A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

www.ringato.hu :)

megkérdeztem a szamosnál a tortát. egy 16 szeletes 6840 ft. :shock: mindegy, eccerélünk... ez most úgyis különleges szülinap lesz idén. :D

mia_snow

Mia, hol a másik vonalzód??????? És miért lesz különleges? KErek?

Brigi

Kép

Kép
hékás

Szokott közületek valaki síelni? Mi rendszeresen minden évben el szoktunk menni, csak tavaly nem mentünk a pocaklakó miatt, de az idén már gondolkodunk rajta. Addigra Marci már 8 hónapos lesz, mire mennénk. Szánkózni már lehetne talán vele :roll: :roll: :roll: Hát még addig kigondoljuk, mi legyen, de tőlünk nincs messze sem ausztria, sem szlovénia, így akár csak hétvégére is ki tudunk talán majd menni. De jó is lenne. :) :) :) :)

Brigi: megnéztem a videókat. Huuuuu nagyon tündéri Marcell, szuper ügyes!

ancsika82

hékás: vonalzó átalakítás alatt...
különlegességről meg utólag beszámolok. :)

mia_snow

MIA! :wink: 8)

ANCSIKA!Mi koris család vagyunk!Tavaly le voltam tiltva,idén pótlom,jövőre megmár Zoét is befogjuk! :wink: :P
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.10.27 14:18-kor.
Vendég

Tök jó ez a ringató, kár hogy felénk ilyesmire nincs lehetőség. Tényleg miért is lesz különleges a szülinap?

ancsika82

ancsi: nálunk apa volt síelni párszor de nem az a nagy fan... az én lábamon meg soha nem volt síléc. viszont imádom a téli, havas tájat, szívesen elmennék szlovéniába vagy ausztriába is télen, csak úgy kirándulni, nézelődni, forralt borozni. sőt voltam jópár éve a magas tátrában sítáborban, tökó volt. akkor is sokat kirándultunk, a síelést és szánkózást meg kihagytam. :)

mia_snow

Csiri: korizást én is imádom, csak az a baj a Balcsi már jópár éve nem fagyott be rendesen. Műjég meg nincs :cry:

Mia: pedig nem szabad kihagyni, eccerélünk vagy nem? És tutijó érzés száguldozni a havas tájon. Nagyon szeretem a telet. Csak a hideget nem :roll: . A magastátra pedig valóban gyönyörű télen, sokat jártunk arrafelé mi is síelni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsika82 2008.10.27 14:21-kor.

ancsika82

nnna a kori is jó egyszer akkorát zakóztam a műjégen... arccal felszántottam a fél terepet. anyu nem ismert rám mikor hazaértem. azóta nem próbálkoztam újra. :lol:

amúgy meg befagyott tavon nem is mernék... beszari vagyok. :oops:

mia_snow

én sem mernék tavon!!!

Ancsi: szuper lett a ház! Jók a képek!!!! (és már itt volt az ideje :twisted: )
bszilvi25

Köszi Szilvi! És már tényleg régóta ígérgettem :oops: :oops:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsika82 2008.10.27 15:01-kor.

ancsika82

Na jól beleéltem magam ebbe a síelés témába. Bocsi :oops: :oops: :oops: Csak dobtam fel egy témát, de ha van másik téma jöhet az is!!!
Pedig tavon sem gáz a korcsolyázás, viszont csak a kijelölt részen szabad rámenni a jégre. Ott biztonságos.
Mára asszem eldugulok, Marcikám is ébredezik! Írjatok sokat addig is!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsika82 2008.10.27 14:37-kor.

ancsika82

Mi tavon korizunk!(úszni is tudunk... :wink: )
Ez tavalyi,szilveszter este!Esett a hó,szupi volt!
Kép
Vendég

Sziasztok!

Először is nagyon szépen köszönöm Csirinek, Briginek és Ancsinak a hiányolást. Nagyon jólesett. Aranyosak vagytok.

Most sikerült visszaolvasnom, megpróbálok sorrendben mindenre reagálni és nem kihagyni semmit. Nem voltam már egy jó pár napja, mert kint voltunk 2 napig a telken, meg anyósoméknál és anyukáméknál voltunk a 4 nap alatt.

Sonkafotók: nagyon jók! :D

Mia: Nagyon király a babaúszis kép!!!! Naggggyon tetszik!!!!

