A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Clari,de Gergő nem lesz ott :( :(

Csillag,ne aggódj,Tomi se csinálja,ha mutatom neki a lábát,tetszik neki(ha olyanja van) de amúgy nem,oldalra fordul,hasra nem,nem baj majd fognak.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Ircsi! Lehet felkötni a bugyit! Lassan minden veszélybe kerül bébi szinten! Kata nagyon ügyes!

Clárika! Édes a kacagás. Jól látom, hogy nálatok is fürdés idő környékén van ez az emelkedett hangulat? Tivadar jellemzően akkor a legjobb kedvű. Szintén hangosan kacarászik. Tündériek!
szilvi35

Sziasztok!

Rég voltam a vizsgáim miatt káosz van nálunk, gyerekek meg a vizsga hulla vagyok:-)) Még 3 hét és aztán vége a házügy halad, remélem már csak jó jön:-)

Nálunk Bence január elseje óta egyedül ül és kúszik, mindenre figyel, most is ül és most már nem támaszkodik a kezére egyre jobb az egyensúlya és bátorkodik, vagánykodik:-) Sokat mosolyog.
Nekem csajok az a bajom, hogy Bencus nem nagyon akar a tápszer mellett mást enni és teát se inni. Mindent amit lehetett kipróbáltunk, banán, őszi, krumpli, répa, most majd az alma hátha az izlik majd neki, de eddig semmi, csak a tápszer. 6kg, szóval nem kövér és nem sovány kegyetlen izmos:-))) Jó kis pasi!! Álmos, Lili imádja:-) Nem szeret nélkülem lenni nagyon anyás, imádom!!!:-)

Most nézem, hogy ül és közben kockát teszi arébb, olyan fura mert egyik gyerekem se csinálta ezt ilyen hamar! Büszke anyuka vagyok!!

Remélem mindenki jól van és Mindenkinek Boldog Újévet Kívánok!!!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Tettem fel új képeket a g-re :-)
szilvi35

Egy pár kép:
Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
brikancs

Megyek vissza tanulni, remélem hamarosan végre újra itt lehetek mert nagyon hiányoztok, de annyira sok a tanulni való:-((((((

Millió puszi minden kicsinek és anyukának!!!!!!!:-)

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Sziasztok,

Voltunk 4D-n, úgy tűnik, kislány (de még ne vegyük 100%-ra)

Kép

Kép
xtina75

Tina,szuper,gratulálok!! (tévedtem,de sebaj)

Ülő,kúszó,mászó babák...hú....asszem rossz fórumra járok :shock: 8) elképesztő. :)

Szilvi35,szépek vagytok!

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Sziasztok!!

Clárika: hát igen, Réka mint mindig egy tünemény!

Tünd: Zoé milyen cukker szintén!!!

Évi: én is néztem , hogy basszus a mini body-k már nem jók Gergőre!!! Kezd a lelkem rendesen hurkásodni!!!
"Ülő,kúszó,mászó babák...hú....asszem rossz fórumra járok elképesztő." -> nem úgy van hogy a pasik lustábbak??? nyugtassuk megy egymást legalább ezzel! Jó, Brik, Nálatok Bence kivétel!!! :) és az szentesíti a szabályt :)

Tina: fiú-lány, midegy, sztem már most egy tüneményke!!!

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Én lányt érzem már az első perctől... De nekem is mind1 volt, ha fiú, ha lány, szerelmes vagyok belé 8)

Kép
xtina75

Csillag: sok sok puszika Gergőnek h jobban legyen!!

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Nekem is keresnem kell egy lassabban fejlődős topikot :) Itt csak frusztrálódunk :wink:
szilvi35

Tivadar gyorsan át is fordult hátról hasra. Pedig nem látta, hogy mit írtam! Komolyan!
szilvi35

Szilvi na tessék :) olvas a gondolataidban :)

Mai fotók

Kép

írni akart nektek :)

Kép

felfedezte a cicát

Kép

dézsás csávó:

Kép

Kép

most méltatlankodik mert letettem aludni,de egyenlőre még csak nyekereg.

evilany

Éssss alszik!!!

evilany

Csillag!
Örülök, hogy kezdenek a dolgok jó irányba alakulni!

