A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

látom elbeszélgetek magamban.

na megyek fejni. :evil: :cry: :( :x

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Sziasztok!
Megjöttünk a védőből! Ma csak a sulyát mérték. Már 3540g. Meg megdicsérte a védőnő, hogy milyen szépen tartja a fejét ha nézelődik. Persze pont mielőtt indultunk, akkor evett, és baeludt. Ugy kellett ébreszteni, mert mérni ugye meztelenül mérik. Azóta meg nem tud visszaaludni....Most is itt lóg a kezemben.... Igy épp alszik, de letenni nem tudom.

Andi!
Sajnálom, hogy így alakulnak a dolgaid. Nem lehet könnyű.

Csajok!
nem kell egyből tápszerhez nyulni....nekünk kell sokat enni és inni....és akár szopi után kifejni a maradékot, igy mindig több termelődik. Bár volt olyan, hogy szopi után egy cseppet sem tudta fejni, Laura üvöltött, hát visszaraktam cicire, és még csomót tudott szopizni ugyanabból a mellből.... Kitartás mindenkinek!

d.dodó

Andi,
nagyon sajnálom, hogy nem sikerült más megoldást találni, nagyon nehéz lesz így neked. Szorítok, hogy úgy alakuljon a sorsod, hogy jobb legyen, mint most! Lehet, hogy a külön töltött idő segít mindkettőtöknek, hogy letisztuljon, mit is szeretnétek egymástól, magatoktól, a jövőtől.

KépKép
szkagi

Lányok, kérdés megint:
ha kifejtem egy kis mennyiséget, ahhoz lehet még valameddig gyűjtögetni tejet, hogy fagyasztható mennyiség legyen? Egyelőre betettem a sima hűtőbe, és terveim szerint még gyűjtenék hozzá, ha van értelme.
Szerintetek?

(ne nevessetek, 5 ml kb, amit sikerült kicsiholni... de ezt is sajnálnám kiborítani :? ha már szenvedtem vele)

KépKép
szkagi

Ági, én szoktam gyűjtögetni! Elvileg 24 órán belül fagyasztható le.

Kép
Kép
patr

köszi, Patr,
kiváncsi vagyok, mennyi lesz :D de hát 100 ml-t megkajolt, az után már csak ennyi maradt. Panaszra igazából nincs okom :D

KépKép
szkagi

Agi!
Én minden szopi után ugyanabba a cumisüvegbe fejek...szopik között a hűtőben tárolom (24 órát lehet). Utolsó szopinál megy a fagyasztóba. Ott fél évig lehet tárolni.

d.dodó

Ági, az nem semmi, 6 naposan 100 ml!

Kép
Kép
patr

Sziasztok!

Timi, óriási gratula nektek! Isten hozta Bencét!

Kriszti, megy a drukk ++++++++++++++++

Istenem, milyen édes babáink vannak! Beolvadtam tőlük! :)

Képzeljétek, tesómnak is megszületett délelőtt a kislánya; Laura Noémi, 3050 g és 53 centi. Már nagyon vártuk, és nagyon izgultunk, mert annyiszor tolták későbbre a műtétje időpontját, hogy féltünk, spontán indul be a dolog, ami tesóm esetében tilos (nyitott gerinc, méhszájplasztika, + anno kivették egy petefészkét). De végre megvan a kislány, és mindketten jól vannak.

A gyerekeim kisebb eltolással fél 2 óta alszanak :oops: :lol:
A kicsi 1- kor evett, a 4 órás evésig, aztán a doktornéni megvizsgálta, a nagy 2-kor jött meg babanézőből, azóta szunyókál. Én is tudtam végre egy jót pihenni, kicsit aludni is :)
Nagyon rámfért, mert az előző éjjel a paprikás krumplitól szenvedett Natikám, aztán délelőtt sehogy sem jött össze a pihenés, hiába voltak itt Anyuék. Délutánra kiborultam, de aztán minden jól alakult.
Az igény szerint szoptatók kövezzenek meg érte, de lehet, hogy ezt a délután egy órai szopit megpróbálom tartani, mert így mindannyian tudunk egy jót pihenni.

Wera, remélem, a tejcigond rendeződik nálatok! ELőttem a lányok már írtak okosakat: pihi, enni-inni, próbálkozni a cicire tevéssel...

Andi, szomorúan olvasom a híreidet :( remélem, még van visszaút, és hogy megtaláljátok a közös harmóniát, ami ebben az időszakban olyan könnyen megbomlik. Fel a fejjel, vigyázz a babádra, és próbálj megnyugodni, hogy jusson elég tejecske. Nagyon drukkolok kis családodnak!

