A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Hellóka

monke

köszi a vonalzót de látod sikerült de csak egyszer , mi lehet a baj?
:cry:

Teára vonatkozólag köszi mindenkinek az infókat, de nem merek inni fekete teát vettem ma szárított gyümi teát meg csipkebogyót azt fogom sztem inni!
toldiszilvi

Toldiszilvi

a vonalzót a profilodban az aláírás helyére illeszd be és akkor mndig kiírja.

Örülök, hogy mindenki rendben és egyben! :wink:

Holnap jelzek, hogy mi volt dokinál!

Friday hol vagy?

Jó éjt!

vick
Kép
Kép
ervick

Jó reggelt,

hol vannak a koránkelők?

Az éjjel nem kellett annyit pisilni mászkálnom, viszont akis drágám olyan szinten nyomta a gyomromat, hogy tök hányingerem volt, majdnem kiszakadt a gyomrom, hajnal óta meg olyan kis aktív, és most fenn matat.

ToldiSzilvi, köszönjük a kuglóf receptjét, vmikor kipróbálom, de most hétvégén még megyünk a szülőkhoz, így nem lesz rá időm.

Apropó csipkebogyó tea, a védőnő ezt is említette, a c vitamin mellé ebben a trutyi időben.Szóval szerintem jó választás.

Mangora, nagy dilemma hová rakjuk a bébit.Mi elvileg az elejétől úgy készülnénk, hogy külön alszik, azért is van saját kis birodalma, én meg előreláthatólag a nappali kanapéján vészelem át a éjszaka szoptatós időszakot.
Ezt a témát anno pár hónapja itt a fórumon jól kitárgyaltuk, akkor tök jókat írt mindenki(rossz tapasztalatok, szülők elhidegülése, stb.), esetleg keress vissza, ha van időd.

Enikő, Vick, várjuk a híreket.

Fleur?????

Edina????

Friday????

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Jó reggelt:)
Úgy látszik, a rossz idő jobb alvással jár...
Én felébredtem éjjel 2 órára, de sikerült visszaaludni.

Kata, a C-vitamin után a csipkebogyótea ötletét is lenyúlom (az egyetlen tea, amit tényleg szeretek, csak soha nem jut eszembe magamtól). És köszönöm:)

Zsuzsi, vigyázz a párodra, amennyire csak tudsz, és lehet, hogy érdemes lenne hamarabb megcsinálni azt a vizsgálatot, tényleg...
Jobbulást neki!

Szilvi, én is bejelöltelek téged wiw-en, ha nem baj.

Szar dolog ez a stressz, és ezerféle pszichoszomatikus tünetet okoz.
Nők Lapjában olvastam egyébként, hogy a családos férfiak 4x nagyobb eséllyel érik meg a 70 éves kort, mint a többiek.
Úgyhogy most legyünk optimisták.

Várom a híreket, Enikő, remélem, Bátor megkegyelmez a hátadnak:) És Márk is a gyomrodnak, Kata...

Mangora, az együtt- és különalvásról még 1x: mi együtt leszünk egy ideig mind (férjem hallani se akar arról, hogy ő külön), de az idő dönti el, mint nálatok is, hogy mi lesz, hogy bírjuk.
Ha azon múlik a különalvás, hogy sír vagy nem sír a baba, akkor én inkább majd 1-2 évesen hagyom hisztizni, amikor már kicsit "több esze lesz", nem újszülött korában, amikor még azt hiszi, hogy ő meg én egy személy vagyunk
:D
monke

Sziasztok, jó reggelt mindenkinek!

TSzilvi! Köszi a receptet, szerintem hamarosan kipróbálom :) ELőre csorog a nyálam, csak kuglófsütőm nincs, de azt hiszem vmi őzgerinc-féle formában is meg lehet sütni... :)
A vonalzó linkjét a profilba az aláíráshoz másold be, úgy minden hozzászólásodnál látszani fog! De aranyos nagyon!!!

Kata! Nekünk a hálóba már nem fér a kiságy, a gyerekszobában meg csak egy fotelnek maradt hely. Azért vettünk egy utazóágyat (amit később járókának is lehet használni majd), ami még befér a háló közepére, ha csak úgy megy majd az alvás. MEglátjuk, majd kialakul ez is, csak sokat gondolkozom azon, mi a jobb a babának, mert mindenhol mást lehet olvasni :) Éjszaka szoptatni tudok a fotelben, bár a védőnő előre mondta, hogy az elején későn fürdessünk, olyan fél 9-9 körül és így mire lefektetjük és elalszik a pici, addigra már 10-11 óra, így talán alszik hajnali 4-5-ig. Ezt kell majd kihasználni :) De köszi az ötletet, megpróbálom megkeresni a korábbi hozzászólásokat!

Ma éjjel nagyon jól aludtam, szerencsére este sikerült már 10 körül elaludnom, és fél 8-kor keltem csak és pisilni is "csak" 3x voltam :) De a hideg az megmaradt nálunk... :( igaz, a szél már nem tombol úgy...

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok,

Megvagyok én is. Nemrég értem be, mert mentem reggel masszázsra, 8-ra. Jól esett.
Ma felvettem a legvastagabb térdig érő hosszú kabátomat, nem szövet, hanem olyan anyagból van, mint a dzseki. Na, ezt jól leírtam. Még összeért, de nagyon nem kellene már nőnöm...

Éjjel egész jól aludtam, leszámítva, hogy olyan menzeszszerű görcsök előjötték éjfél körül... Kezd ez komoly lenni. Mondtam is magamban, hogy még ma éjjel hadd ne kelljen kórházba mennem, mert az új hálóingjeim még száradnak...
Ma délután összepakolom a cuccomat, biztos, ami biztos.

