A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Manó, Esztora: igen erre gondoltam! Köszi a segítséget!
Ez működik szivargyújtóról, ma a férjem akart venni a Brendonban és a csaj közölte, hogy Ők nem forgalmazzák... (Budaőrs) idióta!!!!!! Esztora, lehet, hogy élnék az ajánlattal, és megköszönném, ha megvennéd nekem! A múlkor írtad, hogy neked bevált, meg egyszerűbb lenne, mint mindig megkérni valakit, hogy adjon forró vizet.

Andrea
Kép
kindernay

Andi: ez a Lindam.....
Most figyeltem fel, a Brendonban ez is van. Hogy is müx a hűtő funkciója? Mert azért nem mellékes ez sem. Mert ugyi jön majd még nyár, s akkor az egynapos kiruccanásoknál jó szolgálatot tehet. Érvekkel meggyőzhető vagyok az Avent kárára egy ilyen Lindamról.
Milyen gyártmány?

Kép
kissmanó

ja, s a hőmérséklet szabályozható-e?

Kép
kissmanó

csak nekem az nem tök szimpi, hogy 12 percet ír ahhoz a Tefalhoz melegítési időnek.
mert ha egy gyermek éhes.....

Kép
kissmanó

holnap megnézem van-e (neten azt írják van)
megvegyem?(szívesen megveszem nem gond)

Szivvi holnap jóga!
ma Nyunyi talpát piszkáltam és nagyon tetszett neki!

Bridzsi

Kép
esztora

Igen nekem se nagyon tetszik a cukrozás,de a védőnő mondta én meg mint tapasztalatlan anyuka hallgattam rá.De szerintem kihagyom majd.
pillangó7

Domi csak akkor kezd el sírni ha vki nagy hangon vagy mély hangon beszél hozzá.Egyébként mindenkire mosolyog,bki kezében elvan.Lehet azért mert nagyon keveset van a kezünkben és biztos örül,hogy vki hurcolássza.
pillangó7

Manó hova tudom Neked elküldeni a képeket?
pillangó7

Kép
kissmanó

védőnő cukrot ajánl?
fogsorát megnézném. Mert vagy nagyon szerencsés, vagy protkója van ilyen elvek mellett

Kép
kissmanó

Hencsi, azok a tápik, amik vanília, meg őszi ízesítésűek, egyáltalán miből vannak? És mitől lesz aromájuk? Nem tudom, van-e a vaníliának olyan állapota, amit jó szívvel adnék egy 3-4 hósnak…
Az idegenfélelem 6-8 hós korban jelenik meg. A szülők (elsődleges személyek) felismerése már 3-4 hósan is megvan, később, a memória fejlődésével jelenik meg az aggodalom, hogy esetleg a szülők kimennek a szobából, és az nekem diszkomfort.
Persze stressz már korábban is van, hiszen Anyánál a legjobb. Plusz a vendégek is lehetnek bizonytalanok magukban, amikor átveszik a babát, amit a gyerek seccperc átvesz.

Esztora! Nyunyi tereget :D

Pillangó! Én is óva intenélek a cukortól!!! Pillanatok alatt rá lehet szokni, és utána már a főzeléket is cukorral fogja csak elfogadni! Manóval értek egyet: 1. nem százas a védőnő, 2. keress természetes édes falatokat. (sült sütőtököt pl. nem lehet elsők között? az nagyon édes, és lehet csak kicsi darabokat is megsütni)
Cukor és só nagy ellenség, csak jó a marketingjük…
Húgom nagy kakaós lett, mert Anyukája nem figyelt oda elégé, és mire észbe kapott, már késő volt. Minden esti kakaónkat add meg nékünk ma… 5 évesen 4 foga már tropára ment. Mondjuk a fogváltással valamelyest megoldódott a dolog.

