A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok !

Nagyon jók a pocis képek.

Lányok ezen a linken elég sok infó van minden támogatással kapcsolatban.

http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ ... am20060213

Én innen olvastam el mindent elég jól levan írva minden.

Mindnkinek kellemes estét ! :D
20200310173350

Sziasztok!

Thgyást a következő esetben kaphatsz:
1. Megszülsz és a kórházi papirodon rajta van, hogy élő, érett fiu/lányt szült ...napon. És akkor a szülés napjától kapod.
2. A körzeti orvos terhesállományba vesz 28 nappal a szülés elött. Ez ugyanaz a táppénzes papír amit egyébként is kiállít csak ezen bekarikázza, hogy terhesállományba vétel, a megjegyzés rovatba beírja a szülés várható dátumát.

A tudtod nélkül nem adnak táppénz helyett thgyást, márcsak azért sem mert a szülés elött a thgyást igénybe venni lehetőség nem kötelező.
Egyébként akkor jársz jobban ha végig táppénzen maradsz és a szülés napjától igényled a thgyást, mivel se a tp-nek se a thgyásnak nincs maximuma a gyednek viszont igen. De ezt már a többiek is írták :P

Micsoda pocik :D :D :D

Jó éjt

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Gyönyörű az összes fotó amit felraktatok!!! :):)

Anitja!
Külön GRATULÁLOK, nagyon kedves a pocakod! :):)

Granda, Gremese!
Tudnátok segíteni, mit jelent az aukcióknál hogy vigye villámáron?

Vadvirág
Vendég

Miléna! Nekem is teljesen előre nő a pocim, oldalra semmi. Nekem tetszik! :lol: (Azt mondják, hogy ilyen a fiús has, de eleve hülyeség, mert anyukámnak is pont ilyen volt, aztán mégis lány vagyok... :wink: )
És elvileg nekünk is kislányunk lesz! De ma a 4D-n már biztosan tutira megmondják. Majd teszek fel képet! :D

Vadvirág! A villámár azt jelenti, hogy rögtön elviheted a terméket magasabb áron, nem kell kivárnod az aukció végét, és biztosan a Tiéd lesz. Akkor érdemes, ha sokan licitálnak egy termékre, és mindenképpen el akarod vinni, és számodra is elfogadható a "villámár", vagy ha nagyon sürgős.

Nyerki Timi! Köszi az infót a tgyás-ról. Akkor így megnyugodtam. Maradok az eredeti verziónál. :)

Most ittam egyébként a cukros löttyöt a vércukorterhelésen. Nem volt rossz íze, mert most is tettem bele frissen facsart citromlét, de most meg úgy ég tőle a gyomrom... :evil: 9-kor megyek vissza, utána ehetek csak, meg asszem bekapok egy Rennie-t. Holnap lesz meg a terhelés eredménye. Kivi vagyok, jó lesz-e!!!

Majd még jövök!

Regina
KépKép
mazsola7

Regi!
Húúúúúúúúúúúúú, akkor ez szuper lehetőség!!! Köszönöm szépen. :):)

Vadvirág
Vendég

Vadvirág
Mazsola megelőzött és mindent tökéletesen leírt a villámárral kapcsolatban. én is vittem már így el árut, mert még így is olcsó volt...

Anitja
Én meg azt hittem, néha ilyen ruciban adsz jógaórát :lol: Aztán persze kapcsoltam, hogy hülyeség, mert ott kifacsarós mozdulatok is vannak és ebben a hastáncos ruha-szerűségben ugyebár lehetetlen...

Gremese
A többiek leírták a hajfestésről a tudnivalókat, nekem az első hónaptó aktuális volt, én u. is egyetemista koromtól őszülök :?
Ennek ellenére gyönyörű henna alapút használok a terhesség óta, ammónia- és hidrogénmentes!

Csíkok
Halvány, de ez sem érdekel :) Ahogy írtam, én már elkeltem...de tudom, hogy a szülés után úgyis elmúlik :)

Kép
granda

Sziasztok Kismamik!

Már jónéhány napja nem írtam, húúú, de Ti annál inkább, alig győzöm az olvasást :D
Gyönyörűek a pocakosképek!!!!Mindenki nagyon csinos! :D
Nekem is van csíkom a köldökömtől lefelé sötétebb, felfelé pedig halványabb. A köldököm meg teljesen kidomborodott és barna folti van körülötte :shock: :lol: ...tök vicces...
Emese: én beszéltem a nődokimmal, azt mondta, egész nyugodtan festethetem a hajam. Persze kivártam az első 4 hónapot, de utána 6 hetenként megyek fodrászhoz. Tényleg az a lényeg, hogy ne túl pici és meleg helyen legyen a "beavatkozás", amúgy bátran festethetünk. Ahova én járok, több kismami is jár festetni.

