A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Hahó,
vagyok ám, de nem nagyon tudtam visszaolvasni... azt láttam, hogy Potyka is szült, nagyon-nagyon gratulálok neki!!!!

Mi van Timivel?

Tegnap találkoztak itthon a gyerkőceim - a kórházban minden nap bent volt Szonja, de az nem ugyanaz 8)
na, hazajöttek, Szonjácskát várom kitárt karral, ő félresöpör, és törtet a szobába: hol van a kistesó?
Simogatta, tetszett neki, de éjszaka, amikor rendszeresen bömbölni kezdett Nándi, az annyira nem - de nagyon jól tűrte, rendes volt.
Délután törött el a mécses Szonjánál, amikor itt volt a gyerekorvos, és az apja vette föl a síró Nándit - na, akkor könnyes szemmel jött, hogy a papa.... a papa... felvette Nándit... miért???? :shock:
Úgy tűnik, azt érti, hogy én miért dajkálom az öccsét, de azt, hogy a papa is felveszi, azt nem... :roll:

Képzeljétek, a kórházban gombás lettem, a bőrömön kijött egy csomó piros folt. Na, mindenki azt mondta, biztosan nem is gomba, csak allergia - na persze, pont csak a bal combomon...
Kenem második napja, már múlik is
:)
A drága magánkórházban meg éjszakára elfogyott a wc-papír, és úgy tisztálkodtunk, ahogy tudtunk, egyik nap több órán át nem volt víz, és egy csótányt is agyoncsaptam valamelyik éjjel a papucsommal... 160ezer forintért :evil:
Na mindegy, már túl vagyok rajta.

Most amíg alszik az összes családtagom, kicsit visszaolvasok, mert kiváncsi vagyok ám!!!!
Fényképet majd teszek fel, amint megtalálom, a férjem hova mentette el a gépen.
A szülésre persze nem vittük be a fotógépet.... a Zoli telefonján van fényképező, de nem tudja használni (ellenzi nagyon, hogy minek fényképező a telefonhoz - na, most milyen jó lett volna, ha használni tudta volna!!!!) na mindegy, úgyhogy újszülöttes kép nincs, de van ezer másik, ha megtalálom valahol.

KépKép
szkagi

Sziasztok!

Most vagyok én is egy kicsit, mert a gyerek nagymamázik!

Visszalapoztam egy pár oldalt. Minden baba nagyon aranyos!

Ma vagyunk 2 hónaposak. Voltunk csípő uh-n. Doki mondta nagyon szép a csípője még 3 hétig hordjuk a terpeszpelenkát a biztonság kedvéjért.
Ma van a 2. teljes nap, hogy tápot kap Gergő. :cry:
Ez már a második alkalom a két hónap alatt, hogy nincs tejem. Mióta tápot kap lényegesen kevesebbet sír. Amúgy azért kezdett el tápot kapni, mert fogyott. Valszeg nem volt elég tartalmas a tejcsi. A bal cicit már el se fogadja 1 hete. Lehet azért van ez, mert megvan a mensim? Mindenesetre így állunk!

KépKép
hene

Ági - üdv újra itt! Örülök hogy sikeresen hazaértetek, bár a gomba ottmaradhatott volna a kórházban! :roll: Remélem hamar ki tudod kezelni! Azért a víz meg a csótány... elég durva... :shock: Főleg ennyi pénzért! Szonjának bizti beletelik még egy kis időbe míg megszokja az új helyzetet, de hát még ő is picike... Várjuk a fotókat! :wink:

Ja! Erről jut eszembe, néha benézek a decemberi topikba egy barátnőm miatt, és ott láttam egy lányt aki 27 évesen a negyediket várja! 20 hetes kismami, a tesók 5 éves, 2,5 éves és 9 hónaposak! :shock: Ez naggggyon dúúúrva! Biztos megőrülnék! Hát, úgy látszik van aki még a mi Kikénknél is bevállalósabb! :lol: :lol:

Patr - aha, gondoltam hogy ilyen combi-gond lehet! :D Nórinak is kezdi már szorítani egy picit, ő is már kb 5,2 kg körül lehet. De szerencsém van, mert a hétvégi látogatóink hoztak egy bazinagy csomag 3-as pelust ajándékba! :wink:
Vendég

Hene - sajnálom a táp-dolgot, de végülis az a lényeg hogy tele legyen a Gergőpocak! :wink: A mensi miatt bizony lehet hogy nem nagyon ízlik neki a tejcsi, hallottam már ilyet! Jó hamar megjött! Én is ettől félek, hogy ez a barnázgatás még el se múlik már lehet hogy jön a niagara... :?