Ági: én is gyűjtögetem az új tejet a régire.

Na, sikerült föltennem két képet Natiról. Sajna az Ottóval közös nem akart föltöltődni, de majd még próbálkozom.

Most megyek, mert a nagyobbik fölkelt.

Kép evés után Kép ez is evés után

Kép
Kép
bondi

köszi, Dodó! Ki akarom próbálni az Actimeles üvegeket is (vagy dobozokat vagy miket). Te mivel fedted le ezeket?

megtaláltam a fényképezőt, és hát az orrom előtt volt :oops: csak nem láttam.

Nándi 6 napos: Kép

Szonja majdnem hároméves Kép

KépKép
szkagi

Bondi, nagyon édes Nati!

Kisebb babák anyukái!! Van kb. 70-80 db. pampers 2-es pelusunk, Zsoltinak szorítja a combját! Érdekel valakit?!

Kép
Kép
patr

Ági, Szonja és Nándi is tündéri!!

Kép
Kép

Addig panaszkodtam, hogy drága gyermekem nem alszik, hogy most meg három órája alszik, a melleim meg már majd kidurrannak!
Az előbb lezuhanyoztam, hát azt hiszem erre mondják, hogy tejben-vajban fürödtem!

Kép
Kép
patr

agi!
A lényeg, hogy jól mosd ki (a pereménél is), és utána akkor még pár perc forrázás.... és én megirtam ugye alkoholos filccel a dátumot, és alufóliával fedtem, és állítva a fagyasztóba... aztán ha már megfagy, el lehet dönteni!

d.dodó

kike:
én is két hét után kaptam meg az anyaságit meg a családipotlékot is.

a táp tényleg olcsobb ha receptre iratjátok.
nem tom ki kérdezte de mi iszuk az édeskömény teát igaz 4 honapostol van de nekem mindegyik gyerek itta rögtön
most is adom és jo 100ml hez egy teáskanál
meg esszük az infacolt is evés elött az is be válik hasfájásra ugy néz ki

ági sajálom ami veled történik
de hátha rádöbben mit is veszit

Képimg][/url]
Kép
ronix

ja voltunk mérezkedni

4650g és 53 cm
3330g volt és 52 cm
növünk növünk.............

Képimg][/url]
Kép
ronix

Muffin! Véda! Kata!
Merre vagytok?

Kép
andkata

én ma kaptam meg az anyaságit...két hét alatt...egész jó

Kép
andkata

Köszi a válaszokat,akkor talán ezen a héten én is megkapom.

Nagyon édesek a gyerkőcök-mindegyik! :D

Lassan mi is kinőljük a kicsi pelust,már kipirosodik a combija tőle,azért ami van azt még elhasználjuk,viszont a pociján a tépőzár meg majdnem összeér.Holnap megpróbálom az egyel nagyobbat,de az meg lehet hogy még nagy lessz rá.

Ronix:szépen gyarapodtok :D

Én nem tudom Domi mennyi lehet,még nem voltuk tanácsadáson.De a Védőnő eddig minden héten volt,és jövő héten is jön-hozhatna egy babamérleget is magával :lol:

Elmentünk ma délután az Ovi udvarára játszani,nagy nehezen elaludt Domi baba-jut eszembe-ki hogyan altatja a babáját?háton,hason?
Én hason,a Kristi is hason aludt.Mert ha hátára rakom általában feljön a tejci,és jön a köhögés.Bár már az elején se aludt el igazán háton,már a kórházban sem.És így hason megtalálja a kezét is.

Szóval oviztunk,jól elfáradtak a gyerekek,persze nem aludtak délután,hogy este hamarabb nyugi legyen.Haza fele sokan megnézték a kicsit,ő meg arra már fel is ébedt,és megmutatta milyen nagy hangja is van neki :lol: Főleg ha éhes.Picuri,meg a Kristi már alszik is,megyek és ágyba terelem az utolsót is. :D

Kép
Kép
Kép
kike

b
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 19:04-kor.
Vendég

Hát nem volt nagy forgalom ma!!
Kicsi lányom tiszta nyüg volt egész délután. Egy órát aludt összesen...nagyon fel volt fujódva a pocakja. Pedig már ugy figyelek arra hogy mit eszem, és mit nem. Na de igy üvöltött egész délután, sehogy nem volt jó neki.
Viszont fél 8-kor elkezdtünk fürdetni, de előtte pucérra vetkőztetve kicsit maszíroztam a pocakját, meg a lábával "bicikliztem" , és ez láthatóan tetszett neki, és pukizni is tudott közben... és végre először a fürdést is jól türte.... Most meg alszik mint a bunda! Remélem az egész délutános nemalvásnak az lesz az eredménye, hogy éjjel jól alszik! :)

d.dodó

Látom másnak sem volt a mai nap fáklyás menet!
Én már bőgtem egy jó, legalább jólesett!

