Sziasztok!
Éjszakai szopi: több oka is lehet, nem kell egyből arra gondolni, hogy kevés a tej! Ha pl. éjjel amikor eszik, csak 2-3-at kortyol, akkor egyszerűen csak anyahiánya van. Ha maratoni szopi van egész éjjel, akkor először arra kell gondolni: napközben eszik rendesen? Vagy inkább eltereli minden más a figyelmét és keveset eszik. Ha így van, akkor éjjel azt pótolja be, amit nappal enne. Erre megoldás: nappal félhomály, esetleg besötétített szoba, nehogy máshová figyeljen. A tejcsit sokkal hamarabb megemészti a baba, mint a tápszert, tehát hamarabb is lesz éhes. Nem szabad neki este olyan kaját adni, hogy eltelítődjön a kis gyomra, hátha akkor nem kel éjjel. Ha tele a hasa, akkor meg azért nem tud aludni. Plusz, ha valaki elválasztani szeretné a babáját
amit én nagyon ellenzek, ha nincsen semmi komoly ok rá, szerintem hagyni kell a babát magától, az ő ütemében elválasztódni , akkor is a reggeli és az esti szopit kell legutoljára kiváltani!
Babák nagyon ügyesek! Persze kis súlyt könnyebb is megtartani, ezzel egyetértek, nem is tudom ki írta

. Bence csak úgy tud felülni, ha a kezünkbe kapaszkodik, és rövid időn belül eldől, de nem is erőltetem, van még időnk, majd amikor ő akarja, akkor megtörténik.

Hasról hátra és hátról hasra fordul, utóbbi a kedvenc tevékenysége, csak begurul, hogy nem tud mászni. Viszont: tegnapelőtt elkezdett oldalra menni és tolatni. Kicsit meg is lepődött, hogy de hát ő előre akart menni.

Azóta nem csinálta, de nem aggódom, bőven van rá időnk. Minden reggel és délután alvás után bejárja a nagyágyat, forog hasra, hátra, hasra, hátra, nagyon élvezi, egy fél órát, aztán elég neki. Nem is erőltetem tovább, lesz ez még tovább is.
Látom, itt már a többség inkább hozzátáplál, mint kóstoltat. Mi továbbra is várunk, 6 hónapos koráig, akkor megpróbáljuk, de ha nem fog neki tetszeni, nem erőltetem, azzal csak az ellenkezőjét érem el, azt pedig nem akarom. Úgyhogy Ircsi ne aggódj, majd Katus is megérik rá!
Tina! Szívből gratulálok a kislányhoz! Én is nosztalgiázom a képek láttán.

És örülök, hogy semmi baj!
Dia! A blogban olvastam a forgást, gratulálok!!! Na látod.
Szomszéd:

Akkor menjen egy tanyára élni, ott nem zavarja senki!!! Hogy az embert még élni se hagyják, megáll az eszem! Legközelebb az lesz a problémája, hogy levegőt veszel?
Bence is így tud kacagni, főleg, ha puszilgatjuk vagy a nózinkkal csikizzük.

Majd én is megpróbálok fürdős videót feltenni.
Tegnapelőtt akkorát csapott a vízbe, hogy egy kisebb mennyiséget lenyelt, és félrement neki, megijedt, sírt, kivettük, DE tegnap mikor fürödtünk, mintha mi se történt volna, ugyanúgy pancsolt és úszott a fürdő velünk együtt!
Évi! Boldog 5 hónapot Tominak! Lavóros kép nagyon jó!

Örülök, hogy találtatok megoldást a fürdésre! Ha tejmennyiséget akarsz növelni, rakd másfél óránként cicire Tomikát, pár nap és jobb lesz! Örülök, hogy ilyen ügyes kis baba! Bencével ezt nem lehetne megcsinálni, ő így nem tud elaludni, hogy letesszük. De nem is bánom, szeretem szopi közben simogatni és látni, ahogy elalszik.

5-10 percig a nagyágyon hagyom, utána simán leteszem, most már ringatni se kell.
Ircsi! Katus ügyesen mászik! Hazafelé is bírta a repülőutat?
Clari! Réka is nagyon ügyes!
Szilvi! Tiva is hihetetlen! Mintha tudná, mire gondolsz!
Éjszaka átalvása

sok baba 9 hónapos korára alussza át az éjszakát, de elég sokan csak 3 éves korukra... (Egy ismerős kislánya 3 éves koráig ordított este, éjjel, utána, mint akit elvágtak, úgy átaludta az éjszakát.) Akinek mégis régóta éjszakát átalvós babája van, adjon hálát az égnek, ez inkább szerencse.

Én nem aggódom, legalább tejcsit is termelünk Bencével és tudom, hogy jól van. Eddig 2x aludta át az éjszakát (még régebben), de ugyanúgy felkeltem és vártam, hogy ébredjen, sőt félóránként jártam a kiságyához, hogy jól van-e, lélegzik.

(pedig van légzésfigyelő és egy szobában vagyunk) Szóval inkább ébredjen, én is nyugodtabb leszek. Olyan jól tud alvás közben szopizni és én is vele aludni, hogy csak na. Bár 1 hétig "megjártuk a poklot", mert éjjel csak állva-ringatva volt hajlandó szopizni óránként ráadásul és este is 3 órán át kellett altatni,de ennyi kellett neki, hogy megszokja, újra itthon vagyunk.
Elkényeztetés: szerintem nem attól lesz valaki elkényeztetett, mert nem tud egyedül elaludni, mert nem lehet lerakni... Én sem szeretnék egész nap csak feküdni, elég unalmas... Még csak így tudja felfedezni a világot, ha mi fogjuk a karunkban és megmutatjuk neki. Ha már tudnak mászni, járni, futni, higgyétek el, nem akarják magukat majd felvetetni, mert már képesek lesznek egyedül is felfedezni mindent!!! Inkább azzal lehet majd őket elkényeztetni, ha nem engedjük mászni, járni őket, hanem az ölünkbe vesszük állandóan, és onnantól kezdve az inkább a mi igényünk lesz, mint az övüké... És amikor majd beköszönt a szeparációs félelem korszaka? És sírnak, ha nem látják az anyukájukat? Akkor is rendre kell őket tanítani? Nem hiszem, én örülni fogok neki, hogy számára én vagyok a "legfontosabb másik". Ez a korszak is elmúlik majd, és egyszer csak azt fogjuk észre venni, hogy felnőttek, és már mennyire nem igényelnek minket, és mennyire jó lenne, ha néha megölelnének...
Na abbahagyom, nem akarok senkit untatni a véleményemmel.
BÉVI
Tessék jelentkezni!!! Aggódom!!!
Brik! Drukk a vizsgákhoz! Aranyos Bence! Nekünk is van ilyen játszószőnyegünk!
Mi most nagy gondolkodásban vagyunk, nehéz dönteni...
Na még visszaolvasok, és hozok képet, ha sikerül, videót is.
Mi is ma vagyunk 5 hónaposak....