A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Elkezdük Áronnak mondani, hogy baba van a hasamban, ő meg olyan lelkesen puszilgatja gyengéden szeretgeti, hogy elolvadok tőle...
Vannak akik azt mondják, hogy nemjó a gyereknek túl korán beszélni a kistesóról, mert úgysem érti, ráérünk a szülés előtt... én úgy döntöttem beszélünk neki róla, hoszen minek titkolózzunk... ő is már az életünk része...
Ráadásul legutóbb azt mondtuk neki, hogy adjon puszit a kistesónak... addig nem mondtuk azt a szót, hogy kistesó, mindig babát mondtunk... ment és adott a hasamra puszit... érti és összeköti a dolgokat...
Lefekvéskor szoktunk imádkozni, az ima végén megáldjuk egymást... Áronom már félálomban volt, szopizott, én halkan, hogy ne zavarjam megáldottam a pocakomban lévő kisembert is, erre Áronom kómásan felül kitakarja a hasam és elkezdi puszilgatni, szeretgetni, megáldani... annyira aranyos, volt olyan kis gyengéd... azt hittem menten elolvadok... nem bánom, hogy már beszéltünk neki a tesóról...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka, Magi,

szerintem ebben a kérdésben mindkettőtöknek igaza van. Az én családomban van egy beteg gyerkő (sőt már nagylány 16 éves). Ő súlyosan szellemi fogyatékos. Nem hiszem, hogy boldogtalan lenne, sőt kifejezetten jó kedvű, vidám természetű emberke. 1 évesen fogadta be anyukám. Mostanában sokszor eszembe jut, hogy vajon, ha anyu már nem lesz ki fogja gondját viselni. Hát persze, hogy én, de vajon az én párom is ezen a véleményen van?? Megtehetem, hogy ráerőltetek egy számára idegen embert???
Sajnos az ilyen embereket a társadalom teljesen kirekeszti. Félnek tőlük mintha leprásak lennének, pedig ők ezerszer több szeretet adnak, mint néhány egészséges társuk. Bennük életük végéig megmarad a gyermeki ártatlanság, a légynek sem tudnak ártani...

Ez hosszú lett, pedig tudnék még írni

Kép
emi29

Mamacka - Ezt nagyon nagyon csodálatos volt olvasni .. :)
Jól döntöttetek - édes a kisfiad.
A párom unokatesójának a lánya (2 éves) is simizte a hasam a hétvégén, ő is megértette, hogy ott van a kisbaba :) Annyira jól esett .. ennek milliószorosa lehet, ha a kisfiad teszi ugyanezt :)

Kép
szösszenet

Sziasztok!
Ma megyek UH-ra.Ki tudja,hogy most milyen uh-t csinálnak?Hüvelyit,vagy hasit.Remélem,hogy már a hasit.

Kép
ágnes27

[quote="ágnes27"]S írta:ágnes27ziasztok!
Ma megyek UH-ra.Ki tudja,hogy most milyen uh-t csinálnak?Hüvelyit,vagy hasit.Remélem,hogy már a hasit.

Szerintem már hasit .. :) ;)
Jajj de jó - jelezz majd, hogy mi volt!

Kép
szösszenet

Szösszenet
Persze ez mind nehéz kérdés... és sok minden szörnyűséget kitalálhatunk előre, de nemtudhatjuk, hogy mit hoz az élet... és egy beteg gyerek nem csak teher.. ugyanúgy öröm és szeretetforrás is mint egy egészséges... én nem tartom megoldásnak azt, hogy megölöm a gyermekem mert beteg, mert nem olyan mint egy átlagos gyerek... nemtudnék ezzel a tudattal tovább élni... (ráadásul az ilyen betegségek zöménél az átlag életkor sokkal alacsonyabb.. nem valószínű, hogy túléli a szüleit... pl a down szindrómánál negyven év vagy valamivel alatta)
De inkább ne beszéljünk erről... az életre készüljünk! :) és adja az Isten, hogy ne is kelljen ezzel a kérdéssel élesben foglalkoznunk...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka-Teljesen egyetértek minden egyes szóval, amit fent leirtál.Örömmel tölt el, hogy vannak még, aki így látják a dolgokat.

Szerintem az élet kevésbé napos oldalát is el kell, vagy el lehet fogadni, persze ez mindig tőlünk függ.Már az első babánkkal is belegondoltam abba, hogy mi van akkor, ha kiderül, hogy nem egészséges, és rájöttem, hogy semmi, ugyanúgy a mi babánk, ugyanúgy szeretem.

