A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Tényleg elképesztő ami az ovikban van-a Nővérem ahova viszi a kislányát Bak-ra oviba,ott meg lázcsillapítót nem adnak a gyereknek az óvónők,tök mindegy mikor ér oda a gyerekért a szülő.Még úgy se ha visz a szülő olyat amit otthon használnak :? Az ilyenek hol ÓVÓNŐK???Most majd kiváncsi leszek,milyen lesz neki a ragtapasz,mikor megyek érte,de ha koszos,és úgy hagyták,akkor megkapja az óvónő a magáét,az biztos :twisted: :twisted:

Domi,mivel mindig hason alszik,neki nagyon erős már a nyaka,sokáig tartja felemelve a fejét,és ki is nyomja magát kissé a kezeivel.De nem kell aggódni,úgyis meg erősödik a nyakuk :wink:

Kép
Kép
Kép
kike

Óh még annyi, hogy tegnap voltunk hasi Uh+csípőszűrés és minden rendben van!
No puszi :P
tappancs28

megint megdöntöttem a saját rekordomat. :) este nagyon fáradt voltam és kihagytam a fejést. :oops: reggelre képzelhetitek a ciciket. mint a beton. az egyikből 280 jött le, a másikból meg 160. :shock: 8)

KépKép
muffin

Sziasztok!

Titi! Ma elvittem a saját dr-hez is Áront első szóra megmondta,hogy ez a gyerek refluxos!
Milupa refluxos tápot írt fel neki,tök jól elmondta,hogy mivan,megnézte mindenét!
Olyan szörnyű,hogy szegény gyerek lehet,hogy eddig is azért sírt ennyit és mindenki a hasára fogta! :cry:
Annyira másképp állok most hozzá ha sír,olvastama suttogóban is dolgokat a refluxról és annyira azokat írta amit ő is csinált!
Most 60-at evett és elájult!
De remélem következőre többet fog,de nem erőltetem.
Remélem rendeződik!
Du. kiváltom a tápot és kipróbálom.
Kíváncsi vagyok meddig fog most aludni!

Nálunk meg az a baj,hogy keveset eszik és sűrűn kéri 2-21/2 óránként üvölt a kajáért és nemtudom elhúzni,érthető,hogy ilyen kis adagok után megéhezik!
Szerencsére éjszaka nem.

Most rohanok,addig hasznosítom magam én is!

majd még jövök!

Kép

Kép
ibm

Sajnálom Áron babát,remélhetőleg hamar kinövi a refluxot,szorítok nektek :wink:

Kép
Kép
Kép
kike

Kicsit megnyugtattatok a havi 1kgos hízással :wink: Mindjárt megyünk szurira, jajj szegénykém :shock: Tegnap 9kor altattuk és ma 6kor kelt :D úúúúúúúúúúgy örültem neki, általában 4körül szokott kelni, de most :roll: Tartsa meg ezt a jó szokását!!!

Képek a telómon vannak főként, de nem tudom hogy bluetothon a gépre hogy kell küldeni. Múltkor már megtaláltam, de most nem találom.

Engem is érdekelne a Margit sziget! Mikor hogy?

Ma vagyunk 4éves házasság-évfordulósok :oops:
magdolnam

fej emelgetés:
nálunk extra durván nyomja a kiscsaj, mert már kinyomja magát és ha hason van a mózesben, akkor simán kikandikál és figyel, olyan édes olyankor
magdolnam

ibm örülök hogy megvan a baj! tuti hogy mostmár minden oké lesz. :)

KépKép
muffin

Véda! Szegény Lilla! Remélhetőleg a tanító néni semmi rosszat nem mondott arra, hogy nincs polója, mert az tuti rosszul esik neki.

Ami! Hátha akkor mostmár alakulni fog a helyzet Áronnal! Bírom egyébként, hogy ha egy baba sír, vagy nyösszent egyet, ráfogják, hogy biztos fáj a hasa. Ha Jázmin is nyűgösebb egy kicsit a játszótéren, az anyukák rögtön azzal jönnek, hogy biztos a hasa fáj. Én meg mondom hogy biztos nem! Ezután meg majd mindent a fogzásra fognak.

Muffin! Nagyon ügyi vagy a fejéssel! És tényleg le a kalappal, mindent megteszel Eliotért! :lol:

Kike! A ragtapaszt simán lecserélhetné az ovónő! A gyógyszerbeadást még megértem, hogy miért nem csinálják, de ezt pl nem, mint ahogy az asztmás kislányt sem!
Én is kíváncsi vagyok milyen lesz a tapasz!

Jázmin reggel evett fél kilenc körül 180-at, mint ahogy már írtam, azóta pedig alszik! Ez így tök jó! Mindent megcsináltam mait akartam, mindjárt kész az ebéd. Csak még azt kéne megvárnia amíg megkajálunk. Utána az övé vagyok!