Jó, hogy írtok ezekről a támogatásokról, én ugyanis tök lüke vagyok hozzá :oops: :oops: . De majd most kiokosítom magamat a témában.

Nem tudom felétek milyen az idő, de itt nagyonnagyonagyon nagy a hőség megint.
Képzeljétek, ma vagy holnap érkezik a szopipárnám és Medvikém ágyneműgarnitúrája, úgy várom már! JUHÉÉÉ :lol: :lol: :lol:

Sok puszi!
kispocc

Kép majd lesz fejem is! :lol: Medvike a 28. héten :lol:
kispocc

Sziasztok, Lányok!
Remekek a pocis képek! ;-)
Háááát, én nem tudom, mi lesz, ha Ádám megszületik, mert annyit és úgy mozog, hogy az hihetetlen (még szerencse, hogy látom, hogy itt több kismamának is hasonló élményei vannak). Gyakorlatilag egész nap rugdos, most felfedezte magának, hogy a könyökével is lehet furkálni, remek! :lol:
Tőlem sokszor megkérdezik az emberek, miért simogatom annyit a hasam. Én a kérdést sem értem eleve: hát benne van a babánk, miért ne simogatnám folyton? Nem mellesleg meg folyton aktívkodik, és jó is, ha az ember visszajelez neki, illetve ellentart, ha kell :D
Barna csíkom van, meg szőrösebb is lett a hasam, na ez utóbbitól nem vagyok elragadtatva. :roll:
Páran írtátok az ízületi fájdalmakat: nekem a várandósság elejétől fogva vannak, mostanra már huzamosabb ideig járni is nehéz (bár napfüggő). De ezt a röpke két hónapot simán kibírjuk. :wink:

Jut eszembe, aki már megvette a bababútort, megírná, hol vette? A férjemmel készülünk a Brendonba és az Ikeába, az előbbiben gyönyörű garnitúrák vannak, de méregdrágán.

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Nagyon szépek a pocakok.
Talán hétvége felé én is tudok feltenni.

Csíkjaim nincsenek de a köldököm olyan mintha lenne egy
mellbimbó a hasamon.

Hát nálunk a mocorgás az olyan vegyes van úgy ,hogy fél napig semmi de van úgy,hogy még fáj is olyanokat rúg,stb.
Tegnap pl. vagy a talpát vagy a tenyerét támasztotta a köldökömnél.

Hát nagyon úgy érzem,hogy ma ismét meleg lesz.

Szép napot
Ildi

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok!

Egesz hetvegen nem irtam, eleg zsufolt volt a hetvege. Hat szombat este meg mi tortent velem??? :shock:
Kepzeljetek, tok jol ereztem magam, neztuk a tv-t, egyszer csak azt ereztem, hogy melegseg onti el a testem, aztan a fejemet, es azt kezdtem erezni, hogy mindjart elajulok..na, aztan el is ajultam, ugy ulto helyemben.. :shock:

Hat szegeny parom ugy megijedt, azonnal hivta a mentoket, aztan kijott egy pasi nagyon gyorsan (itt a mentok elott egy paramedic nevezetu jon elobb, hogy felterkepezze, tenyleg szukseg van-e mentore, es hogy a surgossegi dolgokat ellassa) addigra mar magamhoz tertem, de olyan gyenge voltam, elontott a viz. Szoval o megnezte a vernyomast, gyors ekg-t, vercukrot, vegul is nem talalt abban semmit. Aztan bevittek a korhazba, par dolgot megvizsgaltak, mire arra jutottak, hogy valoszinu egy egyszeru ajulas volt. :shock: Ugyhogy ejjel fel egy korul el is eresztettek.

A legrosszabb az volt, hogy akkor pont nem mocorgott az amugy orokmozgo babukam, es ettol bepanikoltunk, de aztan amikor mar a korhazban vizsgaltak kerleltem, hogy adjon jelet magarol, aztan el is kezdett rugdosni :D Hat nagyon megkonnyebbultem, akkor mar nem is erdekelt, hogy velem mi van :)

Szoval, ez tortent szombat ejjel :? Furi, azota is teljesen jol vagyok, semmi gond, remelem, nem fordul elo tobbet.. :?
Vendég

Niki,

csak ötlet, de lehet, hogy "egyszerűen" leesett a vérnyomásod, és ettől ájultál el. Nem alacsony túlságosan?
Én nem vagyok ájulós, de le szokott esni úgy, hogy alig tudok megmozdulni, remeg a kezem, és sürgősen valami cukoralapú dolgot kell magamhoz vennem.
Vigyázz magadra!