Nemrég láttam egy riportot, ahol egy nőgyógyász doki elmesélte, hogy egyszer megkereste egy 20. hetes kismama, azzal, hogy válalja el a szülését, mert már senki nem hajlandó rá.Mivel kiderült, hogy súlyos rendellenessége van a babának és mindenki azt mondta, hogy inditott szüléssel meg kell szülnie a babát,( halottam már ilyenről-szörnyű lehet).De az a doki nem így gondolkodott, és persze a kismama sem.Végig hordta a terhességet.Aztán megszületett a tényleg súlyosan beteg baba, de méltósággal született meg, és méltósággal is halt meg pár óra múlva.A szülésnél ott volt az apuka is, és együtt búcsúzhattak el a gyermektől, akit ajándékba kaptak, igaz csak egy kis időre.

Milyen jó is lenne, ha több orvos gondolna így az Életre!

Kép

Kép
deli

De jó hogy nektek tetszik! Azért fontos, hogy mások mit gondolnak a választott nevünkről! Van egy 10 éves kislány a családban...ő azt mondta hogy "furi":) pedig nem is...
Van erre egy aranyos történet amit leendő sogórnőm mesélt:
Az egyik ismerős családban a 3 éves Bence egyik nap úgy jött haza az óvodából, hogy "nem igaz már, hogy mindenkit Bencének hívnak" ő mától Kolos. Innentől kezdve mindenki Kolosnak hívta...de hogy honnan vette ezt a nevet...és különben is 3 éves...kíváncsi vagyok hogy mi lesz belőle :) meglehetősen céltudatos!

Kép
be_be

Ági
Tuti hasit!
Hozz képeket!

Szösszenet
Igen nagyon megható... szerintem ebben is annyira megmutatkozik a jellemük..
Barátnőm kisfia pl kijelentette, hogy neki másik anyuka kell olyan akinek nincs baba a hasában... elege lett, hogy semmit nem lehet... anya nem emeli fel stb... lecserélné anyát! már csak hetek vannak hátra, hogy teljesüljön a kívánsága! bár nem hiszem, hogy azzal a helyzettel olyan elégedett lesz :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
mamacka

Deli
Az én orvosom is így gondolkodik... Kérdeztem tőle, hogy volt-e olyan mamija aki mindenképpen meg akarta szülni a beteg babáját... azt mondta Angliában volt egy, ráadásul a mama azt is kérte, hogy mindent úgy csináljanak a szülés körül, hogy a gyerekének jó legyen... ott is meghalt a pici a szülés után, de olyan körülmények között, szerető családban amely kevés embernek adatik meg...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Deli
Áronom is Hanna lett volna! :) a Johanna a vezetéknevünkhöz már túl hosszú lett volna..

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sajnos az viszont egy teljesen egészséges családban is előfordulhat, hogy történik egy baleset, vagy betegség az élet folyamán, akkor viszont teljesen természetesnek vesszük, hogy ugye gondoskodunk a beteg gyermekről.
Igaz szerintem ilyen esetekben főleg fontos, hogy férj és feleség egy véleményen legyenek.

Kép

Kép
deli

[quote="be_be"]A írta:be_bez egyik ismerős családban a 3 éves Bence egyik nap úgy jött haza az óvodából, hogy "nem igaz már, hogy mindenkit Bencének hívnak" ő mától Kolos.

Hát ez nagyon jóóóóóóóóóóóóóóó :lol: :lol: :lol: :lol:
Imádnivaló lehet .. :lol: :lol: :lol:

[quote="mamacka"] írta:mamackaIgen nagyon megható... szerintem ebben is annyira megmutatkozik a jellemük..
Barátnőm kisfia pl kijelentette, hogy neki másik anyuka kell olyan akinek nincs baba a hasában... elege lett, hogy semmit nem lehet... anya nem emeli fel stb... lecserélné anyát! már csak hetek vannak hátra, hogy teljesüljön a kívánsága! bár nem hiszem, hogy azzal a helyzettel olyan elégedett lesz ..

