A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010. decemberi babavárók

Ja és mindent igényelni kell!!!Nyomtatványok letölthetőek a MÁK honlapjáról,a többi meg az oep oldaláról!

annus11

Szia Annus!

Jó, a hányingerem folyamatosan jelezte és jelzi... A gyomrom lassan totálisan kész van... :(

Miért kell már most számolnod a babamozgást?

Egyébként az tuti, hogy kisBogár olyan koránkelő lesz, mint az apukája. Mostanában menetrendszerűen hajnal 4-kor indul a napunk. :)

Kata
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
katinkababa
Eger

cedis!
unokahugimnak Ajsa a neve (szerinte meg Ajsababa :)). ma hozza nekem a szopispárnát, amit már letesztelt a drága :)

a sterilizáló sztem kell a mellszívóhoz is, meg azért a vizes culisüveghez is... mert inni is iszik e baba, nem csak eszik...

cicóka!
a bababoltban nagyon dicsérték az espirót (pedig nem lett volna dolguk, hiszen kategóriájában az olcsóbbak közé tartozik), de azt is mondták, hogy nem nagyon viszik a kismamák... viszont külföldre (főként németeknek) sokat adnak el belőle. nem tudom... ha nekik jó, nekem is :)

cicus!
a bérlésnek tényleg érdemes utánanézni. nálunk a mérleg is éa a légzésfigyelő is 2500 ft/hó. persze pesten tuti más árak vannak... de azért mégsem annyi, mint megvenni.
és mindkettő csak néhány hónapig kell...

menion!
császáron apa nem lát semmit. ugyanúgy a fejednél fog állni, mint sima szülésnél. ott sem premier plán nézi a történéseket, császárnál sem adják a kezébe a szikét. lesz előttetek egy lepedő, amivel el lesz takarva minden... szóval nem hinném, hogy párod rosszul lesz... max a szagoktól (nővérem a császár közben megbeszélte az anesztessel, hogy olyan a szaga az égett húsnak, mintha disznóvágáson lennének :lol:)

ja, többé-kevésbé kész a babaszoba:
Kép
a pelenkázót a papa csinálta :)

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Jó reggelt!

Julcsi: nagyon-nagyon szép a babaszoba,igazán igényesen megcsináltátok!!! Gratu hozzá!!! 8)

Katinkababa: épp tegnap gondoltam Rád este,mi lehet Veled,mert rég írtál... és mivel nekem is elkezdődött a hányingerkorszak (ami nem volt az elején sem,most meg tessék! :evil: ),pláne eszembe jutottál,Te vajon hogy lehetsz,Neked van-e még? Dehát növekszik a baba és ezért van ez most és lesz is,majdnem a végéig... persze már akinek... hát nekünk biztos,igaz? :?
Ja és köszi az infókat! :)

Annus: Neked is köszi az infókat!!! Jó ha tudja az ember ezeket!!!
Szóval Neked is bulis a kiscsaj? :lol: A lányok már csak ilyenek! :wink: Azért írjatok vmit a kismamataliról,mikor,hova,merre...

Katinka drága: vigyázz az ujjadra,szükség lesz még rá!!! Komolyan rossz volt olvasni,amit írtál! :( Csak óvatosan mindent!!! Apával már minden rendben,kibékültetek?

Cicus

Kép
cicus78

Sziasztok!

Lányok éjszaka én úgy meg voltam ijedve! Iszonyatosan elkezdett fájni a derekam, erre ébredtem, és ilyen fájásszerű volt, hogy beleállt, majd elmúlt, és megint újra kezdődött, és ez tartott egy jó 20 percig. Gyorsan ittam 2 magnézium pezsgőtablettát, és hogy annak hatására, vagy sem, de lassan elmúlt. Már azon gondolkodtam, hogy ébresztem apát, és hívom a dokit. Balázzsal sosem tapasztaltam ilyet. Még legalább 8 hetet ki kellene húzni, még nagyon sokat kell a kisasszonynak nőni.

J: igen igazad van, nézegettem is a sterilizálókat, valószínűleg egy no name-et veszek, az pár ezer forint, és szerintem pont ugyan azt a szolgálatot teszi meg, mint a drága elektromosak.

Nagyon jó lett a babaszoba, és milyen ügyes a papa, tök jó ez a pelenkázó!

Annus: köszi a járandóságokról szóló infót, azt nem is tudtam, hogy az önkormányzat is adhat, majd ennek utánajárok. Taknyossággal hogy álltok?

Balázsnak is folyik kicsit az orra, úgyhogy el is kezdtem adni neki a grapefruit mag cseppet, Cebionnal. Nekünk ez így az elején alkalmazva általában beválik, és én is vettem be egy nagy adag C vitamint, nehogy megint összeszedjem.

Kép
cedis

Kata: még elfelejtettem: természetesen mennek a drukkok a dokihoz!!!!!!!!!!!!!!!! :wink:

Cicus

Kép
cicus78

Julcsi!
Aranyos lett a baba-lak. :) Papa is ügyes volt. :)
A kicsi-kocsi is szuper. :)
Olyan furi érzés, hogy az ember tesz-vesz, beszerez dolgokat és már nincs sok idő, hogy mindez VALAKIÉ legyen. :)

Már alig várom, hogy nálunk is elkészüljön a gyerekszoba. A héten még korlátokat fest apa, aztán október elején még jön egy szekrény a hálónkba, hogy teljesen kiürítsük a gyerekszobát. És aztán kezdhetjük összerakni kisBogár bútorát.

