A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010. decemberi babavárók

sziasztok
csak pár sort írok hogy nem vesztem el...visszaolvasni most nem megy....
voltam a bababörzén szuper volt bár tényleg tömegnyomor....
viszont nem az az "összetétel" amitől mehetnékem támad(egy kissebbséggel se találkoztunk)...biztos ők másra költenek...

ezért ott voltunk fél 11től fél 4ig...

jól kifáradtunk de mindent vettem amit akartam és a tesóm 3 éves lánya illetve annak 7 éves uncsitesója iszonyúan jól szórakozott...már a buszmegállóban kidőltek annyit ugráltak...
édesek voltak...

holnap majd olvasok és tovább írok! jé éjt lányok!!!szép álmokat!!!

Kép
menion
Budapest

Menion!
Örülök h sikerült vásárolni!Mennyit vertél el végül? :lol: :lol:

Mi gyógyulunk,hála az égnek!Az uram fini levest főzött tegnap,azt ettük még ma is!Meg próbáltam pihenni,persze vmi furcsa okból Iza egyik nap sem aludt délben...nem is értem....

annus11

Sziasztok!

Ugy látom nem voltunk aktivak a hétvégén :wink:
Sajnos rossz idő van esik az eső apa is elment :cry:

Annus jó hogy gyógyulgattok :lol: ezek a gyerkőcök tudják hogy mikor ne aludjanak :) De aranyos a férjed :)

Menion jó hogy sikerült vásárolni.

t katinka

Sziasztok!

Ezt a mocsok időt, nálunk mindkét nap szakadt az eső, elegem van már a sok esőből olyan szomorú hangulatot kelt.

Annus: ha gondolod akkor megnézem ezt a biokókuszt , de a rendes 6500 ft-ért hirdetik a Nagykőrösin, veszek neked aztán bedobom, amikor a Klinika felé járunk.

J: köszi, amikor Pesten járok bemegyek egy ilyen boltba sajna felénk nincs ilyen, a tescoban csak cseh tetra típusú van, ma megnéztem :wink: ,
Gondolom, hogy nem lehet kellemes, sportmelltartó nem lenne kényelmesebb betéttel?

Menion: ügyesek vagytok, gondolom milyen örömmel vásárolgattál. :lol:
Vendég

Sannah!

Köszi szépen,nekem nem kell matrac :wink: :lol:

Vagyis kell majd 2 is,de az 90x200as lesz,és vmi olyan amit össze lehet pisilni :lol: :lol: :lol:
Kb 2 hét,és Iza kikerül a kiságyból...remélem h hamar megszokja!

Ja amúgy ha a Klinikáknál jársz,akkor inkább magadat dobd be :lol: Meghívlak egy teára meg egy sütikére :wink:

Katinka!
Te hogy bírod?Ha jól emlékszem akkor csak hétvégén vagytok együtt,nem?

annus11

Sziasztok!

Látom mindenki el volt havazódva a hétvégén.
Nálunk viszonylag normális idő volt, szombaton az oviban volt program, nyertek egy pályázaton és az összegből egy szuper bulit rendeztek. Ott voltunk, Balázs nagyon jól érezte magát. Volt arcfestés, légvár, bábelőadás, bűvész, koncert, kaptak vattacukrot, ebéd is volt, és végül tombola, és torta. Nagyon színvonalas volt minden. A házassági évfordulónk is nagyon jól sikerült, férjemtől kaptam 5 szál vörös rózsát, egy kiló pisztáciát(nagyon szeretem, de ritkán veszek, mert drága) és rákvacsora volt. Szóval kitett magáért a drágám rendesen.
Vasárnap meg a fürdőszobát, wc-t, konyhát festettük, mert beáztunk felülről. A nagy takarításban el is fáradtam, keményedett is a poci rendesen, úgyhogy férjecském fejezte be a takarítást, ágyba parancsolt.

Sannah: én írtam, hogy nekünk is kell matracot venni. :D

Annus: szuper, hogy múlóban a takony kór, akkor azért elég hamar kijöttök belőle.

Kép
cedis

annua,mkriszta jobbulást nektek!!!
bei én is így vagyok mióta terhes lettem...most még nem parázok a szülés miatt de tudom hogy majd fogok...régen féltem a rossz tapasztalatok tettek róla de most még valahogy minden mással el vagyok foglalva...
sannah tekkóba nézett a férjem pelust 500ft-ra jött ki db-ja...majd megnézem még máshol is mert nem bizti hogy ennyit akarok venni mert asszem 8 db van egy csomagban...
néztem az expón is de csak olyan volt ami szinte átlátszó és sötétlila mintás...az meg nekünk semmihez nem passzol....
-j- látom matrac témában nagyon megy a keresés...nekem szivacs lesz mert az ágyhoz azt is kaptunk...remélem nem ártok vele...csak nem tudom az ágyba nem kell betenni valamit a szivacs alá?mert a szivacs pár cm és alatta meg rács van...
előtej ügyben meg jó neked!bár gondolom most nem örülsz anyira de nekem pl.fontos hogy tudjak szoptatni és minden erőmmel azon leszek...és tegnap képzeljétek ki is jött egy gombostűfejnyi pici átlátszó folyadék mindkét cicimből :) remélem ez annak a jele hogy lesz tejcsi!nagyon szeretném!!!ez azért is frusztrál mert nekem egy baleset miatt az egyik bimbóm 2-3felé van válva és nagyon izgulok hogy fogok-e majd tudni szoptatni vele...de azt mondják hogy a baba így is ki tudja szívni ha lesz benne tej...ház majd meglátjuk...
szoptatós melltertó: amit egyet vettem és csak 1x felvettem azt a 7végén sikeresen kinyírta a párom...sikerült egy sötétkék zoknival kimosni az összes fehéret köztük ezt is...megpróbáltam menteni de most olyan mint egy háborús emlék...terepszínű :?
asszem kuka lesz...meg ahogy elnézem kicsi lesz úgyis szóval kell venni majd másikat és nagyobbat...de nem visz rá a lélek hogy drágát vegyek...majd remélem találok az ázsiában valami olcsó pamutot...csak az a baj hogy ezek a kínaik mind kicsit tartanak nagy méretet alig látok...

