A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

jó reggelt lányok!

köszi a tippeket. asszem akkor kicsit be is hintőzöm az alkohol mellé.
nem piros, nem gyulladt, ugyhogy remélem nem kell aggódnom. kop-kop-kop.
a tegnapunk kicsit nyűgire sikerült. délutánra már én is elpityeredtem a fáradtságtól.
vendégek voltak meg védőnéni és persze hogy váltották egymást, nem is pihiztünk.
aztán nyuszifület is végigfogdosták, igy a szopi és az alvás is csuszikált mindig. főleg az alvás!!!! mert hát enni muszáj, de aludni vagy megy vagy nem. hát inkább nem.
de este bepótoltuk :D evett olyan 5 óra körül egy 20 percecskét. még mindig alszik, pedig azt hittem nem lesz elég a mennyiség, mert majdhogynem azonnal elaludt és csak nyammogott. de ezek szerint minden ok :D
az előbb már kcisit csapolnom kellett magamon mert már nem csak csöpögött hanem folyt és feszített rendesen. remélem már kelünk lassan, mert még pelusozni is kellene kajcsi előtt.

és vszínű utána is, mert rotyi van szopi közben és az én drágám nem tudja elviselni a csomagot. hát igen... anyja fia :D
én is tusolok egy csomót és hát az a csomag ami lent van... nem is emlékeztem hogy ilyen "jo" érzés :twisted: :twisted: :twisted:

muffin! nem semmi amit irtál. micsoda baleset!!! egyébként a védőnéni elhült mikor közöltem vele hogy tegnap este benyomott 160-at a mérleg szerint :shock: :shock: :shock: hát én is néztem hogy nem jó a mérleg. de jó volt :D csak hát biztos nagyon éhes volt :D :D kérdeztem is hogy nem lehet tuletetni? mosolygott hogy hát anyatejjel nem, de ez tényleg elképesztő mennyiség.

viki! soxor próbáljátok az orrszívót. nehezen indul meg a szörcsögésből a dolog. nekem azt mondták hogy elsőre majd ne várjak csodát, kell többször próbálkozni mire elindul a cuccos.
de remélem hamar helyrejöttök!!!! ++++

Kép

Kép
timi1982

Ma megyek 6 hetes kontrollra. Biztos minden ok, mert már semmilyen betétet nem kell használnom. El sem hiszem! 10 hónap betétezés után felüdülés, hogy már nem kell semmi! Amúgy is mindig tampont használtam, utáloma betétet!

Kép
szly27

jah!

ronix! nagy kitartást a dokikhoz! remélem minden rendben lesz.
nekem mondta a dokim hogy 6 hétmulva kontroll, ha addig nincs baj. ha bármi kis problémát is észre veszek akkor azonnal menjek!
jah és közölte hogy 6 hét mulva főpróba :D hát az az igazság lányok hogy nekem az egyik varratom annyira bevágott már (biztos spórolt a cérnával:) ) hogy nem szurt, hanem égetően fájt!!!! szóval én azt mondtam hogy ebbe?????? ebbe nekem senki be nem mászik se 6 hét se 6 hónap mulva :D :D :D persze azóta már nem fáj annyira és gondolkodóba estem az időn :D :D :D

patr! az a kép!!! eszméletlen két gyerkőc! micsoda pózban alszanak!!!! olyan jót mosolyogtam rajtuk.

Kép

Kép
timi1982

juj! még egy hir!!!
vasárnap mértünk fürcsi előtt tiszta sulyt.

3590-et mértünk. 3550-nel születtünk! és a kórházban kicsit leadtunk a sulyunkból. habár a végére már ott is gyarapodást mutatott a mérleg.
az lehet hogy a 2 mérleg ennyire elméri egymást, vagy tényleg már elértük a szül. sulyunkat???

Kép

Kép
timi1982

Szerintem lehetséges, hogy már elértétek a születési súlyt. De mondjuk, nálunk sem ugyanazt a súlyt mutatta a mérleg, mint a kórházban. De én a sajátomhoz nézem!

Kép
szly27

Sziasztok!
Az éjszakánk egész jó volt. Olyan 10 körül aludt el Laura. 3-kor kelt.....akkor pelenkacserével, szopival együtt egy negyed óralatt végeztünk, aztán beájult. És aludt hatig. Éjjel itt is még durvábban esett, mint tegnap napközben.

Viki!
Laura is szörcsög. És simán az orrszívó ki sem hozza. Patikában vettünk orrcseppet, ami sima tengervíz....ujszülött kortól használható. Egy-egy cseppet teszek mindkét orrlukba, aztán 5 perc mulva remekül ki tudom orrszívózni. Néha elcsodálkozok honnan tud ekkora taknyokat összeszedni.