Cicus!
Nem csak a lányok partyznak odabent... :) Sajnálom a hányingered. :( De legalább idáig megúsztad.

Na megyek lassan ablakot pucolni. :? :(
Ti is ilyen csökkentett üzemmódban tudtok dolgozgatni??? :)

Kata
katinkababa
Eger

[quote="cicus78"]K írta:cicus78ata: még elfelejtettem: természetesen mennek a drukkok a dokihoz!!!!!!!!!!!!!!!! :wink:

Cicus

Kép

Köszike! :)

Kata
katinkababa
Eger

Na meglestem az időközben feltöltött fotókat! :)
Milyen szépen kerekedik mindenki!

Eper!
Hogy a Te pocid mennyit nőtt! :)

Cedis!Próbálj meg pihizni. :) Meg menj, és sétálj egyet ezen a gyönyörű napon. :)

Egyébként érdekes ez a pihizés. Én sajna fejben is nagyon pörgős vagyok, s ez legalább annyit árt. Úgyhogy most eldöntöttem, hogy ezt az utolsó munkával töltött 1-másfél hónapot igyekszem light-osabbra venni. Egyszóval innentől kezdve ember legyen a talpán, aki felbosszant. :)

Kata
katinkababa
Eger

katinkababa: Majd gyere a hírekkel, hogy mi volt a dokinál. UH is lesz?
Na ez a helyes hozzáállás, én is mindig ezt mondogatom, hogy nem engedem magam felbosszantani, és az esetek döntő többségében sikerül is ezzel az elhatározással megoldásra jutni. Én is ilyen pörgős vagyok, de már érzem, hogy nem megy úgy fizikálisan a dolog, ahogy azt fejben elképzelem.

Kép
cedis

Sziasztok!

Katinkababa már régen jelentkeztél.Megy a drukk a dokihoz :D Nekem is kell mennem holnap nődokihoz.Na engem hamar fel lehet bosszantani sajnos.elég lelkis vagyok.

Julcsi nagyon vagány lett a babaszoba :lol:

Cicus már okés apával minden bele is ment hogy költözzünk albérletbe hogy felvisz,csak azt mondja hogy szülés után :cry: Szerintetek jó ötlet most váltani doki védőnő :?: :Most költözni fel :?: Én nagyon mennék.

t katinka

Bei,Julcsi!
Nagyon jók a babaszobák!!!Jó előre bepakoltatok!Nem semmi!Mondjuk a kiságy nálunk is áll,csa ugye még Iza birtokolja! :wink:

Hát én sokáig nem adtam inni Izának!Ha csak szopizik,akkor elméletileg nincs másra szüksége.De ez is baba függő!

Ha béreltek légzésfigyelőt akkor az meg nem pár hónap,hiszen semmi értelme...nekünk nincs és nem is lesz,de akinek van,az nem kapcsolja ki 3 hónap múlva.Mérleget esetleg érdemes bérelni,de ha nincs az se baj.Nekünk az van,de azt kaptuk.

Ja meg lehet ám kifőzni is a dolgokat,én pl úgy csináltam,nem volt sterilizálóm.Most gondolkozom rajta,nem tudom h Iza mellett mire lesz időm.

Cedis!
Remélem semmi gond odabenn,itt-ott már fájhat!Nekem tegnap előtt hajnalban volt kis pocakfájás,arra keltem.De szerencsére elmúlt.Kissé félálomba voltam,de olyan görcs féle rémlik :?

Mi már meggyógyultunk,még nagyon pici takony van,de az már csak olyan ragaszkodós fajta,szívni nem is lehet....

katinkababa!
ja nem kell számolnom,Izánál se kellett.De van akinek mondják a végén h számolgassa.Erre értettem h ilyen gondom nincs,egyértelmű h folyton rugdos :lol: :lol:

Tali:
Na akkor ki merről jön?Mit gondoltok vmi plázáról?És akkor aki akar tud előtte-utána nézelődni is pl westend?Vagy az Allee(itt tök jól le lehet ülni és kevesebben vannak)?Illetve hozzánk is lehet jönni(villamos,metró a közelben)és akkor kényelmesen tudunk dumcsizni!Na vkinek más ötlet?vagy kinek melyik felállás jön be?

annus11

Katinka!
Háááttt,szerintem inkább most mint egy pici babával!nem?Bár a doki ügyben nem tok mit mondani....Ha viszont ott szülsz,akkor jó pár hét mire költözhettek.Abból max jövőre lenne vmi(szerintem).Ráadásul télen,hidegben,hóesésben.....

annus11

Egyetértek Annussal, mármint ami a légzésfigyelőt illeti. Kb. 1 éves korig ajánlják használni.

Tkatinka!
Szerintem még nem késő váltani. :) Szerintem a "lelki békéd" megér ennyit. :)

Cedis!
Igen, minden alkalommal csinál. :) Apuka nagy örömére.