Évi
Nem tudtam, lemaradtam, hogy Gergő nem lesz ott.
Akkor a tornasort most napoljuk.

Kicserélték Tomit? :)
Csupa jókat írsz :)
És nagyon jók ezek a lavóros képek!!!! :wink:

Szilvi
Igen, jól látod, ha kiejtem a számon, hogy "megyünk locsizni, anya csinál neked locsivizet" na onnantól megy a sikongatás, nevetés, keze lába brutál beindul :) Érdekes :)
Fürdés közben is mint akit felhúztak, addig dolgozik, míg a kádban nem marad víz :) Ezáltal én is "fürdök" :)

Brik
Nem semmi a fiad!... :)

Tina!
Jaj, nagyon jó látni ezt a képet!!!!!!! :)

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Clarika,

Hát nekem is nagyon jó volt látni végre....

Minden baba nagyon ügyes itt, nézegetem ám mindig a képeket, a videókat és elalélok... Katusnak az a mászás, Rékának is, meg eleve azok a szemek, akkorák, mint egy-egy SZILVA, Tominak a fejlődése, (na meg, hogy milyen kreatívak vagytok Évi Mikivel - lavoár... :lol: ) Tivának, hogy csak le kell írni és megfordul... (Szilvi, gyere sűrűbben, jövő hónapban már szaladni fog 8) ) Áronkáról is olvastam Dia blogjában, hogy 'pörög'... És még sorolhatnám napestig, ezeket a dolgokat mind olyan jó látni, olvasni...

Nagyon jó csapat vagytok!

Kép
xtina75

Minden baba, az összes pocakon kívüli és a pocakon belüli is, gyönyörű :lol: :lol: :lol: :lol:

Mindegyik jól, szépen fejlődik... ki ebben, ki abban tart előrébb... :wink:

Katus mászik ugyan, de nem alussza át az éjszakát, nem hajlandó semmit enni anyatejen kívül... (és azt se szabad ám elfelejteni, hogy sok topikos babánál legalább 4-6 héttel idősebb, ami az ő korukban nagyon sokat számít...)

Brik
Jó, hogy jelentkeztél :lol: :lol: :lol: :lol:
Kitartást a tanuláshoz, vizsgákhoz!
Bence :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Jó reggelt
Lehet az is számít,ki mikor született VOLNA - hisz Tomi még nem tervezte,az is lehet,el volt számolva,ki tudja már.

Éjjel 3x kelt enni,nem tudok mást gondolni mint h.kevés neki a tejci(hamar kiürül)majd holnap megkérdem a védőnőt.Az is igaz mondjuk,hogy amikor kínáljuk(délelőtti evés) max 1/3 üvegnyit fogad el,utána sír a ciciért.
Lehet estére kéne valamit adni(tejpép?) de a védőnő azt nem javasolta még,csak a délelőtti,déli evésnél,hogy adjak mellé vmit.

Cicc?

evilany

sziasztok!

[quote="szilvi35"]T írta:szilvi35ivadar gyorsan át is fordult hátról hasra. Pedig nem látta, hogy mit írtam! Komolyan!

pont akartam írni Neked, hogy a kukacoskodásból lesz rövidesen az átfordulás... :wink: :lol:

Ircsi Katus nagyon édesen mászik! annak ellenére, hogy parkettán műveli és csúszik a rugiban a lába!!! annyira nehezen tudom elképzelni, hogy Zoé is ezt csinálja eccercsak majd... szegénykémnek nem kis munka megtartania a súlyát... :? ha hason van, és megpróbálja a kezével kinyomni a felsőtestét már abba is pár perc alatt elfárad! :shock: :?