Ancsi: Kitti sem fordul meg magától. Valószínű, nem szeret hason lenni. Én meg nem sürgetem, ha egy nagyon picit segítek neki, akkor simán megy neki!
A babapiskótát nekem nem ajánlották, mert tej van benne, viszont a HIPP-nek van keksze, ami nagyon fini, nekem azt ajánlották helyette. Igaz egy kicsit drága... Más kaja ügyben sajna nem tudok segíteni.
Nekem a TGYÁS-ról küldött az OEP egy papírt, hogy meddig jár!
Nagyon jó képeket tettél fel, jól néz ki nagyon a házatok és milyen helyesek vagytok az usziba! Marci nagyon édes, ahogy ül az ágyban. Szerintem fehér szőnyeg a jobb.

Eyi: Mira baba nagyon aranyosan nevet! Nagyon édi!

Meli: GYED én bemegyek az OEP-hez, és leadom az igénylőlapot (előtte a munkahely kitölti!) Máté baba nagyon ügyesen fekszik oldalt, igazi nagyfiú.

Kriszta: köszi a sinlacos segítséget. Gratu a párodéknak. Nem is tudtam, hogy indultak a szupermaratonon... Írtad és én voltam figyelmetlen, vagy nem írtad? Én a Microsoft Office Picture Manager-t használom a képek kicsinyítéséhez. Ha kell segítség, akkor szólj és segítek lekicsinyíteni.

Kata: még nem próbáltam ki a hozzátáplálást, de köszi a segítséget.

Stella: nagyon jók a képek Boni babáról, ő is igazi nagyfiú a motorjával.

Szilvi: Nagyon jók a képek, nagyon tetszik Mercike tátott szájjal. És nagyon aranyos a családi kép is, nagyon jól sikerült.

Ja, és Szilvi írta: hogy honnan tudjátok, hogy az ínye kínozza a babát. Ti honnan tudjátok, hogy az fáj???? Nekem Kitti mostanában éjszaka felsír, de csak annyira, hogy felveszem, egy kicsit feszíti magát a kezembe (csukott szemmel), és utána visszaájul. Én a fogára gyanakszom…

Brigi: Nagyon jó képeket tettél fel, a családi idill nagyon tuti!!! Nagyon aranyosak vagytok, jól sikerült a kép. Ja és nagyon tuti a honlap újítása.

Márti: szerintem jó ötlet, hogy fényképezzük le a kajcsikat, amit felteszünk a honlapra, ha nem nagy macera Briginek…

Topictali: nagyon jó lenne. Én Miára „szavazok”, de csak azért mert ő itt lakik nem messze tőlünk. Viszont Üllőre nem mernék elmenni autóval (anélkül meg…) Jó lenne, ha össze tudnánk hozni. Csajok szervezzük meg. Jó lenne, ha minél többen tudnánk talizni!!!

Ja, és akinek van blogja nem tenné fel az aláírás mellé??? Hogy bele tudjak olvasni???

Csiri, Márti, Ancsi: boldog hófordulót, én is szívesen emlékszem minden hónapban, 1 éves koruk után, úgyis csak évente ünnepeljük őket. (meg magunkat is :))

Remélem semmit nem hagytam ki. Ha esetleg valami kimaradt ezer bocsi, írjátok meg újra és reagálom!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Jó hogy jöttél Andi! Márcsak azt nem írtad mi újság veletek! Anyóséknál, anyukádnál milyen volt?

ancsika82

andóca nekem a blogcímem a www-re kattintva jön elő. :)

mia_snow

Ancsi: nem volt semmi különös, szerencsések vagyunk, mert mindannyian itt lakunk 1 kerületben, mondjuk direkt így néztünk lakást is, úgyhogy mi majdnem napi kapcsolatban vagyunk velük. Sűrűn találkozunk, mondjuk nekem ez a természetes, szóval hétköznap is össze szoktunk futni velük. Azért szeretek átmenni hozzájuk, mert egy kicsit leveszik a válamról a terhet, több ember foglalkozik Kittivel, így nekem is könnyebb, sőt csütörtökön még 1 órát aludni is tudtam... :lol: :lol: :lol: :lol: Nagyon jó volt! Öcsémék levitték Kittit sétálni, én meg aludtam!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Szia Andóca!
Én is örülök, hogy jöttél. Pont reggel gondolkodtam azon, hogy biztos "megártott" a Karamalz, és azért nem nézel tájunkra sem. :P :P :P :lol: :lol: :lol:
Tényleg, vettél?????
bszilvi25

