A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

hékás:-)))))))))))
kriszti1976

monyo

Én is azt mondom amit clara, menj el előbb a 11+valahanyadikon és majd ott meglátod mennyi idős, és utána még egyszer elmehetsz ha korai.

Nekem ugyanígy volt.....
kriszti1976

Na, holnap reggel mi is csinálunk pocakfotót, kedvet kaptam hozzá :D

Jaj, olyan jó neked hékás, én is nagyon szeretnék egy kislányt :P

Klári

Kép
claracroft

Eddig kisfiut szerettem volna:-)))De mostmár mindegy!!!!!!!De édi lenne egy kislááány is.-))) :lol:
kriszti1976

Általában véve nem vagyok parázós típus és most is szeretnék nyugodt maradni, de kicsit tartok a h1n1-től, több szinten: én, mint terhes, gyerekek és végül pici baba télen. Vélemény? Tényleg csak felfújják? Ti mit gondoltok?

Kép
Kép
Kép
vicka77

Vicka!
Szerintem túl van parázva ez a vírus. Felfújták, mert néhány hétig legalább van témája a híradóknak. Én nem tartok ettől, pedig barinőm egy hónapja jött haza amcsiból és már azóta sokszor taliztam vele :D Ezenfelül ha ilyenekkel idegesíted magad, az biztos nem tesz jót a picurnak.

Kislány kontra kisfiú: mi kislányt szerettünk volna elsőre, nos lett egy Marcinak. Most én lányt szeretnék, apa inkább fiút. Egy biztos, bármi is lesz hazahozzuk :D :D

Jaj, már írni akartam: bocs a helyesírási hibákért....a gép nem javít automatikusan.....Ha visszakapom a monitorom és nem a hülye laptopról írok, akkor megint jobb lesz a helyesírásom :oops:

Kima
Kép
Kép
kima75

Szerintem a h1n1-et felfújják, mint ahogy sok más hírt. Sajnos a sajtóban legtöbbször szenzációhajhászás meg pánikkeltés a cél. Ettől nem kell félni, az biztos!

Tervezés, terepelés: szerintem egyáltalán nem férfias munka :) Semmi nehézség nincs benne, nagyon élvezem, plussz mozgok is sokat, így nincs gond a plussz kilókkal... 47-ről indultam, 52 vagyok most 13 hetesen. (Magasság 1.64).
Aztán jön az én pocakfotóm is, ha a doki szerda este mindent rendben talál (este 8,30-ra kell mennem, de valószínűleg csúszik). Mert az én pocakom még senkinek nem gyanús. Még egy jó barátnőm sem vette észre a hétvégén az esküvőn. És csütörtökig nem is mondom el már senki újnak.

Hatodik UH: esetleg jan. 6.-án, ha még egyben leszünk :)
Kép
nilszi

Jó reggelt!

Adrienn, az a lényeg, hogy negatív a teszt. Majd az AFP is tökéletes lesz, és akkor már az arány sem számít :wink: Szuper a kép, nekem tegnap már nem fért bele a képbe teljesen, csak csípőig. A lába már nem látszódik, de azért megvannak :lol:

Kima, a tesóm lánya 20 hónapos, és 70 centi. Marci lenéz rá :lol: Nem lehet mindenki kosaras :wink: Képzeld csak el, milyen jól jársz majd, hogy mindenki küldi Nektek a topicból a kinőtt babaruhákat :lol: A vérnyomásodra meg vigyázz, lehet, hogy érdemes lenne gyógyteát inni - ha azt lehet ilyenkor egyáltalán...

Kriszti, hogy vagy? Kedvetlenség elmúlt már?

Vicka, szerintem felfújják ezt a "járványt". A múltkor hallottam a rádióban, hogy sokkal kevesebben betegszenek meg, mint egy sima influenza-járvány idején. Csak kell a hír, meg a pánikkeltés

Nilszi, ha ez az 5 kiló nem a pocakodra ment, akkor hova? Cicire? :lol: :lol: :lol: Én most 1,3 kiló plusznál tartok. De tudom, hogy hamarosan beindul, és vagy 15-ig meg sem fogok állni :cry:

Brigi

Kép

Kép
hékás

szerintem a legjobb példa a média túlkapásaira és a h1n1-re, mikor találtak 2 új fertőzöttet valahol (addig csak 1 volt)
akkor nem azt mondták hogy hazánkban még mindig csak 3 a fertőzöttek száma, :) hanem

"háromszorosára emelkedett hazánkban a h1n1 virussal fertőzöttek száma" :shock:

ugyanez a kullanccsal is
már senki nem megy ki az erdőbe egy sétára inkább otthon ül pedig ott is csak a gyógyszergyárak malmára hajtják a vizet
vajon ki gyártja az oltóanyagot?