Csajok! Tudom hogy korai a kérdés, de aki szeretne következő babát az mikorra tervezi??? :D Csak úgy eszembe jutott... :wink:
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 07:21-kor.
20150601134430

A bal cicit el sem fogadja, és már nincs benne semmi. Hiába fejem, 2 csepp jön belőle, szó szerint. A jobb cicit lefejem, de hamar éhes lesz tőle. De rátenni nem tudom, mert olyan erős a tejleadő reflexem, hogy mindig spriccel, és férrenyel.
Most légy okos domonkos!

KépKép
hene

Milyen jó a helyesírásom! :?

KépKép
hene

Hene - Nóri is állandóan félrenyel mostanában! És akkor elengedi a cicit és csak úgy spriccel át a feje fölött!! :shock: Ez a tejleadó reflex? Nemistudtam... :? De amúgy nyeli szegénykém mint a gép, csak hát van amikor a spricc a gyorsabb... :P

Viki - nem nagyon akarok Titi helyett nyilatkozni, de úgy emlékszem nem a szopitól fáj a cicije hanem a fejéstől, a mellszívó cseszi szét neki a bimbóudvart. De hát fejnie meg muszáj... ördögi kör :evil:

Lányok! Írtátok többen is hogy nagyobb gyerkőceiteknek csináltak ilyen könnycsatorna átmosást. Homályosítsatok már fel hogy miből is áll ez tulajdonképpen? Meddig tart? Mennyire viseli meg a babócákat? Csak hogy tudjam mire készüljek :roll:
Vendég

b
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 18:43-kor.
Vendég

sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a válaszokat, időközben kölcsönöztem egy mérleget.
azóta egyszer evett Emma, két órával a korábbi kajálás után, 100-at. Abból a mellemből, amiben szokott lenni tejci...
Most érzem, mintha lenne, kíváncsi vagyok, mennyit fog tudni enni. :roll:
Amúgy megmértem, 4,07kg.
:shock: :lol:
(Remélem, akkor talán csak én tojtam be, és nincs is semmi gáz...)

Most másra nincs időm reagálni, Timinek továbbra is drukk, látom még nincs hír, Kriszti, persze neked is nagyon szorítok, hogy végre Te is babázz!!
Nagyon csini pocakod van! (Nekem is van sajna.... :roll: )
Vendég

Kriszta!
Szép nagy pocakod van!!

Linda!
Milyen kis pufók arca van a leányzónak! :) Nagyon édes!

Magdi merre lehet??

Én is remélem, hogy Timi már megszült, csak babáznak,és ezért nem kapunk híreket!

Laura ma 2 óránként kér enni...ennek mondjuk szerintem megint a meleg lehet az oka! Ráadásul ma ilyen hülye fülledt meleg van!

wera!
nekem még fogalmam sincs mikorra tervezzük a következőt! Ez majd a későbbiekben ugyis kialakul!

d.dodó

Vagyok en is csak epp semmi idom nincs....
Anna nem az alvasrol hires lany:)
BAr ma le a kalappal mar masodszor alszik 1 oranal hosszabban. Sajna ezt ejjszaka is tartja :?
Amugy nincs vele gond, cicizik ugyesen, es mar alakul is hogy mit szopjon, leesett a koldokcsonk, na meg rekordokat kakil( hata kozepeig) pisil( doki nenire, ram...), nezelodni is szokott neha, de amugy elegge igenyli hogy ha ebren van akkor foglalkozzunk vele.

