A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Timi26! Én azt látom ezekből a reakciókból - középkorú már megszült nők, akiknek több gyerekük nem lesz, sőt talán már erősen ráncosodnak, kamasz a gyerekük, és fiatalabbak sem lesznek -, hogy SAVANYÚ A SZŐLŐ! :wink:

NE törődj velük, pláne ne szívd mellre, a nők nagyon gonoszak tudnak lenni, szerintem csak irigykednek!

Azért van két füled, hogy az ilyen megjegyzések az egyiken be, a másikon meg kijöjjenek!

Ha ilyen rosszmájú megjegyzésekkel találkozol, mosolyogj, és ne törődj semmivel. De visszamondhatod nekik, hogy biztos ti is ilyenek voltatok.... (mert ők lehet, tényleg el vannak deformálódva, de te korántsem!) :wink:

Szarni bele! :!: :!: :!:

Kép
Kép
Kép
gremese

Hat, Timi, sajnos azt kell, hogy mondjam, ez tipikus magyar szokas. :( (Es nem nagykepusegbol mondom ezt, mert tenyleg hianyzik kis hazam, de sajnos ez van) Nagyon sok keseruseg van az emberekben, ezt szomoruan kell tapasztalnom, ahanyszor csak megyek haza, nagyon erzem a kontrasztot.

Szerintem ne foglalkozz az ilyen emberekkel, mivel olyan keseruek, egyaltalan nem orulolnek, ha valakinek a boldogsagarol hallanak.
Vendég

Timi (26)
:lol: :lol: :lol:
nem tudom, emlékszel-e, de korábban többen is kifakadtak itt a topikban a "hogy bírod ezt a meleget?"kérdés hallatán, ez a másik, a pociméret, amivel sokan szórakoznak.
Igen, egy jó emberismerő érzi az ilyen mögött megbúvó IRIGYSÉGET, mert ez bizony az! De mégis azt gondolom, sokan nem rosszindulatból, hanem inkább sutaságól-butaságból ilyenek :)
Ezek a "hölgyek", akikről írtál, olyanok, mint a tanár, aki elfelejti, hogy valaha kis kezdő diák volt...
Ha tudnád, hányan sajnáltak a lábam miatt és természetesen nagyon szenvedőnek gondoltak! Hát nem adtam meg ezt az örömöt nekik! És az a legérdekesebb, hogy így tényleg belül nekem is könnyebb volt, valóban jól éreztem magam és most a magas cukorérték mellett is vidám vagyok :D

Kép
granda

Köszi lányok a biztatást.
Lehet, hogy az a baj, hogy igazából nem rejtegetem a hasamat. Nem járok bő ruhákban, passzos felsőket, hordok, csini gatyákat (tavaly nyári ruhetáramból a rugalmasakat). Igenis büszke vagyok rá, mert 4 évig abban a tudatban voltam hogy soha nem lehetek spontán terhes. Váratlanul jött, de annál nagyobb örömmel várjuk!!! :D :D :D

Bocsi de bevágtam a tegnepi maradék túrógombócot is. :oops: Nagyon jólesett. Mostantól viszont szigorúbbra veszem a diétát, mert jövő héten megyek ellenőrzésre.

Puszi mindenkinek! De jó lenne egyszer tényleg személyesen is találkozni mindenkivel...

Kép
Kép
timi26

vegre megvettuk almaim babakocsijat!!!!!!!!!!!!!! annyira de annyira szep - egesz kozep europat vegigteloztuk - es vegul zagrabban volt! tegnap el is mentunk erte, ma jottunk haza! holnap rakok fol kepet jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee van babakocsink!!!!!!!!!!!!!!!!!

most mar csak az agy hianyzik :oops: hetfon megrendeljuk azt is!

szerintetek nem kellene elkezdeni olvasni a szoptatasrol? mert en eddig nem mertem - es azt mondtak erdemes "megtanulni" a szules elott ... vagy az osztonosen jon? tapasztalt anyukak segitsetek!

gremese: edes a bebid!

Kép

Kép
mmarica

Mmarica! Gratula a szuperjarganyhoz :D

A szoptatasrol annyit, erdemes ra keszulni, nem egyszeru dolog. De szerintem ami a leges-legfontosabb!! Akarmilyen nehez lesz, nem szabad feladni, mert a zokkenomentes szoptatas kb. 4-6 het alatt all be. Addig lehet, hogy sok kinlodassal jar, es mivel az anyukakbol elojon az a szornyu oszton, es megremulnek, hogy a gyerek nem jut eleg taplalekhoz, hajlamosak feladni a dolgot. Na, ilyenkor nem szabad!!

