Anya Maci: sajna az én fiam is... félek vele nála kisebbek közé menni... remélem sikerül kinevelni... most már a család azon fele is tudja a szabályokat és velünk együtt utasít, akik eddig sokszor rosszra bíztatták. szeretném elvinni pl a budaörsi mekibe, mert néha megyünk oda, mert imádja + ott is van tök jó játszó... de félek...
Folti és hálóing téma: sztem próbáljatok fel minden szoptatós dolgot mielőtt megvesztek! nekem volt/van brendonos szopisom, nem ez a típus, hanem keresztben van az eleje- hát egy katasztrófa. ilyen gombos hálóinget pedig féláron bárhol kapni.
egyébként én már megvettem a hálóingeimet 3 db ot, 500 ft-ért/db. egyszerű állítható spagetti pántis pamut hálók, ami azért jó, mert egy részt nyár lesz, más részt lehajtom a pántot és ki is jön a cici. (persze az se volt mellékes hogy a szabása se tégla, hanem olyan csinoskás, szűkes

) én már be is pakoltam a kórházi táskába.
kórház-szülés-bugyi: nem tudom, h máshol hogy szokás, de nálunk kértek eldobható tenna bugyit, tenna betétet... ezt már előre megbeszéltem a szülésznőmmel- velem a legtöbbet ő foglalkozott és nem a doki, de a császárosokkal is, majd utána is jött a szopiban segíteni... szóval ezt kértek. és velem annyira rendesek voltak, hogy a bugyit is ő bontotta ki, beragasztott két betétet és ő húzta rám... majd a pár óra pihi után nem kellett foglalkoznom azzal hogy véres e a bugyim, gyorsan ki kell mosni, hanem úgy ahogy volt kidobtam a pékbe... és felhúztam a másikat... én javaslom hogy szerezzetek be ilyen eldobható tenna bugyit (az első napra jó)! viszont ebből tudom hogy a tenna a legjobb, mert ennek van a legjobb tartása, de még se szoros. ha teli akkor meg lehet tépni... jobb mint egy sajáttal vacakolni. viszont javaslom hogy ezt és a hasszorítóhoz most vegyetek méretet, mert kb a szülés után ez a mosatni lesz a méretünk és nem mindegy hogy m-es v xl-es...
amúgy talán Heni már írt róla, de a kórházi csomagban a szokásos mellé jó ha külön csináltok egy szülős pakkot, ami könnyen mozgatható legyen:
-kórház függő, hogy szabad e enni v inni a vajúdás alatt, nálunk nem... de ha lehet akkor tegyetek be vizet és mondjuk szőlőcukit... sokan használnak közben homeósbogyókat... akkor ezt is.
- wc papír (beöntés utánra)
- borotva, ha azt akarod h a sajátoddal csinálják (mondjuk én 2 naponta magamnak csinálom, biztos ami biztos alapon, nehogy más csinálja

)
- kis törcsi se árt
- eldobható bugyi és betét
- az addigi kismamamappád, leletekkel, egyebekkel...
- telefon, fényképező, egyebek...
ha nem is szabad inni a vajúdás alatt akkor is tegyetek be vizet, mert a szülés után fél-1 órával pisilni kell, én nagyon meleg kórházban szültem és irtó szomjas voltam+ a szülési vízveszteség... nem tudtam pisilni még a férjem suttyomba behozott fél liter vizétől se, így megkatétereztek... nem volt olyan rossz mint ahogy hangzik, de mégis jobb magadtól csinálni
Geo: veled és az embereddel álmodtam... láthattam én az Andrást a díjátadón? ő volt az egyik?
ha hazaér biztos eltűnsz pár napra...
nekem lassan kész a gyerekszoba

azt hittem nem jut elég játék mindenhova, de most van egy nagy kosár a nappaliba, van a földszinten egy játszószoba, van a hálónban egy dobozzal és az új gyerekszoba (30m2) full pull

még pár apróság, függöny, baldachin, szekrény kilincs, általam készített díszek és kész

de azt hiszem h a jó miatt még várnom kell hogy mehessek ikeába...

pedig 100 ft a svéd húsgolyó...
ja még egy tanács annak aki szeret kreatívkodni és most otthon uncsizik:
készítsetek a bejárati ajtókra táblákat, nagyon hasznos, pl:
"pssszt! alszik a bébi"
vagy csak sima psszt!...
vagy ki mit akar... mert nem épp szerencsés ha mondjuk alvás v szopi közbe valaki benyit majd hangosan elkezd hahózni, hogy hé hol van valaki... vagy csöngetnek v kopognak... nagyon meg tudja zavarni a babát egy hangos köszönés altatás v szopi közben és akár egy egész napirend is borulhat...
nekem voltak tábláim, amit pl. alvás előtt kiakasztottam... mert öreganyám rendszeresen jött- aztán nem

most pedig csinálni fogok szép táblákat!!! egyébként nekem volt idő, hogy ebéd utáni időben én is lefeküdtem picit... a kezdeti időkben aludjatok amikor csak tudtok!
jaj tegnap egyik hugi vicces volt, mikor mondtam, hogy lehet h anyu ki fog akadni, ha közlöm vele hogy az első két hétben még ne jöjjön, mert egyedül szeretnék majd lenni... mire húgom azt mondja:
hát akkor az a legjobb ha csak két hét múlva szóltok h megszületett a pici
én már tudom, hogy valószínű hozatni fogom a kaját, menüzünk. amúgy is imádom a menza kaját... (vagy rengeteg sültcsirkét eszünk

) a többi munka meg takarítás, mosás, vasalás... ha csak minden nap egy-egy óra jut rá, akkor is jó vagyok... most is kb ennyit foglalkozom vele és meg van. szerencsére már van rá taktikám, hogy a leggyorsabb, ja és nem mellékes hogy nálunk nincsen semmi szekrénysor, csecsebecse törölgetés... gyorsan letörlök, felporszívózók az ipari takarítómmal, felmosok és kész... a nagyobb gond a virágos kertem és a fűnyírás lesz, mert nálunk ezt is én csinálom.
jöhetne is már a jó idő, mert itt bent már nincs mit rendezgetnem most hogy kész a szoba is...