Tina nagyon szép kép!!! hm... előtört belőlem a nosztalgia... neveitek vannak már?

Évi ügyesek vagytok az elalvással! nálunk ez elképzelhetetlen! ha nem már elaludva teszem le, akkor elkezd rugkapálni és úgy bepörög, hogy képtelenség elaltatni...(ez az estére jellemző, napközben el tud aludni egyedül)
éjszaka :arrow: lehet, hogy nem elég a tejcsi! próbálj meg szaporítani! sztem még van esélyed növelni a mennyiséget!

Kép
gtunde75

idióta ez a vonalzó! még nem is öt hónapos! majd csak pénteken! :shock: :?

Kép
gtunde75

hoppá!!! viszont Tomikának boldog hófordulót!!! :wink: :lol:

Kép
gtunde75

Téényleg, Tomikának boldog hófordulót!

Tündi, mi már anno kitaláltuk a neveket, és maradunk azoknál: Tamara (és Gergő lett kitalálva fiúnak).

Kép
xtina75

Hüha, van itt aztán fejlemény! Mennyi aktív ded mindenhol! :shock:

Évi lazíts! Nálunk sincs semmi fejlemény. November végén megfordult párszor Edö a hasára, s mint aki jól végezte dolgát, na ezt meg tudom csinálni, ha akarom, pipa, nem kell többet vele foglalkozni és azóta a biztonság kedvéért nem csinálja. Ha felültetem, elüldögél egy darabig, majd eldöl és kész. Eddig a hátán kukacoskodva képes volt helyváltoztatásra, most az se foglalkoztatja, a talpait se fedezte még fel, de elöszeretettel nyúlkál tárgyak után és rágja öket, társasági lény. A fiúk ált. tényleg lassabbak, mint a csajok, tisztelet a kivételnek, de az meg erösíti a szabályt! :)
Eni pl. 10 hónaposan egyedül ment nagy távokat, lépcsözött, stb. , míg Imi 14 hónaposan indult csak el s mindenben komótos volt és maradt is. Eni izgága fajta. Regö olyan normál, ö egy évesen indult el és mindent a nagykönyvben megírtak szerint csinált, viszont még nem tudott semmit se csinálni, se ülni, se mást, de az ágyhoz csatlakoztatott csúszdán felment simán. Dönci 6 hónaposan kezdett el forogni, pont a kórházi tartózkodásunk alatt, s még a kezei is a törzséhez voltak kötve, hogy ne tépje le a fejéröl a kanült (vérátömlesztéshez volt elökészítve, de nem került rá végül sor), onnantól meg már gyorsan ment a fejlödés. Edönek is adok még 4 hetet és csak azután kezdek el aggódni... :)

Edö mostanában azt játsza, hogy napközben nem nagyon eszik, még anyját se, viszont szó szerint egész éjszaka rajtam lóg. Ma éjjel 5 óra szoptatás után csömöröm lett, fájt mindenem, tejem már mutatóban sem, így be a pihenöágyba és a lábammal addig himbáltam, míg mindketten elaludtunk. Valahogy nem az igazi ez így.

Tegnap kicsit összekaptam a lakást, a mosással végeztem, a karácsonyi deko begyüjtve, az etetöszék elöszedve (ehhez elég sokmindent ki kell pakolnom, legföbbképpen az 5 gyerek évekre elöre megvett kb. 60 pár cipöjét - mindig akkor veszem meg, amikor le van olyan 10 Eurora értékelve). Este meg a lányok palacsintára vágytak, megcsinálták a tésztáját és meg is sütötték.

Ma visszatérünk a régi kerékvágásba, megkezdödött az iskola.

Marhahúsleves kész, már csak a föfogást kell kitalálnom.

Puszi: Barbi
Vendég

Sziasztok!!!

Évi: minden egyszerre nem teljesülhet, hiszen Tomi édesen fürdött, majd ügyesen elaludt ez sztem már nagyon jó!!! nem?? Lehet hogy estére valami tartalmasabb kellene de azt is tudom hogy Tomi nem szereti a tápszert, igaz? Mert mondjuk az jó estére, "eltömi" őket, ha minden igaz, én így hallottam!