Kép
Kép
irina

Sziasztok Kismamik,

nna, van egy kis idöm írni, gyerköc a teraszon motorozik...

A pocik egytöl egyig gyönyörüek!! Majd én is teszek fel, feltéve, ha apa lefényképez, mert én irtóra bután tudom magamat lekapni, meg nincs is olyan tükör a lakásban.
Nekem sincs csíkom, de a köldököm az lassan kifordul már. Én sem látok semmit lefelé, mert csúcsos elöreálló a pocim, oldalt nics.

Niki, vigyázz magadra, Te! Eszel rendesen? Mert lehet, hogy tényleg leesett avércukrod, nekem is szokott ilyen lenni, hogy úgy erzem, az ájulás határán vagyok. Aztán gyors pihi meg valami cukortartalmú kaja és jobb lesz.

Itt nincs meleg, tegnap volt, aztán estére már esett az esö, ma meg megint hüvös van :cry: Vagyis annyira nem is baj, mert így könnyebb elviselni a nagy pocit is.

Na megyek kaját gyártani ebédre. Én most reggeliztem, úgyhogy nekem elmarad, csak a fiúk esznek. Én meg mától asszem kicsit viszsafogom magam szénhidrát ügyben, mert nem szeretnék totál bálna lenni a végére. Amúgy is kicsi vagyok, hogy néznék már ki? :shock:
Sok zöldség, saláta, meg husi, tejtermék, meg egy kicsi szénhidrát. Ez cukordiétának is elmenne, ugye? Ki tudja, még lehet, hogy megint az is lesz belöle, majd jövö héten kiderül.

KépKép
KépKép
motiot

Jajjj, Niki! :shock: Még jó, hogy semmi komoly baj nem történt!Vigyázzatok magatokra nagyon a babókáddal :) !!!!

Lányok, én is csatlakoznék Irinához! Örülnék néhány jó ötletnek, hogy Ti hol szereztétek be a bababútorokat! Mi is most szeretnénk megejteni a bútorvásárlást, csakhát előtte nem árt körülnézni...
Puszi
kispocc

Niki
Hát ez tényleg ijesztő lehetett, de ahogy Irina írta, valószínűleg vérnyomás-ingadozás lehetett, az a lényeg, hogy jól vagytok :D
A műtétem alatt nekem is folyton az járt az eszemben, hogy nem mozog a bébi... Aztán persze délutánra aktív lett, szegénykék ilyenkor biztos megijednek, ők is szeretik Anyucit :)

Kép
granda

Ja és a kaja is biztos a héttérben van, lehet, hogy elfelejtettél enni (Vagy ettél de az energialeadáshoz képest keveset). Én rendszeres véradó vagyok, de egyszer sikerült elájulnom, amikor nem ette-ittam sokat előtte és 30 fokon sorba álltam csapolásért :)

Kép
granda

Irina, hat en is csak erre tudok gondolni, bar a vernyomasom rendben szokott lenni, meg rogton utana, hogy magamhoz tertem, normalis volt. En meg arra is gondoltam, lehet, hogy magas lett bar sosem szokott. Azert gondoltam erre, mert olyan fura melegseg ontotte el a fejem.

Szoval egy sima ajulas, vagy magas, vagy alacsony vernyomas, nem nagy ugy, csak a baba miatt ugy be tud panikolni az ember...
Szegeny parom is annak ellenere, hogy evekig onkentes tuzolto volt, most a lakcimunk is alig jutott eszebe, mikor a mentoket hivta :) (Azert is ilyedt meg annyira, mert olyan gyorsan tortent minden, hogy arra sem volt idom, hogy mondjak neki valamit, igy csak arra lett figyelmes, hogy ulok mellette, es elvesztem az eszmeletem :? )

Most mar minden ok :D
Vendég

Jaj, kozben a tobbiektol is mennyi reagalast kaptam... hat a kaja...ettem rendesen, ahogy szoktam, viszont Granda, ahogy irtad, abban lehet valami, hogy nem volt aznap eleg a leadott energiahoz kepest, mert szombaton eleg mozgolodos napunk volt. Vagy a doki meg azt mondta, hogy a babak is tudnak ilyent csinalni, valamire rafekszenek, amire nem kene... :)

