehezen vettem rá magam, de végül elmentem, jót tett egy kis szórakozás :D Bár lovaskocsizás is volt, amire én is felültem, persze végig izgultam az egészet :?
Én is gondolkozok, hogy felhívoma dokim, mert folyásom van :oops: nem tudom ez mennyire normális most?!

Voltam ma kismama jógán :lol: Hát elég vegyesek az érzéseim, még meg kell szoknom :shock: A légző és nyújtó gyakorlatok jók voltak, izomlázam is lett, de ezek a relaxációs és gátizom dolgok nekem elég furik még, volt hogy néha nevetenem kellett, úgy szégyeltem magam :roll: (pl. próbáljak a hüvelyemmel lehúzni egy gyűrűt a páromról stb.)

Kép
Kép
bogaracska

Na és akkor a mai nap. EKG, belgyógyászat, megállapították, hogy baromi alacsony a vérnyomásom (100/70), de mondtam, hoyg nekem ez az átlagos. Ha 120/70, már szédülök, szóval elégedjen meg ennyivel.

Doki. Minden tökéletes, megkaptam az időpontokat. AFP 07.23, genetikai UH 08.06, következő vizsgálat 08.10.

És mivel én nem alszom jól, mióta Dytt a genetikai uH-n megtudta a szörnyűséget, kértem, hogy csináljunk egy extra UH-t, hgoy megnyugodjak. Mutatta, hogy hogy alszik, hogy dobog a szíve, és felébreszteni nem tudta, úgy aludt. Ebéd utáni szieszta :lol: Csak csuklott, de aludt is tovább. Aztán beforgatta, és megkérdezte, hogy akarjuk-e tudni a nemét. Hát hogy a fenébe ne akarnánk???? Hát ő egy kislány. Nekem könnybe lábadt a szemem, hogy de jóóóó. :oops: Aztán még 3x beforgatta, hogy nehogy hülyeséget mondjon, de mindháromszor azt mondta. Azt mondta, hogy 1000% csak akkor lesz, amikor megszületik, addig csak 99%. Hát nekem annyi elég :lol: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Bogaracska, a folyás normális, ha nincs szaga, nem viszket, nem hülye az állaga, egyszerűen csak több, mint az átlagos. Tisztasági betét, és ennyi.

Brigi

Kép

Kép
hékás

hékás-köszi, most egy kicsit megnyugodtam :D Bár úgy érzem indokot keresek, hogy hamarabb lássam babócit, nem bírom ki még 2 hétig :shock: Gratulálok a kislányhoz!!! :lol:

Kép
Kép
bogaracska

Brigi De klassz, hogy mégis bejött a kislány vágyatok. Aranyos vagy, hogy drukkolsz nekem a kislányért. Eddig nagyon jó példát mutattál, igyekszem követni! Mit nekünk kínai jóslás.
A vérnyomásom Nekem is általában alacsony, de mióta pocaklakót várom, azóta extra alacsonyra váltott. 88/65, még jó hogy nem esem össze ezzel az értékkel. Bár néha, ha hirtelen felállok, meg szoktam szédülni.
A fürdés témában, meg látszik, hogy az orvosok is különböző véleményen vannak, valószínűleg ők is csak találgatnak. Az a biztosabb, ha eltiltanak bennünket, abból baj nem lehet.
Ja , és szerdán lesz az UH-m, már nagyon izgulok, hogy minden rendben legyen.

Nóra

Kép
fikuszka

Bogaracska, soron kívüli UH szerintem bármikor kérhető. Legfeljebb fizetni kell érte... De ha aggódsz vagy csak kíváncsi vagy, kérj egyet.

Nóra, akkor már csak kettőt kell aludni :wink: Drukkolok nagyon, mert a hematóma elég alattomos tud lenni :twisted: De tuti minden rendben lesz.

Igen, elég fura ez az engedélyezés-eltiltás dolog. Mondjuk az első időben többet tiltanak, mint később.

Brigi

Kép

Kép
hékás

Brigi szep nevet valasztottatok :wink:

Kinai naptar: az egyetlen problemam, hogy nekem a szulinapom korul fogant a baba :roll: Ha azt irom be 32, akkor kislany, ha beirom: 33, akkor meg fiu :lol:
Vendég

Kép
Íme a baba, igaz, itt még "csak" 4 cm és kb. 11 hetes. A férjemmel néztük meg, a 12 hetes vizsgálaton nem kaptam képet. Ha jobban megnézem, lehet, hogy nem is az ujját szopja, hanem a szemét dörzsöli :D

Kép
Ez meg a 12 hetes pocak, made by kislányom... Kicsit ferde, kicsit izé, de a MIÉNK!

Brigi, ez tök jó! Annyira érdekes, ha az ember megtapasztalhatja mind2 "oldalt". Mert mások, de nagyon. Legalábbis az enyémek.