Após egész jól viselkedett. Szerencsére egyre erősebb a kölök, így már csak kicsit szakadt ki a karja az állandó függesztéstől. Mindig az arcát akarják nézni és fogni is egyszerre. Ezt pedig csak szoptatás közben lehet egyelőre ;) ;) ;)
Gyerek jól telibe hányta :D :D :D
Vendég

Úgy szalad az idő. Mintha tegnap lett volna hétfő... A következő héten meg már 4 hónapos lesz. :roll:

Lynia! Nem kevesebb a tejed! Ne lépj bele a körbe, mert nem fogsz tudni kiszállni!!!!!!!!!!
Vendég

Esztora: amit Manó ír tényleg olyan hosszú időbe telik még felmelegíti? Mondjuk nekem akkor is szimpi, mert a többi autós melegítő vízzel melegít?! Nem biztos, hogy mindig kéznél van víz! Megvennéd nekem? Nagyon köszönöm. Örök hála..
Kép
Manó: Lindam tök egyszerű egy kivehető "hütőtáskából áll" ami egy sima doboz tartja a hőt és a hideget. Sima jégakut kell beletenni és elfér így benne 1 nagyobb cumisüveg, meg én AVENTES poharat szoktam még beletenni (abból +2 még belefér) elég sokáig tartja a hőt... Van egy ilyen bedugókája oda meg 1 db cumisüveget kell beletenni és pár csepp (tényleg kevés) vízzel felmelegíti a bébiételt vagy a tejcsit! Én szeretem, mást nem ismerek. Nekem az volt szimpi, hogy hütő is van hozzá, mert én pl elmegyek, jó vinni a hütőbe a tejet nincs para, hogy esetleg megromlik. Persze erre van számtalan termotáska meg hütőláda, táska stb. Mindegy. Nekem bejött.

Tényleg Bori úgy telik az idő... A minap mondta egy barátnőm, 17 éves a fia, hogy olyan mintha tegnap lett volna csecsemő... Olyan furcsa!

Na jó éjt mindenkinek!

Andrea
Kép
kindernay

Bori!
A mi gyerekünk egyáltalán nem felel meg egyetlen papírformának sem.
Csak ma volt olyan, hogy nagynéném felvette és sírt, sem anyukámék sem anyósék nem vették fel akkor csak beszéltek hozzá és annyi pont elég volt neki, hogy lássa, hogy idegenek.
A tápszerek nincsenek ízesítve, én a tejpépről írtam.
Azért én úgy gondolom, hogy ezekre a dolgokra odfigyelnek, persze minden féle vackot én sem veszek, de egy gyümölcsös tejpépnek szerintem azért van is köze a gyümölcshöz.
A másik, meg okés hogy te készíted neki a kajcsit.
De Te azt honnét tudod hogy miből?
Azért mert rá van írva hogy bio, az még nem biztos hogy az is, én hiszem ha látom.
Majd ha én termesztem a legközelebbi úttol 5km-re, akkor tudom hogy az a zöldség milyen, de másnak nem hiszek, én bevizsgálni nem tudom őket, így marad a bébiétel, azt biztosan megvizsgálják, azért elég rossz üzlet lenne, ha kiderülne, hogy valami gáz van.
Én speciel, és gondolom vannak még így egy páran, nestlé-t tuti nem veszek, annó rákkeltő anyagot használtak a kupak szigeteléséhez, ha jol hallottam, mert azért régen nem figyeltem fel ilyen hírekre, de nekem úgy rémlik a nestlé volt.
Vendég

Hencsi :)
Csatlakozom a hiszem-ha-látom táborhoz. :D Én is üveges bébikaját veszek majd. Otthon a Hipp-es és a Kecskeméti fogyott, itt van Gerber meg még 3-4 fajta, amit majd letesztelek. :)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Hencsi!
Írod, hogy az úttol 5 km-re termszetni. Hát ha megvan az 5 km, akkor már bio. De míg a kis föld az út mellett van, a kipufogó gáztól tutteroni nem bio, akármennyire is natúran nőne az akármi.

