A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

És még néhány:
Kép Apával

Kép

Kép

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Nagyon ari Levi, ez az utolsó kép különösen tetszik!

Kép
szly27

Mennem kell, nyöszi van!

Kép
szly27

Muffin!
Nagyon ügyes Eliot! Még kérünk ám róla képeket!

Kriszta!
Ilyent Laura is szokott csinálni, sőt tegnap este is csinált ilyent! Főleg a bal cicinél műveli. Tegnap is a fürdés után a bal cici jött volna, és ezt csinálta, elkezdte szívni, kiköpte...stb. De mivel ezt a reakcióját már jól ismerem, fogtam és áttettem a másik cicre, még igy is, hogy előtte 2 órával abból evett. Én ugy véltem felfedezni ez is egy ösztön. Szerintem tudja, hogy éppen akkor nem kell neki annyi amennyi a teli ciciben van, meg nyilván abban több az előtej, és nem arra vágyik. Ugyhogy megetettem, és mivel tudtam, hogy csak valamikor hajnalban lesz ujra etetés így a másikat (balt) lefejtem, mert már kezdett csomósodni a mellem. 150-et fagyasztottam le! :lol: Ő meg jóllakott a jobból, és beájult 9-kor, és csak 5-kor kelt. Akkor direkt a balt adtam neki, és elfogadta! próbáld majd ki!

Szóval mint az előbbiekből kiderül 9-kor aludt el Laura, 5-kor kelt. Akkor cicizett, majd bealudt, és 7-kor kért ujra. De akkor 5 perc cici után beájul. És mostanáig el is volt vele! :) Aludt egy órát, majd egy órácskát csendben elnézegelődött, meg "beszélgettünk" is"!

Szly!
Szupi a tábla!!

d.dodó

patr!
ne izgulj, még én sem fürdettem Bencét. vagyis az első fürcsi az olyan volt hogy apa fogta én meg locspocsoltam egy kicsit rá a vizet.
ez volt első nap itthon... azóta nincs közöm a pancsihoz.
kétszer volt olyan hogy olyat rotyizott hogy jobbnak láttam csap alá tenni, de hát az meg nem igazi fürdés :oops: 8)

muffin!
Eliotnak milyen ösztönei vannak! nem semmi kis fickó!
habár attól hogy gondja van egy kicsit az evéssel, az nem jelenti azt hogy az életösztön kihagyna nála... igy van ez minden gyereknél :D

cicigondunk nekünk is volt éjszaka. a balt nem fogadta el. szivott kettőt és elrántotta a fejét. mi is amásikból ettünk :D
ezek a gyerekek...
lehet ez is olyan mint a mensi? ha sok nő van összezárva egy idő után egyszerre időzít...
sokat vagyunk gép előtt csajok!!! :D :D :D :D

Kép

Kép
timi1982

jaj és persze el ne felejtsem már!!! :D :D :D

gyönyörű babaképek!

és szly szupi lesz a tábla :D :D :D
(már hiányoztak a táblázatok)

Kép

Kép
timi1982

azta! ez a törpe!
azt hittem már rég alszik...

letettem olyan 3/4 9 - 9 óra körül. most mentem át hozzá hogy megnézzem hogy alszik. hát nézelődik... ilyen csöndben... milyen áldott jó gyerek... csak aludni is kellene 8)
de legalább nem sir :D nagy néha sir (kop-kop-kop)

Kép

Kép
timi1982

Jobb reggelt :D

Éjszaka vicces volt :? F10-től alvás 1-ig, aztán szopi, majd alvás 4-ig. Akkor már éreztem, hogy bekakált, de gondoltam, nem zavarja, így nem akartam tisztába tenni, ne menjen ki szeméből az álom. Hát, most zavarta valamiért. Na, jó gyorsan peluscsere, de nem is beszéltem hozzá, csak hipp-hopp végeztem a dolgom. Aztán vissza az ágyikóba. Ahogy letettem, rám nézett, és óriási nagyot nevetett. HANGOSAN! Azt hittem, megzabálom! Na, még egy órát figyelgetett, nyöszögött, forgolódott, mire újra elaludt. Akkor meg már nekem kellett kelnem Lilu miatt :evil:

Tanító nénik, és iskolás gyerkőcök anyukái!
Segítsetek! Mennyi idő, amíg egy kis elsős megszokja az iskolát? Miben tudom őt ebben segíteni?
Tegnap megkapta az első büntijét. A padra kellett hajtania a fejét, csukott szemmel, és csak akkor ülhetett fel, amikor a tanító néni már megengedte. Fogalmam sincs, mit csinált/csináltak, mert több kislány nevét is emlegette, meg azt, hogy veszekedtek. De a részleteket nem tudtam kiszedni belőle. Ezért rossz kedvvel jött haza, leckét pláne nem akart írni. Végül abban megállapodtunk, hogy amég ő színez - mert ez volt a HF - addig én mesélek neki. Így megcsinálta. De utána többször is mondta, hogy nem szereti a sulit, és atanító nénit sem :(
Ma már könnyebb szívvel ment iskolába, de ebben rengeteg munkám van. Remélem, nem lesz minden nap ez, mert nagyon kimerítő, és nehéz. Ha meg keményen rászólnék, hogy ne nyafogjon, ez van, és kész. Végképp elvadítanám, és még rám is haragudna. Bízom benne, hogy bele fog jönni, de nagyon érdekelne a tapasztalatk véleménye!

Torna cucc: errről sem beszél. Sajnos kisruhában ment tegnap, így vagy abban tornázott vagy félmeztelenül :shock: De inkább a kisruhában. Nagyi ment érte, ő meg nem találkozott már a tanító nénivel.

DE: ő maga akar gyermekpsz-hoz fordulni, mivel említettük neki, hogy ő talán segítene neki az indulatai leküzdésében, ill. a lelki bajai megoldásában. És ő maga kezdett keresgélni a Google-n. (Persze én már akkor tudtam, hogy kihez megyünk, és mikor, de nem bántam, hogy érdeklődik!)
Úgyhoyg elfogadta a segítséget, és ez nagyon bíztat engem!

Véda
Vendég

Domika etetőszékben-na igen,még bele kell nőnie :D
Kép

Kép
Kép
Kép
kike

Az ilyen volt, ilyen lett képek nagyon jók!!! Megpróbálkozom 2 képpel én is, de Szly, ha kérhetlek, még ne mentsd el, mert lehet, hogy rakok fel jobbat is, ha találok!

Kép Ilyen volt, 4380 gramm - 59 cm Kép Ilyen lett, 5540 gramm - 62 cm

Véda
Vendég

Jó reggelt! Vagy már nincs is reggel. Mindegy!

Sly! Nagyon jó a tábli, de mi lenne, ha a képeket egymás mellé raknád és úgy nagyobban is lehetne látni. Oldalra több hely van és nem lenne olyan hosszú. Hú, lehet nem nagyon érthető..

Vikinek ismét fáj a hasa. Már azt hittem elmúlt, de nem. Éjszaka megint szenved.pedig 3 hónap...-na majd csak alakul!

Képeket majd teszek én is, csak most itt trónol a hercegnőm az ölemben.

sz.andi

Andi! Értem mit mondasz, de akkor meg széltébe lesz hosszabb, mert az adatok is egymás mellé kerülnének és akkor meg azért kell kicsinyíteni. Így hosszába meg fér! Max a végén lesz egy fél oldal! Széltébe sajna csak 600-ig mehetek, de hosszába végtelen, csak 600-aként kell feltenni! Remélem érthető vagyok! :oops:

Kép
szly27

Csajok!

Ha valaki szereti a kakaós csiguszt loptam egy király receptet a júniusiból és felraktam a receptesbe,tök egyszerű!