Kép
menion
Budapest

Bocsi hogy nem voltam ,jó sokat írtatok megpróbálok visszaolvasni...

Nálunk minden rendben , bár a napokban rengeteget keményedik a hasam... csináltuk a konyhát meg festettük az előszobát, besegítettem a páromnak de lehet hogy már nem igazán kéne magam megerőltetni ilyenekkel :?

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

na de hogy meséljek a bababörzéről is...
kb 30 rugót elköltöttem :oops: de vettem amit akartam és peluson kívül már semmit nem kell vennem ha igaz...
vettem pelenkázólapot bár kiderült hogy szélesebb mint az asztal de majd beleoperálom...pár centivel csak szóval lehet hogy varrógéppel végigmegyek az oldalán és úgy akkor mehajtható lesz a műanyag...
csodaszép rugikat nacikat sapit és zoknit na meg miniatűr kesztyűtcipőkét...utóbbiakat turiban nem lehet találni de amúgy is akartam új dolgokat is venni...bár utóbb erről is kiderült hogy az egyikbe benne volt a párja így kapásból 4 pár kesztyűnk lett ami tutira nem fog kelleni...én csak 2 párat akartam volna de mindegy már...
aztán meg csörgőket az ágyra meg lógós játékot az ágy fölé meg felhúzható zenélő izét...ezek 2-3száz ft volt
ágyneműt fejvédőt a rácsra kifogót amivel melléfogtam mert otthon kiderült hogy nem pamut és így használhatatlan... :cry: pedig teljesen frotír kinézete volt a celofánon keresztül...hát így jár az aki nem nézi meg jól mit vesz...
de vettem még efgy csomó mindent csak már nem is emlékszem miket...ja harisnyát is kettőt bár olyan szűknek néznek ki hogy kétlem hogy ráerőszakolom majd a kis hurkás combijára a gyereknek...inkább akkor majd a nadrág!azért is vettem abból mert magamból kiindulva a gyerek se érezheti jól magát egy szoros ruhában gúsba kötve...de mivel a kelengyelistán szerepel így azért van harisnyája is a gyereknek...

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!

Voltam ma védőnéninél nem igazán jó semmi alacsony a vérnyomásom,keményedik a pocim azt mondta szigorú pihenés és 3x2mb6.kilókkal ugy azért nem szólt +1kg igy 73kg.Kérdeztem az elevitet azt mondta lehet szedni sőt szoptatáshoz is ajálják.A magneb6-ot nem kell 36héttől szedni.

Annus igen csak sajnos 2hetente jön haza apa,már nem nagyon birom meg Kingának is nagyon hiányzik :cry: Mondtam neki hogy menjük albérletbe amig nem kapunk hitelt hogy legyünk együtt de nem akar egész hétvégén csak veszekedtünk :cry:

Cedis jó hogy minden ok-s nálatok de aranyos a férjed :D
Boldig házassági évfordulót :lol:

t katinka

Helló Mindenki!

Hát tényleg nem voltunk aktívak a hétvégén, biztos az idő miatt.

Mennion: irigy vagyok a börze miatt, én is szerettem volna menni, de hát most pihire vagyok ítélve :cry:

Annus: örülök, hogy gyógyultok, most már bizti nincs sok hátra. Izgi lesz Izát kiszoktatni a kiságyból, hiszen még olyan kicsi.

Cedis: a rákvacsoráért irigy vagyok, nekem azt mondta valaki még a terhesség elején, hogy nem lehet tengeri herkenytyűt enni - hát a nászúton majdnem megőrültem.

Moncsi, Cedis: ne erőltessétek magatokat, most már csak lightosan. Én is azt hittem, hogy hát bírom én ezt, aztán meg tessék!

Tényleg lányok, kismama tali? Őszre terveztük nem? Remélem hamarosan nálam is felodják a mozgáskorlátozást és akkor szívesen megyek bárhova.

Lányok, ma délután megyek vizitre, szükségesm van a kismami drukkokra! Szorítsatok, hogy minden rendben legyen. Előtte megyünk 4D kukkolásra, már alig várom.

Este jövök beszámolni.

C

cicóka

Sziasztok!

Gyors bekukk!

Cicóka: természetesen megy a drukk!!!!!!!!!!!!! 8) 4D? Szuper! Ahhoz is megy a drukk! :lol:

Apropó,én iskérhetek drukkokat? :oops: 2-re megyek nődokihoz,de para van,ma azt hittem szülni fogok,annyira fájt a hasam alja... :shock: És mivel már szültem párszor :lol: ,így tudom milyen az,amikor indul a mandula.... De ez 3 napon belül a 2. ilyen,sztem csak jóslófájás... ahhoz képest nagyon kemény fájdalom!!! :( És mivel a méhszáj 3100-as ugye az elejétől+ múltkor már látott egy kis plusz berepedést... :shock: tehát para az van most rendesen! :oops:

Menion: én is irigy-irigy,jó lehetett vásárolgatni!!! Azért nekem is lenne mit beszerezni,egyre bővül a lista... pedig azt hittem,minden van... hát nincs! :lol:

Annus: jó neketek,h. lábaltok ki a takonyból,én most 1hét után érzem,hogy kezdek levegőt kapni! De semmi nem tart örökké,még ez a xarság sem,szerencsére! :wink:

Cedis: gratula az évfordulóhoz,ha még nem írtam volna! nagyon rendes a férjed!!! Rákvacsira én is irigy vagyok,bár én eszem néha,nem hallottam,hogy nem szabad... sztem szoptatásnál nem szabad... á,nem tudom. Annyi bizti,h. mi férjemmel tengeri herkentyű mániásak vagyunk! :D

Katinka: nem veszekedni!!!!!!!!!!!!!! Sajnálom,h. így alakult a hétvégétek! :( A szigorú pihenést pedig betartani!!!!!!!!!!!!

