A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Auchan-ban

Bocsánat a helyesírásért. :oops: ajajjajj francöze :D
Vendég

Sziasztok,
visszaolvastam, de olyan sokféle téma volt, hogy már jóformán el is felejtettem.
Jó olvasni a tapasztalatokat, csak az a baj ezzel, hogy minden baba és minden szülő teljesen más, úgyhogy ugyanúgy majd csak akkor fog kiderülni, hogy a miénk milyen lesz, ha már otthon lesz velünk.
Ezért Mi is mindenre felkészülünk, lesz mellszívó, cumisüvegek, cumik, takaró és hálózsák, és pólya is, aztán majd megtudjuk melyik válik be, melyiket használjuk, melyiket nem. :D

Nálunk a baba 2-3 hónapig (vagy ahogyan majd látjuk az éjszakáinkat) Velünk egy hálóban fog lakni, bölcsőben, és majd csak ezután helyezzük át a saját szobájába. Én nyugodtabb leszek, ha ott tudom magam mellett a szobában.
De egy ágyban biztos nem alszunk Vele, mert olyan sok rémsztorit olvastam az ilyen együtt alvásokról. :) Inkább felülök majd mindig ha enni akar éjjel, és utána visszateszem a bölcsőbe, szerintem ki fogom bírni. :D

Jó ez az akció, kár hogy Nálunk nincs Auchan. :) Affene :)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Nalunk pl az auchan Jumbo fedonev alatt fut :)

Minden evben itt is ezekben a hiperekben februar elejen szokott lenni a babahet, de nalunk meg nem kezdodott el, legalabbis tegnapelott meg nyoma sem volt.

keszul a paprikaskrumpli... talaltam me egy darab hazai kolbaszt, azt masbol nem nagyon lehet (illetve en nem talaltam megfelelot hozza itt).

luna6

nekem a munkahelyem mögött van egy óriási auchan és én már reggel beiktattam a körbenézést! főleg fürdőszobai kellékeket nézegetnék ha van! :-)

a libero oldalára is lehet regisztrálni minden hónapban küldenek kupont pelenkára 400 forintot amit 1 hónapig lehet beváltani!
érdemes jelentkezni! meg lehet gyűjteni a pelusok kódjait majd és ha x db összegyűl belehet váltani játékra! :-) ilyen apró játékra de ha ingyen lesz miért nem! ... :-)
Vendég

Ne haragudjatok, most nem olvasok vissza, mert akkora termés van, nekem meg nem megy már az olvasás sem.
Pár napig nem volt internet, mert elfelejtettem befizetni :oops: Na jó, 4 vagy 5 hónapig, de azért igazán nem volt szép dolog, hogy kikapcsolták.
Lili nagyon beteg, most már nem csak köhög, hanem náthás és napok óta lázas. Illetve van, hogy nem, össze-vissza ugrál neki. Már egész tehetetlennek érzem magam. Bevetettem az összes praktikámat, de hiába. Tegnap is már egész délutánig 36.7 volt, aztán egyik pillanatról a másikra 38,9!! Hiába kapja a lázcsillapítót is ilyenkor csak a priznic segít, de azt meg érthetően utálja. Most csak hőemelkedése van, jó lenne ha már nem is menne feljebb. A láztól mindig kikészülök idegileg, mert egyszerűen nem tudok vele mit kezdeni

Kép
Kép
hari

SZIASZTOK!!!
HARI: Lilikédnek mielőbbi jobbulást kívánok!!!
Jó sokféléről írtatok....
Tejút összertörésről még nem hallottam...
Babaaltatás:Lilike nálunk kezdettől külön szobában aludt , a saját kicsi ágyában.
Éjjel Apa megetette, megbüfiztette és visszatette.Szóval most a két gyerek lesz egy szobában...
Én félek, hogy ráfeküdne Apa, vagy én, nem tudnánk kipihenni magunkat.

NANAETTO: Nem értem , hol találom meg azt az eladót, aki postáz ide és honnan zudom, mennyiért....
Segíts kérlek :I:
MMáááá listám van, mi kellene az E-bay-ről, csak nem merem így megrendelni a cuccot.
ELŐRE IS KÖSZIKE!!!!

Kép
rozsa1979

Sziasztok csajok!!!

Jelentem, ma reggel volt az első nap hétfő óta, hogy jobban érzem magam. A náthám múlóban, a köhögés is csillapodni látszik. Tegnap még nagyon durva volt. A sok krákogástól már fájt a hasam is. Estére már köhögni sem mertem. Az oorom bíborvörösben pompázik. Szerződtethetne egy cirkusz bohócnak. Ja, a szám széle is teljesen ki van száradva. Kenegetem erősen, úgyhogy remélem, mostmár visszanyerem az eredeti, emberibb formám.

Ma Bogiéknál az oviban Kézimunka nap volt, ahová a szülőket is meghívták, és lehetett együtt barkácsolni. Nagyon élveztük. Utána pedig a Grimmbusz (vándorszínház) előadásában néztünk meg egy mesét. Hát az maga volt a csoda. Bogi most látott először ilyen előadást és szájtátva nézte. Úgyhogy nagyon jó délelőttünk volt.

Szoptatás, együtt alvás: Napközben Bogi is a saját ágyában aludt, éjszaka mikor szopihoz ébredt, akkor magamhoz vettem, és megszoptattam. Bizony sokszor volt, hogy együtt aludtunk el. Mikor felriadtam, volt olyan, hogy a cici még mindig a szájában volt. Persze már nem szopizott, csak gondolom megnyugtató volt neki így aludni. Volt, hogy visszaraktam a saját ágyába, de volt olyan is, hogy reggelig így aludtunk. Az első éjszakákon még 2-3x is szopott. Engem megnyugtatott, hogy ott lehet a közvetlen közelembe, hallhatom, érezhetem szuszogását. Később, amikor már átaludta az éjszakát (vagyis, szopott este 11-kor, és aludt kb. 5-ig) onnantól kezdve a saját ágyába raktam vissza. Ez kb. 3 hós korában történt először. Mikor már napközben több időt töltött ébren, akkor vittem magammal a hordozóban a konyhába, vagy egyéb helyiségekbe (mikor hol volt dolgom), és figyelte mit csinálok, persze közben egyfolytában beszéltem hozzá, sőt énekeltem, bohóckodtam neki. Így ő is jól szórakozott és én is el tudtam végezni a legszükségesebb házimunkát.