Borival egyetértek: ha már van sütőtök, az nyerő. Csak nem tudom nálatokfele a piacon kis darabot árulnak-e vagy meg kell venni az egész tököt úgy kereken. Mert én azért megkóstolom előre, hogy tököcske édes vagy csak amolyan disznótök féle-e. Ha pedig nyersen érzed rajta az édeskés ízt, akkor az sütve, főve, párolva még édesebb hatást fog kelteni. Adrienn imádta a sütőtököt.
Amúgy az ilyen hiper-szuper tejpépek közt is találni elfogadhatókat. Csak persze korosztály függő. S nem kell mindent szentírásnak venni, amit a dobozra írnak, hogy ennyi vagy annyi hótól. Mert uram bocsá' , de a kekszessel, kétszersültessel már egy 10 hós bébnek semmi gondja nem kell(ene) legyen. Tehát akkor már mehet. Igaz, aztán egy adott pillanatban gyerekfüggő is a dolog. Edinának is volt egy egész sorozat tejpépe olyan 11 hósan, alig volt helyem akkor a konyhában ahol tartsam (régi ház volt anno), erre kölök beintett, s csak a házi koszt érdekelte. Abból meg bármi. Adhattam a barátnőmnek, az ő jánya nyelte mint a galuskát (hja, mert előtte nem igazán vett neki, spórolt a kölkön). Adrienn ellenben imádta, igaz Edó akkor sem kóstolta meg. Na, majd most kíváncsi leszek.
Én meg azért írtam, hogy apa vesz a Brendonban, mert ugyi nem tuti, hogy mikor jutok én el oda, ott nagyobb is a felhozatal (stracsatellást meg csokis még így sem vetetek), s nem mindeniket fogom egyszerre nyomatni. Minek mikor látom elérkezettnek az idejét.
Bori kérdésére, hogy síma tejpépek nincsenek: az a válaszom, hogy a Nestlének van a rizses, ami magában szörnyű, esetleg más kajákat sűríteni jó. Anno pl. a spenótot azzal sűrítettem kölkének (valahogy nem bírtam a spenótot keverni a krumplival, amiről még sokan mondják, hogy sűrít). Liszt meg ugyi egy darabig a glutén miatt kizárva. Más símát tényleg nem tok ami gluténmentes is.

Bori: lehet átlagolás az, hogy 6-8 hósan van az idegenfélelem. Adriennél 4 hósan még nem volt, csak ahogy érzed a diszkomfort, de 4,5 hósan kimondottan ordított már az idegenektől. Karácsony után anyóséknál voltunk, s eccerűen nem is közelíthettek méternél jobban hozzá. Ha az én ölemben volt, akkor sem lehetett odahajolni az arcához. Apája okés volt, tesó szintén, de más nem. Edina meg, ha fogalmazhatok úgy, akkor még mindig a pár (1-2-3) hós koránál van, mert ő még a diszkomfortot sem mutatta. Félszérzet meg asszem ki lett kódolva ebből a gyerekből. Szal nekem meggyőződésem, hogy az ilyen számok a nagy átlagot fedik, kivételek vannak, s hiszem, hogy Bogi is abba a második kategóriába esik.

Kép
kissmanó

Szép jó reggelt mindenkinek!
Kép

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Nektek is.
Kis vitéz Bence.
Mi még ilyent nem tudunk.
Ha hasra pakolom a drágám, tuti visszajön egy kis kaja, oszt anyája rögtön menekíti a cuccosból a csajt. De egyik sem volt nagy hasonvirtuóz.

Kép
kissmanó

Bence szeret hason. Egyre tovább bírja és jól elnézelődik. :)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Off.

Ha egy férj, vagy bárki más, azon címszó alatt, hogy rendet csinál a kamrában, asmellett, hogy kitakarít, mindent, de abszolút mindent úgy helyre tesz, értsd alatta nem kapod pl. a sót, akkor megköszönöd neki, hogy csinált ilyensmit, holott erre te nem kérted, vagy minden pillanatban mikor keresel valamit agybajt kapva szidod őt?

On.