Hát igen .. lehet benne igazság .. de ki tudja .. :)
Nem tudom nevelés, vagy jellem kérdése-e ..
Én eddig akárhány kisgyerkőcöt láttam, akinek tesója érkezett, mindegyik boldog volt, és ösztönösen simizte, imádta :)
Anyu mesélte, hogy én anno egyenesen követeltem a Hugit :lol:
De kikötöttem, hogy csakis Hugi jöhet .. :D
Meg reklamáltam, hogy az oviban már mindenkinek van kistesója, csak nekem nincs, és kérek Karácsonyra :D Meg is kaptam december 15-én az imádott Hugit, aki most is a mindenem :) pedig már nem baba ő sem :lol: De tökéletes tesó - imádom :)

Kép
szösszenet

Nalunk a nevkerdes megoldott.
Csak akkor tudjak meg, mikor mar megszuletett.

Zolinal is igy volt.
Mikor gondolkoztunk a neveken es meg csak felmerult, hogy mi lehetne, mindig valaki megkritizalta valami miatt.

Igy mikor megvolt az igazi ugy dontottunk, hogy ez meglepi lesz.

Mikor Zoli megszuletett kapott mindenki SMS-t es akkor megtudtak.
Akkor mar senki sem a nevevel foglalkozik es mindenkinek tetszeni fog.

Ez most is igy lesz nalunk. Bar meg nevunk nics.
Majd ha megtudjuk, hogy milyen nemu lesz, akkor kitalaljuk.

Zolit szoktam kerdezgetni, hogy neki mi tetszik, hogy hivna a kistesot, vagy a babajanak milyen nevet adna, de nem mond semmit. Igy majd megkerdezzuk tole, amit kitalaltunk, hogy tetszik e neki.
Ha igen az lesz, ha nem akkor a kovetkezo nevet is megkerdezzuk.
Szoval neki is lesz beleszolasa es valaszthat is azokbol, ami nekunk a legjobban tetszik.

Magi
Vendég

Szösszenet
Még az is benne lehet szerintem, hogy nemszabad a kistesóra hivatkozni, hogy miatta nemlehet ezt vagy azt... mert akkor esetleg haragudni fog rá még mielőtt megszületik...

A Kolosos sztori nagyon jó! :) :lol:

Kép
Kép
Kép
mamacka

Nevekkel kapcsolatban... nekünk barátaink sem mondták el mit választottak miután már a harmadik változattól is elvette a kedvüket a rokonság... :(

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka-gratulálok a dokidhoz!Az enyémről még nem tudom, mert most más dokim van, de ha kiderülne, hogy gond van és a dokim nem állna melettem ebben, én a világ végére is elmennék, hogy megtatláljam azt az orvost, aki ugyanígy gondolja.

Áron- nekem meg régóta van a tarsolyomban ez a név.Így hívnak egy sérült babát (ikerpár- a tesó teljesen egészséges), aki hajdan az osztályunkon feküdt és akiért a szülei azóta is sokat küzdenek, és példaértékű, ahogyan viszonyulnak hozzá.És mi is teljesen a szívünkbe zártuk azt a kisfiút.

Kép

Kép
deli

Jajjj mennem kell dolgozni ég a képem, hogy itt ülök egész nap... :(

Kép
Kép
Kép
mamacka

Nalunk Zoli ugy meg a pocakomhoz, hogy felhuzza a ruham odahajol :
-Szia!
-Hozol nekem big truck-ot?
-Igen!
-Koszonom!
-Szeretlek!
Ad a pocakomra egy puszit

Nalunk ez igy megy mindig.

Na es ha megyek erte az oviba hazafele mindig megkerdezi, hogy megvan e meg a kisteso.

Magi
Vendég

Igen egy fantasztikus ember... annyira jó, hogy rátaláltam... két éve több évre visszamenőleg elolvastam a mamák hozzászólásait az alapján választottam... :)

Áron név nekünk nagyon egyértelmű volt... más fiú név eszünkbe sem jutott... no még az Ábel de az annyira akkor nem... most meg unokatesó Ábel lesz így az kilőve...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Nevünk nekünk is van 1-2, de mi sem szívesen híreszteljük,ahogy Johannával sem, szerintem is elég, ha akkor tudják meg, ha már biztos :D

Kép

Kép
deli

Én is megyek ebédelni, jó étvágyat nektek is az ebédhez!