Apropó Apuka! Lassan félek egyedül elengedni - :) - mindig valami kisrucival tér haza... :) Legutóbb egy kiskutyás pizsivel lettünk gazdagabbak.... :) :) :)

Még valami, nem tudom ismeritek-e, de ez az én aktuális kedvencem:
http://www.youtube.com/watch?v=tGjAxmypt6Y

Kata
katinkababa
Eger

Na a gmailre tettem a dokumentumok közé egy újat,oda lehetne jelentkezni a talira h ki jönne,meg ötleteket gyűjteni h akkor hova.
Nézzetek már el arra!!!Köszi! :wink:

Kata!
de édes az urad!!!!

annus11

Kata!
jaj ez nagyon jó,már hallottam párszor :lol: :lol:

tavaly Izánál a Kicsi szív volt nagy kedvencem,csináltamis rá egy klippet: http://www.youtube.com/watch?v=1nZ8gjFKFXs
Először csináltam ilyet,még gyorsan az első pár hét képeiből! :wink:

annus11

Jaj ez meg a karácsonyi:http://www.youtube.com/watch?v=WqMzDDkFYkw&feature=related
Na nem reklámozom a gyerekemet :lol: :lol:

annus11

Sziasztok! CSak gyorsan jövök. :)

Julcsi Nagyon jó a baba szoba!!!!! :D

Kata! Megy a drukk!!!!

Szülés felkészítő nagyon jó volt tegnap. A korházból jött a szülésznő, főnővér. 35 éve szülésznő. Nagyon aranyos volt. Teljesen megnyugtatott az előadás.

Mindenről volt szó. A fájdalom csillapítási módokról. az epidurálról csak jót mondott. Nem teljesen zsibbasztanak el,mert a tolófájásokat érezni fogjuk- tudjuk , hogy mikor kel nyomni. Mivel a szert dózisokba adják be egy csövön keresztül,amit előzőleg bevezettek,ezért a fájásokat nem érezzük, de azt tudni fogjuk mikor kell nyomni. Azt mondta, még senki nem panaszkodott mellékhatásról sem. Jót tesz a babának is,mert a lepényi keringésnél is jótékony hatása van és persze nekünk is jót tesz, hiszen nem fáradunk ki a vajúdás alatt. És különben is minek szenvedjen a nő , ha lehet fájdalom mentesen is szülni. Attól mi még nagyon jó anyák vagyunk. :) Ujjnyi 2 ujjnyira kell kitágulni, hogy beadják és 3 ujjnyi tágulás után már nem adják, mert nincs értelme.

Aztán a gát metszésről. Azt mondta, hogy főleg első szülőnél nem szeretik a gátvédelmet, mert annyira rugalmatlanok a szövetek, hogy 99 százalékban repedne az anyuka. Az viszont igen csúnyán repedne. Akár vizelet és széklet visszatartási problémákat is okozhat utána. És összevarrni is sokkal nehezebb, mint a szép egyenes vágást,ami nem nagy vágás. Persze megcsinálják gátvédelemmel is ha az anyuka nagyon kéri,de nem ajánlják senkinek.A vágás nem fáj, észre sem vesszük hiszen vágás elött kapunk egy kis érzéstelenítést és a varrásnál is.
Aztán képeket néztünk a szülészeti osztájról. Nagyon tetszik. 2 ágyas szobák vannak, ahol bent van a zuhanyzó, Wc és még egy hatalmas szoptatós fotel is van. Olyan mint a relax fotelek :) Az ágy melett ott a kiságy és van egy pelenkázó is. Van külön vajúdó szoba,ahol van bordás fal és gimnasztikai labda. szépen otthonosan van berendezve. Fotel a hozzátartozónak, virágok, asztal,zuhanyzó ott is. szóval nekem tetszett. Vajúdás közben ihatunk szénsavmentes ásványvizet és szőlőcukrot is szopogathatunk. Majd hamarosan mehetünk is korházlátogatásra és élőben is megnézhetünk mindent. Még az apukákat is beengedik kivételesen a szobákba is,ahova egyébként látogatni sem jöhet majd be. De majd kapunk ilyen műtős cuccot és úgy be lehet menni egyszer. :)

Húúúú. Jó sokat írtam ám........ :shock: Aztán csak nagyjából írtam le,amiről szó volt. Igaz 2 órás volt az előadás. :)
Na szóval engem megnyugtatott és nagyon hasznosnak találtam ezt a kis beszélgetés.

Kép
bei

Jajj Annus!! NAgyon megható volt a youtube-os videód!!!!!!

Kép
bei

Helló Lányok!

Julcsi: szuper a szoba, és a nagypapa igazán ügyes. A mi Napánk (unokaöcsi mondja így) kiságy festési feladatot kap majd.

Katinkababa: már én is nagyon hiányoltalak, ablakpucolással meg csak óvatosan! Igazából irigykedem, mert én nem merek ilyeneket csinálni, de az elmúlt másfél hét fekvés alatt rengeteg tennivalót vettem számba - mit is kellene csinálni a lakásban.

Katinka: hé, vigyázz az ujjadra, hülyén néznél ki eggyel kevesebbel. Költözés keménydió - de inkább most menj, vagy a szülés után fél év múlva. Egy újszülöttel télen szerintem...hát nem is tudom.