Móni
KépKép
reunion

Hékás, jó kérdés :) Az 5 kiló nagyrésze a hasamra ment, csak eddig "mínuszban" volt jó hasizommal :) Az összes nadrágom közül már csak 1 nyári jön rám úgy, hogy ne szorítson. Ezért inkább szoknyákban járok. Állítólag a karomra is híztam, illetve nagyon picit a ciciben is, de nem sokat igazán. Na és az is lehet, hogy a fenekemre meg a combomra is kerültek grammok szép számmal.
Summa summárum régebb sovány voltam, s mindigis hízni akartam :) Na ez most összejött. Csak másnak ez a normális...

Kép
nilszi

Na akkor én is hoztam képeket:

Kívülről:
Kép

Belülről (jobbra van a feje, arccal előre :lol:):
Kép

Nilszi, erről eszembe jutott egyik haverom. Eszméletlen beesett "hasa" van. Mindig azzal húztam, hogy milyen jó lesz a barátnőjének, mert még 9 hónaposan is simán tudnak ölelkezni majd, mert a hasa elfér a mélyedésben :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Brigi: Milyen formás kis hasad van
"az enyémen még a korábbi zsírréteg is ott figyel" :oops:

Móni
KépKép
reunion

Brigi :D :D :D :D :D
Ja és csini hasad van:)

Kép
nilszi

Sziasztok, jó reggelt mindenkinek!

Brigi: Milyen jó kis pocakod van! Már valamennyire nekem is látszik, bár azt szokták mondani, hogy úgy nézek ki, mint egy jóllakott napközis. :D Van egy-két ismerősöm, akiknek ha mutatom, hogy nézzétek már látszik a pocim, azt szokták mondani, hogy akkora nekik is van. :D Nem baj, lesz majd nagyobb is. Az eredményen egyenlőre nem izgulok, végülis negatív. :)

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Csatlakozom az előttem szólóhoz! Brigi igen formás a pocakod, szép egybefüggő, az én hasam még csak a köldök alatt domborodik, nem ilyen szép kismamás, inkább úgy néz ki, mint aki jól teleette magát. A különbség csak annyi, hogy már egy kicsit sem tudom behúzni.

Nóra

Kép
fikuszka

Brigi, gyönyörűen kerekedsz, csinos a hasad, szép a babóka.))))

Én is akartam kérdezni, hogy a H1N1-gyel mi legyen, mert már kezdtem félni tőle. Oltatni nem tudjuk magunkat kismamaként, ugye? Ha esetleg baj lenne, akkor mit lehet bevenni láz ellen? És amúgy, ha be vagyok oltva influenza ellen, az ez ellen nem véd valamennyire? Bízom benne, hogy minket elkerül minden kismamit!

Reunion, nekem is a hasam alján a hájréteg ott rezeg, így nem pont szép kerek:)

Adrienn, gratula a 14. héthez!!!
Vendég

a 18. hetes uh-n már szerintem az enyém sem fog végig beleférni a képbe, de a 12 héten még csak 70 mm volt. :) Már nagyon várom a 18. hetest. Olyan sok idő telik el addig. Én meg egyfolytában aggódok, hogy remélem minden okés odabent. :)

18. hetes Uh: 2009. augusztus 5.

Kép[/url]

Kép
adrienne29

nilszi ha eddig 5 kg-ot híztál, akkor várható, hogy a végleges hízás a 20kg körüli lesz. De gondolom ezt nem is bánod a 47 kg-al a szél is elfúj. Én 167cm-el 65 kg-ról indultam és ugyan volt rajtam itt-ott felesleg, de azért inkább vékony vagyok, mint testes. Persze az ideális súlyom 58kg lenne. Utoljára gimnáziumban voltam 48 kg, rendszeres sport melett.

Nóra

Kép
fikuszka

Hát, én már most úgy érzem magam, mint egy bálna :? 71 kg-ról indultam, és most 72 vagyok 168 cm-rel, de sokkal többnek tűnik. Én 47 kg. utoljára 22 évesen voltam.