Nekem mindig jó alvó volt a gyerkőc, a mai napig is. Este 8 körül beviszem a szobájába, betakarom, meseolvasás, jóéjt puszi, villanyoltás és alszik reggel 7-fél 8-ig.

Frissítenem kéne a táblázatunkat, mert sok új infó született az utolsó javítás óta. Visszaolvasok, és kiegészítem a hiányzó adatokat.

Remélem, több bacit már szülésig nem fogok elkapni. Már alig várom, hogy tavaszodjon, imádom mikor az első langyos napsugarak cirógatják testem, lelkem. Na ez az, ami fel tud tölteni energiával.

További szép napot mindenkinek!
Heni
Vendég

Ez az együtt alvás, nem együtt alvás érdekes dolog.

Mindkettőnél van pro és kontra.

Valaki írta is, hogy ezt mindenki saját maga dönti el. Az sem rossz anya, aki külön altatja a gyerkőcöt, és az sem aki együtt alszik vele. Tapasztalaton múlik az egész, illetve azon, hogy milyenek a gyermek és a szülő igényei.

Ebben a témában tanácsot adni nem lehet, csak a saját tapasztalatot lehet megosztani másokkal. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy ezt így is kell csinálni.
Vendég

Csilla!
először is én főleg anglia ebay-en járok!tehát ott ha konkrétan rákeresel valamire akkor ugye alul megjelenik egy plusz ár! az az international szállítási költség! nagyon kevésnél jelenik meg! akkor írok az eladónak Mo-ra mennyi lenne e a posta és hogy egyáltalán szállít! 1-2 nap alatt visszaír döntessz!!!!

vagy pedig már ott van!
küldök egy példa linket!!!

http://cgi.ebay.co.uk/NEW-LUXURY-SOFT-L ... 5d279e7c9b

és kimásoltam ide hogy mit ír oda az ár alá az international postaköltséghez tehát ezt:

£2.49Royal Mail Airmail (Small Packets)See more services See discounts | See all details
Estimated delivery time varies for items dispatched from an international location

világos? ha nincs ár akkor meg kell KÉRDEZNI!!! szóval mint irtam az ebay-hez nagy nagy türelem kell!!!! és KITARTÁS!
de megéri és az ember a végére jól bele is jön :-)

ha kell valami írj privátot mert lehet hogy itt mindenkit jól felbosszantunk a "vásárlásainkkal" :-)

Hari jó hogy jöttél!!!!! :-) már hiányoztál!!!!
Vendég

Nanetto,
a hasam nekem is már elég nagy kezd lenni :-)
babazenével kapcsolatban nézd meg a babazene.hu-t, de én ezeket újonnan szereztem be a teszveszről, olcsóbban, mint amiilyen ár a hivaalos honlapon szerepel.

Babaszoba:
nálunk is külön szobája lesz a kicsi fiúnak, és már az elejétől ott fog szunyálni, meg ott is fogom őt szoptatni, távol a konyhai szagoktól, tévétől, szóval nyugiban 

Tahti,
engem meg anya hívott a baba akció miatt, de köszi hogy felraktad  én fel is írtam, hogy veszek majd derékmelegítőt, azt a cuki kék baba nadrágszettet, Avent játszócumi (remélem nem kell majd használni, de megőrülök ha mégis kellene majd, és nincs otthon rögtön kéznél), csecsemő alátétet „külső” pelusozáshoz. Meg szénmonoxid érzékelőt, habár az már nem Auchan, hanem Praktiker, és az már más tészta 

Hari,
jobbulást kívánok Lilinek
örülök, hogy megint van internetetetek :-)

Lányok,
engem egyáltalán nem bosszant a vásárlásotok, legalább tanul az ember 
Vendég

Úgy látszik, én nem hiányoztam senkinek. Van ez így... Na mindegy. Megyek a dolgomra.
Vendég

Na és halihó, most értem haza egy órája kb...

Először is a férjem irodájában találkoztam az építésszel, akinek odaadtam a 2.ütemezési tervért járó pénzt, meg aláírtuk a papírokat, egy-két apróságot megbeszéltünk, aztán anyával indultunk is tovább.

Elmentünk az AFP eredményemért, ami jó lett,
MOM érték: 1,07
Korrigált AFP MOM 1,09

Ezután jött a genetikai UH.
A pici pocakos kb 20cm, és 308g :P
amúgy minden rendben vele, mértünk néhány adatot, és ennyi.
Ja és pont akkor ébredt fel a kis drága, amikor elkezdtük az UH-ot, és mindkét kezével felnyújtózott a feje fölé, jajj nagyon cuki volt!! végig táncolt, meg állandóan a popóját tologatta felfelé, úgy feszítette ki magát. Jelenleg "farfekvéses" de reméljük hamarosan megfordul :)
ami még nagyn tetszett, hogy mikor itta a magzatvizet, úgy mozgott a szája, mint egy halacskának, olyan nyamm-nyamm tempóban ivott :P
és most már nagyon szupi kis fejformája van, úh 23.héten irány a 4D UH!!! :lol:
Most nem volt ügyes a szonográfus, nem született róla sztárfotó :)

Nade most pihenek picit, mert annyi borsópörköltet nyomtam magamba, hogy alig bírok ülni :?