Moncsi: Te is pihizz,csak semmi festegetés! :wink: Pláne pocikeményedéseknél...

Cicus

Kép
cicus78

...majd'5 órán át másztam végig a sorokat...rengeteg sok ruha volt használt is de sok új is...jó pár cégtől is voltak de azért a nagyja tényleg a használtruhás kismama meg a turiból beszerzős fajta...
de én nagyon jól éreztem magam meglepő módon mert én se bírom a tömeget meg a nyomakodós vásárlókat de aztán rájöttem késöbb miért nem volt bajom a sok emberrel...Laci mondta hazafelé hogy észre vettem-e hogy egy roma se volt az egész pavilonban...szóval igaz hogy babakocsisok voltak akiket kerülgetni kellett de azzal nem is volt probléma hisz nekik volt rendezve a vásár na meg a pocakosoknak (akik fürtökben lógtak az expobuszon állva :? mert mért is adnák át a helyet a férfiak)...
tény hogy volt egy csomó lehúzós dolog is de semmi nem erőszak végülis...én kaját meg piát vittem a gyerekeknek szóval az nem volt ott költség...a büfé nagyon drága de számítottunk rá...egyedül az ugrálóváras játszótér volt drága mulatság mert egész napra 1500ft volt/gyerek...de mivel végig ott játszottak kb 2 litert izzadva a Laci meg vigyázott rájuk így megérte és én is tudtam nyugodtam nézelődni anélkül hogy a Laci morgását hallgattam volna...
hazafelé meg mindkét gyerek úgy aludt hogy öröm volt nézni...
(tesóm 3 éves kislánya és annak uncsitesója 7 éves)
szóval én mindenkinek ajánlom!!!

novemberben a Papp László sportarénában is lesz hasonló...adtak szórólapot 12-14.-én "www.babamamaexpo.hu"...

illetve pelenkabolt akit érdekel III.-IV.-XIV.kerben (itt mini pelus db-ja 34ft volt) de sok méretben van és nagytételben nagykeráron...láttam nagyon sokan vették és házhozszállítás is van...www.pelenka.com -on az árak és címek

Kép
menion
Budapest

Sziasztok! :)

Annus örülök, hogy javultok! Én is javulgatok. Hál isten nincs gond a kúppal, nem vérzek tőle, viszont valószínű a gyógyszertől van némi has mas.... :shock: De nem vészes.

Cedis! De jó lehetett az ovis buli! Azért vigyázz magadra! Ilyenkor lehet kicsit kihasználni, hogy apa is segítsen! :) :D

Menion! Ne izgulj az előtej miatt. Nekem még nem jött semmi, lehet nem is fog, de ez nem befolyásolja a tej mennyiségét szülés után. Lehet sok-sok tej attól független, hogy most nincs előtej. De egyébként eggyetértek Julcsival abban, hogy ha nem lesz elég tejem, vagy nem kell Rékának a tejem,attól még nem fogom lelkileg tönkretenni magam és depresszióba esni,mert nem tudok szoptatni. Én is tápszeren nőttem fel és az immunrendszeremmel semmi gond , nem vagyok semmire sem allergiás stb..... Pedig az 30 éve volt. Most sokkal jobb tápszerek vannak már. Szóval attól én még jó anya leszek,mert nem megy a szoptatás. (persze én is akarok szoptatni,mert az az igazi a babának legalább 1/2 éves koráig)

Moncsi! Vigyázz magadra!!!! Ne vidd túlzásba a takarítást!!!

Annus! Tényleg jó fej a férjed! :D

Kép
bei

cicóka akkor nézd meg a novemberi baba-mama expót...szerintem az is ilyen lehet mint ez a bababörze...mégiscsak egy stadion lesz tele...biztos ott is jó dolgok lesznek és addigra remélhetőleg felszabadulsz a fogságból...
drukk drukk drukk a dokihoz !!!és persze a miozihoz is :D

akkor neked is ugyanez cicus

nem is tudtam hogy nem lehet tengeri herkliket enni... :roll:

azért a xar idő nekem is csinált hasfeszkót...olyan volt mintha a méhemet két szallagon lógatnák és az baromira húzódott és fájt...de nem a vásár miatt mert már odafelé is ez volt...ha alúlról tartottam akkor nem fájt úgy...párom mondta kéne haskötő de mondtam neki hogy nem pazarlunk pénzt!majd pihizek itt a melóban úgyis ülök egész nap...

Kép
menion
Budapest

bei persze nem is gondolok ilyet hogy rossz anya vagy ilyesmi az aki nem szoptat...nyilván ha teheti mindenki megteszi...nálunk a tesóm igen alleriás pedig mi is anyatejesek voltunk
én csak nagyon szeretném...