Granda, olvastam errol a hennas hajfestesrol, milyen jo otlet..(mar irtam egyszer, hogy olyan irigylesre meltoan kreativ vagy!!! :D ) ez tok jo akar terhesseg utan is, nem kell azt a sok hulye vegyszert a testunkbe vinni.. De gondolom, ezek a hennas festekek csak sotetebb szinekben vannak, nem?
Vendég

Niki
Itt meg tudod nézni a színeket (és mivel franciák gyártják, valószínűleg Nálatok is elérhető :)

http://www.hennacolor.hu/

Kép
granda

Huu, koszi, tenyleg nem gondoltam, hogy meg szokeben is van!!
Holnap elmegyek keresni ilyent, remelem, kaphato itt!!

Jaj, lanyok...itt csak esik es esik idotlen idok ota!! :twisted: :twisted: Meg nem is volt nyari ido ebben az evben, leszamitva az aprilist, viszonylag napos es enyhe volt, meg majusban volt egy het, ami ugy ahogy elment... Es mar itt van julius... :(

Ma reggel, ahogy felebredtem, rogton az jutott eszembe: uristen, mar csak 9 het... :? :) olyan hihetetlen... :)
Vendég

Sziasztok!

Kicsit nem figyelek oda, máris teleírkásszátok az oldalt! :wink: :D

Nagyon klasszak a pocis képek, mindenki rendkívül csini-binike! :D

Mindenkinek nagyon köszönöm a hajfestés-infókat, asszem be is jelentkezem a hétre a fodrászomhoz.
Ha már a hajnál tartunk, nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem megerősödött, és alig jön valami hajmosásnál, meg fésülésnél. A szülés után asszem csomókban fog hullani... :?

Niki! Egyél rendesen vazze!!!! A vasad rendben van? Azért ne vond meg magadtól az összes szénhidrátot, az is kell a babának, meg a mamának.
Egyébként azért nem ajánlják a hátonfekvést kismamáknak, mert a növekvő méh nagy vérereket nyom, aminek nem a baba, hanem a mama látja a kárát, mert nem lesz jó a vérkeringése. Erre is tessék odafigyelni! Nna!!!

Kiskád: Ma végre megvettem az állványt, meg a kiskádat. Asszem Kiskolbiék szerettek volna átlátszót, hát ez az! Curver márkájú, úgyhogy elég jó. Az állvány nagyon stabil, ezt is megrángattam, mint anno a babaágyat. :oops: :lol:
Na, ebben a gyerek csak úgy fog lesni, mint pocok a lisztben, annyira..... sárga....

Kép
Kép
Kép

Gyerekszobabútor: Én a Minimanóból rendeltem meg a Faktum: Vörös Róka bútorcsaládot (4 db-ot). Korábban már írtam róla, nagyon igényesen van elkészítve, szép és masszív, közepes árkategóriában. Most nem olvastam vissza, hogy ki volt, de emlékszem, valaki bútor-ügyben érdeklődött.
Felmehetsz a Faktum oldalára, megnézni mik vannak, de egyébként nagyon sok bababoltban árulják a termékeit. Pl. a minimano.hu-n is. Én csak ajánlani tudom. :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese, vazze! :D Fasza a kad, meg az allvany!!! Mennyi volt? A szin ellen bugazz egy szemuveget a szolibol!! :D
Vendég

Ja, Emese, en nem vonok meg szenhidratot egyaltalan.. :D Biztos osszekeversz valakivel :?
Vendég

:lol: A kettő összesen 6.000 Ft volt, szerintem megérte, mert márkás, és masszív.
Napszemcsi? Hm..... Nem rossz... Talán hármat kellene vennem.... Vagy egy jó nagy hegesztő-szemüveget?.... :shock: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

TIPP Kórházi csomaghoz: Lányok! Én ma a gyógyszertárban kértem Tena betétet, direkt olyat, amit szülés után szoktak használni a kórházban. Egy kismama ismerősöm mondta, hogy higgyem el, kell az! Kicsit nagy, de nagyon nagy hasznát fogom venni. Tena Lady normál, 24 db-os, és 1080 Ft volt.
Ajánlotta még az ismerősöm a Tena eldobható bugyit (tényleg, azt meg sem kérdeztem, hogy mennyibe kerül), de őszintén én sajnálom rá a pénzt. Attól függ mennyibe kerül. Majd legközelebb megkérdezem.