Tündi: este ha nálunk nehezen van alvás, akkor az ágyban Gergő hason van, persze meg a feszengés , hogy ő nem is álmos, meg minden, de komolyan, mintha ezt mondaná, ahogy sír, és közben én meg simogatom a hátát! Ha nagyon nem jön be , és csak jobban sírna, vagy nyühizne, akkor felveszem, leülök vele a kanapéra, ölembe veszem, mint amikor szoptattam még, ő befúrja a fejét a cici alá a kezemhez, kicsit ringok vele erre-arra, aztán rövid időn belül alszik... néha nappal is így szokott, főleg az utolsó etetés előtt... persze ez csak egy ötlet, de mondtad, hogy ugye Zoé már azért nehéz ringatni...

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Évi: úristen, Tomi már 5 hónapos, nem semmi... hát igen, megy az idő.... de Gergő behozza majd a lemaradást, most már nem lesz olyan picike , mint a Tündinél készült képeken! :) vagyis remélem, hiszen már 58cm szerintem, és 5210 volt szombaton a súlya :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Mert Gergő anyuka "elmebeteg", és éppen nem tud mit csinálni, hát gyorsan ezt csinálta :

Kép -> Gergő súly alakulása :lol:

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Sziasztok!

Éjszakai szopi: több oka is lehet, nem kell egyből arra gondolni, hogy kevés a tej! Ha pl. éjjel amikor eszik, csak 2-3-at kortyol, akkor egyszerűen csak anyahiánya van. Ha maratoni szopi van egész éjjel, akkor először arra kell gondolni: napközben eszik rendesen? Vagy inkább eltereli minden más a figyelmét és keveset eszik. Ha így van, akkor éjjel azt pótolja be, amit nappal enne. Erre megoldás: nappal félhomály, esetleg besötétített szoba, nehogy máshová figyeljen. A tejcsit sokkal hamarabb megemészti a baba, mint a tápszert, tehát hamarabb is lesz éhes. Nem szabad neki este olyan kaját adni, hogy eltelítődjön a kis gyomra, hátha akkor nem kel éjjel. Ha tele a hasa, akkor meg azért nem tud aludni. Plusz, ha valaki elválasztani szeretné a babáját amit én nagyon ellenzek, ha nincsen semmi komoly ok rá, szerintem hagyni kell a babát magától, az ő ütemében elválasztódni , akkor is a reggeli és az esti szopit kell legutoljára kiváltani!

Babák nagyon ügyesek! Persze kis súlyt könnyebb is megtartani, ezzel egyetértek, nem is tudom ki írta :wink:. Bence csak úgy tud felülni, ha a kezünkbe kapaszkodik, és rövid időn belül eldől, de nem is erőltetem, van még időnk, majd amikor ő akarja, akkor megtörténik. :) Hasról hátra és hátról hasra fordul, utóbbi a kedvenc tevékenysége, csak begurul, hogy nem tud mászni. Viszont: tegnapelőtt elkezdett oldalra menni és tolatni. Kicsit meg is lepődött, hogy de hát ő előre akart menni. :D :lol: Azóta nem csinálta, de nem aggódom, bőven van rá időnk. Minden reggel és délután alvás után bejárja a nagyágyat, forog hasra, hátra, hasra, hátra, nagyon élvezi, egy fél órát, aztán elég neki. Nem is erőltetem tovább, lesz ez még tovább is. :)

Látom, itt már a többség inkább hozzátáplál, mint kóstoltat. Mi továbbra is várunk, 6 hónapos koráig, akkor megpróbáljuk, de ha nem fog neki tetszeni, nem erőltetem, azzal csak az ellenkezőjét érem el, azt pedig nem akarom. Úgyhogy Ircsi ne aggódj, majd Katus is megérik rá!