Remélem az éjszakánk jobb lesz!

Mindenkinek hasfájás, sírás, nyűglődés mentes jó éjszakát! :wink:

Ja és j

Kép
Kép
patr

Na ez jól lemaradt! :lol:
Szóval jó sok tejcit!

Jó éjt.

Kép
Kép
patr

Anyucik!

Nagyon szépen köszönöm a kedves szavakat, nagyon jól esik. Most éjszakás, de hívott telefonon és azt mondta, ő nem akarja ezt. Csak én már nem bízom benne, hogy jobb lesz. Már én nem akarom, pedig nagyon szeretem. Lesz ami lesz...

Annyira édesek a babák!!

Krisztiről nincs semmi hír??

sz.andi

Anyukák!
Köszönöm szépen a bíztatást meg a jókívánságokat! De szerintem én lécelek egy darabig, mert nagyon szarul érzem magam. Hiányzik a párom, de erős akarok lenni. Nem akarom, hogy ez tovább menjen, mert ez ebben a formában nem jó. Se nekem, se Vikinek. De félek, hogy Jani tudja mennyire szeretem és ki is fogja használni. De NEM AKAROM, hogy tovább is hülyének nézzenek.
Viszont itt olyan boldog anyukák vannak, hogy nem rontom a levegőt. Majd ha rendeződik valaha az életem, akkor benézek, de egy darabig olvasó üzemmódban leszek. Krisztit mindenképp megvárom.

Lényeg, hogy sziasztok, köszi mindent, vigyázzatok a babákra és a párotokra!!

sz.andi

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem. Szerintetek az anyaságit meg a gyest érdemes postai úton intézni vagy jobb személyesen? Megvan minden nyomtatványunk, szóval csak felkéne adni, de nemtudom megéri e, ha esetleg valaki így intézte, később kapok így pénzt?

Kép
linda24

Andi, ne marhulj, el ne merj tűnni!
Pont azért vagyunk, hogy a gondjainkat megbeszéljük egymással!
Gondolj bele milyen dög unalmas lenne ha negyven boldog, kiegyensúlyozott anyuci beszélgetne itt naphosszat egymással! :lol:

Fel a fejjel, rendbe jön még minden!

Azért azt meg ne kérdezzétek, hogy mit keresek itt hajnali fél háromkor! :lol:

Kép
Kép
patr

Patr:Pedig pont kérdezni akartam! :D

Andi:Tényleg ne tünj el!

Nekünk jó éjszakánk volt-nyolctól aludt egyik a Picuri-aztán háromkor,meg ötkor,és végül most fél hétkor kelt-most cseréltem neki pelust,és kiszúrt velem-épp hogy alátettem a tisztát,elkezdett csurgatni,öltöztethettem át,mert felfelé pisilt. :lol:

Fáradt vagyok,mindig ha alszik egy nagyobbat,utána gyakrabban kel
:?

Kép
Kép
Kép
kike

Andi,
el ne tűnj!!!! Hiányoznál!!!!

Én is panaszkodom már megint...
úgy tűnik, Nándinak begombásodott a köldöke. Legalábbis piros a köldök körül, és ahol eddig ép volt a bőr, ott elkezdett lejönni (nem hámlik, hanem jön le :shock: ) ahol meg még sebes, ott elég ronda.
és az én szám körül is gombás a bőr, látom, érzem, kenem is. A szülőszobán a számba nyomtak valami frottír kendőt, hogy bevizezzék a számat: én erre gyanakszom. De én ki tudom kezelni a számat, a gyerekem köldöke viszont sokkal védtelenebb!!!!!
Kihívtam a gyerekorvost (miután a Heim Pálba már telefonáltam hajnalban, és elküldtek a fenébe), délelőtt jön.
Nagyon kiakadtam, Mert ha én is érzem, hogy valami van a bőrömön, ez a szegény kicsi mit érezhet a köldökénél??? Éjszaka nem is aludt jól. Persze eddig hason altattam, mert úgy nyugszik meg legjobban, hát az nem tett neki jót, az tuti.
Nagyon várom a gyerekorvost!!!