Kép
szly27

Magdi! Boldog házassági évfordulót!

Kép
szly27

A múltkor raktam ilyen volt, ilyen lett fotót Jázminról! Tehetnétek ti is ha van kedvetek! Szerintem érdekes!

Kép
szly27

köszi! Hú, húzza a lóbőrt a kiscsaj rendesen!
magdolnam

Jaja!

Meg most loptam egy másik ötletet a júniusiaktól! Tábliban lehetne összesíteni, hogy ki hány kg-al és cm-el született és most a két hónapos tanácsadáson mennyit mértek! + raknék friss képet a babákról bele! Szerintetek? Persze megvárnánk, hogy mindenki betöltse a két hónapot, mert akkor tuti méreckedés van!

Lehetne folyamatosan küldeni nekem az adatokat és összegyűjteném!

Kép
szly27

Magdi! Liza ma 2 hónapos? Gratula a hófordulóhoz!

Kép
szly27

:D :wink: köszönjük
magdolnam

lányok!

az mennyire természetes hogy egy 5 hetes gyerek az oldalára fordul??? nem az első eset!!!

Kép

Kép
timi1982

oldalára :shock: ??????????,
magdolnam

nekem hátról hasra "gurult".

Szlx, sztem jó ötlet!
magdolnam

lehet ennyire futja a hátról hasra guruló lendület :D

Kép

Kép
timi1982

Jó korán kezdik a forgolászást,de szerintem tök jó :D
Vercsike olyan kis ducika volt,hogy fél évesen nem tudott oldalrafordulni :lol:

Kép
Kép
Kép
kike

Kike!

Itt Ausztriaban az ovovnöknek tilos a gyereknek gyogyszert adniuk.HA a gyerek oviba jar es gyogyszert kell kapjon, akkor jöjjön a szülö es adjon neki, vagy maradjon otthon.
Szerintem egyebkent egy ilyen friss sebbel a legjobb mindenkinek, ha Kristi otthon marad. Igy nem kell az ovonökkel konfliktusba kerülni es otthon van Veled, es jobban tudsz Te ra figyelni, mint az oviban. Es Kristinek is jobb - mi van ha valaki odaüt neki vagy meglökik es felszakad stb...tartsd inkabb otthon par napig!
Jobbulast Kristinek!

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Lizának boldog hófordulót :D

Kép
Kép
Kép
kike

Krysss:igazad van itthon fogom tartani,csak azért vittük,mivel gondoltuk hogy nem jelent gondot az óvónőnek kicsit jobban odafigyelni rá,és tegnap mikor Apa elhozta még mondta is az óvónő hogy ha úgy végeznek a balesetin,akkor nyugodtan vissza lehet még vinni.
Bár mondtam Apának ma mikor megjött az oviból,hogy ezek után hogy ezt mondta az óvónő,én nem hagytam volna ott a gyereket.

Kép
Kép
Kép
kike

Köszi a Szabi dicséreteket, de amilyen ügyi volt tegnap olyan nyügős lett mára! Szerencsére láza nincs csak keservesen sír a drágám!

Tappancs! Kihez mész vizsgálatra? A jóképességű dokit hagyjuk szerintem! Dávidkának nagy puszi!

Margitsziget Szept. 15-én 9-10 között! Zenélőszökőkút!

Ami! Sajnálom Áront de így legalább kiderült, hogy mi a baj!

Magdi! Boldog Házassági Évfordulót és Boldog Hófordulót Lizának!! :D

Muffin! Gratula a fejéshez!
Vendég

timi, az oldalra fordulás az természetes. van, hogy az oldalukra fordulnak, onnan meg át. de nem egy lépésben, ez még nem 'az' a fordulás.

magdolnam nem jó a vonalzód, mert Lizus idősebb Eliotnál...

2 hónapos tanácsadás??? minket egyszer látott a doki, amikor hazajöttünk, azóta semmi. a védőnő is egyszer volt kinn, meglepetés szerűen és azóta egyszer hívott, hogy van-e kérdésem... mondjuk én jól elvagyok egyedül. talán még jobban is mintha mindenki mond mindenféle okosat... (ja, és mi a 2 hónapos oltást majd csak valamikor 4 hónaposan fogjuk kapni a műtét miatt... úgyhogy mi még semmilyen tanácsadáson nem jártunk, és szerintem egy darabig nem is fogunk... :shock:

KépKép
muffin

Bocsi egy s-el több lett :oops:

Kép
Kép
Kép
kike

muffin!
reméltem is hogy ez még nem AZ a fordulás :D
nálunk hetente van védőnő kint. gyerekorvos egyszer volt, de jövő hétn megyünk. a védőnő azt mondta jövő héten csütörtökön is jön, utána majd csak 2 hetente és nem hetente... lehet mi kaptuk meg a ti tanácsadásotokat is :D
egyébként nem olyan nagy baj ha nem megy, néha már én is ugy vagyok vele hogy ha nem jön, nem kell aggódni hogy mit mond dolgokra. :oops:

magdi
Boldog házassági és hófordulót a családnak!!!