Kép
menion
Budapest

Jajj. Miközben írtam az előzőt,elég sokan írtak. Most azokra is írok! :)

Katinka
! Vigyi magadra és pihenj sokat!!!! Nagyon sajnálom, hogy veszekedtetek. Át tudom érezni,milyen lehet, hogy nincs 2 hétig aztán hazajön és veszekedtek. Azért remélem nem nagy a probléma. :roll:

Cicóka ! Megy a drukk!!!! Aztán gyere a hírekkel!!! :) Nagyon kiváncsi vagyok!!!

Cicus! Neked is nagyon szorítok! Remélem nincs nagy gond. Nem lenne jó már szülni. Téged is várlak a hírekkel!! :shock:
Cedis! Én is gratulálok az évfordulóhoz!!! :D

Kép
bei

Na én már 99%ban meg is gyógyultam!Izának is csak 1-2szer szívom az orrát,de nem folyik már neki,szóval csak a vége van benn egy picit!Köhögni se köhögött már,tehát nem folyik vissza trutyi!

Amúgy sinupret cseppet használtunk,ezt lehet neki is és nekem is!Szerintem sokat segített!Csütörtökön kezdtük és másnapra a nagy orrfolyás már meg is szűnt!Szóval tudom ajánlani mindenkinek!

Tali:Igen igen,legyen már!!!Én egy pestiben benne vagyok!Ki mikor ér rá?Hétköznap,hétvége,délelőtt,délután???Hova menjünk?Vmi pláza?Vagy hozzánk is lehet jönni,szívesen látok mindenkit! :wink:

Előtej:hát az az igazság h neke még Izától maradt meg...valahogy soha nem állt el teljesen.na persze nem folyik,néha beindul mondjuk a vízcsobogásra,de ha megnyomom akkor jön belőle.Izánál amúgy nem emlékszem előtejre....szóval kíváncsi leszek!

Menion!
Azért ne vegyél meg mindent a listáról!!!!500ér szerintem drága a pelus!Emlékeim szerint 300 körül vettem...

Bei!
Örülök h jobban vagy te is!Normaflort vegyél be,az jó lesz!

Cicus!
Neked is megy a drukk!Gyere a hírekkel!Azért még ne szólj,biztos csak jósolgatsz! :wink:

Cicóka!
Neked is menneka drukkok!Képet meg hozz a 4Dről!Hova mentek végül?

Katinka!
Hu,nem lehet könnyű...és a baba születése utá is így lesz?Én tuti mennék albiba!Nem bírnám ki az uram nélkül,bár ő se nélkülem :lol:

Cedis,Moncsi!
Pihizzetek ti is!Ráérnek a takarításos dolgok!Lesz majd bőven tennivaló,most a gyerkőcre koncentráljatok!(mondom ezt én,aki 2 percet nem bír egy helyben ülni:)

annus11

Menion akkor ezt megbeszéltük! :wink: :)

Kép
bei

Talira sajna én nem tudok menni. Pest nekem már messze van. :( Meg a párom nem akar vinni. Még moziba se.... :(

Kép
bei

Bei!
Te merre is laksz?

annus11

Ja a mozit ne bándd!Inkább vegyél egy jó ksi filmet és nézzétek meg otthon!
Én most voltam a férjem Szülinapja alkalmából,de elég is volt.Mondtam h én többet nem jövök terhesen!Kényelmetlen volt a szék,üvöltött a film...ki is találtam h kéne külön kismama mozi :lol: :lol:

annus11

Cicóka nagyon drukkolok. :) De jó látod ma kicsikédet :D

Cicus neked is drukkolok :lol: Ne is gondolj még szülésre :evil: Reméljük nem lesz semmi gond.nagyon vigyázz magatokra :!: :!:

Annus jó lenne ez a tali!én nagyon messze lakok de mikor apa megy vissza akkor el tud vinni 2hét mulva, hétvégén vagy hétközbe?Legalább kimozdulnánk.Én benne vagyok :lol:
Szerintem apa ezt igy gondolja hogy a kicsi születése után is,nagyon nehéz fejü :evil:

Bei jó hogy már jobban vagy :lol: nekem is voltak hasi görcseim az unasyntól.normaflort igyad hozzá.

t katinka

annus igen nekem is rémlik hogy tesóm anno olcsobban vette a pelust...megnézem még bababoltokban úgyis az eldobhatós pelus miatt is kell nézelődni még...
tesóm a paskál strandal szemben talált egy ilyen pelenka nagykert és évekig onnan vették a pelust...gyakorlatilag ameddig szobatiszta nem lett a Norina....
csak nem tudom hol van az a bolt mert nem tudott címet mondani csak hogy a paskállal szemben...
mindenesetre van ez a "pelenkapont" nevű az expóról amit már írtam hogy 34ft/pelus és még nyomozok hátha van olcsóbb is...

Kép
menion
Budapest

na én is megnéztem és kiszámoltam....
annus ennél a cégnél pl. a textil peli 235ft/db

gazdaságos pelus: mini 875ft/ 28db
midi(4-10kg) 900ft/ 28db
100db-os kiszerelésnél mini:30ft/db
midi:31ft/db áron vannak

"A Flexico Kft. Európában elismert minőséget gyárt, ezért a szabványok és minőség ellenőrzés is nagyon szigorú...."
"minden olyan termék amely valamely okból eltér a szabványtól. A szabvány hiba általában vásárlói szemmel nem érzékelhető hiba. A termékek közepes minőségűek, de ezért az áruk a legalacsonyabb.a piacon"

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!