Szilvi: igen vettem Karamalzot, és Radlert is ahogy Csiri javasolta. Fini mind a kettő. Én is próbálok tejet 'gyártani', most azt javasolta a védőnő, hogy próbáljak meg sűrűbben szoptatni. Arra jutottam, hogy megpróbálok 2 szoptatás között is etetni egyet hátha több lesz a tejci, ha nem sikerül ez péntekig, akkor elkezdek szopi után egy kis gyümit adni kiegészítésként. Szerintem keveset eszik Kitti, mert én még mindig mérem, és 130-140 grammokat eszik meg 2 ciciből (2 hete még 1 ciciből lejött 160 gr :( :( :( ). Majd meglátom.

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Andóca, jó hogy jöttél. Megszervezed a topic-talit? :wink: Mondjátok meg mikor és hol legyek, én ott leszek :lol:

most, hogy Andóca előkerült, most Betticán a sor. BETTICA, HOL VAGY???? Te is régen jártál már errefelé :twisted:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Betti is megvan, csak még neki sem sikerült visszaolvasni... Reggel pont ezt beszéltük séta közben. Ugyanis mi majdnem minden hétköznap talizunk, sőt van hogy reggel és délután is együtt sétálunk, már amikor nincsen egyikünknek sem más programja.

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Mia: már meg is néztem a blogodat, jól néz ki a csokis sütid ott!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Mia, én is belenéztem. Nekem is tetszik. Én még csak tegnap kezdtem el, kíváncsi vagyok, mennyire tudom rávenni magam a viszonylagos rendszerességre. És ha mondjuk sok ilyen nap van, mint a mai... Hát nem is tudom

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok!

Most jutottam a végére az olvasásnak. Lassan viszont Bence ébredezik és még mosogatnom is kellene...

Ne hari nem tudok mindenre reagálni már megint.

Hékás, köszönöm a hiányolást :) Nagyon jól esett, asszem engem még nem hiányolt ebben a topikban senki ;)

A képek nagyon jóóóóók!!!! Én arra gondoltam, hogy lehetne bővíteni még a honlapot úgy, hogy esetleg a havi mérések mellé képet is tennénk... De ez csak egy kósza ötlet, nem akarok elégedetlenkedni! Tényleg nagyon szupi lett a honlap!

Receptek nagyon jók! A joghurtosat és is meg akartam már rég csinálni, lehet most belefogok. Egyébként nem kell a zselatint feloldani és melegíteni?

Hozzátápi: Sajnos eddig tartott a tejcsim, egyszerűen nem tudok annyit enni, hogy Bencének is jusson. :cry: Most már totál táposcsibe lett a fiam, reggel kap pépet, délben főzeléket (krumpli, s.répa, alma, banán most ezeket variálom), délután kis tápi és gyümi, este tápszer és most már éjjel is azt kap. Viszont pár napja alig eszik este. Eddig olyan simán lenyomott 180-at, hogy csak lestünk, most meg ha már 140-et megeszik, örömujjongásban törünk ki... Emiatt visszaállt a hajnali 2 és 6 órás kelésre, pedig már annyira jó volt, hogy 2 után csak reggel kelt 8-9 körül...
Egy kérdésem is lenne: Nagyából a kevés esti evés óta van, hogy Bence ismét elkezdett bukni. Evés után általában van nálunk 1-1,5 óra játék és persze büfizik is a gyerek, mégis van, hogy kajcsi után 1 órával nem keveseket bukik. Van valakinek még ilyen problémája? Kezdek aggódni :?
Holnap oltás, rákérdezek a dokinál és sztem mi is kipróbáljuk a sinlacot... Márcsak azért is, mert receptre 1300Ft, ha jól tudom. A többi HA-s tápszer meg 1700-2000Ft, azért nem mindegy, nem?