Kép
kissmanó

bocs: nem úgy helyre, hanem új helyre tesz

Kép
kissmanó

off.

érdekes a mai egyperces. hogy mik vannak.....
http://archivum.egyperces.hu/index.php?title=hihetetlen

on

Kép
kissmanó

Manó :)
Nálunk ez a veszély nem áll fenn. A pakolás az én dolgom. :D

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

jó reggelt!

Bori igyekszem, igyekszem! iszogatom a teát ma veszek homeós bogyót! most én is harcolok! még nagy gond nincs, de nagyobb ne legyen!
"jó" ez a csak kicsit szakadt ki a keze, viszont gyerkőc jól odapakolt nekik :wink:

asszem lesz nekem gondom majd a gyerekkajával! :(
én utálom a tököt, és azért mert én nem szeretem attól még szeretném ha ő megkóstolná, és ha szereti enné, de hogy a fenébe tudom majd hogy mikor jó? sosem csináltam és a kóstolás is horror lesz számomra! :shock:

pillangó és képek: nekünk is van 1-2 képszerkesztőnk, de én pl ha ide akarok feltenni, simán a paint-ben kicsinyítem!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

bacca meg, na még1x.
szóval az irfan az tök eccerű képszerkesztő, még ha angol változat akkor is megkeresed a resize-t, oszt nyomatod neki a pixeleket. S mert a babanet a 600x600-at engedi max ha jól tom, akkor az egyiket (a nagyobbat álltalában) kicsinyíted, oszt a másik csökken automatice. Én ha jól emléxem, akkor 350-et adok be neki.

Kép
kissmanó

Jó reggelt!

Mano off:én idegbajt kapnék!

KinderAndi hát igen nem egy mikró az biztos.viszont nekem van aventes is amit itthon használok néha az sem expressz...
ha jól emlékszem az 200 ml tejet 9 perc alatt melegít.
(azért kb tudjuk mikor lesz éhes Lurkónk és ez meleg is tartja 1 darabig de nem akarlak rábeszélni)
ha ok akkor megveszem ma.

Bridzsi

Kép
esztora

Köszöni Nyuyni a dicséreteket (Apukája mindenbe belepakolná,eddig szegény macska volt az áldozat mondtam egyszer arra jövök haza hogy a szennyestartó szalad felém) :lol:

Bridzsi

Kép
esztora

Jóóóó Reggelt Kííívánok!
Hétvégén nem voltam túl aktív, mert apáztunk ezerrel, meg próbáltam keresztelőre vmi zakót venni - kiábrándító volt. Rámnéz az eladó: 42 vagy 44 es méret? Ez idióta!!!! Ja, és 18000ft volt, amit rám akart sózni :x Szóval szombaton keresztelő baba és apa ruhája ok, anyán meg nem mutatnak túl esztétikusan a kosztümjei :( Holnap még futok egy kört, aztán feladom.
Ma várom a kolléganőimet, eljönnek babanézőbe.
Próbálok visszaolvasni

Esztora, Szivvi, Andi
Találkára van már idpont?

Kép
Kép
emma1976

Jó reggelt!

Szép napot!
Ki látta a naplót tegnap este?? nagyon sírtam rajta, Ati is :cry:

Gyerekek!
Nagyon jó kis gyerkőc zeném van, klasszikus gyerekdalok..
Feltöltöm nektek!!
torolve_20131003125716

Manó - off
a férjem is nagy pakolós. És idegbaj, mikor az ember nem tudja, mi hol van. De mivel ezért nem lehet vkit csesztetni, hétvégén ennyit mondtam neki: "én ráérek napközben az ilyesmire, az én solgom, majd én megcsinálom" szóval ilyen ne fáradszd magad drágám, te úgyis annyit melózol, és akkor nem pakol, de finoman lett leszerelve :)

Kép
Kép
emma1976

Gurgi
Napló - megnéztem miről fog szólni, és rögtön tudtam, hogy nem szabad megnéznem. Előtte is érzékeny voltam, de szülés óta még inkább

Kép
Kép
emma1976

Emma!