Szoval, szerintem igy... aztan lassuk...lanyok? :D
Vendég

Sziasztok!
Timi! Ez az "el van deformálódva az arcod" duma nagyon durva!!! Lekopogom, nekem mostanában nem szólnak be! Remélem, ez így is marad!!!
Én is passzos felsőket hordok. A bő ruhákban egyébként is hordónak tűnnék. Így meg szép kismama vagyok! :wink: Én legalábbis így érzem magam, és csak ez számít!!! :D

... tegnap én is túrógombócot vacsiztam!!! :lol:

Én voltam moziban, de csak a Harmadik Shrek-et mertem megnézni! :wink: De azért folyamatosan mocorgott Szelinám. De kétlem, hogy rosszul érezte volna magát.
Szerintem a rémisztő filmek nem csak a hangok miatt nem jók, hanem mert a babák átérzik a mi érzéseinket, ezért nem tesz jót a félelem, és ha megijedünk. Pedig én is szoktam thrillert nézni, de most kihagyom! :shock:

Mmarica! Várjuk a képet a babakocsiról!!!
Én tervezem, hogy elkezdek olvasni a szoptatásról, és a Suttogót is! Most már, hogy nem dolgozom! :wink: Szerintem nem feltétlenül jön ösztönösen a szoptatási technika, én inkább utánaolvasok, és akkor nem ér talán meglepetés!!! Biztos, ami biztos. És Nikinek igaza van, a legfontosabb, hogy NEM SZABAD FELADNI!!! (legalábbis én is ezt hallottam...) :shock:

Szép napot Nektek!!!
Próbálok még jönni, de a párom kisfia itt lesz egész hétvégén, és ilyenkor bizony ő uralja a számítógépet... :wink:

Regina
KépKép
mazsola7

Jó reggelt mindenkinek!

Túrógombóc nem ér!!!!!!!! :evil:

Timi, jó magasról sz@rd le ezeket az embereket! Szerintem egyébként inkább a butaság beszél az emberekböl, na persze az irígység mellett. Én is tapasztaltam otthon sajnos, hogy ilyenek a kedves honfitársaim. :cry:
Nekem föleg idösebb, régi ismerös hapsik szóltak be, az egyik pl. azt találta mondani, hogy nem is ismert meg, azért köszönt elöször "kezitcsókolomot". Hiszen tíz éve még olyan vékonyka voltam, most meg nem lehet rámismerni :shock: :shock: !!
Na most erre mit mondjak a hetedik hónapban? Nem szóltam, csak elmentem onnan. Legszívesebben megmondtam volna neki, hogy mekkora tuskó! Nem, hogy egy nönek nem mondunk ilyesmit, de gey terhes kismamának aztán abszurd!
Anyósom egyébként bekén hagyott, söt, megjegyezte, hogy hátulról nem is látszik semmi. :wink:

Marica, gratulálok a babakocsihoz!!

Na mennem kell, mert a párom itt toporog a gép elött, le akar ülni valamit megnézni :evil:

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok!

Be kell valljam, nekem egyszer sem mondott senki rosszat rám idáig a terhességem alatt. Sőt.... :oops:
Idegenek szerencsére nem szólnak be, viszont nagyon bunkón tudnak viselkedni.
Jó példa: Hölgy pénztárosok segítenek bepakolni a szatyrokba, az egyik egyszer a 6-os ásványvizes palackokat a pénztárgáp mögül kihajolva emelte be a kosaramba (azt hittem megszakad), a másik hölgy azintén ilyen helyzetben egyenesen a kosaramba rámol vissza, nekem ne kelljen megmozdulni.
Gyógyszertárban egyszer előre akartak engedni (nem kellett, mert épp már csak vártam valamire), és ami a legjobb: pocakosok, de inkább babakocsisok teli szájjal mosolyognak rám az utcán. Ez olyan jó. Akik nagyon előzékenyek velem, azok a fiatal, max 35 év körüli nők. Egyik egyszer hátra is torpant, hogy előreengedjen a liftben, holott én érkeztem később.
Negatív példa is van: Kivétel nélkül a nyugdíjas papák és mamák nem hajlandóak észrevenni. A boltban rámtolják a kosarat, az orvosnál úgy tolakodnak, hogy fel sem néznek, szinte arrébblöknek... Egyszerűen nem vesznek észre, pofátlanok, tolakodnak, nagyon bunkók. Azt korábban már leírtam, hogy egy nyanya majdnem elütött a zebrán, mert nem vett észre... :shock:
Én mondjuk olyan vagyok, ha valaki beszólna, odaállnék elé, és vívnék wegy szellemi szócsatát. Ilyenkor (bármilyen más esetben) ezt szoktam, és mikor nem tudnak rajtam felülkerekedni, csak ismétlik saját magukat és egyre idegesebbek lesznek, én meg csak vigyorgok! :wink:
Úgyhogy lányok, ha valakinek megjegyzést tesznek, ne hagyjhátok magatokat, nem árt egy kicsit kötöszködni, legalább kimegy a gőz. (Legalábbis nálam ez így bevált, és sokkal nyugodtabb vagyok utána, nem hordozom a dühömet, hanem gyorsan kiengedem).
Persze aki inkább legyint, és túllép ezeken a bunkókon, az is jó, kinél mi válik be. :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese, Motiot
:D :D
Jók ezek a sztorik :D
Én egyszer 5 kilót felszedtem (épp az esküvő előtt) és képzeljétek, kivétel nélkül hájas, elhízott nők vagy férfiak tettek megjegyzést az alakom változására :lol: Aztán persze visszafogytam, de azt már nem sikerült észrevenni :lol:
Egyébként velem is a nők előzékenyebbek és ez jó érzés. Velem műtöttek egy lányt porcleválással, két mankóval sántikált és képzeljétek, a vérvételnél egy hapsi sem adta át a helyét! Hát én megfogadtam, ha fiam születik majd, nem a "mindent megengedünk, hát csak fijúúúú" elv alapján nevelem majd, hanem udvariasságra tanítom (bár ha jól tudom, a szülői példa a leghatásosabb) :)