Nyami!

Andi! Sajnálom a hasfájást,nemtudom visszaolvastál e de nálunk valószínű reflux a probléma, ma megyek a sűrített tápszerért!
Áron amúgy változatlanul hol a tápszerért ordít hol a ciciért,furfangos egy kispasi,de talán lassan kiismerem!

Tegnap pl. hang nélkül megevett 140 tápot,ma 100-at és nem akart cicizni,gondolom nagyon éhes volt és abból jobban jön,aztán még 20-at rácicizett!
De előtte meg eszik 60-at!
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Őrületbe kerget ez a gyerek!
Éjjel megint velem aludt,viszont 22-05-ig húzta aztán hamma és még aludtunk 7:15-ig,nagyon király volt!
Hamma és azóta megint alszik,asszem ha felkell lesz lilafej syndróma,szét fog tépni! :lol:
elfelejtettem,hogy mit akartam még.............. :oops:

Ja ée este már nem kell ringatnom csak összebújunk és alszik!
Olyan cuki!
Ma este megpróbálja Apa is nehogy rácsesszünk,hogy csak velem alszik el! :wink:
Majd még jövök!

Szly! Nagyon jó a tábli,majd hozok én is fotót csak Apa elvarázsolta őket! :twisted:

Titi! Helyzet????????????
Hogy haladtok?

WERA???????????????
Még pihi van:???

Kép

Kép
ibm

sly- mivel csinálod a táblát? egyébként értem!

Ami! sikerült nagyjából visszaolvasni, tegnap temetésen voltunk és annyit írtatok!
de azt láttam! szegényke! de legalább megvan a hiba! reméljük most már jobb lesz!

sz.andi

Andi! Excelben szerkesztem, átmentem paintbe, hogy jpeg, legyen és utána Photobie programmal kicsinyítem ha kell.

Kép
szly27

jpeg után nincs vessző

Kép
szly27

szly!
annyira jó a táblicsku!
már nekem is hiányzott :lol:

bébiképek gyönyörűek :lol:

Kép
kimma

Örülök hogy mindenkinek tetszik a tábla! :lol:

Kép
szly27

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 09:10-kor.
20150601134430

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 09:09-kor.
20150601134430

.......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 09:09-kor.
20150601134430

jaj lányok!
el sem hiszem.

kinéztem egy játszószőnyeget. Régiós... már leszerveztük debrecenben hogy ki megy el érte és mit vesz.
erre ma jön haza párom, mert itthon maradt a telefon töltője és mi volt a postaládában????

szórólap!!! és milyen???? Egerben is megnyitottak és 5% nyitási kedvezmény van.
jó nem sok a kedvezmény és nem is ez a lényeg, hanem hogy igy el tudok menni és meg tudom nézni a szőnyeget és talán még jobbat is találok :D :D
mert az interneten meg nincs odairva a szőnyegekhez hogy mit tudnak, csak amit kinéztem arról tudom hogy miket tud.

asszem ma el is megyünk nyusziapuval. ugyis jön anyósom megnézni az unokáját. igy vigyázni is tud rá mig mi vásárolunk neki :D :D :D

Kép

Kép
timi1982

A babucik tündériek! :D

Szabi most alszik és éjszaka is jól aludt! Ma már nem tudok sokat jönni mert pakolok, hogy holnapra már tényleg csak az maradjon ami még kell ma!

Eszméletlen tempóban fejlődnek a gyerkőcök! Észre sem vesszük és a fejünkre nőnek! :wink:

Most megyek ha lesz időm akkor még jövök!
Vendég

Szly! Hogyan mented el excelből jpg-be? :oops:

sz.andi

sziasztok!
Én is hoztam képeket!

Mi nem méreckedunk itthon, úh. nem tudom a kiscsaj paramétereit... :oops: 15-én megyünk a két hónaposra, majd az akkori adatokkal frissítem.