Köszönöm, hogy aggódtok a párom miatt. Sajnos ez a probléma már évek óta fenn áll, hol jobb, hol rosszabb. Gyomortükrözésen már 3-szor volt, de az orvos szeretné ezt a vastagbél-tükrözést is. Kért pár nap gondokodási időt. Én is azt szorgalmazom, hogy csináltassa meg minél előbb, elkísérem, és majd haza jövünk taxival.
Az orvos jó fej volt, megkérdezte, hogy ennyi munka mellett (tényleg min. napi 12 óra bent az irodában, aztán még este otthon is szokott dolgozni) mikor volt ideje gyereket csinálni?

Kata, vigyázz Te is a férjedre, elhiszem, hogy aggódsz miatt.

Enikő, reméljük, az orvos mindent rendben talál. Beszélj Bátival, hogy mozduljon kicsit arrébb.

Nekem sincs kuglóf-formám :-(

Na, szép napot mindenkinek. Bocs, ha valamire nem reagáltam, majd jövök még úgyis.

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Nem volt áram, nem tudtam írni eddig.
A helyzet az, hogy Vince beékelődött, de a éhszáj teljesen zárt, úgyhogy doki szerint még ráérek.
Jövő héten ugyanez a menü, szerda, csüt.. És akkor meglesz az utolsó uh is.

Zsuzsi
Sajnálom a férjedet, a vasragbél tükrözésnél kevés rosszabb vizsgálat van,de inkább csinálják meg, minthogy baj legyen!
Szép napot mindenkinek!

vick
Kép
Kép
ervick

Hali!!!

Mi is megvagyunk.
Reggel óta feszül a pocakom alja,körbe hátra nyilal a derekamba.
Felszereltük este a lámpát,teljesen beleszerettem :D

Csajok ez a gátmasszás apával,nem csap át más jellegű masszásba??? :D :D :oops:
Ezen gondolkodom már napok óta :oops: :oops: :oops:

Kép

Kép
krisztinaa

Zsuzsi ez a párodnál akkor elég komolyan hangzik, nem szabad játszani... :( De hogy babó mikor készült azt azért gondolom sjted :lol: :lol: :lol:

Ez jó, hogy nem száradtak még meg a hálóingeid, azért nem akarsz menni :)

Én szombaton tervezek menni venni (na ezt jól leírtam) :) Meg ugye akkor lesz a börze is, kilátogatok, hogy milyen!

Marci amúgy elmozdult, mára már nem nyomja a bordámat, meg is köszöntem neki gyorsan :)

Mangora

Kép
mangora

Móni, teázzál csak!Nekem ma szörnyen forog a gyomrom és ég is rendesen!
Na ez a 4x nagyobb esély jó hír, tényleg...
Van remény!

Mangora, késői fürdetés tényleg jó ötlet!Hát most hogy írjátok, bennem is kétségek merültek fel, jó lesz-e a picinek külön.
Tuti egy éjjel 100x felkelek megnézni, rendben van-e vele minden.
Mondjuk nekünk elég nagy a hálónk, szóval beférne hozzánk is a kiságy...
De még mikor nem volt a pocaklakó, apával megegyeztünk, hogy külön altatjuk a leendő gyerkőcöt, mert szinte csak rossz példákat láttunk a családi illetve baráti körből, pl. kiságyból is kikívánkozott a picúr a franciaágyba és onnantól végig ott aludt a szülők közt.
Akár iskolás koráig is :cry:
Szülők meg csalják egymást, válnak, stb...

Őzgerinc formában is tuti jó a recept.
Hú, erről eszembe jutott csajok, ezer éve nem csináltam méteres kalácsot, az is de fincsi.
Na majd jövő héten.

Zsuzsi, de jó lehetett a masszázs, az én hátamnak is jót tenne.
Remélem sikerül minél hamarabb túlesni a párodnak ezen a vizsgálaton!
Görcsök, hát ezek már jóslófájások nálad sztem.
Tegnap bepakoltam én holmimat a nagytáskába, ha jön az idő, már csak tényleg a papucsot meg köntöst kelljen bedobni.
Jövő héten bepakolom még a pici cuccait is.

puszi,

K.

katicat
Szigetszentmiklós

Hú, de egyszerre írtunk mind a hárman!

Vick, ez jó hír, hogy a méhszáj még zárt, akkor még nem siet annyira Vince.

Kriszti, a gátmasszázst próbáljátok ki és meglátod, de tényleg van benne valami :lol:
Én tegnap szerettem volna, ha elkezdjük, de párom bealudt :) Jól kinézünk :)

Mangora

Kép
mangora

Kata,én is eleve úgy álltam a dologhoz, hogy a pici külön aludjon és azt hiszem megpróbálom magam ehhez tartani, ha már egyszer eldöntöttem, álljak is ki mellette :) Az idő majd úgyis kialakítja a helyzetet. Napközben lesz elég idő, amit együtt lehet tölteni a babóval (testközelség, stb.)

Mangora

Kép
mangora

Húha, lehet vmi betegség kerülget?!
Oltári fejfájás, hasmenés és egyfolytában émelygek és ráz a hideg...
Emelett Márkom szétrúgja a bordáimat.
Na megyek, lefekszem, hátha segít.

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Jaj, Kata, csak nem... Feküdj le gyorsan pihenni.
Vick, neked hogy van a torkod?
monke

Sziasztok!

Na megérkeztem én is ! CSak ma de. bébisytterkedtem itt volt a két éves keresztlányom és vigyáztam rá! Képzeljétek el olyan édi mesélte az anyja mikor hozta h jön hozzánk és ő a Mátéval akar játszani, erre mondja az anyja h Máté még Szilvi pocakjába van erre ő azt mondta h ő majd kiveszi mert játszani akar vele! Majd megettem mikor mesélte az anyja! :D :lol: ! Egész végig simogattam a pocimat és beszélt hozzá nagyon édi volt!