Ja, meglepődtem, hogy brokkolit is lehet már adni a piciknek... Mikortól? A borsót végülis kinyomjátok a héjából? Félek Bencének héjastul adni borsót, mert amúgy is hasfájós volt :(

Éééés, most hogy nem szoptatok bezabálok holnap reggel egy nagy adag hagymát :lol: Na és persze egy jó nagy adag lecsót is össze fogok dobni... (legalább ennyi jó lett a szopi kimaradásból, bár bírtam volna még pár hónapig ;) )

Húha, nyöszi van. Bevetem gyorsan magam a konyhába és elmosogatok, mielőtt sziréna lenne ;)

Jaaa! Hófordulósoknak sok-sok boldogat!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bettica 2008.10.27 16:30-kor.

Kép

Kép
bettica

Andóca: Neked is köszi a helyzetjelentést ;)

Jövök még, ha tudok!!!

Kép

Kép
bettica

Olyan sok mindent olvastam,hogy már el is felejtettem az elejét. :oops:

Ancsika:szupik a képek!Rohadt jó a fürdőszoba!

Mia:mikor lesz az a szülinap?Annyira kíváncsi vagyok most már ha így titkolózol.

Én sem síeltem még,de korizni nagyon szeret(tem)ek,de régen koriztam már.Nincs is errefelé hol.

Kép
melike

Bettica, jó hogy jöttél. A képek jó lenne, de sajnos véges a tárhelyünk mérete... Ezért arra gondoltam, hogy 3 havonta raknánk fel képeket, és havonta a mérési adatokat. Vagy ha nem rakunk fel nagy képeket, csak 3 havonta, és a mérési adatok mellett csak kicsi képek vannak, az kivitelezhető. Ha így megfelel, akkor küldjétek csak a képeket sorban, felrakom :lol: Persze csak ha nyugisabb napunk lesz, mert a mai tragikus volt. Reggel fél 7-től 5-ig csak egy órát aludt, két részletben... Nyűgös volt, az ő nyűgösségétől meg persze én is az vagyok. Szegény apa :wink:

A védőnő nekem azt mondta, hogy amikor már eszi a krumpli, répa, sütőtök, cékla főzelékeket, akkor lehet a saláta, sóska, spenót, brokkoli, borsó, főzőtök, cukkini. Borsót elvileg úgy kell csinálni, hogy megfőzöd, majd átpasszírozod egy szitán, így kikerül a héjából. De szerintem egyszerűbb a konzerv ennél a kajánál :wink:

Brigi

Kép

Kép
hékás

itt a sötét.... :evil: :evil: :evil: levittük Kittit sétálni, és hát nem aludt (most alszik, ilyenkor nem szokott), végig sírt. Nem bírja a sötétet, de remélem hamar megszokja, mert ennél csak rosszabb lesz!!!! :( :( :( Mikor lesz már tavasz???

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Andóca, én úgy szoktattam a sötéthez Marcit, hogy még világosban indultunk, és már sötétben értünk haza. Így szépen hozzászokik a szeme, és szinte észre sem veszi, és már sötét van. Esetleg próbáld ki, hátha Kittinél is beválik.

Brigi

Kép

Kép
hékás

Vajon mikor állítják már át a babaneten az órát? :)

Brigi

Kép

Kép
hékás

Tavasszal sem kapkodták el.

Jó éjt mindenkinek!!!
bszilvi25

[quote="hékás"]V írta:hékásajon mikor állítják már át a babaneten az órát? :)

lehet, hogy az még 2 hét is lesz... legalábbis tavasszal is jó sokára állították át!!! :shock: :roll:

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

[quote="hékás"]A írta:hékásndóca, jó hogy jöttél. Megszervezed a topic-talit? :wink: Mondjátok meg mikor és hol legyek, én ott leszek :lol:

Én szívesen. Kinek van kedve jönni? És hova? És mikor? Várom az ötleteket!!!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Jó éjt!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

:?
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.29 11:16-kor.
Vendég

:?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.29 11:16-kor.
Vendég

[quote="hékás"] írta:hékás
[quote="oszman777"] írta:oszman777Szép kis család vagytok. :lol: :lol: :lol:

De kár, hogy nincs hangsúly. :wink: Ezt érthetném többféleképpen is, ha nagyon félre akarnám érteni :wink: :lol: :lol: :lol:

Kata&Milán

oszman777

HÉKÁS!!!!
EZT VALAHOGY NEM ÉRTEM. :shock:
Gondolhatod hogy kedvességből irtam.
Nem pedig rossz indulatból.
Vagy csak kötekedhetnéked van???