KépKép
szkagi

Patr,
te miért sírtál :cry:

KépKép
szkagi

Andi: el ne tűnj nekem!!!!!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil:
Ha ez segít én sem vagyok boldog és nem tudom leszek e valaha. Most nem részletezem. Én is azért járok ide, hogy traktáljalak beneteket a nyűgjeimmel és persze megosszam velete az örömeimet is!.

Neked is itt a helyed, azért vagyunk hogy támogassuk egymást és örüljünk egymás örömeinek is. Mert mindenkinek van mindkettőből.

Na irgum-burgum........ :wink: :lol:

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Ági: mindenképpen kérj leoltást a köldökéről, hogy kitennyésszék milyen baci van benne és kapnia kell antibiotikumot. Nem szabad vele játszani, mert befelé is fertőződhet és a beleit veszéjezteti. Leventének is volt és 1 hétig ezért voltunk kórházban, mert ő vénásan kapta az antib.-ot. Én a betesda-ga vittem, hétfőn vettek keetet és szerda csütörtökre lett meg az eredmény.
Nem riogatni akarlak csak megosztom a tapasztalataimat.
Levinek már nagyon szép a köldöke.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Tegnap Levente sem aludt sokat, szinte csak a babakocsiban amíg elmentünk Olivérért és amikor lementünk a játszóra.

Most is egyenlőre csak nézelődik, nem tudom mikor jön a sírás. :?
Reggel 6.kor evett aztán próbált elaludni, de nem sikerült most azóta bugizik és nézelődik.

Már az öklére támaszkodva kinyomja magát, és tegnapelött megpróbálkozott egy mosolyal, nagyon édes volt. Olivér is későn kezdett el mosolyogni.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

L :? átom megint magamban vagyok csak.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Domika is már mosolyog :D

már látszik az oltása amit a kórházban kapott-nem korai?

Kép
Kép
Kép
kike

kipróbáltam rá az egyel nagyobb pelust-jól tettem,mert épp hogy ráadtam-kettő akkorát rottyantott hogy csurig telt a pelus,és mikor már kibontottam-akkor pisilt-persze felfelé,azért ment a kakis pelusba is,amitől a sok kaka mégtöbb lett :lol: úgyhogy bajban voltam,még jó hogy Apa itthon van,sos-eztem neki. :lol:

Kép
Kép
Kép
kike

Kike: nekünk is megeredt már pár napja. Én is erre gondoltam, hogy nem korai e mert Olivérnek elég későn eredt meg.
Úgy látszik jól reagálnak rá.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Andi: milye éjszakátok volt? Viki sokszor ébredt vagy hagyott aludni? :lol:

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Jó reggelt!

Ági! Nem semmi mennyiséget eszik Nándi! Remélem semmi komoly nincs a köldökével. Még talán Szonjáról nem is láttunk képet! Mindkét gyerkőc nagyon aranyos.

Andi! Sajnálom, de ha úgy gondolod, mi mindig szívesen meghallgatjuk, hogy mi van veletek! Szerintem sem jó ötlet eltűnni, de neked kell tudni mi a jó nektek!

PAtr! Zsolti is cukorfalat! Szopizza az ujját?

Bondi! Nati nagyon elégedett! Gratulálok a tesódnak a kislányához!

Nekünk jó éjszakánk volt. Mióta megvan Jázmin, ilyen könnyen és hamar még nem aludt el mint tegnap. Evett (80-at), ami nála kevésnek számít így estére, igaz egy órával előtte evett, gondolom nem volt éhes. Betettem a kiságyba és kb 2-szer kellett neki odaadni a cumit és be is aludt 21-kor. Féltem, hogy hamar kelni fog, de 3-kor kelt, utána meg 6 kor. Most is alszik.

Barátnőmnek is megszületett a kisfia, 4500g és 58 cm és simán szülte! Örülök neki, hogy túl van rajta, mert nagyon nagyon félt!

Ma jön a védőnő!

:?

Rolinak megvolt a kétéves vizsgálata. 11,90 kg, és 86 cm.

Kép
szly27

Képzeljétek hamarosan átköltözünk a másik lakásba és ott még eggy darabig nem lesz internet. Nem tudom mi lesz velem nélkületek! :cry:
Majd átjárok amíg ki nem adjuk ezt a lakást. Itt fogom tölteni a délelötöket vagy amíg Olivérért kell mennem. :lol:

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Kike! Én tegnap Pampers pelust adtam Jázminra és úgy mentünk a Tescoba meg a játszóra. Hát mire a játszóra értünk, elöl hátul kifolyt a kaka. Soha többet nem veszek Pamperst. Még jó hogy volt nálam váltóruha, mert Roli agybajt kapott volna, ha nem megyünk be a játszóra.

