A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Kriszti! Ugye milyen jó otthon?! Próbáltad a balt bimbóvédővel?

Kép
szly27

Hát lányok nem tudom mi a jobb. Az én kicsi fiam a nap folyamán már többször is aludt. Kíváncsi leszek milyen éjszaka vár ránk ezek után! :?

KépKép
hene

hene milyen tápot esztek??????

és a többiek akik még tápszert esznek azok mit???????????

Képimg][/url]
Kép
ronix

Viki! Aki ezért megvet az hülye már bocs! Én szopiztatnék de Szabi türelmetlen és ráadásul már tudja, hogy a cumisüvegből könnyebb! Nem lehet, hogy Lackó is ezért türelmetlen? Amikor alszik Lackó akkor szoktál Te is aludni? A tejcsi meg folyamatosan több lesz szerintem! Amikor Szabi kéthetes volt akkor Én is kevesebbet tudtam kifejni!

Kriszti! Jó, hogy már otthon vagytok! Üdv az Anyukák táborában! :D
Vendég

sziazstok!
ritkán jöttem erre,juniusiakban írogattam,töröltem a regisztációmat és "újra éledtem"...
Gond ha átpártolnék ide??mivel a juniusiba nem fogok már írni és innen több embert is ismerek illetve levelezek priviben..
Vendég

A Milupa nem vált be. (viszont láttuk :? ) Most a Humana-t esszük. Ebben több az energia, és nem csakk növényi olajok van benne, hanem állati zsiradék.

KépKép
hene

majd próbálok képbe kerülni,mert ti azért sokat írtok :oops:
Vendég

Barikám! Üdv Nálunk! :D Örülök Neked! Jól vagytok?
Vendég

Szia Lia, gyere nyugodtan. Igaz mi még nem "találkoztunk"!

KépKép
hene

Mi történt a júniusiban, hogy oda már nem írsz?
Vendég

Arra én is kíváncsi lennék, ha lehet! :oops:

KépKép
hene

Hene! Furdal a kiváncsiság Téged is igaz? :D
Vendég

Babuli, nem tehetek róla! Nőből vagyok! :wink: :lol:

KépKép
hene

:wink:
Vendég

Üdv mindenkinek!
Szia Babuli,és Hene...igazából semmi nem történt,nagyon kedveltem ott mindenkit ők viszont nagyon nem kedvelték az eggyik topiktársunkat és ennek hangot is adtak..ezért ő törölte magát :(
Gondoltam én is megyek,meg amúgy is sok volt az 5000 hozzászólásom :?
épp itt volt az ideje a megújulásnak :lol:
De ha beleovasgattok tátni fogjátok hogy tényleg nem történt semmi
Vendég

nem válaszoltam a kérdésre..szóval jól vagyunk.
Ma vagyunk 8 hetesek..mérlegelésen is voltunk délelött a dokinéninél 5720gr :lol:
ja és Werához,és Ronixhoz hasonlóan várományosai vagyunk egy könnycsatorna mosásnak :x :(
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 19:28-kor.
Vendég

bari puszzzzzz

mi tul vagyunk a könnycsatorna mosáson

léna itt nyüszög a kezemben

FÁJ A HASAAAAAAAAAAAAAAAAAA

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

Képimg][/url]
Kép
ronix

Ronix, pocakfájósak vagytok?

KépKép
hene

ronix pussz!!
Priviben azt írtad ,hogy elmúlt a hasfájás...
Akkor mégsem??
Vendég

Vidokata mi is ismerjük a semmi nem jó csak sír szituációt..hát én kissé bele szoktam őszülni :x
Vendég

Szia Lia!

Hát ma mi sem vagyunk a toppon 11-óta,előtte jól aludt 8-11-ig.azóta szenvedünk. :?
Biztos a front-látom minden Babó szenved. :(

Kép
Kép
Kép
kike

Szia, Lia,
gyere csak bátran, most kisebb azért a pörgés, kevésbé érünk rá 8)

Ma tényleg jön valami front, hajjaj, mi lesz éjszaka :shock:

Ronix, szerintem ha hasfájós, és kézben van, attól nem lesz elkényeztetve, de a lányod tényleg zokon veszi (enyém is!!! :? ), na meg jó kis izomlázad lesz meg karikás szemeid :shock:

csajok,
jön az olimpia, éjszakára rábízhatjuk a gyerekeket apára, ő úgyis fent lesz 8) már ha lesz éjszakai közvetítés :D

A hasfájás mikor derül ki? Hány hetes koráig szokott előjönni? Vagy még ezen ne agyaljak?
Nagyon sok a hasfájós kismackó ebben a topikban, nem? Vagy úgy a világban is sok?