Ja és anya most felhozta az egyik abababútort, hogy legyen mibe pakolnom a beszerzett kincseket, ami elfoglalja az Alfa egész hátsó ülését, fékezéskor-kanyarodáskor állandóan előrrebillent, úgyhogy alig várom hogy jöjjön az öcsém holnap, meg szólok az apósomnak és majd ők behozzák :)

azt elfelejtettem, hogy megnéztük hogy halad a Csengery, és nagyon szuperül állnak, az építész szerint talán még hamarabb ls végeznek majd.. 8) :lol:
anya most látta először, teljesen el volt ájulva h milyen nagy :o
húú mennyire ott akartam lakni, mióta várom már, de azért a kutyák miatt szomorú vagyok.. ott nem csak kinyitom az ajtót, és rohanás a kertbe, haem kinyitom az ajtót, lift és betondzsungel.. nem tudom mi lesz velük.. :cry:
Vendég

Elnézést kérek a betolakodásért,a 2009 szeptbabásoktól vagyok,de lenne egy

Eladó egy Faktum Viktor gyermekágy (140x70cm) megkímélt (újszerű)
állapotban, ágyráccsal három szintre helyezhető fekvőfelülettel,
az ágyrácsok leszerelése után normál gyermekágyként, újszülött kortól
iskolás korig használható.
Ajándék kókusz matraccal, leesés-gátlóval és kislánynak
baldachin-tartóval 30.000.- Ft.
(Ágy+matrac+leesés-gátló eredeti ár: 56.000.- Ft)"

kérlek ha érdekel priviben keress meg és mutatok képet is....

további szép babavárást!!

sutimano76

Heny! dehogynem te is hiányoztál mindenkinek!!!!!
Nekem is :-)
Geooo hát ma én is tuti beszerzek pár dolgot amit majd férjuram értetlenül néz - ha még nem fosztották ki a jó dolgokat :-)

még 18 perc és vége a hetemnek! fuh hát a mai nap irdatlan tempóban ment! :-( tényleg jó hogy elkezdődik a hétvége! már csak azon izgulok hogy hazáig tartson k ia benzin mert már a 0 alatt van és nincs benne lámpa és nem tudom meddig bírja mert még soha ennyire nem volt éhes! .. de hát sajnos meg kellett várnom a benzinpénzt amit ma kaptam viszont kút kb. csak ott van ahol lakom :-) :-) férjem szerint felelőtlenség volt igy elindulnom és közölte ha kifogy a tank nem fog megmenteni jönni :-)
viszont reggel megint gofri után vágytam és a tankolási idő elment azzal hogy csokipudingos gofrit sütöttem :-) ez van! mégiscsak Esztire is ennem kell!
én 2 hét múlva megyek UH-ra ... nnnnagyoooon váááárom!!!!!
na remélem hamarosan irok mert azt már otthonról fogok és akkor azt jelenti HAZAÉRTEM :-)
Vendég

HENY: Dehogynem hiányoztál.
Örülök, hogy jobban vagy!!!!

NANETTO:Utolsó kérdésem:Postage to HUN ez a magyarországi postaköltséget jelenti?
:oops: Ne haragudj, tényleg nem zaklatlak ezzel többet :cry: , csak béna vagyok...
Segítségedet köszike!!!!

Kép
rozsa1979

Rozsa, az lesz az! :) (nekem ugyan PRT ir, de ugye ez portugalia :D) enmondjuk meg nem probalkoztam olyannal aki eleve nem adta meg, hogy kulfoldre is postaz, de majd eztan talan olyan is lesz :) (gyulnek az egy fontos babarucik nalam is)

luna6

LUNA: KÖSZIKE, EZ ÉLETMENTŐ VÓÓÓT....
Én ugyan most nem babaruhát, hanem ékszert nézek. :oops: Jó anya, ugye????
Nagyon olcsóak a szép, ezüst, finom kidolgozású, valódi drágakövet (ametiszt,alexandrit, smaragd, rubin ) tartalmazó gyűrűk, fülbevalók.
Itthon csak szinte a cirkónia és a Swarowsky köveket, kristályokat lehet csak kapni...

Kép
rozsa1979

Hiányoztál Henibaby és Hari is meg mindenki aki úgy érzi nem hiányzott, de azért NAGYON ÁM :!: :D :!: :D :!: :D :!: :D :!: :D :!: :D :!: :D :!: :D :!: :D :!: :D :!: :D
Vendég

nekem is hiányoztál Heni :-)
Én is bújtam ma az e-bay-t, s licitálok is már 2 tündéti hálózsákra (ezt lehet, h írtam már) egyik tulaj vissza is írt, h 2,5 Ł-ért postáz M.o-ra egy ilyen vastagabb zsákot. Egyelőre a zsák 1,99 Ł-on áll, álom lenne ennyiért leütni.... vadiúj... így még mindenestől kb. 1500.-HUF az ára, és hasonlót a Brendonban 4xese áron láttam, persze ki tudja, h élőben is olyan tuti-e.
Na, megyek, mert mindjárt jön a barátnőm látogatóba, és tojásos-sajt salit készítek, sok lilahagymával + rozskenyér piritóssal, forró teával.

detti_10

Szóval: ebay! Megnéztem én is, ha már ennyire ajánlgattátok. Csak egy baj van vele, hogy nem értem. Úgyhogy én maradok az érthető nyelvű aukciós oldalaknál.

Egyébként én nem zsongok ekkora vásárlási lázban. Néhány dolgot kell csak beszerezni, de azokra még ráérek. Ruha van elég. Meg aztán nem jó túl sokat felhalmozni, hiszen úgysem hordja ki a gyerkőc. Nekünk jó, ami van, hiszen nem attól lesz boldog és kiegyensúlyozott a babám, hogy mindenféle márkás, csilli-villi, drága ruhákat adok rá.
Természetesen, aki megengedheti magának anyagilag, az vegye meg, ha úgy érzi szüksége van/lesz rá. Nekem ez sajna nem adatik meg. Úgyhogy csak sóvárgok nagy, kikerekedett, csodálkozó szemekkel a szép és cuki dolgok láttán.
Vendég

Na de Heni, itt messze nem a draga es csillivilli ruhakrol van szo. En pl szinte kizarolag csak hasznaltat (es hibatlant) igyexem venni, es olyan egy fontos darabarat lehet hozni, ami 300 forint kornyeken lehet most :) Ez messze nem az a kategoria, hogy megengedhetem vagy nem, hanem hogy toredekeert veszek meg egy csomo mindent amiert a boltban kiadnek sok-sok penzt (persze irtam mar, hogy nalam turi sincs meg teszvesz szeru oldal sem, szoval nekem ez a legolcsobb kategoria, olcsobb barmi masnal, ha jol korbenezek)

luna6

Jaa, király ez az ebay, csak postázhatnának többen is MO-ra :twisted:
kinéztem egy nagyon ari teknőcös kék, rózsaszín lábú cipőt :P
nade én most még csak ismerkeem a rendszerrel :wink:
Vendég

ja, meg néha gondom, hogy angolul hogy van pl a body, napozó, rugi, meg ilyenek :oops:
Vendég