Kép

Kép
deli

Csak a beteg baba témához szeretnék hozzáfűzni annyit, hogy nekem a kishúgom most 9 éves (heten vagyunk testvérek), és Down-szindrómás. Tündéri, és mindenki imádja, persze sokszor nem egyszerű vele, mert sokszor kell elmondani neki azt, amit más talán elsőre is megért. Tavalyelőtt ment először suliba (kisegítőbe, előtte normál oviba járt), és azt mondták, hogy az első év célkitűzése, hogy megtanuljon 4 betűt. Már október végére el tudta olvasni, és le tudta írni a fél ábécét! És rengeteg szeretetet tud adni, nagyon szereti a kisgyerekeket, és az öregeket.
Vele könnyű, de ismerünk olyan családot, ahol a down-os kisfiúnak rengeteg egyéb szervi baja is van (szívproblémák pl), és orvostól orvosig járnak vele, és borzasztó nehezen fejlődik szellemileg is.
Biztosan nehéz döntés, és bár mi, testvérek annak idején mindenféle kétségek, és rossz érzés nélkül az első pillanattól elfogadtuk olyannak a Bogit, ahogy született, emlékszem arra, hogy Anyunak nagyon nehéz volt az elején.

Dehát, nem véletlen mondják, hogy mindegy, hogy fiú vagy a lány, a lényeg, hogy EGÉSZSÉGES legyen! :)

De nagyon jó titeket olvasni, és együtt aggódni/örülni/drukkolni veletek! :D

KépKép
gyé

Sziasztok!

Afp-vel kapcsolatban, tényleg megbízhatatlan, nekem Bencével 0,4 lett, Katával 0,3, és mindketten makk egészségesek....

Ez azért van, mert egy biz. magzati enzim gyakoriságát nézik a vérben, és ehhez meg kell becsülni a vér mennyiséget, vagy vmi ilyesmit magyarázott a dokim. Nost és nem mindenki 60 kg :) Én pl majdnem 2x annyi vagyok :oops: :oops: :oops: Szal ha megszorzom az eredményt 2-vel, nem is olyan rossz :) És ha most is alacsony lesz, és javasolják a magzatvízvizsgálatot, akkor szerintem meg fogom csináltatni. De nem biztos. Majd akkor eldöntjük :)

Beteg babáról: Nem hiszem hogy merném vállalni, de ha én még meg is tenném, nem teheetném meg a férjemmel, és a gyerekeimmel, hasonló okokból, mint fentebb írtatok. De ha az élettel összeegyezthetetlen rendellenessége lenne, azt hiszem én is megszülném, mert így érzem tisztességesnek. De nagyon becsülöm Deli, és Mamacka hozzáállását, minden tiszteletem az övék és a férjüké.

Én is alig várom az Uh-t, de csak 10.-én lesz :( Akkor megyünk 4d-re. Tényleg volt valaki mostanában a praxisban? Mert mi igazából nem a 4d miatt mennénk, hanem hogy egy jó orvos, egy jó gépen leellenőrizze hogy a bábkjnak mindene megvan-e, rendben van-e. Épp ezért szeretnénk HAjdú doktornőhöz menni aki genetikus. SZóval ő ezt megcsinálja, ha már fizetünk érte?
A 4d szerintem az én hasfalamon keresztül nem lesz élvezhető :( Max ha már jó nagy lesz a béb.

Na megyek,

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Igen a Down szindróma ahogy a nevében is benne van több betegségből áll össze... gyakori a szív elégtelenség, lukas szív, ezáltal keringési zavar... tulajdonképpen az a ritka ha nincs... a mi szomszédunk is szívbeteg és nem is lehet műteni... ő is súlyosabb fajta de már 16 éves és nagyon sok örömet adott a családjának... még alig beszél... és azt is inkább a szülei, testvérei értik csak... ő a legkissebb hihetetlen jó a memóriája... Úgy hívják Kata. Egyszer jó pár éve...van vagy tíz... öcsémmel beöltöztünk mikulásnak és elvittük neki az ajándékokat... a mai napig emlegeti... tőlem félt mert én a krampusz voltam... :)

Gyé
Nálatok is a legkissebb testvér a beteg? Ő látom nagyon szépen fejlődik? Beszél is sokat? Szerintem nincs olyan szülő akinek ezt nem lenne nehéz elfogadni, feldolgozni...
Jó sokan vagytok tesók!
Milyen volt ilyen nagy családban felnőni?