Kép

Kép
timi1982

Köszi csajok!

Remélem megoldódik a helyzet!
Annyira sajnálom szegényt, már majdnem 3 hónapja,csórikám már kiordította a lelkét! :cry:
Néha biztos van benne hiszti is,de szegénykémnek milyen rossz lehet!
Mindjárt én is sírok :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

És még alszik a 60-al! :shock:
Megyek teregetni addigra talán megébred és bizti jó éhes lesz!

További szép napot mindenkinek! :wink:

Kép

Kép
ibm

hú csajok, Eliot továbbra is nagyon jó gyerek, de napközben már szinte semmit nem alszik... Oké hogy éjszaka egy szavunk nem lehet rá, mert tegnap is fél 10-kor már alvás volt és reggel fél 6-kor volt a következő evés, aztán még fél 9-ig aludt. Azóta viszont semmit, csak most tudtam lerakni. De van egy sejtésem, hogy mire a fejéssel végzek, addigra megint fent lesz... pedig most még van dolgom. este jönnek tanítványok és még egy picit készülni akarok. merthogy lassan megyünk fejlsztésre, és onnan már úgy jövünk haza, hogy az egyik srácot én hozom és kezdünk is. (szerencsétlen eltörte a lábát, úgyhogy 6 hét gipsz. addig én hozom, a másik srác meg viszi. és szegénynek szombaton volt az eljegyzése. így... :) az unokatesómat veszi el :) na ennyit a családi históriáról :) majd még jövök.

KépKép
muffin

úgy tűnik ez a mai nap nálunk a nagy alvások és nagy evések napja! Felkelt a drágám 4 óra alvás után és szopizott 170-et! Lehet hogy eddig is ennyiket evett, csak nem mértem! Mostmár kíváncsiságból azért is végigmérem a napot!

Muffin! Amíg órát adsz, apa szórakoztatja Eliotot?

Timi! Erős baba Bence! :lol:

Kép
szly27

Szly: tök jó ötlet!!! Levit nem mérték 2 hónaposan, de most hétfőn igen. 6400 gramm és 68 cm.Bár , a előbányászom valamelyik dobozból a babakönyvét ott meg tudom nézni a súlyát.

Kép Ilyen volt
Kép ilyen lett

Én most ezeket találtam.

Ami: Drukkolok, hogy Áron megegye ezt a tápit. Levente ma 5 óránként eszik. 10-kor evett és volt vagy fél 1 mire elaludt. Most még húzza a lóbőrt, kíváncsi leszek mikor ébred. Eddig jóindulattal 300-at evett. +30 tea.
:evil:

magdi: boldog házassági évfordulót!!!

Tali:szept. 15-e 9-10 között! Ha valaki késik üzenjen nekem és megmondom hol járunk.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

és tényleg... ebben a pillanatban fejeztem be a fejést és már sír is... :(

KépKép
muffin

Most ébredt! Nagyon bizom benne, hogy eszik rendesen!!!

Kép
Kép
Kép
titanilla78

nah végre!
tegnap óta ma van olyan hogy jelez a cicim. letelt a 3 óra szünet és kicsit pecsétes lett a pólóm.
nem mertem betétet se és melltartót se tenni, mert a betét se lett foltos. már kezdtem megijedni hogy nem termelődik elég.

Kép

Kép
timi1982

éjszakánként pedig még az ágy is olyan szokott lenni mert nem kel csak 5 óránként. de ma éjszaka nem hagytam foltot meg be se durrant a cicim.
most kicsit kezdek megnyugodni. :D
de azért iszom a teát ha már nekifogtam. pedig eddig nem kellett, csak mikor megindítottam szülés után a tejcsit.

Kép

Kép
timi1982

A mi napunk a sok kis evésé és alvásé. Remélem meggyőzi magát és szundizik egy nagyot. :roll:
20150601134430

egy kis hátütögetés megtette hatását. :)

igen szly, apa szórakoztatja. De jövő héttől már lesznek olyan óráim is, ahova gyerekkel megyek. Mondjuk van közte olyan, ahol az anyuka otthon van, és akkor ő ellesz vele, de van egy ügyvéd tanítványom, akihez az irodába megyünk. :) Ő akarta. :) Ragaszkodik hozzám, és mindent bevállal. :) Mindenesetre nagyon vicces lesz. :) De muszáj tanulnia mert valahova beválasztották és októbertől Brüsszelbe kell majd járnia tárgyalni. Mindezt úgy, hogy tavaly kezdte az angolt, ráadásul ő előtte olaszt tanult (amitől elég vicces tud lenni a kiejtése) és olyan szinten nem volt köze az angolhoz, hogy még a számokat sem tudta 10-ig. (Ami azért már tényleg nagy ritkaság) De baromi szorgalmas, úgyhogy szuperül halad. :) Én meg mondtam neki hogy nem tudom hova tenni a gyereket, de mondta, hogy akkor is menjek, megoldjuk. :)