Most is megvan a terv, hogy majd szülés után lefogyok, és megizmosodom, haha... :roll:

Klári

Kép
claracroft

sziasztok!

Adrienne: nagyon édes a baba az UH képen!

Hékás: Jázminból én nem sok mindent tudok megállapítani, kicsit homályos a kép. Viszont szép kerek a pocakod!

Nilszi: az 5kg az igen szép teljesítmény! Igaz, azt mondják, hogy a sovány nők jobban híznak. Én amióta védőnőnél voltam, nem mertem ráállni a mérlegre, majd a nadrágjaim beszélnek helyette...Szerencsére a lazább gatyók még rám jönnek.

Ma délelőtt itthonról dolgozom, ui tegnap nem működött a klíma az irodaházban, és egész nap csak kókadoztam. Nálunk meg jó hűvös van, és mégiscsak kellemesebb az ágyból dolgozni :lol:

üdv:

szcsm

Kép
szerencsemák

twist, átléptél te is a következő trimeszterbe.

Klári

Kép
claracroft

twist: én úgy tudom, hogy mi kismamák nem olthatjuk be magunkat az influenza ellen. A lázra meg úgy tudom, hogy algopirint lehet szedni terhesen is. De havalaki belázadosik a körzeti orvos biztos meg tudja mondani, hogy mit lehet szedni.

Kép[/url]

Kép
adrienne29

szcsm: Köszi a dicséretet. :) De jó neked, hogy otthon tudsz dolgozni! Én itt ülök az irodában du. 4-ig, ráadásul klíma sincs, úgyhogy délutánra már én is mindig kókadozok és alig várom, hogy hazaérjek! :)

twist: Köszi a gratulát, én pedig gratulálok a 13. héthez! :)

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Klári: nekem is a C-s helyett már D-s kellett. Néha „harangozik” benne a mellem, néha meg majd kidurran belőle.)))))) Ma éppen már az E kosáron gondolkodom reggel óta, úgy feszül. De ez változó. Terhesség előtt 85C-s kellett, most jobban esik a 90D-s. Aszem a hátam is nő, vagy körfogatom….Nekem a merevítő nélküli kényelmesebb, végre nincs az a vörös csík rajtam oldalt.

Adrienn, a szoptatós melltartónak nyitható az eleje, vagy milyen? Jól tart? Azt írja a vonalzód, hogy a héten érzed a baba mozgását. Te már érzed? Gratula a jó genetikai eredményhez! Nagyon szép a babód, gyönyörű ez a kép róla. Olyan éles, hogy huh! Tökéletes picúrod van!

Szcsm, milyen kutyusaitok vannak? Hogy bírsz velük? Nálunk tüzelés van, 1 hónapig folyamatosan szokott tüzelni a szukám, borzalmasan sír érte a kan és iszonyúan vonyítanak egymásért mindketten, aszem nem hülyeség az ivartalanítás, talán akkor nyugi lenne. Félévente a tüzelés nagyon nagy szenvedés nekünk. Nálatok van szuka?

Monyo, én is gyakran felkelek éjjel, állandóan pisilni kell. Napközben meg tiszta álmos vagyok egész nap.

Hékás, neked is biztos a kislányka? De jóóóóóóó!!! Kislányt szerettetek volna eredetileg is? Nekem is kislányt mondtad, a tegnapi UH-on sem láttunk kukacot, tehát marad a kislány gyanú Na, most már csak a 17. héten megyek UH-ra, remélem, hogy nem növesztünk addig kukacot.

Pici, nekem is volt most fertőzésem, gombásodás. Rohantam is dokihoz, kaptam kúpot és krémet. Azt mondta a doki, hogy nyáron nagyobb az esély a gombásodásra. Ez szomorú! Hát nekem színes is volt, sárgás. De most már minden okés. Canestent kaptam, csak nem a Kombit, hanem 6 tablettás, erősebb összetételű hüvelytablettákat, hozzá a Canesten krémet. Máris jobban érzem magam alul.
Tök jó, hogy nagy pocid nőtt! Tényleg, te már krémezed? Mivel érdemes krémezni? Nekem nagyon viszketni szokott, nehogy csíkosra repedjen a bőr.