Cedis: én is megijedtem a múltkor, ráaádsul én még azt sem tudom mit kell érezni. A védőnőt felhvítam azt mondta ez természetes, mert edz a méhünk is a nagy feladatra, baj akkor van ha fél-egy órán belül nem enyhül. Mindenesetre nem lehetett valami kellemes, ráadásul jól meg is ijedhettél.
A homeos bogyók a szülést fogják könnyíteni? Állítólag a választott szülésznőm is használja, de vele még nem beszéltem. Viszont a málnalevél teát már ajánlotta, hogy a szülés előtt 3 héttel kezdjem el inni. Hát én egyre jobban szorongok a szülés miatt, totál be vagyok tojva :roll:

Bei: tök jó, én is megyek a jövő kedden

Cicus: én is kaptam tegnap a barátnőmtől egy nagy zsákot, kb 1 éves korig vannak benne ruhák, cipők. Kaptam Aventes mellszívót, kádat állvánnyal + egy kádba való betétet, Angelcaret, cumis üvegeket-amik náluk nem jöttek be. Még zsír új bébijáték is volt a csomagban - ők nem használták. Ja két kismami melegítőt is kaptam, plussz vett nekünk textil pelust. Szóval én is egész este a zsákmányt nézegettem apával. Ma pedig jön Münchenből a pakk, majd arról is beszámolok :wink:

cicóka

Sziasztok!

Cedis: Balázsnak jobbulást!!! Nekem is most éjjel volt olyasmi pocifájdalmam,mint Annusnak,ráadásul lezsibbadt a bal lábam :shock: ,úgyhogy én is totál megijedtem,gondolom valahogy úgy ahogyan Te is! De nincs semmi baj,kicsit talán sétálni kell ilyenkor,én bizony bolyongtam kint hajnali 1/2 3-kor és aztán el is múlt szerencsére! Vigyázz magatokra! A magnézium az jó!!!

Katinkababa: édes a klip! :)

Annus: a táblit nemsokára megnézem,én mindenképp szeretnék veletek talizni!!! Úgyis töltök fel ma pocifotót,ami ma készült,de később mert épp főzés és vasalás+ teregetés közepette vagyok most! :?
A videdókat is megstírölöm nemsokára,ígérem!!!

Katinka: ebben nem tudok tanácsot adni sajna... te érzed,hogy lenne jobb... Mondjuk természetesen megnyugtatóbb lenne párod mellett,naná!!! Örülök,hogy minden rendben köztetek!!!!!!!!!!!!!!! :lol:

Bei: szupi lehetett a szülésfelkészítő,irigy is vagyok,talán én el sem jutok már ilyenre! Én most magamat próbálom felkészíteni... egyenlőre kevés sikerrel... :oops: A 3. szülésem totál betett! :? De amit az epidurálisról írsz,az tényleg totál megnyugtató,sztem igénybe veszem,sőt biztos!!! :wink:

Cicóka: na,ha Te is mész felkészítőre,bizti Te is megnyugszol!!! :wink: Szupi,hogy ennyi mindent kaptál,gondolom Neked is nagy élmény volt ezeket az édes rucikat nézegetni! :)
Én is átnéztem mindent tegnap és kiválogattam méret szerint, hát kombidressz még 3-4 db kell,ezen kívül ruhagondunk nincs!

Most rohannom kell,megnézem a levest,később jövök!

Pusz-pusz!

Cicus

Kép
cicus78

Gyors bekukk,mert a leves kész! :)

Annus: na most aztán jól megsirattad azt a hülye érzékeny fejemet!!! Megnéztem a klipet Izáról, (Kicsi szív) csodaszép,nagyon megható!!! Szépek vagytok a képeken nagyon,szuper látni ennyi szeretet!!! :wink: Férjem meg pont bejött,azt hitte vmi baj van... :lol: Szóval gratulálok,csodálatos a klip és a családod is! :D

Cicus

Kép
cicus78

Cicóka: de jó neked is, hogy rámolhatsz! Ez ilyenkor olyan izgi lehet, megnézegetni, hogy mit kapott az ember lánya. Jó sok mindent kaptál, akkor már neked is szinte csak a babakocsi van hátra nem?

Igen a szülést segítik, pl. a tágulást, illetve csökkenti a közbeni és szülés utáni vérzést, stb. Nekem pl. nem volt gátmetszésem, és nem repedtem, nem szakadtam, nem történt semmi. Dokim szerint ezt is a homeónak köszönhetem. Ez a málnalevél tea mit tud?

Katinka: bizony óvatosan az ablakpucolással! :shock: Nekem is nagyon kellene legalább a nappaliban, a többit már megcsináltam, de persze azokra is újra ráférne, amilyen hamar porosodik az egész.

Ja és van ám egy újabb nevünk: Kamilla
Anyósom már azon poénkodik, hogy mire megszületik a baba, már az összes lánynevet felsoroljuk, de most úgy érzem, hogy ez az igazi.

A tegnap éjjeli ijesztgetés miatt összeállítottam a kórházi csomagomat, na nem teljesen, úgy nagyjából.