Vick köszike a vonalzós dolgot de nem sikerült nem találok ilyent h aláírás , amúgy örülök h veletek is minden rendben van!

Kata , jobbulást , lehet h vmit benyeltél de egyszer én úgyvjártam hogy danone joghurtot ettem és azóta soha többet hu de meghajtott , és utána elolvastam miből van ,azóta rá se bírok nézni! :roll: Sima joghurtot eszem azóta! Vigyázz magatokra !

Zsuzsi
kitartás a férjeddel kapcsolatban és csak pozitivan!! :D ! De utoljára az ikeába vettem két részes piros a külseje csatos forama van benne egy kuglóf sütő meg egy sima kerek torta forma és teflonos úgyhogy baromi jó nekem nagyon bevált és nem is volt drága 2000 ft volt!

Én még mindig nem pakoltam be csak még félig vannak összekészítve a cuccaim!

Monke ! MÁr visszajelöltelek!
:wink:

Mátéval én is csak szopizáskor fogok ott aludni azért vettük a légzésfigyelős bébiört ami itt lesz nálam a szobába ha vmi baj lenne de miért lenne nem lesz semmi baj! DE kb az ő szobája két lépésre van tölünk úgy hogy nincs messze!!

Én a kuglóf formával már megjártam egy párszor, már kettő landolt is a kukában! :wink:

Majd írjatok h milyen lett a kuglóf aki megcsinálta !

Kata .. Na sikerült a pároddal beszélni a légzésfigyelős bébiőrrel kapcsolatban?

Na puszi

Szilvi
toldiszilvi

Helló,

kiváncsi vagyok h most sikerült e ez a vonalzós dolog , nem valami egyszerű vagy csak nekem nem ! :oops:

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Lányok, nem ám betegnek lenni itt a finishben... Egyetek sok vitamint és igyatok sok folyadékot (így is úgy is pisilünk állandóan :) )

TSZilvi! Nagyon édi ez a sztori a keresztlányoddal. Elképzelem milyen aranyos lehetett!

Kipróbáltam a kuglóf receptet! Én őzgerinc formában sütöttem meg (kettőbe fért bele) és még szórtam a tetejére csokidarabokat (sajna nem süllyedt bele, de azért így is fincsi lesz. Ez lesz estére a meglepi apának, amúgy a mai meni zöldborsófőzelék fasírttal. Jaj, most laktam jól, úgyhogy megyek kicsit pihizni :)

NEm is meséltem nagyi legújabb sztoriját nektek (legalábbis azt hiszem... :) ) Képzeljétek szegénykém a boltba nemkapta a szokásos instant kávét, amit iszik, így vmi mást vett. Pár nap múlva mondja nekem, hogy valami nem stimmel a kávéval, amit vett, mert nem oldódik fel a vízben. Megnézetem, hát nem hiszitek el, hogy szegénykém őrölt kávét vett és azt próbálta feloldani, mintha instant lenne... Azóta sem bírtuk meggyőzni, hogy dobja ki, már vettünk neki másikat (amit szokott inni), de így sem... :( Azt mondja, ő nem dob ki semmit, úgyhogy most szűrögeti és úgy issza... :(

Mangora

Kép
mangora

TSzilvi! Próbáld meg a profilban, hogy a html-t engedélyezted-e (ez olyan pipálós). LEhet, hogy már csak az a baj!

Mangora

Kép
mangora

na ha most se sikerült akkor feladom! :oops: :twisted:

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok, na úgy néz ki csak sikerült , köszi mindenkinek a segítséget!

mangora

Örülök ,hogy kiprobáltad a receptet, kíváncsi vagyok rá milyen lesz ... mi nagyon szeretjük!

Hu az ebéded jól hangzik, nekem még maradt tegnapról zöldség leves azt ettem délbe de már megint éhes vagyok úgyhogy eszem is vmit!!!
Holnap én is fasirtot akarok csak krumpli főzivel nyami imádom! :lol: Kép Keresztlányom Dorka meg a növére Enikő!

Nagyon édi kis csajok !

na pusz majd jelentkezem később!
Sz

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok,

Kata, csak nem leszel beteg? Jobbulást! Kúráld Magad, aztán gyere, mesélj, hogy vagy.

Vick, örülök, hogy rendben talált mindent a doktor. Hogy lesz ebből 20-án szülés? :)
Hogy van a Te torkod?

Krisztina, ez már valami előjel lehet?

Megjöttem a védőnőtől. Megosztok veletek pár dolgot, amit elmondott. Csak hogy többfélét halljatok :-)
Babamérleg: szigorúan tilos otthon, mert az embert félrevezeti, hogy egyszer ennyit eszik, másszor annyit... Szóval elég a heti egy mérés a rendelőben.
Málnalevél-tea: nem árt (értsd: nem használ)

A nov. 2-i héten jön ki szétnézni a lakásban.
Kaptam egy füzetet a szoptatásról, ha valakit érdekel, beszkennelem és átküldöm.
Közben bejött a leendő gyerekorvos is. Csak annyit mondott, hogy szoptatni mindenáron és nehogy tápszert adjanak a gyereknek a kórházban!

Jók legyetek!
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi,én éppen tegnap vettem meg a babamérleget.Csak azért vettem hogy ne kelljen menni heti egyszer a rendelőbe.Azt hiszem 6 hetes korába kötelező ott megjelenni,vmi védőoltásra.Az első pár hétbe meg a doki jön,így ha van mérleg nem kell rohangálni.

Kép

Kép
krisztinaa

Ja,hogy előjel e azt nem tudom,ma megyünk dokihoz,a párom szerint elküld szülni :D :D :D :D Nekem most nincs megérzésem.