Képzeljétek, itt csak 10-12 hét elteltévelkell kontrollra menni. Szerencsére az én dokinőm épp akkor szabin lesz, igy előbbre, aug. 28-ra kaptam időpontot.

d.dodó

Szly!
Nekünk az orrszívót a mellszívóval együtt "adták", annak az adapterével használható.
20150601134430

Viki! Akkor az elektromos ugye? Mert az gondolom gyengébb mint a porszívós!

Kép
szly27

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 07:42-kor.
20150601134430

Vike! Gondolok Rád csütörtökön! Nyugi minden rendbenlesz! És csütörtökön már láthatod a babádat! Gyere gyakrabban!

Kép
szly27

Sziasztok!
Dávid is szörcsög,néha jobban néha kevésbé.Most például jobban.
Főleg ha a vállamon büfiztetem.
Engem is nagyon zavar és ki is szoktam porszívozni,de utánna is szörcsög :x
Hajnalban szinte mindíg a szörcsögésére ébredünk.
A másik két gyereknél ezt nem tapasztaltam :shock:

Timi szerintem lehet,hogy már gyarapodott,biztos jó a mérleg :lol:

Kontroll:én még nem voltam.Jövő héten tervezem :oops:
Vendég

Lia! Akkor te porszívózod Dávidnak! Akkor lehet majd én is kipróbálom, csak vennem kell egyet, mert a Roliéval nem akarom.

Kép
szly27

hát itt meg lehet pusztulni. rettenetesen meleg van. éjszaka nem is esett az eső!!! :twisted: :twisted:
este fujt a szél, de nem eléggé hűtött. megállt ugyanugy a levegő. a távolban láttuk az erkélyről ahogy szakad az ég, biztunk benne hogy ide is eljut. hát két csepp eljutott, de több nem.
jó most nem süt ugy mint tegnap a nap, de nem sokkal van hüvösebb.

de remélem legalább igy marad, és nem lesz melegebb. tegnap nagyon megviselt minket.

Kép

Kép
timi1982

TAJ kártya igényléséhez nem tudjátok hanyas számú nyomtatvány kell? Letölteném, elmenne érte vki. Köszi

potyka

! 8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 19:31-kor.
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 19:32-kor.
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 19:32-kor.
Vendég

Jó reggelt!

Kata mindenre válaszolt...Szerintem nyugodtan lehet az orrszívót ilyen kicsiknél is használni. Semmi bajuk nem lesz.

Kriszti Boldog névnapot!

Vicces, Timi Bencéje már elérte a születésit, mi csak a múlt héten és most vagyunk 100 grammal felette.

Adél megint aludt 6 órát egyben és édes volt mert 9-kor beraktam az ágyába, 10-g nem aludt, de csöndben volt...olyan kis drága. Napközben kevesebb az alvás, de kicseleztem mert elmentem egy körre a ház körül vele és elaludt. Nekünk bejön ez a babakocsi...
Ha már az evéssel nincs minden rendben, kárpótol minket a leány az alvással :)

Pati! Véda! Ronix! Potyka! Hogy álltok a testvérféltékenységgel?

Kép
andkata

Sziasztok!

Kriszti, boldog névnapot!

Potyka,
nekünk a születési anyakönyvi kivonatra adták ki a taj-kártyát, nem kellett semmit kitölteni (lehet, hogy a kórházban valamit intéztek, de nem mondták). Amúgy meg elvileg kiküldik a tajt, semmit nem kell csinálni vele, csak mi hamarabb szerettük volna megkapni, hát a férjem elment érte az oep-be.

Viki,
ha úgy gondolod, hogy neked meg a kicsinek a fejt anyatej jobb valami miatt, akkor fejd! De tényleg érdemes végiggondolni hosszú távon, hogy hogyan fogod majd csinálni hónapokon át.

Szly,
az orrszívást én is magam csinálom, de a porszívós orrszívó végét levágtam (a porszívós csatlakozóját), és a hosszú cső végét megszívom - nem gusztusos, de én sem akartam rákötni a gyereket a porszívóra. Tudom, hogy nem lesz semmi baja, inkább engem riaszt el. Meg ez csendesebb, békésebb.

Muffin,
Eliot azért gyarapodik ilyen szépen, mert ő egy kis tündérfiú!!! Tudja, hogy fontos, hogy jól gyarapodjon...