Kép
granda

És ehhez mit szóltok?

http://www.babazo.hu/9honap/20070614pocakos.html

Nekem a várandósságom előtt is tetszettek ezek a képek, de most kifejezetten "rokonomnak" érzem őket.
Olyan prűd a társadalom, nem? Mindenkinek gólya hozza a gyerekét? :)

Kép
granda

Sziasztok Kismamik!

Elég rég írtam,termeltetek rendesen. :D Nem baj,ma délelőtt volt programom legalább.

Örülök,hogy mindenki virul és jól van!Mi tegnap voltunk uh-n,kismanóm továbbra is alakulgat.Doki bácsi ma azt mondta,hogy ez igen...Nagyon szépen fejlődik.
Akkorákat bír rúgni....El sem hiszem,hogy egy ekkora emberke ilyenre képes..

:lol:

Eltelt három hét amióta itt vagyunk. :roll: Szerencsére jó csapat verődött össze a szobában,van aki direkt átkérte magát ide. :D Mindenki hosszabb ideig fog maradni.Van laptop,tv,ventilátorok .....teljes műszaki felszereltség. :lol:
Kicsit kezd tábor jellege lenni a dolognak.Vagy valami hasonló...A lényeg,hogy együtt könnyebb elviselni mindent.

folyt.

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Granda! Igazad van, az emberek prűdek.
Ezek a képek tényleg nagyon jók, nincs bennük semmi szégyellni való, hiszen a terhesség a világ legtermészetesebb és legszebb állapota!
Én imádok terhesnek lenni, szűk felsőkben járok, hogy még jól ki is hangsúlyozzam, nagyon élvezem.
Párom, mióta kisbabát várunk kétnaponta mondja, hogy milyen szexi kismami vagyok. :oops: :D
Ő is nagyon élvezi, büszke rám, és azt látja, hogy nagyon jól érzem magam, nem nyavalygok, ha valami gondom van, nem terhelem vele (pl. lábvizesedés), hanem egyszerűen lefekszem pihenni.
Ő azt mondja, ha utcán kikandikál a póló alól a pocak alsó része, az kifejezetten aranyos. :)

Kismamik! Élvezzétek a terhességet, mutogassátok magatokat a világnak, hagy egyen meg mindenkit a sárga irigység! :twisted:
Akik beszólnak, azoknál meg lehet, tényleg a gólya hozta a babát. :shock: :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Diétázók:kitartás,ügyesek vagytok.Én még mindig nem nagyon kívánom az édességet.Bár itt mindig elcsábít valaki valami finomsággal...Palacsinta és egyebek... :wink: De a csokis dolgokra gondolni sem bírok. :?
Viszont ráharaptam a friss sós vajas kiflire.Minden reggel veszek a büfében ropogós kiflit. :D

Aranyosak a gyerkőcök és a pocis kismamik!Párom majd alkot rólam is hálóinges kórházi pocis képet és felrakjuk. :wink:
Olyan hegyes a pocakom,teljesen előre nő.Látni kellene a sok totyogó kismamit amikor reggel álmosan kacsázik a folyosón.

:lol: :lol: :lol: Én is teljesen átmentem pingvinbe.Párom mindig mosolyog ha közlekedni lát. :D A hálóingek elől igen megemelkedtek rajtam,mint akinek sátor van a hasán felállítva.

Olyan jó,hogy nincs nagyon meleg.Jó lenne egy nagyot sétálni a Tisza-parton. :roll:

Egész jól viselem a bezártságot azt hiszem.Próbálom pozitívan nézni a dolgokat,de bevallom néha nagyon ki tudok borulni.... :cry:
Nem baj,kibírjuk valahogy ezt a pár hetet.Aztán olyan jó lesz hármasban otthon....

Puszi mindenkinek!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Miléna!
Várjuk a hálóinges képet! :)
Biztosan nagyon jó ott benn a csapatszellem, ez is egy dolog, ami segít elviselni a bezártságot, ügyi vagy! :D

Kép
granda

Sziasztok, Kismamik!
Engem vegyes benyomások értek a várandósságom alatt (eddig), de azért a zöm nagyon kedves és lelkes.:-)
Timi, engem is szoktak a nagy pocakommal "provokálni", hogy "biztos, hogy nem két baba", "azt hittem, máris szülsz" stb. Nos, én ilyenkor elnézően mosolygok. Hát nyilván nem tudom a 8. hónapba fordulva, hogy egy vagy két baba, és nyilván rögtön szülök, amikor mindenkinek teljesen más méretű és alakú a pocija... :-)
Szóval már nem bosszant.
De nyilván nem esik jól az embernek, ha kioktatják, de én azon azért vigyorgok, ha egy 21 éves lány(ka), aki még sosem volt várandós, mondja meg tutit. :wink:
Éljen a látható nagy poci!!!
Puszi!