Kép
Kép
Kép
mamacka

zsuzsófi - nekünk 13+3 nál hasival kezdett a 4d-n a szonográfus majd áttértünk hüvelyire. Nem volt kellemetlen, csak kicsit furcsa, hogy a Párom is ott volt (hozzáteszem Ő nem szeretne bent lenni a szülésnél)
Nagyon jó felvételek készültek így! Sajna elkövettem azt a hibát, hogy teli hólyaggal mentem be a vizsgálatra. Elsőre semmi sem látszott, mert szegényt teljesen eltakarta hólyagom. Aztán próbáltam könnyíteni a helyzeten, de nem ürült ki eléggé...így lett a végén hüvelyi. így meg tudtuk számolni az összes újját stb...
Szóval 4d-hez jó tanács: üres hólyag...üres gyomor (ha megoldható)...ha éhes vagy ő is élénkebb lesz! Előtte semmiképp nem jó enni :)
Holnap hozok majd képeket! :)

Kép
be_be

mamacka - igen, ő a legkisebb, azt mondták, Anya kora miatt lett a rendellenesség. Nagyon okos, de nagyon akaratos is. És mert ő a kis kedvenc (a többi testvérünk mind fiú), szóval három öcsém és két bátyám (és persze én is) lessük minden kis kívánságát...hát ezzel pontosan tisztában van ő is. :) beszél, bár idegennek elég nehéz megérteni, inkább csak szavakat lehet kivenni a mondókájából, de azt mondták Anyának a készségfejlesztők :), hogy ne értsük meg, amit akar a Bogi, addig, amíg nem mondja szépen. Ez sokat segített még kisebb korában, most az akarata mindig győz. :)

Jó a nagy család, én is azt szeretnék! Rossz lehet egykének lenni. :(

Figyu, itt olvastam valahol, hogy az ultrahang árthat a picinek? Miért? Mert vmelyik magazin azt írta, hogy az semmiképp nem veszélyes.

KépKép
gyé

Zsu, írtam már, hogy mi a Praxisban voltunk a 12. heti UH-n, Hajdu drnőnél, nagyon alapos és remek diagnoszta. Az AFP-s beutaló papírra elméletileg ráírják a súlyt is, hogy figyelembe lehessen venni az értéknél, egalábbis a X.ker-i egészségházban így van. Az én sztk-s dokim elfogadja a magán UH-rendelők leletét is, Csöppke, neked az Istenhegyit nem értékeli a dokid, azért kell kétszer menned?
A névválasztással mi is úgy voltunk, hogy a születésig nem árultuk el senkinek (és mivel nem akartuk tudni, mi lesz, hát fiú-és lánynevünk is volt). Most is így fogjuk csinálni, ezért nincs a táblázatban a baba nevénél mellettem semmi.
A nagyobbik lányom már nagyon élvezi, hogy nő a pocakom, a kicsi még nem fogja fel...de jó, hogy vannak még rajtam kívül olyanok, akik a 3. vagy 4. babájukat várják :)
Örömteli gömbölyödést nektek,
Nuska+
nuska1

[quote="nuska1"] írta:nuska1Az én sztk-s dokim elfogadja a magán UH-rendelők leletét is, Csöppke, neked az Istenhegyit nem értékeli a dokid, azért kell kétszer menned?

nusjka, nem tudom, nem is kérdeztem. De több szem többet lát alapon elmegyünk mindkettőre. :)

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Sziasztok.

Csak bekukk és egy két témához mondanék pár szót.

Az a 6-os ikres nemrég volt amerikában :lol: :lol: és szerintem plasztikázták a csajt mert eléggé kinyúlt a bőr a hasán és én lehetetlenségnek tartom hogy két hónap alatt így visszamenjen. DE ezt nem tudhatom ez csak az én véleményem. :wink: :wink:

Beteg baba.
Háát én jelen helyzetben nem tudom mit csinállnék ha azt mondanák hogy beteg de életképes a külvilágban. Ezt értem pl a downra. Mert a down szindrómának több súlyossági fokozata van. Pl én ismerek egy kislányt aki naggyon okos és ügyes. Pl 1 hetes korától nincsen rajta pelus. A szülők amolyan fura szülők de ha van idejük akkor miért ne?
http://szirkababa.blogspot.com/2006_05_01_archive.html

harivera
Budapest XXI. kerület

:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2008.11.21 21:46-kor.

Kép
1bambi

gyé
A zaj miatt mondják és a hőmérsékletemelkedés miatt, hogy nem jó! Mi nem is voltunk cska a kötelezőkön... olyannégy alkalommal ha jól emlékszem???