Annus: nagyon jó az összeállítás a kicsi szívre, meg nem mondanám, hogy először csináltál ilyet. Tényleg megható az egész.

Ez a földlakós is szuper jó, el is küldtem apának is, hogy megnézze.

Bei: hát ez jó hír, hogy ennyire pozitívan érintett a szülésfelkészítő, és a szülőszoba látványa. Én is megnézem majd milyen az új a Jánosban, de gondolom lesz rá alkalmam, mert CTG-re oda kell majd járni. Ez hanyadik héttől is kezdődik pontosan?

Katinka: édes a párod! :P Szerintem is inkább most költözzetek, hogy nyugodt legyél. Egyébként honnan hová akartok?

Kép
cedis

Cicus! 3. szülésednél mi volt, hogy annyira rossz volt? :shock:

Ja. Még epidurálról azt mondta, hogy cukorbeteg kismamák esetében a módszerrel el lehet érni, hogy a szülés , vajúdás miatti megterhelés ne borítsa fel az amúgy is labilis anyagcserefolyamatot.

Értágító hatása van, ezért a magas vérnyomást normalizálja.

Kisebb műtéti beavatkozások ( fogó, betapintás, lepényleválasztás ) is elvégezhető

Szükség esetén egyszerűen magasabb dózis beadásával császármetszés végezhető

Rosszat nem mondtak róla. :) Ha módom lesz rá és nem hétvégén vagy éjjel szülök, akkor én is kérni fogom. Bár ezzel kapcsolatba is megnyugtatott a szülésznő, mert azt mondta, hogy 3 orvos tudja ezt beadni. Valamelyik csak ügyeletbe lesz,mikor szülünk. :) Ja és úgy vezetik be a kis kanült, hogy elötte kapunk bőrbe érzéstelenítőt. Tehát nem fog fájni a bevezetés sem.

Cedis! NST-re 36. héttől kell menni. (Nem CTG) Nem biztos, hoyg a homeónak köszönheted, hogy nem repedtél. Te a szerencsések közé tartozol. Igazi Ősanya tipus! :) Ez tök jó! Ritkaság!

Katinka! Én is azt mondom, hogy pici babával lehet nehezebb költözni, meg télbe, hóba , fagyba. Bár ez az orvos átállás is necces már ilyenkor.

Kép
bei

Ellátással, támogatással kapcsolatban itt minden le van írva. Hogy kinek jár, mi kell az igényléshez stb...

http://picibaba.hu/picibabaval/ellatasok/

Kép
bei

Bei jó lehetett ez a szülésfelkészitő.

Cedis mi Szabolcsban lakunk onnan Pestre,apa ott dolgozik.Szép név a Kamilla barátnőm lánya is Kamilla.

Majd mindjárt nézem a videókat.

t katinka

Bei: Az NST és a CTG nem ugyanaz? Én eddig azt hittem hol így hol úgy hívják! :lol:
Hát azt már nem tudjuk meg pontosan mitől volt, hogy gátvédelemmel szültem, mindenesetre hiszek a homeóban.

Katinka: Szerintem mindent meg lehet oldani, biztosan találnál itt dokit is, akinél szülhetnél, persze ezt neked/nektek kell eldönteni, én magamat ismerve belevágnék, mert nagyon utálok egyedül lenni. Többször éltem távkapcsolatban, ráadásul gyerek nélkül, és azt is nagyon nehezen viseltem.
Igen, nekem is egyre jobban tetszik ez a név, és nincs benne a top 100-ban sem! :D

Kép
cedis

Feliratkoztam a gmailen a talira :D
Meg kiegészítettem az adataimat is.

Kép
cedis

katinka babaholmiolcson.hu -t köszi majd nézem...
annus nálam is egész nap buli van...vki mondta:"nincs baja hogy ennyit mozog?"hát én nem tudom mert első de remélem nem rossz ha sokat mozog...az illető azért kérdezte mert neki keveset mozgott volt hogy 2 napig nem...
a 2 évet visszamenőleg is visszaállították a tv-ből tudom
mi az a MÁK???
julcsi a szoba nagyon szép kényelmes!nekünk sokkal kissebb lesz...
a császárról azt remélem amiket írtál és persze ha kiderül hogy muszáj lesz addigra kinyomozok mindent mi hogy történik...egyenlőre még nem tudni mi lesz... baba szivritmusa fog dönteni az orvos szerint...
cicus én is a most rókázós csoporthoz csatlakozok...bezzeg az elején semmi nem volt most meg nem tudok lehajolni mert rögtön minden a számban :? ja és mint ma is ha korán kell kelni akkor már hajolás nélkül is...ha nem kell melózni akkor simán átalszom a hányós reggeleket
cicóka jó neked hogy ennyi pakkod van! olyan nagy boldogság rakosgatni a pici cuccokat :D
bei júúúúj nagyon irigykedek!!szuper h ilyen felkészítőd volt! ahol én szülök ott nem előadás sorozat van viszont azt mondták minden héten csütörtökönként van...ha most nem a melóban lennék akkor már ott volnék...és nem is írtál sokat! még-még-még mi volt?mindent mesélj!minden érdekel! még ha nem is ott szülök akkor is! :?: :?: :?:

Kép
menion
Budapest

hol lehet megnézni a képeket és a taliról a dolgokat???
mindenki írja hogy ilyen kép olyan kép :shock: én meg nem tudom hogy it néztek... :cry:

Kép
menion
Budapest

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!