Kép
Kép
irina

Sziasztok!!

Köszi Granda a segítséget.
A sok szénhidrát érték felsorolása közt tényleg könnyebbség valami kézzelfogható étrend mintát látni. :D
Meglesem a könyvet amit ajánlottál. :lol:

Én pont ellenkező dolgokat élek át a pocimérettel. Mindenki ámuldozik hogy már itt tartok és mégis csak ekkora pocim? Elég nagy a baba?......
Szerintem kényszeresen úgy érzik meg kell nyilatkozniuk a pocimérettel kapcsolatban.
Tojni rá, a lényeg hogy a doki azt mondja a baba egészségesen fejlődik.

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Sziasztok!

Miléna: örülök, hogy viszonylag jól érzitek magatokat odabent. Tényleg nincs már sok hátra, és annál nagyobb öröm lesz hármasban otthon lenni.

A szörnyülködő emberekről még annyit, hogy ugyanezek az emberek fognak majd a babakocsi körül tolongani, meg gügyögni a kicsinek meg csodálni, hogy milyen szép, na meg fogdosni. Na de abból majd nem esznek. Akkor majd én leszek a bunkó!!!

Van egy ellentétes sztorim is. Két nappal Rebeka születése után a kórházban egy látogató (mást látogatott) közölte, hogy milyen szörnyűségek várnak majd rám a szülés közben. Vigyorogva közöltem, hogy köszönöm a biztatást, de már túl vagyunk a dolgon. Meg sem bírt szólalni meglepődésében.
Mert ugye a has nem megy olyan hamar vissza és hálóingben, köntösben még úgy festett, mintha terhes volnék. De így járt, előbb kérdezzen, aztán oktasson.

Annyira fáradt vagyok azt hiszem elteszem magam egy órácskára, majd jövök még.

Kép
Kép
timi26

Gremese: akartam már kérdezni, de mindi elfelejtem: te hogy nyomatos a kalciumot? Én napi 1 500mg-os pezsgőtablettát iszom + legalább fél liter tejet, meg egy üveg ásványvizet, mégis hajnalra görcsöl a combcsontom. Magne b6-ot is napi 3x1-et szedek? Szerinted ez kevés? Vagy akkor miért fáj a lábam minden reggelre?

Kép
Kép
timi26

Timi26! Én kálcium-kovaföld kapszulát eszek (a DM-ben, meg gyógyszertárban lehet kapni). Nem tudom hány grammos, de 3x1-et lehet enni, én csak kétszer eszek, mert a harmadikat elfelejtem. :oops:
Magnézuimból én is a MagneB6-ot szedem, este általában lefekvés előtt. Ez azért is jó, mert reggelre ki is fejti a hatását, nem görcsöl a lábam, vagy csak nagyon enyhén (olyankor kálciumot nyomatok inkább), valamint a magnézium megköti a vizet a belekben, megdagadnak a rostanyagok, és ezáltal nincs gond a székrekedéssel.
Emellett sok gyümit, meg zöldésget is eszek, ezekben is van Mg, valamint sok tejterméket: tejet, sajtot, kefírt.
Nekem ez így elég.

Kép
Kép
Kép
gremese

Timi26! Most mégegyszer végigolvastalak, szerintem kevés kálciumot viszel be azok alapján, amit leírtál.

Kép
Kép
Kép
gremese

timi25: kalciumra en tovita-t szedek es nem is gorcsolok... (ez tojashejol nyert kalcium)

Kép

Kép
mmarica

Vizesedés: Most olvasom az Anyák Lapjában: "Minnél többet iszunk, annál kevesebb vizet tart bent a szervezet, így az ödémás panaszok is elkerülhetők, illetve enyhíthetők.

Kép
Kép
Kép
gremese

sziasztok,
nekem meg mindenki azt mondja ahhoz képest hogy lassan 30 hetes vagyok pici a pocakom, de az UH szerint pont korának megfelelő a baba. Nekem az a lényeg, amúgy olyan mintha egy pöttyös labda lenne a pocakomban, kis kemény( nem nagyon) és formás. Nekem tetszik, akinek meg nem az ne nézze.

Elkezdtem beszerezni adolgokat minden nap valamit, tegnap dolgoztam utoljára!! Hurrá!!!! az egész napi állás, ülés nem tetszett egyikünknek sem. Mostmár lehet vásárolni és sokat pihenni. Na még ezzel kergetnek őrületbe. Most pihend ki magad mert................

most ennyi mert megint lefagy a gép idő előtt
legyetek jók!

KépKép
kaqk
Debrecen

Gremese: akkor szerinted 2 pezsgőtabletta is belefér 1 nap? A tejtermékektől elijesztett a védőnő, mondván hogy sok bennük a szénhidrát. Mármint azokban amiket én szeretek.

Mmarica: aranyos vagy hogy fiatalítasz, de sajnos már betöltöttem a 26-ot is.