Kép

Kép
krisztinaa

Csajok egyre többet vagyok baba szobájában,már szinte minden elő van készítve,de olyan jól esik ott lenni.....van hogy csak beülök és hallgatom a zenélő játékokat :)

Kép

Kép
krisztinaa

Hali!

Aranyosak vagytok, itt vagyok....egyben :roll: . Tegnap se a fiamnak, se nekem nem volt valami jó napunk -ilyen is van-, nem volt internetidőm ezért. Aztán estére szépen feljavultunk, Apa mikor hazajött kimentünk sétálni, aztán szép lett a világ :D . Éjjel éreztem némi fájásokat, elmormoltam pár imát, hogy ez már a szülés legyen, de sajna csak az éjféli zabálás gyomorpanaszai voltak.

Katicat: betegségnek most tilos jönnie!!!!! Hussss megfázás!!! Citrom evését javaslom (már ha megfázási tüneteid vannak), írom a folytatást Ervick-nél. GYógyulj meg, SŐŐŐŐt, ne is légy beteg! MÁs, bébiőrt sajnálom, hogy nem kaptátok meg. Szerintem vegyetek, az a biztos.

Ervick, a fiúk ha betegeskednek citromot kell enniük, Bors a kedvezményes, cukrozottat kapja és egyszerre csak egy felet, Apukának egy egész kifacsart citrom az adagja. C-vitamint így adom, nem tablettában :D .

Krisztinaaaa, már hogy ne csapna át másmilyen masszázsba a gátmassszázs? Mégiscsak tesztoszteronnal teli fiatalember csinálja :lol: :lol: :lol: .

Monke, még a védőnőről jutott eszembe, hogy anno elmentem a helyi előadásra, amit a főnök védőnő tartott a szülésről és amire mái napig emlékszem belőle az az, hogy a fanszőrzet borotválására azt mondta, hogy az kellemetlen. Hmmm, szerintem nem nagyon halad a korral ez ügyben :wink: , :lol: .

Toldiszilvi, Üdv! Kuglófot kimentem :wink: . Rendes a család, hogy ellátott terhesruhákkal küldhetik lassan a babacuccokat is :wink: .

Babamasszázs: szerintem is tényleg jó. Védőnőnél kérdezzetek rá, hogy van-e a környéken tanfolyam. 2 éve az enyém azt mondta, hogy Pesten szinte mindenhol van, ingyenes -már amit a védőnői szolgálat csinál- csak reklámot nem nagyon csinálnak neki, mert akkor rengetegen lennének. (ez mondjuk elgondolkodtató...). Mi így jártunk, 4 oktatás, ingyenes volt.

Ezzel a témával kapcsolatban egy kérdés: 2 legyet egy csapásra alapon mi fürdetés előtt masszíroztuk a babát, így be is lett olajozva és utána pancsi-pancsi. Hívott egyik nap az ismerősöm, szeptemberben szült és azt mondja, hogy nem javasolták neki a baba olajozását fürdetéskor. Mi az új/újabb módi, amiről nem tudok? Csak a fürdetőkrémet használjuk és a hajlatokban már nem olajozunk?

Baba-mama ágyhely rendezés: ó, lányok, erről olyan szép elveim voltak, míg nem lett gyerekem. Szerintem nézzetek ki helyet a kiságynak a Ti szobátokba és a gyerekszobába is, aztán majd a Főnök eldönti novemberben :lol: .

Még egy kérdésem lenne: olvastam, hogy jó ha az érkező kistesó ajándékot hoz. Hoz Nálatok ajándékot az érkező kistesó a nagyoknak? Első gyerekesek véleménye is érdekel.

Üdv.: Fr

Kép
Kép
friday

Na csajok, feküdtem és vergődtem egész álló nap.
Ja, meg wc-re jártam.
Tök gyengének érzem magam.
Fene tudja, hogy gyomorrontás vagy vmi baci.
Remélem, nem.
De ma alig ettem, étvágyam sincs egyáltalán.

Márk most a rekeszizmaimon gyakorol :?

ToldSzilvi, tegnap este megbeszéltük, hogy hétvégén úgyis összeülünk a sógornőmékkel és akkor lefixáljuk, hogy is van ez a dolog most.
Addig nem intézkedek.
Unokahugicák irtó édik!

Mangora, nagyon kis serény vagy, már meg is sütötted a sütit.
Nagyi kavargatása, aranyos!Hát, az én nagyim legújabb storyja, anyukám ma kissé elkeseredve meséli, égve hagyta az egyik égőt nagyi a főzőlapon tegnap, lecsukta a tűzhely tetejét és hát megégett a tető.Szegény anyum tavaly karácsonyra kapta a kombinált tűzhelyet, de ugye így garancia sincs már rá.

Krisztina, kíváncsi vagyok a megérzésre :D

Vick, torkod?

Zsuzsi, hát, engem is lebeszélt a mérlegről hétfőn, most, hogy kaptam egy jót kölcsön :evil:

Képzeljétek, mikor a gyógyszertárban múltkor megkérdeztem, hogy van ez a babakencecsomag felírás/kiváltás és rákérdeztem, van- e benne hintőpor, szabályosan kiröhögött a gyógyszerésznő, hogy már más időket élünk...

Na megyek, csinálok valamit itthon, mert egész nap döglöttem,

K.

katicat
Szigetszentmiklós

Friday, egyszerre írtunk.
Örülök, hogy jól vagytok.

Nálunk sok ismerősnél hozott ajándékot a kistesó a kórházból magával.

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Igaz tapasztalatom nincs,de vihet ajándékot a nagytesónak.
Emlékszem mikor tesóm született,apa elvitt és vett nekem egy babát,nagyon jól esett,a kedvenc babám lett.Ja,és akkor már 6 éves voltam.