Jó a nagy család mi is három négy gyereket szeretnénk, de keresztény körökben pl gyakran látom azt, hogy a szülők túlvállalták magukat(sok 10-13 gyerekes családot ismerek ahol a gyerekek már nem érezték jól magukat... persze pozitív példát is látok)... és ezt a gyerekek megsínylették... szerintem fontos dolog, hogy a pár felmérje mennyi gyereket képes vállalni, én biztos vagyok benne, hogy négy gyereknél többet nem bírnék... még a negyedik is egyenlőre soknak tűnik, de az talán még belefér. Persze vannak olyan ősanya típusok akik valóban képesek is szeretetben felnevelni egy kissebb hadsereget akár... az a fontos, hogy az ember őszinte legyen magával és a kapacitását fel tudja mérni...

Ti mennyi babát terveztek?

Kép
Kép
Kép
mamacka

Be_be, hát én már 17. hetes leszek akkor szóval hüvelyi tuti nem lesz... De mondom most nem a 4d-ért megyünk...

Gyé, nem alapban nem árt az Uh a babának, ha hosszú a vizsgálat, akkor árthat. Ennek én is most olvastam utána, mint fentebb írtam. Tehát 40 percnél semmiképp ne legyen hosszabb egy vizsgálat, mert a hangrezgések miatt a baba+ környezete túlságosan felmelgszik. Egy 1 órás vizsgálatnál akár 40 fok fölé is mehet. Na és EZ árt a babának.

De szvsz sehol se fenyeget az a veszély hogy ilyen sokáig vizsgáljanak :)

Nuska, köszi, hát Szegeden nem írták rá, pedig direkt kértem :( Én mindhárom terhességnél kövér voltam. Lehet hogy akkor megérem hogy most jó lesz az Afp-m?

:) :) :)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

bambi
bármiÁron.. mindenÁron :lol: ezzel mi is szoktunk mókázni, de engem nem zavar! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
mamacka

mi mindenÁron Áront akartunk! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
mamacka

Látom mindenkit sokkoltam a pocakkal! :) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
mamacka

...lenne egy buta kérdésem: a munkahelyemen Colgate szájöblítőt használok és az előbb amikor ki akartam köpni sikerült lenyelnem egy félkortyot...5 percig köhögtem tőle, és még mindig marja a torkom...ugy ettől nem lehet baja neki? sorry, hogy ilyen fárasztó kérdés, de tényleg aggódom...nem ment le sok, de masszív egy anyag volt...

Kép
be_be

Sziasztok csak bekukkantottam , holnap olvasok vissza munka után. És mindenkinek válaszolok, akinek lógok válasszal.
A képet a sok babásról láttam...hát nem semmi..... :shock:
Mindenkinek szép napot!!! :wink:

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

be_be
Nem lesz semmi baja! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2008.11.21 21:46-kor.

Kép
1bambi

Sziasztok!

Nekem szombaton lesz meg az AFP, és tényleg nagyon izgulok, hogy mi lesz az eredmény. Én biztos hogy nem megyek amniora, bármi lesz, ezt már megbeszéltük a párommal. Nekem az 1% esély a vetélésre is rengeteg, képtelen lennék megcsináltatni.
zsálya*

be_be, nem hiszem, hogy fél korty szájöblítő árthat a babának.

zsálya, hát abban én sem vagyok biztos, hogy elmennék amnióra, de ne gondoljunk semmi rosszra. Fő az optimizmus :) Egészséges babáink lesznek és kész :)

Mamacka,

nem tudom, hogy a kérdést a gyermekek számával kapcsolatban kinek szántad, mindenesetre én szívem szerint 4 gyerkőt vállalnék, de mivel ezesetben az eszemre kell hallgatnom, így max két gyerkőt tervezünk a párommal.

Kép
emi29

Lecserélted a vonalzódat Zsálya? És te is Szösszenet????

Kép
emi29

mamacka - mi jól elvagyunk heten, mindig volt/van kinek-kivel foglalkoznia, mi "nagyobbak" már tudunk számítani egymásra, okosítani a kisebbeket, segíteni Anyunak, ha kell. Annyira különböző egyéniségek vagyunk, hogy volt egy nehéz konfliktusos időszak, amikor rájöttem, hogy nem baj az, hogy nem mindig gondolkodunk ugyanúgy. az, hogy testvérek vagyunk, nem jelenti feltétlen azt, hogy ugyanazok a dolgok lesznek fontosak nekünk, és mindenről egyforma a véleményünk.
De azért a hét az nekem is biztosan sok lenne, mi is négyet tervezünk!
Amikor mi kicsik voltunk, és Anya terhes lett, és nem tudta, hogy mit tegyen, a Mama mindig azt mondta neki, hogy "édes lányom, ha Isten adott báránykát, ad majd hozzá legelőt is..." :P

Jó tudni ezeket az ultrahangról, a nőgyógyász, a háziorvos, de még a védőnő is mindig csak kitérő válaszokat ad (pl az Elevittel kapcsolatban is), és a lényege mindig az, hogy "végül is, csinálsz, amit akarsz".