Kaqk: hülyeség, hogy nem tudsz pihenni a baba mellett. Az első időkben tényleg nehéz, de akkor meg úgyis van segítséged. Miután meg kialakul a napirendetek te is tudsz pihenni a babával. A házimunka meg minden más ráér. Már az is pihenés, ha elmentek majd egy fél órácskára sétálni.
Én marha kényelmes vagyok, szerinted bevállaltam volna a másodikat, ha nem így lenne?

Vizesedés: gyorsan le is kopogom, de amióta a barlangfürdőben voltunk alig vizesedek, csak minimálisan. Előtte meg nem volt bokám és reggelre sem ment le teljesen. Mondta is a védőnőm, hogy milyen jó volna, ha be lehetne utalni a vizes kismamákat oda.

Pussz

Kép
Kép
timi26

Timi26! A kálcium nagyon rosszul, 20-40%-ban szívódik fel a szervezetben. A felszívódása nagyon sok mindentől függ, pl. milyen savtartalmú ételt fogyasztunk.
A legjobban az állati termékekből (tejféleségek) szívódik fel. A várandósok napi szükséglete: 1200 mg, úgyhogy nyomathatsz 2 tablettát is bátran!!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

timi: csak kedveskedni akartam 8) (latod, nem mindenki gonosz...)

Kép

Kép
mmarica

timi 26 én is így gondolom, de mindenki olyan okos, és muszály valami "rémisztőt" is mondani. Ugyanis én imádok babát várni. minden perce csodás! szerencsére elkerült minden rosszullét... minden rossz. Tehát teljesen poziztívan állok a terhességhez és a szülést is alig várom már ( hogy végre láthassam a picit ) szóval amikor ezt látják hallják, muszály vmi riasztót rosszat mondaniuk, de elengedem a fülem mellett, mert a férjem is csodás, mindenben segít, meg a nagyik is főleg hogy Emma lesz az első unoka, úgyhogy folyton azt lesik már most is hogy mit segítsenek.

Nagyon szeretek és bírok aludni, de majd akkor alszok amikor a pici fog és kész!!!!

szép napot!

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk! Én is úgy tervezem, hogy majd alszom a picivel. Nagyon fontos lesz, hogy pihentek legyünk. Mindenki úgy jár jól! :wink: Segítséget a főzésben, takarításban fogok kérni, a babával inkább én szeretnék foglalkozni. :D

Képzeljétek, unokatesóm annak idején kitalálta, hogy majd ő egyedül mindent megold... Volt is gondja a szoptatással, és teljesen ki volt merülve. Szerintem el kell fogadni, hogy igenis szükségünk van a nagyikra és az apák segítségére! És az a jó, ha a család támogat!!! :)

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok!

Nekem nagyon nagy szerencsém van a családommal, kérés nélkül segítenek mindenben, tündériek. :)
Anyukám felettünk lakik nagymamámmal (családi ház), és amikor 7 héten keresztül a halálomon voltam az elején, 5 percenként hozta azt, amit épp megkívántam - amit épp le bírtam gyűrni. Most is vesz pelenkát, meg kiszoknit, névnapomra hordozókendőt kértem, úgyhogy tuti segíteni fog, már most imádja a picit. Anyós varrja az ágyneműt, após már most vinné horgászni :D , apa meg......
Ő már nem tud várni, szeretné, ha velünk lenne. Ő éjszakai bagoly, nagyon sokáig gubbaszt a gép előtt. Most éppen textilmózest keresek, mert abban szeretném (+ az ágyban) altatni a babát, de ha nagyon hulla leszek, akkor az éjszaka egy részére átviszem apához mózeskosarastul, és ő is megetetheti lefejt tejcsivel. Már van mellszívónk is. :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Látom a segítség a téma.Nekem első héten itt lesz anyukám,aztán párom lesz szabin három hétig.Onnantól pedig nem lesz segítségem.Írtam,hogy tavaly költöztünk ide,mindenki jó messze lakik.Ráadásul a szüleink nem öregek még és dolgoznak,hosszabb ideig nem tudnak itt lenni.
Ettől függetlenül nem esek kétségbe,majd próbálok valami napirendet kialakítani magunknak.Persze nagyban függ a babától is ez...Ha hasfájós,vagy nyugtalanabb lesz akkor ugye ezt nehezebb megoldani.
De mindenképpen meg kell valahogy,mert nekem őt mindenhová vinnem kell majd magammal.Apuci sokat dolgozik,mindent nem hagyhatok rá....Az elején persze ő fog vásárolni stb.,de aztán szeretnék a régi kerékvágásba visszazökkenni.

Apucival megbeszéltük,hogy ha otthon van akkor intézzük majd a dolgok nagy részét pl. takarítás.Ja és akkor remélem jut majd néha időm magamra is:fodrász,stb.Párom egyébként egész belejött a házimunkába amióta kórházban vagyok.