Gátmasszázs:Na ettől félek én is,hogy nem bírjuk ki.... :D Bár mostanában szexuális életünk fellendülőben van,már nem félünk a koraszüléstől,így van ami belefér :oops:

Babaágy nálunk nem fér be a hálóba,így nincs választás,úgy beszéltük meg,ha nagy gáz lesz,apa megy és vesz egy ágyat a gyerekszobába.

Kép

Kép
krisztinaa

Kata,nekünk írt fel a doki hintőport a köldökre,meg alkoholt is.
Popsira kencét.

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok,

Kata, jobbulást!
Jaj, ezek a nagyis történetek...

Megértem én a védőnőt a mérleggel kapcsolatban, abszolút logikus, amit mond. Majd meglátom. Elhatároztam, hogy nem leszek paramami...

Nálunk csak azután írják fel a babának a gyógyszertári dolgokat, ha megszületett. Ez van, nem tudok, mit tenni.

Gátmasszázs: őszinte leszek, nem hiszem, ez nekünk valami másba csapna át, ha együtt csinálnánk. A párom eleve idegenkedik az egésztől, úgy gondolom, mert ő a Nőt szeretné bennem látni elsődlegesen és csak másodlagosan az Anyát. Őszintén megmondta, hogy a szüléstől is fél egy kicsit...
Tudom, hogy két típusú férfi létezik, aki bement és azt mondja, hogy élete legnagyobb élménye volt, és aki nem ment be és azt mondja, hogy egy percig nem bánja...

Friday, nekünk is sok ismerősnél hozott a kistesó ajándékot.

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi,teljesen igazad van.Én sem erőltetem a páromat,hogy bennt legyen.Elmondtam neki hogy nagyon szeretném,de rosszul lévős tipus,és ha úgy gondolja kimehet nem fogok megsértődni.
Esetleg a vajudást húzza ki mellettem,utánna már úgyis mindegy lesz.

Kép

Kép
krisztinaa

Krisztina, örülök, hogy Te is így látod.
Én sem fogok megsértődni, ha mégsem tudja végigcsinálni velem az egészet. Persze, nagyon szeretném, ha ott lenne és készül is jönni, de majd meglátjuk, meddig bírja.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Tszilvi, aranyosak a gyerköcök nagyon!

Zsuzsi! Azért jó mindenkit meghallgatni, mert a végén jól összezavarodik az ember, mert mindenki mást mondd :)
És ez a két típusú férfi abszolút igaz. Kíváncsi vagyok arra, hoyg a gátmasszázst bevállalja-e, mert annó megbeszéltük, de most, hoyg itt lenne az ideje meglátjuk mi lesz :)

Kriszti, az én párom is attól tart, hogy rosszul lesz, de azt mondta szeretne bent lenni. Én sem erőltetem, mondtam, hogy jó lenne, ha bent tudna lenni, de ha rosszul van, akkor kimehet nyugodtan, nem fogok megsértődni.

Friday, szerintem is jó ötlet, hogy hozzon a kistesó ajándékot!
Tényleg tartanak a védőnők is ilyet, na, erre rákérdezek!!! Köszi a tippet!

Kata, akkor a Ti nagyitok sem jobb...
Ez a patikus meg jófej. Nekem is azt mondta a védőnő, hogy ez fel lesz írva, de azért kérdezz rá nálatok hogy megy.
És jobbulást! Ez a citrom tipp tényleg jó. Én mióta terhes vagyok a nagyon kívánom a citromot, majdnem minden nap megeszem egy egészet csak úgy magába :)

Mangora

Kép
mangora

Ja, és Szili, jó lett a vonalzód! Grat!

Mangora

Kép
mangora

Krisztina, ez a masszázs dolog tetszik :lol:
Zsuzsi, megértem a párodat, néhány dologtól én is óvni akarom az enyémet.

De meglátjátok, olyan gyorsan fognak pörögni az események a nagy napon, a párunknak eszébe se jut majd, hogy rosszul van vagy nem bírja.

Bár hallotam olyan ellenérveket, hogy a férfi olyan dolgokat lát, és olyannak látja az asszonykáját, hogy elmegy tőle a gusztusa.
Na, ezen azért kiakadtam.
De úgy rendesen...
Az én férjem 1 éve is szinte végig velem volt, úgy kellett kiküldnem, hogy egyen végre valamit, el se mert mozdulni mellőlem, úgy féltett.
Szerintem az egész attól függ, mennyire szoros a kötődés anya és apa közt.
Ilyenkor derül ki.
És egy ilyen esemény csak erősítheti és fogja is mindegyőnknél csajok!

katicat
Szigetszentmiklós

Mangora, a gyerekorvos tegnap 8 dolgot írt fel receptekre, némelyik csak latin nevű, így nem tudom, majd.
De azért is vettem fincsi szagú babapúdert a dm-ben és minden nap megszaglászom, úgy tetszik...

katicat
Szigetszentmiklós

Kata, ez a babapúder szaglászás nagyon aranyos! :)

És én sem értek egyet azzal a hozzá állással, hogy apa majd kiábrándul, olyan dolgokat lát. Szerintem is ez erősíti a kapcsolatot és még szorosabbá teszi a kötődést.
A páromnak, mikor mondtam, hogy neki még arra a 3 napra nem kéne szabit kivennie, amíg a kórházban vagyunk az volt a válasza, hogy csak nem képzelem, hogy amikor mi bent vagyunk a kórházban, akkor majd ő dolgozni fog. Minél többet szeretne már akkor is ott lenni és tudom, hogy mindent el fog intézni mire hazamegyünk, amit kell!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok!