Hülye eladó.

[size=9]Az én férjem nem pakolós, ő sosem talál semmit...szórakozott professzor :wink:

Lányok!
Samu hajnal óta erősen szopizza a hüvelykujját, lazán aludtam 1/2 8-ig, ő meg nézte a színes falat és szopizott tök csendben és közben vigyorgott, erre ébredtem..
Ugye ő nem cumizik (rohadtul utálja) a kezét meg nem köthetem hátra. Ez van.
Bori vélemény????????
torolve_20131003125716

Emma!
Én csak azért is megnéztem. Extramegahyper megható volt.
torolve_20131003125716

OFF pakolás folytatás
enyém apát nem lehet leszerelni, mert ha mondom neki, hogy majd én, akkor lesértődik. így volt ez most is, oszt ma kérdem tőle, hun van a nagy üveg a sóval, s há nem tudta a választ. előrevetítettem, hogy most ha megy No-ba majd fogom cseszletni dolgokkal amiket nem kapok. értem én, hogy hasznossá akarja tenni magát, meg szeret is, csak há aztán én forgok ott többet, nem ő.
ON

Kép
kissmanó

ja, szombat este lefekvéskor (gyermekeim a zösszes már aludt akkor) megyek be a hálószobába, s hallom, hogy Grétu csak amúgy cuppogja a hüvelyk mátyást. Hozzászóltam, gondoltam éhes. De pissz sem volt, máskor a hangomra felkapja a fejét, még ha félálomban van, akkor is. Most meg vígan alukált. Na, ez már szerintem nem csak olyan ismerkedem a kezemmel, szopom az ujjam stílus. Ismerjük be: ez a konkrét ujjszopás.

Kép
kissmanó

Manó!
Jaja, ez már konkrétóó ujjszopika.
Első és másodszülötted is szopizta???
torolve_20131003125716

Edina már nem. Azaz csak nagyon ritkán. Ellenben Adrienn írtóra bírja nyomatni az ujjszopit.

Kép
kissmanó

jó reggelt.... üdv mindenkinek! :D
megszakítom kicsit az olvasó üzemmódot... :lol: :lol:
mindig lenne némi reflektációm, de nem mindig jutok a végén oda, hogy írjak is... :?

szóval Hencsy: sajnos az a bébiétel a HIPP volt.. én is csak azt adtam anno mind2 csajnak, csak ezért emlékszem..
a nestlének meg nagyon fura íze van bizonyos kajáknál, nem hogy nem jó, hanem felismerhetetlen.. :?

velünk minden ok, szoptatok igény szerint, Ilka már 7kg és 60cm.. 8)

KépKépKép
mütyürke

Mütyürke
7 kg??!!! Azta-paszta :D

Csajok!
Tudjátok én is imádom a táblázatokat :D Szívesen összegyűjteném a 3 hós kg és cm adatokat! Mit szóltok? Elkülditek nekem?

Kép
Kép
emma1976

akartam már kérdezni:

mindig láttam 1-2 db fehér pöttyöt Maja ínyén, de doki és vn is nézte rendszeresen, szóval nem szájpenész!
erre minap nézem és jobb oldalt alul olyan kidudorodó volt, mint egy pattanás :? aztán kajolt és nézem vmi fehér pici golyó van az állán, hát látom a "pattanás" eltűnt, megvizslattam a golyót és olyan zsíros vmi volt ahogy szétnyomtam
mi a fene ez????????

Mütyür, képet dobhatnál! Ilka sem lehet semmi hurkák terén!

enyémpasi néha pakol, mostanság a hűtő olvasztására van rákattanva, vmi nem stimmel a mélyhűtővel, mindig állati jeges, és azt szokta olvasztani és kiszedni a vödörnyi jeget, na én attól kapok frászt, amikor látom, hogy megy a hajszárítóért és azzal csinálja! :shock: mert ugye melegvízzel nem lenne ám egyszerűbb a dolog! :wink:

lynia-

ujjszopi: nálunk egyáltalán nincs, sőt cumizás is szinte alig, eddig alvás előtt pár percet cummogott, de most -2 napja - csak bepipul, ha próbálom betenni, fejét arccal befúrja a pelusába, kicsit ringatja jobbr-ébalra és úgy alszik el :D megmutatom :D
Kép

Kép
Kép
emma1976

EMi- off
mi hűtőnk dettó :( de nem akarom leolvasztani, míg a tejcsik ott vannak..

