Sillia!
Lóci ízig-vérig pasi

. Tiszta apja

.
Tike!
Szegény Hédibaba

. De most mr szupi lesz, juhuuu-juhhhu

.
aztán kaptam apától kimenőt megyek a lidl-be harisnyát venni Azért vigyázz, ne rúgj ki nagyon a hámból
Gabi1!
Ezért (is) jó a nagy család: mindig van mit ünnepelni

.
Boo!
Kutyatémában egyetértek veled (tudod)

. Ilyn téren három-féle ember van:
1. Nincs kutyája
2. Van kutyája, és azt állatként tartja
3. Van kutyája, és családtagként kezeli
Manapság a 3. hihhhhetetlenül ritka

. A másodikkal sincsen baj, hiszen a kutya valóban állat, és nem is biztos, hogy jó neki, ha másképp kezelik, így a fasza az lenne, ha az emberek megtalálnák az egészséges egyensúlyt. Szerintem nálunk az van, és ez apa érdeme

. Sajnos a legtöbben úgy tartanak kutyát, hogy picinek még megy az üntyümpüntyüm, aztán mennyéarrébb nenyálazzál. Napi egyszer kaját kap, ezen kívül annyi a gazdival a kapcsolat, hogy amíg bemennek a kaputól a házig, addig esetleg megpaskolják: "Jokkutttya".... Ennyi!
Tudom-tudom, még ez is sokkal jobb, mint amit egyesek, vagy esetleg egy menhely biztosítani tud, de nekem ez nem kutyatartás

. A mi kutyáink egy hatalmas kertben vannak (ez persze pénzkérdés), de még így is naponta 2-3* séta van (ez nem pénzkérdés)! Vegyes kosztot kapnak (táp+nyershús+főtt kaja), és minden kutyánk tökéletesen ismeri az alapvető parancsszavakat, a két nagyobb pedig annál sokkal többet is. Tavasztól őszig a sétán kívül minden nap van egy kis játék, és pár naponta futtatás. És ha valamelyikük bekéreckedik, az be is jöhet, mert mivel jól vannak tartva, boldogok itt, és eszük ágában sincs elszökni (időnként nyitva marad a kapu, mégse megy egyik se sehová), és így beronygyolni sem akarnak, mert szeretik a helyüket. Ha bekívánkoznak, akkor apa/anyahiányuk van, és akkor ezt biztosítjuk nekik! Azért ez tényleg nem pénz kérdése!
Tudom, hogy ezt sokan másképp gondolják, és csinálják, de ez a valódi kutyatartás

! Ezt kell mérlegelni, mielőtt az ember kutyát vesz! Kicsit talán furán hangozhatott, mikor Boo Müzlit második gyerekként emlegeti, de tényleg rengeteg munka van benne, ha az ember szívvel-lélekkel csinálja, másképp pedig szerintem nem érdemes

.
Semmi kivetni való nincs abban, ha az ember nem vállalja ezt, csak ezzel tisztában kell lenni! Ezek nem aranyhalak

!
(Ezt senkinek sem céloztam, csak úgy írtam...

)
A nyaralást is megértem! Nálunk azért könnyebb, hiszen őket nem feltétlenül kell sétáltatni. Ha csak 2-3 napra megyünk el, akkor van hogyy egyszerre megkapják a kaját+vizet, mert nincsenekéheztetve, így nem falják fel egyben az egészet

. Ha egy hétre megyünk, akkor anyósom intézi nekik a kaját.
Apropó anyós (imádni fogod): Kb. 3 éve "kimentettünk" (nagyon sok pénzért) egy bullmasztiff tenyészetből egy szukát, mert a "gazdi" vált, és leszarta a kutyákat, ez a kislány pedig úgy 35 kiló volt (60 helyett). A lényeg, hogy anyósomnál kötött ki a szomszédban, mert a mi szukánkkal nem jöttek ki sehogy. Gyönyörű kutyává "hízlaltuk", és egy tünemény is lett