Sajnos a torkom elég rossz, azt hiszem egyre rosszabb, közben a gyomrom is ég, és most estére elkezdett csorogni az orrom. Már csak ez kellett. :cry:

Kriszti
Nagyon szép a kislámpa, én is néztem ilyeneket a lányoknak, végül nem lett belőle semmi, nekem a csigabigás tetszett. :)

Friday
Már aggódtam,örülök, hogy itt vagy!

Toldiszilvi
Én úgy látom, működik a vonalzód.

Nekem azért gond, hogy Vince nem akar még jönni, mert ha túl nagy lesz, akkor megint császároznak.Azt meg nem szeretném, ha nem muszáj. Majd kipróbálok minden guggolós dolgot, hátha tágít.

Nem érzem jól magam, majd reagálok mindenre, ha jobban leszek.
Jó éjszakát!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,
Mangora, cuki nagymamád lehet:)

Mérleggel kapcsolatos nézetek: az én új védőnőm azt mondta, hogy béreljek tőlük, ugyanez a légzésfigyelőre is, mert az kell.
De -Zsuzsihoz csatlakozva - én se akarok paramami lenni, úh. úgy döntöttem, egyelőre nem kell mérleg. Aztán persze ha rosszul eszik a baba vagy ilyesmi, majd szerzek később.

Friday, ez elég vicces ez a szőrzetborotválás:DD
Most láttam, hogy kaptam egy fénymásolt lapot én is a védőnőtől, arról, hogy kell szülni...
Pl: " 3. fázis: Kitolási szakasz. Feküdjön hanyatt. (Ez a szülési helyzet!)"
Sejtem, hogy ez a leírás se tegnap készült.

Nekem a dokim is és a szülésznőm is hisz a málnalevél-teában, a védőnőt még nem kérdeztem (de nem is érdekel annyira, hogy ő mit ihsz).

Ez a bent legyen-e a baba apukája a szülésnél vagy sem, azért annyira nem egyszerű ... az oké, hogy ideális esetben még szorosabbá teszi a kapcsolatot és egyedülálló élmény (én a környezetemben ezt hallottam inkább), de én nem erőltetném a férjemet, ha nem akarná (hálistennek alapból akarja, érdekli)... illetve jó, hogy mellettem van vajúdáskor, de mi abban egyeztünk meg, hogy ha nem bírja, kimegy.
Szóval lehet olyan férfi, aki ezt érzelmileg nem bírja + olyan is, aki eleve rosszul van a kórháztól, vértől stb... Nem lehet elítélni ezért senkit, szerintem.

Gátmasszázst én ha el is kezdem, csak egyedül.

Na megyek vacsorát főzni:) ó és padlizsánkrémet is csinálok, múltkor megkívántam Zsuzsitól...

Edina, Fleur, Enikő, Reni jelentkezzetek:)
monke

Vick, jobbulást Neked, kúráld Magad és hát vesd be a szülésmegindító praktikákat.

Létezik olyan, hogy bábakoktél, állítólag segít a szülés beindításában. A barátnőmnek maga az orvos tanácsolta, de nem segített...

A gátmasszázson még hezitálok, megvárom, mit mond a szülésznő. Valahogy úgy vagyok ezzel, mint Móni.

Málnalevél-tea: mivel már két csomaggal vettem, jövő héten elkezdem inni.

Móni, jó kis üzletasszony "Béláné"...

Az én gyomrom is ég, mindig azt hiszem, hogy az evés majd megnyugtatja, de nem, persze azért összevissza eszek mindent. Kellett nekem délután itthon maradnom...

Ja, és a védőnő csodálkozott, hogy júliusban voltam utoljára vérvételen és az orvos nem küldött. Ő viszont ragaszkodik hozzá, így a jövő héten megyek a háziorvoshoz vérvételre. NEktek van vérvétel, vizelet-vizsgálat így a végén?

Zsuzsi

Kép
kankalin79

sziasztok,

Megjöttünk mi is. Kicsit hosszú lett a nap, délelőtt orvos, aztán köszöntöttem a páromat, ma van a szülinapja. Jól bekajáltunk, aztán meg lustizás :D
Zsuzsi: azt írtad, hogy küldtél nekem privit, de nem kaptam meg. :shock: Remélem párod meggyógyul, tényleg még a szülés előtt meg kéne csináltatni ezt a vizsgálatot. Sajnos tudom, hogy ez elég kellemetlen, de legyetek túl rajta, szerintem. A stresszel meg vigyázni kell! Olvastam, hogy a citromfű tea nyugtat, jó erre is, ha más nincs, próbálj ilyet itatni Mikivel.

Móni: hááát igen, jó kis "hobby" a könyvelés :roll: De a párom cégét csinálom, azt nem akarjuk átadni másnak. Inkább megoldjuk valahogy másként. Szóval bent az irodában volt időm internetezni, mióta itthon vagyok hol könyvelek, hol mosok, hol vasalok, hol főzök, mindig van valami. Szóval ez sem a pihenés ideje nálam... :oops:

Friday: én azt olvastam valami magazinban, hogy ne a kistesó hozza az ajándékot, hanem amúgy kapjon valami olyan babát (bár nem tudom ez fiúgyereknél mennyire válik be), amit ő ugyanúgy pelenkázhat, etethet, stb mint anya a kicsit. Vagy be kell fogni "segíteni", hozza ide a valamit, vagy nem tudom. Utána megdicsérni, hogy milyen ügyes, milyen jó hogy ő már ilyen nagy, és tud segíteni.

Toldiszilvi: köszi a kuglóf receptet, én is ki fogom próbálni valamikor. Nagyon szeretem. :lol: Megpróbállak megkeresni wiw-en.