KépKép
muffin

timi, én a teával úgy vagyok, hogy eleinte én is ittam biztos ami biztos alapon, de aztán kipróbáltam hogy nélküle is van-e elég, és most úgy vagyok vele, hogy majd ha kezd kevesebb lenni a mennyiség, akkor iszom, nehogy aztán addigra pont ne legyen hatása... Meg a fejések számán is növelek majd, és így tudok majd még szaporítani ha szükség lesz rá. Egyenlőre nagyon nagy szerencsém van, hogy bőven van. (Van, hogy elég 3-szor fejnem és még marad is a nap végére...) :)

KépKép
muffin

Maverick!

hordozókendő egyszínű:
http://www.bobitaexpressz.hu/hordozokendo_1.html

Viki!

megkésve bár, de kívánok én is sok-sok boldog házassági évfordulót , sok boldogságot neked és családodnak!

Fülbevaló:

anyucik, a lányoknak teljesen begyógyult?
mi egy hete kenegetjük kamillateávan, de még mindig beragad-azaz nem mozdul, és fáj picit neki mikor megforgatom. Emellett szárad körülötte a füle. Kenjem valamivel be?

majd még visszaolvasok, most hív a bébim :wink:

Kép
kimma

Viki:ma mi is így vagyunk,eszik,kicsi pihi,nagyon kicsi,és már megint rákérezkedik a cicire.
Bár lehet hogy ma ez a bolond idő zavarja,nagyon fúj a szél,éd hol felhős,hol tiszta az ég.

Jók ezek az ilyen volt és ilyen lett képek :D

Kép
Kép
Kép
kike

Viki:bocsi-én is nagyon boldog házassági évfordulót kívánok nektek! :D

Kép
Kép
Kép
kike

.......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 09:15-kor.
20150601134430

hajrá viki, remélem nem is kell adjál neki. :)
És boldog házassági évfordulót nektek is meg magdolnamnak is. (Nekünk ma egy hete volt... :)
És kész vagyok a felkészüléssel, úgyhogy már csak fürdeni kell meg hajat mosni úgyhogy húzok is. :)

KépKép
muffin

Evett 160-at. :lol:

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Én is remélem h nem kell adni...

Én tegnap mostam hajat, kb. 5 felvonásban meg is szárítottam
20150601134430

Titi!
Válljék kedves egészségére!!!!
20150601134430

Sziasztok!

Muffin, Zsuzskával én is tanítottam, volt olyan, hogy elmentem anyósomhoz, és oda jöttek a tanítványok. Volt egy tanítványom, ő látta Zsuzsit először felállni, nekem háttal volt, ő meg pont rálátott a járókára, elkezdett mutogatni, hogy mit csinál Zsuzsi, én meg nem értettem, hogy mi baja! :lol: A mai napig emlegeti, és imádja Zsuzsit!
Olyan is volt, hogy direkt az én kedvemért beszereztek egy bébikompot, és abban játszott, amíg tanultunk.

Most is lennének már jelentkezők, de Zsolti annyira kiszámíthatatlan az öt perces alvásaival, hogy még nem merem elkezdeni.
Le a kalappal előtted, hogy már tanítasz!!!!! :) :) :)

Margitsziget: a zenélő szökőkút, az a nagy szökőkút ugye? Ami az elején van? Én tuti, hogy csak tízre érek oda, főleg ha még a sárga buszhoz is kell igazodnom!

Ovi, isi, kitartás mindenkinek! Szerintem aki kizárólag boldogan, dalolva megy óvodába, iskolába, annak otthon nem jó! Persze az jó, ha jól érzi magát a suliban, de azért az nagyon furcsa, ha jobb a suliban, mint otthon! Zsuzsival már jól összevesztünk tegnap, a házi feladaton! :( :?

Ja és voltam kedden kosarazni, nagyon jól esett! Viszont Zsolti a távol töltött másfél órából egy óra tiz percet üvöltött, amikor hazaértem megszoptattam, és kb kettő perc alatt beájult! És.......
ilyen még nem volt, fél négyig aludt!!

Kép
Kép
patr

Kép

Kép
szly27

Na valami ilyesmire gondoltam! Aki szeretne bekerülni, küldje az adatokat!

Kép
szly27

Szly, jó lesz ez a tábla!
Két hónaposan küldjünk képet és adatot?
Az nekünk még pár nap.

Kép
Kép
patr

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?