Patr,
milyen édesek a gyerekeid!
És Zsoltitól nagyon rendes dolog, hogy ha már hasfájós ugyan, de csak kétnaponként :D

Hene 8)
de jó, hogy ezt a hasfájós dolgot a tapszer megoldja!
Lehet, hogy tényleg az gyötri meg a babákat, amiket mi megeszünk? De hát nem mindennap eszünk olyat, amitől a kicsinek fájhat a hasa...

Tegnap kénytelen voltam fejni minden lustaságom ellenére :? mert megjelent egy piros csík az egyik ér mentén a cickómon. Betonkemény is volt, és még hátravolt két óra az etetésig, úgyhogy pánikszerűen fejtem egy keveset :shock: csak annyit, hogy még kajolni azért tudjon belőle a csöppem.
Jut eszembe: a "csöppem" már elérte a születési súlyát, a 3,8 kiló tuti megvan! Két etetés között fürdettük félúton, akkor 4 kilót mutatott a mérleg :shock: és mégis gebe a gyerek, de nem baj!!!! Ha ennyit eszik, hamarosan el sem bírom :roll:

KépKép
szkagi

Andi: mi a helyzet nálatok??? Békülés???
Vendég

Amúgy teljesen megrázott ez a hír a balesetről, amit Muffin írt. Ez borzasztó, terhes anyával karambolozni... még jó, hogy a kicsit megmentették - bár nem tudom, milyen élete lesz így, tényleg annyira borzasztó
így kezdődni egy életnek
amikor örömmel kellene

KépKép
szkagi

jaj, most olvastam az indexen, hogy nem tudták megmenteni a kisbabát, néhány órával később meghalt, 8. hónapban volt az anya

olyan borzasztó

KépKép
szkagi

gyerek megetetve, most alszik. Tej lefejve, én meg itt. :)

Képzeljétek, tegnap este mentünk sétálni és folyamatosan jöttek a mentők, rendőrök, stb. Elképzelni nem tudtuk hogy mi történhetett... Erre most reggel olvasom hogy mi volt. Egy batár nagy baleset, amiben meghalt egy terhes nő, de császárral kivették a gyereket és sikerült újraéleszteni!!! Mennyire kemény??? Azt hallottuk hogy valami nagy gáz lehet, mert iszonyat mennyi szirénás jött. De ilyet...

Amúgy éjjel melegítettem a fiamnak 100-at. Aztán kért még 30-at. Mondom oké, akkor fekvés. De nem. Még kért... Úgyhogy adtam neki még 30-at. Így összesen megevett 160-at... Neki már a 120 se adag...

Na megyek mert valami történt és elkezdett sírni a drága... Majd még jövök.

(Ezt kb. három órája írtam, és azóta nem ment el... Remélem most sikerül neki...)

KépKép
muffin

Képzeljétek, tegnap este mentünk sétálni és folyamatosan jöttek a mentők, rendőrök, stb. Elképzelni nem tudtuk hogy mi történhetett... Erre most reggel olvasom hogy mi volt. Egy batár nagy baleset, amiben meghalt egy terhes nő, de császárral kivették a gyereket és sikerült újraéleszteni!!! Mennyire kemény??? Azt hallottuk hogy valami nagy gáz lehet, mert iszonyat mennyi szirénás jött. De ilyet...

Amúgy éjjel melegítettem a fiamnak 100-at. Aztán kért még 30-at. Mondom oké, akkor fekvés. De nem. Még kért... Úgyhogy adtam neki még 30-at. Így összesen megevett 160-at... Neki már a 120 se adag...

(Ezt kb. három órája írtam, és azóta nem ment el... Remélem most sikerül neki...)

KépKép
muffin

Muffin:már háromszor is olvastam :lol:

Kép
Kép
Kép
kike

Ági:szörnyű ez a baleset :(

Kép
Kép
Kép
kike

Muffin! Eljött akkor is! Most meg kétszer! :lol:

Ági! Na ezért utáltam én hosszabb autóútra menni kismamaként! Sosem lehet tudni!

Kép
szly27

Ezt kb. 3 órája írtam, de nem ment el... remélem most sikerül.

KépKép
muffin

de sikerült, csak szórakozik velem a böngésző... nem tudom miért csinálja, bocsi...

KépKép
muffin

nem tudom mit szórakozik velem... már másik böngészőt is megnyitottam, de ott is ezt csinálja... tegnap meg pl. nem jelent meg az a sáv ahova be lehet írni az üzit úgyhogy nem tudtam elküldeni amit akartam, aztán meg elszállt mert kifagyott a gép...

orrszívó... Eliot is szörcsög, de én sajna nem tudok vele mit kezdeni. az az egy mázli, hogy neki nem tud bedugulni az orra... csak zavaró a szörcsi...

potyka, nekem ott helyben töltötték ki és kb. fél perc, nem egy bonyolult történet...

szly, én is irigyellek hogy nem kell már a betét... bár kb. két hete én is csak tisztaságit használok... ez is könnyebbség.

nekem elvileg jövő héten kell menni kontrollra. kíváncsi leszek mit mond.