Én az ilyen vásárlásoknál (mint pl. ebay, teszvesz, vatera) mindig attól tartok, hogy nem küldik el a cuccot, amit vásároltam. A teszveszen is csak olyan dolgokra licitálok, amelyekért személyesen el tudok menni. El sem tudom képzelni, hogy vmiért kifizetek több ezer forintot, és nem kapok a pénzemért cserébe semmit. Én ebbe belebetegednék, az biztos. Az a baj, hogy volt már ilyen tapasztalatom, még szerencse, hogy nem többezer forintról volt szó. Két esetben is megtörtént, hogy se pénz, se áru. Akkor megfogadtam, hogy csak személyes átvétel érdekel, más nem. Szóval én tartok az ilyen átverésektől.
Vendég

Teljesen biztosra tenyleg nem lehet menni, es kizarni, hogy tuti ilyen veled nem lesz. Mindemellett en kb 5 eve vasarolok igy (es adok is el) gyerekruhat (meg neha mindenfelet) es olyanba, aki kifizettetett valamit de aztan nem kuldte en makomra meg nem futottam bele, de teszveszen pl nehez is. Babaszoban siman... de teszveszen ha ovatosan vasarolsz akkor azert vannak tampontjaid ami alapjan latod, hogy milyen az elado, milyen ertekelesei vannak es milyen regota foglalkozik ezzel. Szoval lehet ott is kozel biztosra menni. Persze mindig van benne valoban hibaszazalek.

luna6

Sziasztok!!

Tahti köszi, hogy felraktad az Auchan-os újságot. Egy csomó jó dolgot láttam benne. Én is olyan derékmelegítőt szeretnék. Egy már van, de jó lenne még több is. :D

Geo szerintem a Bálint nagyon szép név. Akkor ezek szerint még te sem döntötted el, hogy mi legyen a neve a kisfiadnak? Nekem tegnap javasolta a nagymamám a Boldizsárt, szerintem az is nagyon szép. :D

Heni örülök, hogy meggyógyultál :D :D

Más: én nem szedek MagneB6-ot, meg semmi ilyesmit csak Maltofert meg Femibiont. Pár napja viszont erősen húzódik az egész hasam, a bőröm; kicsit még nehéznek is érzem. Olyan, mintha nem férnék el a ruháimban, a kabátomban, pedig mindegyikbő fazon. Mi lehet ez?

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Heni angyal vagy, hogy lekicsinyíted a képeimet, megpróbálom még egyszer elkűldeni.

Köszi :lol: :lol:

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Nanetto, nagyon köszönöm a segítséget, bár csak most nézem az írásodat itt a felújítás közepette.
Egyébként sikerült ám sikeresen 2 kis tündéri cipőcskét megvennem, már ki is van fizetve, minden oké, már csak várom a postást.
Még néhány nap és remélhetőleg helyreáll a rend.

Betegeknek jobbulást!

Jó hétvégét Nektek!

Kép

Kép
***csilla***

Mesélek:
Két éves tündér keresztfiammal a Sugárban (Őrs vezér tér) lévő játszóházban voltunk (kicsiknek sokkal jobb, mint pl. a Mammutban lévő, tőlünk ugyan elég messze van, de szerintem "mászás kortól kb. 3-4 ig ez az ideális).
A "gyerekfelhozatalon" ledöbbentem ...
Én még ennyi antiszociális gyereket nem láttam (ok, csak 3 volt ... na de a 6-ból ... a maradék 3 már nagy volt - két kiskamasz fiú, egy 8 éves lány).
Kisfiú ... 3 éves ... sírt (hisztizett), hogy ő nem lép rá semmire, mert vizes. Persze csak fényes volt a szivacs, de anyuka ezt az infót nem akarta megosztani vele, csak mondta kedvesen: "nem vizes, gyere", a gyerek: "nem, vizes" ... aztán elvonultak egy sarokba ülve játszani.
Jelzem, ez egy tök jó "mászó-ház" :)
Másik kislány ... 4 éves ... sírva hisztizett, hogy eltévedt a mászókán (csak körbe lehetett menni - félúton tört ki a pánik) ... apuka felment érte, mire a kislány kitalálta, ő férjemtől ijjedt meg, bántotta őt ...
???
Még jó, hogy apuka a férjem mellett állt, aki 15 méternél nem ment közelebb a kislányhoz, de még csak rá sem figyelt, a keresztfiúnkat pesztrálta ... én fent voltam a mászókán, mert reméltem, ha keresztfiúnk kijátsza magát lent, felmászik hozzám ... még jó, hogy terhesen én másztam és nem a férjem ment 10 méterre közel a kislányhoz ...
AGYRÉM!
Mi van, ha a férjem egyedül van és a kislány odarohan valakihez, hogy őt bántották ... de ez nővel is előfordulhat!
Lehet ilyen egy 4 éves?
Egyébként jelzem, férjem az a túpus, akit imádnak a gyerekek - van valami nagyon megnyugtató benne ... a hangja, a mosolya ... (a felnőtteknek is megnyugtató :) - négy ismerősünk adta a fiának az Ő keresztnevét ... tényleg van benne "valami" plusz, de biztos ismertek ti is ilyet, akire ránéztek és megnyugodtok, jobb kedvetek lesz ...
Na mindegy ...
Körülöttem annyira nem ilyen gyerekek vannak ... pedig vannak szép számmal ...
A harmadik kislány (kb. 3-4 éves) átölelt egy babát és semmit, de semmit nem csinált, a nagyija már fejen állt neki, semmi!

A mi kétévesünk meg ment a nagyok után :) A srácokkal bemászott a trambulinhoz ... ugrált velük párat, de meglepődött, amikor nagyobbakat rugózott a vártnál (a kamaszok súlya miatt :), négykézláb kimászott, figyelte de őket ... aztán észre vette a barna, hosszú hajú 8 évest és rohant utána ... a puha szivacson elpuffant, oda se neki, nem lassíthatott, mert szem elől téveszti, még lemarad valamiről :)
Amire a kislány felmászott, ő is, amibe bemászott, ő is ... sőt, még rajzolt is vele :) Pedig ez nem tartozik a kedvencei közé :)

Összbenyomás: a játszóház jó, mindenkinek csak ajánlani tudom :)

És a "többi gyerek"?
Genetika, nevelés?
Én látom rosszul, hogy nem "átlagos" gyerekek voltak?
Vendég

Csak én érek rá ... csak nekem nincs még itthon a férjem, egy nyavajás konferencián van :(

Most olvasgattam:
"Egy férfi csak a szeretett nő segítségével válhat apává - állítják a párkapcsolati krízisek okait ismerő pszichológusok. Ezért is tanácsolják az újdonsült anyajelölteknek, hogy a babavárás kezdetétől érzékeltessék partnerünkkel: nem a tenyészbika és nem is a szárazdajka szerepébe szeretnék kényszeríteni a jövőben. ... A szakemberek ezért javasolják az úgynevezett vasárnapi apukáknak: ne akarják hétvégén az anyát pótolni, csináljanak minél több férfias programot csemetéjükkel, csemetéikkel. ..."