KépKép
szkagi

Sziasztok
szkagi:dávidnál 3-4 hetes korban kezdődött a hasfájás.

ááá mennem kell fél percenként nyafog...szerintem ő is érzi a készülödő vihart,mert itt már nagyon készül.. :x
Vendég

Hát az biztos hogy nagy eső várható,ha mindenki ilyen nyügi.Domi is most cicizett,persze mhogy bealudt rajta,olyan álmos szegényem.Most leraktam a hejére,kiváncsi vagyok,hány perc után kel fel :?

Kép
Kép
Kép
kike

Sziasztok!

Ronix mi a milupa HA esszük, nekünk bevállt!

Nálunk is 3 óránként van evés, ezt nagyon betartja, és éjszaka is kelünk 3 óránként. Pedig nagyon örülnék ha végigaludná az éjszakát, de így se szólok semmit mert nagyon jó baba Vivi. Eddig még nem vagyunk hasfájósak, remélem nem is leszünk.

Kép
linda24

Ági, nálunk is kb. 4-5 hetes korában kezdődött. Viszont mióta tápszeresek vagyunk nincs pocifájás.

KépKép
hene

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 19:29-kor.
Vendég

Állítólag az anyatejes babák hasfájósabbak.

Linda, én este a fürdés után 120 helyett 150-et adok Gergőnek, és mivel többet is alszik, mert nem éhes, ezért a következő ébredésnél (fél2 körül) is 150-et kap.

KépKép
hene

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 19:30-kor.
Vendég

Kata, kíváncsi leszek mi ér ide belőle. Amikor leszakad az ég a fiam mindig bealszik! Nem lenne rossz egy nyugodt éjszaka! :)

KépKép
hene

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 07:40-kor.
20150601134430

Basszus, most nézem, hogy Gergő már 2 hónapos is elmúlt! Durván rohan az idő.

Ezt a szélcsövet fejtse már ki nekem vki léci, elképzelésem van ugyan, de azért érdekelne, h konkrétan mi az, hogy kell használni?

Tami is nemrég aludt be , úgyhogy késői fürdetés lesz nálunk is, utána szopiba lehet én fogok hamarabb bealudni.

Kép
teó

Viki, Babu - nekem eszembe se jutna bárkit megvetni azért mert "csak" fej és nem szoptat! Nekem is volt egy időben ilyen gondolatom, de én azért erőltettem inkább a szopit - még akkor is ha mai napig szenvedünk a bealvással - mert belegondoltam hogy 100x kimerítőbb lesz később ez az állandó fejés, szinte teljesen lehetetlenné tenné a kimozdulást itthonról. Amíg szoptatni lehet akár autóban is egy félreeső helyen, akár 5x is egy hosszabb út alatt (jó, túlzok persze... :lol: ) addig ugyanez a fejéssel, ide-oda töltögetéssel szerintem jóval macerásabb, nem is beszélve a fertőtlenítéssel való vacakolásról. Persze más kérdés ha a baba nem fogadja el a cicit, vagy valamiért nem tudja kiszívni belőle a tejet, de szerintem csak lustaság miatt balgaság lenne feladni, mert ha elég éhes a baba, akkor úgyis kiszívja ami kell neki.
Nóri a jobb napjain, amikor tud napközben is nagyokat aludni, olyan szépen szopizik 3 óránként, semmi gond sincs vele. A rosszabb napokon meg tépem a hajam, de én már inkább a fejéssel hagytam fel! Inkább etetem félóránként, ha belezöldülök is! Majd megoldódik, csak nem lesz örökké ilyen kis lustaság!!! :roll:

Mégegyszer mondom, eszem ágában sincs vitatkozni, csak elmondtam, hogy én miért döntöttem így. :wink: Puszkó!
Vendég