. Elvileg anyósom is imádta, mégis ha költeni kellett rá, akkor ez a Ricsi kutyája volt, ha viszont ellett, és eladtuk a kiskutyákat egyből tartotta a markát, mert hát ez az ő kutyája

. (persze a kiskutyákat én nevelgettem, soha nem ő). Végülis megegyeztek, hogy minden költséget, és a nyereséget is felezik. Csakhogy az első szülés után hüvely-előreesése lett a kutyának, és hiába mondogattuk anyósomnak, nem akarta orvoshoz vinni. Mire elvitte, megmondták, hogy ezt már régen kezelni kellett volna, ivartalanítani kell. A kutyának pár nap múlva minden szuper volt, na de anyósom lemondhatott az újabb nyereségekről! És innentől valahogy kiesett a kutya a pixisből

!
Erre pár hete mondja nekem, hogy kicsit le van fogyva a Lara. Megbeszéltük a teendőket, plussz hozzátettem, hogy hívjon orvost. Pár nap múlva mondja, hogy a kuyta nem akar kijönni a házból, de biztos csak a hideg... Mondom lehet, de hívjon orvost. Újabb pár nap múlva közli, hogy a kutya nem eszik. Hát jóbüdösmindenedet hívjál már orvost!!!!!!!!!!! Erre közli, hogy ő beszélt egy orvossal (mint kiderül ez a szomszédasszony volt, akinek 4 kutyája van, így ö már naaagyon tudj a tutit), és adja a kurtyának az antibiotikumot. Nem kételkedtem a szavában, így megnyugodtam. erre egy szombati napon mondja, hogy na végül kihívta az orvost, aki 4 szurit adott a kutyának, reméljük jobban lesz.... Na nem részletezem, mert nem ide való, de a lényeg, hogy szegény kutya aznap este az ügyeleten végleg elaludt

. És mindez azért mert ő b@szott kihívi egy orvost, nyilván spórolásból, pedig ha mondta volna, biztos kifizetjük neki! De ő nem szeret kérni, ezért inkább hagyta meghallni

.
Na, azóta megint nem beszélgetünk!
Nem kéne összedobnunk egy talit, amíg Bucusék itthon vannak?
Alkat:
Pont mondta ma a védőnéni, hogy az nagyon nehezen meghatározható számokkal, hogy mi az ideális súly. Ők úgy nézik, hogy az a baba, akinek a fejkörfogata nagyjából egyezik a mellkasával, az ideális súlyban van, akinek a feje nagyobb az a "sudár"

, akinek a mellkasa, az a "dumdum-golyó"

. Persze ez sem szentírás, csak a miheztartás végett

. Persze stréberanyu gyerekének milyen is lenne: 45 és 45,5

.
Hgabi!
Ti is alakultok lassan

! Biztos minél nagyobb lesz, annál könnyabben találja meg a neki tetsző pozíciót. Botond pl.amióta tud forogni, az oldalán alszik

. Hát magamtól sose tettem volna le így

.
Megzabááálom a kis cseresznyefádat

!
Kispiskóta!
Szjpenész

! Mit kaptatok rá? A c-vitamint utála a penész

. Anyu le is tudja/szokta vele törölni a babáknak, de ezt csak szakembernek szabad. Kérdezz rá, hátha felétek is megcsinálják.
Ági125!
juhuuuu-juhuuuu
Botondnak is nagyon pici van hátra.
Katy!
Na hát rólad, amúgy sem gondoltam volna, hogy baj lenne a higiéniával

. pont azért írtam, hogy ezek ellenére is velejárója ez a fura íz

.
Én azokban az években az Ady óvodába jártam
Samu:
Norka!
Jázmin naaagyon édes!!!! (Bár hanggal biztos édesebb, csak ezen a kis izén nincs hang, de majd a nagy gépen....

)