Az orvosnál minden rendben volt. Jó lett a ctg, a többi eredmény hétfőn lesz meg. Ja a nőgyógyász közölte, milyen nagy lett az orrom meg az állam! Hát, köszi szépen, jól esik ez ilyenkor, mikor amúgy is bálnának érzi magát az ember :evil: Meg szerinte az eddig felszedett 14 kiló sok, még 3-at biztos hízok, és akkor az már majdnem 20 kiló. Aztán rám néz, ja nem is látszik rajtam :evil:

Na, holnap jön délre a védőnő, azt ígérte, mond pár dolgot a szoptatásról, meg sterilizálásról.

szép estét

Szilvi
huszilvia

Lányok egyszerre írtunk :lol:

Zsuzsi: nekem pont ma volt vérvétel. vizeletvizsgálat meg minden alkalommal volt amikor mentem.

Szilvi
huszilvia

Nekem másfél-2 hónapja minden 2. héten van vizelet és vérnyomásvizsgálat.
Vérvétel sztem még egy lesz, kb a 36.heti uh val egy időben.

Vick, jobbulást szegényem, átérzem a bajodat, én az allergiás időszak alatt szenvedtem így 4 hétig.

Lányok, d.u ettem már egy keveset.
De a gyomrom szörnyen rossz még mindig...

Ma már nem is jövök sztem, holnap megyek d.e a kórházba szintén vizelet meg vérnyomásvizsg.ra, azután meg az orvosomhoz, majd jövök.

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Zsuzsi, én a jövő héten megyek az utolsó vérvételre+vizeletre. Amúgy nemvolt túl gyakran, úgy rémlik, hogy 3x...

Szilvi, jó, hogy jelentkeztél, örülök, hogy minden rendben. Jó, hogy tudtatok pároddal kicsit egymással is foglalkozni! Boldog szülinapot neki!

Vick, pihenj, egyél vitamint és vigyázz magadra! Ha van labdád, akkor az azon való ülés az tágít!

Mangora

Kép
mangora

Csak bejöttem egy kicsit a konyhából, és mennyit írtatok:)

Nekem is volt vérvétel és vizelet (múlt héten, tehát 35-36), meg ilyen RH-ellenanyag-vizsgálat (az kell a szüléshez).
Viszont: írtátok a kenetet (streptococcus) - ez mindenkinek volt? Nekem egyáltalán nem volt hüvelykenet-vizsgálat a terhesség alatt (pedig streptococusom már volt többször is, igaz, eddig csak a torkomban:)

Lehet hogy a doki felejtette el?

Szilvi, ha most hízol is mondjuk 3 kg-t (ami nem törvényszerű, én egy hónapja nem hízok egyáltalán) - akkor az inkább csak víz, nem háj.. úh. ezen kár parázni szerintem. Az orvosod meg nem túl empatikus:(
Azért pihengess szerintem, amennyit csak tudsz...

Na megyek is vissza főzni.
Jobbulást Vick, Kata,
És jó éjszakát - ma már nem jövök, mert újrainstallálják a gépünket...
Pussz mindenkinek,
Móni
monke

Sziasztok!

Megjöttem! Megvolt ma az nst és az uh is. Minden oké!
Bátort kb 2600-2800gr-ra becsülték. és hát rákérdeztem az uhs csajra hogy mi lenne ha most születne.......azt mondta már minden rendbe lenne vele és 35 héttől nem is viszik pestre!!
Ez egy kicsit megnyugtatott de azért még bent tartanám pár hétig!!

Tesós ajándék:Eleinte tetszett, viszont utánna olvastam v.hol, hogy nem biztos, hogy jó ötlet mert ne csak azért szeresse a tesó mert hoz v.mit......???

Kuglóf receptet én is szeretnék!!!!

Védőnő!

Nálunk még nem volt 1x se (másfél éve lakunk itt) mostantól viszont én nem megyek hozzá!!! Mert a szülésznőm mikor megyek nst-re mindenhéten csinál pisitesztet meg mér vérnyomást is, úgyhogy csak azért hogy hallgassam a védőnőt nem megyek!!
Kiváncsi vagyok szülés után hányszor fog meglátogatni,.....

Annyit írtatok...:)) mire a végére értem az elejét elfelejtettem..........
hajnal fél 3-tól fent vagyok.....pisilés után nem bírtam visszaaludni:(( most viszont majd lelesik a fejem biztos aért vagyok ilyen szita.....

Jó éjszakát

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Sziasztok!

Vick jobbulást és pihizzél ,kuráljad magadat!!

Katicat örülök h jobban vagy már! :D !

Áfonyácska tegnap leírtam ide a fórumba a receptet keresd visssza! :wink

ÉN egy hónapba egyszer megyek a védőnőhöz ide az utcánkba és ő is azt mondta h ne vegyek mérleget mert elég ha felviszem minden héten őt az elején! Akkor mindig megméri a súlyomat és vérnyomásomat hála istennek a vérnyomás mindig oké de a súly hát utoljára 16 kg nál tartottam , remélem nem fognak lecseszni érte bár eddig a doki nem szólt semmit!

Én a dokihoz 4 hetente járok akkor mindig néznek vizeletet !
Most voltam a héten vérvételen, ez volt a 3 . ekkor néznek mindent teljes vérkép sőt a 3. cukorterhelésem is volt , vizelet, ja és az összeférhetetlenséget is megnézték másodszor! De idáig minden oké volt bár az összef.. csak holnap lesz meg de az is rendben lesz tuttira ! :D

mangora
én kaptam a dokimtól egy terhességi tervezetett amibe le vannak írva h mikor milyen vizsgálatra kell menni és abba benne van ez a tenyésztés .. vesznek kenetet ott lent h nincs e vmi baci ami a babára veszélyes lehet koraszülés stb... az egyik ismerösömnek ilyen bacija volt és meg is indították a szülést ! De minden okés volt a babával ! ja és bocsika a du i msn miatt h úgy elszaladtam! :oops:
Nst szoba áll nagyon faja a Péterfyben , jó kis bőr fotelek vannak!!! :lol: ! Láttad már?