Nóri megevett 140-et az előbb és még éhes! :twisted: Ja! Tegnap este 190-et falt fel :shock: (ezt nem tudom szebben írni!) Oké hogy napközben keveseket eszik (csak érzésre mondom mert nem mértem) de akkoris!!! :roll:
Vendég

szép estét mindenkinek!

lányok, az természetes hogy a köldökénél még nem esett le a csonk és hát kicsit BÜDIKE?????
a szaliciles alkoholt azt ugye csak körülötte kell használni, körbetörölni a pocijánál és nem a csonkot????
vagy azt is kellene valamivel ápolni? mármint azt a csonkot???

köszi!

Kép

Kép
timi1982

tegnap óta szakaszosan tudtam jönni, ovasgattam, jegyzeteltem, aztán egyszercsak befagyott a gép és elszállt minden. Úgyhogy ami most eszembe jut azt leírom, de sietek, mert a bébi bármikor ébredhet és akkor a vacsinak lőttek, pedig mindjárt kész...
Nekem valami zabagép jutott. Szinte minden evésre 120-at evett, és naponta összesen 700-800 között eszik... Szerintetek ez normális? AMúgy már egy kilót híztunk kereken!
Ma meglepiből beugrott a védőnő, nem szólt előre. De nem tudott rajtam kifogni, mert minden rendben volt, a bébi nyugisan aludt. :)
Tegnap éjszaka megint brutál alvást rendeztünk. Este 22.15-kor evett utoljára, aztán 5.30-kor!!! Már csak az volt a baj, hogy 4-től szelek gyötörték, és 10 percenként kettőt felsírt, aztán megint bealudt. Úgyhogy aludni én nem tudtam, viszont etetni sem... :)
Nekünk semmilyen vizsgálatot nem javasoltak!!! Se csípőszűrést, se hasi uh-t, semmit. Ma rákérdeztem a védőnőnél arra a védőoltásra, ami nem kötelező, de mi mindenképp be akarjuk adatni felsőlégúti megbetegedések ellen. 2 kell belőle és 16-18 ezer/db. Erre mondta a védőnő, hogy várjunk szeptemberig, mert úgy néz ki, hogy akkortól ingyenes lesz. :)
Ma felhívtam pécset is, és szombaton megyünk le, hogy megnézze a doki és megbeszéljük hogy ők mikor és hogyan tervezik a műtétet.
Pénz. Én megkaptam ugyanúgy a fizumat. Most az azt jelenti, hogy a munkahelyem mindent elintézett? És akkor nekem csak az anyaságit kell meg a családi pótlékot??? Mindenesetre jól jött hogy utaltak. :) Nem is reméltem. :)
Tudom hogy volt még egy csomó minden, de most mennem kell...
Mindenkinek nyugis estét! :)

KépKép
muffin

Sziasztok!

Timi
Nalunk a korhazban azt mondtak, hogy semmit ne tegyünk a csonkra es a hasara sem, szoval csak hagyjuk es varjuk, amig leszarad. Igaz, igy allitolag tovabb(2-3 het) tart, de nem baj. A "büdike"hez nem tudok hozzaszolni...Erdekes modon a masik kettö gyerekemnel a csonk a 9-10. napon esett le hintöporral, most Leanal meg 1X hintöporoztam(homeopathiassal) es utana nem( ekkor kerdeztem ra a hogy ök mit hasznalnak...a korhazban, :oops: ) es a negyedik napon leesett...szoval szerintem OK!

Kriszti!
Jo, hogy otthon vagytok! :)

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Nekem alkoholos körbetörlés mondtak a köldöknél jó alaposan, utána pedig hintőporral körbeszórni. Alkohol naponta egyszer, hintőpor minden pelenkázáskor. Nagyon nem szerettem csinálni. De szép lett a köldökünk! :)

KépKép
hene

Sziasztok!

Itt túlvilági időjárás van! Kinn biztos lehűlt a levegő, de benn még mindig 30 fok van! Ablakot meg nem lehet nyitni, 1. tetőtérben vagyunk, és beesik az eső, 2. akkora szél van, hogy félek Zsolti megfázik a huzatban!