Anyukám jön majd szülés környékén és mindent előkészít a hazaérkezésünkre.Egy tündér!Addig pedig párom tartja a frontot.
:D

Puszi mindenkinek!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok Mammikák!
Nem vagyunk egyformák, milyen unalmas is lenne :lol: , nekem semmi gond a cukorral, nem keményedik a hasam, viszont olyan izületi fájdalmaim vannak néha, hogy majd bekakilok... totál kész a csuklóm, a térdem, a csípőm, a bokám... ez van, majd elmúlik ha itt a Baba :lol:
Apropó, ígért pociskép: Kép
egy kicsit kedvet kaptam én is a mutogatáshoz :lol:

és itt egy program péntek délutánra (júl.6.) (nyitott információs est):
http://www.szules.hu/new/napvilag/szule ... abadon.htm

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok!

1000 éve nem jártam erre :oops: , most meg már napok óta olvastam, hogy beérjem magam

Gremese: még mindig hasonlóan aktívak a babáink, mint ahogy korábban írtad, az enyém is elég sokat alszik napközban. Közben jelez, hogy itt van, megvan, nyújtózkodik, picit helyezkedik, de nem boxol és rugdal egész nap. Kb 2-3 naponta esténként bepótolja, akkor mozog jó sokat, aztán újra nyugi :lol:

Hajni: én is 1 hónap alatt híztam 4 kg-t ( a 4. hónapban), amit a védőnő szóvá is tett, de azóta szinte semmit, max. 1 kg-t havonta. Szerintem nem gáz ez, vmikor az ember szervezete bepótolja, amire szüksége van, igaz akkor elég sokat is nőtt a pocim2

Tudnátok segíteni nekem, hogy pontosan hogy érdemes elmenni szülni a munkahelyről? Én még dolgozom, viszont kétféle variációt is mondtak nekem a munkahelyemen.
Egyik: táppénzre irassam ki magam, és arról menjek el szülni, és így is a szülés napjától fog járni a TGYÁS
Másik: most menjek el táppénzra, de szülés előtt irassam vissza magam, és vgyek ki szabit, arról menjek el szülni, és akkor fog a TGYÁS a szülés napjától járni
Mivel a jogszabály szerint a TGYÁS szülés előtt 28 naptól jár, így ha táppénzről megyek el szülni, és szülés után viszm az igénylést TGYÁS-ról, és a táppénzről a papírt, akkor a szülés előtti táppénzt, automatikusan TGYÁS-ként fogják venni

Mi a véleméynetek, ti mit tudtok erről?

Kép
bfagi

Szerencsére nekem sincs sok panaszom a terhesség alatt, vizesedés egyelőre nincs :D , diétáznom sem kell :D
viszont nekem a bordáim fájnak néha. Múlt héten a bal oldalamnál a lengőbordám körül fájt rettenetesen, aztán most az elmúlt és a jobb oldalon fáj kb a mellem alatt valamelyik bordám. Nem tudom mitől, talán, ahogy nől a bébi, és nyomódnak a szervek felfelé :shock: ?
Ja, és pár napja apró pöttyök jelentek meg a hasamon. Izsonyúan viszkednek :x , bár ma már valamivel jobb.
Utánanéztem a neten, és val'színű terhes kiütések :shock: , aminek az okát nem tudni, kb 200 nő közül egynél előfordul, és szülés után elmúlik. Remek :shock: Ti hasonlót nem tapasztaltatok? Bár már enyhült a viszketés, de elég kellemetlen :?

Anitja: nagyon jó ez a pockos beállás!

Kép
bfagi

Ja még valami! Van egy iwiw meghívóm, szívesen elküldöm valamelyikőtöknek! :lol:

Bfagi, köszi :lol:
Én a TGYÁS-t már 28 nappal a szülés előtt igénybe fogom venni. A GYED-et, amit meg utána kapsz úgyis a Babóka 2 éves koráig kapod, tehát független a TGYÁS-tól. Ezt neked kell eldöntened, attól függ mennyi a fizetésed, mert ha magas, akkor a TGYÁS is magas lesz (azt hiszem annyi mint a táppénz: az átlagkereset 70%-a), viszont a GYED korlátozva van, hiába volt magas a kereseted.
Többiek? Ti mit mondtok?

Puszi megint!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Hahó!

Sajnos a tgyás-hoz és a többihez nem tudok hozzászólni, apa mondta, hogy a könyvelő képben van, majd időben szól, mikor mit kell intézni. Én nagyon süsü vagyok ehhez.

Anitja! Naggyon jó a pocakos kép! :) Először azt hittem, valami hastánc ruciban vagy. :D
Egyébként Gergő nagyon hasonlít rád, mindkettőtöknek szép magas, okos homolka van. :)

Eszel elég magnéziumot éa kálciumot?

Bfagi! Örülök, hogy más babája is ilyen "lusta disznó", mert néha elgondolkodom azokon, akik azt mondját, hogy majd kirúgja a baba a pocakjukat. Nekem idáig - tapasztalt szülők, meg szülésznő - egymástól függetlenül mind azt mondták, hogy az életben is olyasmi lesz, mint a pociban, nyugodt baba. Hát remélem. :wink:

No, én is biggyesztek ide egy szombati pocifotót. Van is fejem, meg nincs is. :)
És mindenkitől kérünk szépen fényképeket, hagy lássa mindenki, ez milyen egy csini-bini topic. :wink: :D

Miléna! Én már nagyon várom a hálóinges-pingvines sztárfotót! :D

Kép 29. hétben

Kép
Kép
Kép
gremese

homloka gremeséül: homolka :shock:

Kép
Kép
Kép
gremese

Anitja, Gremese!