En mar alakulok feloldalasan mar tudok ulni:)

Sajnalom de most nem tudok egyesevel reagalni, pedig becsuletben vegigolvastam.
Azt latom hamarosan baba hireket kapunk! Kitartas!!!!!!!!!!!!111

A siro minden energiat igenylo babykhez is!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Szep estet!
Vendég

Wera, vannak olyan anyukák, köztük én is ilyen vagyok, ha meghallom, hogy sír a gyarek, már bizsereg a cicim, és már folyik is a tejcsi belőle.
Sajna az a baj, hogy ha Gergő félrenyel, utána már nem akarja elfogadni a cicit. Megunta a dolgot, pedig még csak küzdenia sem kellenne neki, mert folyik a tejcsi 1 szívás után!
De állítólag pont ez az egyik dolog, amiért egyes babák el szokták utasítani a cicit. :cry:

KépKép
hene

Valami kimaradt!

Császárosok!
Nektek milyen a sebetek?
Mert az enyém ma ismét elkezdett vérezgetni...
már nagyon unom...
Pedig vigyázok rá, de akkor is!
A belső varratok pedig néha kifejezetten NAGYON FÁJNAK!
Vendég

Wera.
ide felteszem neked a kepet meg az adatokat. most ertem haza a munkabol. es majd megorjitettem a fonokom, mert nem mondtam meg, hogy micsoda a baba. meg olyat is megkerdezett, hogy a sajat nyelvemen "f"-el kezdodik-e. nem setaltam bele egyik csapdajaba sem. :lol: :lol:

BPD: 45mm
FL: 31mm
HC: 171

Kép a vegtelen koldokzsinor

KépKép
KépKép
mush589

Jajjjde cukiiii KISLÁÁÁNY!!! :lol: :lol: Köszi a képet! Küldtem mail-t! Már nagyon várom hogy gyere haza! :wink:

Milyen rég láttunk már itt ilyen fotó! :D
Vendég

Marcsi - Hát nemtom, nekem sose vérzett, pedig már 7. nap leszedtem róla a kötést! Mondjuk szerintem nekem élete egyik legszebb munkáját csinálta a doki, szerintem gyönyörű lett a heg, már ha létezik ilyen... :P
Nem emeltél nehezet?? Attól mondjuk lehet ilyen. Vagy megfeszül bizonyos mozdulatokra, attól szakad fel? Más tippem nincs. :roll:
Vendég

Nándi egy napos
Kép

KépKép
szkagi

nagyon cuki Nándi!Kérünk még képet!

Vera:Jelentem én nem tervezek negyediket! :lol:

Kép
Kép
Kép
kike

Szüléstörténet...
Mint tudjátok, nekem a Corában kezdődtek az igazi fájásaim, bevásárlás közben, a betöltött 40. héten. Ott már 8 perces fájások voltak, de gondoltam, nem dobom el itten a kaszát-kapát-bevásárolnivalót, szépen bevásárolok, aztán majd otthon meglátjuk, mi lesz.
Hát az lett, hogy hazafelé útközben is rámjött a fájhatnék, még jó, hogy már majdnem itthon voltam! Gyors telef apának, hogy indulhat haza, bár nem kell rohanni... ahogy én azt gondoltam!
Becuccoltam, közben szakadni kezdett az eső, kirámoltam, írtam még nektek egyet, aztán már éreztem, hogy nem kéne nagyon tötymörögni, mert szülés lesz ebből - de a Zoli ugye nem sietett, ahogy mondtam 8)
Mire hazaért, már lázasan pakoltam meg teregttem a mosást, ő még megette az ebédjét - én már nem mertem megenni a kínais kajámat, ki tudja... csak sóhajtozva néztem, hogy akkor az most itt marad :)
Míg a Zoli evett, hívtam a szülésznőt, mondta, hogy még autózik, de egy óra múlva beér a kórházba. Jó, addig mi is ott leszünk - de gyorsabban sűrűsödtek a fájások, mint gondoltam, a Zoli még be sem fejezte a kajálást, már sürgettem, hogy már ötperces fájásaim vannak, jó lenne indulni :shock:
Kaptuk a motyót, irány a kórház! Húsz perc alatt bent voltunk, csakhogy a fényképező... hát az otthon maradt. Egye fene, már nem érdekelt, fájtam erősen. Átsétáltunk két fájás között a recepcióra, és ott van az árlista kitéve: epidurál 35ezer... na, akkor azt nem kérünk, nem fér bele a keretbe :?
A szülésznőm még másfél óra után sem volt sehol, pedig már négypecesekkel homorítottam. Háromkor felhívtam, hogy mi van már, mert hárompercesek vannak, jó lenne beöntés-burokrepesztés-szülés. Ja, már ott tartok? Akkor gyorsan indul :shock:

Amikor végre odaért, fél négy körül, már nagyon szenvedtem. Beöntés, még több és erősebb fájás után felkínlódtam magam a szülőágyra, és számoltam visszafelé a fájásokat (állítólag átlag 75 fájásból születik meg a 2. gyerek). Óránként megkérdeztem, mikor jön már a dokim... 6-kor befutott, akkor mondta, hogy még kis idő van hátra, ha ügyes vagyok, híradóra (7.30-ra) meglesz a baba, ha lassabban megy, akkor fél 9-re, ha rakétasebességgel jön, akkor akár 7-re is...
Burkot repesztett, én kapaszkodtam mindenbe, amibe lehetett, jajgattam ezerrel. Mondta is, hogy ez is energiát vesz el tőlem.... na, mit tudja ő, hányszor próbálta, ő is csak egy pasi :?
úgyhogy ordítottam, ahogy bírtam. Már ott tartottam, hogy kérek valami érzéstelenítést, mert ezt nem bírom tovább, amikor végre éreztem, hogy nyomni kell, és meg is engedték! Két-három fájás alatt valahogy kipréseltem magamból ezt az óriásbébit (nekem óriás! nagyobb volt a mellkasátmérője, mint a feje :shock: - és a feje sem volt kicsi! :roll: ). Utána annyira megkönynebbültem, meg a Zoli is, hogy sírva fakadtam, a Zoli meg totál odáig volt az első perctől a fiáért. Csillogó szemmel nézte - akkor jutott el oda, hogy akkor most nem lesz fotó...
De nem baj, mert egy az egyben Szonjára hasonlít, nevettünk is már azon, hogy majd a Szonja születési képeit küldjük el mindenkinek, mert ugyanolyan.
Óriási megkönnyebbülés volt, bár nekem az utána jövő vizsgálat is nagyon fájt, valószínűleg a köldöksérvem miatt, mert a hasamat nyomkodták, meg belülről maceráltak, és az is állatira fájt. De azon is túl lettem, és még csak akkor kezdődött a híradó!!!!! Viccelődött is a doki, hogy erre nem számított.
Nándika gyönyörűen felordított, ahogy kell, biztos tőlem leste el :D , jó nagy hangja van. Keveset sír, de akkor belead apait-anyait!
Felesleges volt megvennünk a bébiőrt, mert ezt a kertből is lehet hallani, ahogy ő kiabál. Még jó, hogy elköltöztünk kertes házba :D

Hát így született meg az én kisfiam július 24-én 18.45-kor. Azóta is imádom! Most már tudom, hogy nem lesz hátrányban Szonjával szemben, mert mindkettőért odáig vagyok!

KépKép
szkagi

Marcsi, vérzik??????? :shock: hú. Nekem a műtéttől számított 2,5 hétig fájdogált, ha sétáltam, vagy valami "fizikai" munkát végeztem, tüsszentettem, nevettem, stb. ill. égett de kegyetlenül. Utána egyre jobb lett, de egy ponton szurdogál, ha hosszabb távra megyek, vagy bevásárolok és körbe körbe kell rohangászni. Nekem nem vérzett, semmi baja nem volt, mondhatni teljesen begyógyult.

Én meg attól tartok, hogy az a szurdogálós dolog baj :roll: nagyon félek tőle.

Már nagyon várom a 6 hetes kontrollt, mert már alig várom, hogy úszhassak meg szaunázhassak.