Hékás: az olyan jó, amikor idegenek rákérdeznek, hogy ugye, baba lesz!:) Nekünk a kórházban kérdeztek rá, amikor látogatóban voltunk. Olyan jól esett, körbeért a szám a fejemen))) Olyan jó kisbabát váró párként kézenfogva sétálgatni, én is mindig mosolyogva, melegséggel néztem az ilyen párokat. Ez maga a beteljesedés.) Dopplerre most már én sem vágyom, mintha érezném a picúrt mozogni. Már amikor ledőlök a tévé elé, mindig ott a kezem a hasamon és figyelem, érzem-e. Néha mintha érezném….

Bogaracska, klassz lehetett a kismama jóga! És sikerült a párod ujjáról lehúzni a gyűrűt?_)))))

Fikuszka, irigyellek az alacsony vérnyomiért!:) Nekem marad ugyanannyi, mint szokott 135/70-80. Persze, csak ha fehér köpenyt látok. otthon csak 110/68 :wink:
Vendég

Twist Úgy látszik ez a fehér köpenyes dolog nálam is hasonlóan működik. A dokinál nekem is magasabb a vérnyomásom: 110/70

Nóra

Kép
fikuszka

Twist: de jó, hogy már Te is érzed a babát!!!

Én ezt a beteljesülést még sajna nem érzem, nálunk sztem mindkettőnkben van egy nagy adag bizonytalanság, ezért néha elég feszültek vagyunk. De amikor nyugi van, akkor engem is elönt valami édes boldogság. És sokkal nyugodtabb is vagyok, amióta tudom, hogy babánk lesz.

Egy bernáthegyi-németjuhász keverék, és egy szamojéd spicc kutyusunk van. Mindkettő fiú, így a tüzelést mi a másik oldalról éljük meg, ilyenkor kevésbé fegyelmezettek, illetve ilyenkor szedik szét a kerítést és mennek a csajok után. Egyszer napokra eltűntek, aztán megtaláltam őket pár utcával arrébb egy ház előtt, ahol egy szuka lakott. A járdán rajtuk kívül még 6-8 másik kan lődörgött, életemben nem láttam még ilyet. A régi házunkban már bombabiztos volt a kerítés, most itt kezdődik minden újra, de remélem hamarosan itt is megoldódik ez a probléma.

Tüzelésnél ezek szerint ti szétválasztjátok a kutyusokat? (mondjuk logikus :wink: ) El tudom képzelni, milyen műsor lehet. Nekünk is ajánlotta az állatorvos, hogy fosszam meg a fiúkat a férfiasságuktól, de nem vitt rá a lélek, annyira drasztikus beavatkozásnak tartom...

Kép
szerencsemák

Twist A blogodban írtál egy speciális gélről, ami a szülést könnyíti. Nem osztanád meg velünk, hogy mi is ez és hogy hogyan működik? Előre is köszi.

Nóra

Kép
fikuszka

twist: nem tudom, hogy milyen a szoptatós melltartó, még nem vettem. Majd a héten megyünk el körülnézni. :) Köszönöm a dícséretet a babóról, nagyon jól esett! Hát nem tudom, hogy érzem-e a baba mozgását... Néha érzek valamit tompán, olyan mintha valaki belülről kaparászná a hasamat, ilyen matatás féle. :) Gondolom az a baba lehet. :) Kimondott rúgást még nem éreztem.

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Fikuszka: ezt jó, hogy írtad, én mindig elfelejtem megkérdezni :-)

Tapasztalt kismamák/anyukák, ha valakinek esetleg van valami jó tapasztalata stirák megelőzésére, légyszi osszátok meg velünk, szerintem sokunkat érdekel.

köszi!

szcsm

Kép
szerencsemák

Nekem egy britt rövidszörű tündéri, nőstény cicusom van. Akit amíg nem fosztattunk meg nőiességétől, addig kéthetente tüzelt. 2 hét tüzelés, 2 hét pihenés, aztán elölről újra. Ilyenkor nyávogott, tolta a fenekét, dörgölödzött mindenhez és mindenkihez, a páromat követte leginkább, lépten nyomon, már szinte féltékennyé tett. :lol:
Erre a párom besokallt, azt mondta nem bírja tovább kb egy év után, akkor határoztunk az ivartalanítás melett. Pedig addig szerettünk volna szép kis britt kiscicákat, de hát ezt már tényleg nem lehetett kibírni. amikor megmőtötték, kiderűlt, hogy az átlagosnál jóval nagyobbak voltak a petefészkei, ezért produkált az átlagostól eltérő tüzelési szokásokat. (Egy átlagos cicus évente egyszer, max.: kéltszer tüzel 1-2 hétig)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fikuszka 2009.07.07 10:15-kor.