Menion: küldtem privit az adatokkal,hol vannak azok a bizonyos fényképek,a táblázatunk és minden egyéb! :)

Ja és ha már itt tartunk,én is feliratkoztam a talira+ módosítottam az adatokat + van egy mai friss fotó is Rólunk! :lol:

Bei: ha nyugtom lesz a gyerkőcöktől (főleg Regi lóg rajtam most), leírom,mi volt a 3. szüléssel a probléma!

Cicus

Kép
cicus78

én is felíratkoztam
Menion: honnan mennél? Ha a Westend ismerős én a környékről indulok majd, szívesen elviszlek. Egyébként az Allee a XI. kerület a Bocskai út és Fehérvári út kereszteződésénél. Azt hiszem a 4-es villamos végállomása (vagy 6-os ezeket mindig összekeverem).

cicóka

Cicus: ez igen kérem van ám itt már pocak rendesen. :D Nagyon csinos vagy! A bálnatáborba te biztosan nem csatlakozhatsz!
:wink:

Én is kíváncsian várom mi volt a 3. szülésnél.

Menion: látom te is feliratkoztál a talira :wink:

Kép
cedis

Igen a 4-es villamos végállomása :D

Kép
cedis

Cedis!
Jó a Kamilla név!

jaj nem akartam senkit megsiratni!vagyis h sírjon :wink: :lol:

Nézem a gmailt,látom Menion is odatalált!

Az Alleehoz a 6os villamos is jó,lényegében a 2 megálló közt van!

Amúgy kinek melyik a jobb helyszín?na nézem,hátha írtatok róla!

annus11

Hát Tényleg jó ksi pocak!!! :wink: Mint egy kis dudor! :lol: :lol:

Ja én CTGre már a 34.héttől jártam ha jól emlékszem.

Azt hiszem h nst és ctg közt az a különbség h az egyiknél a mozgást is számolni kell vagy vmi ilyesmi.

annus11

Sziasztok!

Cedis: hát ez az, ha bérlem akkor az havonta 1,600 illetve 2,000 ft lenne, amit ha beszorzok minimum 6-tal, akkor már használtan veszek egyet és ha már nem kell max eladom egy kis pénzért.
Szerintem a neten találsz használtan aventos vagy chiccos sterilizálót. Újonnan az aventost 6,000 ft-ért vettük.

J: a bablakosztály nagyon szép, csinos!!!!!!!

Annus: köszi szépen a tippeket, a munkáltatómhoz kell beadni a segély kérelmet :lol: :lol: :lol: :lol:
A videok tényleg meghatóak, meg is könnyeztem.

Katinka: ha úgy gondolod, hogy váltani kell és ez már megfogalmazódott benned akkor tedd, igaza van Beinek, télen költözni nem kellemes egy újszülöttel.

Menion: Magyar Államkincstár.

A kórházi cuccom még sehol sincs, nem is szeretném még összepakolni 8 hétig, annyit még minimum ki kellene bírni.

Bei: biztos jó lehetett ez a szülés felkészítő, gondolom sok mindent megtudtál, ez megnyugtató lehet.

Hol vagytok a gmailen???? Én azt nem ismerem :oops: :roll:
Vendég

Sziasztok!

Na doki bácsi tegnap megvolt. Minden ok. KisBogár szépen nő, úgy ahogy kell. És én is megnyugodtam, mert a múltkor kicsit megijesztett a méhnyak-rövidüléssel, de ez mostanra nem változott, és a méhszáj is zárt. :)

A vasam nem tetszett, de mivel mondtam, hogy a folgammát nem tudom szedni, megállapodtunk, hogy "vigyek be vasat, ahogy tudok". :)

Jövő hónapban szülőszobát látogatunk. :) Meg hát ideje lesz elbeszélgetni a szüléses elképzelésekről....

Amivel viszont bajban vagyok, az a fogadott szülésznő kérdése. Én senkit nem ismerek közülük a kórházban, és az ismerőseim is tipikusan a város másik kórházában szültek, így ők sem tudnak kit ajánlani. Nem tudom, mennyire jó teljesen idegenek véleményére hagyatkozva választani valakit, aki lehet, annyira nem is jön be nekem.... Ti mit csinálnátok???

Kata
katinkababa
Eger

hol lehet megnézni a képeket és a taliról a dolgokat???
mindenki írja hogy ilyen kép olyan kép Shocked én meg nem tudom hogy it néztek...

Lányok! Csatlakozhatok? én sem tudom,hogy miről beszéltek....pedig érdekelne :-)

Puszi
Kriszta

Kép
Kép
Kép
mkriszta75

Kata!
Örülök h minden oké!
Nekem nem lezs szülésznőm,márint fogadott,de szerintem a dokinál kérdezz rá akkor!Biztos van olyan akit tud ajánlani,meg akivel jól együtt tud dolgozni!Mert ez is fontos!Én tőle kérdezném meg ha akarnék fogadni!

Na akkor Krisztának és Sanahnak megy a privi!!!!