Muffin, annyira tetszik a kislurkód, ahogy figyel, esküszöm zabálnivaló!

Wera, a kérdésedre válaszolva, hát én nagyon szeretnék 2. babát, de sajnos, amit én átéltem, azok után elég kicsi, halovány esélye van a dolognak. Sajnos én elég rosszul éltem meg a dolgokat. És emiatt egy kis depresszióval meg pánikbetegséggel párosult. De azt veszem észre, hogy eléggé kordában tudom tartani a dolgokat. De lehet ezt később teljesen máshogy fogom gondolni. Sajnos a depresszióm összetett: magammal szembeni ill az átélt rossz dolgok képekben bevillannak és titokban bőgök. Nem akarom, hogy lássa bárki is. Magammal kapcsolatban: hát....... a striáim miatt teljesen el vagyok kenődve. Emiatt még többet is sírdogálok, nem bírok tükörbe nézni, gusztustalannak tartom magam, a férjem előtt is iszonyat gátlásaim lettek. És a legszörnyűbb az egészben az az, hogy tudom, hogy nem fog elmúlni. Most nemsokára megyünk egy kis kikapcsolódásra a Balcsira 3 nap, de már rosszzul vagyok a tudattól, ha netán fürcsire kerülne a sor. Na meg mások gondolom, hogy hogy fognak rámnézni. Kéne venni valami öreganyós strandrucit (fürdőrucit).

Huh, nem gondoltam volna, hogy ezt le tudom írni, de így sokkal jobb, hogy kiadtam magamból.

Kép Kép Kép Kép
magdolnam

jaj a sebről még annyit, hogy ugye engem a 4.napon már hazaengedtek, kötést levették és a varratokat kiszedték
magdolnam

Sziasztok!

még nem volt időm visszaolvasni, majd pótolom :wink:
Tegnap értünk haza, egyelőre szokjuk egymást :wink:
Szly!
a táblicskuba betennéd kérlek a köv. adatokat?
40+0, sima szülés, 3050gramm, 52 cm :)
képet megpróbálok holnap feltenni.
http://www.youtube.com/watch?v=ewYVxa4xUxI
http://www.youtube.com/watch?v=vYFYEGolpMk

Bébike jól van, egy picit még sárga, lusti az evéshez, de hála Istennek tejci beindult, egyelőre fejnem is kell mert pár cuppanás után bealszik :?
remélem holnapra helyrerázódok, be tudom osztani jobban az időmet és jövök egy kicsit hozzátok! :D
Hiányoztok! :lol:

Kép
kimma

Magdi, Marcsika, Kimma, Ági! De jó hallani rólatok! Gyönyörűek a babócák! Jó lenne, ha tudnátok többet jönni. De egyszer majd..

Hoztam egy képet. Ma kaptuk ezt a body-t! Nagyon király!

Kép

Lányos Anyukák!
Amikor betetettétek a fülbevalót a lányoknak, akkor meddig fájt a kicsi füle? Nagyon nyűgös volt utána? Aki még nem tetette be, az miért nem?
Én ugyanis nem tudom eldönteni, hogy betegyük-e neki. Nem lövetném, csak szúratnám. De nem tudom.. A fülbevaló már megvan, nagyon szép, már úgy látnám a fülében, de nem merem.
Szerintetek??

sz.andi

Andi - tényleg szupi ez a ruci! És az az arckifejezés hozzá! :D :D :D
Én is szeretnék Nórinak fülbevalót, amint megtudom hogy mi a módja errefelé a berakatásnak, szerintem már lépünk is a tettek mezejére! Unitesóm pont tegnap mondta hogy ő a kislányának lőtték és jól megijedtek mindketten a pukkanástól, úgyhogy kicsit ő is sírt a gyerekkel... állat lehetett... :twisted: Emiatt én is tartok a belövetéstől, de a szúrás meg hosszadalmasabb, szóval nemistom melyik lenne jobb. Klipsz? :lol: :lol:
Vendég

wera irtam privit

Képimg][/url]
Kép
ronix

Wera! Nehogy lövesd!! Itt többen is mondták, hogy a pukkanás a hallását károsíthatja a gyereknek. A lövést csak azt hiszem 2 éves kora után engedik. A kozmetikusok, ahol lőnek, ezt tudják is, de a pénz az pénz és bevállalják. Ráadásul nem is tesznek a pici fülébe semmit, ami kicsit felfogja a hangot. Szóval tuti szúratom, csak nem tudom mikor.