Aprópó: 3 hete nem fejek, szóval a tejek, amiket fagyasztottam egyre kevésbé felelnek meg a mostani igényeknek :? Mit csináljak? Fejjek, akkor is ha nem kellene, mert pont beálltam? Vagy legyek tarcsi nélkül ill. a régi tarcsival?

Kép
Kép
emma1976

hajszárítóóóóóóóóóóóóó :lol: :lol: :lol:
vagy inkább :twisted: :twisted: :twisted:
múltkori kihagyás után még mindig azt hiszi Szili, hogy nincs melegvizetek?

Mütyürke! Kicsit gyakrabban szakítsad azt az olvasó üzemmódot. De ne úgy ám, hogy nem nyitod ki a topikot, hanem érted TE hogyan. Szal nem csak Ilkáról kérünk képeket, hanem a többiekről is. Hogy zajlanak napjaitok, hogy már van ovi is? Jajj, nem emléxem, ugyi nálad mindkét nagy ovis?
Akkor ti sem kispályások vagytok, Ilka a lányos kiszerelésben az ami a fiúknál Boti. Hú a mindenit. S még engem akart após megfűzni azzal, hogy Grétu túl nagy a korához képest. Vagycsak após meg akarta volna fogni, mert nagynak véli, csak ellenkezik ama elvével (félszével???), hogy gyereket ő csak 6 hós kora után fog meg. S már értem, miért vágott anno olyan riadt pofát, mikor Zoltán Edinát olyan 3 hetesen az ölébe pakolta egy fotó erejéig.

Kép
kissmanó

LyniaEmi!!
Az gríz ez a pontos bőrgyógyászati kifejezése.
Samunak 3 is van.
Általában baromi nehéz kinyomni, tűvel szokták eltávolítani..
Samunak a 2 szeme alatt van, szimmetrikusan.

Mütyürke!
7 kg nem semmi.
Samuka mégcsak 5.5 kg hagyta el..
A héten visszük vissza a mérleget. Heti 1x mértem mostanában..hát nem hízott túl sokat. :roll:
torolve_20131003125716

Szerintem ha beállt a kereslet-kínálat, akkor nem nagyon van amiért fejjél. Vész esetére meg azért jó az ami a fagyasztóban van. Ha pedig látod, hogy ha van olyan, hogy lankad az étvágya,. na akkor fejjél (én balga nem tettem ezt olyan 10-12 napja), hogy a cici ne vegye észre a csökkent fogyasztást.

Kép
kissmanó

Jézusom mit írtam a 2 szeme alatt..háhá
Szal, kettő van a szemei alatt..
torolve_20131003125716

Jujj, akkor nem is merem Grétut a mérlegre tenni az elmúlt hét miatt. Mikor eszembe jut, hogy pénteken éhezett........
na nem ragozom, mert ettől bőghetnék vagyok. Szopi téma mára részemről lezárva.

Kép
kissmanó

aham, köszi Gurgi!!!
akkor tom mi az, bőrön ismerem, de azt nem hittem volna, hogy ínyen is van ilyen!

Manó ja, letet azt hiszi :D

Emma én ilyenkor anyóshoz menekítettem a tejcit

lynia-

Elhiszem Manó!!
Nálatok milyen idő van?
torolve_20131003125716

persze ha úgy érzitek, hogy a kg-os téma egyesekben szorongásokat hoz elő, akkor kilőve! Csak Zalán 6 kg körül van, én szeretem látni, mások hol járnak.......

Kép
Kép
emma1976

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?