Nagyon csinik a pocakok!
Anitja, neked van csíkod a hasadnál? De jó!!!! Lehet nekem is van, csak nem látom???

Na, majd csinálok én is fotót és megnézem. :oops:

Ti hogy álltok a köldökkifordulással? Nekem eléggé feszül, de még nem fordult ki.

Tegnap a Tiszavirág fesztiválon egy asztaltársaságban voltam egy "mindenperces" kismamával. Nekem sokkal nagyobb volt a hasam!!!!!! Mindenki hosszú percekig szörnyülködött, én meg csak mosolyogtam.
Aztán hazafele apának mondtam, hogy hát igen, tényleg nagy a hasunk, de én olyan büszke vagyok erre!!!! Olyan jó feszíteni Marci babával!

Gremese! Ha a babák olyanok lesznek születésük után, mint a hasunkban, akkor nekem meszeltek! Marci iszonyatosakat rúg, nagyon aktív! Az viszont nagyon jó, hogy megvan a kis napirendje, órát lehet igazítani hozzá! Minden nap azonos időben ébred fel, olyan édi-bédi!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Miléna!

Beszéltél a védőnőnkkel? Menjek hozzá a papírjaidért?

Segítség:

én nem igazán szeretnék az első héten senkit látni. Elég lesz összeszoknunk és pihenni egy kicsit. Mivel mindenki messze lakik tőlünk (anyukámék is és anyósomék, nem beszélve öcsémről), így napokra jönnének el. Nem szeretnék senkit sem kerülgetni, úgy lenne jó, ha fél napra tudnának jönni. Szüleim ezt meg tudják oldani szerencsére. Főzni nem kell (kaját hordjuk), mosni kimos a gép, takarítani meg párommal gyorsan megcsináljuk. A látogatókat is szépen beosszuk majd, ne legyen sok egy napra.

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Anikó! Nekem a 15. héten kezdett megjelenni a barna csík, azóta alulról a köldökömig sötétedett, és vastagodott. Tök vicces, mert a - kidomborodó - köldököm körül van egy barna kör, és onnan felfelé a hasam tetejéig egy vékonyabb barna csík.

Kép
Kép
Kép
gremese

anitja: nagyon kiru a pociskeped nekem is kb ekkora, nna majd megmutatom egyszer :oops:

holnap megrendeljuk a babautorokat, olyan izgi...

neketek nem faj a szemeremcsontotok vagy mi, nekem annyira, h betojok a gatyaba :shock: :shock:

nalunk anya jon 1 hetre, mas sagitsegunk nincs es nem lesz, mndenki videken lakik!

Nalunk most ujabb eroproba, mert en ket nevet akarok, a ferjem meg egyet (azt mondja, ha masodik is lany lesz, akkor mi lesz - ferfi logika?!)

erdekel vkit a neveknel a betuk jelentese? ha igen nezzetek meg pusztan erdekesseg... http://www.nevnaptar.eu/www.keresztnevek.hu.php

Kép

Kép
mmarica

Hihihi! :lol: A csíkot én sem látom, csak így fotón, vagy tükörből :lol:
és nekem is van barna folt a köldököm körül, meg egy vékony felfelé, ami girbegurba :lol: Köldök: kezd kidudorodni igen:lol:

b]Emese[/b]! Valószínű nem magnézium vagy kalciumhiány, a doki azt mondta víz :shock: , a kisizületekben lerakódik, ha mozgatom elmúlik valamennyire.

Várjuk a pocisképeket mégmégmég!!! :lol:

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Bfagi! Én a bérszámfejtőkkel beszéltem, hogy hogy érdemes ezt a táppénzes dolgot csinálni. Ott tudtam meg, hogy pl. a szabijaimat nem is muszáj kivennem, mert nem vész el, ha visszamegyek majd dolgozni, akkor is kivehetem. Úgyhogy én július 2-től táppénzen leszek, és a szülés napjától fogom kapni a TGYÁS-t 168 napig. A pénzem meg több lesz, mintha szabit vennék ki, mert a táppénz és a TGYÁS is a tavalyi kifizetett bér alapján számolódik (ami egészségügyi hozzájárulás alap is volt), és én akkor nagyon jó jutalmakat vittem haza, így jobban járok, mint a szabis bérrel. De ebben elég egyedi eset vagyok, mert szerintem alapesetben a szabiért több pénz jár.
De az eredeti variáció az lett volna (ha úgy járok jobban), hogy előbb kiveszem a maradék szabimat, utána táppénz, aztán TGYÁS.
De én ezt nem hallottam, amit írtál... Az gáz, ha a táppénzről megyek TGYÁS-ra, akkor a szülés előtti 28 nap már az... Akkor én is inkább szabit veszek ki előtte. Többiek??? :roll:

Anitja! Nagyon tuti a pocis kép!!! (én is azt hittem, hirtelen, hogy hastáncos ruci! :wink: ) Én egyébként hobby szinten hastáncoltam terhesség előtt.