Na,itt is vagyok! :lol: Köszönöm a drukkokat,aranyosak vagytok!!! :) Megvizsgált a doki,azt mondta,minden olyan,amilyennek lennie kell egy olyan kismaminál,aki már 3x szült! :) Ja,jó... :D A fájdalomra annyit,hogy magnéziumot igyak rendesen (mert elfelejtem ám sajnos :oops: ) és pihi,amennyit csak tudok. Vérnyomás okés és 2 hét múlva találkozunk,akkor lesz UH. Ennyi,nem sok. De legalább megnyugodtam a fájással kapcsolatban... Azért jó lett volna látni a babót... :roll:

Taliban én is benne vagyok!!! :wink:

Cicus

Kép
cicus78

Cicus!
na szupi!Tudtuk mi h minden oké,csak nem mondtuk :lol: :lol:

Katinka!
Neked hogy lenne jó?vagy hogy tudnak felhozni?És vissza?Írd meg,és akkor meglátjuk h aki akar jönni annak jó e az az időpont!
Lényegében én ráérek :wink: Csak Izával korlátozva vagyok,igaz hétvégén még őt is le tudom passzolni,és akkor messzebbre is tudok menni! :wink:

Menion!
Most láttam mintás textilpelust az aldiban!Nem tudom h az milyen,nem vettem még.10db van egy csomagban 2ezerért!100%pamut,ennyit tudok róla!

annus11

Annus: köszi! :lol: :lol: :lol:

Cicus

Kép
cicus78

Annus 2hét mulva vasárnap este mennénk az azt hiszem 3-a,aztán hétfőn vagy kedden lehetne a tali?Biztos megengedné apa főnöke hogy ott aludjunk.Kingát én vinném,nem is tudnám hol hagyni.

Cicus látod nincs semmi baj :D nagyon jó :D Azért pihenj mennyit tudsz :!:

t katinka

annus köszi ez akkor még olcsóbb...nekem lényeg hogy 100%pamut legyen...majd megnézem 10db-nál nem kell több hisz csak törölgetni meg letakarni ezt-azt kell nekem...

Kép
menion
Budapest

Na akkor első ízben feldobom h okt.4én hétfőn tali????!!!
Akik akarnának jönni mit szólnak ehhez az időponthoz?

Menion!
Hu,lehet a 10 az kevés lesz...vagyis én minden hová azt tettem.Kiságyba,hordozóba,mózesbe,büfizéshez,mérlegre,pelenkázóra,babakocsit letakarni :lol: :lol:
Amúgy mit akarsz törölgetni meg takarítani velük? :lol:

annus11

Sziasztok!

Megjöttem én is. Délután voltam a dokinál, minden rendben, bár a december 5-ös mensis időpont már megint változott dec 12 helyett most dec 15-re, mondtam is a dokinak, hogy aggódom miatta, hogy kisebb a baba, azt mondta nem kell, mert a gép sem tud pontos értékeket adni, meg minden gyerek más.
Hát nem tudom azért nem múltak el teljesen a félelmeim, ráadásul tökre összevesztem itthon a férjemmel egy marhaságon, valószínűleg a baba miatti aggódás miatt nem olyanok az idegeim ma.

Egyszer valaki belinkelte azt az oldalt, ahová be lehet írni a különféle értékeket, és ki adja ez alapján hány hetes a baba. Megmondaná, aki belinkelte, hogy melyik oldalon találom?

Nekem az október 4. abszolút jónak tűnik a talira, de csak délelőtti időpont jó, vagy max. 15.00 óráig bezárólag el kell indulnom Balázsért az oviba.

Cicus: vigyázz ám magadra! Azért jó, hogy a doki megnyugtatott, ha ő mondja, bizti minden rendben.

Kép
cedis

Na akkor már 3an vagyunk okt.4re!Szupi!!!!

Cedis!
Nyugi,minden egyes uhn más időpontot adnak meg!Egyrészt a babák ilyenkor már saját ütemükben fejlődnek,nem lehet mindenki pont 3 kilós!Valahol ki kell jönnie a difinek!A gép meg egy átlag szerint számol! :wink: De szerintem olyan még nem volt h egy baba minden méretében pont az átlagot hozná!

annus11

Annus: dokim is ezt mondta, csak Balázsnál mindig kb. akkorák voltak a mért értékek, mint amekkora a mensi szerinti hét volt.

Képzeljétek el most vettem észre, hogy a ma felvett titokzokni fogott, és csupa fekete a talpam. Én meg így feküdtem fel a nőgyógyi asztalára. Pedig nagy nehezen még a sarkamat is megreszeltem, mielőtt indultam, hogy szép legyen a lábam, erre tessék. :shock: :shock: :shock: Most vajon mit gondol rólam? Hogy mocskos lábú vagyok!!! :oops: :oops:

Kép
cedis

Cedis biztos nincs semmi a méretekkel nekem is mindig mást mér,ahány helyre megyek annyi hetes vagyok mindig.
Ne haragudj de olyan jót nevettem ezen a fekete lábon :D :twisted: Amugy csak nem nézte a doki a lábadat :?:

t katinka

Helló Mindenki!

Megjöttem én is, és minden okés!!!!!!!!! :lol: A méhnyak állapota sokkal-sokkal jobb a múlt hetinél, olyan amilyennek lennie kell egy első szülő nőnek a 28. héten, a méhszáj pedig továbbra is zárt :D Azt mondta a doki, hogy nagyon nem tetszett neki a múlt heti állapot, de nem akart nagyon beparáztatni, a lényeg, hogy mostanra minden jobb, valószínűleg a nyaralás alatt kicsit megerőltettem magam, és a hosszú autóút sem használt :oops:
Minden esetre ez most nekem jó nagy pofon volt, úgy hogy továbbra is nagyon óvatos leszek.
Na és doki előtt voltunk 4D-! Apa most bűvöli a DVD-ről a fotókat, amint kész dobom fel. Édes, gyönyőrű az orra az enyém a szája apáé :lol: :lol: Cicus! Ez tényleg szerelem. Egyelőre faros a drága, ezért az össze keze és lába + egy csomó köldökzsinór az arca előtt volt, de ezért sokat láttunk. Na és a kukit is már megint! Képzeljétek már az is látszott, hogy a herék leszálltak a zacsiba! :roll:

Cicus: nagyon örülök, hogy veletek is minden okés. Látod-látod ennyi kismami nem drukkolhat hiába! Hiszen ezt tőled tanultunk?