Bogaracska, sztem is normális, de ha vágysz egy grátisz uh-ra, akkor vágj aggódós képet és keresd fel a dokit :wink:

Melltartó: kb. 85B-C alapesetben. Most még van pár korábban kicsit bő fazon, ami rámjön, de igencsak szűkében vagyok. A régi szoptatós melltartóimat pedig elajándékoztam. Ja, és a bikinimet totál kinőttem... Nevetséges volt, mikor felpróbáltam. Úgyhogy megünneplendő a hányinger múlását lassan időszerű lesz egy kisebb bevásárlókörút :lol:

Úszás: én szeretnék úszni újra, ha lesz energiám. A dm-ben láttam olyan tampont, amit a higiéniára ügyelő nőknek ajánlottak kifejezetten úszáshoz, strandra. De nem vettem meg (mert akkor még nem érdekelt), de most majd megnézem, hogy mit tud, van-e értelme. Mert ha a víz fertőzött (esetleg), akkor az a tamponba is feljut, ott pedig addig pang, amíg ki nem húzod (úszás végéig). Úgyhogy nem is tudom, melyik a jobb.

Kép
Kép
Kép
vicka77

Francesca, akkor Te simán mondhatod, hogy Neked jó jött ki :lol: A kettő közül valamelyik be fog jönni, az tuti :wink: :lol: A név egyszerű volt. Láttuk a tévében, mondtam, hogy tetszik, mondta apa, hogy neki is. Ilyen egyszerűen is lehet nevet választani :lol: (még jó, hogy nem fiút mondott a doki, mert ott szinte tudományos módszer alapján választottunk :oops: )

Vicka, feketében fotózkodni??? Az slankít!!! De azért ebben is látni :wink: Na holnap fotózkodom egyet megint. Remélem igazad lesz abban, hogy mások. Egy nyugodt, jóalvó gyerekre vágyom :lol:

Én imádok úszni, de nagyon ritkán járok, mert sokszor összeszedek valami nyavalyát. Pedig pár méterre van egy nagy uszoda tőlünk...

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok!

Szép estét mindenkinek!

Brigi: Köszi a gratulát a kombi teszt eredményemhez, én is gratulálok neked a tiédhez! :) Én arányokat azért nem írtam, mert nem lett szerintem olyan jó, mint a tiéd, de végülis az volt odaírva zárójelben, hogy negatív.

Te azt írtad, hogy "mondta a doki, hogy 35 év alatt 1:5000 a normál, átlagos érték, szóval az 1:25000 tökéletes"

Na ehhez képest az enyém 1:2900 lett. Én 29 éves vagyok. De talán ez sem olyan rossz eredmény, hiszen negatív lett. Majd a dokimat úgyis megkérdezem, amikor viszem az eredményt.

Na felteszem végre a megigért 12 hetes uh. képet. :)

Íme az én kis babócám:

Kép

és egy közelebbi kép is:

Kép

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Brigi!
Gratulálok a kiscsajhoz! Annyira jó, hogy teljesült a vágyad. Amit írtál az megnyugtatott és igazad van. Nem baj, ha kicsi csak egészséges legyen. A Jázmin gyönyörű név!

Monyo!
Mondtam a dokinak, hogy pontosan tudom, hogy mikor fogant, de nem nagyon foglalkozott vele. Illetve foglalkozott, csak nem érti a helyzetet. A babám már az elején is kisebb volt, mint a kora alapján kellene. Mivel abban a hónapban csak akkor voltunk együtt, amikor a p.é teszt mutatta, így nem lehet más a fogantatás időpontja. De ez nem is számít, az a lényeg amit Brigi írt: kit érdekel, hogy kicsi, ha egészséges lesz.

Pici!
Nem voltam letört (annyira) csak nem esett jól, hogy nem csinálták meg a szűrést, most izgulhatok megint egy hétig.....

Szcsm!
Nem voltak 28 naposak a ciklusaim, de tudom mikor csináltuk a babát. De ezen nem fogok mostmár pörögni. Végülis tényleg hülyeség ezen agyalni.

Vicka!
Olyan csinos pocakod va. Nem is féloldalas!

Adrienne!
NAgyon édi a babád!

Tegnap vettem a C&A-ban kismama farmert, mert semmi nem jön rám. Ez még kicsit nagy, de ha visszahajtom a derekát akkor pont jó.

Alvás: annyira meleg van, hogy amiatt nehezen alszom el. Az oldalamon alszom és így teljesen kényelmes, csak a hátam fáj néha. Ez valszeg az ágy hibája.

Jövő héten hétfőn beszélnem kell a dokival. Megindult a vérnyomásom fölfelé. Egy hete mérem és 140/90 és 153/110 között ingadozik. Annyira nem vészes, de jobb ha figyelünk.....

Kima
Kép
Kép
kima75

kima: köszönöm szépen. :) Sajnos nem olyan tökéletes a kép, kicsit homályos. Úgy fényképeztük le a képet, amiatt lett kicsit sárga is a kép, és azt töltöttem fel.

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?