Tina! Szívből gratulálok a kislányhoz! Én is nosztalgiázom a képek láttán. :roll: És örülök, hogy semmi baj!

Dia! A blogban olvastam a forgást, gratulálok!!! Na látod. :wink:
Szomszéd: :evil: :x Akkor menjen egy tanyára élni, ott nem zavarja senki!!! Hogy az embert még élni se hagyják, megáll az eszem! Legközelebb az lesz a problémája, hogy levegőt veszel? :evil:

Bence is így tud kacagni, főleg, ha puszilgatjuk vagy a nózinkkal csikizzük. :D Majd én is megpróbálok fürdős videót feltenni.
Tegnapelőtt akkorát csapott a vízbe, hogy egy kisebb mennyiséget lenyelt, és félrement neki, megijedt, sírt, kivettük, DE tegnap mikor fürödtünk, mintha mi se történt volna, ugyanúgy pancsolt és úszott a fürdő velünk együtt! :wink:

Évi! Boldog 5 hónapot Tominak! Lavóros kép nagyon jó! :wink: Örülök, hogy találtatok megoldást a fürdésre! Ha tejmennyiséget akarsz növelni, rakd másfél óránként cicire Tomikát, pár nap és jobb lesz! Örülök, hogy ilyen ügyes kis baba! Bencével ezt nem lehetne megcsinálni, ő így nem tud elaludni, hogy letesszük. De nem is bánom, szeretem szopi közben simogatni és látni, ahogy elalszik. :oops: :roll: 5-10 percig a nagyágyon hagyom, utána simán leteszem, most már ringatni se kell.

Ircsi! Katus ügyesen mászik! Hazafelé is bírta a repülőutat?

Clari! Réka is nagyon ügyes!

Szilvi! Tiva is hihetetlen! Mintha tudná, mire gondolsz! :)

Éjszaka átalvása :arrow: sok baba 9 hónapos korára alussza át az éjszakát, de elég sokan csak 3 éves korukra... (Egy ismerős kislánya 3 éves koráig ordított este, éjjel, utána, mint akit elvágtak, úgy átaludta az éjszakát.) Akinek mégis régóta éjszakát átalvós babája van, adjon hálát az égnek, ez inkább szerencse. :wink: Én nem aggódom, legalább tejcsit is termelünk Bencével és tudom, hogy jól van. Eddig 2x aludta át az éjszakát (még régebben), de ugyanúgy felkeltem és vártam, hogy ébredjen, sőt félóránként jártam a kiságyához, hogy jól van-e, lélegzik. :shock: (pedig van légzésfigyelő és egy szobában vagyunk) Szóval inkább ébredjen, én is nyugodtabb leszek. Olyan jól tud alvás közben szopizni és én is vele aludni, hogy csak na. Bár 1 hétig "megjártuk a poklot", mert éjjel csak állva-ringatva volt hajlandó szopizni óránként ráadásul és este is 3 órán át kellett altatni,de ennyi kellett neki, hogy megszokja, újra itthon vagyunk.

Elkényeztetés: szerintem nem attól lesz valaki elkényeztetett, mert nem tud egyedül elaludni, mert nem lehet lerakni... Én sem szeretnék egész nap csak feküdni, elég unalmas... Még csak így tudja felfedezni a világot, ha mi fogjuk a karunkban és megmutatjuk neki. Ha már tudnak mászni, járni, futni, higgyétek el, nem akarják magukat majd felvetetni, mert már képesek lesznek egyedül is felfedezni mindent!!! Inkább azzal lehet majd őket elkényeztetni, ha nem engedjük mászni, járni őket, hanem az ölünkbe vesszük állandóan, és onnantól kezdve az inkább a mi igényünk lesz, mint az övüké... És amikor majd beköszönt a szeparációs félelem korszaka? És sírnak, ha nem látják az anyukájukat? Akkor is rendre kell őket tanítani? Nem hiszem, én örülni fogok neki, hogy számára én vagyok a "legfontosabb másik". Ez a korszak is elmúlik majd, és egyszer csak azt fogjuk észre venni, hogy felnőttek, és már mennyire nem igényelnek minket, és mennyire jó lenne, ha néha megölelnének...