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok Mammikák!
Örülök, hogy szóba került a henna, én évekig azzal festettem a hajam, sőt a bőrömet is sokszor hennáztam :lol: Vannak jó kis receptjeim. Azt tudnotok kell, hogy a henna mindenképp vörös árnyalatú lesz, nem szőke, és nem fekete, és nem is gesztenyebarna, alapban a henna vörösre szinezi az emberi pigmenteket, és ugye a hajban is az van. VISZONT! Soha olyan szép nem volt a hajam, mint amikor hennáztam, se korpa, se zsírosodás, gyönyörű fény. Az nők állandóan kérdezték, hogy mivel van festve, mert gyönyörű, és nem csak 2 hétig. DE ez a másik bajom a hennával, nem lehet szabadulni tőle, a vörös árnyalat megmarad, még ha feketére is fested a hajad. Egyébként én illóolajokat is tettem bele mindig, mert én az egyszerű port használtam, de azzal nagyon nehéz festeni, jobb ha megkértek valakit, mert olyan mint a sár.

Bútorok: én használtakat figyelem, vagy elkészíttetjük asztalossal.
De a Lányok itt a Faktum bútort nagyon dicsérték, van Pesten is kirendeltségük az RS bútoráruházban.

Timi26!Kispocc! Nagyon csinosak vagytok! Szép formás a pocitok!

Niki! Te mióta vagy vegetáriánus? Én is az vagyok alapban, de a terhességem óta eszek halat, baromfit, felvágottat, májat. Őszintén szólva kívánom is sokszor az állati fehérjét, bár főleg a terhességem elején, a többség most is a zöldség és a tejtermék.
Nem lehet, hogy tényleg egy bizonyos szintű energiahiány lépett fel nálad? Szóját, babot, hüvelyeseket gyakran eszel? Mert azoknak elég nagy a fehérjetartalmuk. Meg spenótot? Annak meg a vastartalma. Bár én úgy tudom, hogy a növényi dolgok másként szívódnak fel. :roll:

Lányok :lol: ! A lepel a képen sarong (indiai kendő) itthon gyakran abban vagyok, az utcára is szoktam hordani, de most nem ér körbe rendesen :oops:
Jógázni pólóban, és hosszú bő nadrágban szoktam, aminek gumis a szára, hogy ne csússzon le fordított testhelyzetnél :D

KőszegiTimi! Köszi a linket, nagyon jó. Én eddig itt okosodtam, esetleg ezt is nézzétek meg: http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=3 ... ema=PORTAL

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

MENJETEK ÁT a májusiakhoz és a 13.14-es (Niki30) hozzászólást nézzétek meg!
Én betegre röhögtem magam.....

Kép
Kép
Kép
gremese

Anitja! Mi nagyon-nagyon odafigyelunk, hogy mindenbol elegendo mennyiseget juttasunk be a szervezetunkbe, kettonk kozul a parom sokkal regebb ota vegetarianus, mar 15 eve, igy nagyon tudatosan taplalkozunk. Igen, sok huvelyest is eszunk, meg rengeteg szoja, illetve tofu termeket (itt nagyon szeles valasztekban kaphatoak) tejtermekbol is rengeteget, eshat persze vagonszamra a zoldseget, gyumolcsot. Nem hiszem, hogy ez okozta volna a problemat. Vastartalmu zoldseget is rengeteget eszem, spenot, brokkoli szinte minden nap..
A verkepem is abszolut rendben van mar a terhesseg kezdete ota.

Az viszont igaz, hogy nagyon sokat nem eszek, mivel a gyomromat mar annyira fent erzem, hogy nagyon hamar teltseg erzetem van, olyankor mar a torkomban erzem a kajat, igy nem lenne tanacsos tovabb tomni magam.. :? Viszont szerintem teljesen normalis mennyiseg, amit eszem naponta. Es hat 11 kilot hiztam mar.. :? Viszont nem gondolom, hogy nagy darab lennek, inkabb az elso idoben jott ez fel, most jo ideje stagnal.
Vendég

Emese! HÁÁÁÁT könnyesre nevettem magam! Köszi, hogy szóltál!

Niki! Akkor biztos nem azért voltál rosszul... Nem akartam megpiszkálni ezt a dolgot, hisz én is támogatom a vegetárianizmust, és tudom milyen nyomás tud gyakorolni a társadalom ebből a szempontból, legalábbis itt Magyarországon. Engem nagyon sokat piszkáltak ezért, gyakran a saját Szüleim is, persze nem szándékosan, Ők csak aggódtak...

Puszi!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok Lányok!