Cedis: ezen a zoknis sztorin bocsi jót röhögtem, már én is jártam így :wink: Nyugi ilyenkor nem a lábad nézik, lehet, hogy észre sem vette. A méretek miatt meg ne aggódj, nekem is számoltak már mindent. Ma a 4D-n azt mondta a szonográfus, hogy 1200 g Barni, a dokim szerint nincs annyi, szerinte kb 1 kg . De azt minden alkalommal mondta ő is meg más UH-s doki, hogy az átlagtól hosszabb Barni combija, emiatt a gép őt idősebbnek számolja - mondjuk én is 61 cm-vel születtem 3460 grammosan. Szóval sanszos, hogy ő is hosszú baba lesz. De ezért még valószínű, hogy helyén van az időpont, kb 1 hét csúszás lehet benne. Egyébként meg a dec. 15-vel egyre közelebb kerülünk egymáshoz :lol:

Katinka: sajnálom a vitát apával, de biztos megoldódik minden. K... nehéz lehet nélküle 2 hetet, és távban nyomni. Hős vagy!

Menion: a sogoróm számolt ennyire pelenka árakat, külön excel táblija volt az első gyerek születésénél! A viccs az, hogy ő sváb, echte és annyira a nem tudom hány ezer eurós fizetéséhez nem is lett volna fontos. Na de ha sváb :lol:

Taliban benne vagyok, szívesen hozok viszek bárkit ha kell, annyi csak hogy du 5re kell mennem újabb dokivizitre.

Közben készek a fotók is, már bűvölöm is ide.

C Kép Barni pofi Kép Barni kuki

cicóka

annus pont ilyesmikre használnám a pelust...törölgetni a gyereket gondoltam büfizésnél :lol: tesómnak még 10 se volt és azt mondta untig elég volt neki

feketeláb :lol: :P nagyon poén!!! én holnap megyek nekem meg a szőrtelenítés lesz a holnapi kihívás...remélem sikerül mert nagyon nem tudok úgy hajolni mert a haspréstől jön a róka...

cicóka nekem a méretekkel már tele a puttonyom mert ahány annyit mér illeteve időpontot is mind mást mondott...épp ezért nem is nézem már az átlag táblázatot mert úgyse stimmel minden...lényeg hogy kb jó méretek legyenek aztán kész...ne legyen vízfejű és 8 lábú...ha nagyobb eltérést észlelnének akkor szólnának...nem stresszelem ezzel magam így is van elég...

sváb: miért a svábok ilyen számítósak? én csak keresem az olcsó de viszonylag jó megoldást mindere...pelusra is...
amúgy anyai ágról full sváb vagyok apairól meg totál német :lol:
eddig csak azt tudtam a svábokról hogy nagyszeműek...nálam megvan! nagy zöld szemeim vannak....
írj még ilyen sváb tulajdonságokat ha tudsz mert nekem már nincs akitől megtudhatnám...

a képek szupik!

Kép
menion
Budapest

jóéjszakát mindenkinek...megyek hátha sikerül aludni....

Kép
menion
Budapest

Menion!
Ja értem :lol: :lol:
Hát azért tél is lesz,nem szárad olyan gyorsan,én meg csak bent tudok teregetni...szóval ezt is nézd!Ha kertes ház lenne,50 szárítóval akkor oké! :wink:

Cicóka!
Barni egyszerűen gyönyörű!És a jó a kukac fotó is!Na ilyet én nem látok aza tuti!Mármint 4D-n :lol: És szupi h minden oké nálad is!

Katinka :lol: :lol:

annus11

Sziasztok!

Hát végül este, amikor a férjem hazaért és elmeséltem neki, hogy mi volt a fekete lábammal, már mi is együtt röhögtünk, hogy biztosan be van írva a következő időpontnál a nevem mellé, hogy a retkes lábú!!! :D :D

Végül is ma reggel azon gondolkodtam, hogy az 1 hónappal ezelőtti uh-n 570 grammos volt a drágám, most meg már 1100 gramm, azaz szinte megduplázta a súlyát, szóval, akkor csak növöget. És hát tényleg nem kell mindenkinek 4 kilóval és 63 centivel születni, arról nem is beszélve, hogy sem én, sem párom nem vagyunk magasak. Szóval nem idegesítem magam tovább rajta.

Cicóka: ezek nagyon jó hírek! Ennyit jelent a pihenés ezek szerint. Továbbra is légy óvatos, azért még egy kicsit benn kell maradnia Barninak. Édes a fotón, és a kukis is szuper kép.

Nálam a kisasszony nem igazán akarta megint mutogatni az arcát, továbbra is fejvégű(remélem már marad is így) és elbújt a méhlepényben, na meg a doki uh-ján nem is igazán látok én éles vonalakat.

Már megkaptam a homeós listát, amit szednem kell a 36. héttől, illetve amit a szülésre kell magammal vinnem, mert elég nehéz ezeket beszerezni, és hogy még legyen rá idő. Remélem azért két hét alatt meg tudom venni őket.

Na és a tali hol lesz csajok? Ötletek?

Julcsi: mi van veletek?

Kép
cedis

Jó reggelt!