Kata&Milán

oszman777

Vissza olvastam.
Nagyon fáradt vagyok,mentem.
Nincs kedvem most irni.

Kata&Milán

oszman777

Jó reggelt!

Én vagyok az első???
bszilvi25

jó reggelt,

Milán ma 6kor kelt....
sötét: nekem eszembe se jutott hogy zavarhatná Milánt. bár nyaraláskor is sétáltunk már este. engem inkább az zavar hogy ő nem tud nézelődni, és hogy nem látnak minket az autósok. szóval mostantól szerintem inkább ebéd után lesz séta, nem uzsi után.

mia_snow

Jó reggelt!
Megoldódott a tápszer-hisztink :lol: :lol: :lol: :lol: Megkapta a sima, nem HA-s tápszert, de az sem hozott javulást. Aztán eszembe jutott, hogy a teát simán megissza, szóval áttöltöttem a teás cumisüvegbe. És most már minden harc nélkül megissza :lol: :lol: :lol: :lol: Tényleg jó ez a reggel :lol: :lol: :lol: :lol:

Nyugi, Kata, tudom, hogy kedvességből írtad. Csak lehet volna olyan hangsúllyal is mondani, hogy bántó legyen. DE TUDOM, HOGY TE NEM VAGY ILYEN :wink: :lol: :lol: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Mia, pü ment!

Andóca, én megyek. Nekem mindegy, hogy hova, én száguldozok a vakvilágba. Nekem jövő hét szerda-csütörtök és nov 17 kivételével minden hétköznap megfelelő egyenlőre. Többiek? :wink:

Brigi

Kép

Kép
hékás

hol a gyerek???
eltakarta magát a nyuszival, és így alszik.
Kép

és most látom, hogy a fényképezőn sem jól jár az óra! :twisted: :twisted:
bszilvi25

Szilvi, nagyon ÉÉÉÉÉÉÉÉDES!!!!!

Brigi

Kép

Kép
hékás

Kicsit beszélgessünk arról, hogy ki milyen takarót használ!!!!

Én még a képen látható rózsaszínt, és ráteszem éjjel a tescóban vásárolt Cherokee-st. (ami vékony, de a kettő együtt már jó)
Viszont ha jön a tél, akkor a brendonban vásárolt nagy takaróval kellene betakarnom, de az nagyon nagy........
komolyan. félbehajtva is elmenne, mert úgy legalább befér rendesen.
Már azon gondolkodom, hogy veszek valami más takarót!! :twisted: :twisted: Egyszer amikor hideg volt, és még nem volt fűtésünk itt a házban, akkor betakartam vele, de apa is azt mondta, hogy az nem vicces!!!! De majd lefotózom nektek. Meg mivel új, nem is "simul" úgy a gyerekre ahogy kellene....... Kicsit bosszantó ám!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bszilvi25

90*130-s a takaró, de most nézem, hogy van belóle 70*90-s is.
Basszus azt kellett volna megvenni. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
bszilvi25

hozzánk lehet jönni, mondtam már. szerda és csütörtök délelőtt nem jó, illetve november 7 és 12. :)

Szilvi én nem rakok Milánra másik takarót télre... attól hogy kint hidegebb lesz, a szobájában ugyanúgy 20 fok marad.

mia_snow

Sziasztok!
Jöttem egy kicsit!
Már baromi rég voltam! :roll:
Andóca jol esett a hiányolás!
Aranyos vagy!
Velünk minden ok!
Nemsokára meglesz az elsö fogacskánk! :D
Mirkó már 9 kg és 71 cm.
Vendég

Szilvi, én is ugyanúgy vagyok, mint Mia. A szobája nem hidegebb télen, mert megy a fűtés. Én hálózsákban altatom, és egy vékony takaróval takarom be. Annyit változtattam, hogy a pamut pizsi helyett plüss rugit adok rá mostanában, de rövidujjú body van alatta.

Egyébként nekem is a nagy paplan van, be is raktam a szekrénybe. Kb akkor lesz jó, mire ovis lesz, majd akkor előveszem :wink:

A sétához használt takaróval már inkább gondban vagyok. Tegnap pl. túlöltöztettem, a síoverállt adtam rá, mert apa azt mondta, hideg van kint. És még be is takartam. Mondjuk nem fázott, az tuti :lol: :lol: :lol: És végre aludt is egy nagyot séta alatt :lol: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?