Íme, ezt nem is mutattam még:
Néhány percesen az inkubátorban
Kép 3400g, 55 cm

Kép
Vendég

Nekünk jó éjszakánk volt, aludt 9-től 4-ig.
Aztán 9-ig, és még mindíg.
Volt itt a védőnő, szerencsére sosem időzik sokat.

És ma JÖN HAZA A NAGYLÁNYOM!!! :lol: :lol: :lol:

már nagyon várom!
Meg vendégeink is lesznek, az a kislány, aki akkor született, mint Hene Gergője.
És képzeljétek 7,5 kg! :shock: Nem sok az egy kicsit? 3980g-mal született, ha jól emlékszem, és szopizik. :roll:

Apropó HENE!!! RÉG HALLOTTUNK FELŐLETEK!!!!

Ami!
Örülök, hogy végre megtalálták Áron problémáját, bízom benne, hogy hamar elnövi!

Muffin!
Eliot egy igazi kis HŐS!!! Nagyon ügyes, hogy cicizett!
Gondolom neked is hihetetlenül jó érzés volt! Örülök neki, hogy szépen mennek a dolgok!
A tegnapi tejrekordodra pedig még nem is reagátam. Döbbenetes mennyiséget produkáltál! Ügyes vagy! :wink:

Kike!
Hogy van Kristi?

Iskola és óvodakezdő csemetéknek kitartás, mindjárt hétvége! :wink: :lol:

Elnézést, ha valami fontos kimaradt, de szita az agyam... :oops:
Vendég

ilyen volt:3780,52cm
Kép

ilyen lett:súly,méret majd 17-én
Kép

Kép
Kép
Kép
kike

ária:köszi a kérdést,Kristike egészen jól van,egyszer se mondja hogy fáj vagy ilyesmi,csak ragtapaszcserénél mondogatja hogy óvatosan :)
Pedig nem hiszem hogy nem fáj neki-erős Kis legény 8)

Kép
Kép
Kép
kike

Most mértem a hosszát Dominak:61cm-de a súlyt nem tudom.

Kép
Kép
Kép
kike

jaj, hogy milyen édesek a babákok!
Olyan jó látni, hogy mekkorát változtak, de mégis hogy hasonlítanak az első képükre is :D
Majd én is vadászok képet, de még hol van az a két hónap :D

Véda :cry:
sajnálom a sulis gondokat, vajon miért büntették meg a lányokat? Nem lehet megkérdezni? (nálunk nem lehet beszélgetni az óvónővel, csak max. 2 percig, merthogy a gyerekekre kell figyelnie - végül is értehtő, de nem sok mindent tudok meg a napjukról. Szonjácska meg nagy mesemondó, amit ő mond, azt lehet, hogy csak szerette volna :lol: )
A beszokás - sajna minél több kudarc éri a gyerekeket, annál hosszabban tart. Én figyelnék a tanító néni helyében, hogy a jutalmakat osztogassam, és lehetőleg ne büntessek - a saját dolgát nehezíti meg így, mert nem fogják szeretni, nem akarnak majd rá hallgatni, és dacból sem fogják csinálni, amit mond...
persze szükséges lehet a büntetés is, ezért lenne jó tudni, mit követhettek el ezek a kicsi lányok.

mindenesetre nagyon jó, hogy meséltél neki, amíg színezett, ez szerintem jó módszer! A házi feladatot valami jóval kapcsolja össze. Aztán ha megdicsérik érte a suliban (reméljük), akkor maga a dicséret, a teljesítmény válik ösztönzővé. Hajrá, jó lesz ez, ne csüggedjetek!

(szerintem beszélj a tanító nénivel fogadóórán, mondd el neki, hogy a tornapóló nem Lilu hibájából maradt otthon, és hogy egy kicsit el van keseredve a kudarcok miatt. És ha egy kicsit értékelné a Lilu jó dolgait, a dicséret segítene Lilunak abban, hogy megszeresse a sulit, a tanulást... )
Milyen a tanító néni? Jófej? Meg lehet ezt vele dumálni?