Kép
szly27

Titi! Az nagyobb lakás lesz? Vagy miben jobb mint ez?

Kép
szly27

Amúgy hiányolnak a másik topicból!

Kép
szly27

Jo reggelt!

Andi
en is nagyon sajnalom, hogy igy alakult eddig, szoritok, hogy megiscsak valamilyen modon - helyrejöjjön a kapcsolatotok!++++++++++++++++

Agi
Gyönyörüek a gyerekeid! :) Szonja a szöke fürtjeivel - eeeeedes!

Persze Zsolti es Nati isgyönyörüüüüüüüüüü :) !

Kriszti!egyben vagytok meg?

Lea a Rotaellenanyagra nem reagalt különösebben, azt mondtak, lehet, hogy hasmenese vagy hasfajasa lesz - ha volt is csak rövid ideig es nem viselte meg öt se es minket sem!

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Jó Reggelt!

Timinek Hatalmas Gratula a Csöppséghez!

Kriszti! Már csak Te hiányzol a Mamik sorából! Hajrá!++++ :D

Andi! Sajnálom, hogy ennyire gázos a helyzet Apával!

Csajok! Nálunk a kaki azóta is kínszenvedés! 3 nap után is csak szélcsővel volt de annyi, hogy a pelenkázótól a szönyegig repült! A távolság 2 méter! :lol:

A babák tündériek egytől egyig mindannyian! :D

Ma megyek kontrollra és nagyon kiváncsi leszek mert vasárnap óta újra vérzek és a gátsebem is nyitva van még és vérezget néha! Remélem nem lesz gond! Egy kicsit parázok! :cry:

Szly! Gratula a barátnődnek és Gratula Roli méreteihez! :D

Anyasági! Nekem másfél hét alatt megjött! :wink:

Vigyázzatok Magatokra!
Puszi Mindenkinek!
Vendég

Titi! Mi is hamarosan költözünk és akkor Nekem sem lesz egy darabig netem mert új szolgáltató lesz és most kötik be a vezetékeket! Sajnos ritkán tudtam eddig is jönni de most majd még ritkábban! :cry: :cry: :cry:
Vendég

Szly: egyszere ébredtek a gyerkőceink. Levi is 3.kor és 6-kor ébredt és 6 óta nem alszik.
Megpróbáltam az elöbb megeteni, de nem kellett neki. Egy kis teát ivott.
Örülök, hogy ilyen jól mennek nálatok a dolgok! :lol:

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Köszi Titi! Azért már voltak nekünk is nehéz óráink. Rolival összesen nem volt ennyi, mint eddig Jázminnal. Na de erre készültem, mert Rolinál jobb babára tudtam hogy nem számíthatok, mert olyan lehet hogy nincs is! :lol:

Kép
szly27

Szly: nagyobb lakásba. Most 35 nm-en lakunk (após lakása) és 70 nm-esbe költözünk. Nincs messze innen csak az már másik kerület. most a 4-ben aztán a 13-ban fogunk lakni. Elősször azt akartuk kiadni, mert felújítani nincs most pénzünk és 2-3 évig nem is lesz, aztán úgy döntöttünk, hogy inkább mi lakjuk le addig is ne pedig más. Kicsit szedett vedetten fogunk lakni, mert nincs pénzünk bútorokra így innen onnan szedünk össze ami kell. Még franciaágy kéne és nekünk pakolós polcos szekrény, meg tv állvány. De majdcsak azt is tudunk szerezni, addig megoldjuk valahogy.

Sajna csak arra van időm, hogy ide jöjjek és lelkifurdalásom is van emiatt a másik topikkal szemben. Csillával mi van? Már régen írt.

Képzeljétek Levi elaludt magától. :shock:
:lol: :lol: :lol: 8)

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Már megint én kezdem az új oldalt. :shock:

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Megszületett Horváth Levente ma hajnalban 00:50-kor, 3540g és 52cm. Nagyhajú, nagyhangú kislegény. A szülés eléggé megviselt, de már jobban vagyok. Elöre láthatólag hétfőn engednek haza ha nem lesz gond. Puszi mindenkinek! Terék Krisztina

Krisztaaaaa! Ügyesek voltatok! Gratulálok!!!!!!!!! :D :D :D

Nincs több pocakunk!!!!!!!! :lol: :lol:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?