KépKép
muffin

Pont most olvastam a balesetet! Nagyon durva!

Wera! Feladtam a teát! Barna cipős dobozba raktam! :D
Vendég

most olvastam én is hogy nem élte túl a bébi, de ezt a fogalmazást: "akit nyolc hónapos édesanyja méhéből mentettek ki egy karambol után."
na megyek mert a drága már megint éhes... ez engem tejcsárdának néz... :)

KépKép
muffin

potyka!

elküldtem a szüléstörténetemet.
légyszi ezt a képet rakd fel hozzá!!!

köszike!
Kép

Kép

Kép
timi1982

nagyon édes ez a kép! :)

KépKép
muffin

muffin!
már rettenetesen éhes volt.
rég enni kellett volna, de a kórházban szarakodtak a papirokkal és igy etetni már nem tudtam, de hazajönni se hogy itthon együnk.

aztán itthon gyorsan fotóztuk ezt a képet :D

"pincér! egy cicinyi anyatejet kérek"

Kép

Kép
timi1982

Timi! Bence nagyon ari! :D
Vendég

Kép Kép Kép Kép

Kép
szly27

Sziasztok!

Hat nem sok idom van jonni. Kicsiny fiacskaink napi 24orabol 25ot fent vannak es 26ot ciciznenek.

Raadasul most nekunk is koldok gondok akadtak. Csabanak koldokserve van, emellett nott egy vadhus szeru cucc a koldokeben,amit a vedono le akar egetni. :shock: Ja,es kozolte h az ep bor is megeghet picit. :shock: :shock: :shock: En ilyen kezebe nem adom a gyereket,foleg ilyen cellal. Katák!!!!! Errol tudtok valamit? Mi lehet megoldas?

De edes nyuszibaba!!!!!!
Vendég

Maverick!
Ez nagyon durva...normális ez a védőnő?

d.dodó

mononukleozismab volt részünk a lányommal 4 éves korában :x :x
Gondolni is rossz rá..egy hetet voltunk korházban infulzió stb :x
Vendég

Maverick! Elhiszem, hogy nincs sok időd! Nekem egy mellett is alig van! A védőnő egy idióta! Szerintem beszélj a dokival!

Szly! Nagyon szép a tábli! :D
Vendég

Babu!
Szabi már 5 hetes? Azta! Kérek képeket a snooker társról! ;)
20150601134430

Jázmin ma sem viszi túlzásba az alvást. Egyszerűen nem marad a kiságyban. Csak a babakocsiban hajlandó bóbiskolni, mert ezeket a 3/4 órás szundikálásokat nem lehet alvásnak nevezni. Ő legalább 3 órákat szokott aludni.

Babuli! Köszi! Már majdnem teljes. Utána nem tudom mit csináljak vele, mert változtatni való nem lesz és így nem lesz érdekes. Ötletek?

Lia! Nem semmi! Remélem soha nem kell kórházban lennünk, pedig két gyerek mellett valószínűleg nem fogom megúszni!

Maverick! Én is inkább dokinak mutatnám meg!

Bence aranyos! Tiszta nyuszi!

Kép
szly27

Kedvenc képem :D
Kép

Kép
Kép
Kép
kike

Domi 10-kor evett utoljára,és legalább két órája alszik,ha nem több-mi van vele?? :roll: :lol:

Kép
Kép
Kép
kike

Kike! Nem semmi pofik és toka van ott! Mit csinálsz ezzel a fiúval? Pumpálod? Nagyon aranyos, nem csoda hogy nem idegesítette magát a védőnő a súlyával kapcsolatban!

Kép
szly27

Köszi-hát bizony hízik bele a nagyvilágba-megmértem magam-74 vagyok,Domival 79-persze pelussal,meg ruhával,de egy kilót már tuti hízott :D

Kép
Kép
Kép
kike

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 07:43-kor.
20150601134430

Viki:Köszi :D Egy kis cukifalat,csak kelne már fel enni :lol: Hogy bírja hogy 10 óta nem evett? :lol:
Biztosan jót tett neki hogy kicsit hűvösebb van,bár már megint süt a nap :evil:
Azt hiszem nagyon jó Baba lenne,ha nem lennének mindig olyan melegek-csak enne,meg aludna,de a meleget utálja :lol:

Kép
Kép
Kép
kike

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 19:33-kor.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?