Voltam DMben,aztán bolt,aztán bementem a matracboltba is!Iza nagyon élvezte a sok ágyat és párnát,és az 2 eladó meg oda volt meg vissza.Mondták h menjünk máskor is ha már ilyen közel lakunk
És tök rendi volt a csaj,nem akart rámsózni semmi drága dolgot,szeretem az ilyet.Kérdezgettem aloe verás matracról meg van mintás huzatos is.Mondta h az aloe vera csak 3-4 hónapig fejti ki hatását,aztán annyi.Huzatot meg mondta h úgy se látjuk(én is így gondoltam)Ha meg baleset van akkor az nem védi meg a matracot.Így az original kókuszmatracot vettem,90x200as,6cm vastag(mondta h ez bőven elég,60kilóig és nem baj ha a földön van).
És egészség pénztárra gyorsan kifizettem,kártyát is elfogadták,23 ezer volt így.Ráírták a nevemet,apa mehet érte vmikor

Kell majd másik matrac,de szerintem ráérünk jövőre is.Nem szeretném ha felmászkálna az emeletre...de majd meglátjuk!

Jaj a náthásaknak is jobbulást!

Én ma almalevest gondoltam ki,meg rántott hús lesz a fiúknak sült krumplival.

annus11

Sziasztok!

Cedis: a Kamilla név kislány korom óta a kedvencen, de nálunk apa leszavazta még az elején, amikor nem tudtuk a baba nemét. Ezért volt a lánynevünk Eszter.
A málnalevél tea állítólag a tágulást segíti majd- remélem. Én is nézegettem a homeos cuccokat, van egy ilyen könyvem, de majd megkérdezem a dokit.
Sajnálom, hogy az autóra még várnod kell, nem lesz rövid történet :cry:

Cicus: megnéztem a pocidat, igazán szépséges :lol: tisztára úgy nézel ki, mintha egyben lenyeltél volna egyben egy nagy görögdinnyét :lol: 8)
Egyébként igazad van szuper dolog a kisbaba cuccokat válogatni nézegetni, olyan léleksimogató. Addig azonban nem mosom ki őket, amíg nincsenek meg a bútorok mert nem tudom hova tenni.

Katinkababa: örülök, hogy veletek is minden rendben :wink: A szülésznő kérdésben én a dokimat kérdeztem meg. Azt mondta, hogy neki vab 3-4 favoritja a kórházban, akivel szeret együtt dolgozni, azok közül pedig azt ajánlotta, aki szerinte passzol az én habitusomhoz. Utólag kiderült, hogy a barátnőm is nála szült, és ódákat zengett róla, remélem nekünk is bejön majd :D

Annus: nem tudod véletlenül ebben a matracboltban, ahol voltatok ma van olyan gyerekágyba való marac, ami nincs 120cm hosszú. A mi kiságyunk, ami ugye velem egyidős, ha jól tudom 110*60-as. Anyukám a matracot is eltette, de azért azt mégsem :roll:
Szóval eddig még mindenhol csak 120-as matracokat láttam :(

Megjött tegnap este a müncheni csomag is, 2 doboz ruha a keresztfiunkról, aki 7 hónapos lesz, szóval ezek totál frissek, megjött a fonott mózeskosár, amihez van egy váz is kerekekkel, jól tudom majd használni a nappaliban, játszószőnyeg, még melltartó betétet is küldött a sogórnőm :wink: Képezeljétek van 4 bundazsákunk :lol: szóval annyi a ruha, hogy tuti nem tudom mindet ráadni, mert gyorsabban fog nőni.
Menion: nekem is van már napozóm is, legalább 5 :lol: :lol: remélem jó lesz még a jövő nyáron.

Szóval tényleg nem kell sok mindent vennünk, matrac, textil pelus, kifogó, és fürdőlepedő, babaápolás kellékek, babakocsi, és az én cuccaim, bár azt is kapok még a barátnőmtől is.
Most pakoltunk ki a kisszobából, hogy este a fiúk le tudják vinni a kanapét. Megyünk anyukámhoz, már úgy várom.

cicóka

Cicóka!
ez aztán remek!!!Mennyi sok babaruha!!!Én nem tudom kinek fogom tovább passzolni,nincs elég hely,szóval nem tudom megvárni míg vmi rokon szül.... :cry:

Itt lehet méretre is gyártatni matracot!
www.matrac.hu
Amúgy 25 % kedvezmény van most,szerintem kérj egy árajánlatot tőlük!Tényleg nagyon kedvesek!Vagy telefonon is felhívhatod őket,közben is csörgött nekik párszor,biztosan ott is szívesen adnak felvilágosítást!

annus11

Cicóka!
Meg is néztem nekd,vagy olyan van h 60x120,vagy 70x113as.Szóval szerintem rakjátok össze az ágyat és mérjétek le pontosan a matrac méretét!És akkor úgy kérdezd mega boltban h mennyibe kerülne.Szerintem 10-12ből megvan!

annus11

Sziasztok!

Megjöttem a dokitól minden rendben van méhszáj ci 2000.
Sajnos a dokim nem volt bent ugy hogy más vizsgált elég fájdalmas volt :cry: meg uh sem volt majd 32 hetesen kell csak menni :cry

Cicóka akkor nem unatkozol van mit csinálgatni.