Na abbahagyom, nem akarok senkit untatni a véleményemmel.

BÉVI :?: :?: :?: Tessék jelentkezni!!! Aggódom!!!

Brik! Drukk a vizsgákhoz! Aranyos Bence! Nekünk is van ilyen játszószőnyegünk! :D

Mi most nagy gondolkodásban vagyunk, nehéz dönteni...

Na még visszaolvasok, és hozok képet, ha sikerül, videót is.

Mi is ma vagyunk 5 hónaposak.... :roll: :roll: :roll:

Kép

Kép
barbcsi

sziasztok.

...Encsi "tápos", és nem alussza át az éjszakát, sőt ma már háromszor kelt... próbáltam simizni, itatni... visítás lett a vége, csak a kaja nyugtatta meg és úgy aludt vissza. Most megemeltem a napközbeni adagot (eddig símán lecsúszott neki.)

szilvás76

Barbcsi akkor Bencének is boldog hófordulót! :D

Szilvi Encsi mennyit eszik egy nap?

Kép
gtunde75

Tündi! Köszi! :) :D

Szilvás! lehet, hogy akkor a napközbenit pótolja be éjjel Encsi?

Kép

Kép
barbcsi

Mares igen, tegnap este már én is ülve altattam... :) mondjuk 5 perc alatt beájult... akkor van gond, ha este túlpörög, és akkor kapálózik ezerrel és sokkal nehezebben alszik el...

Kép
gtunde75

Szilvás: én is többet adok Gergőnek nappal, de kéri is, van hogy a 3 órát alig bírja ki...

Barbcsi: grat nektek is az 5 hónaphoz!!

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Jajj, már megint elfelejtettem!
Mares lécci küldj priviben egy címet, hogy hova menjünk holnap! Köszi!

Kép
gtunde75

Szióka!

Berci forog...jobbra-balra, de vissza (hátra) még nem tud...és egyáltalán nem mászik, bár a lábait már huzogatja maga alá. Ja és a lábak az egekbe móka nálunk is működik. Képes a hordozóban is úgy ülni, hogy a lábai a szájában vannak.

Tündi! Berci sem eszi meg a "nagykönyves" mennyiséget, mégis mekkora....de nem extra nagy, mert akkor a doki már szólna :wink:
limo73

Tündi: fürcsi sem lazítja el??

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Évi! Adhatod a bébiételt, olyanok vannak benne, ami már mehet. Na megyek a gyerekem megunta a netezést! :(
limo73

Barbcsi!

Aranyos vagy...! Boldog hófordulót Bencének :!: :!: :!: :lol: 8) :lol:

Kép
xtina75

[quote="kfmares"]T írta:kfmaresündi: fürcsi sem lazítja el??

fürdetni este 8-kor szoktam, a túlpörgés 10-11 körül szokott jelentkezni, ha valamiért nem alszik el addig... általában fél 10-kor fekszik le, de előfordul, hogy nem tud akkor még elaludni és akkor pörög fel... (pl pár napja az utolsó nappali alvás 30 perc helyett 1,5 órásra sikeredett, nem tudom miért, azóta se csinált ilyent, és akkor este fél 11-kor még rúgkapált ezerrel :lol: )

Kép
gtunde75

És akkor, képek:

Tegnap este így aludt el :)
Kép

Apa, adj valami más játékot most már :D
Kép

Mosolygok :wink:
Kép

Apával
Kép

Estefelé még jövök, most játszok Bencével, felébredt. :)

Kép

Kép
barbcsi

Sziasztok!

Egyelőre nem olvastam vissza, ígérem pótolom, de most egy kérésem lenne felétek. Írjátok meg a véleményeteket légyszi. De az igazat, ide a szemembe.