Nóra

Kép
fikuszka

Twist, Adrienne A szoptatós melltartó általában tiszta pamutból van és a szabása két rétegű a mell résznél . Az első réteg középen lukas, hogy a baba hozzáférjen szopizásnál, a második réteg olyan, minta normál melltartóknál, csak egy felső kapoccsal lecsatolható és lehajtható az első rétegről. Általában nincs benne merevitő, de az első réteg elég szorosan körbeöleli a melleket, amivel egyben tartja is azokat.
Remélem sikerül elképzelni, hogy milyen lehet a leírásomból.

Nóra

Kép
fikuszka

Köszi a pocak-dicséretet csajok :lol: :lol: Bár erről nem én tehetek, de már elmondtam Mincsinek, hogy ügyes kiscsaj. Már úgyis hall ezen a héten :wink:

Twist, Adriennek ez már a 15. hét :lol: A 14-et már betöltötte :lol:

Ideális testsúly??? Hát még én is messze vagyok tőle. Elég duci voltam, idén leadtam 7 kilót, de még legalább annyit akarok szülés után. 164 és 65... rengeteg... vagy csak alacsony lennék?? :lol: :lol: :lol: :lol:

Szcsm, jó is lehet ágyból dolgozni :lol: Nekem főznöm kellene, mindjárt ebédidő van...

Algopyrin szedhető terhesen. Nekem elég erős fejfájásaim voltak anno, de csak felet mertem bevenni, ha már nagyon szenvedtem. Most még nem kellett egyet sem :lol:

Szoptatós melltartó. Lekapcsolható az eleje. A háromszög felső részénél van egy kapocs, ha azt kikapcsolod, szabaddá válik az egyik mell, és tudsz szoptatni úgy, hogy nem vetkőzöl neki

Twist, 3x beforgatta a doktornő, és mindháromszor tuti lánynak látta. De azt mondta nevetve, hogy biztos akkor lesz, ha megszületik :wink:

Adrienn, igen, a kaparászás-féle valószínű már Ő

Striák. Tuti módszer nincs. Van drága krém ellene, de unokatesómnak kijött annak ellenére. Én annyit csinálok, hogy zuhany után egyszerű babaolajjal bekenem a pocakomat, mellemet meg a combomat. Marcival nem jött elő, bízom benne, hogy most sem fog.

Brigi

Kép

Kép
hékás

Jo reggelt!

Brigi: szep a pocid!!!

nekem nincs ilyen szep kerek-feszes kismama pocim...parnatol nem latszik :roll: :oops:

A h1n1-tol oszinten megmondva en egy kicsit tartok, de csak azert mert sokat kell utaznom es ide rengeteg kulfoldi jon a tengerentulrol. Bar mas bacikat is hozhatnak. :( Ugyhogy vettem egy fertotlenito gelt, es az mindig a tatyomban van. Amit olvastam rola, hogy igazabol egy infulenza szeru megbetegedes.

Kepzeljetek fogad az Istenhegyi klinika 6-an :lol: megcsinaljak a masodik genetikai vizsgalatot es egy negyes tesztet is....juhejj... :wink:
Vendég

Brigi: Igen, gondoltam, hogy a baba lehet. :) Az a legfuribb az egészben, hogy például tegnap is egész nap semmi nem volt, aztán munka után elmentem párom elé, megvártam míg végez. Mikor odaértem és odamentem hozzá puszit adni neki meg átöleltem, akkor kezdett el megint olyan kaparászós érzés lenni a hasamban. :) Érezhette a baba, hogy örülök a páromnak, vagy hogy ott van mellettem az apukája? :D Ezt egyébként már többször észrevettem. :)
Jó lenne már erőteljesebben is érezni a mozgását.

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Hékás: köszi a tippet, kipróbálom a babaolajat.

Adrienne: én csak örömködök, hoyg egyre többen érzitek a mozgást, és várom, hogy pár hét múlva én is beszámolhassak róla 8)

Francesca, klassz, hogy kaptál ip-t, a magánklinikák előnyei, ugye...