Cicus nagyon édi a pocakad cép kerek :D :D igazi lányos :D

Kata jó hogy minden rendben :lol: Nekem sem lesz fogadott szülésznőm,szerintem is a dokidtól kérdezzél rá.

Most megyek pihizek elégé elfáradtam.

t katinka

Annus: köszi, megnéztem én is. Most úgyis elhozzuk anyától a kiságyat, megmérem pontosan és kérek ajánlatot.

cicóka

Cicóka!
Érdemes rákérdezni,mert pl Iza matraca is gyerekmatrac,de én a neten nem is láttam h van 90x200 as méretben...szóval az is lehet h van is nekik akkorában!

Én ma kalácsot sütöttem,isteni lett!
Aztán rántott húst.

Fiúk hozzák az ágyat,lassan ittho is vannak!

Iza meg ma folyton puszit ad tesónak meg simogatja a hasam!A boltban mikor hallotta h mondja a csaj h látja jön a tesó,akkor Iza rámutatott a hasamra és mondta h tesó :lol: :lol: Kis cuki volt!

és kaptam egy nagy zsák polisztirol gyöngyöt,ami a szopipárnában is van.Gyárthatom a párnákat!!!Mármint a családnak,na meg lehet lesz egy fotel Izának :wink:

annus11

Sziasztok Lányok! :)

Tegnap akartam jönni, de mire elkezdtem írni közbe jött valami és abba kellett hagynom.
Katinka! Hát igen. Ha nem a saját orvosod vizsgál,akkor előfordulhat, hogy durvábbnak érzed, hiszen ő még nem ismer téged, nem tudja, hogy mennyire finoman igényled a vizsgálatot. Én is jártam már így. :(

Cedis!
A Kamilla név nekem is nagyon tetszik. :)

Ez a szülés felkészítő az első szülő nőknek nagyon jó. Aki már szült az már tud mindent. :)
A szülésznő így kezdte az előadását:

" Az asszony amikor szül, szomorúságban van, mert eljött az ő órája: de mikor megszüli az ő gyermekét, nem emlékszik többé a kínra az öröm miatt, hogy ember született a világra..."
/ János Evangéliuma /

És úgy folytatta, hogy ma ár nem kell kínként megélni a szülést. :)

Aztán a szülés szakaszairól beszélt és, hoyg milyen fálydalmat érzünk alatta és mért.

Pl: A Tágulási szakban a fájdalom oka:
- a méhszáj tágulása
- a hashártya feszülése
- a méhet rögzítő szalagok húzódása
- Az erek és idegek összenyomása
- a méh szöveteinek átmeneti vérellátási zavara

Kitolási szakban a fájdalomat okozza a gát, a végbél, a húgyhólyag, a húgycső nyomásából eredő fájdalom.

Aztán ezután jött a fájdalom csillapításról , amit már leírtam.

Jajjjjjj annyira sajnálom , hogy én nem tudok elmenni a talira. :cry: Biztos nagyon jó lesz. Nem csak azért nem tudok menni, mert a párom nem híve az ilyeneknek és türelmetlen........... :evil:

Hanem azért is, mert hosszútávra már nem akarok menni autóval, mert amúgy is veszélyes az utakon, de most jobban tartok, hogy esteleg valami állat miatt véletlenül baleset legyen. :shock:

De azért majd csináltok sok-sok képet és majd azt nézegetem ..... :D

Annus!
Beírtam a számodat a telómba és , ha van valami PL: megyek szülni,akkor téged hívlak, vagy üzenek. oks? Mindjárt megadom a számom privibe én is .

Kép
bei

Sziasztok!

Örülök, hogy nektek is tetszik a Kamilla név. Úgy néz ki nálunk is mindenkinek. :D

Fiúk a nagyinál vannak, holnap jönnek haza. Én már nem mertem vállalkozni egy 220 km-es útra, sőt anyuékhoz sem megyek már, pedig ők "csak" 100 km-re laknak. Én sem érzem, hogy utazgatnom kellene, meg a dokim sem javasolja.

Így hát ma takarítgatok, meg heverészek, olvasgatok.

Annus: na hogy szuperált az ágy? Összeraktátok? Iza már abban is aludt? Balázs imádja az új ágyát, mondjuk tényleg kényelmes.

Katinka: igen ezt én is tapasztaltam, hogy amikor Balázzsal voltam terhes, és a kórházban a főorvos vizsgált meg, olyan durva volt, még véreztem is picit utána. Örülök, hogy egyébként minden rendben veletek. Az Uh-n is így lesz.

Szülésznő témával kapcsolatban én is kikértem a dokim véleményét, és ő azt mondta nem tartja fontosnak, mert mindegyik tudja a dolgát és ő is ott lesz, így hát úgy döntöttem nem fogadunk. A végén persze úgy is fogunk adni neki pénzt, ha simán szülök.

Kép
cedis

Csajok ezt olvassátok el!!!! Ne hagyjátok ki! Segíthet a szülés felkészítésében!!!! :)

http://www.anyaleszek.hu/az-igazsag-a-szulesrol--cikk

Kép
bei

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?