Már másodszor mentem fel a www.divany.hu oldalra és egész jó :)
Vendég

Sziasztok!

Konkri, köszi a tippet a jégzselével kapcsolatban. Mikróba szerinted betehető? Egyébként szerintem eredetileg jégakkuként szolgál a táskába, de hát arra is jó meg akkor cicire is. :roll:

Nanetto, a hálóingek a Brendon-ból vannak. Itt megnézheted:

http://brendon.hu/Products/ViewDetails/ ... e&store=25

Itthon legtöbbször én sem veszek fel semmit éjszakára, viszont a kórházba meg kelleni fog, ezért vettem csak.

Luna, amit Konkri írt, én is olvastam, hogy simán megtörhetnek a tejutak, pl. nem megfelelő melltartó miatt is. :shock:

Heni, egyetértek abban, hogy cuki-muki dolgok ide vagy oda, a baba boldogsága, kiegyensúlyozottsága nem ettől függ. Max. annyiban, hogy ez a szülők függősége inkább (a babának tökmindegy, milyen színű a rugi :lol: ), és ha a szülő jól érzi magát, akkor a baba is közvetve. Szerencsések azok a szülők, akiknek ilyen "pótdolgok" nélkül is a helyén van az önértékelésük. (mint pl. te :) ) Nem egyszer hallottam már arról beszélgetni anyákat, hogy a mi babakocsink 80.000 volt, a miénk meg 180.000. Mintha valakit érdekelne. :roll:

Most megyek kapros túróval töltött rántott csirkemellet sütni krumplifőzelékkel. Szeptember óta nem ettem túrót, most újra megkívántam. :P Mára még túrógombóc is be volt tervezve, de azt meghagyom holnapra.
Még vasalnom is kell, teregetni, meg kitakarítom a fiú egereket (a csajok már kész vannak). Végre én is hozzáteszek valamit a rendhez. :lol:

És mindjárt itt a csütörtök és uhhhhhhhhh! :P 8)
foltivspicur

anya maci,
nekem sincs itthon a férjem, most már 2hete.. :(
a gyerekekről annyit, hogy ettől rosszabbat is láttam, példa erre a kisöcsém :oops:

Foltivspicur,
ami a táskában van, azt nehogy a cicidre kend, mert az tényleg JÉGAKKU!!!amit Konkri említett az a jégzselé, és vmelyik drogériában láttam a múltkor..
Vendég

Na, az egerek megvannak, már csak a kaja és a vasalás van hátra. Betettem még egy mosást.

Geo, hát már a zselénél is gondok adódnak, mi lesz még a mellszívó használatakor. :lol: Már előre látom, mit össze fogok bénázni vele. :lol: :lol: :lol:

Jaj, csajok olvasok egy nagyon jó könyvet, a címe: Barátnőim a terhességről. Nem tudom ismeritek-e. Én ma a trolin olvastam, hát tuti hülyének néztek, olyanokat mosolyogtam közben. Idézek nektek egy kicsit, az emésztésről szóló részből. :lol:

"És mintha nem volnál eléggé teletömve a babával, a magzatvízzel, a méhlepénnyel meg tudj' isten, mi minden egyébbel a deréktájadon, melyet azelőtt kurta topban riszáltál büszkén, a természet rátesz egy lapáttal: a salak is ott dunsztolódik benned."

A többit gondoljátok hozzá, kedőzetlenül ír mindenféléről az írónő.
foltivspicur

Elnézést a zavarásért, de hátha ha valakit érint, vagy érdeklődne a munkám iránt.
Szakvizsgázott gyermekpszichológus vagyok. Segítséget tudok nyújtani az alábbi gyermekekkel kapcsolatos nehézségek megoldásában:
- nevelési nehézségek
- szobatisztasági gondok
- alvási nehézségek
- evési problémák
- testvérféltékenység
- beilleszkedései nehézségek óvodába, bölcsődébe
- lelki problémák gyermekeknél, de akár a szülőknél is.
Lehetőség van baba-mama konzultációra, valamint a kismamák szorongásainak (várandósággal, gyermekszüléssel, ápolással, szoptatással stb. kapcsolatos) feloldására is.
Elérhetőségem: gyerekpszicho@yahoo.com
gyerekpszicho

Sziasztok :D
Gyorsan bejelentkezem aztán megyek vissza vízszintesbe, mert tegnap este óta úgy érzem mintha évek óta nem aludtam volna és csak ragad le a szemem. Nappal csak egy alvajáróra hasonlítok :roll: Remélem hamarosan felébredek :D
Addig is kellemes hétvégét :D
Vendég

Jó reggelt:-)

Havazik, viszont az Eurosporton Federer vs. Murray döntöje a Australian Open-en :D
Akit érdekel még elkaphatja mert még csak Federer szervál :roll:
Vendég

Kellemes vasárnapot mindenkinek! :P
most ment el az öcsém, remélem nem késte le a HÉV-et.. :?
tegnap reggel jött föl, hogy ne legyek egyedül, aztán szegény egész nap csak kuksolt, mert nekem tanulni kellett, meg amikor nem tanultam, akkor épp takarítani segített :)
most meg nem tudtam elvinni őt kocsival, mert kb fél óra amíg kiássuk az autót, és addigra már késő lett volna, mert lekéste volna a buszt Pásztóra.. úgyhogy szegény most gyalog ment a HÉV-hez, utána még metrózik, aztán haza busszal, szóval cirka 3órát utazik... :?