Képzeljétek, szombaton csajos buliba megyek, 3 barátnőm (ált iskolai oszt társaim voltak mind) 4 csemetéjét hozzuk össze, 21,17 és 12 hónaposak kb, kíváncsi vagyok, hogy fog működni. Kíváncsi vagyok, hogy az én Pocaklakóm kakukktojás lesz-e a buliban. Kínai jóslás szerint ugye lány, de Jónás naptár szerint fiú. Eddig 1-1, de Hékás példáján okulva, semmit nem ér az ilyen jellegű statisztika :D

Most már a hálószobában is kezd meleg lenni, le kéne vonulnom a nappaliba, ott tuti nincs több, mint 20 fok. jó kis 40 cm-es falaink vannak, légkondi sem kell! Meg éhes is kezdek lenni, vasárnap főztem sóskát, a maradékot mindjárt be is nyomom.

Hékás, nálatok elkészült az ebéd? Mit főztél?

Fikuszka: a cicád milyen? Teljesen szürke, vagy csíkos? Kemény lehetett a 2 heti tüzelés, megértem, hogy a műtét mellett döntöttetek. Az én kutyusaim szerencsére csak évente 2x hülyülnek meg :lol: :lol:

Kép
szerencsemák

Ne említsd az ebédet :twisted: Borsófőzeléket akartam rántott hússal. De kb annyi borsóm van itthon, amennyi egy ragulevesbe kell :twisted: Úgyhogy találtam kész borsós-csirkés ragut a fagyasztóban, ahhoz főzök ki tésztát. Marci meg bébiételt kap :twisted: Szóval most robbanok. De legalább vanplusz egy napra kaja-ötletem, és ürült a fagyasztó is...

Brigi

Kép

Kép
hékás

Szcsm A cicusom Klasszikus hamuszűrke, narancssárga szemekkel. Én csak ezüst cicusnak hívom, mert olyan gyönyörű ezüstös a szőre a kis büdösnek, ahogy a fény rávilágít. Ellenállhatatlan. Ráadásul a britt cicus arányaiban megörzi a kiscica arányokat, olyan mint egy klasszikus játék cica. Kis kerek, gömbőc, rövid de széles farkincával, pici orrocskával, arányaihoz képest nagy fejecskével, pont mint egy kiscica.

Nóra

Kép
fikuszka

Lányok!

Mi a szerepe a házidokinak a terhesgondozásban? Ő mit csinál?
Kell hozzá járni egyáltalán?

Móni
KépKép
reunion

Nem kell hozzá járni, csak azért kell elmenni, hogy tudja, hogy terhes vagy :? Elvileg a ksikönyvbe ír, de az enyém még azt sem teszi meg. Majd akkor jársz hozzá, ha táppénzen vagy, a papírokért :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

nálam annyi szerepe lesz a házidokinak, hogy mennem kell hozzá EKG-t csináltatni. Ha sikerül felhívnom szólni neki, akkor most a héten megyek is hozzá.

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Aha

És belgyógyászati vizsgálat akkor hogy van?
nekem van egy EKG-m csak a szalag, amire a nőgyógyász azt mondta nem ért hozzá vigyem a háziorvoshoz Mire a háziorvos rá sem nézett hanem azt mondta menjek belgyógyászatra,
de oda meg nem kaptam beutalót
tele van a hócipőm velük

Móni
KépKép
reunion

Nekem mázlim volt, az EKG után azonnal kiértékelte a belgyógyász, és ki is vizsgált. 3 oldalas leletet kaptam róla :?

Brigi

Kép

Kép
hékás

hmm. hát elhiszem, hogy tele van a hócipőd, nekem is tele lenne. ide-oda küldözgetnek.

Remélem nálam meglesz az EKG, a házidoki ki is értékeli és ennyi. Meg asszem írnia is kell valamit a kiskönyvbe.