sz.andi

A klipsz az jó ötlet! Valamelyik bájos nyanyától majd lenyúlok egyet! Tudod, akik szépen kifestik magukat és úgy mennek a templomba, de a buszon háborognak, hogy nincs helyük. A keresztes lovagok... :lol: :lol: Na azoknak van szép klipsz! :lol: :lol:

sz.andi

Kimma - jó újra hallani felőled! Biztos belejöttök majd a szopizásba, mi is sokáig kínlódtunk a bealvással, és ez nem is minden esetben függ össze a sárgasággal. Néha még most is előfordul, de már egyre ritkábban!
Jajjj, a videók olyan meghatók! Tündéri kislányod van, gratulálok! :wink:
És hogy holnapra belerázódsz?! Hát, ha igen, akkor nagyon ügyes vagy, de azért ne ess kétségbe ha nem megy minden rögtön úgy ahogy azt megálmodtad! :lol: :wink:
Vendég

Andi

Rebinek mult penteken lövettük ki a fület (egyidejüleg a kettöt), es nem fajt nagyon - mondja ö. Es most kerdeztem, azt mondja nem erzekeny es nem faj.De panaszkodni egyaltalan nem panaszkodott...

Wera
en csak arra emlekszem, hogy masok meseltek, hogy allatira üvöltött a pici es arra is emlekszem, hogy en megesküdtem, nem hagyom a gyerekemet kinozni...
kicsit visszakerestem az "elsö napok" toicban,ugy a 100. oldal környeken talaltamezt a kettö hozzaszolast 2002-böl:

Ez a könnycsatornás dolog sem egyértelmü:
Nátánnak is elég sokáig volt, és nem használt neki semmi (az antibiotikomos szemcsepp sem), aztán egyik nap ahogy jött el is múlt. Az átmosásos dologgal én lehet, hogy még várnék a helyedben, mert a szomszédunk gyermekszemész-asszisztens, és ö azt mondta, hogy náluk a baba 6 hónapos koráig nem is csinálják meg, mert 1. fáj neki 2. addig még változhat, és ahogy nö a baba, ezt is kinöheti (valószinü nálunk is ez volt). Ugyhogy mielött megcsinálnák neki, kérdezz utána máshol is, hogy biztos, hogy érdemes-e...

Igen, nekem voltak könnycsatorna-gondjaim Romola lányommal.

Szóval, nálunk is borzasztóan váladékozott a bal szeme, így a dokinéni egy jó hírû gyermekszemészhez irányított bennünket (miután sem a krém, sem a szemcsepp nem segített). A szemorvos kristályos penicillin alapú szemcseppet írt fel, és megállapította, hogy Romi majd kinövi a váladékozást.

Na, ezt a szemcseppet a gyógyszertárban kell elkészíteni a patikusnak, és mivel (szerintük) már igen ritkán használnak kristályos penicillint, nehéz beszerezni, sok vele az utánajárás és nem is lehet túl drágán adni.

Hát, ezzel csöpögtettük a szemét, amikor 1 hét múlva visszamentünk, dokinéni szerint gyönyörû volt.

Szerintem pedig nem.

És mivel a váladékozás sehogy sem akart elmúlni, havonta jártunk vissza hozzá – gondolhatod, a gyógyszertárban mennyire utáltak már bennünket. Legutoljára már nem is szerezték be az alapanyagot.

De a doktornéni sosem mosta át a szemét, mindig azt mondta, hogy majd kinövi, higgyem el. Hát, én nem hittem.