KépKép
gyé

Lecseréltem, mert nem akart működni az előző, pedig aranyos volt.
zsálya*

emi
A mi helyzetünk sem fényes sőt! De szerintem három gyerek semmivel sem kerül többe mint kettő... akkor már nagycsaládosnak számítatok és több a kedvezmény is...
De mi ezt a kérdést amúgy is rábízzuk a jó Istenre...

gyé
Jó lehet a nagycsalád... mi sajnos csak ketten vagyunk és nem is vagyunk jó testvérek... pedig anyum hétszer volt várandós... :(
Persze ha megfogant az élet akkor semmiképp sem oltanám ki de azért ott a természetes családtervezés... és úgy gondolom bizonyos szinten meg lehet szervezni a gyerekszámot...
Ahogy írod mamád is egy ősanya típus és jutott szeretet mindenkinek!

felkelt töki

Kép
Kép
Kép
mamacka

Figyu! Főleg olyan mamák, ahol van már nagyobb gyerek!

Ti hogy bírjátok a nagyobbal?
Andris elég nehéz és még sokat kell ide-oda emelgetni, én meg nagyon hamar elfáradok, a hasam is rendesen nő, tegnap meg is húzódott kicsit...
Meg mostanában nagyon türelmetlen is vagyok, nem tudom lefoglalni rendesen, emiatt lelkiismeretfurdalásom van.

Előre is köszi a választ...

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Mamacka,

valahol nagyon igazad van. Mi 4-en voltunk. Amíg gyerekek voltunk állandóan martuk egymást, most felnőtt fejjel egészen más a helyzet. A nővéremmel nagyon baráti a kapcsolatunk, mindig mindenben számíthatunk egymásra. Ilyen szempontból tök jó a nagy család. Meg tök jó pl. Karácsonykor együtt ünnepelni. Viszont, ha belegondolok abba, hogy három gyereket milyen nehéz elindítani a pályán.

Kép
emi29

Sziasztok!

Jó sokat írtam az előbb, de sajnos valamiért eltűnt. Ez elő szokott fordulni? Teljesen kezdő vagyok...

Szóval...

AFP
Danival nekem magas lett az érték. Jött is a levél, hogy menjek genetikai UHra és tanácsadásra. Nagyon megijedtem és igaz az UH-n minden rendben volt, azért nem nyugodtam meg, végigizgultam a terhességet. De szerencsére teljesen egészségesen született.
Nálunk mosthármas teszt van, az AFP mellett még egy hormont néznek, és 15 hetesen csinálják. Én tegnap voltam vérvételen, eredmény itt is két hét múlva várható.

Nem
Mi még nem tudjuk, de biztosan megkérdezem. Az másik két gyerkőcnél meglepi volt, de most győzni fog a kiváncsiságom.

klarka
Hát megértelek. Mikor Lizát vártam én is rettenetesen türelmetlen voltam, mindenen azonnal felkaptam a vizet, de ez csak az elején volt, ahogy telt az idő, úgy lettem nyugodtabb. Emelgetnem végig kellett, hiszen Dani még pici volt, de nem lett semmi bajom.

Most viszont ezt nem tehetném, mert pihire vagyok fogva, de szerencsére már nem is kell mert nagyok.
Eléri a méhlepény a méhszájat, ezért kímélnem kell magam, amennyire csak lehet. de ahogy nő a méhem, elvileg úgy a méhlepény is feljebb vándorol majd. Jövő héten megyek dokihoz. Majd kiderül.

Szösszenet
Feltennél engem is a táblára. 33 vagyok, április 11re várom a babát, Győrben fogok szülni. Tesók: Dani, Lizi
Előre is köszi!

Kép
Kép
Kép
felsoa

Szia Andi,

egy napra vagyunk kiírva :) :) Kár, hogy nem egy városban lakunk :(

Kép
emi29

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X