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Fikuszka, örömmel megosztom veletek, amit a Kaális doktornő ajánlott nekem, ezt a gélt. Mondta, hogy főleg első szülésnél jó, lerövidíti a szülés idejét, a gátat ápolja, könnyíti a dolgokat:

http://dianatal.hu/index.php?menu=szuleszeti_gel
Vendég

Csúszós bevonatot képezve a szülőcsatornában (a hüvely falán) jelentősen megkönnyíti a hüvelyi szülést

30 %-kal lerövidítheti a szülés időtartamát

Biztonságos védi az anyát és a gyermeket

Gyengéd nem avatkozik be a szülés természetes menetébe

Hiánypótló lerövidíti a szülés időtartamát, csökkenti a fájdalmat és az erőkifejtést
enyhíti a vajúdás során a hüvelyi vizsgálatokkal járó kellemetlen érzést

megkönnyíti a placenta manuális eltávolítását

védi a gátat

csökkenti a szülés közbeni sérülések (pl. a baba kulcsontörése) rizikóját
Vendég

Hékás: sajnálom az ebédet, remélem azért az olvasztott ragu is finom volt! Én ezer éve nem főztem borsófőzeléket. Mostanában a spenót, sóska meg a tök mennek. Esetleg krumpli.

Fikuszka: nagyon helyes lehet a cicád, szerintem a szürkék a legszebbek ebből a fajtából!

Reunion: Van, hogy a nőgyógyásznak nincsenek különféle szerződései intézményekkel, és emiatt a háziorvoshoz küld el beutalóért, meg ezek szerint leleteket kiértékeltetni is. Na, a háziorvosok ettől ki vannak borulva, mivelhogy a nőgyógyászok egy csomó pénzt beszednek a páciensektől, és a fele melót átpasszolják nekik (mellesleg szerintem jogos a felháborodásuk). Valamelyiküktől kérjél beutalót a belgyógyászatra. Illetve ki csinálta az EKG-t? az biztosan ki is tudja értékelni, nem? Nekem a belgyógyászatra kellett mennem, egy kinyomtatott papírt kaptam, amit vittem a védőnőhöz meg a nőgyógyászhoz. Egyik sem fűzött hozzá kommentárt, úh úgy vettem, minden rendben van :)

üdv:

szcsm

Kép
szerencsemák

Hát, én sajnos már egy csomószor voltam a házinál. Remélem ritkul, mert a hátam közepére sem kívánom.

Tegnap voltam az Árkádban most nyílt Brendonban. Hát, tényleg elég drága, de olyan édes játszószőnyegek vannak ott, stb. Mindenesetre van egy jópár kismamaruha akciósan, pl. szoknyák 4-6 ezer között, felsők 2-4ezerért (ezek nem annyira tetszettek). Persze a márkásabb cuccok nem tűntek olcsónak, de az nálam nem szempont. Azt nem tudom, hogy nyitási akció, vagy sem, de én kinéztem magamnak egy szoknyát, szerintem holnap veszem meg. Hát, a szoptatós melltartók... iszonyat csúnyák :( Viszont vettem magamnak egy kismama bugyit, has alattit, 870 Ft-ért. Kaptam pontgyűjtő kártyát, még nem tudom, mik az előnyei, meg mennyi pont után kapok kedvezményt, vagy valamit, kaptam termékmintákat (melltartó betétet, pelenkakiütés-krémet, és még valamit, arra már nem emlékszem), valamint egy hatalmas Brendon katalógust.

Még szeretnék elmenni a mammut környékére, ott körülnézni. Igazából felsőt szeretnék, de nem A-vonalút, hanem olyat, ami rásimul a pocira. A Brendonban ilyet nem találtam, viszont a szoknya nem hagy nyugodni, az kell nekem :)

Klári

Kép
claracroft

Clara, a MOM Parkban a C&A-ban 4 ilyen szépen a pocit kiemelő felsőt vettem. Imádom őket! Nagyon tudom ajánlani. 4950 Ft-ba kerültek, illetve egy le volt árazva 2790 Ft volt aszem.
Vendég

twist, Köszi :) A C&A-ban én kismama rövidgatyót vettem, akkor nem láttam csak hosszú ujjú felsőt, de akkor ismét benézek. Nekem az Árkád esik teljesen útba, szerencsére ott is van C&A :) Megyünk moziba, mondtam a férjemnek, akkor már menjünk a Mammutba, mert hallottam, hogy ott vannak ilyen boltok.

Klári

Kép
claracroft

Hékás, nekem azt mondta a Kaális doktornő, hogy amelyik hetet betöltöttem, olyan hetes vagyok. Ezzel el is kente a számat, hogy pl. 6. hét + 5 naposan még csak 6 hetesnek számítok. Vagyis a hatodik héten vagyok.
De ez jobban tetszik, hogy pl. én most már a 14. héten járok:) Az tök jól hangzik:)))
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?