Nagyon szépek a pocakfotók :D Gratulálok mindenkinek!
Irina, Kispocc: Mi a kikában vettük a komódot és a polcot a kismanó szobájába., de ahogy írták a minimanóban is vannak nagyon jó összeállítások illetve a babyoutletbe a soroksári úton is érdemes körülnézni. nagyon szép kiságyak vannak ott is :D

Szép kellemes napot mindenkinek

KépKép
Kép Kép
l.móni

Anitja, tudom, hogy nem azert irtad :D Egyebkent jogos, hogy ilyenkor erre is gondol az ember, mint lehetseges ok, mert aki esz nelkul vegetarianus, hat az tenyleg nem jo!

Egyebkent tudom, hogy mirol beszelsz, hogy mindenki piszkal.. Szerencsere itt nem, vedonok sem tartjak "ugynek" ezt az egeszet, de otthon.. Hozza teszem, en abszolut egyetertek a husevessel is, dehat ha en nem piszkalom oket, akkor ok miert :shock: Attol tudok kiakadni, mikor valaki mondja: Kell a hus!!! Es amikor megkerdezem, miert? Akkor mar nem tud mast mondani: Mert kell. :? Az a baj, hogy tipikus emberi tulajdonsag, hogy ha valaki kicsit maskepp gondolkodik, azt nem fogadjuk el, sot eliteljuk.
A legjobb a baratnom anyukaja volt: Kb 140 kilos holgy, epp a csulokporkoltet fozte a csaladnak, amikor magyarazta nekem, hogy abszolut egeszsegtelen, amit csinalok... :D

Meghat, tudom, a csalad is... a nagymamam bosszusan megjegyezte, amikor a porkolt-nokedli helyett, amit o fozott, en szojafasirtot ettem rengeteg-fele zoldsegbol keszult salataval: "Majd csenevesz gyereked szuletik!!!" :shock: Hat nem esett jol..

Jaj, bocsi a tobbiektol, ezert a hosszu ertekezesert.. :?
Vendég

Gremese! Tuti a kep! :D :D Mint tapasztalt anyuka mondom, nemcsak Zsofika, de te is fogsz meg igy kinezni!! :D :D :D (Babukak minket sem kimelnek :? :? )
Vendég

Niki, Anitja! Én nem tudnám elképzelni az életemet husi nélkül - most is tökfőzeléket csináltam pörkölttel. :)
És a vegetarianuzmushoz sem értek.
DE! Aki így táplálkozik, mint ti, valószínűleg tisztában van azzal, hogy mit csinál, tudja, hogy az állati ételekben lévő fehérjéket mivel lehet pótolni, és ha kicsit belekukkantunk a gasztronómiai világotokba, rádöbbenünk, hogy pl. a szója mennyire nagyon egészséges.
Emberek tizen-, huszonéve vegetáriánusok, és teljesen jól vannak, gyerekeket szülnek, élik a világukat.
Ez is egy tipikus magyar-dolog, hogy amihez nem értünk, abba belepofázunk, ellenezzük.
Lásd: Ugye a kedves zöldek már megint tiltakoznak, most éppen a NATO-lokátor építése ellen a Tubes-hegyen. Ja! Viszont, ha valaki megtámadja Magyarországot, és ezt nem vesszük észre, mert nincs radar, akkor ki fog minket megvédeni? Az az 50 kilós 3 gyerekes anyuka, aki ráér munkaidőben tiltakozni az ellen, amiről halvány gőze sincs? És akkor majd tudjátok mit fog mondani a NATO? Ha megtámadtak? Oldjuk meg, mert nem volt radar, ami jelezzen. És még sorolhatnám a példákat.
Úgyhogy én tiszteletben tartom a vegetáriánusokat, nincs abban semmi, ha valaki ezt az életmódot választja. Pláne nem kellene mindenbe belepofázni.

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese! Jajaja!!! :D :D Barcsak mindenki igy gondolkodna :? Azert az a tokfozelek porkolttel nem kellett volna... Majdnem megrenditettel a vegetarianus-tudatomban :D
Vendég

Emese, én írtam a szénhidrátot, mármint azt, hogy kicsit vissza kéne szorítanom :wink:
Mondjuk normális, de híztam most fél kilót és tuti azért, mert sok édeset meg más szénhidrátot zabálok.
Most tartok mondjuk 5 kilónál, úgyhogy nem nagy tragédia, de mint írtam én kicsike vagyok ( 154 cm :shock: ) nem szeretnék gurulni, amúgy sem a versenysúlyomról kezdtem sajnos a terhességet. A hízás java meg szerintem még hátravan :cry:

Megnéztem én is a képet, beszarás!! :lol: :lol: :lol:
Biztosan a mieink is fognak majd így kinézni, bár Ábel nem csinált ilyet soha.