A téma nem más, mint a szomszéd.
Történt ugyanis, hogy már egy éve jönek az sms-ek, általában mindig a gyermeke miatt (nem tud aludni tőlünk). A múlt héten ugye lejött és én nem hallgattam végig. Erre tegnap kaptam tőle megint egy üzenete, hogy hallgassam meg. Ma felhívott és elmondta, hogy van egy közös ismerősünk aki olvassa a blogom és ő jóban van vele ,amiről én nem is tudok és az ő tanácsára jött le, de velem ugye nem lehetett beszélni. Ez az illető olvasta, hogy mit írtam a bejegyzésemben és rögtön közvetített a szomszédnak, aki közölte velem, hogy ő semmi rosszat nem kívánt nekünk, nem is érti miért írtam ezt. Nos, ha valaki nektek azt írja egy vita után:

" azt kívántam az új évre, hogy éld át azt amit én és majd emlékezz"

akkor ez egy jókívánságnak tűnik? Szerintetek? Őszintén!

A másik, hogy közölte velem, ő beteg, ha tudnám, hogy mi baja akkor nem így viselkednék és nagyon szépen megkért, ha úgy alakul akkor ne menjek el a temetésére. :shock:

Most mondjátok már meg nekem, de szintén őszintén, hogy mi köze a betegségének (amit nagyon sajnálok és remélem, hogy meggyógyul) azokhoz az sms-ekhez amiket írt? A kettő szerintem abszolúte nem függ össze.

Arról meg aztán nem beszélek, hogy ez az ismerős mennyire van/volt tisztában az előzményekkel.
Mert én az sms-eken akadtam, ki, hogy állandóan szól minden hangosabb dologért. Lehet én vagyok a közellenség?

királylány

Dia :shock: :shock: :shock: jaj ne máááár ezt a beteg vagyok dumát is bevetette,nyilván lelkibeteg csórikám,huhh,nem szeretem az ilyent,majd én is ha nem tudok viselkedni a végén benyögöm hogy depis vagyok :roll: nyilván nem jókivánságnak tűnik,de miért nem áll már le,ha beteg akkor miért ez a legfőbb gondja baja ááá :evil:

evilany

Kb 2 héttel ezelőttig a 130 ml csúszott le neki egy evésre, ha többet adtam, megmaradt, vagy kibüfizte és 3 óránként jelentkezett enni.
2 hete váltottunk 160 ml/alkalomra (3-4 óránként evett), de éjjel ugyanúgy kérte a kaját.

Most 180 ml-t kap,
általában megeszi, de a 150-et tuti) nappal kb 4 órát bír, éjjel alszik 8-0.30 ig, akkor kel, majd 3-körül, 6-kor.

2 napja viszont 23 körül is felkel, 1.30 körül, 4 körül... hhhhhhh.

6-7 kaja van egy nap.

Növekedési ugrást gyanítok, legutóbb csak 1 cm-t és 400 gr-ot hízott egy hónap alatt, szemben az addigi 4-5 cm és 1-1,5 kilóval... vagy nemtom...

szilvás76

Évi közölte, hogy nem depressziós és most már nem is mondja el, hogy mi baja van. De akkor is. Ez két külön téma, nem értem miért keverte bele. És ha valami olyan bajom van akkor sem kívánok ilyet senkinek.....

Gábor is azt mondta, hogyha neki fáj a torka attól még nem mondja senkinek, hogy ne egyen fagyit....

királylány

Dia.
Vagyunk annyira jóban, hogy megmondanám, ha gáz lennél...
...nem...

Remélem, a csaj TÉNYLEG nem beteg, mert akkor szégyellem a pofámat. Nekem most az az érzésem, hogy becsavarodik szépen lassan, magyarázza a bizonyítványát és sajnálatot, FIGYELMET igyekszik kicsiholni. Pont. sztem nem beteg amúgy, vagy nem úgy, ahogy ezekből az ember feltételezné. Már tök rég szívja a véretek, nem?