én pedig asszem most tornázom egyet, és a mai nap is a takarítás-tanulás jegyében fog telni, picit több tanulással, mint takarítással :wink:

Remélem mindenkinek jól telik a hétvége!! :D
Vendég

ja, és az elmúlt 2-3 napban fejlődési ugrásban volt a pocim, ugyanis most akkora, hogy csak lesek!!!! :D
majd csinálok a jövőhéten félidős fotót :wink:
Vendég

Na még nem olvastam csak felületesen...

Köszi Folti amit írtál a tejút töredezésről... bár én már lassan azon vagyok, hogy engem vert át a védőnő :) és tényleg nincs ilyen :) mert amúgy én tök eltudom képzelni...

majd ha délután alszik a gyerek, akkor megpróbálok átolvasni mindent...

Heni: azt szeretném mondani, hogy (semmi sajnálat érzés... én sajna amúgy se vagyok ez a sajnálkozó típus) de szívesen küldök pár fiús rucit. Csak azért gondoltam, mert Bogiról gondolom csak lányosak maradtak... viszont nekem még így is kidől a szekrényből még mindig... szóval én szívesen küldök... de nem csak Neked, hanem bárkinek, aki fiút vár. Főleg ha nekünk kiderül a csaj :)

Bibótól akarom kérdezni, hogy az hogy lehet, hogy a babakocsinkat megvették utánvét, hétfőn adtuk fel, és kedden már meg is kapták, viszont a pénz ide még nem ért vissza... no ez hogy lehet, mikor a pénzt effektíve ide se kell küldeni a mai világban... érdekesnek tartom, hogy a kifizetéssel nem siet a posta és az én pénzem kamatoztatja...

Csajok, lehet már adóbevallást csináltatni?

Kép
Kép
Kép
konkri

Ja zselé: nem mikróba, csapi forróvíz vagy dobd be a vízforralóba...
nekem tutira dagasztotta a cickókat... :)
Amúgy igen én a Rossmannba vettem, azt hiszem NUK termék volt de nem biztos.
Viszont volt NUK-os melltartó betétem, vagyis van is még... még apa hozta, de férfit ne küldjetek vásárolni... ők úgy vásárolnak, h megnézik, megvan, ami a listán szerepel, de nem firtatják, hogy melyik portékát vegyék le a polcról, amelyiken megakad a szeme... no anno én is elküldtem, és a lelkére kötöttem, h a legolcsóbb rossmanost hozza, mert az volt a legjobb... no nem hozta amit először meglátott több mint 1000 volt (az a pár pamacs) és szívás volt mind, mert egyenként volt csomagolva neilonba, amit széttépni se lehet... szóval sztem melltartóbetétnél nem kell igényesség... volt hogy csak zsepit tettem be... amikor meg szopizott a gyerek és a használaton kívüliből folyt a tej, akkor meg a pelus is elkélt :) vagy pohár :)
amúgy vigyi a mellbirizgával is (most is és akkor is) nekem akkor is belövelt ha csak én piszkáltam (vagy apa :) ) vagy akkor is ha lehajoltam... nekem tényleg a 75-ös cickóim kannaként működtek :) na jó akkor lettem 80C :)

a kórházi cuccotoknak legyen nagy része víz! vagy vmi kellemes üdítő... a szülés után irtó sokat igyatok!!! esetleg szopis teát is... a szüléssel k sok vizet vesztünk + a tejhez is sok kell.

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok!!

Folti én is olvastam azt a könyvet, iszonyú jó!! Annyit röhögtem rajta :lol: , de sok igazság is van benne.

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Konkri,
egyre inkább érzem úgy, hogy az én Andrásom nő (vagy én vagyok férfii?? :P ) mert ő aztán tud vásárolni.. nálunk mindig ő szokott, és olyan alaposan, hogy a végén már azt kívánom könyörgöm, hadd várjalak meg a kocsiban :D
ja, és most már EU-ban vannak, végre!! Lassan már hazaér.. :)
Vendég

Anya Maci: sajna az én fiam is... félek vele nála kisebbek közé menni... remélem sikerül kinevelni... most már a család azon fele is tudja a szabályokat és velünk együtt utasít, akik eddig sokszor rosszra bíztatták. szeretném elvinni pl a budaörsi mekibe, mert néha megyünk oda, mert imádja + ott is van tök jó játszó... de félek...

Folti és hálóing téma: sztem próbáljatok fel minden szoptatós dolgot mielőtt megvesztek! nekem volt/van brendonos szopisom, nem ez a típus, hanem keresztben van az eleje- hát egy katasztrófa. ilyen gombos hálóinget pedig féláron bárhol kapni.
egyébként én már megvettem a hálóingeimet 3 db ot, 500 ft-ért/db. egyszerű állítható spagetti pántis pamut hálók, ami azért jó, mert egy részt nyár lesz, más részt lehajtom a pántot és ki is jön a cici. (persze az se volt mellékes hogy a szabása se tégla, hanem olyan csinoskás, szűkes :) ) én már be is pakoltam a kórházi táskába.

kórház-szülés-bugyi: nem tudom, h máshol hogy szokás, de nálunk kértek eldobható tenna bugyit, tenna betétet... ezt már előre megbeszéltem a szülésznőmmel- velem a legtöbbet ő foglalkozott és nem a doki, de a császárosokkal is, majd utána is jött a szopiban segíteni... szóval ezt kértek. és velem annyira rendesek voltak, hogy a bugyit is ő bontotta ki, beragasztott két betétet és ő húzta rám... majd a pár óra pihi után nem kellett foglalkoznom azzal hogy véres e a bugyim, gyorsan ki kell mosni, hanem úgy ahogy volt kidobtam a pékbe... és felhúztam a másikat... én javaslom hogy szerezzetek be ilyen eldobható tenna bugyit (az első napra jó)! viszont ebből tudom hogy a tenna a legjobb, mert ennek van a legjobb tartása, de még se szoros. ha teli akkor meg lehet tépni... jobb mint egy sajáttal vacakolni. viszont javaslom hogy ezt és a hasszorítóhoz most vegyetek méretet, mert kb a szülés után ez a mosatni lesz a méretünk és nem mindegy hogy m-es v xl-es...