Végre egy éjszaka,amikor tudtam aludni! Kész felüdülés! :D

Cedis: így van,ahogy a többiek is írják,minden rendben van,no para. (Mondom én,egy igazi paramami! :D ) De tényleg képzeld el,ha minden baba ugyanolyan méretű lenne! :shock: Azért megnyugtatásképp leírnám Neked,hogy Regina születése előtti napon voltam UH-n,mondták hogy kicsi baba lesz,súlya 2,4 kg körül van. Na,tökre elkeseredtem,ekkor 37 hetes voltam. MÁSNAP megszületett a gyerek,3170 g-mal!!! És 51cm-vel. Hát ennyit az UH méricskélésekről és méretekről... Tehát nyugodtan elhiheted,hogy minden rendben van!!!
Fekete láb: :lol: :lol: :lol: Tudom,Neked ez nem vicces,de nagyon aranyos kis sztori! :) Mi legalábbis jót mulatunk,igaz csajok? :lol:

Cicóka: ÓRIÁSGRATULA!!! Egyrészt nagyon örülök,hogy végre minden rendben Veletek (azért ahogy írtad is,továbbra is óvatosan,ugrálunk majd eleget decembertől úgyis! :D ),másrészt Barni CSODASZÉP kisbaba,igazi pasis pofival!!! :lol: És ahogy látom,nem a szégyenlős fajtából való! :lol: :lol:

Sztem az okt.4. nekem is jó,legalábbis du.-ig,amikor is menni kell majd gyerkőcökért oviba,suliba. Igaz,aznapra hívott vissza a nőgyógyász... legfeljebb átrakatom az időpontot 1-2 nappal később. :roll:

Most megyek,pusszantok mindenkit!!!

Cicus

Kép
cicus78

jó reggelt!
csak bekukkantok... mert már megint sok a meló :)

ezen a fekete láb dolgon én is jót mosolyogtam :) eszembe jutott barátnőm, aki úgy ment terhesgondozásra, hogy felvette a vadiúj fekete kordbársony kismamanaciját. azt meg ugye tudjuk, hogy a kordbársony még akkor is gyöszöl, ha már sokszor volt mosva... hát még teljesen újonnan! bement a dokihoz, levetkőzött... aztán látta, hogy a combja meg a bugyija teli van apró kis fekete bársonyszöszökkel... mintha kormos lenne... szólt a dokinak, hogy köszöni szépen... de ez a vizsgálat most inkább elmarad :D

tegnapra apukám megcsinálta a pelenkázó szekrényemet. nagyon jó lett! ma elmegyünk vásárolgatni (pelenkázó feltét, szivacs, babának zoknik -mert rengeteg nacija van, zoknija meg csak 2 pár :o, ágynemű 3 huzat...) és megrendelem a babakocsinkat :)
szóval unatkozni nem fogok...

valaki használta már az ikeás bébiőrt?
mert elég olcsónak tűnik (legalábbis family kártyával)... nem tudom, hogy mennyire jó. mert ha jó, akkor nem veszek, hanem hozatok egyet.

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Sziasztok!

Köszi a drukkokat és a gratulát csajok, olyan boldog vagyok :lol: Még tegnap este megnéztem a DVD-t 2szer :oops:

Egyébként ez az UH-s súlybecslés tök lutri. Anya kolléganője ugyanúgy járt mint Cicus Regivel, csak neki ikrei lettek. A szülés előtt 3 nappal is azt hajtották neki, hogy kicsik, aztán ő is 37. héten szült, az egyik fiú 2900g a másik 3100g. Kicsik? Köszi 6kg volt benne csak gyerekből!!!

Cedis: mik azok a homeos bogyók??? Említetted, hogy te jártál szülés felkésztőre a Jánosba. Tegnap elfelejtettem a dokit megkérdezni hogy hogyan kell erre jelentkezni. A múlt héten néztem a terhes ambulancián, de nem volt kiírva semmi. Nálatok hogyan volt?

Ma én is felhívom a védőnőt, vagyis aki helyettesíti, mert a mienk kissé összetörte magát 1,5 hónapja. Ilyenkorra beszéltük meg a helyszíni látogatást, hát essünk túl rajta.

Nálunk is elkezdődtek az események tegnap véglegesen megrendeltük a bútort a babaszobába, 3 hét-1 hónapot mondott a asztalos. A szakikat ismerve 1 hét csúszás, szóval október vége. PÉnteken én is mehetek anyához vidékre, levisszük a kisszobából a kanapét hozzá. Tegnap azt is kitaláltam, hogy hogyan rendezzük át a nappalit, ugyanis van egy antik íróasztalom most a kiszobában. Igaz nem nagyon használom, vagyis a fiókjaiban sok iratot tartunk, de melléülni ritkán szoktam. Ha le kell adni a kincstári notebookom, akkor lehet, hogy asztali gépet veszünk és akkor jó lesz. Szóval el fog férni a nappaliban úgy tűnik. Holnap meg megyek a barátnőmhöz és kiválogatjuk a sok-sok cuccot,a mit adni tud. :D Végre nem érzem magam tétlenül.

cicóka

Sziasztok csajok,

cicóka: gratula!!!!

a súlybecsléssel kapcsolatban egy kis sztori a kisebbik fiamról: 38 hetesen azt mondta a dokim, hogy baj lesz , jó ha lesz két kiló a baba....na ehhez képest Lukácskám 1 nappal a kiírás előtt megszületett 4530 grammal és 60 cm-el!!! Szóval én erre nem igazán adok!

Tegnap voltam UH-on: Petrus most 28 hetes, 1003 gramm :-) , befordult !!!. A méhszáj (?) 3100 - ez nem tudom micsoda!!!??? és a külső méhszáj nyitva van :-(

bocsi, de nem tudok visszaolvasni!!!