Szia Lia! :)

Timi, nekem úgy mutatták, hogy a csonkot magát is le kell mosni alkohollal, sőt ha tudsz, akkor alá is kell nyúlni, alaposan meg kell tisztítani. Az állítólag nem túl jó, ha büdi. Itt is volt már valakinek gondja a kölkökcsonkkal, (talán Titi, de nem biztos :oops: ) szerintem mutatasd meg a gyerekorvosnak, vagy a védőnőnek a biztonság kedvéért!

Ági, nekünk Zsolti kb. egy hete lett hasfájós, de csak minden második nap! :lol: Lehet, hogy így jobban bírom, egy nap kiborít a következőn ki tudom pihenni magam! Okos gyerek, már most!

Viki, ha bírod, ne add fel a szoptatást, mert azért hosszú távon jobban jársz, ha nem kell fejni! Persze, ha nincs más megoldás, akkor az is jó!

Valaki írta, hogy egy ekkora babának napi 20 órát kéne aludnia!
Hát az én fiam nem olvasta azt a könyvet, amiben ezt írták, az tuti!
:lol:

Katák, hadd legyen megint egy kérdésem!
Zsuzskának állítólag enyhe lefolyású mononukleózisa :shock: van.
Sajnos utánaolvastam a neten. :? :oops:
Mennyire essek kétségbe, és igazából mit kell tudni erről a betegségről?
Köszönöm, ha segítetek!

Kép
Kép
patr

Timi!

Nekem azt mondták a korházba,hogy a köldökcsonkal nem kell csinálni semmit, majd leesik magától, csak vigyázz hogy fürdésnél ne érjen vizet, majd miután leesik,minden pelenkázásnál ki kell takarítani fülpiszkálóval, de ugy hogy jól húzd szét neki és onnan belülről is szedd ki neki a váladékot , mert az a büdi, utánna pedig hintőporozd be, körbe és ugyszintén belül is ahonnan a váladékot kiszeded.

Kép
linda24

Na, hoztam még egy képet, aztán próbálok aludni egy kicsit, amíg még hagynak!
Ma találkoztam a kolléganőimmel (temetésen voltunk :cry: ) és kérdezték, hogy hogy vagyok. Mondtam, remekül, de három óra alvásért egyvégtében, bármit megadnék! Kép

Kép
Kép
patr

Sziasztok!
Bizony volt vihar,és naná hogy legjobban éjszaka ért ide-dörgés,villámlás,áramkimaradás.
Szerencsére gyerkőcök hamar elaludtak,így nem vették észre hogy tök sötét van mindenhol.
Kicsi fiam meg egyszerűen fantasztikusan aludt.Igaz hogy evett hatkor,hétkor,-fürdés előtt,meg nyolckor is-fürdés után,de aztán nyolctól fél 3-ig aludt,aztán meg most fél hétkor evett. :D

Kép
Kép
Kép
kike

Wera! Én megértem, hogy inkább erölteted a cicizést! Én is erőltettem volna de sajnos esélytelen volt a dolog mert nem akarta rendesen szívni csak nyalogatta a végét! (pettingelt) :D

Timi! Nekünk két hét után esett le a köldökcsonkunk és a leesés előtti pár napban Én is tapasztaltam, hogy büdi, de a védőnéni azt mondta, hogy ha nem piros és gyulladt akkor nincsen semmi baj! ÍSzerintem hamarosan Bencének is lefog esni! Amúgy Én is áttöröltem alkohollal és hintőporoztam! :D

Muffin! A kaja napi adagja kg/150ml! Ez alapján tudod számolni, hogy mennyit kell ennie! Ha többet eszik az csak akkor gáz ha pocifájós! :wink:

Patr! Tündériek a gyerekek! :D

Lia! Örülök, hogy jól vagytok! Dávid is szépen gyarapszik! :D
Vendég

haliho

nálunk a hasfájás kb 2 hete kezdödött.. :? :?
igen bari mikor elkezdtem adni az infacolt ugy nézett ki elmult 1-2 napig jo is volt
aztán semmi...............
már espumisant is adtam de...........
eddig a beba ha start aktivot ettük
most aptamil ha-t
kicsit olcsobb :)
viszont maradt 2.5 doboz bebám :twisted: :twisted: :twisted:

vihar itt is volt kicsit lehült a levegö

ma megyünk csipöre meg éna dokihoz :? :?

