Egy szóval nem mondtam, hogy bárki is itt rossz anya lenne!!!!
Én csak annyit mondtam, mennyi szoptatás megmenthető lenne, ha lenne elég információnk...
Senkinek a gyereke iránti szeretetét nem kérdőjeleztem meg.
Szóljon, ha valaki nem értette félre, amit írtam.
Nem azt mondtam, hogy mindenkinek így kell csinálnia, hanem hogy én hogyan csinálom, és lehet így is, de nem biztos, hogy beválik. Kezdő anyukák vagyunk, próbálunk egymásnak segíteni, vagy nem??? A saját ötleteinkkel.
Mert nekünk ez válik be. Bocsánat, hogy megosztom a saját tapasztalataimat. Csak egy rohadt vélemény. Nem szentírás és nem ítélek el senkit, semmiért. Érdekes, ha én elmondom a véleményem, mindig nálam robban ki a vita. HIába mondom, hogy ez NÁLUNK működik így. Aki akarja, kipróbálja, hátha nála is működik, aki meg nem, az nem. Én is ki szoktam próbálni a ti ötleteiteket, volt már olyan,a mi bevált és volt olyan, ami nem.
Bencének nem tudok kialakítani úgy dolgokat, ahogyan én akarom: ő nem alszik a kiságyban egész éjjel, hanem velünk. Őnála nem lehet rendszert kialakítani, változtatni... Ő ilyen kisbaba. Most pl. megint utál babakocsizni, ezért nem is erőltetem. Most megint úgy alszik el este, hogy nem kell felvenni ringatni, de nem lehet azonnal letenni, hanem csak negyed óra múlva. Őt nem lehet letenni, hogy majd magától elalszik, nem megy, próbáltuk. Majd egyszer eljön lehet az az idő is.
Mifelénk sütik a sütőtököt, már az is baj, ha ezt így írtam?
Nekünk is mondta a védőnő, hogy adjak kekszet, de csak heti 2 alkalommal. Nem adok, nem szeretnék. Nem kell mindent megfogadni szerintem, amit mond. Utánaolvastam, nem lesz semmi baja, ha nem adok.
Autósülés, mindenki a környezetemben ekkora babáknál menetiránnyal szemben bekötve használja a 9-25 kg-os kategóriát, kiegészítők nélkül. Én így tudom, nekünk így mondták. Akármelyik bababoltban is, akármelyik ismerős is. Elnézést, ha rosszul tudom. De még a Brendon magazin tudnivalók a biztonsági autósülésről c. résznél is így van írva.
Így is alig van életkedvem, tele vagyok gondokkal, hát most még kevesebb lett. Lehet, jobb lesz, ha nem is jövök... Mondjátok, ha ezt szeretnétek. Úgy érzem, mindig miattam van vita, és ezt nem szeretném, de én is csak ugyanúgy elmondom a véleményem, mint bárki más.
Többet nem fogom elmondani a véleményem, majd csak helyeselek mindenre, avgy önző módon csak magunkról beszélek. azt hittem, megoszthatom a gondolataim. Én senkit nem minősítek.
Én sem vagyok Ősanya, de a barátnőm annyit szenvedett a szopival, 5 és fél hónapon át véres volt a melle, és fájt neki a szoptatás, és nem adta fel, és megoldódtak a problémáik, azóta szépen szopizik a 11 hónapos kislánya. És nekem ez egy akkora követendő értékű példa, és annyira felnézek rá emiatt, hogy mert segítséget kérni és nem feladni, hogy szeretném, ha ezt más is láthatná, átélhetné!!!
Nekünk is voltak gondjaink a szopival, de túléltük, volt hogy folyton szopizni akart, volt, hogy sztrájkolt, begyulladt a mellem, fájt, mert tépte, húzta, harapta, kevesebbet hízott, és itt vagyunk, szopizunk, és én olyan szívesen segítenék!!!!
Bocsánat, hogy ezeket az élményeket szeretném megosztani. Szerintem 5 és fél hónap alatt is rengeteg tapasztalatot lehet szerezni, ha nem így lenne, Bence a mai napig rengeteget sírna, lenne ölben és nem érteném a bajait. Most se vagyok mindentudó, de már sokkal könnyebb.
És nem versengek senkivel, csak leírom, amit mindenki más, ez ekkora baj lenne?
Ezek szerint rossz anya vagyok, rossz ember.
Egyszerűen egy olyan anyuka vagyok, akinek nagyon szívügye a szopi, és nagyon szeretne másoknak is segíteni. De nem ítélek senkit sem azért, ha nem megy. Mert tudom, hogy a szeretet a lényeg.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára barbcsi 2011.01.30 12:40-kor.