Vegetarianizmusról csak annyit, hogy jó dolognak tartom, egészséges, ha az ember tudja, hogy mit mivel helyettesítsen. Én is gondolkodtam már sokszor a dologn, de nem tudom rávenni magam, nekem azért hiányozna a hús. Na meg hetente legalább négyszer föznöm is kell valami húsosat, mert apa nem tud meglenni nélküle.
Egyébként otthon tényleg illyen hülyék az emberek, hogy mindenbe csak belepofáznak, amihez közük sincs, már megszoktam, de nagyon nehéz nem visszaszólni.
Erre azt szoktam mondani, hogy nagy az Isten állatkertje! :wink:

Fürdökád szupi, én nem veszek újat, Ábelé alig használt. Szegény Áron mindent örököl, szinte alig lesz saját, csak neki vett cucca :shock: De ha egyszer van, akkor minek vegyek?

Na mennem kell a bankba, fel kell adnom egy pár csekket amíg nem késö...

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok!

Reggel voltam a dokinál is, rákérdeztem, hogy úszhatok-e, azt mondta, hogy minden további nélkül, mivel zárt a méhszájam. Úgyhogy fertőzés ide-vagy oda, kimentem az uszodába (végre megjavították a csöveket!), és úszkáltam egy keveset. Napoztam is kicsit, de csak letakart pocóval. Olyan jól esett!!! :lol:
A keneteredményem természetesen megint nem lett jó :cry: , de már úgy vagyok vele, hogy ennél jobban nem tudok vigyázni... Feladom! Remélem, azért a szülésig elmúlik :!: :evil:

Hú! Termeltetek ám! Már olvasom is!

Regina
KépKép
mazsola7

Niki!
Hú, vigyázz magadra, gondolom jól megijjedtetek!
Ha rosszmájú lennék, azt mondanám, hogy biztosan a nagy hőség teszi! :lol: :lol: :lol:

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sziasztok!

Megpróbálok feltenni egy képet a Babókámról, itt még csak 23. hetesek voltunk :lol: Kép Medvi 23 hetes
kispocc

Sziasztok!

Kispocc: édi nagyon!!!

Gremese: tuti a kádállvány, biztos stabil, nekem pont ilyen van. Hosszabb kádunk volt és úgy sem billent ki sosem.

Niki: én is elájultam a terhesség elején 1x. De az én párom nem ijedt meg, velejáróként tudta be.

Kép
Kép
timi26

Jééé! Most nézem, hogy a visszamaradt heteim száma egykegyűre változott. Mennyivel szebben hangzik, hogy már csak 9 hetem van, mint a két hónap! Azt hiszem a kérdezősködőknek is ezt fogom mondani, hátha akkor nem számolnak utána és nem piszkálnak.
Hajrá többiek, nemsokára ti is itt tartatok!!!

Kép
Kép
timi26

Bocsi! De még mindig vegetárianizmus: Sajnos vannak is esetek ami megalapozza az emberek hozzáállását - nemrég történt (talán sokan hallottatok róla) pont itt Óbudán, hogy egy fiatal terhes nő meghalt mert követte a férje agytalan "diétáját"(nem tudni ettek-e egyáltalán), a kislányukat is eszméletlen állapotban találták meg. NA, ezek után én azt merem mondani itt Pesten, hogy vega kismama vagyok, tuti megköveznek! :shock:

Bocs a horror sztoriért, engem nagyon megrázott...

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Timi! ez nagyon aranyos! jó módszer, mindjárt én is kiszámolom hány hét... (engem is szoktak "jaj de nagy a hasad" -ozni :lol:

Kispocc! Tündéri a Babócád!

Puszi!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok!

Pocik nagyon szépek. :)

Niki:
vigyázz Magadra.

No, rohanás van, gyerek nyúúúúúz. :)
Vendég

es vegra van babakocsis kepunk jeeeeeeeeeee megmutatom nektek
jah es MEGRENDELTUK BABABUTORT valoszinuleg juli vegen megjon, ugy varom ...

Kép edibenibabakocsi

Kép

Kép
mmarica

gremese: ez mi 13.14-es? nem talalom :oops:
hol vetted a kadat?