amúgy talán Heni már írt róla, de a kórházi csomagban a szokásos mellé jó ha külön csináltok egy szülős pakkot, ami könnyen mozgatható legyen:
-kórház függő, hogy szabad e enni v inni a vajúdás alatt, nálunk nem... de ha lehet akkor tegyetek be vizet és mondjuk szőlőcukit... sokan használnak közben homeósbogyókat... akkor ezt is.
- wc papír (beöntés utánra)
- borotva, ha azt akarod h a sajátoddal csinálják (mondjuk én 2 naponta magamnak csinálom, biztos ami biztos alapon, nehogy más csinálja :) )
- kis törcsi se árt
- eldobható bugyi és betét
- az addigi kismamamappád, leletekkel, egyebekkel...
- telefon, fényképező, egyebek...

ha nem is szabad inni a vajúdás alatt akkor is tegyetek be vizet, mert a szülés után fél-1 órával pisilni kell, én nagyon meleg kórházban szültem és irtó szomjas voltam+ a szülési vízveszteség... nem tudtam pisilni még a férjem suttyomba behozott fél liter vizétől se, így megkatétereztek... nem volt olyan rossz mint ahogy hangzik, de mégis jobb magadtól csinálni

Geo: veled és az embereddel álmodtam... láthattam én az Andrást a díjátadón? ő volt az egyik?
ha hazaér biztos eltűnsz pár napra...

nekem lassan kész a gyerekszoba :) azt hittem nem jut elég játék mindenhova, de most van egy nagy kosár a nappaliba, van a földszinten egy játszószoba, van a hálónban egy dobozzal és az új gyerekszoba (30m2) full pull :) még pár apróság, függöny, baldachin, szekrény kilincs, általam készített díszek és kész :) de azt hiszem h a jó miatt még várnom kell hogy mehessek ikeába... :( pedig 100 ft a svéd húsgolyó...

ja még egy tanács annak aki szeret kreatívkodni és most otthon uncsizik:
készítsetek a bejárati ajtókra táblákat, nagyon hasznos, pl:
"pssszt! alszik a bébi"
vagy csak sima psszt!...
vagy ki mit akar... mert nem épp szerencsés ha mondjuk alvás v szopi közbe valaki benyit majd hangosan elkezd hahózni, hogy hé hol van valaki... vagy csöngetnek v kopognak... nagyon meg tudja zavarni a babát egy hangos köszönés altatás v szopi közben és akár egy egész napirend is borulhat...
nekem voltak tábláim, amit pl. alvás előtt kiakasztottam... mert öreganyám rendszeresen jött- aztán nem :) most pedig csinálni fogok szép táblákat!!! egyébként nekem volt idő, hogy ebéd utáni időben én is lefeküdtem picit... a kezdeti időkben aludjatok amikor csak tudtok!

jaj tegnap egyik hugi vicces volt, mikor mondtam, hogy lehet h anyu ki fog akadni, ha közlöm vele hogy az első két hétben még ne jöjjön, mert egyedül szeretnék majd lenni... mire húgom azt mondja:
hát akkor az a legjobb ha csak két hét múlva szóltok h megszületett a pici :)
én már tudom, hogy valószínű hozatni fogom a kaját, menüzünk. amúgy is imádom a menza kaját... (vagy rengeteg sültcsirkét eszünk :) ) a többi munka meg takarítás, mosás, vasalás... ha csak minden nap egy-egy óra jut rá, akkor is jó vagyok... most is kb ennyit foglalkozom vele és meg van. szerencsére már van rá taktikám, hogy a leggyorsabb, ja és nem mellékes hogy nálunk nincsen semmi szekrénysor, csecsebecse törölgetés... gyorsan letörlök, felporszívózók az ipari takarítómmal, felmosok és kész... a nagyobb gond a virágos kertem és a fűnyírás lesz, mert nálunk ezt is én csinálom.
jöhetne is már a jó idő, mert itt bent már nincs mit rendezgetnem most hogy kész a szoba is...

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri,
nagyon király dolgokat írtál :lol:
nekem a februári listámban van a kórházi cucc összeállítása, és szerintem két hét múlva fel is tettem volna a kérdést h milyen eldobható bugyit vegyek, de már meg is válaszoltad: Tena :) köszi :wink:

Igen, az egyik a férjem volt, láthattad a díjátadón, a másik meg (a magasabb, vékonyabb) a tesója. ezt azért írom, mert amúgy nagyon hasonlítanak :P csak az öccsének olyan gyerek képe van :D :D

szőrtelenítés: én valamennyivel a terhesség előtt vágtam bele a lézeres szőrtelenítésbe, ami most jó sokáig, a szoptatás végéig kb szünetel, de bármikor folytatható, nem jár le, vagy ilyesmi... na és amikor legutoljára voltam, akkor annyira ki voltam készülve az esküvői előkészületek meg miegymás miatt, hogy nem bírtam ki a kezelést, ezért csak a felét tudta megcsinálni a nőci, szerencsére kedves volt, mert nem húzta be alkalomnak, azt mondta legközelebb húzza csak be (8alkalomból áll a kezelés), és képzeljétek azóta nagyon viccesen csak az egyik oldalon nő cucc. mármint nő a másikon is, de nagyon minimális mennyiségben, úgyhogy olyan vagyok, mint egy zebra függőleges csíkkal :P

Nagyon jól haladsz a gyerekszobával!! bárcsak már én is tartanék ott.. :evil:

ja és az ikeás kaját én is imádom :lol:

Lányok, én már kezdem unni a terhességet. na nem azért, mintha bármi panaszom lenne, de jó lenne már megint haso aludni, begombolni a nacijaimat, illetve végre a karomban tartani a pici manót a pocakból :)

Az előbb beszéltem Andrással, és azt mondta lehet h már holnaaap itthon lesz :D :D

köszi a táblás tippet :wink:
Vendég

Geo: gondoltam, hogy a másik az öcsi volt, mert írtad hogy ő is benne van a buliba. Andrásod csak hasonlított az iwiw-jére, de gondoltam h két hétig nem sűrűn tudott hajat vágni, v nem ez volt a legfontosabb dolga.