Lehet valaki beteg, de hogy ne lehessen alattuk!!! levegőt se venni, ez azért gáz. Lehet, hamarabb és rögtön a pofájába kellett olna másznod, és nem tűrni ennyi ideig (mondom én, aki ugyanilyen vagyok)... Most nem érti, mi a bajod, eddig nem szóltál...

Esetleg gondolj végig mindent, nyugodj le, VÉLETLENÜL SE HÚZD FEL MAGAD, és ülj le vele beszélni... ha még tudsz. Ha azt érzed, forrni kezd, állj fel és hagyd ott... (így elmondhatod, hogy te mindent megtettél, és bármi is lesz, nem a te hibád volt...)

...naív vagyok??? :-)

szilvás76

na, most is lecsúszott a 200 ml ebédre

szilvás76

Szilvásnak igazat adok,teljes mértékben.(szomszéd)

Clarika ma majdnem meglátogattunk,már majdnem a novrónál voltunk(séta) mire eszembe jutott hogy írtad,Réka 11-12,30-ig alszik(ez fél 12 körül volt)így visszafordultunk :)
Na de holnap tali,Csillag nem gondoltad meg magad?

Bmaas,köszi!

evilany

Dia,LEHET h.beteg bár kötve hiszem,sztem ez csak takarózás,de ha az is,mi alól mentesít..?

evilany

Szilvi éppen ezért hallgattam meg a telefonban, hogy hátha rendezni tudjuk és meg tudjuk beszélni ezt az egészet. Azt hittem ő is ezt szeretné, de tévedtem. Most az orrom alá dörgöli, hogy beteg. Nem értem hogyan jön a képbe ez. Amikor itt voltak a barátaink babanézőben akkor küldött sms-t, hogy kérjem meg őket beszéljenek halkabban, mert nem tud a gyereke elaludni. Én ezen berágtam, másnap visszaadtam a mellszívóját. Nem mondtam neki semmit. Ezek után ha találkoztunk köszöntünk egymásnak és slussz. A múlt héten lekopogott, ezt megírtam a fórumra (blogba nem írtam erről az egészről semmit) ő lejött én rávágtam az ajtót. Azt hittem ezt akarja megbeszélni. És akkor előáll, hogy ő milyen beteg és ne menjek el a temetésére. Szóval a szezon meg a fazon keverése én úgy érzem. Itt szó nem volt senki egészségi állapotáról. És úgy gondolom a betegség még nem ment fel senkit a viselkedése alól. Komolyan mondom nem értem ezt a dolgot, most fogjam rá arra, hogy én szőke vagyok?

Remélem Encsi jól bekajál nappal és éjszaka aludni fog :)

királylány

Dia,

Előhúzta a beteg-vagyok-kártyát, ami nem szép. Nem kell mártírkodni, sajnáljuk, de nem te tehetsz róla, gondolom nem olyan betegsége van, amitől romlik az állapota, ha ti élitek az életetek. Meséld el neki, hogy ha gondolja, eladjátok a lakást (persze nem) egy hatgyerekes focista / kosaras / szurkoló beállítottságú családnak, vagy esetleg 4 egyetemistának, aztán majd megismerik, milyen is a zaj. Attól, hogy beteg, nem neked kell lábujjhegyen járnod, és igenis rosszindulatú kívánság volt, én is így gondolom!!! Szerintem egyet tehetsz: ignorálod, nem veszel róla tudomást, és kész. Élitek az életeteteket, úgy, ahogy jólesik. Ha nem porszívózol este 10-kor és nem fúrsz-faragsz napestig, nem szólhat egy szót se. Nem kell mindenkivel barátkozni, ez nem szeretet-otthon, van elég barátod, nem igaz? Ha meg nem tetszik, akkor tegyen feljelentést, 2000 ft-os illetékbélyeggel lehet, normál háztartási és családi zajokra úgy sem csinálnak semmit.

Kép
xtina75

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?