6 hónapos volt, amikor azzal az elhatározással indultam el itthonról, hogy addig nem jövünk haza, amíg át nem mossa a könnycsatornát. Na, ekkor mondta azt, hogy már túl idõs ahhoz, hogy átmossuk.

Ekkor kezdtem kételkedni a szaktudásában és kezdtem keresni egy másik szemorvost. Ugyanis nehéz volt már tovább nézni, hogy állandóan váladékos vagy csipás a kis szeme, a szempillái egymáshoz vannak ragadva és volt úgy, hogy ki sem tudta nyitni a szemét, szóval már nem bírtam tovább nézni és kerestem egy másik szemorvost. Nyuszimanó ajánlott (ismered a nevét, gondolom, a babanetrõl), de végül is nem jutottam el hozzá, mert a párom lebeszélt róla, õ nálam megfontoltabb jóval, és õ még mindig bízott a doktornéninkben. Hát, utólag nagyon örülök, hogy így történt, mert 7,5 hónapos korában egyik napról a másikra elmúlt minden váladék, és tényleg egyszer csak kinõtte.
Így már tényleg áldom a dokinõt, hogy nem esett neki egybõl átmosni a könnycsatornát.
Szóval, a doktornéni, akihez mi jártunk:
dr. Kéthelyi Mária
XVI. kerületi rendelõ
Jókai u. 3., a rendelési idejét kérdezd meg telefonon

És a másik doktornéni, akit Nyuszimanó ajánlott:
Littmann Judit
MÁV-kórház (hátha õ közelebb van hozzád)

És még valami: írtad, hogy nálatok „néha jobb, de sajnos sokat csipás”. Hát, nálunk is pont így volt, néha nagyon szép volt a szeme, de aztán újra (és újra és újra… ) becsipásodott.

Hat ennyi, most nem is irok többet....

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

b
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 19:01-kor.
Vendég

Kimma: üdv újra a fedélzeten!
Vendég

Na sziasztok!

ismét Krisz vagyok!

A szülés történet megosztásának élményét meghagyom timinek, én csak annyit áulok el, hogy Bence baba ma délután 14.45 kor megérkezett 3550 grammal és 58 centivel. Anyuka és babuka is nagyon jól van. Minden renben volt.

Képet majd kaptok holnap. majd töltök fel valahová.
De egyébként egy gyönyörű szép hajas, pöcsös babánk született :)))[/img]

Kép

Kép
timi1982

Timi, Krisz gratula!!!!

Szly jöhet az egyszemélyes tábla Krisztinek! :D

Kép
Kép
patr

Krisz!! Jaj de jó! Nagyon örülök Nektek! Sok-sok boldogságot a Pöcsös babához!! Simán született? Nem volt gond? Jaj, örülök neki! :D

Kriszta! Egyedül maradtál! Húzz bele! :lol:

sz.andi

nem volt semmi gond minden rendben volt, de majd szombaton ha hazjönnek timiék is majd ő beszámol nektek mindenről

Kép

Kép
timi1982

Nyusziapuka és Timi: nagy nagy gratula Bence babához!
Vendég

Lányok, nincs idő visszaolvasni, csak helyzetjelentés:
Úgy néz ki nem lesz augusztusi baba! :D
Hajnali kettőtől fájások gyötörnek, aleghosszabb 14perces volt még valahol az elején. Az utóbbi öt fájás közti idő 6 perc volt.

Apa elment dolgozni, Anyukám átjön, és majd meglátjuk...

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Gratula Bencehez Timinek es Krisznek!

Hajra Kriszti! Ha nem augusztusi, akkor hat nem! :lol:

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

szép reggelt mindjá megyünk méreszkedni :D :D :D

ÉS ALUDTUNK AZ ÉJJEL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

FÉL 9KOR EVETT AZT 3KOR KELT

ÉS UGY NÉZ KI JO LESZ AZ INFACOL
legalábbis remélem

timi gratula a babyhez

Képimg][/url]
Kép
ronix

b
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 19:02-kor.
Vendég

Timi:nagy gratula a Babóhoz,jó hosszú gyerkőc! :D

Kriszti:Megy a drukk,és várjuk a fejleményeket! :D :wink:

Kép
Kép
Kép
kike

Kata:De édes Dóri baba :D

Kép
Kép
Kép
kike

Jaj Kriszti! Lemaradok itt az egy személyes tábliddal! :wink:

Kép

Kép
szly27

Timi! Gratulálok Bence babához! (az 56-os rucik nagy részét lehet elfelejteni :wink: )

Kép
szly27

hahó,

nagy-nagy gratula Timinek és Krisznek Bence babához!!!