Hol csináltad a lézerest? és mennyi pénz egy ilyen? én a fél szőrtelenségért is irigy vagyok :) ma ki is hagytam borikát, mert kedden megyek dokihoz, úgyhogy holnap úgy is frissen csinálnám... :oops:

ikea: textil akció van náluk, de csak egy fajta függöny van nagyon leárazva (2000.- ről 300.- ), a többi cucc akciós, de 0 kedvezménnyel, nem is értem mi ez... na ki is néztem a gyerekszobába kék függönyt, na a büdiörsibe már nincs is és nem is lesz... a pestibe van még 68db... jó fejek. azt hiszem megveszem legfapadosabbat 1300.- ért. most is az van felrakva de le kell cserélni, mert ez olyan típus hogy csak le kell vágni az alját, szegni se kell... na anno én rábíztam az uramra, hogy míg dolgozok vágja már le, amit ő férfiasan meg is oldott: "copfba" összefogta az egészet és azt a csomót elnyisszantotta- hát kb mint egy ekg, olyan lett az alja, úgy hogy én már nem is tudtam rajta javítani, csak úgy hogy 30 cmvel rövidebb mint kéne :)

ja Geo: én szoktam még hason aludni! a két kezem a pocakom két oldala alá teszem, de van ogy ez se kell... vagy aludj kifeküdt ágyon :)... amúgy pedig próbálj szopipárnával a combod alatt aludni...

tényleg csajok, nektek szólt már ember hogy horkoltok? én már elkezdtem :) fú mikor befeküdtem szülni a terhes részleg csak úgy zengett :)

na jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
konkri

Jó reggelt! hát a hét induljon mindenkinek nagyon jól!
hát először hétvégén nem jelentkeztem! sajnos a pénteken nagyon horrorul végződött! lerobbantam az autópályán KIFOGYOTT A BENZINEM teljes pánikroham meg sírás meg amit akarsz és ezek után otthon is úgy megkaptam a magamét mert persze kiderült az egész! mert hazudni sem bírok meg ugye hazasem értem időben meg fura volt a férjemnek miért tankolok a bankkártyáról! szóval nagyon köszönöm az égieknek hogy nem történt baj! még a leállósávba valahogy félre tudtam kanyarodni a tök sötétben és mázli volt hogy megállt egy munkásbrigád akik irtóra segitettek lehúztak egy kúthoz meg minden de én annyira kikészültem hogy csak na! ... na ennyit arról hogy a suzukiba E betű közepéig lehet tankolni! :-( mentségem hgoy az autót 1 hónapja használom nem ismerem és nincs benzinlámpa sem ami ég ha kiürülőbe van és ezelőtt egy nagyon jó kocsit használtam ez egy rosszabb kategória ami persze nem baj csak hát ugye ... na mind1 ... a páromnak azért hétvégén megcsináltam a scrapbook fotóalbumot nászajándékba ! konkrétan 26 órán át csináltam! :-) de olyan de olyan de olyan gyönyörű lett hogy csuda! tiszta giccs az egész de hát ez erről szól úgyis! majd próbálok 1-2-t idemásolni csak bazi nagy a file egy kép 3 mega! :-( elviekben a héten a cewe-ben ki is nyomtatják és hétvégén oda is tudom neki adni! :-)

amúgy fájt a hasam megint megérezte a havat úgyhogy javarészt pihentünk és megnéztük a sherlock holmes-t ami ISTENIEN NAGYON SZUPER film aki teheti és szereti az ilyen jellegű filmeket nem fog csalódni (szerintem legalábbis) :-)

Geo reméljük férjurad hazajön ma és nagy lesz az öröm mind"3"-toknak :-)
én jövőhéten megyek UH-ra! ... már most várom :-)
Esztike egyre aktivabb hihetetlen már éjjel is ficánkol - aktív mint a mamija :-)
na megyek dolgozni ...
ja valaki tud valamit a jégzselé betétről hogy jó e vagy sem? a hónapban én is a kórházi cuccok beszerzését tűztem ki célul és hát azt mondják ez nagyon jó! de hát én kuka vagyok ezekhez és a piac egyre bővebb :-( nem értek hozzá ...
Vendég

Kellemes Feruár 1.-ét mindenkinek :D

En itt vagyok egy ideje csak kerestem nektek agy hozzászólást a februáriaktól ismét :D
A hölgyemény most szült 2 hete, és használt más betétet mint Tena a szülés után.
Mivel felmerült a téma gondoltam bemásolom, ga sikerül: D
Annó én is Tena-t használtam, de valami nagyon nem tetszett, nagy volt, vastag, kifordult.....lehet. hogy ez a másik jobb és tényleg szív annyit, meg nem is olyan nagy....meg még egy telefonszám is van ahonnan felvilágosítást lehet kérni róla :D
Akinek tetszik járjon utánna:D

Éééés azokat a hülye nagy Tenákat dobjátok ki az ablakon...

A dúlától kaptam egyfajta betétet, ezt szerezzétek be. Ok nem olcsó, egy csomag 1500 Ft 8-10 db betét van benne (éjszakai és nappali kivitel), DE egy betét elég egy napra (nappal vagy éjjel) jó a nedvszívása, nem vagy büdös, szagos Embarassed és van benne egy anionos csík, amely megakadályozza a váladék bomlását. Tehát sterilen tartja a gátsebet. A doki aki ellenőrizte a gátsebemet nem győzött csodálkozni, hogy ilyen szép tiszta gátsebet még nem látott prakszisa alatt.

Íme egy fotó a méretekről (ez sem mindegy) a nagyobb a tena:
A Tenákat csak a magzatvízcsepegés miatt használtam, utálatos nagy volt, mintha pelenkáztak volna, ez normál érzés, nem csíp meg semmi se (odaraktam a kezem, hogy lássátok a méretkülönbséget.

Én a dúlámtól vettem: Bérczes Virág: 70-4219826, biztos segít ha felhívjátok, hogy honnan tudnátok beszerezni.
Neve: Love Moon: Anionos betét
http://www.lovemoon.hu/index_elemei/page0006.htm

A smucig természetem miatt nem vettem volna meg, mert sokalltam az egységárát, ma már egyáltalán nem bánom, hogy a szülés végén felhozta, hogy ezt használjam. Sőt, van két elajándékozandó Tenám, ha érdekel valakit.
Vendég

A képet nem sikerült be másolni, de lehet, hogy lacation alapján megnézhetö...

https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 5.0357.jpg

A telefonszám ami benne van nem biztos, hogy pesti lesz inkább vidéki.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?