KépKép
szkagi

Andi! Megnyitom excelben, aztán kijelölöm, másolás, megnyitom a paintet, beillesztés. Ott mentés másként és lehet változtatni a kiterjesztést bitképről jpegre.

Kép
szly27

Most kaptuk az értesítő levelet,miszerint megállapították részünkre a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény jogosultságát :P ami azt jelenti hogy egyáltalán nem kell az óvoda után fizetni semmit.Ami tök jó,mert eddig egy gyerek után 6000-volt,most miután nagycsaládosok lettünk fele,de így is két gyerek után kellett volna hatot fizetni,így viszont semmit+kétszer egy évben egy kis manit kapunk-nem sokat,de az is valami.

Kép
Kép
Kép
kike

Ezt egy évre állapították meg,jövőre újra kell igényelni,de ha akkor is megkapjuk,akkor a tankönvvek a Vercsinek ingyenesek lesznek,és az ovi Kristinek továbbra is ingyenes lesz.

Kép
Kép
Kép
kike

Sziasztok!

Hát, időm az semmi, pedig még mindig nyaralunk, csak már dogozik a család, öcsém meg suliban (még csak 17 éves :D ) így megint csak 2-esben vagyunk babakusszal napközben.

[quote]M írta:a is játszuk a sírunk a cicin mókát, de mindig csak már a vége felé
.
Viki - asszem ezt Te írtad, ha nem akkor bocsi, már több oldallal ezelőtt másoltam ki és nem emléxem... :oops:
Szóval Nóri is ezt csinálta és hetekig kínlódtam vele, aztán rájöttem h azért sír, mit sír :?: visít :!: és feszíti magát hátra mert nem kér többet! A kis butája, ahelyett h bezárná a száját csak visít, majd újra szív kettőt, megint visít stb. Én meg tömtem táppal, mert azt hittem nincs elég tejem. Szóval próbáld ki h nem erőlteted tovább a kaját ilyenkor és ha nem panaszkodik, akkor lehet h nálatok is ez a gond.

Ami - sajnálom h Áron baba refluxos, de tényleg legalább kiderült és hátha most már nyugodtabb napjaitok lesznek!
Velem is a konyha pulton szokott lenni Nóri amikor főzök! :wink:

Szopi gondok: nálunk most kezd realizálódni a helyzet, így a 3. hónap végén. Tényleg ez egy ilyen vízválasztó kor, sok szempontból.

Margit sziget: megpróbálunk mi is menni, valahogy megoldom... :D

Vasárnap megyünk haza, onnan tudok majd képet és méreteket hozni a tábliba.

Cuppa
Vendég

sziasztok

képzeljétek begiszelték a jobb kezem

inhüvely gyulladás.................
választhattam a mütét vagy gipsz
egyenlöre 10 napig lesz azt meglátjuk

még fogalmam sincs hogy fogom ellátni a babyt

Képimg][/url]
Kép
ronix

Ronix:nagyon sajnálom,hát az biztos hogy kell majd segítség-mielőbbi gyógyulást!

Kép
Kép
Kép
kike

Ronix! Sajnálom a gipszet! Remélem hamar leveszik! Jobbulást Neked! :D

Kike! A kevés pénz is jól jön a háznál! :wink:

Marcsi! Három hónapos korukra duplázzák a súlyukat nem? Majdnem 4 kilóval született!
Vendég

Babu!
3 hónapos korra duplázzák a súlyukat? Akkor mi elég satnyák vagyunk! :lol: :lol: 3620-al született, most 5310. Ma vagyunk 3 hónaposak. És nekünk azt mondta a dokinéni, hogy tökéletes.

Ronix!
Szegény! Hát elég nehéz lesz! De legalább már Neked is csinálnak valamit, mert az sem volt állapot, hogy csak fájt!
Kitartás!