az éjjel aránylag jo volt 7-kor kaja tiz után elaludt és 3-kor kelt

timi a köldökre vigyázni kell nagyon jo táptalajt képez a baciknak
a csonknál és ha tudsz alá is törölj be szaliciles alkohollal én kozmetikai korongot használtam és fülpiszkálot
nem kell félni töle ez a törlés nem fáj mert ott az érzéketlen terület
viszont ha elszaporodik a baci akkor antibiotikum kell
nekünk is majdnem volt a koraszülöttön a növér kissé hanyagolta azt jött a dokinö mondta hogy gázos a köldöke
lekell tenyészteni

na onnantol kezdve én kezeltem neki minden pelenkázásnál jo alaposan kitakaritottam és jo sok hexaklorofénes hintöporral beszortam mert az szárit

én igy csináltam

Képimg][/url]
Kép
ronix

Sziasztok
Újra benéztem hozzátok. De jó már nektek, hogy otthon babázhattok.
Tegnap este voltam dokinál és mostmár biztos, hogy csütörtökön megcsinálja a császárt. Szorítsatok , mert mostmár be vagyok parázva rendesen. Olyan rossz érzésem van.... Lehet, hogy rám is a frontok hatnak... :cry:

:-)))
vike-vike

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 07:41-kor.
20150601134430

Kriszti! Sok Boldog Névnapot Kívánok!
Vendég

gyerek megetetve, most alszik. Tej lefejve, én meg itt. :)

Képzeljétek, tegnap este mentünk sétálni és folyamatosan jöttek a mentők, rendőrök, stb. Elképzelni nem tudtuk hogy mi történhetett... Erre most reggel olvasom hogy mi volt. Egy batár nagy baleset, amiben meghalt egy terhes nő, de császárral kivették a gyereket és sikerült újraéleszteni!!! Mennyire kemény??? Azt hallottuk hogy valami nagy gáz lehet, mert iszonyat mennyi szirénás jött. De ilyet...

Amúgy éjjel melegítettem a fiamnak 100-at. Aztán kért még 30-at. Mondom oké, akkor fekvés. De nem. Még kért... Úgyhogy adtam neki még 30-at. Így összesen megevett 160-at... Neki már a 120 se adag...

Na megyek mert valami történt és elkezdett sírni a drága... Majd még jövök.

KépKép
muffin

Jó reggelt!

Timi! A köldökcsonkot én úgy kezeltem, mint Ronix! Nekem azt mondták, hog ynem elég a tetejét és a környékét szórni, alkoholozni, a lényeg pontosan alatta. Félre kell húzni és oda benyúlni és szórni +alkohol. Én reggel és este alkoholoztam és minden tisztábatevésnél hintőporoztam. Hamar leesett.

Lia! Üdv. itt is! GYere gyakran!

Kriszti! Boldog névnapot kívánok!

Megkaptam a Tergyást! Egész jó kis pénz az előző GYED-emhez képest! :lol:

Tegnap este az egész napos cicizés után azt hittem, hogy nincs is tejcsi. Erre a kisasszony 8 perc alatt 160-at kiszopizott egy ciciből! Mostmár tényleg nem aggódok hogy feszesek-e vagy nem a cicik.

Viki! Használj Sterimart, vagy Fluimart a szörcsögésre és utána szívd ki neki. Nekünk a Fluimar jobban bejött, mert jobb az adagolója. Én befújtam, Jázmin tüsszentett vagy 3-at és csak úgy repültek ki az orrából a cicakakák. Persze utána kiszívtam.

Kérdés: Ti használtatok már porszívós orrszívót a piciknél? Lehet már ekkora babáknál?

Én még nem mertem, de a kézi kis gumis meg olyan rossz. Úgyhogy én leszedtem a gumiját és én szívtam. Kicsit hülyén néz ki, de hatékonyabb.
Apa mondta is, hogy az övét nem akarom kiszívni, ő meg fújja! :o

Kép
szly27

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?