Bei-ről tudtok valamit???

Puszi
Kriszta

Kép
Kép
Kép
mkriszta75

Cicóka: igen jártam Balázzsal terhesgondozásra, akkor úgy volt, hogy minden héten kedden volt azt hiszem 17. órától, és nem kellett sehol feliratkozni vagy ilyesmi, hanem csak odamentem és a könyvtárteremben volt fenn a szülészeten azt hiszem a másodikon, de azóta nagyon átszervezték a kórházat, a szülőszoba sem ott van már azóta, mint ahol még én szültem, szóval most nem tudom hogyan van ez, szerintem jobb ha a dokidnál rákérdezel.

Majd kérünk ám fotókat a szépséges kis bababútorokról.

Julcsitól pedig a babakocsiról.

Nekünk is megvan már végül a Brevi Ovo mellett döntöttem.

Barátnőm is pont ezt mesélte, amit Cicus, és te is Cicóka, hogy az uh alapján azt mondták 3 kilós a lánya, aztán megszült egy 4.6 kilós gyereket, és nem értették miért jön olyan nehezen kifelé. :)
Úgyhogy tényleg nem aggodalmaskodom rajta.

Kép
cedis

annus kertesház az stimmel bár nincsen 50 szárítóm :D

na ezért nem foglalkoztam ezekkel a mért eredményekkel...nekem mikor gond volt az első trimeszterben volt olyan hogy 1-2 naponta uh-oztak és mindig más eredményeket adtak meg...sőt volt olyan hogy két szonográfus csinálta egymás után mert a kórházban ugye nagyüzem van és el kellett mennie az egyiknek...na és a második egész más méreteket adott meg...10-12 hetes babánál nem mindegy még 1 cm sem...
azóta nem foglalkoztam a témával...ha nagyobb eltérés van úgyis szólnak...
szerintem ez úgy néz ki hogy az adott pillanatban ahogy befogja a géppel a babát mér valamit aztán ha a kicsi másképp fordul akkor már egész más ua. az adat...

ma du.kell mennem nekem is a választott dokihoz...kicsit izgulok én is nehogy feketelábú legyek vagy csubakka :P ...nagyon szégyellős vagyok így aztán minden vizsgálat egy lelki tortúra...
emiatt kicsit lelkifurdalásom is van hogy önző vagyok és magam miatt inkább nem mennék ahelyett hogy örülnék hogy láthatom a kisbabámat....más olyan nagy örömmel megy orvoshoz és alig várja én meg ha nem rendelne be akkor nem is mennék...

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!!
Eladó egy 30 db-os ruhacsomag Kislánynak.

6000-ért elvihető.De külön is lehet,ha egyben elviszi valaki ajándék egy műanyag biztonságibabafürdető kádba.
Tartalma:
2 db kiskabát(62-es,illetve jővő télre 9-12 hós)
74-es kapucnis zippes pulcsi
74-es kord kiskabát ÚJ!!
62-es polár pulcsi
62-es polár mellény
2 db 68-as farmer kisruha(egyik kantáros,másik egybe ruha)
1 db 62-as kord kisnaci
2 db pamut naci otthonra
5 db rugi(ebbe van 68-as,vastagabb,h.újju,vékonyabb pamut)
6 db pamut felső 62-68-as méretben
6 db bady(62-es)
1 db brendonos sapi
1 db kisnaci

Képet tudok küldeni,írjatok bátran,további szép pocakosodást kívánok.
csucsu99
Budapest

Sziasztok! :)

Cicóka! Gratula!!! :) Nagyon édes Barni! :D

Cedis! Zokni sztori! :lol: Nagyon jó! Bocsi! Ha a lábfejed is megfogta , nem csak a talpad és sarkad, akkor biztos látta, de nem hiszem, hogy arra gondolna , hogy koszos volt. :wink:

Katinka! Itt vagyok. Jól vagyok! Már gyógyulok. Már nem fáj a pisilés és nem használom a Betadin kúpot, mert az viszont nem volt jó. Ráadásul azt írja az utasítása, hoyg terhes és szoptatós anyáknak nem javasolt, mert a méhlepényen keresztül felszívódik a jod ion vagy mi. Na nem csak ezért nem használom, hanem azért is, mert amikor használtam akkor égett,viszketett,a hüvelyem ,amikor nem ,akkor meg semmi bajom. :roll: Csak a gyógyszert szedem,ami holnap lejár. Aztán majd ha megyek védőnőhöz , úgy is néz vizeletet és akkor kiderül, hogy elmúlott-e a felfázás. Párom beteg. Belázasodott reggelre, meg a torka fáj. Remélem nem kapom el. :?

Annus! 150 km -re dél nyugatra vagyok Pesttől. :( Egyedül el se indulnék. Párom meg nem közösségi ember. Elég magának való. Sajnos.

Kép
bei

Jajj! Nem Katinka hanem Kriszta az előző cimzettem! :oops:

Kép
bei

bei örülök hogy gyógyulóban vagy! párodnak is jobbulást!
most ne puszizzatok és szellőztessetek sokszor hátha megúszod...meg persze torokfertőtlenítős cuki meg c vitamin napi 1000mg...sok folyadék köptető....nem is mondom tovább biztos tudjátok....

ma reggel totál be volt dugulva az orrom és azt hittem én is bekrepáltam...az ügyeleten elöbb-utóbb összeszedem szerintem...meg este úgy feküdtem le hogy jégcsak volt mindenem
biztos ami biztos ma eszek c vitamint hogy esélytelenebbek legyenek a bacik...

Kép
menion
Budapest

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?