Kép

Kép
mmarica

Anitja
Ez a vöröses árnyalat igaz lehet, én is vmi hasonlót olvastam, de én pont vörös vagyok :) Ez a festék, aminek a linkjét beírtam, viszont csak színező és elhet, hogy kissé másként működik, egy azonban biztos: gyönyörű fényes a hajam tőle, ápolt és nem törik! Épp ma jöttem fodrásztól :)

Niki-vegetarianizmus

szerintem mindenki egyen olyat és úgy, ahogy neki tetszik, a szervezet amúgy is nagyon bölcs, jelzi a hiányosságokat :) A veget.sok megtanulják klasszul helyettesíteni a húsokat és recept fantáziájuk kimeríthetetlen... Egyetlen korlát van szerintem: ha vki az egészségét veszélyeztetné (pl. tegnap este benyomtam volna egy dupla csokis Magnumot, de hát ugye a diéta...) :lol:

Kép

Gremese
Ma én is töklotyót ettem pörkölttel :lol:
Én ilyen bugyira várok a Brendonban:
Kép
Ez jó császárosnak meg hagyományosan szülőnek is...

Kép
granda

Ja és Marica
Ez a babakocsi olyan, mintha egy tündérmesekönyvből szedted volna ki!
Hol lehet ilyet kapni?

Kép
granda

Sziasztok !

Hát ez a kép fenomenális. Itt rötyögtem édes. Apának nem igazán tetszett azt mondta, hogy neki okos kicsi fia lesz és ilyet ő nem fog csinálni.

Emese: hol vetted a kádat meg az állványt ? Nagyon jól néz ki és az ár az végképp jó. Én hétvégén néztem de maga a kád volt csak 6.000ft.

Lányok ismét itt a dög meleg. Nem szeretem ! Jobb volt a kicsit hűvösebb. De kitartás mert elvileg szerdától ismét lehűlés lesz.

Mindenkinek kellemes estét ! :D
20200310173350

Hello Lányok,

Poci, nálam érdekesen alakul, igazi lapos, oldalirányba is terjedelmes. Köldök még benn, bár alapból vagy 5 cm mélyen volt. Barna csík nincs és bőrrepedés sincs szerencsére. Ti hogy álltok ezzel?
Juttatások: ha jól be van jelentve az ember, akkor érdemes csak a szülés napján gyás-ra menni, addig meg táppénz. Ja, én kiszámoltattam, nálam a táppénz és a gyás is egyforma (a könyvelő szerint) és sajnos nem számít bele az év végi prémium és a külföldi napidíj sem…
Hajfestés, nyugodtan lehet, én éppen múlt héten voltam
Irina, én is faktumbútort rendeltem, az RS-ben elég rendes bemutatóterme van. www.faktumbutor.hu
Niki, ez az ájulás elég ijesztő lehetett! Pár napja én is szédelgek reggelente, amikor a fürdőkádba mászok. Nekem is elég alacsony a vérnyomásom, kávé után 100/60…
Apropó, Lányok, Ti hogy álltok a pulzussal? Nekem folyamatosan 95 és 105 között van, néha a nyakamban érzem, ahogy ver. Rá fogok kérdezni a dokinál.
Bár néhány napja itthon vagyok, a pihi nem mindig jön össze, rengeteg a tennivaló. Még az első házassági évfordulónkat sem tudtuk tegnap rendesen megünnepelni, mert este 9-kor értünk haza. Nosztalgiaként belekukkantottunk a DVD-be, Drágaságom is élvezte a mozit, végig rugdosott. Olyan furi, hogy tavaly ilyenkor még nem is gondoltuk (max reméltük), hogy idén már félig-meddig hármasban leszünk. Apa azt mondta, totál furi, hogy a filmen nincs nagy pocim, ő már annyira megszokott így. Mindegy, majd pótoljuk a vacsit, úgyis mindent most ünneplünk, 3 hét alatt letudunk 5-öt, aztán egy évig semmi... Ja, Gremese egyet Veled is osztok, nem is hülyeség az ötlet, hogy ajándéknak mindenféle babacuccot kérjek.

silka
silka

Na, visszanéztem kicsit, Marcó eljátszik.
Ma iszonyat hisztis, totál kiakaszt. :shock: :? :oops:

Silka:
nekem 120-130 a pulzusom, nagyon sok. Kardiologushoz járok miatta, de ugye első a baba, így nem kaptam rá semmit. (amugy béta blokkolo kellene, de az nem igazán tenne jót a babának meg a lepénynek se.)

hajfestés:
én is végig festettem. Doki szerint nem árt.

csík:
nekem Marcinál volt, most nincs.

Na,ennyi volt a nyugalmam. :roll:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?