Monke mi finomat fözöl?

Az én férjem is mondta h bejön a szülésre , remélem bírni fogja bár a tvben nézi ezeket a mütétetket de sztem az nem olyan mint amikor élőben lát dolgokat , de én nagyon bízok benne h ott lesz végig mellettem!

Valójában hanyadik héttől kell járni nstre ?

Jóéjt puszika !

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok,
Jó sokat írtatok, én is elfelejtettem az elejét, mert több részletben olvastam. Blanki mostanában nincs el, ha alszik, kicsit csinálom a dekorációkat, amiket terveztem, este meg sokáig fent van...

Kata, sehogy sem akart átmenni a privi, bébiőr ügyben, még azért próbálom. Jobbulást neked, vigyázz magatokra. Aztán nehogy elhidd, hogy annak köze van egy házasság tönkremeneteléhez, hogy hol alszik a gyerek. Könnyű erre fogni, de biztos nem ezen múlik.
Amúgy én annak a híve vagyok, hogy egy picúrnak szüksége van az Anya testi közelségére folyamatosan. Ez majd amúgy kialakul mindenhol, nehéz előre eltervezni.

Vick, neked is jobbulást. Szülés előtt azért jó lenne, ha túlesnél ezen a nyavalyán...eléggé le tud gyengíteni. Kíváncsi vagyok mekkora most Vince? Mekkora súlytól van kilátásban a császár? Sajna a szülés megindulására nincs ötletem, egyelőre még az ellen küzdök. Köszi a nyugtatást, de a 36. hét végéig még 3 hét van...

Zsuzsi, ezek a tünetek tényleg már nagyon jóslófájásosak.
Pár éve nekem is előírtak egy béltükrözést, de nem vállaltam be. Helyette elmentem 4D-s uh-ra és végignézték az egészet egy óra alatt. Ha gondoljátok érdemes konzultálni ilyen dokival is, tudja-e ugyanazokat az eredményeket (leletet) produkálni, mert szerintem igen. Én a Hattyú Házban voltam Csókási Zsoltnál. Igaz nem volt olcsó (16 e) de se altatás, se kellemetlenség, az esetleges kockázatokról nem is beszélve. Szóval egy telefont szerintem megérne...

foly.köv :)
R

Kép
Kép
34372

HI!

Köszönöm a válaszokat!

Katicat, Ervick: GYógyuljatok meg gyorsan!!!!!

Mérleg kérdés: szerintem ez nem paramami dolog. Tájékoztatás a gyerek felől. Mondani nem tudja mi a baja, ezért érzem szükségét minden eszköznek, ami némi lehetőséget ad arra, hogy kitaláljam, mivel tehetném jobbá a napját a gyerekemnek. Sokat evett? Keveset? Eleinte minden egyes alkalommal fogom mérni Grétit is, nem parából, minél előbbi megismerésből. Tudom, régen sem volt mérleg...de most ne soroljuk a régi és a mostani csecsemőápolás különbségeit. Amiben még segít a mérleg: volt alkalom, hogy azt éreztem semmi sincs a melleimben, laposnak éreztem, azt hittem nincs benne semmi: még jó, hogy láttam, hogy 2 dl-t csak-csak kievett a gyerek. Szóval a mérleg megnyugvást hoz az anyukának.

Érzéstelenítés: sajna nem tudok tapasztalatot megosztani, csak annyit: ha későn érsz be, nem kapsz, mert mire hatna kint a gyerek
:D (én így jártam) Ne tudjátok meg mennyire figyelem most magam, hogy elsőre robogjak befele, aztán teszem is szabaddá bármimet, csak kapja valami fájdalomcsillapítót :D Melyik után mondják, hogy fájhat másnap a fejem tőle? ...az nem kell, mert a fejfájástól jobban félek bárminél.

Jó éjt Mindenkinek!

Kép
Kép
friday

Sziasztok,

Reni, nagyon köszönöm az info-t, már meg is néztem az orvost, jónak tűnik. Az ára meg, háát, a másik helyen többet fizetett egy szimpla konzultációért.. Elküldtem a linket a páromnak is, nézze meg ő is.
Szóval akkor jóslófájások... Elfogadom. Novemberig azonban jó lenne kihúzni.
Kapunk majd képeket a dekorációról? Hogy haladsz vele? Görcsök?

Nekem még csak két vérvételem volt, egy valamikor a 12. hét körül, egy pedig a terheléses vércukor-vizsgálatnál. Jövő héten elmegyek a háziorvoshoz és csináltatok egyet, ártani nem fog.

Enikő, örülök, hogy minden rendben. Szép nagy fiú már Bátor! Remélem, megnyugodtál. Most már nem történhet baj.

Szilvi, örülök, hogy minden rendben. Nem megy el a privi, írok inkább mail-t.
A kilók miatt ne aggódj!
Veszek citromfű teát, köszi a tippet!

Tenyésztés: 2 e Ft a vizsgálat. Azt mondta az orvos, hogy ha van is valami baj, akkor majd a szülésnél és csak a szülésnél kapok antibiotikumot.
Móni, azt mondta a védőnő, hogy ez nem kötelező vizsgálat, de örült neki, hogy az orvos ezt kérte. Annak viszont nem örült, hogy rubeola ellen nem szűrtek, még mindig, és nagy valószínűséggel már nem is fognak :wink:

Ja, azt nem írtam, hogy a párom öccsét megműtötték, mert elszakadt a térdszalagja. Nagyon ránk jár a rúd.

Kata, Vick, remélem, jobban vagytok.

Szép napot mindenkinek!
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?