Kriszti, hajrá, azért a 6perces fájásoktól már nem annyira hosszú az út! Talán már a kórházban vagy!!!! Megy a drukk a könnyű és szupergyors szüléshez!!!!++++++++++++++

Lányok, kérdezni szeretnék. A férjem ma ment az anyakönyvi kivonatért, de nem vitte magával a személyimet meg a lakcímkártyámat. Kellenek ezek ahhoz, hogy átvegye a születési anyakönyvi kivonatot? Mi alapján adják oda majd neki?

KépKép
szkagi

Ez egy olyan izgalmas nap! Hajrá Kriszti!

Barátnőm is épp most szül!

Kimma! Nagyon aranyos a kis Emőke!

Ági! Üdv újra köztünk! Hogy telt az éjszaka? Nándi nagyon aranyos, de kérünk még képeket!

Vidokata! Dóri mennyit változott! Sokat nőtt! Már sok baba nem is olyan újszülöttes! Hát hiába, telik az idő!

Andi! Viki is nagoyn cuki, jól állneki a sárga!

Magdi! Liza is szép kisbaba! Nekünk is van olyan zsiráfos csíkos rucink! A nacit ki lehet fordítani.

Wera! A könnycsatorna átmosásnál egy fecskendőbe valami folyadékot raknak. A fecskendő végén egy hajlékony tű van. Ezt szúrják bele a baba szemének a belső sarkába a könnycsatornába és belenyomják a folyadékot. Ahogy nyomják, közben ugyanott jön ki a váladék. Azt mondják nem fáj, de szerintem fáj nekik, nekem is fájna! Utána viszont tényleg nem fáj, mert Roli ahogy abbahagyták, rögtön abbahagyta a sírást. Nem tudom menniyt használ. Van akinek szerencséje van és elég egyszer megcsinálni, de akiket én láttam, egynek sem volt szerencséje, köztük nekünk sem. Hetente kellett menni és csinálták mind a két szemét. 6-szor voltunk, utána én már nem vittem, mert nem láttam értelmét. Ezek után egyszer megszondázták és jó lett.

Állítólag tényleg kinőhetik, de hallottam már rosszabb esetet is. Meg hát nekem sem esne jól, ha hónapokig könnyben állna a szemem, vagy nem tudnám még ki sem nyitni.

Kép
szly27

Ági! Fogalmam sincs! Mi a kórházban kaptuk meg hazajövetelkor.

Kép
szly27

Ja és még a fülbevaló! Na én pont ezért szúrattam ki a kórházban a fülét. Aznap csinálták amikor hazajöttünk. semmi gond nem volt vele. Egy nap párszor megalkoholoztam és kész. Olyan kis csipaszerű volt rajta párszor, de még piros sem volt a kisfüle. Szóval szerintem jól tettem és nektek is azt javasolom, hogy minél hamarabb csináltassátok meg ha akartok neki fülbevalót.

Kép
szly27

Sikerült felhívnom az anyakönyvi hivatalt, és kiadják a férjeknek a születési anyakönyvi kivonatot úgy, ha igazolják magukat. Úgyhogy nem veszett kárba ez a nap - már nagyon kéne, hogy tudjam intézni a lóvékat, mert nincs pénzünk... ebben a hónapban meg csak a családi pótlékot fogom kapni szerintem, mert a tgyáshoz még mindig nincs meg minden papír (késik a tetves államkincstár a gyes-lemondó nyilatkozat postázásával).

Lehet, az anyasági segélyt hamarabb megkapom, mint a tgyást??! :? Mindegy, csak pénz legyen... 8)

KépKép
szkagi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?