Köldök: Nekem se fordult még ki teljesen, de már nem sok kell neki. Olyan furin néz ki. Sötét csíkom is van a hasam közepén. :)

Én se akarok vendégsereget!!! Már pedzegetem az ismerősök között, hogy az elején hagyjanak békén, mert a babócára akarok koncentrálni. Lehet, hogy sértésnek veszik, de nem ők lesznek a fontosak... :wink: :D

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok!

Én is táppénzen vagyok, nekem azt javasolta a könyvelő, hogy nincs értelme a szülés előtt megszakítani, elég ha a szülés napjától igénylem TGYÁS-t. (Rebekánál ez fordítva volt).

Anitja: neked is szép nagy pocid van, és az a szerkó!!!

Gremese: még mindig nem látom azt a sok plusz kilódat, csak hasad van, de az jó nagy!!!

Nekem nincs csíkom, Rebekánál sem volt. Érdekes mert neki van. Kis aranyos barna csík a köldökétől.
Egyébként a kölsököm sem sordul ki, mert mélyen van, vagyis nagy a luk rajta. Nem is szeretem, bár egy piercing biztosan jól állna, ha nem félnék tőle és nem lennének stiráim.

Megpróbálom apukával még a feltetetni a szexi hálóinges képemet, remélem összejön.

Anikó: Nem feltételen lesznek olyanok mint a hasunkban. Rebeka nekem eszméletlen eleven volt, aztán meg nagyon jó baba volt, legalábbis éjszaka. Nappal mindig cirkuszolt a pocija miatt, de éjszaka sosem kelt fel rá.

Kép
Kép
timi26

Na, elvileg kész is a kép. Hálóingben nincs is olyan nagy hasam...

Kép szexi hálóinges kép 30+3 hét

Kép
Kép
timi26

Anitja! A víztől van? Akkor lehet, hogy egy kis természetes vízhajtás segítene?

Timi26! Nagyon jó a szexi-kismami fotó! :)

Lányok. Szerintetek lehet terhesen hajat festetni? Ki mit tud erről?

Hajni! Én is a 4. hónapban híztam 4 kilót (úgy látszik bfagival nagyon egy húron pendülünk :) ), ugyanis a folyamatos rosszulétek után, miután már jól voltam, a szervezetem két óránként jelzett, hogy éhes. Ott pótoltam be az elmaradt kalóriákat.

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese: én úgy tudom, hogy ilyenkor már gond nélkül lehet hajat festetni, de én azért már kivárom a szülést. Nincs sok hátra, addig a hajam is kibírja "színesen"

Kép
Kép
timi26

Timi26! Hú az nagyon jó lenne, mert már botrányos a fejem. :?

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese: én is úgy hallottam, hogy az első 3 hónap után már lehet hajat festetni, csak azért kell óvatosnak lenni, hogy ne túl szűk, kis, levegőtlen helyen történjen, mivel a kipárolgó vegyszert nem jó belélegezni. De a bőrön keresztül bejutó kis mennyiség nem károsít, kevés is, és azért nem is annyira agresszívak ma már a festékek - a'szem vmelyik netes oldalon olvastam erről

mazsola7: A szabikat én is úgy tudom, hogy egyébként nem érdemes kivenni, mert miután visszamegyünk ki lehet venni. A másik pedig, hát igen, nem mindegy, hogy a TGYÁS mikortól datálódik, mivel ezért az több pénz, mint a GYED. Viszont nekem azért furcsa az a második eset, amit mondtak nekem, hogy automatikusan 28 napot szülés előtt úgy fognak venni/fizetni. Mert ha a táppénzes papíron a szülésig szól a dátum, akkor mi jogon/alapján nem annak fizetik azt.
Mindenesetre még utána járok, és majd leírom mire jutottam.

A köldököm nekem sem fordult ki még :D , bár ennek én örülök, igaz már nincs olyan mélyen, mint régen, lassan síkba kerül, de talán marad így. És barna csíkom sincs. :) viszont mint írtam nekem helyette viszket a pocim nagyon, és néha jobban, néha kevésbe, de kijönnek rajta kiütések :cry:

Kép
bfagi

Sziasztok!

Nekem csíkom nincs,köldököm viszont már alig van.Kíváncsi vagyok mennyire jön ki.

Szépek a pocik!!!!! :D :D :D

Anikó:még nem tudtam beszélni vele,igaz annyira eszemben sem volt. :oops: A péntek elég zsúfolt nap volt.

Rakok fel én is képet.Hálóinget próbáltam összefogni a hatás érdekében.Érdekes,képen nem is annyira nagy a pocim. :wink: Furi mert teljesen előre nő,semmit nem látok lefelé tőle. :lol: Oldalra meg semmi.

Nem tudom felrakni mert túl nagy. :cry: :cry: :cry:
Na majd párom kicsinyít holnap és felteszem. :)

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?