Sly!
Küldtem privit! Ha nem tetszik, akkor hagyd! De teszek fel én is képet!

Hú, tényleg mennyit változtak a babók! Tök jó!

Kép 3 naposan, 3620gr-49cm

Kép 2,5 hónposan 5310gr-59cm

sz.andi

Hú ronix!
Nem lehet jó a gipsz! Remélem hamar rendbe jön a kezed!

sz.andi!
Viki is nagyon sokat változott. És tényleg alig látszik már a homlokán az a folt!

d.dodó

sziasztok!
kike:akartam egy privi kérdést küldeni a nagycsaládos támogatásokkal kapcsolatban,csak valamiért nem enged írni,lehet,hogy egy fél üzi átment...mindeggy majd megpróbálom késöbb :oops:
nagyon jók az elötte utánna képek :lol:
Vendég

Én úgy tudom 6 hónapos korra kell megduplázódni a születési súlynak, nem 3-ra! Az durva lenne egy 4 kilós babánál... :wink:
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.04 00:00-kor.
Vendég

wera:jól tudod!
Vendég

Szly:inkább ezeket,jó?bocsi :oops:
3780,52cm
Kép

Súly-majd,61cm:
Kép

Kép
Kép
Kép
kike

Huncut nézés:
Kép

Vigyori:
Kép

Kristi:varrás után-kidőlt-Vercsi csinálta a képet:
Kép

Kép
Kép
Kép
kike

-----------
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 09:08-kor.
20150601134430

Kata - Örülök h sikerült egy kicsit kikapcsolódnod és pihenned, de sajnálom h Dorca nincs jól! Remélem holnapra elmúlik! +++++
Köszönöm h megerősítettél, akkor jól emlékeztem!

Viki - bizti akkor nálatok is ez lesz a baj! Nóri is már 5-10 perc alatt jól lakik, aztán meg elengedi a cicit és ha nem teszem fel rögtön a vállamra büfizni, akkor még ott kinlódik akármeddig. Jól esne neki még cumizni, de hát jön a tejcsi és azért hisztizik.
Nem vagy hülye, nekem is hetekbe tellt mire rájöttem! Inkább örülj h nektek nem kellett ennyit szenvedni a megoldásért! :wink: De hát olyan fura volt h addig minimum fél óra kellett hogy jól lakjon aztán egyszer csak így belehúzott... nem akartam elhinni! :)

Képzeljétek! Megvolt az első húzós éjszakánk tegnap! Nonó délután úgy bealudt (16 h körül) hogy 20:30-kor úgy ébresztettem h meg tudjuk fürdetni. Nappal soha nem szokott ennyit aludni, nálunk már 1 óra is esemény-számba megy! De jókedvűen ébredt, pancsi után nagyot evett és vissza is aludt. Csakhogy fél 2-re ki is pihente magát és felkelt enni, aztán meg jól nem akart visszaaludni. Már majdnem sikerült, amikor egy nagy rottyantással nyakig fosta össze magát, úgyhogy tehettem tisztába + át is kellett öltöztetni. :twisted: Rendesen kinyílt a csipája és mire átpelusoztan boldogan ugrabugrált és vigyorgott rám. :lol: 1 óra játék, hami, altatás és újra befosott. :twisted: :twisted: :twisted: Azt hittem leteszem a hajam... 5 után aludt el és 8-kor már kelt is. :roll: Azóta sem aludtam, nem is értem hogy bírom még! És azt sem h most miért nem alszom!!! :twisted: :lol: :lol: :lol:

Na jóéjszakááááááááát!!!!!!! :wink:

Ja! És szerdán elkezdte nézegetni a kezét! Már úgy vártam ezt az időszakát! Meg kell zabálni olyan cuki amikor ráfókuszál!!!! :lol: :lol:
Vendég

Nézzétek csak:

Kép

Májkül Dzsekszon

sz.andi

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

sz.andi

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 09:08-kor.
20150601134430

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?